Kövér László és a magyar nemzet bűne

H_A Címkék: magyar nemzet holokauszt felelősség baloldal zsidóság bűnösség Kövér László Lánchíd Rádió Szabadság téri emlékmű2014.01.26. 19:09

Vasárnap reggel óriási dolog a Lánchídrádiót hallgatni, legalább olyan felemelő élmény nyújt, mint péntek reggel a Kossuth Rádió szokásos miniszterelnöki mantráját a zene füleinknek életérzés kíséretében érzékszerveink közelébe engedni. Vasárnap reggel Kövér Lászlóra, az Országgyűlés elnökére ébredni legalább annyira szóra érdemes kategória, mint amennyire nem. Úgy alakult, hogy kénytelen voltam az előbbi mellett dönteni, ha már a Tisztelt ház elnöke újfent mindent elkövetett azért, hogy a bicska kinyíljon a zsebemben. Igen, bicskanyitogató az, ahogyan az ország legfőbb közjogi méltóságainak egyike a választási kampány előszele által összeborzolt bajusszal a magyar nemzet kollektív bűnéről, a felejthetetlen elmúlt nyolc évről, a politikai ellenfél amatörizmusáról, és a Gyurcsány ma is közénk lövetne fideszes evidenciájáról halandzsázott.

Vérlázító, hogy a magyar Parlament elnöke - aki továbbra is a késdobálók füstjében szocializálódott, de magát arisztokratának álmodó prolira emlékeztet - a Szabadság-térre tervezett, kínosan botrányos emlékművel kapcsolatos társadalmi felháborodásra (közeleg a kampány, lefossuk a bokánkat) reagálva, az én nevemben is kikéri magának. 

Nem a magyar a második világháború egyetlen bűnös nemzete, és nem vagyunk felelősek az elődeink tetteiért, bár tanulni persze kell belőlük.

Hát engedtessék meg, Kövér elvtárs, hogy én ezt a borzalmasan lábszagú, veszélyes és felelőtlen kijelentést elutasítsam. Mindegy, hogy milyen módon akarja az ön pártja megnyerni magának a szélsőséges, ing-gatya szaggatóan igaz magyar szavazókat, és próbálja az érdemi kérdés(ek)ről elterelni a figyelmet, legyen nagyon világos: a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete. Halkan kérdezem: mások bűnei egyébként felmentenek saját bűneink súlya alól?

Sőt, tudja mit? A Gyurcsány ma is közénk lövetne, immár végtelenül unalmas sirámán is átlátunk itt elég sokan. Körülbelül annyi köze van a témáról szóló esetleges érdemi párbeszédhez, mint annak, hogy a Mazsihisz beleszól a választási kampányba a bal oldalán. Úgy értem, semennyi. Tudom, hogy a makulátlan jobboldalon a csordaszellem megköveteli azt, hogy emberek úgy legyenek gondolkodás nélkül ugyanazon a véleményen, hogy közben lehetőleg egymás hátsóját is fényesre nyalják, de máshol előfordul néha, hogy emberek elvek mentén kerülnek a vélemények barikádjának ugyanazon oldalára.

De nem ez az egyetlen és legnagyobb baj ezzel az elszólással, Kövér úr, még ha nem is hatott a meglepetés erejével. Az ön fékezhetetlen gyűlölete a más véleményen lévők iránt már régen nem hat a meglepetés erejével. A legsúlyosabb az, hogy ön a magyar nemzet kollektív bűnösségét veszi a szájára. Nem meglepő, nagyon is logikus, de legalább borzasztó. Arra a rongyosra koptatott fideszes kormányzati kommunikációs csavarra emlékeztet, amely szerint az idegenszívű, gaz Európa rátört a magyar nemzetre, igaztalanul támadja a magyarokat immár több éve. Miközben a pőre igazság az, hogy Európa egyáltalán nem a magyar emberekre rontott rá, hanem a magyar kormány szabadságharcosan ámokfutó politikáját bírálja nem minden esetben alaptalanul.

Szerintem viszont nem okoskodni kellene, Kövér László! Nem moralizálni és megsértődni, és nem is a magyar nemzet egészével betakarózni. Tudom, végtelenül cinikus, hogy ezt éppen öntől várom el.  Lehet, hogy ön kilencmillió fasiszta bűnével - Rákosit megidézve - lazán viccelődik, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem a magyar nemzet egésze tehetett arról, hogy az állami szervek túlbuzgó ügyködésének eredményeként zsidókat tömegesen deportáltak Magyarországról. Lehet továbbá elterelő hadművelet gyanánt a Gyurcsány-éra rendőri túlkapásait a mérleg másik serpenyőjébe helyezni, de nevetséges és átlátszó. Ha már a magyar nemzetre ilyen módon próbálja átruházni azt a felelősséget, amelyet az ön kormánya képtelen vállalni, egy emberöltővel a rendszerváltás után legalább be lehetne fejezni a kommunistázást.

Drága barátaim a magyar nemzet kollektív bűnösségében! Akinek politikai ellenfele ellen irányuló egyetlen érve és megállapítása az, hogy még egy rendes lejárató kampányt sem képes végigcsinálni, attól naivitás elvárni, hogy bármiféle felelősséget vállaljon letűnt kormányok által elkövetett aljasságokért. Sokan már azzal is beérnénk, ha a felelősség áthárítása helyett legalább ne töltené el büszkeséggel a dolog.

Mert lazán eljöhet még az az idő, amikor "Nemvagyunkfelelősek" Kövér Lászlót az elmúlt húsz év, és különös tekintettel a fülkeforradalom utáni négy év miatt felelősségre vonja az utókor. Vajon akkor is kéznél lesz kibúvó gyanánt a magyar nemzet kollektív bűne? Vagy netán a "más is kurva nem csak én" életfilozófiája?

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr445781337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.10. 11:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Babakori képeivel nyerne választást Mesterházy Attila 2014.01.27. 13:03:44

. Kínos, ha egy kampányfilmben a családi albumot kell nézegetni és a vasárnapi ebédnél mesélgetett sztorikat hallgatni hozzá. Úgy érzed magad tőle, mintha Mesterházyék ablaka alatt hallgatóznál, míg bent a háziasszony épp körbekínálja a töltött káposz...

Trackback: Terroristákat toboroz az Amerikai Népszava a magyar balos ellenzékből 2014.01.27. 13:02:38

. Azt írja, a Szabadság térre tervezett emlékmű felrobbantása alkotmányos és morális kötelesség, és aki megteszi, nemzeti hős lesz. A cikk, amelyről a lenti printscreenek készültek, hét alkalommal szólítja fel olvasóit a készülő emlékmű megsemmisítésé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.27. 06:45:41

Pedig ez a kijelentés kifejezetten értelmes volt Kövértől, nem értem a cikkíró baját.

CSENDES 2014.01.27. 08:12:53

"Halkan kérdezem: mások bűnei egyébként felmentenek saját bűneink súlya alól?"
Sajna, így gondolják.
Pl.: Ők is loptak. Most legalább a mieink lopnak.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 08:48:48

"...a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete."

Vö.: "Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt." (Kertész Ákos)

Jock Ewing 2014.01.27. 11:21:45

"Vasárnap reggel óriási dolog a Lánchídrádiót hallgatni, legalább olyan felemelő élmény nyújt, mint péntek reggel a Kossuth Rádió szokásos miniszterelnöki mantráját a zene füleinknek"

Akkor minek hallgatod? Ott van neked Olgi néni a lótetű.

Tapmancs 2014.01.27. 11:29:11

Tehát a poszter szerint a magyar az egyetlen bűnös nemzet?

vénkujon 2014.01.27. 11:29:48

döbbenet van!:D a békemenetes anyámnál betelt a pohár a paksi dógok miatt. beszarok, behúgyozok!:D nagyon röhögök most

2014.01.27. 11:35:19

@pocaklakó minimanó: korrekt írás kertésztől, mi ezzel a probléma

Grgabácsi 2014.01.27. 11:39:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Éppenséggel így van, kutya közünk nincs ahhoz, hogy 70 éve mit csináltak. Felnőtt, felelős emberek voltak azok akkor, ha máshogy nem, legalább papíron.

Wagem 2014.01.27. 11:40:10

Döbbenet ez a zsindexes lepra.
Az ilyen posztolóval mint amilyen te is vagy.
Vasárnap ne Kövért hallgass hanem lovagold meg kora reggel a fiúdat,vagy menj templomba.
Természetesen Kövérnek mindenben igaza van.
Hacsaknem ezért fizetnek.

kovi1970 (törölt) 2014.01.27. 11:41:10

Holokauszt megemlékezésekre szükség van, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg ez a tragédia. Az áldozatok emléke előtt tiszteleg minden épeszű ember. Visszataszító ugyanakkor, hogy régen élt rokonok szenvedését és halálát, a ma élő hozzátartozók egyfajta tőkeként kezelik és készpénzre váltják, 70 esztendővel az eseményeket követően. Ellenszenvet ébreszt, hogy ha egyesek engem - akinek még a szülei sem éltek a háború idején - tesznek felelőssé mindezért és az én pénzemmel akarják kárpótolni azokat, akik szintén csak a történelemből ismerik ezt a szörnyű eseményt.

nnnnnnnn 2014.01.27. 11:42:50

blogger! te IQ szintednek a klubrádió a megfelelő, ne erőltesd túl szegény csökött agyad lánchídrádió hallgatással.

Julian Plenti 2014.01.27. 11:45:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nagyon szórakoztat az a jelenség, hogy - megfigyelésem alapján - mindig te vagy az első hozzászóló, és ex katedra közlöd, hogy hülyeséget ír a poszt.

Ki vagy te? De tényleg?
Ki finanszírozza az állandó jelenlétedet?

avocado_ 2014.01.27. 11:46:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Senki, soha nem mondta hogy a magyarok bűne a holokauszt. Az akkori magyar hatalom segédkezett a deportálásokban. Ez _tény_. Ettől semmilyen mai magyarnak nem kell bűnösnek éreznie magát, sőt az akkori időkben sem kellett bűnösnek éreznie magát senkinek aki nem vett részt benne és elítélte azt: ezek voltak többen megjegyzem.
A holokausztra nem azért emlékezik az ország hogy meggyónjuk a (nem létező) bűneinket, hanem azért mert több százezer magyart végeztek ki a táborokban. Erre mi a tökömért ne emlékeznénk meg?
Kövér rejtve kijátssza a magyarra lefordított antiszemita kártyát: "ha a kormánypolitikáját kritizálják az azért van mert a magyarokat utálják". Szánalmas.

Szúnyog 2014.01.27. 11:46:18

És akkor most mi is a baj? Miben nem volt igaza Kövérnek? Valaki világosítson már fel!

meszena 2014.01.27. 11:48:09

Nem tetszik a megszállási emlékmű megvalósuló szobra, és nem is vagyok benne biztos, hogy szükség van rá. De nem amiatt, amit pl. a posztoló és általában a balliberális közönség megfogalmaz. Azért, mert érleletlen, és társadalmi vita, vagy vitalehetőség nélkül kerül, hirtelen megvalósításra. Egy olyan téma, ami inkább eddig csak a történészeket és a történelem ezen szakasza iránt érdeklődőket foglalkoztatott, most - minden előkészítés nélkül - egyszer csak megjelenik előttünk.

A tény, az tény, Németország megszállta Magyarországot , és utólag sem állította senki, hogy behívta volna a német hadsereget. (Ez a megszállás a geopolitikai helyzetünk miatt valószínűleg sokkal korábban bekövetkezik, ha kimaradunk a háborúból.) Az emlékműtől félteni a Holokausztot, bizony erős túlreagálás. A Mazsihisz érzékenységét, bár félelmüket nem látom megalapozottnak, még meg is értem.
De a politikai szereplők (pártok és párt közeli személyek)kiabálása már a kampány fontos eleme, és nem is hinném, hogy nélkülözi a "hátsó" szándékot.
Ezzel remélnek lehetséges szavazókat a fidesztől a jobbik felől terelni. Így a balliberális összefogás esélyei nőnénének.

2014.01.27. 11:48:45

Kövérnek igaza van! Semmi vállalhatatlant nem mondott.
Miért kéne bűntudatot éreznem 70 évvel ezelőtti események miatt?

avocado_ 2014.01.27. 11:49:11

@kovi1970: Az állam mint jogi személy köteles megtéríteni a "kárt" amit másoknak okozott. Ha neked levágja a kezed az állam kártérítést fogsz kapni. Ez elég igazságos dolog nem? Akkor mégis miért ne kapnának kártérítést azoknak a leszármazottai akiket náci kézre juttatott az állam?

Netuddki. 2014.01.27. 11:49:51

Ez semmi más mint a tipikus gumicsimmás fideszes gondolkodásmód. Tudod! Kábé a maszop IS lopott kategória.
Max. annyit lehet tenni, hogy közöljük a külföldiekkel, nem minden magyar ilyen paraszt ám!

ertelmetlensegi 2014.01.27. 11:50:03

Hétvégén, éhgyomorra alvás és család helyett, közpénzen létrehozott Kövér László (KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa) uszítását hallgatni?
Jön a Fülkeforradalom 2.0!

csak egy néző 2014.01.27. 11:51:01

" hogy még egy rendes lejárató kampányt sem képes végigcsinálni,"
Bezzeg a mi "nyikhaj, senkiházi, jöttment" firkászaink, és gyűlölet kampánytanácsadóink (Birnbaum, Finkelnstein) cimboráink micsoda ragyogó munkát tudnak végezni.Ugye erre gondoltál, te csupa szeretetet sugárzó, demokrata(hahaha) Kövér elvtárs?

Netuddki. 2014.01.27. 11:51:50

@kovi1970: Qrva anyád te nicktolvaj! Saját néven zsidózzál te tetű!

nnnnnnnn 2014.01.27. 11:52:00

@Julian Plenti: maszopnyik blogoknál ez alap.

meszena 2014.01.27. 11:53:01

@avocado_: Készek vagyunk szembe nézni azzal, hogy a megemlékezés lehet együttérzés, és együtt gyászolás, de nem kell feltétlenül folyamatos bűnvallásnak lennie? Hiszen, valóban az ország lakosságának elsöprő többsége nem volt részes mindebben. Ez nem az akkori állam felelősségének tagadása, csupán az ügyben a személyes érintettség alacsony szintjének tudomásul vétele.

Szúnyog 2014.01.27. 11:55:16

@avocado_: A holokausztnál nagyságrenddel nagyobb Gulágért, a Délvidéken megölt tízezrekért, a világháború után a szövetségesek által működtetett mintegy 1000 lágerben elpusztult tömegekért fizetett valaki?

nnnnnnnn 2014.01.27. 11:57:31

@Szúnyog: hát, ők az életükkel.

avocado_ 2014.01.27. 11:58:04

@meszena: Senki nem mondta hogy bűnvallás ezt csak az idióta szélsőjobbosok mondják. Megjegyzem azok a "nagy" széljobbos magyarok telibe leszarják hogy 600ezer honfitársukat végezték ki a táborokban. Ekkora nemzettudat van bennük.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 11:58:30

@h.kovacs: Az két szöveg összevetését nem végzem el helyetted, funkcionálisan analfabéta proli helyett. Köszike a megértést!

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 11:59:41

@kovi1970: "...nem minden magyar ilyen paraszt ám!" Nem is. Csak a ballibek.

zengazének 2014.01.27. 12:00:07

De jó, hogy nem országos csatorna a lánchíd!

Gregbíró 2014.01.27. 12:00:39

Magyarország legnagyobb bűne hogy nálunk megmaradt a zsidók jelentős része. Immár 150 éves zsidó uralom rabigáját nyögjük.
Ha 44-45 a bűnös generáció megtette volna ami a kötelessége ma már osztrák életszínvonalon élhetnénk. Így viszont csak a paraziták híznak rajtunk.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.27. 12:01:10

@Julian Plenti:

"Ki finanszírozza az állandó jelenlétedet?"

A válasz attól függ, hogy ki vagy te.

Ha ballib vagy, akkor a válasz "a cigány Orbán diktátor". Ha meg fidesznyik vagy, akkor a válasz "a zsidók".

avocado_ 2014.01.27. 12:01:18

@Szúnyog: Menj és kérj kártérítést Putyintól, biztos ad. Mindenki szivesen venné ha Oroszország megtérítené a Szovjetunio által elkövetett bűnöket de erre nagy esély nincs.

bunk0 2014.01.27. 12:01:35

@avocado_: "Senki, soha nem mondta hogy a magyarok bűne a holokauszt."

Kertész Ákos egy senki lenne?

Szúnyog 2014.01.27. 12:02:01

@avocado_: Auschwitzban 4 millióról 1-re csökkent az áldozatok száma, van ahol 2 millióról 95 ezerre, csak két szám nem változik közben: a 6 millió, meg a 600 ezer.

Netuddki. 2014.01.27. 12:03:26

@pocaklakó minimanó: Nem mondod! A kötéllaca is ballib?

avocado_ 2014.01.27. 12:04:33

@bunk0: Ki nem szarja le egyetlen 80 éves ember véleményét? Vannak hülyék a világban, és olyanok is akik nem hülyék de néha hülyeségeket mondanak. Nem tudom mit akartál ebből kihozni.

Sam the Ace 2014.01.27. 12:05:37

@Szúnyog: Kérdés, hogy miért nem mennek perre azoknak a leszármazottai, akik ott haltak meg. Jogos kártérítésért folyamodni a Gulágok miatt és jogos a délvidéki mészárlás miatt is. Sosem értettem, hogy az utóbbi gyalázatért és a kb 40 000 legyilkolt magyarért miért nem tart megemlékezést az állam vagy a leszármazottak miért nem követelik a kártérítést. Szerbia csak nemrég jutott el odáig, hogy egyáltalán elismerte, hogy ez megtörtént..
A holokauszt miatti perek is jogosak szerintem.. Az ilyen bűnök miatt igen is fizessen meg az állam.

2014.01.27. 12:06:51

Az ember állandóan rasszizmusról hall, viszont, ha valami olyan helyre megyek, ahol keveset kell dolgozni és sok a pénz ott zsidó embereket látok.

30 éve(!) egy kiállítás építésén dolgoztam egy német berendezővel, az azt mondta, hogy Németországot, akkor még Nyugatnémet országot a frankfurti zsidók irányítják.

avocado_ 2014.01.27. 12:07:47

@Szúnyog: Neked mennyire releváns hogy 600 vagy 500 ezer magyart ölnek meg? Most mondd meg ha egy revizionista gyökér vagy mert én nem fogok számokon vitatkozni veled.

Sam the Ace 2014.01.27. 12:08:59

@Gregbíró: Szerintem meg a legnagyobb bűne Magyarországnak az, hogy az ilyen gusztustalan náci férgek mint te szabadlábon lehetnek.. Kár, hogy téged nem semmisítettek meg sehol.. Kicsit szebb hely lehetne az ország a fajtád nélkül.

lehunyjaketszemet 2014.01.27. 12:09:55

Te képes vagy Kövér László marhaságairól írni egy blogposztot? Meg úgy tenni, mintha fel kéne azon háborodni amit Kövér mond? Háttehülyevagy :D + ma Magyarország Európa szégyene... a magyarországi problémákra mindig is egy megoldás létezett: az emigráció. Ma is, 30, 50 éve és X éve is csak ez működött. Ebből a társadalomból nagy valószínűséggel 200 év múlva sem lesz olyan társadalom ami élhetőbb országot tudna létrehozni... :) Nah, jó hazudozást és zsidózást! Ezekben világbajnok a magyarság! hajrá!

HaCS 2014.01.27. 12:13:14

"nem vagyunk felelősek az elődeink tetteiért, bár tanulni persze kell belőlük."

Csak halkan merem kérdezni, nehogy engem nézzenek hülyének, hogy most akkor az MSZP politikusai felelősek az állampárti elődeik tetteiért, vagy nem felelősek?
Vagy a nép volt a felelős? Vagy a szovjetek? Vagy az akkori felnőtt döntéshozó emberek személyesen?
Vagy rájuk más szabály vonatkozik? Vagy ránk vonatkozik más szabály? Netán a zsidókra?

Segítsetek, mert teljesen összezavarodtam!

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:15:10

Honnan is tiltották ki Kovér elvtársat , hol nem fogadták ?
Ez a valodi szégyen,..a parlament elnokét nem fogadja a legnagyobb barátunk....

Gyingizik 2014.01.27. 12:15:14

Örvendetes, hogy a cikkíró szerint is "a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete." Nem tudom azonban ő melyik országban tanyázott az elmúlt 30-40 évben. Már az ún. szocializmusban - amikor összvissz 2 tvcsatorna volt állandóan saját gyártású holocaust filmeket kellett nézni a tvebn (hány az óra vekker úr, jób lázadása, stb.) ami bizony mégiscsak ezt sulykolta. A közelmúltban Kertész regénye irodalmi nobel díjas, belőle újabb nagyszabású holocaustfilm. A könyv üzije a végén "a magyarok tették ezt velünk", kikeressem hányadik oldalon? A nobel-díjas Kertész a magyart jobban hibáztatja, mint a németet. A szomorú igazság az tisztelt ballibek, hogy mégiscsak volt itt egy német megszállás 4 hadosztállyal, bizony jött velük a gestapo, eichmann személyesen vezényelte le az említett akciót. A magyar hatóságok segítettetk, méghozzá készségesen? Lehetséges. Akárcsak a szlovák hatóságok, a francia hatóságok, a románokról nem is beszélve. Ahol még német megszállás se volt, amikor 300 ezer zsidót kiirtottak. A galíciai zsidók valóban idegenrendészeti kérdés volt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Izraelben NAPJAINKBAN (a XXI:_ század elején) UGYANEZEN ELBÁNÁST KAPJÁK AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ SZÍNESBŐRŰ MENEKÜLTEK, akiket rövid úton visszatoloncolnak a polgárháborús zónába. Ahol ugye éhezés és háborús viszonyok miatt a biztos halál vár rájuk. Hogy lehet hogy nekik szabad? Nekünk meg még a 80 évvel ezelőtti eset is (amikor ugye pl. az USAban apartheid rendszer volt a feketék ellen, Anglia géppuskákkal ritkítgatta a gyarmatokon a bennszülötteket stb.) a magyarság bűnét "igazolja"? Numerus clausus is a magyarság "bűne" amikor ugyanilyen törvények voltak számos, "fejlett" nyugati országban. És ugye most NAPJAINKBAN is szegregációt szenvednek el Izraelben a színesbűrű, falassa zsidók, akik külön iskolában tanulnak, és állami jóváhagyással terméketlenségi injekciót adnak be az asszonyaiknak. Valami csak nincsen itt rendben a cikkíró véleményével.

meszena 2014.01.27. 12:16:16

@avocado_: Nem tudom, hogy készült-e valamilyen felmérés arról, hogy miként látják a szélsőjobbosok az akkori eseményeket.
Ugyanakkor valóban az a tapasztalat (olvasgatva az interneten), hogy valaki vagy a Holokausztra, vagy a többi nemzeti tragédiára teszi a hangsúlyt, és az a ritka, ha mindent egyenlően tekinti. (Halkan: a mai kormány erre tesz suta kísérletet, de cserébe mindenünnen csak össztűzre számíthat.) Pedig kölcsönös elfogadás (gyász, másik fájdalmának elismerése, és azzal való együttérzés) nélkül nem lesz megbékélés. De akar-e valaki megbékélést?
:(

Szúnyog 2014.01.27. 12:17:06

@avocado_: Baromira nem mindegy, hogy 600 ezer, vagy 100 ezer, amikor a szám számlázási alapot képez 70 évvel később is.
Amikor belemegyünk a számokba, mindig az a válasz, hogy egy élet is milyen fontos, amikor meg a soha nem látott rettenetről van szó, meg persze a pénzről, akkor jönnek a nagy számok.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.01.27. 12:17:07

Bűnösök vagyunk, a legpocsékabb nemzet. A legvégsőbbig kitartó szolgálói voltunk a náci Németországnak.

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:17:40

@HaCS: Mindenki felelos,...csak a keresztény-konzervatív pártok nem annnyra...csak kicsit.
Csak annyra , hogy érdemes talán tanulni belole...
Mármint a holokausztból...Kovér elvtárs szerint...

meszena 2014.01.27. 12:17:57

@Gyingizik: Nem kell, hogy a legbűnösebbet mondják, én elítélem azt is, ha valaki bűnösnek mondaná a magyarságot. Csak annyira az, mint bármelyik másik nép. (ami ezen túl van, az az...)

meszena 2014.01.27. 12:19:12

@Republic Forever!: Remélem minden szégyenkezel, mert bűnös vagy!
Nekem ehhez semmi közöm. És még sok millió ember van vele így, hidd el...

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:19:25

@meszena:
"Nem tudom, hogy készült-e valamilyen felmérés arról, hogy miként látják a szélsőjobbosok az akkori eseményeket.2

Hallgatnak ?
Hallgatnak !
tehát ugyanúgy látják , ahogy a FideSS

Wagem 2014.01.27. 12:19:26

A metszett unokák most azért lobbyznak,hogy kártérítést kapjanak nagyszüleik szenvedései miatt.
A zsidók az emberiség fertői.

meszena 2014.01.27. 12:20:16

@dr kíváncsivagyok: @meszena: minden nap-ot akartam írni...
Ezt nem értem. Elolvastad a folytatást is, amit írtam?

Wagem 2014.01.27. 12:21:57

@dr kíváncsivagyok:
Te csak arra legyél kíváncsi,mi lesz a következménye a köteles Mesterházy szambázásának.
Kibújt a szög a zsákból.
Rongy Werber élesre töltötte a maszop hóhérait.

avocado_ 2014.01.27. 12:22:10

@Szúnyog: A történészek hivatalos álláspontja a mérvadó. Menj el szépen történésznek és bizonyítsd be hogy nem úgy volt. Egyébként a számlánál sem mérvadók a számok mivel a hozzátartozóknak gondolom bizonyítani kell hogy hozzátartozók és nem csak ugy osztják ki hogy na itt van kábé 600ezer emberéletnek megfelelő pénz.

Mária 2014.01.27. 12:22:11

Hisztiposzt.

A posztoló talán felelős az "elődei" tetteiért? Ugyan már. A posztoló veregesse meg a saját vállát, ha legalább a saját tetteiért képes minden esetben és teljes körűen felelősséget vállalni.

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:22:22

@meszena:
" Remélem minden szégyenkezel, mert bűnös vagy!
Nekem ehhez semmi közöm. És még sok millió ember van vele így, hidd el... "

Kovér elvtárs ( a látens náci ) csak sejteti,..a Jobbikosok ( az idult nácik) kimondják...
Ennyi a kulombség koztetek...

christophe 2014.01.27. 12:22:48

@Halmai: Te kis buta,a 70 èvvel ezelotti tortènèseket kellett volna,az èvfordulo kapcsàn elitèlni,illetve biztositani a kisebbsègek felè,hogy ez nem ismètlodhet meg Magyarorszàgon,ennyi.Ez lenne egy àllamfo szerepe,nem tortènèszt jàtszani,magyaràzkodni...

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.01.27. 12:23:05

"Gyurcsány ma is közénk lövetne..."

