Hülyíteni a népet: megfontolt, tervszerű adagokban

H_A Címkék: bulvár esküvő Orbán Viktor Blikk2013.09.11. 14:56

Orbán Viktor nem csupán a 10 fok alá esett hőmérséklet ellenszeréül szolgáló pálinkát fogyasztja ezt a megfontolt stratégiát követve, de igen hasonló módon kommunikál a magyar néppel is. Megfontolt, tervszerű adagokban mászik a bőre alá, a tenyerébe, és úgy nézi hülyének, hogy azon sem csodálkoznék, ha a végén az istenadta még hálát is érezne iránta. Hogy egyáltalán szóba állt vele.

A Blikk olvasóinak chaten, telefonon érkezett kérdéseire adott miniszterelnöki válaszokra föltétlenül aludnom kellett egyet mielőtt arra vállalkoztam, hogy megpróbáljam szavakba önteni ezzel kapcsolatos, mélyről jövő érzéseimet. Nem azért, mert Orbán mély mondanivalójának hüvelyezése emberfeletti erőfeszítéseket igényelt volna akár részemről, akár a nyájas olvasó részéről, hanem mert pont ellenkezőleg.

Nem is annyira az egy kérdezőre jutó, zavarba ejtő hazugságok érdemelnek szót, hanem a bravúros, utánozhatatlan, taníthatatlan (népi) kommunikáció. Az a mód, ahogyan a bulvárosra-celebesre-blikkesre vett figurát meglovagolva Orbán szimbolikusan egy asztalhoz ül - a köz ügyeire a miniszterelnök magánéletével azonos mértékben kíváncsi– magyar emberekkel. Amely kíváncsi magyar embereket úgy sikerült lazán félvállról vennie, és kérdéseiket félig vagy teljes egészében megkerülnie, hogy közben mindenkihez volt egy gond-bú űző kedves szava. Ha kellett, szívélyesen köszönte a kérdéseket, javaslatokat, az együttérzést, a biztatást, vagy a jókívánságokat. Esetenként sok erőt, jó egészséget, kitartást kívánt. Öngyilkossági roham ellen a helyi önkormányzat meglátogatását, éhen halás elkerülésére a közmunkát javasolta. A kérdezők külön bejáratú egyéni nyomoráról pedig saját kormányzása jobbító nagyszerűsége jutott eszébe. Emígyen:

Az államadósság csökken. A költségvetési hiány évek óta nem volt ilyen alacsony. Egyre többen dolgoznak. A közmunka kapós. Az átlagbér 220 ezer fölé ment. Rezsi megfékezve. Minimálbér 100 ezer forint közelében. Hiba lenne ha azt hinnénk minden rendben van, de legalább ekkora hiba, ha az hisszük, hogy semmi sincs rendben. Ne engedjük, hogy bebeszéljék nekünk, nincs értelme az erőfeszítéseinknek. Tisztelettel.

Meggyőződésem, hogy a stressz leküzdésére kiválóan alkalmas csülökpörkölttel és az eredményesen slankító csíkos inggel mérhető ízlésvilág, a nyájáért felelősséggel tartozó pásztor imidzs újfent sokakat lehengerelt. A Blikkből tájékozódó bulvár-Magyarország szája minden bizonnyal tátva maradt, és valószínűleg nem fogja engedni, hogy bebeszéljék neki, nincs értelme az erőfeszítéseinek. Nagy segítséget nyújthat ebben az, hogy Orbán most sem mulasztotta el a mindenki számára érthető, és közérthető, szinte kötelező népi bölcsességeket sorjázni. Sas nem kapkod legyek után. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. A siker és a kudarc egyaránt arra való, hogy tanuljon belőle az ember. Aki fél, az ne menjen az erdőbe. Csata előtt sosem készülünk vereségre. Most őszintén: valaki meg tudná kérdőjelezni ezeket a hatalmas létigazságokat?

Lássuk be, Orbán Viktornak igen jól áll ez a fajta népi-paraszti-közülünk való celeb státus, és e tekintetben teljesen közömbös, hogy egyébként meglehetős nehézségeket okoz tekintélyes hasát hosszú időn keresztül behúzva tartania. Orbán ilyen értelemben uralja a bulvárt, és a Blikk által számára biztosított pódiumon, a pálinka és a csülökpörkölt között a rezsicsökkentésen, a jól, de még nem elég jól teljesítő Magyarországon át otthonosan mozogva olyat produkál, amire pillanatnyilag egyetlen magyar politikus sem képes. Komolyságot, és együttérzést mímel, miközben valamiféle bizalmas kapcsolat meglétét sejtetve a sorok között úgy röhögi pofán a vele virtuálisan szemben ülőt, hogy azt is elfelejti, mi volt a kérdése.

