Ciki vagy, békemenet

H_A Címkék: hatalom kétharmad szimpátiatüntetés Magyarország békemenet Bayer Zsolt Bencsik Fidesz kormány2013.02.03. 12:27

Sokadszorra olvasom, hogy Magyarországon békemenetet szerveznek. Az isten tudja hányadikat. Most éppen Gyula település, a Fidesz egyik állítólagos bástyája fogja a helyszínt szolgáltatni. Bencsik András főfőszervező demokrata megszimatolta, hogy a szocialisták tüntetést szerveznek a Fidesz-frakció kedden kezdődő, kétnapos gyulai ülése idejére, és úgy vélte: határozottan rá kell szervezni egy békemenetet. A kétharmaddal kormányzó Fidesz újra védelemre szorul. Márpedig akit meg kell védeni, az leggyakrabban félni szokott. De vajon mitől is?

Bizonyára mindenki nagyon tisztán emlékszik arra, hogy ezelőtt egy évvel, ugyancsak télvíz idején – akkor importált határon túli magyarok által is felduzzasztott sorokban - hömpölygött a béke menete Budapest utcáin. Orbán Viktor később úgy vélekedett a dologról: a békemenet nélkül nem lehetne már miniszterelnök, hiszen kormánya valószínűleg nem élte volna túl az európai bürokraták, spekulánsok és még ki tudja kicsodák koordinált akciójának alárendelt akkori támadásokat. Gyönyörű kép: Magyarországot mindenki támadja. Általában alaptalanul, mert persze a zsidók, a balliberálisok és a kommunisták, akiknek az élet minden területére kiterjedő összeesküvése ássa a nemzetmentő jobboldal sírját. És Magyarországon még mindig túl sokan (ha csak a népszerűségi mutatókra gondolok) ezt a fajta felelősségelhárító, másik oldalra mutogató, megbélyegző retorikát zabálják két pofára.beke2.jpg

fotó: www.hvg.hu

Valószínűleg szimbolikus üzenete van annak, hogy éppen abban a városban szerveznek kormányülést, ahol hagyták bedőlni a húskombinátot. (Bedőlt magától?) Köztudott, hogy a Gyulai Törvényszék tavaly október 16-án hozott határozatot a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolásáról, miután a társaság ellen egy budapesti beszállító cég keresetet nyújtott be. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere (Fidesz) december 9-én bejelentette, hogy az önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére. (Szívrepesve várjuk!)

Nos, az ellenzék, vagy annak egy része véleményének és ellenvéleményének kíván hangot adni valószínűleg ezzel a kérdéssel kapcsolatban is. Erre a Bencsik-Bayer őrző-védő szolgálat összetrombitálja a felmentő sereget. Függetlenül attól, hogy nem remélhető néhány tucat Gyurcsány-féle nyugdíjas jelenlétén túlmutató erődemonstráció, konszolidált demokráciákban mindig lehet a kormány ellen tüntetni. Főleg most igaz ez, amikor az ellenzéknek pillanatnyilag nem is igen maradt más lehetősége.

Engedtessék meg, hogy úgy gondoljam: a békemenet egy elhibázott válasz erre, nem beszélve arról, hogy jóérzésű embernek már Bayer mögé odaállni is problémás, hogy ne mondjam, gyomorforgató. De nyilván nem a jóérzésről szól ez a dolog, és nem is „a szeretet és összefogás erejéről”, amelyet a groteszkké és szánalmassá válás örökös hajszolása közepette Bencsikék a szájukra vesznek.

Már megint semmi másról nem szól ez az egész, mint össztársadalmi szemfényvesztésről. Észak-Koreában vagy Kubában valószínűleg a világ legtermészetesebb dolga a hatalom állandó, önmagát ünneplő, erőt demonstráló felvonulása, Magyarországon azonban (egyelőre még!!??) van valami hátborzongató ebben. Ha egy kormány páratlanul jól végzi a dolgát, ha az emberek elégedettek, ha az eredmények igazolják az elvégzett munkát, miért kell felvonulni a hatalom oldalán? Miért kellene azt megmutatni, hogy az erő nem csökkent, és jelen van mindenütt? Azért, mert egy végletekig megosztott társadalom köszön vissza az elmúlt évek áldásos tevékenysége nyomán (érvényes ez valamennyi kormányra, politikai színezettől függetlenül) ahol a csökkenő életszínvonal, a létminimum alatt élők tömege, a minden fronton megnyitott szabadságharc, illetve a nyugati „sallerok és kokik” határozzák meg a mindennapos kormányzati félelmeinket. Amelyeket lehetőleg arrogáns magabiztosságnak álcázva próbálunk elrejteni.

És íme, itt az újabb békemenet. A regnáló kormány melletti szimpátiatüntetés, sok lelkesnek látszó, ám lényegében frusztrált és gyűlölködő jó magyar emberrel. Élén a kommunista 3/3-as ügynök Bencsikkel, illetve az elmúlt évtizedekben megszámlálhatatlanul sokszor köpönyeget forgató szalon(?)náci-kommunista-rasszista Bayerrel. Ismét csak gyönyörű, pasztellszínekbe burkolt kép a magyar társadalom egy szeletkéjéről.

Az orwelli, végsőkig erőltetett harcot jelképező békemenet egyetlen lényege az, hogy soha nem valami mellett, hanem mindig valami ellen szerveződik. Még akkor is, ha retorikájában a magyar kormány mellett fordulatot használja. Tökmindegy, hogy Gyulán vagy Budapesten, netán Bivalybasznádon látjuk viszont, e felvonulást mindig a (leggyakrabban valósnak vélt) kollektív ellenségkép elleni fellépés legitimálja. Majdhogynem megmosolyogtató, hogy egy kétharmados kormány megkérdőjelezi az ellenzéki tüntetés létjogosultságát egy demokráciában. Kedves feleim a békemenetek szervezésében! Nekem egyáltalán nem az a célom, hogy megkérdőjelezzem a hatalom oldalán történő felvonulásotokat. Jogotok van hozzá. Hogy furcsa, szokatlan, és nem kicsit ciki, az más kérdés. Maradjunk annyiban, hogy az ilyen távvezérlésű tömegmozgatások - emberek azért vonulnak fel éppen akkor, amikor, ott, ahol, hogy meggátolják más emberek tüntetését, véleménynyilvánítását - engem semmi jóra nem emlékeztetnek. Bár ha Grósz Károly élne, biztosan a fejét verdesné a falba, hogy ez neki nem jutott eszébe.

Végül is megnyugodhatunk: a polgári demokrácia és Magyarország sorsa jó kezekben van, a békemenet jól megvédi mindkettőt. Ezek után, remélem nem jut eszébe a rettegő kormánynak lemondani a keddi kihelyezett bulit. Bár az sem lenne szánalmasabb, mint ez a védelmi akció.

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr565060207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kövér a Marsra készül 2013.02.04. 10:36:42

A meg nem értett géniusz, Matolcsy György legújabb találmányának köszönhetően a NASA kutatóit is meghazudtolva, magyar ember érhet elsőként földet a Marson. Nem is akárki, hanem az országgyűlés rendíthetetlen hitű elnöke, Kövér László. Helyszíni tudósí...

Trackback: Jellemgyengeségről és a magyar színészetről 2013.02.04. 09:45:47

A magyar mindig hajótörött, s tökéletesen tudatában van annak, hogy az. Ez összes ellenszenves vonásunknak oka, gyenge jellemünké, mert minden ellenszenves vonásunk közül az első a jellemgyengeség. Ugyanakkor ez egyúttal érdekesebbé teszi a magyar embe...

Trackback: A honi igazságszolgáltatásról 2013.02.04. 09:42:40

Ha az olvasó csak egyszer kapcsolatba kerül az igazságszolgáltatással, látni fogja, hogy az csak korrupt és aljas és alantas. A magyar igazságszolgáltatás hosszú évek óta nem nevezhető hitelt érdemlőnek, eljárásai nem eléggé elítélhető módon politikai ...

Trackback: Commandante Matolcsy Gyurka 2013.02.03. 20:13:05

A Che Guevaraként pózoló Matolcsy és Hoffmann homlokáról csak a vörös csillag hiányzik. A Fidesz szerint a szocialisták mocskolódással tapétázzák ki az országot. Ha a két politikus arcképének a plakátra kerülése felér egy kiadós kurvaanyáddal, netán a...

Trackback: Már a közüzemi számlákon is kampányolna a kormány 2013.02.03. 20:11:28

Rányomtatnák a számlákra, mennyit takarított meg az adott hónapban és összesen a fogyasztó a rezsicsökkentéssel a kormányhatározat kihirdetése óta. Az új típusú energiaszámlák első oldalán a fogyasztás, az egységár, az ÁFA és a végösszeg sorai alá ker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kondor 2013.02.03. 20:02:43

A Bayer-Bencsik páros irányította Békemenetek egyre jobban kezdenek hasonlítani a Magyar Gárda vonulásaihoz. Kicsit ijesztő, hogy Orbánnak erre van szüksége. A 30-as években Németországban volt ilyesmi...

csak egy néző 2013.02.03. 20:09:41

Nem én találtam, de sokmindent elmond a CÖF-vezéréről Csizmás kandur elvtárs hitelességéről.

És most néhány adat a másik főcivilről. Csizmadia László , aki eredményesen harcol a privatizáció , a kizsákmányolás , a gyarmatosítás ellen , mint fő Békemenetelő : "Cégnév: Bétex Kereskedelmi és Szolgáltató ZRt. Adószám:
10836938-2-41
Bankszámlaszám: CIB Bank ZRt. 11100104-10836938-01000003 Cégjegyzékszám: Cg.01-10-042193 Székhely (cégbejegyzés szerint): 1134 Budapest Lehel u. 8. Alapítás éve: 1947 Alaptőke: 620000000 azaz Hatszázhúsz millió Tulajdonos-Igazgató: Dr.Czimadia László , a CÖF főembere. Egy privatizáció ellenes civiltől nem semmi , hogy mből futotta a törzstőkére , és hogyan sikerült privatizálnia a BÉTEX-et ?

