A Jóisten segedelmével Orbán kifütyülte az adófizetőket

H_A Címkék: propaganda avatás Orbán Viktor Fradi stadion Groupama Aréna2014.08.11. 14:32

A Jóisten segedelmével, de főleg butaságok elkövetésére hajlamos énemnek köszönhetően részt vehettem az új Fradi stadion avatásának ceremóniáján. Be kell vallanom, sem fanatikus szurkoló nem vagyok, sem a politikai agymosás kifinomult műfajainak nem vagyok kedvelője. Éppen ezért a futball és a politika kóros összefonódásának legújabb, felújított szentélyében kicsit úgy éreztem magam, mint elefánt a porcelánboltban. 

Frusztrációmat egyedül azt enyhítette, hogy pályán láthatom a világ egyik legnagyszerűbb klubcsapatát. És ekkor, elkezdődött az avatási ceremónia, amely minden előzetes elképzelésemet megcáfolta: soha nem gondoltam volna, hogy pár ezer forint ellenében, élőben láthatom-hallhatom, amint egy - igaz ugyan, hogy korántsem zsúfolásig megtelt - stadion nézőközönségének jobbik (?) fele torka szakadtából kifütyüli a Fidesz oszlopos tagjait. Már mindenki megírta, mégsem haszontalan vonatkozás: Orbán Viktornál nagyobb fütty-koncert csak Kubatov Gábor klubelnök beszédét kísérte. Úgy, hogy a Fradi (velem ellentétben) ízig-vérig szurkolói táborának kemény magja jelen sem volt az ünnepségen. 

 

get_1.jpg

Az önmagát ünneplő futballzseni (fotó: 444.hu)

Egy pillanatra valóban az volt az érzésem, hogy ezt a húrt már nem sokáig lehet feszegetni. Hogy Orbán Viktor nemzeti hóbortjának is van egy vége valahol, és talán nem is annyira a távoli jövő része lesz. Nem ez volt az első alkalom ugyanis, hogy több ezer ember spontán fújolással fejezi ki nemtetszését az ország első emberének  kapcsolatban. Legutóbb születésnapján, május 31-én, Debrecenben a bajnokavatón esett meg hasonlóan botrányos történés futballimádó miniszterelnökünkkel. És Viktor nem tanult semmit belőle.

De nem is ez a lényeg: borzalmasan éreztem magam, még akkor is, ha Orbánnak látványosan eltorzult a feje, és elcsuklott a hangja (szerintem nem a hideg sör okozta a rekedtséget) midőn szembesült a szokatlanul barátságtalan fogadtatással, és mi tagadás, ez kicsit megsimogatta lelkemet. Borzalmas volt a '70-es évek hangulatával szembesülni: dobpergésbe fulladt show-műsor, propaganda, személyi kultusz ezerrel, galambok, cirkusz, agymosás a kivetítőről (magyar cég építette, a magyar embereknek, magyar építőanyagok felhasználásával) és a mikrofonok mögül.

További apró részletek: a beharangozott programmal ellentétben Tarlós István főpolgármester urat végül nem tették ki a csőcselék haragjának, a Gripenek semmiféle zöld-fehér csíkot nem húztak az égen, (és ha húztak is, az állójegy biztosította kényelmes helyről ezt nem lehetett látni), a kamera (nem az RTL Klubé volt) kitartóan és kizárólag a stadion megtelt részeit követte figyelemmel, 300 forintért dobták az ember után a langymeleg ásványvizet, de közel 600 forintért  már 3 dl egészségtelen Coca-Colát is be lehetett szerezni. (A felújított stadionban ez kizárólag úgy oldható meg, ha szurkolói kártyádra feltöltöd az aranyárú termékek beszerzéséhez szükséges keretösszeget, nem ám odamész, hogy kő kóla!)

