Miért NEM kell a Békemenet?

H_A Címkék: kampány sms civil társadalom Fidesz Békemenet CÖF Fricz Tamás Csizmadia László2014.03.24. 23:35

Bár nem kaptam meg a Békemenet soron következő - a Fidesz kampányzáró nagygyűlésével természetesen merő véletlenségből összefolyó - nagyon civil menetelésén való részvételre buzdító tömeg sms-t, sértettségemet félretéve, kitörő érdeklődéssel olvasom e példátlan kezdeményezés létjogosultságát bizonygató, fáradni nem akaró érveléseket. Már csak azért is, mert valami páratlanul cinikus bájt kölcsönöz ennek a mindig spontán, mindig időszerű szimpátiademonstrációnak, hogy ilyen görcsös-gondos előkészület övezi és előzi meg.

Mondom ezt úgy, hogy egyébként semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy választási kampány idején a nép kéretlen, politikai célú megkeresések tömkelegét kénytelen tudomásul venni, elviselni anélkül, hogy a telefonhívásokra, üzenetekre módjában állna válaszolni. Jelen esetben annyi történt, hogy sokunk Civil Összefogás Fórumának és a Békemenet oszlopos tagjainak oly sokat hangoztatott "civilségével" kapcsolatos eddigi tudását látta el megerősítő elektronikus kézjegyével a Bencsik-Csizmadia-Fricz-Bayer&Co.

Ebben viszont van bőven kivetnivaló. Nem csak az a baj, hogy a magyar társadalom fennálló hatalom melletti szánalmas és egyben félelmetes erődemonstrációját elutasító felére nézve sértő ez az állandó nemzeti büszkeséget és szuverenitást hangoztató, megbékélést hirdető, de folyton megbélyegző, kirekesztő, riogató felhangokkal tarkított retorika.

A baj az, hogy egy a civilségtől fényévekre eső szerveződés - ezúttal Fricz Tamás politológusok pironkodására kiválóan alkalmas, azaz épületesen nevetséges kampány megmondása szerint - "az emberek, a civil társadalom és az állam közötti folyamatos párbeszéddel, a mindenkori kormányok ellenőrzésével, a civil kontrollal" legitimálja a Békemenet szükségességét és elengedhetetlenségét. Ugyanis tudniillik: "A Békemenet óriási és méltóságteljes szimbóluma nemcsak annak, hogy nemzeti szuverenitást, demokráciát, közjót és jó erkölcsöt akarunk, hanem annak is, hogy mostantól a mindenkori politikai elit semmit nem tehet meg nélkülünk, nem határozhat nélkülünk, nem kezelhet le bennünket, véresen komolyan kell, hogy vegyen bennünket, mert erősek lettünk, büszkék lettünk és bátrak lettünk, s többé nem vagyunk szolgalelkek, hanem magabízó és állampolgárok."

És ha mindez nem volna elég, vegyük hozzá ehhez Csizmadia László CÖF-alapító eltökélt "civil" szándékát is, aki a Békemenet keretében nemzeti, társadalmi szerződést kíván átnyújtani Orbán Viktornak, mert Csizmadia László, CÖF-alapító szerint az emberek nagy többsége kéri a Fidesz-KDNP 2010-ben megfogalmazott programjának folytatását.

Nagy valószínűséggel nem tartozom az emberek nagy többségéhez. Olyannyira nem, hogy nyugodt lelkiismerettel tudok lefeküdni esténként, tudva, hogy miként eddig sem, úgy ezután sem veszek részt a fennálló hatalom dicsőségét megéneklő, a személyi kultusz építésén fáradozó, igazi, nemzeti, magyar, civil meneteléseken. Én már nagyon unom ezeket az MSZMP-s, SZDSZ-es, kádárista múlthoz való olcsó és okafogyott visszatérési kísérleteket, amelyek egy minden elképzelhető gátlástalanságot megszégyenítő közelmúltról próbálják egyre elkeseredettebben elvonni a köz figyelmét.

A mindenféle kritikát nélkülöző, folyamatos megerősítő, szolgalelkűséget elutasító szolgalelkű bólogatás számomra nem jelent sem párbeszédet, sem ellenőrzést, sem civil kontrollt, sem büszkeséget, sem bátorságot. A fennálló hatalom oldalán felvonulni, tapsolni és feltétel nélkül térdre borulni nem egyenértékű a demokráciával, a nemzeti szuverenitással, a közjó képviseletével és az egyesek által kisajátított jó erkölccsel. Négy évnyi kétharmados kormányzás után számomra nevetséges a múlt vélt és valós démonaival való értelmetlen hadakozás.

