Egy tisztújítás nélküli tisztújító rezsikongresszus margójára

H_A Címkék: választás függetlenség nyilatkozat Fidesz Orbán Viktor rezsicsökkentés rezsiharc tisztújító kongresszus 25. kongresszus2013.09.29. 00:21

Akit egyedüli jelöltként 1241 öntudatos küldöttből/szavazóból 1240 zsinórban tizenharmadszorra választ meg egy magát demokratikusnak definiáló párt élére, az minden bizonnyal valamit igen jól csinál. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke e tekintetben egy igen sikeres politikus. Mégis a Fidesz tisztújítás nélkül lezajlott tisztújító kongresszusán elhangzott kampánybeszéde hatására nekem szimbolikusan egy egész borsóleves ömlött végig a hátamon. Mondom ezt úgy, hogy a régi-új pártelnök tanácsát megfogadva, a szívemre hallgattam miközben közel fél órás show-műsorát igyekeztem, lehetőleg ép eszemet megőrízve, végighallgatni.

A teljes kiszámíthatóság, a jól ismert, óvodás szintre butított háborús retorika jegyében lezajlott kongresszus hang- és képanyagait, mindenféle szögből megvilágított híradásait tanulmányozva, egyetlen olyan történést nem tudok felidézni, amely a meglepetés erejével hatott volna. Az egyre elviselhetetlenebbé váló, kínosan önismétlő - ezúttal is több órásra nyújtott - propagandából mégis Orbán Viktor lelkesítő-mozgósító beszédét emelném ki, amely minden idők egyik legharcosabbikára sikerült. Nem véletlenül, természetesen, de nem is azért, mert történelmi dunai árvízek idején nem illik kongresszust tartani azért, hogy az elhalasztott, késleltetett élvezet aztán elemi erővel buggyanhasson ki a Fidesz elnökéből. Hanem azért, mert helyzet van. Amikor "nem lehet kiengedni, nem lehet lazítani, lustálkodni és nyegléskedni." Baján rezeg a léc hát csalnak, Zuglóban lopnak, egyre több helyen lóg ki a lóláb, és statisztikák ide vagy oda, az összes begyűjthető szavazatot be kell gyűjteni. Nem csoda, hogy harcolni kell, harcolni, és tovább harcolni.

"Már negyed évszázada harcolunk hazánk függetlenségéért, már csak egy utolsó csatát, a gazdasági függetlenség, a gazdasági önrendelkezés csatáját kell megvívni" - mondja a három éve folyamatosan hadakozó miniszterelnök. Tudod mit? Harcolj, Viktor, amíg még harcolhatsz. Bár van némi sejtésem arról, hogy nem mostanában fogod végső harcodat vívni, én úgy döntöttem: nem harcolok veled. Belefáradtam ebbe az örökös csatatér-érzésbe, ebbe az állandóan mesterségesen feltúrbózott készenléti állapotba. Ebbe a permanens forradalmi hangulatba, amely válogatott ellenségekkel folytatott ádáz küzdelmeidet legitimálja. Az a Magyarország, amelyről te beszélsz, "nektek, fideszeseknek" valóban az a Magyarország, ahol minden a helyén van. Ahol szárnyal a gazdaság, ahol még nem annyira jó, de már majdnem jó. Nekünk is. Még ha nem is. 

Sokak, sokunk számára viszont ez az az ország, ahol a korábban jól-rosszul titkolt, de bizonyos keretek között megmaradt korrupciót három év alatt a nyíltszíni, gátlástalan rablás váltotta fel, amelynek elszaladt a felső határa. Ahol a kétharmados eleganciát az államosítás-központosítás-kormányzati harácsolás se istent, se embert nem ismerő törvényesítése írja felül. Földek, trafikok, pályázatok, patikák, takarékszövetkezetek, stb. formájában. Ahol a korábbi szégyenlős hazudozás helyére a pofátlan, immár ország-világ előtt büszkén vállalt hazugságáradat lépett: a csökkenő adósságállományról és rezsiköltségekről, a fizetések emelkedésének hősi korszakáról, a soha nem látott fellendülésről, és megújulásról.

A valaha szerénynek látszó, de leginkább csoró egyetemista mára Houdini felett álló istenségként tekint magára és sleppjére. Hát egyáltalán nem vagy egy Houdini, Viktor. Ellenkezőleg: egy valósággal dacoló, súlyos szereptévesztésben szenvedő, szánalmas túlélőharcos vagy. Akire hasonló, de jóval vastagabb és súlyosabb rúd fog rájárni, mint Gyurcsányra anno. Aki pontosan tudja, hogy jogosan kell ettől rettegnie.

