Felcsút nem politikai ügy?

H_A Címkék: faluház Orbán Viktor Felcsút Mészáros Lőrinc2014.02.01. 18:17

Sok minden fog még történni Felcsúton - olvasom a sokunk számára akár egy kiadós fenyegetéssel is felérő miniszterelnöki üzenetről szóló hírt. Az a helyzet, hogy Felcsúton nem volt még faluház, úgyhogy én a magam részéről örülök, hogy most már ebben sem szenved hiányt a település. De annak talán még jobban, hogy ha már ünnepélyesen átadták az épületet, a település híres szülöttének is jutott pódium egy 7 perces felejthetetlen szereplésre. Fogalmam nincs, mi mindenre gondolhatott politikai ellenfeleinek célzott pökhendi eszmefuttatásában a miniszterelnök úr, de egyáltalán nem csodálkoznék, ha már a rezsicsökkentés emlékparkját, a nemzeti trafikmúzeumot, vagy az EU elleni szabadságharc kutatóállomását terveznék a "csúnyácska víztorony" tövébe, a nemlétező faluközpontba. Mondjuk a stadion és a repülőtér közé elkelne egy metróvonal is, de nem akarok ötleteket adni, a helyzet már régen nem komikus.

Talán ezért is van az, hogy egyre nehezebb józan ésszel értelmet találni ezekben az egyre gyakoribb, egyre gátlástalanabb Orbán-féle öntömjénező, lábszagú anekdotázásba burkolt litániákban, nekem őszintén egyre komolyabb aggályaim vannak az ország első emberének mentális egészségi állapotával kapcsolatban.

Akárhogy gúnyolódnak, akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján. (...) Magyarország olyan ország, ahol ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. (...) Azon dolgoznak, hogy magyarnak lenni továbbra is felemelő érzés legyen, és legyen kifizetődő is. Sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is.

Ha figyelmen kívül hagyom is esetleg, hogy Orbán a Hír TV manipulált felvételére hivatkozva, visszataszító módon poénkodott Mészáros Lőrinc polgármester nyakával, amelyben szerinte sem úttörő nyakkendő nem volt, sem kötél nem lesz (érdekesen hangzó viccelődés ez egy politikai pályafutását KISZ-titkárként kezdő, értsd: az ifjú kommunisták közé önként dalolva belépő, pocakos és már nem annyira fiatal demokrata szájából) a fent idézett gondolatok mégiscsak mellbevágóak.

Mert a legszörnyűbb az, hogy Orbán valóban nem érti, de legalábbis úgy tesz mintha nem értené, mi a gond azzal, hogy egy ország 1800 fős településén, a miniszterelnök házának egyik végében milliárdos alapítvány terül el, a másik végében milliárdos stadion magasodik, a kertje végében pedig több száz millió forint elszámolható közkiadási keretösszegből turisztikai kisvasút épül.

Hogy ez nem politikai ügy? Van olyan szeglete a hanyatló Nyugatnak, ahol ez ne lenne politikai ügy? Valóban mindenki hülye, aki felteszi a kérdést: Felcsút településrendezési problémái valóban a legfontosabbak ebben az országban, annyira fontosak, hogy ekkora hatalmas tőkekoncentrációt igényelnek? És ugye, amikor az egész ország építéséről beszélünk, meg a karaván dicső haladásáról, akkor Esztergomot és a hasonló településeket is beleértjük? Ahol esetleg nem esznek elég narancsot, és nem szeretik eléggé a focit az emberek? Ahova egyáltalán nem jutnak milliárdok, ahol iskolákat zárnak be, ahol 50 kilométeres körzetben nincs munkalehetőség, ahol a polgármester más csapatban játszik, és nem a miniszterelnök kebelbarátja, és amelyek esetében a kormány nem vállalja át nagylelkűen a település adósságát?

Hát ezek miatt a kérdések miatt politikai ügy az, ami a miniszterelnök falujában történik. A félreértés ott van, hogy ezen már régen nem gúnyolódunk nagyon sokan. Ez nem gúnyolódás, Viktor, ez megbotránkozás. Elszörnyedve, megütközve szemlélik nagyon sokan, hogy - Felcsúttól mindenféle értelemben távol eső -  településeiken nemhogy pláza, operaház, vagy királyi vár nem épül, de még a nyugdíjasklubként funkcionáló közösségi viskót sem tudják szigetelni, pedig évek óta beázik szegény.

És akkor mi van? Semmi, marad a nemzeti színű szalaggal átkötött, szívet dobogtató sallang: hogy ti azért dolgoztok, hogy magyarnak lenni ne csak felemelő, de kifizetődő érzés is legyen. A fenti ábra szerint sokatok számára rendkívül kifizetődő magyarnak lenni, és azt mondani, hogy az adófizetők pénzének önkényes osztogatása mellett átvállaltatok milliós tartozásokat. De azok számára, akiknek egyáltalán nem ennyire kifizetődő magyarnak lenni, azoknak Felcsút, a maga világszenzáció számba menő stadionjával, épülő kisvasútjával, és pár év alatt rohamosan meggazdagodott polgármesterével együtt egy istentelenül nagy és büdös politikai ügy. Világos?

