Ebbe az istállóba éppen ti sz*rtatok bele, Viktor!

H_A Címkék: lopás csalás igazságszolgáltatás sikkasztás 180 perc brókercégek Orbán Viktor Buda-Cash2015.03.07. 14:40

Miközben álszent módon elnézést kért a szerénytelenségért, a miniszterelnök úr úgy fogalmazott a közszolgálati rádió pénteki imaműsorában: "ha én irányíthatnám az igazságszolgáltatást". Majdnem teljesen mellékes a hátborzongató kijelentés folytatása, de tegyük hozzá: a száz milliárdos csalási-sikkasztási Buda-Cash-DRB-ügy kapcsán hagyta el a száját ez a vérfagyasztó feltételes mód. Más szavakkal: Orbán Viktor fájlalta, hogy nem kattant a bilincs még senki kezén. A durva, hogy néhány perc múlva kattant. A rendőrség négy embert őrizetbe vett, bár az értesülések szerint nem a Buda-Cash, hanem egy hozzá képest jelentéktelenül pici brókercég, a Hungária Értékpapír vezetőit csukták le. Mert ahogy az igazságszolgáltatás wannabe irányítója fogalmazott: "ki kell takarítani ezt az istállót".

Nos, értem én, hogy egy illiberális demokráciában akár a miniszterelnök kezében is lehetne az igazságszolgáltatás. Igaz, akkor az már nem igazságszolgáltatás lenne, hogy a demokráciáról már ne is beszéljünk. Értem azt is, hogy egyszerűen és leegyszerűsítve kell fogalmazni a pórnépnek, de azért egy ilyen ügynek ebben a szakaszában bilincskattogást vizionálni, baromira meredek. Bármennyire is cél az, hogy a Buda-Cash-ügyről lehetőleg semmit ne tudjunk, azért én azt gondolom, hogy ebben a fázisban legfeljebb előzetes letartóztatásról beszélhetnénk. Lehet, hogy Felcsúton ezt istállópucolásnak hívják, de jogállamban azért büntetőeljárási törvények, procedúrák, egymásutániságok vannak, és csak ezt követően kezdenek el kattogni a bilincsek. Bármekkora jogos igény is volna erre, egy ilyen kijelentés után ki nem fogja rögtön azt gondolni, hogy igenis miniszterelnöki "megrendelésre" csattannak a bilincsek, kerülnek letartóztatásra emberek ebben az országban?

Amellett, hogy sanda gyanúm szerint ebbe a kitakarításra szoruló istállóba éppen ti sz*rtatok bele, Viktorom (ha nem másért, azért, mert kétharmados felhatalmazással lassan hat évetek volt arra, hogy "istállót takarítsatok", hogy kisemberek, önkormányzatok pénzét még véletlenül se lehessen ilyen aljas módon lenyúlni, és egyáltalán nem sikerült) azért mégis azt remélem, nem azt akartad sugallni, hogy szerinted az lenne a megoldás, hogy nyomozás, tárgyalás és mindenféle fárasztó procedúra nélkül menjen mindenki a sittre. Ugye nem azt akartad mondani, hogy arról álmodozol: az sem lenne baj, ha egy egész ország sorsáról dönthetnél egyedül, minden szerénytelenséggel és anélkül, és hogy az a bűnös, akire te rámutatsz? Vagy esetleg azt akartad mondani, hogy te végig tudtál mindenről, de mivel nem te irányítod az igazságszolgáltatást, nem tehettél semmit?

igazsag.jpg

Ha az igazságszolgáltatást én irányíthatnám... (fotó: INNEN)

Fogalmam sincs valójában mit akartál mondani, de borzalmasan hangzik az, amit összehordtál már megint. És undorító ez a harcos, hirtelen ügybuzgóság: miután megloptátok az embereket, úgy értem, kétharmados felhatalmazással képtelenek voltatok megakadályozni a jelen esetben százmilliárdos lenyúlást, most majd a közösből nagylelkűen kártalanítjátok őket. Kattogtatjátok a bilincseket jelentéktelen, pitiáner, haszontalan bűnözőcskék csuklóján - lásd Hungária Értékpapír - az igazi istállóba piszkítók meg majd jó magaviseletért, együttműködési készségért, és lojális cinkosságért megússzák úgy, hogy meg sem fogjuk tudni, tulajdonképpen kik ők.

Egyáltalán nem a Buda-Cash-ben utazó fiúkat akarom védeni, de mégiscsak súlyos, hogy egy miniszterelnök átveszi a rendőrség, ügyészség, bíróság szerepét egy populista, álszent nyilatkozat erejéig. (A rosszabbik változat szerint nem csak egy nyilatkozat erejéig.) Tök jó, hogy elmondtad a varázsigét, és a független rendőrség már le is tartóztatott valami nyomorultakat (nem, őket sem védem), de ha jobban belegondolok, ez egészen félelmetes. Bárcsak a kormányzati korrupció, azaz intézményesített lopásaitok ügyében is ilyen hatékonyan működne a rendőrség, mint a kitakarításra megérett brókercégek esetében. 

Apró zárójel: nem sűrűn nézek királyi televíziót, de azt azért még én is tudom, hogy ott szeretett kormányod gazdasági zsenialitását, irigylésre méltó, világraszóló sikereit általában, vagy igen gyakran a Buda-Cash elemzője szokta ajnározni, külső, független szakértőként. Szükséges ehhez bármit is hozzátennem? Aligha. Mert minden hazugság előbb-utóbb körbeér, és ez független attól, hogy egyébként hosszú időn keresztül hülyének lehet nézni a mélyen tisztelt meglopottakat. A baj az, hogy ti nem cigit loptok, Viktor, hanem egész trafikokat, nem pár száz forintos adókat nyúltok le havonta, hanem milliárdokat. Az a nagyon durva, hogy már zavarba sem hoz a lopás gyalázata. Az a felháborító, hogy a helyzet cinikus megfejelésképpen keresitek a nyilvánosságot, ahol összeráncolt homlokkal, erkölcsösdit játszva, komolykodó hangon, torokból meg lehet mondani a tutit: kár, hogy nem rajtatok múlik, mert akkor már mind börtönben ülne az összes tolvaj. Olyan elmúlt nyolcéves számlákat lobogtattok, amelyeken legfeljebb néhány nokiás doboz van, miközben ezer milliárdos nyugták titkosítását hozzátok tető alá. 

Most egy újabb határt léptél át, Viktor! Miniszterelnökként elhagyta a szádat egy olyan nyomasztóan súlyos mondat, amely illiberális ámokfutásod tortájára feltette a rohadó koktélcseresznyét: eljátszadoztál a gondolattal, hogy mi lenne, ha a te kezedben érnének össze a független hatalmi ágak szálai. És az a baj, hogy nem Pista bácsi álmodozik erről a sarki késdobálóban a sokadik feles után, hogy ő megmutatná, hogy akkor majd rend lenne. Hanem Magyarország miniszterelnöke.

Péntekről péntekre egyre gátlástalanabb, egyre cinikusabb és szemtelenebb vagy. Napról napra egyre kevésbé vagy képes titkolni, hogy egy totális diktatúrában éreznéd jól magad, ahol a te gombnyomásodra cselekszik a gépezet. Kétségbeejtő, hogy nem az igazságszolgáltatás vállain nyugvó jogállam hiányosságain, korrekcióra szoruló aspektusain háborodsz fel, hanem Pista bácsi kocsmaasztal melletti, alkoholgőzös hangján csapkodod az asztalt, hogy bezzeg te. Pedig a meglopott, megvezetett népeknek az is elég lenne, ha Polt Péter végezné a munkáját, és ha nem te akarnál lenni Polt Péter is, Orbán Viktor is egyszemélyben. Akkor valószínűleg a tolmácsra szoruló, önmagával kapcsolatban mindent rendben találó NAV-os Vida Ildikóktól, a szotyit köpködő, buta arcú gázszerelő haverodon keresztül az álszent Rogán-Szijjártó-Lázárokig sokak csuklóján kattant volna már a bilincs.

