Kertész Ákos Magyarországa: ahol a diktatúra pocsolyájában röfögve zabáljuk a moslékot

H_A Címkék: baloldal diktatúra emigráció Kertész Ákos2012.03.04. 12:10

Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen életérzés kerülgeti azt az értelmiségi embert, aki ma Magyarországon élni, alkotni akar, milyen félelmek gyötrik és milyen bizonyosságok mentén definiálja önmagát.

Súlyos ítéletként hatnak Kertész Ákos szavai, és biztos vagyok benne, hogy első olvasatra mindenképpen gyomorszájon rúgásként érzékeli minden egészséges önértékelésű magyar ember. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy második nekifutásra a megvilágosodás erejével hat az üzenet. Még akkor is, ha a genetikusan alattvaló szóösszetétel  magyartalanságától eltekintve és azzal együtt is, határozottan az elutasítás, elhatárolódás reakcióját ébreszti bennünk.

Hogy tudniillik a magyar:

mindent másra hárít, (...) mindig másra mutogat, (...) boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.

Akárcsak Parti Nagy, Kertész Ákos is társadalomrajzot fest. Lírait és kegyetlent. Önkéntelenül adja magát a kérdés: ez az a Magyarország, ahol élnünk, halnunk kell? Ez az a Magyarország, ahol a társadalom fasizálódó, szélsőséges fele fizikai fenyegetéssel és tettlegességgel viszonyulhat egy József Attila- díjas, Kossuth-díjas, Arany János-díjas íróhoz, és mindezt a hatalom elnéző cinkossággal veszi tudomásul? Ez az a Magyarország, ahol a büdöszsidózás szinte már fel sem tűnő, a végtelenségig ismétlődő szitokszólamait a fizikai fenyegetettség emeli négyzetre?

Parti Nagy Lajos azt mondta, fél attól, hogy Orbán Viktor összeáll a nácikkal. Tessék, itt az újabb bizonyítéka annak, hogy a félelem nem alaptalan. Sőt, Nem az a baj, hogy Kertész Ákostól esetleg visszavonják kitüntetéseit, címeit, hiszen nem kérdés, hogy a kézfelemelő gépezet pillanatok alatt megsemmisíthet mindent, amit szeretne. És fogadjuk el azt is, hogy tavalyi nyílt levelével Kertész sokat tett azért, hogy a támadások kereszttüzébe kerüljön. Mert nem akart félreállni ő sem, mert az író nem engedheti meg magának, hogy félreálljon, hogy hátat fordítson. Mert az, amit mások hazaárulásnak, közösség elleni izgatásnak, rágalmazásnak és becsületsértésnek aposztrofálnak, nem más mint egy 80 éves idős ember elkeseredéssel vegyes aggodalmának hangja saját amortizálódó, tetszhalott nemzetéért. Egy baloldali értelmiségi szavai ezek, akinek műveit a világ több nyelvén olvassák, és ma is játsszák, és aki most mégis megelégelte.

És akinek talán a legfontosabb - újraolvasott nyílt leveléből ma átjövő - mondanivalója éppen egy nagyon egyértelmű üzenet a baloldalnak:

„Ami engem még érdekel, az a baloldal. (...) És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs. Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék.”

Kertész Ákos ezzel mindent elmondott. És meg is magyarázta, miért tart ma ott ez a diktatúra alatt öntudatlanul röfögő Magyarország, ahol. Mert van egy borzalmasan szétcsúszott, megbízhatatlan, hibát hibára halmozó baloldal. Amely szintén dagonyázik a langyos sárban. És mindeközben felnő a szélsőséges második erő, a véres habzó szájú fasiszta-náci nyúlvány, amelynek létalapját az adja, hogy ettől a másnaposan szédült baloldaltól vesz el támogatókat.

Hát ezért a szomorúan jogos megállapítás: Kertész Ákos emigrációja újabb bizonyítéka Magyarország fasizálódásának. Ahol a kultúra és közélet nagyszerű alakjainak, akik életük egész ideje alatt szolgálatott tettek Magyarország nemzetközi síkon kialakult imidzsének, 80 év után meg nem tűrt, megfélemlített civilekként kell elhagyniuk a világnak eme sarkát. Mert nálunk az írói szólásszabadság ilyen szinten van lábbal tiporva. 

Szégyellem magam azok helyett, akiknek eszükbe nem jutna. Azoknak a fajmagyaroknak a helyében, akik a tőlük különböző véleményeket vallókat legszívesebben szó szerint, de verbálisan úton-útfélen karóba húzzák. Szégyellem magam Kertész Ákos döntése miatt egy ilyen Magyarországáért. 

· 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr84287839

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kertész Ákos Magyarországa 2012.03.05. 09:39:01

Ahol a diktatúra pocsolyájában röfögve zabáljuk a moslékot.