Orbán nem szégyelli magát a trafikmutyi miatt, sem amiatt, hogy ha lehetne kenyér is, akkor is, csak azért is miért inkább stadion, emelt fővel áll a nyugdíjasok előtt, különbséget tud tenni vendégmunkás és politikai menekült között, az orvosok, a nővérek és a pedagógusok után az idős otthonok ápolóinak és a közszolgáknak is méltányosabb elismerést ígér (nem kerül semmibe). Szemrebbenés nélkül elmagyarázza, miért lesz jó nekünk, ha saját pénzünkön levelezik velünk: mert neki fontos a személyes kapcsolattartás. Amikor felvilágosítást kérnek tőle, másról beszél. Ha szembesítik, tagad. Na és? Szereti a csülköt, a pörköltet, bratyizik a Józsi bácsikkal, megfontoltan issza a pálinkát, férjhez adja a lányát, és reggel hétkor hazamegy. Egymás után tudja tenni a dolgozni, remény, kitartás, hajrá magyarok szavakat. Mi kell még? Jó ember ez, olyan mint mi. Mer' mi is szeretjük a csülökpörköltet és Józsi bácsit.

Úgyhogy ha netán van tanulsága ennek a jól időzített, tervszerű chatelgetésnek, akkor az egyfajta magyarázat arra, hogy Viktorunk miért lesz 2018-ban is talpon reggel hét óra magasságában. Mert beszéli ezt a csekély szókincset igénylő, bulvárba fulladt, egyszerű, néphülyítésre kiválóan alkalmas nyelvet. Amelyben nincsenek ok-okozati viszonyok, nem kell megérvelni a miérteket, ki lehet térni a válaszok elől, el lehet hárítani a felelősséget. Ellenben mindezt kompenzálni lehet a lábszagú, kocsmaasztal melletti, vállveregetős haverkodással.

És hát egy olyan országban, ahol a köztudat szerint minden politikus lop, csal, hazudik, az a nyerő, aki cserében legalább olykor hajlandó gumicsizmát húzni, kiskutyát simogatni, vagy éppen poharazgatva nótázni az atyafiakkal. Aki attól sem riad vissza, hogy bulvártémát kreáljon saját családjából. És amíg ez a téma fontosabb a Blikken csámcsogó Magyarországnak, mint az, hogy mi van a mímelt, semmitmondó kormányzati együttérzés mögött, addig nincs kinek szembesítenie Orbánt saját "kommunista hazugságaival". Addig létjogosultsága van ennek a megfontolt, tervszerű néphülyítésnek.


A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr865507357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.09.11. 15:32:53

Nem mintha a Mesterházy nem beszélt volna teljesen félre, a hozzá intézett kérdéseket gondosan elterelve.
Nem menti Orbánt, csak úgy eszembe jutott.

H_A 2013.09.11. 15:36:25

@Husz_János_Puszita: Teljesen igazad van. Sorra kerül ő is.;)

Kim Jong Un 2013.09.11. 23:28:19

A lenyeg, hogy a libsiket utni kell! Aki ezt teszi, rossz ember nem lehet!

Makkasz 2013.09.11. 23:41:47

Nem a köztudat szerint lop, csal, hazudik a politikus, hanem a valóságban.
De még rosszabb, nem a lehetőséget használja ki, hanem egyetlen vezérelve mára a jogalkotásnak, gazdálkodásnak, kinevezéseknek és hatalomban maradásnak a lopás lehetősége. Baloldal természetesn ugyanezt kívánja folytatni. Ha te azt hiszed, ez a köztudat szerint van így, nagyon naív vagy.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.11. 23:44:06

A lényeg, hogy Matolcsy, vagy ahogy ti, kedves lipsibolsik, gúnyoljátok őt, Kusza Szem, ma jelentette be újabb hitelcsomag (2000 mrd ft) szétosztását a magyar vállalkozóknak. És még nincs is Mikulás! :-)
Azt kell mondjam, ezek a fideszesek okosabbak, mint gondoltam. Kilóra veszik meg a magyar szavazókat! Jobban akartok élni? Nesztek! Ha felpörgetik a lakáspiacot, és olcsón állami bérlakásokat adnak a fiataloknak, én abbahagyom a komentelést, sőt a lipsibolsizást is, mert feleslegessé válik.
Csak egy kiútat látok itt a cuclibák számára: szétosztják a sok ellopott pénzt a szegények között, hazahozzák még az off-shore cégekbe kilopott pénzeket is, és rálicitálnak a Fideszre.
:-)

tobeor 2013.09.11. 23:51:56

@Kara kán: Szóval a manyup lenyúlása és elverése után elszórják a jegybanki tartalékot is? :)

Dagad a nemzeti büszkeségem, hogy a jegybankelnököm így feléli a tartalékot, a jövőt, így elveri a fáradtságos melóval összekapart pénzt :)
Ez felér egy közgazdasági 3-0-val :)
Pont ettől félt mindenki amikor kinevezték, hogy a manyup után elveri a tartalékot is, de a fidesz persze tagadta. Hát eddig...

