Tisztelet a bátraknak, akik nem lesznek állami biodíszlet!

H_A Címkék: politika iskola március 15 megemlékezés elutasítás állami ünnepség biodíszlet Váci Madách Imre Gimnázium2015.03.12. 00:19

Mint tudjuk, hőn szeretett kormányunk-vezérünk, kétharmados ingadozásában, egykor tündöklő brókercégek bukásának, és geciző-ügynököző oligarchák féktelen vagdalkozásának árnyékában iskolákból vadászik gyerekeket a március 15-ei állami ünnepségre.

A lényeg: a budapesti ünnepségekre minden iskolából tíz gyereket szeretnének vinni és melléjük egy kísérőt, így összesen 250 diákot szállítanának busszal Budapestre Pest Megyéből. Vagyis kiadták az ukázt a fiúk, mert mióta a kétharmad alatt-fölött rezeg a léc, soha nem lehet tudni, milyen kellemetlen meglepetések érhetik az embert március 15-én. Még az is előfordulhat, hogy nem áll elég tömött sorokban a biodíszlet a bátrak előtti tisztelgés, és Orbán Viktor jegyében a Nemzeti Múzeumnál, a Kossuth-téren, a Várban és megannyi, görcsösen ünneplőbe öltöztetett helyszínén büszke magyarságunk jelenkori vergődésének.

marc15.jpg

 Meghívás, nem utasítás. Nem kötelező, de melegen ajánlott (fotó: Facebook)

És e nyomasztó, fojtogató légkörben, amikor régi korok rossz emlékeit és reflexeit idéző-megszégyenítő történések akadályozzák, hogy lelkünket esetleg ünneplőbe öltöztessük, ha akarjuk, találtatott egy olyan oktatási intézmény ebben az országban, amely nemet mondott. A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének felfordult a gyomra ettől a szánalmas toborzástól. Ki merték mondani, le merték írni, és miután leírták, alá is írták, hogy NEM! Hogy „nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.”

Mikor éppen arra gondoltam, hogy egy évvel ezelőtt, ezen a napon azt írtam (annak kapcsán, hogy 800 forintos órabérért kerestek embereket március 15-re a Múzeum kerthez): „Egyelőre még fizetnek, hogy bértapsoljunk. Vagy bekiabáljunk. Jövőre már kötelező lehet.”, mikor eljutott az agyamig, hogy körülbelül igazam lett, jöttek ezek a derék, bátor emberek. Mikor lemondóan, megfáradva köptem volna újra egyet erre az országra, kiderült, hogy itt-ott még mindig maradt egy-egy felvillanó szikrája a reménynek.

Értem én, hogy nettó veszélyt jelent aranytorkú lángelménk, zseniális vezérünk tömött sorosnak remélt beszédére, hogy idén is ilyen szerencsétlenül, éppen hétvégére esik ez a rohadt nemzeti ünnep. Horribile, az első zárva tartó vasárnapra. Tehát még egy jó kis shoppingolás csábítása sem ösztönzi arra a családot, hogy kimásszon az ágyból. De mégsem ez a kvintesszencia. Hanem ugyanaz, ami tavaly, és ami néhány éve: semmi nem kötelező, de melegen ajánlott. Nem utasítanak, de ellentmondást nem tűrően meghívnak.

Ha ez nem így lenne, akkor normális országban élnénk, ahol ez a hír legfeljebb egy távoli diktatórikus államról szóló ötödrangú téma lenne egy bulvármagazinban. Ha egy normális országban, és nem a megroggyant nemzeti együttműködés rendszerében élnénk, akkor most ezeknek a pedagógusoknak a kiállását, szuverén döntését nem kellene a szó legszorosabb értelmében, ünneplésre méltó hőstettként definiálnunk. Ha egy normális országban élnénk, nem fordulna meg a fejemben, hogy ezek után vajon mikor derül ki, hogy a váci iskola helyén nagyszerű fedett sportlétesítmény építhető, mikortól kell közmunkára jelentkezniük ezeknek a pedagógusoknak, vagy legalábbis mennyire vágják el az intézményt mindenfajta költségvetési támogatástól, mikor jön a fekete autó, és a visszaéléseket feltáró gazdasági átvilágítás.

A legnyomasztóbb az, hogy most megint annak kell örülnünk, ami máshol az élet legtermészetesebb velejárója lenne, vagy amire sor sem kell kerülhetne. Borzalmas, hogy ugyanazt kell leírnom 2015. március 15-én, amit tavaly: nemzeti ünnepünk (bármelyike) nem szól semmi másról, mint az éppen aktuális politikai ürülék teregetéséről, hogy nem mellesleg a magyar forradalom, szabadságharc, és sajtószabadság ünnepére a kormány biodíszletet keresnek a statisztika javításához.

Gyomorforgató, amivé ünnepeink, ünnepélyeink süllyedtek. Fizetésből élő, megfélemlített kisemberek körlevélben felszólítanak náluk kisebb, hasonlóan megfélemlített fizetésből élő embereket, hogy vegyenek részt. Ünnepeljenek, koszorúzzanak, hajlongjanak, tapsoljanak. És ha nem vesznek részt, akkor jelezzenek vissza és számoljanak azzal, hogy. Ki meri felvállalni, kinek van ehhez gyomra és idegrendszere? Ki akar úgy ünnepelni, hogy kötelezővé teszik neki? Ez a legszomorúbb ebben: hogy ezt adjuk tovább, ezt tanítjuk azoknak a gyerekeknek, akik már azt sem fogják tudni, mit jelent ünnepelni, nem hogy szabadon, mindenféle kényszerektől mentesen tenni azt.

marcius.jpg

 Köszönik, de ők inkább nem küldenek diákokat (fotó: eduline.hu)

Ezért fontos - ha már nem élünk egy normális országban, hanem egy rothadó, minden nemzeti tartalmától megfosztott, együttműködésnek csúfolt rendszerben - az ami történt: hogy emberek, fizetésből élő, onnan fentről kisembernek látszó nagyszerű pedagógusok nyíltan vállalták azt, amit kevesen és ritkán mernek mifelénk. Hogy helytelenítik azt, hogy a politika minden szennye gátlástalanul belefolyik az iskolába, hogy megfertőzi azt a keveset is, ami a tényleges ünnepből, ünneplésből maradt. Fontos, hogy önérzetes, gerinces, egyenes emberek visszaadták a reményt. Hogy ez az ország nem csak a gyáva, sunyi, megalkuvó, ügyeskedő, tájba simuló, lekenyerezhető, megfélemlíthető, felhasználható, kizsigerelhető, megbízható káderek országa. Úgyhogy tisztelet a bátraknak, akik vállalták, hogy nem lesznek olcsó, politikailag irányítható, állami biodíszlet. Tisztelet a Váci Madách Imre Gimnázium Tantestületének!

Frissítés: Máris felbukkantak a fizetett pártfogók, akik kiakadtak a váci pedagógusok levelén. Remélem komolyan gondolják, mert viccnek túl durva lenne. ITT olvasható a válasz-petíció.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr517261615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.13. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.12. 05:50:58

Hol a gond? Szokás, hogy iskolák mennek állami eseményekre. Szerencsére ez nem kötelező.

