Ráhel, ha hallgattál volna...

H_A Címkék: tanár beszólás protokoll véleménynyilvánítás Orbán Viktor Facebook India Orbán Ráhel2013.10.28. 19:53

Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy egész ország napokig csámcsoghatott a történet különféle szálain, mellékszálain, a nyilvánosságra tartozó, vagy egyáltalán nem tartozó aspektusain. Ennek a majdnem egésznek a zöme - magamat is beleértve - úgy gondolta: sajnálatos dolog egy gyermeket azért megbélyegezni, mert apja éppen az ország első embere, akivel bizony elég gyakran elszalad a ló. Nem tehet róla, éppen ezért aljas dolog őt rugdosni. Aszfalt ide vagy oda.

Továbbmegyek: amikor ezt megelőzően, valamikor május környékén szegény Ráhelünk címlapokra került, amiért az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt. aktuális pályázatán első díjat nyert, úgy véltem, az ő őszintén sajnálatos tragédiája az, hogy magyaráznia kell a bizonyítványát. Az, hogy viselnie kell a bélyeget: a drága jó édesapja miatt kapta az elismerést, még akkor is, ha egyébként simán elképzelhető, hogy különleges teljesítményt produkált. Naivan azt bírtam írni, hogy sajnálom Ráhelt azért, mert kénytelen szembesülnie olyan dolgokkal, amelyekről semennyire nem tehet, amelyek nem róla szólnak, amelyekhez fikarcnyi köze nincs. Egyebek mellett azzal is, hogy sokan rajta akarják elverni a port egy elbaltázott kormánypolitika miatt, hogy kizárólag a csalás és a jogtalan előnyszerzés oldaláról közelítenek díjához.

Ehhez képest ma olvasom, hogy Orbán Ráhel beszólt egykori gimnáziumi tanárának a Facebook-on azért, mert az illető gúnyos megjegyzéseket tett Magyarország miniszterelnökére az apjára. A pedagógus a Hír24 egyik hírét osztotta meg saját, külön bejáratú oldalán, amely Orbán Viktor diplomáciai értelemben végtelenül kínosra sikerült indiai mutatványát örökítette meg (a miniszterelnök tudniillik kézcsókkal akarta üdvözölni Sonia Gandhit, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnök asszonyát, a gesztus azonban udvariatlannak számít a hindu országban, ezért a politikus elhúzta kezét Orbán szájától). A tanár így kommentálta a mutatványt: "Úgy látom, az elefánt Indiában is becsörtetett a porcelánboltba! (Nem csak idehaza)" Ráhel válasza több mint beszédes:

tumblr_mvazse6vGo1qapc0ro1_1280.jpg "Kedves Tanárúr, hamár nincs tekintettel volt tanítványaira, és itt most nem arra gondolok, hogy milyen politikai nézetei vannak, hanem, hogy volt tanítványa szülőjét gúnyolja, akkor legalább olyan cikket és gúnyt postoljon, ami egy színvonalasabb és hitelesebb médiumtól való, amin nem látszik kilométerekről, hogy koholmány... ennél a Tanárúr humorát jobbnak ismertem...".

Semmiképpen nem Orbán Ráhel (művésznéven Rachel Rasi Rachel) briliáns helyesírását akarom pellengérre állítani, bár titokban remélem, nem a szóban forgó, rendszerkritikus pedagógus érdeme, hogy ilyen disztingvált helytelenséggel ír Orbán elsőszülött gyermeke. Amit viszont az előzmények tükrében feltétlenül szóvá kell tennem, az a minősíthetetlen tartalom. Ami után az emberből feltör az őszinte undor: Rasi! Ha hallgattál volna...

Azt hiszem, hogy ha valaki - egyébként teljesen jogosan - nehezményezi, hogy miniszterelnök édes jó apja miatt bántják élete legcsodálatosabb napján és ez igen aljas dolog, annak egy ilyen esetben okosan és megfontoltan csendben kellene tudni maradni.

Rasikám! Ha ez már sehogyan sem sikerült, nem ártott volna legalább nem arra hivatkozni, hogy te Orbán Viktor lánya vagy, és a világmindenségnek tekintettel kell lennie érzékeny lelkivilágodra. Bármilyen furcsán hangzik, közelebbi-távolabbi ismerőseid valószínűleg nem aszerint osztanak meg véleményeket és különféle tartalmakat saját Facebook-oldalaikon, hogy a te "miniszterelnök lánya vagyok" alakú mimóza lelkedbe beletapossanak. Vagy éppen ellenkezőleg: hogy az istenért nehogy beletapossanak. Az van, hogy ez a politikai nézeteit tekintve nem éppen a te fejedben lévő zavaros elvek előtt térdre boruló pedagógus egyáltalán nem a te apádat, hanem Magyarország miniszterelnökét bírálta. Nem azt mondta, hogy Orbán Viktor csúfosan elk*rta gyermekei nevelését, hanem - hogy te is megértsd - finoman fejezte ki, hogy Magyarország miniszterelnöke, a nemzetközi protokoll szabályait pofán törölve, tenyeres-talpas bunkóként viselkedett egy idegen országban. Nem te tehetsz róla, hogy értékes munkát végző tanácsadói nem világosították fel, és nem is neked kell szégyenkezned miatta. Úgyhogy végképp kár volt koholmánynak nevezni ezt a nyilvánvaló, botrányos ügyet. Ugye nem azt akartad mondani, hogy ezt is a baloldal hamisította?

De hát rossz reflexek nyilván még rosszabb reflexeket szülnek, és ebbe most nagyon beleszaladtál, Ráhel! Ami a legrosszabb rád nézve, hogy többé már nem veszik be a népek ezt a nem tehetek róla, hogy ki az apám, jogom van a saját életemhez, és kikérem magamnak, hogy családi kötelékeim miatt vegzáljanak dolgot. Eljátszottad ezzel az ostoba beszólással. Amely nem csupán egykori tanárod véleménynyilvánítási jogának kicsinyes, primitív számonkérése, hanem szerencsétlen üzenet azok fele is, akik életed legszebb napján nem dörgölték az orrod alá, hogy miként varázsoltak aszfaltot a semmiből Csabdi és Tükröspuszta között a te tiszteletedre, és azok fele is, akik elhitték, hogy saját erőd és tehetséged felülírhatja azt, hogy egyszerűen a  miniszterelnök lánya vagy.

És bár biztos vagyok benne, hogy ha - hősi cselekedeteden felbuzdulva - apád kedve úgy tartja, ez a szerencsétlen pedagógus repülni fog az állásából, (beszédes, hogy a jobb időket megélt humorú tanár azóta törölte Facebook-oldaláról a bejegyzést) én még titokban remélem, hogy abba a demokráciába, amelyet nem apád (!), hanem Magyarország miniszterelnöke hirdet, épít, és amelyért az életünket csatatérré változtatva harcol, belefér a fentihez hasonló szabad véleménynyilvánítás. És ha nem fér bele, akkor e szánalmas realitáshoz mától Orbán Ráhel is adja a nevét. 

fotó: www.propeller.hu

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr945603382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erkölcsös élethez nem kell ideológia 2013.10.29. 13:00:18

Erkölcsös élethez nem kell semmilyen ideológia sem. Sem semilyen vallás, sem semmilyen izmus.

Trackback: Óvakodjatok a szientológia vallástól! 2013.10.29. 12:58:37

Mire semmi sem marad című játékfilmet Niki Stein, a Tetthely krimisorozat egyes epizódjait is forgató rendező készítette. Egy apáról szól, akitől különféle érzelmi zsarolásokkal és más pszichés manipulációkkal elszakítják a gyerekétől a szcientológusok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fánkevő Fáncsi 2013.10.29. 21:29:15

@áasdklfjáasn: Na már anyázol is, hahaha. Találó lehetett a kérdés. Nem bántásból mondtam amit mondtam, tényleg érdemes rajta elgondolkodni. Komolyan. Szar az amikor az ember a szociális életét a komputer segítségével éli. Remélem legalább a nemi életed nem csak a pornó oldalak látogatásából áll.

