Szobordöntögetős b*zmeg-performansszal a kormányváltásért?

H_A Címkék: tüntetés flashmob kormányváltás Fidesz Orbán Viktor Bajnai Gordon Magyar Szolidaritás Mozgalom Dopeman2013.09.30. 00:54

Bármennyire is szeretném az ellenkezőjét állítani, a Magyar Szolidaritás Mozgalom szobordöntögetéssel, bazdmegeléssel, Dopemannel és Bajnai Gordonnal felturbózott vasárnapi kormányellenes tüntetése borzasztó lehangolóra sikerült. Nem tudom, hogy az Együtt-PM frontemberének, a rezsimváltásra készülő ex-válságkezelő miniszterelnöknek ki adja a jobbnál jobb tanácsokat, és egyáltalán ki találta ki ezt a gyomorforgató tréfát, de ha engem kérdez: nagy kár volt kikirándulnia a Clark Ádám térre Orbán Viktor polisztirol-hungarocell szobrának árnyékába. (Vágom, hogy a Szolidaritás tagja az Együtt 2014-nek, de akkor is.)

Tartok tőle, hogy az Orbán-rendszer harsány gátlástalanságából kiábrándult, mélységesen megcsömörlött bizonytalan választók megszólítása tekintetében a jelenlegi miniszterelnök műanyag szobrának feltrancsírozásával és innen oda hurcolászásával egybekötött szeánsz hatalmas öngólnak bizonyulhat. Alpári volt és ízléstelen. Semmiben sem különbözött attól, ami ellen a kezdeményezés állítólag felemelni kívánta a szavát. Orbán fejének virtuális letépése, a bazdmegelés meg az őrjöngés ugyanarra a színvonalra és értékrendre utal, amelybe a jelenlegi kormánynak köszönhetően nap mint nap beleütközünk.

n05.jpg„Van egy régi mondás nálunk Baján. Fejétől bűzlik a hal. És a büdös halat nem tesszük bele a halászlébe. Azt kidobjuk." Ez a szobordöntögetős bazmeg-performansz  is a levágott fejtől bűzlik, Gordon!

Nem tudom, az elkeseredés szüli-e az ilyen nyilvános szerepléseket, de tényleg felfoghatatlan számomra, hogy Bajnai mit kereshetett Dopemannel, és a hangszorókból üvöltő bazdmegekkel egy színpadon. Vajon kinek támadt ez a hajmeresztő ötlete, és miért gondolta, hogy ebből politikai tőkét lehet kovácsolni?

Bajnai szimpatizánsai és támogatói számára a jól fésült, komoly gazdasági szakember, a visszafogott, elegáns jófiú, akinek egyáltalán nem áll jól egy vulgárrepper oldalán feszíteni. Szerencsétlen húzás valami olyasmit ráerőltetni, ami idegen a karakterétől. (Szeretném hinni, hogy idegen.) Darabjaira hullik az ember és eddig felépített, távolról sem széleskörű hitelessége. De legalább akkora baj, hogy az Együtt-PM vezéralakja nem fogalmazott meg egyetlen érdemi, jövőbe mutató gondolatot sem. Megelégedett Orbán kriminalizálásával, a "lopnak-csalnak-hazudnak" diagnózis öncélú puffogtatásával. Az összefogás szükségességén túl nem fogalmazott meg kézzelfoghatót. Nagy baj, mert amit - Orbán egyszerű primitívségét mintegy utánozni akarva - megfogalmazott, azt mindenki tudja, aki hajlandó a szájába rágott háborús dicsőségtől hangos propaganda mögé tekinteni. 

Nagyon sok magyar ember számára egyáltalán nem képezi vita tárgyát, hogy Orbán Viktor kormánya átlépett mindenféle határt, amit bármiféle politikai felhatalmazás birtokában kormány átléphet. Nem kérdés az sem, hogy minden napra juttat ízelítőt abból a mérhetetlen korrupcióból és jogtiprásból, amely teljhatalmát megalapozza. Azonban Orbán letört fejével ünnepelni nem perspektíva, és nem is kormányváltásra buzdító alternatíva. Jó érzésű emberben - legyen az jobb, vagy baloldali - ellenérzést vált ki ez a romboló szobordöntögetés. És bár érteni vélem az '56-ra és Sztálin szobrának ledöntésére utaló asszociációt, sokadszorra írom le: a jelenlegi rezsim megdöntésének egyáltalán nem elmaradhatatlan kelléke az orbánozás. Főleg nem az ilyen primitív fajta.

Úgyhogy számomra az Origo tudósításának egyik gondolata ragadta meg legtalálóbban e szomorú, és (a széles médiaerdéklődés dacára) kontraproduktív happening lényegét: "Beszéde után (mármint a Bajnaié) nem sokkal már Dopeman és testvére, Kicsi Dope állt a pódiumon, és ordibálták együtt, hogy "bazdmeg a kormányt, bazdmeg az Orbánt", majd belekezdtek klasszikusukba, a Bazdmegbe. A főként idősekből álló közönség nagy része teljes zavarban hallgatta a produkciót, páran nevetve tapsoltak, és láthatóan nagyon bejöttek nekik a csúnya szavak, de a többség inkább szemlesütve hallgatott, vagy riadt szemekkel próbált rájönni, hogy mi lehet ez az egész."

Valahogy így állok én is most e silány, sok jóérzésű emberre nézve méltatlan produkció előtt. Szemlesütve, csalódottan és értetlenül. Nekem úgy tűnik ugyanis, hogy ez a szomorú performansz, amely itt a szemünk láttára történt, egyetlen dolgot bizonyít: a baloldal (tudatosan, vagy öntudatlanul) mindent elkövet a Fidesz 2014-es választási győzelméért. Ha az ellenzék ereje abban nyilvánul meg, hogy a sűrű "bazdmeg Orbánt" rigmusok dallamára műanyag szobrokat döntöget, azzal csupán a jelenlegi kormány kezébe ad muníciót.

Ha ez a baloldali válasz arra a kiábrándító, mindenfajta józanságot és jóérzést nélkülöző politikára, amit Orbán folytat, akkor feltehetően tovább nő a közélettől undorral elforduló, és egyre távolabb kerülő, passzív letargiában vegetáló emberek száma. És ezzel egyenesen arányosan Orbán Viktor önbizalma, hogy bármit megtehet, elmehet a falig ahányszor kedve tartja, hátradőlhet és kérhet egy kávét, mert semmiféle veszély nem fenyegeti újabb mandátumát.

Az orbáni populista szlogenek nevetséges utánzásával és avas, többnyire lerágott gumicsontokkal eleve nem lehet toborozni, bázist építeni a Fidesszel szemben. De gyűlöletre gyűlölettel válaszoló, kutyába lemenő, a jóízlés határát többszörösen átlépő, bizarr szeánszokkal még kevésbé. Ha ezekhez adja a nevét felelős, komolyan veendő, kormányváltást sürgető politikusként Bajnai Gordon, félek, hogy egyre többen lesznek azok, akik nem adják majd a nevüket Bajnai Gordonhoz. Olyanok sem, akik eddig igen. Biztos, hogy ez a cél?

