Akkor most a CÖF feljelentette a magyar korrupciót?

H_A Címkék: korrupció nagykövetség USA CÖF Vida Ildikó André Goodfriend2014.11.13. 23:47

Attól kezdve, hogy Washington beutazási tilalmat rendelt el hat magyar állampolgárral szemben korrupciós ügyletek megalapozott gyanúja miatt, egészen addig, hogy a kormánytól totálisan független Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű békemenetelő álcivil szervezet feljelenti André Goodfriend amerikai ügyvivőt, göröngyös kb. két hónap telt el. Ez idő alatt több ízben lehetett az az érzésünk, hogy kies hazánk egy majdnem jó minőségű hollywoodi komédia főszereplőjévé lépett elő, amelyben előkelő szerepet kapott Vida Tolmácsotkérek Anyatigris Ildikó, valamint Nemtudunk Semmiről Magyar Kormány. Ma pedig fény derült a szövevényes történet jogi megfejtésére: André Mindenről Tudok Goodfriend nem értesítette a tudomására jutott korrupciós esetekről az illetékes hatóságokat, ezért három év börtönnel sújtható, de főleg ki kellene utasítani Magyarországról. Nem az alkotmányjogászi érvelés elképesztő abszurditásán akarok kiakadni, hanem azon, hogy mint - sejtettük eddig is - léteznek a magyar kormány szerint nem létező dokumentumok, adalékok, érvelések, megkeresések, amelyekből konkrét nevek említése nélkül is világosan kiderül, hogy korrupcióban, csalásban fetreng ez NAV-től bűzlő egész bagázs, ennek ellenére, mi tovább röhögtetjük magunkat, és mi állunk az erdő felől.

Kioktatjuk az amerikai ügyvivőt (aki egy egyszerű szóvivő, de semmiképpen nem döntéshozó), jól megfenyegetjük, hogy feljelentést teszünk ellene, bebizonyítjuk három sorban négyszer, hogy nemzetközi jogból és büntetőjogból egyaránt segg hülyék vagyunk (a diplomatákra nem alkalmazható feljelentési kötelezettség!), azt gondoljuk, hogy ettől a dilettáns szájkaratétól majd hanyatt vágja magát az Egyesült Államok, és elfelejti hány sikertelen próbálkozást tett arra, hogy a NAV és a magyar kormány értelmes választ adjon az általa nehezményezett mezőgazdasági áfacsalások, vagy a trafikrendszer átalakítása körüli mocskos ügyletekkel kapcsolatban. Elnézve ezt a kiábrándító CÖF-ös színjátékot, no meg Vida Ildikó fergeteges alakításait, már az is eszembe jutott, Orbánt saját emberei akarják megbuktatni.

goodfriend.jpg

De addig is, amíg ez netán bekövetkezne, összefoglalom miről szólt az elmúlt két hónap (tágabb értelemben közel három év), amelyre a mai nap történései a cinikus pontot tették rá csupán. Két kurva hónapja megy az álszent ajvékolás arról, hogy az amerikaiak ujjal mutogatnak hat ártatlan emberre, akik azt sem tudják mit követtek el, (nyilván ártatlanok, így semmit) ez pedig fölöttébb megalázó, belegázolnak a becsületükbe, miegymás. Miért nem mondja meg az USA, hogy kik azok, és milyen bizonyítékok szólnak ellenük?

Közben meg véletlenül kiderül, hogy az amerikai nagykövetség 2012 februárja óta próbálkozik, - többszörösen több irányban - választ kapni a kifogásokra, és aggodalmakra, totál sikertelenül. Vagyis nagy ívben leszartuk a fejüket, amikor áfacsalásokkal fárasztottak, kérdőre vontak, hogy miért barátok közt oldottuk meg a trafikpiac felosztását, egy rohadt értelmes válaszra nem méltattuk őket, pedig konkrétan megmondták, hogy mivel van gondjuk, most meg arrogáns módon, mi kérjük a bizonyítékokat. Tehát, ha nincs sumákolás, valószínűleg nincs kitiltás sem. Ám a legszebb az egészben mégiscsak az, hogy egy Fidesz közeli lap kürtölte világgá, hogy a többiek mellett Vida Ildikó, angolul nem értő NAV-elnök is a kitiltottak között lehet. Az amerikaiak csendben, a média kikerülésével elintézték volna ezt az ügyet, de valamiért egy ügybuzgó kormánylap hat ember magánügyéből (magánemberi minőségükben tiltották ki őket) közügyet csinált. Azaz természetesen mi állunk az erdő felől.

Fröcsögjük bele a vakvilágba, hogy mi ártatlanok vagyunk, és meghurcolnak minket, közben meg azért fenyegetünk börtönbüntetéssel egy amerikai diplomatát, mert nem adta a kezünkbe a nyilvánvaló bizonyítékokat, amelyekből mindenki számára kiderülne, hogy mi tulajdonképpen korrupt, gátlástalan maffiózók vagyunk. Vagyis a CÖF feljelentése azon alapul, hogy hat magyar kormányközeli személy/tisztviselő korrupt. A Mikroszkóp Színpad ehhez képest tényleg melodráma. Arról már nem is beszélve, hogy Hírcsárda meg lassan teljesen ellehetetlenül e mellett a félelmetes magyar rögvalóság mellett.

Mivel nem gondolom, hogy ha André Goodfriend eleget tenne is esetleg a CÖF által oly nagyon áhított feljelentési kötelezettségének, Vida Ildikót és társait bilincsbe verve látnánk viszont az igazságot szolgáltató magyar intézmények valamelyikének folyosóján, marad a keserű felismerés: nem vicc, ez Goodfriend úr, ez halálosan komoly. Ez az az ország, ahol azokat hurcolják meg, akik bizonyítékok birtokában tesznek feljelentést, miközben milliárdos mutyikat elkövető politikusok és közpénzeket lenyúló adócsalók szabadon járnak-kelnek, és kikérik maguknak.

Én azt hiszem, hogy ez egy párhuzamos univerzum. Amelyből nem tudom, hogy felébredünk-e valaha...