Erről annyit, hogy amennyiben ma Orbán alatt megismétlődnének a 2006. őszi események - a randalírozások, tv-székház-ostrom, rendőrverés, kocsigyújtogatás. stb., lefogadom a rendőrség, meg a Hajdú-féle TEK éleslőszert használna gumilövedék helyett.

Holle anyó 2014.01.27. 12:23:37

Én 1962-ben születtem. Miért vagyok én felelős holokauszt ügyben?
Komolyan kérem, hogy magyarázza meg nekem ezt valaki.

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:24:46

@Wagem:
MesterhÁzit NEM KEDVELEM , sot ellenszenves figura,...de ha csak egy kóbor kutya indulna órvbán ellen , akkor arra szavaznék...

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:26:06

"Nem a magyar a második világháború egyetlen bűnös nemzete, és nem vagyunk felelősek az elődeink tetteiért, bár tanulni persze kell belőlük."

Ebbe a mondatba inkább azért lehet belekötni, mert hogy lehetne bűnös a magyar nemzet?

Cigánybűnözés, zsidóbűnözés nincsen, de magyar bűnözés van?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:26:52

@Republic Forever!: Nem ismétlődik meg, mert Orbánék nem alkalmaznak provokátorokat. Nincs rá szükségük.

dr kíváncsivagyok 2014.01.27. 12:27:18

@Holle anyó:
"Én 1962-ben születtem. Miért vagyok én felelős holokauszt ügyben?
Komolyan kérem, hogy magyarázza meg nekem ezt valaki. "

Talán ugyanazért, amiért egy 62-ben szuletett német felelosséget vállat és bocsánatrot kért a náci németország buneiért ?!

meszena 2014.01.27. 12:28:14

@dr kíváncsivagyok: Van elég vétkem, nem szükséges másokét is a nyakamba vennem.
Szerintem bűnös nemzetezőknek komoly problémái vannak. De miért nem egyedül akarják megoldani, miért terhelnek ezzel másokat??

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:28:36

@dr kíváncsivagyok: Ostoba ballibsi vagy, végig sem gondolod amit írsz, csak hajtogatod a ballibsi mantrákat.

- Há, de a párttaggyűlésen is megmondták, hogy bűnös nemzet vagyunk.

meszena 2014.01.27. 12:29:11

@Holle anyó: Azért mert egyébként szélsőjobbos náci vagy. Hát ezért. Most már érted?

christophe 2014.01.27. 12:29:23

@Gregbíró: Egy ilyen megjegyzèsèrt az àltalad nagyra becsult osztràkoknàl letoltendot kapnàl,csak szolok....

HaCS 2014.01.27. 12:29:26

@Mária:

Az előző hsz.-em úgy látszik neked (is) íródott, úgyhogy megismétlem.

Most akkor az MSZP politikusai felelősek az állampárti elődeik tetteiért, vagy nem felelősek?
Vagy a nép volt a felelős? Vagy a szovjetek? Vagy az akkori felnőtt döntéshozó emberek személyesen?
Vagy rájuk más szabály vonatkozik? Vagy ránk vonatkozik más szabály? Netán a zsidókra?

Segíts már, nem látom a dolgokat teljesen tisztán!

Mária 2014.01.27. 12:30:33

@pocaklakó minimanó:

" mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított"

A magyar nép ma élő képviselőinek legfeljebb az 5%-a volt nagykorú felnőtt állampolgár a II. világháború alatt. Közülük nagyon sokan nem elkövetők, hanem áldozatok voltak, aki száma csökkenti a II. vh. alatt elkövetett tettek miatt számon kérhető 5%-ot.

Akkor most kinek és mit kellene bevallania, meggyónnia?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:30:40

@dr kíváncsivagyok: Pontosítsunk: Politikusok kértek bocsánatot politikus elődök intézkedései miatt. Persze ezek is csak kényszerből.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:30:54

@Wagem: Döbbenet ez a zsindexes lepra.

Netán véletlenül büdös fasiszta zsidógyűlölő méltóztatsz lenni esetleg, és ezért írod az indexet zsindexnek? Ez nem olyan nagy baj, hiszen a büdös-fasizmus bűnéből is meg lehet térni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.01.27. 12:31:59

@meszena: Mellesleg ugyanazok az alantas ösztönök köszönnek vissza a jelen magyar társadalmában, mint anno a II.vh előtt és alatt. Ugyanaz az áldozat-tudat, nulla felelősségtudat, minden bajunkért mások a hibásak, mindent elborító nacionalizmus, felerősödő antiszemitizmus.

A magyar semmit sem változott. Ha ma megismétlődne a holokauszt, a magyar ugyanolyan közönnyel nézné végig a zsidó gettósítást, a bevagonírozást.

meszena 2014.01.27. 12:32:46

@dr kíváncsivagyok:
Hülyeség. Hány nemzedéknek kellene még bocsánatot kérni???
Úgy tudom, hogy ez már megtörtént, az állam hivatalos képviselői elismerték az állam felelősségét, és sajnálták a történteket és elítélték, és bocsánatot is kértek. Ezt mindenki nevében tették. Az enyémben is.
Megtörtént.

Tényleg, elfogadta valaki a bocsánatkérést, történt megbocsátás?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:33:08

@Mária: Van abban valami pikáns, ahogy olyanok magyaroznak, akik éberen figyelik, melyik hsz.-ben hangzik el a zsidó szó.

Ha van magyar bűnözés, akkor van zsidó bűnözés is, ez evidens.

Mária 2014.01.27. 12:33:38

@HaCS:

"Most akkor az MSZP politikusai felelősek az állampárti elődeik tetteiért, vagy nem felelősek?
Vagy a nép volt a felelős? Vagy a szovjetek? "

Egyes emberek tetteit lehet vizsgálni, és a tetteikért a felelősséget számon kérni.

Korábbi korokban élt személyek döntései és tettei miatt a jelen korban élő más személyeket nem lehet se bármivel megvádolni, se felelősségre vonni.

Mégis milyen alapon?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:34:11

@Republic Forever!: Tévedés, sokan még segítenének is.

MarbleC 2014.01.27. 12:34:19

@Wagem: Akkor lefordítanám a buta náci gondolataidat magyarra, hogy mások is értsék, milyen betegesen gondolkodsz:

"Döbbenet ez a zsindexes lepra.
Az ilyen posztolóval mint amilyen te is vagy.
Vasárnap ne Kövért hallgass hanem lovagold meg kora reggel a fiúdat,vagy menj templomba.
Természetesen Kövérnek mindenben igaza van.
Hacsaknem ezért fizetnek."

Egy internetes újságot csak zsidók szerkeszthetnek.
Aki blogot ír, és megosztja SAJÁT gondolatait, is csak zsidó lehet.
A egy baloldali szavazó csak liberális lehet, ergo csak buzi lehet. Hát persze. (A templom itt csak elírás lehet, gondolom zsinagógára gondoltál)
Baloldali gondolatok nem léteznek, ha valaki még is ilyet ír, az csak pénzért teheti.

Nem lehet könnyű agymosás után normális életet élned.

Wagem 2014.01.27. 12:34:21

@Republic Forever!:
Nnna...elmúlt az LSD. hatása??
Lődd be magad újra.Ne habozz.
Meglátod megint szép lesz a világ.

meszena 2014.01.27. 12:34:26

@Republic Forever!:
A közönnyel nem értek egyet. Felmenőim nem így emlékeztek. Tehát általános nem volt.
Másrészt a társadalom mindent ilyen "közönnyel" nézett végig, ebben a Holokauszt sem volt kivétel.

Firk 2014.01.27. 12:34:38

@avocado_: És nekünk, akiket nem náci kézre adott az állam, csak szüleinken, nagyszüleinken keresztül kiforgatott a vagyonából, elvette az európai szintű élet lehetőségét, tönkretette a felmenőink generációit (egyeseket bebörtönzött, másokat emigrálásra kényszerített, megint másokat csak simán kivégzett), hazug jóléti politikájával megvette tömegeiket, eladósította, majd kisemmizte őket, folytathatnám...

Egyértelmű, hogy ezért a katasztrófáért a világháborús vezetőink szövetségi politikája is felelős, de az is egyértelmű, hogy a német megszállással vesztettük el végleg a reményt, hogy normális európai országként élhessünk tovább, nem beszélve az azt követő oroszról...

Mert a németek megszállták Magyarországot, azért szállták meg mert a magyar kormány ki akart ugrani a háborúból. Sajnos ez is éppolyan tény, minthogy a magyar hatóságok részt vettek a későbbi deportálásokban a megszállt - így semmilyen tekintetben sem szuverén - országban. Hogy Horthy tehetségtelen volt és képtelen volt igazi államférfiként viselkedni, tény - bár nyilván úgy gondolta, hogy maradása a kormányzói székben további lehetőség a károk minimalizálására, az egyetlen etikus magatartás az ellenállás, az illegalitás, a lemondás lett volna...

De tény, Kállay miniszterelnök, Bethlen volt miniszterelnökkel (Horthy bizalmasával) együtt a magyarok átállását készítette elő, nem, nem a zsidók deportálását, hanem a magyar hadsereg nagy véráldozatokkal járó szembefordulását a nácikkal... Ez pedig más megvilágításba helyezi a megszállók és megszállottak viszonyát még akkor is, ha sok volt a kollaboráns...

Visszatérve azonban az eredeti kérdésre: Minket ki fog kárpótolni?

Nagy bűn a holokauszt, elfogadhatatlan, emlékezésre méltó, de bocsásson meg a világ, ha a társadalom nem érintett többségének is vannak sérelmei, amelyek tükrében megbékélésre lenne szükség, mert csak ez adna feloldozást. És ebben az esetben nem a többségnek kellene csupán engednie...

Laci A Lakli 2014.01.27. 12:34:55

Alapvető történelem hamisítási hiba a magyar történetírás részéről, hogy nem világosítják fel az embereket pontosan mik voltak a hungaristák elképzelései a zsidó kérdéssel kapcsolatban.
Azaz igazság, hogy a magyar hungaristák és a cionisták kéz a kézben sétálhatnának a holdfényben, ugyanis a magyar hungarista célkitűzés nem a zsidók kiirtása volt hanem a zsidók deportálása kifelé az országból...
Az az igazság, hogy egyetlen egy papír darabot sem tudtak soha sem tudott senki sem felmutatni, amin a németek megosztják a magyar hatóságokkal, hogy mit is jelent valójában a koncentrációs tábor. Ebből pedig az következik, hogy a magyar hatóságokat "csak" annyi felelősség terheli ami az országból való kiutasítást jelent a Dunába lövetések. Semmivel sem több az, hogy egy idegen állam mit csinál bizonyos etnikummal sohasem vonható felelősé egy másik állam! Azért, hogy egyes esetekben a magyar hatósági személyek sokkal durvább cselekményeket is elkövettek, míg marhavagonokba tuszkolták a szerencsétlenek, már a magyar hatósági szervek hibája, ezek a túlkapások...
Remélem, hogy ezeket a valódi túlkapásokat kivizsgálták, és megbüntették őket (bár szerintem a "bulldogok" kellettek a következő rendszernek is). Ez sajnos egy ilyen korszak volt a történelemben ahol a pszichopaták előnnyel indultak :(.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:36:04

@Mária: A komcsi és a libsi szemléletnél visszamenőleg is létezik a kollektív bűnözés fogalma, persze kivéve zsidók, cigányok és ők maguk.

joszip 2014.01.27. 12:36:21

Kollektív bocsánatkérés kollektív bűnösséget feltételez. Magyarul, náci ideológia.
Hajrá, újabb tökönszúrás balról.

Holle anyó 2014.01.27. 12:37:14

@dr kíváncsivagyok: Te hülye vagy! Egy távoli nagynéném túlélő, a testvére pedig a lányával együtt ott maradt. A harmadik nagynénit - aki kikeresztelkedett - nem engedtük, hogy elvigyék, a keresztény férjével és a féléves kisbabájukkal bujkálta végig a borzalmat.

Tőlük kérjek bocsánatot? Tényleg nem vagy magadnál.
MINDENKI elítéli azt, ami történt. A felelősség vállalása magyarra fordítva azt jelenti, hogy fizessen az állam az én adómból kártérítést. Miért is?????

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:37:29

@Firk: Ezek azt hiszik, a II. világháborúban mindenki más szórakozott.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.27. 12:37:47

A magyar nép, de főképp a jobboldal, felelős a holokausztért és erre nap mint nap emlékeztetni kell.

A baloldal (Gyurcsány, Bajnai és valahány név a naptárba), nemhogy a 40 év kommunizmusért, de még a 2010 előtti kormányzásért sem felelős.

Priceless! :)

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:38:10

@joszip: És kommunista, mert náluk is.

Firk 2014.01.27. 12:38:47

@Republic Forever!: Pontosan olyan közönnyel, amilyen közönnyel végignézte az '56 utáni megtorlást...

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:40:23

@Firk: A kommunista terrorért kértek a zsidók bocsánatot? Nem emlékszem rá.

Pedig a bűnösök közül ma is sokan élnek és jól.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.01.27. 12:41:20

@♔bаtyu♔: Bizony, sokan - mint pl. te - önkéntes társadalmi munkában még segítenének is a bevagínozásban. Engem igazolsz, mikor azt állítom, hogy a magyar semmit sem változott, és egy pocsék nemzet.

2014.01.27. 12:41:39

Ha bűnös nemzet vagyunk, akkor minek van itt ennyi lenin-fiú? Kövessétek kertész példáját, majd szellőztetünk utánatok.

avocado_ 2014.01.27. 12:42:34

@Firk: Úgy látszik senki. Ezt le kell nyelnünk. Nyilván a legoptimálisabb megoldás mindenre az lenne ha a felelős emberek/vezetők összes vagyonából kifizetné a károkat vagy a saját életét feláldozva feltámasztaná a halottakat, de ilyet nem lehet.

Szúnyog 2014.01.27. 12:43:37

@Firk: amiről írsz, azt főként a kommunisták tették, azok, akiknek a jogutód pártja ma vezeti az "összefogást", s akikért a hisztis blogger had (mint ebben a blogban is) oly elszántan küzd.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:43:58

@♔bаtyu♔: A kommunista terrorért kértek a zsidók bocsánatot?

Miért, a kommunista terrort a zsidóság csoportja követte el? Ezt nem is tudtam.

szonár 2014.01.27. 12:44:19

A posztolónak valójában egyetlen érve sincs - fröcsög.

christophe 2014.01.27. 12:44:21

@Gyingizik: Tortènelemtudos,megirnàd,hogy a 6-szor nagyobb Franciaorszàgbol,!!nègy!!! èv alatt mennyi zsidot depportàltak?

Szúnyog 2014.01.27. 12:44:29

@avocado_: akkor tán nyeljék le a zsidók is, hogy mostantól nem jár semmi.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:45:22

@Republic Forever!: Meg kell mondanom, valószínűleg oda sem férnék. Köszönhetően többek között neked és a hasonlóknak.

Nem a magyar pocsék nemzet, hanem ti éltetek vissza a bizalmával. Politikai és anyagi haszonszerzés céljából, áldozatul dobva oda a zsidókat. Érdekes, a svábokkal az égvilágon semmi probléma nincs. Pedig ők is szenvedtek rendesen 1945 után. Ugyanígy a kuláknak nevezett parasztok.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.01.27. 12:45:57

@meszena: Kivételek mindig voltak. Voltak olyanok, akik zsidó honfitárainkat bújtatták. De ebbe ne kapaszkodjál. Nagy általánosságban bizony a magyar közönnyel nézte végig ami történt.

Wagem 2014.01.27. 12:45:58

@MarbleC:
Jól látod.
Az utolsó mondatod értelmezhetetlen.
De segítek neked mert haver vagy.
Gondolj csak bele,mi lenne itt a zsindexen,ha egy kormánypárti politikus nagy nyilvánosság előtt kötelet ajánlana pl.Botkának/azért írtam őt mert nem nagyon van a látókörömben maszopos polg,mester../
Forrna a ballibértelmiség agya.
Ma meg mit látunk??
A bikicsunájos akciójának se híre se hamva.
Nem is lesz...!!
Egyébként ahhoz mit szóltál amikor az új parlament alakuló ülésén az összes balos, dávid csillagos kitűzővel parádézott?
És akkor miért is mosom őket egybe....??

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:46:17

@Gérard Duchemin: Miért, a deportálásokat a magyarok csoportja követte el, nem is tudtam.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:46:34

@lehunyjaketszemet: "Meg úgy tenni, mintha fel kéne azon háborodni amit Kövér mond?"

Fel is kell. Sőt, ha bűncselekményt követ el, börtönbe is kell jutnia.

HaCS 2014.01.27. 12:47:06

@Mária:

Mégis milyen alapon?

Magyarország alaptörvénye
Alapvetések
U cikk (1).

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:47:38

@Republic Forever!: A zsidó is közönnyel nézte végig, ahogy a kommunisták elhurcolják a magyarokat.

Most akkor ők hibásak?

Firk 2014.01.27. 12:47:47

@avocado_: Szerintem meg a legjobb az lenne, ha elindulna egy ellenségeskedés nélküli diskurzus, amiben minden bűnt kibeszélnénk és konszenzus alapján a tények bekerülnének a tankönyvekbe. Kurvára lehetetlen számon kérni 70 éves bűnöket és még reménytelenebb vállalkozás lenne visszaadni azt a rengeteg meg sem született értéket, vagyont, kultúrát, amit a háború utáni 45 és a posztkommunista lopással eltelt további sok év lopott el magyarok generációitól. Ehhez azonban megértésre, toleranciára lenne szükség, mert úgy nem lehet, hogy megélhetési gyűlölködők még ennyi év elteltével is mai magyar embereket tömegeket, vagy csak úgy kollektívan egy egész nemzetet vádolnak meg azzal, hogy most is ugyanazt csinálja, csak békés eszközökkel stb. És ugyanez elvárható a többségtől is, el kell ismerni a sérelmeket, a bűnöket. A gyűlölet miatt nem hamisíthatók meg a tények. Sajnos az árkok betemetésére irányuló szándékot nem látom. Az egyik - a többségi oldalon mindig vannak kísérletek, a másik oldalon egyáltalán nem...

avocado_ 2014.01.27. 12:48:10

@Szúnyog: De pedig jár nekik. Bárcsak anyád nyelte volna inkább le megspórolt volna ennek a világnak egy tanulatlan senkit.

Wagem 2014.01.27. 12:49:41

@Republic Forever!:
Pocsék az anyád....labanc.Nem a mi nemzetünk.
Ha nem tetszik valami,hord el innen a beled Dániel"mocskos dan"után.

avocado_ 2014.01.27. 12:50:23

@Firk: Igen ezt valoszínüleg mindenki támogatná. De nem értem miről beszélsz:
"hogy megélhetési gyűlölködők még ennyi év elteltével is mai magyar embereket tömegeket, vagy csak úgy kollektívan egy egész nemzetet vádolnak meg azzal, hogy most is ugyanazt csinálja, csak békés eszközökkel stb"

1. az egyetlen megélhetési gyűlölködő a jobbik
2. senki nem vádol meg magyar embereket semmivel nem tudom ezt hol olvastad

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:51:01

@Firk: Amíg a holokauszt elleni "küzdelem" révén pénzhez, hatalomhoz lehet jutni, addig erről szó sem lehet.

Nem véletlenül nincs pld. az örmény holokauszt, vagy a sváb kilakoltatások körül hiszti. Ezekben nincsen pénz.

Holle anyó 2014.01.27. 12:51:04

@meszena: Mondjuk azzal nehezen tudok kezdeni valamit, hogy azok a rokonok, akik a holokauszt áldozatai voltak, meg azok a leszármazottaik, akik ma itt ének velem egy családban, meg az a zsidó pasi, akivel együtt élek....ezek mind magyar emberek, részei a magyar nemzetnek.

Mária 2014.01.27. 12:52:30

@HaCS:

Mi van benne? Én ugyan nem fogom végigbogarászni, meg se nyitottam.

Ha a háborús bűnök vagy az emberiség ellen elkövetett bűnök el nem évülésére célzol, akkor tudnod kell, hogy ezek az elkövető egyén szintjén nem évülnek el.

Államokat és az államalkotó nép abban a korban élő tagjait nem lehet időtlen időkig vegzálni azzal, hogy egy korábbi történelmi korban egy korábbi kormány, vagy egyszemélyi vezető milyen döntést hozott.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:53:25

@Wagem: Szerintem te most itt gyűlölködsz mint egy vadbarom. Valahogy észrevettem. :-)

Úri muri 2014.01.27. 12:54:10

@kovi1970: "Ellenszenvet ébreszt, hogy ha egyesek engem - akinek még a szülei sem éltek a háború idején - tesznek felelőssé mindezért és az én pénzemmel akarják kárpótolni azokat, akik szintén csak a történelemből ismerik ezt a szörnyű eseményt. "

Szó nincs arról, hogy bárki személy szerint téged vagy mást felelőssé tenne, ennek nincs is semmi értelme. Ez lenne a kollektív bűnösség, de ezt senki nem hangoztatja (kivéve Kövér Lászlót). Itt arról van szó, hogy a magyar államnak kellene egyértelműen elismernie azt, hogy annak idején aktív szerepet játszott az eseményekben, valamint olyan tevékenységet folytatnia, ami a társadalom egészében tudatosítja ezt. Ugyan az utóbbi időben voltak erre utaló nyilatkozatok (Navracsics, Áder, ENSZ nagykövet), a magyar állam álláspontja ebben a tekintetben sajnos nem egyértelmű, mivel időnként meg pont ezzel ellentétes dolgokat művel (alaptörvény, szobor-ügy, Szakály-ügy). Más nemzetek (országok, kormányok) - például német, francia - már régóta egyértelmű álláspontot foglalnak el a kérdésben, azaz vállalják a felelősséget, Magyarországnak is ideje lenne ehhez a táborhoz csatlakoznia. Ez azonban pont nem egyenlő a bűnös nemzet felfogással, mivel a valóság az önfelmentés és a bűnös nemzet között van.

Ami pedig a kárpótlás ügyét illeti: egyrészt az állam sok olyan területre költ a te, én, más pénzéből, amit nem minden állampolgár vesz igénybe (támogat egyházakat, színházakat, egyetemeket, holott nem mindenki jár templomba, színházba, egyetemre), másrészt nem ez az egyetlen állami kárpótlás, emlékezz csak a rendszerváltás utáni földkárpótlásra.

Holle anyó 2014.01.27. 12:55:09

@♔bаtyu♔: Én még olyan zsidó deportáltat is ismertem a falunkban, aki túlélte a koncentrációs tábort, aztán a Rákosi rezsimtől is kapott a pofájára. (Mellesleg Teller Edének egészen közeli rokona volt.)

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:55:36

@Holle anyó: A zsidóknál elég nagy az ellentmondás.

Ha kollektíven megbélyegzem a magyar nemzetet, evidens, hogy nem vagyok a része. Egyébként sokan éppen ezért nem is tekintik magukat a részének, izraelinek tekintik magukat.

Aki a magyar nemzet részének tekinti magát, az viszont nem bélyegzi meg kollektíven.

Firk 2014.01.27. 12:55:41

@avocado_:

Ide másolok a posztból, bár másolhatnék még sok ilyen vihar a semmiben cikket Kertész Ákostól a Klub Rádió napi szerkesztőiig hosszú lenne a sor, akiket idézhetnénk a kulturkampfos megnyilvánulásaikkal. Hangsúlyozottan nem a jobbikosokat hoztam fel, az egyértelmű, hogy ott is megy a gyűlöletkeltés. Szóval a poszt azon része, ami kiakad Kövér mondatán, amiben szerintem semmi gyűlöletkeltő nincs:

"Nem a magyar a második világháború egyetlen bűnös nemzete, és nem vagyunk felelősek az elődeink tetteiért, bár tanulni persze kell belőlük."

Hát engedtessék meg, Kövér elvtárs, hogy én ezt a borzalmasan lábszagú, veszélyes és felelőtlen kijelentést elutasítsam. Mindegy, hogy milyen módon akarja az ön pártja megnyerni magának a szélsőséges, ing-gatya szaggatóan igaz magyar szavazókat, és próbálja az érdemi kérdés(ek)ről elterelni a figyelmet, legyen nagyon világos: a kutya nem mondta, hogy a magyar lenne a világháború egyetlen bűnös nemzete. Halkan kérdezem: mások bűnei egyébként felmentenek saját bűneink súlya alól?

Erről értekezünk, nem? Ez vezet a megértéshez, megbékéléshez? Kövér semmi szélsőjobboldalit nem mondott, mégis ing-gatya stb. szerepel a posztban és megbocsáthatatlannak tartja a szerző a szavait...

Marcell Varga 2014.01.27. 12:56:36

Nekem ugyan miért kellene felelősnek éreznem magam,azért,amit az ő elődei elkövettek?Az én családom elődei évszázadok óta a hazát védték,ki önként,ki mert nem volt választása.Csak a második világháborúban 23 családtagunkat vesztettük el az olasz és orosz fronton,a köcsög horthy miatt.Elődeim az életükkel fizettek,mert valami hatalomra éhes pöcsök gyülevész hordája a saját céljaik eléréséhez másokat küldtek a biztos halálba.Nem ők mentek a frontra,olyan embereke küldtek,akiknek köze se volt az ő hisztijükhöz.Ezek a parazita politikusok ne kenjék a szart szerteszét.Ha ő lelkiismeret furdalást érez a zsidók miatt,legyen az ő gondja,de mikor éreznek ugyanilyen sajnálatot a sok százezer magyar emberért,akik meghaltak a második világháború során?Nekik mikor jár majd a tisztelet,a túlélőknek,családoknak a kárpótlás,bocsánatkérés?Amíg ez nem történik meg,addig az egész fityesz,mszp,kdnp,jobbik,dk,lmp bassza szájba a jó büdös kurva anyját.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:56:46

@avocado_: "az egyetlen megélhetési gyűlölködő a jobbik"

Valamint a Fidesz. Azonban, nem, mégsem, egyik sem kimondottan megélhetési gyűlölködő, ugyanis mind a jobbik tagjai, mind pl. ez a gusztustalanul gyűlölködő Kövér nem pénzért teszi amit tesz, hanem a bennük levő tömény rosszindulatból. Tehát őszinte meggyőződésből. Ez persze nem erény, semmivel sem nemesebb dolog szívből gyűlölni, mint számításból.

Mária 2014.01.27. 12:57:26

@dr kíváncsivagyok:

"Talán ugyanazért, amiért egy 62-ben szuletett német felelosséget vállat és bocsánatrot kért a náci németország buneiért ?!"

Erről megkérdezted a 62-ben született németeket is? Hányan voltak közülük pontosan azon a véleményen, mint amin Holle anyó van?

Gérard Duchemin 2014.01.27. 12:57:58

@Wagem: "De ki nem szar le!!"