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.03. 20:12:48

Engem szórakoztat ez a békamenet. Totál röhejes, hogy kivénhedt kommunisták szervezik és a Maunika-só nézői, szereplői köszönnek vissza ebben a sáskajárásban.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.03. 20:16:30

@csak egy néző: A jó elvtársak mindig is a Kedves Vezető oldalán állnak.

M_R 2013.02.03. 20:25:01

Remélem ha Gyulára mennek, lendületből meg sem állnak Bukarestig és ott is maradnak. Nyereségünk Románia vesztesége lesz :)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.03. 20:26:46

Kikérem magamnak a "civil" szó használatát és birtoklását!! Ezek a szánalmas, sunyi menetesek, az orbáni diktatúra seggnyalói, nem civilek!

Magyarország, fogjunk már össze a simlis, álszent banda leváltására!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.02.03. 20:27:51

Végül is, egész tisztes, hogy csak a második bekezdésben jön elő, hogy a jobboldal rohadt, mocskos antiszemita.

És akkor még odaírja a faszkalapja, hogy ő itten gondolkodik a politikáról ...

kivisziat 2013.02.03. 20:28:18

"sok lelkesnek látszó, ám lényegében frusztrált és gyűlölködő jó magyar emberrel"

miért is? miért inkább gyűlölködők, mint a kedves posztoló?

aki amúűgy abban is téved hogy nem valamiért, hanem valami ellen szerveződnek a menetek.

a konkrét ok amiÉRT, az az, hogy ő társai véletlenül se tévedjenek el a helyüket és az erőviszonyokat illetően. :-)

Mercel 2013.02.03. 20:30:41

Vicces, hogy "Béke"menetnek hívják.

Illetve cseppet sem vicces, hogy tipikusan a gyűlölködők mint az a náci-féreg bayer (Nemecsek) és pl. pataki (szintén Nemecsek) állnak az élére egy rakás megvezetett gyűlölködőnek és ezt van pofájuk békemenetnek hívni.
Tipikus fideszes hack. Vagy jobbikos?

Az külön visszataszító, hogy egy elkeseredett figyelemfelhívó akciót akarnak ezzel meghekkelni.
Ha nem utálnám fideszjobbikkdnp bagázst annyira amennyire ez akkor is visszatetsző lenne.
De ezzel szerintem sok normális ember így van még.

"Frigyes"

anyadmajma 2013.02.03. 20:32:07

Mit sírsz a Gyulai húsipar miatt?
2 év alatt a Mal zrt.-t teljesen csődbe rakták. Előtte az eu alumínium termelésének a 14%!át adták, most meg 2 év alatt 3millárd a mínusz.
A békamenet meg egyszerű: meg kell mutatni, hogy mind a 37millió magyar egyszerre vonul ki az utcára a fidesz mellett. Ja, meg a propaganda meg a pogromok....

Brix 2013.02.03. 20:40:37

Az álcivil CÖF-nek miből van ennyi pénze, hogy Békemeneteket és karaktergyilkos, lejárató kampányokat szervezzen 100 millió forintokból? Reméljük, valóban adományokból történik ténykedésük, és nem az adófizetők pénzét fordítják ilyen célokra...

anyadmajma 2013.02.03. 20:41:58

@Brix: Persze, a fidesz adománya a közpénzből, amit a simicskánál kell elkölteni.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.03. 21:09:55

@kivisziat:
Mennyire tipikus és egyben szánalmas.

A "Birkamenet" és te meg itt megmutatod HOL a hozzátok képest másképpen gondolkodók HELYE.

Csak gratulálhatsz magadnak, ettől nagyobb öngólokat rúgni csak a fidesz vezérkar tud bénábbnál bénább és folyamatosan csúsztató, s iziben le is bukó megnyilatkozásaival.
Nektek a szabad internet kora nem való, a demagóg és arrogáns feudális agresszió, az a ti terepetek.

Senki nem vitatja, hogy Orbán egy alakzatba rendezett vakhitű centurió "hadvezére" de kapitális ostobaság azt gondolni, hogy ettől még nem veszitheti el a választásokat.
Rómát az összes dicső centuriójával együtt elsöpörték a barbárok, akiknek nem tetszett az császárok önkényes világrendje. A gladiusszal a pajzsok közül fegyelmezetten szurkálhattok még 2014-ig, akkor viszont már direktben csalnotok kell, s a békemenetelők keze végül véres lehet a nagy többség bizonygatása közben.

Melchi Zadok 2013.02.03. 21:18:40

@Attitude Adjuster: szögezzük le gyorsan, hogy Magyarországon nincs jobboldali párt. ha viszont arra a társulásra gondolunk, amely magát jobboldaliként aposztrofálja, nos ebben az esetben nagyon is megállnak ezek a jelzők.
az újkori Magyarországon nem volt még olyan kormány, amely ilyen szintre emelte volna korrupciót, a konraszelekciót. a kormány minden egyes intézkedése pontosan körülírható a lopás, a pitiáner szemétkedés és a megdöbbentő dilettantizmus szavak tetszőleges kombinációjával.
ahol az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, nyiltan rasszista, uszító cikkeben élheti ki menthetetlen szellemi válságának és alkoholizmusának összes végtermékét és ezt hosszú ideje zavartalnul teheti. ahol a jobboldalinak tartott internetes fórumokon tombol a rasszizmus és az antiszemitizmus, ott miről is beszélünk?

Melchi Zadok 2013.02.03. 21:20:47

@Mpatikus Eszetlenellenes: ennyi inkoherens ordas faszágot, ilyen kis helyen...

kivisziat 2013.02.03. 21:32:06

@Mpatikus Eszetlenellenes: "Nézzetek a táblára". Most is, meg '14-ben is. Sőt, utána is jó darabig.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.03. 21:32:18

Az, hogy te nem tudsz elvonatkoztatni, egy dolog mely absztrakciós képességeidet jelzi.

Az, hogy közönséges és goromba vagy az meg egy másik dolog, ami személyedet minősíti.

Mindezt menti mondandód inkoherens volta és hogy még kisebb helyen elfért.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.03. 21:36:48

@kivisziat:
Nyugtával dícsérjük a napot.

A kaján cinizmus mindaddig elégtétel lehet a hozzád hasonlóknak, akik vagy direkt haszonélvezők, vagy egyszerű vakhitűek a fidesz falanszterben.

Legyél benne boldog ameddig lehet, utána viszont nem hisztizni..., mint anno.

Kis ember 2013.02.03. 21:41:23

@Mercel:
"Vicces, hogy "Béke"menetnek hívják."
"A HÁBORÚ: BÉKE: A SZABADSÁG: SZOLGASÁG: A TUDATLANSÁG: ERŐ"

padlogaz 2013.02.03. 21:48:52

posztoló: szerintem félreérted vagy túl sok ideológiát keresel benne.

egyszerű PR fogás, ahogy az iskolákban is tanítják: a leghatékonyabb kommunikációs eszközök egyike, ha nemcsak kívülről mondják, hanem mobilizálják, aktiválják is az embereket.

egy csomóan részt vesznek benne, minden média tudósít róla, még többen beszélnek róla. látod, még te is erről írsz...

mit gondolsz, az éhségmenet miről szól?

gondolom mindkét pártnak a hasonló - nem kevés - szakmai kvalitásokkal és referenciákkal rendelkező nemzetközi kampánytanácsadók súgják a hasonló ötleteket :-))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.03. 21:49:20

Nem értek egyet.

A békemenet a Fideszt támogatók megmozdulása, ez egy politikai tüntetés. A politikai tüntetés pedig jó dolog.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.03. 21:50:59

@Mercel:

A név persze idióta, hiszen semmi köze az egésznek a békéhez.

Az ellenzéki oldalon ugyanazt utánozzák sajnos, az éhségmenet is idiótaság, hisz annak sincs semmi köze az éhséghez.

toprengojanos 2013.02.03. 21:54:25

@toprengojanos: illetve ez a békemenetes meg a jobbikos magyar gárda ötlet nekem ugyanaz, max más forma más ellenséggel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.03. 21:56:40

@melchi zadok:

"szögezzük le gyorsan, hogy Magyarországon nincs jobboldali párt"

Igen, ezt fontos mindig megjegyezni.

Foxtrotty 2013.02.03. 21:58:42

frakciógyűlés - ellentüntetés - ellen-ellentüntetés

Ilyen egyszerű a képlet. Lehet rajt rugózni, csűrni-csavarni, ajvékolni. Értelmeset szólni? Minek? Kinek?

Khonsu 2013.02.03. 22:02:26

Mint itt fentebb valaki el is ismerte (sőt, kérkedett vele) ezek a menetek megfélemlítés céljából szerveződnek, hogy "mindenki tudja hol a helye". Ha jól emlékszem, épp ilyesmire hivatkozva tiltották be a Magyar Gárdát. Akkor hogy is van ez? Nekünk szabad megfélemlíteni csak másnak nem? Csak hogy tudjuk hol a helyünk persze.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.03. 22:09:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "az éhségmenet is idiótaság, hisz annak sincs semmi köze az éhséghez"

Na ebben kurvára tévedsz, nem néztem volna ki belőled...

Khonsu 2013.02.03. 22:22:07

@Khonsu: Amúgy meg, ha már úgyis ilyen szépen összejön a csapat abban a békés kisvárosban. (hiányzik nekik az egész cirkusz mint púp a hátukra) Akkor már a Jobbik is vonulhatna egyet, csak hogy ki ne maradjanak. Őket picit nehezebb megfélemlíteni mint szerencsétlen városlakókat, legalább lenne egy kis kihívás a békemenetnek.

