Ez a diktatúrátok lényege, Bayer elvtárs!

H_A Címkék: harc szabadság diktatúra liberális demokrácia Orbán Viktor Magyar Hírlap Bayer Zsolt2014.07.30. 19:11

És akkor mindig jön műelemző Bayer Zsolt és szájba rágja, hogy Orbán Viktor szerző hogy gondolta. Természetesen mindig megfogadom magamnak, hogy nem, Bayer Zsoltról többet nem, nem, semmit. Viszont úgy alakult, hogy megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon kloákák, senkiháziak, csődtömegek, nyomorultak, kretének, fizetett rettegők, hétpróbás gazemberek, végromlásban szenvedő, fertőzött, semmirevaló, felesleges, elviselhetetlen, rohadt, pusztulásra ítélt, aljas idióták táborát gazdagítom, akik nem értették meg Orbán Viktor liberális demokráciát temető beszédét. Ennek okán úgy érzem reagálnom kell Bayer válogatott, nekem is célzott szitok-átokáradatára, amely a Magyar Hírlap mai számában díszeleg.

Némiképpen simogatja liberális, demokratikus értékek iránt elkötelezett lelkemet, hogy a csahos kutya már megint a legmagasabb hangfekvésben ugat, és köpköd a szélrózsa minden irányába. Továbbra is azt gondolom, hogy akinek igaza van, annak fölösleges habzó szájjal üvöltözni. És akkor ki-ki döntse el magában, hogy Orbán Viktor megkésett visszhangjának igaza van-e vagy sem, amikor az igényesnek alig nevezhető átkozódás módszerét választja arra, hogy megmagyarázza nekünk, véglényeknek, mit is akart mondani a főnök elvtárs Tusnádfürdőn.

Bárhonnan nézem, és bármiket is okádott az arcomba ez a kifinomult stílusú lojális kutya, a véleményemet fenntartom: az az emberi lét, amelyben a szabadság megkerülhető, legjobb esetben is másodrendű tényező, az a társadalmi berendezkedés, amely a megfoghatatlan, dagályos nemzeti sikerességet a szabadság fölé helyezi, kerülendő, elkerülendő, elítélendő. Bayer tehát az emberi szabadság eltaposásának nemes gondolata hallatára tapsol, és teszi ezt olyan stílusban, hogy a cigányok megsemmisítésének gondolata ártatlan versikévé szelídül mellette. Ezért nem is kívánom műelemzés tárgyává tenni ezt a gonosz Amerika, rothadó kapitalizmus visszatérő motívumokból építkező demagóg állásfoglalást. Két mondatot emelnék ki a kontextusból:

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege.(...) Cserébe lehettek ti is szabadok, és ha dolgoztok, kapHATtok enni. Coki."


Fején találtad a szöget, Bayer elvtárs! Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen. Örökös harc. Ez a diktatúrák lényege. És pontosan ez zajlik a szemünk láttára immár ötödik éve alakuló szép új világban. Ez a diktatúrátok lényege. Azé a munkaalapú társadalomé, amelyben lehetünk mi is szabadok, mi, gusztustalan kloákák, és ha dolgozunk, talán enni is kapunk, ha ti úgy akarjátok.

De mi van azokkal, akiknek évek óta nincs állásuk, vagyis NEM DOLGOZNAK, Bayer úr? Mi van azokkal, akik több szakmával a zsebükben, az egykor perspektívá(ka)t nyújtó életpályájukat a hajukra kenve nyomorognak a ti közbenjárásotokkal is elcseszett oktatási struktúra miatt? Mi van az állandó, visszamenőleges hatályú törvénymódosításaitokkal, amelyek minden kaput végleg bezártak emberek százai, ezrei előtt? Mi van velük, Bayer? Ha nem dolgoznak, ne is egyenek most, hogy már közmunkásnak sem kellenek, noha ti állítólag visszaadtátok a kétkezi munka becsületét? Ezeknek az embereknek szerinted lenyomható a torkán, hogy Ororszországban és Szingapúrban kolbászból van a kerítés?

Hát igen. A szervilis beosztott újabb arrogáns ajvékolása: akinek véleménye van, horribile, más véleménye van, az közönséges kloáka, senkiházi, csődtömeg, de főleg büdös liberális. Jelentsen e szó bármit. Úgy értem bármit. (Általában a fizetett rettegő és a hétpróbás gazember rokon értelmű fogalmát értik alatta.)

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr326560063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.07.31. 16:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.30. 20:07:11

A nemlétező diktatúrának hogyan lehet bármi is a lényege?

Randal Graves 2014.07.30. 21:23:02

Bayer a Fidesz gréczyje.

tralalala 2014.07.31. 00:24:00

"Továbbra is azt gondolom, hogy akinek igaza van, annak fölösleges habzó szájjal üvöltözni"

Teljesen egyetértek, nem véletlen, hogy ez a tizedik "független, civil, rendszerkritikus" blog az utóbbi három napban, amelyik habzó szájjal üvöltözik.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 00:33:41

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege.(...) Cserébe lehettek ti is szabadok, és ha dolgoztok, kapHATtok enni. Coki."

- tisztára mint a vég nélküli terrorellenes harc

J.László 2014.07.31. 00:38:46

Pontosan így van. Ma is most már végleg meg lett szüntetve a demokrácia.

P.Freddy 2014.07.31. 01:01:41

Érdekes, hogy Bayer az utóbbi időben mennyire rákapott Orbán fszára. Pedig aki Orbán fszát szopja, az a saját fszát szpja vissza, így tartja az ómagyar (nem dakota!) közmondás is.

Merthogy annyira rugalmas, hogy nem zavarja a gerinc:)

Csigataposó 2014.07.31. 02:23:10

Ideznek Benjamin Franklintol; o Orbannal meg Bayerrel ellentetben mar letett olyasmit az asztalra, hogy meltonak tartsam figyelembe venni gondolatit.
"People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both."

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.07.31. 02:57:49

Jól beszél Bayer, még ha kicsit visszafogott is a stílusa a szemkilövetés- és diktatúrapárti, szovjet és német megszállást is tagadó, antimagyar balliberális véglényekkel ahhoz képest, amit azok megérdemelnek.

Orgovánnyal kapcsolatban is igaza volt!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.07.31. 03:02:01

@Csigataposó:

Csakhogy ez az idézet nem Franklintől van, ékezettelen, hazátlan álliberális álértelmiségi.

Csigataposó 2014.07.31. 03:14:14

@Istóczy úr: Csakhogy de, tudattalan, magyarkodo, alnemzeti, albuzi.

Nzoltan 2014.07.31. 06:34:18

Az van, hogy a magát liberálisnak hazudó oldal nem tudott semmit felmutatni a tárasadalmi és gazdasági problémák orvoslàsára. Sōt a töketlenségük oda vezetett, hogy az általuk lenëzett plebsz mãr n kért abból a nihilbōl, amit európai értékként próbáltak megeterni a néppel. Aztán meg csodálkoznak, hogy igény lett egy erōsebb kezū vezetōre. Maguk fōzték, egyék meg. Az meg, hogy az újabb vezetésnek van elképzelése, amit mindenen át tud vinni, nem feltétlenül káros a társadalomra vagy a gazdaságra. Legfeljebb a bukottak irígylik meg a sikerüket.

És szakadjunk már le a diktatúrázásról. Van vallãszsabadság, van sajtószabadság, vannak választások, lehet rendōri biztosítåa mellett tiltakozó megmozdulásokat szervezni, nincs röghözkötés. Ezek azért nem a diktatúra jellemzöi.
A baloldalnak az a problémája hogy koncepciótlan, nincs igazán modanivalója a választók felé állandóan marakodnak. Saját maguk körül nem veszik ëszre a lënyeget, a választókat. Na, és lusták. Dolgozni kellene, de az derogál. És ez igaz a blogolókra is. Inkåbb ülnek a meleg szarban ës megy a pofåzás, de a seggét egyik sem hajlandó megemelni a cél érdekében.

feketeesfeher 2014.07.31. 06:40:46

"De mi vagyunk annyira jók, kegyesek és liberálisok, hogy lesz helyetek az új világban is." - írja Bayer Zsolt.
Ami ugye álságos, hisz Bayer Zsoltnak nem osztottak lapot abban a játékban, ami eldönti, kinek milyen helye van/lesz egy új/régi világban/hazában. Nem hogy Bayer Zsoltnak, de ebben a tekintetben még magának a miniszterelnöknek sem osztottak lapot.
A hely, ahol élünk, ugyanis nem egyes emberek "kegyétől" függ, az élet amit élünk nem egyes emberek "kegyétől" függ. Az illékony hatalom mámorában persze lehet írni ilyen hülyeségeket, csak szerintem nem célszerű.
Lehet persze a hatalom árnyékában verbális karatéval kiosztani mindenkit, aki épp nem ért egyet, csak nevetséges.
És Bayer Zsolt ezzel az indulattal valójában nevetséges.
Tényleg? Majd Bayer Zsolt mondja meg, hogy ki mit gondolhat? Vagy mondjuk Orbán Viktor? Ők mondhatják, ki mit gondolhat? Ők mondják meg ki kaphat enni és ki nem? És aki nem ért velük együtt azzal vagy kegyesek lesznek vagy nem?

Hát nevetséges az egész.

