Biodíszletet Fekete Györgynek!

H_A Címkék: kultúra kiállítás életműkiállítás kultúrpolitika MMA Debrecen Fekete György DMK biodíszlet2013.05.09. 10:59

„Sziasztok! Május 8-án 15 órától nyílik a Belvárosi Galériában Fekete György professor emeritus Kossuth-díjas belsőépítész, iparművész ARANYKOR CÍMŰ életmű kiállítása. Gondolom ismerős a név, ő a Magyar Művészeti Akadémia elnöke!!!! Kérlek benneteket, segítsetek abban, hogy minél többen legyünk a megnyitón, közös érdekünk (jövendő pályázataink szempontjából is), hogy az elnök úr jó emlékekkel távozzon Debrecenből. Egy-két osztályt, légyszi, csaljatok már el a megnyitóra, nagyon fontos lenne, már csak Halász János államtitkár miatt is, hogy nagy tömeg legyen. Aki tud segíteni, jelezzen már vissza. Nagyon köszönöm előre is. Üdvözlettel: (név, titulus) DMK Belvárosi Közösségi Ház, 4024 Debrecen, Kossuth u.1.” – írja a Népszabadság.

Legyen nagyon világos: Fekete György elégedettsége, lelki nyugalma, kiegyensúlyozottsága, valamint gyönyörű emlékeinek megalapozása mindannyiunk közös érdeke, majdhogynem nemzeti ügy. Az MMA nem kicsit fura ura ugyanis kemény pályázati pénzek sorsáról dönt, aki pedig részesülni akar az elnöki kegyből, annak bizonyítania kell. Egyértelmű, hogy ezt pontosan tudta a Debreceni Művelődési Központ (DMK) ügybuzgó alkalmazottja is, aki Fekete művész úr Aranykor című életműkiállítására közönséget toborzott, mintegy megelőlegezve azt a bizonyosságot, hogy a kutya nem lesz kíváncsi az eseményre. Cuki.

fekete.jpgElőtérben az elégedettség, háttérben a biodíszlet

Íme egy újabb korkép-kórkép a megfelelési kényszerektől és mindenáron teljesíteni és túlteljesíteni akarástól frusztrált közalkalmazottak kitermelésében hiányt nem szenvedő rendszerről. És arról, hogy ebben az országban mennyire fontos elöljáróink elégedettségi indexének lebegési szinten tartása, mert különben se pénz, se posztó. Hogy tulajdonképpen a DMK (és megannyi más intézmény valószínűleg) nem azért fog pályázati pénzforrásokhoz jutni, mert teljesítménye erre feljogosítaná, hanem azért, mert sikerül professor emeritusok vagy mezei államtitkárok kedvében járni, megfelelő létszámú közönséget verbúválni a tiszteletükre, amely vastapssal és virágesővel jutalmazza  kiemelkedő művészi  vagy egyébb természetű zsenialitásukat.

Ezért nem esett egy árva szó ebben a levélben arról, hogy a diákoknak, akiket esetleg a megkeresett képzőművészek, pedagógusok és művésztanárok a helyszínre csalogatnak, milyen fantasztikusan felülmúlhatatlan művészi élményben lesz részük. Kit érdekel. A látszat, hogy sokan vagyunk, hogy elegen vagyunk, megmenti a bulit, bármilyen szar is legyen egyébként. Hányinger.

Nagyon úgy néz ki, hogy ez a fajta szervilitás (amelyről egyébként az Orbán Ráhelt mindenáron díjazni akaró minisztériumi csinovnyik kapcsán írtam) tetőtől talpig áthatja állami intézményeinket. Így mi sem természetesebb, mint hogy  az ügyről megkérdezett, a levéllel szembesített Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója sűrű értetlenkedések közepette nem kívánt nyilatkozni a dologról. Vagyis de: szerinte ilyen levél hivatalosan nem mehetett ki az intézményből.

Márpedig ez a levél kiment, igazgató úr, és ön megnyugodhat: volt vagy száz darab biodíszlet, és Halász János kultúráért felelős államtitkár társaságában Fekete György elégedetten nyugtázhatta a művészi nagysága előtt leboruló lelkes és nagyszámú közönség jelenlétét. Kedves odacsalt diákok, ti meg szintén büszkék lehettek magatokra: nem mindenkinek adatik meg, hogy ezt a hízelgő szerepet betölthesse egy kormányzati szempontból önseggnyaló (ál)rendezvényen, ahol a tömjénfüst mellett a biodíszlet megléte alapkövetelmény.  Gratulálok ez úton a DMK alkalmazottjának is:  a jövendő pályázatokra nézvést, minden bizonnyal dőlni fog a lé. Ez ám az igazi „Aranykor”!