Trackback: Kertész Ákos mártírrá avanzsál 2012.03.05. 09:38:28

Kertész Ákosból nehéz hőst csinálni. Nehéz úgy búcsút intenie, hogy komolyan el tudjam hinni, a Kossuth-díjas író, csak jót akart, ő maga pedig csak áldozat. Kertész Ákos ügyesen gyújtott újabb tüzeket (ahelyett, hogy oltani próbált volna), sikeresen m...

Trackback: Kertész Ákos mártírrá avanzsál 2012.03.05. 09:37:25

Kertész Ákosból nehéz hőst csinálni. Nehéz úgy búcsút intenie, hogy komolyan el tudjam hinni, a Kossuth-díjas író, csak jót akart, ő maga pedig csak áldozat. Kertész Ákos ügyesen gyújtott újabb tüzeket (ahelyett, hogy oltani próbált volna), sikeresen m...

Trackback: Reszketni méltóztatnak, krumplit osztanak 2012.03.04. 16:08:11

Krumpliosztás volt pénteken Debrecen Dombostanya nevű városrészében. 300 rászoruló család kapott egyenként 30 kilónyi krumplit, összesen kb. félmillió forint értékben, pedig hol van még a következő választási kampány. Az adományozó neve titokban marad...

Trackback: "Sajnáljuk, mi vagyunk a demokraták!" 2012.03.04. 16:07:13

"Ti kis mocskos kis primitív diktátorok vagytok!" - mondta Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnap a Corvinus Egyetem bejáratánál a szabad véleménynyilvánítás jogával élve ellene tüntető fiataloknak. A lentebbi videón lá...

Trackback: Milyen érzés vegzálni egy nyolcvanéves öregembert? 2012.03.04. 16:06:46

Kiköltözött békásmegyeri panellakásából az az idős ember, akit az interneten megjelent véleménye miatt folyamatosan támadtak, fenyegettek és bántalmaztak ismeretlen tettesek. A hír önmagában is olyan lenne, amire felkapja az ember a fejét, arra meg pl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soproni1 2012.03.04. 14:40:04

"mindent másra hárít, (...) mindig másra mutogat, (...) boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."

Aki itt él, az tudja, hogy igaz.Ez volt a boldog 70-es, 80-as évek. A másra hárít meg örök. A tükör veszélyes dolog ( meg a butaság ).

Őszödi Majom 2012.03.04. 14:41:13

Szegény kanadaiak,nekik belőlünk is csak a legalja jut.

ghavin 2012.03.04. 14:42:58

Sajnos Kertész Ákosnak igaza volt/van.

A hamarosan ideszabaduló hirtelenmagyar lumpenek áradata pedig valószínűleg csak tovább igazolja majd Kertész Ákost...

tengier1 2012.03.04. 14:46:58

Ez nak akkora veszteség hazánknak. Csak azt nem tudom,hogy mint magyar, vagy mint izraeli állampolgár kér menedékjogot?

Színes Géza 2012.03.04. 14:47:09

A többi magyargyűlölő szarházi is követhetné! Csak az a baj, hogy ezek előbb-utóbb visszajönnek.

Várúr 2012.03.04. 14:50:48

Inkább fenti hazudozásaidért szégyelld magad blogger. Bejegyzésedből mindössze Kertész Ákos kora igaz és a kitüntetései, továbbá távozása. Nélküle szebb lett az ország. Kertész náci módon érvelt, náci jelzőket használt, egész gondolatmenete náci, hisztériás fröcsögése magyar (nyelvű) íróhoz méltatlan. Akik ezt az embert hiányolják, majd távozását pofátlan módon rálőcsölik az őt teljes joggal megvetőkre, maguk se különböznek Kertésztől.

stikasz_1 2012.03.04. 14:53:44

A boldogan dagonyázó magyarok helyett pedig 1956-ban vagy 1848-ban nyilván vendégmunkások csináltak forradalmat.
Nem számít, gondolom.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.03.04. 14:54:41

@Színes Géza: Na az ilyenek mint te, ilyenek miatt vagyunk ott ahol most. Hogy jössz te ahhoz, hogy szarházizz valakit? Mit tudsz te a világról huszonévesen/se?

apanna 2012.03.04. 14:55:01

"Parti Nagy Lajos azt mondta, fél attól, hogy Orbán Viktor összeáll a nácikkal. Tessék, itt az újabb bizonyítéka annak, hogy a félelem nem alaptalan."

Tehát Parti mond valamit, és ez bizonyíték. Mire?
Kertész Ákos kritikákat kapott, ahogy mindenki aki közszereplő kap belőle.
Nem látom azt a hatalmas fasiszta veszélyt sem.
Úgy teszünk, mintha ez másutt nem is létezne. Létezik, és sokkal intenzívebben.
Kertész meg az ő üldözése... Kanadának is kinyílt már a szeme, szerencsére.

dr. Bubó 2012.03.04. 14:55:29

Orbániai Viktatúra = menny ország !