Nzoltan 2014.07.31. 06:44:47

A blogoló menjen le vidëkre, és kiåltsamel magát, hogy -Munka! Egyböl elillan mellōlle mindenki. Mert aki akar dolgozni az már dolgozik, aki nem akar, az meg a munka szó hallatára felszívódik. Néha el kellene menni az ilyen fotelhuszároknak terepszemlére, rácsodálkozni a valóságra. És akkor nem jönnének ki ekkora baromságok az értelmiségi fejekböl.

feketeesfeher 2014.07.31. 06:47:19

@Nzoltan:
"Mert aki akar dolgozni az már dolgozik"

Ez a baromság hogy jött ki a klavidból?

nu pagagyí 2014.07.31. 06:51:46

A stílus maga az ember. Bayer Kloáka Zsolt ismét hangoskodik.

bontottcsirke 2014.07.31. 06:52:44

A mostani kormányzat pótcselekszik, ezt mindenki tudja. Viszont a "baloldali" rezsimeknél érdekes módon nem lehetett ilyen posztokat olvasni, biztos a kedves blogíró nem szerette volna szembe köpni munkáltatóit.....

bontottcsirke 2014.07.31. 06:54:46

@feketeesfeher: Nem, ez a valóság. Százért senki nem kel ki az ágyból csak olyanok, akik nagyon kényelmesek vagy nagyon hülyék. A többiek meg lekoccoltak egy osztrák szállodába.

MACISAJT 2014.07.31. 07:11:18

Egyébként ha valakit érdekel, itt a teljes tusnádi beszéd:
www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/a-munkaalapu-allam-korszaka-kovetkezik

Szerintem érdekes és vitaalap...
És figyelmesen elolvasva, egyáltalán nincs olyasmi benne amiről a "liberálisok" hörögnek minden hullámhosszon vagy amivel a gyurcsányok, bajnaiak rohantak az Európai Bizottsághoz(!) feljelenteni...

kézműves étcsokimikulás 2014.07.31. 07:25:13

meg egy berrettego...

unalmasak vagytok elvtarsak...
(asit...)

itt akkora,de akkora diktatura van,hogy napi huszonharminc forrasbol omlik az arcunkba a szolasszabadsag eltiprasa,a demokratikus ertekek felszamolasa,a liberalizmus elutasitasa,a tombolo mindenfele izmus...
komolyan,mar lassan feludules egy csendes kinaba vagyakozni,mert ott bezzeg bekesseg van,csend es demokracia,ugye...

(csak tudnam,hogy ez a sok ostoba,egybites,mondanivalo nelkuli balliberallat honnan maszik elo...)

tatuman 2014.07.31. 07:29:31

Haha... a cikkiro tokeletesen felreertelmezte a min.elnokor es az ujsagirot is. Ez egy kotelezo kor volt, nem kulonbozott se temajaban se stilusaban a korabbi posztjaitol. Ma is irhatna egy ilyt barmelyik random index hir kommentjekent.

MACISAJT 2014.07.31. 07:38:20

Ami pedig a "liberálisok" szeretetét illeti, itt a hitvallásuk:

Beszélő 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52 » Költői kérdés
Vannak-e a szeretetnek határai?

Kornis Mihály
Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."

netnepper 2014.07.31. 07:46:50

Végleg tüntessétek el a pi..ába Gyurcsányt, Bajnait, meg az összes sz@rhatárt a ballib táborból és meglásd, Orbán és Bayer is okafogyottá válik.
Amíg ez be nem következik, a sz@r nem fog elválni a májtól...

Anselmo 2014.07.31. 07:50:15

Ha diktatúra van, akkor a blogger is nyilván valamelyik börtönből, titokban írta a posztot, egy olyan mobiltelefonon amit egyik látogatója a végbelében csempészett be neki.

Rémbódess 2014.07.31. 07:51:54

@Nzoltan: "...Van vallãszsabadság..."

Azért erről kérdezd Iványi Gábor metodista lelkészt is, hátha mesél neked egyet s mást...

oszt jónapot 2014.07.31. 07:55:42

@chabal, a zősember: a fidesz segglyuka. pont annyit is ér, ami kijön belőle.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.07.31. 07:57:08

szokásos ballib károgás

mondjuk az is csoda, hogy az "értelmiségi" szerző engedélyezi a kommentelést ellentétben a "demokrata", és "kritikus" blogokkal

Bicepsz Elek 2014.07.31. 07:57:50

@netnepper:
Ezaz!!!
Lehet, hogy az Orban-banda sok sz.r csinalt, de meg igy is 10x jobb mint az a sok sz.rhazi, aki kiarusitotta az orszagot es harc helyett a behodolast, az orszag erdeke helyett a kenopenzt, az emberek erdekei helyett a bankokeit, a magyarok erdekei helyett a kisebbsegekeit(meghozza a devians kisebbsegekeit), a dolgozok erdekei helyett a tokesekeit stb stb. kepviselte. Nen ok pofaztak: a munkahelyteremtes a piac es nem az allam feladata?? Rengetegen vandoroltak ki mar 2010 elott is!!!
Orbannal is van jobb alternativa, de nem balra, az biztos!!!

metalbobby 2014.07.31. 07:58:10

@Istóczy úr: Nemrèg volt a seggnyalàssal lapcsolatos cikk az Indexen,ajànlom figyelmedbe.Bàr nem az van leìrva hogy:ballibsi,nemzeti balhere,komcsi stb,ezèrtneled nem fog tetszeni de sokat tanúlhatnàl belőle hogy kinek ès mikor nyald fènyesre a popójàt,bàr lehet hogy a te nyelvcsapàs/perc teljesítmènyed nem kerűl be a top1000 fityiszes kutya közè.Nem baj,próbàld meg, nem fogod megbànni(èn sem).Most fogd a klaviatúràt ès ìrd:ballibsi,ballibsi,ballibsi.....Te moslèk!

citrix 2014.07.31. 07:59:27

"a munkaalapú társadalomé, amelyben lehetünk mi is szabadok". Jól látod: a munka szabaddá tesz. Szép gondolat, egyenesen a legnagyobb koncentrációs tábor bejárata feletti üdvözlő szöveg. Isten hozott a Magyar Nemzeti Gulagban! Köszönet a Nemzeti Birkáknak és a határon kívüli romániai magyar levelezőben szavazó külföldi honfitársaknak Orbán teljhatalomra juttatásáért és annak következményeiért.

Krutzifix 2014.07.31. 08:00:17

@Nzoltan: Kis butus! Kádár alatt is voltak választások, akkor is volt demokrácia? Akkor minek kellett ez a nagy hajcihő 25 évvel ezelőtt? Te is valszeg narancsszínű dresszben nyomod, ezért ekkora az arcod! Ha csak simarizsa állampolgár lennél, biztos végiggondolnád, van-e lehetőséged szabad vallásgyakorlásra (és nem kell-e elviselned, hogy a kiírtásodra törekvőknek állít emlékművet a demokratikus kormány), van-e lehetőséged szabad véleménynyilvánításra vagy egyszer csak beperel valami főmufti azért, mert igazat mondtál-írtál róla), van-e lehetőséged szabadon tiltakozni bármi ellen (vagy ha meglátják a tévében a főnökeid, hogy ott voltál, akkor kirúgnak, és még jó, ha így, és nem közvetlenül veszi fel valaki a részt vevőket, hogy azután jöjjön a retorzió), és sorolhatnám. Szabad választás? Ezt meg Te sem hiszed! Összefoglalva: szabad országban szabad ember az csinál, amit szabad! De ez nem diktatúra... látszatdemokrácia, mint állítólag a kádári volt. Jól sikerült a rendszerv...isszaállítás. Már csak a munkahelyek és a normális kereset hiányzik!

oszt jónapot 2014.07.31. 08:00:27

@MACISAJT: Kurvára igaza van. A liberalizmus alapjaiban van elbaszva. Ott hogy meghallgatjuk azokat is, akik nem értenek egyet a liberalizmussal.
Hát a nagy büdös lófaszt, azokat (titeket) el kell taposni a gecibe, hogy a maradék normális ember élhető életet élhessen.

Bicepsz Elek 2014.07.31. 08:00:51

@Rémbódess: Eppen ideje volt a jonehany adocsalo (al)egyhaz kiikatatasa(scientologusok stb). Meg igy is maradt par a rendszerben(Sanyibacsi pl.).

oszt jónapot 2014.07.31. 08:01:22

@Anselmo: Durva nálatok "jobboldalon" ez az anális fixáció.

röf 2014.07.31. 08:11:17

Pont olyan sivár visszavágás az aktuális Bayer cikkre, mint az előző volt.
Most is a stílust állítod az iromány középpontjába -így a Bayer-mondanivaló cáfolatlan maradt.
Tehát úgy igaz, ahogy Bayer leírta.
A nagypofa után valami ütősebbre számítottam volna.....

hansoloo 2014.07.31. 08:16:37

igazán jó nézni a liberális véglények vinnyogását itt a blogketrecben. szórakoztató.
ha ti vinnyogtok, akkor bayernak igaza van. jó ezt látni na.
meg jó azt is látni, hogy a liberális ócska világotok pusztuló félben van. és bizony a folyamat megállíthatatlan.

oszt jónapot 2014.07.31. 08:24:04

@hansoloo: Lófaszt. Megpróbáltátok már párszor a történelem folyamán, de mindig szét lettetek baszva. Most is ez lesz.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2014.07.31. 08:26:53

Sokan nem értik miért veszélyes ez, azt remélik mindíg a fasz jó felén fognak maradni. Kényelmesen fotelból nézik majd ahogy jól megleckéztetik azokat akik számukra ellenszenvesek.
De ez nem így működik. Elég ha a szomszédod (aki mellesleg jóban van a Byer úr fodrászával) úgy gondolja, túl zöld a gyeped. Feljelent, mert nem tapsoltál elég hangosan a miniszterelnök úr beszéde alatt. Vagy a fiad nem kap állást, mert nem látták eleget a templemban és Kubatov úr szerint 2006-ban nem a Pártra szavazott. Vagy a lányodat rendszeresen verő vejed, mivel jó ismerőse valakinek, nem vonható felelősségre. Szegény lányod hiába szült már kettőt.
A jól induló startup cégedet simány csak rekvirálják és a Pali bácsi unokaöccse viheti tovább, aki mindíg szeretett volna igazgatgatni dolgokat. Egyenlőre a liberális az ellenség, de vigyázz, könnyeen találhatod ezt a cimkét a te homlokodra ragasztva, csak mert valakinek az útjába kerlülsz.