fotó: nol.hu

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr25291014

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.10. 13:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Tavaszi egy (-két) percesek 2013.05.10. 10:12:39

Megjött a nyár, akarom mondani tavasz, a ház még mindig alszik egy kicsit, mert a tervek elkészültek, de az engedélyeztetés még folyamatban van, így hát egyéb tennivalók után néztünk. Íme csokorba szedve az elmúlt hetek jelentősebb történései. Nem felt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.09. 23:49:48

10%-al olcsóbb lesz Pécsett a víz ?
Az a Páva "vette" meg most látványosan 1 euróért a pécsi Vízművet, aki anno eladta a franciáknak.
Szánalmas, sunyi. álszent, törvénytelen és nevetséges az egész.
Vannak pénzügyi, számviteli és egyéb jogszabályok, ami alapján teljesen életszerűtlen, törvénytelen és simli az egész.

Ha te ilyet teszel a magánéletben, vagy saját cégedben a NAV (apeh) már rég rajtad van és büntet, vagy lecsuk. Próbálj ilyen trükköt nem fideszesként csinálni....!
A 3 milliárd kompenzáció sokkal több lesz, és a simlis fideszes "észjárás" szerint ezzel mindenki jól jár, mert a kormány fizeti.

De a te meg az én pénzemből, ti aljas, sunyi gengszterek!
El kell menned szavazni és soha többé fideszt és kétharmadot!

béla a görög (törölt) 2013.05.10. 00:46:05

Már csak egy kérdés (így a képet elnézve): az elvtársi csók mikor jön újra divatba?

Melegbüszkedség vagy Fideszbüszkeség. Úgy vagyok ezzel is, hogy értem én, hogy nagy rá az igény, csak kötelezővé ne tegyék már. :)

rockjano 2013.05.10. 02:12:33

Ugyanolyan szaralakok lettek mint akik ellen harcoltak annó.

Szomorú és szánalmas. Megöregedett, megfásult, saját maguknak lovasszobrokat állító emberek...

Kék az ég 2013.05.10. 05:14:30

Emlékszünk? sajnos minden szava igaz.

www.hajdupress.hu/hirek/cikk/5888-kertesz-akos--%22a-magyar-genetikusan-alattvalo-%22-

"alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”

Kék az ég 2013.05.10. 05:20:33

@béla a görög: Orbánt pénzért (azt is ráadásul "fekete munkával" szerződés nélkül) tapsoló Március 15-i Nemzeti Múzeumos diákok mik voltak?

nol.hu/belfold/felezer_fiatal_penzert_tapsolt_orbannak_az_allami_unnepen

Kertész szava igazabb mint valaha... e népnek az kell, azt érdemli.

nu pagagyí 2013.05.10. 06:01:49

Mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna venni ennek a kis ünnepségnek az árából!

safranek 2013.05.10. 06:15:14

Mit csodálkoztok? Ilyen volt már a Magyar történelemben. Még piros/kék nyakkendőt is kellett venni. A Fidesz is ebből a korból merített!

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.05.10. 07:40:09

IGAZUK VAN !

Ha rajtam múlna , én már rég fényesre cidáztam volna FEKETE GYÖRGY nemes falloszát ! !

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 09:25:15

ejj de szomorú, hogy így kell statisztákat vadászni.

Nincs már pénz, hogy kifizessék őket???

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.05.10. 09:27:43

Fekete György csak nevetséges akar lenni. Azt hitte, a frizura elegendő. De azon a többség csak elnézően elmosolyodik, aztán hozzászokik. Ettől még lehetne rendes ember.

Szóval ennél röhejesebb módszerekhez kellett folyamodni. Ilyen az, hogy valaki a tiszteletére rendezett életműkiállításon elégedetten mosolyog a passzív-agresszív fenyegetéssel odarendelt gyerekek gyűrűjében, és örül a nagy érdeklődésnek. Elégedetten nyugtázza, hogy az ő művészetét falja az ifjúság.

@rockjano:
Fekete György semmi ellen sem harcolt soha. Mindig jól érezte magát a maga középszerűségével a langymeleg posványban. Sok ilyen bukkant föl jó húsz éve. Nem elég tehetséges művészek, akik sikertelenségüket a kommunizmus számlájára írták. Az első MDF-kormány imádta dotálni őket. (Fekete már akkor is az első sorban állt.) Aztán hál' Istennek eltűntek, de most megint itt vannak.
süti beállítások módosítása