A nemzetpolitika paradicsoma

H_A Címkék: szabadegyetem nemzetpolitika IMF Orbán Viktor Erdély magyar kisebbség nemzeti tőke Tusnádfürdő2013.07.28. 00:51

Ahelyett, hogy lefosnánk a bokánkat Orbán Viktor kalandfilmekbe illő erdélyi kiruccanásának karambolozástól paradicsomdobálásig terjedő mozzanataitól, koncentráljunk inkább a lényegre, feleim. A lényegre. A nyakkendőt otthon felejtős, éjszakába nyúló ivászatoktól nem mentes, asztal fölött sírva vigadó, világot megváltó nyári szabadegyetemek korát éljük, amikor a politika rövidnadrágba öltözik. E tekintetben Tusványos valaha talán a világ közepe volt, ahol mindenkire egyformán számítottak, aki kárpát-medencei léptékkel és nemzetpolitikai mértékegységgel mérve fontos volt, vagy egyszerűen csak élt és mozgott.

Valaha a Bálványosi-Tusványosi Nyári Szabadegyetem a nemzetpolitika egyik valóban legfontosabb műhelye volt, ahol mindenki egyformán magyar volt, és egyformán nemzeti. Nem jobban, és nem kevésbé, mint a másik. Ahol senkit nem húztak ki utólag a meghívottak listájáról, azért mert jelenléte esetleg kedvezőtlenül érintette volna a jelenlévők önfeledt köldöknézését, ahol nemzetpolitika címszó alatt nem zártkörű házibulit szerveztek, ahol valóban érveket és álláspontokat ütköztettek azért, hogy másnaptól lehetőleg pozitív irány körvonalazódjon kis nemztünk nagy érdekeinek ügye mellett. És amely nem utolsó sorban a román politikai elit számára megfontolandó, meghallgatásra érdemes üzeneteket tartott fontosnak megfogalmazni.

Bár azóta Tusnádon sok kutyát evett le a medve a láncáról, kétségtelen, hogy Orbán Viktor a kezdektől fogva a legnagyobb népszerűségnek örvendő meghívott előadója volt ennek a műhelynek, akinek éppen csak a lábnyomait nem csókolgatta az évről évre tiszteletére összesereglett nép. Elnéztem, meghallgattam Orbánt élőben, sacckábé 15 évvel ezelőtt, és elnéztem, meghallgattam ma felvételről. És bár nem a tavaly óta nyilvánvaló számomra, hogy mivé silányult ez a valaha súllyal, téttel bíró sortos-szandálos politikai fórum, a magyar miniszterelnök szánalmas, önfényező eszmefuttatása a magyar tőke diadaláról és saját kormányzásának dicsőségéről, az IMF hitel idő előtti törlesztéséről, a túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülésről, arra enged következtetni: Viktorunkat végérvényesen elnyelte önmaga fontosságának mátrixa, és leszarja, hol és kinek beszél, tolja a mantrát, amit Magyarországon már boldog-boldogtalan kívülről fúj.

Miközben az utóbbi években talán soha nem volt annyira elmérgesedve a román-magyar viszony, mint napjainkban,

Miközben a kétharmados román kormánytöbbség bármikor elfogadhat egy olyan regionalizációs törvényt, amely fájdalmasan hazavághatja az erdélyi magyar önrendelkezést,

Miközben egy székely zászló továbbra is képes lángra lobbantani a véres szájú román nacionalizmust,

Orbán Viktor például a Közgépben testet öltő nemzeti nagytőke magántőke fontosságáról elmélkedik. Az egész kicsit olyanra sikerült, mint amikor Selmeczi Gabriellán elfelejtik megnyomni a kikapcsoló gombot. Miközben az erdélyiek vadmagyarabbik, Viktor által erőteljesen szimpatizált fele, szimbolikus gyertyagyújtásos utcára vonulásokkal autonómiáért óbégat, a kevésbé magyarnak titulált fele pedig a parlamentben próbál érdemben tenni a romániai magyarok önrendelkezéséért,  Viktor a nemzetközi nagytőke, és az IMF elleni sikeres magyar háborúról beszél Tusványoson. Hát mit ne mondjak? Cinikus egy nemzetpolitizálás ez. Ha már minden áron annak akarják nevezni a fiúk.