Csak ugye a mások által 8 év alatt telesz*rt istállót nem könnyű kitakarítani. Hát még azt, amibe ti mocskoltok bele napról napra, immár hat éve egyre megszállottabban. Bele sem merek gondolni mi lesz, amikor az igazságszolgáltatást papíron is te irányítod majd. Remélem nem érem meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr687247415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2015.03.07. 23:22:45

MIÉRT VAN AZ, HOGY HA A GOOGLE-BA BEÜTÖM POLT PÉTER NEVÉT, AZ EGYIK PONT MIN DIG KIHOZZA EZT IS: Zsidók a magyar közéletben (m-z) - Metapedia........ÉS HA MEGNÉZI A ZEMBER VÉGIGNÉZHETI AZT IS, KIK VANNAK MA MAGYARORSZÁGON KULCSPOZÍCIÓKBAN:....A ZSIDÓK. :)

Ianas 2015.03.08. 01:27:35

@kvadrillio: Ilyenkor kicsit fáj ott bal hátul?

_most_ 2015.03.08. 02:24:20

hogy is mondra Orbán, felháborító, hogy ezek vádolnak lopással másokat, akik szétlopják az országot :)

Gerilgfx 2015.03.08. 03:13:48

,,Bele sem merek gondolni mi lesz, amikor az igazságszolgáltatást papíron is te irányítod majd. Remélem nem érem meg.''

[demotiváló]Nyugi, ha ilyen blogokat írkálsz, nem fogod.[/demotiváló]

anonymand 2015.03.08. 05:41:29

"Nos, értem én, hogy egy illiberális demokráciában akár a miniszterelnök kezében is lehetne az igazságszolgáltatás." - Iustitia pallosa.
Nem rossz ötlet.
Abba legalább beledőlhetne.

..."az is elég lenne, ha Polt Péter végezné a munkáját"... - de hiszen éppen azt csinálja. Máriaországamutyisztán legjobb hátvédjeként teszi a semmit.
Vagy hallgat a fűben...

KurucInfo Főszerkesztő 2015.03.08. 07:01:08

" ha én irányíthatnám az igazságszolgáltatást."

Mindenki orulne, ha Orban Viktor iranyitana, mert akkor az is tokeletesen mukodne mint minden mas.

Rоdney_2 2015.03.08. 07:01:26

Ha Orbán módszere élt volna, akkor már a székház ügyben bilincs kattan rajta.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.08. 07:05:41

Na a sok hülyelibsi erre élvez. A nemzetmentő kormány feje csupán kifejezte vágyát hogy gyorsabban működjön az igazság szolgáltatás.
Bezzeg a régi időkben elég volt a sunyiskodás, vagy a bújtogatás, hogy valakit kizárassak a KISZ-ből, vagy a kollektívából. Nem kellett ügyész hozá.
Különben a brókereknk miért nincs kamarájuk?
Tapolcán bukni fogtok libsik! Azt nem tudjátok elcsalni mint Veszprémet

röf 2015.03.08. 07:16:24

Azt mondta? Télleg? Navazze.... most aztán mi lesz?
Semmi.
Mindenki teszi a dolgát.
Mi ballagunk tovább előre, ti meg csaholtok hozzá.
(Azért az megnyugtató, hogy ilyen dolgokon vicsorogtok, akkor nagy baj nem lehet...)

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 07:17:27

Sajnálatos módon, mostanra már csak azt tudom feltételezni, hogy ez a FideSS banda most a betéteket akarja hasonlóan megvédeni, mint a magánnyugdíj pénzeket, ennek a bevezetését lájuk. Korábban az volt a szöveg, a biztosítók eltőzsdézik a zemberek pénzét, ezért lenyúlták, maguk verték el, tőzsdézték el.Most is ez fog történni, csak most a magánbetéteken lehet a sor.
Elhangzott az is, hogy a bankbetétekhez is hozzányúlnak. Először úgy, hogy a kamatot addig csökkentik, hogy kevesebbet kapjon vissza a betétes, aztán pedig aki addig nem vette ki a pénzét, azt majd "megvédik".
A Rogán féle hárítás, automatikus.
A megmaradt elvakult, manipulált, közösség és Eu-egyenlőség ellenes FideSS -jobbikos bandának (sajnos) ennyi kell és megy tovább az élet...náluk.
Kimondják, elmúlt nyolc év, gyurcsányi stb, szocialisták, és hordják tovább a kokárdát karácsonykor is..Igaz a betétesek meglopása közel 15 éve mehetett.
És egy sokkoló, kivonok tizenötöt. az eredmény :2000. tehát tisztán láccik, hogy a FideSS keze belelóg a kakiba , csak jelzem, hogy az ekkora méretű pénzintézetek, pénzügyi vállalkozások, minden hónapban jelentéseket küldenek a felügyeletnek, aztán évente összesített jelentést is. Aztán részletes beszámolót az éves működésről. Az öt év csak az átfogó, teljes vizsgálatra vonatkozik és az nincs leírva, megtiltva, hogy gyakrabban is legyen ilyen. 5-évente kötelező, de bármikor ellenőrizhet a felügyelet, akár szúrópróba szerűen is.
Rogán megint mondott valamit, ami a maximális hozzáértéséről tanúskodik és megpróbálja másra kenni a szart. És közben mit csinált a NAV? Ők nem vizsgáltak semmit 10-15 éven keresztül? Nekik nem tűnt fel semmi? Nem volt egy fillér adóhiány, késedelmes befizetés, hibás igazolás a befektetési számlákról vagy bármilyen ügyletről?
Mit is mondott a szeretett vezér a hű talpasainak és alattvalóinak ? Azért kell hogy a bankok magyar tulajdonba kerüljenek, hogy ne vigyék, ne talicskázzák ki külföldre a hasznot .
Igaza volt a kedves vezetőnek, nem kell azt kivinni, mert van ott aki ellopja helyben .
Hát nem érdekes ? Magyar bankból csak magyar lopjon, a többi nem számit, mert a sok birka majd kifizeti .A bankok kinyírása szándékos. Ezek a bankok ugyanis korábban hosszú évtizedeken át megbízható, jó kis takszövök voltak, néhány éve pedig csak azért menekültek a brókercéggel való szövetségbe, hogy megússzák a takarékszövetkezetek teljes központosítását és államosítását.
Most lesz indok végleg kipusztítani őket. Még azt sem tartom kizártnak, hogy szándékos volt a folyamat, és dehogy tartott 15 éve - legfeljebb 4-5 éve.
Kell minden a mutyihaveroknak, csókosoknak, ha nincs szabad piac, majd csinálnak nekik, vagy magukhoz terelik a csalódott ügyfeleket. Most már nem a politikai hatalom a cél, mert az pillanatok alatt el fog veszni, de amit most megszereznek, az megmarad nekik, cégek, koncessziók, földek, vállalatok, stb. Mindenképpen le fogják nyúlni az emberek pénzét, így vagy úgy.
Hogy miért éppen most lett annyira fontos beborítani a céget és ezeket a bankokat: ismét be lehet keverni a szocikat, megzavarni az embereket, akik az utóbbi hónapokban tömegesen pártolnak el a narancsuralomtól. Ezenfelül érdemes utánanézni, milyen simlik készülődnek éppen most, amelyekről szintén el lehet terelni a figyelmet.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 07:27:54

@KurucInfo Főszerkesztő: Egyébként ezt most úgy kell érteni, hogy ha rajta múlna, nyomozás, vád és tárgyalás nélkül menne mindenki a sittre?
Nem, ezt úgy kell érteni, hogy ő tudott végig a csalásokról, de mivel nem bíró, nem tehetett semmit. Most árulkodjon? Ugyan már.
Ügyészség Polt döglöttakta Péter - Bíróság Szájer Jóska neje Handó kicsitsemvagyokfideszes Tünde.
Ceausescu elvtárs személyes útmutatásának köszönhetően szocialista hazánk rendőrsége sokkal hatékonyabban tud fellépni a keményen dolgozó népünket meglopó, aljas liberálimperialista karvalytőke képviselőivel szemben.
Most már tudjuk, hogy a rendőrségen és az ügyészségen is hallgatnak rádiót, mert már el kezdődtek a letartóztatások ez fix 5%-os népszerűség növekedés.
Ha azonnal agyon is lövetné őket, akkor visszatérne a bő kétharmad.
De vidaildi túljárt a pintérség eszén,meglepő gyorsasággal kielégítette önmagát és strómanját a Dont.

Lacdelo 2015.03.08. 08:33:15

A civileket màr Orbàn parancsàra vegzàljàk

Lacdelo 2015.03.08. 08:40:06

@Tudományos Iibsizmus:

Te olyan degeneràlt vagy mint a főnököd Orbàn. Hogy lehet a Maffia-Fideszt vèdeni?