Toportyán Zsóti 2015.03.12. 06:12:52

Oroszok által vérbefojtott forradalmunkat ezek a moszkovita hazaáruló gecik csak megszentségtelenítik!Magyar kormány még nem süllyedt ilyen mélyre!

fvipera 2015.03.12. 10:51:45

@maxval bircaman szerkesztő: kíváncsi vagyok az utolsó rezsifideszesre. név szerint.

sanyix 2015.03.12. 17:42:04

@maxval bircaman szerkesztő: nem, nem szokás. Csak '89 előtt volt szokás...

saci02 2015.03.12. 17:49:18

@maxval bircaman szerkesztő: nem szokas, ez az illiberalizmus egyik utolso vegvonaglasa :)

Netuddki. 2015.03.12. 17:53:57

De bammeg, figyeltétek a szöveget?
"Iskolánk NÉHÁNY tanulója RÉSZT VEHET"

Mint valami beugratós levél amiben leírják, hogy megnyerted az "értékes" ajándékot, és a tiéd LEHET HA vásárolsz valamit tőlük...

SZÁ-NAL-MAS!

Lehet ugyanazok írták az iskoláknak az "ünnepségre" invitáló levelet akik azokat a csaló leveleket küldözgetik szét az országban?

Netuddki. 2015.03.12. 17:54:34

@sanyix: Haggyad! Bulgáriában él a barma, nem tudhatja...

csak egy néző 2015.03.12. 18:32:39

Igaza van és minden tisztelet annak az iskolának, hogy ebben az össznépi, kötelező bohóckodásban nem vesz részt és nem engedi a tanulóit sem bióbohócnak. Annak idején így sikerült megutáltatni a gyerekekkel az összes nemzeti ünnepet, ahova, ha esett, ha fújt a kisiskolásoknak kötelező volt kivonulni, tornagatyában, trikóban a Felvonulási térre bohóckodni a tribünön álló akkori köcsögöknek. Én azóta leszarom az összes ilyen "magasztos, pátoszos, karszalagos, temetési menetre alkalmas búvalb...tt himnuszos, kokárdás" ünnepnapot a mai lavornyi kokárdás, dísztribünön pózoló köcsöggel együtt.

Ma Baker 2015.03.12. 18:37:26

Valaki jelentse ki kérem, hogy az elmúlt 25 évben soha semelyik kormány nem szervezett így egyetlen rendezvényt sem. Mert ha ez mégsem így volt, akkor ez csak üres fröcsögés. Bár szerintem egyébként is...

lutria 2015.03.12. 18:38:10

Majd a KLIK emlékezni fog erre az ellenállásra amikor az iskola igényel pár doboz krétát tőlük...

bölcsbagoly 2015.03.12. 18:46:57

Az nem zavar benneteket ballibák, hogy a 10 diákot és egy tanárt meghívták az ünnepségre és nem odarendelték/vezényelték?
Képzelem milyen magas szintű nemzeti és hazafias nevelés folyhat ebben a ballibsi fészekben, ha egy ilyen meghívást elutasítanak. Olyan ságváris...

csak egy néző 2015.03.12. 19:04:23

@bölcsbagoly:
Gondolom neked lavornyi kokárda lesz a melledre szögelve, te hazafias ostoba madár.

bölcsbagoly 2015.03.12. 19:06:55

@csak egy néző: te meg csak nézegesd a sokszögű medálodat...
Ki-ki a magáéval...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 19:14:27

Remélem, a váci Madách Imre Gimnáziumban megüresedik pár tanári állás, és az intézményvezető pozícióra is lehet majd pályázni.

A mehgívó ugyanis NEM a tanári karnak, hanem a gyerekeknek szólt. A tanárokra legfeljebba POSTÁS szerepét osztották.

A Váci Madách Imre Gimnáziumban öt évfolyam működik, összesen 22 osztállyal. Vagyis hozzávetőlegesen kb. 600 diákot érintett a liberális szellemiségű tantestület tiltása, közülük marad a "szerencsés 10" - vagyis a diákok kb. 1,5%-a - a seggén, nem megy sehova.

Nehogy már 10 váci gimnazista azért érezze jól magát egy szép tavaszi vasárnapon, mert Orbán Viktor közpénzt adott a vendégül látásukra meg az utaztatásukra - merthogy nem csak a beszédekről, de a számukra a Várban rendezendő programokon biztosított finomságokról és ingyenes családi, múzeumi programokról is lemaradnak.

Én eddig is sejtettem, hogy az átlag magyar pedagógus nem éppen egy észlény, de azért ez a kis történet elég szépen támasztja alá mindazt, amit eddig gondoltam erről a szakmáról.

Normális pedagógus motivációs, jutalmazási lehetőségként kezelne egy egész napos tartalmas programsorozatot, aminek az összes költségét (utazás, étkezés)az adófizetők állják.

A nem normális tanárokat meg ki kell bacni az utcára, ott legyenek liberálisok.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 19:21:31

@lutria:

"Majd a KLIK emlékezni fog erre az ellenállásra amikor az iskola igényel pár doboz krétát tőlük..."

Remélem, a szülők is emlékezni fognak, amikor legközelebb tanévzárós ajándékot, meg ballagási ajándékot vesznek azoknak, akik sajnáltak 10 önként jelentkező, és szívesen utazó diáktól egy ünnepi vasárnapot.

Ms Diane Choksondik 2015.03.12. 19:21:50

nem vágom mi ezzel a probléma, ugyanaz a hiszti, mint a peacemenetnél. ez egy meghívó, nem kötelező vele élni

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 19:24:20

@Ms Diane Choksondik:

"ez egy meghívó, nem kötelező vele élni"

Nem a tanárok kapták a meghívót, hanem a gyerekek.

De a tanárok utasították vissza a meghívást. A SAJÁT politikai meggyőződésük miatt. Ez a gond vele.

bölcsbagoly 2015.03.12. 19:27:11

@beszélő majom: ha annyira kontraszelektált lenne az orvosi társadalom, vagy a mozdonyvezetői, villamos vezetői, stb. mint a pedagógusi, akkor halomra halnánk.
Ezek a marhák még a fizetésemelésük ellen is tiltakoztak a tavaly!Az életpálya modell szerintük az ördögtől való, mig mások (egészségügy, köztisztviselők, katonák, rendőrök, stb) alig várják, hogy bevezessék náluk is.

sanyix 2015.03.12. 19:27:58

@bölcsbagoly: hazafias dolog éppen visszautasítani egy ilyen fütyisz rendezvényen való részvételt, a fütyisz ugyan is egy hazaáruló komcsi párt.