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr736894665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukás 2014.11.15. 08:53:46

A nyugati civilizáció abban a tévhitben élt a XX. sz. második felében, hogy csak idő kérdése a nyugati ihletésű polgári liberális demokrácia elterjedése az egész világon. Az alapvető tétel szerint csak szabad és demokratikus választásokat kell rende...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:04:47

@$pi$:
Azért ne felejtsd el, hogy nem az amerikaiak robbantották ki a médiában a kitiltós botrányt.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:06:50

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Az is vicces, hogy bármire lehet azt mondani, hogy összeesküvés elmélet. Te sem és én sem tudom, hogy mi az igazság ebben az ügyben. Viszont van róla két eltérő álláspontunk. Szerintem mindkettő hihető. Az Usa sem olyan hülye, hogy bemondja, hogy igen, a gázvezeték/Paks/Ukrajna miatt van a botrány.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:08:44

@$pi$: " Azt elmondta: Magyarország orosz kapcsolatai nem játszanak szerepet a kitiltásban, de a paksi hitel körül a transzparencia hiánya tölti el őket aggodalommal"

Erre gondolsz?

Fejesrob 2014.11.14. 14:09:18

Ez valahol marha nagy gáz, hogy az USA pontosan azt csinálja, amitől a balliberálisok az oroszok esetében tartanak. Ráadásul elég durva módon és a balliberális média ezt helyesli.

Szerencsére a többség nem balliberális, lehet, hogy egy átlag ballibsinél nem lóg ki a lóláb, de a többinél nagyon is.

A Fidesz pedig azért csinálja rosszul, mert a korrupcióra reagál. Nem pedig arra, hogy az USA ezzel az indokkal gyakorol nyomást a kormányra. Pedig ezt még a ballib média is megírja, nap mint nap figyelmezteti ezzel Orbánékat.

(Gondoljunk bele, mindezt Putyinék csinálnák Gyurcsányékkal szemben, a MN pedig miközben napi szinten foglalkozik azzal, hogy mennyire lehet korrupt az, akire Putyin Magyarországi embere rámutat, egyben tanácsaokat is ad, mit kellene csinálnia Gyurcsányéknak, hogy a barátság tényleg őszínte legyen).

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:10:11

@$pi$: pontosan ugy irsz, mint ahogy a fide3szesek intezik. Eppen ezert nem lesz felelossegrevonas (de meg nyomozas sem). Pl. mar az is segitett volna, ha kiadjak az adatokat, es az ujsagirok szepen kinyomozzak a rendorseg helyett. A felet kiadtak, es azert is perelni kellett... Ha nincs semmi torvenytelenseg miert titkoloznak? Mar ez is eppen elegge gyanus ahhoz, hogy nyomozni lehessen utana. De nem teszik.
A hangfelvetel pedig meg a leosztas elottrol keszult.
Ja es az egesz trafikmutyi kitalaloja/szervezoje/fokolomposa szemmel lathatoan a Continental, piaci elonyokert. Nyomoznak utana? Nyilvan nem, Lazar puszipajtasa.

Es az osszes stikli igy nez ki. A fidesz (es te is) elintezi annyival, hogy "van bizonyitek? nincs. akkormeg?" .. persze a bizonyitekokat ok maguk tuntetik el/titkoljak. Igy persze hogy nincs. A KEHI meg nem vizsgalodik mert .. hat tudjuk miert.

Ha szerinted ez igy rendben van, lelked rajta. Szerintem nincs. Es masok szerint sincs.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:10:59

@Fejesrob: Szerencsére az amerikaiak megbasszák anyátok hátán az oroszokat, még egyszer nem hívjátok őpket, komcsik. ;)

Fejesrob 2014.11.14. 14:11:34

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Pedig amiatt van. Persze ezt nyilván nem a magyarországi ügyvivő fogja kijelenteni, de elég felcsapnod szinte bármilyen hírforrást, ott van.

Nyomásgyakorlás, ez volt a cseheknél is.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:12:07

@$pi$: index.hu/gazdasag/2014/11/14/itt_az_ujabb_trafiktorveny/

Ez pedig semmi masrol nem szol mint egy ujabb lenyulasrol az egyik haver szamara. Csak a szokasos, egy az n+1 hasonlo utan. Es valoszinuleg nem az utolso.

$pi$ 2014.11.14. 14:12:15

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "Ok, igazad van, ha törvényt hoznak arról, hogy szabadon rabolhatnak, akkor az rendben van. "

Nem, ilyet nem mondtam. Csak annyit, hogy nem mondhatod, hogy "ha a törvényeknek megfelelően járnak el, az nem elfogadható, mert biztos rosszak a törvények" mert az ellenkezik a jogállamisággal.

Válaszd szét a jogalkotást és a jogalkalmazást és döntsd el, hogy melyikkel van gondod az adott esetben. Ha mindkettővel, akkor mindkettőt ki kell javítani, nem azt kell mondani, hogy felejtsük el a törvényeket meg a jogállamot, mert a törvények úgyis rosszak.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:12:16

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
A különbség, hogy én nem tudom, hogy valóban van-e ilyen ügy mögötte, ezért nem feltételezem, te viszont feltételezed.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:12:16

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Látod mennyivel könnyebb lenne a helyzet, ha a fidesz nem talicskával lopná a pénzt?
Akkor a rohadt usa nem tudna ezzel takarózni.

ZX 2014.11.14. 14:12:56

@$pi$: Jogállamban élünk, de milyenben? Ahol az erősebb kutya baszik olyan jog van? Nem tetszik a pofád nesze 50% adó?

Fejesrob 2014.11.14. 14:13:56

@oszt jónapot: Szerintem az oroszok baszták meg a te anyádat, csak onnan gondolom, nagyon nem jól sikerültél.

Az pedig elég röhejes, hogy épp te komcsizol. A komcsi nem oroszt jelent te ostoba.

$pi$ 2014.11.14. 14:14:03

@ex-dr. vuk: "Ez pedig semmi masrol nem szol mint egy ujabb lenyulasrol az egyik haver szamara."