Ügyes fiú ez a Matolcsy, ugye neki köszönhetjük ezt a gyorsnaszádos száguldást, ezt a gyönyörűséges tündérmesét, virágzó országot?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 00:20:01

@tobeor:
Semmit sem értesz.
Ez a pénz hitel, kamatozni fog az államnak. Mindenki jól jár.

tobeor 2013.09.12. 00:24:28

@Kara kán: És a jegybanknak csak úgy nő a pénz a pénzfán ugye, amit szabadon kiszórhat hitelbe? :)

JT_Biopower 2013.09.12. 00:25:45

@Kara kán: kerek nulla százalékon mennyi lesz a kamat? :)

tobeor 2013.09.12. 00:26:04

@Kara kán: Azért jó látni, hogy akad még ember aki bízik ebben a lúzerben, akit már a saját pártja is kiröhög, de úgy látszik téged meggyőzött a három éves fergeteges, sikerekben gazdag miniszteri tevékenysége :D

Antibolsevista88 2013.09.12. 00:48:50

Régóta várt orbánozás volt ez, nagy szükség volt már rá, hogy egy bátor blogger lerántsa a leplet a diktátorról.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 01:12:40

@tobeor:
Aranyom, a pénzt a magyar adófizetők termelik, tudod, akik 2/3-is bizalmat szavaztak a Fidesznek. Zavaró, mi?

jogalany 2013.09.12. 01:13:11

@Kara kán:
Már most abba hagyhatod, mert a jövő évi választás lefutott, Gyurcsány pajtás teljesítette becsszavát és elintézte az ellenzéket.
Az a baj, hogy a BKV -n üldözik a csalókat míg a politikában szabadon graszálhatnak. Csal O.V. , csal Gyurcsány, csal az egész MSzP, mert ott nincs még ellenörzés sem.

tobeor 2013.09.12. 01:22:45

@Kara kán: Nem mondod, hogy ezer év után szufficites a költségvetés! :D És csak úgy tolja be a sok pénzt a kormány a jegybankba, mert nem bírja már hová tenni! :DD
Gőzöd sincs miről beszélsz ugye kedves? :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 01:26:15

@jogalany:
Igazság szerint a hét hőse Mesterházy. Az, hogy kiadta az útját a böszmének, még nem olyan nagy szenzáció, de a böszmés csipet-csapat elzavarása már történelmi tett. Elképesztő! Mégiscsak felébredt a szocikban a létfenntartási ösztön, és nem állnak össze öngyilkos-jelölt terroristákkal. Ha nem egyéb, Mesterházyban megszületik a magyar francois hollande. :-)

JT_Biopower 2013.09.12. 01:32:24

@Antibolsevista88: Látom új vagy itt, mert tegnap regisztráltál! Bátran és érdemben is hozzászólhatsz!

birkakhoz 2013.09.12. 04:46:00

Kozmunka Kapos!! EZT MERTE MONDANI A PARASZT EMBER AKI FELJOTT A VAROSBA!
HIHETELEN EZ A HAZUG KOMEDIAS, ILLUZIONISTA KOZPENZ IMADO, ORSZAG ROMBOLO SZELHAMOS!
AKI RASZAVAZ AZ RASZAVAZ A TOBBI 8 millio ember menjen el szavazni kulonben vege lesz itt mindenkinek es ugy jarunk mint az eszak koreaiak ez nem riogatas egyszeruen inteligencia hiany ORBANNAL!

2llkedő 2013.09.12. 05:49:34

@Kara kán: "Ez a pénz hitel,"

Hitel?????

Nem tudod, hogy a hitel csúnya, rossz és büdös?

2llkedő 2013.09.12. 05:52:22

@Antibolsevista88: Esetleg valami cáfolat az állításokra?

jogalany 2013.09.12. 06:00:41

Mesterházy nem vonzó személyiség, de ha az is lenne, 2014 nem az Ő éve. A böszme és Orbán már régen megegyezett a 8 években, lelassítva a történelmet. Lásd amerika, ott is így megy.

komplikato 2013.09.12. 06:07:14

@Kara kán: " az off-shore cégekbe kilopott pénzeket"
Az offshore-ba kimentett pénz az hivatalosan nem lopás, és soha nem volt törvénytelen vagy bűncselekmény. Ezen kívül ha valaha visszahoznák a pénzt, ami ki van zárva, akkor miért is csak egyik vagy másik oldal?

Egyébként borzasztóan súlyos probléma. Putyin a G20-at egy olyan beszéddel nyitotta, ahol kérte a több 19 országot, hogy együttműködve az adó elkerülést és az offshore-t korlátozó nemzetközi egyezményt hozzanak már tető alá. Ha jól sejtem nem lesz belőle semmi ...

komplikato 2013.09.12. 06:09:19

@Kara kán: "Ez a pénz hitel, kamatozni fog az államnak. Mindenki jól jár."
Kamatozni? 0%-ra? :D
A brit példa alapján az ilyen élénkítő mikrohitel annyit ér mint halottnak a szenteltvíz. Ráadásul fogadni mernék, hogy eleve csak haveri cégek kaptak és kaphattak az olcsó hitelből. Ellenben a pénz hiányozni fog valahonnan ...

komplikato 2013.09.12. 06:13:26

@félázsiai 2llkedő: "Nem tudod, hogy a hitel csúnya, rossz és büdös?"