ZSírfeka 2013.02.03. 22:33:12

Szép estét.
Egy kérdés, mely nem a békemenethez, hanem az éhségmenethez kapcsolódik.
Bp.-en élek, kertváros. Egy kis utca, 30-ig sincs számozva, konszolidált környezet, elméletileg a középosztály alsóbb rétege él itt.
Nos, az utóbbi 3 évben 3 házban kapcsolták le a gázt, nem tudják fizetni, a villannyal kapcsolatban is vannak gondok. Ha ez az utca egy éhségmenethez hasonló dolgot szervezne, akkor a kormányzó erő minek titulálná ezt? Mi lennénk az ellenzék fizetett háborús menete?
Ezt csak azért kérdem, mert pártállástól függetlenül kezd feszülni az elégedettség itt, a kisemberek szintjén. Ezt nem lehet már rákenni arra, hogy a komcsik/zsidók/homokosok etc, etc szervezi, pénzeli a szabadságharcosok ellen.
Attól hogy pár százezer ember jól jár, és valamivel több, mint egymillió ember tapsol neki, itt él, illetve élni akar több mint 8 millió állampolgár.
Ha a szintén elvakult közel milliónyi balost levesszük, s a félmillió lábukkal szavazókat szintén, akkor is, majdnem 7 millió "belga" él itt, akinek kezd nagyon elege lenni az "elmútthúszévből".

Kúl a Bácsi 2013.02.03. 22:37:03

Egy ellenzéki karakánul megmondja, hogy értelmetlen a békemenet. Ja, akkor más, akkor teljesen más!

Akkor nem vonul többet a Békemenet, és duzzogva minden részt venni szándékozó búsan hazaballag, lógó orral - néha bele-belerúg a kavicsba.

Csupán, mert a Hacsaknem kiváló bloggere másképp látta jónak.

Khonsu 2013.02.03. 22:44:53

@Kúl a Bácsi: Nem érted a lényeget. Senkinek sem azzal van baja, hogy a békemenet kiáll a kormány mellett (legfeljebb a nagyon elvakult balosoknak). Hanem, hogy ezt úgy teszi, hogy megfélemlítő céllal más demonstrációkra szervez rá. Ha ezt más kormány támogatói csinálták volna, ti lettetek volna legjobban felháborodva. Lehet vonulni a kormány mellett nyugodtan, de rászervezni a másikra, csak hogy jól beszarassuk szerencsétlent (meg jópár ártatlan környékbelit) az szimpla köcsögség, már bocs.

decens 2013.02.03. 22:45:35

Hogy itt mindenki hogy be van sz@rva a békemenettől!
Megy a vinnyogás naphosszat... Oszt' meg maszop + dk + e14 + világ proletárjai egyesüljetek együtt sem képes egy valamire való ellenzéki tüntetésre! Persze így már érthető a vinnyogás. Berezeltetetek, hogy nem kaptok lapot '14-ben. Érthető.

egyjózsi 2013.02.03. 22:45:53

Ha menet, hát legyen menet! Gyuláról meneteljenek Budapestre! Ennyit igazán megtehetnének Viktorért!

kivisziat 2013.02.03. 22:47:32

@Khonsu: Ki fenyegetett vagy félemlített meg itt bárkit is? Egyszerűen annak TUDATOSÍTÁSÁRÓL van szó, hogy az egykori ballib "mainstream" (gyöngédebbek kedvéért: fősodor) legfeljebb kiszáradt patakmeder. Ennyi. A többi a te paranaoiád. Kezelhető. Fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez!

christophe 2013.02.03. 22:50:01

@ZSírfeka: ''7 millió "belga"
No,no a belgàkat ne bàntsd,itt ez a pojàca(viktàtor)règ gyogykezelès alatt àllna :-))

Khonsu 2013.02.03. 22:55:32

@kivisziat: Ki karddal él...
Ha más is átveszi a receptet és elkezd vonulni, akkor majd viseljétek nyugodtan, mert ti mutattatok "példát".

kivisziat 2013.02.03. 22:58:22

@Khonsu: Már rég "más" is vonulgat. Igaz, csak kiscsoportosan. És ez nem csak a létszámra vonatkozik.

Khonsu 2013.02.03. 23:01:41

@Khonsu: Nem a ballib "mainstream"-től kell leginkább tartanotok, hanem attól, hogy az az 50% kiábrándult felébred +a pártok nem túl elkötelezett hívei velük, aztán ballibet és titeket kézenfogva küldenek majd el a pics@ba.

Szociknak vége 2013.02.03. 23:04:33

'Ha egy kormány páratlanul jól végzi a dolgát, ha az emberek elégedettek, ha az eredmények igazolják az elvégzett munkát, miért kell felvonulni a hatalom oldalán?'

...:)) Kérdezd meg Gyurcsányt és Gergényit...:)- továbbá miért ne?

'És íme, itt az újabb békemenet.' - Hol? Mert forrásal nem bíbelődtél.

'Az orwelli, végsőkig erőltetett harcot jelképező békemenet egyetlen lényege az, hogy soha nem valami mellett, hanem mindig valami ellen szerveződik.' - Ezt akkor gondold át mégegyszer....:)))Tényleg nem szerveznek soha sehol kormánypárti tüntetést kivéve Békemenet, nagy is az irigység.

'Majdhogynem megmosolyogtató, hogy egy kétharmados kormány megkérdőjelezi az ellenzéki tüntetés létjogosultságát' - ki kérdőjelezi meg? Megtartható? Akkor?

Khonsu 2013.02.03. 23:05:26

@kivisziat: Majd ha esetleg megismétlődik 2006, akkor vajon lesz Orbán féle rendőr terror? Mire tippelsz? (ne adja az ég, de ha mégis)

kivisziat 2013.02.03. 23:09:17

@Khonsu: Ha ez megtörténne, én is a zavarók és nem a menekülők között lennék. Közöm nincs a militáns jobberekhez, Bayaertől és Bencsiktől nekem is fölfordul a gyomrom. De amíg csak azok ébredeznek, akik vissza akarnak mászni a süllyesztőből -- igen, jól érted, nálam ide tartozik Bajnai & Co. is --, addig tőlük: jobban.

Szociknak vége 2013.02.03. 23:11:48

@Khonsu: Senkinek sem azzal van baja, hogy a békemenet kiáll a kormány mellett (legfeljebb a nagyon elvakult balosoknak). Hanem, hogy ezt úgy teszi, hogy megfélemlítő céllal más demonstrációkra szervez rá.

- Hehe. Vagy inkább úgy is fogalmazhatunk hogy azért félemlíti meg az ellenzéket a békemenet, mert rendre sokkal kevesebben vannak.

Ha ezt más kormány támogatói csinálták volna

- Nem csinálták, és most irigykednek.

Khonsu 2013.02.03. 23:13:14

@kivisziat: Akkor ezek szerint többé kevésbé egy oldalon állunk, megnyugodtam. ;)

Khonsu 2013.02.03. 23:20:26

@MetroGoldwinMayer: Csóró diákokra is simán rászervezték volna, ha nem pattan ki a Bayer botrány, és így elfelejtődött. Tehát nem a ballibek ellen van ez, hanem mindenki ellen aki elégedetlenkedni mer.
Majd ha újraindulnak a diáktüntetések (vége a vizsgaidőszaknak), akkor vajon kapnak még ők is békemenetet végül? Szerintem igen, sajnos...
Egy cseppet sem sajnálom a ballibeket, az a baj, hogy ez mindenki ellen van aki nem a kormánynak szurkol.

Szociknak vége 2013.02.03. 23:27:37

@Khonsu: wishful....

Nem indulnak újra a diáktüntetések (mint ahogy nem is voltak azon az egy 500fősön kívül, mert ugye ami nem kap médiavisszhangot az nincs).

Milyen elégedetlenség az, ami a kormány mellett viszi utcára az embereket? (vö. 2006 - Time címlapos tüntibünti)

Aki nem a kormányra szavaz az a ballibra szavaz, mint eddig minden választáson.

Khonsu 2013.02.03. 23:31:39

@MetroGoldwinMayer: Aki nincs velünk, az ellenünk van? :)

kifordított nagyanyó 2013.02.03. 23:38:01

Tisztára mint az 50-es években....

Khonsu 2013.02.03. 23:42:24

Érdekes a magyar lélek. Ha csendben semmizik ki, akkor tűr mint a birka. De ha b@szogatják, akkor bepöccen...

ZSírfeka 2013.02.04. 00:33:46

@christophe: Dehogy bántom, magam is belga vagyok. Olyan országban szeretnék élni, ahol a politika csak 4 évente jön szembe velem, nem naponta hívja fel magára az ostobaságaival a figyelmet.

Vitéz László 2013.02.04. 00:56:21

a fidesmafia az egy bűnszervezet...
előre megfontoltan szervezetben elkövetet országrontás hazaárulás és nemzetvesztés...
vissza kel álítani a halálbüntit !

MINDENKI aki kollaborál a rezsimmel az bűnészes az ország kifosztásában, tönkretételében !
erre semmijen kifogás nincs !

pobacsúszva kérjen bocsánatot a 2 706 292 ikszelő zom-bi-rka !
akik előre tudván hogy a mafia"kormányzásra", azaz drpintér, drkósa, drmatolcsi, drsnitt, drkósa stb k re szavaznak azok is bűnrészesek !

Vitéz László 2013.02.04. 01:00:03

amugy a feudál komcsi/náci rohat büdös "kormánynak" nem saját találmánya...
57 májsu elsején ugyanígy hústömegeket (többszázezer-milla) "embert", azaz komcsit mozgattak meg... zsarolással, baksissal, vagy csak sima lelekesedéssel...

szánalmas büdös parasztok országa...

a demokrácia egyre messzebbb van...

1000-ben a feudalizmussal felváltoták, azóta a sötét feudális mocsár van !

inebhedj - szerintem 2013.02.04. 06:10:13

Két aprósággal egészíteném ki a posztot:

1. Valójában az összes menet, felvonulás, sztrájk, tüntetés, stb. ciki és értelmetlen.

2. Jóérzésű embernek a hazai (gazdaság)politikai közéletből bárki mögé odaállni is problémás, hogy ne mondjam, gyomorforgató.