Én a jelenben, és a jövőben akarok élni, nekem ehhez nem kell Békemenet. Én nem akarok egy olyan látszólagos demokráciában élni, ahol a mindenkori kormányok ellenőrzése és a civilség kimerül a több száz milliós állami támogatás mellett tökélyre fejlesztett kormánypropaganda visszhangozásában. És végképp nem akarok egy olyan országban élni, ahol az emberek nagy többségére hivatkozva magasról lehet tenni az emberek másként gondolkodó, maga körül egy teljesen másfajta valóságot érzékelő, nem olyan nagy többségére.

U.I. Ha kérhetem, semmiféle nemzeti, társadalmi szerződést ne adjanak át a nevemben, és se telefonhívással, se üzenetekkel ne fáradjanak. Teljesen fölösleges.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr15877414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 12:47:43

@seol: 'Egyébként normális országban ha 1 politikus trafikhoz jut kapcsolatain keresztül, akkor botrány van.'

Melyik politikus jutott trafikhoz a kapcsolatain keresztül?

bizonyítandó: politikus
kapcsolatain keresztül jutott hozzá
ez tvellenes

ugye máris semmiről se szól a poszt?

seol 2014.03.25. 12:54:19

@MSZP Afrika Korps:

Jahogy ötleted sincs, miről volt szó akár 10 másodperce.

Segítek kicsit: a politikus férjének/húgának/gyerekének új cége ugyanez a kategória, Lázár dohánygyáras haverja dettó, Mészáros Lőrinc cégei hasonlóan.

Meg persze ki is gondolná, hogy kapcsolatokon keresztül történne, amikor ilyesmivel sosem foglalkozó emberek, kétnapos cégek nyernek?

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 12:56:03

@seol: 'Segítek kicsit: a politikus férjének/húgának/gyerekének új cége ugyanez a kategória, Lázár dohánygyáras haverja dettó, Mészáros Lőrinc cégei hasonlóan.'

Miért lenne ugyanaz? Ismered a törvényt?

seol 2014.03.25. 12:57:27

@MSZP Afrika Korps:

A törvényellenesnek meg ugye kicsit más a jelentése amióta fideszes házijogász a főügyész. Végülis a trafikosztásról szóló hangfelvételnél is csak a készítőt sikerült abajgatni. (Jó, nem vitték túlzásba, ugyan hülye a célközönség, de azért sokaknak feltűnt volna még így is, hogy van valami vicces a 'perlünk, mert felvetted, hogy lopunk'-ban.)

seol 2014.03.25. 12:59:24

@MSZP Afrika Korps:

Nem ugyanaz természetesen, ha a fiúcska nyer apuci segítségével, akkor már nincs is itt semmi látnivaló. Meg hát nem M.Lőrinc nyert, hanem a cége, nemde?

tarackos 2014.03.25. 12:59:38

@seol: Érthető de ismered a mondást a népről ami nem tanulta meg a történelmét. Meg van egy másik is az okosról, a hülyéről meg ki kinek a kárából tanul.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 12:59:54

@seol: 'A törvényellenesnek meg ugye kicsit más a jelentése amióta fideszes házijogász a főügyész.'

Mi a jelentése? Vmi konkrétum?

'Végülis a trafikosztásról szóló hangfelvételnél is csak a készítőt sikerült abajgatni.'

Trafikosztásról nincs hangfelvétel.

DFK 2014.03.25. 13:01:07

@ex-dr. vuk: Szóval nem köztelező "felvonulni". Az, hogy mit vizionálsz a jövőre, az nem jelent semmit. Kb annyi az értelme és a valóság tartalma, mintha én kijelenteném, hogy ha a "demokratikus ellenzék" nyer, akkor 2016-ban kötelező lesz körülmetélkedni.

Persze, értem én, fáj, hogy a baloldal kevés lesz április 6-án. Ezért aztán mindenféle hülyeségeket beszéltek. S igazán az a baj, hogy ti is tudjátok, hogy valótlanságokat mondtok, valótlanságokkal riogattok.