Kedves NER-társ, Önt félre tájékoztatták!
A hitel csak akkor rossz, ha az a haldokló nyugati demokráciák karvalytőkéjétől jön! Na de most, hogy dicső vezérünk Kínától(!) vett fel HITELT, most már bíztos te is érzed, hogy az a HITEL az jóóóó hitel! :D
És izé ... az államadósság elleni harc része! Vagy mi ...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 06:41:21

@komplikato:
Na, mégis honnan?
Csaknem a karvalytőkések csőréből!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.12. 06:41:42

@Antibolsevista88: ˘˘
csoda, hogy egy ilyen bátor írás (már megint) megjelenhetett egy ilyen é-koreai típusú diktatúrában

még szerencse, hogy az egyszerű nép már alig várja, hogy visszatérhessenek a nemes, felsőbbrendű, szemkilövető, kardlapozó értelmiségi demokraták

sok sikert 2014-hez elvtársak
xd

2llkedő 2013.09.12. 06:46:50

@wmiki: Böfögés ellen nagyon jót tesz a szódabikarbóna. Próbáld ki!

2llkedő 2013.09.12. 06:51:15

@Kara kán: "Csaknem a karvalytőkések csőréből!"

Igazad van, mert éppen oda fog menni.

midnight coder 2013.09.12. 06:54:44

@komplikato: Na most a gond ott van, hogy Kínától speciel az USA is vett fel hitelt. Nem is keveset. Nyilván ott is Orbán tette be a patás lábát keresztbe a dicső demokrácia ragyogó ösvényén csillagos sávos lobogó alatt menetelő szabadságharcosok útjába.

2llkedő 2013.09.12. 07:00:47

@midnight coder: "hogy Kínától speciel az USA is vett fel hitelt."

Az USA mikor mondta, hogy a hitel csúnya, rossz és büdös?

2llkedő 2013.09.12. 07:07:34

@midnight coder:
""""A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. """"

midnight coder 2013.09.12. 07:14:21

@félázsiai 2llkedő: Nem mondta, de ettől még az. Az amcsik sem azért vették fel, mert ez nekik jó. Mi sem azért tesszük. Ráadásul, az USA helyzete azért ebből a szempontból is kissé azért eltér a miénktől. Azt a hitelt, amit mi vettünk fel, tuti hogy vissza kell fizetni kamatostól. És már rég arra vesszük fel a hiteleket, hogy a kamatokat fizessük belőle - adósságszolgálat nélkül a magyar költségvetés vastagon nyereséges lett volna még Fletóék idejében is.

2llkedő 2013.09.12. 07:15:59

@midnight coder: "Nem mondta, de ettől még az."

Ha nem mondta, akkor mit hasonlítasz össze?

midnight coder 2013.09.12. 07:16:01

"És hát egy olyan országban, ahol a köztudat szerint minden politikus lop, csal, hazudik"

A köztudat talán azért ilyen, mert a kékcédulás választás óta a nagy magyar köztudat még nemigen találkozott olyan politikussal, aki nem ezt tette.

2llkedő 2013.09.12. 07:21:39

@midnight coder: Széchenyi szerint a hitel jó.

2llkedő 2013.09.12. 07:22:24

@midnight coder: "A végeredményt."

Piktort sose érdekelte a végeredmény.

2llkedő 2013.09.12. 07:29:39

@midnight coder: Nem csak politikus hazudik, hanem a gazdasági élet szereplői is, meg gyakorlatilag valamilyen szinten minden ember. Mindenki a saját szintjének megfelelően. Mert az őszinteség nem kifizetődő. Aki őszinte akar lenni, az is rákényszerül a hazugságra, mivel a hazugok eltaposnák különben.

belekotty 2013.09.12. 07:38:26

@Kim Jong Un: @Kara kán: Naa! A konzervidióták is +érkeztek. :-((

belekotty 2013.09.12. 07:39:12

@Kara kán: "Ez a pénz hitel, kamatozni fog az államnak. Mindenki jól jár. " - Mit nyomsz? Kurva jó anyag lehet.

midnight coder 2013.09.12. 07:43:08

@félázsiai 2llkedő:
"Piktort sose érdekelte a végeredmény."
Kit érdekel hogy őt mi érdekelte ? A végeredmény számít, és nem a szándékok.

"Nem csak politikus hazudik, hanem a gazdasági élet szereplői is, meg gyakorlatilag valamilyen szinten minden ember."
Na ja. Olyan ember biztosan nincs, aki soha nem hazudott. De ahhoz, hogy a társadalom működhessen, az kell hogy azért alapvetően az emberek, cégek többsége fontos dolgokban általában ne hazudjon. A politikával az a baj, hogy az alapvető működéshez szükséges bizalmat játszották régen el a politikusok.

