A rendszerváltás hóhérai

H_A Címkék: tüntetés rendszerváltás demonstráció ellenzék MSZP Orbán-kormány Szanyi Tibor Demokratikus Koalíció2013.06.26. 12:01

A Farkasházy Tivadar szárszói mellékhelyisége által elhíresült hétvégi balliberális dzsembori után újra kesernyés szájízzel vehettük tudomásul, mire képes, és minőségében milyen szintet bír megütni egy - állítólagos rendszerváltást előkészítő - ellenzéki megmozdulás. Amelyet ezúttal Budapestre, a Vértanúk terére projektáltak. 13 párt és civil szervezet - köztük az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Fodor Gábor-féle Liberálisok és a Hálózat a Tanszabadságért az Orbán-kormány leváltására alkalmas demokratikus egység létrehozásának jegyében hirdetett meg demonstrációt.

13 pártnak és civil szervezetnek sikerült „több száz” embert összegyűjtenie. Számomra nem derült ki, hogy kétszázat, vagy kilencszázat, de a Magyarországon állítólag valósan létező félelem, kiábrándultság, düh és elkeseredés vonatkozásában szánalmasan szerény teljesítménynek nevezném.

Annál is inkább, hogy Kun Béla, Rákosi és Orbán Viktor hóhérozása levitézlett politikusok tolmácsolásában egyáltalán nem egyenértékű a hőn áhított rendszerváltásra vonatkozó pragmatikus, és hiteles megoldások, hogyanok megfogalmazásával. Az a baj ezekkel a bográcsgulyásozással egybekötött vidéki hőbörgéseknél is kevesebb ember ingerküszöbét elérő megmozdulásokkal, hogy hiányzik belőlük az erő, a koherencia, a meggyőzésre való képesség. Mert az nem jövőkép, és nem komolyan vehető ígéret, hogy le kell váltani a gonosz Orbánt.

Szanyi Tibor szájából azt hallgatni, hogy 2014-től demokratikus erők fognak kormányozni, lesz mit enni, lesz hol lakni, "még az orbanditáknak is lesz hol laknia", groteszk pillanatképet fest egy megújulásra képtelen, megkövesedett gondolkodásmódról, a félreállni képtelen, önkritikát gyakorolni alkalmatlan slamposságról és trivialitásról.  Attól tartok, hogy ez a stílus, ez a hangnem egyáltalán nem vonzó a ténylegesen hezitálók, bizonytalanok, politikától elfordult tömegek számára. Ezzel nem lehet a váltáshoz szükséges erőt, tömeget meggyőzni.  

mszpdk.jpgEz lenne a az Orbán-kormány leváltására alkalmas demokratikus egység?

fotó: www.hir24.hu

Éppen ezért nem nehéz kitalálni, hogy a Bajnai Gordon-féle Együtt2014 miért maradt távol ettől a demonstrációtól, azt hiszem, a helyükben én sem égettem volna magam a „hatalmas” tömegben. Az más kérdés, hogy így viszont újabb, hatalmas káoszt sejtető kérdések merülnek fel az ellenzéki tábort illetően: hogy is van ez az összefogás, ki kivel fog össze, és ki kitől határolódik el, mikor és miért? Hogy Mesterházy Attila milyen megfontolásokból adja a nevét, és pártja nevét ezekhez a bohóckodásokhoz, amelyek a Szanyi Tibor-féléknek biztosítanak rivaldafényt, azt viszont végképp nem értem. Remélem neki megvannak a kőkemény érvei még akkor is, ha majdnem biztos lehet benne: ez az érthetetlen szerepeltetés sokkal többet árt, mint használ bármiféle kormányváltásnak.

Nem utolsó sorban, ha végignézünk a fotókón, egy dolog tűnik szembe már megint: nincsenek sehol a fiatalok, viszont túl van reprezentálva a 60+ kategória, a Kádár-rendszerre „akkor voltunk fiatalok” típusú nosztalgiával gondoló korosztály. Amivel alapvetően nincsen baj, azonban sokat elmond ennek az egész projektnek a jövőjéről, életképességéről.