UPDATE: Bajnai Gordon utólagos magyarázkodása hozzáfűznivalója: "A performansz messze van az én ízlésemtől és habitusomtól, de tudomásul kell venni, hogy Orbán Viktor uralkodása a társadalom egyre több csoportjában szít egyre nagyobb indulatokat. Néhány nappal korábban tájékoztattak róla, (mármint a szobordöntésről) de a szervezés teljes egészében a Szolidaritásnál volt. A fejhordozásról és a Dopeman-számról viszont nem tudtam. Ezekről lebeszéltem volna őket. Nem voltam ott, (mármint a szobordöntésnél) nem sokkal a köszöntőbeszédem után távoztam. A performanszot én is csak este, a neten láttam." 

Hát ezért annyira elkeserítő ez az egész. Mert nem tudtam róla, nem az én ízlésem, nem voltam ott, nem láttam, de adom hozzá a nevem. Miért?

fotó: www.origo.hu

 

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr245539637

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diszlájkoltam Orbán Viktort 2013.09.30. 09:38:56

Két nagy tömeg uralta március 15-ét? A fenét kettő, hanem három, és a legnagyobb azoké, akik egyik oldalból sem kérnek. Ők a távolmaradásukkal demonstráltak. 2011 februárjában még megpróbáltam párbeszédet kiépíteni a két oldal között, de mára már te...

Trackback: Orbán Viktor kultusz 2013.09.30. 09:38:29

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások. A politikai dakota közmondások nagymestere és ihletője, a médiacenzorok&...

Trackback: Az ellenzéki vezető ezer arca - infografika 2013.09.30. 09:26:06

. Lájtos vasárnapi téma: kódfejtő kulcs a világra szóló össznépi magyar ellenzéki összefogás atyjának gondolataihoz. A "Végtelen a Bajnai-utálatod" kezdetű kommenteket előre is köszönöm. Az ötletet innen loptam:

Trackback: Nem vagy vicces, Gordon! 2013.09.30. 09:24:40

. Az 56-os forradalmárok az életükkel játszottak. És ti mivel játszottatok tegnap? Valóban meggyalázta az 56-osok emlékét a két bohóc, Bajnai és Kónya a hungarocell Orbán-szobor felállításával és ledöntésével? Erős kételkedéssel olvastam a Fidesz kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amatőr 2013.09.30. 11:37:10

@$$$=$$$: "ez a veszély nem fenyeget, mivel "nem iq szegény" szavazója a baloldalnak nincs :)'"

Nos, a szavazók legvastagabb rétegét a plebsz alkotja.

Egy igen jelentős részük csak a talponállók mélyén érhető el, akikhez a lépcsőn bizony lefelé kell ereszkedni.
Ez történt most is; megszólíttattak az emberek két fröccs között. Érthetően, viccesen. Azon a szinten. Mert az elszámolásnál az ő szavazatuk is éppen annyit ér.

A baj csak az, hogy arra a szintre lejutni sokkal könnyebb, mint onnan visszakapaszkodni. És aki onnan jön ki éppen, még ha csak a "szükség" szólította is oda, arra bizony - hmm - furcsán néznek. Sőt....

elwood 2013.09.30. 11:38:26

@konrada: kifejtenéd az állam milyen kötelezettséget vállalt a jövőbeli nyugíjaddal kapcsolatban ?

megmondom: semmilyet.
valamit majd kapsz, amire lesz pénz. pénz pedig nem lesz mert nem lesz befizető.

buddha 2013.09.30. 11:43:55

amúgy is ideje lenni végre Orbán ügynöki múltját végre felfedni,és megkérdezni a volt egyetemi társait kikről csinált jelentést
"2hétalattrendetteszünkSanyibácsi" meg dörzsöli a tenyerét az aktáján..

Amatőr 2013.09.30. 11:45:17

@jo20000: " Szóval én teljesen megértem, hogy szétszedték kicsit azt a szobrot :-) "

Hááát?

Még ha ezt esetleg a jobbik csinálja, hát csak-csak, de ez a szobordöntögető performansz bizony a baloldal felmenőinek dicstelen múltját idézi! A saját nagyfater gyalázatán viccelődni nem éppen ízléses!

Kalmár 2013.09.30. 11:45:55

@DezInf: Először is a Tirpák.
Másodszor, ők Nyíregyháza közvetlen szomszédságában élnek.
Itt nem.
Amúgy rendes népek, ne aggódj miattuk.
Apropó
Szép hajam van, bár éppen egy kis igazítás ráfér.

Karipapa01 2013.09.30. 11:47:33

@$$$=$$$: " sokkal jobb gépfegyverrel őrködni a munkatáborokban mint itt kommentelni."

És, ha feletted őrködnek, mert elbaxtál valamit? A kommunikációban rosszul hangsúlyoztad a szeretett pártod irányelveit? Vagy a feleséged, édesanyád, hugod nem ragyogó szemekkel nézett valami báronyszékes idegbeteg főfunkcionáriusra, ezért aztán vagy te őrködsz gépfegyverrel felettük, vagy odaköltözöl melléjük? Gondolkodsz te egyáltalán? Van mivel egyáltalán?

Kalmár 2013.09.30. 11:49:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Először olvasd el a vitéz úr kihívását!
Egyébként ne feltételezgess! Nem ér előre vádaskodni!

elwood 2013.09.30. 11:52:04

@Kalmár: "Erre kötelző részt kellett a nyugdíj járulékból fizetni.
Ez fontos mert nem új forrás, hanem a meglévő nyugdíjkassza terhére ment."

Én is kifejtem sokadszorra. Nincs ilyen hogy nyugdíjakassza. Az állam annyi nyugdíjat emel jelenleg, amennyit akar, nem sok köze van ahhoz, hogy mennyi a nyugdíjjárulékként beszedett pénz. Ezt úgy lövik be, hogy a szavazatokat ne bukják rajta.

(Ha most vagyunk egyensúlyban akkor kalkulálj azzal hogy húsz év múlva kétszer ennyi eltartott jut egy dolgozóra.)

Hiányt a mindenkori kormány generál amelyik többet költ mint amennyi pénze van. orbánék is kb. 10%-al növelték a hiányt egy ciklus alatt mint a két korábbi kormány, csak most eltakarja a 3000 milliárd eltapsolása.

A döntés nem az volt, hogy aki akarja visszaviheti az államhoz. (Tisztelem a jogodat erre igényre.) Hanem betiltották a pénztárakat kötelező jelleggel. (Nem tisztelve azoknak a jogát akik inkább látnák a számlán.)

A te pénzed sem egy állami számlára került, hanem a szélbe szétszórva.

Jelenleg a bejelentett családos dolgozók jól járnak. Én is. Egyetértek.
Az gazdaságpolitkában végrehajtott ámokfutás okozta folyamatos gazdasági visszaeséssel mindnyájan rosszul járunk már középtávon is.

excopp 2013.09.30. 11:54:51

t. fórumtársak!
- a baj az, hogy a színvonal rohamosan csökken
- dopmen példája világítja meg a nulla teljesítmény mellett is szerepelni vágyó vki(ez a magyarban a SENKI szinonímája) tartalmát;
- Kónya pedig - aki elment tüntetni a fegyveresekhez, a rettentő igénybevétel miatt indokoltnak tartott korai nyugdíjazás mellett - ha jól emlékszem, egy interjúban elmondta, hogy Leningrádban haditudósító szakon végzett:-(
- én úgy látom, hogy a baloldal immár harmadszor csinál bohócot magából (1. a többsége ellenére nem tudta megválasztani saját KE jelöltjét 2005-ben,2. a 2009-es GYF lemondás után két hétig kasztingoltak egy olyan jelölt után, aki elcipelheti a pártot és a kormányt a következő választásokig, 3. és most ez a sokfelé húzás)
- ebből háromnegyed lesz jövőre...

excopp 2013.09.30. 11:57:12

"sokkal jobb gépfegyverrel őrködni a munkatáborokban mint itt kommentelni."