Jobban belegondolva, nem is apróság, ennek kellene adni a gerincet.

midnight coder 2013.02.04. 06:55:56

Semmivel sem cikibb mint az Éhségmenet ahol zsíros ex-komcsi politikusok próbálnak a csórók hátán visszamászni a hatalomba.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2013.02.04. 07:17:44

Békemenet? :) Éhségsztrájk? :)

Szemfényvesztő lépések csupán arra törekedve, hogy ki legyen a kakas a szemétdombon.

Jelenleg országunkban nincs egy olyan párt, akire tudnék szavazni.

mirigy187 2013.02.04. 07:34:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Marhára nincs igazad. Az éhségmenet emberekről szól akiknek nincs munkájuk és pénzük sem mert 50 fölött már eleve reménytelen az életük. Erre szeretnék felhívni a figyelmet valamint a régióra ahol élnek. Azt hogy a szocik ezt kihasználják nem szép dolog de a fidesz ugyanezt csinálná. A fidesz ezt hogyan reagálta le? Azt hogy a szocik támogatása alatt vonulnak. Le sem bagózzák, hogy azok az emberek vajon miért is mennek fel pestre. Ennyit a szociális érzékenységükről. A birkamenetesek meg csak valakik ellen menetelnek mert ez a dolguk a vezetőik ezért kapnak cserébe valamit.

mirigy187 2013.02.04. 07:36:48

@midnight coder: De cikibb. Mert a birkameneteseknek semmi okuk menetelni csak hát szerelmesek orbánba és a kormányba.

mirigy187 2013.02.04. 07:43:31

@MetroGoldwinMayer: Nem kaptak médiaviszhangot :))) Tele volt a sajtó a diáktüntetésekkel :) Rózsika népszerűsége meg tovább nőtt :)))))

countrystudy 2013.02.04. 07:54:15

ha értelmetlen lenne,nem idegeskednétek az indexen.

Kalmár 2013.02.04. 07:54:35

@mirigy187: Komoly különbség, hogy az éhenkórászok mind politikusok, így egy sima kampánymegmozdulás.
A békemenetben sok civil szimpatizáns vonul.
Bármennyire furcsa nektek sok embernek egyszerűen tetszik az Orbán kormány ténykedése. (nekem is)
Ráadásul elegünk van a sok mocskolódásból pont azoktól akiknek már régen a sitten lenne a helyük, mert tönkretették az országot.
Akik megduplázták az adósságot azok, hogy merik kiírni, hogy "MUNKÁT" ??
Akik annyi hitelt vettek fel nyomtalanul, hogy kétszerese lett az államadósság azok, hogy merik kiírni, hogy "KENYERET"??

Igenis sokan kimennek ezek ellen a szemetek ellen demonstrálni és kifejezni a szolidaritást a kormány mellett.
Nem kell ehhez semmit kapni, csak ne jöjjön vissza az a csavargó szoci banda.

Azt pedig könnyű lemérni, hogy sokaknak teszik a jelenlegi irány.
Az elmúlt 6 hónapban a Fidesz erősödött a legtöbbet a közvélemény kutatóknál. Még a balos Szondánál is.
Ha nincs demokrácia, minden tönkrement a Fidesz miatt, akkor miért van ez?

notib 2013.02.04. 07:56:03

Ciki, mint a párjai, Élet menete, Éhség menet (MSZP !!! szervezéssel, alattuk senki sem éhezett ????)

piszkos kis politikai játszmák, ütődött, megvezetett résztvevőkkel....

Ni csak ki beszél most 2013.02.04. 08:07:32

Mi majd a fülkékhez vonulunk.
Remélem egyre többen...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2013.02.04. 08:10:00

az ég adta világon semmi baj nincs semmiféle menettel, akár béka, akár éhség, akár kör.

a baj avval van, ha ezt zérótól eltérő összegű közpénzből finanszírozza valaki.

az viszont nagyon nagy baj.

2013.02.04. 08:13:06

Nekem is fura kicsit ez a békemenet dolog, de végülis az tüntet aki akar.

Netuddki. 2013.02.04. 08:20:19

Hm. Ha a fidesz kormány ellen tüntet valaki, akkor az orbán rögtön kivezényli a békamenetet? Persze, persze, biztos "maguktól" vonulgatnak, mert nincs jobb dolguk...

Netuddki. 2013.02.04. 08:23:06

@Kalmár: "Ráadásul elegünk van a sok mocskolódásból pont azoktól akiknek már régen a sitten lenne a helyük, mert tönkretették az országot."

Kisfácán! Mi akadályoz meg benneteket abban, hogy sittre vágjátok őket? Ja, 2014 után akkor esetleg rátok is rátok járhat a rúd? Óvatos duhaj a magyar! Muhaha!

fizetekmegegysort 2013.02.04. 08:27:09

@mcs: Ott a pont! A finanszírozás ami nekem sem tetszik. Egyébként tőlem még "imádom Orbánt" jelvényt is hordhatnak, ha nem a kisimicskázott lóvékból gyártják/osztogatják, hanem saját pénzből. Az már sokkal inkább szánalmas, hogy BÉKEmenet névvel mindig valami/valaki ELLEN vonulnak. Gombnyomásra.

Melchi Zadok 2013.02.04. 08:32:18

@Mpatikus Eszetlenellenes: ó, köszönöm. indítasz egy patetikus (offtopic) moralizálással, majd gyorsan leekézed a fideszt, aztán egy huszárvágással orbán viktor verhetetlenségére utalsz, majd ennek alátámasztására felhozod, hogy a római birodalom centuriói végül csak nem voltak képesek megvédeni a római birodalmat a barbároktol. nos igen.
ehhez tényleg el kell vonatkoztatni.

én megértem hogy egyre cikibb felvállalni, hogy fideszes vagy, de pontosan ettől nevetséges ez az álértelmiségi szerepjáték, melyet egy lepukkant vándorcirkuszi ripacs szintjén sem tudsz hozni.

eszemfaszommegáll... :-))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.04. 08:38:40

@Orbán Diktor:

Demagógia az éhségmenet neve és hazugság. Ez egy ellenzéki politikai demonstráció.

Kalmár 2013.02.04. 08:39:18

@kovi1970: Először is ne nagyképűsködj velem.
Másodszor, nekem ugyan nem lehet bajom. Se most sem később. Nem járok árnyékban.
Harmadszor nem vagyok bíró, hogy sittre küldjek valakit.

Egyébként ha arra vagy kiváncsi, hogy a bíróság miért nem börtönözte be Gyurcsányt, Bajnait, Verest, Mesterházyt stbstb...hát azért, mert nincs rá törvny, hogy büntetendő az ilyen nagy fokú hozzá nem értés és felelőtlen kormányzás.

Sajnos.
Azért megérdemelnék.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.04. 08:40:02

@mirigy187:

Nem értek egyet. Mind a 2 politikai demonstráció idióta névvel.

Mo-n nincs éhség, szóval ez abszurdum.

mirigy187 2013.02.04. 08:44:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Külföldről én is ezt mondanám. Ott tényleg nem éheznek

mirigy187 2013.02.04. 08:49:44

@Kalmár: Erősödött ja. Össze vissza vizionáltátok hogy a szocialisták eltűnnek a süllyesztőben erre még mindig ott lihegnek a fidesz nyakában úgy hogy szétszakadtak. Elhiszem hogy tetszik neked a ténykedéseik de nekem és sok másnak viszont nem, a környezetemben senkit sem hallok hogy dícsérné őket. A bizonytalanok fogják eldönteni a kérdést úgyhogy felesleges rugózni hogy a fidesz mennyit erősödött mert annyit a szocialisták is erősödtek.

fizetekmegegysort 2013.02.04. 08:50:07

@Kalmár: a közvélemény kutatás a biztos szavazók körében vizsgálódik, ezért van. Nagyon sok a bizonytalan.

fizetekmegegysort 2013.02.04. 08:52:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a gyerekek 40%-a nem eszik húst, nem kap napi 3x étkezést. Igen, nem halnak éhen mint Afrikában, de európai szinten mérve éheznek (nem kapnak minőségi táplálékot, ez Európában egyenlő az éhezéssel).

mirigy187 2013.02.04. 08:56:28

@Kalmár: "Komoly különbség, hogy az éhenkórászok mind politikusok, így egy sima kampánymegmozdulás."

Ez meg szimpla hazugság és még szarul is áll.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.04. 08:57:16

@fizetekmegegysort:

Tehát nem éheznek, hanem szegényesen élnek. Én is ezt mondom.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 08:58:25

Ez a menet ciki volt már az első perctől kezdve. Az a szomorú, hogy biztos van köztük jó pár aki komolyan is gondolja a részvételt.

fizetekmegegysort 2013.02.04. 09:00:00

@Kalmár: és a kétharmados törvénygyár hány perc alatt hozhatna ilyen törvényt? Igaz, utána rájuk is vonatkozna, és úgy járnának vele, mint az "államadósság növelése bűncselekmény" törvénnyel. Vissza kéne vonni mikor őket érinti. :)

fizetekmegegysort 2013.02.04. 09:03:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, ugyanarról beszélünk, a különbség annyi, hogy EU-n belül a minőségi éhezést - ha úgy tetszik szegénységet - is éhezésnek tekintik a szakemberek. Akkor is ha konkrétan nem hal bele az éhező, csak hiánybetegségei lesznek.

teknoc erno 2013.02.04. 09:04:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Magyarorszagon nincs éhség? Olvass ennek utána te barom.

Zabaalint (törölt) 2013.02.04. 09:04:10

@fizetekmegegysort:
OFF

A legtöbb afrikai éhezés sem arról szól, hogy egyáltalán nincsen mit enniük, a szénhidrát bevitelük még úgy ahogy elégséges, azonban fehérjéhez nem igazán jutnak.