Összességében tehát úgy látom, hogy a korábbi vérszegény próbálkozásokhoz hasonlóan, a jelen demonstráció is a teljes kontraproduktivitás jegyeit hordozza magán. Azt látom, hogy ezeket az álszervezetek, álcivilek, vagy éppen háromtagú Facebook-csoportok részvételével megszervezett, az ellenzéki pártokat is megosztó tüntetéseket egyáltalán nem kellene erőltetni. Azért, hogy a szabad ég alatt tető alá hozott, egy kihelyezett-összevont pártvezetőségi gyűléssel kábé azonos számú érdeklődőt vonzó happeninget összedobjunk, még felkelni sem érdemes. Nem hogy szónokolni arról, hogy 2014 után, - mikor (újra) mi jövünk! -  kolbászból lesz a kerítés. (Úgy rémlik, hallottunk már ilyet, és nem lett kolbászból a kerítés.)

Szóval több százan, két óránál is többet tüntettek és hóhéroztak Budapesten a Vértanúk terén. Ez a mai ellenzék (meghatározó részének) mozgósító ereje és hitelessége. Ez az a kritikusnak egyáltalán nem nevezhető tömeg, amely mellett a csendes többség mély álmát alussza. Mert a csendes többség úgy látja, ezzel az ellenzékkel nem lehet leváltani a kormányzó pártot. Azok pedig akik ma nyakukon kidagadt erekkel hóhéroznak, tulajdonképpen így válnak a rendszerváltás hóhéraivá. Mert ezt így nem lehet csinálni.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr995378840

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyere haza, Mikkamakka! 2013.06.27. 10:45:49

Sok százezer Mikkamakka hagyta már el a négyszögletű kerek erdőt, mert azt hitte, hogy máshol kolbászból van a kerítés, mézeskalács a házikó, és kemény, áldozatos munka helyett elegendő benyúlni az aranytojást tojó tyúk segge alá, de talán még az is, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.06.26. 19:33:50

"csendes többség úgy látja, ezzel az ellenzékkel nem lehet leváltani a kormányzó pártot."

Pontosítanék: ezzel az ellenzékkel nem ÉRDEMES leváltani a kormányzópártot.

H_A 2013.06.26. 19:38:48

@Husz_János_Puszita: Tökéletesen igazad van. Nem találtam meg a legszerencsésebb megfogalmazást, de igen, erre gondoltam. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.26. 19:43:44

A tanulság szerintem: a lengyel modellre van szükség Mo-n. Ott ugyanis a helyi Fideszt nem a baloldal győzte le, hanem egy jobboldali konzervatív-liberális párt. Azaz 2014-2018 után szükséges lenne egy Fidesz-ellenes jobboldali párt kialakítására. A baloldal kompromitálódott, nincsenek ötletei, s képtelen nyerni. Ellenben egy új jobboldali párt erre képes lehet.

H_A 2013.06.26. 22:00:51

Egyetértek az előttem szólókkal, bár kicsit félve nézek arra a jobboldalra (is). Úgy tűnik, mintha nem vernék le egymást a potenciális konzervatív pártalakítók.

Husz_János_Puszita 2013.06.26. 23:20:38

@autognomia:

Ángyán gründolhat egy kisgazda pártot esetleg, de illúzióim nincsenek. Elenyésző a jobboldali beállítottságú szavazó, ha a nacionalizmust kivesszük a képből. Szinte teljes a kapitalizmus ellenesség, az államfüggés. Nem túl biztató jövő elé nézünk.

Fejesrob 2013.06.27. 10:46:43

Baloldalról jobboldalt. Ezek a ballibsik tényleg mindenre képesek. Na ez nem fog menni, túl sok az ismerős arc.

Ne érdekeljen! 2013.06.27. 10:50:40

Amíg Szanyi, Mesterházy meg Gyurcsány létezik, addig jóérzésű ember szerintem nem szavaz sem az MSZP-re, sem a DK-ra.

Nem tudom Bajnai mit vár ettől az egésztől. Az ország fele utálja őt, úgyhogy eleve nem szavazna rá. A maradék 30%-a, meg utálja a maszopot, úgyhogy nem szavaz az összeborulásra még akkor sem ha egyébként Bajnait bevállalná.