A hajdani MSZMP-s kongresszusokra megszólalásig emlékeztető 25. Fidesz  kongresszuson előadott nyájösszeterelő-megerősítő hegyi beszéded hűen tükrözi kormányzásod kvintesszenciáját. Azt a törekvést, amelyet három év óta immár tökélyre fejlesztettél: ellehetetleníteni az értelmes párbeszédet a társadalom valójában súlyos problémáiról és bősz harcaid  legebbikére, a rezsicsökkentés sulykolására redukálni a politikai kommunikációt. Ezt szolgálja a Magyarország gazdasági függetlenségének megvédéséről szóló észbontó nyilatkozatotok, erről szól a selmeczisre vett figura, amelyhez nem sűrűn szoktál folyamodni: a kommunistázás, a balliberális bukott kormányok kriminalizálása, a pufajkázás.

Egy választási csalás árnyékában Orbán ünnepelteti magát, a sikereit ecseteli, szidja az ellenséget, rezsiháborút hirdet, és apailag fenyeget"Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, nem ad bele mindent, és nem teszi meg azt, amit a helyzet megkövetel, az jön nekem 25 évvel." Gyönyörű momentum.

Gyönyörű kép az újabb elnöki mandátumra felhatalmazást kapott Orbánról a Roxette Listen to your heart című (nemzetiesített változatában: Hallgass a szívedre) 1990-ben kampánydalként funkcionáló slágerének dallamára felcsendülő, percekig szűnni nem akaró, ütemes vastaps mámorító gyűrűjében. Elnéztem, ahogyan a küldöttek boldog, önfeledten bárgyú, földöntúli mosollyal csüggtek a pulpitusról szónokló szeretett vezérük arcán, akinek ezúttal visszafogott rángatózását az "eddig minden szép és jó, a neheze ezután jön" típusú erőltetett jovialitás írta felül.

Mert 1241-ből 1240 fideszes Orbán Viktorra szavazott. (Az az egy szerencsétlen, aki nem, biztos nem hallgatott a szívére, kötelet a nyakába.) A demokrácia hatalmas pillanata: ellenjelölt nélkül, a totális konszenzus megnyugtató hátszelével, a fénylő arccal tapsoló csinovnyikok elismerő tekintete által kísérve, Orbán all-in-t nyomott a rezsicsökkentésre. És a nyáj alázatosan, a taknyán csúszva követi, mert tudja: ha ez nem jön be, mindennek vége. Ha valami, akkor ez Orbán hatalmas erénye. Kiépítette a nemzeti seggnyalás rendszerét a Fideszen belül, ahol ellentmondani nem merő zsoldosokkal és vazalusokkal vette körül magát. Akiknek teljes mértékű kiszolgáltatottsága szavatolja azt a lojalitást, amely élete végéig a Fidesz élén fogja tartani.

Hát többek között erről szólt ez a 25. már megint szóra sem érdeme, semmiféle meglepetéssel nem szolgáló, papírforma szerint alakult kongresszus. Ahol a Houdinit állítólag megszégyenítő Orbán-holdudvar hibátlanul felmondta a betanult szöveget. Ahol a valósággal köszönő viszonyban nem lévő, de legalábbis azt mindenáron ignorálni hivatott szónoklatokat Orbán Viktor, újra (meg újra) megkoronázott Fidesz elnök koronázta meg. Miszerint a harc folyatódik.

És majd ha béke száll egyszer, valamikor, a távoli jövőben erre az országra, mindenki a szívére hallgatva (!!!) eldöntheti, hány évvel jön neki az az ember, akinek rezsicsökkentéses vad álmai valóra válásáért Magyarország büszke népe oly sokáig "nem hagyta magát".

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr65538248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: iGazságszolgáltatási maffia trükkök 1 2013.09.30. 07:21:43

A velejéig rohadt az i-gazságszolgáltatási rendszerünk néhány alapvető trükkjéről veszem le itt a leplet. A trükkök a valós életben születtek, tehát egyik sem kitalált, vagy fiktív. Rám olvashatják majd itt egyesek a hozzászólásokban, hogy de hát ezek ...

Trackback: Leiratkozás a választói névjegyzékből 2013.09.30. 07:20:38

Kedves Orbán Viktor, Népünk Nagy Vezíre és Miniszterelnöke! Egy választási lista amire fel lehet iratkozni és tízezrek iratkoznak fel rá, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Ez alapvető állampolgári alapjog, vagy alaptörvény.  Hiszen v...