És mi történt a 90 perc alatt? A kényelmesen futballozó Chelsea minimális gólfölénnyel kényelmesen verte a (becsületére váljon) tisztességesen helyt álló Fradit. Egy szép, korszerű, és felelőtlenül drága stadion avatómérkőzésén. És talán akkora baj nem is lenne ezzel, ha legalább hasonló ütemben avatnának kevésbé szép, kevésbé korszerű kórházakat, uszodákat, és egyéb szociális (?) létesítményeket. Amelyek igaz, hogy kevésbé szépek, drágák, és korszerűek, de valamivel többen látogatják őket, mint az NB I-es mérkőzéseket egy egész idény alatt.

Talán akkor nem kellene nemzeti médiafelületeken a füttykoncerttől hangos felvételeket örömükben tapsoló emberek képével kikozmetikázni. És nem kellene elfelejteni a Jóisten előtt vagy után az adófizető polgárt sem. És akkor az sem lenne olyan visszataszítóan felháborító, hogy egy minden valóságérzékét elveszített vezér önmagát ünnepli egy olyan országban, amelynek focija nincs, csak stadionjai, honvédelmi potenciálja nincs, csak Gripenjei. Én azt hiszem, valójában ez az ember fütyült ki mindannyiunkat, és nem fordítva.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr546594989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.11. 14:36:12

A jobbikosok jelentős Orbán-ellenes erő.

J.László 2014.08.12. 09:09:13

Címlapos hír az indexen, hogy jobbról kifütyülték Orbánt.
Ekkora súlya van a "baloldalnak".

röf 2014.08.12. 09:30:37

"És talán akkora baj nem is lenne ezzel, ha legalább hasonló ütemben avatnának kevésbé szép, kevésbé korszerű kórházakat...."

A kórházak lerohadása az átadásukkor kezdődött.

♔bаtyu♔ 2014.08.12. 09:36:37

Azért el lehet képzelni, hogy Gyurcsány eleve nem mert volna vállalni egy ilyet. A márc. 15-ét is csak mesterlövészekkel a tetőn vállalta, amit persze jó előre megírt a média. Ennek ellenére kifütyülték, sőt annak ellenére, hogy ott a rendőrök azonnal akcióba is léptek.

magyar ember teli szájjal 2014.08.12. 09:48:10

"Egészségtelen Coca-Cola....", ha te is antiglobalizációs vagy, akkor épp hogy Orbán űrgyűrűfüttyében kéne szellőzködnöd. Veled fütyül ő, nem ellened, és minden baloldalival, mivel hazánkban csak baloldal létezik.

Ma Baker 2014.08.12. 09:56:44

Halkan jegyzem meg, hogy bármelyik politikust kifütyülték volna abban a helyzetben, amikor egy órán át húzzák a sportkedvelők idegeit. Ebbe a pofonba önszántából sikerült balga módon belefutnia OV-nek

J.László 2014.08.12. 09:56:56

Demokráciában megesik az ilyesmi.

A két évvel korábban az NDK-ban még eszményített Kohl kancellárt tojással dobálták meg 1991-ben: www.youtube.com/watch?v=gbBUj_VRA-Y

Ennél durvábbak is megesnek.
Joschka Fischer festékkel leöntése: www.youtube.com/watch?v=724ygzPusYo

Oskar Lafontaine életveszélyes megesebesítése egy választási gyűlésen: de.wikipedia.org/wiki/Oskar_Lafontaine

A Wolfgang Schäuble elleni merénylet szintén egy választási gyűlésen: de.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Sch%C3%A4uble#Attentat_und_Behinderung

Valami hírt viríts nekünk blogger.

metalbobby 2014.08.12. 10:46:48

@J.László: a legfaszábbat kihagytad:Berlusconi,na az kapott a pofájába rendesen;-)

Zalan Maurer 2014.08.12. 10:52:25

Soha nem voltam a Fradi vagy más stadionban. De, amikor a héten elmentünk az új Fradi stadion mellett kocsival, hát... komolyan megfordult a fejemben, hogy na ide én is szivesen bemennék.
Ha én foci rajongó lennék, és kapnék egy ilyen stadiont, akkor szó nélkül meghallgatnám a politikusi beszédeket. Egy óra csak és cserébe évtizedekig élvezhetem a létesítményt. (És most, hogy ez készett, jöhetnek a vizilabda és kajak-kenu támogatások :-) :-) :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.12. 10:54:38

Ormàny beszéljen inkàbb Posvànyoson. Ott tapsolnak neki. Oda is költözhet, bàr lehet hogy az ottani adófizetők nem épìtenek stadiont neki.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.12. 10:56:29

@♔bаtyu♔: neked gyurcsànyra àll fel b+? De beteg vagy...