Ms Diane Choksondik 2015.03.12. 19:27:59

@beszélő majom: 2015.03.12. 19:24:20

én az ellenzék problémáját nem értem ezzel kapcsolatban, szerintem normális dolog az együtt ünneplés, együtt emlékezés (pártállástól függetlenül)

csak egy néző 2015.03.12. 19:29:01

@bölcsbagoly:
Nem hordok ékszert, tehát medálom sincs, te kis himringyó.

sanyix 2015.03.12. 19:29:55

@bölcsbagoly: milyen fizetésemelésük ellen? Arról beszélsz amit elhintettek a tanároknak az elvtársaid, majd ahogy várható volt, visszavonták, mert "nincs rá pénz"? :)

sanyix 2015.03.12. 19:31:07

@Ms Diane Choksondik: persze nem kötelező, csak viselni kell a következményeket ha nem megy el. A CBA dolgozónak pl az elbocsájtást, az iskoláknak pedig a hirtelen elmaradozó támogatásokat :)

bölcsbagoly 2015.03.12. 19:33:48

@Ms Diane Choksondik: az ellenzék itt lébocoló képviselői nincsenek veled egy véleményen...Hiányolják pl. a mesterlövészeket a Nemzeti Múzeum tetejéről és a kordonokat a Kossuth térről. nekik ezek nélkül nem ünnep az ünnep!

bölcsbagoly 2015.03.12. 19:39:48

Hogy az esernyős demszkájról már ne is szóljunk egy szót sem....nosztalgiájuk van, na.

kvadrillio 2015.03.12. 19:50:00

NAMILESZEL , HA NAGY LESZEL, ELDÖNTÖTTED MÁR 13 ÉVES KORODBAN ???
PERSZEHOGY: ÁLBRÓKER !!!!! AZZAL 100 MILLIÁRDOT IS LEHET KERESNI !!! :o()

csak egy néző 2015.03.12. 20:02:36

@bölcsbagoly:
"Hiányolják pl. a mesterlövészeket a Nemzeti Múzeum tetejéről és a kordonokat a Kossuth térről. nekik ezek nélkül nem ünnep az ünnep"
Igazad lehet, ha a célkereszt a felcsuti suttyó homlokán van.

bölcsbagoly 2015.03.12. 20:06:04

@sanyix: a fizetésemelést megkapták, a minimálbérhez való igazodás maradt el. Joggal.

kvadrillio 2015.03.12. 20:07:05

mijafaszez CIVILEK""" ??????? NYOMÁSGYAKORLÁS ??????
CÖF-aktivisták megfenyegették a Madách gimnázium diákjait
24 hozzászólás propeller.huPropeller ma, 15:29
Itthon, cöf, klik, március 15

Tegnap írtuk, hogy a Váci Madách Imre Gimnázium tantestülete elég keményen visszautasította a KLIK kérést arra vonatkozóan, hogy diákjaik is jelenjenek meg biodíszletként a március 15-i állami ünnepségen.

A Fidesz közpénzből etetett zsebciviljei ezen úgy felhúzták magukat, hogy megfenyegették az iskola tanulóit. A CÖF-aktivisták többek között azt írták: "minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem".

Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében haza árulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.

Tisztelettel:

Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület-Elnökség
Csongrádi Eszter és Vámos Edina
Vác-CÖF klub – Péleusz nyelviskola
A Milla és az Együtt 2014 oldaláról letiltottak közössége-facebook
Kaltenekker Anikó és Stadler Mária
CÖF aktivisták

Az aláírók között szereplő "Váci-CÖF klub" legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy leltárba szerették volna venni a tüntetéseken részt vevő fiatalokat, de kardoskodtak a netadó mellett is, sőt, médiaadót is szerettek volna, és megadóztatták volna azokat, akik nem tagjai a polgárőrségnek, vagy márkás ruhadarabokat viselnek.
Propeller a Facebookon:

Nem küld diákokat a váci gimnázium a március 15-i ünnepségre
A KLIK szerint ők csak lehetőséget adnak, hogy a diákok ingyen...
A nemzet nagyjainak sírjait is gondozhatják a diákok

dr kíváncsivagyok 2015.03.12. 20:12:56

@bölcsbagoly:
"Olyan ságváris... "
Ságvári nagyobb hazafi volt ,mint ti oroszbarát fideszbarmok

sanyix 2015.03.12. 20:15:05

@bölcsbagoly: olyan vicces amikor ezt egy kitartó fütyiszes írja :))

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 20:16:24

A kommunisták viszonya március 15-éhez mindig is ambivalens volt.

dr kíváncsivagyok 2015.03.12. 20:17:06

@beszélő majom:
"Nem a tanárok kapták a meghívót, hanem a gyerekek."

Annál ocsmányabb "beszervezési" próbálkozás...
A tanárok jogosan nem továbbították a leveleket a gyerekek felé , mert ha megteszik , akkor kormanypárti propagandát kovetnek...
Ennyi...

dr kíváncsivagyok 2015.03.12. 20:18:58

@Tudományos libsizmus:
"A kommunisták viszonya március 15-éhez mindig is ambivalens volt. "

A idesznek mi az álláspontja , a (javarészt) oroszok által levert szabadságharchoz ?
Az , hogy meghívják Putyint , hogy koszorúzza meg Haynau emlékmuvét ???

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 20:20:27

@dr kíváncsivagyok:
Látom, magadra vetted. Logikus persze, ha már Ságvárit is elszántan véded.

bölcsbagoly 2015.03.12. 20:22:26

@dr kíváncsivagyok: s melyik is volt az igazi hazája? (bár országként még nem is létezett)

kvadrillio 2015.03.12. 20:23:51

Megbüntették a jobbikost, aki nem állt fel Schweitzer József tiszteletére
Dull Szabolcs
Dull Szabolcs követés
2015.03.12. 17:24

A budapesti XIII. kerületi képviselő-testület a csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy leváltja Benke László jobbikos képviselőt a jogi és közbiztonsági bizottság éléről. Sőt, a képviselők azt is megszavazták, hogy egyáltalán nem lehet a bizottság tagja - értesült az Index.

Benke László volt az a jobbikos, aki egy hónappal ezelőtt ülve maradt, amikor a képviselő-testület ülésén egy perces felállással emlékeztek Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbira.

huhhh!!!!!!!!DÖNTÖTT A MAGYARORSZÁGI AIPAC ????????

E BBŐL ELŐBB-UTÓBB HÁBORÚŐ LESZ !!!!!

ÚGYLEGYEN !!!!!

dr Smittpálelnökúr 2015.03.12. 20:23:55

Beszarok, hogy mennyi ócska kommunista idióta barom él az országban. És mind fidesz rajongó.

kvadrillio 2015.03.12. 20:25:48

@kvadrillio: A világ, amiben az állatok uralkodnak a gondolataink fölött.......

sanyix 2015.03.12. 20:26:52

@Tudományos libsizmus: az biztos. Meg az ügynökaktákhoz való viszonyuk is. Kampány idején a nyilvánosságra hozását követelik, kétharmaddal meg leszavazzák :)

sanyix 2015.03.12. 20:28:39

@kvadrillio: és ezt a fütyiszes tagok is megszavazták ugye. Aztán a hívőik zsidóznak :DD

anyadmajma 2015.03.12. 20:32:41

@Tudományos libsizmus: mi van te hazaáruló bolsevik geci, neked nincs szabadnapod, csak a bótieladónak?
(bár igaz, nem vasárnap van)

csak egy néző 2015.03.12. 20:34:33

@bölcsbagoly:
Waoooh, mondja ezt egy disznószaros, gumicsizmás, magát nagyratartó büdös bunkó, eminens tanuló a szervilitásban.