Tudományos Libsizmuss (törölt) 2015.03.08. 08:41:11

Valaki lője már le ezt a hülye kvadriliót, meg nicktolvaj libsizmusgecit

jog-ász 2015.03.08. 08:44:51

sztem nem kell nagy dologra gondolni, csak ez egy olyan botrány, ahol még nem tudják, hogy miért nem gyurcsány, az eu, usa, nato, a nyugat,brüsszel, imf vagy ki tudja ki a felelős, és picit kell takarózni,könnyen lehet hogy az igazságszolgáltatás lesz a felelős, pedig ott már három éve lefejezte a bírói kart vérfrissítés címszóval.

igazi Ténytár 2015.03.08. 08:52:06

@ H_A.
Azért röhejes, hogy itt mindenki csak max egy évig tud emlékezni, a blog iroja is.

Felháborodik itt nagy hangon, hogy fuuu micsoda borzalmat közölt Orbán meg, horribile dictu, irányítana az igazságszolgáltatást AMIKOR ORBÁNNAK MAR JOGERŐS BIRÓI VÉGZÉSE VAN ERRŐL 13 EVE!!!

Komolyan ennyi aranyhal van ebben az országban mindenki? Komolyan?!

Orbán egyetlen dologban következetes 25 éve, es az éppen az amin a HA most juj de felháborodik, hogy jaj mit mondott tegnapelőtt.

___________
index.hu/belfold/juszt0924/

2002. szeptember 25.

A Juszt által főszerkesztett Kriminális című hetilap 1999. május 27-i számában a megfigyelési üggyel öszszefüggő dokumentumokat közölt.

Jusztot államtitoksértés gyanúja miatt 1999. június 1-jén gyanúsítottként hallgatták ki, később BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN megszüntették vele szemben az eljárást.

– ORBAN VIKTOR akkori miniszterelnök 1999. június 2-án, szokásos szerdai rádióinterjújában többek között úgy fogalmazott: „...miután NYILVANVALOAN törvénysértés történt, az ilyesmit ULDOZNI KELL, az efféle tetteket MEG KELL TOROLNI...” „.. NAGYON SZIGORÚ ELJÁRÁST TARTOK SZÜKSÉGESNEK, AMELYET MAR MEG IS INDÍTOTTAK az erre hivatott állami szervek...”.

Juszt többek között emiatt perelt személyiségi jogai megsértése miatt – tájékoztatott Muskovszky.

A BKKB elsőfokú ítéletében megállapította, hogy ORBAN és a könyvkiadó megsértette Juszt személyiségi jogait azzal, hogy NYILVÁNVALÓAN VALÓTLANSÁGOKAT KÖZÖLT.
___________

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.08. 08:55:34

@igazi Ténytár: igen, ez is egy szép ügy volt.

De szerintem nem arról van szó, hogy nem emlékeznek, hanem arról, hogy a mostani kijelentések attól még ugyanolyan felháborítóak.

igazi Ténytár 2015.03.08. 08:57:12

@kvadrillio: Polt Peterrol ennyi eleg is!

_____
index.hu/belfold/2015/03/03/amiota_kinevezetek_visszadobaljak_a_korrupcios_feljelenteseket_orszagos_vizsgalat_indul/

Polt 2010-es KINEVEZÉSE ÓTA 3x (!!!) NAGYOBB ARANYBAN UTASÍTJA EL a Legfőbb Ügyészség a hivatali KORRUPCIÓ MIATTI FELJELENTÉSEKET a 2006-2010 időszakhoz képest.

Ha végül megindult a NYOMOZÁST, akkor azokat 2x (!) GYAKRABBAN SZÜNTETTÉK MEG. Mindezt úgy, hogy a feljelentések száma harmadára csökkent.

_____

_____

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 08:58:55

@Tudományos Iibsizmus: Csaxólok,a FideSS ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon - egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 09:09:04

@igazi Ténytár: Orbanisztánban nincs korrupció! Az nem is magyar szó!
Volt a legeslegelején a tiszti-kaszinó-mutyi is. Az összeg mai felóccsított forintban legalább 20-szor magasabb volna.
Mint ismeretes, a FideSS az MDF-fel közösen mintegy másfél milliárd forintra tett szert az államtól ingyen kapott Tiszti Kaszinó eladásakor.Ja, miután Simicska Lajos APEH-elnökként megtette, ami meg kellett tennie ahhoz, hogy eltussolja,kimossa a fijúkat.
S aztán a mutyi mutyi hátán,a csúcson beletelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot.
A Horváth András NAV feljelentéséről az elkobzott zöld dosszié hová lett?
Így kezdődött a FideSS korrupció:"A kezdet:

1991.-1993. A Parlamentbe jutott pártok számára székházat biztosít a törvény. A Fidesz a politikai rivális MDF-el közös Tiszti Kaszinó épületét eladja a Magyar Külkereskedelmi Banknak. A székház-rész ráeső nettó 697 millióját a Bank átutalja a Fidesznek. A Fidesz ebből 574 milliót utal a FICO Kft. számlájára, melynek ügyvezetője Simicska Lajos. A FICO tovább utalja a pénzt több tucatnyi, zömében akkor létrehozott vállalkozásnak, melyek tulajdonosi körében Simicska Lajos, Schlecht Csaba, Pusztai Zsuzsanna (Simicska Lajos felesége), Kövér Szilárd (Kövér László öccse), Varga Tamás apja, Kövér Szilárd sógora és több volt évfolyamtárs, azok feleségei, barát és rokon megtalálható.

Később ezen cégek egy része Schlecht Csaba nevére kerülnek, aki eladja a vállalkozásokat (a nem kis összegű köztartozásokkal egyetemben) Kaya Ibrahimnak és Joszip Totnak.

1999.-ben kipattan az ügy. Az nyomozás sajnos nem vezet eredményre. A cégek dokumentumai, a külföldi vásárlókkal és a cégek által felhalmozott jelentős köztartozásokkal együtt eltűnnek. Az APEH tehetetlen, lezárja a vizsgálatot, törli a cégeket a cégnyilvántartásból. Az APEH elnökét ekkor Simicska Lajosnak hívják, helyettesét Vida Ildikónak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak. Simicska sajnálatosan rövid ideig, 1 évig van ezen a poszton, véletlenül éppen akkor, amikor a fenti ügylet vizsgálatára sor kerül.

2000-ben váratlanul (4 évvel a megbízatása lejárta előtt) távozik posztjáról Györgyi Kálmán legfőbb ügyész. Helyére Orbán Viktor (a Fidesz és a MIÉP összefogásával megszavazott) Polt Pétert nevezi ki, a kinevezés 7 évre szól.

2002-ben, a kormányváltás után újra indul a nyomozás Kaya Ibrahim/Joszip Tot ügyben, de az ügyészség sorra elutasítja a vádemelési javaslatokat. Ahogy a cégeladások esetében, a Postabank ügyben sem találja megalapozottnak a vádakat a legfőbb ügyész. A Fidesz kormány alatt konszolidált Postabank - szakértők véleménye szerint - legalább 52 milliárd forinttal magasabb összeget nyelt el a költségvetésből, mint az indokolt lett volna. Ennek a pénznek a további sorsa ismeretlen. A nyomozás vádemelés nélkül megszűnik.

Nem jár eredménnyel az Országimázs Központ, az Ezüsthajó Kft. és a Happy End Kft. ügyében megindított nyomozás sem.

A több tucat, hasonló ügyben tett feljelentés egy része elévül, egy részét a legfőbb ügyész - Polt Péter - sajnálatos módon nem találja vádemelésre alkalmasnak. "

igazi Ténytár 2015.03.08. 09:10:37

@Maxvall a kloáka: De arrol van szo mert nem arrol irt HA, hogy Orban allandoan, visszeso diktator.

Kolun rohej, hogy eppen a blog iroja irta korabban hogy nincs ok felhaborodni! ;-))))

Mondtam egy eveig se tart az emlekezet magyarhonban!

_____
hacsaknem.blog.hu/2014/07/26/szingapur_a_jovo_az_orban-rezsim_legitimalasanak_vedobeszede

"De feleim, miért a felháborodás? Orbán következetesen ugyanazt mondja legalább ötödik éve ebben a kérdésben: hogy a jövő a Putyin-féle autokráciáké, hogy a liberális demokrácia tulajdonképpen nem kell az állam működéséhez, és hogy tetszőlegesen túl- és átlépheti hatáskörét bármikor, mert"
________

igazi Ténytár 2015.03.08. 09:14:57

@Maxvall a kloáka: Miert az mi volt amikor egy ARTATLANT VEGEZTETETT VOLNA KI?!