Értem én, hogy nincs az a nemzetpolitikai elköteleződés, amely felérne egy választási győzelemmel, nincs az a nemzetegyesítési küldetéstudat, ami felérne a szavazati jog határokat átívelő kiterjesztésével, de vajon mennyire érdekli - nem mellesleg önfeledten vastapsoló  - kisebbségi nemzettársainkat, hogy Orbán Viktor hogyan mutat be a hétfejű sárkánynak? És egyáltalán milyen összefüggésben van ez életükkel, problémáikkal, kisebbségként való megmaradásukkal? Esetleg azt gondolja, hogy a kiterjesztett állampolgársággal már zsebrevágta őket? Szerintem kizárt: az általa szponzorált zsebpárt csúfosan megbukott két választáson, a másik meg "összeállt" az erdélyi magyarok által parlamenti képviselettel megbízott "hígmagyar" RMDSZ-szel. Ők nem biztos, hogy Tusnádfürdőn vastapsra ragadtatták (volna) magukat.

Nos, a világ közepén minden elhangzott, amit már eddig is tudtak az anyaországi magyarok, még akkor is, ha egy valaha jelentős nemzetpolitikai műhely keretében elhangzott előadásában a magyar miniszterelnök pont leszarta, hogy éppen Tusnádfürdőn van, nem Budapesten, vagy Strasbourgban egy győztes csata után. Hogy ezeknek is kéne mondani valamit, ha már ott van, ahol. De nem. Viktor megint tudatosan hazabeszélt, tudva, hogy Erdélyben, ahol az önmaga által több évvel ezelőtt felépített mítoszból máig flottul meg tud élni, tökmindegy, hogy mit mond. Tapsolnak azok így is, úgy is. Mer' az Orbán Viktor. Szép ember, jó ember ez, legyőzi a gonosz sárkányt.  A nemzetpolitikáról meg legyen elég annyi, hogy "erős anyaország nélkül nincs erős nemzet”. (Én is ettől féltem.)

U.I. Paradicsommal dobálni Orbán Viktort ugyanúgy nem elegáns formája a véleménynyilvánításnak, mint tojással dobálni Mesterházy Attilát. Úgy értem: bunkóság. Pontosan akkora jelentőséget érdemes tulajdonítani neki, mint a jóindulatúan tájékozatlan vastapsnak.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr885429445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.28. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.07.28. 12:54:46

Előtte volt pénteken reggel az mr1-en. Ízig vérig komcsi ez az ember. A rosszabbik fajtából...

Mr. Waszabi 2013.07.28. 12:56:41

Posványost akartál írni, nem? Csak ugye a meleg...

pillangószárnyú csincsilla 2013.07.28. 13:03:45

@kovi1970:

Orbán egy igazi magyar hazafi. Az elmúlt 100 év legtehetségesebb magyar politikusa. Ő az egyetlen olyan magyar politikus, aki államférfiúi adottságokkal rendelkezik.

Ezért gyűlölitek és gyalázzátok őt immár 20 éve.

ermi71 2013.07.28. 13:07:11

Meg lehet próbálni odamenni akár Mesterházynak, akár Bajnainak, akár Gyurcsánynak és el lehet ott mondani egy beszédet.Miért nem teszik? A választ tudjuk, hogy fogadná ott a nép őket. És nem 2 paradicsom landolna 3-4 méterrel előttük két 16 éves részegtől, akik azt sem tudták hol van az előre.Hanem második spanyol paradicsomdobáló fesztivál lenne.Értitek. Egy Bunol kettő.