Fodor Gábor? Muhaha... reggeli poénnak jó volt.

rockjano 2013.06.27. 11:00:09

Na emberek …és akkor maradjon a Fidesz??????

Mert ugye az lesz ha ezek vagy ezek valamilyen kombinációja nem….

Ahogy a gazdaságot nézem ezek akármennyire is akarják nem tudnak olyan rosszak lenni mint a most hatalmon lévők…
Körülöttem lassan minden kisvállalkozó tönkremegy…

Lehet álmodozni valamilyen fideszt leváltó jobboldali pártról az igazság az hogy senki nem fogja megcsinálni (meg orbánék persze nem is engednék) meg ha valaki meg is akarná annak már most léteznie kéne hogy esetleg 2018-ig megerősödjön.

Ezt a kormányt CSAK a baloldal-liberális szövetség válthatja le, az hogy nincsenek túl jó állapotban az igaz…

Mi ezt érdemeljük, ilyen jobb és baloldalt….

Peterpapo 2013.06.27. 11:13:26

@Fejesrob:

Igazad van, ezek a ballibsik mindenre képesek. Orbán is átment a jobboldalra, miután látta,. hogy a Szadesz mellett nem tud labdába rúgni.

Peterpapo 2013.06.27. 11:20:52

A blog írójának: Ha megnézed az ilyen jellegű tüntetéseket, akkor azt látod, hogy szinte csak idősek vannak ott. Ez azért van, mert ők érnek rá ezekre elmenni. Fiatalokat akkor látsz, ha valami balhé várható. Elvileg nem is emlékszem, hogy a Jobbik által szervezetteken kívül látsz-e máshol fiatalokat, vagy nagy részt fiatalokat. A békemenetben sem voltak túl sokan, ha az emlékezetem nem csal. A többivel egyetértek. Siralmas a mostani kínálat a választható pártok között.

Fejesrob 2013.06.27. 11:21:27

@Peterpapo: Vagy inkább Orbánék hatalomért, pénzért nem paktáltak le a kommunistákkal. Az SZDSZ viszont igen.

Orbán nyilván jól ismerte a liberálisokat és a kommunistákat is, tudhatta, ezek hosszabb távon nagyon szépen lenullázzák magukat. Így is történt.

Lencsés István 2013.06.27. 11:24:52

Az ORBÁN - kormány 2018 - ig 100 % hogy nem lesz leváltva .

tarackos 2013.06.27. 11:27:51

A képek megtévesztők. Elsőre azt hinné az ember, hogy a békemenetet látja aztán rájön ez a vörös nyugdíjas tagozat.

Peterpapo 2013.06.27. 11:33:20

@Fejesrob: Ez is lehet.

Meg az is, hogy észrevette, hogy a jobboldalt semmi perc alatt be tudja darálni és így konkurencia nélkül csak be tud ülni a bársonyszékbe, ahová gyermek kora óta vágyott.

A lényeg, hogy ezek a ballibsik mindenre képesek a hatalomért. Vagy lepaktálnak, vagy hirtelen világnézetet váltanak. Végül is az a lényeg, hogy bárhogyan is, de jusson hely a húsos fazék mellett.

Peterpapo 2013.06.27. 11:34:15

@Lencsés István:

Most nagyot mondtál. Öblítsél!

Netuddki. 2013.06.27. 11:39:47

Fikázni a legkönnyebb. Csinálj jobbat B+! Neked is ott a lehetőség...

rockjano 2013.06.27. 11:46:13

@Lencsés István: Lehetséges, de abba beledöglünk….

Fejesrob 2013.06.27. 11:46:37

@Peterpapo: Te ott vagy tévedésben, hogy azt gondolod, egy baloldali pártnak olyannak kell lennie mint az MSZP, egy liberálisnak pedig olyannak mint az SZDSZ.

1001nappal 2013.06.27. 11:47:18

@kovi1970:
Neked is, B+! :-) Lássuk, mire jutottál eddig!

Peterpapo 2013.06.27. 11:51:34

@Fejesrob:

Te vagy tévedésben, mert én egyáltalán nem ezt gondolom. Sőt! Abban is biztos vagyok, hogy egy jobboldali, konzervatív párt nem olyan, mint a Fidesz.

sanyix 2013.06.27. 11:54:09

@rockjano: ha más nincs, akkor maradjon, legalább van esélye hogy addig kiéhezik a "bal" oldal, és keresnek más szórakozást... így már csak a fideszt kell eltűntetni utána.