Én viszont nem bánom, hogy leszarsz-e, vagy sem. De ha gyűlölködést látok, azt szóvá teszem, hogy a gyűlölködőnek égjen a pofája.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 12:58:08

@Holle anyó: Akiket én ismerek zsidókat (és zsidó értelemben zsidó is, tehát vallásos, stb), az mind utálja a kommunistákat. A liberálisokat is. Persze ezek átlagemberek, nincsenek közel sem a pártokhoz, sem a hatalomhoz.

avocado_ 2014.01.27. 12:58:54

@Firk: A szerző pont arra utal hogy senki nem vádolja a magyarságot kollektívan, csak Kövér célozgat arra hogy ez így van, hogy ellenségképet kreáljon.

stoppos76 2014.01.27. 12:59:35

Apja faszát a komunista kövérnek. Tudod ki a felelős? Az aki elhurcolt, vagonírozott, kiadta a parancsot.

Valójában ugyanolyan seggek, mint akik most ülnek a mélyen tisztelt házban, mindenféle pártok szineiben. Nincsennek illúzióim arról, hogy ha másképp fújna a szél, az ilyen kövér féle barmok vígan vagoníroznák a népesség jórészét, miközben a bajuszkról csöpögne a kolbászzsír.

Úri muri 2014.01.27. 13:00:22

@pocaklakó minimanó:

Kertész Ákos szavai szerintem annyit jelentenek - némi költői túlzással megfogalmazva -, hogy a Németországgal ellentétben Magyarország álláspontja a témában nem egyértelmű, más országokkal ellentétben mi még mindig nem tudjuk a maga helyén, megfelelő önvizsgálattal kezelni a történteket.

spinat 2014.01.27. 13:00:49

Akiknek semmi köze a 70 ével ezelött az akkori Magyarország területén az akkori magyarok által elkövetett bünökhöz és nem érzik magukat magyarként emiatt bünösnek, gondolom azoknak persze 1919-hez sincs semmi közük. Hiszen nem is éltek akkor. Persze 1956-hoz sincs semmi közük, hiszen akkor sem éltek. Nem is lehetnek büszkék az akkori Magyarország területén az akkori magyarok által véghezvitt höstettekre. Meg 1848-ra sem büszkék, Petöfire, Kossuthra és az Aradi Vértanúkra sem büszkék, Rákóczira, Dobóra, a Hunyadiakra sem büszkék. Hisz semmi közük hozzájuk.
Csak azt nem tudom, hogy magukat írják ki a magyar nemzetböl, vagy a magyar nemzetnek, mint fogalomnak a létezését tagadják?
Mert ugye annyira csak nem következetlenek, hogy más, a múltban élt embereknek csak a büneitöl, szenvedéseitöl függetlenítik magukat, míg megint más emberek höstetteit, szenvedéseit a magukénak is tekintik.

HaCS 2014.01.27. 13:02:06

@Mária:

Asszem én itt ki is szállok.

Ki se nyisd, ne is tájékozódj!
Nehogy már olvasni is kelljen.

Hirdesd csak az igét saját kútfőből! A tények mit sem számítanak.

Mindenesetre ez egy frankó reklám a blogodnak.

Gratulálok!

stoppos76 2014.01.27. 13:03:40

@spinat: Hát, ööööö. Miér baj az ha nem érzem magam büszkének miatta? Nem én voltam, mégcsak nem is az ősöm, ha jól tudom. Nehogy már az határozza meg, hogy magyar vagy-e, hogy mennyire tudsz a múltban élni bakker...

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:03:48

@Firk: A cél nyilván az, hogy Orbánékat nemzetközi téren a partvonalon kívülre szorítsák, ez egy antiszemita párt, bár az emberek rájuk szavaztak, még sem lehetnek legitimek.

Erre egyébként azt tudom mondani, Orbánéknak volt 2X4 évük az elszámoltatásra, de nem tették. Most majd küzdhetnek Gyurcsánnyal, magyarázhatnak meg minden egyes mondatot. Küzdhetnek velük egy súlycsoportban.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:05:31

@Úri muri: Ilyen zsidó vezetéssel és a rájuk tapadt liberál-kommunista megélhetésiekkel ez egyhamar nem is fog menni.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:06:41

Kommunista bűnök. - Ne bolygassuk a múltat, amúgyis öreg emberek azok már

Náci bűnök - Az unoka is felelős.

CyberPunK 2014.01.27. 13:09:10

@spinat: Légyszives definiáld a nemzet fogalmát így a XXI.-ik században az EU közepén.

avocado_ 2014.01.27. 13:10:36

@♔bаtyu♔: Te vagy a legostobább ember akit valaha hallottam. Furcsállom hogy tudsz egyszerre lélegezni és gépelni. Egy ilyen nyugdíjasnak képzellek el akinél már félig beállt a demencia.

Mária 2014.01.27. 13:10:58

@avocado_:

"A szerző pont arra utal hogy senki nem vádolja a magyarságot kollektívan, csak Kövér célozgat arra hogy ez így van, hogy ellenségképet kreáljon."

Valóban senki nem vádolja?

Kövér csak célozgat, míg az egyik vérbalos amerikás magyar oldalon konkrétan a Parlament előtti terrorcselekmény elkövetésére toboroznak:

maria.blog.hu/2014/01/25/terroristakat_toboroz_az_amerikai_nepszava_a_magyar_balos_ellenzekbol

Azt írják, a Szabadság térre tervezett emlékmű felrobbantása alkotmányos és morális kötelesség, és aki megteszi, nemzeti hős lesz. A cikk, amelyről a posztban látható printscreenek készültek, hét alkalommal szólítja fel olvasóit a készülő emlékmű felrobbantására.

csak egy néző 2014.01.27. 13:11:06

@Gérard Duchemin:
Mi mást lehetne várni egy ilyen idiótától. Lépj át rajta, mint egy rakás szaron.
"Wagem 2014.01.18 13:44:53
Fedor. te meg baszd telibe a jó kurva anyádat aki kiszart.!!"
"Wagem 2014.01.18 12:09:54
@Viktor Mutyin:
Hulladék az a büdős szájbabaszott jó kurva anyád,aki leellett."

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:12:11

@avocado_: Te vagy a legostobább ember akit valaha hallottam. Furcsállom hogy tudsz egyszerre lélegezni és gépelni. Egy ilyen nyugdíjasnak képzellek el akinél már félig beállt a demencia.

Ezért sem írom neked, hogy olvasd el többször is.

Szúnyog 2014.01.27. 13:13:18

@avocado_: elmagyaráznád, hogy a zsidóknak miért jár az, ami másoknak nem? (Ahelyett, hogy tanulatlan senkizel és anyázol.)

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:13:40

@csak egy néző: Jó lett volna beidézned Mutynt is, nyilván nem véletlenül nem tetted.

Amilyen stílusa van annak a gennyládának, te is így válaszoltál volna. (A másikat nem ismerem).

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:15:14

@Szúnyog: Nyilván érvek híján ír ilyeneket, mint a legtöbb hasonló ostoba. Ha lenne megfelelő érvkészlete csillogna, így inkább rád szórja a trágyát, nézzél ki te is úgy mint ő.

Wagem 2014.01.27. 13:15:24

@Gérard Duchemin:
Tudod mit pajtás!!
Égjen a pofája a sok holokamu rajongónak.
De neked is felteszem a kérdést.
Te hogy érezted magad akkor,amikor az új parlament alakuló ülésén a ballib. képviselők dávid csillagos kitűzővel parádéztak.
A MAGYAR..!!parlament alakuló üléséről beszélek,a magukat állítólag magyarnak valló baloldali seggnyalókról.

tomwar 2014.01.27. 13:15:39

@Halmai:
Az első zsidótörvény
Az 1938. évi XV. törvénycikk (A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról) Első Zsidótörvény néven lett ismert. A törvény kimondta: a szabadfoglalkozású állásoknál és a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál 20%-a a zsidók maximális aránya, melyet öt év türelmi időszak alatt kell elérni.
A jogszabály alól mentesültek az első világháborúban és az ellenforradalomban különböző érdemeket és kitüntetéseket szerzett zsidók, a hősi halottak özvegyei és gyermekei, az 1919 augusztusa előtt kitértek, valamint ezek gyermekei, amennyiben nem tértek vissza a zsidó vallásra.
Bár a törvény még vallási alapon definiálta a zsidó fogalmát, az 1919. augusztus 1-je után kikeresztelkedetteket is zsidónak minősítette.

A második zsidótörvény
Az 1939. évi IV. tc. (A zsidók közéleti és gazdasági térfoglalásának korlátozásáról) már elsősorban faji szempontból határozta meg, hogy ki számít zsidónak. Zsidónak minősült, aki önmaga, legalább egy szülője vagy legalább két nagyszülője az izraelita felekezet tagja volt a törvény hatálybalépésekor vagy az előtt. A törvény 6%-ban maximalizálta a zsidók arányát a szellemi foglalkozásokban, valamint megtiltotta zsidók alkalmazását állami közigazgatási és igazságügyi szerveknél és középiskolákban. Zsidó nem tölthetett be színházakban és médiában olyan állást, amely befolyással volt az adott színház/média szellemi irányvonalára. Az engedélyeztetés alá eső ipari és kereskedelmi ágazatokból a zsidókat teljesen kizárta a törvény.

A harmadik zsidótörvény
Az 1941. évi XV. tc. (A házassági jogról szóló 1894. évi XXXI. tc. kiegészítéséről és módosításáról, valamint az ezzel kapcsolatban szükséges fajvédelmi rendelkezésekről) már mindenkit zsidónak minősített, akinek két nagyszülője az izraelita hitfelekezet tagjaként született. Megtiltotta a vegyes házasságokat és a zsidó és nem zsidó közötti nemi kapcsolatot.

Ezeket a torvenyeket NEM a nemet megszallas utan hoztak.

Köves D. Gábor 2014.01.27. 13:17:54

Bocs, nem volt időm elolvasni a kommenteket, így nem tudom, hogy azokból kiderül-e, hogy mit is akart a poszt szerzője közölni, ugyanis ez számomra magából a posztból nem világos. Csak annyi jött le, hogy a szerző különféle témákba belekapdos, indulatos és nem ért egyet a házelnök kijelentésével, de a követhető érvelés és a megragadható mondanivaló mintha hiányozna a cikkből.

avocado_ 2014.01.27. 13:18:57

@Mária: És te mindenkire hallgatsz amit a neten olvasol? Vagy mindenkinek az idióta véleménye reprezentatív az egész világra nézve?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 13:19:16

@tomwar: És akkor most mit csináljunk vele? Ilyen alapon kimondhatjuk, hogy a kuláktörvényeket a magyar emberek hozták? A zsidók is. Sőt, Recskért is felelősek, mert nem tiltakoztak.

Nem kellene kínlódni.

SemBoga 2014.01.27. 13:19:18

@Mária:

"Akkor most kinek és mit kellene bevallania, meggyónnia?"

talán ha már korábban megtörtént volna a felelősség felvállalása, a szembenézés, a bűnbánat, a ma élők már "tehermentesen" élhetnének

Mária 2014.01.27. 13:19:25

@Köves D. Gábor:

Nagyjából összefoglaltad a poszt mondanivalóját.

stoppos76 2014.01.27. 13:19:56

@Wagem:
Egyrészt idegesítőnek és gyomorforgatónak tartom izrael politikáját, mivel mindenkire, aki nem ért egyet velük ráhúzzák a náci jelzőt.

Másrészt, amennyiben a szélsőjobboldali gyűlölködő söpredékkel szemben kellene meghatároznom magam, boldogan venném fel a zsidócsillagot akármilyen MAGYAR rendezvényen. Ennyi a történet.

Szelid sunmalac 2014.01.27. 13:20:07

"mások bűnei egyébként felmentenek saját bűneink súlya alól?"

A fidesz szerint igen. Az elet minden teruleten. Nem veletlenul slager meg mindig "azemuttnyocev!". Barmennyit is lopnak, barmennyire basszak szet az orszagot, a hiveknek eleg "azemuttnyocev"-et belengetni, es mar kussban is vannak. Hiszen "de hat ok is". Azt felejtik el nagyon, hogy igy pont ugyanolyanok, ha nem meginkabb rosszabbak, mint azok a mocskok az elmultnyolc evben.

béla a görög (törölt) 2014.01.27. 13:20:56

"Vérlázító, hogy a magyar Parlament elnöke - aki továbbra is a késdobálók füstjében szocializálódott, de magát arisztokratának álmodó prolira emlékeztet"

Tisztázzunk valamit. ha már osztályoknál tartunk.

Kövér egy PARASZT. ahogy a fidesz képviselők jelentős része. Falun, jobb esetben kisvárosban szocializálodtak.
Kocsmafüstbe és nagyvárosba max én szocializálodtam.
ARISZTOKRATA meg nincs bár nagyon nagyon szeretnének csinálni, de nem lesz.

Amúgy egyre inkább meggyőződésem, hogy túl finoman lett bánva a fideszesekkel...

avocado_ 2014.01.27. 13:21:47

@Szúnyog: Tudod ez úgy működik hogy a vesztes megtéríti a károkat amiket okozott. Magyarország vesztes volt, a Szovjetúnió győztes. Ez van. Igazságos? Nem. De mondtam mehetsz putyinhoz kártérítést követelni a gulágokért, hajrá.

Holle anyó 2014.01.27. 13:22:09

@Köves D. Gábor: Mi is így vagyunk vele..... :)))) Számunkra sem világos. :))))

Szúnyog 2014.01.27. 13:24:14

@avocado_: és az is rendben van ugye, hogy a holo folyik minden csapból, a többi meg le van szarva?
A második világháború kimenetelétől függetlenül egyetlen fillért sem szabad adni semmilyen zsidó szervezetnek, vagy zsidónak. Elmúlt, vége, meg kéne érteniük.

HunMag 2014.01.27. 13:24:33

Autognomia: a ciki az egészben az az, hogy ugyan jogosan szemére veted Kövéréknek a csordaszellemet, Te ugyanúgy a csordaszellemnek megfelelően ( csak a másik csorda nevében)osztod az észt, mint ahogy a Lánchíd rádó párja a Klubrádió, vagy a Hír TV párja az ATV...

A két csorda aztán jól el van egymással, további jó anyázást a két oldalnak...

avocado_ 2014.01.27. 13:29:07

@Szúnyog: Hol van leszarva te szerencsétlen? Najó elég volt az idióta széljobbos gyökérkedésedből, olvassgass inkább valamit ami nem kurucinfó talán lesz valami ötleted az igazi világról.

kvadrillio 2014.01.27. 13:29:08

nem érdekel a 70 évvel ezelőtt.....
SOKKAL INKÁBB ÉRDEKEL, HOGY KIK CSINÁLTAK 2-3 MILLIÓ MUNKANÉLKÜLI ÉHEZŐT, KIK CSINÁLTAK 4 MILLIÓ LÉTMINIMUM ALATT VEGETÁLÓT....,KIK CSINÁLTAK TÖBBSZÁZEZER.....ÉHEZHŐ GYERMEKET......ÉS HÁNY MILLIÓT VETTEK EZÉRT FÖL A FŐTANÁCSADÓK ???????????????!..

tomwar 2014.01.27. 13:31:00

@♔bаtyu♔:
Nem kinlodok, ezek tenyek: s ahogy a kommunizmus bunei (ket dedapam jarta meg az avot, egyikuk kenyszermukan a banyat....), ugy az azt megelozo Horty-rendszer (amolyan se nem fasiszta, se nem naci, de semmikepp sem "kedves") buneit se kellene elhallgatni, relativizalni....hasonlok.
A mai emberek zome nem elt akkoriban, nem lehet felelos az akkoriak tetteiert. De felelos azert, hogy ezen bunok sose meruljenek feledesbe, hogy ne ismetlodhessenek meg. Se Reck, se Kamenyec-Podolskij, stb.

Mária 2014.01.27. 13:31:03

@SemBoga:

"talán ha már korábban megtörtént volna a felelősség felvállalása, a szembenézés, a bűnbánat, a ma élők már "tehermentesen" élhetnének"

A ma élők MINDENKÉPPEN "tehermentesen" élhetnek, kivéve azt a pártízezer embert, akik már a II. vh. alatt is nagykorúak voltak, ÉS valóban követtek el AKKOR valamit, amit a MAI törvények tiltanak, a II. vh. alatt, és nem csupán áldozatai voltak a hatalomnak.

Ők ma már kivétel nélkül 80 év feletti életkorban vannak. Rajta, szedd össze őket egyenként, és követelj tőlük megbánást, lehetőleg nyilvánosan, élő adásban!

De egyébként senkit nem lehet felelőségre vonni amiatt, amit nem ő követett el.

Olyan dolgok miatt meg pláne nem lehet felelősségre vonni egész generációkat, amiket mások követtek el olyan korokban, amelyekben ők maguk még nem is éltek.

tomwar 2014.01.27. 13:33:15

@Szúnyog: Apam felesegenek a csaladja Auschwitzban halt meg. Ketten eltek tul.
Soha egyetlen fillerert sem allt sorba...hisz nem tudnal annyit fizetni, hogy potold a nagymamat, az apat, a testvert....

Reszelő Aladár 2014.01.27. 13:33:32

A helyzet az, hogy lassan eltávozik mindenki, aki megélte a Világháború borzalmait. Aki tudott elért az igazságszolgáltatás, persze voltak akik meglógtak. Valakit sosem pereltek be, valaki elhet, hogy ártatlanul ült. Napról napra nehezebb rendet tenni.
Népek kollektív üldözése, és a likvidálásukra törekvés menthetelen dolog, de talán leszögezhetjük, hogy nem egyedi és példanélküli a történelemben. Majd minden mai népnek volt része mind üldözésben mind üldöztetésben a legutóbbi néhány ezer évben.
Egy nép kollektív bűnösséggével azonban nem tudok egyetérteni.
A parancsot teljesítők helyzete megintcsak kérdéses:
- végrehajtod, és akkor te leszel személyesen is feleős (gyilkos???)
- megtagadod, és akkor esetleg rajtad is végrehajtják. Önként vállalni akár egy kivégzést nagyjából az élet remndje ellen való.

Aki üldözötteket bújtatott, az a saját életét is kockáztatta, később bűnösnek nyilvánítani ezért pedig a talán a legnagyobb aljasság. Nem hinném, hogy ez példa nélküli lenne.

És ittvagyunk mi, üldözők és üldözöttek leszármazottai. A üldöző már számtalanszor megkövette az üldözöttet, úgy tűnik ez mégsem elég. A kérdés, hogy mivel lehetne az üldözöttet kiengesztelni, egyszer és mindenkorra.

Részemről semmi akadálya, hogy emlékezzünk erre minden évben, semmi akadálya, hogy olyan intézményeket hozzunk létre, amely emlékeztet erre a sötét időszakra mindenkit.

De a kérdés továbbra is az, hogy üldöző leszármazottja nézhet-e még az üldözött szemébeúgy, hogy ne érezze azt, hogy semélyesen is feleős lenne bármiért is.

Sajnos vannak páran, akik szerint soha.

Szúnyog 2014.01.27. 13:34:30

@avocado_: mérd már össze a holozós őrületet a nagyságrenddel nagyobb gyilkolásokra való emlékezésekkel, hogy a költségekről ne is beszéljek!
Tömegeknek van elegük a holozásból, meg a holocentrikus világképből, hiába nácizol.

stoppos76 2014.01.27. 13:34:55

@Mária: "Olyan dolgok miatt meg pláne nem lehet felelősségre vonni egész generációkat, amiket mások követtek el olyan korokban, amelyekben ők maguk még nem is éltek." - No, akkor csak faszságokat beszél a kövér...

Szúnyog 2014.01.27. 13:36:07

@tomwar: megható történet, csak az igazság az, hogy Németország évtizedek óta fizet, s fizetett több körben Magyarország is, sőt, ha nem volt kinek, akkor a zsidó szervezeteknek kellet fizetni, egészen egyedülálló módon mindenféle kárpótlási történetek között.

Gyingizik 2014.01.27. 13:36:48

@christophe: Biztos kevesebbet, mint innen, mert ott kevesebben is voltak.

Spacecake 2014.01.27. 13:40:24

`Nem a magyar a második világháború egyetlen bűnös nemzete, és nem vagyunk felelősek az elődeink tetteiért, bár tanulni persze kell belőlük.`

Teljesen egyetertek Koverrel,nekem meg ez engedtessek meg kedves posztolo elvtars:-)

avocado_ 2014.01.27. 13:41:18

@Szúnyog: Nem igaz, hazudsz. Nincs tömegeknek elege belőle, csak nektek szélsőségeseknek. És fogd már fel hogy a holokauszt egy szisztematikus népirtás volt, a kommunizmus nem (persze voltak ott is hasonlók pl. ukránok éheztetése, de az hogy erről ők megemlékeznek vagy sem az ő dolguk).
Hogy mondhatsz olyat hogy holocentrikus világkép? Ki a szar kényszerít téged rá hogy foglalkozz bármennyit is a holokauszttal? Senki.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 13:42:36

@Mária: "Akkor most kinek és mit kellene bevallania, meggyónnia?" Kertész szerint? Mások szerint?

spinat 2014.01.27. 13:44:33

@stoppos76: nem csak az, de az is. Mert amúgy mi? Hoyg magyarul beszélsz? vezessünk be helyesírási tesztet? sokan buknának, már akár egy szóbelin is.

fvipera 2014.01.27. 13:44:37

@HaCS: segítek. nem vagy felelős azért, ha nagyapád 1944-ben aktívan vagy passzívan támogatta a zsidók/cigányok deportálását. azért a nagyapád a felelős.a te felelősséged akkor áll meg, ha most azt hazudod (feltéve, hogy nagyapád részt vett a deportálásban), hogy ő sem felelős. ha ez megy, akkor a nagyapád helyébe helyettesítsd be a kortársait, a magyar államot. mert az ugye belátható, hogy a 600,000 áldozat nem magától szállt fel a vonatra. és az is egyértelmű, hogy nem néhány száz német tette ezt.

világos?

spinat 2014.01.27. 13:46:27

@CyberPunK: kérdezd azoktól, akiket megszólítottam. Nem tudom, hogy kérdésedre érdemes-e választ adni, illetve, hogy értelmes válasz adható-e.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 13:47:37

@béla a görög: Amúgy egyre inkább meggyőződésem, hogy túl finoman lett bánva a fideszesekkel...

Természetesen igen. Magyarországon akkor lesznek normális állapotok, ha a közélet fidesztelenítve lesz, vagyis a Fidesz egy betiltott párt lesz, no persze a jobbik is. Ugyanis gyűlölködő gyűlöletkeltő közszereplőkre vajon mi szükség lehet?

Gérard Duchemin 2014.01.27. 13:48:27

@fvipera: világos?

Számára nem. A sötét előítéletei miatt nem.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 13:49:26

@Úri muri: "...például német, francia - már régóta egyértelmű álláspontot foglalnak el a kérdésben, azaz vállalják a felelősséget..." A franciák például hogyan?

Wagem 2014.01.27. 13:50:30

@Gérard Duchemin:
Betiltani...betiltani..
Ezek vagytok ti neolib bolsevik kutyák.
Anyádat kellett volna betiltani amikor kiszart.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 13:50:52

@Gérard Duchemin:

"Magyarországon akkor lesznek normális állapotok, ha a közélet fidesztelenítve lesz, vagyis a Fidesz egy betiltott párt lesz, no persze a jobbik is. Ugyanis gyűlölködő gyűlöletkeltő közszereplőkre vajon mi szükség lehet?"

Sokak szemében újranyitandó Recsk, ez már szentigaz. Általában ezek az alakok magukat demokratáknak és humanistáknak hiszik, ami kimerül abban, hogy csakis a saját értékrendjüket ismerik el demokratikusnak és humanistának - a többi pusztuljon. :)

tomwar 2014.01.27. 13:50:53

@Szúnyog: Inkabb rettenetesen szomoru....nem allt szamndekomban senkit meghatni.
Nyilvan azok is alaptalanul kaptak karpotlast a 90-es rendszervaltas utan, akiknek allamositottak a vagyonukat, ugye?

A karpotlas merteken lehet vitatkozni (Magyarorszag es Nemetorszag is fizetett jovatetelt az I.VH utan....tobbek kozott...) de mismasolni , masra mutogatni nem igazan... Nem 1944 marciusatol, es nem kizarolag a nemetek uldoztek a zsidokat Magyarorszagon - es az elotte tortentekrol csak es kizarolag a magyar allam es akkori vezetoi tehetnek. Akik kozul pl. Horty a megszallas utan is a hivatalaban maradt....

Gérard Duchemin 2014.01.27. 13:52:37

@Wagem: "Te hogy érezted magad akkor,amikor az új parlament alakuló ülésén a ballib. képviselők dávid csillagos kitűzővel parádéztak."

Nekem azzal természetesen semmi bajom. Csak gyűlölködő szar fasisztákat zavarhat ilyesmi. Remélem te nem vagy gyűlölködő fasiszta, bár a szavaid alapján úgy tűnik, igen.

"A MAGYAR..!!parlament alakuló üléséről beszélek,a magukat állítólag magyarnak valló baloldali seggnyalókról."

Magyar ember miért ne hordhatna dávid csillagot? Hisz magyar ember simán lehet a magyarsága mellett zsidó is, vagy zsidókkal szimpatizáló is. Ahogy pl. valaki egyszerre lehet magyar és cigány is, bár a tudatlan, hülye fasiszták ezt is tagadják.

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 13:54:45

@Úri muri: "...más országokkal ellentétben mi még mindig nem tudjuk a maga helyén, megfelelő önvizsgálattal kezelni a történteket." A pénzügyi vonzatával együtt.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 13:55:08

@csak egy néző: "Mi mást lehetne várni egy ilyen idiótától. Lépj át rajta, mint egy rakás szaron."

Én az ilyen gyűlölködő fasisztákat nem tartom rakás szarnak, hanem kedves szeretnivaló embereknek, akiknek felvilágosításra van szükségük.

Wagem 2014.01.27. 13:56:34

@stoppos76:
Jogodban áll.
De nem a Magyar törvényhozás épületében.
Amikor a balos gyűlölködők hungarocell szobrot akasztgattak,akkor milyen jelvény volt rajtad??
Vagy szombaton a maszop bikicsunájon,ahol kötélért üvöltöztek.....??
Vagy a 2006-os szemkilövetésekkor?Ahol állítólag izraeli rebiszesek akcióztak...?

Tempus-Anh 2014.01.27. 13:56:40

@fvipera:

Egy 1944-ben élt magyar közember (aki esetleg még frontszolgálatra is ki volt rendelve) ugyan miben hibáztatható amiatt, hogy a zsidókat deportálták, koncentrációs táborba zárták? Az én nagyapám is akkor élt, kertész gazdálkodó volt és 45 évesen besorozták ismét (az első világháborúban is harcolt) és kihajtották harcolni. Ha nem vonul be, felakasztják. Ha megszökik, dezertál, agyonlövik vagy felakasztják. Ha egy elbújtatott zsidót megtalálnak a házában, megy vele ő is az auschwitzi transzportba, családostól. Hol az ő felelőssége a történtek miatt? Mért jelképezte volna ő a magyar államot? És hol a mi felelősségünk?

pocaklakó minimanó 2014.01.27. 13:57:02

@spinat:

Aki úgy vallja, hogy a fejre hamut kell szórni a negyvenes évek szörnyűségei miatt, az minden bizonnyal azt is vallja, hogy 1919 és az 1956 utáni időszak szégyenteljes korszak volt, amelytől érdemes elhatárolódni és az ott sérelmet szenvedetteknek erkölcsi - ÉS ANYAGI - kárpótlást nyújtani.