DFK 2014.03.25. 13:05:16

@ex-dr. vuk: Ezt a 90 %-t, ha bizonyítanád. Igen, volt olyan, hogy fideszes kapott koncessziót; de kérdem, kizáró ok a trafik koncesszióra, ha valaki fideszes? És olyan is volt, hogy mszp-s, meg olyan is, hogy szdsz-es kapott koncessziót. Na, erre varrjál gombot. (Ja, azok nem zavarnak).

seol 2014.03.25. 13:05:21

@MSZP Afrika Korps:

Természetesen nincs, sose volt, csak arról, hogy a fideszes gyűléske az amúgy törvényellenesen megszerzett pályázatlista alapján elmondogatja, kik nyerjenek és kik nem az adott városban. Az, hogy utána pont azok nyernek és pont azok nem, csak véletlen és nincs összefüggés.

oszt jónapot 2014.03.25. 13:05:24

@azbesztos: én nem szeretném, hogy ezek visszatérjenek, mégsem leszek ott a birkameneten. fú bazmeg, lehet, hogy nem vagyok épeszű???

fvipera 2014.03.25. 13:08:08

@maxval a gondolkodó birca: egy pártok felett álló civil mozgalomnak mi a szerepe egy kampányban?

ingyen vonulsz majd, vagy napidíjért. mennyit fizet most simicska/kubatov?

seol 2014.03.25. 13:08:37

@DFK:

Természetesen nem arról volt szó, hogy "volt olyan, hogy valaki fideszes", hanem arról, hogy 'politikus cége/férje/fia/haverja, fideszes kegyenc, fejenként 4-5 trafik, de van, hogy több száz'. De sebaj, ügyes próbálkozás, meg minden!

fvipera 2014.03.25. 13:09:37

@DFK: a békemenet adóereje kb. nulla. a társadalom eltartottjai vonulnak ott, a mi adóforintjainkból. ez a szomorú

seol 2014.03.25. 13:09:58

@fvipera:

Maxvalnak vannak komoly problémái, de nem fideszes. ;-)

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:10:17

@seol: A fideszes gyüléskének semmi köze nincs ahhoz a Zrt-hez aki elbírálta a pályázatokat. Vagy tudsz valamit? Ilyen hangfelvételt én is csinálhatok a saját trafikos ismerőseimmel, és elmondhatom ki nyerjen és ki ne.

+ a lista sem törvényellenes, vagy tudsz valamit?

'Az, hogy utána pont azok nyernek és pont azok nem, csak véletlen'

ilyen sem volt, vagy tudsz valamit?

Ha nem tudsz semmit az kevés lesz.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:14:06

@fvipera: 'ingyen vonulsz majd, vagy napidíjért. mennyit fizet most simicska/kubatov?'

biztos sokat fizet a fidesz, mert 2006 óta bármikor összeránt 100.000+ embert, a baloldal meg 200at, ellenzékben v. kormányon, tökmind1. Hülyék lennének oda vonulni ahol egy kanyit sem kapnak..:)

seol 2014.03.25. 13:14:10

@MSZP Afrika Korps:

És igazából az MSzMP Központi Bizottságának se volt köze a végrehajtó szervekhez, azok 'csak úgy maguktól'.

Nem tudom, lemaradtam, újabban törvényes az ilyen pályázatokat odaadni fideszes politikusoknak?

Az meg, hogy amikor épp nem hazudsz, akkor megpróbálod eljátszani, hogy semmiről nem hallottál, inkább a környezeted problémája, nem az enyém. ;-)

seol 2014.03.25. 13:15:36

@DFK:

A 'kötelező' rész valóban fantázia még, az 'ajánlott' viszont rég jelen van. Úgy mellékesen.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 13:19:47

@fvipera:

Miért kellene egy civil mozgalomnak pártok felett állnia?

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:23:27

@seol: Miért, te miről hallottál?

Megmakkantál amikor kérdeztelek?

seol 2014.03.25. 13:29:51

@MSZP Afrika Korps:

Ugye nem kellek ahhoz, hogy eljátszd, hogy te semmiről sem hallottál?

azbesztos 2014.03.25. 13:31:45

@shwarcz bácsi: A paksi Atomerőmű építését Gyurcsány és Bajnai akarta átjátszani az oroszoknak, de a moszkvai magyar kereskedelmi székház panama ügye miatt addig halogatták, amíg kifutott alóluk a "hatalom". Most savanyú a szőlő, mert Orbán egy nap alatt tető alá hozta a XXI. század legjobb magyar üzletét. Az a balfasz gyurcsány együtt vacsorázott Putyinnal ,de csak arra volt tehetsége, hogy lefotóztassa magát és eldicsekedjen, hogy csak ő tud Putyinnak úgy benyalni, ahogy más senki. Orbán nem nyalt be senkinek, nagyszerű üzletet kötött és áldani fogják még unokáink is a nevét, amikor Magyarországon még mindig sokkal olcsóbb lesz a villamos energia, mint nyugaton, ahol tízszeres áron szar francia erőműveket építenek, és kínlódnak az üzemeltetésükkel.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:33:19

@seol: Te már elmondtad miről hallottál, információértéke = 0. Van még valami amit elmondanál? Csak hogy lássam ki mit lopott?

fvipera 2014.03.25. 13:33:42

@maxval a gondolkodó birca: ok, kezdjük az egyszerűbbekkel. köztársasági elnöknek, legfőbb ügyésznek, ÁSZ elnöknek, bíróságoknak, AB-nek, függetlennek kell lenni?

oszt jónapot 2014.03.25. 13:33:43

@MSZP Afrika Korps: a lista, hogy ki milyen szavazó, önmagában törvényellenes.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:35:12

@azbesztos: Orbán miniszterelnök Úr csodálatos üzletet kötött.