"Ahogy a gazdaságot nézem ezek akármennyire is akarják nem tudnak olyan rosszak lenni mint a most hatalmon lévők…"

Dehogynem tudnak... Mindig tudtak, minden egyes választás előtt ez megy "ááh ezeknél már semmi nem lehet rosszabb", 2010-es választások előtt is is jól emléxem hogy ez ment. 2006-ban 2002-ben, 98-ban és valszeg 94-ben is...
És mindig egyre rosszabb és rosszabb lett. Az új kormány mindig onnan folytatja ahol az előző befejezte.

órarugógerincű felpattanó 2013.06.27. 11:54:53

@rockjano: válts valami olyanra, ami értékesíthető, ha már nem jönnek a maszops megrendelések, mert jövőre nemigen jönnek vissza. pölö vízszerelő, burkoló, ezek jól mennek most is.

1001nappal 2013.06.27. 11:58:36

@órarugógerincű felpattanó:
A fenét mennek jól. Ugyanúgy vegetálnak, ahogy a többi szakma.

órarugógerincű felpattanó 2013.06.27. 11:59:22

Be vannak táblázva akiknél próbálkoztunk három napi munka leszervezése több mint egy hét volt.

1001nappal 2013.06.27. 12:03:29

@sanyix: Ha 2014-ben a Fidesz nyer, akkor a nép erősíti meg a fideszes politikai módszereket. A magyarokról állítana ki nagyon gyenge bizonyítványt. Hiába tenne jót a baloldalnak egy ilyen eredmény, ha közben a magyar demokráciát évtizedekre vetné vissza.

Fejesrob 2013.06.27. 12:08:33

@1001nappal: Na most az itt senkit nem érdekel, hogy te vagy akár Reding, mit szól akkor, ha 2014-ben is a Fidesz nyer.

El ne add már, hogy ezek a külföldi közvélemény:)

Fejesrob 2013.06.27. 12:09:50

@Peterpapo: Én egyet várok el bármelyik párttól. Nemzeti legyen. Csökkentse a külföldi gazdasági és politikai befolyást egy normális szintre.

Felőlem ezen belül lehetne akár libsi is.

Peterpapo 2013.06.27. 12:17:57

@Fejesrob:

Én meg azt várom el, hogy az itt élő emberekért tegyen, és azok érdekeit nézze. És az embereken keresztül az országért. És ettől mindegyik jelenlegi párt egyformán messze áll. Csak a Fideszben van egy Orbán Viktor nevű ember, aki az összes közül a legtöbbet árt az országnak és ezáltal az embereknek.

pástétom 2013.06.27. 12:20:16

Nem baj, majd a tucatnyi pm-es sátorozós múmia megválta a világot.

1001nappal 2013.06.27. 12:20:52

@Fejesrob: Csöppet sem érdekel a külföldi közvélemény. A magyar demokrácia érdekel. Amit még csak fokozatosan ver szét a Fidesz. Ha 2014-ben győz, egy lendülettel számolhatja fel a maradékot.

sanyix 2013.06.27. 12:22:05

@1001nappal: a magyarok, már többször kiállítottak gyenge bizonyítványt merthogy nem voltak képesek rendszert váltani 24 év alatt... ez nem lenne újdonság.
A demokrácia pedig vissza van vetve, a fityisz-maszop-szadesz koalíció együtessen tett ezért.
Egyébként a fityiszt és a ballibet is ugyan azok az keresztapák, érdekcsoportok irányítják, úgyhogy igazából mindegy. Látható hogy a fontosabb lenyúlós kérdésekben megvan a "nagykoalíció".