ON

Ami a magyar éhezést illeti, elég sokan vannak, akiknek a rezsi kifizetése után gyakorlatilag nem marad semmi pénzük, mindez gyerekekkel. Sőt, utóbbi időben olyan statisztikái vannak egyes városokban a közműveknek, hogy nagyjából a lakosság fele hátralékban van. Én nem tudom elképzelni, hogy ez ne járna éhezéssel, vagy tényleg, mit esznek ezek az emberek, miután kifizették a számlákat?

falazodesyka 2013.02.04. 09:05:51

"Gyönyörű kép: Magyarországot mindenki támadja. Általában alaptalanul, mert persze a zsidók, a balliberálisok és a kommunisták, akiknek az élet minden területére kiterjedő összeesküvése ássa a nemzetmentő jobboldal sírját."
-----
Kicsit patetkikus és túlzó megfogalmazás, de lényegében igaz. A blogbejegyzés egyetlen igaz megállapítása. A többi a szokásos félreveztő, félreinterpretáló, fröcsögő, magas lóról gúnyolódó, dezinformáló ostoba ballib foshányás.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.04. 09:08:11

@wmiki: ezért is vezet még mindig messze a fidesz, a biztos pártválasztók körében

fizetekmegegysort 2013.02.04. 09:08:12

@Zabaalint: a szülők semmit, vagy kenyeret , krumplit. A gyerekek kapnak az oviban/suliban, plusz ha szerencséjük van, vajaskenyér.

DezInf 2013.02.04. 09:10:27

Ennek a sok békamenetnek félő ,utcai összetűzések fognak véget vetni , vagy kirobbant egy nagyobb konfrontációt,vagy a szervezők felmérik,hogy túl messzire mentek és pihentetik a droidjaikat.
Nem kell olyan nagy szikra ahhoz,hogy polgárháború robbanjon ki. Mindenkinek lenne oka arra,hogy valamelyik oldalra álljon. A "politikai elit"-nek ez nem célja,hisz pártállástól függetlenül a vesztüket okozná. Elvesztenék a kontrollt az események irányítása felett,ezzel elvesztenék a gazdasági/politikai hatalmi pozícióikat is.
A birkamenet jó eszköz egyfajta fenyegetésre,viszont veszélyes is a szervezőire nézve.
A láncos kutyák ugatnak,acsarkodnak,a gazdi meg kezében tartja a láncot, olyan hosszúra engedi ami még éppen megfelel a céljainak :)

falazodesyka 2013.02.04. 09:14:29

@teknoc erno:
VAn éhség nyilván. Korábban is volt. VÁlság van, a kormánynak meg 3% alatt kell tartani a hiányt szigorúan s közben nem árt ha államadósságot csökkent. Összehasonlításul: a szociknál KONJUNKTÚRÁBAN 10 % felett volt a hiány, s közben meg két és félszereződött az államadósság. Világos volt, hogy a kibontakozó EU válsággal együtt egy ilyen örökség nem fog két év alatt felvirágzásba átfordulni, mert az lehetetlen. Ne hidd el amit a baloldal fröcsög: ha ők lennének kormányon még nagyobb lenne az éhség, mert válságban - AMIKOR A NÉMET GAZDASÁG IS STAGNÁL - az ő elképzeléseik csak növelnék azt. Ez tuti. MOst pedig túlhazudják az éhezés mértékét, nyilván. A hazudozás, a negatívumok felnagyítása és a pozitívumok elhallgatása vagy minden eszközzel történő diszkreditálása a vérükben van. Soha ne higgy a magyar baloldalnak. Egyébként aki azután elhiszi amit most fröcsögnek, miközben 8 év alatt meg két és félszerezték az államadósságot valamint a hiányt 10% fölé vitték - azt a hiányt amit ez a kormány 3% alatt tart 3. éve - szóval az aki ezek után bármit elhisz a baloldalnak azzal komoly bajok vannak...

falazodesyka 2013.02.04. 09:19:04

Nem szabad hagyni a baloldalt hatalomra kerülni 2014-ben. Orbánék a hibáikkal együtt kézben tartják az országot, a felvett hitelek visszafizetése zajlik miközben 3% alatti a hiány. Nem szabad ezt az érzékeny egyensúlyi állapotot - mert az, nem kell hinni a hazugokanak - feláldozni és odadobni a tehetségtelen, Amerikában kiképzett baloldali prominenseknek. Ne hagyjátok az MSZP-t nyerni a választásokon !!!!

mirigy187 2013.02.04. 09:20:20

"KONJUNKTÚRÁBAN 10 % felett volt a hiány, s közben meg két és félszereződött az államadósság."

Soha nem volt 10 felett a hiány és nem tudom, hogy matekból hányas voltál de a 50%-ról 80%-ra növekedett adósság nem a két és félszerese :) Ami jelenleg 77%. A hiány 2009-re a 2006-os 9%-ról 4%-ra lett lecsökkentve. Ők okozták a bajt ez igaz

DezInf 2013.02.04. 09:30:05

@falazodesyka:

Kedvesgézaárpimárk:)

Hihetetlenül gyengék vagytok,de tényleg:D
Az a 3% csak azért kell,hogy hozzá lehessen férni az EU-s pénzekhez, legyen mit osztogatni a holdudvarnak. A "nép" meg le van c@rva, forduljon fel. Az a lényeg,hogy a lendvai utcaiak és szövetségeseik megtömhessék a zsebüket és leléphessenek a svájci bankszámláikkal:D
A birkamenet tagja meg megint úgy jártak:D
Addig bégettek,amíg a fidesznyikek kiénekelték a sajtot a szájukból.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:31:53

"...nem beszélve arról, hogy jóérzésű embernek már Bayer mögé odaállni is problémás, hogy ne mondjam, gyomorforgató."

Nos, igen. Tényleg az. Legalább annyira, mint amennyire mások mögé odaállni. És akkor sorolhatnánk a neveket.

De mindent meg lehet és meg is kell magyarázni.

Kalmár 2013.02.04. 09:32:40

@mirigy187: Nem erősödtek 1%-on belül maradt a változás. Nézd meg a Szonda elmúlt 6 havi adatát.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:32:45

@kondor:

"A 30-as években Németországban volt ilyesmi..."

Kevered a Demokratikus (muhaha!) Chartával. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:38:05

@Mercel:

"Vicces, hogy "Béke"menetnek hívják."

Vicces, hogy "Demokratikus" Chartának hívták.

vargánya 2013.02.04. 09:39:30

"Értelmetlen a békemenet"

A balliberális oldal szemszögéből "természetesen" minden
"értelmetlen" amit nem ők találnak ki, nem ők hitelesítenek, nem az ő érdekeiket szolgálja.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:45:52

Esetleg meg kellene kérdezi az "éhség"-menetre magukat ráerőszakoló politikusokat, hogy vajon ők milyen gyakorlati intézkedéseket tettek a dolog megszüntetése érdekében.

"Az ENSZ szerint 200 ezren éheznek Magyarországon..." (origo.hu, 2007. 10.12.)

Akkor bezzeg senkit nem érdekelt és még Gyurcsány sem állt ki táblával a nyakában, hogy "Ahol az éhezőket bántják, ott én is éhes vagyok."

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:49:56

"Magyarországon az éhezés, az, hogy valaki naponta nem jut elegendő élelmiszerhez, a becslések szerint mintegy 100 ezer embert érint - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke sajtótájékoztatón pénteken Budapesten." (nol.hu; 2011. október 4.)

Összehasonlításképpen a két idézet alapján...

Fletó, 2007: 200 ezer fő.
Viktor, 2011: 100 ezer fő.

Hmmm...

Bernáth Tamás · http://magyarbernhard.blog.hu 2013.02.04. 09:50:04

Tisztelt szerkesztő hölgyek vagy urak! Mivel koromnál fogva könnyen süllyedek el a világháló kloákáiban, ezér az elsőként küldött úgynevezett trackbackem a pszeudodemokrata magyar igazságszolgáltatásról hibás, ellenben a második, amely a magyar jellemgyengeségről szól, helyes. Kérem, töröljék a tárgytalan hivatkozást.

ggroland91 2013.02.04. 09:52:51

Kicsit vegyes érzéseim vannak.
Egyfelől én se nagyon látom értelmét ennek a békemenetnek - nagyon magas százalékon áll a kormány még mindíg, semmi nem veszélyezteti a pozíciójukat. Erre amikor egy maroknyi tüntető csoport készül (mert 50-nél többen nem lesznek az biztos), akkor most országos szinten rámozgósítanak a milliós vagyonnal rendelkező békemenetesek. Nem elegáns.
Másfelől viszont nem lehet megtiltani senkinek, hogy a kormány mellett demonstráljon, szóval végülis rendjén van a dolog.

más. falazodesyka: a jobboldal ugyanúgy államadósságot csinál, mint a baloldal. Csak ők nem kedvezményes IMF-hitelt vesznek fel, hanem állampapírokat bocsátanak, ami után viszont sokkal magasabb kamatot kell fizetni, mint a kedvezményesnek számító IMF hitel után, hiszen a piacról élni, mindíg drágább. Nem ártana különféle lapokból tájékozódni, nemcsak a kormánypárti sajtóból, hanem mondjuk a hírgyűjtőportálokat is (pl: hirklikk.hu) átfutni, mert ott több politikai oldal sajtója is megjelenik.
Az államadósság csökkentése pedig annak köszönhető, hogy elvették az emberek 3000 milliárdos manyup megtakarítását. Ehhez nem kellett egy hatalmas politikai zsenialitás. Csak egyet mondjatok meg! Mi lett volna ha ezt a lépést a szocik húzzák meg? Akkor mit mondtatok volna???

csak egy néző 2013.02.04. 09:58:48

"Mit várunk ettől a társaságtól? Nyilvánvaló, hogy egyetlenegy módszerük van, hogy pénzzel megfizetni szerencsétlen embereket, cirkuszt csinálni, mert már kenyeret adni nem tudnak” – nyilatkozta az Echo Televíziónak Csizmadia László a Civil Összefogás Fórum szóvivője."
Ehhez azért jó vastag bőr kell ennek az embernek a pofájára, aki külföldről hozatta a birkamenetéhez a bértüntetőket és a kormánytól kapott milliókkal finanszírozza a gyűlöletkeltő plakát kampányát. Abszurdisztán, így szeretlek.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:59:17

@ggroland91:

"...hogy elvették az emberek 3000 milliárdos manyup megtakarítását."