Várúr 2012.03.04. 14:55:36

@soproni1:
Kertész hárított, mutogatott, gyalázkodott, végül magyarázkodott ("Helyesen ilyen mondat nincs".) Közepes író tele a komcsiktól kapott kitüntetésekkel. Érdekes, hogy magyar-izraeli kettős állampolgár létére Kanadába távozott. Írástudóként vénségére meghibbant hazátlan magányos bitang, az a fickó, akit roppant nehéz sajnálni.

Mesterlövész 2012.03.04. 14:55:54

Valaki mondja el, hogy Kertész Ákos nyilatkozata miért 100%-os hazugság. Fröcsögést hallottam, érveket nem. De ha valaki meggyőz, hinni fogok neki.

épészmérnök 2012.03.04. 14:57:31

Kedves blogger, nem tudnál-e kitenni úgy, mint Fabius, "tahótlanítok" gombot?
Ennyi náci csótány közepette nem lehet értelmesen eszmét cserélni.

dr Sör Kálmán · http://orangeorder.blog.hu 2012.03.04. 14:58:01

Javasolnám Kertész Ákosnak, hogy írjon a kanadaiakról is valami hasonló esszét, utána meglátjuk ők hogy viselik az ilyen Mein Kampf színvonalú alpári fröcsögést.

Azt csak remélni merem, hogy nem rakják a következő adag kiutasított romaszállítmány mellé bónusznak.

Éhes_ló 2012.03.04. 14:59:24

Elmebeteg post egy elmebetegről.

Ha a magyar helyére a TABU népet/vallást leíró szavakat helyettesítjük be, akkor bírósági eljárás, kitagadás és világszintű hörgés következik be a durva közönséges és undorító rasszizmus okán.
De a magyarokat lehet genetikailag alattvalónak nyilvánítani. Ez a költői szabadság része.
Másokat nem. Az meg nem a szabadság része.

Jó helye lesz a cigányok és mohácsi mellett.
Kanada nagy ország elférnek ott a rasszisták békében a helyiekkel, a postoló veletarthatna nyugodtan. Nekünk és neki is jobb lenne.
Mi itt eldagonyáznánk, ők meg genetikázhatnának.

óóóó 2012.03.04. 14:59:57

@épészmérnök: itt csak Kertész volt náci csótány egyedül.

RowiwClub (törölt) 2012.03.04. 15:00:43

Tisztul a közélet. Ha a kanadaiak meg olyan hülyék, hogy összeszedik a világ szemetét, lelkük rajta. Ákos majd jól elbeszélget Mohácsi Viktóriával és Szovjet Józseffel.

ghavin 2012.03.04. 15:02:21

@Dr. Mesterlövész: A talponálló előtti hányástócsába tévedt zöld szemes ostorossal egy kulturális szinten dagonyázó fotelnácik körében nincsenek racionális érvek, csupán artikulálatlan hörgés és gyűlölet. Még az ún. írástudóik sem voltak képesek egy épkézláb publicisztikát megvajúdni.

apanna 2012.03.04. 15:05:39

@dr. Bubó: A valóság hamis színben való feltüntetése nem kedvez az ellenzéknek. Annál inkább a jobbiknak.

Kanada egy befogadó ország, és igen naivak voltak az elmúlt időszakig. Rokonaim hívnak, hogy azt hallották, itt nácik masíroznak az utcán ezer számra, a bankszámlákat befagyasztották, a tv csak Orbánt közvetíti, újra van titkos rendőrség, és betiltották az internetet, fórumokat.

Aki erre azt mondja, hogy ez mind igaz, az hazudik,hamis színben tünteti fel az országot. Elárulja a hazát. Mint Kertész.

mrgumby1 2012.03.04. 15:06:09

@Színes Géza: ha én otthon az ebédlőasztalnál azt mondom, hogy tele a faszom az egész családdal, apám állandóan iszik, anyám a szomszéddal hetyeg, a húgom egy kurva, akkor én ezt azért teszem mert rühellem őket, vagy azért, mert elegem van, és szeretném ha visszatérnének a tisztesség útjára.

mer ugye rendes magyar csak az lehet, aki mikor szájba akarja kuratni az apjával a mocskos béemvést me beelőzött, vagy szapulja nőket, hogy kurva mind, a cigányokat, a szomszéd kis buzi zsidó kölköt, a buzeráns művészeket, a sok köcsög nb1-es nem teljesítő focistát, az PONT nem magyarokat szid, mer a magyarok azok ugye mind csodálatos emberek. legalábbis az a 0,12% amibe magát sorolja, meg a többi rendes magyart.