Állítsuk meg a ......... 2013.06.27. 12:27:53

Hagyjuk már, nem kell mindent a békamenethez hasonlítani, ahol az átprogramozott agyú droidok vonulnak orbán védelmében.

kvadrillio 2013.06.27. 12:28:58

..merazúgyvaaan...hogy 10, tíz...ember összeállt, mint a kovászosuburka, hogyasszonygahhh...ők együtt 2014 lesznek. van bennük egy Bajnai meg a Juhász-drogos Peti..., occt képvisellők és miniszterelnökökkk akarnak lenni !
Így..., EGYÜTT !..ÉN MEG LESZA.ROM ŐKET !..HOGY ők MIT AKARNAK !
DE ! 2 FARKÚ KUTYAPÁRT AZ NEM LEHET EGYÜTT, MERT 1 GHYÜTTMENT KUTYÁNAK NEM LEHET 2 FARKA ! avagy... a zország legokosabbjai megállapították: 2 FARKÚ KUTYA PEDIG NEM LÉTEZIK, NINC S ! EZÉRT PÁRT SEHH LEHET BELŐLEH ! EGYÜTT SEH !!!
...HÁÁÁÁÁÁ.... qígy megy eza politizálás mostanság nálllunk....aMagyarországon !

1001nappal 2013.06.27. 12:29:13

@sanyix: A jogállamiság szempontjából nem lehet egy kalap alá venni a jelenlegieket és a régebbieket. Egyébként pedig Gyurcsányon kívül mindenkit elzavartak a választók, mielőtt ismételhetett volna. Ha a Fidesz ismételhet, az tragikus változás lesz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.27. 12:29:32

13 szervezet akik képesek leváltani???

nem 13, de 2 nincs köztük, nagy része pusztán vicc, mint a kétfarkú kutya párt, csak nem tudják magukról a kutyásokkal szemben.

kvadrillio 2013.06.27. 12:29:37

@kvadrillio: ..mer MI..., ENNYIRE TELE VAGYUNK TEHECCSÉGEKKEL !!!:o)(

sanyix 2013.06.27. 12:33:13

@1001nappal: dehogynem lehet, sőt. Gyurcsány idejében lett bevezetve az első szólásszabadságot korlátozó törvény.
Mindenképp tragikus változás lesz, ha nem jön leváltani valamú ÚJ oldal, remélhetőleg a tragikus változás a pártembereknek lesz csak tragikus, akiket felhúznak a lámpavasra, vagy meglincselnek...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.27. 12:42:44

@tarackos: Csak a nyugdíjasok érnek rá politikai megmozdulásokra kimenni és bennük él még a kommunista reflex, hogy ki kell menni az utcára, ha a párt azt mondja.

Lencsés István 2013.06.27. 12:43:27

@Peterpapo: Tényt írtam , ami zavar téged , de az nem az én bajom . :) ;) :D

@rockjano: Nem lehet , hanem biztos , és ha a jóba beledöglesz , akkor csak sajnálni tudlak ....

Peterpapo 2013.06.27. 12:45:51

@Lencsés István:

Igen tudom. Ezt mindenki tudja, ezért is írtam, hogy nagyot mondtál. Az hogy te ezt leírtad nem zavar, csak maga a tény, hogy sajnos tényleg nem lesz leváltva ez a mocskos társaság. Na ez is egy tény. Mármint hogy ez egy mocskos társaság.

Fejesrob 2013.06.27. 12:53:23

@1001nappal: Ezt a "demokráciát szétveri a Fidesz" soha nem értettem. Nem lehet elmenni szavazni?

Gondolod Bajnai azért népszerűtlen mert a demokráciát szétveri a Fidesz?

Ha nekem nem tetszik Orbán és mindenképp Bajnaira akarok szavazni, 2014-ben elsétálok a szavazófülkébe és behúzom Bajnai mellé az X-et.

Szerintem akkor demokratázz, ha ezt akarja valaki megakadályozni.

2010-ben én Orbánékra szavaztam. A tv. felhatalmazza Orbánékat, hogy 2/3-ot igénylő változtatásokat hajthasson végre. Orbánékat inkább meg kell dicsérnem, mert ellenzékével nem erőszakos. Természetesen az, amit a Jobbikkal művelnek, egyre jobban aggaszt.

Lencsés István 2013.06.27. 13:06:56

@Peterpapo: Miért lenne mocskos ? :O Ha a sok jó amit tesznek , neked mocskos , az elég érdekes .... Ja és anonimnak ( azaz neked )sose lesz tényed ....