Trackback: Szex-erkölcs lesz a Fidesznek is a vége 2013.09.30. 07:20:12

SZDSZ lefekszik az MSZP-vel, a komcsikkal = Fidesz lefekszik a papokkal, vagy ha más úgy jobban érti, akkor a klérussal. Tehát mindkét párt azzal feküdt össze lepedőt gyűrni és szexelni egy ágyba és egy kormányba, akit előtte gyűlölt és erkölcstelen pe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2013.09.29. 09:00:13

"Sokak, sokunk számára viszont ez az az ország, ahol a korábban jól-rosszul titkolt, de bizonyos keretek között megmaradt korrupciót három év alatt a nyíltszíni, gátlástalan rablás váltotta fel, amelynek elszaladt a felső határa."

ATV Start műsorában Rónai Egon kérdése Selmeczi Gabriella szóvivőt, hogy Papcsákot meginterjúvolták-e afelől, mi történik ott és milyen ügy ez.
Válasz: természetesen.
És?
Nem voltam ott.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 09:13:08

"Mert 1241-ből 1240 fideszes Orbán Viktorra szavazott. (Az az egy szerencsétlen, aki nem, biztos nem hallgatott a szívére, kötelet a nyakába.)"

Az az egy maga Orbán volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.29. 09:13:52

Hallgattam Orbán beszédét. Igazi harcos, baloldali beszéd volt.

CSENDES 2013.09.29. 09:31:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ő mondta?

Az az egy, aki áthúzta azt a szavazólapon szereplő nevet, meglehetősen bizonytalan volt. Tekintsd csak meg azt a girbegurba vonalat.

kela-bá 2013.09.29. 21:03:55

Volt még más esemény is kishazánkban : Ihon vagyok ! Szerezlek Magyarország ! Nagyon sok szép minden van ebben az országban, jó volt látni ! További szép estét !

kela-bá 2013.09.29. 21:06:04

@kela-bá: Helyesen : Itthon vagyok ! Szeretlek Magyarország ! ( bocs.)

2013.09.29. 21:13:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az az egy maga Orbán volt."
Te biztos tudod. Ő maga kire szavazott? Hisz saját magát nem húzhatja át. tudod, az úgy néz ki, mintha letörölné magát a palettáról.

Ludovikás Levente 2013.09.29. 21:16:50

" a korábban jól-rosszul titkolt, de bizonyos keretek között megmaradt korrupciót"

A Nokiás doboz méretére gondolsz mint keretre?

Fullánkos Algol 2013.09.29. 21:29:34

Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

Moin Moin 2013.09.29. 21:38:36

"Morgens durch das Lagertor,
Wir stolz zu dreien marschieren,
Du und ich und einer vor,
Der uns wohl mag führen.
Lang der Straßen fest der Tritt
Und die Herzen schlagen mit,
|: Wenn wir so marschieren, :|
wenn wir so marschieren."

www.youtube.com/watch?v=-gtmNGNbTIo

...És még mondja valaki, hogy kommunisták!:-)))

Watchdog 2013.09.29. 21:41:11

@kela-bá: "Szerezlek Magyarország !" - lehet, hogy mégis így a helyes... :-)

Netuddki. 2013.09.29. 21:50:47

Pedig jobb lenne ha jövőre a zemberek az eszükre hallgatnának amikor szavaznak...

high up! 2013.09.29. 21:59:03

Aki nem tudja, hogy milyenek voltak azok a hírhedt MSZMP-s komcsi kongresszusok Kádár elvtárssal és a 100%-os főtitkárrá választásának erdeményeivel, az nézze meg magának Orbanescu elvtársat és a fidióta tenyészállományát 2013-ban.

P.Freddy 2013.09.29. 21:59:55

@Ludovikás Levente:

"A Nokiás doboz méretére gondolsz mint keretre?"

Szerintem keret-ügyben Fidesz-székház, Happy-End, Kaya Ibrahim, autópálya-kőszállítás Orbántól, tokaji földek, felcsúti Lévai nagybirtok, Papcsák, stb. - ilyesmi keretekre gondolt. Ezek még csak-csak beleillenek a nagyonmagyar keretekbe.

