Farkasházy és a sajtó szabadsága

H_A Címkék: sajtó rendszerváltás baloldal sajtószabadság balliberális Bajnai Mesterházy Farkasházy Tivadar Szárszó szárszói találkozó 20132013.06.23. 23:14

Hogy kellően témábavágó, úgy értem Farkasházyba vágó legyek, hogy elmondhassam én is, mint mások, hogy Szárszónak is egy a vége, íme: igencsak tele van/lett a (H)hócipőm  ezzel a hétvégi balliberális dzsemborival. Ahol túl sok szó esett a korszakváltás-kormányváltás szükségességéről, de mégis túl dohos volt a levegő ahhoz, hogy bármilyen üdítő, politikai értelemben vett éghajlatváltozás szele pofán nyaldoshatott volna.

Igaz, hogy Szárszóról nekem a legritkább esetben sem Farkasházy Tivadar szokott eszembejutni, most kivételesen róla fogok beszélni. Ahelyett, hogy mondjuk azon elmélkednék, vajon Bajnai és Mesterházy együtt vagy külön-külön meddig tolják azt az ajándékba kapott fejenként egy bringát. Nos, ehelyett be kell látnom, hogy Farkasházy vasárnapi alakítása gusztustalan, kiábrándító és elkeserítő volt: házigazdazdaként, állítólagos humoristaként, közíróként, és az ország megváltásának lehetőségei miatt aggodó baloldali értelmiségiként egyaránt.

Elsősorban azért, mert legyen bármennyire is érzékeny az a cizellált humorral felszerelkezett lelkivilága az embernek, az megengedhetetlen, hogy újságírókat kidobsz az általad szervezett sajtónyilvános (!!!) rendezvényről azért, mert nem tetszik az, hogy mit és miként tudósítanak az illető eseményről. Ha legalább össze lett volna hányva az a kurva wc, érteném, Teddy, de így? Ezt így szerinted hogy? Helyénvaló-e az ilyen olcsó sértődés, amikor arra vállalkoztál, hogy állítólag kiemelkedő fórumát és keretét teremtsd meg az oly nagyon szükséges politikai rendszerváltásnak?

Ha csak ennyi lenne, talán még röhöghetnénk is egyet, hogy lám-lám az idő múlásával a jó öreg Teddy  humorérzéke is megroggyant. Azonban bevallom, leszakadt kissé a pofám amikor azt olvastam: kitiltotta a Hír Tv stábját és a Magyar Nemzet újságíróit a kertipartiról. Az a baj, hogy ez már nem vicces, ez tragikus.

Amikor a sajtószabadság lábbal tiprását nehezményezed, és hányod a szemére a jelenlegi kormánynak, minden alkalmat kihasználva erre, elkeserítő húzás preferenciális alapon beengedni a sajtót, és azon bőgni, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Ha Magyarországon van sajtószabadság, és én azt gondolom, hogy egyelőre még van, akkor Farkasházy Tivadar ballib dzsemboriján a Hír Tv-nek ugyanúgy lehet forgatni, mint az ATV-nek, a Magyar Nemzetnek ugyanúgy joga van jelen lenni, mint a Népszavának. De ha ez nincs így, és a fenti ábra szerint nem volt így, akkor miféle hiteles korszakváltásról beszélünk, Farkasházy úr? Hogyan vársz el olyasmit a másik oldaltól, amit magaddal szemben nem tekintesz elvárásnak? Milyen sajtószabadság ez, mondd!

Ha azt mondod, hogy Magyarországon diktatúra van, és azt le kell váltani, akkor azt nem így. És ha így, akkor a fene megette. Akárhány bicikli is van a seggetek alatt.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr945375082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Retyizsurnalizmus 2013.06.24. 20:28:35

Istenemre mondom, szeretem a vitriolt! Ha kell, tűzbe tenném a kezedet érte Kedves Olvasóm. Minden reggel ide van készítve ni, a kávé mellé egy külön kupicában. Mire megjelenik a napi idézet poszt, már le is küldtem az első kortyot, a kedvencek böngész...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.24. 15:40:33

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 09:17:04

Az ilyen Farkasházy féle alakok a legjobb segítői a Fidesznek.

ratched nővér 2013.06.24. 10:17:26

az álhirtv és a mn a legalja pártpropagandát nyomja, pont mint a komcsi időkben, az országból kéne a hatalom seggnyalóit kitiltani nem egy nyaralóból

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.24. 10:47:37

elég szomorú helyzet, ha Farkasházy a baloldali értelmiség mintapéldánya az országban.