Peterpapo 2013.06.27. 13:17:46

@Fejesrob:

Az baj, ha nem érted. Szavazni elmehetsz, csak az nem mindegy, hogy mi alapján fogják számolni a szavazatokat. Mert ugye a szavazókerületeket is átírták úgy, hogy mindenhol tutira ők nyerjenek, Na ez a demokrácia szétverése. Meg a sok hasonló "apróság". Bajnai pedig nem népszerűtlen, csak nem annyira népszerű, mint Ovi. Ovit többen szeretik, de többen is utálják, ebben biztos lehetsz.

Peterpapo 2013.06.27. 13:20:27

@Lencsés István:

Azért mert szemétládák és eddig semmi jót nem tettek nekem. Igazából saját magukon kívül senkinek sem tettek eddig jót. Csak ártottak. Pontosan annyira vagyok anonim, mint te. :) A ténykérdés, pedig egy ici-picit sem múlik ezen. Te kis ál-Lencsés. :) Úgy vagy te Lencsés István, ahogy én. ;)

1001nappal 2013.06.27. 13:25:29

@Lencsés István:
Szép dolog tőled idejárni, levezetni a frusztrációdat. Jobb, mintha a családot vernéd. De azért visszavehetnél kicsit, mert a többség nem rád kíváncsi, hanem a blogbejegyzésről szeretne eszmét cserélni.

1001nappal 2013.06.27. 13:28:17

@Fejesrob:
A 4 évenkénti szavazás lehetősége még nem demokrácia.

Fejesrob 2013.06.27. 13:28:51

@Peterpapo: Elmondanám, hogy a szavazó kerületeket minden párt átírja. Sőt, nálunk a kerületben az MSZP-SZDSZ kezdte el.

Kis különbségnél szerintem számít, nagynál nem.

Na ja, Bajnai nem népszerűtlen, csak nem olyan népszerű mint Orbán:)))

Fejesrob 2013.06.27. 13:30:28

@1001nappal: Miért ne lenne az? A demokráciának alapvetően két fontos ismérve van:

1. Bárki alakíthat pártot, ami elindulhat a választásokon

2. Rendszeres időközönként titkosan lehet szavazni ezekre a pártokra.

Melyiket hiányolod?

Peterpapo 2013.06.27. 13:49:50

@Fejesrob:

Ebből is látszik, hogy egyedül a XIII. kerületben nem tudtak győzni, pedig nagyon erőlködtek. :)

Ezt jobbosoktól tanultam. A 2002-es választási buktánál mondták, hogy nem vesztettek, csak kevesebb szavazatot kaptak. :)

1001nappal 2013.06.27. 13:52:52

@Fejesrob:
Komolyan vehető forrás a demokrácia (szerinted) két ismérvéről??? Én kissé összetettebb definíciókat ismerek.
De az első feltételednek élből nem felel meg a jelenlegi rendszer. 4k!, KFKP, Együtt 2014. Hónapok óta akadályozza az ex-fideszes Polt Péter vezette ügyészség a pártok bejegyzését. A jogok biztosítását ugyanis csak akkor lehet létezőnek tekinteni, ha megfelelnek az aktualitás feltételeinek is. Ez alapvető jogelv. Vagyis akkor létezik csak szabad pártalapítás, ha akár egy-két hónappal a választás előtt alapított párttal is el tudok indulni a választáson. (Az ésszerű választás-eljárási határidők függvényében.) Ez jelenleg nincs így. Vagyis még a saját feltételrendszered szerint sincs demokrácia.

Fejesrob 2013.06.27. 13:57:28

@1001nappal: A pártok bejegyzését nem Polt, hanem a tv. szabályozza.

"Vagyis akkor létezik csak szabad pártalapítás, ha akár egy-két hónappal a választás előtt alapított párttal is el tudok indulni a választáson."

2006-ban így volt?

Egyébként ezek már technikai dolgok. A lényeg a két pont amit leírtam.