Jah, ilyen random kijelentéseket bárki tud tenni. Ez amolyan hitkérdés, úgy teszel mintha tudnál dolgokat miközben fogalmad sincs róla, hogy mi történik.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:14:44

@Fejesrob: Nem az oroszokat komcsiztam, hanem téged. Tudom, hogy a fidesznél nem alapkövetelmény az értő olvasás, de legalább a fizetett trolljaikat megtaníthatnák.

Fejesrob 2014.11.14. 14:15:07

@ZX: Oroszokkal építteted Paksot, korruptak a hivatalnokaid. Persze titkos.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:15:22

@$pi$:
Te pofázol arról cinikusan, hogy tegyenek feljelentést, miközben te is jól tudod, hogy ugyanaz a banda hozta a törvényeket a trafikról, akiket azzal vádolnak, hogy haveroknak osztották ki.

$pi$ 2014.11.14. 14:15:44

@ZX: "Jogállamban élünk, de milyenben? Ahol az erősebb kutya baszik olyan jog van? Nem tetszik a pofád nesze 50% adó? "

Nem mondtam, hogy jogállamban élünk, nézd meg figyelmesen. Azt mondtam, hogy xy dolgot nem lehet jogállamban. Ezért nem kellene tenni.

Mert én szeretnék jogállamban élni.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:16:04

@oszt jónapot: Igen, sokkal jobb lenne sajnos. Hidd el, lenne más ok a nyomásgyakorlásra.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:17:05

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Jaja, azért vagyunk szarházi tolvajok, mert ha nem lennénk, akkor megvádolnának ártatlanul.

$pi$ 2014.11.14. 14:17:13

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "Te pofázol arról cinikusan, hogy tegyenek feljelentést, miközben te is jól tudod, hogy ugyanaz a banda hozta a törvényeket a trafikról, akiket azzal vádolnak, hogy haveroknak osztották ki. "

Két dolog lehet: a "trafikokról szóló törvények" vagy megfelelnek az egyéb európai törvényeknek vagy nem. Ha nem felelnek meg, akkor simán megállhat a feljelentés.

Fejesrob 2014.11.14. 14:17:26

@oszt jónapot: Ha én komcsi lennék, ott röhögnék melletted Gyurcsányék táborában és jól elnosztalgiáznánk a szép időkön, amikor még nem kellett szégyellni a munkásőr egyenruhát.

Te azóta "demokrata" lettél. Csak mondom, ugyanolyan ócskák vagytok demokratának, mint amilyen ócskák voltatok komancsnak.

Persze most már így a ki tudja hányadik bukta után szerintem nálad is dereng valami.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:19:51

@Fejesrob: Hát ezt elbasztad kisfiam. Én nem az egyik KISZ-titkár faszát szopom a másik helyett, veled ellentétben.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:20:20

@$pi$:
Ok, tegyük fel, megfelelnek az európai törvényeknek, de valójában ezzel a törvénnyel azt fedezik, hogy haveroknak osztják ki és erről ne legyen nyilvános bizonyíték. Akkor a te erkölcsi érzéked alapján rendben van?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:20:53

@oszt jónapot: A jelzőt légyszi E/1-ben használjad. Nézd meg a cseheknél mi történt. Gyakorlatilag ugyanez. Cseréld ki Temelint Paksra.

csak egy néző 2014.11.14. 14:21:03

Ez csúcs.

“Kidobott idő minden perc ezzel foglalkozni”, ez csak egy fecni – mondta reggel a saját kir. közszolgálati (nem röhög) Kossuth (szegény, ha tudná) rádiójában, az igen kulturált, gyerekkorában a papa által sokat elkalapált (félmunka) frusztrált, magát Istenkirálynak képzelő 2/3-ad miniszterelnöke.
Tegnap pedig.
Kiáll a parlament elé, egy kis nyikhaj, senkiházi államtitkárocska lobogtatva egy fecninek nevezett papírt, hogy ezt kaptuk a követségtől, de ebben semmi új információ, korrupciós ügy nincs, amiről eddig ne tudtunk volna és még bele is mondja a kamerába a barom, "semmi új korrupciós ügy, csak amiről eddig is tudtunk". Hát ez a baj idióták és a 2/3-ad által igen tisztelt Viktor, Viktor, hogy eddig is tudtátok, hogy milyen korrupciós, mutyi ügyetek van és ez természetesnek hiszitek és semmit sem tesztek ellene, SŐT!!!!
Minden egyes kormánytagotok, pökhendi, cinikus megszólalásával, önként álltok oda tátott szájjal a méretes bráner rosszabbik végéhez.
Szerintem az amcsiknak sem ezzel a szerencsétlenség Vidával vanigazán bajuk személy szerint, hanem a hivatalának a neve merült fel korrupciós ügyek kapcsán és mivel a hivatalt nem lehet kitíltani, hanem csak a hivatal felelős vezetőjét. Érdekes lesz megtudni a többi nevet is, azt hiszem nagyobb ászok is lesznek még köztük.
De nagy valószínűséggel ezt is megússzátok ezzel 2/3-os "felhatalmazással"
Majd bohóckodik egy kicsit a CÖFikés csahos szektátok az ügyvédnek kinéző feljelentgetőzéssel idétlenkedő jogászocskával a volt elvtársakkal az élén és a főügyésznek kinéző kezesbábotok, oszt' jó napot.

Vagy lehet, hogy mégsem?

Fejesrob 2014.11.14. 14:23:08

Szerintem eleve az a hibás, hogy leragadtok a korrupciónál.

Most kiderült, hogy Juncker nem kicsit korrupt volt.

Azonban ez nem ok arra, hogy az USA nyomást gyakoroljon a belga kormányra. Az USA-ban is van korrupció, sőt Palmer valamikori USA nagykövet éppen erről híresült el.

Az Orbán kormány korrupciója persze ettől még nyilván megvan, ahogy Gyurcsányéké is megvolt.