Egyébként mit gondolsz mennyire fogadják az emberek komolyan amit egy "kurva anyázós" beszél?

jogalany 2013.10.29. 21:31:32

Ha én lennék Orbán lánya, akinek asphaltoznak a Margit krt-on és Tiborc tanyara vezető uton, bizony tudnám nem akárki vagyok. Nem is érne váratlanul, ha én nyernék egy papa alá tartozó cég versenyén, mint ahogy szülőm által vásárolt lakás sem volt véletlen a bátyámé mellett (alatt).
De papa nászajándéka, a lottó jóvoltából 3000 millió puszit érne meg nekem, ha én lennék Orbán lánya.
Ilyen szülői szeretett nem minden magyar gyermeket vesz célba, mert bár nem példa nélküli lásd, az OTP vezér két gyermekét, akik előbb kaptak milliárdokat.
De azok hálátlanok, Ők nem keltek apjuk védelmére igaz apu (O.V.) csak az 5. leggazdagabb ember egy újságíró szerint.
Teljesen természetes, hogy ennyi szeretett, megköveteli Racheltől, álljon ki az apja mellett.
Azonban , ha én lennék a helyében engem azért zavarna, hogy hetente sok millió lottót játszó játékos feleslegesen vett szelvényt, mert papa gyermekeként ott is én nyerhetek egyedül.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.29. 21:32:10

@áasdklfjáasn:

Te szerencsétlen majom !
Én nem ezért szidlak mert ki sem látszol az MSZP seggéből..

Hanem leginkáb azért, mert ostoba és egyszerű szimpla geci-tetű módjára gyerekeket szapultok, pusztán azokból mert apucit rühelled.

Mellesleg leszarom a Fideszt az Orbánt és a gyerekét is..
Csak érthető racionális okokból az MSZP-t még jobban rühellem (elsősorban gazdasági, másodsorban meg azért, mert magyarellenes tetvek)

De amellett legnagyobb bánatodra nem megyek el szónélkül, ha egy kisebbségi komplekszusban szenvedő magadfajta MSZP csicska gyerekeket aláz.

gipsz.jakab 2013.10.29. 21:34:06

ne légy buta liba, mert
éjjel elvis a bajnai !

micsoda? 2013.10.29. 21:39:23

"Ráhel, ha hallgattál volna..." Egyetértek.

Gyerekesnek tartom Orbán Ráhel beszólását, stilusát. Demokráciánkra nézve szomorú, és nem csodálkozom, hogy a tanár törölte bejegyzését.
Kicsiny vigasz, hogy szabad kritizálni a miniszterelnök lányát. Ennyi, és nem lesz folytatás:(

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.29. 21:42:54

@micsoda?:
Na jó rendben..

Legyen meg az MSZP-s csicskák akarata, és kezdjük a politikusok gyerekét fikázni.

Mi a véleményed Gyurcsány gyerekéről ?

www.origo.hu/itthon/20080625-kivetelezesre-panaszkodik-tobb-szulo-gyurcsany-ferenc-fia-erettsegi-vizsgaival-kapcsolatban.html

Kivételeztek az érettségin Gyurcsány Ferenc fiával - állítják a fiú osztálytársainak szülei. A szülők szerint a kormányfő fia tovább dolgozhatott az érettségi feladatokon, amire az érettségi eljárás szerint bizonyos esetekben van lehetőség. A szülők azt sérelmezik, hogy a fiú egyik osztálytársa annak ellenére sem kapta meg ezt a lehetőséget, hogy egy orvosi szakvélemény is ezt javasolja számára. A szülők szerint egyéb szabálytalanságok is történtek Gyurcsány fiának érettségije körül, ezért panaszt tettek.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.10.29. 21:58:44

Videó - Baja - lipsibolsik - kamu - hazudozás - csalás - elkúrás - terelés - maszatolás - lipsibolsik - posztkomcsik - Baja - videó - elkúrás - a lipsibolsik Baja.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.10.29. 21:58:55

@ursus artos: Ismét hazudsz, a protokollnak a ma'am a megfelelő, a madam uazt jelenti ott is mint nálunk: bordélyházvezetőnő.
"After addressing her as "Your Majesty" once, it is correct to address the Queen of the United Kingdom as "Ma'am" (pronounced to rhyme with "ham") for the remainder of a conversation."
"Madam is what an older woman managing a brothel is called."
Csak ennyi a különbség.
en.wikipedia.org/wiki/Madam

fvipera 2013.10.29. 22:18:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ha figyelted volna a történéseket, akkor feltűnhetett volna, hogy a politikus(hülye)gyerek házhoz ment a pofonért. sőt, kérte.

fvipera 2013.10.29. 22:23:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: orbán lányát az apja miatt nem bántja senki. rasi alanyi jogon tette magát nevetségessé. és ha jól láttam a traktoros fotót, akkor a nevetségessé válás a legenyhébb fokozat az esetében.

micsoda? 2013.10.29. 22:24:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Bocsánat, ez a leány azért az érettségin már túl van, sőt nyert is az irásával. Aztán ha olyan a gyerek, mint a nick neved szerint az apukát gondolod, nem ráció fikázni:)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.29. 22:31:09

Szerintem Rachel elég illemtudó volt ahhoz képest, hogy cigány családban nőtt fel.

gipsz.jakab 2013.10.29. 22:32:38

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: ja... csak ez így még szánalmasabb... ha normálisnak akar láccani... kár erőlködni kibukik a valóság...

fehérfarkas 2013.10.29. 22:35:19

@pelekas: "A vita arról szólt, hogy Orbán a felelős-e a médiafelhajtásért vagy esetleg más. Erre volt válasz részben az, amit írtam. Az útfelújítás indoka és annak médiamegjelenéséhez köthető boszorkányüldözés más téma. Érdekes, de ezt már sok helyen, sokan kitárgyalták.... Ezért nem akartam egy újabb vitát generálni... "

Ááááhh, biztos nem felelős a médiafelhajtásért a kormány első embere, aki körül az első kormányzása óta a legjobb média és PR szakemberek dolgoznak, és aki körül a PR cégek több százmilliós megbízási összegekért dolgoznak. Ráadásul még saját médiabirodalma is van (pontoosabban a veje cégének tulajdonosaié: Simicska-Nyerges párosé, meg Szélesé: HírTV, Class FM, Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet, Demokrata, Heti Válasz, Metropol; EchoTV, Magyar Hírlap; valamint a Mahír mint a legnagyobb reklám- ás óriásplakátfelület tuladonosa) és amellett a közmédiát is az ő bizalmi emberei irányítják. De a médiafelhajtásért bizztosan nem felelős, hogyan is lehetne. Birom az ilyen álnaív embereket.
Gonodolom az a baj, hogy van mellettük még más média is, amelyek be mernek számolni egy közszereplő kínos incidenseiről, és nemcsak ajnározzák.
(bár érdekes, hogy ha szoci vagy liberális politikusról van szó, akkor pont fordítva működnek, mint Orbán esetében - de gondolom ennek az okát sem érted, mi?)

s 2013.10.29. 22:43:12

Mi a kérdés? A papa egy kibaszott nagy bunkó. Most kiderült, hogy a lánya is az. Ez egy család. Végül is mi a kérdés?

s 2013.10.29. 22:45:12

@Kara kán: Akad a lemez, öreg harcos. Talán mert régi, nem?

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.29. 22:48:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Politikus gyerekeket fikázni MSZP módra.."
Momentán a politikus gyereke szállt be fikázni először egy volt tanárát.
Ha nem tűnt volna fel.

Amúgy a nickedhez még mindig áll a kérdés. Meddig tartják az egyetemi emberek a szájukat Orbán szakdolijáról? Vagy vannak már válaszok a kérdésekre, hogy miként is születhetett az a hulladék?