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1826/7321/original.jpg

anyadmajma 2015.03.12. 20:35:01

@dr Smittpálelnökúr: Lófaszt kommunisták azok. Mind bolsevik.
A liberalizmus a jobboldali polgárság eszméje, ezek meg manapság jobbára bolsevik módszerekkel operálnak, a maradék tettük meg simán náci.

kvadrillio 2015.03.12. 20:35:03

@kvadrillio:

AIPAC...
John J. Mearsheimer (University of Chicago) és Stephen M. Walt (Harvard University, Kennedy School of Government) professzorok által 2006 márciusában megjelentetett részletesen kidolgozott, tudományos alapú tanulmányában, melynek címe Az Izrael-lobbi és az Egyesült Államok külpolitikája (The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy) arra a megállapításra jut, hogy habár más, gazdasági lobbiknak is sikerült már a maguk javára formálni valamelyest az Egyesült Államok külpolitikáját, a pro-izraeli lobbiszervezeteknek sikerült azt annak nemzeti érdekeitől a legmesszebb vezérelnie eddig.

Példának hozzák fel, hogy az USA, saját biztonságát félretolva segíti Izraelt a palesztinok (és az arabok, iszlám fundamentalisták) elleni háborújában, alaposan és részletesen taglalják az USA Izraelnek juttatott anyagi és egyéb támogatásait, melyek a második világháború óta eltelt több, mint 60 évben összesen 140 milliárd (évi 3 milliárd) dollárt tettek ki (Izrael teljes lakosságára elosztva ez fejenként 500 dollár). Az amerikaiaknak azon döntése, hogy az 1973-as Jom kippuri háború idején 2,2 milliárd dolláros azonnali katonai segítséget nyújtottak Izraelnek, indította be az OPEC olajembargóját, amely jelentős károkat okozott a nyugati gazdaságoknak, melyen túl az izraeli hadsereg sem tudta megvédelmezni az USA közel-keleti érdekeit.

A két professzor szerint az amerikai zsidó lobby negatív befolyással van az amerikai külpolitikára, mert az USA érdekeit az izraeli érdekeknek rendeli alá, és jóvátehetetlenül megrontja az USA viszonyát az arab államokkal. „Emellett, a lobby kampánya, hogy elfojtsa a vitát Izraelről nem egészséges a demokráciára nézve. A kételkedők elhallgattatása feketelisták gyártásával és bojkottal – vagy annak sugalmazásával, hogy a bírálók antiszemiták – sérti a nyílt vita elvét, amelytől a demokrácia léte függ. Az USA Kongresszusának képtelensége, hogy valódi vitát folytasson ezekről a létfontosságú ügyekről megbénítja a teljes demokratikus eszmecsere folyamatát. Izrael támogatói szabadon kell, hogy előadhassák ügyüket, de a velük egyet nem értőknek is lehetőséget kell teremteni a kifogásaik ismertetésére. Sőt, azoknak, akik hisznek a szólásszabadságban és a fontos közérdekű ügyek nyílt megvitatásának szükségességében, határozottan el kell utasítaniuk a viták elfojtását megfélemlítés által.”[8]
...nemtuttam, hogy nálunk is BELEPOFÁZNAK MINDENBEHHH ! :o)))

kvadrillio 2015.03.12. 20:37:43

@kvadrillio: NAMOST EGY HALOTT, EGY MEGHALT EMBER MIATT, TÖNKRETENNI EGY ÉLŐ EMBERKE EGZISZTENCIÁJÁT, IGAZI AIPAC LOBBYYY MÓSZEROLÁS !!! ÉS EMBERTELEN DOLOG !
LEGALÁBB OLYAN, MINT AMIT GÁZÁBAN TETTEK A ZSIDÓK !!+!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2015.03.12. 20:41:06

@kvadrillio: aki nem állt fel Schweitzer József tiszteletére...............
ha én nem tiszteléek valakit, nem is állok fel a halálakor sem !!!!!
LEGYEN MÁR JOGOM EHHEZ !
AKÁR ZSIDÓ VOLT, AKÁR MUZLIM, AKÁR FASZOMKI !!!!!
DEGENERÁLT "BÜNTETŐ" EMBERKÉKET MEG ÚGY RÚGNÁM PICSÁN, MINT MACSKÁT SZARNI !!!

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 20:43:18

@anyadmajma:
Anáydmajma, te a nicktolvajokkal beszélgessél, mint legutóbb.

kvadrillio 2015.03.12. 20:46:12

@kvadrillio: Simon Peresz izraeli elnöknek egy gazdasági kamarai rendezvényen mondott, a Maariv által tudósított szavai, hogy „manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni… Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát”,

...occt, aki nem áll föl..., azt is fölvásároljuk !!!!!
bazdmeg.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 20:47:50

@dr kíváncsivagyok:

"A tanárok jogosan nem továbbították a leveleket a gyerekek felé"

Hogyhogy jogosan? Mióta dönti el a postás, hogy melyik levelet viszi ki, és melyiket dobja a kukába?

A tanárok felülbírálták, majd nemet mondtak a főnökeik utasítására.

A versenyszférában ezért azonnali kirúgás jár.

anyadmajma 2015.03.12. 20:48:59

@Tudományos libsizmus: ja, azoknak van annyi eszük, hogy lehet velük beszélgetni, nem úgy, mint nektek, hazaáruló bolsevik geciknek. Ti nem értetek másból, nem beszéltek más nyelvet, csak a böszme, idióta, ostoba, senkiházi élőlények nyelvét.

anyadmajma 2015.03.12. 20:50:48

@beszélő majom: mi van te hazaáruló bolsevik geci, megint lehet utasítani az embereket, hogy elvtársak, tessék jönni önként tapsolni meg felvonulni?

kvadrillio 2015.03.12. 20:53:05

a gyerekek meg maradjanak az iskolájukban és ott ünnepeljenek, ha akarnak.
ANNYIT EKÉZTÉK A SZOCIRENDSZER "KÖTELEZŐ FELVONULÁSAIT" (NEM IS VOLTAK AZOK !), AKKOR MOST MIÉRT AKARJÁK MEGERŐSZAKOLNI AZ ISKOLÁSOKAT, HOGY MINDENKÉPPEN FELSORAKOZZANAK EGY ÜNNEPSÉGEN ???