MACISAJT 2014.07.31. 08:28:23

@oszt jónapot: (" Kurvára igaza van. A liberalizmus alapjaiban van elbaszva. Ott hogy meghallgatjuk azokat is, akik nem értenek egyet a liberalizmussal. "

Aham.
Nézzük azt a "meghallgatást":

"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
(Gyurcsány Ferenc- Népszabadság, 2004. február 9.)

Most meg elkúrták és picsognak meg hörögnek, minden hullámhosszon.
Meg szaladgálnak Brüsszelbe, az Európai Bizottsághoz(!) Orbán tusnádfürdői beszédével...

Nyihihi:)

hansoloo 2014.07.31. 08:28:46

@oszt jónapot: igazin liberális gondolat. stzétb@aszni a másikat... annyira szánalmas vagy

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2014.07.31. 08:34:36

@hansoloo: Hol voltál, amikor a békemenet hősei kinyilvánították hűségüket és odaadásukat a vezérnek? Sehol. Otthon. Nem is beszélve arról, hogy házas még nem vagy, de már szűz sem. Nem csak bűzlesz a liberaliznus mocskától, de züllött és álszent is vagy. Jelentettem mindezt. Két példányban. egyet Semjén, egyet Kubatov úr részére. Álkonzervatív libárálbolsevikbérenc!

♔batyu♔ 2014.07.31. 08:38:40

Azért ez hihetetlen. A legdurvább, legmocskosabb vélemények közlésére a ballibsik egyenesen egy weblapot hoztak létre az előző Orbán kormány idején.

Most pedig az neki a diktatúra, hogy Bayer beszól.

Még szerencse, hogy 2006.okt.23-át nem tudjátok magatokról lemosni. Idáig sem szavazott soha rátok az ország kb. 35%-a, de e miatt ez legalább 15%-al megnőtt.

"Liberális demokrácia":))))

♔batyu♔ 2014.07.31. 08:42:27

@oszt jónapot: Pár %-al taposhatod te ostoba, 15 év múlva sem lesz többetek, hiszen 15 éve sem volt több.

Kihullottak alólatok a volt komcsik, most már baszhatjátok.

Mindig csodálom ezt a liberális önbizalmat, egy demokráciában eleve esélyetek sincs, egy diktatúrában pedig előbb-utóbb a fán találnátok magatokat, mert egyetlen diktatúra sem örök.

oszt jónapot 2014.07.31. 08:43:51

@MACISAJT: @hansoloo:
Gyurcsány nem liberális. Én sem vagyok az, azért amit elmondtam. Kurva egyszerű: aki nem kíván a liberalizmus, az élni és élni hagyni keretein belül élni, azt le kell verni.

♔batyu♔ 2014.07.31. 08:47:24

@Tompahawk: Ostoba vagy te b+, nekem ma ugyanúgy tanulnom kell a jobb megélhetésért, a több lóvéért ahogy a Gyurcsány kormány idején is tanulnom kellett ezért.

Ha mindenki Orbán talpnyalója, aki rá szavaz, akkor a logikád szerint ezek szerint te Gyurcsány talpnyalója voltál és vagy.

azallamenvagyok 2014.07.31. 08:47:26

egész hihető lenne, ha ez a blog is nem jellemzően "habzó szájjal történő köpködésből állna" :)

ha a történelem megtaníthatott volna valamit nekünk az az lenne: mindenkinek megvan a személyes igazsága, és az ehhez való joga, az ember mércéje pedig, hogy mennyire akarja ezt másokra erőltetni, mennyire tudja elfogadni, ha más nem ilyen. és ez mindenre igaz, nem csak azzal szemben, amit általános liberális szellem tolerálhatónak tekint.

azallamenvagyok 2014.07.31. 08:48:53

sajnálom, hogy a vidámpark bezárása előtt nem csinálták meg a "liberális szellem vasútját" :)

♔batyu♔ 2014.07.31. 08:49:54

@oszt jónapot: Liberálisok vonatkozásában mondhatom. Nyilván nem lesz Orbánék örökké, sőt még egy jobboldal sem, de elhiheted, egy új győztes formáció úgy rúgja le magáról a magadfajtát, hogy a lábad nem éri a földet.

Undorodnak tőletek na, még egy LMP is fehér kesztyűben nyúl a magadfajtához. Pedig csupán attól, hogy benne van a liberális a nevében, nekik sincs esélyük.

♔batyu♔ 2014.07.31. 08:51:51

@azallamenvagyok: 2006.október 23-a rendesen ketté választotta ezt a társadalmat. Persze nem 50% mentén.

Azóta a ballibsik nem állnak meg egyetlen választáson sem és még olyan 10 évig nem is fognak.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2014.07.31. 08:56:07

@♔batyu♔: Nem következik. Azt mondom, lehet hiába tanulsz, nem lehetsz a falu jegyzője, mert egy egy nálad rosszabb képességű, de a pátnál jobban fekvő kapja meg az állást. Nem a képességeid, hanem a kapcsolataid számítanak. Már most rengeteg a kókler ejtőernyős.
Aki Orbánra szavaz ne feltétlenül a talpnyalója. Egyszerűen él demokratikus jogaival, úgy gondolja őt ez az ember képviseli a leghatékonyabban. Ezzel semmi gond nincs. Ez így demokratikus. A gond ott van, amikor nem rá szavazol, esetleg kritikákat fogalmazol meg és ezért megbélyegeznek, hátrányba kerülsz.

♔batyu♔ 2014.07.31. 09:02:08

@Tompahawk: Tudsz te gondolkodni, ha akarsz.

Hátrányban nem értem miért kerülsz, honnan a fenéből tudják, te hogyan szavazol. Ha kritikát fogalmazol nyilván megbélyegeznek itt, ez benne van a zsákban. Itt azonban mindig is bélyegeztek, te is ezt csináltad másokkal.

2014.07.31. 09:02:56

@Anselmo: Legalább a guglin keresnél rá a diktatúra fogalmára. Nem derülne ki, hogy ennyire sötét vagy.

♔batyu♔ 2014.07.31. 09:03:41

@Tompahawk: A kapcsolatok mindig megvoltak, most is megvannak, ez kormányfüggetlen.

2014.07.31. 09:06:07

@hansoloo: ha ti vinnyogtok, akkor bayernak igaza van. jó ezt látni na. "
Eccerű a világod. Sok gondod nics az agyaddal.

2014.07.31. 09:08:42

@♔batyu♔: Te is, mint minden hülye, kevered a liberalizmust at anarchiával.
Megalkottátok a libsibolsi kifejezért, de megfogalmazni nem tudod, mi az.

Silent Bob 2014.07.31. 09:13:11

@♔batyu♔: meglatjuk. egyelore a vilag legelhetobb orszagai liberalis demokraciak.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2014.07.31. 09:14:17

@♔batyu♔: Nem tettem. Nem bélyegeztem meg senkit. Egy orszäg irányítása nem egy meccs (nem annak kéne hogy lenni), ahol amellett, hogy szurolunk a mi kedvencünknek, zsidózzuk, cigányozzúk, trógerezzük az ellenfelet. Talán nincs is ellenfél. Haladni kellene és fejlőni, ami nyilván nehezebb mint bűnbakokat keresni és pusztába űzni őket.
Mindannyiunk közös érdeke az, hogy az a csapat, akire az ország vezetését bízzuk sikeres legyen, bárhogy hívják is a miniszterelnököt. Ha azt látom, hogy ez a csapat nem csapat, hanem banda, ha az országban gyűlölködve mutogatnak egymásra különböző csoportok, olyan csoportok melyek egyenkét talán nem is akarnak rosszat, nos akkor számomra ez azt jelenti, valami rossz irányba halad. A vezetés eljas eszközökkel machinál és célja nem szolgálat, hanem a hatalom megtartása bármi áron.

Merlot 2014.07.31. 09:15:21

@kézműves étcsokinyuszi:

Honnan mászik elő?
Anyukád pichájából.

Anselmo 2014.07.31. 09:15:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: @oszt jónapot: én csak próbálom felmérni, mennyire súlyos a diktatúra amely szerintetek van, valamint az állításaitok és személyetek hihetőségét, komolyan vehetőségét. Azt, hogy komoly emberek vagytok-e, vagy pedig egy rakás hisztis okostojás, akik baromságokat beszélnek és írnak.

Veletek ellentétben én liberális vagyok, és mindenki véleménye érdekel. Szeretek ilyen véleményeket olvasni, mint a tietek, és mint a bloggeré. A második Fidesz győzelem óta mindig mosolyt csaltok az arcomra, egyszerűen jobban indul a napom tőletek.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 09:18:37

Az a baj az értéksemleges, vagyis érték nélküli liberális demokráciával, hogy történetileg mindig a sajtó és a pénz válik benne kizárólagos fegyverré.