-NEM
- sokkal jobb igazságtalanságot elszenvedni, mint elkövetni (Szókratész)
- az ő mondata több mint 2000 év után is fennmaradt
- mert érték
- és most ehhez dopment...

Kalmár 2013.09.30. 12:00:13

@elwood: A beszedett járulékok és a kifizetett nyugdíjak igenis egy kasszát jelentenek.
Jelenleg nem kell külső forrás a nyugdíjakra.

A kötelező nyugdíjpénztárnál nem volt választás.
Itt igen.
Több ismerősöm is benthagyta. (szerintem rosszul tették)

A gazdaságpolitikai ámokfutáson mit értesz?
Azt hogy:
2% az infláció 6 helyett?
2-3% a hiány 9 helyett?
3% lesz az alapkamat 7 helyett?
csökkent a lakosság eladósodottsága?
Nőttek a lakossági megtakarítások?
Csökken a korábban megduplázott munkanélküliség?

Nekem ez jobban tetszik.
Nem veszítek hosszabb távon sem velük.

Karipapa01 2013.09.30. 12:04:44

Végig olvastam az összes kommentet (más blogokban is)és meggyőződésem, hogy a "jobboldal" retteg ettől a Bajnai gyerektől. Azért rettegnek, mert ők is tudják, hogy ez a Bajnai Orbánnal ellentétben ért valamihez. Orbán a szabadságharchoz ért,főként a fideszklikk anyagi szabadságának megteremtéséhez, Bajnai pedig ahhoz, hogy rendbe tegye a gazdaságot. Szabadságharcot nem lehet évtizedekig folytatni, idővel létre kell hozni egy élhető országot. Na jó, de akkor mi lesz a szabadságharcosokkal? Hát persze, hogy félnek!

Balt 2013.09.30. 12:14:38

@elwood: Már csak 1 szerény kérdésem van: 2010-ben mennyien támogatták a kormánypárto(ka)t? Most mekkora erőt tud a zellenzék felvonultatni? (És akkor még nem is volt kritérium, hogy "a kormány mögé, 1 teljes cikluson keresztül"...)

no_successful2 2013.09.30. 12:27:04

"Nagyon sok magyar ember számára egyáltalán nem képezi vita tárgyát, hogy Orbán Viktor kormánya átlépett mindenféle határt"

Pl. hogy 2/3-dal merték nyerni 2010-ben a választást ?
Nem kellett volna az alatt az ominózus 8 év alatt átlépni azokat a határokat, amit a szavazók értékrendje megenged. Ennyi.

Vagy mire gondolsz ?
Még eu tagok vagyunk, és tudtommal azok is maradunk annak értékrendjével.

"felfoghatatlan számomra, hogy Bajnai mit kereshetett Dopemannel, és a hangszorókból üvöltő bazdmegekkel egy színpadon."

Fogd már fel végre, bajnai olyan helyekről és olyan emberektől kapja a tanácsokat, akiknek gőzük sincs a jelenkori magyar közhangulatról, és úgy általában a magyar emberek gondolkodásmódjáról. Azt hiszik, hogyha egy hülye samponreklám működik, majd ez is jó lesz. Kezükbe akadt a Sztálin szobor ledöntésének 56-os fotója, aztán nosza, csináljatok erre egy performanszt.
Vagy, ami még rosszabb Bajnainak sincs fogalma a magyar emberek gondolkodásmódjáról.

Kalmár 2013.09.30. 12:27:47

@Karipapa01: Az együtt (mindenkivel összevesztek) támogatottsága: 8,7,6,5 %
Ez az elmúlt 4 hónap eredménye, a Szondánál.

Nem találtak minden választókerületben legalább egy értelmes embert, aki kiállt volna értük.

Tényleg félelmetesn tud valamit Bajnai.

Leégni.

Balt 2013.09.30. 12:28:56

Na, miheztartás végett írja a zindex: Bajnai tudott a szoborledöntésről

Meg ez is klassz:

Az MSZP pártigazgatója elhatárolódik

Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója hétfő reggel az ATV Start vendége volt, ahol a vasárnapi Szolidaritás-rendezvényen történt Orbán-szobor-döntésről kérdezték:

ATV: (...) Az MSZP elhatárolódik a Szolidaritás tegnapi akciójától?

Tóbiás József: Én elhatárolódom személyesen. Nem tudom mondani, hogy az MSZP, de én személyesen igen.

ATV: És azt mondja, kell beszélni Bajnai Gordonnal. Egy ilyen beszélgetésnek lehet következménye az együttműködésükben?

Tóbiás József: Hát legalább annyi következménye kell legyen, hogy többet ilyen nem fordul elő, és mondjuk azt, hogy koordinálni lehet, hogy mi történik a szövetségesi oldalon.

Moin Moin 2013.09.30. 12:34:47

Bajnai és a Szolidaritás kapcsolatát és általában Bajnai politikai lépéseit és az elvileg a benne korábban fantáziát látók elvárásait elemeztük legutóbbi, A sereg és a szöveg c. posztunkban - abban ott a válasz az összes kérdésre, mit miért, vagy miért nem...

progressziv.blog.hu/2013/09/27/a_sereg_es_a_szoveg

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.30. 12:40:36

@kovi1970: Miért nem érted? Egy a lényeg, szidni lehessen Bajnait. Nem bonyolult(narancsdroidokról beszélünk, nem is lehetne az).
Ez megy a "libásozástól" kezdve. Modjuk a libakárosultak közpénzből való kárpótlás azért kicsit túlzás. Főleg hogy ma a libakárosultaknál (akik egy magán ügylet kártosultjai) sokkal több ember veszíti el a megélhatését pl a szektoradók, vagy az eszetlen rezsiháború miatt, a mostani kormány döntéseinek következtében.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.30. 12:42:47

@$$$=$$$: Mert, hova szavaznak a nem iq szegények, te iq világbajnok? Nem leszünk gyarmat? Meg rezsicsökketés (miközben a rossz gazdaságpolitika miatt minden drágul)? Meg mocskosmultik? ennyi? Már ne is haragudj...

Karipapa01 2013.09.30. 12:43:28

@Kalmár: " Az együtt (mindenkivel összevesztek) támogatottsága: 8,7,6,5 %
Ez az elmúlt 4 hónap eredménye, a Szondánál."

Nem a Szondánál kell eredmény elérni, hanem a 2004.-es választáson. Ezt Orbán is tudja, ennek következtében már most készülődik a Fidesz arra, hogy mi lesz, ha a szavazás nem nekik kedvez. Hogy is van ez az alkotmányba iktatandó rezsitörvénnyel?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.30. 12:49:04

@MACISAJT: Azért arra ne legyél büszke, hogy a fidesz a politikai ellenfeleire, azok ellen "szabja" a választási törvényt. Persze lehet ennek örülni, ha neked ilyen az ízlésed, de csak titkon, csöndben, szégyenkezve. Tehát kuss!