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr425792864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fvipera 2014.02.02. 16:50:16

@Amator: miért hasznos a közmunkaprogram azon túlmenően, hogy kommented szerint téged megnyugvással tölt el, hogy nem élősködnek rajtad a legszegényebbek.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.02. 16:50:52

@flort: "mikor voltál utoljára körzeti orvosnál?"

Keüli az egészségügyi intézményeket, mert mióta ő is a tanársegéd keménykalapjában hagyta el a pszichiátriai osztályt, meggyőződése, hogy a fényképe minden rendelőben ki van ragasztva, mint keresendő személy.

fvipera 2014.02.02. 17:01:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nehezen hiszem, hogy kubatovnak csak egy majomra futotta. sikkasztja a kampánypénzt?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.02. 17:02:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Viszont van egykulcsos adó, a feketegazdaságot erősítő kétkulcsos helyett,
Van családi adókedvezmény, alanyi jogon járó gyerekgyártási támogatás helyett,
Közmunka ingyen segíly helyett."

Jaja, a 300 milliárdos szja csökkentéssel szemben meg van 1000 milliárd fogyasztási adó növekmény.

ILOVEHUNGARY 2014.02.02. 17:26:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ja persze akkor hirtelen megvilágosodott és azóta is ő a mindenható!!!
Te se menj iq tesztre.időpocsékolás lenne

lutria 2014.02.02. 17:29:56

Azért én kíváncsi leszek hogy az esetleges kormányváltás után mi lesz ezekből a fejlesztésekből,el tudja-e tartani magát a stadion,megkapja-e az állami támogatást a vasútépítés,ha nem,akkor fizetnek-e továbbra is mindent az önzetlen adományozók vagy eltűnnek.
Vagy talán majd a Mészáros Lőrinc-esetleg mint ex-polgármester civilként a zsebébe nyúl-e faluja érdekében és átutal pár száz milliócskát...?

Rókakígyó 2014.02.02. 18:18:03

@dr kíváncsivagyok: dehogyis lesznek. Ha vége lesz mindenki le fogja szarni. Nézd meg melyik politikust becsüljük bármennyire is. Még a Horthyé a legkomolyabb kultusz, de az is mi már.

Amator 2014.02.02. 18:38:16

@fvipera: Azért mert itt egyetértek a hivatalos indokkal, hogy tartós munkanélküliként sokkal nehezebb visszailleszkedni a munka világába, mint közmunkásként. Aki otthon ül már egy ideje, egyre elkeseredettebb lesz, az önbecsülése szertefoszlik, reménytelen helyzetbe kerül egy idő után. A közmunka hatékonyságáról lehet vitatkozni, de ez nem csak pénzkérdés, attól sokkal több.

2llkedő 2014.02.02. 18:44:43

@Amator: Közmunkából meg lehet élni? Közmunka mellett lehet munkát keresni?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 18:46:17

@Sárga Pecsenyekacsa:
Mert nem én nem tudom elfogadni a választók jelentős többségének véleményét, hanem ti.
Majd ha 60%-os lesz az SZDSZ, és nekem nem tetszik, akkor megfontolom én is a távozást, kedves balliberális embertársam!
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Ja bocs, akkor mégsem akartál fizikailag bántalmazni a tiédtől eltérő politikai véleményem miatt. Mindezt csak beképzeltem. :)

Amator 2014.02.02. 18:47:36

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez így van, amikor a Bosch-nál dolgoztam pár éve, nekem is nőtt a nettó bérem az egykulcsos adó hatására. Ennek ellenére mondom, hogy igazságtalan, mert tovább növeli a vagyoni különbségeket, a gazdagok még gazdagabbak lettek, ezzel párhuzamosan a szegények száma is megnőtt. A mostani statisztikák szerint már 25% körül jár az arányuk a társadalom egészét tekintve. Hogy-hogy nem, ilyen arányban nem nőtt a környező országok szegényeinek a száma. Sőt.

2llkedő 2014.02.02. 18:55:17

@Kuruc ezredes: Kicsi kuc-Kuruc!

Minek a 60%-a az a többség?

Amator 2014.02.02. 18:55:26

@félázsiai 2llkedő: Félreértesz. Én nem mondtam hogy meg lehet belőle élni, nem lehet célja senkinek a közmunka, ez csak egy átmeneti állapot. Ugródeszkának ill. egyfajta pszichológiai mankónak viszont alkalmas lehet. Persze sok múlik a kommunikáción is, amire már korábban utaltam. Szerintem közmunka mellett lehet munkát keresni, ahol ez probléma, ott nem értik a rendszer lényegét.

komplikato 2014.02.02. 18:57:37

@Amator: "Aki otthon ül már egy ideje, egyre elkeseredettebb lesz, az önbecsülése szertefoszlik, reménytelen helyzetbe kerül egy idő után."

Persze, mert aki közmunkásként vegetál az nem. Jesszus.