ZX 2014.11.14. 14:23:10

@$pi$: De csak olyanban ahol a 3 hatalmi ág szét van választva. A mostani rendszerben sajnos nincs.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:23:30

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: De tudod mit? Ha az usa megbuktatja a fideszt, plusz még paksot se a szovjetek építik, akkor végül is csak annyit tudok mondani, hogy hajrá. :)

Fejesrob 2014.11.14. 14:23:56

@oszt jónapot: Na hogyne. Szerintem akkor ezt jól meg is beszéltük.

Fejesrob 2014.11.14. 14:25:14

@oszt jónapot: Aztán ezzel mit érsz el? Egy új választást szerinted ki nyerne?

Aki megnyerné szerinted kivel újíttatná fel paksot?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:25:57

@oszt jónapot: Jön a Jobbik meg a francia-amerikai cég, aki baráti szeretetből megépíti Paksot. Nem biztos, hogy örülnél.

Fejesrob 2014.11.14. 14:27:28

@csak egy néző: Ebben csak az a gáz, hogy ha a korrupció bizonyított, akkor nagyon egyszerűen el lehetne kaszálni nem csak Vidát, de a többit is.

Az USA átadja a bizonyítékait pld. Gyurcsányéknak. Azok pedig mehetnek a bíróságra.

Vajon miért nem így csinálják?

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:28:34

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Érdekes, eddig a Jobbik következetesen oroszbarát volt, a Fidesz meg mindig az aktuális pártérdeke szerint. Fura kombináció lenne a francia-amerikai cég és a Jobbik, kevésbé lenne fura ugyanez Fidesszel.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:28:42

@Fejesrob: Valószínűleg több kormányt buktattak mint te, meg fogják oldani, hidd el. :)

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:28:46

@oszt jónapot: "usa megbuktatja a fideszt"
Igazi demokrata megoldás egyébként.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:29:43

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Persze, meg az USA nyilván majd hagyja, hogy a nyíltan szovjetbarát Szarabbik kerüljön kormánya, ha a fideszt megbuktatta. :D

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:30:17

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Ha van egy kis eszük, akkor értenek a leckéből. A Roszatomon kívül ki tud még ilyet csinálni? Nem vagyok szakértő, de kb. 1-2 másik cég képes erre.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:30:41

@$pi$: jaja, nyilvan ezt sem erted hvg.hu/kkv/20141114_Continental_kulonado_dohany

A szamok mutatjak, de persze aki bekoti a szemet (vagy eltakarja a narancssarga kod), az nem fogja latni.

Sajnallak, nagyon.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:31:07

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Elcsépelt szavak ezek. :) Úgyse hiszed el, de én örülnék legjobban, ha a fidesz nem ilyen fasszopó banda lenne és jól vezetnék az országot.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:32:55

@Fejesrob:
Te is fordítva ülsz a lovon, az amerikaiaknak nem bizonyítékaik vannak, hanem ők kérték a kivizsgálást, és süket fülekre találtak. Vagy konkrétan erre kéne bizonyíték?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:34:12

@Fejesrob: az elsodleges gond nem az, hogy most amerikanak vannak-e bizonyitekai vagy nincsenek, hanem hogy a magyar kormany nem hajlando kivizsgalni semmit, nincs az az alapos gyanu, ami miatt elkezdenenek vizsgalodni. Nyilvan, mivel ok is benne vannak, nyakig. Sot: visszatartjak a bizonyitekokat (pl. trafikpalyazatok) a legvegsokig. Na EZERT tiltottak ki oket. Nem szamit, hogy vannak-e ketseget kizaro bizonyitekok vagy nincsenek. A teny, hogy a magyar allam NEM TESZ SEMMIT, hogy kivizsgalja, ez eppen eleg botrany, es eppen eleg a kitiltashoz.
A fidesznek a matek sem eleg bizonyitek, pl. mikor a kepviseloi 3x annyit koltenek, mint amennyit legalisan megkerestek. Ez keves, mondjak ok. Na ez itt a nagy gond.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.14. 14:35:27

@oszt jónapot: Miért ne hinném el? Szerintem ezzel a normálisabbja így van. Pont ezért nem értem miért van, aki a nyílt Usa beavatkozásnak drukkol, amely polgárháborús helyzetet idézne elő (-> Jobbik, ja az nem, megint puccs -> nulla támogatottságú ballib)

$pi$ 2014.11.14. 14:38:05

@ZX: "De csak olyanban ahol a 3 hatalmi ág szét van választva. A mostani rendszerben sajnos nincs."

Ez megint egy mondás. Nem nagyon lehet mit kezdeni ezekkel és nem csak azért, mert nem értek hozzá, hanem azért is, mert nem elég konkrét.

- Korrupció van.
- Persze, hogy van mindenhol van, hogy a fenébe ne lenne.
- Nagyobb mint máshol.
- Hol máshol, mennyivel nagyobb, milyen becslések alapján, mennyire megbízhatóak a források?

- Nincsenek szétválasztva a hatalmi ágak.
- Tökéletesen sehol nicsenek szétvélasztva, ugyanabban az országban egymást ismerő, közös sorsú emberek...
- Nálunk jobban nincsenek szétválasztva mint máshol.
- Ugyanaz a muzsika, kicsit más ütemmel...

Fejesrob 2014.11.14. 14:38:52

@ex-dr. vuk: A kivizsgáláshoz konkrétumok kellenek, éppen ez a jogállam lényege.

A fidesz ebben az esetben pedig azért nem kompetens, mert a jog előtt nem megkülönböztetett. Fel lehet őket jelenteni. Az USA is meg tudja tenni úgy, hogy átadja a bizonyítékokat pld. Gyurcsányéknak.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:38:57

Engem az dobbent meg, hogy az ilyen narancsagyuak, mint ez a $pi$ is, nem erzik azt, hogy egy ilyen eset, mint ez a kitiltas ugy mekkora jelentoseggel bir?