Lásd Fletó aki Pl. a 2006-os választások során végig azzal kampányolt, hogy nekik minden lépésük előre ki van számolva, míg a FIDESZ-nek nincs programja, aztán jött Öszöd, és a beszéd:

"Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

És ezek után ez a derék demokrata nem csak hogy hatalmon maradt, de még utána Demokratikus Koalíció néven pártot alapított.

Na most, ezek után az egyszerű szavazópolgár mi a fenében bízhat ? Ha egy ország miniszterelnöke hatalmon azt állítja, hogy minden rendben van, pontosan tudják hogy mit fognak csinálni - és akkor arról már nem is szólva, hogy de bezzeg az ellenzéknek meg nincs programja, majd a választások után néhány héttel kijelenti, hogy bocsika de átvertünk benneteket, majd ezek után még vígan kormányoz 3 évet a háta mögött a mai demokratikusnak mondott ellenzék nagy részével.

Ez kb. az a kategória, mint ha bemész a Media Markt-ba, veszel egy IPhone-t, hazamész, kibontod és a dobozban egy hamisított kínai másolatot találsz. Ha ilyet a MM rendszeresen eljátszana, a MM egy hónapon belül becsukhatná a boltot. A politikusok viszont már 20+ éve játsszák ezt büntetlenül.

lavór 2013.09.12. 07:46:41

Nem kell már a magyart hülyíteni, full hülye az már vagy 50 éve. Az anyatejjel szívja magába a hülyeséget. Vagy a vízbe kevernek valami agyhalottá tévő szirszart.

bpbp78 2013.09.12. 07:53:15

@Kara kán: lehet, hogy kamatozni fog, egy kicsit...egy icipicit...de az egész egy szemfényvesztés! Megint a haverok járnak jól, mert a "kedvezményes hitel" feltételrendszere olyan, hogy ha alapból nincs mozgatható tőkéd, pl az ÁFA megfinanszírozására, akkor buktad az egészet!

Ez megint olyan, mint az első körös "devizahiteles mentés", annak jó, akinek amúgy is van...

Mocskos egy banda ez! A legmocskosabb az eddigiek közül és sok aluliskolázott és/vagy tájékozatlan ember ehhez tapsol!

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.09.12. 07:56:22

Nálam egyszerűen mennek a dolgok. Ne politizáltam soha, csak azt figyelem, hogyan élnek a környezetemben lévő emberek, hogyan élek én és a családom. Egy párt, politikus sem szimpatikus egy kicsit sem.

Visszatérve: Az MSZP kormányzás idején tűrhetően ment a vállalkozásom és meg tudtam venni azt amire szükségem volt. Átlagosan de nekem megfelelően éltem. Jutott ételre, nyaralásra, kultúrára, szórakozásra és elsősorban a gyerekeimre. Volt munkám és elérhető, kibírható árak voltak.

A FIDESZ kormányzás kezdetekor tönkrement a vállalkozásom mert a fideszközeli cégek elvitték a munkáimat amiket 10 éve, politikától mentesen, kifogástalanul csináltam. Állást találtam ugyan de a duplájára emelkedett élelmiszer és a szintén jócskán megemelkedett üzemanyag árak miatt a bérem ami EGYENLŐ az 1999-es hasonló munkáért járó néhai béremhez SEMMIRE NEM ELÉG!

Közben voltam kemény 3 hónapig munkanélkülin is amit 6(!) hónap alatt intéztem el és havi 57.000 Ft-ot jelentett. A további szociális alapon járó segélyre már nem voltam jogosult (mint kiderült 4 hónap várakozás után) mert fejenként 30.000 Ft elég egy 5 tagú családnak, szerintük. 28.500 Ft alatt járna fejenként de nekik 5 fő csak 4.1 ha van 3 gyerek is. Tehát egy gyerek (akin soha nem spórolnék) kevesebbet ér a fidesz szerint mint egy felnőtt. Bravo!

De ezt látom a közvetlen és tágabb környezetemben is mindenhol. A családok nyomorognak, olcsó szar élelmiszereket tudnak csak megvenni, romlik az egészségi állapotuk is. Sportra, pihenésre, feltöltődésre nem futja. Nyaralni egy ismerősöm sem jár már, én sem. Moziba, színházba, múzeumba, kirándulni szintén nem járok és nem is ismerek olyanokat akik még igen. Talán néhány egyedülálló ismerősöm talán, néha de nem jellemző.

Ami még feltűnő a környezetemben, hogy a politika beleszól mindenki életébe, bele furakszik a családokba, baráti társaságokba és szétbomlasztja azokat. Az iskolákban is káosz van, nincsenek meg az alapvető feltételek, nincsen wc papír, szappan és a mi a legrosszabb nincsenek tanárok. Minden gyerekem összes tanára kényszer nyugdíjba vonult. Ez borzalmas.