ELÉG VICCES VOLT NÉZNI NETANJAHU BESZÉDÉNEK "RÁKOSISTA" EGYENTAPSIKOLÁSÁT...csak azt nem kiabálták közben az amcsi kongresszusban, hogy ÉJJEN RÁKOSI ! ÉJJEN RÁKOSI !!! ÉJJEN NETÁN..NYAÚÚÚ !!!! :o)))

kvadrillio 2015.03.12. 20:53:05

a gyerekek meg maradjanak az iskolájukban és ott ünnepeljenek, ha akarnak.
ANNYIT EKÉZTÉK A SZOCIRENDSZER "KÖTELEZŐ FELVONULÁSAIT" (NEM IS VOLTAK AZOK !), AKKOR MOST MIÉRT AKARJÁK MEGERŐSZAKOLNI AZ ISKOLÁSOKAT, HOGY MINDENKÉPPEN FELSORAKOZZANAK EGY ÜNNEPSÉGEN ???

ELÉG VICCES VOLT NÉZNI NETANJAHU BESZÉDÉNEK "RÁKOSISTA" EGYENTAPSIKOLÁSÁT...csak azt nem kiabálták közben az amcsi kongresszusban, hogy ÉJJEN RÁKOSI ! ÉJJEN RÁKOSI !!! ÉJJEN NETÁN..NYAÚÚÚ !!!! :o)))

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 20:55:06

@anyadmajma:
Ilyenkor délutánonként engednek gép elé az OPNI-ban?

egy igazi barom vagy mária 2015.03.12. 20:56:18

Hát tényleg minden marha blogolhat már? :D:D
Úristen, hát nemzeti ünnepre fehér ruhás gyerekeket hívnak. Ez már tényleg maga a diktatúra.
Hülye balosok! Az lesz, hogy 18 ban megint kétharmadot kap a fidesz, de úgy, hogy egymillió szavazójuk lesz csak. Nektek meg háromszázezer. Mert, hogy ezek szarok az egy dolog, de nálatok még mindig jobbak :D

anyadmajma 2015.03.12. 21:01:07

@egy igazi barom vagy mária: mit röhögsz, te hazaáruló bolsevik geci?

@Tudományos libsizmus: Na, mondtam már neked is, te hazaáruló bolsevik geci, hogy a gyurcsány meg a bajnai hibája az egész. Bezárták a Lipótot, és kiengedték a geci cigány gazdádat, meg titeket is. Asszem ez volt az mszp legnagyobb disznósága.

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 21:03:31

@anyadmajma:
Az 1.sz. szülőd szokott látogatni? Vagy kétapás családmodellben nőttél fel?

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 21:04:27

@anyadmajma:
És figyelj. Zsidózni is fogsz ma még? Kivárnám, azért kérdezem.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 21:10:45

@anyadmajma:

"megint lehet utasítani az embereket"

Tudod, a munka világa olyan, hogy a főnökök utasítgatni szokták a beosztottakat.

A tanárok dolga ez esetben nem a pofázás, meg a minősítgetés lett volna, hanem az, hogy TOVÁBBÍTSÁK a gyerekek felé a meghívást, majd írják össze, és küldjék vissza a főnökeiknek, hogy kik utaznak.

A politikai meggyőződésükre a kutya se volt kíváncsi.

A tanárokat nem azért tartja a társadalom, hogy a pártszimpátiájukra hivatkozva amikor eszükbe jut, magtagadják a munkát.

anyadmajma 2015.03.12. 21:12:12

@Tudományos libsizmus: Zsidózni? azt nem, azt nem lehet, nem vagyok zsidó.
Cigányozni lehet, mert a cigányok cigányozhatnak törvény szerint is.
Látod, te ostoba gyökér hazaáruló bolsevik geci, ha legalább 2 számjegyű lenne az IQ-d, tudnád, hogy mi a helyzet.
De neked csak gyűlölet maradt, sajna. Mennyire szánalmas vagy.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.12. 21:19:44

csápoljatok, vonuljatok, retkes parasztok, hgoy nektek semmi se jó!

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 21:22:08

@anyadmajma:
A cigányozás az kódolt zsidózás kedves barátom. Libsibolsi létedre ennyit sem tudsz? Tényleg nagyon hülye lehetsz.

kvadrillio 2015.03.12. 21:28:34

Quaestor-ügy: hárítani nagyon tud a Fidesz

A Quaestor kötvényforgalmazó cége előtt sorban állók még nem tudják, mennyi térül meg a befektetésükből FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

Semmi köze a Quaestor brókerbotrányának ahhoz, hogy a legutóbbi szocialista kormány alatt, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 17 milliárd forint hitelt adott a csoportnak a győri ETO Park megvalósításához. Ez nem függ össze a társaság értékpapír-kereskedelmi tevékenységével - tudtuk meg az ügyletet jól ismerő szakértőtől.

A Duna-parti városban ma már egy stadion, luxusszálló és bevásárlóközpont működik eredményesen, magyarán a hitelezett projekt megvalósult. A Quaestor-csoport kizárólag e beruházásra használhatta fel a kölcsönt, semmilyen más ügyletet nem fedezhettek ebből, így a pénz nem „keveredhetett össze” a Quaestor 150 milliárdos fiktív kötvény-kibocsátásában (melyben úgy vettek fel 60 milliárd forintot az emberektől kötvényen keresztül, hogy az ezt intéző cégnek mindösszesen 10 millió forint jegyzett tőkéje van) semmiféle ügylettel.

Sőt, vélhetően azért, mert a tervek között sportcélú beruházás is volt, akkoriban még maga a Fidesz is melegen üdvözölte az MFB segítségnyújtását, a fejlesztési bank pedig éppen azért támogatta a beruházást, mert az akkori ellenzék sem emelt kifogást. Ugyanakkor az ügyletet aztán a 2010-es kormányváltás után helyzetbe kerülő új MFB-vezetés rossznak tartotta, kiemelve, hogy a kivitelező és a beruházó nagyjából ugyanaz a cégcsoport volt, és bár feljelentést is tett az MFB, mégsem lett semmi érdemi következménye az ügynek.

Magyarán a kormánypártok „érvrendszere” e ponton is megbukik az utóbbi hetek brókerbotrányaiban. A Fidesz ugyanis arra hivatkozva, hogy a Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti, Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal úgymond jó kapcsolatokkal rendelkezett, azt állította: „ez is azt bizonyítja, hogy a Quaestor-ügy már a harmadik szocialista brókerbotrány. (A kormánypárt sajátos terminológiájában első szocialista brókerbotránynak a Kulcsár-ügyet, másodiknak a Buda-Cash-t, míg harmadiknak a Quaestor csődjét tartja – a szerk.) Valójában azonban – mint megírtuk – a Quaestor tulajdonosát-vezérét éppenséggel Fideszhez, fideszes politikusokhoz, illetve az Orbán-kormány alatt pozícióba került emberekhez kötik üzleti és baráti szálak, ráadásul a Quaestornál (s csakúgy, a Buda-Cash-nél) történtekben sokkal inkább a mai kormánypártok, sőt, Matolcsy György egykori nemzetgazdasági miniszter, mai jegybank-elnök felelőssége vethető fel.