Erő e-meló 2013.09.30. 13:00:16

Bajnai sokszor elmondott "Normális magyarországot akarunk" szlogenét az efféle idétlen, ízléstelen tünikre is alkalmazni kellene. Sőt Bajnainak saját magára is alkalmaznia kéne, ha már annak idején elmulasztotta a főnökének, Gyurcsánynak megmondani. Ezenkívül az elszállt agyú narkósoknak, akikkel bizniszel, a színpadon vonagló buziknak, az agyament Dopeman "alternatív köztársasági elnök úrnak"

Mert velük kapcsolatban aztán semmi nem normális

jo20000 2013.09.30. 13:00:26

@Amatőr: Nem MSZP performance volt, tehát itt nincs nagyfater téma. Nyilván megértem, hogy nem aratott osztatlan tetszést a dolog... A szobor szétszedése helyett valószínűleg meg kellett volna állni a virtuális szoborledöntésnél - ezért addig teljesen védhető a történet.

elwood 2013.09.30. 13:05:10

@Balt: "Már csak 1 szerény kérdésem van: 2010-ben mennyien támogatták a kormánypárto(ka)t?"

52%, kb. annyian amennyien a szoci-szdsz kormányra szavaztak 2006-ban.

Kalmár 2013.09.30. 13:05:18

@Karipapa01: Esetleg tudnál példát arra, hogy a libás egyedül elindult egy választáson és elért bármilyen eredményt?

Ja nem.
Akkor rendben. Bajnai egy senki. A szocik veszélyesebbek.

A rezsi törvény és az alkotmány nem 2014-ről szól.
Már egyszer elmondta Viktor, hogy mi lesz ha a szocik kerülnek kormányra.
Bár azt, hogy csődbe visznek még ő sem gondolta.

Biztos ami biztos. Kell egy kis biztosíték a 19ezres nyugdíjas ötletek miatt.
Most éppen a mindenkinek alanyi jogon járó fizetés van porondon.....

EMBER ESZETEKNÉL VAGYTOK?

Ezeket újra kormány közelbe?

Flúgatlan 2013.09.30. 13:06:40

A szobordöntés, de főleg a fejjel való parádézás tényleg gusztustalan. De nem meglepő ettől a "baloldal"-tól.

Azonban nemcsak gusztustalan, hanem röhejes is, mivel a szervezők egy olyan belevetítéséből következik, ami nevetségesen erőltetett túlzás. Orbán tényleg központosít, ez sok esetben nekem se tetszik, de hol van ez attól, hogy Sztálinhoz vagy efféléhez lehessen mérni?

Az "Orbán diktátor" duma központba állítása az ellenzék szegénységi bizonyítványa. Kampányoljanak a tényszerű Fidesz-hülyeségekkel (van belőle), ígérjenek reális javítási módszereket, stb. Az, hogy ilyen játékot játszanak, egyértelműen mutatja, hogy nem elvek, tervek mentén gondolkodnak.

Erő e-meló 2013.09.30. 13:07:46

@Karipapa01:
"Bajnai pedig ahhoz (ért), hogy rendbe tegye a gazdaságot."

Úgy rendbe tette 2009-ben, hogy a gazdasági növekedés mínusz 6 százalék volt, az euro árfolyama pedig felment 317-ig. Ha nincs a 17 miliárdos IMF gyorskölcsön, akkor kampec. Ennyi sok pénzből meg nem kunszt egy évig pünkösdi kirlynak lenni

De semmi baj, 2015 január elsejétől jönnek a német bérek, munkát talál minden 30 év alatti, a nyugdíjasok Gordon ginben fognak fürödni reggel, éjszaka meg este

Husz_János_Puszita 2013.09.30. 13:13:23

Like.
Teljesen egyetértek a cikkel. Bajnainak, de az E14-nek sem szabadna lemenni kutyába.

elwood 2013.09.30. 13:19:01

@Kalmár: "A beszedett járulékok és a kifizetett nyugdíjak igenis egy kasszát jelentenek."

A nyugdíjakat mindig összevissza emelték, tekintet nálkül a beszedett járulékra. (Lásd 13. havi nyugdíj, ott hirtelen 8%-al megnőtt befizetés ?) Egyensúlyba hozni egyébként a nyugdíjak csökkentésével is lehet.

"Jelenleg nem kell külső forrás a nyugdíjakra."
Jó meglátás a jelenleg (!!) után két felkiáltójel kell.

"A kötelező nyugdíjpénztárnál nem volt választás.
Itt igen."
Nincs. A pénztárakat gyakorlatilag betiltották. (Lehet, de haszna nem lehet. Az ugyanaz.)

"2% az infláció 6 helyett?"
Hasraütéssel csökkentett rezsi miatt. Ez egyébként egy darab kormánydöntés. Semmi köze a gazdasághoz. Ideiglenesen ki lehet fosztani az infrastruktúrát, 5-10 év mire érezhetően ránk rohad az áram és gázszolgátatás.

"2-3% a hiány 9 helyett?" Fenntarthatlan egyszeri itézkedésekkel. Stabil csökkenő pályán vagyunk.

"3% lesz az alapkamat 7 helyett?" FED QE. Ha vége lesz, nekünk is végünk.

"Csökken a korábban megduplázott munkanélküliség?" Van kimutatásod, hogy ebből mennyi a közmunkás és a külföldi ? Nem véletlenül nincs.

Karipapa01 2013.09.30. 13:19:35

@Erő e-meló: "Úgy rendbe tette 2009-ben, hogy a gazdasági növekedés mínusz 6 százalék..."

Bocs, a főnököd mondta:
Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben (2010.07 20.) Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit.
"Magyarország azzal, amit az elmúlt egy évben csinált,lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben"
Ezt követően a Parlament plenáris ülésén Lázár János ezt mondta: Bajnai Gordon kormánya példátlan mértékű kiadáscsökkentést és konszolidációt hajtott végre egy év alatt.

blah 2013.09.30. 13:23:57

szerintem nem az a gond ezzel, hogy alpári vagy ízléstelen, mert szerintem nem annyira az, hanem inkább gyerekes...

béla a görög (törölt) 2013.09.30. 13:32:33

Közintézményeket, autókat felgyújtani nem alpáribb mint Orbán szobrot trancsírozni? Azt mégsem zavart senkit.
Orbán egy rakás szar. Egy rakás szart eltakarítani meg csak gyomorral lehet, szépen nem. Minden eszköz, módszer megengedett. Az is ami nem szép. Ehhez gyomor kell nem intelligencia. Ez utóbbi már régen nem számít. Akkor meg mindegy.

Balt 2013.09.30. 13:42:24

@elwood: Az addigi kormánypárto(ka)t. Segítek, a választók 22%-a, ha az SZDSZ-MDF-et szőröstül-bőröstül beleszámoljuk. Aztán ezt lehet arányosítani a szavazásra jogosultak és a teljes népesség arányához: 10% felé fog közelíteni az érték...

Balt 2013.09.30. 13:44:44

@Flúgatlan: :) Tény, van némi diszkrepancia Bajnai korábbi állításaival:

Standard – Bajnai-interjú: „az ország továbbra is demokrácia”
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/201119

nepszava.com/2013/06/magyarorszag/bajnai-megvedte-az-orban-kormanyt-berlinben.html

Szúnyog 2013.09.30. 13:49:05

@MACISAJT: Lehet, baloldali egység úgy fog létrejönni, hogy egyedül az MSZP indul. :)))
Persze Gyurcsány megint beleköphet a levesbe, ha felküzdi magát 5% fölé. :))
Bajnai egyre komolytalanabb, hívei rohamosan fogynak.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.30. 13:54:28

@Kalmár: "Dolgozok bejelentve, adózok minden jövedelmem után és családom van.