Tehát nekem SZIGORÚAN NEM POLITIKAI ALAPON könnyű választásom van. Csak a tények alapján tehát, hogy az előző két ciklusban egy jó átlag európai polgári középosztály szintjén éltem most pedig szó szerint NYOMORGOK és ezzel így van a környezetem 100%-a (hja hát nem Felcsúton lakunk) a választásom csak egy lehet:

SOHA

TÖBBÉ

fidesz!

notib 2013.09.12. 08:10:13

Autonogmia: nincs a világon olyan ország (kivéve É-Korea és Kuba) ahol " a köztudat szerint minden politikus lop, csal, hazudik " ne lenne abszolút jellemző...

még a papíron !!!, a demokrácia netovábbját megtestesítő USA-ban is !!!

kifordított nagyanyó 2013.09.12. 08:17:21

@komplikato: @tobeor:Ott a pont gyerekek!

@Kara kán: Hülyegyerek!Aztán ha az is elfogy akkor mi lesz?
Ja,hogy addigra beindul a gazdaság,ugye?

xvxvxv 2013.09.12. 08:26:05

@belekotty: konzervatívok? ezek? ne röhögtess. ezek állami és párt-csöcsön lógó bolsik. két másodperperc alatt lejön a zsigeri kapitalizmus-gyűlöletükből - miközben imádják Baltazár irányított feudálkapitalizmusát -, hogy ezek piaci körülmények közt soha nem éltek. egyszerűen nem értik a pénzt - azt az érti, aki kinn van a placcon és pénzt kell csinálnia, vagy látja magánszférás alkalmazottként, hogy ez hogyan megy; amikor nem az van, hogy állami megrendelésekkel a segged alá tolnak pénzt, mert ez nem kapitalizmus.

de ezeknek ott a biztos pénz a számlájukon elsején, egy csomó közgazdasági összeesküvős videót is megnéztek, tudják, hogy "a pénz mint adósság" a rákfenéje mindennek. egy szóval, röhejes egy népség.

ha kiraknák őket a piacra, két hónap után zokogva könyörögnék vissza magukat, olyan keményen mennek manapság a dolgok.

Netuddki. 2013.09.12. 08:26:38

@Kara kán: "Semmit sem értesz.
Ez a pénz hitel, kamatozni fog az államnak. Mindenki jól jár."

Kisfácán! Aki itt nem ért semmit az pont te vagy.
A jegyban 0%-ért nyomja át a pénzt a kerbankoknak, amik ugyan alacsony kamatot és még a tökömtudja milyen költséget fognak érte kérni azoktól akik felveszik. Ez magyarul azt jelenti, hogy a magyar állam 50-100milliárddal támogatja a kereskedelmi bankokat. Hoppá!

Nem tudom de valahogy erről az I. orbán alatti lakástámogatás jutott eszembe. Ott is azok "jártak jól" akiknek volt pénzük és tucatjával tudták venni a lakásokat a kedvezményes hitelből. Bizony.
Ostoba, mutyizó, tolvaj fidesz banda...

Netuddki. 2013.09.12. 08:28:07

@xvxvxv: "ha kiraknák őket a piacra, két hónap után zokogva könyörögnék vissza magukat, olyan keményen mennek manapság a dolgok."

Előbb utóbb erre is sor kerül...

panelburzsuj 2013.09.12. 08:28:30

@notib:

Az én pipim félrehord - minden nő kurva!

Kivéve talán a norvég, finn, svéd, svájci, kanadai, új-zélandi nőket, meg akiket még nem is ismerek, csak azt tudom róluk holtbiztosan, hogy ribancok.

Körülbelül ez az "érvelésed".

Naponta ezrével születnek ilyen magvas megállapítások. És te is pontosan tudod ugyan, hogy hol sántít a mondókád, de nincs lelkierőd kikászálódni az önfelmentegetés mókuskerekéből.

Sőt: annyira feszít a szar bizonyítvány magyarázásának kényszere, hogy még másokkal is feltétlen meg akarod osztani a "siker" receptjét.

Minden valóban tolvaj politikus őszintén hálás neked.

2llkedő 2013.09.12. 08:31:38

@midnight coder: "Pl. a 2006-os választások során végig azzal kampányolt, hogy nekik minden lépésük előre ki van számolva, míg a FIDESZ-nek nincs programja, aztán jött Öszöd, és a beszéd:"

Mi volt a fidesznek a programja? Volt-é?

panelburzsuj 2013.09.12. 08:34:10

@midnight coder:
A lényeg lemaradt: és miért játszhatják el büntetlenül?

buddha 2013.09.12. 09:02:48

a videón jól áll a csaj bimbója!!
Orbán meg egy beteg őrült

Csetepaté márki 2013.09.12. 09:06:13

Közerthetö (demagog), nemzeti modon a helyzet, hogy mindenki ertse, ha mar palinka:

-törköly szajspray-vel 40% fidesz
-cefre muslicafelhövel 20% mszp
-meleg kupakos bor, import 12% Együtt-PM(szdsz)
-koser kannasbor 8% jobbik
-körteizü sör 2,5% LMP
-cefreshordo-öblitöviz bekaval 1% DK
-update desztillalt viz 0% bokros

Netuddki. 2013.09.12. 09:15:57

@buddha: Biztos beizgult, hogy a zorbán ott ül mellette...