Ha a magyarok nem hajlandoak a(z allami szintu!!) torvenyserteseket kivizsgalni (sot), akkor ott jogbiztonsag nincs. Ha nincs jogbiztonsag (hanem urambatyam rendszer), akkor itt nem szabad sem befektetni, sem uzletelni. Na ennek vajon mi lesz a kovetkezmenye?...

oszt jónapot 2014.11.14. 14:39:39

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Nem akarok én nyílt USA beavatkozást. Az USA sem. Pont ezért teregeti úgy a lapokat, hogy a fidesz saját magát hiteltelenítse el. A zembereknek kell rájönniük, hogy gáz van.
Gondolod, hogy ha nyíltan kormányt akartak volna buktatni, nem tennék meg egy hét alatt? Gondolom te sem hiszed - miután az NSA mindenki valagába benézett - hogy nincsenek szarásig terhelő adatokkal MINDENKIRŐL.

$pi$ 2014.11.14. 14:45:03

@ex-dr. vuk: "a magyar kormany nem hajlando kivizsgalni semmit"

A kormány nem nyomozóhatóság. Sehol sem a kormány vizsgál ilyesmit.

A rendőrségen le merem fogadni ma is több megvesztegetési, áfacsalási, adócsalási ügy van folyamatban. Nyilván lehet vele elégedett valaki, lehet elégedetlen, én személy szerint nem vagyok elégedett vele, de... azt mondani, hogy "nem hajlandó kivizsgálni semmit" az nyilván nem igaz.

Az adóhivatal is vizsgál ilyesmiket. Elég brutális razziákat csinálnak, elég keményen vizsgálódnak. Lehet utálni őket, lehet azt mondani, hogy korruptak, lehet, hogy nem jó a hatékonyságuk, de könyörgöm, "nem hajlandó kivizsgálni semmit"?

csak egy néző 2014.11.14. 14:45:22

@Fejesrob:
1. Kopizd ide a linket, ahol Junkers-el kapcsolatban leírták, hogy korrupt.
2. Idemásolom megint, próbáld lassan és többször elolvasni, hátha felfogod.
"Kiáll a parlament elé, egy kis nyikhaj, senkiházi államtitkárocska lobogtatva egy fecninek nevezett papírt, hogy ezt kaptuk a követségtől, de ebben semmi új információ, korrupciós ügy nincs, amiről eddig ne tudtunk volna és még bele is mondja a kamerába a barom, "semmi új korrupciós ügy, csak amiről eddig is tudtunk". Hát ez a baj idióták és a 2/3-ad által igen tisztelt Viktor, Viktor, hogy eddig is tudtátok, hogy milyen korrupciós, mutyi ügyetek van és ez természetesnek hiszitek és semmit sem tesztek ellene, SŐT!!!!

"Az USA átadja a bizonyítékait pld. Gyurcsányéknak. Azok pedig mehetnek a bíróságra.
Vajon miért nem így csinálják?"

Mert nem olyan idióták, mint te a lejárt Gyurcsány fóbiáddal.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:46:38

@Fejesrob: kivizsgalashoz gyanu kell/eleg. A kivizsgalas eredmenye a bizonyitek vagy alapos gyanu, ahonnan lehet eljarast inditani.
ha a gyanu eseten magasrol raszaras van vagy eppen rosszabb: lathato torekves az eltussolasra, akkor ott nagya a baj. Akkor az messzi van a jogallamtol. Na ez utobbi tortent.

De akkor szerinted ha en az utcan hallom hogy ketten arrol beszelgetnek, hogy holnap kiraboljak a bankot, akkor ne is farasszam magam a bejelentessel, mert nincs bizonyitekom ami alapjan egyaltalan elkezdjenek nyomozni/vizsgalodni? Gratulalok hozza.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 14:47:53

@$pi$:
Az amerikaiak állításuk szerint a NAV-hoz fordultak.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:48:08

@$pi$: "A kormány nem nyomozóhatóság. Sehol sem a kormány vizsgál ilyesmit."

Marmint az a magyar kormany, aki a KEHIt, TEKet es a NAVot gond nelkul rauszitotta az Okotarsra?.. Ertem.

Ugye az megvan, hogy eppen olyasmikkel vadoljak okat, amik eppen a trafikmutyi alatt tortentek? A trafikmutyira miert nem uszitjak ra oket? Na miert? :D
lol

Fejesrob 2014.11.14. 14:48:40

@csak egy néző: Na szevasz b+, képzelem milyen kurvára hatékony lehetsz te egy vitában.

oszt jónapot 2014.11.14. 14:48:43

@$pi$: "A kormány nem nyomozóhatóság. Sehol sem a kormány vizsgál ilyesmit."
Az Ökotársra ehhez képest Lázár még a kurva anyját is rá tudta küldeni.

$pi$ 2014.11.14. 14:50:34

@ex-dr. vuk: "Engem az dobbent meg, hogy az ilyen narancsagyuak, mint ez a $pi$ is,"

Na már megint mitől vagyok narancsagyú? Olyan primitív már ez, hogy ha valaki nem ért egyet veled abban, hogy mi a jogálla meg hogyan kellene megoldani egy problémát, akkor az már fideszes...

Figyelj:

Magyarországon rohadt sz@r, soha nem volt még ilyen sz@r és ha demokratikus elzavarnánk a Zorbánt, akkor minden baromi f@sza lenne.

Most jó neked? Most már nem vagyok narancsagyú?

Éljen amerika, abcúg Pucsin!

Most, most már jó? :D

Fejesrob 2014.11.14. 14:52:31

@ex-dr. vuk: Az a gond, hogy az USA állított valamit, a bizonyítékok viszont titkosak.

Aztán bemutattak valami doksit, ami Szijjártó szerint egy kalap szar. Itt (és az index többi részén) megy az őrjöngés, aztán amikor azt mondom, hogy hát adják át Gyurcsánynak a bizonyítékokat az majd feljelenti Orbánékat, valami ostoba faszkalap azt mondja, hogy Gyurcsányozok. (Mondhattam volna Lendvai is, a lényeg, hogy Szíjjártó nem kompetens, a bíróság a kompetens).

Vajon miért nem ez történik?

$pi$ 2014.11.14. 14:55:33

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "Az amerikaiak állításuk szerint a NAV-hoz fordultak. "

Így van. De hogy mivel, azt nem tudjuk sajnos. Nem tudom, hogy mi történt, vagy történt törvénysértés a NAV részéről vagy nem.