Brix 2013.07.28. 13:11:19

Orbán kampányolni ment Erdélybe, nem érdekli az erdélyi magyarság sorsa. A román kormány regionalizációs törekvései az autonómia csorbulásával fognak járni, ezzel kellene foglalkoznia! Lassan Erdélyben is kezdik megismerni Orbánt, akit kizárólag a hatalom megtartása érdekel, nem a külhoni magyarok sorsa...

ermi71 2013.07.28. 13:20:46

@Brix: Jól tette. Miért ne használja ki az alkalmat.Ezek emberi dolgok. Nagy taktikai hibát követett el az mszp amikor nem állt be a népszavazás mellé, meg utána is folyamatosan ellene volt. Nem gondolták, hogy lesz egy alkalom amikor azok szavazati jogot fognak kapni.Most meg verhetik a fejüket a falba. Milyen jól jönne onnan nekik mondjuk 100 ezer szavazat. De még oda sem mernek menni kampányolni, mert gondolom ott sem csak Orbán hívők vannak. Az orrukat nem merik betenni erdélybe, hogy az ottani velük szimpatizálókkal mondjuk elbeszélgessenek.

Brix 2013.07.28. 13:30:43

@ermi71: Akkor azért nem állt be az MSZP a népszavazás mögé, mert jelentős volt a magyarországi elutasítása a kettős állampolgárság intézményének: 51:48 az igen és a nem szavazatok aránya 2004-ben. Ma lehet el is bukna egy új referendum erről a kérdésről...
@pillangószárnyú csincsilla: Orbánt nagyon különböző módon ítélik meg az emberek, pártállástól függően. Mindenesetre, árnyat vet karrierjére, hogy csupán politikusként, közpénzekből tett szert milliárdos vagyonra...

regress 2013.07.28. 13:32:16

@pillangószárnyú csincsilla: viktor az elmúlt száz év egyetlen elmebeteg politikusa.a szégyen az ,hogy sokan még hülyébbek, és rá szavaznak

ermi71 2013.07.28. 13:38:18

@Brix: Történelmi lehetőséget nem látta meg benne a nagy híres csoda politikus. Azt lehetett tudni, hogy előbb utóbb meg lesz adva a szavazati jog. De már jóval hamarabb elkúrták a lehetőséget, mert ez a külföldi magyarok elleni retorika már 1990 óta ment. A Törökországban élő és született román szavazhat a választáson. Az a szerb aki kint él és született, hangsúlyozom az is aki kívül született, szavazhat. Szlovákok kivételével mindenki, az osztrák, a horvát,a szlovén, az ukrán is. Ezt nem átlátni, ez nagyon nagy butaság volt.

Netuddki. 2013.07.28. 13:42:56

@pillangószárnyú csincsilla: "Ezért gyűlölitek és gyalázzátok őt immár 20 éve."

Balfasz orbánfartrollkászkám!
Gyűlöli a tököm a vajdádat! Pusztán egy érzelemmentes ténymegállapítás volt. Gondolkodásában, cselekedeteiben komcsi. Ennyi. Nem kell ehhez érzelem, hogy valaki lássa, csak némi IQ. Amiből neked szemmel láthatólag hiányod van ha véded a fideszt és a vajdádat.

"pillangószárnyú csincsilla 0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.06.05. óta tag."

U.i.: Ha fidesztrollnak akarsz látszani, akkor annak is néznek, balfaszkám...

ermi71 2013.07.28. 13:45:56

És nem népszavazásra kellett volna bocsájtani, mint ahogy azokban az országokban sem volt erről népszavazás. Egy kormányrendelettel simán megoldhatta volna. Csak lestek volna arra a húzásra az Orbánék, lépni sem lehetett volna mit rá retorikában. De nem. Azoknak nem adjuk meg mert az Orbánra szavaznak, meg utálnak minket.Ja? Utálnak minket? Ez nem beismerése annak, hogy valamit elkúrtunk? Vajon miért utálnak minket?

micsoda? 2013.07.28. 14:09:32

@ermi71: Ugyan már. Ez a kormány megetette már Őket nem szóval, hanem pénzzel is. /ezért élek sokad magammal, rosszabbul/. Arról már nem is beszélve, hogy sokan jönnek ide, és elveszik az itteniek munkáját./művészeknél/ Lehet mondani bármit, de amiért az én szüleim, és nagyszüleim dolgoztak az engem illetne.