Már csak azért is, mert a most a „nagy lebuktató” szerepében tetszelgő Magyar Nemzeti Bank, s annak Orbán Viktor „jobb kezeként” ismert elnöke az elmúlt pár hónapban többször is kapcsolatba került a Quaestor-csoporttal, nem éppen az ott zajló folyamatok kontrollálásával. Engedélyt adtak például a 70 milliárdos kötvényprogramjukra, egy bank megvásárlására, ellenőrizték is a brókercégüket, mégsem gáncsolták el a most bebukott vállalkozást. A Matolcsy által vezetett jegybank volt ugyanis, amely 2014. novemberben maga hagyta jóvá a Quaestor Financial Hrurira Kft. 70 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramját, de négy hónappal a csőd előtt szintén ez az MNB adta meg az engedélyt az egyébként 2008 óta zajló kötvénykibocsátások folytatására. Sőt, 2014. december 2-án a jegybank engedélyt adott arra, hogy a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. megvegye a Credigen Bank Zrt.-t, s ekkor még – érthetetlen módon – semmiféle visszásságra nem figyeltek fel.

Tarsoly egyértelműen a Fidesz embere
Miközben a Fidesz a szocialista kormányokkal való „jó kapcsolatát” firtatja, Tarsoly Csaba valójában leginkább Fidesz-közeli üzletember. A Quaestor-csoport a milliárdos vállalkozó tulajdonos-vezére éveken át üzlettársa volt például Kiss Szilárdnak, a januárban letartóztatott volt moszkvai mezőgazdasági attasénak, keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosnak. Ugyanakkor Tarsolyt legtöbbször szintén Szijjártó Péter környezetében láthatta a nagyközönség (hosszú évek óta ismerik egymást, még Győrből, ahonnan Szijjártó is indult) az elmúlt években.
Főleg a 2010–2014-es Orbán-kormány idején, amikor Szijjártó még külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkárként és magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosként járta a világot. A Quaestor-vezér a kormány keleti nyitásának egyik éllovasa, 2013 áprilisában például Szijjártó Péterrel és Kiss Szilárddal együtt nyitotta meg a Moszkvai Magyar Kereskedőházat.
A moszkvai kereskedőház a Quaestor magánkezdeményezéseként indult el. Az elmúlt egy évben folyamatosan folytak tárgyalások arról, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. ehhez a kezdeményezéshez az addigi eseti együttműködéseken túl is kapcsolódik, de szerződés megkötésére nem került sor.
De Szijjártó tavaly november végén egy másik fontos moszkvai megnyitón is részt vett: akkor már külügyminiszterként Kiss Szilárd orosz feleségévével, Jelena Cvetkova üzletasszonnyal együtt ünnepélyesen átadta

matolcsy quaestorpénzből vette az ingatlanokat

kvadrillio 2015.03.12. 21:29:49

@kvadrillio: .. átadta a moszkvai magyar vízumközpontot. A szalagátvágásban segédkezett Tarsoly Csaba is, ugyanis a központot az egyedüli tulajdonában álló Visaworld-Center Kft. és Jelena Cvetkova hozta létre.

kvadrillio 2015.03.12. 21:33:39

Külföld :: 2015. március 12. 20:56 :: 7 hozzászólás Uniós blokk: a paksi bővítést ellen döntött az Európai Bizottság Reklám Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - jelentette a Financial Times. Nem hagyta jóvá az Euratom a leendő paksi blokkok fűtőanyagának Oroszországból történő importjához - közölte csütörtökön a Financial Times. A lap szerint Magyarország ugyan fellebbezett a múlt héten meghozott döntés ellen, de három, az ügyet jól ismerő forrás szerint az Európai Bizottság is a döntés mögé állt. Ennek pedig az az eredménye, hogy az egész paksi bővítést blokkolták. (HVG)
Forrás: kuruc.info/r/4/140591/

NU, AIPAC KEZE BETETTE A LÁBÁT MAGYARORSZÁGBAHHH !

JUNCKER-GYEREK VISSZAVÁG ????? :o)))

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 21:46:25

@post:

"Hogy „nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét"

Nem voltak döntési helyzetben. Azt a FELADATOT kapták, hogy végezzék el a szervezési munkát. Azt senki nem kérdezte, hogy mit gondolnak róla. Ha a meghívás ellenkezik a politikai meggyőződésükkel, akkor mehettek volna tüntetni, petíciót írni, molinót kifeszíteni, vagy panaszra az országgyűlési képviselőjükhöz, vagy a minisztériumba, de Kálmán Olgához is beülhettek volna picsogni az ATV stúdiójába - de NEM tagadhatták volna meg a munkát.

-

"elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye"

Senki nem tett kötelezővé semmit. A 22 osztállyal, és kb. 600-650 diákkal működő iskolából 10 olyan diák jelentkezését várták, aki SZÍVESEN elment volna.

-

"és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek."

Hülyeséget "véltek". A jelentkező diákoknak le kellett volna adniuk a szülő írásbeli HOZZÁJÁRULÁSÁT, amit a tanároknak a jelentkezők névsorával együtt továbbítaniuk kellett volna. Miután a szülő hozzájárult a részvételhez, azzal beleegyezett abba, hogy a gyereke adatait kezeljék. Ha a tanárok úgy vélték, hogy a munkáltatójuk adatvédelmi törvényt sért, bejelentéssel fordulhattak volna a megfelelő hatósághoz, de erre a "vélelemre" hivatkozva nem tagadhatták volna meg a munkát.

-

Remélem, hogy az esetnek SÚLYOS munkaügyi vonatkozású következményei lesznek.

Ms Diane Choksondik 2015.03.12. 21:47:36

@sanyix: 2015.03.12. 19:31:07

volt elbocsátás a cba-ból emiatt? de ne olyat mondj, h a szomszéd ismerősének a kertszomdszédja hallotta a szembeszomszédtól, h valaki mesélte

@bölcsbagoly: 2015.03.12. 19:33:48

emlékszem, abban a helyzetben amiben az akkori kormányfő került a sniperek jelenléte indokolt volt szerintem, nem véletlen, h kizárták a nyilvánosságot az ünnepségről.

a legjobb az lenne, ha minden párt és minden ember együtt ünnepelne (és ne silányuljon aktuálpolitikává)

Melee 2015.03.12. 21:48:47

No de mi itt a probléma? Rákosi és Kádár idejében is menni kellett, akkor Orbán alatt mér ne kelljen?! Egy tőről metszették őket, elég csak a barátaikat megnézni.
Szépen meghallgatja a sok szerencsés gyerek a beszédet, hogy milyen nagyon jó is a paksi erőműnek, hogy az oroszok kulcsszerepet játszottak a forradalom leverésében, és máris készül lélekben a kötelező oroszórára, melyet az új idők szava hoz felénk.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 21:52:21

@Melee:

"Rákosi és Kádár idejében is menni kellett, akkor Orbán alatt mér ne kelljen?"

Hol olvastad, hogy menni KELLETT?

