Deutsch Tamás esete a száraz teveszarral

H_A Címkék: közélet közbeszéd liberalizmus Orbán Viktor Facebook Európai Unió Deutsch Tamás Fodor Gábor EP képviselő politikai ellenfél2013.08.19. 10:38

Kurt Vonnegut műveinek jó étvággyal fogyasztásán kívül valószínűleg egyáltalán semmi közös nincs bennem meg Deutsch Tomiban. Ezért - bár a maga idején egyáltalán nem díjaztam Fodor Gábor Liberális Párjának megalakulását -Twitter-Facebook Tomival ellentétben nem vetemedtem arra sem, hogy a teveürülékkel hozzam összefüggésbe azt, amit Orbán Viktor kormányzásával kapcsolatban alkalomadtán gondol, ír, kinyilvánít.

Mert függetlenül attól, hogy Fodor Gábor Tusványtól keletre c. írását pontos helyzetértékelésnek, vagy a valóságtól teljesen elrugaszkodott, sánta érvelésnek tartjuk, van abban némi fapados cinizmus, hogy Tomi süti rá a megélhetési (liberális) bélyeget bárkire is ebben a szép hazában.

Függetlenül attól, hogy igaza van Fodor Gábornak abban, hogy Orbán az Európai Unió elhagyására készül, vagy legfeljebb költői túlzásnak minősítjük következtetését, nem hiszem, hogy Deutsch Tomi a leghitelesebb és legnagyobb felhatalmazással bíró Twitter-politikus annak megállapítására, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint mi a kétségbeejtő liberalizmus és mi nem az.

Önmagában nem azzal van baj, hogy egy, kizárólag a közösségi hálókon kifejtetett aktivitásáról, de semmiképpen nem érdemi munkájáról híres EP képviselő mondja meg a tutit politikai ellenfele véleményéről. Ha valami igazán kétségbeejtőnek nevezhető ennek kapcsán, az maga a mód, a stílus, a hogyan.

Mert Deutsch Tamás válogatott stílusa nem más, mint Kövér László lábszagú tenyeres-talpasságának és Szanyi Tibor nyers-agresszív trivialitásának ideáltipikus ötvözete, amellyel  a magyar közélet-közbeszéd folyamatos lezüllesztési harcának éllovasai között áll. Sajnos nem tegnap óta. Amely harc legfontosabb indítéka mindenféle kritika elviselhetetlenségének evidenciája.

Úgy látom, Orbánék-Deutschék egykori párttársának Fideszből SZDSZ-en át a saját maga által gründolt Magyar Liberális Pártig vezető útja semmivel sem gusztustalanabb-visszataszítóbb, mint az egykori fiatal demokraták kopernikuszi fordulaton átment, mára demokráciarombolóvá vált, unortodox központosító politizálása. Mindaz, amihez Fordor Gáborral ellentétben Deutsch mai napig adja a nevét. A politika, a gazdaság, a kultúra, a demokratikus intézmények totális leigázásához, a független testületek politikai függőségének megalapozásához, és a szóban forgóhoz hasonló, laza megmondások révén a közbeszéd primitívvé silányításához, széles néptömegek ingerküszöbének a teveürülék szintjére hozásához.

Bármennyire is szeretné egykori csapattársát ellentmondást nem tűrő kategóriákba szorítani, és gúnyosan megbélyegezni, Deutsch láthatatlan EP-képviselőségével maga vált a megélhetési demokrata megtestesítőjévé. Aki első lenne azok között, akik rosszul járnának, ha Orbán Viktor valóban kivezetni akarná Magyarországot az Európai Unióból. Ilyen értelemben legújabb kényszeres megszólalása sem hat a meglepetés erejével.

Igen, Kurt Vonnegut is szokott néha unalmas lenni, és jól látod, Tomi: ez nem ellenérv, amikor politikai ellenfelet bírálunk. Mint ahogy az LGT bármelyik örökzöldjének szövege sem támasztja alá önmagában a másik oldal alkalmatlanságát, szánalmasságát, valós tartalmat nélkülöző aktivitását. A te szinteden megközelítve újabb remekbeszabott megnyilvánulásodat, úgy látom, hogy Viktor a világéért sem szeretné, ha megélhetés nélkül a nyakán maradnál, úgyhogy nem fogja Magyarországot kivezetni onnan, ahova Szent István egykor nem kis munkával bevezette.