A hatékonyságáról lehet vitázni? Nem lehet, vitán felül szahar. De legalább jó drága fenntartani ... a látszatot. Viszont marha jól el lehet dugni a munkanélkülieket és utána lehet mutogatni a kamu statisztikát.

komplikato 2014.02.02. 18:59:03

@Kuruc ezredes: "Mert nem én nem tudom elfogadni a választók jelentős többségének véleményét ..."
Mert soha nem volt többség? Egy tízmilliós országban 2 millió nem többség.

Másrészt azokat a választókat átbaszták, nem kicsit, nagyon. jó részük, ha csak nem süket és vagy, vagy elmeháborodott, nem hiszem, hogy úgy gondolja ERRE szavazott.

Amator 2014.02.02. 19:03:54

@komplikato: Szerintem túl fiatal vagy még ahhoz, hogy ezt átérezd.
Persze hogy rossz a hatékonysága, mert az nem cél. Ez szociális kategória. Viszont a kommunikáció szokás szerint másról szól, és amit még hozzá kerítenek, ezt jól látod.

2llkedő 2014.02.02. 19:13:35

@Amator: Egy tanár, mérnök milyen közmunkát végezzen?

2llkedő 2014.02.02. 19:15:49

@Amator: A közmunka arra jó, hogy olyan munkát végeztessen az önkormányzat, vagy az állami munkáltató, amit egyébként vállalkozás végezne el. Ezzel kevesebb vállalkozásra lesz szükség, gyarapodik a közmunkások száma.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 19:16:13

@félázsiai 2llkedő:
A választókénak.
@komplikato:
Bármennyire is nem tetszik nektek, a választók többsége választotta meg eddig is a kormányokat, meg ezután is.
Szar ügy, de ők nem titeket választanak most.

2llkedő 2014.02.02. 19:19:30

@Kuruc ezredes: A választásra jogosultak, vagy akik elmentek választani?

Amator 2014.02.02. 19:20:34

@félázsiai 2llkedő: Nem leszek demagóg, megígérem.
Ha az adott önkormányzat illetékesébe szorult egy kis empátia, akkor valamilyen akta rendezgetős, vagy egyszerűbb adminisztrátori feladatot bíznak rá, épületen belül.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 19:24:21

@félázsiai 2llkedő:
Akik elmentek szavazni, őket hívjuk választóknak.

betütészta 2014.02.02. 19:31:55

Vazze! Tényleg lesz reptér is?

Kandabula 2014.02.02. 19:32:30

Pofa kell ehhez az egészhez, kérem szépen. De ahhoz a mondathoz is, amit a vezénylő tábornok nem fejezett be: "a karaván halad", a kutya meg ugathat... Elképesztő. Szarik az egész országra.

2014.02.02. 19:43:13

@Kuruc ezredes: "Legyetek férfiak, az Istenért! " - MUHAHA! A választási törvényből meg az utolsó pillanatos CÖF-plakátokból, rezsifórumokból és hirdetési variálásokból ítélve ti úgy be vagytok szarva, hogy a fal adja a másikat. Ti férfiak:))))

Amúgy ja, szeretnek a vezéreid katonás férfinak látszani (nekem Semjén lovaglása a kedvencem), de háborúban ezek az gyáva faszok lennének az elsők, akik suttyomban elhagynák az országot. Képzelem, ahogy a tábornokokat lesöpörve a szakértelmükkel azért még gyorsan a halálba küldenének néhány jobb sorsra érdemes katonát - nemzeti jelszavakat pufogtatva persze.

Különben én szurkolok nektek, akárki nyer, én jól járok: ha ti, ilyen forint árfolyam mellett már megint be kell látnom, hogy nem volt igazam, nem 2015-ben fogtok megbukni, hanem már 2014 végén. Az lesz a show, amikor Orbán próbál a második megnyert választás után is visszamutogatni az elmúlt 8 évre, miközben bejelenti a megszorításokat. Na akkor fogom halálra röhögni magam:))))

2014.02.02. 19:45:26

@Kuruc ezredes: Illetve nem Orbán fogja bejelenteni, ahhoz túl gyáva szegénykém. Tippem szerint Vargára bízza majd:))))

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 19:51:07

@storker:
Biztos félünk, csak emellett összecsomagoltunk titeket, és most a bőröndből dörömböltök, hogy össze fogtok kenni kaszinótojással, ha egyszer kiszabadultok. Tehát, mi az üres rinya helyett felmértük a problémát, helyesen kezeltük a problémát, megoldottuk a problémát, és most nyeregben vagyunk. Ti közben a közönségnek mutogattok, hogy mekkora köcsög, amiért nem kér többé belőletek.
Ez kislányos hozzáállás.
matula.hu/index.php?section=article&rel=47&id=569

Mondjuk ajánlom ebből a zseniális önvallomásból az Ny-betűt, nem túl meglepő, amit műveltek.

komplikato 2014.02.02. 20:02:14

@Kuruc ezredes: oldottatok meg lófaszt, szarból építettek várat és a kérdés az, hogy amikor leomlik, legalább még ott lesztek vagy sem.