Vagy sem.

2014.01.27. 13:57:06

ha büszkék vagyunk pl. szent istvánra, puskásra, vagy a nobel díjasainkra, akkor igenis szégyelljük magunkat a bűneinkért is.
a történelem nem mézeskalács, hogy mazsolázzunk belőle

christophe 2014.01.27. 13:57:38

@Gyingizik: ''On sait aujourd’hui avec
certitude que 75 721 Juifs furent déportés depuis la France, vers Auschwitz.''
Ma màr biztonsàggal àllithatjuk,hogy 75721 zsido lett depportàlva Franciaorszàgbol Auschwitzba.Ez 2,5 év alatt, magyarok hàny honap alatt kuldtek 600ezer embert a halàlba?!

Holle anyó 2014.01.27. 14:04:04

Ha valamit lehetett volna tanulni a holokausztból, az éppen az lett volna, hogy politikai érdekből nem lehet egymást gyűlölő, egymással szemben álló, a saját igazáról persze mélyen meggyőződött acsarkodó csürhét csinálni a társadalomból.

Nos, a fenti kommentek alapján látható, hogy EZT A LÉNYEGET nem sikerült megtanulni. A mocskos Népszava/Népszabó balról uszít, a mocskos Magyar Hírlap/Magyar nemzet/Kurucinfó meg jobbról uszít.
Csak normális ember van már nagyon kevés, sőt egyre kevesebb lesz...

Mellesleg kárpótlást/jóvátételt az elkobzott vagyonért, nem pedig a nagymamáért kellett fizetni. Sok-sok szegény zsidót vittek el, akiknek nem is volt igazán vagyonuk.

Holle anyó 2014.01.27. 14:06:47

@h.kovacs: Te nyugodtan szégyellheted magad, nekem nincs bűnöm ebben a témakörben.

Meg kell jegyeznem, hogy én Puskásra sem vagyok büszke, ui. semmi szerepem nem volt az ő tehetségének kibontakozásában. A Nobel-díjasokkal szintén így vagyok.

őrkutya2 2014.01.27. 14:07:49

@Firk:
"Kövér semmi szélsőjobboldalit nem mondott..."

Erre fel sem te, sem még néhányan itt "nem értik", hogy mit is mond a szerző.

A szerzőnek ugyanis a sumákolás nem tetszik Kövér textjében. Egyrészt a "bűnös nemzet" kifejezést használja, ami hazugság, másrészt (erkölcstelenül) azzal érvel, hogy "mások is".

Holott senki nem kérte/kéri, hogy a "magyar nemzet" valaha is bűnösnek vallja magát. Mindössze annyi kéne, hogy az alábbi (több, mint evidens) tényeket mi, a magyar társadalom ismerjük el:

- 1920 és 1944 között a magyar belpolitika szerves része volt a zsidók fokozatos jogfosztása, törvényekkel és rendeletekkel. Ez oda vezetett, hogy (az egyébként Horthy által kinevezett) kormány által felügyelt közigazgatás 1944 márciusától augusztusig simán tudott több, mint 300 ezer embert deportálni. A nyilasok 1944 október közepén kerültek hatalomra, ők az országon belüli gyilkosságokért felelősek, azonban addigra a tömeges deportálások lezajlottak.

Eztán következne a tények, mint történelmünk feldolgozása. Egyetértek a posztolóval abban, hogy fel kéne ismerni a II. vh előtti magyar politikában a faji gondolkodás veszélyeit, és azzal szemben letenni a voksot az állampolgári jogegyenlőség mellett. Abbahagyni az áldozatversenyeztetést (Auschwitz kontra Recsk stb), meg az egész kicsinyes, p@cs sérelmi politikát, hogy mindig valaki más hibás mindenért, és úgy vihetjük többre, ha elvesszük és újraosztjuk a másét (az egész zsidótlanítási gondolatnak ez volt a gyökere).

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:08:26

@Holle anyó: "Nos, a fenti kommentek alapján látható, hogy EZT A LÉNYEGET nem sikerült megtanulni."

Ezt soha nem lehet megtanulni, mert ez nem egy megtanulható, elsajátítható dolog. A fasizmusból való kikecmergéshez nem a tanulás vezet, hanem a bűn megbánása. Ugyanis a fasizmus és a gyűlölködés simán bűn (ocsmány és szemét bűn), és nem a tények téves ismerete, vagyis nem tévedés.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:09:20

@Holle anyó: A mocskos Népszava/Népszabó balról uszít

Mondj példát ezen újságok uszítására.

SemBoga 2014.01.27. 14:10:32

@Mária: nem felelősségre vonásról volt szó, az egy külön történet

ha itt sose lesz a nemzet szintjén a felelősség felvállalása, attól még a korábban történtek terhe nem fog elpárologni

fvipera 2014.01.27. 14:10:55

@Tempus-Anh: már elmondtam, hogy mi a mi felelősségünk. de megismétlem: az a te felelősséged, ha nem tiltakozol akkor, amikor az alaptörvényben és sok más helyen azt hazudja a magyar állam, hogy 1944. márciustól elveszítettük az önrendelkezési jogunkat. azaz nem ér a nevünk. ha ezt elfogadod, akkor felelős vagy. és majd mondhatja az unokád, hogy nagypapa nem tehetett erről, mert az akkori (azaz mostani) állam kirúgta volna a munkahelyéről, stb.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 14:12:19

@Mária: "A ma élők MINDENKÉPPEN "tehermentesen" élhetnek, kivéve azt a pártízezer embert, akik már a II. vh. alatt is nagykorúak voltak,"
Nem élhetsz tehermentesen, ha te magad is relativizálsz, összemosol, mentegeted az akkori bűnöket, mert akkor a mai nemzedékben azt tudatosítod, hogy ne foglalkozzon azzal, hogy legyilkoltak itt 600 ezer embert pusztán a származása miatt.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:12:20

@christophe:
Wannsee-ben külön kitértek Heydrichék arra, hogy Kelet-Európában sürgetőbb és nagyobb arányú, átfogóbb deportálást kell végrehajtani, mint Nyugaton. A vichy-i Franciaország tökéletesen együttműködött ebben a németekkel (ezt a franciák ugyanúgy elfelejtik ma, mint megannyi más XX. századi elhallgatott stiklijüket - a háborúban a Charlemagne-SS, majd Indokína, Afrika tömegmészárlásai), viszont az ország természeti adottságai, két tengere, pár semleges állam a szomszédságában, stb. több menekülési lehetőséget nyújtott az ott élő zsidóknak.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:17:27

@fvipera:
A német MEGSZÁLLÁS mond neked valamit? Ismétlem: MEGSZÁLLÁS. Egy még iszonyúan erős nagyhatalom, akit nyugatról az Atlanti-fal, keletről egy még mélyen a Szovjetúnióban húzódó frontovonal határol, a világ legjobban kiképzett és megszervezett titkosrendőrségével, iszonyú megtorló apparátusával, egy kizárólagosságot és halálos fegyelmet, 100%-os adhéziót és alávetetteséget megkövetelő totalitárius rezsim ellen ugyan mit tehetett az öregedő Horthy, a harmatgyenge magyar haderő, a háborúban megfáradt apró ország, a lassan nélkülözni kénytelen lakosság? Elmondom, hogy semmit.

Holle anyó 2014.01.27. 14:17:56

@Holle anyó: Ja, azt el is felejtettem, hogy Szent Istvánra sem vagyok büszke, mert tűzzel vassal irtotta azokat a honfitársait, akik nem értettek egyet az államalapítási elképzeléseivel.

Arra vagyok büszke, amire ráhatásom van. Büszke vagyok a gyerekeimre, akikből okos, ügyes, jóravaló embert faragtam. Büszke vagyok arra, hogy mindig tisztességesen dolgoztam, senkinek soha nem ártottam, mindenkinek segítettem, akinek tudtam. Arra sem vagyok büszke, hogy magyar vagyok, mert ez nem érdem, hanem állapot.

Szúnyog 2014.01.27. 14:19:37

@avocado_: a kommunizmus szisztematikusan irtott ki társadalmi osztályokat. A Délvidéken meg szisztematikusan gyilkolták a magyarokat és a svábokat. teszem hozzá, magyar állampolgárokat.
A holokausztban (aminek a neve sem igaz, mert hol van az égő áldozat?) sajnos semmi egyedi nincs, hasonló sokszor, sok helyen megtörtént.

Holle anyó 2014.01.27. 14:20:05

@Gérard Duchemin: Fent láthattad Mária idézte.

fvipera 2014.01.27. 14:20:14

mondanak neked valamit a 30-as évek zsidótörvényei? mond neked valamit, hogy a 600,000 áldozat deportálását nem a németek, hanem a magyar közigazgatás végezte?

Mária 2014.01.27. 14:22:51

@h.kovacs:

"ha büszkék vagyunk pl. szent istvánra, puskásra, vagy a nobel díjasainkra, akkor igenis szégyelljük magunkat a bűneinkért is"

Én nem követtem el háborús bűnöket, úgyhogy engedd meg, hogy nem szégyelljem magam mások bűnei miatt.

saci02 2014.01.27. 14:23:20

Igy utolag, visszanezve nem tunik bunosnek a magyar. Szimplan csak vesztesnek...
Ahogy a posztot es a kommenteket nezem a jelenben is annak tunik...

Holle anyó 2014.01.27. 14:25:02

@Gérard Duchemin: Sajnos ilyen elvi szintű bűnbánásokkal nem tudok mit kezdeni, mert nem vagyok vallásos. Gyakorlati szinten sem tudok mit kezdeni vele, mert fasiszta sem vagyok, bűnt sem követtem el senki ellen.
Meg azt sem tudom, hogy a félzsidó gyerekem (aki a halacha szerint persze nem zsidó) most akkor az áldozatok csoportjába tartozik, vagy a bűnösök közé? Netán saját magától kérjen bocsánatot?
Így aztán csak nézek ki a fejemből, hogy mi a fenét akarnak tőlem??????

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:26:27

@saci02: "Igy utolag, visszanezve nem tunik bunosnek a magyar. Szimplan csak vesztesnek..."

A vesztesség sokszor a bűnösségből fakad. A rohadt hitler vesztése a bűneiből fakad. És a magyarok vesztes volta (a háborúban) is abból fakad, hogy egy rohadt hitler mellé álltak.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:28:38

@fvipera:
A kassai határállomáson a csendőrséget felváltották az SS-Totenkopf őrök. Egy erőfölényből diktált folyamat volt, német megszervezőkkel, magyar végrehajtókkal. Nem véletlen, hogy a megszállás előtt nem volt deportálás és a zsidók relatíve biztonságban éltek a Magyar Korona területén. Ergo szoros összefüggés van a a kettő közt.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:29:14

@Holle anyó: "Sajnos ilyen elvi szintű bűnbánásokkal nem tudok mit kezdeni, mert nem vagyok vallásos."

Piszokul nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy valaki megbánjon egy általa elkövetett bűnt. És pl. ha egy olyanfajta ember, mint Kövér, vagy Vóna megbánná azt a gyűlölködést amit művelt, akkor széles nyilvánosság előtt mondaná el, hogy elhatárolódik attól, amit valaha tett, és ez nem feltétlenül járna azza, hogy vallásossá válik, vagy istenhívővé, vagy bármi efféle. Ez simán erkölcsi kérdés.

fvipera 2014.01.27. 14:29:18

@Mária: senki sem várja, hogy mások bűnei miatt szégyenkezz. ami elvárható, hogy ne hazudd azt, hogy a magyar államot nem terheli a felelősség a deportálásokért.

olvasd el az ENSZ nagykövetünk aktuális nyilatkozatát. kb. azt érdemes képviselni.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:30:17

@fvipera:
Egy olyan országban éltem, ahol az egyetemi numerus clausus alkalmazott, nem titkolt tény volt. Tudom, mit jelent a nyílt nemzeti, faji megkülönböztetés, mert átéltem és elítélem.

dos passos 2014.01.27. 14:30:23

Szerintem alapvetően két dolog miatt téma ez még ma is.

Az egyik az, hogy még mindig sokan vannak, akik a magyar állam AKKORI felelősségét kérdőjelezik meg, vagy relativizálják, és igyekeznek felmenteni.

Szerintem ezt nem kellene, mert a zsidónak minősített emberek diszkriminációjával, elüldözésével és elpusztításával nagyon sokat veszített az AKKORI Magyarország - aminek persze máig ható következményei voltak, vannak.

A másik az, hogy ma is vannak ebben az országban olyanok, akik számon tartják mások származását, és ezen az alapon diszkriminálnak, pl. Kövér szerint a MAZSIHISZ "érdekes módon megint a baloldal érdekében" avatkozik a politikába, amivel lényegében megint zsidózott egy jót, vagyis adott származású emberek szervezetét politikai alapon hozzákötötte a baloldalhoz.

Ez megengedhetetlen.

Számomra ma is Schöpflin Aladár (a mai fideszes eu-képviselő, Schöpflin György nagypapája) 1939-ben (!!!) papírra vetett sorai adnak eligazítást abban, miért nem szabad embertársainkat (akár "faji", akár vallási, akár osztály-, akár pl. trafiktulajdonosi szempontból diszkriminálni:

"Ma nem egy területen azt látjuk, hogy a hatalom elfogultnak mutatkozik az alattvalók bizonyos rétegeivel szemben, megvonja tőlük a boldogulás eszközeit, a már megszerzetteket és a jövőbelieket, különbségeket konstruál alattvaló és alattvaló között származásuk vagy valamely más különböztető szempont szerint, kizárja őket egy újonnan megfogalmazott nemzet-közösségből, törvényes erőszakot alkalmaz munkalehetőségeik elkobzására vagy legalább is korlátozására, megvonja tőlük bizonyos funkciók gyakorlásának jogát. Ezzel lényegesen megváltozik az állam és alattvalói közti viszony és a bizonytalanság, félelem és gyanú elemei teszik még nyugtalanabbá a társadalmi együttélést, amelyben a népek egymás közötti viszonyának feszültségei miatt amúgy is állandó a nyugtalanság.

Az elvek áttörése ez idő szerint még csak a legkisebb ellenállás pontjain történik, de minden ilyen áttörés magával hozza továbbiak lehetőségét s bátorítja az elégedetlenséget, a ki nem elégült igényeket további áttörési pontok keresésére.

Ha az államhatalom bármiféle meggondolások alapján elkezd különböztetni az alattvalók között, mindig akadnak, akik más meggondolások alapján más rétegeken vagy kategóriákon kívánják ezt a különböztetést megkísérelni, e célból mozgalmakat indítanak, amelyekről nem tudni, mire fognak vinni."

Ezek a sorok akkoriban semmit nem akadályoztak meg,. és csak nagyon kevés jó szándékú magyarban ébresztették fel a lelkiismeret szavát, és állította őket az üldözöttek mellé.

Ma hányan vagyunk, akik megvédik azokat, akiket a Fidesz és a Jobbik egyes politikusai - pl. Kövér László - megpróbálnak kirekeszteni a nemzet fogalmából?

Holle anyó 2014.01.27. 14:30:48

@őrkutya2: A tényeket a magyar társadalom állami szinten elismeri. Készülünk az emlékévre és törvény bünteti a holokauszt tagadását (amivel jogászként nem értek egyet, de bár ez lenne a legnagyobb jogalkotási hiba).

A magyar társadalom/állam nem hagyja zsarolni magát. Ennyi.

stoppos76 2014.01.27. 14:31:31

@Wagem: Nálad csak egy meg kettő van a számrendszerben? MSZP-s a jó anyád.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:31:33

@Holle anyó: Egyszerűen megválaszolható a dilemmád. Az a magyar ember, aki mellé még zsidó is, valóban bánhatja (mint magyar), hogy a népének tagjai valaha üldözték a zsidókat (akikhez szintén kötődik). Mert pl. lehet valaki egy személyben magyar, szlovák, zsidó és cigány. Ezek a kategóriák nem zárják ki kölcsönösen egymást.

fvipera 2014.01.27. 14:32:08

@Tempus-Anh: egyrészt volt előtte is deportálás (idegenrendészeti eljárásnak hívják mostanában), másrészt a deportálást néhány tucat tanácsadó segítségével komplett magyar közigazgatás végezte a magyar állampolgárok támogatásával. olvasgasd eichmann vonatkozó vallomását.

avocado_ 2014.01.27. 14:32:21

@Szúnyog: Nem fogod fel ugye hogy a holokauszt alatt is magyarokat öltek? Szerinted a zsidók azok nem magyarok még akkor sem ha itt születtek, magyar állampolgárok, magyarul beszélnek és magyarul éreznek ugye? A holokauszt során halt meg a legtöbb magyar. A délvidéki vérengzések során is sok halt meg, remélem egyszer a szerb állam kárpótolja őket is.
De a holokausztot a magyar állam aktív segédkezésével követték el magyarok ellen. Felfogod? Ezért kapnak a magyar államtól kárpótlást. És ezért nem kapnak a délvidékiek a magyar államtól mivel azt nem a magyar állam követte el. Igazából tudom hogy csak egy féleszű antiszemita vagy szóval nem tudom minek magyarázom ezt neked amikor sokkal jobb dolgom is van.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:33:27

@Gérard Duchemin:
Hitler egy alkalommal azt mondta Horthynak, hogy ne feledje, a német határ a Balaton mellett van. Ebből szorosan következett, hogy ezzel a nagyhatalommal csak együtt lehetett menetelni vagy a csizmatalpa alá kerülni. Későre jöttek rá, hogy Hitler már nem Vilmos császár de még nem is a lovagias Ferenc József. Hitler egy felkapaszkodott, hatalomhoz juttatott parvenü, mint a XX. század fasiszta, náci és kommunista vezetőinek legtöbbje.

2014.01.27. 14:34:44

@Mária: akkor mi a f*sznak hordasz kokárdát márciusban, ott voltál ?

Holle anyó 2014.01.27. 14:34:45

@Gérard Duchemin: Úgy látom, nem érted. A vallási elvi bűnbánás abból indul ki, hogy "eleve bűnösök vagyunk".

De mivel én nem vagyok bűnös, morális alapon sem várható el tőlem, hogy annak tekintsem magam és bocsánatot kérjek ..... kitől is?

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:35:35

@fvipera:
Ernst Thälmann is német állampolgár volt és Sophie Scholl is, Claus Schenck von Stauffenberg is, de Himmler, Goebbels és Göring is. Ez, hogy magyar állampolgárok végezték önmagában nem minősít egy egész nemzetet.

spinat 2014.01.27. 14:36:11

@pocaklakó minimanó: nem ismerem ki magam telejsen a témában, de történt általános kárpótlás holokauszt ügyben? Vagy csak perek alapján? vagy csak bizonyos cégek, vagy államok külön megállapodások alapján fizettek kárpótlást bizonyos meghatározott csoportoknak?
Vagy talán Németország fizet egy bizonyos összeget minden egyes zsidónak?
Ha Rákosi elvette a családom pékségét, perelhetem-e ezért az államot?
Mi is volt az alapja a 90 utáni kárpótlásoknak?
Mondom kérdezem, mert nem tudom és ezért nem akarok hülyeséget állítani.

Ahogy olvasgatom mindenfele itt a kommenteket, sokan úgy vélik, hogy a szoborállítás költsége a magyar állam kárpótlása a zsidóság felé a holokauszt miatt. èn meg azt hittem hogy csak gyorsan ki akartak egy havernak osztani pár száz milliót és ez épp egy aktuális ürügy. Gondolom nem akartak szobrokat állítani a fradi stadionba.

Mária 2014.01.27. 14:36:47

@Gérard Duchemin:

"A fasizmusból való kikecmergéshez nem a tanulás vezet, hanem a bűn megbánása. "

Én úgy tudom, hogy a bűn megbánása az üdvözüléshez kell, de csak akkor, ha keresztény vagy.

Ha nem követtél el bűnt, TE, személy szerint, akkor meg ugye nincs is mit megbánnod, és bűnbocsánatot se várhatsz, hiszen nem vagy bűnös.

És akárhogy is akarsz stréberkedni, más emberek bűneit nem tudod TE megbánni, és más emberek bűnei miatt nem is kérhetsz, és nem is kaphatsz TE feloldozást.

Szerencsére más emberek bűnei miatt TE nem is kerülhetsz a pokolra :)

Fasiszta eszméket meg ugye nem "kollektíven" vall egy társadalom, hanem olyat az egyes emberek vallanak.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:37:09

Hitler a zsidókkal szövetkezve megnyerte volna a háborút.

Szúnyog 2014.01.27. 14:37:58

@avocado_: tényleg azt hiszed, az emberek annyira hülyék, hogy nem veszik észre az ordenáré különbségtételt a zsidó és nem zsidó áldozatok között?
De észreveszik, s bizony tele a tökük a holokauszttal, s az örökös zsidó ajvékolással, zsarolással. Ennyi. Nézzél hülyének mást!

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:38:09

@Tempus-Anh: "Hitler a zsidókkal szövetkezve megnyerte volna a háborút."

Marhára nem akartak volna a zsidók szövetkezni egy rohadt fasisztával.

Holle anyó 2014.01.27. 14:38:14

@Gérard Duchemin: Értem. De ugye akkor aki magyar zsidó, annak bánnia kell azt is, hogy a népének tagjai jelenleg irtják a palesztinokat.
Mit tehet ellene az én 50 kilós lányom, hogy az izraeli hadsereg irtja a palesztinokat?

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 14:38:27

@Gérard Duchemin: Duma. Nem jöhetett volna létre a fasizmus, ha Hitlert a zsidó nagytőkések nem támogatják. Pld. nem kap hatalmas árukölcsönöket.

Szerinted a háború kiknek jelentett bazi nagy profitot? Ma is jelen vannak és ma is a pénzvilág urai.

Köze nincs sem a néphez, sem a nép mentalitásához. A népnek amúgy sincs egyedi mentalitása. A svájciak ugyanúgy megtagadták a zsidók befogadását abban a pillanatban, hogy nekik kényelmetlenséget okozott, mint ahogy a gazdag zsidó megtagadja tőled akár mínusz 15 fokban is, hogy a fűtött garázsában aludj. Pedig egy svájci és egy zsidó mentalitás nagyon nem ugyanaz. Ennyi, mindkettő védi saját érdekeit.

És mindkettő fogja 100 év múlva is. Azaz 100 év múlva is simán lehet fasizmus, ha abban azok üzletet látnak, akiknek kurva sok a pénzük és minimális az erkölcsi érzékük.

Ez a kollektív bűnösség pedig egy baromság. Nem kellenek ide nagyívű elméletek, ha az ikerházból elviszik a te szomszédaidat, te szépen kussolsz, majd a kert felszabadult másik részébe megépíted az úszómedencét. Vagy elbujtatod az illetőt.

Mindkettőt csinálták franciák, magyarok, németek, lengyelek, akkor milyen nemzeti mentalitástról beszélsz?

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:39:40

@Mária: "Én úgy tudom, hogy a bűn megbánása az üdvözüléshez kell, de csak akkor, ha keresztény vagy."

Butaság. A bűn megbánása a normális lelkülethez, a nyugodt élethez kell. És ennek köze nincs a kereszténységhez.

avocado_ 2014.01.27. 14:39:57

@Szúnyog: Nem, az emberek nem hülyék, te vagy az ostoba tanulatlan senki aki az elbaszott életét a zsidókra akarja kenni. Pedig ők nem tehetnek róla hogy egy örök vesztes vagy.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:41:28

@♔bаtyu♔: "Nem jöhetett volna létre a fasizmus, ha Hitlert a zsidó nagytőkések nem támogatják. Pld. nem kap hatalmas árukölcsönöket."

Hülyeség. A fasizmus létrejöttéhez ötven fillér sem kellet. Az a szemét hitler fejéből áradt ki, ingyen gondolkodott ilyen szemétségekről. Merthogy gonosz volt. Ehhez nem kell pénz.

Mária 2014.01.27. 14:41:52

@SemBoga:

"ha itt sose lesz a nemzet szintjén a felelősség felvállalása, attól még a korábban történtek terhe nem fog elpárologni"

Hogy érted azt, hogy a "nemzet szintjén"?

Mit kellene tenniük ahhoz az egyébként ártatlan, az adott események idején még nem is élt állampolgároknak, hogy egy korábbi generáció egyes tagjainak a bűne a "nemzet szintjén" legyen megbánva?

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:44:07

@avocado_: Tényleg örökös lúzerek az ilyen fasiszták. Persze az ilyenek mindenkit okolnak, a zsidókat, a cigányokat, Istent, ördögöt, mindent, csak a saját torz gondolkodásukat nem. Így csak örökös lúzernek lehet lenni. Ebből is látható, hogy igazságos a világ. :-)

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 14:44:20

@fvipera: Zsidó állampolgárok támogatásával is. A németek ugyanis a zsidó adminisztrációt is igénybe vették.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:45:06

@Gérard Duchemin:
Hitler nemzetiszocialista volt, nem fasiszta, ne keverjük, ne keverjük.
A zsidó fizikusok egyetlen szempillantás alatt adták a nevüket egy tömegpusztító fegyver megalkotásához az USA-ban, amely pár másodperc alatt tízezreket tett porrá és hamuvá Japánban.
Gondolod, hogy Hitler pénze és támogatása kevésbé lett volna értékes mint a Trumané?

Ne becsülj túl és ne becsülj alá embereket.

Úri muri 2014.01.27. 14:45:55

@pocaklakó minimanó:

"Bár 1995-ben Jacques Chirac volt francia államfő már elismerte a francia állam, nevezetesen a megszálló Németországgal kollaboráló Vichy-kormány felelősségét a 75 ezer franciaországi zsidó halálában a holokauszt idején, az Államtanács most először mondta ki ezt egyértelműen."
www.mult-kor.hu/cikk.php?id=23418

Holle anyó 2014.01.27. 14:46:38

@Gérard Duchemin: De gondolom, elég, ha csak az elkövetett bűnt bánjuk meg, azt nem muszáj, amit el sem követtünk.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.27. 14:47:16

"aki továbbra is a késdobálók füstjében szocializálódott, de magát arisztokratának álmodó prolira emlékeztet"

Ez valami hihetetlen találóra sikerült jellemzés lett.

fvipera 2014.01.27. 14:47:37

@Tempus-Anh: Sophie Scholl próbára tette a szabályt, ez igaz. de hazugság eltolni az állam felelősségét azzal, hogy 1944 márciusban megszűnt az önrendelkezési jogunk. különös figyelemmel az előzményekre.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 14:49:11

@Gérard Duchemin: Na ja, elhatározta, fogta a kis dugipénzét és hajrá.

Nem az a baj, hogy naív vagy, hanem az, hogy bár itt szakértősködsz, valójában semmiféle háttérinfód nincs. nem nézel dokumentumfilmeket, nem olvasol.