Vagyis zsidó diktatúrává válik.

sterimar 2014.07.31. 09:21:08

Mi van most, az index offenzívát indított az összes baloldali topik címlapra helyezésével?

oszt jónapot 2014.07.31. 09:42:00

@Anselmo: Nabazmeg, akkor most kiderült, hogy tényleg a liberálisok a buzik.

2014.07.31. 09:42:57

@Anselmo: Tudod, ha egy ország arra épül, hogy ellenségeket keres szövetségesek helyett, akkor ott valami baj van. Az ország nem lehet ellenzékben! Okos megállapítás. Egy ország nem lehet az ellensége egy szűk elitnek.

nnnnnnnn 2014.07.31. 09:44:10

az a kár hogy még nincs akkora diktatúra, hogy ne ilyen blogokkal legyen telefosva az index.

2014.07.31. 09:44:12

@wmiki: Ő érti, miért írta. Te nem. Szemben az avataroddal, te nem csak fizikailag vagy gyenge.

2014.07.31. 09:45:16

@$$$=$$$: Ez azért van, mert különben nem lenne témája a vezércsahosnak. Akinek a fosását úgy iszod.

oszt jónapot 2014.07.31. 09:49:14

@♔batyu♔: "2006.október 23-a rendesen ketté választotta ezt a társadalmat. Persze nem 50% mentén. "

Ez igaz, az kurvára gáz volt. A székházfoglalókat, meg a gyújtogatókat kellett volna élessel megsorozni, ahogy Nyitray András fideszes képviselő is mondta.

nnnnnnnn 2014.07.31. 09:49:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem különösebben érdekel a bayer. a ballibsiket viszont egyformán utáljuk, hehe.

2014.07.31. 09:50:10

@Anselmo: "Ha diktatúra van, akkor a blogger is nyilván valamelyik börtönből, titokban írta a posztot, egy olyan mobiltelefonon amit egyik látogatója a végbelében csempészett be neki. "
Veletek ellentétben én liberális vagyok, és mindenki véleménye érdekel. Szeretek ilyen véleményeket olvasni, mint a tietek, és mint a bloggeré. "

Igen, ez látszik!
Legalább ne hazudnál....

2014.07.31. 09:50:51

@$$$=$$$: Mi az a ballibsi? Determinálnád?

fvipera 2014.07.31. 09:51:50

@Csigataposó: így van pontosan. orbán megígérte a biztonságot, cserébe a szabadságjogok korlátozásáért (pl. 2 hét alatt rendet teszünk). a bizonytalanság nőtt (pl. a magántulajdon szentsége megkérdőjeleződött), a szabadságjogok csökkentek.

2014.07.31. 09:53:50

@$$$=$$$: Ki a ballibsi? Csak hogy tudd, kit is utálsz.
Na? Nem megy? Ha csak úgy, ok nélkül utálsz valakit, akkor elmebeteg vagy, orvos kell.

fvipera 2014.07.31. 09:55:13

@hansoloo: furcsa módon méred bayer igazságát

nnnnnnnn 2014.07.31. 09:59:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: az mszp-szdsz és utódpártjai szimpatizánsa.

nnnnnnnn 2014.07.31. 10:03:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: amúgy meg megy, csak veled ellentétben én dolgozom is.

2014.07.31. 10:04:33

@$$$=$$$: Túl egyszerű. Az egyik egy ideológia, a másik egy érzelmi-gazdasági kontaktus.
Szerintem például az szdsz tette eddig a legtöbb rosszat ezzel az országgal. Az mszp meg teljesen alkalmatlan pártnak is, meg országvezetésre is.

2014.07.31. 10:05:18

@$$$=$$$: Haha. Tudod, van, aki nem 7-kor kezd.

Old Shatterhand is Dead 2014.07.31. 10:07:34

@maxval, a gondolkodó birca: te ezt nem értheted, majd a békemeneten megmondják neked mit kell bégetned.

nnnnnnnn 2014.07.31. 10:09:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: egyetértek, bár az mszp is sok rosszat tett. ezekszerint akkor neked a fidesszel van bajod, viszont se mszp-t, dk-t, e14-et, és hasonlókat nem szeretsz?

2014.07.31. 10:23:35

@$$$=$$$: Nekem azzal van bajom, ahogy az országot vezetik, függetlenül a pártoktól. Mit bánnám én, hogy Orbán, ha jól működnének a dolgok. Abban bíztam, hogy ott folytatják, ahol abbahagyták 2002-ben. A jobbikkal ugyanaz a probléma, a húsosfazék közelében felpuhulnak az eszmék...

2014.07.31. 10:25:10

@$$$=$$$: Tudud, én '89-ben azt mondtam, hogy kéne egy puha diktatúra, hogy eltirhítsák a szocik szemetét. Ezzel szemben tele a fidesz levitézlett kommunistákkal.
Ezek mindent túlélnek.

oszt jónapot 2014.07.31. 10:31:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: És a legdurvább, hogy kitermelik az új generációt.
Ezek a mostanában előtörő Havasi Bertalan, Kocsis Máté, szintű gyerekek nagyon kész vannak.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.31. 10:31:06

@Old Shatterhand is Dead:

Ne magadból indulj ki. Vannak pártfüggetlenek is a világon.

nnnnnnnn 2014.07.31. 10:33:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: értem. én objektíven szemlélem a dolgot. objektíven nézve pedig 2002-óta a fidesz a legjobb. bár már régebb óta is. ha lenne jobb, oda szavaznék.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 10:56:24

Orvbán a beszéddel pont azt akarta szondázni, van-e már valakinek az ellenzékből valami 5lete, azon kívül hogy Orvbán menjen a pokolba.

Ha olvasgat akkor azt látja hogy nincs frissítés a ballib pártközpontban 2014 március óta, úgyhogy elégedetten dőlhet hátra.

wolves84lb 2014.07.31. 11:07:29

@MACISAJT: gondolom, annó az öszödi beszédet is egészében értékelted...ja nem, azt az a rohatt gyurcsótány mondta, és ráadásul hazudott is.

wolves84lb 2014.07.31. 11:09:03

@kézműves étcsokinyuszi: azért olyat is ritkán látni, h valaki maxi faszát szopkodja...de hát te tudod. csaxólok, ő nem szereti a burnáykokat, úh remélem, te nőnemű vagy. már csak maxi lelkiüdvéért is.

bjela szila 2014.07.31. 11:10:20

bezony ..megértem , szar érzés szembesülni a kloákasággal , de sajnos azok vagytok . Egyre kevésbé kiváncsi a nép erre a beltenyészett , tej -lisztérzékeny , meleg ..stb. libsi -bibsi bandára . Még nem ütnek , de provokáljatok tovább , kiderül , mi a vége ...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 11:11:58

@wolves84lb: Gyurcsány az őszödi beszéd nélkül is el lett volna kergetve a vérbe, csak akkor kimarad a pesti balhézás.

Orvbán viszont tudta hogy a nyilvánosságnak beszél, és tudta hogy szabadon beszélhet, mert 2010óta Gyurcsányék a demokraták, úgyhogy oda küldheti a demokráciát ahova akarja.

És jól is számolt, ismét.

wolves84lb 2014.07.31. 11:12:38

@netnepper: tudod, az a gond, h feri és gordon is REAKCIÓ orbánra...pont, h vitya léte generálja, h pl feri is itt él a köztudatban.

2014.07.31. 11:18:10

@nu pagagyí: "A stílus maga az ember."

Felejtsd már el ezt a marhaságot.

wolves84lb 2014.07.31. 11:21:25

@♔batyu♔: te batyu, már soxor meg akartam tőled (is) kérdezni...ha van ballibsi, akkor van jobblibsi is? Mi a különbség közöttük?

wolves84lb 2014.07.31. 11:24:17

@♔batyu♔:
"Kihullottak alólatok a volt komcsik, most már baszhatjátok."

Nem hullottak azok ki, csak közben megtalálták a padláson a régi vörös lobogókat, amik azért kissé megfakultak 40 év alatt...azért ők elővették, és beálltak oda, ahol a legtöbb hasonló narancsos zászlót látták.

Satyala 2014.07.31. 11:27:04

Te jó ég! Mennyi fizetett Fideszes troll! Némelyik több nickel is... Úgy látszik megjött az utasítás a pártházból végre,(tagadni, támadni, terelni!) mert a beszéd utáni első egy-két napban baromi nagy kuss volt. Nevetségesek vagytok, ahogy Bayer farkával a szátokban próbáljátok megmagyarázni, hogy nem is azt mondta, de ha azt mondta akkor nem úgy értette, ha meg úgy értette, akkor meg az a jó, különben is, az elmúlt nyócév...
Nevetségesek vagytok... :)

wolves84lb 2014.07.31. 11:27:36

@♔batyu♔:
"Ha mindenki Orbán talpnyalója, aki rá szavaz, akkor a logikád szerint ezek szerint te Gyurcsány talpnyalója voltál és vagy."

Látod, ezért megy neked nehezen a gondolkodás...az ő logikája alapján (mármint amit te feltételezel az ő logikájáról) ő akkor GYF talpnyalója, ha rá is szavazott...vagy te vagy kubatov, h tudd, ki kire szavazott?

(nem mellesleg...én nem emléxem, h lett volna olyan rubrika, hogy orbánviktor, vagy gyurcsányferenc...csak fidesz és összefogás, korábban mszp, stb...)

high up! 2014.07.31. 11:27:37

Azt hallottátok, hogy a barom Bajjerescu anno mérföldgyüjtő kártyát váltott ki a Nömzöti Sólyom Airwaysre?

Ja persze tuggyuk, a légitársaság azért ment csődbe, mert a múlt század elején a libsik belepisiltek az uszoda vizébe.