Csak Neked, hogy el ne feledd :-)
endresy.blogspot.com/2012/05/konyvtari-osszeeskuves.html

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.29. 22:49:16

@fvipera: Mondhatni könyörgött, hogy megkapja :-)

s 2013.10.29. 22:50:02

@Csak itthon adózó szavazhasson, papírmagyar ne!: Nem tette meg. Mondok ennél is jobbat. Nem is fogja megtenni. Mert szerinte ez neki jár. A többi meg csak egy mezítlábas lúzer. Esélyed sincs, hogy elmagyarázd neki, mert nem is olvas ilyesmiket.

gipsz.jakab 2013.10.29. 23:06:10

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: nem volt benne irónia...

azt mondtad hogy erről a hitvány aszonyálatról az emberfia végülis sokal rosabat tételez fel, mint ahogy megnyíílványult...

mondhatni:

ráhel joban tejesít !

gipsz.jakab 2013.10.29. 23:12:20

bocs elírtam

ráhelapja takaroggy !

áasdklfjáasn 2013.10.29. 23:27:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Hol szapultam én ezt a Ráhel gyereket?
Idéznéd?

Amúgy meg de, elkezdtél MSZP-sezni.

Annyi hülye segg vagy, hogy azt sem tudod, mit írtál 2 perccel korábban?

Te ellenben nem csak nyalod a Fidesz seggét, de teli szájjal eszed a szarukat. Van pár ilyen, mint te, vécét már nem is építenek a pártirodába. Mindig ott van valaki közületek, aki örül, ha torkonfossák, és örömmel nyeli a szart.

@Fánkevő Fáncsi:
Hol írtam én anyádról, hogy kurva? Csak azt, hogy nemrég ment el. A nővéred meg még nem jött meg.
De a múltkor mondta, hogy a mai technika segítségével már a hozzád hasonló, magukat férfiaknak áruló hímringyók is tudnak netezni a Nyugati-aluljáróból.

áasdklfjáasn 2013.10.29. 23:40:07

@MolnarErik:
Hát nem tom, de a megszólítás a hivatalos levelekben, ha mondjuk egy cégnek írsz, még mindig Dear Sir/Madam.
Akkor is, ha nem a bordélyvezetőségnek írsz.

uborkagyalu 2013.10.29. 23:40:21

@pelekas: Egy valamit elfelejtesz: a XXI. sz. elején egy közéletet, médiát uraló, tekintélyuralmi jegyeket mutató rendszer nem is nézhetne ki úgy, mint akár csak 50 éve, hiszen vannak olyan játékszabályok (EU, nemzetközi egyezmények sokasága, a kommunizmus tapasztalata stb.), ami más kereteket szab Magyarországnak és az egész nyugati világnak.

Nincs fekete autó, de kuss van és bizalmatlanság a közigazgatásban, bíróságon, ügyészségen, pártkatonák az Alkotmánybíróságban, szolgalelkűek hada médiában, vezető pozícióban. És ez bizony 2010 óta.

Az 2013-ban édeskevés, hogy nincs fekete autó. Ezt ne felejtsd el.

Makkasz 2013.10.29. 23:51:42

Nem csodálkozom. Ráchel elveszítette realitásérzékét. Abban a családban felnőve, ahonnét az alternatív valóság származik. Abban a családban ahol a foci fontosabb mint gyermekek tanulása, étkezése. Abba a csládba nősült be, ahol büntetlenül el lehet lopni mások fáját, ingyen lehet útfelújítást kapni, ahol semiből jött após milliárdokat kap közpénzből, közös tulajdonból.

Mit tanult a szakdolgozata díjából? beleolvastam, egy erős közepes munka, a diákok többsége annál jobbat csinál. Mégis díjazták. Nála hozzáértőbbek, és elhitte hogy teljesítmény van mögötte.

Namost ő hogyan látná a paternalista környezetben a pater familianstól teljes mértékben befolyásolva, hogy egy nem nagy értékű amit apja vagy ő művel.

A rendszer haszonélvezői is elhiszik az alternatív valóságot és fényesre nyalják az erre igényt tartó törpecsatár valagát. Sokan nem hasznélvezőként is elhiszik hogy Magyarország jobban teljesít, hogy megvédték a nyugdíjukat, hogy EU ellenünk van. Akkor mit vártok Viktor gyermekétől?

Szerintem Ráchel nem bűnös. Nem okos és nem bölcs, de nem bűnös.

gigacherry 2013.10.29. 23:55:22

@GeoCracker: Iván Laci matekot tanít. Csakúgy mondom, minden mellékes gondolat nélkül.
Ismerem őt egyáltalán nem kell "szegény tanár"-nak nevezni. Nagyon bátor ember, nem fél kimondani a véleményét Szerintem inkább a "Rachel Rasi Rachel" iránti együttérzésből, mintsem félelemből távolította el az oldaláról a beírást.
Az én szememben egyébként egy huszonéves lány (még ha férjnél van is) simán lehet annyira éretlen,hogy ilyeneket irkáljon, én nem venném annyira komolyan a beírását, nem fenyegetőzött, inkább a tanára humorát kritizálta (akinek egyébként híresen jó humora van, erre is célozhatott azzal, hogy jobbra emlékezett, mint amit itt tapasztalt).

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.30. 00:08:17

@gigacherry: Nem is merem a tanárt, ahogy még sokan mások sem. Az egészből Rasi csinált ügyet. Ilyen szintre jutót mindenképpen. Az pedig, hogy a mondatai következményét valaki ne mérje fel, hiba. Huszonéves asszonyként pláne.
Nem tudom, neveztem-e szegény tanárnak. Ha igen, igazad lehet, ha nem, nem az enyéma megjegyzésed :-)
Ha eltávolította, az ő dolga. Egyébként, mivel kering a neten képként, és a cache-rendszerek méf vagy fél évig mutatni fogják, szerintem butaság volt leszedni.

gigacherry 2013.10.30. 00:09:54

@putris72: Orbán a Facebook-os oldalán is közzétette a fotókat a nagy napról (gondolom oda nem a balos média fotósai készítették a képeket, persze lehet, hogy tévedek...)

gigacherry 2013.10.30. 00:11:41

@GeoCracker: Szerintem nem te emlegetted "szegény tanár"-ként, hanem korábban valaki más.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.30. 00:18:18

@gigacherry: Nekem is úgy rémlett, de nem olvastam vissza.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.10.30. 00:20:13

@putris72: Esküvő ügyben egyenesen a baloldal kátyuzta végig az utjukat :-) Most, hogy mondod :-)

gigacherry 2013.10.30. 00:24:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ki a halál beszélt itt az MSZP-ről (rajtad kívül) és mi köze van ennek az egész ügynek az MSZP-hez? Talán Mesterházy is ott mesterkedett a háttérben, csak mi nem tudunk róla? :-)

Fánkevő Fáncsi 2013.10.30. 01:28:28

@áasdklfjáasn: Mi bajod van "öreg", miért lettél ilyen mérges? Azt hiszem lehetsz vagy 16 éves és osztod az észt mint a vadállat. Itt a neten a hozzászólók többsége felnőtt, te meg itt kioktatod őket. Micsoda hülység ez már. Te butább és tapasztalatlanabb vagy mint ők, inkább figyelj arra amit mondanak és próbálj tanulni belőle.

Engem pedig nem tudsz kihozni a béketűrésből. Az egyik dolog ami megkülönbözteti a felnőttet és a gyereket a hozzászólók között, hogy a gyerek meggondolatlanul nagyot mond, túlzottan macsó, és úgy viselkedik, ahogy a való életben nem lehetne, ha ott állna a beszélgetőtárs előtte. A felnőttek nem élvezkednek egy olyan szituáción, hogy bármit megtehetnek büntetlenül egy intenetes komment blokkban, hisz ennek semmi jelentősége. Ettől még nem válsz tökös legénnyé, te kis buta. A felesleges profanizmus (keresd ki a wikin) szintén az éretlen és műveletlen fiatalok sajátja.

