Mire jó a közmunkás?

H_A Címkék: pályázat oktatási rendszer iskolaigazgató közmunkások Fidesz Jászapáti Klik2014.01.17. 09:34

Elképzelhető, hogy sokkal izgalmasabb kérdés lehet a nagyérdemű számára, hogy 2017-ben, amikor a Fidesz újra hatalma teljében kormányoz majd, (és lép a paraszttal kis hazánk sakktábláján) Lázár János veszi át az államfő-aspiráns Orbán Viktor helyét a miniszterelnöki székben. Engem valahogy mégis az alábbi hír aktuális súlya vágott mellbe a jelenre nézvést: ma Magyarországon, a Hoffmann Rózsa-féle dübörgő oktatási rendszerben multifunkciós közmunkások döntenek iskolaigazgatók kinevezéséről. A valószínűtlen jövő feletti spekulációkkal szemben, ez itt a rögvalóság egy sziporkázó szeletkéje, amely ápol és eltakar.

Olvasom, hogy a világ közepeként aligha számon tartható jászapáti iskolában pár napja dolgozó közmunkásokat bírtak rá fenyegetés útján arra, hogy a fennálló politikai rendszer óhaját, szíve vágyát, és mindenen átgázoló elvárásait gyakorlatba ültető személy nyerje el az intézmény vezetésével együtt járó széket. Újabb ragyogó példája annak, hogy egy hónapok óta megüresedett iskolaigazgatói hely "megfelelő" betöltése élet-halál kérdés az erődemonstrációtól semmilyen formában vissza nem rettenő politikai vezetés számára. Az csak természetes, hogy Jászapátiban sem kerülhetnek intézmények "illetéktelen" kezekbe.

Ennek szellemében a "jó, a támogatott" jelölt révbe éréséért semmi sem drága. Amúgy is kiszolgáltatott emberek helyzetével bármilyen formában vissza lehet élni. Nem baj, ha fingjuk nincs semmiről, még jóformán azt sem tudják merre nyílik az ajtó egy hét meló után, de kötelezően választható, távirányított beleszólásuk van gyermekeink sorsát igazgató személyek polcra kerülésében. Ezt várja el tőlük a rendszer.

Amellett, hogy semmiképpen nem szeretném alábecsülni ezeket a derék magyar közmunkásokat és józan ítélőképességüket, semmilyen körülmények között nem tartom elfogadhatónak, hogy egy politikai alapú huzavonában eszközként használják fel őket. Legalább ennyire vérlázítónak tartom, hogy a pedagógusokat és szülőket az oktatási rendszer megkerülhető szereplőinek tartják Hoffmannék, és állami intézményfenntartóék. Akiknek kinyilvánított véleménye a gyerekeik oktatásáért közvetlenül felelős iskola vezetését illetően laza kézmozdulattal felülírható egy mindenható, fideszes többségű önkormányzat akarata által.

De ha valamilyen abszurditás okán mindez rendben is lenne, az végképp kiüti a biztosítékot, hogy a megfelelő, jó, támogatott, beejtőernyőztetett jelölt még annyi fáradtságot sem vett, hogy pályázatában legalább annak az iskolának a nevét jelenítse meg, amelynek igazgatói székében kívánja őt látni a rendszer. Ahonnan lojális katonaként hajtja majd végre a számára kijelölt parancsokat. Mert a Fidesz megreformált oktatási rendszerébe mindenkinek van beleszólása, kivéve az esetleg politikailag el nem köteleződött szülőket, pedagógusokat, és azokat a gyermekeket, akiknek a jövőjéről van itt szó állítólag.

Nem ragozom, fölösleges. Bár Jászapáti nem a világ közepe, borzasztó belegondolni abba, hogy ilyen alapvetések mentén szerveződik ma Magyarországon az oktatás. Ahol az állami intézményfenntartó (Klik) cinkos kacsintása, elfordított feje és kiszolgáltatott, megfenyegetett közmunkások bábuként való felhasználása szavatolja politikai utasítások eredményes végrehajtását. Ahol szülők, pedagógusok véleményét gátlástalanul le lehet söpörni az asztalról, ha az nem egyezik a politika mocskos céljaival.

Ez lenne a keresztényi erkölcs és moralitás, amelyre oly előszeretettel hivatkoznak itt lassan négy éve? Valóban?

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr335761269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2014.01.17. 17:12:30

Téged sem az eszedért szeretnek, ez már egyre nyilvánvalóbb.

No, mindegy. :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.17. 19:30:21

A Népszava már megint hazudott egyet ?

Bravó..
MSZP csicskáknak éppen jó kis gumicsont ez.

Ómacicka Bábó 2014.01.17. 19:51:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te végigjárod az összes blogot csak azé hoggy egy értlelmes hozzászólásod ne legyen? Szerintem kár hoy csa ennyire fussa!!!

Lovag Mihály 2014.01.17. 20:12:07

@Ómacicka Bábó: ilyen névvel kussolnék és elbujdokolnék szégyenembe

CSENDES 2014.01.17. 21:14:44

@Lovag Mihály: Én pedig ilyen névvel legalábbis utána néznék a kormányon levőknek.