Aki ilyen, az nem is lehet más, csak Fideszes."

Anyádat, te szarházi!

elwood 2013.09.30. 13:57:59

@Balt: arányosíthatod ahogy akarod, ugyanolyan arányban szavaztak a fidesz-kdnp-re 2010-ben mint 2006-ban gyurcsányékra. a résztvevők kb. 52%-a

mit akarsz ebből kihozni ?

Globetrotter2014 2013.09.30. 13:58:36

Azért a sok elkeseredett baloldali kommentelőnek:

Vannak szituk amikor el kell engedni.

Ha az amúgy meglelőhetesen balos 444 egy ilyen cikket ír:
444.hu/2013/09/29/az-orban-lefejezos-tuntetes-5-legbizarrabb-momentuma/

Akkor itt az ideje hogy Bajnai kirúgja az összes talpnyalót aki kampányszerezőnek felverekedte magát...

Egy poétikailag kamatoztatható győzelmet így eljátszani....

Sikerült egy legalább annyira erős napi témát adni a médiának.

kifordított nagyanyó 2013.09.30. 13:58:38

A beszédeket mellette nem hallottam,így sajnos nem tudom értékelni a dolgot.
Ha nem mondtak a beszédekben nagy baromságot,akkor még elmegy.

Flúgatlan 2013.09.30. 14:00:28

@béla a görög: "Közintézményeket, autókat felgyújtani nem alpáribb mint Orbán szobrot trancsírozni? Azt mégsem zavart senkit."

Ja, mert a gyújtogatás egy Fidesz rendezvény előre betervezett része volt, mi? Hihetetlenül színvonaltalan gondolkozásra vall ez a hozzászólás.

HgGina 2013.09.30. 14:01:27

Hibás volt az egész koncepció. Nem a hungarocellre kötözve volt helyén a kötél, hanem a ballibsi szemét nyakán volna helye. És nem lafalé kell húzni, hanem fölfelé minden jobbérzésű (nem jobb érzésű) ember szerint.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.30. 14:04:08

@ZF2: "Akkor itt az ideje hogy Bajnai kirúgja az összes talpnyalót aki kampányszerezőnek felverekedte magát..."

Rosszul látod a dolgokat. Szigetváriék találták meg Bajnait és nem fordítva. Bajnai nem rúghat ki senkit, ellenben amazok símán ejteni fogják őt, ha nem érnek el vele sikert.

Erő e-meló 2013.09.30. 14:04:55

@Karipapa01:
Ha a kiadáscsökkentés szerinted akkora erény, akkor kampányoljon is Bajnai vele, nem kell szerénykedni:

- Elvesszük a maradék nyugdjat is!

- Túl magasa pedagógusfizetés!

- Aki nem dolgozik az ne is egyék!

Ezeket kéne mondania, nem pedig a német bérekkel, (az éppen általa elvett) juttatásokkal, nyugdíjkiegészítésekkel kampányolni

Balt 2013.09.30. 14:08:58

@elwood: Innen jöttünk:

"jelenleg a kormányt kb. 2 millióan támogatják, 6 millióan nem. ezért csinált egy olyna választási rendszert amiben így is lehet nyerni."

Balt 2013.09.30. 14:16:11

@ZF2: Ezt a Planton Gergőt kifejezetten nem kedveltem Indexes korában sem, de ezt most jól összeszedte. (És ez csak a Top Five.)

Globetrotter2014 2013.09.30. 14:16:53

@Republic Forever!: ha a szvazók úgy gondolják hogy a második Medgessy a jelölt akkor akármelyik találta meg a másikat, együtt fognak bukni egy 5% alatti eredménnyel...

Karipapa01 2013.09.30. 14:17:36

@Erő e-meló: "- Elvesszük a maradék nyugdjat is!

- Túl magasa pedagógusfizetés!

- Aki nem dolgozik az ne is egyék!"

Honnan tudod, hogy ez lenne a kiadáscsökkentés? Netán belelestél a tervezetbe?

Balt 2013.09.30. 14:18:47

@Republic Forever!: Kik azok a "Szigetváriék"? Jó, jó, tudom, a Hazug és Hebegős Alapítvány, de mégis, nevezzük a nevén: az amcsi külügy?

elwood 2013.09.30. 14:21:15

@Balt: és ez még mindig így van, vagy nem ?

Monsieur 2013.09.30. 14:26:40

..rendkívül józan cikk.. öröm az ürömben hogy mégis csak Bajnaiért aggódva íródott és talán még nem későn..

konrada 2013.09.30. 14:37:15

@elwood:
No hogy értsük, az a feltételezésed, ha elfogy a befizető (illetve az öregedés miatt kisebb arányú lesz), akkor az állam nem fog elég nyugdíjat fizetni.
Na és ezért kell a magánnyugdíjpénztár, hogy ezt kiegészítse.

...de: miből gondolod azt, hogy a haszonérdekeltségű magáncég nem fog neked beinteni akkor, ha a feltétlezésednek megfelelve nagyobb lesz a kifizetési kötelezettségük, mint a befolyó pénz??
Miért hiszed azt el nekik, hogy érdekük lesz akkor is fenntartani a rendszert, amikor visszafelé kéne talicskázniuk a pénzt?

...mert ha kicsit is ismered az üzleti életet, akkor talán sejtenéd, hogy ilyenkor jön el az az időszak, amikor valami strómannak átjátszák a befektetési céget, az meg kifizetés helyett széttárja a kezét, hogy nem értünk a libákhoz.

...míg add 1: az államnak az ellátási kötelessége fennmarad, mert azt nem lehet jogutód nélkül megszüntetni, add 2: ma is a legnagyobb azonos érdekű tömeg a választókból a nyugdíjas réteg, így amelyik párt nem nyalja ki a feneküket, az bukott.
Bukni meg senki nem akar. Azaz: ha az adófizetőkről még 7 bőrt is kell lenyúzni, akkor is a nyugdíjak értékét próbálják fenntartani.

...szóval érdemes végig gondolni, miben érdemes bízni, egy magáncégben, melyet egy tollvonással fel lehet számolni, vagy esetleg az államban.

MAC-Ka 2013.09.30. 14:44:06

Egyetértenék a cikkel, tényleg, de arra is kíváncsi lennék a szerző mit képzelne el ehelyett.
Tényleg úgy gondolja-e, hogy a fidesz gátlástalan populista, helyenként kimondottan alpári és személyeskedő permanens kampánydömpingjével szemben mit csinálna?
Továbbra is a mérsékelt kulturált hangvétel, a folyamatok és következményeinek magyarázata, adatai?
Ezt egyetlen jólirányzott "a bukot baloldal megint a nemzetre tör a multik és a bankok pártján áll" mondattal ignorálja a fidesz, amit persze a fidesz "saját médiája" ( (c)Kerényi) -az összes közszolgálati- legalább 3-4-szer elmond minden hírblokkban.
Erre a tömegek sokkal fogékonyabbak, mint a magyarázatokra, amit meg se értenek sokan sajnos.
Szóval mit is kellene tenni?

