Én hülye, aki jegyet vásároltam egy stadionavatóra

H_A Címkék: közpénz néző Orbán Viktor Fradi stadionavatás2014.08.09. 16:33

Én hülye, aki jegyet vettem VÁSÁROLTAM a holnapi kutyát nem érdeklő Chelsea-Fradi meccsre. Nem azért, hogy Orbán Viktor, Tarlós István vagy Kubatov Gábor veretes beszédeit hallgassam a politikába fulladt magyar foci és fociba fulladt magyar politika utolérhetetlen sikereiről. Nem azért, hogy fehér galambokat és a Magyar Honvédség Gripenjeit csodáljam a nemzeti magyar égbolt felé szegezett tekintetemmel. Nem azért, hogy egy politikai öntömjénező ünnepséghez asszisztáljak. Voltam annyira hülye, hogy jegyet vásároltam, egyszerűen azért, mert meggyőződésem, hogy ebben az életemben aligha lesz szerencsém Chelsea kaliberű csapatot testközelből látni grandiózus magyarországi stadionjaink gyepszőnyegein.

Nem, én tényleg nem a 14,735 milliárd forintnyi közpénzből felépült sportlétesítmény megnyitóünnepségéhez akartam asszisztálni. Én a Chelsea miatt adtam ki jó pár ezer forintot úgy, hogy tudatában voltam: a magyar jövedelmekhez viszonyított jegyár a kendőzetlen, útszéli rablás kategóriáját súrolja.

Eszembe nem jutott volna, hogy a mérkőzés előtt pár nappal kiderül: lasszóval fogják az embereket az üres lelátókra. Nem vagyok semmilyen állami szerv alkalmazottja, sem a rendőrség, sem a katasztrófavédelem állományának oszlopos tagja, hogy ingyér' bemehetnék holnap végignézni egy grandiózusságában, költségességében már most visszataszító politikai erőfitogtatást. Ugyanis bármit mond erről Kubatov elvtárs, marhára nem fogynak a jegyek. Nem is fogyhatnak, hiszen a klubbal kapcsolatban álló cégek ingyen jegyeket kaptak ajándékba, hátha nem kell emberünk pofájáról leégjen a bőr a vezér színe előtt. 

 

fotaxi.png

 "A legolcsóbb jegy 9000 forintba kerül, a legdrágább, VIP-hely pedig 90 000 forintba, a regisztrált szurkolóknak járó 30 százalékos kedvezmény nélkül." (fotó: Fradimob.hu)

 

De van egy jó hírem: a Főtaxi - tízezer forintos taxikártya mellé két, eredetileg 9000 forintos jegyet adunk ajándékba című - promóciója is sikeresen lezárult, azaz minden promóciós jegy elkelt!  Igen, van abban valami gusztustalanság, hogy azokért a jegyekért, amelyekért (velem, balgával az élen) sokan több tízezer forintot fizettek, fele áron, vagy esetenként ingyen is hozzá lehetett jutni.

De mindezen túlmenően elgondolkodtató, hogy a Fradi szurkolói csapatai távol maradnak az eseménytől, egy ekkora fantasztikus ünnepség helyett inkább a Rapid Wien szurkolóival fociznak. És van abban valami egészen elképesztő arrogancia, hogy a futballt teljesen kisajátító, és maga alá gyűrő honi politika törvényei alapján rengeteg közpénzből, köznézőkkel, buszokkal szállított töltelék tömeggel avatják fel a ki tudja hányadik fantasztikus arénát. Ahol a magyar futball hulláján jár táncot egy valóságtól teljesen elrugaszkodott, stadionok reflektorfényeiben meg- és elvakult államvezetés.

Az adófizetők, a szurkolók hülyének nézésének gyalázatos iskolapéldája: ahelyett, hogy elérhető áron minél nagyobb számú érdeklődő számára lehetővé tették volna, hogy jelen lehessenek egy nem mindennapi futballcsapat által nyújtott eseményen (és egye fene, eregessenek ahány Gripent és galambot akarnak) inkább ingyen, nem kevés ráfizetéssel utólag szétosztogatták a holdudvarnak.

