Miniszterelnöki cselédek országa lettünk

H_A Címkék: szabadságjogok kultúrpolitika népszaporulat ELTE Kerényi Imre Political Capital2014.10.05. 16:55

Bevallom, Jenci nénit nem volt könnyű kiheverni, de nincs sok idő az álmélkodásra: jönnek, naponta jönnek a fizetett Jenci nénik. Rögtön itt van Kerényi Imre, főállásban miniszterelnöki megbízott, nem mellékállásban miniszterelnöki cseléd. Akiről csak azért beszélek megint, megkockáztatva, hogy semmi újat nem tudok mondani, és talán közönséges is leszek, mert szilárd meggyőződésem, hogy Kerényi Imrék nélkül ez a rendszer nem állna ilyen bombabiztosan a lábán. Meggyőződésem, hogy a Kerényi Imre (Fekete György, Szaniszló Ferenc, Bencsik András, a sor tetszőlegesen folytatható) kaliberű önjelölt cselédek öntudatlannak tűnő, ám végtelenül tudatos közhasznú (?) böfögései bizonyítják, hogy Magyarország miért lett megvezetett, ám megingathatatlan hitű, kedélyesen tapsikoló cselédek országává.

Nem beteg emberek ezek. Minden percét élvezik nagyszerű küldetésüknek: raklapnyi pénzért provokálnak. Mert megtehetik. Akinek kimaradt Kerényi alakítása az ELTE BTK és a Political Capital szervezésében Nemzeti kultúrpolitika? - Irányok és vitapontok címmel rendezett, vitának álcázott beszélgetés során (minden elismerésem Vári Györgynek, aki töretlenül hisz abban, hogy Kerényivel érdemes vitázni), annak röviden összefoglalom az elhangzottakat.

A balliberálisok által sokáig víz alá nyomott, nemzeti jobboldal képviselőjeként Kerényi úgy élt a Kádár-rendszerben, mint Marci hevesen. Mostanra meg könyv nélkül fújja, hogy a közérdeknek a népszaporulatot magasabb helyen kell jegyeznie, mint az egyéni szabadságjogokat. Kerényi szerint Kerényi megteheti, hogy bármit mondjon, mert nincs közhatalom a kezében, ő csak egy cseléd, egy apró pont, aki sok mindent tud, és sok mindent nem. Aki végtelenül elégedett önmagával, és a munkájával (értsd úgy, hogy az alaptörvény asztala, a megrendelt illusztráló festmények, Tormay Cécile kanonizálása, a megszállási emlékmű a Szabadság téren és a Nemzeti Könyvtár-sorozat). A Magyar Krónikát még a nők is olvashatják, mert nincs benne veszekedés, és egyszer lesz egy Béke szigete. Kultúrharc van, a világ pedig fekete-fehér, jobb és baloldal van, a bűnökért pedig bűnhődni kell, tudják, a hét szűk esztendő.

 

kerenyi.jpg

 KERÉNYI IMRE: A MINISZTERELNÖK CSELÉDJE VAGYOK (forrás: Facebook)

Nem hiszem, hogy a hallgatóság reakcióiból bármit is érzékelt volna Kerényi, nem is ezért szalajtották oda, ahova. Minden rendszerek kiszolgálója, hevesen élő Marcija megint nagyot alakított: elérte azt, ami világéletében éltette, és amiért ma is (egyáltalán nem cselédi) fizetést kap: hogy megszólalásainak elvetemültségén háborogjon a magyar kultúra, közvélemény balliberálisabb fele. Ami engem illet: nem háborog, hanem szörnyülködik és viszolyog. Nem a leplezetlen talpnyalás, az ájtatoskodó okoskodás, a személyes sértettség és frusztráció unalomig ismert rigmusai a mellbevágóak. Azt tudjuk, hogy ha valakinek kimarad pár év az életéből, amikor rejtélyes okokból nem az éppen fennálló hatalom seggét nyalja, előfordul vele, hogy az elnyomottság érzése uralkodik el rajta, és évekkel később sem arra gondol, hogy azért koccolták, mert egy alkalmatlan idióta, hanem évekkel később is siránkozni fog, vélt vagy valós sérelmeire hivatkozva tartja megkerülhetetlen fontosságúnak válogatott baromságait. 