FOLYTASSUK!

wolves84lb 2014.07.31. 11:29:41

@♔batyu♔:
"Undorodnak tőletek na, még egy LMP is fehér kesztyűben nyúl a magadfajtához. Pedig csupán attól, hogy benne van a liberális a nevében, nekik sincs esélyük."

Mármint mi van az LMP nevében? OMG......:)))) Azt ugye nem most tudod meg, h az LMP-ben az L nem a liberálist jelenti? :))))

high up! 2014.07.31. 11:30:14

Mi az?

Suttyó
panleproli
komcsi
AVH-s ügynök
offshore lovag
3/3-as ügynök

egy pártban?

Megoldás:
CSAK A FIDESZ!

2014.07.31. 11:30:25

@$$$=$$$: "az mszp-szdsz és utódpártjai szimpatizánsa."

:-DDD

Veetee 2014.07.31. 11:31:43

@Istóczy úr: De Franklin mondta, még ha nem is szó szerinti az idézet:

"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." This was first written by Franklin for the Pennsylvania Assembly in its Reply to the Governor (11 Nov. 1755)

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 11:46:54

@Veetee: Jó idézet, akkoriban legalább az amerikaiak 10%-ának volt választójoga.

Mindenki értelmezheti kedvére.

flort 2014.07.31. 11:52:06

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: én is. Kevés szórakoztatóbb okostojás van nála, aki ennyire nem érzi hogy hogyan működik a világ.

jolaca 2014.07.31. 11:52:28

@Veetee: Istóczy úrral nem érdemes vitába szállni; neki úgy tűnik, arra van kihegyezve a feladata, hogy minden új libsi-bolsi-civil-demokrácia-stb.-gyanús bejegyzésre rávetődjék a megjelenést követő percekben, bayer-stílusban mocskolódjék egy keveset (többre nem futja), majd az alaphang(ulat)ot így megadva elhúzzon a következőre. Percalapú számlázás.

(Néha élek a gyanúperrel, hogy ő maga Bayer, és ezzel a nicknévvel gyűri le abbéli keservét, hogy magyar felmenők híján őkelmének a nemesi "y" nem a neve végére sikeredett...)

willcox 2014.07.31. 11:56:04

Orbán nagyon okos, roppant ravasz és remekül manipulálja az embereket. Hatalmas rajongó tábora van, isszák szavait
bármit megtehet, mégsem fordulnak ellene. A harcos retorika remekül működik, eléri célját, remekül megosztja az embereket, eközben a miniszterelnök és hűbéresei nagy iramban gazdagodnak.
A baj csak az, hogy ennyi szegény ember nagyon régen volt országunkban, versenyképességben szinte leghátul vagyunk Európában, demokráciánk fényévnyire van a skandinávokétól.Nem mennek jó irányban a dolgok. Igazi államférfiak kellenének!!!

Veetee 2014.07.31. 12:04:48

@jolaca: Ilyen rengeteg van, minden blog tele van velük (bár istóczy úrral másutt nem találkoztam). Csak azt nem értem, miért jó nekik, hogy itt trollkodnak - én se megyek az ő játszóterükre, hogy a homokozóba sz@rjak...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:08:39

@jolaca: Viszont veled ellentétben szellemes figura.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:09:13

Ahogy Kövér megmondta: kommunista kutyából nem lesz demokrata szalonna. Háát, Viktor és sleppjéből nem is lett...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:10:05

@willcox: Miért ne szidhatná Orbán a demokráciát, ha 2010 óta megtudtuk hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy a demokraták?

Nem veszíthetett semmit.

Anselmo 2014.07.31. 12:12:00

@oszt jónapot: "Nabazmeg, akkor most kiderült, hogy tényleg a liberálisok a buzik."

elég sokat buzizol. szerintem érdemes lenne elgondolkodnod, miért mindenről ez jut eszedbe.

jolaca 2014.07.31. 12:13:11

@Csuti Ördögüző: Ebben nem vitatkozhatok Veled.
Ez ízlés és igény kérdése.

jolaca 2014.07.31. 12:20:10

@colonel Tigh: Neked is meg fogja említeni Csuti Ördögűző, hogy nem vagy vicces.

És igaza lesz. Amit leírtál, az nem vicc...

colonel Tigh 2014.07.31. 12:23:03

@Csuti Ördögüző: a vicc az, hogy ha ezektől a libsikomcsizós emberektől egyik napról a másikra megvonnád mondjuk azokat a jogokat, ami a liberalizmusból eredeztethető és csak azért élvezhetnek mert demokrácia van, na ezek véglények visítanának a leghangosabban, és panaszolnák tele rekordidő alatt a fórumokat - más nick alatt, ofkorz. Ja, hogy mondjuk akkor nem is kommentelhetnének? Többek között. Érdekes módon nem kell se a demokrácia, se a liberalizmus a magyarnak, mégis a Angliába, a kapitalista fertőbe megy az összes, nem pedig É-Koreába. De majd gejza vagy az okos birka mindgyá' mögmondja mijé.

willcox 2014.07.31. 12:23:58

@Csuti Ördögüző: Miért ne szidhatná, ha jobbá akarja tenni. De nem így van sajnos. Rossz az irány, rossz a cél. Nagyon naivnak tűnök mikor leírom, hogy igazi államférfiak kellenek, hogy elinduljunk felfelé.
Puritán, értelmes emberekre kellene szavaznunk, akik nem a saját zsebüket nézik. Oldalaktól függetlenül elég a romlott vezetőkből.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:24:02

@jolaca: Egy pillanatig se gondoltam, hogy az. Sőt, ez nagyon szomorú...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.07.31. 12:25:11

Bayert nem szabad komolyan venni, egyszerűen csak élnie kell valamiből. Mivel érteni nem ért semmihez, nem marad neki más, mint benyalni annak, akinek van valamije. Az egyetlen bibi, hogy Orbánnak csak egy segglyuka van és sok a nyelv körülötte. Csak az jut nyaláshoz, akinek hosszabb a nyelve, mint a többieknek...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:27:34

@willcox: Szidással semmit nem lehet jobbá tenni, csak ha alternatíva is van. Ha az alternatíva a ballib meg az a 20 éves váltógazdaság ami mögöttünk van, akkor nem veszthetünk semmit.

'Puritán, értelmes emberekre kellene szavaznunk, akik nem a saját zsebüket nézik'

Vegyük csak sorra mit akar a LIBERÁLIS DEMOKRATA EU Magyarországtól:

- hagyd békén a multikat
- hagyd békén a bankokat
- emeld a segílyt
- szüntesd meg a közmunkát

És mit akar a NEMDEMOKRATA Orvbán:

- mennyetek a picsába!

Nagy csoda-e, ha nem kell a liberódiktatúra?

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.07.31. 12:29:40

"Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen"

Igen buzikám, ezek létező harcok, konkrét végeredménnyel. A ti "harc"aitok meg megfoghatatlan faszságok, harc a gyermekéhezés, a rasszizmus, az antiszemitizmus, meg a tobbi homalyos, dagalyos bullshit ellen. Es ha penz kell drogra, rendeztek egy rock a drog ellen koncertet.

Van letezo harc, ami elvegzendo munka, meg vannak a liberalis alharcok, ami olyan mint a vattatepes, jol el lehet benne faradni, de a vatta utana ujra osszecsomosodik, es ujra lehet tepni.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:29:59

@colonel Tigh: angliába senki sem a demokrácia miatt megy. Lásd. a 6 millió magyarból vagy 600 ment el a fideszre szavazni a londoni követségre.

Ez egy agyament bolsi bullshit.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:31:21

@Csuti Ördögüző: Csak az a baj, hogy jobban élek mint négy év múlva...

willcox 2014.07.31. 12:33:03

@Csuti Ördögüző: Mikor puritán értelmes embereket írtam, nem Orbánra gondoltam. Politikusként gazdagodott meg brutálisan, mint ahogy a környezete is. Ilyen emberek nem viszik előbbre Magyarországot.

Éhes_ló 2014.07.31. 12:35:09

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege.(...) Cserébe lehettek ti is szabadok, és ha dolgoztok, kaphattok enni. Coki."

Ez pont olyan, mint a vég nélküli harcotok:
- a nácizmus,
- a fasizmus,
- az antiszemétizmus,
- a holokauszttagadás,
- az intolerancia,
- a vallásosság,
- az "avitt letűnt értékek",
- a család,
- a középosztály,
- a nacionalizmus,
- a szólásszabadság,
- a gyülekezési szabadság,
- a művészi szabadság,
- a történelem nem szátok íze szerinti értelmezése,
- a nektek nem szimpatikus emlékművek, emléknapok, megemlékezések ellen.

Az iszlamizmus, a terror és a terrorellenes harcotok csak a hab a tortán.

Talán a saját "harcaitok" számát kellene csökkenteni, majd számon kérni ellenfeleiteken a hasonlóan pozitív lépéseiket.
De nem megy, szemmel láthatóan.