Az pedig tényleg egy idióta dolog, hogy 18 embernek válaszolsz egy hozzászólásban. Látsz még valakit aki ilyet csinált itt? Na ugye. Miért akarod magadra vonni a figyelmet? Aztán, ha visszaszólnak akkor nekiállsz személyeskedni velük. Maga a cikk teljesen lényegtelen, csak egy ürügy számodra, hogy kommentálhass, és bírálhass másokat.
Ez szomorú, hisz nyilvánvaló, hogy magányos lehetsz.

áasdklfjáasn 2013.10.30. 02:13:56

@Fánkevő Fáncsi:
Hát nem én kezdtem, seggfejkém...
Miért lennék mérges?
Igyekeztem olyan poénos lenni, mint te voltál. A hangsúly az olyan szón.

Ha én 16, akkor te esetleg 10.
Már az értelmi színvonalat tekintve legalábbis.

Ja, te nem vagy magányos, azért lógsz itt hajnal fél 1-kor nyilván.
Egyébként sajnos, míg a másik gépem dolgozik, nem tudok mit tenni, mint tévézni meg netezni, csak rá kell néznem néha, hogy a munka végére ért-e. Mivel ezek elég hosszú folyamatok, van időm ide irkálni.
Tudod, van, aki dolgozik is (meg néha helyette a gép persze).

Nyugi, ha itt lesz a csajom, akkor majd nem netezek.

Na, remélem, amagánéletemet illetően kielégítettelek.

Az meg mivel lenne jobb, ha a 18 embernek 18 hozzászólásban válaszolnék?

És nem leszarom, hogy ki csinál ilyet meg ki nem? Mi ez, valami egyenlófasz, amit mindenkinek követni kellene, úgy, ahogy te elképzeled? Nekem így tetszik, szokjál hozzá, vagy szökjél meg.

Ami ezt a profanizmus szót illeti: most tartsunk latintudásversenyt? Nem biztos, hogy én veszítenék, csak szólok, annak ellenére, hogy elég rég tanultam már latinul.

Próbálj már valami érdemibe belekötni, baromka.

Fánkevő Fáncsi 2013.10.30. 03:02:27

@áasdklfjáasn: "Igyekeztem olyan poénos lenni..."

Azt én tudom, te buta, csak neked az anyázás jelenti a "poénoskodást". Épp ezt magyaráztam el az előbb, de ezen ne vitázzunk tovább, ezt úgy sem fogod megérteni, hisz épp ez a különbség a buta tini meg a felnőtt gondolatvilága között :)

"Mi ez, valami egyenlófasz...?"

Nem egyenlófasz, hanem idiótaság úgy tenni, mint aki mindenkinél mindent jobban tud, egyszerre 18 embert oszt ki. Miért akarod uralni teljesen ezt a komment blokkot? Miért akarsz a középpontban lenni? Nem kell 18 embernek válaszolni, és minden hülyeségbe belekötni.
Természetesen ez azért van, mert nincs barátnő, ahogy állítod, és a szülők sem szentelnek túl sok figyelmet rád. Egyszerűen ez az egyetlen "szórakozásod" és kommunikációd a külvilággal. Magányos vagy. Nem vagy egyedül sajnos, sok fiatal jár hasonló cipőben, sokan élik a szociális életüken különféle blogokon. Nézd csak meg például a Tékozló Homár-t, ott már szinte "bennlakók" kommentálnak. Tök mindegy, hogy a cikk miről szól, ők azért ott jól elvannak egymással.
De ez nem egy nem túl jó megoldás, csak egy pótcselekvés, ettől nem lesznek barátaid.

"...most tartsunk latintudásversenyt? Nem biztos, hogy én veszítenék, csak szólok..."
Miért akarsz versenyezni mindenáron? Nem kell bizonyítani, hogy te okosabb vagy mindenkinél, hiszen az lehetetlen. Egyrészt mert nem vagy, másrészt ez a hely nem alkalmas annak a bizonyítására. Ez nem nyilvánvaló?

sandor26 2013.10.30. 03:24:06

Kedves Ráhel, nem kell szégyellni a családnevünket.

áasdklfjáasn 2013.10.30. 03:33:21

@Fánkevő Fáncsi:
Jaja, ahogy neked meg a személyeskedés.

Ha megnézed, nem kiosztottam 18 ember, hanem válaszoltam 18 embernek. A te szinteden lehet, hogy ez mindegy, a normális emberekén nem.
Nem akarok középpponban lenni, de ha mondanivalóm van, akkor elmondom. Akkor is, ha ez neked nem tetszik. Majd ha a te blogodban teszem, akkor letiltasz, oszt jóvan.

A szülők tényleg nem sok figyelmet fordítanak rám, mivel elég régóta élek külön tőlük, sok száz km-re. Barátnőm tényleg nincs, csajom van. Azt meg leszarom, hogy te mit hiszel.

Nem akarok versenyezni, csak te jöttél ezzel a fölényeskedő dumával.
Nyilván nem vagyok okosabb mindenkinél, de nálad azért valószínűleg.

Mondjuk az a fiatal, ez hízelgő. :-)

És persze, sokan járnak hasonló cipőben, konfekciócipőket hordok. Mindegyikből több tízezer pár készül.

Na, de most már rejszolj egyedül tovább, nekem mennem kell aludni, holnap sok dolgom lesz.

Fánkevő Fáncsi 2013.10.30. 04:26:38

@áasdklfjáasn:
"Ha megnézed, nem kiosztottam 18 ember, hanem válaszoltam 18 embernek. A te szinteden lehet, hogy ez mindegy, a normális emberekén nem."

Válaszoltál? Melyikük intézett kérdést hozzád? Elmagyaráztál nekik valamit, igazi népművelő vagy :)
2 hónapja regisztráltad ezt a nick-et, és a 60 nap alatt 275 hozzászólásod volt. Ez magasan legnagyobb arány akár még az összes hozzászóló között is. És ezek közt olyan kommentek vannak, hogy 18 emberhez szólsz egyszerre. Nem, ez már nem normális dolog sajnos, senki szintjén sem, ezt nem lehet kimagyarázni. A "blogozás" napi életed szerves része lett, függő lettél, és még csak be sem látod.

"Nem akarok középpponban lenni, de ha mondanivalóm van..."

lolol :))) Igazából szerény és visszahúzódó típus vagy csak a látszat csal, igaz?
Miért van akkor ilyen sok mondanivalód ilyen sok ismeretlen ember számára? Ha más helyen ezeket a dolgokat meg tudnád beszélni, barátokkal, szülőkkel, csajokkal, akkor nem lenne kedved 18 ismeretlen faszingernek egy szuszra beszólni, hogy mi nyomja a lelkedet, mit nem tudnak ők jól, mi ezzel szemben a valóság. Nem lenne érdekfeszítő dolog.

Természetesen nincsen ilyen sok mondanivalód, ezek a kommentek egyszerűen kétségbesett társkeresést fejeznek ki. Az emberek elismerésére, megbecsülésére végső soron szeretére áhítozol. Ezen a módon zsákutca, és ezt te is be fogod látni előbb utóbb, ha csak fele olyan okos is vagy, mint amilyennek gondolod magad.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.10.30. 09:24:34

@áasdklfjáasn: Ha nem tudod, szívesen segítek. Szabad György nem levelet ÍRT a királynőnek, hanem megSZÓlította (SZÓban). Tudod, a németek is hiába írják le helyesen, h Herr Lovas, ha aztán azt mondják, h Herr Lofasz.

Lencsés István 2013.10.30. 09:40:44

@Frőczy Sanyi: Mondatkezdés nagybetű , ha ezt nem tanulod meg , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Ilyen nincs , hogy . : " .... Rasika , Arogán Tóni .... " . Nem véleményem , hanem tényem , van különbség . Légyszíves egybe írandó . Kötőszóval ( de ) nem kezdünk mondatot . Való életben sem nyalok férfit , mert nem vagyok buzi , ne magadból indulj ki . Van szóköz a vessző előtt . A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság .

fvipera 2013.10.30. 09:42:08

@pelekas: tanulmányozd peron rendszerének első éveit.

gipsz.jakab 2013.10.30. 09:59:02

@fvipera: tudom, csak gyakorlom... fennhangon, tükör előtt !

a hangsújjozás sem mindegy... nagyon fontos hogy az ember igényes legyen...
átsüssön a kellő mértékű GYÚNY, gyűlölet és megvetés...

ráhelapja takaroggy !

délioldal 2013.10.30. 10:25:31

@Lencsés István: "Van szóköz a vessző előtt"

Muhahahaha. Azt hittem összeszedted magad és nem írsz több hülyeséget a hozzászólásaidban.