Fejesrob 2013.06.27. 13:59:00

@Peterpapo: Én pedig azt tanultam a ballibsiktől, hogy valójában ők győztek, hiszen azok is rájuk szavaztak, akik otthon maradtak. Azon logika alapján, hogy ezek nem szavaztak a fideszre:)))

1001nappal 2013.06.27. 14:04:51

@Fejesrob:
Már ne haragudj, de teljes jogi analfabetizmus, amit írsz.
A pártok bejegyzését a bírói és az ügyészi gyakorlat szabályozza. A törvény csak egy keret. Ha nem hiszel nekem, hívj fel egy bejegyzést végző bírót vagy ügyészt.
A bejegyzési folyamat időtartama nem technikai, hanem alapjogi kérdés.
2006-ban akár egy hét alatt be lehetett jegyeztetni egy pártot.
Van még kérdésed?

Peterpapo 2013.06.27. 14:13:18

@Fejesrob:

Én meg azt tanultam a Fidesztől, hogy ők az egész néptől kapták a felhatalmazást a 2/3-os kormányzásra. Az ő logikájuk alapján tehát még azoktól is, akik nem rájuk szavaztak. Azért ez sem rossz mi? :)

Kivlov 2013.06.27. 14:58:43

@Husz_János_Puszita:

"ezzel az ellenzékkel nem ÉRDEMES leváltani a kormányzópártot. "

Itt a lényeg.

csavari 2013.06.27. 15:00:11

@rockjano:

Remélem, hogy soha az életben nem fog többé hatalomra kerülni bolsevik zsidó liberális söpredék!

Brix 2013.06.27. 15:01:13

A fidesz-közeli politikai -gazdasági elit röhög a markában, mivel az ellenzék képtelen fogást találni, ezen a velejéig korrupt, tisztességtelen bandán. Ha 2018-ig hatalmon maradnak, akkor folytatódik a társadalmi különbségek, a kiszolgáltatottság növekedése és a már említett réteg további gazdagodása.
A legnagyobb probléma, hogy a fiatalok elhagyják az országot, és nem lesz aki elzavarja a regnáló hatalmat
A fidesz -maffia az ország minden erőforrását a maga befolyása alá vonta és a saját gazdagodására használja , ezért minél hamarabb buknak, annál jobb az országnak!

Jock Ewing 2013.06.27. 15:08:09

@Peterpapo:

Demokrácia = a többség akarata

Fejesrob 2013.06.27. 15:12:39

@Jock Ewing: Ja, úgy nagyon röviden. De nem értik meg, pedig én mióta itt vagyok az indexen, nem kevés év, azóta kizárólag ballibsi oktatta a többit demokráciából.

Ha a nép olyan elégedetlen lenne Orbánékkal mint Gyurcsányékkal, akkor kifejezné a véleményét.

Nem Farkasházy és Heller, hanem a nép.

1001nappal 2013.06.27. 15:20:13

@Fejesrob:
Merthogy a jobboldal kifejezte? Érdekes, hogy amikor Budaházyt bebörtönözték, egyből a negyede fejezte ki. Tanulság: Budaházy = nép. :-)

Fejesrob 2013.06.27. 15:25:41

@1001nappal: Ez nem tudom hogy jön ide? Írtam volna én azt, hogy a negyede?

1001nappal 2013.06.27. 15:39:52

@Fejesrob:
Látom, képtelen vagy értelmezni az iróniát. :(
2006 környékén nem a nép fejezte ki az elégedetlenségét, hanem a Budaházy által szervezett néhány ezer fős alakulat. Amikor Budaházyt bebörtönözték, hirtelen megcsappant a tömeg létszáma és a tüntetések gyakorisága. Arra próbáltam felhívni a figyeled, hogy egy szélsőjobbos városi extrémsportos alakulat nem egyenlő a néppel.

Lencsés István 2013.06.27. 17:27:41

@Peterpapo: Nem szemétládák . Neked is , ahogy mindenkinek , jókat tettek , csak nem akarjátok észrevenni , vagy nem látjátok , ez a rosszabb . Nekem meg az ország többségének csak jót tettek . Te anonim vagy , mert nem Peterpapo van a személyidben , nekem viszont Lencsés István van a személyimben . Ha nem hiszed el , hogy ez a nevem , az nem az én bajom . :) A tény pedig ezen múlik leginkább úgyis te például most névtelenül hazudtál ( amit már sokáig nem tehetsz meg ) én meg névvel mondok igazat , szóval ennyit erről . :) ;)

@1001nappal: Nem vagyok frusztrált , tehát hazudsz , ráadásul fosva . Ha nem vagy rám kiváncsi , minek írsz rám ? :D Kicsit ( nagyon ) önellentmondásos vagy . :D Én is a blogbejegyzésről írtam , ráadásul tényt .