Uebermensch 2014.08.12. 11:47:12

@♔bаtyu♔: És mi bajod a mesterlövészekkel? A csúti csótány meg komplett magánhadsereggel haknizik.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.08.12. 11:54:51

Mikor Viktorunk beszél,
Nem fütyül más, csak a szél.
:)

kasztor 2014.08.12. 11:57:55

Rossz lehet a Viktor, Viktor után ezt megélni.
Egyszer majd elmúlik ez is mint a többi.
Sokan tapsoltak és éljeneztek már ebben az országban, mindenféle nációnak.
Sokféle kongresszust megértük már.
Majd igazodik mindenki, mint eddig is, aztán azt hiszi, hogy valamit ér is a szava, mert a regnáló hatalmat fényezi.
(mondom ezt 72 évesen.)

Vombatus Ursinus 2014.08.12. 12:01:04

@♔bаtyu♔: Te miről hadoválsz itt te szerencsétlen? Orbán még a Szabadság téri emlékművet sem merte átadni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.12. 12:53:07

A kubatov kifütyülés nem hír, minden fradi meccsen elküldik melegebb éghajlatra egész régóta.

2014.08.12. 13:19:14

@magyar ember teli szájjal:

Ezt most nem értem. Ovi a globalizációellenes? Ez mégis honnan derül ki az elmúlt éveiből? Ha valaki "egészségtelennek" nevezi a C-C-t, az miért is állna be mondjuk egy orbánnyal közös képen fotózkodni, meg kortyolkodni a nevezett cég legújabb magyarországi gyárának (asszem sima töltőüzem) nemrégibeni átadásán, a CSUPA ÉGŐVÖRÖSBEN ÚSZÓ háttérelem előtt ??? :)

S még tehát aki szerint azért van egészségesebb ital is, mint a C-C az "globalizációellenes"? Tessen má' nekem ezt elmagyarázni, kérem ...

A csak baloldalban meg persze igazad van, ha az összes népbarátja populista demagógot oda vesszük, aki négyévente a szavaiban a zemberek tömegéért, azok szebb életéért élni-halni kész. Ebben egyik se különbözik, de akkor az egész világ is baloldal, mert amúgy királyokért, juntavezérekért, verőembereket vezénylő nyíltan-diktátorokért és multimilliárdos tőzsdeurakért valahogy senki se szokta az égő szívét felajánlani.

László Cselényi 2014.08.12. 13:35:51

,de hamar felejti majdnem MINDENKI áprilist!!!!

van_itt_valaki? 2014.08.12. 13:41:22

Előre elvtársak! Éljen Viktor, éljen a párt!

belekotty 2014.08.12. 14:01:44

Aha. Megint egy stadion. Akkor már tudom miért nőtt 2010 óta az államadósság 28 százalékkal, 5600 milliárddal.

Gyorgy Nagy 2014.08.12. 14:20:56

A hármas metró átadásánál a keletinèl a hàztetökön mester lövészek voltak mert féltették az alcsutdobozi volt KISZ titkárt.Kifütyülték jol tették. Szegény nyelv nyujtogatos fiu nagyon meglepödőtt meg is szakitotta a beszédét töbször.Kicsi Viktor hozzá kell ehez szokni vagy takarodó és nincs füty!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.08.12. 15:02:42

Az a kék inges ki mögötte?
- Lázár?
- Kósa?

És most éppen kibújik, vagy bebújik?

csak egy néző 2014.08.12. 15:19:11

@♔bаtyu♔:
"Azért el lehet képzelni, hogy Gyurcsány eleve nem mert volna vállalni egy ilyet. A márc. 15-ét is csak mesterlövészekkel a tetőn vállalta, amit persze jó előre megírt a média. Ennek ellenére kifütyülték, sőt annak ellenére, hogy ott a rendőrök azonnal akcióba is léptek."