Mi több, a sokáig az állami tulajdonlás fekete bárányaként emlegetett MÁV csoport tavaly NYERESÉGES évet zárt a hosszú komliberál dúlás után.

oszt jónapot 2014.03.25. 13:35:46

@azbesztos: Még mindig haldoklik a nyugat, mint a régi szép időkben, mi? :D
Nem lennék most az imperialisták helyében.

Tizenötmillió Magyarok 2014.03.25. 13:39:24

"és egyben félelmetes erődemonstrációját"

Hat pedig felni itt csak akkor kelett, amikor az mszp volt hatalmon.
Kizarolag akkor lottek emberekre, sortuzek csak akkor voltak, amikor az mszp volt hatalmon. 1956-ban es 2006-ban.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:39:42

@oszt jónapot: A HVG már bizonyított Baján is. Itt sem közöl semmiféle listát.

azbesztos 2014.03.25. 13:39:46

Te csak danold vágyazkozva az Internacioná"lét", de a "lét", remélem amíg még élsz, nem ti fogjátok lenyúlni. Annyira elég volt a tolvajbandátokból, a nylon zacskós elvtársi adományozásaitokból, a hazug erkölcstelenségetekből, a milliomos létetekre elbohóckodott éhségmeneteitekből, a ferik ki tudja honnan lett milliárdjaiból, a kettős-hármas állampolgárságotokból, a gyűlölködő mocskolódásaitokból, hogy ha nem is megy el mindenki a Békemenetre, (mert szerintem veletek béküljön meg a hóhér) a szavazófülkében mindenki tudni fogja, hova húzza az X-et.

oszt jónapot 2014.03.25. 13:41:34

@MSZP Afrika Korps: a bajai bukta után a HVG korrekt módin vitte is a balhét. veletek ellentétben, akik akármilyen bizonyíték ellenére képesek vagytok hazudni, hogy nem volt taggyűlés, nincs itt semmi látnivaló.

oszt jónapot 2014.03.25. 13:42:17

@azbesztos: aztán ha mégse, akkor max felgyújtjátok a várost megint.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 13:43:41

@fvipera:

Ennek mi köze a civil szervezetekhez???

A bíróságoknak függetlennek kell lenniük, ez tény. De ugyanez nem igaz se a köztársasági elnökre, se a legfőbb ügyészre. Az ÁSZ-elnök esetében meg nem világos.

seol 2014.03.25. 13:44:42

@azbesztos:

Azért valld be, hogy a második mondat után nem álltad meg elröhögés nélkül. :)

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:45:49

@MSZP Afrika Korps: semmi gond. majd ha visszahozzak az orszagbol kilepesi tilalmat akkor leulsz gondolkodni. addig meg mantrazd a propagandat.
Gondolom ujsagot sem olvasol tulzottan, ami nem partujsag. Abban nem lesz benne, hogy hanyan vesztettek el a 20 eves vallalkozasukat a trafikmutyi miatt. Meg az sem, hogy kinek a kije kapta meg. Gondolom a szekszardi fideszes kitalalasat meg szimplan nem hiszed el :D

oszt jónapot 2014.03.25. 13:45:59

@azbesztos: de ha lehet most ne a belvárost, odaköltöztem.

ds3 2014.03.25. 13:46:39

@MSZP Afrika Korps:
www.vg.hu:
"pályaműködtetési szerződés szerinti állami finanszírozásnak köszönhetően – a MÁV Zrt. pozitív üzemi eredménnyel zárt"

Ja, ha a költségek 80%-át másnak kell megfizetnie, akkor nem nehéz :)

seol 2014.03.25. 13:46:49

@azbesztos:

Azért 'a feri' 20 év alatt szedett annyit össze, amennyihez M. Lőrincnek 2 év, Simicskának meg kb. fél kell. De azért köszönjük, hogy felmondtad a kötelező újkomcsi szlogeneket. ;-)

Orban VikTROLL 2014.03.25. 13:47:52

@oszt jónapot: "aztán ha mégse, akkor max felgyújtjátok a várost megint."