Melchi Zadok 2013.09.29. 22:05:33

@poszt: ennyi. Se tobb, se kevesebb.

vasmargitt 2013.09.29. 22:09:44

ez az egyre pocakosabb faszi rossz álom. de túl leszünk rajta. ő nem. ő majd még azután is vívja szűnni nem akaró harcait grazban, amikor már rég a történelem szemétdombjára hajítottuk

gipsz.jakab 2013.09.29. 22:49:39

akkor jövőre mégis KÉTFORDULÓS választások lesznek ?

egyik a rendes, rá kéthétre meg a fideSS CSALÁS miatt MEGISMÉTELT ?

amugy a fideSS '14-es új szlogennye:
"mindenki hozzon még egy embert... és még egyet... és még egyet... és egésznap horgyátok a láncsavazókat !"

csak egy néző 2013.09.29. 23:11:39

Mivel már 20-éve ebben a pártban nem akadt egyetlen olyan ember sem , aki felvehette volna a versenyt a felcsutival, ezek szerint ő maga lehet a megváltó.
A fidesz hazafias nemzeti népfront 99% igen szavazattal megválasztotta újra a felcsuti törpét. Az eredmény kihirdetésekor szünni nem akaró vastaps és "éljen Viktor és szeretetünk Viktor" össznépi skandálásban tört ki a kongresszus teljes közönsége. A megalakuló "bizoccságok" feledata lesz előkészíteni a koronázási ceremóniát. A Közgép megbízást kapott, hogy minden körülmények között be kell fagyasztani a Dunát. A népnemzeti, mélymagyar Kerényi et megbízás alapján megrendezi budapest összes színházában a "Viktor a király" című monstre színdarabot.

jpmjpm 2013.09.29. 23:14:37

"Mondom ezt úgy, hogy a régi-új pártelnök tanácsát megfogadva, a szívemre hallgattam miközben közel fél órás show-műsorát igyekeztem, lehetőleg ép eszemet megőrízve, végighallgatni."

hogy bírod végighallgatni?

jpmjpm 2013.09.29. 23:17:01

"...a jól ismert, óvodás szintre butított háborús retorika jegyében..."

ha nem lenne net, akkor azt hihetnénk, hogy itt a hidegháború 2.0.

jpmjpm 2013.09.29. 23:19:53

"...Orbán Viktor lelkesítő-mozgósító beszédét emelném ki, amely minden idők egyik legharcosabbikára sikerült."

ő abból a pénzből harcol, amit más a munkájával keres meg. inkább dolgozna ő is, akkor kevesebbet venne el attól aki dolgozik.

jpmjpm 2013.09.29. 23:26:07

"...Houdini felett álló istenségként tekint magára és sleppjére."

houdini szemfényvesztő volt. ugye nem gondoljuk komolyan, hogy amiket csinált az nem trükk (csalás) volt? egy show-t adott elő, ami szórakoztató volt.

és OV ehhez az emberhez hasonlítja a politikáját. lehet, hogy csak önkritikus.

ob.szerver 2013.09.30. 00:05:05

"már csak egy utolsó csatát, a gazdasági függetlenség, a gazdasági önrendelkezés csatáját kell megvívni"

Az utolsó csata annyiban helytálló, hogy az Orbán-Simicska-Nyerges triumvirátus vezérelte maffiának sikerül -e megnyernie a következő választást, amivel a három Család generációkra bebetonozná gazdasági dominanciáját az országban úgy, hogy még unokáink jelentős része is az Orbán Család zsellérje és Simicska és Nyerges Családok melósa lenne. A következő választásnak ennyi a tétje, se több se kevesebb.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.30. 00:34:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Hallgattam Orbán beszédét. Igazi harcos, baloldali beszéd volt."

Nem baloldali, hanem szélsőbaloldai (értsd: kommunista). K..va nagy különbség!

felcsutisuttyo 2013.09.30. 05:45:06

EZ A VÁLASZTÁSI CSALÁS , BŰNTÉNY. A FIDESZ A BŰNÖZŐ. MEGISMÉTELT VÁLASZTÁS AZ HELYES, DE A BŰNÖZŐ ,PÁRTOT KI KELL ZÁRNI MINDEN TOVÁBBI, ÉS ÚJ VÁLASZTÁSBÓL.
A Rohadék Nemzeti Gazember Fidesz Banda az országoson is ezt csinálja, s csak egy hajszálnyi bebizonyosodik, akkor az egész ORSZÁGOS VÁLASZTÁST ÉRVÉNYTELENNEK KELL NYILVÁNÍTANI S MEG KELL ISMÉTELNI (kerül amibe kerül), és a CSALÓ BŰNTÉNYT ELKÖVETŐ FIDESZT KI KELL ZÁRNI A MEGISMÉTELT VÁLASZTÁSBÓL.