@storker: +1 Varga
Ő a "rossz zsaru" karakter, meg ügyeletes szarlapátoló. És most már a látszatja sincs meg, hogy ellentétben Tündér Lalával neki több esze lenne pénzügyekben.

komplikato 2014.02.02. 20:04:43

@Amator: Túl öreg vagyok még 25 évig kudarcra ítélt emberkísérlet alanyának lenni, de leginkább az utódomat nem hagyom, hogy szintén annak vessék alá. Az első ciklusukból gondoltam, hogy nem lesz ez sem jó, de azért engem is meglepett, hogy képesek voltak a Medgyessy-Gyurcsány tandemet is alulmúlni mindenben, kivéve a lopás mértékét.

Amadeus62 2014.02.02. 20:07:27

@komplikato:

A lopásban is alul, illetve felülmúlták az elődöket.

Vagy te is így gondolod? Egy kicsit félreérthető az utolsó mondatod..

zobod 2014.02.02. 20:15:10

@storker: nem beszarás, hanem magas labda leütése. Gyurcsány túl akar élni, az sem érdekli, ha emiatt 2014-et biztosan bukja a baloldal. A lényeg, hogy ő a fősodorban maradjon, ha ellenzékben, akkor úgy. A jobboldal meg miért ne használná ki a személyéből adó helyzetet. Értsed már meg, az mszp kirúgta Fletót, a liberálisok Bajnai mögé sorakoztak fel, ehhez képest visszamászott, és olyanra alakította a listát ami neki jó - csak neki. Tudod miért? Mert a többiek nem érnek semmit, nem tudták kicsinálni, ő intézte el őket. Bajnai után Mesterházyt is ki fogja fúrni. Ha nektek ez kell, akkor tessék. De azt ne várja egyetlen baloldali szimpatizáns sem, hogy a fidesz majd nagyvonalúan ne használja ki mindazt, amit Gy. visszatérése számukra jelent.

dr kíváncsivagyok 2014.02.02. 20:17:14

"valószínű megismétlődik majd a 94-es választás, amikor az emberek csak azt nézték, hogy olyan pártra szavazzanak, aki eltakarítja az előző, pökhendi garnitúrát. 2

igen,..már az is valami , ha eloszor eltakarítjuk a mocskot,...a rendrakás majd utána kovetkezik...

dr kíváncsivagyok 2014.02.02. 20:18:16

@zobod:
A legrosszabb Gyurcsány is jobb mint Orvbán....

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 20:18:30

@komplikato:
Persze-persze, szar-szar, meg minden.
Csak valahogy mégis a Fidesz alkothat kétharmados kormányt, meg vszeg fog is. Itt most nem arról van szó, hogy ez tetszik-e neked, vagy sem. Persze tőlem szarozhatod nyugodtan, élvezettel nézem, ahogy képtelen vagy belátni a tényeket. :)

Blais 2014.02.02. 20:19:54

@Hannibal ante portas:
Apuci, kórház van elég, csak az nincs aki dolgozni, illetve az ellátásra nincs pénz.

dr kíváncsivagyok 2014.02.02. 20:21:08

@storker:
"Amúgy ja, szeretnek a vezéreid katonás férfinak látszani (nekem Semjén lovaglása a kedvencem), de háborúban ezek az gyáva faszok lennének az elsők, akik suttyomban elhagynák az országot. "

A Semlyén talán nem meleg...de az a hogyishívják honvédelmi miniszter....

dr kíváncsivagyok 2014.02.02. 20:23:28

@Blais:
"Apuci, kórház van elég, csak az nincs aki dolgozni, illetve az ellátásra nincs pénz. 2

Erre mondtam, hogy kiszámolta-e valaki hogy hány milliárdot jelentett volna 8 év alatt az a szaros 300 ft -os vizitdíj...
lehet hogy jobb lenne az egészségugyi helyzet ?

dr kíváncsivagyok 2014.02.02. 20:25:56

@Kandabula:
"Elképesztő. Szarik az egész országra. "

Na nem az egészre...a népnemzeti jobbkeresztény turulnácik egészen jól elvannak...

2014.02.02. 20:34:10

@Kuruc ezredes: Igen, biztos, hogy féltek, na látod, tudunk mi egyetérteni. A szar kormányzásotok egészen biztos bizonyítéka, hogy ilyen ellenzék mellett simán egy átlagos 4 évvel is nyerni kéne, de amilyen béna és beszari pöcsök vagytok, a tuti kedvéért úgy módosítgatjátok az utolsó pillanatban is a szabályokat, hogy nektek legyen jó. Mert becsomagoltatok minket, aha. Álmodozz csak kisbogár:)

2014.02.02. 20:36:20

@zobod: "A jobboldal meg miért ne használná ki a személyéből adó helyzetet." - Már a visszajövetele előtt is sikítva kampányolt és üvöltött a jobboldal, amikor még csak Bajnai tűnt fel a színen. Persze Gyurcsány nem jöhetett volna vissza, ha utóbbi+Mesterházy rendesen tud politizálni, a DK egyből elvesztette a szavazóit Bajnai megjelenésekor, egyszerűen ezek szivárogtak vissza Fletóhoz az E14++MSZP kombó töketlenkedése után. A többi felvetésedre is szívesen válaszolnék, csak sajnos akkora buta seggfej vagy, hogy nem éri meg:)