Színes Géza 2012.03.04. 15:06:14

@Megszívtuk-Waze: Pöcsömöccse, honnan veszed, hogy én huszonéves vagyok?

aaabbbccc 2012.03.04. 15:06:26

@dr Sör Kálmán: Ugyanezt akartam írni, illetve, hogy ne csak a kanadaiakról írjon egy ilyen általánosító véleményt, hanem pl a zsidókról, és nézzük meg, mi lesz rá a reakció. Hozzáteszem, sem a kanadaiakra, sem a zsidókra nem lenne igaz, de persze a magyarokra sem az, a különbség hogy egyesek szerint a magyarokra le szabad ilyet írni.

Scagnetti 2012.03.04. 15:07:07

Kertész írt egy provokatív cikket, amire, nem túl meglepő módon, sokan ugrottak. Ezt nem hiszem, hogy nem látta előre, ezért a felelősséget is viselnie kell érte. Ha egy népet alattvalónak, moslékzabálónak nevez (nem tudom, miben különbözik ez a stílus a kurucinfó szintjétől), akkor ne csodálkozzon, ha nemkívánatos személy lesz.

Ő meg menekültstátuszt kér? Na ez már tényleg vicc.

Várúr 2012.03.04. 15:07:08

@Ghavin:
Tanulgass magyarul jóember, utána visongj épkézláb publicisztikáért. Ez a "megvajúdni" nemcsak arcoskodó, de mint szó nem létezik. Helyedre, egyes, leülni.

apanna 2012.03.04. 15:07:20

@Ghavin: "A talponálló előtti hányástócsába tévedt zöld szemes ostorossal egy kulturális szinten dagonyázó fotelnácik"

"nincsenek racionális érvek, csupán artikulálatlan hörgés és gyűlölet"

A tükör, tudod ami neked nincs. Pedig belenézhetnél.

Adam West 2012.03.04. 15:07:24

Ez a senkiházi hálátlan zsidó elég elismerést kapott a nemzettől, pofátlanság, hogy ilyeneket le merjen írni. Fajtájára jellemző, undorító jellemével pedig csak a szokásos sírásig/köpködésig jut. Az ilyen takarodjon innen.

Éhes_ló 2012.03.04. 15:07:29

@Ghavin: nem kell a magadfajtáknak ebben a hányástócsában velünk kínlódni.
Vár benneteket az az ígéret földje, ott csupa kellem és jó várja a magadfajtákat.

Mit kerestek még itt?
Most komolyan?
Miért küzdötök itt velünk magyarokkal a genetikailag alattvalókkal, dagonyázókkal mikor TI olyan fennköltek és magasabb rendűek vagytok.

Hagyjatok minket magunkra, békében dagonyázni és genetikázzatok magatok között!

aaabbbccc 2012.03.04. 15:07:55

@Ghavin: Aki nem ért veled egyet az persze csak "ideszabaduló hirtelenmagyar lumpen" lehet, ellenben te pedig a szólásszabadság és a liberalizmus elszánt híve vagy, ugye ?

mendson 2012.03.04. 15:08:40

Ezt megnézni aztán lehet üvölteni, hgy "báncsák a magyart".
atv.hu/cikk/video-20120104_rona_peter

Nem mellesleg most újrajátszódik az 1848-49 utáni eseménysor.Dicsöséges forradalom (ugyan elbukott,de a fénye...),utána csendes belső ellenállás a kiegyezésig,a kiegyezés (rendszerváltásszerüség) után kellö biztonsági ráhagyással az intoleráns férgek elöbujtak és 50 év alatt az összes létező szimpátiáját eljátszva jött a triannon. Újrajátszás menetrendje, 1956-os forradalom (leverve), 1989-ig csendes belsö ellenállás,rendszerváltás (kiegyezésszerüség), kellő biztonsági idő után a fasisztoid,intoleráns férgek elömásznak...és mit hoz a jövö triannonja? Azt még nem tudni,de a hazai demokrácia leépítés,demokrtakikus fékek és egyensúlyok lebontása már a negativ tendeciák bemutatását szolgáló,animációs oktatási segédanyag a német óvodások demokratikus nevelésében.

Színes Géza 2012.03.04. 15:09:05

@mrgumby1: Értelmetlen amit írsz, fuss neki még1x. Vagy inkább mégse.

2012.03.04. 15:10:04

Szerintem amit Kertész Ákos írt a magyarságról az ritka sértő és undorító. Remélem nem gondolta komolyan, hogy nem fogják a kurva anyjába elküldeni sőt még gratulációt is várt? "Genetikusan alattvaló". Ha valaki mondjuk a zsidókra írna ilyet még börtönbe is zárnák. Azért álljon már meg a fáklyásmenet, hogy mégis ki mit engedhet meg magának. Egyébként meg ha nem tetszik neki az ország akkor jól tette, hogy lelépett... bár szerintem már mindenki leszarta, hogy mit írt egy éve de ez biztos jó ürügy volt kicsit megkavarni a szart.

mrgumby1 2012.03.04. 15:10:31

@Adam We: lesüllyedtél kertész szintjére, ahol elverted a rutinoddal, te primitív náci fasz.