Ja, és ott is a kettős állampolgárság ellen szavaztak ahol a betelepített székelyek nagy többségben voltak. Hiába volt újraszámlálás. Erről a jelenlegi kormány hallgat.

Ez az egész Bálványosi cirkusz arra jó, hogy minket is egymásnak uszítsanak.

vakapad 2013.07.28. 14:22:23

1./ Nem értek egyet a kettős állampolgársággal. Aki magyar akar lenni, jöjjön ide és kérvényezze (azelőtt is megkapta, ha kérte), aztán éljen itt, dolgozzon itt, adózzon itt, és szavazzon itt. Ha ott akar maradni, azt is megteheti, kulturális identitásának megtartásában az anyaország segíti. Ehhez kettős állampolgárságra nincs szükség, a szavazati jog megadását pedig pofátlan, a magyarországi állampolgárok akaratát semmibe vevő, politikai haszonlesésnek tartom, amely a romániai magyarok érzelmeinek kihasználására épül, anélkül, hogy egyébként fikarcnyit is törődne velük.

2./ Az autonómiát csak szívós, kitartó romániai(!) munkával lehet elérni az ottani magyar pártoknak. Ebben az anyaország úgy tud segíteni, hogy a lehető legjobb viszonyt ápolja Románia kormányával. Minden viszony rosszabbodás gátolja az autonómiatörekvéseket.

ermi71 2013.07.28. 14:24:20

@micsoda?: Oké de akkor a magyar fiatalok se menjenek ki Németországba, Angliába meg ilyen helyekre melózni, mert elveszik a melót az ottaniaktól. Mit olvasunk itt évek óta? "ÁÁÁ faszom kimegyek innen külföldre melózni mint a huzat"

miketbeszéltek 2013.07.28. 14:29:35

@pillangószárnyú csincsilla: Szerintem az az államférfi, aki -akár saját érdekei ellenében is- a nemzet egységén munkálkodik. Orbán tehetsége valójában a hatalom kontrollálatlan koncentrálásában mutatkozik meg, amely cél érdekében folyamatosan megosztja a társadalmat, és évtizedekre ható gyűlölködést szít magyar és magyar között. Magyarország jövőjét sok ponton beáldozza pillanatnyi céljai érdekében. Tehát sajnos pontosan anti-államférfi. Sajnos, mert azt a mérsékelt konzervativizmust, amit én képviselek elvileg Ő jelenítené meg.

ermi71 2013.07.28. 14:30:12

@vakapad: Miért hozod fel kizárólag a Romániai szavazatokat?. Nem csak onnan fognak szavazni.

miketbeszéltek 2013.07.28. 14:43:58

@vakapad: Egyetértek Veled, de a 2. pontodat sajnos naivitásnak tartom. Nyilván az öncélú, eszetlen, szavazatgyűjtési célú keménykedés csak szítja a magyargyűlöletet, de immár 4 évtized tapasztalata mutatja azt, hogy a jó viszony sem garantálja a magyarság jó helyzetét. A legjobb nyomásgyakorló eszköz egy erős tekintélyes Magyarország lenne, ahol a gazdaságot ideológia és korrupciómentesen engednénk fejlődni, illetve lennének szövetségeseink -sajnos mindenki elmartunk magunktól. Az is kétséges, hogy képviselhetjük-e egyszerre az EU ellenes nemzeti keménykedést, és ezzel együtt elvárhatjuk-e Romániától az európai nemzetiségi politikát...