Ami engem illet, ez volt az első és utolsó. Állva szotyolázni bárhol lehet, és még fizetni sem kell érte. Engem többször nem fognak biometrikus alapon beléptetni a Fradi stadionba. Sem máshova. Holnap estig pedig még van idő, ki lehet rendelni a közmunkásokat, ha esetleg a rengeteg promóció dacára még mindig a nézőszám-deficit sajnálatos esete forogna fenn.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr596589819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2014.08.09. 17:46:31

Én hülye elolvastam a posztod. Pedig ha azzal kezdted volna, hogy csak a Chelsea miatt vetted, egy szót sem olvastam volna tovább belőle...

kézműves étcsokimikulás 2014.08.09. 20:01:13

szokasos,hazugsagoktol es csusztatasoktol hemzsego bejegyzes,ahogy mar megszoktuk...
de legalabb kiorbanozhattad ma is magad...

koszonom,hogy elmondhattam...

vackor1 2014.08.09. 20:23:12

Csak a tisztánlátás miatt - mivel nagyon régóta egyáltalán nem érdekel az, amit magyar focinak/magyar focistának neveznek , vélhetően valami hagyomány okán - kérdezném az eddigi három nagyszerű hozzászólótól ( vagy bárki mástól ), hogy konkrétan mi az, ami nem igaz a cikkben leírtakban?

bulista 2014.08.09. 20:24:46

@maxval a bircaman: Látom birka, az újabb, "zseniális" nickeddel pontosan olyan sötét fityesz-nyalonc vagy, mint a régivel. Ezért kár volt megerőltetni magadat...

Pan Modry 2014.08.09. 20:28:51

Nem baj hogy szar az egeszsegugy, szar a magyar oktatas, van stadinotok, oruljetek! Csorok vagytok es lesztek, a gyerekeitek is jo esellyel csorok lesznek, de egyutt orulhettek a politikai elitetekkel!!! Gratulalok!

szamaritánus 2014.08.09. 21:00:44

@kézműves étcsokinyuszi: kérlek, sorold a hazugságokat, csüngünk a szavaidon!

űrszelvény (törölt) 2014.08.09. 21:38:26

@Pan Modry: És akkor most jön az, hogy azt karjuk, hogy dőljön a lé, akkor szavazzunk azokra, akik pár éve még úgy beszéltek, hogy majd akkor lesz jó világ, ha olyan keveset keres a tag, hogy ha lázadni mer, akkor másnap már nem eszik? Ostoba...

Pan Modry 2014.08.09. 22:23:39

@űrszelvény:
Nem irtam semmit arrol kire szavazz, ha szerinted is ez az adot legjobb elkoltesi modja, akkor orulj, unnepelj, koccints egyet a zarhejgy nelkuli hazipalinkaddal es legy vele boldog!

2014.08.09. 23:00:29

@űrszelvény: Szerintem te vagy az ostoba, ha úgy gondolod, hogy azért, mert az egyik szar, akkor a másikat el kell fogadni. Noha az is szar.
Mondjuk épp az összevetés hiányzott a Pan Modry hozzászólásából. Neked nyilván relativizálni kell, hisz máshogy nem tudod magad meghatározni. Ostoba.

2014.08.09. 23:01:31

@maxval a bircaman: műbirkának műbotrány. Mi ezzel a gond?

Pan Modry 2014.08.09. 23:07:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mert en soha nem is akartam arra hivatkozni hogy a masik oldal jobb lenne. Az is szar. De mint magyar allampolgarok arra kell torekednunk hogy az aktualisan regnalo hatalom a legjob donteseket hozza a magyarok erdekeben, hogy a leghatekonyabban koltse el az adofizetoi penzt, azt meg valahogy nem tudom ellemervnek tekinteni hogy a korabbi kormanyok is szarok voltak.
Eppen az ilyen blogkommentek segithetnenek a kormanypartnak hogy jobban gazdalkodjanak, illetve az ellenzeknek hogy egy attraktiv alternativat kinaljanak fel, en egyszeru magyar allampolgarkent azt tudom teni hogy leirom a velemenyem a dolgokrol, de dolgozo es csalados emberkent nem fogok az utcara kimenni kukakat dontogetni, kocsikat felgyujtani es tv szekhazat kirabolni.