Nem is tudom, hogy Pituyka, vagy Rachel Rasi helyesírása rosszabb. Mondjuk Rasinak kínosabb, Pityutól már megszoktuk.

csak egy néző 2013.10.30. 10:29:53

No emberek!
Vége a bulinak, felébredt Lencsés Pistike és neki tényi vannak és nem fosva. Ja és a mondatkezdés nagybetű, ha ezt nem tanuljátok meg akkor ma már nem reagál rátok a tényeivel.HIHIHI.

Lencsés István 2013.10.30. 11:27:56

@délioldal: Nevess , nem érdekel . :) Tényt írok , nem hülyeséget , csak ez téged zavar , de az meg nem érdekel . :) ;) :D Nem vagyok " .... Pityuka és Pityu .... " sem , azaz tanulj meg olvasni IS . Ilyen sincs , hogy . : " .... Rachel Rasi .... " .

délioldal 2013.10.30. 12:14:11

@Lencsés István: De van. Nézd meg a posztot, te féleszű. Te nem tényeket írsz, hanem a mogyorónyi agyad szüleményeit és közben nagyon okosnak hiszed magad. Ne másokat javítgass ki, hanem menj el végre valahová, ahol megtanulsz helyesen írni. Egyébként nem zavar. Kifejezetten fel szoktad dobni a napomat és jókat röhögök rajtad. Hiányoltalak is. El voltál tűnve és komolyan azt hittem, hogy végre elmentél könyvtárba olvasgatni. De látom nem.

Skolem 2013.10.30. 13:26:16

Kedves Blogger!

Vigyázzon, nehogy a börtönben találja magát, mert kritizálni merészelte a miniszterelnök lányát. Ezek semmit sem felejtenek!!!

Tarski.

mandro 2013.10.30. 15:30:22

@magándemokrata: Te baromarcú! Ha a héber megy jobban, ne erőltesd a magyart. Helyesírásról szóló vitába nem kellene beleszólnod! A bele olvastam helyesen így írandó: beleolvastam.

H_A 2013.10.30. 17:08:22

@Skolem: Kedves Hozzászóló! Köszönöm a figyelmeztetést. Nagyon picit bízom abban, hogy nem kerül sor erre. :)

2013.10.30. 19:35:04

Állítólag Ráchel még az apján is túltesz akaratban, radikalizmusban és tettre készségben. OV igazi örököse mindenben. Egy a szerencsénk, Magyarországon egy nő sosem csinálhat politikai szerencsét, karriert, szóval tipikus kutyaugatás, ami nem hallatszik az égig. Egyébként biztos, hogy ő szólt hozzá? 2 perc alatt lehet másítani/hamisítani egy FB profilt...Nagyon béna a név, hogy Rachel Rasi Rachel.

bőrmók 2013.10.30. 21:40:37

ráhel az apád faszát

gigacherry 2013.10.30. 22:20:14

Eszembe jutott valami: Nem lehet, hogy Rasi terhes és a hormonok késztetik arra, hogy tyúkanyóként maga köré gyűjtse az összes családtagját és védelmezze őket még a szél fúvásától is? (Én már csak tudom, én is az vagyok. :-)) A terhesség érzékenyebbé is teszi az ember lányát és emiatt olyan dolgokon is felkaphatja a vizet, amiken egyébként nem.

pelekas 2013.10.31. 08:15:23

@uborkagyalu: Ennek ellenére a hozzászólók fekete autóznak....

pelekas 2013.10.31. 08:18:48

@fehérfarkas: Engem nem zavar, hogy van ellenzéki média, sőt fontosnak tartom, ha érdemi dolgokban kritikus, és nem az a fő műve, hogy összeszaroz egy esküvőt....
De látom téged piszkosul zavar, hogy van kormánypárti média is. Vajon 2010 előtt is zavart?

pelekas 2013.10.31. 08:21:42

@fvipera: Az, hogy rettegsz, még nem teszi realitássá, hogy MO. EU tagként diktatúrává válik.
Peron idejében pld ez nem állt fenn. Így a hasonlatod már annyira nem is hasonlít.

Lencsés István 2013.10.31. 09:41:31

@délioldal: Nincs . Megnéztem . Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Én tényeket írok , és ez téged zavar és ezért személyeskedsz de olyan hülye vagy hogy nem tudod hogy azt név nélkül nem lehet . :D :D :D + :D Nem javítgatok senkit , alapdolgot várok el . Én helyesen írok , az hogy ez téged zavar az nem az én bajom . Nevess , nem érdekel ( ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád ) , én is ezt teszem rajtad . :) ;) :D Minden nap járok könyvtárba olvasni , szóval ezt IS bebuktad . :D :D :D + :D Kötőszóval ( de ) nem kezdünk mondatot .

délioldal 2013.10.31. 10:21:50

@Lencsés István: Jól van Pityuka! Gratulálok! Csak így tovább! :D

Lencsés István 2013.10.31. 11:23:47

@csak egy néző: Minek örülsz ? :D

@délioldal: Nem vagyok " .... Pityuka .... " , azaz tabulj meg olvasni , vagy ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . a gratulációt köszönöm , meg is érdemlem . :) ;)

csak egy néző 2013.10.31. 11:38:14

@Lencsés István:
FIGYELEM!!!
Felébredt Lencsés Pistike!
Hátrébb az agyarakkal, gondold meg kétszer is, hogy mit kommentelsz, mert neki bizony tényei vannak és nem fosva. Egyébként is mondatkezdés nagybetű! Ha hibázol itt fosva, akkor ma már nem reagál többet rád.

Lencsés István 2013.10.31. 11:40:43

@csak egy néző: Nem vagyok " .... Lencsés Pistike .... " , azaz tanulj meg olvasni . Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot . az iróniád meg KURVA GYENGE ! ! ! + ! Te is olyan vagy mint sok más , ha tényt tolnak a mocskos pofádba azzal nem tudsz mit kezdeni , és elkezdesz személyeskedni , de annyira hülye vagy hogy azt sem tudod hogy azt név nélkül nem lehet te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D

csak egy néző 2013.10.31. 11:43:21

@Lencsés István:
Hihihi, megnyugszik a beteg és tologatja tovább a csattogós lepkéjét.

Lencsés István 2013.10.31. 11:44:23

@csak egy néző: Nem vagyok beteg , és neten nem lehet tolni , és csattogós lepke meg nem létezik .

Lencsés István 2013.10.31. 11:53:46

@délioldal: Nem vagyok " Pityu .... " , azaz tanulj meg olvasni , ha nem tanulsz meg akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A link nem tény . Neked semmid sincs .

csak egy néző 2013.10.31. 11:58:49

@délioldal:
Láttad már Pityuka facebook oldalát???

délioldal 2013.10.31. 12:10:03

@csak egy néző: Persze. Azóta még jobban röhögök, ha olvasom a magasröptű hozzászólásait a 15 szavas szókincsével.

csak egy néző 2013.10.31. 12:15:36

@délioldal:
Szerintem petri csészében készülhetett ez a Pistike, mert ember magától nem lehet ilyen hülye.

délioldal 2013.10.31. 12:20:54

@csak egy néző: nem az a baj, hogy hülye. Inkább az, hogy nem veszi észre és erőlteti, mert okosnak hiszi magát. Ahogy kinéz, viselkedik és amilyen egyszerű... Tényleg olyan, mint egy szellemi fogyatékos. Néha azért sajnálom kicsit. De megérdemli amiket kap, mert ritka tahó és arrogáns is az ostobasága mellett.

fehérfarkas 2013.10.31. 13:02:28

@pelekas: "A vita arról szólt, hogy Orbán a felelős-e a médiafelhajtásért vagy esetleg más. Erre volt válasz részben az, amit írtam. Az útfelújítás indoka és annak médiamegjelenéséhez köthető boszorkányüldözés más téma. Érdekes, de ezt már sok helyen, sokan kitárgyalták.... Ezért nem akartam egy újabb vitát generálni... "

Nem azzal van a baj, hogy létezik kormánypárti média.
A baj az Rachel mondatával van, hogy ami más médiából jön, az eleve hazugság.