Éppen ezért leegyszerűsíted, há persze, a magyarok a felelősek. Ugyanakkor fel vagy háborodva, ha egy hasonló színvonalú csóka ugyanezt mondja a zsidókról.

Te ostoba, attól hogy Hitlert zsidó nagytőkések támogatták, még nem felelősek a zsidók. Csak éppen baromság az az elméleted, hogy a német nép lenne ezért a felelős.

Mária 2014.01.27. 14:49:24

@Vombatus Ursinus:

"Nem élhetsz tehermentesen, ha te magad is relativizálsz, összemosol, mentegeted az akkori bűnöket"

Honnan veszed, hogy ÉN mentegetem MÁSOK akkori bűnét?

Nekem csak annyi a problémám, hogy megértessem: ÉN nem vagyok se bűnös, se felelős azok miatt az események miatt, amiket egy olyan korban követtek el MÁSOK, amikor ÉN még NEM is éltem.

Úgyhogy rajtam SENKI ne akarjon számon kérni semmit, legfőképpen meg ne kérjen rajtam számon bűnbánatot.

Elítélni elítélem azt, ahogyan abban a korban MÁSOK viselkedtek, de ítéletet sem a nemzet szintjén, hanem az egyén szintjén hozok.

*

A tehermentességet meg ne emlegesd, mert ennek az eldöntése nem a te asztalod.

stoppos76 2014.01.27. 14:52:29

@♔bаtyu♔: @Mária: Most az egyszer teljesen egyet kell értsek. :)

Gérard Duchemin 2014.01.27. 14:53:06

@♔bаtyu♔: Éppen ezért leegyszerűsíted, há persze, a magyarok a felelősek.

Csak abban felelősek, amiben felelősek. De abban igen. És természetesen nem minden magyar felelős, hanem csak a fasiszta magyarok, valamint azok, akik szemet hunytak efölött. Azok nem, akik nem értettek egyet, és a maguk lehetőségéhez mértek tettek is a fasiszta szemétség ellen. Ma pl. azt lehet tenni az ilyen szemétségek ellen, hogy az ilyen fórumokon undor tárgyává kell tenni a gyűlölködést, és a fasizmust.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:54:22

@fvipera:
Az állam felelőssége nyilvánvaló, de be kell látnunk, hogy önmagától sosem fogott volna neki a zsidók megsemmisítő táborba szállításához, ehhez kellett egy ezt kikényszerítő erő. Egy átlag magyar polgár pedig ugyan mit tehetett. Háborús állapotok voltak, rögtönítélő bíróságok és ott volt a Gestapo minden magyar városban, az összes besúgójával, pribékjével.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 14:55:05

@Mária: Valójában ez az egész kollektivizálás azért van, mert különben milyen jogcím lenne a kártalanításra és természetesen az antiszemitizmus elleni harcnak sem lenne értelme. Ha valami libsi nagyarc holokauszt ügyben produkálja magát körberöhögi a nép, a lovagkorba nem akarsz visszamenni, ott is voltak bűnök rendesen.

Holle anyó 2014.01.27. 14:58:09

@Mária: Gondolom, a törökök nagyon elképednének, ha a elkezdenénk számon kérni, hogy a török hódoltság idején mennyi magyart irtottak ki az őseik.... Nem keveset, komplett országrészek néptelenedtek el.

Tempus-Anh 2014.01.27. 14:58:30

@Gérard Duchemin:
Ugyanez megfordítható: engem se fasisztázzanak és gyűlöljenek amiatt, amit nem tettem meg és az elődeim sem tettek meg.
Ennek a gyűlöletkeltésnek is megvan a maga finom, árnyalt pszichológiája.
Én csak annyit fűznék ehhez, hogy a magyart hagyják békén élni és dolgozni és akkor ő is békén hagy másokat.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:00:28

Ha a kutyám orrát folyton a szarába ütöm, attól még nem fog jobban szeretni engem, csak egyre jobban meggyűlöl.
Sapienti sat.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:01:59

@Tempus-Anh: Ugyanez megfordítható: engem se fasisztázzanak és gyűlöljenek amiatt, amit nem tettem meg és az elődeim sem tettek meg.

Én például soha, senkit nem fasisztázok le az miatt, amit az elődei nem tettek meg, de még az miatt sem, amit megtettek. Én a jelen korban élő emberek közül csak és kizárólag azokat fasisztázom le, akik
1. egyet értenek korabeli fasisztákkal (nyilasokkal, stb.)
2. most, a jelen korban zsidógyűlölők.
Nos ha ezek illenek rád, akkor fasisztának tartalak, ha nem, akkor természetesen nem.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:02:29

@Gérard Duchemin: na ja. Hát tudod ezek a "fasiszta magyarok" kb. ugyanolyan meghatározás mint a csaló zsidók. A hajadra kenheted.

Egyenlőre azt látom, hogy a fórumokon inkább a magadfajtát savazzák.

A fasizmust pedig úgy teheted undorítóvá, hogy ragaszkodsz és kiállsz a demokrácia mellett.

Nem pedig úgy, hogy aki nem ért egyet a te nézeteiddel, ami nyilván nehéz, hiszen leegyszerűsített közhely, pártmantra.

Ha annak idején a ballibsik 2006 október 23-a után egy kurva nagy megmozdulást szerveznek Gyurcsány ellen, ma állítom, ballibsi párt érdemben indulhatna orbánék ellen, de inkább meg sem buknak 2010-ben.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:03:24

@Holle anyó: Törökbűnözés. Kérjenek bocsánatot és persze kártalanítsanak.

Simán meg is tennék, ha a Wall Street a mienk lenne:)

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:04:09

@Gérard Duchemin: És természetesen a fasiszta szót egy tágabb értelemben használom, bele értem a német nemzetiszocialistákat, az olasz fasisztákat, a magyar nyilasokat, de akár a cigány vagy feketegyűlölőket is. És persze természetesen az arabokat gyűlölő izraelieket is. Naná.

Mária 2014.01.27. 15:04:46

@h.kovacs:

"akkor mi a f*sznak hordasz kokárdát márciusban, ott voltál ?"

Nem hordok márciusban kokárdát. Március 15-én csendben emlékezem azokra, akik méltók rá, de kokárdát nem hordok.

Olvasgass egy kicsit a farizeusokról (képmutatók), akik olyan szinten vitték túlzásba a külsőségekkel való hivalkodást, hogy Jézus végig ekézte őket a tanításaiban emiatt :)

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:05:41

@♔bаtyu♔: "A fasizmust pedig úgy teheted undorítóvá, hogy ragaszkodsz és kiállsz a demokrácia mellett."

Olyat is szoktam csinálni. És mellé még felhívom a figyelmet az ilyen fórumokra író gyűlölködőkre is. Mindkettőt teszem, egyiket sem hagyom el.

2014.01.27. 15:07:46

@Mária: emlékezhetsz nyugodtan, de minek hiszen semmi közöd hozzájuk

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:07:46

@♔bаtyu♔: "Ha annak idején a ballibsik 2006 október 23-a után egy kurva nagy megmozdulást szerveznek Gyurcsány ellen, ma állítom, ballibsi párt érdemben indulhatna orbánék ellen, de inkább meg sem buknak 2010-ben."

Orbán győzelmének csak kisebb mértékben oka az, hogy Gyurcsány valamit elcseszett. Nagyobb mértékben az, hogy sok honfitársunk vevő arra a populista, sunyi, fasizmussal átszőtt szar dumára, ami Orbán száján kiáramlik.

Mária 2014.01.27. 15:09:48

@Gérard Duchemin:

"A bűn megbánása a normális lelkülethez, a nyugodt élethez kell. És ennek köze nincs a kereszténységhez."

Aki olyan események miatt is hibáztatja, esetleg bünteti is magát, amiket nem követett el, az meg pszichiátriai alany.

Holle anyó 2014.01.27. 15:09:57

@Tempus-Anh: A magyar férfiak akkor már a fronton voltak (vagy már meg is haltak), itthon tehát a nőknek, öregeknek és gyerekeknek kellett volna szembeszállnia a németekkel, akik addigra lerohanták Európát.

Az pedig, hogy a magyar politikai vezetés és közigazgatás zsidótörvényeket hozott és végrehajtotta az állami parancsot, mennyiben írható a "magyar nemzet" számlájára??????
A magyar közigazgatás végrehajtotta a padlássöprés parancsot is, a szemkilövető parancsot is, a vizitdíjautomata-parancsot is, meg végrehajtja az elbaszott online-pénztárgép parancsot is.

Ez a dolga.

Trianont is végrehajtották, mit lehetett tenni?????

Az a felelősség, amit itt emlegetnek, nem a magyar nemzet, hanem a mindenkori politikai elit felelőssége.

Éppen ezért baromság a Horthy-mosdatás is, meg a "Nagyimrézés" is. Mert semmi közöm hozzá.

tomwar 2014.01.27. 15:12:42

@Tempus-Anh:
Nem volt?

"Kamjanec-Pogyilszkij

Kamjanec-Pogyilszkij (cirill betűkkel Кам’янець-Подільський, régi magyar nevén Kamenyec-Podolszk, lengyelül Kamieniec Podolski, örmény nyelven Կամիանեց-Պոդոլսկի) járási jogú város Ukrajna Hmelnickiji területén, a Kamjanec-pogyilszkiji járás székhelye. A mai Ukrajna legrégebbi városai közé tartozik, Podólia történelmi központja. Napjainkban jelentős ipari, oktatási és kulturális központ. Erődje és történelmi óvárosa révén népszerű turisztikai célpont. 1941-ig a mai Hmelnickiji területtel megegyező Kamjanec-pogyilszkiji terület (oroszul: Kamenyec-podolszkiji terület) székhelye volt.
1941 márciusában a területi székhelyet áttették Proszkurivba (oroszul: Proszkurov), melyet 1945-ben Hmelnickijre neveztek át.

1941. augusztus 27–28-án itt végeztek ki mintegy 15–16 000, Magyarországról kiszállított zsidó személyt."

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 15:13:49

@Mária: Gondoltam, hogy nem fogod megérteni.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:15:51

@Gérard Duchemin:
A zsidógyűlölő az nem egyenértékű a fasisztával, az antiszemita.

Nagyon leszűkítve és dióhéjban: a fasces a római liktorok által hordozott vesszőnyaláb volt /horribile dictu, ma viszont a francia címer szerves tartozéka :) /, ennek jelképpé választásával hozta létre Mussiolini a saját fasiszta pártját, egy elnyomó, kizárólagosságra törekvő egypártrendszeri diktatúrát, elég szorosan kötődve a hadsereghez és a pártállam milíciájához, a Camicie nere-hez, azaz feketeingesekhez, agresszív imperialista törekvésekkel, amelyek közt a Földközi-tenger Római birodalom-kori partvidékének meghódítása is szerepelt.
Namármost, ha a fekete inget átfestjük vörösre, a fascest sarló-kalapácsra cseréljük és Mussolininek hajat és nagy bajszot rajzolunk, akkor egy az egyben leírtuk a Szovjetúniót, a hasonló pártállami apparátussal, elnyomó milíciával, hadsereggel és Nyugat felé történő terjeszkedési törekvéssel.
Nem kell elfelejtenünk, hogy Sztálin is utálta a zsidókat, a trojkája tagjait származásuk miatt nyíratta ki a harmincas években és üdvözölte a cionizmust, mert remélte, hogy ezáltal megszabadul országa zsidóságától.

tomwar 2014.01.27. 15:16:01

@Holle anyó: Eleg, ha csak az ormenyekre kerdezel ra egy toroknel....

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:17:24

Nyilván a vesszőnyalábhoz egy bárd is tartozott, ezt elfelejtettem beírni.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:17:32

@Mária: Ez igaz. De ha valaki bűn elkövetését követően bánja azt a bűnt, az attól egészségesebb lesz. Sőt, tovább megyek. Az is az egészség irányába vezet, ha valaki a második világháború alatt bűnt elkövető nyilasok tettét bűnnek nevezi, és megfordítva: súlyos mentális betegséghez vezet, ha valaki tagadja ezeket a nyilvánvaló bűnöket.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 15:17:49

@Mária: "A tehermentességet meg ne emlegesd, mert ennek az eldöntése nem a te asztalod."
Te emlegetted, te istenbarma, én csak használtam a terminológiádat, hogy te is megértsd, hogy miről írok. Láthatóan nem sikerült. Azt meg majd én eldöntöm, hogy mit döntök el, ha megengeded! Kösz...

wolves84lb 2014.01.27. 15:18:04

@Mária: te most frankón végigírod az összes, politikával és/vagy a fidesszel foglalkozó posztot? És mindenhol megkérdezed a posztolót, miért erről és miért nem másról ír?

Rohadt egysíkú egy melód van neked...

őrkutya2 2014.01.27. 15:18:51

@Holle anyó:

a tényeket nem állami szinten kéne elismerni, hanem a közgondolkodásban, kedves Holle anyó. Az azokból adódó logikus következtetés, mint evidencia levonásával (az állampolgári jogegyenlőség elve a stupid faji gondolkodással szemben). És azt mondani, hogy a továbbiakban mi ehhez fogjuk tartani magunkat.

Ennyi, és nem zsarolást emlegetni.

Szúnyog 2014.01.27. 15:21:12

@Gérard Duchemin: te még odáig sem jutottál el, hogy a fasiszta és a nemzeti szocialista két különböző dolog. Ott tartasz nagyjából, mint a bevodkázott, rongyos vörös horda, amelyik minden levél alatt fasisztü-t keresett.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:21:44

@Tempus-Anh: No ezt tudom, kábé nulla olyat mondtál, amit ne ismertem volna. Én csak egy összefoglaló kifejezést használtam mindennemű népgyűlöletre, rasszizmusra, csak hát lássuk be, ha egy rasszista fazonnak azt mondom hogy rasszista, az kevésbé vezet el az önvizsgálatához, mintha azt mondom: "undorítóan fasiszta".
Persze nem szabad abba a hibába se esnünk, amikoris az oroszok (kb. szovjetek) fasisztának neveztek minden magyart, vagy finnt, mert a háborúban szemben álltak. Tehát a fasiszta szót nem csak üres, politikai értelemben használom, hanem erkölcsi tartalommal megtöltve, mely alkalmas az erkölcsi ítélet kifejezésére.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:22:52

@Szúnyog: "te még odáig sem jutottál el, hogy a fasiszta és a nemzeti szocialista két különböző dolog."

Meg fogsz lepődni. Világosan értem a különbséget. Csak te nem értesz engem semennyire. Ami viszont kurvára nem baj.

Holle anyó 2014.01.27. 15:24:34

@tomwar: Az örmények nem érdekelnek, az egy másik ügy. Én a magyarokra kérdeznék rá. Gondolom, elhajtanának az anyámba. Joggal.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:25:22

@tomwar:
Semmi köze a magyar közembernek ehhez, nem ő hajtotta végre. Sajnálatos tény, de erről egy mai magyar sem tehet, ahogy az akkor élt magyarok zöme sem tehetett.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:25:37

@Szúnyog: Ott tartasz nagyjából, mint a bevodkázott, rongyos vörös horda, amelyik minden levél alatt fasisztü

Pont a hozzászólásod alatt fejtettem ki világosan és még számodra is érthetően, hogy nem ilyen módon értettem. Ugyanis az én nomenklatúrám szerint az a bevodkázott ruszki katona, aki minden magyart, vagy finnt gyűlöl, mert "fasiszta", az tulajdonképp egy fasiszta. Egy szovjet fasiszta katona.

Holle anyó 2014.01.27. 15:27:51

@Gérard Duchemin: De ki tagadja a nyilasok bűneit??? Most arról beszélünk, hogy én felelős vagyok-e az általam nem tagadott, sőt, mélyen elítélt nyilasbűnökért????
Nem, nem vagyok felelős. Nem, nem kell érte bocsánatot kérnem, mert az nem is lenne őszinte, hiszen semmi közöm nincs hozzá.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:29:20

@Gérard Duchemin:
Ha mindent ismertél mindebből, akkor azt is tudod, miről beszélek, ennek pedig nagyon örülök, mert ez máris két ember értelmes, konstruktív párbeszéde.
Egyezzünk meg abban, hogy mindaz, ami embertelen, erkölcstelen, megalázó, más emberek, más nemzetek szellemi és fizikai egészsége, élete elleni merénylet, azt fasisztának tituláljuk.
És mindebből következik, hogy aki ilyet tesz vagy támogat, az fasiszta.
Ezt, mint támpontot érdemes elfogadni és elfogadtatni.

Mária 2014.01.27. 15:30:16

@h.kovacs:

"emlékezhetsz nyugodtan, de minek hiszen semmi közöd hozzájuk"

Szerinted mennyire érdekel engem, hogy TE mit gondolsz rólam?

Úgy tudom, nem feléd van elszámolnivalóm :D

őrkutya2 2014.01.27. 15:31:39

@Tempus-Anh:

meddő fáradság fehérre mosdatni azt az államot, amely 24 éven keresztül szisztematikusan vett el jogokat származásuk miatt elkülönített állampolgáraitól. Nem vette észre a politikai elit, hogy ez valójában kívül-belül meggyöngítette az országot és nullára szűkítette mozgásterét, a végén logikusan sodorta Horthyt Hitler karmaiba. Ott ugyan már sok lehetősége nem volt, de ezt magának köszönhette az 1920-1944 közötti politikai osztály. És nekik köszönhette a sorsát a >300 e deportált és a teljes II. doni hads. is.

Most meg jön ez a szerecsenmosdatás a megszállással, milyen megszállás az, ahol valaki bevonul a szövetségeséhez? Ugyanis 1944. március 19-én azok voltunk.

Gregbíró 2014.01.27. 15:32:44

Zéró felelősségünk van a holokausztban. A felelősöket két három generációval ez előtt kell keresni.
A holokauszt legnagyobb bűnösei a ma élő zsidók akik uralják a médiát és a politikát. Ha nem büfögnék fel a nácik bűneit már rég elfelejtettük volna az egészet. A kutyát nem érdekelné hogy élnek magyarországon zsidók. Így viszont saját maguk ellen hergelik a társadalmat.
Mára a zsidó identitás lényegévé a gyűlölet vált, minél jobban gyűlölik a népet ami befogadta őket annál inkább zsidónak érzik magukat. Ez nem is marad viszonzatlanul.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:33:11

@Holle anyó: Ha általad nem tagadottak ezek a bűnök, és mélyen el is ítéled ezeket, akkor természetesen semmi bűnöd ebben a tekintetben nincs. A kormány bizonyos tagjainak a bűne abban áll, hogy ezeket a bűnöket fehérre akarják mosni. Pl. azzal a bizonyos szoborral, mely azt hivatott közölni: Csak a németek a felelősek, a nyilas-magyarok nem.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:34:14

@Gérard Duchemin: Nem akarlak megsérteni, de ehhez te egyszerűen nem vagy hatékony. Nézeteid nagyon leegyszerűsítettek, nem tűnsz a témában járatosnak sem.

Persze a te dolgod.

2014.01.27. 15:34:31

elfogytak az érveid, jól van

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:34:32

@Holle anyó: Ha nem értesz egyet ezekkel a bűnökkel, és nem is tagadod a megtörténtüket, akkor természetesen nem terheli bűn a lekiismeretedet

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:35:51

@♔bаtyu♔: Nem is mondtam, hogy történész lennék. De ez nem is szakmai vita. Itt magáról a fasizmusról van szó.

Mária 2014.01.27. 15:37:06

@Vombatus Ursinus:

""A tehermentességet meg ne emlegesd, mert ennek az eldöntése nem a te asztalod."
Te emlegetted, te istenbarma, én csak használtam a terminológiádat, hogy te is megértsd, hogy miről írok. Láthatóan nem sikerült. Azt meg majd én eldöntöm, hogy mit döntök el, ha megengeded! Kösz..."

*

Bocs, nem tudtam, hogy ennyire járatlan vagy a bibliai szimbólumok világában.

Legközelebb majd a Tőkéből keresek idézetet, ha akarod :D

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:39:12

@őrkutya2:
Ne feledjük el, hogy ez egy csendőrpertus szövetség volt, a "szövetséges" éberen figyelte minden egyes csatlósa minden mozdulatát, hírszerzői mindent tudtak ezen államok intencióiról, a legkisebb elhajlást is azonnal megtorolta, mert megtehette, megvolt a hatalmas katonai erőfölénye hozzá. Az 1944-es német bevonulás is amiatt volt, mert Hitler már nem bízott a magyarok feltétlen hűségében és ez nála a paranoián túl az Abwehr jelentéseiből is kezdett nyilvánvalóvá válni.
A Horthy-korszakot bírálóknak pedig időutazást ajánlanék azokba az időkbe, persze nem vezérkari főnökként, hanem mondjuk egy kistisztviselőként vagy gyári munkásként: ők vajon mit és hogyan TUDTAK volna megváltoztatni?

Mária 2014.01.27. 15:39:45

@wolves84lb:

"te most frankón végigírod az összes, politikával és/vagy a fidesszel foglalkozó posztot?"

Nem, ma szinte csak ide írtam. De ezt a blog.hu adatlapomon is ellenőrizni tudod. A száma 39528.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:41:06

@Gérard Duchemin: Harcolj a fasizmus ellen. Én nem vagyok zsidó, tehát nekem nem árt a te harcod:)

tomwar 2014.01.27. 15:43:31

@Tempus-Anh: Nyilvan nem az o felelosseguk a kerdes, hanem az allame es akkori vezetoie.
Ezert nem rajongok a Horthy-kultuszert....tobbek kozott.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:43:50

@Mária: Egy "liberálisnak" már megint az a baja, hogy rajta kívül mások is írnak ide.

Én nyilván nem vagyok liberális, de eszembe nem jutna valami ballibsi seggfejet azért baszogatni, mert teleírja a fórumokat. Egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt az ő ideje, nem az enyémből írja.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 15:47:13

@Mária: Abszulút járatlan vagyok. Nyugodtan keresgéhetsz akármit, akárhonnan. Ha te azzal mentegeted magad, hogy nem te követted el és ezzel felmentést adsz azoknak, akik elkövették a holokausztot, semmivel sem vagy kevésbé bűnös, mint azok, akik ténylegesen elkövették, vagy asszisztáltak hozzá, esetleg segítettek a besúgással, vagy egyszerűen csak közönyösen nézték, hogy a szomszédjukat, a barátjukat és azok egész családját a vágóhídra viszik. Ugyanolyan szar ember leszel, mint akik ezt elkövették, mert nem emeled fel a hangod, nem tiltakozol, nem mondod a neonáciknak, hogy egy aljas patkányok, hanem gyáván csak mutogatsz, kifogásokat keresel és terelsz.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:48:17

@tomwar:
Horthy a XIX. század gyermeke volt, egy letűnt korban nőtt fel és vált katonává, amikor az adott szó szentsége, a lovagiasság, a nemzeteszmék romantikája nagyon élt.
Nyilván államfőként akkor, abban az időben igen nehéz volt úgy helytállni, hogy önmagát se tagadja meg és az új korszellemet se kelljen teljesen elutasítani.
Egy XIX. századi ember az izmosodó, fasizálódó XX. században.

tomwar 2014.01.27. 15:48:46

@Holle anyó: A torok kapcsakn az ormeny nepirtas a legeltagadottabb...de a torokoket a magyarokrol hiaba kerdezed....
A Torok Szultansag sosem folytatott Magyarorszagon szisztematikus nepirtast. A teruletek elneptelenedese a haborus cselekmenyekhez volt kotheto zommel.
Amennyiben ilyen tortenelmi esemenyekkel akarod parhuzamba alllitani a holokausztot, a holodomort, az ormeny nepirtast es egyeb genocidiumokat...haaaat....fogalmazzunk fimoman: ferditeni akarsz.

fvipera 2014.01.27. 15:49:08

@Tempus-Anh: az állam és a teljes apparátus felelőssége nyilvánvaló. eddig eljutottunk. akkor most már csak azt kell belátni, hogy nem tisztességes dolog az állam felelősségét elkenni azzal, hogy 1944 márciusában elveszítette az állam az önrendelkezését. egyetértesz?

abrelosojos 2014.01.27. 15:49:30

@Gérard Duchemin: nem nagyon osztom ezt az elméletet. a vesztés a hülyeségből, a túlzásokból, az önámításból és az irreális illúziók kergetéséből fakad. történelem: sokszor voltak győztesek a bűnösök, és viszont, sokszor voltak a bűnösök győztesek

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:49:41

@Vombatus Ursinus: Te magadnál vagy?

Ezek szerint úgy tudok tiltakozni a közértlopások ellen, hogy magamat is közérttolvajnak nevezem.

Honnan a faszomból veszel te ilyen baromságokat?

Vagy csak rosszul fogalmazol.

Holle anyó 2014.01.27. 15:49:44

@Gérard Duchemin: Na, most kapaszkodj meg, ebben az országban sok millióan gondolkodnak úgy, mint én, tény, hogy van egy párszázezres csürhe, akinek tümmedt az agya, viszont ezzel az állandó holokauszt-hisztivel sok millió embert sértesz meg és előttük ellenszenvessé teszed az én zsidó családtagjaimat.
EZT is mérlegelni kellene.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 15:52:03

@♔bаtyu♔: Azért te sem unatkoztál ma, ahogy elnézem az aktivitásod... :) Jó, te bértopikoló vagy, úgyhogy neked ez a munkád. Megértem...

fvipera 2014.01.27. 15:52:34

@fvipera: kiegészítés. nem véletlen, hogy orbán a választási hajrában provokál vitát a felelősségvállalás kérdéséről. nem kétséges számomra sem, hogy az emberek többsége hajlik arra, hogy nem kell semmiért (devizahitel, deportálás, stb.) felelősséget vállalni. orbán csökkenti a rezsit és leveszi a felelősséget a vállunkról. mint a német tanácsadók 1944 márciusában.

és még csak azt sem mondom, hogy orbán fasiszta. pragmatikus csupán. mindenre képes, hogy még maradhasson lopni. mindenre.

wolves84lb 2014.01.27. 15:52:36

@Mária: Szinte...ehhez képest én kettőt nyitottam meg az index főoldaláról, és mindkét esetben az elsők között jelentél meg, és tetted fel a szokásos értelmetlen kérdésedet.

De persze, szinte neked van igazad...

Gyingizik 2014.01.27. 15:53:52

@tomwar: Igen, az USA-ban ugyanebben az időben meg apartheid rendszer a feketék ellen, nem százalékos arányban nem járhattak egyetemre, meg vállalhattak volna közfeladatot stb. hanem sehogy. Hasonló törvények és lám, Roosevelt mégis nagy nemzeti hős!

Szociknak vége 2014.01.27. 15:53:55

Ez nem elszólás hanem a többségi vélemény amit leszel szíves megszokni.

tomwar 2014.01.27. 15:53:57

@Tempus-Anh: Aha...szegeny....majd megsajnalom.
Az o kormanyzosag alatt hoztak a zsido torvenyeket, hivatalban maradt a nemet megszallas alatt, es momentan a szakszervezeti vezetok sem emlegettek szeretettel a nevet az uldozesek miatt...
Hagyjuk mar a szerecsenmosdatast.