2014.08.10. 02:09:28

Az egyik probléma, hogy úgy építünk stadionokat, hogy nálunk nincs is futball. És nem gondolnám, hogy ezután majd rendszeresen jönnek Chelsea szintű csapatok haknizni... A másik probléma, hogy meg tudok nevezni olyan állami egészségügyi intézményt, ahol 25 éve megoldatlan az eszközök rendes elmosása, fertőtlenítése, hónapok óta nincs melegvíz, telente milliós gázszámlákat fizet, mert az ablakain ki-be fúj a szél(mellesleg, a fűtés ellenére kimondottan hideg van), és még sorolhatnám a bajokat, mert van belőlük bőven. De oda valahogy nem jut. Nem számít, a lényeg, hogy van stadionunk.

gizmo26 2014.08.10. 03:24:16

Remélem kikap a Fradi. Kicsit vissza kellene venni az arcukat, mert attól hogy van stadion, focizni még nem tudnak. De ha sunyi módon felrúgunk pár játékost, akkor még okozhatunk több milliós veszeséget a Chelsea. Hadd tudják meg, milyen a magyarok istene.

Wagem 2014.08.10. 04:53:44

A poszter ritka egy nagy állat.
Célja nem a magyar foci,a stadionok állapota,hanem Orbán ekézése.
Igazi baller tenyésztett bérmunkás.

esferenc 2014.08.10. 06:17:13

Egy haverom benn járt a klubban (hatvavalahény óta pártolótag) és azt mondta ő még tízezret se fizet ezért e meccsért (akkor még annyi volt a legolcsóbb jegy), erre adtak neki ingyen egy huszonnégyezrest. Szóval tényleg könnyen átbaszható ostoba birka, aki fizetett.

Nagy a veszély, hogy még így sem lesz telt ház, ami nagy égés, de, ha lesz is pénzügyileg akkor is veszteséges a dolog, az már biztos. De amíg számolatlanul jön az állami pénz a makikhoz és más kiválasztott klubokhoz, addig nem számít. Csak mi lesz, mikor Viktorunk nem lesz már vezető?

esferenc 2014.08.10. 06:30:05

@kermi: Ha sokat fizetnek bármikor jönnek bármilyen szintű csapatok. Az ár a kérdés. De, ha most sem tudják megtölteni az új stadiont, miért is hívnának máskor millió euróért másikat?

Persze, ha az állam úgy dönt, hogy csak hívjanak (ő az egyetlen támogató, meg azok akik a hatalmában vannak, vagy döntéseitől függ a megrendelésállományuk), akkor úgy lesz, akármennyibe is fáj ez az adózóknak.

korondisz 2014.08.10. 06:46:25

@kézműves étcsokinyuszi: Miért nem említesz akár egyetlen hazugságot is a cikkből? Most komolyan, titeket ezért fizetnek a fideszből, hogy ilyen semmitmondó hozzászólásokkal védjétek a mundér sosem volt becsületét?
Mi nem igaz szerinted? A főtaxi akciója, vagy a közszolgálatiak ingyenjegye? Vagy nem kerül 14.85 milliárdba a stadion? Vagy a diktátor a saját zsebéből fizette? Írd már le, vagy takarodj innen a jó büdös f-ba...Menjél a birkamenetre okoskodni, ott biztosan megértő fülekre találsz érvek nélkül is...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.10. 07:04:25

@bulista:

Mindig független voltam. Most is az vagyok.

Nickjeimet váltom 1-2 havonta, de sosem használok anoním nicket.

Krisz11 2014.08.10. 08:43:16

Én be nem tenném a lábam egy olyan stadionba, ahol alapból bűnözőként kezelnek, és az isten tudja milyen módszerekkel "szkennelnek". Pedig sosem volt semmilyen rendőrségi ügyem.
Legközelebb mit vezetnek be, számot tetoválnak a szurkoló karjára?

A lófa szára 2014.08.10. 08:52:57

@gizmo26: Ilyen felhajtás mellett, már rég megvették a meccset is.

nyehehe 2014.08.10. 09:09:59

A stadion füvébe ássanak egy vízilabdapályát. Akkor teltház lesz.

A nyitónapon pedig nyilvános akasztást kéne rendezni, mindazon politikusokkal, akik arra basszák el a pénzünket, hogy egy kihasználatlan stadiont lebontanak, és 20 méterrel arrébb felépítenek.