Az útfelújításnál nem történt semmi boszorkányüldözés. Norvégiában egy ilyenért az illetékes közszereplő lemond, ha kiderül, hogy az adófizetők pénzén a saját lányának esküvőjére vezető utat újította fel.
Tudom, nem Norvégiában vagyunk.
És Európa sem csak Norvégiából áll, mert ott van Berlusconi Itáliája - ott mondjuk azért néztek el sok mindent a demokráciát szintén unortodoy módon értelmző Berlusconinak, mert a főutak jó minőségűek voltak, az infrastruktúrát fejlesztette, az ipart és a gazdságot ortodox módon fejlesztette (a hazai orbáni unortodoxxal szemben), és átlagolasz életszínvonala nőtt - az orbáni magyarországival szemben. Így az átlagolaszt kevéésbé érdekelte mennyit nyúl le a maga és családja számára Berlusconi. Persze az olasz bíróságnak erről már más volt a véleménye.

Visszatérve a kormánypárti médiára. Ez azért pártos média, hogy annak a pártnak a szemszögéből mutassa a dollgokat, és annak megfelelően folytasson propaganda tevékenységet. Aki akarja az nézi, aki meg nem akarja, az meg mást néz helyettük.
Viszont van olyan, hogy közszolgálati média. Sajnos ezekből is pártpropagandát csináltak. A KÖZ szolgálata helyett a PÁRT szolgálába állították őket.

Arról meg már nem is beszélek, hogy a folyamatosan baloldali médiafölényről való szónoklás közben a baloldalnak alig pár médiaterméke van, míg a jobboldalát korábban már felsoroltam + a közszolgálati médiát is ők irányítják (sok évtizedes szakmailag kiváló embereket rugtak ki, vagy tettek föléjük pártos vezetőket, akik a Fidesz elvárásai szerint szerkesztik a híreket). Látod, ez a nagyon nagy gond.

fehérfarkas 2013.10.31. 13:14:55

@pelekas: " Engem nem zavar, hogy van ellenzéki média, sőt fontosnak tartom, ha érdemi dolgokban kritikus, és nem az a fő műve, hogy összeszaroz egy esküvőt....
De látom téged piszkosul zavar, hogy van kormánypárti média is. Vajon 2010 előtt is zavart? "

Az előző válaszom erre akart menni.

Egyébként megkérdezhetem: az ellenzéki média összezavarta az esküvőt?
A bulvárcelebek esküvőiről ennél sokkal nagyobb a médiafelhajtás, és ott aztán tényleg mindefélét írnak, olyanokat is, amiknek a valósághoz semmi köze, csakhogy növeljék a példányszámot meg a nézettséget.
Itt mondjuk mi volt az amirőlaz ellenzéki média írt? Arról, hogy az adófizetők pénzén asztaltoztak le egy útszakaszt a miniszterelnök (=közszereplő; ráadásul az adófizetők pénzéről döntő legmagasabb rangú közszereplő) lányának esküvőjére? És ez a hír igaz? Igaz.

De a média a hibás, hogy ezt megírja és ezen csámcsog, és nem az, aki az adófizetők pénzén asztafaltoztatja le az utat a saját lánya esküvőjére.
De ezen mit csodálkozunk, amikor a saját falusi telkének a végébe építtet stadiont + a falujába még fociakadémiát és kisvasútat (és a polgármester véletlenül több száz hektár állami földet nyer a földmutyiban).
Nézd, az ilyen adófizetők pénzén történt eskövői útfelújításoknak az a jelentősége, hogy ezt az átlag Mari néni is fel tudja fogni, míg Simicska Közgépének 400 milliárd forintos állami megrendeléseit már nem, ahogy a Simicska 5 cégének 18000 hektáros álllami földbirtok megkapását sem. Mert ezek már olyan nagysegrendő számok, amik az átlag Mari néni felfogóképességét meghaladják, de egy privát esküvőre adófizetők pénzőből felújított útszakaszt még bárki fel tud fogni.

pelekas 2013.10.31. 14:55:04

@fehérfarkas: Visszatérünk az origóhoz. Egy nem közszereplő fiatal felnőtt lány ismerősének szóló facebook bejegyzését nem kellene olyan súllyal latba vetni, mintha valami hatalmas dolog történt volna. Én is nevezek, te is nevezel hazugnak embereket, cikkeket, stb. Te is skatulyázol, én is skatulyázok (szégyellem, mikor rájövök, és igyekszem kiiktatni, de mégis igaz), sőt ezt meg is osztom/osztjuk másokkal. Én is tudok sommásan fogalmazni, mikor úgy élem meg a dolgokat, hogy megbántottak, megsértettek. A leányzó mondataiból nem lehet levezetni korrekten semmit. Sem azt, hogy ribanc lenne, se azt, hogy diktatúra. Akik erre alapozzák ítélkezésüket, .... hogy is fogalmazzam.... vagy az érzelmeikre hallgatva hoztak túlzó megállapításokat, vagy csak egyszerűen trollkodnak, mert jólesik.
Nos én ezért ragadtam virtuálisan tollat, és kezdtem bele a szélmalomharcomba.
Amit felvetsz ezentúl, vitára érdemes, de nem nagyon tudok rá mit mondani. Amennyiben egyértelműen igazolódna, hogy tetemes összeget áldoztak az útfelújításba közpénzen ténylegesen az Orbán lagzi miatt a család vagy környezete megrendelésére... hát nagyon elszomorítana. De én a sajtóhíreket olvasva nem nagyon látok tisztán, és ezért nem igazán tudok erre reagálni...
A média abban hibás, akármelyik oldali is, hogy baromira torzít. Szinte soha nem lehet tisztán látni, mert érdek fűződik a másik oldal lejáratásához. És a polarizált média ezt mindig ki is használja. A hírtv-ben sem jelenhet meg mszp-s politikus pozitív üzenettel, és az atv-ben sem kormánypárti. Pedig a sok mocsok között tuti, hogy van ilyen is... de igény nincs rá.
Az esküvő bemocskolása azért is gázos, mert Orbán lánya nem celeb... nem is akar az lenni szvsz...

fehérfarkas 2013.10.31. 15:10:17

@pelekas:
Leírtam, hogy Rachel mely konkrét mondataival mi volt a konkrét problémám. Sem dktatúrát nem írtam benne, se le nem ribancoztam. A terelés tipikus példáját adod elő, amikor érdem váfolat helyett kitalát víziókkal hadakozol, és úgy teszel, mintha a vitapartnered olyxanokat írt volna.
Ismétlem: konkrét mondatokkal volt a bajom (szó szerint be is copyztam az ominózus mondatokat), és azt konkrétan leírtam, hogy mi velük a gond.