dr. Bubó 2012.03.04. 15:11:33

@apanna: dehogy igaz... sőt...

itt van a világ legszebb demokráciája... ez a világion az egyetlen hely

ahol számos párt és civilszervezet és nagyon sok önálló polgár áll ki a zemberekért...

ahol tisztességes egészséges verseny van a gazdaságban...

ahol a lehető legtehetségesebb alkalmasabb tisztességes emberek képviselik a KÖZt és kapják az állami állásokat...

ahol a magán tulajdon és a jogbiztonság szent és sérthetetlen...

ahol ha egy párt azonnali radikális adócsökkentéseket ígér, akkor azt nem saját jövedelmeire érti csak. vagy ha igen akkor FELELŐSSÉGE és BŰNTUDATA súlyától önként lemond...

ahol mindenki egységesen és arányosan tisztességesen adózik, kivételek nélkül...

ahol a közpénzeket fillére pontos körültekintéssel a leghatékonyabban költik el...

ahol egyes lobbik vagy egyes emberek miatt jogszabályok nem születnek...

boldog demokratikus békés éveknek nézünk elébe...

RowiwClub (törölt) 2012.03.04. 15:11:43

@Ghavin: Mert Ti olyan okosak vagytok és morálisan a mennyekben jártok, ez soha nem marad ki az érvrendszerből és innentől már nem is látjátok értelmét vitába szállni az alsóbbrendű pórnépséggel.
Minél jobban rinyálnak a magadfajták, annál szebb ez az ország.

vezér01 2012.03.04. 15:11:47

Összeszorult a gyomrom,amikor a 80 éves Wass Albert hazatérési kérelmét a szélsőbaloldali Kunce belügyminisztériuma elutasította. Kertész Ákos,Mohácsi Viktória vígan dagonyáztak az itthoni és külhoni dagonyákban,magánügyük,hogy most éppen hol kívánnak élni.Sok sikert további életükhöz.

mrgumby1 2012.03.04. 15:11:53

@Színes Géza: aha, akkor jó sötét lehetsz, magyar testvérem.

Színes Géza 2012.03.04. 15:12:04

Vihetné magával Kanadába a többi magyargyűlölő férget is.

Színes Géza 2012.03.04. 15:13:08

@mrgumby1: Testvérek neked a Terry Black te patkányfos!

Hertelendi 2012.03.04. 15:13:49

@apanna: Hát pedig láthatnád a fasiszta veszélyt...amit a fidesz, ha nem is nyíltan, de támogat Orbánnal az élen.

Gondolom bizonyítékot nem kérsz tőlem...

ver@s kan-tár 2012.03.04. 15:13:58

"Hát ezért a szomorúan jogos megállapítás: Kertész Ákos emigrációja újabb bizonyítéka Magyarország fasizálódásának" – írod.

Nem, nem bizonyítéka – engedd meg, hogy kéretlenül kiigazítsalak –, ez még csak jele ennek. Egyértelmű, ráutaló, eltagadhatatlan jele. Bizonyítékká akkor válik majd – a "bizonyíték" szóalak fogalmi és kriminológiai értelmű kötöttségénél fogva –, amint megtörténik a tett, a cselekmény: amint végbemegy, mert megteszik erre mozduló kezek, a bűntett. Igaz, ahhoz, hogy a jel ilyeténképp váljék cáfolhatatlan, bár az ellenérdekeltek részéről még akkor is simán tagadható bizonyítékká, valami szörnyűségnek kell történnie, az országon és az emberi elmén valami iszonyatnak kiteljesednie. Eső után köpönyeg, ha azt bevárjuk. A jogos félelemhez és a józan figyelmeztetés kötelességszámba vehető kényszeréhez nem kell bizonyíték, mert az már a baj visszafordíthatatlan jellegére utal és vall. Nem. Az önvédelemhez a jel – a jelzés – épp elég.

ghavin 2012.03.04. 15:14:09

@Várúr: @apanna: @Éhes_ló: @aaabbbccc:

Így legyen ötösöm a lottón: a kis zsebnácik rögtön magukra ismertek.

Briliáns, de tényleg.

@aaabbbccc
Ki akadályoz meg abban, hogy hörögj? Hol korlátozom én a te szólásszabadságod?

Thomas Rattler 2012.03.04. 15:15:08

Ez a kertész egy tipikus cionista nemzebomlasztó szabadkőműves senkiházi, Wass Albertet meg Hamvast olvassatok ne az efféle szemetet. Az ilyen gyökértelen kozmopolita patkány takarodjon oda ahova tartozik. Senkinek nem fog hiányozni.