H_A 2013.06.24. 13:13:17

@ratched nővér: Csakhogy ennek semmi köze a témához. Ezt mindenki tudja, aki egy kicsit gondolkodik. De nem lehet kirekesztéssel küzdeni a kirekesztés ellen, ha ugyanazokat az ocsmányságokat követed el, amit a másik. Mert akkor te is pont ugyanolyan mocskos és aljas leszel mint ők. Az meg se kormányváltást, se rendszerváltást nem fog eredményezni.

is 2013.06.24. 13:36:11

hej, hogy milyen bátran megírják ezt. Kötcse nem sajtónyilvános, arról egy árva cikk nem születik, ezen meg, amiről minden infot megkaptál, amit csak akartál, itt vered a nyálad, hogy sajtónyilvánosság. nyilván, ha felmutatsz egy sajtóigazolványt, akkor már az asztal közepére is szarhatsz. bizony összehányták a kedves indexes fiúk a rendezvényt a maguk eszközeivel, csak a te szellemi szintednek az ilyen hányások fel sem tűnnek. egy disznó vagy te velük, gyerekszobád láthatóan nem volt, apáddal turhálási versenyeket rendezhettél röhögve, az még nyilván belefért.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: inkább az ilyen posztok.

H_A 2013.06.24. 13:45:26

@is: Gratulálok ehhez a szellemi végtermékhez amit kifinomult, magas értelmi szintednek tudok be, és úgy is kezelem. Csak azért nem moderálom h mások is a csodádra járjanak.Igen, ilyen sötétségben is lehet élni:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.24. 13:58:14

@is:

Ezzel nem értek egyet. Az ellenfél hülyesége nem gond, hanem segítő tényező. Viszont a saját emberek hülyesége meg az ellenfélnek segít.

nu pagagyí 2013.06.24. 14:27:01

A sajtószabadságot nem egy magánrendezvénytől kell félteni, hanem az államtól. A Hír TV és az MN bizonyíthatna előbb, hogy képes objektív hírközlésre, esetleg tényfeltárásra, hiszen most haverjaik vannak hatalmon, akik lépten nyomon használják őket, és hát elég sok közérdeklődésre számot tartó mutyi történt mostanában, amiről bátran leránthatnák a leplet. Ha előbbire képesek lennének, akkor nyilván több helyre beengednék őket, ahol most nem látják szívesen jelenlétüket.

Husz_János_Puszita 2013.06.24. 15:00:31

Az ún. baloldali értelmiség a megmerevedett dogmáival, ál-toleranciájával, elfogultságával és narcisztikus fontoskodásával legalább annyit árt az országnak, mint a jobboldalnak álcázott nacionalizmus. Tisztelet a kivételnek.
Nincsenek előre vivő gondolatok, társadalmi párbeszéd, problémamegoldó felvetések, innováció ma a közéletben.

Ez a Nevem 2013.06.24. 15:12:19

Olvastam az ominózus cikket.Várható volt, hogy ez lesz vége.A cikk nagyon pimasz hangvételű volt.Én is kipenderítettem volna őket.Miért nem próbálkoznak hasonló hangvételű cikkel az Orbán féle összejöveteleken? Vagy ahhoz már nem elég bátrak?

Husz_János_Puszita 2013.06.24. 15:16:39

@Ez a Nevem:

A Hócipő cikkei nem pimaszok? Mi van, ha saját magáról van szó, egyből elveszti a baloldal a híres humorérzékét? Humorérzéke annak van, aki saját magán is tud rötyögni.

nu pagagyí 2013.06.24. 15:35:33

@Husz_János_Puszita: Nem bír mindenki olyan sebesen köpönyeget forgatni, mint pártállamunk vezető pártja. Valóban elavultnak hat a szolidaritás és méltányosság, de lesz még keletje, ha kigyógyulnak az emberek abból a virtuális világból, amibe állampártunk juttatta őket. Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy a duma mögött nincs tartalom, nem előre, hanem visszafelé haladunk, álproblémák özöne leplezi a pofátlan fosztogatást.

Husz_János_Puszita 2013.06.24. 15:44:34

@nu pagagyí:

Ez igaz, de most nem a fideszről van szó. Ha mindig mentegetjük az egyiket a másik disznóságait citálva, sohasem jutunk előbbre.