Ahogy elnézem a nagykövetség által küldött dokumentumot csak saccolni tudom, hogy milyen komolyságú volt ez a "NAV-hoz fordulás". Ha olyan volt mint ez "sok az ÁFA csalás csináljatok valamit", akkor mit várhatunk el a NAV-tól mást mint azt, hogy "igen, tudjuk, azon vagyunk, hogy kevesebb legyen"?

Mit lehet "kivizsgálni" egy ilyenen? Mit lehet válaszolni?

csak egy néző 2014.11.14. 14:56:24

@Fejesrob:
Baromarcú komám, ez a válaszod?
"Na szevasz b+, képzelem milyen kurvára hatékony lehetsz te egy vitában."
Csak gratulálni tudok.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 14:58:26

@Fejesrob: igazabol teljesen irrelevans, hogy az USAnak vannak-e bizonyitekai vagy nincsenek. Eppen eleg az, hogy a magyar kormany (bevallottan, koztudomasulag) NEM volt hajlando kivizsgalni.kivizsgaltatni SEMMIFELE ugyet. Sot, a kozerdeku adatokat sem hajlandoak kiadni, amibol kiderulhetne. Nyilvanvalo, hogy miert.
Na EZ mar eppen eleg egy ilyen kitiltasi ugyhoz. Nem az amcsiktol kene varni a sulkt galambot hanem felseperni a sajat portankat. De mivel eppen azoknak kene sepregetni, akik odaszartak, ezt nyilvan hiaba varjuk.

csak egy néző 2014.11.14. 14:58:42

@Fejesrob:
"Aztán bemutattak valami doksit, ami Szijjártó szerint egy kalap szar. Itt (és az index többi részén) megy az őrjöngés, aztán amikor azt mondom, hogy hát adják át Gyurcsánynak a bizonyítékokat az majd feljelenti Orbánékat, valami ostoba faszkalap azt mondja, hogy Gyurcsányozok. (Mondhattam volna Lendvai is, a lényeg, hogy Szíjjártó nem kompetens, a bíróság a kompetens).

Vajon miért nem ez történik?"

Bameg te tényleg ennyire hülye vagy???

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:00:05

@$pi$: peldaul azert, mert latszolag minden informaciot szonyeg ala soporve a propagandat szajkozod.
En leszarom milyen bizonyiteka van az USAnak ha egyaltalan van. Napnal vilagosabb, hogy ki szart a kuszobre es az is, hogy keresek ellenere nem hajlando semmilyen lepest tenni, hogy kideruljon, ki volt az.

Errol szol az egesz kitiltasgate.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:04:06

@$pi$: "sok az ÁFA csalás csináljatok valamit"

Ahah, a zold dosszie azert ennel szerintem tobb konkretumot tartalmazott. Tortent valami 1 eve? Nem sok. Ja de most gyorsan elokapartak valami gyanusitottat, hatha az USA megnyugszik es bekenhagy. Gigalol.

Egyebkent meg ha csak ennyit is jelentenek be, akkor minimum vissza kene kerdezni, hogy "sok? Muti, mondjatok el mindent amit tudtok, rarepulunk." - hat nem repultek ra, sot.
Erdekes, kormanykozeli "nezzetek meg xy-t, mert nekunk gyanus" telefon eleg ahhoz, hogy kimenjenek barhova szetszopatni valakit... (persze valoszinuleg a telefon nem ez, hanem inkabb "menjetek mar ki xy-hoz, nem hajlandoak zsebbe fizetni szopassatok meg oket valamivel")

$pi$ 2014.11.14. 15:12:46

@ex-dr. vuk: "Ahah, a zold dosszie azert ennel szerintem tobb konkretumot tartalmazott."

Lehet. Te sem tudod mi volt benne és én sem tudom.

"Napnal vilagosabb, hogy ki szart a kuszobre es az is, hogy keresek ellenere nem hajlando semmilyen lepest tenni"

Így van. A amerikai politikusok olyan szinten korruptak, hogy a bankrendszerük egy az egyben megvette őket és egy világgazdasági válságot okoztak. Mivel? Azzal, hogy olyan jogszabályokat hoztak amik szerint az elemi pénzügyi szabályok, a józan ész, az emberi tisztesség figyelmen kívül hagyásával, ellenőrzés nélkül bobálóztak országnyi vagyonokkal.

Amikor bedöntötték a világgazdaságot, akkor a kormány az adófizetők pénzéből teletömték a bankok zsebét, hogy fellendítsék a hitelezést, a bankok meg szépen ráültek a pénzre. Amit az adófizetők pénzéből kaptak, hogy hitelbe adják az adófizetőknek.

Konkrétan én is a gazdasági válság miatt veszítettem el az állásomat. Mindenki tudja, hogy ez történt, filmeket csinálnak róla.

Az amerikai kormány nem vizsgálja az ügyet, egész konkrétan lesz@rják az egészet, pedig mindenki tudja mi történt, mindenki tudja a neveket.

Akkor?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:18:34

@$pi$: ez most csak tereles.

ha eszak koreaban diktatura van akkor az rendben van, hogy nalunk is az legyen?
Nyilvan nincs.

Azert megis van egy nagy kulonbseg: ha amerikaban korrupciogyanu van, akkor kivizsgaljak. Nem derult ki semmilyen gyanu. Nem mondom, hogy nem volt, de nem derult ki. Nalunk csak az nem tudja h korrupciotol buzlik az orban kormany szinte osszes ugye aki nem akarja. Amikor erre valaki ramutat akkor ki akarjak utasitani a diplomatajat az orszagbol... valamint titkositjak a kozerdeku adatokat, hogy ne deruljon ki semmi. Ez egy masik szint.

$pi$ 2014.11.14. 15:19:06

@ex-dr. vuk: "Egyebkent meg ha csak ennyit is jelentenek be, akkor minimum vissza kene kerdezni, hogy "sok? Muti, mondjatok el mindent amit tudtok, rarepulunk." - hat nem repultek ra, sot."

Igen, ez nagy hiba volt, szerintem most már ideje lenne ezt beismerniük és nekiugrani.