MAC-Ka 2013.09.30. 14:48:37

@konrada: Te jobban ismerheted az alapizét.. de mintha kivették volna azt hogy az állam köteles gondoskodni a nyugdíjkorúakról, nem?
Akkor csak egy politikus szavában bízzak? Pláne olyanéban aki bármikor homlokegyenest mást mond mint hetekkel korábban?
..és még azt se tudom egy év múlva ki lesz hatalmon, nemhogy húsz év múlva...

Karipapa01 2013.09.30. 14:50:46

@konrada: "...mert ha kicsit is ismered az üzleti életet, akkor talán sejtenéd, hogy ilyenkor jön el az az időszak, amikor valami strómannak"...

(Kaya Ibrahim, Joszif Tot)

"átjátszák a befektetési céget, az meg kifizetés helyett széttárja a kezét, hogy nem értünk a libákhoz"

(Fidesz politikához).

Ne haragudj, csak kiegészítettem a kommentedet.

Netuddki. 2013.09.30. 14:54:49

@Kalmár: "Az egykulcsos x tízezer, a csládi adókedvezmény 99 ezer plusz havonta."

B+, a jó qrva nénikédet! Szaporodsz mint a nyulak, vagy hogy jött össze a 99ezer/hó adókedvezmény?

Bocs, de ez csak úgy kicsúszott. 2 gyerek után kb. 20ezer. A gyerekek havi iskolai étkezési díját nem fedezi...

elwood 2013.09.30. 14:58:20

@konrada: " miből gondolod azt, hogy a haszonérdekeltségű magáncég nem fog neked beinteni akkor, ha a feltétlezésednek megfelelve nagyobb lesz a kifizetési kötelezettségük, mint a befolyó pénz??"

valóban, a kapitalista rendszer az üzleti bizalomra épül.
az aegon 150 éve működik, én elhiszem, hogy nem a magyar nyugdíjkifizetések miatt jelentene csődöt, az neki aprópénz. ha itt csődöt jelentene, egyetlen holland nem tenne bele egy vasat sem többet.

ugyanígy megkérdezheted miért tennéd be bankba a pénzt, mi van ha nem akarja visszaadni ? vagy ki mer életbiztosítást kötni 20 évre ? a működő kapitalizmusban sokan.

"ha kicsit is ismered az üzleti életet, akkor talán sejtenéd, hogy ilyenkor jön el az az időszak, amikor valami strómannak átjátszák a befektetési céget, az meg kifizetés helyett széttárja a kezét, hogy nem értünk a libákhoz"

az ilyenek elkerülésére a bankokat és biztosítókat sokkal mélyebben ellenőrzik mint simicska csődbűntetteit. az egy másik pálya. de ismétlem, legyen neked jogod elkerülni a magánpénztárakat, csak az enyémet hagyd élni.

"az államnak az ellátási kötelessége fennmarad, ...ha az adófizetőkről még 7 bőrt is kell lenyúzni, akkor is a nyugdíjak értékét próbálják fenntartani."

ha ránézel a demográfiai korfára, ha ma megszületik egymillió gyere az sem elég helyrehozására. 20 év múlva kétszer annyi eltartott jut egy dolgozóra. az államnak kötelezettsége lesz, pénze pedig nem. szépen fel kell majd emelgetni a korhatárt, növelgetni a degressziót és nézheted mennyivel kapsz több nyugdíjat mint a mai közmunkás.

elwood 2013.09.30. 15:05:04

@konrada: "miben érdemes bízni, egy magáncégben, melyet egy tollvonással fel lehet számolni, vagy esetleg az államban"

erről esetleg egy rendőrt kérdezz meg, aki schmitt pál által aláírt "garancialevele" ellenére nem kap nyugdíjat.

(speciel a "megvédjük a magánnyugdípénztárakat" sem egy magáncég ígérete volt.)

az állam ígérete ennyit ér.

szilba 2013.09.30. 15:14:16

Ha valaki, akkor én nagyon nem szeretem a Fideszt, és Orbán törpe napóleoni viselkedését. Azon is lehet még talán viccelődni, hogy a felcsúti stadion kapujában Orbán életnagyságú szobra fogadja majd a szurkolókat, de egy tényleges szobrot készíteni, mégha műanyagból is, és azt még döntögetni, lefejezni, az ízléstelen bunkóság csúcsa. Az a legszomorúbb, hogy az egész ellenzékből egyedül Tóbiás határolódott el egyértelműen ettől a undormánytól. Gratulálok hülyék, megnyertétek Orbánnak a jövő évi választást!

no_successful2 2013.09.30. 15:20:48

"Nagyon sok magyar ember számára egyáltalán nem képezi vita tárgyát, hogy Orbán Viktor kormánya átlépett mindenféle határt"

A nagyon sok magyar ember alatt ezt az 1500 főt érted ?

Ha elfogadjuk, hogy az Orbánék által szervezett demonstrációk résztvevőinek 80 %-a szervezetten kerül oda a rendezvényekre, még akkor is hatalmas sanszuk van. Nem így látod ?

Balt 2013.09.30. 15:27:31

@szilba: "Az a legszomorúbb, hogy az egész ellenzékből egyedül Tóbiás határolódott el egyértelműen ettől a undormánytól."

Ahogy nézem, már gyűlnek az elhatárolódó nyilatkozatok, még Bajnaiéi is. (Lol.)

444.hu/2013/09/30/a-fejhordozasrol-es-a-dopeman-szamrol-lebeszeltuk-volna-a-szervezoket

Kossuthcímermiattvertek89ben 2013.09.30. 15:37:24

DOPEMAN figyelmébe szeretném ajánlani, hogy az 'átkos' rendszerben ha valakin Kossuth címert láttak, azt előszeretettel meghurcolták, megverték.

Ez nem mende-monda, hanem tény. Hozzá tették az akkori civil ruhás rendőrök, hogy "rendszer-ellenes", "felforgató tevékenységet folytat","biztos fideszes" és hasonlók.
Mindezt az MSZP előd pártjának idejében,a rendszerváltás előtt.

Most pedig Bajnaitól Mesterháziig mindenütt Kossuth címerrel akarják a népeket hülyíteni a szegfű helyett.
Ahogy látom, sikerrel!

Karipapa01 2013.09.30. 15:39:27

@no_successful2: "A nagyon sok magyar ember alatt ezt az 1500 főt érted ?"

Te nem érted! Te még mindig csak a számmisztikumban élsz! Teljesen mindegy, hogy hány ember demonstrál, a fontos, hogy hány ember szimpatizál a demonstrálókkal. Demonstrációval nem lehet kormányokat dönteni, ez a szavazófülkében fog eldőlni természetesen csak akkor, ha tényleg demokratikus lesz a szavazás.

komissarlajos 2013.09.30. 15:50:00

Bárhonnan nézzük a gyermek fekvését - ezt a Bajnai-Kónya-Dopeman - féle bűncselekményt nem lehet másképp minősíteni, mint lealacsonyodtak egy olyan szintre - melyet egy igazi demokrata erő elutasít. (Esetleg a nácik nem.)
A következő állomás a könyvégetés lesz?

komissarlajos 2013.09.30. 15:52:36

Bocsánat, de nem akartam tippet adni az eddig általam favorizált oldalnak. Egy mínuszt elértek!!!