miketbeszéltek 2013.07.28. 14:54:39

Egyébként a Blog szerzőjét kérdezem: Mi a szösznek kell rögtön az első mondatban egy mocskos kifejezést használni? Ezzel nem leszel se viccesebb, se hitelesebb, sőt....

vakapad 2013.07.28. 15:00:48

@ermi71:

A romániai magyar állampolgárok szavazatai MEGMÁSÍTJÁK a Magyarországon élő állampolgárok akaratát.

vakapad 2013.07.28. 15:06:48

@miketbeszéltek:

A magyarországi belpolitika milyensége, amit feszegetsz, semmilyen módon nem befolyásolja a román kormánynak a hangulatát és az érzéseit (amitől az ott élő magyarok helyzete döntő módon függ), hanem csak a két ország közötti viszony. Az autonómiát csak az ottani magyar pártok érhetik el, innen legfeljebb segíteni tudunk nekik, vagy rontani a helyzetükön (pluszmínusz 15 %). Utóbbit leginkább a magyarkodásunkkal.

vakapad 2013.07.28. 15:08:46

@ermi71:

Elnézést, elfelejtettem hozzátenni, hogy messze ők vannak a legtöbben.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2013.07.28. 15:11:28

Tamás Sándort nem kihúzták a meghívottak listájáról, hanem eleve fel sem tették. Meghívták még Borbélyt, Winklert, Antalt, Kelement, Sógort, de ők központi döntésre nem mentek el. Ott volt viszont Eckstein és Borboly. Tamás is ott volt egyébként, sétált a táborban, de ott grasszált például Brassai Zsombor is.

biobender 2013.07.28. 15:41:41

Az emberi feneketlen ostobasag bizonyiteka, hogy ugyanazok az erdelyiek vastapsolnak az orbannak amikor az eu-t pocskondiazza akik teli pofaval obegatnak az europai ertekekrol amikor a szekely autonomiarol van szo. Egy ebihal is latna, hogy a ketto nem fog menni - egy eu ellenes bezarkozott magyarorszag es europai ertekek erdelyben.

De a csavaros nepnemzeti magyar esznek ez magas.

$pi$ 2013.07.28. 15:52:50

@biobender: "az orbannak amikor az eu-t pocskondiazza"

Hogyan pocskondiázta az eu-t? Megnézted/meghallgattad te ezt vagy csak mondasz valamit?

Void Bunkoid 2013.07.28. 16:04:51

@vakapad: +1

Pont ezt mondtam mindig én is.

Vagy vállaljuk fel a kulturális támogatásukat, és semmi politika (azaz küldünk oda zenekarokat, fesztiválokat szervezünk, meg satöbbi, de SZIGORÚAN EU-s vagy magántőkéből, nem a magyar állam fogja garantálni a magyarországi magyar állampolgárok pénzéből a haccacárét), vagy akkor ja, csináljunk belőlük magyarokat, és legyenek politikai tényező, de akkor Orbán Viktor lesz szíves nem egy fekete audiban, hanem egy parancsnoki T-72-es tornyában állva elvonulni egészen Tusnádfürdőig :)

villamos alóli kacaj 2013.07.28. 16:07:12

@ermi71:
"Miért hozod fel kizárólag a Romániai szavazatokat?. Nem csak onnan fognak szavazni."
Én felhozom még a felvidékieket is:
mind a 35-t, aki a kettős állampolgárságért folyamodott!Háát igen a szlovákiai magyarok kicsit mások mint az erdélyi magyarok.
Az a 3500 aki a német és az az 1800 aki cseh állampolgárságért folyamodott már szóra sem érdemes!

miketbeszéltek 2013.07.28. 16:10:36

@vakapad: Nem a belpolitikát boncolgattam, csak azt írtam, hogy a belpolitikai vetületnek rendelik alá a külpolitikát is. De a másik állítást tartom, a gesztusaink nem mindig érték el a céljukat.