Ha egy csöpp eszük lenne, akkor sajtótájékoztató, számok bemutatása, elnézés kérés, nem fog mégegyszer előfordulni... aztán:

Ezt és ezt fogjuk tenni, így és így fogunk lépni, ilyen és ilyen döntéseket fogunk meghozni, és a többi.

Pont úgy kellene viselkedniük mint amikor a vendég/vevő szól, hogy szerinte átverték.

csak egy néző 2014.11.14. 15:19:56

Egy NER társé, de nagyon a helyén van.

Orbán válasza az amerikaiaknak.

Az első figyelmeztetés után:

Megtekintés — images.lesechos.sdv.fr
A második után:

Megtekintés — kep.cdn.index.hu
A kitiltás után:

Megtekintés — images.postr.hu
2 • Válasz•Megosztás ›

$pi$ 2014.11.14. 15:20:41

@ex-dr. vuk: "Azert megis van egy nagy kulonbseg: ha amerikaban korrupciogyanu van, akkor kivizsgaljak. Nem derult ki semmilyen gyanu."

Na látod ez a naívság. Annyira lehet tudni, hogy színészekkel eljátszatták az egészet. :D

oszt jónapot 2014.11.14. 15:25:17

@$pi$: " Ezt és ezt fogjuk tenni, így és így fogunk lépni, ilyen és ilyen döntéseket fogunk meghozni, és a többi. "

Lófaszt fogják ezt tenni. Azért nem, mert MINDNEK lopott pénzből van a vagyona. Elmennek a falig és ezt mindenképpen mi fogjuk megszopni. A kérdés csak az, hogy mennyire.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 15:26:18

@$pi$:
"Konkrétan én is a gazdasági válság miatt veszítettem el az állásomat."

Persze, 2013-ban a válság miatt...

$pi$ 2014.11.14. 15:29:11

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "Persze, 2013-ban a válság miatt... "

Nem 2013-ban.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:36:57

@$pi$: "szerintem most már ideje lenne ezt beismerniük és nekiugrani."

Ahah, szep alom. Nyilvan nem fognak nekiugrani, peldaul mivel valoszinuleg nyakig szaros a fel banda.
De ha neki is ugranak, ki fog hinni nekik, hogy tenyleg az igazi bunosoket talaljak meg, es nem kitolnak 1-2 bunbakot hogy elfelejtodjon? Szerintem mar senki.

"Pont úgy kellene viselkedniük mint amikor a vendég/vevő szól, hogy szerinte átverték."

Es eppen az ellenkezojet teszik. Megsertodnek, visszavadaskodnak, szankciokat vetnek be a bejelentokkel szemben (lasd Horvath Andras). Ez megy 2010 ota. Szerinted most ha megigerik, hogy jok lesznek, akkor ki hiszi el?

$pi$ 2014.11.14. 15:37:36

@ex-dr. vuk: Nem adják ki a pályázati anyagokat, mert még vannak helyek, ahol ez után pályáznak:

"a kancellári megbízásokra irányuló eljárás teljeskörűen még nem zárult le"

Érthető nem?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:39:55

@$pi$: utolag mar hogyne.. amikor tortent akkor meg nem.

$pi$ 2014.11.14. 15:40:24

@ex-dr. vuk: "szankciokat vetnek be a bejelentokkel szemben"

Attól, hogy teszel egy "bejelentést" még vonatkoznak rád a törvények nem? Az állítás szerint a csávó elég galád dolgokat csinált, ha ez igaz, akkor annak meg kell legyenek a következményei, nem?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:41:34

@$pi$: jaja legalabb annyira mint a trafikpalyazatok ki nem adasa.. :D Meg az osszes kozerdeku adat eltitkolasa, amiert az atlatszo.hu-nak perelnie kellett az elmult 4 evben. Mar az is abszurd, hogy ezekert perelni kell... Es minden egyes alkalommal, nem am, hogy 1-2x kellett, aztan belattak volna h nincs ertelme titkolozni, nem, MINDIG perelni kell. Ilyen egy kormany, aminek nincs takargatnivaloja, ugye?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:42:55

@$pi$: erdekes, ilyenkor a bejelentokkel szembeni vedelem az mar smafu. jeee'.
Es megint: ki hiszi azt el, hogy nem mondvacsinalt indokokkal vegzaltak egy olyan bejelentot, aki allami szintu korrupciot jelentett be?..

$pi$ 2014.11.14. 15:44:03

@ex-dr. vuk: "MINDIG perelni kell"

Fenéket, igazából arról van szó, hogy azokat az eseteket kapja fel a sajtó, azokat jegyzed meg, ahol perelni kellett és a per sikerrel is járt.

ZX 2014.11.14. 15:47:29

@$pi$: Szóval akkor minden jó ahogy van, nincsen semmi látnivaló, kérem oszoljanak. Értem én, csak a nép néha megunja hogy hülyének nézik és akkor meg jönnek a hülyeséggel hogy micsoda barbár dolog volt felkoncolni a vezetőket. :P

$pi$ 2014.11.14. 15:50:14

@ex-dr. vuk: "erdekes, ilyenkor a bejelentokkel szembeni vedelem az mar smafu. jeee'."

Milyen "bejelentőkkel szembeni védelem"? A feljelentelek, hogy megvertél és kiderül, hogy én vertelek meg, akkor védett vagyok mert én jelentettem be először? Ugyan!

"Es megint: ki hiszi azt el, hogy nem mondvacsinalt indokokkal vegzaltak egy olyan bejelentot, aki allami szintu korrupciot jelentett be?.. "

Én próbálok nem "hinni" dolgokat. Próbáld meg, elég felszabadító érzés lesz meglátod:

"Nem tudom."

Egyszerű dolog, az ember rengeteg dolgot nem tud. Válasszuk le ezeket azokról a dolgokról, amiket tudunk. Ne keverjük össze, mert abból csak baj lesz. Én nem tudom, te sem tudod, az amerikaiak meg vagy tudják vagy nem tudják. Az, hogy mit hiszünk az mellékes.