2014.02.02. 20:55:52

Nagyon szépen megszívatta a szocialista bácsi a hírfosó tv riporterét:)

www.youtube.com/watch?v=mBNn-T_eD8U

Nem szokok szociknak gratulálni, de ez az ember szimpatikus:)

gnme 2014.02.02. 21:14:04

butát nem érdekli az emberek véleménye

ő a király

azt csinál, amit kigondol

zobod 2014.02.02. 21:16:54

@storker: Bajnait is Gyurcsány találta ki, annyit is ér... csak úgy, mint mindenki, aki őket támogatja... a lényeg, hogy Gyurcsánnyal sosem fognak győzni. Ez számít.

Hannibal ante portas 2014.02.02. 22:26:01

@Blais: @dr kíváncsivagyok: Mi köze ennek Felcsúthoz, gyermekeim.

Köszi a gondoskodást, nem ígénylem. Teljes munkaidőben dolgozom, s az elmúlt kb. 30 évben egyetlen napot sem töltöttem táppénzen. Szóval az én vizitdíjam nem sokat segített volna az egészségügyön. Szerintem ti többet veszitek igénybe.
De ha megszorulok, értesítelek benneteket.
Jó éjszakát, hívatlan vendégek előtt bezárjuk az ajtót.

Kandabula 2014.02.02. 22:49:51

@dr kíváncsivagyok: tévedsz. Nagyon kevés haver jár igazán jól. A többi talpas igazi seggfej. Morzsagyűjtő reménykedők. Idétlen golyófogók.

Blais 2014.02.02. 23:03:17

Kedves Hannibál,

Gondolom kaptál oltást, szedsz gyógyszert. Vannak (lesznek) gyermekeid, szüleid - gondolom nem az inkubátor nevelt fel (bár úgy tűnik). Esetleg a feleséged lehet munkanélküli - esetleg te is. Nos ennek a költségét te és mindenki fizeti, aki bérből él.
Ja és leszel te még nyugger is.
A hozzászólás annak a seggnyalónak szól, aki a 60 milliárdos kórházépítést dicsőítette (egyébként nem is igen építenek kórházat sehol).

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.02. 23:37:20

@storker:
Igen, ebben egyetértek. Sosem szabad titeket kézlegyintéssel elintézni, mert kimásztok a legmélyebb kriptából is, szóval csak óvatosan a fenevad fajtátokkal.

2llkedő 2014.02.03. 05:41:24

@Kuruc ezredes:
Márai Sándor:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

2llkedő 2014.02.03. 05:43:50

@Hannibal ante portas:

"Szóval az én vizitdíjam nem sokat segített volna"

Viszont helyette boldogan fizeted a megemelt szochót.

2llkedő 2014.02.03. 05:44:44

@zobod: "Bajnait is Gyurcsány találta ki"

Bajnait szerintem a szülei találták ki.

2llkedő 2014.02.03. 05:46:44

@Kuruc ezredes: "Akik elmentek szavazni, őket hívjuk választóknak."

Szóval ha tízmillió emberből elmegy szavazni három, és abból kettő Piktorra szavaz, akkor a többség rá szavazott?

2llkedő 2014.02.03. 06:56:22

@Amator: "Ha az adott önkormányzat illetékesébe szorult egy kis empátia, akkor valamilyen akta rendezgetős, vagy egyszerűbb adminisztrátori feladatot bíznak rá, épületen belül."

Ezt hívják gyermeknevén burkolt munkanélküliségnek. Az átkosban is ilyen volt. És volt még KMK is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.03. 08:55:42

@Amator: persze, ez így világos legyen is különbség szakmai és politikai érvek között, de ma az a divat, hogy ha a mondok valamit az automatice szakmai érv, de ha a politikai ellenfelem mond valamit az azonnal politikai érv.
Ezzel van problémám, hogy mindegyik párt, szakértő a saját állásfoglalását szakmainak tartja.

Szerintem akkor vagy mindegyiké politikai, vagy mindegyiké szakmai, de, hogy attól függően lesz valami szakmai, hogy ki mondja az nem érv.

És így jutunk el az általam először sérelmezett politikai jelzőhöz, hogy az a szitokszó.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.03. 11:51:14

@félázsiai 2llkedő:
Aha, a másik felvetésedhez pedig javaslom, hogy mivel azóta se sikerült, ezért egyszerűen ölj meg minket. Lehetne mondjuk kötél.