HA PATTOGNAK, VAGY POFÁZNAK ÉS NEKIK ÁLL FELJEBB, AKKOR JÓL MEG KELL VERNI ŐKET, POFÁN KELL VÁGNI,..EL KELL KAPNI ŐKET ÉS MEGTANÍTANI A KUSSOLÁSRA ÉS ALÁZATRA, A NÉPPEL SZEMBEN.
..A hűbéreseket,..el kell kalapálni....ha pofáznak és HA HARC KELL NEKIK?.... akkor kapják meg azt is !

Kovács Terpentin 2013.09.30. 07:45:57

Egy olyan miniszterelnök, aki arra buzdít, hogy harcoljunk egymás ellen, az nekem a hazaáruló kategóriába tartozik.
Sajnost ezt a kifejezést mostanában elég gyakran használják, de szerintem ennek a szónak súlya van.
De aki ennyire azt akarja, hogy a magyar nép ennyire széthúzzon a kibaszott hatalma érdekében, az sajnos megérdemli ezt a kifejezést. Kb 2000 óta ezt csinálja. Nagy részt ő, és az egymosott hívei tehetnek arról, hogy ott ratunk erkölcsi és morális szinten, ahol tartunk.Sehol...
Szerintem ez az ember kezd idegösszeroppanást kapni. Vagy már kapott. De hogy egy felelősség teljes vezető, az ország első embere, ilyeneket mondjon, ahhoz valahol, valaminek történnie kellett a fejében!
Tele a tököm velük, mert amíg mindenki azt látja, hallja az ORSZÁG VEZETŐITŐL, akinek példát kellenne mutatnia mindenkinek, hogy "azt csinálsz amit akarsz, ha van pénzed, vagy ismerősöd, netán hatalmad", addig ebben az szerencsétlen országban nem lesz változás. És ennek a kis és közép emberek, akik csak szeretnék nyugodtan élni az életüket, szívják meg... :( Mint én is... :(

gipsz.jakab 2013.09.30. 08:14:11

@Kovács Terpentin: hazaáruló+országrontó+nemzetvesztő

HITVÁNY (alkalmatlan gerinctelen) ajjas rohat csürhe ez...

"idegösszeroppanást kapni. Vagy már kapott"

kapott... mint Hitler 1918-ban. és utána mint sújjos beteg rájött a depresszió és a kábszerezett gyógyzsrezett szervezet...

faszén 2013.09.30. 08:24:37

Halgass a szívedre,
ne szavazz a fideszre!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 08:30:11

@high up!:

A viktor mostani eredménye 99,91%. Ennyi még Kádárnak sem volt soha. Még Rákosinak sem.

(Magyarország jobban teljesít.)

gipsz.jakab 2013.09.30. 08:31:44

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ez nem igaz !!!

Kádárnak volt 100 % felett is...
a szerénysége miatt ÚJRASZÁMOLTATTÁK !

kela-bá 2013.09.30. 10:07:06

@Watchdog: " Szerezlek Magyarország ! " Igen így is helyes. Meg úgy is, hogy megszerezlek Magyarország ! Az egész világon ez zajlik: minél többet szerezni!Ebbe pusztulnak bele az emberek.
Emberek ? A minap adta ki az ENSZ a hivatalos jelentést, hogy a légkör felmelegedéséért sz EMBER a felelős ! Így egyesszám első személyben...Ember lehet tisztességes vagy gazember, vagy természetet tiszteletbe tartó ember, vagy azt a haszonért pusztító üzletember. Vajon melyik ember a felelős ?
Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre, további szép napot !

kela-bá 2013.09.30. 10:17:54

@Kovács Terpentin: Igaza van ! Tele van a tö...nk, minden nekünk csak jót "akaró" párt gyűlölet keltésével. Azt mondják úgy kellene szavazni mint a szociban volt:
" Szavazz a Népfront jelöltjeire !" Érintetlenül bedobni a szavazó cédulát, vagy minden minden jelöltet " be ikszelni" Majd csak nyugalom lenne már, ha már zsozsó kevés van, hiába csatlakoztunk a fejlett nyugathoz!?
További szép napot !

kela-bá 2013.09.30. 10:23:10

@felcsutisuttyo: Gyülölet ? A gyűl ÖLET !
További szép napot !
süti beállítások módosítása