Semmi kozod hozza, a mi varosunk, magunknak gyujtjuk.

ds3 2014.03.25. 13:48:41

Különben nem tudom minek vitatkozunk itt néhányan egy bérkommentelővel. Láthatóan jól kioktatták, hogy mire reagáljon, mibe kössön bele, és miről ne vegyen tudomást.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:49:33

@MSZP Afrika Korps: hahaha jol tippeltem :D

az ilyen a szeme elott tortenteket sem fogja elhinni ha a partvezer azt mondja h nem igaz.

olvass Orwellt :)

seol 2014.03.25. 13:50:35

@ds3:

Unatkozik az ember ennyire, igen. :)

Meg mindjárt jön a rész, amikor megjön egyetérteni magával más nicken, aztán meg összekeveri a bejelentkezéseket. Türelem.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:50:40

@ds3: szerintem nem berkommentelo hanem tenyleg ennyire fanatikus. vannak ilyenek. lasd fidesz szavazotabor. meg nem vettek eszre h melegitik a tepsit.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:50:58

@ex-dr. vuk: 'majd ha visszahozzak az orszagbol kilepesi tilalmat '

De hát az is az msz(m)p volt, mint a tengerparti villalakó.

jó gyorsan váltogatod a témát.

seol 2014.03.25. 13:51:43

@ex-dr. vuk:

Szerintem az 'olvass' felszólításra nyílik a baseballütő a zsebében. Az ilyen komcsi szokás. ;-)

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:52:11

@ds3: Állami támogatás mindig volt a MÁVnál, mégis veszteséges volt Orbán miniszterelnök Úrig.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 13:53:41

@ex-dr. vuk: Ellentétben a haveroddal te tudsz valamit?

Mondjuk olyasmit mint pl. adócsalás és közokirathamisítás a vád az MSZP ex alelnöke ellen...

seol 2014.03.25. 13:54:15

@MSZP Afrika Korps:

Hát igen, furcsa lehet az agyacskádnak, hogy a mostani maszop jóval jobboldalibb, mint kedvenc újkommunistáid. :))

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:54:18

@MSZP Afrika Korps: amiota "Orban miniszterelnok ur" seggebol jon a napfeny azota vilagosabb is lett, mi? :D
csak nem a te fejedben.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:54:54

@MSZP Afrika Korps: aha ennek sok koze van a trafikmutyihoz. most jon a tereles szakasz :D

seol 2014.03.25. 13:55:15

@MSZP Afrika Korps:

Hú, már megérte, hogy nap 2 órában ez a hír a "köztévén" hetek óta, a végére sikerül megjegyezned. :))

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:56:08

@MSZP Afrika Korps: igen az az mszmp csinalta, akinek az emberei ma a fidesz padsorokban (is) ulnek. soroljak nehanyat? kell a teljes lista?

azbesztos 2014.03.25. 13:56:13

@ex-dr. vuk: Az veszítette el a trafik "vállalkozását" aki sohasem volt vállalkozó és a trafikját pályázat nélkül, elvtársi adományként kapta a haveroktól, és most kiderült, egy valódi pályázatot nem képes megírni és beadni. Mert a bolsik alatt nem kellett pályázni, csak leszólni a kinyalt seggű főelvtársnak, hogy "adjátok ki neki az engedélyt, a mi kutyánk kölyke". Végre nemcsak a vérbolsik csókosai és a multik kapnak állami pályázatokon lehetőséget, hanem a tehetséges, eddig kisemmizett magyar emberek is. Éljen a haza!

ex-dr. vuk 2014.03.25. 13:58:51

@azbesztos: a fidesz elott nem kellett hozza engedely, az megvan, ugye?... Es az, hogy az elmult 20 evben mar nem kadar van?
Lehet lepest kene tartanod...

seol 2014.03.25. 13:59:34

@azbesztos:

Ó, amikor az ilyen idióták "megfejtik", hogy az a ~45.000 ember, aki eddig cigarettát árult, most meg elvették tőel a jogot, mind maszopos komcsi volt. (Mondjuk eleve vicces, amikor a fideszférgek komcsiznak. :) )

De most már a tehetséges fideszes pártfunkcik is árulhatnak, eddig nem engedték kibontakozni a tehetségüket!!

seol 2014.03.25. 14:00:36

@ex-dr. vuk:

A fideszesek nagy részének ez az elmúlt 20 év egy kellemetlen, furcsa időszak, ezért is igyekeznek visszatérni az 50-es, 60-as évekhez.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 14:00:40

@ex-dr. vuk: na, tehát nincs a fidesz vezetői között egy mszmp káder se. De mi ebben a hír?