Orban Rachel egy 18 éves elmúlt felnőtt állampolgár, aki tettélrt ugyanúgy számon kérhető, mint én, te vagy az apja, vagy bárki más ebben az országban. Ha valamit nyilvánosan leír, ráadásul egy közszereplő védelmében, és a közszereplő lányaként (direkt ki is emeli, hogy az apjáról van szó), akkor ne játszuk már el az ártatlan naívat, mintha a közszereplő nem közszereplő lenne, és a lánya is egy privát magánembert akarna privát ügyben megvédeni. Orbán közszereplőként, Magyarország miniszterelnökeként volt Indiában, és az egyik ember a közszereplését bírálta - amire a közszereplőnek lánya védelembe vedte a közszereplő apját, és lehazugozta a lakosságot HITELES felvétellel tájékoztató sajtót, és megkérte a volt tanárát, hogy ne hallgasson a HITELES információt közlő sajtóra (mert szerinte az hazudik). Ez a gond, és csak sajnálni tudlak, ha ezt nem érted meg. Vagy annyira nnagyon védened kell a Vezéredet, hogy a valóság már nem is érdekel téged, és ezért össze-vissza terelsz?

pelekas 2013.10.31. 15:36:38

@fehérfarkas:
"Leírtam, hogy Rachel mely konkrét mondataival mi volt a konkrét problémám. Sem dktatúrát nem írtam benne, se le nem ribancoztam. A terelés tipikus példáját adod elő, amikor érdem váfolat helyett kitalát víziókkal hadakozol, és úgy teszel, mintha a vitapartnered olyxanokat írt volna."

Nem terelek, csak beszélgetnék veled...
Lehet, hogy szokatlan, de talán nem reménytelen.
Pontosan azt írtam, le, hogy miért vetemedtem hozzászólásokra a fórumban. Nem tulajdonítottam neked az általad felemlegetett megjegyzéseket. Te úgy kerültél a képbe, hogy megszólítottál (legalábbis erre emlékszem). Erre reagáltam, csak épp szeretném a témánál tartani a hozzászólásaimat.
Szerintem pont elfogultságból nem kezelitek megfelelően vsz az életkorotokból adódóan a facebookot. A facebook magánszféra. Annyira, hogy a fiatal azt postolja ki, hogy mit evett, hogy ébredt, kivel veszett össze. Sokan olvashatják, de ez alapvetően az ismerősöknek szól. Az, hogy ez rossz vagy jó, más kérdés. Nos kár lenne nyilvánosságnak titulálni egy véleményre adott személyes választ. A tanár személyes ismerős, és apja révén személyesen érintett. Nem nyílt levelet írt egy újságba, nem mondatta be a rádióba, nem közszereplőként nyilatkozott újságíróknak, hanem tett egy SZEMÉLYES bejegyzést mert felindult egy post-on. Ennyi.
Lehet ekézni a helyesírását, lehet morogni az elfogultságán, sommás gondolatain, de ez akkor is egy személyes magánvélemény, ami konkrét személyhez szólt...
Semmi több. A többi már terelés lenne... :)

fehérfarkas 2013.10.31. 15:57:15

@pelekas:

Egy véleményben nem az számít hol jelent meg, hanem mi a tartalma.

A fészbúk pedig nyilvános, vagy legalábbis a rajta nyilvánosan olvasható cikkek és kommentek. Aki nyilvánosan kommentel a fészbékon az nyilvánosan teszi. Innentől kezdve pedig az számít amit leírt. A leírt/kimondott szó súlya.

Nem Rachel privát chetjét törte fel valaki illegálisan, hanem egy nyilvános cikk egyik nyilvános kommentelőjének véleményéhez szólt hozzá. A nyilvános cikk nyilvános kommentelője egy közszereplő közszerepléséről írta le a véleményét. Ráchel ezt az apja elleni személyes támadásnak vette, a közszereplő apjának közszereplését bemutató újságot meg lehazugozta. Ez a probléma. Ez a mentalitás a probléma, és teljesen mindegy, hogy zárt ajtók mögött vagy egy sajtótájékoztatón vagy egy fészbúk kommentben teszi: a lényeg a lényeg, a leírt mondatok tartalma.

Nyilván senki nem foglalkozna ezzel, ha csak egy lenne a sok fidesznyik noname troll közül - de itt pont a moniszterelnök lányáról van szó, és ő írta le azokat mondatokat és nem valamelyik troll.

Vombatus Ursinus 2013.10.31. 17:43:25

Ráhel szerintem nem érti a világot maga körül. Szar ügy. Majd megtapasztalja, hogy az apja bunkóságáért nem a volt tanárát kell ekézni. Sok boldogságot neki amúgy!

Dániel Mihalik 2013.11.01. 08:36:24

A tanár levele lenyűgözött és teljesen helyt adok neki.Gyönyörű fogalmazás,irigylem.Komment a tettekhez nem nagyon kell,hisz aki nyitva tartja a szemét látja.Ellenben,amit nektek orbanistáknak köszönhetünk és elég erős alapnak tűnik,ami visszább már mások tollából is olvasható az az elefánt hatása rátok.Sokatokra.Amit keltett bennetek saját magatok ellen és amiben éltek az ellen.Folyamatában látjuk a mozifilmet,ahogy az az ember szétbarmol mindent és kicsinál mindent.Ehhez ért.Belőled is Ráhel ilyet nevelt a látottak szerint és a maradék "kicsi" családi klánja is nagy eséllyel ugyanilyen lesz.Egy dologhoz nagyon értetek.Gyűlölködéshez,mások leírásához.A probléma fogalmát ti nem ismeritek.Remélem egyszer nagyon mélyében megismeritek.Ez az ország,amiben élsz nem erről kellene hogy szóljon.Drága apád,aki a magyar miniszterelnök tette ilyenné,ne csodálkozz ilyeneken és addig örülj,ameddig csak a virtuális lapokon mondják ki a véleményüket az emberek és nem nyíltan szidják.Boldogabb lennél ha kiállna egymillió ember a Kossuth térre láncot alkotva és úgy viselkedne,mint amit apád hozott ki az emberekből Gyurcsány idején?Büszke lennél,amikor egymillió ember ordítaná,hogy Orbán takar...?Hogy a drága apád miatt utálják már egymást is az emberek?Hogy a gyűlölködés a napi trend?Hogy 9millió emberét elvenni,elb@szni mindent,égetni a tűzben az ország lakosságágát,haverokat pumpálni...ide se férne...persze.Téged ez nem zavar.Apuci majd megoldja...igen...a mi pénzünkből.Mint ahogy téged is a mi pénzünk tart fent és el.Logikusan kellene belegondolnod a tettekbe és azok folyományaiba lehetőleg objektív szemüveg mögé bújva kicsi narancs.Nem focilabda mögé,miközben semmire nincs pénz de apád degenerált hobbijára igen...érdekel téged,hogy mit jelent magyarnak lenni?Mi történik másokkal?Mit gondol most rólad és az országról most a kicsi világ?Hogy ameddig ilyen finom megjegyzést fúztek egy olyan cselekedethez,amivel amellett,hogy magát is lejáratta a kedves miniszterelnök,egyben az országot is?Érdekel téged bármi,ami nem a saját javadat szolgálja és persze nem másoktól elvan véve?Az országunk nem a családod még ha apucid így is próbálja meg beállítani vagy ahogy akár magát annyira nagy magyarnak...Lassan semmi köze ehhez csak földrajzilag ide csapódott (ami nem a tudását és szakértelmét tükrözi).Nem elég nagyot sajnos.Nem a játékokon veszekedünk,hogy ki játszik vele,mint még a testvéreid között ez megeshet.Magyarország nem nektek való és ti se nagyon Magyarországhoz valók vagytok.Ez egy egyszerű magyar vélemény volt.Egy..Próbálom a jót nézni mindenben,hogy amennyire lehet nyugodt legyek és ne ezen stresszeljek.Ti sajnos nem a jó dolgok közé tartoztok.Sem tettek terén se nem pedig személyek tekintetében.A hátam közepére kívánlak titeket és még biztos sokan.Ez pedig nem az irigység,ami belőlem vagy másokból beszél.Vannak akiknek még fontos,hogy tiszta lélekkel tudjanak a tükörbe nézni reggel.Például annak az intézetnek a dolgozói is ilyenek,akiket nem akart apucid támogatni...de az a qrva stadion kell ugye?Gondolom a kedves testvérkéidnek idejében meglett minden tankönyve...Magyarország jobban teljesíthetne ha nem az a barom ülne abban a székben!

pelekas 2013.11.01. 12:28:09

@fehérfarkas: A tartalom mellett nagyon fontos, hogy ki mondta, hol mondta, miért mondta. Persze, igaz, hogy sommás véleménye volt... de hát ennél ezerszer sommásabb véleményeket olvasok itt a fórumban, mégsem történik semmi. Egy hírportál sem foglalkozik ezekkel. Peig nyilvánosak, bántóak, megalázóak, sommásak, embereket ismeretlenül elítélők... De mivel ez egy fórum, és nem közszereplők írták, és csupán azért, hogy szórakoztassák egymást, a kutya sem törődik ezekkel. Ezt kéne tenni Ráchellel is. Helyette jönnek az értelmetlen lejárató mémgyártók, mert most ez a trendi (ne vedd ezt magadra))

fehérfarkas 2013.11.01. 16:49:03

@pelekas: "A tartalom mellett nagyon fontos, hogy ki mondta, hol mondta, miért mondta. Persze, igaz, hogy sommás véleménye volt... de hát ennél ezerszer sommásabb véleményeket olvasok itt a fórumban, mégsem történik semmi. Egy hírportál sem foglalkozik ezekkel."