Fel kéne már ébredni barmok! Az emberek a négyes metró tetejét használják strandcsúszdának (a Népszínház utcánál) mert nincs pénzük igazi strandra, miközben az "elit" a saját szórakozására milliárdokat költ.

Tehetséges ugandai buzi 2014.08.10. 09:15:48

@H_A: Tudod, MINDIG azt a csapatot írjuk előre, akinek az otthonában zajlik a meccs, hogy a sok hülye ebből a minimál infóból tudja, ki játszik hazai pályán. A plakáton jól szerepel, FTC-Chelsea, de te fordítva írtad, mindjárt a postod első sorában. Bakker, ezt tudni alap dolog! Ha ennyit se tudsz, akkor minek írsz fociról, he?

nyehehe 2014.08.10. 09:56:31

@Krisz11: aki magyar meccsre jár, az alapvetően bűnöző/alkoholista/huligán. Normális ember nem fizet ezért a bohóckodásért, tehát valami melléktevékenység van a háttérben. Példul szét lehet verni hazafelé a metrót, meg ilyenek.. ami jóval nagyobb móka, mint a meccs. Ezért vezették be az azonosítást. Csakhogy amíg nincs nézhető foci, addig a nem_alkesz/nem_huligán emberek nem fognak meccsre járni. Tehát a szkenner kizárja a huligánokat, a meccs színvonala meg kizárja a normális nézőt. Maradnak a nyalonc narancsbárók.

esferenc 2014.08.10. 10:38:12

@Tehetséges ugandai buzi: Kivéve néhány más országot, például az USA-t.

Gyorgy Nagy 2014.08.10. 11:09:21

Nemszámit.A lènyeg a mèlynövésü vidéki volt KISZ titkár megint szonokolhat a mi adó forintukból épitett a SZAR magyar focinak èpitett stadionban.

VadMacs 2014.08.10. 11:09:32

@maxval a bircaman:
>Mindig független voltam. Most is az vagyok.

Azért az jut mindenkinek az eszébe rólad, hogy a vezír és sleppje valagát nyalod itt fényesre naphosszat.

Te független? A valóságtól vagy független, attól a valóságtól, ami ebben az elqrt országban folyik... :)

látens liberális 2014.08.10. 11:38:09

@Krisz11:
" Legközelebb mit vezetnek be, számot tetoválnak a szurkoló karjára? "
Mi a baj ezzel? Ma igazán jól lehet keresni veled.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.10. 11:47:05

@VadMacs:

A ballib pártkatonák számára mindenki fanatikus orbánista, ha nem ért egyet a ballib eszmékkel.

Alick 2014.08.10. 11:50:30

a Chelsea-hez nem szükséges jegyet venni egy megalomán stadionavatóra...

mojszipupi 2014.08.10. 12:01:59

9 ezres jegyár, az mondjuk 2 gyerekkel 27 ezer, tehát alsó hangon 30 ezer egy meccs ha szűk család akarna menni. Na ne szórakozzunk már. Értem én h Chelsea meg minden, ettől még a pénztárca magyar marad

VadMacs 2014.08.10. 13:04:57

@maxval a bircaman:

>A ballib pártkatonák számára mindenki fanatikus orbánista, ha nem ért egyet a ballib eszmékkel.

Neked (meg a balfasz troll társaidnak) mindenki ballib, aki nem nyalja a vezíred seggét, mindenki ballib, aki nem csámcsog a sz*rkupacon, amit ti annyira imádtok.

Nem az a független, aki egy vezér seggét nyalja, hirdeti eszméit. Az a független, aki egyik seggnyaló közösségnek sem akar oszlopos tagja lenni. Te, meg a haverjaid viszont ragaszkodtok ahhoz a segghez, amelyikbe beszorult a fejetek...

panic_button 2014.08.10. 13:41:24

Szar liberalis fikazo poszt, gondolom jobban orult volna a poszter ha a kommunistak lopjak el a penzt...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.10. 13:42:32

@VadMacs:

"Neked (meg a balfasz troll társaidnak) mindenki ballib, aki nem nyalja a vezíred seggét, mindenki ballib, aki nem csámcsog a sz*rkupacon, amit ti annyira imádtok."

Ez téves, sosem állítottam ilyet.