Csakhogy a Fodor Gábor által felvetett téma sokkal komolyabb annál, mint hogy a közösségi hálón két megmondással el lehetne intézni. Száraz és unalmas valóban legfeljebb neked lehet, aki egyáltalán nem beszéled a józan érvelés nyelvét, de csukott szemmel, kussolva asszisztálsz ahhoz a mutyikormányzáshoz, amelyet szeretett kétségbeejtő demokratáid a nép-nemzet nevében itt elművelnek lassan négy éve.

Fodor Gáborral ellentétben nem gondolom, hogy Viktorod bevállalná az Unión kívüli létezést, – ha jól értettem nagybecsületű Lázár Jánosotok éppen azon munkálkodik, hogy az EU-s pénzeket utolsó centig-fillérig lehívja, nehogy már csóré seggel virradjon rátok a választási év – de abban teljesen biztos vagyok,  hogy miként nem egészen négy évet sikerült az EU-val riogatva végigcsinálnotok, a kampányotok is a háromszavas csatakiáltásokra redukált, gonosz Európa elleni, nagy magyar harcot fogja megénekelni.  

Mondanám, hogy a száraz teveszart régen lekörözte ez a kívülről ismert, marha unalmas diskurzus, de a világért sem venném el a kenyeredet, Tamás. Főleg, hogy EP képviselői javadalmazásból Twitter-Facebook bajnoknak lenni egyáltalán nem hétköznapi teljesítmény. Ettől még így az államalapítás évfordulójának vadhajnalán, kétségbeejtő ez az egész megélhetési, már nem fiatal és nem is demokrata bohóckodás.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr905466704

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A 2014-es választás sem a Facebookon fog eldőlni 2013.08.19. 18:56:27

Először is emlékezzünk meg a húszéves world wide webről, és kívánjunk neki boldog születésnapot!Közben persze emlékezzünk meg arról is, hogy a világháló léte, és különösen a webkettő átalakítja fogyasztási szokásainkat, így a politikát is. Többek szeri...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.19. 13:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűz fal 2013.08.19. 17:48:52

Deutch Tompikával kapcsolatban igazad van, de Fodor Gáborral kapcsolatban nem. Fodor Gábor nem azért nem adja már a nevét az SZDSZ-hez mert jó ember lett, hanem mert
1. nincs rá igény
2. ki kellene fizetni a köztartozást

röf 2013.08.19. 18:19:55

Hát vazze, írnék én kommentet, nincs abban hiba, csak már megírtam a véleményem a dotahó blog keretében....
de ott nem bírt megjelenni a véleményem, mert az előzetes moderáció kisajtószabadságolta....
Édes Istenem.....
Az a balfasz tahótót....

tűz fal 2013.08.19. 18:28:28

Hogy kell csinálni hogy a nevem mellett a blogom címe is megjelenjen? Félő hogy így nem veszik észre az index újságírói és nem kerül ki a blogketrecbe, ergo: szegényebb lesz a világ.

tűz fal 2013.08.19. 18:37:16

@röf:
Ott ki van írva, hogy a hozzászólásod előzetes moderáció után nem jelenik meg. Vagy valami ilyesmi.

dr Smittpálelnökúr 2013.08.19. 18:42:23

Mi van, tompikának nincs titkárnő a közelében, akit megdughatna, és így muszáj neki baromságokat irogatnia?