Minden esetre ez jó út a sokadik bukásotokhoz, ezér eszetekbe ne jusson változni és változtatni.
Nekem ez így kóser.

nemecsek ernő áruló 2014.07.31. 12:36:35

@wmiki:

Kádár: A haldokló nyugat

Orbán: A haldokló nyugat

A többi csak duma!

ggiza 2014.07.31. 12:42:46

"megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon kloákák, senkiháziak, csődtömegek, nyomorultak, kretének, fizetett rettegők, hétpróbás gazemberek, végromlásban szenvedő, fertőzött, semmirevaló, felesleges, elviselhetetlen, rohadt, pusztulásra ítélt, aljas idióták táborát gazdagítom,"

Valóban az vagy. Itt meg is vég is lehetett volna, az utána írt sok baromság teljességgel érdektelen, nulla.

colonel Tigh 2014.07.31. 12:43:34

@Csuti Ördögüző: Na figyi csak, kurva könnyű lengetni a narancs zászlót cca 2000 km-ről, a biztos megélhetés mellett. Abban a létbiztonságban, amihez baromira semmi köze a Fidesznek. Kíváncsi vagyok négy év múlva mennyien fognak onnan a fityiszre szavazni. Vagy mondjuk mit gondolna, ha hazajönne, és megpróbálna munkát keresni az a kiscsillió, szoba festő, bar tender, amivel ott bőven jól él, de itt mit csinálna? Ja, de most látom 600-at írtál? Ez most komoly? Bocs, hát én vagyok a hülye, hogy ilyenre felveszem... Tudod te hányan élnek kint folyamatosan? 1,4 millió magyarnak van már angol adószáma... nyilván nem tartózkodik ott ennyi magyar egyszerre, de ez a szám nekem többet mond a te 600 fitymás szavazódnál, már bocsánat.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:51:15

@colonel Tigh: 'Na figyi csak, kurva könnyű lengetni a narancs zászlót cca 2000 km-ről, a biztos megélhetés mellett.'

Abszurd faszság. Ha egy szó is igaz lenne a ballib hazudozásból úgy a londoni gazdasági menekültek százezrével szavaztak volna az Összefosásra.

Kacsura 2014.07.31. 12:52:59

@Nzoltan: Néha te is jöhetnél. Nem kellene mást tenned, mint elismételned, amit az előbb írtál. De aztán gyorsan szedd a lábad...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 12:53:49

@willcox: Jó lenne ha érdemi kérdésekre reagálnál nem ezt a proli fost nyomnád.

J.László 2014.07.31. 13:01:26

Jáj jáj jáj, ezen a héten is felszámolták a demokráciát! Most már muszáj lesz kivándorolnom Indiába: a világ legnagyobb demokráciája + mindenki cigány. Ideális hely egy liberális számára:D

Lémusz 2014.07.31. 13:04:09

"akinek véleménye van, horribile, más véleménye van, az közönséges kloáka, senkiházi, csődtömeg, de főleg büdös liberális."
Nem tudom, hogyan tűnt fel ez az kijelentés. A politika, és az újságírás hangvétele már rég óta ilyen. És mielőtt azt hinnétek, teljesen egyetértek a szerzővel, ezen írás hangvétele sem más. Programok híján a pártok már csak a gyűlölet fenntartásával képesek fenntartani szavazótáborukat. A liberális eszmékkel azonban nem fér össze ez a hangvitel. Egy magát liberálisnak valló ember szájából olyasmit hallani, hogy "ha hatalomra kerülünk elintézünk benneteket" visszatetsző dolog.
Ha valaki a bűnözés esetében elnéző, és a megelőzésre koncentrál, akkor a politikában sem teheti az ellenkezőjét.
Visszatérve a hangvitelre. Nálam pártszimpátiától függetlenül lejáratja magát, aki nem megfelelő stílusban kommunikál. Még akkor is, ha szerintem igaza van.

_wood_ 2014.07.31. 13:10:03

nem írogat! kaszát fen, palackot tölt, riszt spájzol..!

mikka 2014.07.31. 13:22:15

Tehát...a magyar baloldali-liberális sajtó és megmondó emberek szerint én, mint európai polgár,
ha független, önálló, szuverén Palesztin államot akarok, tisztességesen megrajzolt határokkal, akkor fasiszta, náci állat vagyok. HA egyetértek a budapesti, Szabadság téri szobor állításával, a magyarországi német megszállás minden sértettjére, áldozatára emlékezve, akkor is náci, fasiszta disznó vagyok.

Ez a ti liberális demokráciátok.
Köszönöm nem kérem.
Ahogy a magyarok többsége sem kéri, kérte.
Viszlát a szavazófülkében, köcsögök.. :)

Szúnyog 2014.07.31. 13:23:30

Ez az a hisztiblog, amely sosem szólt a címéről (a Kárpát-medence politikai anatómiájáról), hanem csak egy napi hányás az indexen.
Ennyit is ér az egész.

Andy73 2014.07.31. 13:39:30

HA-HA, HA-HA

Tényleg vicces, ha valaki diktatúrának nevezi egy EU-tagországot, ahol szabad választásokon nyert a kormány.
Egy rakás párt indult, mások is nyerhettek volna, ha megfelelő alternatívát kínálnak.
Nyilván egyszerűbb itt fröcsögni, mint egy épkézláb ellenzéki pártot létrehozni.
Vicces, vagy inkább szánalmas.

high up! 2014.07.31. 14:01:08

@Andy73:

Így van, nem diktatúra van itt, hanem 80%-nyi ÁTLAGHÜLYEMAGYAR. Akiket 2002 óta kenterben sz-pat minden kormány, de őt nem ez érdekli, hanem annak örül, hpgy a tuskó hordószónoka okosnak, szorgosnak, az EU esze felett állónak nevezi őt.

Átlag 10 évenként azért az Átlaghülyemagyar lassan csak felfogja a csökött kis IQ-jával, hogy hát ez a vezér is átb.szta. Ilyenkor fogja magát az Átlaghülyemagyar, oszt becseréli a régi diktátort egy újra. Viszont az új is tudja amit a régi: szop.sd az Átlaghülyemagyart, miközben feldicsőíted a nagyságát - ettől a gatyára lekopasztott Átlaghülyemagyar csak még jobban fogja szeretni a vezérseggét.

Már most röhögök, amikor 2018-ra majd mindegyik Átlaghülyemagyarnak leesik a tantusz, aztán rohan majd Suttyófidiótáktól el a Suttyóbbikhoz (Jobbikhoz), hogy "stukstúra" változást eszközöljkön ki az élete megjavításában.
Nem normális ez a nép.

FOLYTASSUK!

k0Jack 2014.07.31. 14:01:56

el szoktam olvasni az ilyen politikai blogbejegyzéseket (na jó, nyilván nem mindet), meg a kommentek többségét is, és egyszerre szórakoztat és borzaszt el a tapasztalható hozzáállás, légkör, hangulat...

fehérfarkas 2014.07.31. 14:06:18

www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs&feature=youtu.be
Orbán Viktor 2007.10.23. beszéde - ajánlom figyelmébe ezt a beszédet az összes fidesznyiknek és Orbánt szerecsenmosdatónak. Vagy a memóriájuk rossz, vagy a tükröket már rég leszerelték a lakásukból, vagy már hozzászoktak, hogy saját maguk szembeköpésével zuhanyoznak, vagy annyira sötétek, hogy bármivel és annak ellenkezőjével is megetethetőek.
Aki 2007-ben Orbán fenti beszédéhe tapsolt, és ez alapján fröcsögött a szoci-kormányra, az hogyan tapsikolhat Orbán mostani beszédének?

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 14:13:32

Orv Bán egy zseni. Úgy dicsőíti Magyarországot az orosz sajtó mint a barátját.

Mindezt úgy hogy az EU dugja a lovettát a bugyinkba, továbbra is, tehát nem vesztettünk, csak nyertünk.

Mégis ki a f*szt érdekel hogy az európai balliba lapok szerint putyinszopó a Zorvbán?

hajrá gecik

Andy73 2014.07.31. 14:27:16

@high up!: Nem szeretem az általánosítást, se azt, ha a népemet leszólják.
A közvélemény kutatók szerint nincs lényegi változás a választások óta, a Fidesz most is 2/3-dal nyerne. Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, 4 év múlva is biztosan nyerni fog. A 2/3-ad természetesen sohasem garantált, de egyelőre nem mutatkozik komoly alternatíva az ellenzéki oldalon.

jolaca 2014.07.31. 14:27:42

@fehérfarkas: Nyugodj meg, egyetlen ilyen kordokumentum sem fog egyetlen hívőt sem gondba ejteni. Ahhoz gondolkozni kell, akkor meg már nem vagy hívő. A keresztény vallások alapjait is a "Credo quia absurdum" (Hiszem, mert lehetetlen) erősíti - akkor mit várjunk el Mária országának átlagpolgárától?

Saját tapasztalat: soha olyan Fidesz-szimpatizánssal nem találkoztam, aki emlékezett volna (sic!) ős-Orbánék önmeghatározására, miszerint ők az SzDSz ifjúsági csapata. A Főnök ennél már régen tovább is lépett: ha kell, előző napi kijelentését is szemberöhögve tagadja le.

jolaca 2014.07.31. 14:30:13

@Csuti Ördögüző: ...és Te erre büszke vagy.

Meghajolok emberi nagyságod előtt!

Lémusz 2014.07.31. 14:45:01

@high up!:
Tudhatnád, hogy a demokrácia alapja a nép bölcsessége. Ha megkérdőjelezed a nép szellemi színvonalát, akkor a demokráciát kérdőjelezed meg.
A "80%-nyi átlaghülyemagyart" nem tudom hogyan számoltad ki. A valóság azonban az, hogy a választópolgárok egy kis része szavazott a FIDESZ-re, még kisebb részei az ellenzéki pártokra, a nagy része viszont úgy döntött, hogy nem látja át ezt az érzelmileg túlfűtött, az adatok meghamisításával számháborúzó, valódi programokat mellőző kampányt. Ők mint ti sem, nem olvasták végig az új alkotmányt, nem végeztek jogot, hogy eldöntsék, melyik jogász hazudik, sem közgazdasági iskolát nem végeztek, hogy lássák, a foglalkoztatottak száma, vagy a munkanélkülieké a mérvadó. A káromkodós, egymást gyalázó stílus pedig mindegyik párttól eltaszították őket
Ezért úgy döntöttek, nem döntenek.