barsled 2013.07.28. 16:11:32

@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
Tehát: az egyik legsikeresebb erdélyi magyar politikust - aki jelenleg a román közigazgatás egyik legmagasabb rangú magyar politikusa - az Orbán által pénzelt, Orbán sikertelen kitartottjai által szervezett, állítólagos nemzetpolitikai fórumra nem hívják meg.
Nyilván a nemzetpolitika üdvére.

barsled 2013.07.28. 16:15:00

@Dr. Schwanzkopf Rudolf:

Tehát: az egyik legsikeresebb erdélyi magyar politikust - aki jelenleg a román közigazgatás egyik legmagasabb rangú magyar politikusa - az Orbán által pénzelt, Orbán sikertelen kitartottjai által szervezett, állítólagos nemzetpolitikai fórumra nem hívják meg.
Nyilván a nemzetpolitika üdvére.

zembertelen 2013.07.28. 16:21:42

@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
Te Rudi!
Úgy látom bennfentes vagy!
Nem elemeznéd egy kicsit a Romániában dúló magyar-magyar háborút?
Szerinted is együtt nézte a pápa-felcsút álommérkőzést a püspök meg a Kedves Vezető? Hisz azért közvetítette a Duna Tv a meccset, hogy kinn is láthassák!
Tényleg a Gyurcsány-Bajnai duó dobálta meg a mi Kedves Vezetőnket paradicsommal? Miért nem zárták le az utat mint nálunk?

gipsz.jakab 2013.07.28. 16:28:51

a dakota-kommancs rézbőrű benzűlöttek

C I G Á N Y K O D N A K

lopnak csalnak hazudnak hazaáruló nemzetvesztő országrontó
fidesmaflaálam...

csak egy néző 2013.07.28. 16:30:01

Vajon mi lenne és mennyi szavazója lenne Viktorkának Erdélyből, ha a Román kormány is hasonlóan a Szlovákiához és az Ukrajnához elvenné az adott ország állampolgárságát annak, aki felvette a magyart? Nem sok hallgatója lenne Tusványoson a posványos dumájának.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:42:53

@vakapad:

Autonómiához elsősorban erőszak kell, erőszakos viselkedés udvarias formában előadva.

Ha X akar valamit, amit Y nem akar, akkor a jó viszony nem segít. Ez alapvetően nyomásgyakorlás és udvarias erőszak kérdése.

A székely autonómiára utaltam. Az erdélyi autonómia egy baromság lenne.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.28. 16:52:23

Hajrá magyarok!
Hajrá Magyarország!
HaJRÁ oRBÁN vIKTOR!
hAJRÁ BECSÜLETES, DOLGOS EMBEREK!

(Bocs, a CapsLock miatt!)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.28. 16:54:17

@csak egy néző:
Ezek a maffiabaloldal vágyai, jól tudjuk.
Meg a kakukkoké.

Ka-kukk, ka-kukk, ka-kukk!

szuperkrumpli 2013.07.28. 17:01:29

"Viktorunkat végérvényesen elnyelte önmaga fontosságának mátrixa, és leszarja, hol és kinek beszél"

Ez így van és sajnos pont annyi agyalágyult barom fog rá szavazni amivel újra fogják választani!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.07.28. 17:28:25