Szociknak vége 2014.01.27. 15:54:55

@fvipera: És sajnos nem cserélik le a kommunistákra hüpphüpp.

Szociknak vége 2014.01.27. 15:55:57

Eljön az ideje és a zsidóknak szembe kell nézniük aljas büneikkel.

Jolka40 2014.01.27. 15:56:05

@Gérard Duchemin: Bűnbánat nem létezik. Helyette vagy lelkiismeret-furdalás van, vagy a váll megvonása.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:57:16

@Vombatus Ursinus: Tudod mi a poén? Hogy én rád viszont nem emlékszem. Pedig gondolom, te sem tegnap jöttél.

Ilyen baromságok helyett, hogy ki mennyit szól hozzá, szerintem vitatkozz. Azért vagy itt, nem?

Holle anyó 2014.01.27. 15:58:35

@tomwar: Maga a zsákmány-szerzés alapon működő török közigazgatás volt garancia a népirtásra. Ma is folyik népirtás a földön, de beszélni mindig csak és kizárólag a holokausztról kell. Állandóan. Okádásig.
Te a holokauszt-emlékezet fontosságára szeretnéd felhívni a figyelmet, én pedig arra, hogy egyszer nagyon teleszalad az emberek töke ezzel a végtelen nyomulással és kurvára rá fogunk baszni.

Remélem, így már érthetőbb vagyok.

Gérard Duchemin 2014.01.27. 15:58:41

@Jolka40: Tömény hülyeség. Igenis van bűnbánat. Azt jelenti, hogy valaki a bűn elkövetése után, ráeszmélve hogy rosszat tett. Bánja azt. De ez nem lelkiismeretfurdalás. Az tök más.

Tempus-Anh 2014.01.27. 15:58:59

@fvipera:
Egy szóval sem említettem, hogy az állam nem felelős. A magyar nép nem felelős. Amely nem egyenlő a magyar állammal.
@tomwar:
Ilymódon sorban elítélhetjük az össze magyar uralkodókat mindazokért a rendeletekért, amelyek a magyar történelem során születtek.

Vagy csak a zsidókhoz való viszonyulása alapján ítélünk meg egy uralkodót?
A XIX. sz. első felében még állampolgárságuk sem lehetett.
Szerintem ne keressük a kákán a csomót és ne provokáljuk egymást fölöslegesen.

♔bаtyu♔ 2014.01.27. 15:59:07

@Gyingizik: Mázlija volt, nem a feketéké lett a Wall Street, hanem a zsidóké. Azok pedig jókora rasszisták, magasról szarják le a négereket.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 15:59:28

@♔bаtyu♔: Én többnyire olvasom ezeket a blogokat, nincs időm egész álló nap kommentelni, mint neked.

abrelosojos 2014.01.27. 16:01:04

@Gregbíró: felelőssége csak annak nincs, aki nincs ott, nincsenek abbéli szándékai, és semmivel nem támogatja a bűncselekményt, illetve tettleg fellép ellene. ez a skála. pl bankrablásnál a sofőr, aki csak kint vár. nem megy be rabolni, mégis résztvevő, tehát felelős. a holokauszt esetében az akkori vezetésnek pedig mégiscsak nagyobb szerepe volt, mint a sofőrnek a bankrablkásnál. nem csak fuvarozott, hanem az elfogásokban és a gyilkolásban is részt vett. te öltél már? hozzátartozódat ölték már meg? akkor talán jobban fel tudnád fogni, miről beszélsz. ahogy most tárgyalod a kérdést, úgy politikai koncepciós indíttatású szintre tereled a témát, mintha elméleti síkon kellene ezt tárgyalni. növessz koncepciótlan, erős erkölcsi érzéket, egyből esélyed van az értékrended helyrebillentésére :-)

Tempus-Anh 2014.01.27. 16:01:41

@fvipera:
Még legalább 2x4 évig kénytelenek lesztek elviselni Orbán Viktort, hiába.

Így jártatok.

:)

Szociknak vége 2014.01.27. 16:04:32

Senkinek nem kell szégyellenie az állam ellenségeinek deporálását, ami teljesen természetes dolog, pláne háborúban. Rutineljárás.

zoliopata 2014.01.27. 16:04:55

Kövér egy pöcs,de a blog írója legalább akkora.

abrelosojos 2014.01.27. 16:05:29

@Holle anyó: általában értem és egyet is értek azzal, amiket írsz, de én valahogy a holkauszt emlegetése nélkül hallok népirtással kapcsolatos híreket, mostanában - az utóbbi tizenévben - leginkább afrikából. szóval mégis csak vannak ilyen hírek, csak a tényszerűség okán jegyzem meg :-)

tomwar 2014.01.27. 16:10:56

@Gyingizik: Nos, akkora hos mint Sztalin, aki leverte a nemeteket!:-)
Mindig megmosolygom az amerikaiakat es a demokraciajukat....es meg feketek se kellenek hozza: moly.hu/konyvek/dee-brown-a-vadnyugat-tortenete-indian-szemmel

Holle anyó 2014.01.27. 16:12:30

@abrelosojos: És fejből tudnád citálni, hogy pontosan hol, kik és kiket irtanak, pontosan milyen számban és mely nemzetközi szervezet mit tesz ez ellen?
Pedig ez MOST!!!!!!! történik.
Nem érzed felelősnek magad?

Holle anyó 2014.01.27. 16:15:30

@zoliopata: Tényleg pöcs és engem momentán a holokausztnál jobban izgat, hogy két hónap van a választásokig és CSAK PÖCSÖK KÖZÜL LEHET VÁLASZTANI. :(

tomwar 2014.01.27. 16:15:48

@Tempus-Anh: Nem, nem a zsidokhoz valo viszonyukon keresztul...Istvan is a honfitarsai kiirtasaval lett szent, ugye?

Ez az a Horthy ugye, aki elfelejtette a hadmuveleti tervben megemliteni a kikotozar nyitasat, igy az egy oras kesesben levo, a tervezettnel nagyobb sebessegu haladassal nagyobb fustott kibocsato Szent Istvan epp keresztezte ket hazatero torpedonaszad utjat...85 matroz es 4 tiszt halt meg.

stoppos76 2014.01.27. 16:16:48

@Holle anyó: A pöcsök nevében kikérem magamnak. Kevesek ezek ahhoz, hogy pöcsök legyenek. :)

tomwar 2014.01.27. 16:21:49

@Holle anyó: Bar a latszat ellene szol, de egyetertunk.
Szamomra azert megolni valakit, mert fekete, zsido, sarga, zold, kek, muszlim, kopt, stb. epp oly elfogadhatatlan.
A cselekedeteket kell megitelni, nem a szint, a vallast, stb.
Magyarorszagon keves feketet irtottak ki a borszinuk miatt, ezert van inkabb eloterben a holokauszt, mert zsidobol azert tobbet "sikerult"....:-(((

dos passos 2014.01.27. 16:22:08

"Ha csoda a magyar fönnmaradás, e csodát csak a keresztény önvád fejti meg. Életmentő önvád ez, századok óta legnagyobb ereje.

Ritkán fogta idegen népekre a romlást, amit mások hoztak rá, úgy hozta helyre, mintha önön bűnét engesztelné ki.

Nehéz idejében meggyőzni a veszélyről, de az elmulasztott óvatosságért szívesen fizet az életével.

Minden magyar ismeri a "mohácsi rejtély"-t. A török már a határon áll, a tevék hordják a hídveréshez való láncot. Ezalatt Budán a magyarok egymásra fenik a kardot.

A török átkel a Dráván, a civakodók hirtelen díszbe öltöznek, levonulnak a mohácsi mezőre s engesztelő áldozatot hozva majdnem mind egy szálig levágatják magukat.

Ha a megfogyott magyar ma is szabad hazában él, a bűntudatának köszöni.

Elrontja a dolgát, de maga is fizet érte.

Marcangoló önvád s keserű megalázás közt így emelkedik fel mindig a porból, új bűnök s szenvedések felé taszítva, új bűnökért lakolva az örökkévalóságig."

Magyar ember latin szemmel
Cs. Szabó László
Nyugat, 1938/2.

tomwar 2014.01.27. 16:25:39

@Holle anyó: 2. egyetertes. Vannak a pocsok es a kacaganyos diszfaszok. Zsenialis. Ja, es a diszfaszokon a pattanas: KDNP.

abrelosojos 2014.01.27. 16:27:44

@Brúsz Pringstein: brúsz, nem vagy valami okos. :-) ezzel a "zsidóknak szembenézni" szöveggel ugyanazt a kapitális ostobaságot követed el, mint az, aki szerint a magyarok népirtók. szóval lyukas garast nem ér a szöveged.
ami meg az állam ellenségeinek deportálását illeti, nyilván nem ez lenne a véleményed, ha az "eemúttnyócévben" téged deportáltak volna :-D egyszerűen igazolni próbálsz erkölcsileg vállalhatatlan dolgokat. nevetséges, ostoba, és magadat eláruló dolog, hogy megpróbálsz úgy tenni, mintha normális lett volna a deportálás - de ezzel csak magadból csinálsz hülyét, kiskoma, hiszen normális értékrenddel bíró ember - bármely oldalon is áll a mai népnemzeti széthúzás játékban - ezt nem szopja be. így maradsz magadra a hozzád hasonló ostobaságokat szajkózókkal. a választás a tiéd: maradsz, vagy szintet válva felemelkedsz? természetesen tudom, hogy most duzzogni fogsz, és csakazértis ellentmondasz - ha egyáltalán - de mivel nem vágyom elégtételre, egyszerűen csak gondolkozz magadban, a válaszadás alól felmentlek

Holle anyó 2014.01.27. 16:30:31

@tomwar: Számomra már az állat megölése is bűn. :(

tomwar 2014.01.27. 16:34:40

@Tempus-Anh: @tomwar: Korrigalom: Horthyt es torzsfonoket.
"3. Az I. hajaóraj törzsfõnöke

A második hajócsoport késedelmes kifutása legnagyobb részben a kötelességeit hanyagul ellátó törzsfõnök, Charles Masjon sorhajókapitány számlájára írandó.

Annak ellenére, hogy a hajócsoport parancsnoka közölte, hogy kiadta a hajók kifutására vonatkozó összes parancsot, a törzsfõnöknek, mint a csoportvezetõ segítõjének kötelessége lett volna meggyõzõdni a kiadott parancsok végrehajtásáról. Mindenképpen el kellett volna kerülni a késedelmes kifutást, mert a vállalkozás sikerének egyik elengedhetetlen elõfeltétele volt, hogy a hajócsoport még a hajnalhasadás elõtt elérje a közbeesõ kikötõt."

forras: www.kriegsmarine.hu/hk/ba00802f.html

tomwar 2014.01.27. 16:35:35

@Holle anyó: Haaat... nos, nem vagyok vega: de allatkat kedvtelesbol oldokolni se tartom helyenvalonak.

Mária 2014.01.27. 16:35:51

@Vombatus Ursinus:

"Ha te azzal mentegeted magad, hogy nem te követted el és ezzel felmentést adsz azoknak, aki"

Elég legyen a hülyeségből!

Hol írtam, hogy annak, aki TÉNYLEG bűnös volt, felemntést adnék? Nos? Hol?

De bocsáss meg, ha nem tartom magam bűnösnek olyan tettekben, amiket nem követetm el!

És nem is fogok se bocsánatot kérni érte, se verni magam, hogy mekkora bűnös NÉP gyermekének születtem.

És fizetni se szeretnék. Rendezzék le egymás között az érintettek.

Holle anyó 2014.01.27. 16:37:30

@dos passos: Nos, ha már ilyen jól belemerültünk, akkor talán arról is szót lehetne ejteni, hogy ki a magyar és ki a zsidó.

Mi magyarok valószínűleg igen elcsodálkoznánk, ha megtudnánk, hogy genetikailag milyen távol állunk Árpád népétől. Kb. annyira, mint az askenázi zsidók Dávid népétől.

S hogy mekkora baromság ez a zsidózás, meg hülyemagyarozás. És mégis ez folyik a csapból is, erre cuppan a sajtó, a blogoszféra, a pöcsválaszték meg vígan röhög a markába.

Na, mentem, áldás, békesség!

abrelosojos 2014.01.27. 16:39:53

@Holle anyó: miért érezném, drága? ugandáért, a tuszikért, a hutukért, csádért, eritráért, a dinkákért, szudánért? még a kurdokért sem, akiket szaddám a szomszédok egyetértésével irtogatott. vagy laoszban pol-pot, nem ismerős? (bár ezek nem is afrikaiak, igaz.) nem érzem magam felelősnek. sajnos nem mentem oda tudósítani, mert nem voltam elég bátor itthagyni az itteni életemet, ez igaz. ellenben történelemből sosem volt erős oldalam az évszámok, illetve az áldozatok pontos számának és neveiknek megjegyzése - ettől függetlenül azért nagyjából számontartom, mi történik a világban - viszont az biztos, hogy mindez az utóbbi30-40-ben zajlott, tehát már a holokauszt után. és nyomták a híradókban, újságokban, mindenhol. amúgy nincs bajom a megjegyzéseddel, nem támadólag, csak a tényszerűség kedvéért jegyeztem meg, hogy mégiscsak jelezték az orgánumok, ha valahol népirtás, vagy ahhoz hasonló cirkusz zajlott. baj ez, felbosszantottalak vele? mert akkor elnézést, nem állt szándékomban indulatokat gerjeszteni

Mária 2014.01.27. 16:44:42

@Vombatus Ursinus:

"Ugyanolyan szar ember leszel, mint akik ezt elkövették, mert nem emeled fel a hangod, nem tiltakozol"

Mi ellen tiltakozzak? Olyan tettek ellen, amik MÁR megtörténtek, bőven az előtt, hogy én egyáltalán megszületetm?

*

"nem mondod a neonáciknak, hogy egy aljas patkányok, hanem gyáván csak mutogatsz, kifogásokat keresel és terelsz."

A neonáciknak nem azt kell mondai, hogy "egy aljas patkányok", hanem felelősségre kell őket vonni, amikor szabálysértést, vagy bűncselekményt követnek el.

De nem "a neonácikat", hanem azokat a személyeket, akik a törvényellenes tetteket elkövették. Legyen bármilyen világnézeti csoporthoz tartozó is.

Honnan veszed, hogy ellene vagyok annak,hogy felelősségre vonják azokat, akik ELKÖVETNEK törvénytelenségeket?

*

Azt meg hogy érted, hogy "gyáván mutogatok"?

Tudnád idézni azt a kommentemet, amiben "gyáván mutogattam" szerinted?

Nos?

2bk 2014.01.27. 16:50:20

Egyenességre és következetességre jó példa :

www.youtube.com

írd be "miszot" első találatból kiderül kik lettek volna ha nincs "rendszerváltás" ...

Mária 2014.01.27. 16:50:37

@wolves84lb:

"Szinte...ehhez képest én kettőt nyitottam meg az index főoldaláról, és mindkét esetben az elsők között jelentél meg, és tetted fel a szokásos értelmetlen kérdésedet."

Nem volt az értelmetlen kérdés, te voltál kevés hozzá, hogy megértsd.

Az egyik blogon azt kérdeztem meg, hogy milyen forrásból kívánná a posztoló biztosítani a havi 50.000 forintnyi létpénzt minden felnőttnek, a havi 25.000 forint létpénzt minden gyereknek, és 75.000 forint létpénzt minden terhes nőnek?

A másik blogon meg azt kérdeztem meg, hogy a posztoló is tagja a tízmillió közgazdász-atomtudós klubjának?

Szerintem te vagy a fogalmatlan, nem a kérdésem volt értelmetlen.

Vombatus Ursinus 2014.01.27. 16:55:05

@Mária: Mondom én, hogy semmit sem értesz ebből az egészből. Kár rád minden karakter.

christophe 2014.01.27. 16:55:24

@Tempus-Anh: a szàmok azok a frànya szàmok.....

fvipera 2014.01.27. 17:02:02

@Tempus-Anh: lépj egyet tovább a logikai láncban. ha a magyar állam felelős, akkor hazugság azt mondani, hogy nem felelős (értsd. elveszítette a szuverenitását). ha ez hazugság, akkor aki ezt mondja hazudik.

Szociknak vége 2014.01.27. 17:12:47

@abrelosojos: Márpedig a zsidók szembe fognak nézni a büneikkel, mert ez időnként bekövetkezik.

A holokauszt egy ilyen eset volt, a sokadik, de semmit sem tanultak belőle.

Szúnyog 2014.01.27. 17:14:19

@Vombatus Ursinus:
"Ugyanolyan szar ember leszel, mint akik ezt elkövették, mert nem emeled fel a hangod, nem tiltakozol, nem mondod a neonáciknak, hogy egy aljas patkányok, hanem gyáván csak mutogatsz, kifogásokat keresel és terelsz. "

Gondolom te meg hangosan tiltakozol, amikor az MSZP rendezvényen az Internacionálét éneklik. (A Horst Wessel dalt senki nem énekli, mégis örökké eé kell határolódni.)

Holle anyó 2014.01.27. 17:15:17

@abrelosojos: Félreértettél. Úgy gondolom, álszent dolog hetven éve történt népirtásért napi rendszerességgel, intézményesen, nemzetközi szervezetek szintjén követelni az utódokon a megemlékezést és a mea culpát arra hivatkozással, "nehogy megismétlődhessen" és eközben intézményesen, nemzetközi szervezetek szintjén balfasz módon ölbe tett kézzel nézni a jelenben zajló népirtásokat, vagy éppen Kim Dzsongun gyűjtőtáborait arra hivatkozással, hogy "nem tehetünk semmit".

A hangsúlyokkal van a problémám.

Carpe diem!

fvipera 2014.01.27. 17:18:13

@Tempus-Anh: index.hu/gazdasag/2014/01/27/mol/

téged is meglop. ő van az offshore lánc végén.

Szociknak vége 2014.01.27. 17:19:53

@Holle anyó: Szó nincs arról hogy a zsidók csak lelki terrorban utaznak. Azon kívül, hogy az ő vélt irtásuk minden más irtásnál nagyobb bün, minden évben minden államban minden állampolgárt kártérítésekkel, közpénzből épült holo-propagandával húznak le. Kiprovokáják a sorsukat, mint tették ezt oly sokszor oly sok országban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.27. 17:25:34

@$$$=$$$: Te viszont hallgasd a lánchídrádiót tetű, ahelyett, hogy itt esz a rosseb!

Mária 2014.01.27. 17:28:58

@Vombatus Ursinus:

"Mondom én, hogy semmit sem értesz ebből az egészből. Kár rád minden karakter."

Személyeskedj csak, akkor biztosan igazad lesz :DDD

Holle anyó 2014.01.27. 17:34:38

@Brúsz Pringstein: Az irtásukat azért véltnek nem nevezném.
Tény, hogy van némi "bizniszfílingje" egyes megnyilvánulásoknak (pl.a MÁV elleni per USA-ban, amivel első körben el is hajtották őket), amiknek nem "a zsidók", hanem a témából élő amerikai ügyvédi irodák húzzák a hasznot, nyilván zsidó ügyvédek, de nem "a zsidók". Volt olyan "peres fél", aki nem is tudott arról, hogy az érdekében perelnek.

Olyan holland nőről is tudunk, akinek tényleg holokamu volt a holokauszt, mert sem zsidó nem volt, sem áldozat nem volt, csak egy szélhámos goj.

Éppen ezek miatt a visszásságok miatt kellene HELYÉN kezelni a holokausztot. (Megjegyzem a holokamuzás NEM a helyén kezelés kategória.)

nu pagagyí 2014.01.27. 17:36:34

@Brúsz Pringstein: Gondolom, azért zavar a kártérítési igény, mert apád és nagyapád lopta el a kredencet az Auschwitzba szállított szomszéd család lakásából és nem szeretnéd visszaadni.

Mária 2014.01.27. 17:41:13

@nu pagagyí:

"@Brúsz Pringstein: Gondolom, azért zavar a kártérítési igény, mert apád és nagyapád lopta el a kredencet az Auschwitzba szállított szomszéd család lakásából és nem szeretnéd visszaadni."

Vigyázz, mert ha Pringstein visszakérdez azzal, hogy te meg azért hisztizel, mert mire a te apád ment, neki már nem maradt semmi, akkor mit felelsz?

Úgyhogy csak óvatosan a hülyeséggel!

Holle anyó 2014.01.27. 17:41:15

@nu pagagyí: Vagy azért, mert az apjára, nagyapjára bízták az elhurcoltak az ezüstöt, amit az vissza is adott annak, aki hazatért a családból, s most mégis úgy bánnak vele, mintha személyesen ő lendítette volna a tárcsát, ami indította a vonatokat.

Ez bántó egy pöppet. Gondolom, ennyit még meg lehet érteni.....

aciduzzu 2014.01.27. 17:41:52

nem vagyok felelős a zsidók deportálásáért, a szüleim sem felelősek, és a nagyszüleim sem.

a gyermekeim és az unokáim sem felelősek.

NINCS OLYAN, HOGY KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG!

és nem akarom, hogy több kárpótlást fizessenek mi az adómból.

ez elég egyszerű

Lovag Mihály 2014.01.27. 17:42:18

@Gérard Duchemin: sorbuvar.blog.hu 2014.01.27. 14:38:09 te nagyon buta vagy. hitler adolf nem volt fasiszta, hanem nemzetszocialista. fasiszta mussolini volt, ami meg nem volt antiszemita ideológia. ha ennyire triviális fogalmakkal nem vagy tisztába akkor mi alapján osztod az észt?

aciduzzu 2014.01.27. 17:44:39

... fizessenek ki...

aciduzzu 2014.01.27. 17:45:54

@Gérard Duchemin: "Marhára nem akartak volna a zsidók szövetkezni egy rohadt fasisztával."

amennyire te tévedsz:P több szempontból is...

kvadrillio 2014.01.27. 17:48:55

harminc év után először beszélt egymással az iráni és az amerikai elnök, amikor a repülőlőtérre tartó Róhánit felhívta telefonon Barack Obama. Már akkor megegyeztek a nukleáris tárgyalások felgyorsításában. A most folyó davosi Világgazdasági Fórumon Róháni ismét kijelentette, hogy véget akar vetni Irán elszigeteltségének, és nem célja, hogy a nukleáris technológiát atomfegyverek előállítására használják.
Hasszan Róháni iráni elnök az ENSZ Közgyűlésén már békét hirdetett Fotó: MTI

Sokan kételkednek Irán őszinteségében. A sorban az Egyesült Államok legközelebbi szövetségese, Izrael áll az élen, hiszen az esetleges iráni atomfegyver biztonságuk első számú veszélyforrása lenne. Benjamin Netanyahu báránybőrbe bújt farkasnak nevezte Róhánit és kolosszális történelmi hibának a genfi megállapodást.

Az izraeliek már korábban is jelezték az iráni veszélyt Washingtonnak, de sem a Bush-, sem az Obama-kormányt nem tudták rávenni katonai támadásra. Barack Obama a fojtogató gazdasági szankciók és a diplomácia mellett tette le voksát.

Ami nem megy a Fehér Házzal, az megy az amerikai Kongresszussal, amely pártoktól függetlenül közismerten Izrael-támogató és nagyon közeli kapcsolatokat ápol a legerősebb izraeli lobbival (AIPAC). A törvényhozók aggódnak amiatt, hogy az Obama-kormány feláldozza legközelebbi szövetségesének biztonságát. Osztják Netanyahu véleményét, mi szerint a diplomáciai tárgyalásokkal Irán csak időt akar nyerni a nukleáris program kiteljesítéshez.

A szenátusi törvénytervezet nemhogy enyhítene a gazdasági szankciókon, szigorítaná őket. Ezzel megszegné a genfi egyezményt, bojkottálná a diplomáciai megoldást. Szó sincs arról, hogy a republikánus ellenzék akarja csak aláásni a Fehér Ház törekvéseit, a törvényt 16 demokrata szenátor is támogatja, és minden esély megvan arra, hogy megszavazzák. Barack Obama vétóval fenyeget.

Az amerikai közvélemény változatlanul nagy veszélynek tartja Teheránt, de beleunt a háborúba, és nem támogatna egy iráni katonai akciót. A neokonzervatívok, akik az iraki intervenció szellemi atyjai is voltak, tovább verik a háborús tamtamot:

„Bombáznunk kell Iránt". (Joshua Muravchik - American Enterprise Institute)

„Itt az idő, hogy megtámadjuk Iránt". (Matthew Kroenig - Georgetown University)

„Két választásunk van: vagy egy amerikai, vagy egy izraeli csapás, ami komoly háborúvá eszkalálódhat; vagy egy iráni nukleáris fegyverekkel teli világ, ami úgyszintén háborút okozhat. Az amerikai kormány a köztes megoldást választotta; szankciók, tárgyalások, alkudozások azért, hogy elkerüljük a csúfos következményeket. De mindez merő önáltatás". (Eliot Cohen - Johns Hopkins University)

„Már régen itt lett volna az ideje, hogy az Egyesült Államok azon a nyelven beszéljen Iránnal, amit megért, azaz az erő nyelvén. Hagyjuk abba a tárgyalásokat. Ehelyett folytassuk az iraki, afgán vonalat: romboljuk le őket. Bombázhatjuk az iráni forradalmi gárdát, szétzúzhatjuk a nukleáris programot". (William Kristol - Weekly Standard)

VÁGJA M ÁR SZÁJBA VALAKI EZT A ROHADT ZSIDÓ LÁZÍTÓ AIPAC-OT !!!!!

nu pagagyí 2014.01.27. 17:57:23

@Mária: Nem hinném, hogy hülyeség. Apám például egy kastélyból hozott el néhány könyvet, de ő is tudta, hogy ferde úton jutott hozzá (főleg miután nagyanyám elfenekelte), nekem is így mondta el később. Volt akkor is olyan közöttük, aki büszke volt tettére és pont ők azok, akik később úgy mentették fel magukat, hogy a meglopottat kezdték gyűlölni. Sajnos egyesek csak fölhözragadt dolgokat értenek meg, bár Pringstein valószínű semmiből nem ért semmit. Neki otthon azt hazudták, hogy az ezüst hétágú gyertyatartó családi örökség.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.27. 18:13:07

"társadalmi felháborodásra "

Barom MSZP csicska..

Az a 20 hülye blogoló az nem a társadalom.

A társadalom az az a tömeg, akit kedvenc szocijaid beazonosíthatatlan karhatalmistákkal megverettek.

Ha véletlenül nyertek valami csoda folytán, megtudod mi az a társadalmi ellenállás.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

Az Ukránok se engedik a terrorista komcsikat újra hatalom közelébe, és mi se fogjuk !

salitis 2014.01.27. 18:26:23

Tudom, hogy a makulátlan BALLIB-oldalon a csordaszellem megköveteli azt, hogy emberek úgy legyenek gondolkodás nélkül ugyanazon a véleményen, hogy közben lehetőleg egymás hátsóját is fényesre nyalják, de máshol előfordul néha, hogy emberek elvek mentén kerülnek a vélemények barikádjának ugyanazon oldalára.

Ez a mondat így is teljesen igaz. És jelen poszt-tolójáról szól.