$pi$ 2014.11.14. 15:51:54

@ZX: "Szóval akkor minden jó ahogy van"

Mondtam én ilyet?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:57:29

@$pi$: te, magyarazd mar meg, hogy kozerdeku adatokert miert kell EGYALTALAN perelni akar egyszer is, nemhogy szamtalanszor. Valoszinuleg van, amit kiadnak, es ezt nem tudjuk meg, de ez a termeeszetes, nem?
Mar egy eset is durva, hogy perelni kell erte, nemhogy SOK!

ex-dr. vuk 2014.11.14. 15:59:24

@$pi$: "A feljelentelek, hogy megvertél és kiderül, hogy én vertelek meg, akkor védett vagyok mert én jelentettem be először? Ugyan!"

Szerintem is hulyeseget beszelsz.

"Egyszerű dolog, az ember rengeteg dolgot nem tud."

Tudod mire mondjak, hogy "kilog a lolab"? Nos a fidesz tajan kb hetente log ki nem lolab hanem egy fel lo. Utana pedig elkezdenek titkositani, nemkiadni, fenyegetozni, lecsapni Okotarsra es hasonlokra.
Ha nem akarsz ne lass a szemedtol.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 16:10:43

@$pi$:
"Milyen "bejelentőkkel szembeni védelem"? A feljelentelek, hogy megvertél és kiderül, hogy én vertelek meg, akkor védett vagyok mert én jelentettem be először? Ugyan!"

Ha ugyanarra az ügyre gondolunk, akkor ott rágalmazás miatt lett feljelentve az illető. Tehát feljelentelek, hogy megvertél, te meg rágalmazásért beperelsz, persze a rendőrségen neked vannak haverjaid. Legközelebb meg vered a melled, hogy ha valakinek baja van veled, jelentsen fel.

$pi$ 2014.11.14. 16:16:03

@ex-dr. vuk: Hát jó, legyen. Kilóg a lóláb.

Akkor is kilógott a lóláb, amikor megadóztatták a bankokat. Volt hörgés, lóláb, oda a demokrácia. Aztán más országok is csinálták és akkor csend lett.

Akkor is kilógott a lóláb, amikor manyupot einstandoltak. Aztán másutt is megcsinálták asszem, de mindenesetre csend lett.

Biztos vannak problémák, hol nincsenek? De a kilóg a lólábnál azért több kellene szerintem.

$pi$ 2014.11.14. 16:17:56

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "ott rágalmazás miatt lett feljelentve az illető"

Rágalmazásért azokat lehet feljelenteni, akik vádolnak valakit valamivel.

"a rendőrségen neked vannak haverjaid"

vagy... és most mondok valamit ami nagyon őrülten hangzik... lehet, hogy nekem van igazam, nem?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 16:26:02

@$pi$: a kilogo lab eppen eleg lenne normal esetben egy nyomozas elinditasahoz... ebben az esetben az a szerencsetlen helyzet allt elo, hogy aki alol kilog a lab, ok kezivezerlik a rendorseget, ugyeszseget (alkotmanybirosagot, NAV-ot, KEHI-t, stb stb), szoval nincs aki kivizsgaljon barmit. Na EZERT van az egesz kitiltasugy.

Normal esetben Magyarorszagnak koszonetet kellene mondania, hogy valaki szolt nekik, es nem elkezdeni sarozni. De hat ez nem normal eset, mert eppen az a sumak, akinek szoltak rola. Ez abbol tudhato, ahogyan a szolas utan viseelkedtek.

Tudod mikor a gyereknel rakerdezel, hogy lopta-e a csokit mikor hiszel neki, hogy nem, ha elkezd hebegni habogni, vadolni a kerdezot, felvetve hogy o se tokeletes, vagy ha hatarozottan tagad es all elibe barmilyen nyilt ellenorzesnek, maga szolgaltatva az adatokat hozza?

ex-dr. vuk 2014.11.14. 16:26:47

@$pi$: "Rágalmazásért azokat lehet feljelenteni, akik vádolnak valakit valamivel."

Pontosan. Ez tortent Horvath Andrassal.

oszt jónapot 2014.11.14. 16:39:49

@ex-dr. vuk: Hagyd a faszba. Az ilyenek miatt kellenek az amerikaiak. Ez van.

ex-dr. vuk 2014.11.14. 16:42:38

@oszt jónapot: valojaban eddig is ra volt mutatva ezekre a dolgokra, de nemzetkozi botranyt hazon belul nem nagyon lehet kirobbantani. En orulok, hogy ez megtortent. Lehet, hogy az emberek megszopjak, de az valojaban Orbanek miatt lesz nem az amerikaiak miatt. Most se az amcsik kavarjak a szart.

oszt jónapot 2014.11.14. 16:45:23

@ex-dr. vuk: Jaja, én is így vagyok ezzel, legalább megmozdul valami.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.14. 17:21:16

@$pi$:
Tehát adott, hogy nem nagyon nyilvánosak az információk, mégis azt mondod, hogy tessék feljelenteni, de ne csodálkozzon senki ez esetben, ha beperelik rágalmazásért. Bravó! És te ezt véded.

csak egy néző 2014.11.14. 17:46:36

"Csodazongora készül az MNB millióiból"

És még ezek követelnek bizonyítékokat az amcsiktól.

444.hu/2014/11/14/igy-lesz-barati-ceg-a-magyar-nemzeti-bank-penzosztasabol/

Valaki megtudná magyarázni, hogy egy kisautó kötelező biztosítása jövő évre az egyik biztosítónál 13870 Ft, ugyan ez a Járai Zsigmond CIG Magyar Biztosítónál 109658 Ft

Tessék mondani, nem lehet, hogy ez a CIG nem csak biztosító, hanem valami mosoda is?

Elég beszédes az alapítók névsora is.

www.cigpannonia.hu/rolu...

Fejesrob 2014.11.14. 18:28:33

@csak egy néző: Takarodj már anyádba, te ennyire nem érzed, hogy ne te vagy megszólítva?

csak egy néző 2014.11.14. 18:34:16

@Fejesrob:
Mi van baromarcú, kifogytál?
"Na szevasz b+, képzelem milyen kurvára hatékony lehetsz te egy vitában."
süti beállítások módosítása