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.27. 17:50:24

@Fejesrob: A demokrácia fontos ismérve még, hogy az állam nem részesít előnyben bizonyos pártokat, nem támogatják állami pénzekkel az egyik párt kampányát és tiltják ki a másikat a parlamentből...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.27. 17:52:51

@Fejesrob: A ballibek és a narancsosok is úgy próbálják eladni a történteket, mintha rájuk szavazott volna az is, aki otthon maradt :)

Peterpapo 2013.06.28. 07:45:15

De azok. Eddig többet ártottak az országnak, mint amennyi jót tettek. Nem nem akarjuk észrevenni, hanem látjuk. Ha te nem látod, az nem az én bajom. :)

Majd, ha bescanneled a személyid, el fogom hinni, hogy ez a neved. :) És te hazudsz, mert én nem hazudok, méghozzá álnéven. :) Szóval ennyit erről. ;)

1001nappal 2013.06.28. 11:42:46

@Lencsés István:
Ha nem vagy frusztrált, miért szemetelsz tele minden blogot a trágárságaiddal?

Lencsés István 2013.06.28. 11:54:47

@1001nappal: Nem mindig trágárkodok , csak akkor amikor már okom van rá . ( Azaz nem jut el az anonimokhoz a tény . ) Neten meg nem lehet szemetelni .

pocaklakó minimanó 2013.06.29. 22:16:24

@Peterpapo:

"Szavazni elmehetsz, csak az nem mindegy, hogy mi alapján fogják számolni a szavazatokat. Mert ugye a szavazókerületeket is átírták úgy, hogy mindenhol tutira ők nyerjenek, Na ez a demokrácia szétverése."

Ha annyian akarják, hogy elmenjenek a fenébe, akkor nem számít, hogy rajzolják át a szavazókörzeteket (ami amúgy teljesen legitim dolog). Ha viszont nem akarják, hogy elmenjenek, akkor maradnának az át nem írt szavazókerületek mellett is.

pocaklakó minimanó 2013.06.29. 22:17:09

@Peterpapo:

"...és eddig semmi jót nem tettek nekem."

Proletármentalitás.

pocaklakó minimanó 2013.06.29. 22:19:37

@Brix:

"A legnagyobb probléma, hogy a fiatalok elhagyják az országot..."

A folyamat 2004-ben indult meg komolyabban és nagyobb mértékűre 2008-2009 tájékán váltott.

Akkor senki nem sikoltozott.

Na de most!

Peterpapo 2013.06.29. 23:58:33

@Jock Ewing:

Valóban. Csak azt is hozzá kellene tenni, hogy a kisebbség jogai ne sérüljenek közben.

Peterpapo 2013.06.30. 00:01:40

@pocaklakó minimanó:

Egy részletet kiragadni a szövegkörnyezetéből szintén proletármentalitás. Ha esetleg nem így érzed, akkor tájékoztatnálak, hogy semmiképp sem korrekt.

Peterpapo 2013.06.30. 00:10:01

@pocaklakó minimanó:

"Ha viszont nem akarják, hogy elmenjenek, akkor maradnának az át nem írt szavazókerületek mellett is."

Ez tévedés. Például, az egyik kerületben nyertek 10000 szavazattal és a másikban vesztettek 2500-zal, akkor egy-egy, de ha összevonják a két kerületet, akkor azt 7500 szavazattal megnyerhetik. Persze az igaz, hogy ez akkor teljesül, ha mindkét kerületben ugyanannyian mennek el szavazni, mint legutóbb és ugyan az marad az arány is. Persze az is lehet, hogy ez egyik kerületet most csak 5000 szavazattal nyerik meg a másikat pedig 4500 veszítenék el, de az összevonásnak köszönhetően így is nyernek 500 szavazattal. Bár ahogy elnézem a dolgokat, örülhetnek majd, ha egyáltalán a többségük meglesz.
süti beállítások módosítása