Ha valaki más szellemi képességeit kérdőjelezi meg, mert másként gondolkodik, az számomra ellenszenves dolog.
"Vannak okos emberek, akik hülyéskednek, és hülyék, akik okoskodnak."

Göntér László 2014.07.31. 14:48:55

Bayer Úrnak ez a nézőpontja és azt hiszi, hogy ez a valóság. Gondolom, hogy téved.
Az én látomásom: Egy nagy átlátszó üveglapot tesznek a négy sarkát alátámasztó álványra. Erre az üveglapra állítanak egy lovat. Mi pedig különböző helyekről nézzük ugyanazt a lovat. Ezután megkérnek bennünket, hogy mondjuk meg, hogy milyen a ló és rajzoljuk le,az elképzelésünket. Mindenki lerajzolja azt, amit látott. Az egyik előlről, a másik hátúlról, a harmadik az ő szemszögéből. Ezután a rajzolók elkezdik egymás képeit szapulni, hogy te jobboldali vagy, te meg baloldali, pedig mindkettő ugyanazt látta, csak más szemszögből. Hiba azt hinni, hogy az én nézőpontom a helyes. Én azokat tartom igazából értelmiséginek, akik tisztában vannak azzal, hogy a valóságot ők csak a saját nézőpontjukból látják és ez a nézőpont nem általánosítható a a teljes valóságra. Szerintem az ilyen értelmiségit el sem lehet pusztítani

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:02:56

@Anselmo: Diktatúra? Egy közép langyi diktatúrában puskatussal vernék le a veséjüket a kommentjeikért.
Nyisson már ki valaki egy Indexet, egy Origót, Hvg-t, Népszabit, kapcsolja be az ATV-t a Hír24-et vagy a Klub rádiót, és aztán mondja jó szível hogy diktatúra van!

Lémusz 2014.07.31. 15:07:38

@Csuti Ördögüző:
Remélem nem hiszed el, hogy a jelen helyzetben Oroszország az Ördög, az USA pedig az Isten, aki EU angyalokat küldött, hogy Ukrajnát Kánaánná változtassák.
A valóság az, hogy a nagyhatalmi csatározásokban az USA Oroszország határaihoz ért.
Mi viszont az USA uszítására nekiugorhatunk Oroszországnak - aminek persze az volna a vége, hogy kapunk, az USA pedig távolról figyeli - vagy megpróbálhatunk mindkét féllel jó kapcsolatokat ápolni.
Kíváncsi leszek, hogy az EU elvek alapján Oroszországot elítélő Lengyelország milyen segítséget kap majd a demokrácia bástyáitól az Orosz embargó miatti zöldség és gyümölcsválsághoz.
Remélem azért kapnak, de ez a lépés elárulta, hogy az Oroszország nem az egész világgal fog szembeszállni, hanem csak a hozzá közelebb álló részéhez. Ezzel is tesztelve az EU szakítószilárdságát.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:09:57

@mikka: Jól összefoglaltad. A "náci" kifejezést annyira kiüresítették, hogyha egyszer majd valóban jönnek az igazi nácik, már senki nem kapja fel a fejét a szóra..

oszt jónapot 2014.07.31. 15:10:33

@Anselmo: Ja, én kezdtem seggben csempészett telefonokról értekezni. :D

s 2014.07.31. 15:13:42

Békeidőben 313 forint egy euró.

A válság legrosszabb ideje alatt volt ehhez mérhető.

Oroszországot most fogja szétbaszni a világ pénzügyi rendszere szilánkokra. Pedig Oroszország nagy ország, tele ásványkincsekkel és energiahordozóval. Az orosz állampapírok kereskedésének a tilalmát csak azért nem rendelték el, mert az nagyobb válságot okozna a világban, mint az amerikai ingatlan balhé volt 2008-ban.

Magyarországot úgy fogja elsöpörni a legközelebbi világgazdasági vihar, mint tornádó a tollpihét. Mert nekünk semmink nincs, csak a nagy pofánk. Akkor majd teljesül orbán álma. Egy nem demokratikus, nem liberális rendszer első akasztott vezetője lehet, amennyiben nem sikerül kurva gyorsan elrepülnie valamelyik faszom banánköztársaságba.

oszt jónapot 2014.07.31. 15:17:56

@A megvalósult amerikai ólom..: "Diktatúra? Egy közép langyi diktatúrában puskatussal vernék le a veséjüket a kommentjeikért."
Ez bejönne, mi? Kisnyilas.

csabakirályfi 2014.07.31. 15:19:24

Ennek a Zsoltinak kicsit rövid a memóriája, mert írt ö másként is:
... ekkor alakult ki az az állapot, melyet a Fidesz akkori szóvivője és mai szószólója, Bayer Zsolt így jellemzett:
„...én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.”

Aszongya, elhagyta a pártot. Mostanában meg aszongya, övé az ötös számú tagkönyv?! De különben van stílusa, az egy mondatra eső jelzők száma senkinél nem magasabb, mint nála... És nem is akármilyen jelzők!!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 15:20:54

@Göntér László: Ha elfogadom a hasonlatodat, akkor ez nem csak Bayerre igaz, hanem a túloldalon található értelmiségiekre is. Ők is csak a saját nézőpontjukat fogadják el egyetlen lehetségesnek.
Az viszont nem nézőpont kérdése, hogy Bayer ordas nagy csúsztatásokra hívta fel a figyelmet az Index és a Népszabi kapcsán. ( A cím is erre utal.)

Halihó 2014.07.31. 15:21:27

@Göntér László: Szerintem Bayer csak a ló szerszámát látta. Alulról.

Halihó 2014.07.31. 15:22:30

@oszt jónapot: Ezek szerint Kádár alatt nem is volt diktatúra.

Macropus Rufus 2014.07.31. 15:26:17

@Istóczy úr:
en.wikiquote.org/wiki/Benjamin_Franklin

tudod: gúgli a jóbarát.
és nem kell itt adni az űberokost. Én pl. nem tudtam, hogy ezt Benjamin mondta, ezért rákerestem, és láss csodát, tényleg ő mondta.

Macropus Rufus 2014.07.31. 15:34:33

Sztem az alapvető gond ott van, hogy sokan úgy vélik egy diktatúra olyan mint pl. ÉKoreában van v. Romániában volt. Nem nem.

"A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat."
ennyi. Van itt olyan, hogy lövetni kell? Meg betltani blogokat? Nincs. Szóval jóreggelt kedves nem diktatúrában élők.

"A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat."
namost Viktorka nem egy autoriter hatalomgyakorlást szeretne tök véletlenűl? Oroszoknál ez van. Neki meg az nagyon szimpi. Szóval fel lehet ébredni, itt diktatúra készülődik, de sok helyen már érezhetően jelen van.

de akinek a magyar oldal nem okés:
"A dictatorship is a type of authoritarianism , fundamentally different to democracy , in which politicians regulate nearly every aspect of the public and private behavior of normal people."

van_itt_valaki? 2014.07.31. 15:59:52

@bjela szila: Namost a tej meg lisztérzékenyekkel mi a baj? Értem én, hogy egy utolsó kommunistának, mint te, elvtárs, mindenki ellenség, na de ennyire? Szerintem meg minden nagymagyarországos matricával meg pólóban szaladgáló egy buzi...

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 16:34:15

@oszt jónapot: A te bőséges kommentelési tevékenységed önmagában mutatja, hogy nincs diktatúra:)))

Anselmo 2014.07.31. 16:37:36

@oszt jónapot: "Ja, én kezdtem seggben csempészett telefonokról értekezni"

és ha azt mondom, segg, arról neked a homoszexualitás jut eszedbe? tájékoztatlak, hogy a nők is rendelkeznek ilyen testrésszel. Bár, ha akkora diktatúra van ahogy a posztoló mondja, akkor nyilván te is a börtönből nezetel, szóval szakértő lehetsz férfisegg témában, nem is kellene erről vitatkoznom veled.

Nzoltan 2014.07.31. 16:53:12

@Krutzifix: Nem nyomom narancs dresszben. Nekem nem tetszenek. Nem elég radikálisok. De ettōl még a mostani liberálisoknál nagyobb balfékek nincsenek.

Nzoltan 2014.07.31. 16:56:56

@feketeesfeher: Kipróbáltam. Napi 10 rugóért nem találni munkást. Nem agysebészt, hanem fizikai munkást. Pedig követ sem kellett volna törni. Ismerōseim detto. Aki megbízható, az meg nem ér rá, heteket kell rá cárni.

jolaca 2014.07.31. 17:15:00

@Nzoltan: Akkor én valamiről lemaradtam? Te és ismerőseid nem találtak havi 210e Ft-ért (átlag munkanapszámon számolva) munkára vállalkozót. Ez ugye azt jelenti, hogy a sorbaállással elérhető közmunka kényezteti el őket... Ezért gondolom, hogy valamit elnéztem.

Veetee 2014.07.31. 18:06:10

"Harc Brüsszel ellen, az EU ellen, az USA ellen, a buzik ellen, a cigányok ellen, a kommunisták ellen, az államadósság ellen, a norvégok ellen, a civilek ellen, a szabad pálinkafőzést kritikusai ellen, a magyar akácot kiirtani akarók ellen, a közműszolgáltatók ellen, a bankok ellen, a multinacionális cégek ellen, a gyermektelenek ellen. Örökös harc. Ez a diktatúrák lényege."