Grrr 2014.01.17. 21:18:38

Nem világos, miért lenne szükség egyáltalán a testületi szavazás befolyásolására - a szavazés eredménye eddig sem volt mérvadó egyáltalán az iskolaigazgatók kinevezésekor.

Kristl 2014.01.17. 21:32:43

ez a poszt öngól.

komplikato 2014.01.17. 21:42:04

A legszebb a téli közmunka program:
1. Aki nem írta alá 12 hónapra eltűnik a rendszerből.
2. Aki aláírta és a szopatások és átverések ellenére marad, az április végéig kiesik a rendszerből. (Jééé, csak nem április elején lesz választás?)
3. Aki aláírta, de reklamált amiért átvágták és kilépett az HÁROM évre kiesik a rendszerből.

Így kell papíron 400.000 munkanélkülit eltüntetni.

Legalább ennyire szép a 204 milliárdos költségvetés a nagy semmire haveroknak, amik a régi "20%"-ot figyelembe véve is szép választási zseton lesz ... igaz a gonosz EU nem akarja kifizetni, mert némely idióta elszúrta a papírmunkát és nem fogadják el a szerződést, hát akkor majd butus adófizetők.

Na erre jók a közmunkások. Ami posztoló írt az ehhez képest kutya f*sza.

Ómacicka Bábó 2014.01.17. 22:45:21

@Lovag Mihály: Szeretnél te ilyen nevet magadnak ha megtehetnéd DDDD

Ómacicka Bábó 2014.01.17. 22:49:10

@Lovag Mihály: Tudod misi úrnak születni köll, paraszt megterem minden bokorba!! ; )

Lovag Mihály 2014.01.18. 00:00:29

@CSENDES: 2014.01.17. 21:14:44 :))))))))

@Ómacicka Bábó: 2014.01.17. 22:49:10 nekem van beszélő autóm és órám!

kvadrillio 2014.01.18. 00:00:52

Forrás: napi.hu

sokkaljobb-kommentár: Magyarország nemzeti vagyonának nagy részét privatizáció címén ellopták, ellenértéke a ciprusi adóparadicsomba került. Az adóparadicsomnak Cipruson annak ellenére nem lett vége, hogy uniós tagállam lett a szigetország görög fele. Szó volt arról, hogy az unió a banki shortolást (erkölcstelen fogadások) betiltja, de ez sem történt meg. A bankárok továbbra is több millió eurós vagy dolláros jutalmakat vettek fel, amit a tagállamokkal pótoltatnak. Ezt nevezik uniós diktátumnak.

Magyarországon jelenleg 4500 vállalat tulajdonosi szerkezetében vannak klasszikus értelemben vett offshore tulajdonosok, ebből Ciprushoz 1500 cég köthető, amelyek közül a legnagyobb az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Emiatt a dicstelen tett miatt vagyunk a gödör alján, és nincs remény változásra, legfeljebb annyira, ha újra megnyílnak a ciprusi bankok, a magyar delikvensek tovább állnak a Kajmán-szigeteki adóparadicsomba. A magyar nemzettől ellopott pénz tehát odébb áll egy házzal – és ezzel el van intézve az elszámoltatás és felelősségre vonás?

Békéscsaba, 2013. március 20.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)

....arra, hogy éhenhaljon azért, hogy az adóparadic somokba jusson az általa és a többi minimálbéres által megtermelt pénz !!!!!

komplikato 2014.01.18. 00:51:17

@kvadrillio: Shortolás, mint erkölcstelen fogadás? Ciprus mint adóparadicsom, a történtek után? Ha akkora adóparadicsom, akkor a magyar nem-oligarchiák miért Svájcban, Szingapúrban, Kajmán szigeteken nyomják az off-shore témát? :D
Félreértés végett szvsz rosszabb a valós helyzet, de mint ha a cikk összelapátolása közben "minden mindegy" alapon válogattak volna tények és tévhitek közül.

na4 2014.01.18. 10:47:40

A közmunkás arra jó, hogy mégtöbb adót fizethessek, és mégtöbb lúzer éljen a nyakamon. Nagyon boldog vagyok.

rexter 2014.01.18. 11:39:10

mondjuk nem lett volna rossz ha a cikkből kiderül h mi történt. mert itt van egy oldalnyi betű, sok okosság vastagbetűsen leírva, de hogy mi történt azt nem tudjuk meg.

Julian Plenti 2014.01.18. 12:16:21

@Lovag Mihály: Én pedig a te profilképeddel kussolnék, és elbújnék szégyenemben.

pocaklakó minimanó 2014.01.20. 17:17:49

@rexter: Túl sokat vársz a bloggazdától. Nem elég neked annyi, hogy ő elfogulatlan szemlélő, aki csak a társadalmi visszásságokat tűzi az e-pennája hegyére? Az meg csak véletlen, hogy a vélt vagy valós visszásságokat mindig egy helyen találja meg. :)
süti beállítások módosítása