2llkedő 2013.09.12. 09:26:57

@midnight coder: "De ahhoz, hogy a társadalom működhessen, az kell hogy azért alapvetően az emberek, cégek többsége fontos dolgokban általában ne hazudjon."

És ehhez szükséges a bizalom. Bizalom pedig akkor van, ha szeretet van. Nálunk hatalmas EGÓ van, ami köztudottan nem tud szeretni.

Addig, amíg vannak Gyevi bírók (és egyre többen vannak), miért várod el a másiktól, hogy ne hazudjon, ha közben Te hazudsz?

„”””Az államnak pártatlannak kell lennie . Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak is kell lennie.””””

„”””Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedett erkölcsös módon. Miközben folyamatos áldozatvállalást várt el polgáraitól, egyre kevesebbet adott cserébe . Az államon sokak szerint valójában nincs már mit tisztelni, maradék tekintélye pedig a korrupciós botrányok sorozatával tovább porladt . Az állam a magánérdekek kiszolgálójává vált, a törvényalkotás lobbicsoportok áldozatául esett .””””

/ A Nemzeti Együttműködés Programja
Irományszáma: H/47
Érkezett: 2010. máj. 22. /

Rátóti Mutyikos 2013.09.12. 09:27:02

jol latom, hogy nem latom havasi berciket?
csak nem buntiben van? :DD

jpmjpm 2013.09.12. 09:31:00

ez a legjobb:
"Orbán Viktor:
Az ócsai lakópark büszkeségre ad okot. Persze jobb lenne, ha nem kellene ilyesféle lakóparkokat építeni. De biztosan látta a képeket. Civilizált hely, komoly esélyt ad az újrakezdésre. Szerintem jó döntés volt, hogy a máltaiakra bíztuk a benépesítését. Köszönöm a javaslatát. "

sötét paraszt ez az ember.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.12. 09:33:35

@Kim Jong Un: Te ütöd őket? Hol? Utcán? Hogy azonosítasz egy libsit?

panelburzsuj 2013.09.12. 09:34:36

@jpmjpm:

Én szívesen előléptetném sötét FUTÓ-vá... :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 09:40:03

Savanyú a szőlő, ugyi, lipsibolsik?
Amit a fidesz csinál, az nektek semmi sem jó.
Már lyukat beszéltetek a hasunkba a hülyeségeitekkel.
Szerintetek a rezsicsökkentés sem jó, mert az elmúlt8év 100-200%-os áremelése után a 20-30%-os árcsökkentés nem jó.
A vállalkozóknak adott kedvezményes hitel sem jó, inkább porosodjon a pénz az MNB-ben, lehetőleg lipsibolsi segg alatt, mert az jó. Nektek! Nekem nem.

Peterpapo 2013.09.12. 10:10:19

@Kara kán:

Ja. A rezsicsökkentés az faszagányos. Főleg úgy, hogy miután bejelentették a duplájára emelték a díját, hogy legyen miből megadni a 10 százalékot. Ha nem jelentik be maradhatott volna minden a régiben és kevesebbet fizetnének, mint a csökkentéssel. Ha átgondolnád úgy rendesen a dolgokat, Te is látnád, hogy ez a kormánynak nevezett csürhe, csak egy dilettáns, hazug, tolvaj, mocskos, szemétláda banda. Na mindegy. Pár év múlva mindegyikőtök sírva és térden állva fog bocsánatot kérni, hogy hitt ezeknek rohadékoknak és hogy rájuk szavaztatok.

panelburzsuj 2013.09.12. 10:18:28

@Peterpapo:

Leszámítva azt szegmenst, aki az internetes kányhalyukból huhogja hitvallását.

No bőr - no pír.

CSENDES 2013.09.12. 10:19:00

@jpmjpm: "máltaiakra bíztuk a benépesítését. "

Máltai devizahitelesek jönnek Ócsára?:-)))

belekotty 2013.09.12. 10:24:14

@mutymurutty: Neki mindenki libsi aki neki nem teccik.

fizetekmegegysort 2013.09.12. 10:25:38

@anyahajókabinajtóhajtogató: ott a pont! És még annyit hozzàtennék, hogy mindezt úgy, hogy az elmúttnyócévbe csúnyán beletrafált a válság...

belekotty 2013.09.12. 10:27:20

@wmiki: Van már melód mikike? Vagy még mindig anyuci fizeti a netet?

belekotty 2013.09.12. 10:32:14

@fizetekmegegysort: Na! Azért legyünk igazságosak, hogy azóta permanens válság van.