Pont ezt írtam, hogy itt a Vezér lánya szólalt meg, és nem egy mezei fidesznyik forzmtroll a sok közül.
Az ország első számú közszereplőjének a lánya, és nem pedig valamelyik ember a 10 millió közül. Éppen ezért lett ebőőll sajtóhír.

pelekas 2013.11.01. 19:07:06

Orbán Viktor lánya, egy lány. Nem választott képviselő, nem fizetett köztisztviselő, nem pozícióban lévő miniszter, egy lány, aki reagált az apját ekéző blogra.
Orbán Viktort kritizáljuk, megy Gyurcsány Ferencet is, de a tőlünk független gyerekeit hagyjuk ki. Ők nem tehetnek arról, kinek a gyerekei. Én csak tisztelni tudom Ráchelt, hogy kiállt az apja mellett egy olyan helyzetben, ami vsz nem is olyan nagy horderejű dolog...

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.11.01. 23:39:19

Azóta az orbáni protokoll nagyobb dicsőségére Halloween-kor is sikerült elbénázni egy egyházi akciót

gepnarancs.hu/2013/11/orbani-halloween-koztokpenzen-2/

pelekas 2013.11.02. 12:30:56

@GeoCracker: Az elbénázás szó rossz, pontosabban jó, csak nem Orbán bénázott, hanem te.
Segítek:
Evangélikus egyház -> Lutheránusok -> Luther -> Wittenberg -> Reformáció -> 1517 október 31
mek.oszk.hu/00200/00203/00203.htm

Az érdemi kritikához ismeret és intelligencia is szükségeltetik.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.11.02. 13:10:56

@pelekas: Lehet. Akkor bénázás 1:1
Szerinted hány evangélikus van a Halloween-kor tököt farigcsálók arányában :-)
Egyébként Luther mintha egy szóval sem emlékezne meg arról, hogy "vedd kezedbe az állami kasszát, és e napot ünnepeld azáltal, hogy mások adójából nekünk fizetsz jusst"
Ellenben nekem úgy rémlik, hogy az eredeti, jézusi mércékhez, ha tetszik Pál-apostol szintjéhez akart visszatérni.
Ilyenkor az adófizetők pénzéből milliárdokat adni az egyháznak, ugyancsak baki. Pont Luther és Jézus szellemét gyalázza meg.
Tudod, az érdemi kkötekedéshez értelmezési képesség is kellhet.

pelekas 2013.11.02. 13:52:38

@GeoCracker: A halloweenezésed után ez már csak vergődés.
A keresztény felekezetek állami feladatokat látnak el az oktatás szeretetszolgálat, kórházak fenntartása kapcsán. Ez a pénz ide fog menni. Ha a hír is érdekelt volna, nem csak az ismerethiányos fröcsögés, akkor ezt is megtudtad volna.
Azon lehet vitázni, hogy kell-e állami szerepet vállalnia az egyháznak vagy sem. De mivel ez a helyzet már adott, ezért nem bűn, ha az állam kiveszi a részét ebből anyagilag is. És hogy ezt pont a reformáció ünnepén teszi az evangélikusoknál, ez egy elég szép gesztus az állam részéről.
A halloween-es történetet pedig nem erőltetném, megteszi ezt a reklámipar, mert ezzel is képes újabb ösztönzést adni az értelmetlen vásárlásoknak, dettó, mint a Valentin nap. De ez már más történet.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.11.02. 14:12:20

@pelekas: O.K., akkor vergődjünk tovább. Bár azon is lehet vergődni, hogy talán Luther sem véletlenül pont zen a napon szegezte ki azt a röpiratot. Talán, ha utánanéznél a halloween szó eredetének....

"A keresztény felekezetek állami feladatokat látnak el az oktatás szeretetszolgálat, kórházak fenntartása kapcsán."
S ha mindezért megkapják ugyanazt a normatív fejpénzt, amit mások, akkor egy szavam sincs. Ez az 5 milliárd extra pénz ebből a szempontból.
"ha az állam kiveszi a részét ebből anyagilag is"
ld. az előzőt. Vegye ki. De ne adjon extra pénzt.
Ha műemléket kell rekonstruálni,akkor tendereztessék meg, és a számlák arányában lehet utána utófinanszírozni.

Egyházon kivüliek pénzét ilyesmire költeni csak mert szép gezstus az állam részéről herdálás. A korábban írtak, csak hab a tortán.
Különben olvastam az eredeti hírt. Pont abban hivatkoznak oktalanul Pál apostolra.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.11.02. 14:22:42

@pelekas: Amúgy, ha Orbűn elmegy oda, puszit nyom a püspök-vezérigazgató gyűrűjére és mond két jó szót a maga református neváben, akkor alighanem le se tojta volna senki.

De ő közpénzt adott egy egyháznak, mert az olyan jópofa, egy vallási tárgyú bizottság elnöklése miniszterelnökként meg olyan szekuláris.

pelekas 2013.11.02. 17:24:52

@GeoCracker: Az állam feladata mérlegelni, hogy mit tart fontosnak. Neked nem jön be, hogy iskola kapjon ebből sportlétesítményt, szociális otthon, iskola épületfelújítást... ahol egyébként nem csak keresztény családok hozzátartozóit szolgálják ki, sőt....
A fejpénz sehol sem elég az épületek felújítására, beruházásokra. Azt az állam, önkormányzat tette, teszi meg, esetleg eu-s pénzből vagy saját keretből. Gondolom igazságtalannak tartod te is, hogy pld a reformátusok fizessék annak a kórháznak a felújítását, ami országos ellátó (ateista, deista, katolikus stb betegeket is ellátják, mert ez a feladatuk) intézmény, sőt egyedülálló bizonyos területeken az országban...
Mondom, lehet vitázni azon, hogy jó ez így vagy sem, de a helyzet adott...
Az az ötmilliárd nem herdálás, mert országos közfeladat-ellátás színvonalát emeli, akár hívő, akár nem, aki igénybe veszi.
És szerintem a halottak napja és a mindenszentek napja miatt tűzte ki akkor Luther a tételeit, mert az egyik, amin felháborodott, az a purgatóriumból való kivásárlásának biznisze volt, a búcsúcédulák. A mindenszentek pedig erről szól.

pocaklakó minimanó 2013.11.26. 15:09:13

"Semmiképpen nem Orbán Ráhel (művésznéven Rachel Rasi Rachel) briliáns helyesírását akarom pellengérre állítani..."

Nagyon bölcs döntés. Jobb is, ha olyasmit kritizálsz, amiben nincsenek hiányosságaid.

Vö.: "A színház nem box meccs (sic!), Vidnyánszky úr!"

DG 2014.04.13. 14:28:39

Hat, igen. Ez van. Sajnos.
Korcsnak korcs a kolke is.
Mast vartunk?...

wolves84lb 2014.07.23. 15:24:48

@Ches Desmond: vagyis akkor orbán viktor miniszterelnök egyenrangú lamperth mónikával? köszönjük...és ti egy ilyenre szavaztok 25 éve.

LOL
süti beállítások módosítása