Amator 2014.02.03. 12:17:30

@doggfather: Elfogadom amit mondasz, nekem nincs problémám ezzel, szerencsére nem bölcsész diplomám van, hogy a semmiről is tudjak beszélni akár 1 órát is. Az a baj, hogy mindenki nyilatkozik mindenről, pedig nem is ért hozzá. Ez főként gazdasági kérdésekre igaz. Egy jogásznak nem kell érteni a gazdasághoz, mégis lépten nyomon nyilatkoznak. Tovább megyek. Egy olyan ember akinek életében nem volt munkahelye, egyetemről rögtön politikusnak ment, mekkora élettapasztalata lehet, vagy mihez ért egyáltalán ? Hát ahhoz ért, hogy hogyan tudja magát eladni csak beszéddel, és mellette kapcsolati tőkét gyűjt, amiből aztán valóságos tőke lesz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.03. 14:50:16

@Amator: "Tovább megyek. Egy olyan ember akinek életében nem volt munkahelye, egyetemről rögtön politikusnak ment, mekkora élettapasztalata lehet, vagy mihez ért egyáltalán ? "

Ugye tudod, hogy ezzel rengeteg fideszest, meg a fél lmp-t, meg a fél jobbikot is leírtad?!

komplikato 2014.02.03. 16:06:05

@doggfather: "Ugye tudod, hogy ezzel rengeteg fideszest, meg a fél lmp-t, meg a fél jobbikot is leírtad?!"

Így van. És ez a szép, hogy ezzel együtt is 100%-ban igaza van.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.03. 20:14:57

@doggfather:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit"

Nagyon szép idézetek. Én semmit se szeretnék belőletek kipusztítani. Pusztán annyit szeretnék, hogy mutassatok fel magatok mögött társadalmi többséget. Mivel ti is tudjátok, hogy ez nem lehetséges, ezért a legalpáribb stílusban ócsároljátok a békés, elsöprő többséget, mert gyökeresen eltér a véleménye a tiétektől. Természetesen mindezt a tolerancia nevében. Nagyon bájos. :)
Választást nem terveztek inkább nyerni? Sokkal könnyebb lenne, hidd el!

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.02.03. 20:22:58

@Kuruc ezredes: Imádlak, te mocskos patkány! :D

Mondjuk annyira szerencsétlenek, kb. mintha a Blue Front '96 pofázna folyton a II-es szektornak, aztán nem értenék, hogy mindig arccal esnek a pingpongasztalról az újpalotai betonra.

2llkedő 2014.02.04. 05:37:46

@Kuruc ezredes: "a békés, elsöprő többséget,"

????????????

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.04. 12:03:29

@félázsiai 2llkedő:
A választók elsöprő többsége, tudod. Akik a Fidesz mellett állnak.

2llkedő 2014.02.04. 12:52:09

@Kuruc ezredes: Élükön Piktorral, aki minden és mindenki ellen harcol.

"Egy a jelszónk, a béke, harcba boldog jövőért megyünk,
Egy nagy cél érdekében tör előre ifjú seregünk.
Bárhol is van hazája, bármely ég néz le rája,
Küzdő korunknak új nemzedéke mind itt halad velünk"

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.04. 15:29:53

@félázsiai 2llkedő:
Csak a ti kis atlantista-cionista hatalmi tömbötök ellen, ahogy a nagyrabecsült Tóth Gy Úr szokta mondani. Nem mindenki ez, ne túlozz! :)

2llkedő 2014.02.04. 19:52:53

@Kuruc ezredes: Megmosolyogtató az erőlködésed!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.04. 22:27:26

@félázsiai 2llkedő:
Igen, te már 1990-ben is lelkesen harcoltál ezek ellen, dehogy vagy te ilyen. Valódi magyar hazafi vagy, mert Európát (ez valójában persze az atlantista-cionista tömb kritikátlan imádatát jelenti) támogatod az ostoba magyarkodás helyett.

Kandabula 2014.02.04. 23:04:20

Hol tart a vita? Hát nem egy genyó dolog ez az egész? Mit és kit kéne itt védeni?

2llkedő 2014.02.05. 05:43:46

@Kuruc ezredes:

""""4. A nép lelkét csak akkor sikerül megnyernünk, ha saját célunkért folyó pozitív küzdelmünkön kívül egyúttal tönkretesszük céljaink ellenségeit is. A nép az ellenfél könyörtelen megtámadásában a küzdelem jogos voltának bizonyítékát, míg az ellenféllel való megalkuvásban a bizonytalanság jelét látja.
A nagy tömeg csak alkotó része a természetnek, és nem képes megérteni azt, ha olyan emberek fognak kezet egymással, akiknek nézetei merőben ellentétesek. A természet ui. azt kívánja, hogy az erősebb győzedelmeskedjék, és a gyengébb elpusztuljon, vagy pedig feltétel nélkül adja meg magát.
A nagy tömeg nacionalizálása csak akkor sikerülhet, ha népünk lelkiségéért folytatott pozitív harcunk mellett népünk nemzetközi megrontóit kiirtjuk.""""

2llkedő 2014.02.05. 05:45:53

@Kuruc ezredes:
""""5.1 Kitartunk a demokrácia és a jogállamiság eszméje mellett

A Fidesz 1988-ban éppen azért alakult, hogy ennek egyszer s mindenkorra véget vessen, a magyarok is valódi demokráciában éljenek, s élvezhessék a nyugat-európai államokban látott szabadságot és jólétet.""""