Hikálok
A A A
Bayer Zsolt
- 2012. március 31., szombat
Álláspont
Hirdetés

" A hikál a hiéna és a sakál kereszteződéséből jön létre. Egyetlen előfordulási helye Budapest és környéke. A hikálok baloldali és liberális újságok szerkesztőségében élnek, valamint baloldali és liberális pártokba, szervezetekbe, egyesületekbe, Facebook-csoportokba tömörülve fordulnak még elő tömegesen. A hikálok gonoszsága, rosszindulata, aljassága határtalan. Kevés undorítóbb van a hikálnál.A hikálok falkába verődve portyáznak. Végtelenül gyávák és sunyik, ellenben rendkívül kitartóak. Ha valamit vagy valakit sikerül megragad­niuk, azt soha többé nem eresztik el. Undok vinnyogással, nyáladzva járnak a nyomában, bele-belekapnak a bokájába, marjába, egészen addig, amíg az áldozat halálosan el nem fárad, és elesik. Ha az áldozat esetleg visszamar, rúg, vagy csak ráüvölt az ocsmány csürhére, a hikálok azonnal vicsorogva visszavonulnak, és sírós hangon panaszkodnak, hogy bántják őket. Ilyenkor előszeretettel emlegetik az „emberi jogokat” meg a sajtószabadságot, s leginkább a demokráciát. A hikálok szerint ugyanis a demokrácia lényege az, hogy ők bárkit keresztre feszíthetnek, felfalhatnak, meggyilkolhatnak. "

- See more at: www.magyarhirlap.hu/velemeny/hikalok.html#sthash.Vqnafws8.dpuf

MAGATOKRA ISMTERTEK BALLIBSIK??

csak egy néző 2013.07.28. 18:11:14

@Kara kán:
Lennétek bajban baromarcú, azt hiszem. Annyi esélyetek lenne, mint mókusnak az erdőtűzben. Habár a csalást mesterien előkészítettétek.

Fejesrob 2013.07.28. 18:26:49

"Tusványos" Megértem a dühöt, nagyon nem a balliberalizmusról szólt:))))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.28. 18:36:24

@csak egy néző:
Az éhes gyesznyók makkal álmodnak. :-)
Miért nem elégedtek meg egymás makkjával?
Jííííhi-hi. :-D

csak egy néző 2013.07.28. 18:48:40

@Kara kán:
Buzikám gondolom neked elég a vezéredé.

Kövér László аkinek ömlik a fos a szájából 2013.07.28. 19:01:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tudod mi liberálisok nem nagyon toleráljuk a másik véleményét.
Különleges anyagból vagyunk gyúrva.

WLaci 2013.07.28. 19:10:41

Szerintem az van, hogy a komcsik elnyomták ezt a nemzeti tematikát, Erdély, kisebbségek, stb. Tehát jó, hogy ez visszajött. CSAK most már kezd unalmas lenni, különösen, hogy a gazdaság meg döglődik (nem úgy, mint mondjuk Romániában vagy Szlovákiában), meg hogy ilyen Német meg Tőkés szerű múmiák foglalkoznak vele. Faszt érdekel a nemzetpolitika 2013-ban.

Fejesrob 2013.07.28. 19:23:26

@WLaci: Kibaszott egyszerű, nézz más csatornát. Másokat viszont érdekel.

miketbeszéltek 2013.07.28. 19:31:23

@Fejesrob: "Megértem a dühöt, nagyon nem a balliberalizmusról szólt"
És sajnos nem is a nemzet érdekeiről szól, hanem egy szűk elit hatalomban maradásáról, bármi áron...
A túlzott hatalom egyébként a realitásérzés teljes elvesztésével szokott járni....

miketbeszéltek 2013.07.28. 19:36:40

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
A töménytelen dilettantizmus, korrupció, irrealizmus ellen lázongó józan gondolkodást csak minden másként gondolkodó egyre dühödtebb, egyre gyűlölködőbb becsmérlésével tudjátok csak magatokban elnyomni.

vakapad 2013.07.28. 20:22:14

@WLaci:

A komcsik nem nyomták el a "nemzeti tematikát", csak nem hajszolták túl, mint a jelen kurzus, és a szent nevében se mentek neki senkinek. Persze, ha nekik is csak az maradt volna ...

zobod 2013.07.28. 20:41:41

Azért szárszói panoptikummal összevetve, ég és föld. A románok elől meg nem az asztal alá kell bújni, a velük való viszonyt alapja nem lehet, hogy önként térden csúszunk, mint ahogy az balliberális körökben igen népszerű megközelítés volt.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2013.07.28. 21:01:53