Nero Bianco 2013.06.24. 15:51:53

Az, hogy a HírTV meg az MN ott van-é egy rendezvényen vagy sem, az semmiben nem változtat azon, amit erről közölni akarnak.
Nekik igazándiból tényleg tök mindegy, hogy jelen vannak vagy sem.

De ennél sokkal nagyobb a baj.
Magyarországon a szakmáját értő újságíró gyakorlatilag nem nagyon maradt.
Na, ez a baj.

CSENDES 2013.06.24. 16:03:30

Nem olvasom végig. Előbb megírom, mit gondolok erről T. Hacsaknem. Először is a sajtó egy része meg volt hívva, a másik nem. Az előbbi az Index volt, az utóbbi a jobboldali sajtó. Az Index hülyét akart csinálni, show-t ebből az eseményből Mimike illemhelyén keresztül. Ezt megvalósítván, bizony odaszart, de nem az illemhelyre, hanem az asztalra. By the way ennek megkorozásaként leült oda zabálni, ahová szart. Az ember, már a disztingváltabb, nem szarik oda ahol eszik. Ők ezt konkrétan megvalósították. Nem róvom meg őket érte, mert fiatalok. De azért a vendéglátó felróhatja nekik szvsz, mert neki kell felpucolnia a szart. Ő ezt mondta erre: Ő közéleti személyiség, Mimike meg nem. Mimikét támadták meg ezzel, csináltak belőle bohócot, szánt szándékkal. Szerintem a házigazda megvédheti a feleségét, aki nem közéleti személy, mégis rajta keresztül ütik a közéleti személyiséget.

Ez tehát ocsmányság. Ennyi.

CSENDES 2013.06.24. 16:04:23

@Nero Bianco: Mondataiddal mélységesen egyetértek.

CSENDES 2013.06.24. 16:07:48

@Husz_János_Puszita: Ja igen. Saját magán, de nem élete párján, s főleg nem fogja támogatólag elfogadni, hogy a párját röhögjék ki. És hogy miért nem csinált neki márvány illemhelyet a megfelelő fenségességgel? ami egy újságírót nem késztet arra, hogy erről tudósítson? Azt gondolom, ez a magánügye. Érted? Magánügy-Közügy.
Magánügy, milyen budid van. Közügy, hogy tartottál egy összejövetelt. Az utóbbi sajtótéma, az előbbi nem. Főleg kontextusba helyezve. De ha ez sem akarod megérteni, a baj nem az én készülékemben van.

Husz_János_Puszita 2013.06.24. 16:18:50

@CSENDES:

Aha. Tehát Anikó asszonyon lehet élcelődni, Mimin nem. Nincs olyan Heti hetes adás, ahol ne hallanánk Mimi kalandjairól, Farkasházy maga tette közszereplővé.
Ennyiből az egész bulvár médiát be lehetne tiltani.

Nero Bianco 2013.06.24. 16:37:34

Na, még egy dolgot a sajtószabadsággal kapcsolatban had említsek.

A tájékoztatás szabadsága nem önmagáért való szabadságjog, azzal párban áll az állampolgárok tájékozódáshoz való szabadsága is.
Azaz az újságírói jogokkal bizony járnak kötelezettségek is.

Szombat-vasárnap szerettem volna mezei állampolgárként megtudni, mégis miről is beszéltek szárszón.
Ha már ugye a dolog sajtónyilvános.
Sokmindent nem tudtam meg, de leginkább semmit.
Röviden, amit megtudhattam (index):
-ahol a legtöbb kommunistát láthatjuk egyszerre, Farkasházy Tivadar balatonszárszói kertje
-A panzió recepcióján a tévében futó Sas-kabaré már előkészítette a hangulatot
-“Nézd, ott a Vitányi!” - mutatok rá Ungváry Rudolfra
-A tarja finom, csak el lett sózva.
-“A téliszalámit elraktátok?” - szól oda nekünk Hont, amikor feltűnik Bakáts Tibor.
-Ujhelyi István Somogyi Zoltánnal beszélget. Egy focikapuban. Hogy miről, azt nem sikerült kideríteni
-Ha mindig is tudni akarta, hogyan is néz ki Farkasházyék szárszói vécéje, íme:

Hát köszi indexes fiúk, hogy ott voltatok, nem is tudom mi lett volna, ha nem vagytok.