Adam West 2012.03.04. 15:15:29

@mrgumby1: Kedves LMP-EX SZDSZ szavazó! Látom neked is náci, aki ki meri mondani az igazságot. Én objektív véleményt alkottam, makogj amit akarsz.

flippant 2012.03.04. 15:15:55

@mendson: Nem mondták az elvtársnak a központból, hogy a piros pögrés akció már lejárt?

alf (törölt) 2012.03.04. 15:16:16

Kertész Ákos minden szava igaz. De sokkal könnyebb önnön pökhendi felsőbbrendűségünkben dagonyázni, mint szembenézni a valósággal.
Ha lesz még olyan, hogy magyar úgy száz év múlva (amit erősen kétlek) akkor kizárólag a Kertészek (Ákos, Imre, stb.) és a hozzákuk hasonló értelmiségiek okán fog még bárki is e fogalomra emlékezni. Úgy egyébként pedig Kertész Imre véleményét tartom helytállónak, hogy szépen csöndben eltűnünk a Föld színéről, és a legszörnyűbb, hogy nem is fogjuk érteni.
Mert mi vagyunk az a rossz gyerek, aki szerint mindig és mindenért mások felelősek.

Éhes_ló 2012.03.04. 15:16:34

@mendson: ezt jobb ha újragondolod.
Élő példája vagy az értelem nélküli magyargyűlöletnek és a történelem totális félreértelmezésének.

Hertelendi 2012.03.04. 15:17:22

@Adam We: Gondolom Csurkáról nem írnál ilyeneket...pedig...

apanna 2012.03.04. 15:17:23

@Alec: "Szerinte egy szélsőséges amerikai lapban megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene "
Kertész az amerikai népszavát szélsőségesnek írta le. Amivel egyet is értek. Próbáltam egy -egy cikkhez hozzászólni, de mivel nem az egyetértésnek adtam hangot, rendszeresen kicenzúráznak.(és még itthon van cenzúra, miközben oda írunk komentet ahova akarunk, és majdnem, hogy azt ami jólesik)
Nos, nem értem Kertészt. Ha nem szereti a szélsőségeket, akkor miért publikált, egy szélsőséges balib lapban, szélsőséges cikket?

mrgumby1 2012.03.04. 15:17:30

@Színes Géza: drága honfitársam, most akkor kezdjük kihúzni, hogy a csodálatos magyarok közül kik nem csodálatosak? háromszor szólaltál meg, és már kiderült, hogy utálod kertészt, engem és terry blacket. kicsit belemennénk, kiderülne nagy bizonyossággal, hogy te a körülötted élők 97%-át utálod, akik pedig ugye mind magyarok.

Éhes_ló 2012.03.04. 15:18:05

@Ghavin: az orvosoddal beszéltél már a nácifóbiádról?

dr. Bubó 2012.03.04. 15:18:20

@apanna: kicsit kiegészítve neked...

Orbániai Viktatúra = menny ország !

trollok írják nekem, hogy nincsenek is nácikok meg diktatúra... ja szerintem is, mert...

itt van a világ legszebb demokráciája... ez a világion az egyetlen hely

-ahol számos párt és civilszervezet és nagyon sok önálló polgár áll ki a zemberekért...

-ahol tisztességes egészséges verseny van a gazdaságban...

-ahol a lehető legtehetségesebb alkalmasabb tisztességes emberek képviselik a KÖZt és kapják az állami állásokat...

-ahol a magán tulajdon és a jogbiztonság szent és sérthetetlen...

-ahol ha egy párt azonnali radikális adócsökkentéseket ígér, akkor azt nem saját jövedelmeire érti csak. vagy ha igen akkor FELELŐSSÉGE és BŰNTUDATA súlyától önként lemond...

-ahol mindenki egységesen és arányosan tisztességesen adózik, kivételek nélkül...

-ahol a közpénzeket fillére pontos körültekintéssel a leghatékonyabban költik el...

-ahol egyes lobbik vagy egyes emberek miatt jogszabályok nem születnek...

-ahol úgy általában a zemberek többsége szerint jól mennek a dolgok...

-ahol nem a rendőr hanem a tanár a fontosabb, több és jobban megbecsült

-ahol a jogszabályokat szakmai konszenzussal hozzák, és így tökéletes szakmai autónómiákat jelentenek, azaz működnek...

-ahol a zemberek unokáinak jövőjét nem adósítják el, mert nem deficites a költségvetés...

-ahol az oktatás a jövő záloga...

-ahol a hatóságok nem a hatalmon lévő párt ellenzéke ellen lépnek fel...

-ahol sokszínű és tárgyilagos a tájékoztatás/média, főleg az adópénzekből működők...

-ahol boldog demokratikus békés éveknek nézünk elébe...

ghavin 2012.03.04. 15:18:30

@RowiwClub: Ha valaki intellektuálisan és ideológiailag alkalmatlan a vitára, akkor azzal az illetővel valóban képtelenség érdemi vitát folytatni. Ennél triviálisabb következtetés azt hiszem aligha létezik. Kirakatvitákra persze lehet igény, lásd a mostanság megmutatkozó Fidesz-Jobbik kollaboráció.