Ms Diane Choksondik 2015.03.12. 21:52:31

@dr kíváncsivagyok: 2015.03.12. 20:18:58

legyünk következetesek. Magyarország ne barátkozzon a németekkel a 2vh miatt. ne barátkozzon kínával mao miatt. ne barátkozzon a franciákkal trianon miatt. ne barátkozzon izraellel gáza miatt. ne barátkozzon az usával vietnám miatt. ne barátkozzon a törökökkel a 150 év miatt. ne barátkozzon mongóliával a tatárok miatt. ne barátkozzon spanyolországgal a konkvisztádorok miatt. ne barátkozzon a skandinávokkal a vikingek miatt. ne barátkozzon angliával a gyarmatok miatt. se a belgákkal ugyanez miatt.

kvadrillio 2015.03.12. 21:53:13

@kvadrillio: Kocsis István utalt rá, hogy a paksi Atomerőműben április 10-én radioaktív gáz szivárgását észlelték a 2. számú blokk mellett elhelyezett tisztítótartályból. A vizsgálat később kiderítette, hogy a hétfokozatú nemzetközi INES skálán először 2., majd a 3. kategóriába sorolt üzemzavart a tartály hűtésének elégtelensége okozta, aminek következtében a 30 fűtőanyag köteg súlyosan megsérült.

A tartály hűtését később helyreállították, és több mérő, valamint szűrőberendezést telepítettek a helyszínre, aminek köszönhetően a blokk kéményénél kiáramló radioaktív gáz aktivitása a múlt hét végére visszaállt a normál üzemi értékre.

A Global 2000 osztrák környezetvédő szervezet méréseket végezett Pakson és megállapította, hogy a környezeti állapot normális, a szokásos háttérsugárzás nem emelkedett. Az erőmű szakemberei időközben fóliaházat építettek a tisztítótartály fölé, hogy elvezessék az egyre kisebb mennyiségben szivárgó radioaktív gázt. Emellett jelentős mennyiségű bórsavat adagoltak a kazettákat körülvevő több száz köbméter vízhez, hogy lekössék a maghasadást okozó neutronokat.

Kocsis István kiemelte: a számítások szerint így kizárható, hogy a tartályban káros, ellenőrizhetetlen reakciók mehessenek végbe. Arra a kérdésre, hogy mikor indulhat be a 2. számú blokk, és mikorra fejeződik be a teljes helyreállítás, azt mondta: ennek időpontját egyelőre nem tudni, a munkák feltehetően hosszabb időt vesznek igénybe. A vezérigazgató a sajtótájékoztatón több, az eseményről a hazai sajtóban megjelent hírt cáfolt.

Hangsúlyozta: az üzemzavar nem érintette a 2. blokk berendezéseit, technológiai rendszereit, azok sértetlenek, üzemképesek. Egyetlen dolgozó sem kapott a megengedett határértéknél nagyobb sugárterhelést, ezért senkit sem kellett a munkahelyéről hazaküldeni. Hozzátette: egy daruzási munkát végző alkalmazott sugárterhelése az éves dóziskorlát 10 százalékát érte el. A védőfelszerelések feltehetően nem szakszerű használata miatt hajának egy részét le kellett nyírni, mert azon a műszerek szennyeződést mutattak ki.

Kérdésre válaszolva közölte: a céget jelentős károk érik az üzemzavarral összefüggésben. Ha a 2-es blokk karbantartása nem fejeződik be a május 6-i határidőre, napi 50 millió forint árbevétel kieséssel számolnak, amihez hozzáadódik a 30 károsodott fűtőanyag-kazetta értéke, mintegy 450-750 millió forint is. Szólt arról is: folyik a vizsgálat az üzemzavar pontos részleteinek feltárására, valamint a felelősség megállapítására.

Hozzáfűzte: az atomerőmű ezt követően dönt a kártérítésről a tisztítótartályt telepítő és üzemeltető francia-német Framatome ANP vállalattal szemben. Ugyanakkor megjegyezte: a cég 1999-ben, nemzetközi pályázaton nyerte el a tisztítási munka lehetőségét, azóta a jelenlegihez hasonló berendezéssel több száz fűtőanyag-kazetta sikeres tisztítását végezték el Pakson.

...HA MEGINT LESZ PAKSI BALESET JUNCKERT FÖLAKASSZÁK ÉRTE REMÉLEM !!!!!

sanyix 2015.03.12. 21:54:36

@Ms Diane Choksondik: miért? A CBA-ból való elbocsájtást be kéne jelenteni a tv-ben, rádióban, és újságokban? Ha nem akkor milyen más módszerrel lehet megtudni ha az amit írtál nem jó?

Tudományos libsizmus 2015.03.12. 21:58:26

@Melee:
Kedves barátom, fogalmad nincsen.

Március 15-én Rákosi és Kádár alatt nem KELLETT menni semmiféle állami ünnepélyre. Kádár alatt a munkásőr elvtársaid inkább BEGYŰJTÖTTÉK, aki elment ünnepelni.

Örülök, hogy segíthettem.

kvadrillio 2015.03.12. 22:03:57

@kvadrillio: AKKOR FRANCIÁK SZÁLLTAK BE...MOST A ZUSA AKAR BESZÁLLNI...

Nem kizárt, hogy az orosz technikával és hitellel megvalósuló paksi erőműbővítésben az amerikaiak is érdekeltek lesznek – írta az amerikai-magyar viszony változásáról szóló csütörtöki címlapsztorijának előzetesében a Heti Válasz. Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője is úgy értesült, hogy a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy az orosz Roszatom helyett az amerikai Westinghouse szállítsa majd a fűtőanyagot az új paksi blokkokhoz.

Beszállhat az USA is a paksi bővítésbe, nem kizárt ugyanis, hogy a majdani reaktorok fűtőelemeit az amerikai Westinghouse szállíthatná – írta előzetesében a Heti Válasz kormányzati körökből származó információkra hivatkozva.

A lap forrásai szerint változóban van az amerikai–magyar viszony, Washington pragmatikusabb lett, Budapest pedig a transzatlanti szerződéstől a paksi beruházásig több területen nyitottabb az amerikai álláspont iránt.

DE HA EBBŐL MEGINT SZIVÁRGÁS LESZ, ÚGY FOGUNK SUGÁROZNI, MINT A CSERNOBILI BÉKÁK !!!

kvadrillio 2015.03.12. 22:12:45

@kvadrillio: Az üzemzavarhoz vezető okok között azonban szembetűnő párhuzamok ismerhetők fel. Áttekintésük rámutat arra, hogy baljós körülmények között az akkori hibák 17 évvel később újra megtörténhetnek. Végül rátérünk arra is, hogy melyek ezek a "baljós körülmények".