Qrni és szűznek maradni nem lehet egyszerre!

2llkedő 2014.02.05. 05:49:31

@Kuruc ezredes:

""""A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása, valamint a jogbiztonság .
Meggyőződésünk, hogy minden olyan politikai törekvés, amely a szabadság korlátozása mellett kecsegtet a jólét hamis illúziójával, csak hazugságra épülhet .
Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze. Mindennek kiindulópontja, hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény . A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét.""""

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.05. 21:07:56

@félázsiai 2llkedő:
Nem ilyen naivak már ők, nyugi. Azóta belátták, hogy milyen demokrácia van a nyugati államokban. Isten őrizzen az olyantól.

Jancsipapa (törölt) 2014.02.05. 22:11:50

@Kandabula: Csatlakozom nagyon ül amiket mondasz.

2llkedő 2014.02.06. 05:36:25

@Kuruc ezredes: Ja? Hogy a diktatórikus demokrácia a demokrácia? Azaz az a demokrácia, amit ők annak mondanak.

2llkedő 2014.02.06. 06:50:15

@Kuruc ezredes: Piktornak is, meg neked is csak és kizárólag addig fontos a demokrácia, amíg ellenzékben van. Piktor meg is mondta, hogy neki a diktatúrával semmi baja nem volt, a problémája csak abban volt, hogy nem ő a diktátor.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.06. 07:49:46

@félázsiai 2llkedő:
Szuper kis demokráciáik vannak, csak annyi a probléma, hogy némi kis többséget kéne elérjenek az itteni választáson, az érdekeiket képviselő még szuperebb pártjaiknak. Itt van a gond, hogy ez a rohadt despota Orbán ezt nem hagyja. :(
Sajnos sokkal többen szavaznak rá, mint a szuperül demokrata pártokra. Persze ettől ez még diktatúra, és az lenne a valóban demokratikus, ha mégis a kisebbség kormányozhatna, valamilyen úton-módon.

2llkedő 2014.02.06. 12:02:34

@Kuruc ezredes:
""""Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára . Elfogadhatatlan, hogy a közjavakkal törvénytelenül és erkölcstelenül sáfárkodók az államot mint magánvállalkozást kezeljék. Fontos, hogy a társadalom tagjai felelős és megbízható partnerként tekintsenek az államra . Mára a közhatalom működése alapjaiban nélkülözi a kiszámíthatóságot és a stabilitást . A szétzilált és leépített közigazgatás nemcsak a mindennapi lét kerékkötője, de a gazdasági fellendülés akadálya is, ma mind a piaci szereplőknek, mind az állampolgároknak csak terhet jelent, nem segítséget. Újra kell építeni az államot, ebben kulcsszerepe van a szaktudás és elhivatottság érvényre juttatásának és annak, hogy visszaadjuk a közigazgatás rangját.""""

2llkedő 2014.02.07. 05:37:16

@Kuruc ezredes: Azért mesélhetnél arról, hogy miről is ismerszik meg Piktorod jobboldalisága és demokratikussága!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.08. 21:43:10

@félázsiai 2llkedő:
Nevezzük nemzetinek, a jobboldal sztem is elég elavult fogalom. A demokratikussága arról ismerszik meg, hogy a választók döntő többsége választja meg őt.

2llkedő 2014.02.09. 08:02:10

@Kuruc ezredes: Attól, valakit demokratikusan választanak meg, mg nem demokrata.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.09. 21:23:34

@félázsiai 2llkedő:
Nem arról volt szó, hogy ki a demokrata. A demokratikusságról volt szó.

2llkedő 2014.02.10. 05:36:39

@Kuruc ezredes: Ezexerint egyetértünk abban, hogy demokratikusan került hatalomra, de nem demokrata.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.10. 21:04:22

@félázsiai 2llkedő:
Az elsőben egyetértünk, a másodikban meg, hát. Nektek ne is legyen. :)
Tudjuk, mit jelent nektek a demokrata.

2llkedő 2014.02.11. 05:36:46

@Kuruc ezredes: "Tudjuk, mit jelent nektek a demokrata."

Mesélj!

2llkedő 2014.02.11. 05:52:00

@Kuruc ezredes: Egyébként pedig azt kérdeztem, hogy miről ismerszik meg, hogy Piktor demokrata?

A hazugságairól?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.12. 08:44:18

@félázsiai 2llkedő:
Nyaljon ugyanannak az atlantista-cionista rendnek, aminek ti olyan szívesen. Kösz, de nekem egy életre elegem volt belőletek, és úgy látom Miniszterelnök Úrnak is.

2llkedő 2014.02.12. 08:51:17

@Kuruc ezredes: Mán csak ennyire fussa? Szánalmas!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.12. 09:41:41

@Kuruc ezredes:
Rossz hírem van, de a Miniszterelnök Elvtárs nem elvi alapon válogatja, hogy kinek nyal, hanem a pillanatnyi érdekei alapján. Neki mindegy, hogy a Kínai Kommunista Párt főtitkára, valami közép-ázsiai diktárocska, vagy a német kancellár, csak adjon pénzt, amit elkölthet. A Nyugat csak azért van most kvázi feketelistán nála, mert kikosarazták és nem adtak pénzt...