Es mai napig halalbuntetest akar (persze nem mint kinaban mert akkor ot, vejet, simicskat stb mind fellogatnak koruupcioert)

_______
a halálbüntetés ellenzői éppen Mór kapcsán figyelmeztetnek arra, hogy ügyben először nem a valódi gyilkost ítélték el, a kivégzésben pedig nincs benne a tévedés jogorvoslati lehetősége.

index.hu/belfold/ovhalalbunt/

A móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolni a halálbüntetés visszaállítását - közölte Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök, utolsó szerda reggeli kormányfői rádióinterjújában. Igaz, egyelőre nemzetközi szerződések teszik lehetetlenné ennek a bűntetési formának a visszaállítását, de "ez az álláspont még megváltozhat".

index.hu/belfold/2012/07/20/orban_legbelul_partolja_a_halalbuntetest/

Ha tehetné, Orbán Viktor is visszahozná a legkeményebb büntetést a magyar büntetőjogba.

_____

Dr_utcai_arcos 2015.03.08. 09:36:22

Csak én nem értem, mi ebben a feltételes mód :O? Ki irányítja?

bölcsbagoly 2015.03.08. 10:01:02

@Dr_utcai_arcos: a ballib holdudvar!
Miattuk nincs itélet a Kulcsár ügyben, miattuk kaptak nevetséges büntetést Copzma gyilkosai, miattuk nem űl rács mögött Hagyó, Hunvald és társaik, miattuk kerül szabadlábra Muki, miattuk kapott 1,5 év felfüggesztettet a cigány bokszoló, stb, stb.
OV csak azt mondta ki amit sok millióan gondolnak az eféle hirekkel kapcsolatban.No meg azzasl kapcsolatban amit az európai EU-s biróságok döntöttek a bírák nyugdijazhatóságáról.
Ezért álságos az igazságszolgálatás függetlenségéről papolni,ugyanis az elsősorban az igazságtól független. S nem a törvények, a jog miatt, hanem a felelősségre vonhatatlan alkalmazók miatt.

2015.03.08. 10:03:37

Jó ez a poszt és a kommentek:)
Tegnap az volt a probléma egy másik "felvilágosult" blogon, hogy 2010 óta Orbán a miniszterelnök, miért nem intézkedik, hogy kattanjon az a bilincs. Becsapja az embereket, mert csak szóban támogatja azt a bilincs-kattanást.

Most meg felháborodunk, hogy beavatkozik az igazságszolgáltatásba :)

A két poszt alatt orbánozó nickek 80%-ban ugyanazok. Nekik most akkor mi a problémájuk? Hogy Orbán be akar avatkozni, vagy az, hogy nem avatkozott be, csak beszél róla? :)

Szvidrigajlov 2015.03.08. 10:11:24

Az aljasságnak erre a szintjére az ember önmagától nem, csak valamiféle képzéssel tud lejutni. Kérdés, hogy a blog szerzőjét ki képezte ki az aljasság ezen szintjére. Mert ugyebár van itt egynéhány hihetetlen hazugság, olyan szövegkörnyezetben, hogy akár el is hihessük, másrészt van a hazugságból levont olyan következtetés halmaz, ami következtetések akkor sem lehetnének indokoltak ha netán az alapállítás igaz lenne. Mindezt megspékelte alpári stílussal.
És ennek az embernek felülete van a nyilvánosság terein, miközben moralitása alapján legföljebb egy tyúkólban engedném megszólalni, vagy még ott sem, mert ettől a mérgezett idiótától a tyúkok tojni is elfelejtenének.
Na, de mit is várhatunk ezektől? A baloldal azért nem nyer Ogy. választást soha többet a büdös életben, mert ilyenek a támogatóik, meg a megmondóembereik. Az emberek döntő többsége az aljasság ezen fokára nem vevő. (l.még: Áder megtámadása Buda-cash ügyben) Más eszközük meg nincs. Mert sem az USA, sem az EU, sem a bankáraik nem engedik meg nekik, hogy legyen. (pl. egy szocialista program)
Valójában azért haragszom Orbánra, mert azért kapta a kétharmadot, hogy "ezeket" véglegesen és visszavonhatatlanul eltakarítsa Magyarország minden négyzetméteréről, minden sejtjéből és zsigeréből, a visszatérés, feltámadás és korábbi metamorfózisok esélye nélkül az egész magyar un. baloldalt semmisítse meg! És nem tette. Ezek még mindig itt írogatják az aljasságaikat. Sebaj! Talán majd Vonáék!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:18:56

Amikor ezeket a marhaságokat leírod, blogger, a bőr utána még fent van?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:21:28

Én Kádár alatt éreztem jól magam. Ha valakinek tudtuk hogy vaj van a fején, a párttitkár csak felhívta az ügyészt és el volt sikálva a dolog.

Furusina 2015.03.08. 10:22:42

Közel sem védeni akarom, a kis Balkáni Lótolvaj autokráciára hajazó személyiségét, de ezeket a fajta kijelentéseket egyrészt a sajátjainak mondja, másrészt nagyon tudatosan radikalizálódva próbálja akadályozni, a Jobbik felé való lemorzsolódást, harmadrészt, próbálja a jobbik szavazókat csábítgatni, negyedrészt azoknak szól, akiknél még bejön ez a szöveg.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:22:47

@A demokrácia leszakadó függönye: Rosszul emlékszel. Azt hiányolták, hogy az alkotmányt szétbaszó kétharmadnak miért nem volt fontos az ellenőrzésre vonatkozó törvényeket megváltoztatni.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:24:32

Különben a poszt tartalma lényegtelen, az a fontos hogy egy jól libsizhessek, mert nekem arra áll fel.
A Viagra drága.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:24:40

Folytatom:
45+4+8 év rombolást vajon ki lehet-e javítani 4-5 év alatt?

A másik: még kérdés, hogy melyik jobb: a felvilágosult abszolutizmus, vagy az önpusztító demokrácia.
Induljunk ki abból, hogy az emberek zöme hülye, még ma is.
Ha ez a zöm dönt, beleértve azokat is, akik még rendesen írni sem tudnak, vagy az alkoholistákat, a drogosokat, az idegbetegeket, lesz-e abból jó döntés?
Nem hallom!

Az teljesen más kérdés, hogy én magam Orbán urat nem tartanám jó diktátornak. Utolsó jó diktátorunk Horthy volt, az első meg Szent István. Mindkettő remek politikus volt a maga korában. Nem azért mondom ezt, mert én magam annyira, de annyira vágynék autoriter kormányzásra, de lássuk be: ahogy ma mennek a dolgok, az a Föld nevezetű bolygó pusztulásához vezet szép lassan (lassan?).

Az ön- és fajfenntartás ösztönének működnie kell, tudálékosok.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:25:42

Jesszusom, meghekkeltek!!!!!
Ennyire fontos ember lettem, te hekker?

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2015.03.08. 10:26:48

@Kara kán: Nem vagy te fontos, csak a leghülyébbek közül való. Azokkal szoktak szórakozni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:26:52

Miért nem az anyucid nevében firkálsz, hekkeld meg őtet!

bölcsbagoly 2015.03.08. 10:27:26

Budán járva a 61-es villamosból láthatod az óriási cégtáblát: diagnosztikai központ! Szerinted mivel foglalkoznak, te hatökör? Balliba jelleg, hogy azt hiszik, hogy csak azok a szavvak léteznek, amelyeket ők ismernek. Alulművelt surmók.

csöcsös travi 2015.03.08. 10:28:13

@Kara kán: Öt év alatt a brókerekre vonatkozó törvényeket nem lehetett volna megváltoztatni? Paks titkosítása is fontosabb volt?

bölcsbagoly 2015.03.08. 10:28:15

@Κara kán: mert azt nem fogadta volna el a drága EU-tok!