És mit keres pozsgay meg szürös a listán, akik még csak nem is tagjai a fidesznek?

azbesztos 2014.03.25. 14:02:05

@seol: Ha annyira jobboldaliak az elvtársaid, miért verik a mellüket, hogy náluk vannak a baloldali értékek? Miért viselnek piros göncöket, miért éneklik és bömböltetik a kocsijaikban a komcsi dalokat, miért hazudják, hogy a szegények nagy barátai, amikor soha senki hozzájuk fogható mértékben nem zsigerelte ki a szegényeket? Most ti azt hiszitek mi olyan hülyék vagyunk, hogy a tisztességest és jót baloldalinak hisszük, és ezért rátok, a gyurcsány-bajnai-mesterházy- Scahiffer féle ál"jobboldali" baloldaliakra fogunk szavazni?

Patreides · patreides.blog.hu 2014.03.25. 14:02:42

A leglényegesebb kérdés szerintem az, hogy

1. Ki osztja szét a civil szervezeteknek kiutalt állami pénzt,
2. Ki, és milyen arányban kapja meg ezeket a pénzeket.

Ha ez világos, innen már tovább lehet indulni a dolgok elemzésében.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 14:03:11

@MSZP Afrika Korps: amugy "vad" barmi lehet. akkor szolj, ha eliteltek.
feljelenteni barkit barmiert lehet, aztan ra lehet mondani, azonnal, hogy "eljaras folyik ellene", es egy ilyen eljarast 10 evre is el lehet nyujtani.
Sot szerintem ha a fidesz marad, akkor elitelni is el lehet barkit barmiert. Egyelore meg a birosagokat nem kebeleztek be, de ami kesik nem mulik. A fobiro mar fideszes, csak ugye a birokat nem sikerult kirugdalni mert a kis genyok alkotmanybirosagban megtamadtak a kenyszernyugdijazast ahah, szoval meg kell varni amig kipusztulnak es az uj birok mar partpincsik lehetnek. Ja ezert kellett (volna) az ugy-athelyezes is, amit szinten az alkotmanybirosag torolt el, hogy ha mar van valahol egy pincsi akkor atrakhassak oda az ugyet. Hat nem jott be ez sem, szoval mar rajottek, hogy az alkotmanybirosagot kell fideszesiteni eloszor, be is toltak 4 embert oda azonnal.

Tovabb is van, mondjam meg? :)
Mikortol fogsz rajonni, hogy diktatura van? Te szerintem sosem :D

fvipera 2014.03.25. 14:05:35

@maxval a gondolkodó birca: mondtam, az egyszerűbben megérthetőbbekkel akartam kezdeni. de szerintem nem fogunk messzire jutni, ha szerinted a köztársasági elnöknek vagy ÁSZ elnöknek vagy legfőbb ügyésznek nem kell függetlennek lennie.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 14:05:43

@MSZP Afrika Korps: szerintem probald meg figyelmesen vegigolvasni a neveket...

seol 2014.03.25. 14:06:48

@azbesztos:

Nem tudom, feltűnt-e kedves retardált, de csöppet röhejesnek tartom a maszopot is, meg károsnak is, még ha nem is annyira, mint drága újkommunistáidat. A fonalat meg nevetségesen gyorsan sikerült elvesztened, persze a brosúrafelkérődzés közben ez megesik.

A szegénykizsigerelést emlegetned meg, körülnézve, kitől és mit loptak el kedvenceid az elmúltnégyben, nagyjából ugyanolyan groteszk, mint a komcsizás. Dehát ha valamit sikerült nagy nehezen bemagolnod, nem hagyhatod kárbaveszni, nemde? :)

seol 2014.03.25. 14:09:10

@ex-dr. vuk:

Mondom, a túlzások pont nekik segítenek: nincs diktatúra. Valami agresszív és buta téeszelnökautokrácia 'van', de az nem ugyanaz.

azbesztos 2014.03.25. 14:09:16

@seol: 45 ezer ember nem árult cigarettát, legfeljebb legfeljebb 45 ezer helyen (multi bevásárló központokban, benzinkutaknál, stb) árultak kizsigerelt alkalmazottak. Most nektek az fáj, hogy a multik nem tudják az ebből származó nyereségüket a továbbiakban kivinni az országból. A "trafik mutyival" sok tízezer új munkahely jött létre, mert a korábbi helyeken, az alkalmazottakkal többlet munkaként végeztették a cigi árusítást, ők legfeljebb az irgalmatlan túlmunkától szabadultak meg, de munkájukat nem veszítették el. Csak az néhány ezer magán trafikos helyzete változott, akik ezentúl nem örök-trafikként, hanem pályázaton nyert koncesszióként végezhetik a munkájukat. (Mármint azok, akik képesek voltak egy eredményes pályázatot írni.) Így elvált a szar a májtól.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 14:10:29

@fvipera:

A KE politikus. Ráadásul Mo-n a parlamenti többség kinevezettje. Független KE sosem volt még. Az eddigi leginkább független Sólyom volt, de ő is érezhetően képviselt egy adott eszmeiséget. Szerintem ebben a formában eleve teljesen felesleges a KE intézménye.