Hehe, ezt én írtam tegnap délelőtt a Magyar Hírlap cikk alá. Sosem gondoltam volna, hogy egy hozzászólásomra egyszer egy blogposzt építeni fog. :)

egerészölyv 2014.07.31. 23:06:23

Ez jó: valaki Bayer stílusát ezerszer ordenárébb stílusban pocskondiázza.
És ez az apróság elkerüli a posztoló híveinek figyelmét.

egerészölyv 2014.07.31. 23:08:04

Persze az alapprobléma ott van, hogy Bayer cikke számos tényt, számos igaz megállapítást tartalmaz, de ezekre a fröcskölődő, betegesen gyűlölködő posztoló valamiért nem fordított figyelmet.

egerészölyv 2014.07.31. 23:11:04

@nu pagagyí: a te stílusod állati eredetről tanúskodik.

egerészölyv 2014.07.31. 23:13:23

@oszt jónapot: egy olyan világban, ahol te és a bandád mondják meg, ki a normális, valóban csak illiberális eszközökkel lehet rendet teremteni. De abbal belenyuvadtok.

egerészölyv 2014.07.31. 23:15:07

@oszt jónapot: most éppen ti b¤szódtok szét, de félholtan még frecskendeztek egy kis sárgás savót, mint gömbászka a csizmatalp alatt.

egerészölyv 2014.07.31. 23:17:40

@Merlot: újabb gyurcsányista érv.

egerészölyv 2014.07.31. 23:19:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: te vagy. Nézz tükörbe. Egy ocsmány vadállat.

egerészölyv 2014.07.31. 23:19:42

@fvipera: cáfolnád, kérlek? Vagy csak fröcsögsz?

egerészölyv 2014.07.31. 23:20:48

@Veetee: a négerek biztos rá szavaztak.

egerészölyv 2014.07.31. 23:23:36

@Halihó: valahogy mégis a budiban végezte a Kádár-rendszer. Ezlrt is bűzlik a fejétől ;)

fehérfarkas 2014.08.01. 00:16:01

@A megvalósult amerikai ólom..:

Akkor ennyi erővel a Kádár rendszer sem volt diktatúra, mert ott volt Hofi, Markos-Nádas, Nagy-Bandó András, valamint nagyon sok kritikus cikk és könyv jelent a rendszer működésével kapcsolatban. De valahogy mégsem mondjuk a Kádár rendszert demokráciának.
Egyébként az általad említett sajtótermékek a Fidesz hatalomra kerülése előtt jöttek létre és azért tudnak ilyen kormánykritikusak lenni, mert a Fidesznek szerencsére nincsen elég hatalma felettük. Az internet korszakában az 1950-es években leragadt fideszes mentalitású médiacenzorok nagyon könnyen kijátszhatóak - ez a mi nagy szerencsénk.
Szerencsére a Fidesz nem tud mindenből kézivezérelt közmédiát, és agitprop pártsajtót csinálni (mint amilyenek a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Demokrata, Hír TV, Echo TV, TV2). Ráadásul az RTL Klub megszivatásával Európa egyik legnagyobb TV társaságát haragították magukra, amelyik most elkezdett rendes híradókat készíteni (ha az elmúlt 4 évben a meghunyászkodás helyett szintén normális híradókat készített volna, akkor ma nem lenne a Fidesznek 2/3-a).

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.01. 00:48:30

@fehérfarkas: Na ne röhögtess már. A Kádár rendszer viszonyait hasonlítani a maihoz..Látszik hogy fiatal vagy. Egy bizonyos szintig megtűrték a kritikát-okosan-de bármi csak a párt megfelelő szerveinek engedélyével jelenhetett meg. Hofinak megengedték hogy udvari bolondként fricskázza a vezetést, de ő is csak azt mondhatta a tv-ben, amit engedélyeztek. Egyfajta túlnyomás szelepnek szánták az ő tevékenységét. A Markos-Nádas számai egyébként közel sem voltak olyan rendszerkritikusak mint Hofié, és később is kezdték az ipart, akárcsak Nagy Bandó.
Ma bármelyik blogban bármi megjelenhet, a vezetés nem kontrollálja sem az írott sajtót, sem a könyvkiadást, sem az elektronikus médiát.
Ahol ilyen mennyiségű ellenzéki média jelen lehet ,ott egyszerűen ostobaság diktatúráról beszélni.
Az RTL szennyhiradóinak pedig nem igazán látom komoly eredményét, de csinálják, hiszen egy demokráciában megtehetik..

2014.08.01. 08:58:44

@$$$=$$$: értem. én objektíven szemlélem a dolgot. objektíven nézve pedig 2002-óta a fidesz a legjobb."
Ez nem objektív. Ez relatív. Tudod, valamihez hasonlítod. Nem fos ez, csak kaka. Keményebb. Ezért jobb?

2014.08.01. 09:03:20

@egerészölyv: Biztos, hogy velem beszélgetsz? Mert nem idézed, mire válaszolgatsz. Ja, aki gondolkodni mer, az hazudozó, ocsmány vadállat. Mennyi ma a forint? Tudod, ennyivel több az államadóssága. Amit neked kell kifizetni...
Hogy szerepelnek focistáink? Tudod, neked kell kifizetni a stadionok árát is. Nomeg a képzésük (?) és bérük is téged terhel...
Ha Bajer ugat, vele csaholsz te is?
Ha vonul a konda, te is ott röfögsz?
Vagy képes vagy kritizálni is néhány dolgot?
Ja, nem. Te ázsiai vagy. Miniszterelnököd megmondta, mire tart.
De te ennek örülsz...

pocaklakó minimanó 2014.08.01. 10:14:22

@fehérfarkas:

De a gondolatbűnig még nem jutottál el, ugye?

egerészölyv 2014.08.01. 19:44:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: fröcsögsz, mint egy pukkadozó locsolócső. És amikor valaki a piszkodba nyomja az orrodat, pislogsz, mert nem érted, mi az a szag.

wotan 2014.08.03. 18:03:14

Csak ennyit ragadnék ki a nagyszerü elemzésböl:
"Mi van azokkal, akik több szakmával a zsebükben, az egykor perspektívá(ka)t nyújtó életpályájukat a hajukra kenve nyomorognak a ti közbenjárásotokkal is elcseszett oktatási struktúra miatt "
Hát nem. A miatt nyomorognak, mert az elvtársaid (te magad is?) eladtátok-elloptátok jószerével az ÖSSZES TERMELÖ ÜZEMET! Ma jártam a MOM-nál, egykor Európa egyik tudásbázisánál - egy emléktáblát hagytatok belöle! Na ide tüntek a munkahelyek, egyebek mellett ez a nyomor egyik fö oka. Ùgy hogy csandesebben, barátocskám.

Sance · http://freakcinema.blog.hu/ 2014.08.03. 19:31:30

@bjela szila: 185 cm magas vagyok, eléggé kigyúrt testalkatú és 90 kg. Nem vagyok tej- és lisztérzékeny, liberális viszont igen (na nem a Fodor Gábor féle vonal híve, az csak az ő fejében létezik). Mondd, milyen érzés a jobboldali média által üresre pucolt agyú hülyének lenni?

bendeguz33 2014.08.03. 21:31:30

Mit is mondott ez az ember? Nem kell nektek demokrácia Magyarok, jobb nektek a diktatúra majd mi( vagyis én ) megmondjuk,hogy mit és hogyan csináljátok!

fog- és Bulawayo magiszter 2014.08.04. 23:29:38

@Sance: nem kell bizonygatnod, hogy libbant vagy. Ordít a stílusodról.

Sance · http://freakcinema.blog.hu/ 2014.08.05. 03:43:44

@fog- és Bulawayo magiszter: Én is szeretlek. További jó árokásást, egyszer kész lesz az a gödör!

fog- és Bulawayo magiszter 2014.08.05. 11:21:09

@Sance: könyörgöm, Schmitt levadászásakor is árokásásról vijjogtatok?

borzimorzi 2014.08.05. 21:55:17

@Csuti Ördögüző: Az EU április óta konkrétan egy kanyi vasat sem dugott Orbán bugyikájába. Innét fuss neki megint.

Üdv:
b

Bertalan Kiss 2014.08.08. 17:28:25

Érdekes, a megvadult liberálfasiszta csőcselék és szószólói rendszeresen mindenről megírják a véleményüket. Természetszerűleg kifordítva, álságosan, hazudozva és magukat támadhatatlan demokratának feltüntetve. Igaza van Zsoltinak, egyetértek minden szavával. Itt nem lehet béke, ezt a liberálfasiszta bandát el kell távolítani a közéletből. Rosszabbak, veszélyesebbek, mint anno a német fasiszták voltak. Anarchiát teremtenek, kirekesztenek és a legemberibb értékekből cinikusan gúnytárgyat fabrikálnak. A mostani liberalizmus rosszabb, mint a sztálinizmus volt, de hasonló állapotokhoz vezet, ha nem lépünk fel ellene! Propagandája is azonos azzal, goebbelszi és sztálini jegyekkel! Ballibes eszköztár: "Jó propagandista használ igazságokat, féligazságokat és hazugságokat, szelektál az információk között, bonyolult témákat vagy gondolatokat leegyszerűsítve ad elő, az érzelmekre játszik, támadja az ellenfelet, és gondosan megcélzott hallgatósághoz szól egy ügyet hirdetve." Na, ilyenek a liberálfasiszák,vigyázzatok velük!
süti beállítások módosítása