Színes Géza 2012.03.04. 15:19:37

@alf: Senki nem fog emlékezni ezekre a Kertész felvett név mögé bújt gyökértelen hazaárulókra.

mrgumby1 2012.03.04. 15:19:50

@Adam We: fideszre szavaztam legutóbb, ha már így érdeklődsz, de csak azért árulom el, hogy lásd, ebben is tévedsz.

egyébként miért kéred ki magadnak, hát pont rád találták ki ezt a fogalmat, akinek ez az igazság. a többi nácinak is ezt jelentette. ezt a kabátot rád szabták, barátom, de akkor hord is büszkén.

bean 2012.03.04. 15:19:51

Már megint keverni tetszik a szezont a fazonnal. A nácizmus nem egyenlő a fasizmussal. Az USA fasizálódik, Magyarországon nácik vannak. Meg kommunisták. Kormányon. Aki itt fröcsög Kertész ellen, az élvezze. Üdvözlet Kanadából, mert én már évek óta ott élek.

aaabbbccc 2012.03.04. 15:19:54

@Ghavin: öcsipöcsi! Én biztos hörgök meg zsebnáci vagyok, de attól te még álliberális vagy és a szokásos szdsz típusú véleményszabadság szószólója, vagyis mindenki szabadon elmondhatja a véleményét addíg, amíg az a ballib mainstream véleménnyel megegyezik. Egyéb esetben az eltérő vélemény képviselője (zseb)náci.

BKV - Önnek megyünk 2012.03.04. 15:21:05

en a makrat az elso tiz konyvem kozott tartom szamon!
de ha valaki nekem szemtol szembe azt mondja hogy:
"genetikusan alattvaló vagyok"
"Hogy se tanulni, se dolgozni nem tudok és nem akarok"

akkor azt szemelyes rugom farba es nem erdekel hogy jobb vagy baloldali az ember

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.03.04. 15:21:16

@soproni1:
"Aki itt él, az tudja, hogy igaz."

Persze, pont azért sértődik meg.

Ha azt írta volna, hogy rózsaszín a hajunk és hírhedten túl precízek vagyunk mindenben és hogy az őszinteségnük miatt mindenki mindig kibabrál velünk, vagy hogy folyamatos hódító háborúkkal a fél világot leigáztuk és ötleteiket mohón magunkévá tettük, akkor csak bután néznénk, hogy kiről beszél.

Adam West 2012.03.04. 15:21:44

@Hertelendi: Ha jól tudom ő nem hordta el mindennek a Magyar népet.

Adam West 2012.03.04. 15:25:06

@mrgumby1: Nem tudom ki és hol nevelt fel téged, de az biztos, hogy neked nincs hazád. Barátaidat is eladnád 5 forintért és ha számonkérné valaki rajtad, azt is lenáciznád és jönnél a hülye szövegeddel.

torró 2012.03.04. 15:25:53

Már megint sokan gondolkodás nélkül,úgymond csípőből tüzelnek.Az a helyzet, ezeket a dolgokat csak sok éves tapasztalással lehet higgadtan elemezni. Aki egy mostani diktatúrára próbál ráerőlködni, roppant keveset tud egy diktatúra lényegéről.Ez csak egy fajta zsigeri gyűlölködési mánia. Ami Kertészt illeti sajnos igaza van, főleg az itt megjelenő írásokat olvasva erősödik ez az érzés. Ő nem az Orbánék miatt ment el. Sokkal jobban érdekes a baloldal kritikája. Ilyen téren ők a veszélyesebbek.
Amúgy érdekes volt a háború utáni helyzet, amikor is az ÁVH soraiban együtt "dolgoztak" a zsidóság egyes tagjai és a nyilasok verőlegényei is! Ez tény!
Szóval, valóban szar dolog ha tükröt tartanak elénk!
És olvassátok vissza micsoda gyűlölködéssel ugrotok egymásnak, mutogattok egymásra, hogy :te vagy megvezetve, és viszont! És nem jöttök rá, hogy valójában mindenki meg van vezetve!

ghavin 2012.03.04. 15:26:16

@aaabbbccc: Mindenki elmondhatja a véleményét, csupán vannak vélemények, amiket magasról le kell szarni. A demokratikus pártok a második Fidesz kormány előttig mindössze ennyit tettek: nem emelték piedesztálra a lumpenparaszt ízlésnek kedvező lózungokat. Az viszont való igaz, hogy bizonyos rendszerességgel érdemes lett volna megnyitni a vélemény-szelepet, így ugyanis a nyomás alatt felgyülemlett a Jobbik nevezetű, bűzös kelés. Szerencse, hogy előbb-utóbb magától is kipukkad.

apanna 2012.03.04. 15:26:26

@Ghavin: Itt te voltál az aki elkezdte a fröcsögést. Nem látod a fától az erdőt.

mrgumby1 2012.03.04. 15:27:42

@Adam We: - zsidókat szereted? nem
- cigányokat? tuti nem
- lmp ex-szdsz, mszp szavazókat? nem úgy tűnik
- melegeket? fogadok nem
- liberálbolsevik műértelmiségeket? naná, hogy nem
- primitív prostikat? nem
- okoskodó köcsögöket? nem

akkor te nem a Magyar népet szereted, hanem annak egy kis, általad megválogatott részét. de amikor nagy Magyarságodban nagy Emmel írod a Magyart is, ne felejtsd már el, hogy akaratod ellenére a felsoroltak is beletartoznak.