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.13. 08:35:39

@félázsiai 2llkedő: @Lord_Valdez:
Elvi alapon válogatja. Az az elve, hogy minél nagyobb mozgásteret biztosítson Magyarországnak. Persze megértem, hogy nektek ez nem tetszik. Áprilisban lehet majd választásokat nyerni a Nyugatot feltétel nélkül kiszolgáló remek kis eszméitekkel.

2llkedő 2014.02.13. 09:10:24

@Kuruc ezredes: "Az az elve, hogy minél nagyobb mozgásteret biztosítson Magyarországnak."

Tévedés!

Az az elve, hogy neki legyen minél nagyobb mozgástere, hogy az egyéni érdekeit minél jobban érvényesíteni tudja. Magyarország nem érdekli. Magyarország csak egy eszköz számára.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.13. 11:08:29

@Kuruc ezredes:
Nehéz elhinni, hogy valaki, aki ennyire hülye, képes a megfelelő sorrendben eltalálni a billentyűket ahhoz, hogy mondat legyen belőle.
Orbánt kibaszottul nem érdekli Magyarország. Azért keres elkölthető pénzeket, hogy elkerülje a megszorításokat, amik csökkentenék a népszerűségét.
Azért költötte el a nyugdíj megtakarításokat, hogy abból fizethesse a jelen nyugdíjasait. A jövő nyugdíjasai meg már egy másik kormány problémája.
Azért államosította a babakötvényeket és cserélte le az ott felhalmozott pénzt egy 19 éves államkötvényre, hogy most pénzhez jusson, és fizessen valaki más.
Azért támogatja a lakásvásárlást, mert abból ÁFA bevétel van most, igaz, hogy a költségvetés évtizedekig fizeti, de az egy másik kormány problémája.
Azért vett fel az oroszoktól több ezer milliárd hitelt, hogy legyen beruházás most, a visszafizetése meg legyen egy másik kormány problémája.
Azért csökkenti a rezsit, hogy növelje a népszerűségét, a lerohadó infrastruktúra meg legyen egy másik kormány gondja.

Hát, nem látod, hogy az egész ténykedése másból sem áll, mint hogy a problémák megoldása helyett feléli a jövőt? Orbán egyetlen dolgot akar: megnyerni a következő választást. Hogy az országgal mi lesz közben, az annyira nem érdekli.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.13. 23:45:51

@félázsiai 2llkedő: @Lord_Valdez:
Készséggel elhiszem, hogy ti így látjátok, mi viszont nem. Újabb és újabb megállapodásokat szeretnénk látni, tovább ezen az úton. Kínával, Indiával, Brazíliával.
Nagyon várom már, öröm nézni, ahogy olvadozik a ti kis hajdan egyeduralkodó atlantista vonalatok.

2llkedő 2014.02.14. 05:38:45

@Kuruc ezredes: "tovább ezen az úton. Kínával, Indiával, Brazíliával."

És a fejlett É-Koreával, Kubával, stb.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.14. 10:56:23

@félázsiai 2llkedő:
Gazdaságilag lényegtelen országok, nem hiszem, hogy érdekelnék ME Urat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.14. 11:25:17

@Kuruc ezredes:
Ezen az úton? Mármint azon, hogy nem oldjuk meg a problémákat, hanem újabb helyeket keresünk, ahonnan kunyerálhatunk egy kis hitelt, hogy kihúzzuk még egy kicsit?
Végül is, miért ne? Argentína is ezt csinálja már pár évtizede. Igaz, hogy összeomlik pár évente, de annyi baj legyen.

2llkedő 2014.02.14. 12:33:31

@Kuruc ezredes: Gazdaságilag nem is, de politikailag annál inkább.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.02.15. 00:01:06

@Lord_Valdez:
Mi viszont nem omlottunk össze, pedig ti a hatalmas tudásotokkal 2011-re jósoltátok az armageddont. Helyette az lett, hogy minden főbb gazdasági mutatónk messze jobb a 2002-10 közti tatárdúlásnál. Ha jött ki az újabb koporsószögetek, elvtársak!
Jó, persze, gondolom majd kidumáljátok ezt is. Alacsony volt a bázis, jó a termés, meg az MSZP-SZDSZ által behívott autógyárak csinálták, senki más. :)

@félázsiai 2llkedő:
Úgy meg még inkább. ME Urat a gazdaságilag jelentős, és politikailag is egyre fajsúlyosabb országok érdeklik, valamint az olyan kisebb, elsősorban ázsiai országok, akikkel stratégiai partnerek lehetünk. Na most Észak-Korea legnagyobb bánatotokra nincsen ezek között.

2llkedő 2014.02.15. 07:01:56

@Kuruc ezredes: További kellemes nyelvfényesítést!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.02.15. 08:41:59

@Kuruc ezredes:
Ami azt illeti nem sokon múlt. Ha az EKB nem lép közbe, most nagy szarban lennénk.
süti beállítások módosítása