Az emberek megtakarítása az, amit önmaguk tesznek félre. A manyup nem ez a kategória. A manyup nem más, mint az állami nyugdíj feletti rendelkezés lehetőségének nyújtása.

Ha megtakarítasz, oda teszed a zsetonodat, ahová kedved tartja. A manyup nem ilyen.

Ha megtakarítasz, a megtakarításoddal szabadon kezdhetsz, amit akarsz. A manyup nem ilyen.

Ha megtakarítasz, az magántulajdon. A manyup nem az.

Ha megtakarítasz, ahhoz Pista nem nyúlhat hozzá. A manyup nem ilyen.

Kalmár 2013.02.04. 10:27:02

Pár apróság
5 országnak volt 3% felett a hiánya 2006-ban.

Magyarország 9,2%,(!!) Olaszország 4,4, Lengyelország és Portugália 3,9, Szlovákia 3,4 százalékot.

Erre jó lenne az elvtársaktól némi magyarázat.
Válság még sehol, mi pedig máris a padlón.

Adósság gdp-hez viszonyítva
1998 62% köszi MSZP
2001 52,1% !! A Fidesz kormány csökkentette a hiányt.
2006 65,6% Köszi Mszp
2010 82,5% Köszi Mszp újra...komolyan ez kellett a népnek?? Agyrém.
2012 77% Látszik, hogy ismét jobboldali kormány van. Újra csökken az adósság.

A lényeg, hogy akár válság van akár nincs, a Szocik csak giga hitelekből haladtak, a Fidesz pedig mindig visszafizeti....fasza.
Ja és ezek után ők mennek éhségmenetre. Rohadjanak meg, inkább gazdasági tanfolyamra menjenek!

gigacherry 2013.02.04. 10:28:17

@pocaklakó minimanó: Az enyém még ma is megvan és a manyup-om rendszeresen tájékoztat róla, mennyi a hozam. Úgy tudtam, az általam megtermelt jövedelemből kerül levnásra. Rosszul tudtam. Ajándékba kapom?

gigacherry 2013.02.04. 10:29:39

@Kalmár: A szocik felvettek egy olyan IMF készenléti hitelt, aminek a felét a Fidesz költötte el, plusz einstandolta a manyupokat. Így én is tudnék adósságot csökkenteni.

gigacherry 2013.02.04. 10:33:45

Többen írták, hogy az ellenzékieknek az a bajuk a békemenettel, hogy irigylik. Mit kellene irigyelni rajta? Olyan jó Orbán Viktort éltetni a hidegben Bayerékkal? Osztogatnak ott valami titkos dolgot?

Általában ha azt látom, hogy valaki valami általam értelmetlennek tartott dolgot csinál, eszembe nem jut irigyelni az illetőt. Ha butaságot csinál, inkább sajnálom. Ha olyat csinál, ami bennem félelmet kelt, akkor messzire elkerülöm és talán szóvá teszem valahol a dolgot.

csak egy néző 2013.02.04. 10:41:01

@Kalmár:
Csak megkérdezem, hogy azokat a hiteleket, amiket most vesz fel a zseniális kormányod 5.5% -os kamattal (csak megjegyzem,hogy az állampapir eladás is hitelfelvétel) ,ezeket a hiteleket, amikor lejárnak (3-510 év múlva) ki fogja visszafizetnia a nem kis kamatával együtt és majd akkormennyi lesz vajon az adósság??? Még egy kis mai hir, adalék az állampapir befektetéshez
"A múlt hét utolsó napjaiban több száz ciprusi betétes tüntetett a Bank of Cyprus előtt, mert attól tartanak, hogy a mentőakció részeként leírják megtakarításaik egy részét. Ez a pénzintézet és egyik társa, a Mafin 1,2 milliárd euró értékben bocsátott ki átváltható kötvényeket, amelyeket 17 ezer kisbefektető jegyzett le, akiket hétszázalékos éves kamat ígéretével csábítottak el."

Lencsés István 2013.02.04. 10:43:21

A Békemenet értelmes , így legalább látszódik hogy azok vannak többen akik kiállnak a jól dolgozó kormány mellett . Ugyanis aki nem elégedett az csak anoniman trollkodik , vagy csak sír , ráadásul ok nélkül .

mirigy187 2013.02.04. 10:53:56

@Kalmár: Nem tudom miről beszélsz.

Én ezt találtam:
A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül a december 19% után januárban 20%-on áll, míg az MSZP szavazótábora 12%-ról 14%-ra nőtt. A pártválasztók között a Fidesz-KDNP támogatottsága a decemberi 39% után januárra 40%, az MSZP-é pedig 24%-ról 28%-ra emelkedett.

A fidesz a szavazóinak felét elvesztette 2 év alatt míg a többiek igaz sokat nem profitáltak belőle de erősödtek valamelyest.

csak egy néző 2013.02.04. 10:55:33

@Lencsés István:
Pistike, ugye te is elsétálsz gyalog, Gyulára vmiki barátod ês párttársaddal együtt?

szekertabor · provo.blog.hu 2013.02.04. 11:26:25

Az itt a gond, feleim, hogy a jóhiszeműség kiveszett már belőlünk. A poszt is és a kommentek is alapvetően rossz szándékot tulajdonítanak a más véleményen levőknek, a kormánynak vagy az ellenzéknek.

Mármost miért kellene ellenzéki aknamunkát sejteni egy tüntetés mögött, legyen bár a szervező az amerikai támogatással felkészített HAHA, vagy a gyulai szocialisták? És miért gondoljuk, hogy a békemenet révén a kormány szervez magának szimpátiatüntetést?

A kézenfekvő válasz persze az, hogy a kormány (vagy az ellenzék) nem csak gonosz, hanem ostoba is. De hát milyen alapon tulajdonítunk ennyire sötét szándékokat, ilyen kifinomultan aljas összeesküvői mentalitást a másik oldalnak? Miért sejtünk minden cselekvés mögött hátsó szándékot? Melyik politikusnak van arra ideje, hogy kifinomult sakkjátszmákat játsszon, szimultán, többmillió parasztot tologatva a táblán?

Törődjünk bele, hogy az emberek (és a zemberek is) szeretnek tüntetni, ha úgy érzik, hogy a véleményük nem kap kellő nyilvánosságot. Tüntetni, felvonulni, táblákat emelgetni, zászlót lengetni jó dolog. Körülvesz az elvbarátok, a hasonlóan elégedetlenek akolmelege, a saját tábor egységes terminológiája. A magányosok úgy érzik, nincsenek egyedül, a családosok is. Mindenki úgy megy tüntetni, hogy fűti belülről az érzés: "Nagy tetteket viszünk végbe együtt".

A kormánypárti békemenet résztvevői esetén az elégedetlenség oka a következő: Nagyon komoly eltérés tapasztalható a közvélemény megítélésében a közvéleménykutatások (időszaki választások) eredményei és a sajtó által sugallt összkép között. Ha az Index címoldalát nézzük, azt hihetnők, hogy a kormány mindent tönkretett, múltat, jelent, jövőt, és hogy mindenki elfordult tőle. A választások és a statisztikák viszont azt mutatják, hogy a Fidesz megítélése toronymagasan a legjobb a pártok között. Tehát azok, akik úgy látják, hogy a véleményük statisztikailag súlyosabb, mint amennyire a sajtó nyilvánosságot enged neki, tömegdemonstrációkon győződnek meg róla, hogy még mindig erősek. Az, hogy a sajtó ezeket a megmozdulásokat inkább gúnyolja, mintsem hogy objektíven tájékoztatna róluk, nem elég visszatartó erő, mivel az ezeken megjelenő komoly tömeg a tömegélmény révén önmagát tájékoztatja a nagyságáról és erejéről.

Az ellenzéki demonstrációk magyarázata egyszerűbb. Az átalakulások áldozatai mindenkor okkal érezték-érzik úgy, hogy a sérelmeik és csalódásaik nem jelennek meg elég hangsúlyosan, és ezért mindig könnyen lehetett mozgósítani őket egy-egy tüntetésre.

Ha ezek a tüntetések a kormány vagy az ellenzék révén szerveződnének, akkor azt arról lehetne felismerni, hogy a legkönnyebben mozgósítható párttagok adnák ezek gerincét. Vagyis azt kell figyelni (és lehetőleg testközelből), hogy a felvonulók élén hány pártvezető vonul az első sorokban. Ugyanis ne feledjük: bár egy jól beállított kamerával tömeget tudunk varázsolni pár tucat emberből, de a tömegek mozgósítása csak akkor lehet sikeres, ha a tüntetés alapgondolatának van bázisa.

Lencsés István 2013.02.04. 11:32:11

@csak egy néző: 1 . Nem vagyok " Pistike .... " 2 . Tanulj meg olvasni . 3 . A rövidítés IS szint alatti . 4 . Nem vagyok párttag .

csak egy néző 2013.02.04. 11:40:26

@Lencsés István:
Pistike megnyugszik és tologatja tovább a csattogós lepkéjét.

Kalmár 2013.02.04. 11:48:20

@mirigy187: "Nem tudom miről beszélsz"

Ez baj.
Pedig világos volt.

"Az elmúlt 6 hónapban a Fidesz erősödött a legtöbbet."

Szerintem egyszerű.