Idióta, olvasd csak el, hogy miért is voltak mesterlövészek és ki is fütyült.
Ha ma lenne egy ilyen blogbejegyzés, a gazdád csak a tv-ben merne megszólalni.
felkelo.blogspot.hu/2007/03/jus-resistendi-1-jjjetek-budapestre-2.html

csak egy néző 2014.08.12. 15:28:47

Resszkessetek fütyülők!
Kubatov spori beléptető rendszerével mindenki azonosítható.
A héten megkezdik a behívásokat névsor szerint és mindenkitől füttymintát fognak venni. Ahogy a lagziban eltűnt telefonokat is meg fogják találni,(pénz nem számít) úgy biztos, hogy az összes fütyülőt is befogják azonosítani. A füttyazonosító bizottság elnöke a kétoldali abszolút hallású Hopppál Péter az egyházzene doktora lesz. A füttybírság összegét Kövér László sporttárs fogja kiszabni pártállástól függően. Amennyiben bebizonyosodik valamely füttyösről, hogy fidesz szimpatizáns és csak a kulturálatlan liberális sokaság hatására fütyült, akkor őket kötelezik, hogy egy CÖFikés birkameneten vigyorgva, tapsolva és minimum három ellenzéki rendezvényen kötelező lesz megjelennie és teljes tüdőből fütyülni a beszéd alatt.

Kivlov 2014.08.12. 15:58:11

szép stadion, felesleges fyütyörészni. Pláne, hogyha nem nem lenne, akkor aki fütyült nem lett volna a cselzit nézni. ennyi.

s 2014.08.12. 16:53:47

Basszad szájba a buzi kurva tripperes anyádat, orbángeci.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.12. 17:00:37

@Kivlov: Jól van, mai napi nyalásod megvolt. Tessék a kasszához fáradni!

s 2014.08.12. 17:13:05

@csak egy néző: "Ahogy a lagziban eltűnt telefonokat is meg fogják találni,(pénz nem számít)"

Na igen. Állítólag orbán ráhelke leánybúcsús képei vannak azon a kibaszott telefonon, ezért akkora nagy a felhajtás. Nem láttam a képeket sajnos, de nagyjából el tudom képzelni, mégis mi lehet rajtuk. Főleg hogy ekkora erőket vetnek be a megtalálásukra.
Lássuk csak: ráhelke szája tele van fasszal, azokat szopogatja, miközben még a nyakán is a geci csurog lefelé. Picsájában egy ipari vibrátorral nyihog, mint egy kiérdemesült harci kanca. Hülye barátnőivel egy eperrel díszített csokitortára verik apuka barátainak fiainak görbe nagy faszát, majd az egészet megeszik. Számolatlanul lovagolják meg bárki faszát, miközben idétlenül vihognak és a legvégén belefulladnak a gecibe. Nos, azt hiszem ezeket a képeket keresik, mindhiába.

ember100 2014.08.12. 17:37:51

@♔bаtyu♔:
Helló !

Te mekkora egy izé vagy hogy ne sértselek meg :)
Jó hogy megint a 10 évvel ezelőtt történtekkel foglalkozol, remélem nem a tegnapi szendvicsed eszed hanem a 10 évvel ezelőttit.
Nyald csak a fényességes úr seggét.

ember100 2014.08.12. 17:38:47

@maxval a bircaman:
Helló !

Ja persze és semki más nem fütyülte ki a főméltóságos urat :)

ember100 2014.08.12. 17:46:21

@röf:
Helló !

És a stadionok építgetése helyett nem is lehetne a kőrházakat iskolákat óvodákat... felújítani.
Nemrég volt egy hír hogy hurrá a kormány valami 10-05 milliárdot költött az óvodákra , tudod a jövő generációjára , csak a három már megépült stadion debrecen :16 M , fradi :13 +1 M felcsút ( ami csak látszólag nem állami pénz , mert ha nem a stadionra adják akkor befizetik adóba ):4 M = 34 Milliárd forint , minden magyar beleadott 2500 Ft a semmire :)

ember100 2014.08.12. 17:50:36

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
Helló !