A legfőbb ügyész pedig a végrehajtó hatalom keze. Nyugaton eleve a kormány nevezi ki. Mo-n kommunista maradvány a parlamenti kinevezés.

Egyedül az ÁSZ-elnök esetében gondolom, hogy szükséges lenne fokozottabb függetlenségre.

seol 2014.03.25. 14:14:06

@azbesztos:

A kb. 50.000-ből 1000-nél kevesebb volt üzletközpontos. A további propagandafelböfögést is ennyire kell komolyan venni, most komolyan nincs egy legalább átlagos a sok idióta agitpropeller között, aki képes lenne kicsit átfogalmazni a betanultakat? (Bár a 'régen többletmunka volt a trafikban a cigiárusítás' elem mintha új lenne.)

seol 2014.03.25. 14:16:15

@maxval a gondolkodó birca:

(Az, hogy nyugaton 'a kormány' nevezi ki a főügyészt, nem jelenti automatikusan azt, hogy pártkatona. Pláne nem azt, hogy ennyire, mint itt.)

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 14:16:56

@ex-dr. vuk: 'amugy "vad" barmi lehet. akkor szolj, ha eliteltek.'

Miért gondolod hogy a hamis útlevelet a nyakába akasztják és megrovást fog kapni azt mehet?

azbesztos 2014.03.25. 14:17:11

@seol: A bolsik 8 millió magyar állampolgártól lopták el kétmillió kiszolgáltatott segélyes pénzét. Mert segélyes volt a 10000 forinton vett rokkant nyugdíjas, a 40 éves korában nyugdíjazott rendőr, a magánnyugdíjpénztárak hatalmas felügyelő bizottságainak milliós fizetésű tolvajserege, a nagy állami cégek vezetői állományához kapcsolódó szórakoztató "adminisztrátor" konzum csőcseléke, a közhivatalok bürokrácia gyártó sisere hada, nem is szólva a jelentős számú szoláriumbarna gyerekgyártógépekről. Most, hogy ezek valamiféle hasznos tevékenységre lettek kényszerítve nagy a sikoltozás a a balnyaloncok körében. De ez csupán édes zene a magyar emberek fülének.

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 14:17:29

@ex-dr. vuk: A neveknek a pozikkal együtt van információértéke.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 14:18:12

@seol:

A kormány nyugaton ellenzéki főügyészt nevez ki?

:-)

azbesztos 2014.03.25. 14:20:46

@seol: Vedd bele a presszókat, éttermeket, kocsmákat, mozikat, szinháza büféit, a kiskereskedelmi üzleteket is, kiszolgálóknak csak plusz munkát jelentett a cigarettával való bíbelődés. Azért mert nem árulhatnak cigarettát eznek az üzleteknek haszna nem csökkent, a vandéglátóhelyeknél különösen nem, mert jóval olcsóbb lett az üzemeltetés, a fokozott takarítás, különleges szellőzés elmaradása miatt.

seol 2014.03.25. 14:21:00

@azbesztos:

Néha azért kikacsinthatnál, hogy ez csak paródia. Bár fideszeseknél nem működik az 'ember ennyire buta nem lehet'-módszer, ez is igaz. :)

azbesztos 2014.03.25. 14:21:59

@seol: Lenyűgöző az érvelésed.

seol 2014.03.25. 14:23:05

@azbesztos:

Azt azért tudod, hogy a cigarettaárusításnak nincs köze ahhoz, dohányoznak-e szórakozóhelyeken? Jó, ha valaki ennyire buta, könnyen hiszi, hogy attól, hogy két mondatban szerepel a 'cigi', egyből van logikai összefüggés is közöttük. :))

seol 2014.03.25. 14:23:40

@maxval a gondolkodó birca:

Lehet, hogy nyugaton valamivel értelmesebb skatulyázásokat is ismernek?

seol 2014.03.25. 14:24:27

@azbesztos:

Ehhez szerintem elég annyi, hogy összetett mondatokat használtam...

MSZP Afrika Korps 2014.03.25. 14:35:17

Felháboríttó a fidess korupció!

Égre kiált a fidess médiatúlsúly!