Conchobar 2013.08.19. 18:44:12

"nem fogja Magyarországot kivezetni onnan, ahova Szent István egykor nem kis munkával bevezette" - Érdekes gondolat a bizánciakkal (is) szövetkező, a magyar függetlenséget a németekkel szemben is megvédő Szent Istvánt megtenni a függőséget jelentő EU-tagság létrehozójának megtenni

Conchobar 2013.08.19. 18:45:11

@Conchobar: jav: Érdekes gondolat a bizánciakkal (is) szövetkező, a magyar függetlenséget a németekkel szemben is megvédő Szent Istvánt a függőséget jelentő EU-tagság létrehozójának megtenni

röf 2013.08.19. 18:46:36

@tűz fal:
"Ott ki van írva, hogy a hozzászólásod előzetes moderáció után nem jelenik meg. Vagy valami ilyesmi."

Na így igaz.
Előzetes moderáció után NEM jelenik meg...
Nem úgy van itten, hogy ha olyasmit írogatsz, ami kínos a liberátoroknak, le vagy halkítva...
És verik a szőrös mellüket, hogy demokrácija, meg véleményszabaccság, meg szamizdat... lófaszot!

2013.08.19. 18:47:40

Dajcs Tompika a síkhülye, tenyérbemászó politikusok díszpéldánya. Nem lehetne, hogy ott dekkolna Brüsszelben inkább?

♔batyu♔ 2013.08.19. 18:57:23

Tominak ebben még akkor is teljesen igaza van, ha amúgy ő is egy megélhetési. Viszont Fodorral ellentétben neki szerencséje van és nem kényszerült politikai kurválkodásra.

Fodornak van mit a tejbe aprítani, így jó lenne, ha vissza fizetné akár részletekben is, az SZDSZ félmilliárdos adósságát és nem az adófizetőktől várná ezt el.

A részleteket beszélje meg Kunczéval, Demszkyvel, Kókával, az SZDSZ milliomossá lett vezetőivel, magánügy.

dr Smittpálelnökúr 2013.08.19. 19:35:42

@♔batyu♔: kóka alapból milliomos volt, utána lett politikus, ellentétben a felcsúti bugrissal, aki politikusként lett milliárdos.

♔batyu♔ 2013.08.19. 20:10:56

@dr Kangörény: Az a baj, hogy az ilyenek kedvéért fokozni kell, milliomos, tízmilliomos, százmilliomos, stb.

Inkább hagyom a faszba.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2013.08.19. 20:18:13

@♔batyu♔: Fodor liberálisként kezdte, úgy is folytatta és most is az. ennyit a politikai kurválkodásról. és ez független attól, hogy egyébként kinek mi a véleménye róla vagy a liberalizmusról.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.19. 21:23:54

@Conchobar: Nem a tagságunk miatt függünk az EU-tól, hanem azért, mert exportorientált a gazdaságunk, és az Eu-ban volt már a csatlakozás előtt is a legnagyobb piacunk.

Az EU tagság inkább előny ennek tükrében.

zila5 2013.08.19. 22:10:37

Az úgy volt, hogy még a koleszes időkben rájött a Viktor, hogy a Fodor sokkal magasabb is nála meg sokkal műveltebb is és, ami a lényeg, hogy majdnem olyan sunyi, mint ő.
Ez így együtt túl veszélyes volt, ezért átutálta őt az SZDSZbe, de ott meg azért volt gyanús a figura, mert a Fideszből jött, ráadásul az SZDSZben már eleve volt egy csomó művelt Gábor, eggyel több vagy kevesebb nem számított.
Így esett a Fodor két két szék közül a pad alá.

dimitrij 2013.08.19. 22:45:13

az tök jó, hogy deutsch (vagy hogy?) osztja az eszet, leszarozza fodor posztját, csak kérdésként merül fel, hogy:
- miért nem érdemi cáfolatot ír? az már nem menne?
- mi predesztinálja arra, hogy leszarozza? örömmel olvasnék playboy interjún, twitter bejegyzésen meg "szakdolgozaton" túl mást is tőle, csak nem találok semmit.
- mit tett le az asztalra azon túl, összekefélt öt gyereket, meg állítólag ír valami könyvet, amiből eddig az ajánló volt olvasható...

szóval ki ez a "véleményformáló", hogy foglalkozni kelljen vele? vagy fodor valami olyat írt, amit odafenn is komolyan vettek? csináltak egy kis reklámot a régi cimborának, kicsit vegye őt is a kamera, még ha csak a lelátón kapott is helyet... :) vagy cicaharc, a macsó colos-e, vagy az entellektüel colos-e a rajab?