Furusina 2015.03.08. 10:30:30

Én nem vagyok politikai, de különösen gazdasági értelemben liberális, nem vagyok politikai értelemben baloldali, de Szvidrigajlov kommentje bennem személyes félelmet, és szorongást kelt. Én azt sajnálom, hogy ilyen vélemények, és megfogalmazódnak.

maxwall a Putyin csicska birca 2015.03.08. 10:31:16

@bölcsbagoly: Te hatökör, a diagnosztizál a nyelvben elfogadott. Csak guglizz rá melyikből van több!
Tudsz mutatni egy értelmező szótár linket ahol szerepel a diagnosztikál? Amíg nem, addig kuss!

bölcsbagoly 2015.03.08. 10:32:34

@csöcsös travi: annyira hülyék vagytok, hogyha fájna orditanátok! Egy törvényt akkor szigoritanak, ha a régi változatot folyamatosan áthágták! Nos brókerbotrány Kulcsár óta nem volt Mo-on! Azt sem zárta még la a drága igazságszolgáltatás. Miért pont a brókerekkel kellett volna foglalkozni eddig? Csak amikor majd szígoritani akarnak, akkor pont a kedvenceid fognak kukacoskodni, nemmel szavazni, vagy távolmaradni.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:32:39

@bölcsbagoly: Ja hogyha a brókerekről van szó be vagytok szarva az EU-tól! Értem.

Karakán anyucikája

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:33:29

@dont be such a nazi:
Aham, és ha valaki nektek ellentmond, azzal bármit meglehet tenni, a nevével is vissza lehet élni, mi?
Na ezért utálunk mi, becsületes emberek, titeket, liberális zsíros disznók.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 10:34:08

@Kara kán:
mondhatnám rövidebben is:
zsdisznók

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2015.03.08. 10:35:11

@Kara kán: Például az állandóan ellentmondó, ámde értelmes Blogger Gézéval nem szokták ezt csinálni.
Persze ő érvel és nem liberálisozik.

csöcsös travi 2015.03.08. 10:36:19

@Kara kán: Milyen könnyű téged semlegesíteni. Csak lemásolják a nickedet és máris őrjöngsz. :-))

citrix 2015.03.08. 11:04:27

Kedves Vezető! Ha Te irányíthatnád az igazságszolgáltatást akkor előbb hoznának ítéletet mint elkezdődne a színlelt tárgyalás. Nézd meg a Tanú c. örökbecsű szatírát. Kedves Viktor Vezér, Pártunk és Kormányunk szabadságharcos focihuszára! Nem elég a tudat hogy az ügyészséget és a nyomozóhatóságot Te irányítod fortélyosan, még a bíróságot is befolyásolni szeretnéd napi igényeid szerint?! Nem szégyelled magad, Viktor?

nu pagagyí 2015.03.08. 11:19:42

Orbán a kész tények embere. Nem mondott volna ilyet, ha már nem ő irányítaná az igazságszolgáltatást. Akinek van szeme, látja kinek az embere Polt és Handó. Az ügyészség már régóta zsebben van, ez a mostani kijelentés pedig arra utal, hogy a bíróságot is sikerült maradéktalanul birtokba venni.

nu pagagyí 2015.03.08. 11:43:23

Most, hogy sikerült bedönteni a részvény-kereskedelmet is, ideje kiírni a nemzeti bróker koncessziót. Nyugaton nyerjen Andy Vajna, keleten meg Szima Gábor. Ők már bizonyítottak a szerencsejáték piacon is. Rendesen fizetik a védelmi pénzt, nem ugrálnak.

_most_ 2015.03.08. 12:16:54

@Szvidrigajlov: haha, a magadgajta pszochopaták miatt nem fog soha nyerni a jobbik, mert a többség inkább a cigányoktól retteg, mint az ilyen elmebeteg náciktól :)

Rudi Kató 2015.03.08. 12:22:11

@rudi úr:
Milyen rendőrségről, bíróságról hazudozol? Magyarországon a teljes "igazságszolgáltatás" zsidó maffia kezében van!

Netuddki. 2015.03.08. 12:30:31

Valaki pedig csak irányítja a magyar "igazság" szolgáltatást ha a civileket sokkal nagyobb erőkkel tudják zaklatni és rabosítani mint ezeket a pénzügyi megélhetési csaló bűnözőket...

Netuddki. 2015.03.08. 12:36:50

@bölcsbagoly: "a ballib holdudvar!"

Ja, anyád picsája, te tetves, tolvaj, századvéges, fideszfartúró hazaáruló!

Afrika steht an der Elbe 2015.03.08. 12:38:21

@Kara kán:
Várjál, az semmi. Amikor két-három lopott nicken magával beszélget egész este:)

willcox 2015.03.08. 12:46:36

@Tudományos Iibsizmus: Ahhoz, hogy valaki liberálisnak mondhassa magát, agyat kell növesztenie, Neked ez láthatóan nem sikerült.

2015.03.08. 13:02:37

@willcox: Ha a liberálisok ennyire okosak, akkor miét ért véget akkora fiaskóval a '94-es és a 2006-os ciklus? Miért emelték 8 év alatt 55%-ról 80% fölé az államadósságot? Miért veszítették el tömegek a munkahelyeiket a regnálásuk alatt? Miért álltak sorba az emberek tömegével az ételosztáskor, és miért voltak olyan emberek már akkor is, akiknek nem volt hol lakniuk? Miért volt általános a gyerekéhezés, és miért fagytak meg száz számra az emberek télen?

willcox 2015.03.08. 13:14:29

@Szálló monitorok: Horn kormány jól tette a dolgát a kormányzás vége felé 5-6 %-os volt a növekedés. Az államadósság megugrott, de ne felejtsük el az 50%-os közalkalmazotti béremelést és rengeteg autópálya is épült.
2008-as válság megrogyasztotta az országot, de Bajnai már újra 1%-os növekedéssel adta át a kormány rudat. Nem vagyok elvakult, rengeteg hibát csináltak, loptak is, de most sokkal nagyobb a korrupció, a társadalom ketté szakadt, 4 millió él szegénységben, közben politológusból, gézszerelőből milliárdos lesz, kis faluban stadion épül, amit több fűthető pályával bővítenek, kikötőt vesznek és még hosszan sorolhatnám. De gondolom szerinted minden rendben.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 13:23:33

@Szvidrigajlov: Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 13:36:31

@Kara kán: S kérje számon rajtuk "az ígéreteket szabadságról, jólétről, demokráciáról", mert ezek már Orbán előtt ködbe vesztek. - kis naiv...
Kis szemelvény 1986-ból:
"Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna." Horváth István volt akkor éppen Kádár belügyminisztere és Stumpf István apósa...

Ismerjük már FideSS-politika alapmondatait:
"Ne azt figyeljék, amit mondok..." és "csak nem gondoltad komolyan?
A FideSS ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon - egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy
populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Igazából sose volt igazi liberális,igaz,konzervatív se.Orbánt csak a hatalom érdekelte mindig is.A hatalomért.
Egyébként már nem is konzervatív, hanem nemzetiszocialista, vagy valami populista keresztény kurzust visz.
Orbán új típusú populista szerinte a nép "homogén", akarata pedig a közjóra irányul és csupán egy hiteles képviselőre ,vezérre van szüksége, aki ezt az akaratot érvényesíti. Ebben az ideológiában politikailag csak az lehet legitim, ami illik az erkölcsi elképzelésekhez, a karizmatikus vezető pedig az "a férfiú, aki tudja, hogy mire van szüksége a népnek", és akinek más véleménye van, az nem is tartozik a néphez.
Miután 98-2002-ben először kormányzott a FideSS, Orbán Viktor megízlelhette milyen is irányítani egy országot és mennyi hatalommal jár ez. Miután 2002-ben elvesztette a választásokat(amit egyébként a közvélemény-kutatások szerint meg kellett volna, hogy nyerjen), kikészült.Onnantól kezdve csak az érdekelte, hogy hatalomra jusson(ennek érdekében sok mindent meg tett).Ezért lett a 1990-ben még liberális, később konzervatív, de most már csak demagóg, populista és hatalommániás Horthyt majmoló pojáca,ám veszélyes pojáca ,veszélyes a demokráciára,s mindenre ami emberi érték.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 13:49:21