Az INDEX jelenleg főoldalas politikai blogjai:

Ténytár - Összelopás
Átlátszó - Összeomlás
Drerőss - PM-SZDSZ
ArsBoni - Összefosás
Hacsaknem - Együttlopunk
Proszektúra - Összeváltás

Igaz, van vmi macskás meg kajás blog is kint.

oszt jónapot 2014.03.25. 14:38:58

@Orban VikTROLL: inkább az én városom, mint a tiétek, parasztok.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 15:04:43

@MSZP Afrika Korps: nem gondolom. azt gondolom, hogy aki bunozott azt iteljek el. Ha bunozott.

A baj ott van, hogy te azt hiszed, hogy a melyen tisztelt I Viktor kiraly udvaraban nincs bunozes... Huzd ki a fejed a seggedbol es nezz korul... Gondolom a felcsuti polgimester a szazmillioit napszamos kapalassal szerezte, simicskarol mar nem is beszelve. Es persze ezek csak a jeghegy csucsa.

En elismerem, hogy a masik oldal es tolvaj, sosem mondtam mast. De legalabb diktaturat nem epitettek es nem probaltak meg a torvenyeket atszabni arra, hogy a lopas torvenyes lopas legyen (mint a trafikoknal, takareknal, stb). Ok loptak es kesz. Volt elszamoltatas? Miert nem?

Kar, hogy neked minden fekete vagy feher. Szerinted ha valaki az egyik oldalt utalja akkor a masik oldal segget nyalja.. Nem igy van. De van a rossz es a NAGYON rossz. Ezekbol lehet valasztani, mas nincs.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 15:05:51

@MSZP Afrika Korps: hja az index meg nem fideszes. sot, egyelore nem ult fel a fenyegeteseknek sem. faj, mi?

az m1-en nem is fogsz hasonlot latni, nyomokban sem :)

ex-dr. vuk 2014.03.25. 15:15:30

@maxval a gondolkodó birca: nagy nem a kormany nevezi ki... Nalunk is kinevezhetne pl. az alkotmanybirosag, vagy hasonlo fuggetlenebb szervezet.

szerinted fideszlandban ha valakit a kormany nevez ki az mennyire lesz fuggetlen?...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 15:25:14

@ex-dr. vuk:

De, jellemzően a kormány nevezi ki. Pl. az USÁ-ban az elnök, meghatározatlan időre, s bármikor leválthatja.

azbesztos 2014.03.25. 15:27:26

@ex-dr. vuk: Hülyeség. Mitől lenne tolvaj a felcsuti polgármester? Százmilliója több ezer embernek van, sőt milliárdja is néhány tucatnak, de ha vagyonnyilatkozatokban bevallják, és nincs adótartozásuk, kinek mi közte hozzá? Tolvaj az, aki MSZMP feliratú titkos páncélszekrényben tartja a non profit politikai szervezet pénzét, aki orgazda, mert titkos, ki tudja honnan szerzett pénzeket nylon zacskóban osztogatja valamiért, valakiknek, vagy aki a millióit eltitkolja a vagyon nyilatkozatában, aki Ausztriában parkoltatja az ilyen pénzeket olyan számlán, melynek forrása nem szerepel a vagyon nyilatkozatában, vagy Bissau Guineai hamis útlevéllel álnéven rejtegeti itthoni bankokban. Ha az illető ráadásul egy olyan párt alelnöke, mely a közvagyon 1990-es lenyúlásáról híres, és ő maga, hatalmas vagyona ellenére éhségmeneteken cirkuszol, akkor nem kell magyarázni épeszű embereknek, hogy az ilyen vagyon törvénytelen, a rejtegető meg bűnöző.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 15:32:32

@maxval a gondolkodó birca:

letezik olyan orszag, ahol a kormany/elnok partatlan embert nevez ki. Magyarorszag nem tartozik ezek koze...
Nezd csak meg skicc pali, ader.. egy olyan posztra, aminek a partpolitika felett kellene allnia.
nem biztos, hogy usa-elnokhoz kellene hasonlitanod orbancot.

ex-dr. vuk 2014.03.25. 15:35:20

@azbesztos:
"Százmilliója több ezer embernek van"
Jaja es mindenki 1-2 ev alatt szerezte nullabol ugy, hogy azon kivul, hogy orban segget nyalja semmilyen valamirevalo vallalkozasa nincs :)

Ha elhiszed, lelked rajta.

Gondolom a trafikok haverok kezere jatszasa meg a simicska-ceg allami milliardokbol felpumpalasa a szemedben egyaltalan nem szamit bunnek, sot. (elhiszem, hogy a torvenyi hatteret megteremtettek hozza, igy nincs szukseguk takargatasra: nyiltan fosztogatnak) Ez jobb, ugye?

ex-dr. vuk 2014.03.25. 23:07:08

@DFK: sikerult szorol szora idezned a fidesz hivatalos valaszait. gratulalok hozza.
süti beállítások módosítása