Döntő szerepet játszottak a tisztítótartály konstrukciós hibái, amelyeket hosszan lehetne sorolni, de csak a legfontosabbakat említjük meg:

A legsúlyosabb hiba, hogy a mosófolyadék kivezetése a tartály aljáról történt. Ha a folyadék a kötegek alján lép be, majd a rajtuk való átáramlás után közvetlenül a tartály tetején lép ki, a kisebb hozamú szivattyú is bőven elegendő lett volna a hűtéshez. Ehelyett a tartály tetejétől lefelé kellett áramolnia ahhoz, hogy a kilépő csővezetékhez jusson. Biztonsági követelmény, hogy a hűtés kimaradásakor természetes cirkuláció alakulhasson ki. Itt ez nem teljesült.
A tervezők nem vették figyelembe, hogy a fűtőelemkötegek alsó részén furatok vannak (6. ábra), amelyeken keresztül a belépő folyadék anélkül is utat talál a kilépő csővezetékhez, hogy a kötegeken átáramlana. Az ennek révén kialakult parazita áramlás tette lehetővé a hatalmas gőzbuborék kifejlődését.
A tartály belsejében nem voltak mérőműszerek. Nem mérték sem a nyomást, sem a hőmérsékletet. Ha bármelyikről lett volna mért adat, jóval az üzemzavar bekövetkezte előtt észlelni lehetett volna a tartály belsejének a túlhevülését. Továbbá legalább a tartályon kívülre kellett volna tenni egy-egy neutron- és -detektort.
A tartály felett elhelyezett légtelenítő vezeték túlságosan vékony volt ahhoz, hogy a bent kialakult túlnyomást levezethette volna.

Ha bármelyik hiba elmarad, az üzemzavar nem következik be.

A fűtőelemek mosását kémiai műveletnek tekintették. Ennek megfelelően vegyészek tervezték, akiknek eszükbe sem jutott, hogy a nukleáris biztonság követelményeit ismerő szakembert bevonjanak. Nem is készült valamirevaló biztonsági elemzés. A szűklátókörűség bosszulta meg magát, mert megakadályozta, hogy a művelet megtervezésében több szakterület szempontjai érvényesüljenek.

Alapos biztonsági elemzés hiányában a német technikusok nem voltak tisztában az általuk végzett műveletek kockázataival. Nem ismerték a parazita áramlások következményeit, nem tudták, milyen hozamú szivattyú kell adott remanens hő kihűtéséhez, és így tovább. Jellemző, hogy - miután megértették a parazita áramlás jelentőségét - az átrakógép magyar kezelőit kezdték vádolni a fűtőelemkötegek pontatlan behelyezésével (6. ábra). Kétségtelen, ha a tartályon belül a kötegek nem kerülnek pontosan a helyükre, ez tényleg vezethet parazita áramláshoz. Mégis mi sem mutatja jobban a nukleáris biztonsági kérdésekben való járatlanságukat, mint amivel a magyarokat vádolták. Egy ilyen gépkezelői hiba ugyanis nem zárható ki, tehát számolni kell vele. Mi ilyen esetben a szakszerű eljárás? Két dolgot lehetett volna tenni. Vagy műszaki eszközökkel megakadályozzák a tartály lezárását, ha bármelyik köteg nincs pontosan a helyén, vagy műveleti utasításban tiltják meg ugyanezt, és kötelezik a mosást végző technikust, hogy dokumentálja a kötegek helyének az ellenőrzését. Egyik sem történt meg.

A szerencsétlen konstrukciójú tisztítótartálynak magyar részről való engedélyezése sem volt megfelelő: nem látta sem a paksi atomerőmű hivatalos főkonzulens intézménye, sem a többi tudományos magyar háttérintézmény4 (például a Műegyetem).

Az utóbbi években a paksi atomerőműben egyre inkább előtérbe kerültek a gazdasági és a mennyiségi mutatók. Ez pedig szükségképpen a biztonság rovására megy. Például nem volt szükségszelű a fűtőelemek mosása. A dekontaminált felületeket lehetett, sőt illett volna passziválni, vagyis a dekontamináló szer okozta sérülésektől mentesíteni. Mivel ez hosszadalmas eljárás, a gyorsabb megoldást, a lerakódások mosását választották. Mindez a gazdasági szemlélet túlsúlyára utal.

TEHÁT NEM VOLT KOMPATIBILIS A FRANCIA-NÉMET CUCC AZ OROSZ ATOMREAKTORRAL !
A MAGYAROK MEG NEM AKARNAK FASZOK MIATT SUGÁRDÓZIST KAPNI ! EHHEZ A REAKTORHOZ AZ OROSZOK ÉRTENEK !

kvadrillio 2015.03.12. 22:14:01

GOOGLE: PAKSI ATOMREAKTOR BALESETE...

dr kíváncsivagyok 2015.03.12. 22:23:35

@beszélő majom:
"A tanárok felülbírálták, majd nemet mondtak a főnökeik utasítására.

A versenyszférában ezért azonnali kirúgás jár. "

Jól mondod,...a versemyszférában !
Az oktatás mióta versenyszféra ?

Ms Diane Choksondik 2015.03.12. 22:36:43

@sanyix: 2015.03.12. 21:54:36

értem..

én azt hallottam, h több százezer cba-s dolgozót rúgtak ki miután ledarálták őket mert nem mentek a peacemenetre!!! bizonyítani nem tudom, de kirúgták őket!!

kvadrillio 2015.03.12. 22:45:46

@kvadrillio: Befűthetnek

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője lapunk kérdésére kedden megerősítette, hogy a testület múlt heti ülésén döntést hozott arról, hogy a paksi atomerőmű tervezett két blokkjának üzemanyag-ellátását szabályozó szerződés megfelel-e az uniós előírásoknak. Háttéranyagunkat itt olvashatják.

Az EP-képviselő úgy látja, a kormány harapófogóba szorult: egyedül a Roszatomra nem lehet alapozni az üzemanyag-beszerzést, más cég viszont nem gyárt fűtőelemeket ehhez az erőműtípushoz. A Paksra tervezett VVER 1200-as reaktor egy egészen új konstrukció, amely Oroszországon kívül sehol sem üzemel, így a korábban hírbe hozott Westinghouse-nak sincs hozzá fűtőanyaga. Ezt a tényt Jávor kérdésére az amerikai vállalat illetékese is megerősítette, és azt is kijelentette, hogy nem tárgyalnak és nem állapodtak meg a magyar kormánnyal.

ezeknek az uniós bürokratáknak télleg csak 3 cm-es uborkák vannak az agyukban !!! :)))))

Melee 2015.03.13. 14:12:59

@beszélő majom: Gondold át pár hét múlva, mikor az lesz a hír, hogy leváltották az iskola igazgatóját. Emlékezz vissza, mikor átnevezték a Ferihegyi Repülőteret és a szakbiztottság figyelmeztette Szeretett Vezérünket, hogy magyartalan a mit kitalált, a tagokat elkezdték kirúgdosni nem csak a bizottságból, hanem a rendes állásukból is.

@Tudományos libsizmus: Nem írtam konkrétan, hogy akkor március 15-ét ünnepelni kellett menni, egyszerűen általánosságban fogalmaztam. Végülis április 4 csak szűk három hét...

Mensikov 2015.03.13. 16:40:39

Iskolánként 8-10 gyerekről akik akartak volna menni vagy ha tetszik jelentkezhettek volna és egyéb programokon vehettek volna részt, és nem az egész iskola kivezényléséről van szó.
Kivételesen ostoba tanarakról van szó.
Vihar egy csöbör vízben. Nevetséges és szánalmas.

királyindiaivédelem 2015.03.16. 10:52:00

Nem kell senkit leváltani.
Újrapályáztatni a komplett tanári kart.
süti beállítások módosítása