@willcox:1994-ben olyan qrva nagy az ország hitele, hogy azt csak a Bokros csomag tudta megoldani,Bokros azzal a csomaggal húzta ki az országot abból a szärból amibe Antall a"mi kifizetjük az adósságot mint a katonatiszt"....az emberekkel ha tönkremegy az ország akkor is! az államadósság jelentősen csökkent a Horn kormány idején, kb felére. Az ehhez szükséges pénzt a privatizáció és a különböző reformok biztosították.
Orbánnék ennek pont az ellenkezőjét csinálták 98-02 között ,jött a csoda polgári kormányzás felszámolták a Bokros csomag elemeit, leállították a reformokat, aztán a csoda gazdaságpolitika mégse működött és Orbán Viki kezdett újra hitelt felvenni mert ugye jött a választás és valamit fel kellet mutatni. Bokros csomag eredményeit elosztogatták ugyanúgy választási célokra mint most ,lásd az akkori lakásdevizahiteleket,amivel 20 évre előre eladósították a kőccségvetést a következő kormányoknak..

dtk74 2015.03.08. 14:36:15

@kvadrillio: A zsidók a magyar közéletben-t hétköznapi, sokszor frusztrált emeberek töltik fel, nem tények, hanem saját kedvük szerint.
Rajta is van, hogy ha valaki tudja valakiről, hogy mégsem zsidó, akkor szóljon, és majd leszedik. Jó mi? Szóvala ki rajta van, az nem biztos, hogy zsidó, csak valaki azt mondta, hogy de az...
Te is felkerülhetsz, meg én, meg bárki, csak egy ökör kell aki azt mondja: ezisolyanbüdöspajeszoscsávó - és hopp, már zsidó is vagy, felkerültél az oldalra. Szánalmas, hogy az emberek mennyire nem figyelnek a részletekee.

manager2008 2015.03.08. 14:54:32

Létre kell hozni a NER bróker céget és kész. Mindenki jegyzetfüzettel a kézben kövesse az útmutatásokat, mikor kell venni és eladni.

Göntér László 2015.03.08. 14:54:32

Így is lehet gondolkodni.
Lássa meg mindenki, hogy nem szeretem a tiszteletköröket.
Ha a bíróságot én irányítom, akkor mindenkit a bíróságra küldhetek. Az itélet az lesz, amit én akarok.

manager2008 2015.03.08. 15:05:05

"ha én irányíthatnám az igazságszolgáltatást". természetesen ő irányítja, mert ő a miniszterelnök.

Nem kellene összetéveszteni az "irányítást" a "vezetéssel".
Ezt nem fejteném ki, mert aki nem tudja mi a különbség annak mindegy.

az irányítás ugyanis nem operatív jellegű tevékenység, hanem "irányt" szab meg (dönt), elveket rögzít stb. A vezetés jelenti a közvetlen beavatkozást, arra meg felső szintű vezetőnek nincs alkalma, ideje stb.

Tehát nem történt semmi gond, nem mondott hülyeséget, csak annyiban hogy ha nem irányít akkor ő a hibás, csak úgy látszik nem tudja hogy ez dolga :) vagy nem szóltak neki hogy sajnos elmaradt a feladat. A feltételeket viszont neki kell biztosítani az igazságügy kérelme é elemzései alapján. Pld a költségvetés útján, bírók számát növelni, kiképezni őket (mert különben fogalmuk sincs miről van szó és egy halom szakértőt kell bevonni akik megint csak képzetlenek, stb. A bilincs nem oldja mg a problémát, csak növeli a költségeket, mert a vizsgálati fogság nem ingyen van, meg utána a megalapozatlan fogva tartás miatt lehet sokat fizetni a letartóztatottak. Szóval nem ártana néha gondolkozni is szotyi köpködés helyett. Bocs.

Mariann19 2015.03.08. 15:18:56

Az Orbán kormány kártékony regnálásának két vonulata árt az országnak.
Az egyik a direkt, amely a minden képzeletet felülmúló, az ország kirablására irányuló aktivitása.
A másik az elégtelen kormányzás miatti, indirekt módon való károkozás. Ez utóbbi tény nincs jelen markánsan a köztudatban, nem kerül megfogalmazásra, közvetlenül nem érzékelhető, de jelen van, és gazdasági következményekkel jár.
Gondoljunk bele a bankok indokolatlan feltőkésítéseire, az eu és a Strassburgi Bíróság kártérítési itélkezéseire, az eu kötelességszegési eljárások miatti büntetésekre stb.
Ennek oka az Orbán kormány törvénykezési és ellenőrzési intézményeinek a hatalom által diktált torz gyakorlata, Orbán oda helyezett mamelukjainak dilettantizmusa, melyek miatt a jelentős milliárdokat
nekünk, a népnek kell megfizetnünk.
A köztudatban nem kap hangsúlyos figyelmet az ily módon elherdált pénz, nincs nevesített felelős, hiszen ebben a körben kollektív a döntés,arctalan a felelősök kiléte, nincs következmény.

Mariann19 2015.03.08. 15:33:55

@manager2008:
Nagyon jól kaptad el az irányítás és a vezetés jellemzőinek magyarázatával az orbáni kijelentést.
Jó példa erre az, hogy sokan azonosan értelmezik pl. a gazdaságpolitika és a közgazdaság fogalmát, holott e két tényezőt külön kell értelmezni.
A gazdaságpolitika a fő irányokat szabja meg, a kivitelezés, annak a technikája a közgazdászok feladata.
Az orbáni kormányzásban ez a fajta elkülönülés nem észlelhető, mivel a döntési pozició jogát a kormány mindkét területen érvényesíti.
Ezért van káosz a törvénykezésben, a gazdaságban, az oktatásban és a fel nem sorolt fejezetekben.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 15:38:09

@bölcsbagoly: Attól nem leszel nagyobb kakas a szemétdombon ha hazudozol ,terelsz,csak a szemét magasabb alattad! Mert nem csak hogy " 5 évente kell ellenőrizni a brókercégeket " hanem 5 évnél gyakoribb ellenőrzés nem is lehetséges, az úgy nevezett zavartalan működést szem előtt tartva. Az alkotmányba naponta írtak bele, ebbe a törvénybe öt év alatt nem sikerült.
" Az Orbán rezsimben semmi sem fog történni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés. Ezek lopnak.
De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni. " Pontos.:
papalevente.blog.hu/2015/02/27/a_budacash_es_a_fidesz

Ja és"TE ASZ!"A Fidesz szerint ugyanakkor 2004-ben azért váltották le Szász Károlyt a pénzügyi felügyelet éléről, hogy „a brókerek ismét szabadon garázdálkodhassanak”.
A felügyelet ötévenkénti esedékes vizsgálataként azonban 2010-ben már az Orbán-kormány által kinevezett Szász Károly írta alá azt a dokumentumot, amely számos szabálytalanságra hívta fel a Buda-Cash figyelmét, de utóbb, legalábbis öt éven át nem történt semmi. Mint a VS.hu megírta, 2010-ben egyebek között arra figyelmeztették a brókerházat, hogy a továbbiakban az ügyfelek megbízásait egységesen és időrendben nyomon követhetően rögzítsék. Ennek megtörténtét igazolnia kellett a Buda-Cashnek, és annak nincs nyoma, hogy a Szász Károly által irányított felügyelet ezzel elégedetlen lett volna.
vs.hu/gazdasag/osszes/szasz-karoly-irta-ala-a-buda-cash-ot-evvel-ezelotti-vizsgalati-anyagat-0301?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
"Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

Pistike a következőt írja:

Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok, fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután jókedvűen indulok az iskolába.

Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
- Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

- Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem fidesz-jobbik szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a kapunkra, hogy 'Te fasz!'"