Ja, amúgy semmi elkeseredés, az origo kivételével a többi is hasonlóan szánalmas volt.

Szoval tények, információk semmi, pletykák, a tudósító magáncéleménye meg csőstül.

Na, kinek sérült a nyilvánossághoz való szabadsága?
Szerintem nekem, a mezei olvasónak.
Úgy, hogy az ojságírók be lettek engedve.

Nero Bianco 2013.06.24. 16:51:07

@Nero Bianco:
"Na, kinek sérült a nyilvánossághoz való szabadsága?"
Jav.
Na, kinek sérült a tájékozódáshoz való szabadsága?

Kék az ég 2013.06.24. 16:52:29

@ ag: Ez nyilt provokácio volt, maguk elismerik amikor a cikkben ott van sajnálkoztak hogy nem tiltottak ki őket.

"Szabolcs csalódott, hogy nem dobtak ki minket."

Aztán addig kavarták a sz@rt amig igen. ügyes trükk.

Husz_János_Puszita 2013.06.24. 16:56:27

@Nero Bianco:

Ugyan már, az kit érdekel itt a balkánon? :D
Eddig nem sérült?

Kék az ég 2013.06.24. 17:04:49

@CSENDES: Az Ocsmányság az, hogy Panyi Szabolcs itt budizik, kozben meg a Véleményvezéren, vagy Indexen meg játsza a "hiteles, komoly" szakertőt.

Sot hogy meg gusztustalanabb legyen a Szabolcs nem régen még játszotta az eszét a Képviselo Funkyn hogy egy nőt azzal birál a jobboldal hogy ronda.

Itt meg Németh barátjával meg direk gunyolodnak Helleren, Vadain.

kepviselofunky.blog.hu/2013/04/11/kim_lane_scheppele_csak_maradjon_csondben_mert_ronda

Kék az ég 2013.06.24. 17:15:27

@Ez a Nevem: Miert miert, mert ahhoz besz@ri mindkettő, hisz vagy a TEK pofan b...na őket Kötcsen, vagy az Index tulaja azonnal kirugna őket, ha Orbán es neje bulizos pálinkás fejeiről

vagy Heller mintajara Orbán "a kánikulában aszott szilva" tanácsadojárol keszitenenek Nemeth Tamási képeket,mondvan ő probalt ezekről jobbat de hát...

faszkivan.blog.hu/2012/01/23/party_arcz
i1.ytimg.com/vi/x4rIhuWYcsk/mqdefault.jpg

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.06.24. 19:15:53

El vagy te tévelyedve. Farkasházy, vagy bárki azt az újságírót dobja ki a saját kertjéből, amelyiket csak akarja.

A sajtószabadságot csak az sérti, de az sérti, amikor az ÁLLAM, vagy az ÁLLAMPÁRT dob ki valamilyen újságírót egy sajtónyilvános eseményről.

funfun 2013.06.24. 20:49:51

Szerintem jó cikk volt, nem az az alányalós fajta, nem is entellektüelkedős.
Farkasházy meg egy humortalan bohóc, elnézést a bohóc szakma képviselőitől. De majd a Hócipőben jól eláztatja a pernahajder fiatalokat. Nem szeretnék a bőrükben lenni!

quisum 2013.06.24. 21:02:49

Én még le is lőném a férgeket.

Árpád Erdős 2013.06.24. 21:43:46

"Helyénvaló-e az ilyen olcsó sértődés..."

Ilyen "olcsó" újságírói(?) teljesítmény(?) mellett teljesen. Most komolyan azzal akar valaki kitűnni a tollászok közül, hogy WC-t fotóz? Siralmas.

Ha én rendeznék ilyen eseményt, nem tudnék mondani olyan ÚJSÁGÍRÓT, akit meghívnék - mert ma Magyarországon nem ismerek ilyet.

DarthVader 2013.06.24. 22:04:58

Az alábbiakat az érintettek mondták Szily Lacinak.

"Farkasházy azzal a hátborzongató mondattal vágott vissza, hogy : Igen az én vécém, meg a Mimi is használja meg az édesanyám is használta aki három hete halt meg. "Mondta a Panyi, hogy nem igazán szép dolog ezt idehozni most, aztán pedig azt mondta, hogy jó lehet hogy nem vicces a wc, de a tegnapi showjuk a Selmeczivel, na AZ nem volt vicces." Az indexesek ezután leléptek."

cink.hu/hogyan-dobta-ki-farkashazy-a-ket-indexest-sehol-sem-ha-554140205

"De mi is történt a Kertben? Miért remegett az ismert lapszerkesztő hangja?"