Tempus-Anh 2014.01.27. 18:27:21

@tomwar:
És a cattarói matrózlázadást leverte. És elárulta, trónfosztotta a hadurát, akire feleküdött. Hát ennyi.

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 18:29:17

Részben egyet is értek idióta Kövérrel!!

Egyáltalán nincs bűntudatom, mert senkinek nem ártottam! Kikérem magamnak, hogy bűnös lenne a Magyar nép! Semmiféle felelősséggel nem tartozunk azért, amit 70 évvel ezelőtt mások elkövettek!
Nincs bűntudatom, mert nincs miért! A holokauszt áldozatait sajnálom! És minden áldozatot sajnálok, mind a 80 milliót, aki életét vesztette a 2. vh-ban.
Nekem nincs különb áldozat, egyik sem több, vagy kevesebb a másiknál!

nu pagagyí 2014.01.27. 18:35:25

@Holle anyó: A magyar állam felelősségéről van szó, nem az egyes emberekéről. Csak persze egyes magyar emberek inkább történelmet hamisítanak. Tény, hogy eltűntek a zsidók az országból és nem túrista jeggyel utaztak. Az is tény, hogy a vagyonukra valakik rátették a kezüket, mondjuk a magyar állam (kicsire most nem adunk). Aztán volt itt három "zsidó" törvény, amiből a második és harmadik nem nagyon védhető, ha komolyan vesszük Kövér bibliáját, a frissen készült alaptörvény emberi jogi kitételeit. A magyar állam pont úgy felelős az általa okozott károkért és az elvett életekért, mint a MAL az iszapömlésért. Nem mentség, hogy a korábbi jogszabályokat nem a mostani poltikusok fogadták el és alkalmazták, ahogy a kártérítési perekben a MAL-nak sem ismerik el mentségként, hogy nem ők építették az átszakadt gátat. Ha több, mint ezerévesnek hirdetjük az országunkat, minden évét vállalni kell, a jót és a rosszat is. De a legfontosabb az lenne, ha tanulnánk a hibákból és nem ismételnénk meg állandóan.

kvadrillio 2014.01.27. 18:44:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Beoltatta magát: Agyvelőgyulladás, mozgásképtelenség lett a hatás

Szentendrei Lajos
- vilag@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2014.01.27. - 12:17
Létrehozás:
2014.01.24. - 14:25

Océane Bourguignon tizennyolc esztendős, a közelmúltig kicsattant az egészségtől. S mivel természetesen azt szerette volna, ha ez így is marad, beoltatta magát Gardasillel, a humán papilloma-vírus elleni vakcinával, az oltást meg is ismételtette, abban a reményben, hogy ezzel egyúttal védettségre tesz szert az esetleges méhnyakrák ellen is. A történet itt vesz fordulatot.
hirdetés

Océane Bourguignon szüleivel egy sajtótájékoztatón
Océane Bourguignon tizenöt esztendős volt, amikor először kapta meg a vakcinát. Aztán az előírások szerint még kétszer oltották be. Pár héttel ezelőtt, ügyvédje révén, pert indított a vakcina gyártója, a Sanofi Pasteur ellen.

A fiatal teremtést ugyanis az oltások után többször is kórházban ápolták: akut agyvelőgyulladással, a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedésével, átmeneti látásvesztéssel, mozgásképtelenséggel. Orvosai - a délnyugati Bordeaux város kórházában - egyértelműen a Gardasilt, illetve gyártóját, a Sanofit tették felelőssé a nagyon komoly bajokért, s ezt a Bordeaux-i illetékes hatóság el is ismerte. A Bourguignon-család most azért perel, mert állítása szerint nem kapott tájékoztatást arról, hogy a Gardasil a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedését is okozhatja, holott a kockázatokkal a gyártó már 2009 óta nagyon is pontosan tisztában volt. "..

ŐSZTŐL OLTÁS MAGYARORSZÁGON !!!!!

nu pagagyí 2014.01.27. 18:50:51

@salitis: Eltévedtél a bozótosban. Ballib oldalon necces csordaszellemről értekezni, mert vezér sincs, akit követhetnének, illetve sok vezér van és mind mást akar. Tudok viszont olyan csoportosulást, amelyik birkamenetben szokott segget nyalni és egységesen papagájkodja hol ezt, hol az ellenkezőjét, ahogy éppen a vezér úr látja a dolgokat, de ezek pont nem gyanusíthatók ballibsággal. Ennyit az érdemi mondanivalódról, a többi meg jelző volt, ha jól látom.

czjanos 2014.01.27. 18:51:03

Kövér a magyar nemzet bűne!

salitis 2014.01.27. 18:52:00

"Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt." (Kertész Ákos)

Valaki árulja már el nekem, hogy hogyan kell egy népnek bevallania a bűnösségét? Ki az a "nép"? Van személyigazolvány száma vagy személyi száma? Kinek kell nyilatkoznia, hogy bűnbánatot tanúsít? Mindenkinek, vagy csak bizonyos állami tisztségviselőknek? Hogy csinálták ezt a németek? Miből látszik, hogy ők bevallották, meggyónták a bűneiket, töredelmes bűnbánatot tanúsítottak, megfogadták, hogy soha többé, bűnbocsánatért esdekeltek? És hogy a magyarok nem?
Vagy kinek mennyit kell utalni, hogy ez úgy látszon, és végre az ilyen megélhetési holokauszt-rettegők békén hagyjanak ezzel a faszsággal?

salitis 2014.01.27. 18:58:28

@nu pagagyí:

Nem kell megszemélyesített vezér ürü nektek ballib birkáknak, elég egy mantra: "bűnös nemzet" oszt nyomjátok napestig. És ha néha véletlenül egy ilyen elvakult jobbos is mint Nagybajusz gondolkodni próbál, azonnal leugatjátok, mert ti jobban tudjátok: 70 éve megmondták a véleményeteket az egykori győztesek, azóta azt nyomjátok.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.27. 19:23:22

@salitis:

A komcsi nem változik.

Kereszténygyűlölet, és a bűnös nemzet folyamatos mantrája.

A komcsi önmeghatározás az csak a nácik ellenében lehetséges.

Így gyártanak maguknak nácikat, sötétben bújkáló ellenforradalmárokat, Rákosi óta.

Gyakorlatilag az MSZP mikor nincs hatalom folyamatosan diktatúrázik, nácizik boldog boldogtalant.

Ennyit tudnak meg a nevüket.

ephart 2014.01.27. 19:26:49

már bocsánat de néha úgy érzem hogy tudatos ez a túlfokozott holo. szemét dolog mi lesz így a kis zsidókkal.ne így akarják frissíteni még ha annyira szeretik is a pénzt

nu pagagyí 2014.01.27. 19:42:04

@salitis: Szabadság és felelősség. Ez a kettő együtt jár. Nem lehetsz szabad, ha nem Te vállalod a felelősséget a tetteidért. Ez a nemzetre is igaz. Ha mindent másra kenünk, soha sem fogunk önállóan cselekedni, sodródunk az árral. Nem tanulunk, nem fontoljuk meg mit célszerű tenni a jövő érdekében és mit nem. Majd rákenjük az elmúlt négy évre, ha nem sikerül.

nu pagagyí 2014.01.27. 19:59:51

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem kell ahhoz megerőszakolni a valóságot, hogy egy zsidózót vagy cigányozót nácinak nevezzenek. Ha faji alapon szortírozgatod az embereket vállald, hogy náci vagy. Nem kell hazudoznod, mert az hosszú távon súlyos személyiségzavarokat okozhat: károsodik az ok-okozat megkülönböztetésének képessége, megmagyarázhatatlan érzelmi viharok törhetnek az emberre, rikácsolás, vizenyős szem és dadogás sem kizárt.

Holle anyó 2014.01.27. 20:13:13

@nu pagagyí: Akkor egyetértünk. Én nem vagyok a magyar állam. ott bibis egy kicsit ez a dolog, hogy a magyar állam beszedi az adómat és az én pénzemből kártalanítja azokat az áldozatokat, akik olyan faszkalap politikusok miatt lettek áldozatok, akiknek a magatartására nem volt ráhatásom, sőt az őseim maguk is ezeknek a szarjancsiknak az áldozatai voltak.
Tehát ne csűrjed-csavarjad, bele akarsz rángatni olyan embereket a felelősségbe, akiknek semmi közük sincs a történtekhez. Akkor én meg azt kérem, hogy mindenkit, akinek a felmenői között volt MSZMP tag (vagy bárhol kommunista volt a világon), minősítsünk MSZMP-leszármazottnak és fizessen kártérítést a kommunizmus áldozatainak és leszármazottainak. És minden évben rendezvénysorozat keretében kérjen tőlünk bocsánatot: padlássöprésért, államosításért, téeszesítésért, B-listázásért, deportálásért, egyetemi felvételin hátrányos helyzetbe hozásért. A vesék leverését, körmök tépkedését, hadifogságot,stb. nem számítjuk, mert annak nincs pénzben kifejezhető értéke.

Holle anyó 2014.01.27. 20:18:21

@salitis: Ne rugózz rajta, szenilis vén fasz beleőrült a gyűlölködésbe. Lapozzál. Már nem rontja itt a levegőt, hagyjad már, hogy miket firkál szegény....

Holle anyó 2014.01.27. 20:20:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Bocs, de már a nevüket sem tudják. :)))))
Nem olvasol újságot? :))))

Holle anyó 2014.01.27. 20:24:08

@nu pagagyí: Hú bazmeg, de demagóg vagy! Góg és Magóg, meg a Demagóg.
Szabadság és felelősség. Aha! Nézz szét a világban.

Holle anyó 2014.01.27. 20:28:28

@nu pagagyí: Te vagy az, aki szortírozgatja az embereket. Aki a magyar nemzethez tartozik, az nem vállalja a felelősséget azért, amit nem követett el, de amiről te mondod meg, hogy vállalnia kell.

És ezt te normális dolognak tartod és nem érted, miért utálnak ezekért a gyalázatos, kirekesztő gondolatokért.

SZÉGYELLD MAGAD!

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 20:37:31

@nu pagagyí:

Már megbocsájts, de ezen az alapon aki goj-ként megbélyegez mindenkit, aki más, az milyen?? Mert a te értelmezésed szerint náci...
És mikor az Egyenlő Bánásmód Hatóság rasszista?? A múltkor is kiakadtak, mert romák támadtak "gádzsókra" azok származása miatt, és el is ítélték őket. Ezek nem zavarnak téged, csak a Jobbik?

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 20:40:10

@nu pagagyí:

"hogy egy zsidózót vagy cigányozót"

Definiáld kérlek, mi az, hogy zsidózás és cigányozás?? Aki kimondja ezeket a szavakat? Az mióta tilos amúgy?

dos passos 2014.01.27. 20:43:45

Azoknak, akiknek nem tetszik, hogy vagyunk néhányan, akik szólunk, ha valami nem tetszik (a férget nem kell szó szerint venni!):

A harkály és a fa

A harkály férgeket kutatva kopácsolt a fán.

- Mit kocogsz?! Ne nyúlj hozzám! Ez fáj! – tiltakozott hangosan a fa.

- Beteg vagy, fa uram! Megszabadítalak a férgektől – felelte a harkály.

- Ne sértegess! Fiatal és erős vagyok. Hogyan lehetnék én férges? Tudom, ürügyet keresel, hogy rám támadj! Figyelmeztetlek, ne próbálkozz ilyen ócska trükkökkel!

A harkály megsértődött és elrepült.

A férgek elszaporodtak, hemzsegtek a fában. A „fiatal és erős” fa két év múlva korhatag aggastyánná vált. Az első hevesebb szélroham kidöntötte.

Csen Jung-tao

Szociknak vége 2014.01.27. 20:44:23

@Holle anyó: Nincs ártatlan zsidó. A Mazsihisz a szervezetük, nincs olyan zsidó aki kiáll és azt mondja Mazsihisz kussolj, Simonvízentál kussolj, PCV kussolj.

christophe 2014.01.27. 20:54:04

Ha valakit vallàsi,faji,nemi identitàs,politkai nèzet miatt,uldoznek,kiirtanak,az egy emberisèg ellen elkovetett buncselekmèny.a kis fèlszeg mosolyu IQ bajnoknak,csak annyi dolga lett volna,hogy elitèlje a depportàlàsokat,az abban kozremukodo,akkori Magyar àllamot,biztositani azembereket arol,hogy mègegyszer ilyen soha tobbè,ennyi.Amennyiben a komminizmus àldozatai mellett ohajt felszolalni,azt is pàrtolom az is a magyar tortènelem egyik szègyenfoltja.

Szociknak vége 2014.01.27. 20:58:32

@christophe: Qrvára unja már mindenki az elítélést, jól tette Kövér hogy nem a szokásos faszságot mantrázta.

10 év múlva senki sem emlékszik már a holokausztra, lehet hogy nem lesz éves tétel a hadisarc a ktgvetésben.

Ez lenne a zsidók halála, úgyhogy lesz itt még ajvékolás éjjel-nappal.

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 21:07:00

@christophe: Tegnap politikai nézeteik miatt magyar embereket vertek meg Londonban!
Embereket lehetetlenítenek el, ha kiderülnek az esetleges nemzeti radikális nézeteik!

Akkor ezeket is emberiség elleni bűnösöknek tartod ugye?
A tegnapi Londonban felvonult antifasiszták is bűnösök ugye??

Vagy csak azokra vonatkoznak ezek a szép szabályok, akik nektek nem tetszenek?

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 21:11:33

@Brúsz Pringstein: Azért te is lehetnél eszednél!!

Mikor a zsidókról beszélsz általánosságban, akkor azokat is bántod, akik hithű, hagyományőrző zsidók, a Nemzet egyenrangú részének tekintik magukat, Nemzeti érzelműek, és a társadalom építő tagjai!

Engem is irritál, mikor egyesek a holokauszt áldozatainak tragédiáját érdekérvényesítésre használják, de attól még testvéremnek tartom közülük, aki nem olyan! És tisztelem őket!

martineden 2014.01.27. 21:14:45

@Mária: És fizetni se szeretnék. Rendezzék le egymás között az érintettek.......Ha az apad adossagot csinalt es oroklod a hazat,szerinted kinek kell fizetni ?

Szociknak vége 2014.01.27. 21:19:07

@Prognozuoti Blasio: A hithü, hagyományőrző zsidó csak a zsidó nemzet részének tekinti magát, persze mást mond de ez nem számít. Ez zsidó hagyomány. Lásd. Mazsihisz, a mazsihisz egy magyarellenes szervezet, a simonvízentál egy emberiségellenes náci szervezet. Az AIPAC dettó, Izrael állam is náci állam, a mindennapi gyakorlatban, a 2010es években. A zsidó vallás is náci, ez köztudott.

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 21:24:23

@Brúsz Pringstein: Igen, a Mazsihisz náci, Simon Wiesenthal maga a sátán, ezeket mind aláírom!!

De nehogy azt gondold már, hogy a pesti nagy belmagasságú lakásában sóletet zabáló helyi üzlettulajdonos zsidók azt beszélik meg ebéd közben, hogy miként foglalják el sunyiban Magyarországot. A zsidók pont annyira, vagy még jobban megosztottak, mint mi.
És melyik zsidó vallás a náci? Csak mert van néhány ága. És messze nem mindegyik olyan ördögtől való, mint ahogy te azt beállítod.
Amit írsz, abból a tájékozatlanság ordít, és hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz! Mindent úgy, hogy a válaszod első felével tökéletesen egyetértek!

Szociknak vége 2014.01.27. 21:28:10

@Prognozuoti Blasio: Miközben soraidat írod, kb. 30.000 francia zsidó települ Franciaországból Izraelbe idén és jövőre. Ők eddig nagy franciák voltak, de ha hí ja haza, nem lehet nemet mondani, főleg ha kell a telepes a palesztinoktól rabolt földre...

A hivatalos indok természetesen a terjedő antiszemitizmus(sic), ők akár hordában, akár egyéniben (gerendás, kertészákos) így bánnak volt 'hazájukkal'.

Ugyanezeket a tapasztalatokat írta le Hitler és Seneca is róluk, szóval okádék népség. Persze ha láttál már közelről ortodox zsidót akkor szagról megismered, nem kell magyarázni, ugyanolyan brooklynban mint a dohány utcában.

Szociknak vége 2014.01.27. 21:36:27

@Prognozuoti Blasio: Természetesen van megosztottság a zsidók között, de ez semmit sem jelent amint bármelyikükre/érdekükre egy nem zsidó veszélyt jelent.

Pl. konkrétan Magyarországon semmiylen megosztottság nincs a Mazsihisz magyarellenességében. Semmilyen alternatív zsidó közösség vagy egyén nem szólal meg ellene, nem határolódik el tőle.

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 21:38:44

@Brúsz Pringstein: Oké. Nem kívánlak meggyőzi, nem is tudnálak szerintem. Én a véleményemet mondtam csak el csupán. Mégpedig azt, hogy mikor gyűjtőnévként használod ezt a szót, akkor olyanokról is szólsz, akik ez életben nem ártanának neked! És miközben ezt teszed, pont olyan magas labdát dobász felfelé, ami miatt lazán butanácizzák az összes Jobbik szimpatizánst például!

Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, nincsenek felsőbbrendű emberek, ahol nem állítják be a népemet bűnösként, nem gyalázzák a jelképeimet, tiszteletben tartják a szokásaimat, a képességeim alapján engednek érvényesülni. Olyan országban röviden, ahol Magyarként méltó életet élhet az ember. A zsidó kérdés pedig a legkevésbé sem érdekelne.

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 21:40:44

@Brúsz Pringstein: Vagy csak lehet, hogy az ő hangjuk nem hallatszik el hozzád! Nem véletlenül!
Vona Gábor szavai sem juthatnak el a választópolgárokhoz, mert 3/4-eddel nyerné a választásokat. Csak az jut el, ami átmegy a liberálnáci cenzúrán...

Szociknak vége 2014.01.27. 21:41:21

@Prognozuoti Blasio: Ez semmit nem számít. Nem számít hogy állítólag vannak nagyon rendes zsidók. Mit számít ez?

Az egyszerüség kedvéért mondok 'zsidót'. Azt hogy ő másmilyen tettekkel kell igazolni, nem szavakkal.

Szociknak vége 2014.01.27. 21:43:37

@Prognozuoti Blasio: Belső ügyük, ez engem nem kell hogy érdekeljen. Én nem vagyok zsidó, ez belügy.

Abban egyetértek hogy a ZSéleményterrornak a kiszsidók megfélemlítése, egy akolban tartása az egyik célja.

christophe 2014.01.27. 21:53:26

@Prognozuoti Blasio: A verèst nem tartom helyesnek,ellentuntetokkel semmi bajom,èn is koztuk lettem volna.Amig nem hasznàlnak tiltott onkènyuralmi jelkèpeket felolem vonuljanak,bàr azt megèrtem,hogy a londoni hatosàgok qvàra nem kivàncsiak a magyar fasisztàkra,kommunistàkra,krisnàsokra....

christophe 2014.01.27. 21:57:30

@Brúsz Pringstein: helyette fizethetsz majd az oroszoknak,ezerszer annyit.tèny,hogy az utolso tulèlok tiz èv mulva nem lesznek màr,de bàrmennyire is szeretnèd a holokausztra mèg tiz èv mulva is emlèkezni fognak...

Prognozuoti Blasio 2014.01.27. 22:06:27

@christophe:

A londoni hatóságoknak semmi baja nem volt semmiféle fasisztákkal, de mondok jobbat, Vonával, és a szimpatizánsaival sem volt bajuk...

És azt elbírná a lelkiismereted, hogy egy hazugságra épülne, hogy ott tüntetsz? Mert nem volt aranyhajnal tárgyalás, a Jobbik-Gárda-Vona soha egyetlen cigánynak nem ártott, de mondok jobbat, még az iszlámellenesség sem áll meg... Márpedig a csőcselék ezeket ordibálta! Akkor te miért is mennél oda? Ha most azzal jössz, hogy mert nácik, akkor kérlek indokold meg, miért is azok...

christophe 2014.01.27. 22:17:28

@Prognozuoti Blasio: konkrètan a jobbik jonèhàny elkèpzelèse elfogadhato szàmomra is,amig nem jonnek azzal,hogy internàlo tàborokat csinàlnànak,egy kalap alà vesznek minden cigànyt,elutasitjàk a melegek jogait,barnaingeseket(gàrda)szerveznek.az egyetlen igazi pirospont az,hogy elszàmoltatnàk a politikusokat,felszàmolnàk,(remèlhetoleg),a korrupciot,nyilvànosàgra hoznàk az ugynoklistàt.Az uniobol valo kilèpès marhasàg,a hazai vàllalkozàsok tàmogatàsa munkahelyek teremtèse az jo.Embereket pediglen a tetteik szerint kell elbiràlni,legyen az cigàny,homo,vagy zsido,bàrmi...

christophe 2014.01.27. 22:22:35

@Prognozuoti Blasio: Mègegy, semmifèle milicista szervezetre(gàrda,munkàsorsèg)nincs szuksèg,ha van egy eros az àllampolgàraièrt dolgozo rendorsèg,egy normàlis,korrupciomentes jol mukodo jogrendszer.

Prognozuoti Blasio 2014.01.28. 06:16:19

@christophe:

"egy kalap alà vesznek minden cigànyt"
Nem igaz! Liberálnáci hazugság.

"hogy internàlo tàborokat csinàlnànak"
Ez sem így hangzott el! Amúgy az életellenes bűncselekményeket elkövetőket zárják is oda, nem tudom sajnálni őket!

"elutasitjàk a melegek jogait"
A melegeknek pont ugyanolyan jogaik vannak, mint a heteróknak! Egy törvény sem tesz különbséget ilyen alapon.

"barnaingeseket(gàrda)szerveznek"
A Gárda nem Jobbiké. Vannak ugyan átfedések a tagok között, de megalakuláskor több volt benne a Fideszes lényegesen.

"semmifèle milicista szervezetre(gàrda,munkàsorsèg)nincs szuksèg,ha van egy eros az àllampolgàraièrt dolgozo rendorsèg,egy normàlis,korrupciomentes jol mukodo jogrendszer."
De hát nincs!! És én elhiszem, hogy a fűtött-biztonságos-kényelmes lakásodból könnyű megmondani a frankót, de költözz le vidékre fél évre, ahol éjszaka rád rúgják az ajtót, pár száz forintért embereket ölnek, leszüretelik azt, amit te termeltél egész évben, megerőszakolják a nőket, megverik a gyerekeket, rongálnak, dobálják kővel az idegen autókat a purgyék... Soroljam még? És sok ilyen településen hálásak a Gárdának, ugyanis a liberálkamu ellenére igenis javult sok helyen a helyzet.

"Embereket pediglen a tetteik szerint kell elbiràlni,legyen az cigàny,homo,vagy zsido,bàrmi.."
Akkor te miért nem teszed? A Jobbik nem tett semmi rosszat, ahogy a Gárda sem emelt kezet még soha senkire. Mégis gyűlölöd őket!
Bezzeg a cigányság alja, aki rettegésben tartja a vidéket, és embereket gyilkol, azokat meg véded!! Szerintem nálad az elvek kicsit zavarosan jelennek meg a valóságban!

wolves84lb 2014.01.28. 07:16:47

@Mária: LOL

Most komolyan azt állítod, hogy a kérdésed értelmes volt, te szerencsétlen hülye???
Az a kérdés, hogy a posztoló is tagja a tízmillió közgazdász-atomtudós klubjának? (tudod, nem attól értelmes a kérdés, hogy megfelelő helyre raktad a vesszőt és a kérdőjelet...csak segítek, mielőtt okoskodni kezdesz, hogy maga a kérdés nyelvtanilag helyes volt)

Vergődj csak, te ostoba picsa...én meg jókat röhögök rajtad, és elv(telen)társaid próbálkozásain.

És nem, nem az általad jelzett posztban olvastam tőled a másik teljesen értelmetlen kérdést, te kis hazudós :)

Na, menj be a székházba, és kérj valami útmutatást, hogy lehet kikerülni a 22-es csapdájából :)

christophe 2014.01.28. 08:34:41

@Prognozuoti Blasio: vàlaszolnèk:
-a cigànysàgrol mint problèma beszèlnek,nem arrol,hogy a bunozès ellen milyen europai megoldàsokkal lehetne kuzdeni.
-Nem emlèkszem konkrètan a javaslatra,de azt tudom ,hogy kizàrolag a cigànyok szàmàra lètesitenèk.Jaa,hogy egy normàlis integràcios program bonyolultabb,tobb idobe,pènzbe kerul?
-hàny vàllaltan jobbikos meleget ismersz,mièrt nem hàzasodhatnak,nem a jobbik ellenkezett a legjobban a bejelentett èlettàrsi kapcsolat ellen?
-Ha a gàrda nem a jobbik rèsze talàn nem kènne megengedni,hogy jobbikos rendezvènyeken feszitsenek.
Mièrt nem szerepel a jobbik programjàban,hogy eros igazsàgos rendorsèget ,normàlis jogrendszert alakitson ki?nem jobbikos kèpviselo akarta a zsido kèpviseloket listàzni,a cigànynoket meddovè tenni,sorolhatnàm...
Az èn megèrtem,hogy a vàlasztàsok elott probàlnak jopofizni,de az àltalam emlitett tènyek,szàznyi ujsàgcikkben,tv riportban,parlamenti felszolalàsban szerepelnek...

Gyingizik 2014.01.28. 09:05:16

@christophe: Ja, szóval te kilóra méred a bűnt? A 4x nagyobb Franciaországból 75 ezer zsidót deportáltak, míg tőlünk 400 és 600 ezer közötti számot. Akkor tehát a francia nemzet (kollaboráns Vichy kormány alatt ugyan, de) igenis BŰNÖS a holocaustban! Mondjuk akkor 1/10 annyira, mint mi. Van megbánásnak-önmargangolásnak 1/10 akkora jele (filmek, kártérítés, holocaust központ) mint minálunk? Sztem nincs. No és mi újság a lengyelekkel és a szlovákokkal? Lengyeleknél német megszállás előtt is volt pogrom, szlovákoknál meg az auswitzből visszatérő túlélő zsidók ellen is volt pogrom. Készült róla film, vádolja kollektívan az egész nemzetet a saját értelmisége? Ugye nem... De miért nem?

Prognozuoti Blasio 2014.01.28. 09:11:38

@christophe: Hazudsz!! De lásd kivel van dolgod, kifejtem mikor és miben!!

"a cigànysàgrol mint problèma beszèlnek"
Eddig az volt a baj, hogy cigánybűnözést emlegettek. Márpedig a cigányzene sem azt jelenti, hogy minden cigány zenél. A többnyire cigányság körében elterjedt probléma nem egyenlő a cigánysággal. Ezt általában 90 iq alatt nem szokták megérteni, vagy direkt, mellémagyarázás végett!! Ami a lényeg: Jobbikos politikus soha nem a cigányokról beszél gyűjtőfogalomként, hanem cigánybűnözőkről, és a cigányság körében elterjedt jelenségekről. Ebben nincs hol belekötni!