Az a furcsa, hogy ezt azzal akrod először megcáfolni, hogy mi történt 2 hónap alatt, majd azzal, hogy mi történt 2 év alatt.....ez tényleg azt jelenti, hogy nem értettél. A 6 hónap az január, december, november,október, szeptember, augusztus.
Sajnos valószínűleg ezt sem érted.
Nem tudok segíteni.

A 2 év is azt mutatja, hogy nincs a palettán senki akit az emberek jobbnak tartanának a Fidesztől. Akinek nem tetszik, az sem választ mást. Hiteltelen az ellenzék az éhségmenettel együtt.

Kalmár 2013.02.04. 11:50:32

@gigacherry: Ez komoly? Úgy csökkentették az adósságot, hogy visszafizették? Nem semmi....

Pont ezt mondom, a szocik felvették, a Fidesz visszafizeti.
Köszi a támogatást.

Szociknak vége 2013.02.04. 11:54:23

Ha valaki lát valahol szoci szavazót akkor rúgjon bele.

Köszi

M_R 2013.02.04. 12:00:57

@MetroGoldwinMayer: Ha valaki lát fideszdroidot, rúgjon bele. Köszi

Kalmár 2013.02.04. 12:02:32

@csak egy néző: Csak mondom, hogy a felvett hitelek(igen az állampapír kibocsájtás is) része az adósságnak. Azokkal együtt csökken kormányváltás óta a GDP arányos teher.
Ugyanúgy fogjuk visszafizetni, mint a 2009-es 10 éves állampapírokat amikre a referencia hozam 12% fölött volt.
Örülök, hogy együtt örülsz velem, az állam olcsóbb finanszírozásának.
Ezt is a Fidesznek köszönd.
Belépni nem kell.
Szép napot!

Egyéb:
Az IMF kamatokat nem illene idehozni, mert azért cserébe teljes kontrollt kérnek, ami a görögöknél is "szép" eredményt hozott.
Nem szeretnék több bankkonszolidációt....

A már Magyarországra utalt, de fel nem használt 4,215 milliárd SDR úgy kamatozik, hogy 2,076 milliárd SDR-ig a kamat 2,71 százalék, a következő, 1,038 milliárd esetében 3,71 százalék a ráta, majd a legutolsó, 1,099 milliárdos részlet után 4,71 százalékos kamat jár.

Na ennek a fényében nem is olyan rossz, az az 5,5% teljes gazdasági önrendelkezéssel.

Egy régi Origó cikk:

Bár Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi tévéinterjújában azt mondta, hogy a megállapodás 17 hónapra szól, mert nem akarják a jelenlegi kormányzati cikluson túl nyújtani az IMF-hitel időpontját - és ez így erkölcsös szerinte -, azóta kiderült, hogy a hitel törlesztése csak évek múlva kezdődik meg. Valójában Gyurcsány a hitelkeret rendelkezésre állását kötötte ki 17 hónapig, amíg a mostani kormány mandátuma tart, vagyis az új kabinetnek már nem lesz ilyen hitelkerete, viszont a törlesztés marad a 2010-es választások utánra, akárki is kerül hatalomra.

Kalmár 2013.02.04. 12:05:25

@M_R: Nem minden szoci szavazót rugdosó ember fidesz szimpatizáns, de minden fidesz szimpatizáns...........
Szóval kérdezd, Vonát, Schiffert stbstb

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.02.04. 12:06:59

Nincs ezzel semmi baj.
Csak át kell nevezni a Békemenetet "Baloldalt a Dunába"- az Éhségmenetet pedig "Jobboldalt a Tiszába"-menetté, és teljesen egyértlemű lenne a helyzet. Aztán hadd menjen a nép oda ahova akar. Se több se kevesebb demokrácia nem lesz tőle, de jól levezeti a felgyülemlett feszkót.

csak egy néző 2013.02.04. 12:26:14

@Kalmár:
Igazad van.Csak a fidessnek kell nyerni 14-ben, mert, ha bárki más nyerne, semmi perc alatt belebukna a lázongásokba és a sok szar kipucolásába. Gyözzön csak a Viki és majd, akik ma éljenzik, majd azok fogják skandálni, hogy takarodj.

Megfontolt 2013.02.04. 12:27:23

A természetesen "JÓAKARÓ" cikk szerzője cikinek nevezi azt a megmozdulást,amit a meggyalázott. elszegényített , soha nem látott mértékű adósságba taszító szoclib hordák hazugság és gyűlölet kampánya kényszerít ki- minden hazáját szerető és az újabb országrombolástól féltő -egyébként változatlanul többségét képviselő népessége fontosnak tart. rendszeresen megmutatni országnak világnak az un. békemenetet ! ???
Tekintve hogy hétről hétre jelentetnek meg olyan cikkeket egy szűk érdekkör szégyentelen figurái- amikkel a külföldi olvasóban ,nézőben megkérdőjeleződik a magyar demokrácia. sajtószabadság létezése és gyakorlatilag lefasisztázza az egész hazai népességet .élükön akár a kormánykoalíciót is !
Egy teljességében valótlan képet próbál konstruálni hazugságokra támaszkodva. amivel beláthatatlan károkat okoznak mindnyájunknak mert gyalázkodásaik következtében lejáratják az egész magyar népet !
Minden jobb-érzésű embert ez arra sarkal hogy valami módon felhívja a félrevezetettek figyelmét mindezen állítások valótlanságára és tudomást szerezzen a világ a valódi magyar helyzetre !
Tudják meg hogy a többség azért zavarta el a gyalázkodó hazug híreket világgá kürtölüket mert a mostanra kialakult lerongyolódásunkat pont nekik köszönhetjük !
Békésen csendben jelezzük hogy ide többet nem kellenek hazájuk érdekeit meggyalázó. a polgárait elkeseredésbe taszító erők sem balról sem jobbról! A köpönyegforgatókról már említést sem téve !

Lencsés István 2013.02.04. 12:36:04

@csak egy néző: Ha nem tanulsz meg olvasni többet nem írok neked .

Rogerius 2013.02.04. 12:36:16

@Kalmár: "nincs a palettán senki akit az emberek jobbnak tartanának a Fidesztöl"

Engedelmével lefordítom:

" az elöző férjem részeges volt, kártyázott és naponta megvert...a mostani férjem ugyancsak részeges és kártyázik de csak hetente ver meg...milyen jó ember a mostani férjem!"

csak egy néző 2013.02.04. 12:37:54

@Lencsés István:
Vazze, mi lesz most szegény fejjemmel, jujjujuj?

Szociknak vége 2013.02.04. 12:44:25

@Rogerius: Na látod. Megfejtetted, gratula. Itt nem arról van szó hogy melyik jó hanem hogy melyikre kell szavazni. Olyan nem volt soha és nem is lesz hogy az átlagmagyar jól érezze magát. Ahhoz ugyanis vállalnia kellene a felelősséget a döntéseiért, aminél sokkal kényelmesebb hogy a politikusok felelnek mindenért...:))

Melchi Zadok 2013.02.04. 12:51:12

Emberek, ti komolyan lealltok Kalmarral vitatkozni?

Kb wmiki szint...

Rogerius 2013.02.04. 12:52:01

@MetroGoldwinMayer: engedelmével én másképp látom: nem szavazni kell a képzeletbeli részeges férjek egyikére sem hanem elzavarni öket...

amikor egy nép ismételten olyan politikusokban bizik meg amelyek egyértelműen kártékonyak akkor az a nép el kellene hogy zavarja a szóbanforgó politikusokat illetve felül kellene vizsgálnia saját politikai éretségét.

clegane 2013.02.04. 12:54:39

sok, szerencsétlen, ostoba, megtévesztett, agymosott békemenetelő birka :(

Kalmár 2013.02.04. 12:56:53

@csak egy néző: Ez a Budapest TV jósdájába megállná a helyét.
Szerintem meg nem.....ezzel nem jutunk messzire.

Kalmár 2013.02.04. 13:04:04

@Rogerius: Nem sikerült a fordítás.

Az emberek egy része nem azért szavazott a Fideszre, mert elkötelezett Viktor személye vagy a párt irányvonala iránt.
A 2/3 annak köszönhető, hogy elemi erővel ismerték fel, hogy a Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy stb csapat folyamatosan hazudott és minden eredmény vagy kamu vagy hatalmas hitelkártya adósság fejében valósult meg. (úgy meg a hülye is tud építeni)

Ezeknek most nincs hívó szó. Tele a média mocskolódással a kormány ellen. Például, hogy nincs szólásszabadság...stbstb Ez tényleg vicces.

Ezek az emberek nem mennek szevazni.
Legutóbb valami ellen mentek.
A lopás, csalás, hazugság és a dilettáns kormányzás böszmesége ellen.
Jelelnleg nem érzik úgy, hogy tűzön vízen át le kell váltani a kormányt.
Biztos vagyok benne, hogy ha nem lett volna Fidesz akkor egy kétfarkú kutya párt is leváltotta volna a szocikat.

Azért így jobb :)
Nekem tetszik az irány.

Kalmár 2013.02.04. 13:09:27

@melchi zadok: Eddig 2 hozzászólásod volt.
A patikus urat vándorcirkuszosnak gúnyoltad.
Most engem fikázol.

Nem kellene egy önálló gondolatot elővezetni?

Szerinted, hogyan nevezik itt a neten azokat akik csak a másikat köpködik, de érveket nem írnak a témához?

Szedd össze magad, biztosan megy ez jobban is.
Az ismerőseid szégyenkezni fognak miattad, ha csak ennyire futja.
Nem az a baj, ha máshogy gondolkodsz, hanem az ha sehogy.

Szociknak vége 2013.02.04. 13:10:16

@Rogerius: A magyar demokrácia 2pártságával a legérettebbek közé tartozik.