Karipapa01 2013.09.30. 15:54:42

@komissarlajos: "A következő állomás a könyvégetés lesz?"

Az is lehet! Fideasz-pártköny égetés! Ahogy ismerem a nem büntethetőnek minősíthető Fidesz bandát...

felcsutisuttyo 2013.09.30. 15:55:05

@szilba: Ha a 2014 es választában csak egy picit is csalnak a Nemzeti szarok,( bár most azon dolgoznak, hogy januártól törvénybe foglalják, hogy csalhatnak, de ezt a törvényt a Nép nem fogja elfogadni) akkor a Nemzeti Hüvelykmutyi tényleges fejével fog a Nép focizni!!!!!!!!!!!!!!!

komissarlajos 2013.09.30. 15:58:27

@Karipapa01: És mi van akkor, ha én akkor vagyok különb, ha nem alkalmazom az ő szemétségüket?

Fimbulwinter 2013.09.30. 15:58:48

"Néhány nappal korábban tájékoztattak róla, (mármint a szobordöntésről) de a szervezés teljes egészében a Szolidaritásnál volt. A fejhordozásról és a Dopeman-számról viszont nem tudtam."

Bajnai Gordon mentegetőzése két kérdést fogalmazott meg bennem.

1. Hogy akar Bajnai miniszterelnök lenni, amikor látszólag a saját szövetségesei is levegőnek nézik és nem tájékoztatják mindenről, amiről tudnia kell?

2. Hogy fog Bajnai választást nyerni olyan szövetségesekkel és kampánystábbal, akik olyan amatőr hibákat követnek el, mint a szobordöntés?

Kalmár 2013.09.30. 15:58:49

@Republic Forever!: A kis buzi szádat kimosom egy szaros kefével, mert anyád nem tanított meg!

Kalmár 2013.09.30. 16:02:41

@kovi1970: Bazd meg te! Mind ilyen otromba bunkók vagytok?

A 20 ezer pont 20 ezerrel több, mint a baloldali kormány idején.
3 gyereknél 99 ezer, mert ez a kormány tudja, hogy a 3. gyerek a legfontosabb.
Te meg egy paraszt vagy!

Kalmár 2013.09.30. 16:05:08

@konrada: Nem akarja. Érdekes, de nem akarja érteni.
Ezután a világot tönkretevő pénzügyi csőd után, amit a bankok idéztek elő a felelőtlen üzleti viselkedésükkel, még mindig van akiknek a bank az isten.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.30. 16:05:54

@ZF2: Persze, ha buknak, együtt buknak. A végeredmény így is úgy is ugyanaz.

De a rend kedvéért és előrebocsájtom, magával Bajnaival nincs különösebb bajom: a fellállás nem az, hogy van egy Bajnai, aki úgy gondolta, segítő és jobbító szándékkal visszatér a politikába és szervezett maga köré egy csapatot. Nem, fordítva: az mszp körein kívűl lévő, magukat korszakváltónak tekintő, felkapaszkodott liberális, baloldali értelmiségiek bulija az Együtt-PM, és ehhez a kísérlethez szereztek egy alkalmas kirakatarcot. Bajnainak nem hiszem, hogy bármiféle önállósággal rendelkezne ebben a szervezetben. Itt csapattörvények vannak, amihez alkalmazkodnia kell. Egyszerűbben fogalmazva: nem ő a csapatfőnök - még ha annak is látszik. Az Együtt elsősorban a sokezer faszbúklike-al támogatott Millából kinőtt Juhász bulija - szövetkezve a Szigetvári-féle pesti liberális értelmiségi branccsal, meg Kónya balos szakis Szolijával. Bajnai csak egy brand, vele könnyebb eladni a cuccot.

Karipapa01 2013.09.30. 16:07:42

@komissarlajos: " És mi van akkor, ha én akkor vagyok különb, ha nem alkalmazom az ő szemétségüket?"

Semmi! Ha bemész a faludban a Kőszikla nevezetű kocsmába és az ott támaszkodó részeg vagonkirakó kiveri a műfogsorod hozzál neki egy sört, meg egy szendvicset. A béke az béke! Bizonyára a kocsma rabló és biciklitolvaj közönsége téged fog éltetni! (Rejtő után szabadon :-) ). Mindenesetre boldog lehetsz, hogy "különb" vagy!

Amatőr 2013.09.30. 16:17:58

@jo20000: "...ezért addig teljesen védhető a történet. "

Az mindenesetre biztos, hogy nem tőlem kell védeni.
Nekem ugyanis mindegy, hogy a bajnai komcsi, vagy csak összebatyuzott velük. Az én - nem tagadom - sommás véleményem szerint egyik kutya, másik eb.

Ami pedig a történet védhetőségét illeti; egy kocsmaszintű előadást esetleg megnézni, vagy abban részt is vállalni, nem mindegy. Szerintem, ha gyenge a darab, a felvonás végén el lehet menni a ruhatárba..., vagy felállva tapsolni! Ízlés dolga. Ki mint szocializálódott.

pocaklakó minimanó 2013.09.30. 16:33:46

Nos, én már csak egy kávét kérek.

Miközben kortyolgatom, azon töprengek, hogy vajon miért nem látják ezek a szerencsétlen, magukat demokratának meg effélének hazudó, senkiházi ballib-performanszolók, hogy ilyen megnyilvánulások legutoljára a kilencvenes évek elején voltak divatosak politikai nyomásgyakorlás és ilyesmik céljából.

Abszolút nem tudnak haladni a korral.

Lúzerek. :)

Ui.: A kávé legyen doppio és szurkoljunk, hogy ezeknek a ballib lúzereknek köszönhetően újabb négy évig tartó kétharmad jöjjön - bármilyen necces is néha, sokkal jobb és hasznosabb, mint a ballib lúzerek bármiféle tevékenysége. :)

Khonsu 2013.09.30. 16:59:38

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Nem tudom, de ott nem a szobrát fogják ledönteni :)

Stabilo 2013.09.30. 17:03:18

Az a jó, hogy már a komplett baloldal elhatárolódott a komplett baloldaltól. Sőt, már Bajnai is elhatárolódott önmagától...
Dopemen for President! :))))))))

Stabilo 2013.09.30. 17:20:45

www.youtube.com/watch?v=EIYslHdqRDA

Most komolyan, hisztizünk a Jobbik miatt, de akkor ez mi?
Ezt szabadon meg lehet tenni 2013-ban?
Szerintük ez a kampány?

Szerintem meg ez veszélyes és gyűlölködő. Törvényileg kéne az ilyet büntetni.

Khonsu 2013.09.30. 17:34:54

@Stabilo:

Ezen ugyan mit büntetnél? :D
Ha balos gárda masírozna a házad előtt, azt már talán, de önmagában még azzal se követnének el semmit. (ahogy a Magyar Gárda sem)

Veszélyes? Legfeljebb akkor, ha olyan rossz a közhangulat, hogy esetleg kitör egy felkelés. Azonban mint tudjuk, minden szép, minden jó, az emberek boldogok és jó irányba tart az ország. Így aztán ki van zárva az ilyesmi. Vagy mégsem? :)

Gyűlölködő? Nyilván nem a vezér iránti túláradó szeretet motiválta, de ez egy ilyen szakma.

Amadeus62 2013.09.30. 17:38:52

@Republic Forever!:

Bajnai egy végtelenül ostoba ember, ez tény.