Őszintén EZ tök jó de szerintem az egyik kibújik a másik bebújik .
Állítólag végbélrákja van és így kezelik.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.12. 18:35:49

@ember100:

A fradisták között a jobbikosok felül vannak reprezentálva, neked ez újdonság?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.08.12. 18:45:45

@belekotty: "Aha. Megint egy stadion. Akkor már tudom miért nőtt 2010 óta az államadósság 28 százalékkal, 5600 milliárddal."
Tévedsz, mivel a három uj stadion nem tesz ki 30 milliárdot. Tehát az 5570 milliárdra nincs más válasz, mint, hogy ellopták!

_most_ 2014.08.12. 19:48:25

@maxval a bircaman: ez baromság, az ultrák a jobbikosok leginkább, ők meg ügye nem voltak ott, meg sokan a chelsea miatt mentek ki, ők meg aztán tuti nem jobbikosok.

lombozódó 2014.08.13. 00:16:32

Kivlov 2014.08.12. 15:58:11
Megbaszhatod :-))))))))))

Lacdelo 2014.08.13. 00:25:12

Minden birka aki azt hiszi, hogy Orbànnak kell megköszönni a stadiont, inkàbb elgondolkozna, hogy mennyi pènzt vontak ki az egészsègügyből ès oktatàsból. A mi adòfizetői forintunkat költöttèk el pàr ezer futball huligàn szórakoztatàsàra, míg a fèl orszàg èhezik. Ezèrt nem elismerès, hanem megvetès jàr (minimum).

A fütty jogos volt.

funfun 2014.08.13. 06:43:04

@♔bаtyu♔: TE úgy fixálódtál a Gyurcsány-érában, mint kisgyerek az anális korszakban.

s 2014.08.13. 09:41:27

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Orvos vagy? El ne menj, baszki. Minden doki itthagy minket, aztán mi lesz szegény magyarokkal.

Egyébként a kis ráhel kurva bizonyára kitett magáért azon a kibaszott felvételen, nem véletlenül keresi az egész rohadt nyomozó hatóság azt a szardarab telefont. DNS minta, meg ilyesmi. ráhelke szájpadlásáról vegyél DNS mintát, bazdmeg. Ott megtalálod az egész alcsútdobozi kanmuri összes falu bikájának a gecijét, te faszszopó, közpénzt szanaszét baszó orbántetűgeci.

Basszad telibe a buzi kurva rohadt anyádat, faszparaszt.

pocaklakó minimanó 2014.08.13. 10:35:31

"...kicsit úgy éreztem magam, mint elefánt a porcelánboltban."

Becsületedre váljék, hogy kezded felismerni az önképedet. Egy hullagyalázós poszt után éppen ideje volt.

pocaklakó minimanó 2014.08.13. 10:50:19

"És talán akkora baj nem is lenne ezzel, ha legalább hasonló ütemben avatnának kevésbé szép, kevésbé korszerű kórházakat, uszodákat, és egyéb szociális (?) létesítményeket."

Vö.: "Már államtitkárként megcsillogtatta elképesztő „tehetségét” Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, amikor a svábhegyi gyermekklinika bezárása miatt aggódóknak egy rádióműsorban azt üzente, hogy nincs szükség a jó levegőre, mert a XXI. században már gyógyszerekkel is kiválóan gyógyítható az asztma."

Tudható, hogy a bloggazda már akkor is posztok sokaságában kelt ki magából (kiselefánt módjára) ilyen "hozzáértés" olvastán.

Ha mégsem, akkor tudható, hogy azért ő mindig így gondolta, csak AKKOR éppen nem ért rá, hogy kikeljen magából, ezért MOST pótolja a hiányosságot azzal, hogy másokat ekézik. :)

Kivlov 2014.08.13. 11:33:33

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
muhahahahahaa, neked van nyalás lassan 5 éve és még minimum 3 hátravan! :D
süti beállítások módosítása