Elzavarni az komoly politikai program. Egyik elzavarásával jön a másik. Akinek nem kell egyik se alapítson pártot. Utóbbi sikerességét tapasztaltuk a tucatnyi posztliberális gittegylet próbálkozásán.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.04. 13:26:16

Amennyire láttam értelmét az első békemenetnek (a nevének már akkor sem) annyira nem a többinek. Ostoba pótcselekvés.

loopketa 2013.02.04. 13:33:47

Mi lesz, ha megeszi oket az ehsegmenet?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.04. 13:34:35

@MetroGoldwinMayer: Mondjál már egy olyan esetet, amikor a Gyurcsány kormányon volt és mellette rendeztek szimpátia felvonulást. 2006 szeptembere és az utána következő időszak a Kossuth téren pont erről szólt nem? Te el is hiszed azt amit leírsz, vagy csak ismételgeted az eligazításon kapott anyagokat?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.04. 13:47:09

@Kalmár: És szerinted a Fidesz és Orbán Viktor nem ugyanazt csinálja? Már mint a folyamatos hazudozást, a közpénzek lenyúlását olyan szinten, ami a Gyurcsány- Bajnai kormányok alatt lehetetlen lett volna. Most mit látunk? Éhségmeneteket, nem egyet, sokat, felesleges stadionépítéseket, nem egyet sokat, emberek elszegényedését, a betegek és rokkantak állandó megalázását. Köszönjük Fidesz, köszönjük Felcsúti Seggszáj, nem felejtünk.
Te aki 2007 táján még Gyurcsányt hazaárulóztad az oroszokkal folytatott tárgyalásaiért, most te csináltál egy gigantikus segget a pofádból, és dörgölőztél a legújabb barátodhoz, aki érdekes módon, most már nem csúnya orosz. És most már a Gyurcsány által aláírt Déli Áramlat gázvezeték is jó dolog, Paks oroszok által történő bővítésével egyetemben.

Erre kérek válaszokat most már tőletek.

Szociknak vége 2013.02.04. 13:59:16

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Gyurcsány mellett a kutya sem vonult fel.

Orbán mellett százzrek álltak ki? Mire következtessünk ebből?

gigacherry 2013.02.04. 14:38:19

@Kalmár: Most pedig a Fidesz veszi fel még nagyobb kamatra, és majd ki tudja, ki fizeti vissza.

gigacherry 2013.02.04. 14:45:37

@MetroGoldwinMayer: Hogy Orbán jobban bűvészkedik a szavakkal.

Komolyan kérdem: Miért olyan jó Orbán mellett vonulni? Szerinted annyira jó, amit az országgal tett Matolcsyval és H Rózsával együtt? Ha pedig tényleg minden olyan jó, akkor miért kell ezt menettel demonstrálni? Te el fogsz menni Gyulára?

Szociknak vége 2013.02.04. 14:51:15

@gigacherry: Nem, én nem vagyok volnulgatós. Kérdezd meg azoktól akik mennek.

Sosem barmok módjára gondolkodom, hogy mi lenne jó meg mi lenne szép. Épp elég annyi hogy ahhoz messze túl jó teljesítményt nyújt a kormány hogy ne akarjam az elődeit hatalmomban látni.

Melchi Zadok 2013.02.04. 17:08:13

@Kalmár
ugyan kalmár, én nem fikázlak téged. én csak röviden összefoglaltam azt, amit azok, akik eddig még nem ismertek téged, de leálltak veled vitatkozni, kb öt hozzászólás után simán levágtak.

a megjegyzésed tartalmi részén pedig igazán jót nevettem, de visszaadlak a többieknek, ma már kihoztam ebből a beszélgetésből a maximumot.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.04. 18:10:24

@MetroGoldwinMayer: Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il és Kim Dzsong Um nevei mondanak neked valamit? Ők is több százezres tömeget képesek mozgósítani. Hogy milyen módszerekkel azt ne firtassuk. Hogy a Bonsai Duce mellett felvonulók egy részét milyen módszerekkel veszik rá a menetelésre és/vagy megjelenésre azt most se firtassuk. Amikor gyerekeket vesznek rá a kivonulásra, amikor emberek a munkahelyük féltése miatt mennek ki akkor szerintem kézzelfogható a hasonlóság.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 20:05:37

@gigacherry:

"Úgy tudtam, az általam megtermelt jövedelemből kerül levnásra."

Nagyon helyes. Ebből is látszik, hogy nem a SAJÁT megtakarításod, hanem még efelett is MÁSOK rendelkeznek.

Ha kívánod, mehetünk ezen az úton tovább, hogy lásd, mennyire el vagy tévedve, amikor a sajátodnak hiszed ezt a pénzt.

A legbutusabbak még képesek azt is állítani róla, hogy ez az ő magántulajdonuk.

Pedighát és desőt! :)

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 20:09:48

@gigacherry:

"A szocik felvettek egy olyan IMF készenléti hitelt..."

Minek kellett felvenni azt a hitelt? Hiszen alig pár nappal a felvétele előtt még a rezsim "szakértő" emberkéi váltig állították, hogy mi aztán nem ám!

De villámgyorsan kiderült, hogy ha meg nem, akkor államcsőd van.

Ennyit a szakértelemről.

Ki is volt a miniszterelnök? Ki volt a pénzügyes guru? Ki felet a gazdaságfejlesztésért?

Na, ezeket nem kellene soha odaengedni újra.

Pedig mennyire lájkolják még most is őket sokan. És megmentőket látnak azokban, akik kamuzásaikkal elqrták.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 20:12:56

@Rogerius:

"" az elöző férjem részeges volt, kártyázott és naponta megvert...a mostani férjem ugyancsak részeges és kártyázik de csak hetente ver meg...milyen jó ember a mostani férjem!"

Engedelmével lefordítom.

A mostani férjem csak hetente ver meg, de hiányzik a napi intim testi érintkezés, ezért vágyom az első uramra, aki öklével naponta törődött velem.

Köszönjük, Emese!

csak egy néző 2013.02.04. 21:19:02

@pocaklakó minimanó:
Okoska, itt van a válasz a kérdésedre:
"A devizatartalék a 2008 októberében kipattant világgazdasági válság előtt 18 milliárd euró körül alakult, de kevésnek bizonyult, ezért kellett villámgyorsan az IMF és az EU hitelét felvenni. A hitelcsomagból pár hónap alatt három részletet is lehívott az állam, 10 milliárd euróval hízott a tartalék. Később az Adósságkezelő Központ még kibocsátott euró- és dollárkötvényeket is, ezzel pedig a 2008 nyár végi szinthez képest 2011 nyarára megduplázódott az ország devizatartaléka."
"Amikor a bank ügyfele végtörlesztéssel megszabadult az euróhitelétől, forintot adott a banknak, a bank pedig a forintot euróra váltotta azért, hogy ő is visszaadja az euróban kapott kölcsönt annak, akitől kapta a forrást. Ezzel a folyamattal gyengült volna a forint, de az MNB felajánlotta, hogy a tartalékaiból pénzt juttat a bankoknak, ezzel vált elkerülhetővé a forint gyengülése."

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 21:21:11

" Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, független képviselő, a Demokratikus Koalíció (...) a vagyonnyilatkozatában gépjárműről, nagy értékű ingóságokról, megtakarításról és befektetésről nem tesz említést, bankszámláinak egyenlegei nem érik el a képviselői alapdíj hathavi összegét. Az általa immár 100%-ban birtokolt Altus Befektetési Zrt. tulajdonosi osztalékaként a 2011-es 69 millió forinttal szemben 2012-ben 88 millió forintot kapott."

Ahol éheznek, ott ő is éhes. Dicséretes, hogy visszafogja magát ebben a krízisben gazdag időszakban, hiszen azidőtájt, amikor állítólag dübörgött (muhaha!) a pannon puma, a szociálisan érzékeny réteg eme kiváló képviselője kicsit szabadabbra engedte a pénztárcáját: „Hiába vett ki 114 millió forint osztalékot cégéből, az Altus Befektetési Zrt.-ből Gyurcsány Ferenc, vagyonbevallása szerint nincs a bevallási küszöböt elérő megtakarítása. Miniszterelnöki és képviselői fizetéséből jótékonykodik, az MSZP elnökségét ingyen vállalta, az osztalék pedig elmegy "a tágabb értelemben vett" családra. Gyurcsány Ferencnek, mint az kedden nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából (.pdf formátumban letölthető) kiderült, nincsen a bevallási határértéket elérő megtakarítása. Mindeközben miniszterelnöki és képviselői járandóságán felül - ezek összege meghaladja a havi bruttó 1,5 millió forintot - a 100 százalékban tulajdonában levő Altus Befektetési Zrt. bruttó 114 060 242 forint tulajdonosi osztalékot fizetett neki. A kérdésre, hogy ezzel az összeggel mi történt, Daróczi Dávid kormányszóvivő a TV2 Tényeknek azt felelte: "[A miniszterelnök] segíti a tágabb értelemben vett családját, illetve a fizetésének a teljes összegét jótékonysági célokra költi, ebből logikusan következik, hogy viszonylag nagy összeg az, amibe a család mindennapi megélhetése kerül." (Napi 234 ezerből élnek Gyurcsányék?; index.hu/belfold/gyf8404/)

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 21:22:55

@csak egy néző:

"A devizatartalék a 2008 októberében kipattant világgazdasági válság előtt 18 milliárd euró körül alakult, de kevésnek bizonyult, ezért kellett villámgyorsan az IMF és az EU hitelét felvenni."

Olvastad a "szakértők" hitelfelvétel előtti nyilatkozatait? És miért nem?

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.04. 21:34:54

@melchi zadok:
Hát ez nagyon mellé ment...

Fideszes... Logikai bravúr abból következtetni egy ekkora baromságra, hogy ekézem OV-t. Lehet, hogy intellektuálisan nem a te nívódon tettem, majd próbálok durvulni egy kicsit.
Feláll a hátamon a szőr mind a piros, mind pedig narancs maffiától.

...és ha már Ford Farlain: Szopogassad Faszkalap!
süti beállítások módosítása