Amatőr 2013.09.30. 18:06:31

@Stabilo: "Törvényileg kéne az ilyet büntetni. "

Neeeee! Csak azt ne! Maradjon alkotmányos jog hülyének lenni!

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.09.30. 18:57:29

Telitalálat a hungarocell Orbán szobor, jelképezve az orbáni diktatúrát, a könnyű, semmi, múló sikereket, az egypártrendszeri arroganciát.
Az ellenzéknek kevés esélye van a megszólalásokra, mivel lenyúlta a médiát a sunyi fidesz.
Elég komoly jelzés és figyelmeztetés ennek a gőgös, aljas, álszent, műmagyar, bóvli bandának, hogy azért van akik másképpen gondolják.
Miért nem támadják most a tv székházat? Azért mert anno a fidesz csőcselék tette.
A szemét CÖF már megint sok közpénzt kapott Orbántól, lehet okt. 23-án terelni a birkanyájat.
Hány országból érkeznek most fizetett bérfelvonulók éltetni a törpediktátort!

Orbán banda takarodj!

jo20000 2013.09.30. 19:03:06

@Amadeus62: "végtelenül ostoba"? legalább emberi hangon kommunikál, nem beszél hülyeségeket (mazsolázni biztos lehet, de pl. a jó kormányzás gondolatot teljesen érvényesnek tartom - látván ennek teljes hiányát, illetve ellentétét). Valóban nem sikerült jól felépítenie az E2014-et és rosszul áll a szénája. Amit mond, annak a valósághoz lényegesen több köze van, mint ami bármelyik fideszes prominens száját elhagyta az utóbbi - mondjuk - 15 évben.

Amadeus62 2013.09.30. 19:06:50

@jo20000:

Arra értem, hogy nem fogja fel, hogy amilyen alakokkal körbeveszi magát az szdsz szintjére jut népszerűségben. Jutott tegnap.

Erő e-meló 2013.09.30. 19:21:55

@Republic Forever!:
"Bajnai csak egy brand, vele könnyebb eladni a cuccot. "

Már csak az a kérdés, kinek a nevére van bejegyezve a Bajnai védjegy. Nem állítanám hogy Gyurcsány az egyetlen gazdája, de az tuti hogy sokat tud a háttérről és köpni fog ha úgy érzi eljött az idő. Az pedig Bajnainak nem lesz kellemes

Erő e-meló 2013.09.30. 19:42:59

@Karipapa01:
"Honnan tudod, hogy ez lenne a kiadáscsökkentés? Netán belelestél a tervezetbe?"

Kétlem hogy Bajnai a multik profitját akarná megnyirbálni, amikor kiadáscsökkentésről beszél. Mert akkor hamar rossz fiút csinálnának belőle is. Bajnai pedig ezt nem szeretné, inkább a simogató kézre és a dícsérő főnöki hangra vágyik

jo20000 2013.09.30. 21:17:56

@Amadeus62: Ja, így korrekt - köszi a visszajelzést. Legfeljebb az a kérdés marad nyitva, hogy mi is a választék, akikkel körbeveheti magát az ember. Valaki talán a 2006-os választások idején írta, hogy "befogott orral, halkan anyázva" szavazunk - mondjuk az mszpre. Most "befogott orral, halkan anyázva" kéne szövetséget kötni úgy, hogy mindenki gyenge, és mindenki wannabe erős - elég rossz kombináció. És ha sikerül "befogott orral, halkan anyázva" szövetséget kötögetni így vagy úgy, akkor azok, akiknek nagyon nem tetszik OV ámokfutása, azok majd elmennek, és "befogott orral, halkan anyázva" fognak szavazni a lehetséges alternatívákra, ha lesznek egyáltalán. És akkor ők majd "befogott orral, halkan anyázva" győznek persze... Az E14 egyrészt az LMP vonalon lett elszúrva szerintem, másrészt azért, mert az egyébként tetszhalott mszpénél ott van Mesterházy, aki nagyon akar lenni valaki, ha tetszik ez nekünk, akár nem, és nehogymá más legyen a fő erő, és akkor GOTO "befogott orral, halkan anyázva". Ja, még valami a cikkhez: sajnos a dopeman vonal és a bazmeg téma tényleg kontraproduktív - azzal együtt, hogy a radikalizálódást (más út nem lévén) nem tudjuk majd kihagyni.

Andráska8 2013.09.30. 21:42:52

Bajnai ott sem volt. Azt nyilatkozta.

" Ami történt, az a DK (minden jel szerint Együtt-gyilkos) előretörésére és minapi Szabadság hídi akciójára született válasz. Az Együttnek ennyi maradt: életre-halálra megküzdeni Gyurcsánnyal a balos polgári körök radikálisainak szavazataiért – ellenkező esetben ugyanis a DK előretörése könnyen Bajnaiék Parlamentből történő kiesését eredményezheti. "

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130930_Bajnai_Gordon_esete_a_kozmikus_tehennel?FullComment=true#comments
Azért a DK-én többezren voltak, nem ennyien.

2013.10.01. 09:53:56

@Kalmár:
Látva, hogy mennyi pénztár nem tudott értelmes kamatot termelni, sőt volt ahol a tőke is olvadozott, szerintem nincs rosszabb helyen a pénzem, az államnál.
Már több ország tervez ugyanilyen lépéseket, nem véletlenül.

Mindezeken felül a havi x ezer forint egykulcsos lehetővé teszi, hogy a manyupok helyett bárhová ahol én jónak látom elkezdjek a nyugdíjamra felkészülni, állampapír, ingatlan, tőzsde stb ki mit akar!
Eddig lövédem se volt, hogy hol kamatozik a nyugdíj előtakarékosságom."

Te valami borzasztóan nem vagy képben!
Nagyon elfogult vagy, vagy hülyének nézel mindenkit?

2013.10.01. 09:59:43

@Stabilo: Szerintem meg ez veszélyes és gyűlölködő. Törvényileg kéne az ilyet büntetni."
Ja, meg a savazós bácsit, a civil intézkedőket a fidesz székháznál, a fütyülős tiltakozókat , a tojásdobálókat, és a rendőri felszólításra nem hazatakarodókat is, ugye? Vagy az mááááás, az hősi magyar ellenállás a gaz kommunista-globalista-kapitalista kizsákmányolóbérencek akarata ellen?

Karipapa01 2013.10.01. 14:15:59

@komissarlajos: " És mi van akkor, ha én akkor vagyok különb, ha nem alkalmazom az ő szemétségüket?"

Kérdezd meg a 2006.-os MTV székház rombolókat, vagy a kukaégetőket, vagy a Kossuth téri hugyozókat! Röhögnek!

Karipapa01 2013.10.01. 14:33:45

@Erő e-meló: "Kétlem hogy Bajnai a multik profitját akarná megnyirbálni, amikor kiadáscsökkentésről beszél. Mert akkor hamar rossz fiút csinálnának belőle is. Bajnai pedig ezt nem szeretné, inkább a simogató kézre és a dícsérő főnöki hangra vágyik"

Ha nincs jobb foglalkozásod, elmehetsz jósnőnek! Nem kell hozzá nagy befektetés, de több a jövedelme, mint most Orbánnak. Megkérdezheted akár Orbánt is! Stabil, politikamentes szakma.
süti beállítások módosítása