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 16:23:32

Hol kezdődött?Kevesen voltak, akik a pénzügyi szakmában meglepődtek azon, hogy a Buda-Cash brókerház háza táján visszásságokra talált a jegybank,érthetetlen, miért nem tűnt ez fel korábban a PSZÁF-nek. A nagy szolgáltatókat ötévente kötelező átfogó vizsgálat alá vonni, korábban azonban nem akadtak fenn. A felügyelet mostani gárdája igyekezett magát fényezni azzal, hogy az új kiválasztási szempontok és vizsgálati módszerek fantasztikusak, ám a lényeg, a felügyelet éveken keresztül nem végezte megfelelően a munkáját, hiszen a súlyos visszaélések fel kellett volna hogy tűnjenek. Ezt erősíti, hogy szakmai berkekben nem is nagyon voltak megdöbbenve a mostani fejleményeken, legfeljebb az okozott némi meglepetést, hogy miért épp most robbant ki a botrány.Azok a szolgáltatók, amelyek tíz százalék feletti kötvényhozamokat ajánlanak folyamatosan, egyszerűen gyanúsak.....kéne a PSZÁF-nek ,hogy legyenek .Ezt csak úgy lehet kigazdálkodni, hogy újabb és újabb kibocsátásokat hajt végre a szolgáltató, ami már pilótajátéknak is tekinthető.
Ritkán de tökéletesen biztos vagyok egy általam előtte nem ismert dologban.
Most pl abban vagyok 101% biztos hogy nagyon szigorúan utánanéztek nincs e Lázár, Habony, Rogán, vagy családtagjuk a tulajdonosi körben és csak utána adtak engedélyt a rendőrségi beavatkozásra.Ha gonosz lennék megkérdezném, hogy az MNB kiszállása előtt is hiányzott-e az a 100 milliárd?Vagy egyszerűbbet kérdezek, tavaly a Buda Cash tulajdonában lévő takarékszövetkezetek bankká alakulásakor végzett vizsgálatért ki a felelős?
Nem szabad lopni, csalni, hazudni!A kormány nem tűri a konkurenciát!
Az a baj, hogy nekem is mindjárt az jutott eszembe, hogy valami maffiaszál van e mögött. Ettől persze még az MNB lehet, hogy teljesen korrektül cselekszik most, de én már semmiről se hiszem el, hogy az, aminek mutatja magát.
Mellesleg a dematerializált értékpapírok korában elég fura, hogy a felügyelet évekig nem veszi észre, hogy más van a központi értékpapír-számlákon mint a számlavezetőnél.
10 éve hazudoznak ... még jó , hogy van kötelező könyvvizsgálat ami annyit ér mint vak kurvának a kacsintás. ki volt a könyvvizsgáló ? Mennyit kapott érte , hogy kisikálja év végére a szaros ügyeket ?
Példul Szász Károly a szerencse fia. A pénzügyi felügyelet egykori elnökét rengeteg pénzzel kárpótolta az állam, amiért megszűnt a beosztása.
Ildikó kedves! Mi van az 1000 milliárdos cukor-, és olaj ÁFA csalás ügyben? Vagy ott esetleg leesett néhány karton cukor/olaj a NAV elé?
Fellélegeztem. Se kötvényem, se részvényem, se pénzem nincs náluk Igaz, nagyon máshol sem.

Merlot 2015.03.08. 16:23:44

@Kara kán: Baszki, jól elbeszélgettél magaddal.
Idióta, genya náci.

Orbán "csak" az igazságszolgáltatást szeretné irányítani, én meg kilövési engedélyt szeretnék a hozzád hasonló buzikra. :D

böIcsbagoly 2015.03.08. 16:35:44

@bölcsbagoly: Olyan is van hogy plasztikai központ, tehát a plasztikázza helyett a plasztikálja a helyes.

böIcsbagoly 2015.03.08. 16:42:38

@bölcsbagoly: Sőt! Turisztikai központ is van, tehát a turisztikál a helyes!

manager2008 2015.03.08. 16:43:24

@a nagy hohoohooo: A mai informatikai lehetőségek mellett az egész ország pénzügyi tranzakcióit félkézzel ellenőrizni tudhatná egy komolyabb rendszer úgy is hogy nem hoznak létre párhuzamos adatbázisokat. Nem ötévente hanem 5 másodpercekét mutatható ki h valami határidőn túl nem teljesül.
Pld. Ha egy nagy bankban van egy EUR folyószámlám, és megbízást adok egy külföldi alapkezelőnél történő befektetési alap vásárlásra, amivel a banknak van kapcsolata, akkor a pénzem vagy a folyószámlámon van, vagy aktív megbízásként nyilván van tartva vagy megvásárolták az értékpapírt és akkor az értékpapír számlámon ácsorog virtuálisa. Minden műveletre határidő van és ha nem teljesül akkor vissza kell vezetni a folyószámlára és annak is vb határideje. Ha ezt egy rendszer ellenőrzi akkor a határidő nem teljesülése esetébe jelezheti a felügyeletnek hogy itt valami nem Ok. Ha valaki hallott már pld a Google hirdetési rendszereiről akkor talán el tudja képzelni hogy ott millió számra zajlanak tranzakciók egy óra alatt és azt is lehet követni perc pontosa.
Szóval süket duma az ellenőrzésre való hivatkozás, nem is akarják ellenőrizni, mert ez akadályozná a háttér műveleteket. Mivel a tőzsdéken a két állapot közötti helyzetben lévő pénzekkel másodpecek alatt is lehet pénzt keresni, nagyon jól van ez így (sokaknak). Néha persze melléfognak és akkor elszállnak pénzek, amire ha nincs fedezet, mert már nincs ember aki tudná követni ezt a dolgot, egy idő után összedől az egész. Na de kit kell megbilincselni? Az állam ugyanezt csinálja pld. az Áfa elszámolásokkal, és millió állami megrendelés halasztott kifizetésével, miközben ide oda pakolják a virtuálisan szabad pénzeket. ha valaki nem tudja ezt elképzelni, ne törje rajta fejét, tényleg bonyolult, de nagyon izgalmas :) Ennek ellenére egyszerű lenne ezt megakadályozni de eszében sincs senkinek :) Volt már ilyen botrány máskor is egyébként. Az ilyen nagy bróker és banki rendszerek holdudvarában ipari vállaltok is működnek virtuális forgótőkével (gondoljuk el ha valakinek adnak 5 milliárdot de mindig csak két napra, mit lehet azzal művelni?

igazi Ténytár 2015.03.08. 16:43:34

@citrix: "Ha Te irányíthatnád az igazságszolgáltatást akkor előbb hoznának ítéletet mint elkezdődne a színlelt tárgyalás. "

Itt van fentebb a link hogy mar el is ítélték amiatt hogy HAMISAN PREJUDIKÁLT Orbán.

De miért is prejudikált bűnösséget? Azért mert Juszt pont az buktatta le hogy Orbán HAZUDOTT!

2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=3_4&id=481
index.hu/belfold/juszt0924/

böIcsbagoly 2015.03.08. 16:45:30

@bölcsbagoly: Logisztikai központ - logisztikál.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.03.08. 16:52:54

A libsik itt is megmutatták a foguk feketéjét.

Tudományos libsizmus 2015.03.08. 17:15:35

@Kara kán:
Megmutatják azok mindenhol, csak a szájukat kell kinyitniuk.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 17:17:36

@manager2008: Sőt Rogán Antal és Varga Mihály megpróbálta összemosni a Buda-Cash-botrányt a kilencvenes évek hírhedt csalásával, a Globex-üggyel. Nem sikerült. A Népszabadság már a múlt héten megírta, pénteken pedig az Index is feldobta, hogy összekevertek két Gyarmati Jánost, akiknek semmi közük egymáshoz.
Előzőekben a Buda Cash résztulajdonosa egyike volt azoknak, akiknek a születése óta korrupt fidesz átjátszott 12 állami gazdaságot! A Hidasháti Á.G.-ot 2002-ben pintér zoltán és mások ( a korrupciómentesség jegyében véletlenül egy egykori fideszes országgyűlési képviselő, végh lászló pl.) különleges kedvezményekkel, a nyílt pályáztatást előíró privatizációs törvényt részben megkerülve vették meg, felháborítóan alacsony áron! "A vételár a jegyzett tőke 60 százaléka volt, és ennek kifizetésére 20 éves, két év türelmi idővel fizethető, 3 százalékos kamatú kölcsönt adott a Magyar Fejlesztési Bank. A pénzintézet később további kedvezményes forgóeszközhitelt is biztosított a "tizenketteknek". A földtörvény kizárólag rájuk szabott módosítása nyomán tízről 50 évre emelték az általuk (és csak az általuk) kedvezményes díjjal használt földterületek bérleti idejét is az általánosan érvényes 20 éves tartammal szemben."

És akkor jön ez a millárdos mutyikban fuldokló FideSS maffia és MSZP-s botrányról hazudozik!
Bűzlik... állandóan a Buda Cash szakértők szerepeltek az állami médiában..és csupa jókat mondtak a gazdaságról...(amit saját bőrünkön érzünk, hogy milyen "jó".....Ezt csak a nemzetnegvezető engedélyével mernek megtenni a végrehajtók..Na meg a bankok engedélyezése pont egy nappal a határidő előtt?Valószínű FideSS mutyi van itt és kíváncsi vagyok, hogy mire jut a "független" vizsgálat...
Nincs szó bakiról, tévesztésről. Kétségbeesett arrogáns hazudozásról van szó!