Egyébként vezérem sincs, de ez most mellékes.

bulista 2014.08.10. 13:42:50

@maxval a bircaman: Ezt a független-dumát már számtalanszor elsütötted, de még senkit sem sikerült vele megetetned - ez nem tűnt még fel? Lehet valami erős narkotikum azokban a bolgár füvekben, amiket mostanában legelsz, mióta otthagytad a Fidel-réteket...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.10. 13:43:17

@VadMacs:

"Az a független, aki egyik seggnyaló közösségnek sem akar oszlopos tagja lenni."

Igen, pont mint én. Csak az igazság érdekel és nem az, hogy ki mondja.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.10. 13:43:59

@bulista:

Nem érdekel, hogy ki hisz nekem, hidd el. Túl idős vagyok már az ilyen játékokhoz.

VadMacs 2014.08.10. 13:58:46

@maxval a bircaman:

Mondd skizofrén vagy? Hogy lehet úgy függetlennek lenni, hogy közben beszorult a fejed a vezír seggébe? Csak az ő igazsága érdekel, ezt bizonyítod nap mint nap.

alvito 2014.08.10. 15:07:12

@kermi:"... Az egyik probléma, hogy úgy építünk stadionokat, hogy nálunk nincs is futball..."

Kultúra sincs nálunk - pláne nincs vitatkozási kultúra, csak olvasni kell a kommenteket - , mégis költenek kultúrára is.

Gondolom stadion építésre ad az EU pénzt és ezzel párhuzamosan megengedi, hogy a költségvetés beleadjon. Ezzel szemben a kórházi körülmények javítására vagy arra, hogy esetleg egy stratégiailag fontos céget megmentsen az ország vagy hogy besegítsen pl a mezőgazdaságba, arra nem adnak, meg nem is engedik meg az állami segítséget. És miért? Mert ott konkurencia lenné Magyarország Lásd, a franciák is tömik a libát, mégis NEKÜNK meg akarják tiltani.
Az Eu boldogan ad a stadion építésre, nem kell tartaniuk attól, hogy azzal valamire is jutunk.

esferenc 2014.08.10. 16:23:39

@alvito: Nem, nem ad. ez színtiszta költségvetési forrásból épül.

csak egy néző 2014.08.10. 17:35:35

@Wagem:
"A poszter ritka egy nagy állat.
Célja nem a magyar foci,a stadionok állapota,hanem Orbán ekézése.
Igazi baller tenyésztett bérmunkás."

Wagem ritka egy baromarcú állat.
Hogy ne halj meg hülyén (habár jobb lenne)
1. A poszter = plakát, falragasz
2. Viktorkád és anem létező magyarfocit épp csak szörmentén érintette.
De mint tudjuk neked, mint tenyésztett fidiota bérmunkásnak az a feladatod, hogy megvédd a gazdádat.
A blogger a pofátlanul magas jegyárak miatt háborog, teljes joggal, miközben több cikk is arról szól, hogy ennyi pénzért a kutyát sem érdekli és egy csomó jegyet ingyen szórnak szét. Nem lennék meglepve, ha a CÖFikések is ingyen kapnának, mert nehogy már üres székeket lásson az alacsony nemzetvezetönk. Az pedig külön röhely, hogy a fradista keménymag, akik ajándékba kapták a tv székháznál elvégzett melóért ezt a gyönyörű stadiont, tiltakoznak és látványosan távolmaradnak e felemelő eseményről, mert annyira azért még ők sem olyan bátrak, hogy nevüket és a képüket is nyilvántartásba vetessék Kubatov pajtásnál.
Ugye te azért ott leszel az ingyen jegyeddel?

csak egy néző 2014.08.10. 17:48:11

@maxval a bircaman:
"A ballib pártkatonák számára mindenki fanatikus orbánista, ha nem ért egyet a ballib eszmékkel"
A fidióta pártkatonák számára mindenki fanatikus ballibsi, ha nem ért egyet a fidióta eszmékkel.

Birkaember, ugye így is értelmes, pusztán csak nézőpont kérdése.

fvipera 2014.08.11. 12:34:19

@maxval a bircaman: az élet mindjárt megmutatja, mekkora a valóságos igény az új stadionra

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.11. 12:57:03

@fvipera:

Előre megjóslom neked: nincs rá igény.
süti beállítások módosítása