"a bunozès ellen milyen europai megoldàsokkal lehetne kuzdeni."
Amíg a sok "jogvédő" és liberális miatt a törvényeket sem lehet számon kérni a rajtuk, addig megoldásokról kár beszélni! A helyes diagnózis nélkül nem lehet egy problémát kezelni! Európában egyébként putrikat döngölnek a földbe, és hazazavarják a nem odavaló romákat. Ennyit a Te szeretett Európádról!

"Nem emlèkszem konkrètan a javaslatra,de azt tudom ,hogy kizàrolag a cigànyok szàmàra lètesitenèk.Jaa,hogy egy normàlis integràcios program bonyolultabb,tobb idobe,pènzbe kerul?"
Igen, de ez feltételezés részedről, és rosszindulatú előítélet! A javaslatban nem az volt, hogy ez cigányokra készül, hanem hogy a közbiztonságért, és a cigánybűnözés visszaszorítása végett. Tudod, ami rettegésben tartja Nógrád-Borsod-Szabolcs megyét. De ez még mindig nem általánosságban a cigányság ellen van! Tudod, 90 iq...

"hàny vàllaltan jobbikos meleget ismersz,"
Fogalmam sincs, mert egy Jobbikos hazaviszi a 4 fal közé a hálószobába tartozó dolgait, és nem lóbálja a pöcsét az Andrássy úton!
Vállalni ezt nyilvánosság előtt csak a deviáns-perverz emberek szokták, politikai haszonszerzés miatt!!

"nem a jobbik ellenkezett a legjobban a bejelentett èlettàrsi kapcsolat ellen?"
Minden fejlett, kulturált ember ellenzi ezt, nem csak a jobbik! A természetellenes dolgokat el lehet, és gyakran el is kell fogadni! De támogatni, és pláne ösztönözni rá bárkit is, az szigorúan tilos!

"Ha a gàrda nem a jobbik rèsze talàn nem kènne megengedni,hogy jobbikos rendezvènyeken feszitsenek."
Ha te bajban lennél, és segítséget kérnél pl. árvíz miatt, neked is segítene a gárda! Ők nem ördögök, hanem önfeláldozó, segítőkész állampolgárok! Orvosok, diákok, cégvezetők, tanárok. Ugyan miért kellen elhatárolódni tőlük, mikor a légynek sem ártottak? És egy szervezet ugyan hadd legyen már ott az egyetlen
párt rendezvényén, ami nem tapossa őket állandóan!

"Mièrt nem szerepel a jobbik programjàban,hogy eros igazsàgos rendorsèget ,normàlis jogrendszert alakitson ki?"
Szerepel. El kellene olvasni, meg kellene érteni. Valódi elszámoltatást konkrétan csak ők ígérnek például!!

"obbikos kèpviselo akarta a zsido kèpviseloket listàzni,a cigànynoket meddovè tenni,sorolhatnàm..."
Szó nem volt listáról, judeonáci liberális hazugság! Viszont egy háborúban álló, agresszor állam polgárai bizony kockázatosak egy másik nemzet parlamentjében! És valóban, illik tudni kik azok! Izraelben nem is lehet képviselő más állam polgára... Ők is nácik ugye?
És hogy van ez a cigány nőket meddővé tenni? Mesélj? bár ennek ellenére nem tartom helyesnek, hogy 16 évesen a 3. gyerekét szüli valaki, aki egyet sem tud eltartani!

"Az èn megèrtem,hogy a vàlasztàsok elott probàlnak jopofizni,de az àltalam emlitett tènyek,szàznyi ujsàgcikkben,tv riportban,parlamenti felszolalàsban szerepelnek..."
Ezek nem tények! Nézz csak után Vona londoni látogatását hányféleképpen kommentálták! És akkor olvasd el az Alfahíren, mi történt valójában!
Az általad függetlennek gondolt hírportálok, amikor a "TÉNYEKET" veszed, érdekes módon meg sem említik, hogy vagy 6 magyart megvertek a nagy "toleráns jogvédő antifasiszták".

ATV-ből, RLT-Klub-ról, indexről, Origo-ról inkább ne akarj tényeket állítani!!

Úgyhogy fuss neki még egyszer, és ne hazugságok, meg féligazságok alapján hazudozz!!!

tomwar 2014.01.28. 09:12:22

@martineden: Az a hitel fuggvenye...nem vagy koteles "atvenni" a terhelt orokseget. Teny, hogy tudomasul kell vened: a torlesztes elobbrevalo az oroklesnel.....

tomwar 2014.01.28. 09:12:57

@Tempus-Anh: Akkor erdemel-e szobrot, vagy mehet Kun Bela melle a balettbe ugralni?

christophe 2014.01.28. 09:22:11

@Prognozuoti Blasio: èrzèkeny pontot èrintettem,orulok neki.Nem agitàtoroknak fogok hinni,hanem azoknak a nyilatkozatoknak,amik jobbikos,gàrdistàs egyedek szàjàt elhagyta,van belole dogivel.Mondom èrtem èn a jobbikot ès szimpatizànsait,hogy vàlasztàsok elott probàlnak tompitani,europaias arcot adni a fasiszta ideologiàjuknak,van aki besz..ja,de vannak memoriàval rendelkezo,olvasnitudo,idegennyelveket beszèlo emberek is akiket pàr cuki plakàttal,ès jopofizàssal nem lehet àtverni...

christophe 2014.01.28. 09:50:28

@Gyingizik: a francia àllam règesrèg bocsànatot kèrt a zsido àllampolgàraitol,a gestapo kifejezetten elègedetlen volt a deportàlàs utemèvel Francikaorszàgban,ellentètben M.o-al akit kifejezetten megdicsèrtek a hatèkony egyuttmukodèsèrt.A màsik nagyon szomoru dolog 'a civil lakossàg massziv rèszvètele a deportàlàsokban.

Prognozuoti Blasio 2014.01.28. 09:51:04

@christophe:

Szerintem nem volt felvállalhatatlan nyilatkozata egyiknek sem! Te itt jön a kérdés, hogy ki melyik oldalon áll!!
Van akinek az a jó, ha lerabolhat egy országot, bűntudatot kelthet közösségében, és ezáltal irányíthatja őket.
Nekem pedig az a jó, ha nem vagyok elnyomott ember a saját hazámban!
Nem kívánok senkit meggyőzni, mert eredendően más a célunk, más az ideológiánk!
A tiéd hatalom-központúság, a romlás, a sátán, a fasizmus, és a hazugság. Ti képviselitek a hamis prófétákat!
Én pedig egy Nemzetben gondolkodó, és Nemzetek Európájában gondolkodó ember vagyok! Soha nem jutunk közös nevezőre!

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:04:37

@Úri muri: És itt egyértelműen tagadták az akkori kormány(ok) felelősségét?

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:06:15

@Gérard Duchemin: "Csak abban felelősek, amiben felelősek. De abban igen. És természetesen nem minden magyar felelős, hanem csak a fasiszta magyarok, valamint azok, akik szemet hunytak efölött. Azok nem, akik nem értettek egyet, és a maguk lehetőségéhez mértek tettek is a fasiszta szemétség ellen." És ezt majd mondd el Kertész Ákosnak, aki meg másként véli. Csörtézzetek!

christophe 2014.01.28. 10:06:44

@Prognozuoti Blasio: ''Soha nem jutunk közös nevezőre!''
Egyetèrtek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.28. 10:07:58

@Prognozuoti Blasio:

"Fogalmam sincs, mert egy Jobbikos hazaviszi a 4 fal közé a hálószobába tartozó dolgait, és nem lóbálja a pöcsét az Andrássy úton!"

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KXxwF0rNRIs

kuruc.info/galeriaN/egyeb/kiralyandr2.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201306

Pornószinész(nő) meg az összes többi pártban nincsen, mint a jobbikban és segédcsapataiban.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:10:00

@Gérard Duchemin: "Én például soha, senkit nem fasisztázok le az miatt, amit..." Akkor te nem vagy trendi. Manapság ugyanis a demokratikus humanizmusban fetrengő felvilágosultak azt fasisztázzák le, aki nekik nem szimpatikus. Mondjuk, ez nem új dolog. Már George Orwell is írt róla eképpen: "It will be seen that, as used, the word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox-hunting, bull-fighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley's broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else." (George Orwell: ‘What is Fascism?’ Tribune. — GB, London. — 1944.)

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:12:47

@Gérard Duchemin: "...súlyos mentális betegséghez vezet, ha valaki tagadja ezeket a nyilvánvaló bűnöket." És ez csak azokra a bűnökre vonatkozik, vagy kiterjeszthető más elkövetett bűnökre is? Mert például az örmény népirtást is sokan tagadják. Vagy említhetnék egy csomó egyebet is.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:14:34

@Gérard Duchemin: "Én csak egy összefoglaló kifejezést használtam mindennemű népgyűlöletre, rasszizmusra..." És gondolom, azért eléggé egyértelmű, hogy mit nevezhetünk rasszizmusnak és mit nem. És előbb-utóbb az is egyértelmű lesz, hogy vannak tolerálható rasszizmusok és tolerálhatatlanok.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:17:00

@őrkutya2: Ja, hiszen az 1920 utáni időszakot erősen motiválta az 1919-es év. Azt persze - véletlenül - kifelejtetted, hiszen a megkülönböztetés önmagából fakadó dolog volt, semmi nem váltotta ki és erősítette fel.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:19:59

@tomwar: "A Torok Szultansag sosem folytatott Magyarorszagon szisztematikus nepirtast. A teruletek elneptelenedese a haborus cselekmenyekhez volt kotheto zommel." A rabszolgaságban történő elhurcolás nem háborús cselekmény.

Gyingizik 2014.01.28. 10:39:56

@christophe: A magyar állam is bocsánatot kért. Az "elégedettség" egy nehezen mérhető/számszerűsíthető adat, nem mérvadó. Franciaországban is volt náci párt (Tűzkeresztesek) amiről ugye nem illik beszélni. A civil lakosság részvételére vonatkozó megjegyzésed a kozmopolita-neoliberális legendárium része. Az én nagyszüleim pl. katolikus magyarok (tehát nem tartoztak a célcsoporthoz). A házukba a felső épületbe német katonákat szállásoltak el az említett időszakban, az udvarukon egy német páncélos állt. Elmesélték, hogy a háború alatt "elvitték a Weisséket és a Fischeréket". Mint egy rajtuk kívülálló eseményt mesélték, a hatalom megnyilvánulását. Akkor ugye nem lehetett ellenkezni pláne nem földműveseknek. És vajon ők hogyan tudták volna a fenti körülmények között megakadályozni a holocaustot? Hogyan bújtattak volna zsidókat? Mivel a weissék és a fischerék nem jöttek vissza a vagyonuk (házuk) a kommunizmusban az államé lett (mint pl. később a még élő nagyapám földje is ment a TSZbe). Úgyhogy a mi falunkban pl. semmiféle civil segítség nem volt, megjegyzéseddel a családomat és más becsületes magyar emberek felmenőit sértegeted.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 10:40:07

@nu pagagyí: "Ha faji alapon szortírozgatod az embereket vállald, hogy náci vagy." Vannak jó nácik és rossz nácik. Avagy faji alapon is lehet szortírozni, de nem mindegyikért vergődik a "demokratikus" (muhaha!) bloglátogató.

Prognozuoti Blasio 2014.01.28. 10:49:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bravo Judeofasziszta!!

10 év alatt találtatok egy hülyegyereket, meg egy pornóst (aki hozzáteszem nem Jobbikos volt)...
Ez ám a teljesítmény!! Remélem még vagy 10 évig emlegetitek a több 10ezer főből álló pártnak eme 2 emberét!
Azért azt tegyük zárójelbe, hogy a csávót abban a pillanatban ki is tették a pártból.

Egyébként honnan tudod, hogy a többi pátban mi van? Lehet, ha őket is le akarnák vadászni a liberálnácik titkosszolgálati eszközökkel, 1000x durvább dolgok derülnének ki!
De ezt egy ilyen demagóg fasisztának aztán mondhatom!

tomwar 2014.01.28. 11:58:50

@pocaklakó minimanó: Szisztematikus nepirtas es rabszolgasagba hurcolas kozott akad egy keves kulonbseg, nem? Jelzem, akkoriban pl. a velencei galyakon se onkentesek lapatoltak...

"Az evezősök többnyire rabszolgák voltak; a keresztényeknél gályarabságra
ítélt bűnözők és „eretnekek”, valamint török hadifoglyok"

Forras: ZIMÁNYI VERA
LEPANTO, 1571
mek.oszk.hu/08200/08248/pdf/08248.pdf

Nyilvan nem relativizalni akarsz, ugye?

Tempus-Anh 2014.01.28. 12:13:48

@tomwar:
Magyarország református államfője volt, negyedszázadon keresztül, nem épp a legbékésebb időszakban. Mért ne érdemelne?

christophe 2014.01.28. 13:03:58

@Gyingizik: A tènyek azok tènyek a civil lakossàg sokkal segitokèszebb volt M.o-n a depportàlàsban,mint pl.Franciaorszàgban,Belgiumban.Oszt van egy jo magyar kozmondàs,akinek nem ingje ne vegye magàra.Azt hogy a Te nagyszuleid,mit csinàltak,mit nem azt Ti tudjàtok.èn speciel nem vagyok buszke arra,hogy M.o az èlmezonybe tartozott a depportàlàsok terèn,mèg akkor sem ha tevolegesen nem vettem rèszt benne.Ugyanigy gyalàzatosnak tartom a Ràkosi rendszert,a gulàgot ,a don kanyart emberek haltak meg màsok gonoszsàga, hulyesège miatt....

christophe 2014.01.28. 13:22:20

''surtout avec la déportation en 56 jours de plus de 435 000 Juifs hongrois par Adolf Eichmann, du 15 mai au 8 juillet 1944. Plus du tiers des victimes juives d'Auschwitz sont hongroises.''
Legfokèppen az 56nap alatt Adolf Eichmann àltal deportàlt tobb mint 435000!!!magyar zsido,1944 màjus 15 ès julius 8
kozott,Ausschwitz àldozatainak tobb mint egy harmada magyar volt.
56nap alatt 435ezer ember,erre a Gestapo egyedul nem lett volna kèpes.....

tomwar 2014.01.28. 13:26:29

@Tempus-Anh:
"szep temetes volt...es sokan voltak....sokkal tobben lettek volna, csak meg nem erkeztek meg a Don-kanyarbol"
Hofi Geza

www.youtube.com/watch?v=ku_TqWuGd_s

Nem erdekel Horthy vallasa....Rakosie se.

Tempus-Anh 2014.01.28. 14:33:03

@tomwar:
Nem kötelező szeretni Horthyt, attól még az volt, aki volt, így utólag sározni lehet akárkit, aki nem tetszik nekünk.
Nem állunk ugyanazon az oldalon, belőlem sose lesz baloldali, belőled pedig jobboldali.
Legfeljebb kezet nyújthatunk egymásnak, de megváltoztatni egymást nem fogjuk, ne is tegyük.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:18:13

@tomwar: "Szisztematikus nepirtas es rabszolgasagba hurcolas kozott akad egy keves kulonbseg, nem?" Mindjárt tudtam, hogy érzékeny antennáiddal kifürkészed ama rejtelmes-sejtelmes különbséget, amely egy "szisztematikusan népirtott" halott és egy járulékos áldozat szerepében rabszolgasorsba vetés közben elhalálozott "lúzer" között fennáll. Köszike! :)

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:18:56

@christophe: "Ugyanigy gyalàzatosnak tartom a Ràkosi rendszert,a gulàgot ,a don kanyart emberek haltak meg màsok gonoszsàga, hulyesège miatt..." De természetesen azért vannak különbségek...

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:20:14

@tomwar: "Nyilvan nem relativizalni akarsz, ugye?" Nem. Azt meghagytam neked, aki pontosan tudod, hogy szenvedés és szenvedés között hatalmas különbségek vannak. Mert amíg az egyik szenvedésért sokadíziglen is hamu a fejre, addig a másik csak pech.

tomwar 2014.01.28. 15:23:17

@Tempus-Anh: Sosem szerettem, de a tortenelem nem szeretet kerdese. A tenyek kozlese azonban nem sarozas: Horthy "uralkodasa" alatt - hisz kiralysag voltunk - vagy inkabb nevezzuk orszaglasnak tortentek megiteleseinek osszege szamomra egyertelmuen negativ, jelzem, erdemei elismerese mellett.

Nem all szandekomben megvaltoztatni senkit, lehetoseg szerint igyekszem masik oldalrol is megvilagitani a dolgokat, hatha az igazsag meg sem egyfele, vagy egyetemleges.
Sosem allitanek Horthy kormanyzonak szobrot kozteruleten, am ha az Kun Bela utcai lakosok el akarjak rola nevezni az utcajkat, am tegyek!

Tempus-Anh 2014.01.28. 15:29:25

@tomwar:
Képzeld csak, ha a világ többszáz millió katolikusát kollektíven bűnösnek kiáltanánk ki mindazon tettek: embertelenség, gyilkosság, népirtás, hit miatti üldözés miatt, amit a kereszt nevében a történelem során elkövettek.
Hány pápát kellene kiátkoztatni és hány katolikus királyt háborús bűnösséggel vádolni, a jelképet pedig betilttatni, mint az önkényuralom jelképét?
Ez így lúdbőröztetően hangzik, de ha nagyon belegondolunk, nem is légbőlkapott, alaptalan gondolat.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:35:26

@tomwar: Horthy utcában Kun Béla szobor?

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:37:12

@Tempus-Anh: "Képzeld csak, ha a világ többszáz millió katolikusát kollektíven bűnösnek kiáltanánk ki..." Nem kell a feltételes mód. A legtöbb "humanista" annak kiáltja ki őket. Ez alap. És természetesen a nézőpontjuk nem gyűlölködésként, hanem jogos kritikaként értendő. Próbálnád meg ugyanezt a lendületet és terminológiát alkalmazni másutt... hetedíziglen átkozott lennél. :)

tomwar 2014.01.28. 15:43:19

@pocaklakó minimanó: Tudo, egesz regen bizonyos helyeken teljesen termeszetes volt, hogy a haboruban legyozott ellenfelet megettek. Erre par kereszteny csoka odaevickelt a nagy love remenyeben, es Krisztus neveben lemeszarolta az emberevo fenevadakat.
Nekiallsz osszehasonlitani a kortet az almaval...nem is, a dinnyevel, es utana meg osszevissza beszelsz. Egy halott nem szenved. Nyilvan akit epp vernek, kevesbe a tudat vagy az eszme erdekli, aminek a neveben valakik neki szenvedest okoznak, hanem az erdekli, hogy hagyjak abba a verest!
Osszesmosod a XVI-XVII. szazadi torok megszallast egy tudados, fajelmelettel tamogatott XX. szazadi nepirtassal. Nyilvan alsopahoki Kovacs Bela rabigaban veresre tort labbal del fele menetelve is sokat szenvedett, es ez szornyu, de talan a keresztenyseg hirdetese kozben karoba huzott eretnekek, esetleg a maglyan elve elpusztult boszorkanyok is szenvedtek....

Hulyeseget beszelsz, es en is hulye vagyok, hogy megprobalok neked barmit is elmagyarazni...

tomwar 2014.01.28. 15:48:40

@pocaklakó minimanó: Minek? Celtablanak? MIndketto a tortenelem lapjaira valo, es nem erdemelnek szobrot, csupan melto es igazsagos iteletet az utokortol.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:49:47

@tomwar: "Osszesmosod..." Én inkább úgy fordítanám ezt a visszájára, hogy indokolás nélkül megkülönbözteted a szenvedést a szenvedéstől.

pocaklakó minimanó 2014.01.28. 15:51:39

@tomwar: "MIndketto a tortenelem lapjaira valo, es nem erdemelnek szobrot..." Ez tök jó, csak elképzelhető, hogy a te véleményed nem fedi a valóságot. Vagy az enyém nem fedi. De ez nem gátol meg, hogy eldöntsd a dolgot. Gondolom, belenyugvással szemlélnéd és megértően bólogatnál akkor is, ha általad nagyra becsült egyénekről nyilatkoznának mások hozzád hasonlóan. Vagy lehetséges, hogy kétségbe vonnád a nézetük helyességét?

Tempus-Anh 2014.01.28. 15:53:04

@tomwar:
Azért figyelemreméltó a római kereszténység missziós ereje, az, ahogyan fél évezrede megmaradt azokban az országokban, ahová elsősorban spanyol és portugál közvetítéssel eljutott. A nyelvvel, kultúrával együtt a kereszt.

Tempus-Anh 2014.01.28. 15:57:13

@tomwar:
A törökök által elkövetett örmény tömegmészárlás is megemlítendő. A modern genocídium szörnyűségét elsősorban időbeni közelsége és a korszerű technikát is igénybevevő modernsége, ördögi hatékonysága adja és persze az, hogy MEG LEHETETT tenni.
Vö. Az összeesküvés (Conspiracy) című nagyon jó filmmel a Wannsee-konferenciáról. Borzasztó az a könnyed dinamizmus, ahogyan tízmilliók sorsáról döntött egy kerekasztalnyi ember, egyetlen délután alatt.

tomwar 2014.01.28. 16:09:38

@pocaklakó minimanó: @Tempus-Anh: Ezt probalom elmagyarazni...hogy nem teszek kulonbseget az egyenek szenvedese kozott, hanem az osszefuggo es celiranyos cselekedetrol beszelelek ami miatt elszenvedtek.

tomwar 2014.01.28. 16:11:11

@pocaklakó minimanó: Nezz utana bulgariai zsidok sorsanak es rajossz, hogy a holokauszttal osszefuggesben mi bajom Horthyval.
Egyelore nem tudod, kit becsulok, csupan azt, hogy Horthyt nem.

tomwar 2014.01.28. 16:12:44

@Tempus-Anh: Amennyiben a misszios ero alatt azt az erot, eroszakot erted, mellyel a helyi lakosokat lemeszaroltak - es/vagy rajuk eroszakoltak a hitet...nos...tenyleg csodalatos:-((
Jezus forogna a sirjaban, ha latna, mit muveltek a neveben az elmult ket evezredben....

Tempus-Anh 2014.01.28. 18:44:09

@tomwar:
Először vele, aztán a nevében, igen.

Negyven Rabló 2014.01.28. 21:58:34

Élesen elkülöníteni a magyar nemzetet a magyar kormánytól, majd ugyanebben a mondatban összemosni Európát az EU irányító szerveivel, na az az igazi kommunikációs csavar. Legalább egy kicsit lennétek konzekvensek.

abrelosojos 2014.01.28. 23:17:01

@Brúsz Pringstein: szakadok a röhögéstől, brúsz! :-D te tényleg nem vagy okos! namostakkor a magyar, az osztrák, az orosz, azokkal, meg a bűneikkel mi van? milyen alapon pécézed ki pont a zsidókat, kis hülyém? :-) plánr te mi vagy, bűntelen mizé? vagy a hülyék felette állnak a bűnnek? egy vicc vagy, b+

Tempus-Anh 2014.01.28. 23:18:16

@Holle anyó:
A Nyugatnak nem érdeke az észak-koreai rezsimet megbuktatni, mint ahogyan Castro rezsimjét is hagyták a mai napig élni és lélegezni, holott a tengerészgyalogságnak csak egy délutáni piknik lett volna Kuba. Mindig kell egy potenciális háborús gócpont a világon, hisz egy pacifizált világ azt jelentené, hogy a hadseregre fordított dollármilliárdok és a fegyverlobby haszontalanná és fölöslegessé válna. Így működik ez. A médiájukban megjelenő manipulatív hazudozás pedig csak a szokásos népbutító körítés.

Prognozuoti Blasio 2014.01.29. 05:49:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Valóban! Kötelet a népnek, szoborfejezés-rugdosás, hazudtunk reggel, éjjel, meg este, nőverés, vak komondor, korrupció, mutyi, Dopeman, plagizálás.
Szép irányvonalakat támogatsz!!

tomwar 2014.01.29. 09:59:00

@Tempus-Anh: Ha Jezus valoban az az ember volt, akinek en gondolom, vagy amilyenek a tanai mutatjak, sose kerte volna, hogy megbosszuljak a szenvedeseit...
Igy a neveben olni epp Jezust oli meg.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.29. 10:41:30

@Prognozuoti Blasio:

Meg kell nézni, a Jobbik miket vall értékként, és ebből az értékekből a tagjai miket tipornak a sárba, lásd a "Hélota geci"-t például.

pocaklakó minimanó 2014.01.29. 14:34:24

@tomwar:

"...hogy nem teszek kulonbseget..."

Különbséget teszel akkor, amikor a szörnyűséget elkövető rezsimek között különbséget teszel. Mert ha az egyik felháborító, a másik meg még elmegy, akkor egyben a másikban elpusztítottakat is lesajnálod ezzel.

Nem muszáj megértened. Nem is szokták.

tomwar 2014.01.30. 11:50:03

@pocaklakó minimanó: A torok hdoltsag, mint rezsim!?!? Akkoriban csak rezsimek voltak...vagy milyen kulonbsegere gondolsz?
EN SOSEM TETTEM KULONBSEGET REZSOIM ES REZSIM KOZOTT.( Te peldaloztal a torok haboruban elhurcolt rabszolgaval, nem en.)

BARMELY nepirtas, barmely indokkal ugyanolyan szornyu. Tuszik, hutuk, keresztenyek vs. muszlimok, feketek<->feherek<->indianok...
Sosem tudnek azert megolni valakit, mert mas a szine, a vallasa, maskepp gondolkozik a vilagrol...stb. A tettei alapjan itelek meg minden embert, s bar nekem is vannak eloiteleteim, sosem hagyom magamat befolyasolni altala. Igen, er sok csalodas...es sok-sok nagyszeru meglepetes is.

pocaklakó minimanó 2014.02.03. 14:03:40

@tomwar: Mégis azt mondtad, hogy van különbség halott és halott között.

tomwar 2014.02.03. 15:01:04

@pocaklakó minimanó: A hltak kozott nincs kulonbseg. Az eszmek, melyek megoltek....azok kozott van kulonbseg.

pocaklakó minimanó 2014.02.04. 10:27:27

@tomwar: "Az eszmek, melyek megoltek....azok kozott van kulonbseg." Vagy sem.

tomwar 2014.02.04. 10:31:16

@pocaklakó minimanó: Ha neked a kommunizmus, a nemzetiszocializmus es a vallasi vagy anyagi erdekektol vezerelt hoditas ugyanaz, am legyen!

pocaklakó minimanó 2014.02.04. 11:48:25

@tomwar: A kommunizmus és a nemzetiszocializmus egy eszmeiségből fakad. Ugyanolyan trágya mindkettő, ugyanolyan trágya az ideológia, csak az elsőnek jobb a PR-ja.

Érintőlegesen ajánlanák egy könyvet nyugodt olvasásra (ha szoktál olvasni).

en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Fascism

imres 2014.02.10. 21:10:08

Az itteni blogbirkák hozzászólásainak semmi értelme, hacsaknem az, hogy erősíti a csordaszellemet.
Kevesek vagytok és ráadásul genetikailag idióták.
süti beállítások módosítása