Tudományos libsizmus 2015.03.08. 17:21:15

@a nagy hohoohooo:
Hányszor sütöd még el ugyanazt a viccet, pupák? Jössz itt az előre megírt hozzászólásaiddal, te bérkommentelő.

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 17:26:12

@Tudományos libsizmus:@Kara kán: @bölcsbagoly
Nektek ennyi jött le belőle?...semmi baj.
A pap rejtvényt fejt. Egy szót sehogy se' bír kitalálni. A meghatározás: "A szerelem nyílása". Négy betű. "Ejnye, csak nem arra gondoltak, hogy PINA?" gondolja a pap, és felháborodott hangú levelet ír a szerkesztőségbe.
Egy hét múlva a következő választ kapja:

Tisztelt Uram!

Ön félreolvasás áldozata lett! A meghatározás így szólt: "A szerelem nyilasa", és a megfejtés "ÁMOR". Tájékoztatásul közöljük, hogy 12549863246 helyes megfejtést kaptunk, és mindössze ketten olvasták félre a meghatározást, Ön és a Püspök Úr, aki szerint a megoldás "SEGG".
Szép nap volt,szép este ,csupa móka kacagás ,gyertek máskor is ,jó röhögni az ilyen butákon....brhühüü úgy tartják inkább szidjanak ,mint kiröhögjenek,brhühüü..

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 17:29:06

@Tudományos libsizmus:
Ki kérdez?
Az elefánt kérdezi a puputevétől:
- Miért a hátadon hordod a melleidet?
- Hmmm - válaszol a teve, - furcsa kérdés annak a szájából, akinek a pénisze az arcán lóg...

Tudományos libsizmus 2015.03.08. 17:33:26

@a nagy hohoohooo:
Régi vicc. Mondtam a múltkor is neked: előre kikészített hozzászólásokkal hamar kilóg a lóláb.

Áruld már el, mennyit lehet keresni ezzel a szófosással, amit itt minden nap homorítasz a neten? Szóra fizetnek? Tudod, a profinak nem téma kell, hanem fizetség.

martineden 2015.03.08. 17:36:33

@Tudományos Iibsizmus: ,,Tapolcán bukni fogtok libsik! Azt nem tudjátok elcsalni mint Veszprémet"..mersz fogadni?

jogalany 2015.03.08. 17:39:06

Orbának most igaza van.
Az igazságszolgáltatás összes ágával baj van. Nagy baj.
A legfelső szinten van a megoldás kulcsa, a Bíróságoknál. Ahol meg lehet tenni, hogy a birósáágok összejátszanak az önkormányzatokkal, a vállalatokkal, mert e régi beidegződésből az megmaradt, hogy azoknak alapból igazuk van. Tetten érthető, hogy minden űgyben azokat segíti a Bíróság, és nem a magán személy ügyfeleket. Aztán ott van a perek hosszú időtartama, mert a biróságoknál lehetséges, hogy a biró elhúzza az ügyet, pl. nem tarja be a nem kötelező 30 napokat, vagy egyéb módon visszatartja az iratokat, stb, vagy ami szintén nem ritka, korrupció gyanúsan vezetik az ügyeket.
És a hibák megmaradnak, mert azok akarják megreformálni a per rendtartást akik benne vannak az ehgészben, ezért nem fogják a kiskapukat bezárni. Hívjanak oda engem és megmondom hol mit kell csinálni, és nem lesznek hosszú perek. És a majd minden 13. ügynél tetten érhető korrupció is megszünik.

jogalany 2015.03.08. 17:45:47

@martineden:
Tök mindegy ki nyer Tapolcán, attól semmi nem változik, mert a bal ? és jobb egyformán korrupt. Lásd a lottót. Már most is a halmozódás során két hónapja mondom, nyerés leghamarabb akkor lesz, ha eléri a 3 milliárdot. Csalnak, ez csak így lehetséges, és az adatbázis kezelésnél csalnak. Nem is hajlandók nyilvánosságra hozni, mert akkor nem lehetne csalni, ha letölthetnénk, mely szelvények vannak játékban, hamar kiderülne, hogy ilyen szelvény, mint amin megnyerik a főnyereményt nem is létezett a húzás előtt.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.08. 17:57:32

@martineden: csak kapcsoljátok be a tévét április 12.-én! Majd röhögök hogy estek pofára libsik!

martineden 2015.03.08. 19:47:22

@Κara kán:,, Én Kádár alatt éreztem jól magam. Ha valakinek tudtuk hogy vaj van a fején, a párttitkár csak felhívta az ügyészt és el volt sikálva a dolog.".......es ha a parttitkar fejen volt a vaj?Nem tortent semmi,mint most, a fideszcsurhe erinthetetlen,nem veletlen ,hogy a felmenoik voltak azok a bizonyos parttitkarok.Ezert erzed most is jol magad.

martineden 2015.03.08. 20:02:01

@Szálló monitorok: ...,,Miért emelték 8 év alatt 55%-ról 80% fölé az államadósságot? Miért veszítették el tömegek a munkahelyeiket a regnálásuk alatt? Miért álltak sorba az emberek tömegével az ételosztáskor? Miért volt általános a gyerekéhezés, és miért fagytak meg száz számra az emberek télen?"...Tudod volt egy gazdasagi vilagvalsag,remlik?A fidesz alatt nem volt ilyen es tadam!!!! haromszor annyi ember all sorban etelosztaskor,nem szaz szamra ,hanem 1200-an fagytak meg a telen,a szegenyek szama lassan eleri a 4 milliot,na ezt magyarazd meg fideszgoreny.

martineden 2015.03.08. 20:15:19

@jogalany: ....,, mert a bal ? és jobb egyformán korrupt."..ha jobb alatt a fideszcsurhet erted ,akkor nagyon tevedsz,mert hozzajuk kepest a korrupcio,lopas,csalas ,hazaarulas teren az ugynevezett baloldal,csak nyeretlen keteves.

martineden 2015.03.08. 20:16:39

@Tudományos Iibsizmus: tudom,Veszpremre is ezt mondtatok,de valahogy nem rohogtetek utana.

martineden 2015.03.08. 20:17:26

@Tudományos Iibsizmus: Amugy nem valaszoltal,mersz fogadni?

Tudományos Iibsizmus 2015.03.08. 20:35:21

@martineden: Mibe fogadjunk libsi? Ha nyertek, megkapod a féltve őrzött KISZ tagkönyvemet!

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 20:45:28

@Tudományos Iibsizmus: Olyat kaphatsz a piacon is,de tedd fel fogadásra a nőd havi keresetét.....amit a Régi fóti szélén összekefél.....

a nagy hohoohooo 2015.03.08. 20:50:23

Az a Polt vizsgálja a saját ügyészségét -mint Vidaildi a NAV-át- hát parasztvakítás.

"A Fradi VIP páholyában utasította Orbán Polt Pétert a civilek lerohanására
A falhoz kell nyomni a civileket, mert az általuk ütött réseken benyomulhat a civil kurázsi, ami megrendítheti az egész rendszert.
http://gepnarancs.hu/2014/09/a-fradi-vip-paholyaban-utasitotta-orban-polt-petert-a-civilek-lerohanasara/"

martineden 2015.03.08. 21:18:21

@Tudományos Iibsizmus: es a faterod parttitkari tagkonyvet is.Megegyeztunk.

jogalany 2015.03.08. 22:56:08

@martineden:
A kérdőjel azért van ott, mert az messze nem baloldal. Ugyanolyan jobboldali, mint a többi.
Viszont sokévnyi tapasztalat van mögöttük, ezért a lopásaik nagyobbik része soha ki nem derül, pl. ott a Szingapuri 950 millió $, nyoma sincs, válasz sincs hova lett, se vasút nem épült, sem más. És a pénz sincs meg. Ügyesebbek, nem jobbak, de álcázásban ügyesebbek, és mível sokkal többen loptak ezért többet is loptak. Egykutya mind.

csak egy néző 2015.03.11. 00:19:28

@KurucInfo Főszerkesztő:
"" ha én irányíthatnám az igazságszolgáltatást."
Mindenki orulne, ha Orban Viktor iranyitana, mert akkor az is tokeletesen mukodne mint minden mas."
Hát hiába na. Az Istenkirály maga a tévedhetetlen Isten.
süti beállítások módosítása