@barsled: Pontosan. Esetleg nézz utána, hogy miért.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2013.07.28. 21:04:25

@zembertelen: Meccsről nem tudok, a dobálás két részeg fiatal (egy fiú meg egy lány) műve, elvitte őket a rendőrség, a fiú pénzbírságot kapott, a lány figyelmeztetést. Nem tudták megmagyarázni, miért dobáltak. Vélhetően nem bírtak magukkal, semmi politikai felhangja nem volt.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2013.07.28. 21:06:17

@barsled:

"Orbán sikertelen kitartottjai által szervezett, állítólagos nemzetpolitikai fórum"

Németh Zsolt, mint sikertelen kitartott? Te tudod egyáltalán, kik a szervezők?

WLaci 2013.07.28. 21:14:43

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Öööö lemaradtam valamiről? Letett az illető az asztalra valamit? Mármint tudod a piacon? Vagy esetleg egy sikertelen kitartott, aki a 70es éveket idéző ujjatlanjában államtitkároskodik az én pénzemen évtizedek óta?

barsled 2013.07.28. 22:06:45

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Különösképpen nem érdekel,hogy kik a szervezők, mindenütt TTT nyilatkozik, az ő sikereiről keveset, sikertelenségeiről sokat tudunk, és ő nyilvánvalóan Orbán-kitartott. De ha neked jobb, elismerem, hibáztam.
így helyes: Orbán sikertelen és sikeres kitartottjai.
Így megfelel?
Bár, azért mesélhetnél Németh Zsolt politikai sikereiről, különösen a nekünk legfontosabb EU ügyekben, kiemelve a 2010-2013. közötti időszakot. (A nemzetpolitikai sikerekről most ne ejts szót, hiszen azért személyesen a főnök, és utána Semjén lovag, és hobbi állatgyilkolász, valamint gondolatlopkodó felel.)

micsoda? 2013.07.28. 22:37:46

@ermi71: OK! Csak ott védik a hazai munkavállalókat. Nálunk meg Ők a szegény határon túliak. Már annyian vannak, hogy tudják egymást a továbbjutásban segíteni. Lásd, a Nemzetit.

miketbeszéltek 2013.07.28. 22:48:53

@vakapad: "A komcsik nem nyomták el a "nemzeti tematikát"" Dehogynem. Az internacionalizmus a Moszkva kegyelméből fennálló rendszer stabilitásának az alapja volt nálunk. Viszont Ceaușescu rendszere nacionalista jellegű volt, ezért is volt sajátos a kétoldalú viszony.

nu pagagyí 2013.07.29. 06:37:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Bayer Zsolt pontos leírást adott saját munkásságáról. Ismeri a témát, hiszen ez az élete:

Nyáladzva lohol a falkavezér után, még a cikkcakkokat is hűen leköveti. Lelkes csaholással jelzi háláját, ha neki is marad a koncból. Vadászatokon, ha megpillantják az áldozatot az ő feladata, hogy belemarjon. Ha egyszer belemélyesztett a fogát a zsákmány inába nem ereszti, kullancsként tapad rá. De sohasem ölne, az a vezér privilégiuma. Mikor megpihennek a kimerítő vadászat után, álmodni is szokott. Álmában csak ő, az ötös számú tagkönyv birtokosa az igazi hős, aki tudja mik a falkavezér rejtett gondolatai, csak ő tudja elég hűen szolgálni, mindenki más csak a zsíros cubákért kelleti magát.

barsled 2013.07.29. 07:49:29

@nu pagagyí: Azért ezt se felejtsük ki:
Amikor B.Zs.álmodik (álomvilágban él), akkor is rettentő hülyeségek lopakodnak az agyába, lásd "írodalmi", és a napi acsarkodáson túli média-munkásságát: pl.: amerikai, orosz, magyar utifilmek, stb. (de azért a zsíros cubákért szeret a legjobban hikálkodni.)
süti beállítások módosítása