A cikkből- amiben az érintettek nyilatkozata szerepel - egyetlen szó nincs arról, hogy Farkasházy felszólitotta őket a távozásra. Az szerepel benne, hogy az Indexesek "leléptek".

És telefosták az internetet azzal, hogy "kirugták őket"? Mert valaki telefosta!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.24. 22:38:06

@quisum: "Én még le is lőném a férgeket."
Kérlek, ne zsidózz...!

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.24. 23:53:27

A "jó öreg Teddy" lelkileg mindig is defektes volt. A tuggyukmelyikcsatorna hetihetes műsorában is nyilvánosan HISZTIZETT, amikor nem akarták meghallgatni eszement hüje történeteit. Ez az ember beteg. Gyerekkora óta. A beszédhibája miatt alakult ki az alacsony önértékelése, és ezt nem tudta leküzdeni.

Van ilyen. Csak ne ő fémjelezze a baloldali összefogást, mert ettől üres gyomorral is elhányja magát minden jóérzésű ember.

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.25. 00:18:06

Egyébként pedig Farkasházy nyaralója megtestesíti mindazt, ami miatt könnyes szemmel lehet nosztalgiázni a szocializmus felé: a saskabarés, snájdig rövid gatyás, zoknis-szandálos, műanyagpoharas, pókhasas, sátras, majális utánérzésű rendezvény, ahol a politikus is ember, és ő is pólóban szuszogva tömi magába az ingyenvirslit.

Ennek a fílingnek a legjobb megtestesítője - és ne tessék haragudni, de az indexes fiúk zsenialitását dícséri, hogy ezt felfedezték - az undorító komcsicsempés balkánműanyag szerelékes WC, a hetvenes évek végéről.

Az egész helyzet önmagát parodizálja, mert lehetséges, hogy a Teddy becenevű balnyik a külcsínt tudatosan tervezte, de a WC az mindig őszinte. Őszinte, és árulkodik. Az ittmaradt szocializmusról, amely a WC csempék mellett az arcokról is tükröződött, akik szemlátomást élvezték ezt a közeget.

Mert nem szégyen az, ha az ember nyaralót szerzett a szoci éra alatt, és az a mai napig is kiszolgálja az igényeit. Az viszont már szégyen, ha a D209-hez hasonló vendégek jönnek, akik szégyen nélkül szolgálták ki a szoci rendszert, és sikerrel túléltek a mai napig is.

Libatolvaj takarodj 2013.06.25. 06:17:15

Komolyan azt hiszitek hogy a budi fájt ezeknek a balfaszoknak? Ennyire csak nem lehettek hülyék.

A budi az egy kibaszott ürügy volt, a baj a cikk bevezetőjével volt, miszerint "az egyik legnagyobb a kommunista sűrűség szárszón az országban" vagy valami ilyesmi. No ezen háborodtak fel a komcsik, mert ez betalált nekik, és tudják jól hogy nyíltan kimondva hogy ők kommunisták az veszélyes, mert kommunistára nem szivesen szavaz a köznép.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 06:46:16

@ratched nővér:

"...az országból kéne a hatalom seggnyalóit kitiltani nem egy nyaralóból."

De ha ez lett volna az alapvetés, akkor szegény Tivadar nem rendezhette volna most a Balatonnál a tolvajdzsemborit; de ha mégis, a legtöbb vendégnek útlevéllel kellett volna érkeznie és Gréczy "Szegény Ingyen-Hülye" Zsoltnak meg még vízumot is kellett volna kérnie. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 06:53:50

@autognomia:

"De nem lehet kirekesztéssel küzdeni a kirekesztés ellen, ha ugyanazokat az ocsmányságokat követed el, amit a másik. Mert akkor te is pont ugyanolyan mocskos és aljas leszel mint ők."

Elviekben így kellene működnie, de a gyakorlatban ez a megoldás ideológiától függetlenül nem így működik.