Mindfield 2013.08.20. 06:50:46

"szóval ki ez a "véleményformáló", hogy foglalkozni kelljen vele? "

Orbán egy haverja, szóval igen, foglalkozni kell vele. Ha nem, akkor jön a vak komondor!

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.08.20. 08:00:43

DT mindig jobb ha twitterel mint belepteto kapu rendszeren keresztul kozpenzt lop.

nu pagagyí 2013.08.20. 08:04:49

Nem muszály észrevenni, de Orbán tényleg ki akar húzni az EU-ból. Neki Lukasenkó a példaképe, de nagyon remélem, hogy végül egyedül, kapkodva össepakolt kézipoggyásszal jut el oda. Deutschal meg nem kell foglalkozni, egy primitív bunkó.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.20. 08:18:05

hát igen, ez nekem is feltűnt, hogy ep beli munkájáról soha ey hír, vagy bejegyzés nem születik, csak ilyen marhaságokkal nyomja tele a facsét, twittert...

lobster thermidor 2013.08.20. 08:27:11

@röf:

Csak szólok, ha magadtól nem vetted volna észre, általában az útszéli hangnem miatt moderálnak minden blogon.
Ne téveszd össze a véleménynyilvánítás szabadságát, a személyeskedő mocskolódással, és az alpári stílusú anyázással.

lobster thermidor 2013.08.20. 08:32:53

A kérdés csupán az, hogy volt-e Deutschnak az elmúlt néhány évben érdemi véleménye, vagy építő jellegű hozzászólása bármilyen Magyarországgal kapcsolatos ügyben, vagy csak azért tartja Orbán gazda, hogy fikázós twitter üzenetek küldözgetésére használja az állam által ingyenesen juttatott okostelefonját.

dr poljakov 2013.08.20. 08:49:40

De minek ez a sok kiemelés?! Vagy úgy gondolod, a lényeget senki nem hámozza ki a mondandódból?

nyugatnepe.blogter.hu 2013.08.20. 08:59:58

Vannak ugye súlypontok a kormánypártban! Az egyik ilyen DT a másik KL, és a mérvadó OV. Régen együtt indultak, mint liberális megváltók. Mi ellenséges és barátok, majd megváltjuk a világot. De higgyük el, hogy más erők rendezik az életünket, a politika csak színjáték.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.08.20. 10:18:46

Kik ezek az emberek (Deutsh, Fodor, stb.)?
Tettek valami hasznosat a haza érdekében?
Tettek valami hasznosat a magyar emberek érdekében?

röf 2013.08.20. 12:06:24

@lobster thermidor:
Sajnos kénytelen vagyok alkalmazkodni.
Hidd el, szívesebben beszélgetnék pl arról, él-e hal-e Schrödinger macskája....
De a dotoho néven posztoló majom írásaira nem lehet eléggé kultúrálatlanul válaszolni....

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.08.20. 12:31:28

"Önmagában nem azzal van baj, hogy egy, kizárólag a közösségi hálókon kifejtetett aktivitásáról, de semmiképpen nem érdemi munkájáról híres EP képviselő mondja meg a tutit "

de önmagában, és ezzel van baj. a baj azzal van, hogy Deutsch ingyenélő, hülye baromállat. a stílusa tök mindegy lenne, ha dolgozna, vagy legalább értelmes ember volna.

faszt sem érdekel a stílusa, az érdekel,h ogy egy érdemtelen ember ingyenél.

uborkagyalu 2013.08.20. 12:51:42

Nagyon jó ez a poszt.

Conchobar 2013.08.20. 13:40:11

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): "Az EU tagság inkább előny ennek tükrében" - Az qrva nagy előny tud lenni, hogyha a gazdasági függésből esélyünk sincs szabadulni a politikai függés miatt. Nagy előny az, hogy belépünk a gengszterek közé, és rájövünk, hogy köztük mi csak csicskák, kiszolgálók lehetünk
süti beállítások módosítása