Az ilyen Kerényikben rejlő fantasztikus lehetőségekkel, azaz ezeknek a nyomorult turulnemzeti értelmiségieknek a világfájdalmával legitimálják ebben az országban az állandó harci készültséget. Osztályharc, rezsiharc, szabadságharc, kultúrharc, mindegy, csak legyen ellenség, akit le kell győzni, akitől meg kell védeni, akin bosszút kell állni. Buzik, nők, kövérek, ateisták, gyermektelenek, másként gondolkodók. Ez adja ennek a rendszernek a páratlan szépségét: hogy ilyen Kerényi-féle alakok a vezér megbízottjai, bizalmasai lehetnek. Akik békét prédikálnak, miközben folyton uszítanak.

Nem, Kerényi elvtárs, ebben az országban egyetlen harc folyik! Az a harc, amelyet autoriter beütésekkel leírható politikai szereplők, és az őket feltétel nélküli, kritikátlan alázattal kiszolgáló lelkes vazallusok vívnak az istenadta nép ellen. Én önnel ellentétben hiszek a szabadság mindenek felett álló fontosságában. Amiben sem ön, sem az az ember nem hisz, akinek ön cselédjévé szegődött. Én hiszem, hogy a szabadságjogok körül gravitál az életünk, és hogy ezek a jogok minden máshoz képest viszonyítási pontot jelentenek tyúkszaros földi életünk minden pillanatában. Mélységesen megvetem ezt a rendszert, amelyet ön cselédként a vállain hordoz, és amely úgy tekint e népre, mint igavonó barmok, és szaporodásra teremtett tenyészállatok gyülekezetére. Megvetem ezt a kisstílű, nagyon sok adófizetői pénzbe kerülő önelégült ámokfutást.

Egyébként semmi problémám nincs Kerényi kendőzetlen őszinteségével, amellyel önmagát definiálja. Az viszont elkeserít, hogy van még pár millió hozzá hasonló önjelölt szolgalélek ebben az országban. A különbség az, hogy ők valóban annyit keresnek, mint egy cseléd. Úgyhogy - mivel Vári Györgyöt érdemtelenül kiszorítottam ebből az írásból - végszóként álljon itt egy elgondolkodtató, megszívlelendő nagy igazság tőle, amely valamelyest ellensúlyozni tudja szomorúságomat: "ezek addig vannak csak, amíg azt gondoljuk, hogy vannak, és harcolni kell velük, általuk."

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr106759709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.10.06. 10:13:29

S a nép persze ti vagytok. Libero bloggerek, akik némely "cselédnek" a lába nyomába se léphettek, annyira senkik vagytok hozzájuk képest. (pl. Fekete György)

átlátó 2014.10.06. 10:22:43

...es vannak a baszatlan cseledek is, viszonylag fontos poziciokban. Akik ma akarjak elmeselni nekem, pont nekem, hogy milyen volt regen az osztalyharc es, hogyan szeressem Magyarorszagot. Itt van mindjart ez a Rakay gyerek is. A Kalmika. Ezek mind öntudatra ebredt cseledek, hat, hogy nincsenek jol megbaszva, az is igaz. Fosztokepzösek. Baszatlanok. Lehetnenek kevesebben is. Elöre szolok, hogy engem tulajdonkeppen mindegy ki basz seggbe, de az az aktualis babam legyen es ne egy eröszakszervezet.

Netuddki. 2014.10.06. 11:05:49

@Szúnyog: B+, te ironizálsz, vagy csak ennyire ostoba vagy?

Netuddki. 2014.10.06. 11:10:08

@Szúnyog: "S a nép persze ti vagytok."

Igen B+, a nép mi vagyunk. Jobb is lesz ha ezt észben tartjátok fideszes balfaszok!