Épp a minap olvastam, hogy Nancy Pelosi egy progresszív és liberális szervezet (Netroots Nation) által rendezett eseményen, ahol meghívott vendégként volt jelen, simán kivezettette azt az embert, aki fel volt háborodva amiatt, hogy a jelenlegi Obama-kormányzat "népmegfigyelő" taktikáját védelmébe vette és ekézte a megfigyelési botrányt kirobbantó Snowdent.

A muris az egészben az, hogy elviekben az ott jelenlévők egymással szimpatizálnak ideológiailag. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 06:55:24

@nu pagagyí:

"...és hát elég sok közérdeklődésre számot tartó mutyi történt mostanában, amiről bátran leránthatnák a leplet."

A kis naiv. Mintha nem lenne eléggé egyértelmű, hogy a pártos sajtó ilyet nem tesz. Eddig sem tett, de eddig sem hiányoltad. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 06:58:12

@Nero Bianco:

"Magyarországon a szakmáját értő újságíró gyakorlatilag nem nagyon maradt. Na, ez a baj."

Minek is az? Az elmúlt évtizedek leamortizálása hogy termeljen ki olyan újságírókat, akik egyrészt tudnak írni, másrészt meg akarnak is? Ki tanította volna őket? A nyolcvanas évek túlélő gárdája? Azok, akik olyan mélyen benne voltak a politikusok fenekében, hogy csak a cipőjük sarka látszott ki onnan?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 07:04:04

@CSENDES:

"Ő közéleti személyiség, Mimike meg nem. Mimikét támadták meg ezzel, csináltak belőle bohócot, szánt szándékkal. Szerintem a házigazda megvédheti a feleségét, aki nem közéleti személy, mégis rajta keresztül ütik a közéleti személyiséget."

Vö.: "Azt ugyanis el sem tudom képzelni, hogy a médiaveterán Farkasházy, aki az írásaiban meg a tévéműsoraiban mindig is egy csomót szerepeltette a családját - amivel nincs semmi baj persze önmagában - egyszer csak megsértődjön azon, hogy valaki leírja azt, hogy Mimi." (cink.hu)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 07:14:25

Illemhely-tematikában akkor egy kis kép: mno.hu/data/cikk/1/16/87/56/cikk_1168756/hocipU.cink.jpg

Persze lesznek olyanok, akik AZONNAL TUDJÁK, HOGY EZ MÁS. :)

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 07:16:15

@Nero Bianco:

"A tájékoztatás szabadsága nem önmagáért való szabadságjog, azzal párban áll az állampolgárok tájékozódáshoz való szabadsága is. Azaz az újságírói jogokkal bizony járnak kötelezettségek is."

És csak az indexből tudsz tájékozódni? És hol van a többi beszámoló? Vagy azoknak már nagyjából sejted a szövegét is?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 07:17:05

@Nero Bianco:

"Ha már ugye a dolog sajtónyilvános.
Sokmindent nem tudtam meg, de leginkább semmit."

És ez miért az indexesek hibája? Más nem tudósított?

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 07:25:00

@rabelais:

"A sajtószabadságot csak az sérti, de az sérti, amikor az ÁLLAM, vagy az ÁLLAMPÁRT dob ki valamilyen újságírót egy sajtónyilvános eseményről."

De az is csak akkor sérti, ha nem olyanokat dobnak ki, akikre amúgy is kimondták, hogy kidobhatók. Mert akkor nem sérti.

Meg amúgy: "Később pedig, a szocialista Szili Katalin házelnöksége idején a Parlament folyosójáról is kitiltották a kamerákat, amikor több tévétársaság riportot készített a parlamenti folyosókon, azaz tiltott helyeken dohányzó képviselőkről. Öt kereskedelmi médium a tévéközvetítés korlátozása miatt az Alkotmánybírósághoz is fordult, a testület azonban elutasította indítványukat." (nol.hu)

De akkor senki nem sírt és rítt, mint a fürdősqrva.

zaphodbeeb 2013.06.25. 08:11:50

@pocaklakó minimanó: állapodjon meg Mr. Spigott! Azért, mert téged korán felkeltettek, hogy ide most irogassál, még fogd vissza magad.

pocaklakó minimanó 2013.06.25. 09:26:34

@zaphodbeeb:

Küzdesz a sok betűvel?

Nehéz dolga van a magamfajta jólelkű ballib-művelőnek, ha olyanokkal fut össze, akik 500 karakter elolvasása után zavart éreznek az Erő Sötét Ballib Oldalán.
süti beállítások módosítása