Szelid sunmalac 2013.09.12. 10:34:06

@Kara kán: Meg lehet ebbol elni? Vagy csak mellekesnek jo?

panelburzsuj 2013.09.12. 11:02:09

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Ha nem kell otthagyott poharakból összeöntögetett koktélokon tengődni, egyesnél már az is "jobban teljesítés".

Amit ki kell érdemelni és meg is kell hálálni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.12. 11:06:03

@belekotty: Ja. Már csak az érdekelne, hogy a való életben is ilyen kis agresszív kismalac-e. Vagy akkor inkább mélyen kussol, azért ilyen frusztált komplexusos kis majom.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 11:16:09

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Abból, hogy az ember a jó oldalra áll, és tisztességesen dolgozik, természetesen meg lehet élni.

Peterpapo 2013.09.12. 12:00:15

@Kara kán:

Meg tudlak érteni. Ahonnan Te nézed, onnan úgy tűnik, mintha Orbán igazat mondana. Állj egy kicsit arrébb, mert valami bezavar és nem látsz tisztán!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 12:07:26

@anyahajókabinajtóhajtogató:

Kedves betelefonáló!

Magát a maszop-szadesz kormány tette tönkre, csak a tünetek kicsit késve jelentkeztek. Van ilyen a betegségeknél. A maszop-szadesz koalíció egy betegség volt.

ds3 2013.09.12. 12:34:08

@Kara kán: És maga pártpropagandista? Nem mintha nem lenne egyértelmű.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 12:41:35

@ds3:
Néha írok pr-szövegeket is ujjgyakorlatként, de amúgy független értelmiségi vagyok, pénzt nem kapok ezért, semmilyen párt tagja nem vagyok. Igaz, gondolkodtam már saját párt alapításán, de nincs rá időm, se pénzem. A mi családunk nem ilyenekre helyezte a hangsúlyt.
Remélem, sikerült megnyugtatnom kegyedet.

Peterpapo 2013.09.12. 12:57:38

@Kara kán:

A fityisz-kdnp meg egy járvány. Vagy ideggáz. Szíriában őket vetették be. Bele is haltam "pár százezren".

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 13:24:11

@Peterpapo:
Az ENSZ-jelentés megcáfolja a hazugságodat.

Peterpapo 2013.09.12. 13:53:09

@Kara kán:

Látom érted a tréfát, csak nem szereted. :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.09.12. 14:14:02

@fizetekmegegysort: Ja bazmeg te agyhalott barom fizetett fideszgenya ja. A maszop szadesz kormány kérte egyenesen a fideszes cégeknek, hogy veszék el a munkáimat. Ja. Hogy rohadnátok meg mind!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 14:23:23

@Peterpapo:
Na, ne viccelj!

Láttad a Blikk mai címlapját?
A lipsibolsiknak annyi.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.12. 14:28:44

@anyahajókabinajtóhajtogató:
Béla!
Azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a maszop-szadesz csókosait a fidesz megtartja. De a 2008-as válságban még Bajnai gyászmisézett.

Peterpapo 2013.09.12. 14:29:16

@Kara kán:

Nem olvasok újságot, mert mindegyik túloz és a saját szájuk íze szerint közölnek tényeket. Nem szeretem butítani magam.

Peterpapo 2013.09.12. 15:21:38

@Kara kán:

Ezt most nem értem. Ettől miért is annyi a libsibolsiknak?

2011-ben a jelenlegi kormány vetett véget annak, hogy a ki nem vett szabadságokat kifizessék a dolgozóknak és ezt akarják most visszacsinálni. Vagyis ebből is látszik, hogy simán segget csinálnak a szájukból. Szóval most mi van?

belekotty 2013.09.12. 16:09:05

@mutymurutty: Ez a @Kim Jong Un: egy idióta barom, vagy ötven nickkel nyomul és állandóan libsizik.

2llkedő 2013.09.12. 17:31:24

@Kara kán:
""""A continentalos vezető Kulcsár András, a trafikmutyi egyik legnagyobb nyertese olyan ügyetlenül kezdett a trafikbizniszbe, hogy 90 boltjából 25-öt már be is kellett zárnia. """"

Nagyot akart a szarka, de nem bírta a farka.

belekotty 2013.09.13. 13:24:40

@Kim Jong Un: Akkor miért nem a seggfej nickedet használod?

komissarlajos 2013.09.13. 15:03:16

@Kara kán: A gond az, hogy ez a pénz nem az államnak fog kamatozni!!!
A sleppnek, csókosoknak, a tűzhöz közel lévőknek, és a faszszopó alantasoknak. És ez így karakán?

komissarlajos 2013.09.13. 15:21:24

@félázsiai 2llkedő: Sajnos azt kell mondanom, hogy ne igyál előre a medve bőrére. Ezek a hiénák nem olyan hülyék, mint amilyennek néha látszanak. Pár hét és kiderül a lényeg.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.13. 15:30:42

@komissarlajos:
Nem. Én magam az 1. prioritásnak a lakásépítést tartom, de senki nem hallgat rám.
süti beállítások módosítása