A nagy helyzet meg az, hogy az ilyen kerényiféléket bottal se piszkálnám. Szóval blogíró, szerintem is egy kicsit túllőttél a célon. Kár ezekre koptatni a billentyűzetet, nem érnek meg annyit. Aki hallotta már őket az tudhassa!
De ha nagyon akarsz valamit, elég lenne ha vágás nélkül idéznéd mit mond a vajda "cselédje", oszt odaírod a végére a "no comment"-et.

Szúnyog 2014.10.06. 11:14:50

@IGAZI_kovi1970: 1. nem vagyok fideszes.
2. A nép nem tudom miért nem állított legalább jelöltet a főpolgármester választásra, így sajnos vajmi kevés a nép esélye.
3. Tragikus helyzet, hogy a cselédek (tényleg, az nem is nép már, valaha az volt csak igazán a nép) sokkal többen vannak, mint a nép (a prolik?).

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.06. 11:29:38

@Szúnyog: Ha te nem v fideszes, akkor miből veszed hogy a blogger liberális?
Szerintem ezt nem fogod tudni megválaszolni. :-))

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.06. 11:31:02

@Szúnyog: Hacsak nem rögtön liberálisnak minősül nálad az aki szóvá teszi a talpnyalást.
Akkor viszont a te neveltetéseddel vannak komoly gondok.

2014.10.06. 11:48:32

Lekopni Imréről, szociálbolsevikok!

Szúnyog 2014.10.06. 11:59:10

@Κara kán: 1. Fideszesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki valamit megállapítson, vagy valamiről véleménye legyen?
2. Ez nem az első poszt ebben a blogban, amit olvastam.

diszkriminans (törölt) 2014.10.06. 12:02:21

@Szúnyog:
Mondjuk azután, hogy ha egy bizonyos politikai oldalra jellemző agyatlan mantrával kezdesz saját gondolatok helyett, ne csodálkozz, ha besorolnak oda.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.06. 12:03:02

@Szúnyog: Liberálisnak kell lenni ahhoz, hogy valaki valamit megállapítson, vagy valamiről véleménye legyen?

"Ez nem az első poszt ebben a blogban, amit olvastam. "
- És?

vasútlhíd 2014.10.06. 12:04:45

@Szúnyog: Ahogy nyitottál - annyi agyad is van mint amit a nicked jelez - ugyan minek tartanánk?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.10.06. 12:06:02

@Szúnyog: Nem, azt nem. De így beokádni egy posztba az a fideszes trollok szokása.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.06. 12:11:58

Na ez pont ideillik! A rohadt ballibsik újságírók mit nem írnak!

index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/06/ugy_mosakszik_navracsics_a_europai_biztosi_posztert_mint_egy_selymes_bundaju_puha_tappancsu_kiscica/

"Navracsics Tibor egy kiváló, bátor ember, a kormányzati lojalitás bajnoka. Ma lett nyilvános a politikus válasza az EP kérdéseire: már csak ezek hiányoztak a biztosi kinevezéséhez.

A média szabadsága és sokszínűsége kulcsfontosságú a demokratikus társadalmak számára. Sajnálom, hogy a múltban néha a magyar kormány, amelynek immár nem vagyok tagja, nem tulajdonított kellő fontosságot ennek a jelentős szempontnak

− írja válaszában, ahogy azt is, hogy:

az egyéni indítványként beterjesztett jogszabálytervezetek több ponton nem tükrözték az ő álláspontját"

Szelid sunmalac 2014.10.06. 16:41:31

Ne batnsatok Szunyogot! Szunyog Libero. Nala ez a kifejezes dicseret.

Szúnyog 2014.10.06. 17:27:42

Igazán megtisztelő, hogy ilyen sok hozzászólás szól rólam, és tragikus, hogy úgy tűnik, nálunk nem igaz az a mondás, miszerint a népet nem lehet leváltani.
:)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.10.06. 20:55:11

@Szúnyog: Mert egy vezérhülye vagy, azért. Az ilyen majmokon való röhögcsélés jobb mint a Mónika show.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.10.07. 05:34:49

@Szúnyog: De igaz. Mi vagyunk a nép és akármennyire is szeretnéd hogy ne tegyük, de mi mind hülyének tartunk téged.
süti beállítások módosítása