Hertelendi 2012.03.04. 15:28:19

Hát konkrétan a magyar népet nem, de a körülbelül 1 millió jobboldalin kívül mindenki más zsidó, cigány és rohadt kommunista és idegenszívű volt, akik szétrabolták az országot. Igaz, az csak 90%...
Ellenben a jobboldalon csak a hazájához hű talpig becsületes igazmagyar található.

Mint írót nagyra tartottam, de nehéz ám a kettőt külön választani

ghavin 2012.03.04. 15:29:02

@apanna: Az én "fröcsögésemnek" nem volt határozott célpontja. Az sértődött meg rajta, aki hirtelen passzentosnak érezte azt a bizonyos inget. Te köztük voltál. Nem nagy ügy.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.03.04. 15:29:05

A fő probléma, hogy a baloldali-liberális magyarok azt hiszik, hogy ők nem ilyenek mint aminek Kertész a magyarokat mondta. Pedig ők is ilyenek. Főleg az értelmiség.

Friss A. (törölt) · http://egypercsincs.blog.hu/ 2012.03.04. 15:29:41

Maga a Kertész írás, és annak a fogadtatása olyan komplex eset, hogy arról disszertációt lehetne írni (írni, és nem lopni). Én úgy gondolom, hogy nem kevés dologban van igaza, valóban fájó pontokra tapintott rá. Változtatnunk kell, változnunk kell -- ez nagyjából kiderül abból, hogy milyen helyzetben van az ország. Ugyanakkor néhány rosszul megválasztott szó: genetikusan, lovat ad azok alá, akiknél ez az írás a leginkább telibe talált, és akiknek ezért a leginkább fáj. Ilyen szempontból talán szerencsétlen ez a megfogalmazás, már ha egyáltalán feltételezzük, hogy Kertész diskurzust akart kezdeményezni ezzel a szöveggel, ami szerintem nem valószínű. Mindenesetre ez a nép sajnos valóban alattvalóvá torzult, legfeljebb annyi megjegyzésem lenne, hogy nem ezer éve, inkább csak a Kiegyezés óta. És emiatt van, hogy ez a bal-jobb 1 bites szembenállás az őrületnek csak még komolyabb tünete nálunk, mint bárhol máshol a világon. Ugyanis a bal és a jobb csak alsó, legfeljebb középszintű érdekcsoportokat jelent. Aki itt baloldali, lövése sincs arról, hogy mit jelent ez, milyen ideológiák, eszmék és filozófiák befogadásával kellene, hogy járjon. És vica versa. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint amit a posztoló is írt:"És mindeközben felnő a szélsőséges második erő, a véres habzó szájú fasiszta-náci nyúlvány, amelynek létalapját az adja, hogy ettől a másnaposan szédült baloldaltól vesz el támogatókat."
Lássuk be: szép kis baloldal lehet az, amelynek a támogatói egyből a szélsőjobbra váltanak. A megoldás tehát olyan színtől és ideológiáktól független formáció lehetne, aki a jelenlegi helyzetet felszámolja. Ilyen viszont nem lesz, egyszerűen azért, mert minden hatalom az alattvalókat szereti.

Mérges 1234 2012.03.04. 15:29:58

Kertész Ákos nyilván túloz, és nyilván sértő. De egyben találóan fájó is.

Tényleg nagyon sokaknak tetszik az, ami itt épül. Pedig a vak is látja az ország továbbra is a lerohadás útján halad...

Igen az MSZP rúgta a legnagyobbat az országba de Viktor is rugdalja, ahol éri, és a saját csöcselékével tölti fel az egész álamigazgatást.

Igen és van, aki ennek tapsol..... Na ez a geci szomorú az egészben.

Mesterlövész 2012.03.04. 15:31:10

@Ghavin: Na, ez nagy igazság, az szent igaz!

apanna 2012.03.04. 15:31:20

@dr. Bubó: Most mit válaszoljak egy MEkk Eleknek? Nincs mit.

dr. Bubó 2012.03.04. 15:32:43

@apanna: nem volt benne kérdés semmi... meny haza és röfögve zabáld a moslékot

te álkeresztyén, magyarosch magyar magyar

anubisblanc 2012.03.04. 15:33:06

Ki a faszt érdekel ez a tróger Kertész?
Menjen a picsába és kész.

Jurganov 2012.03.04. 15:34:44

újabb arc aki le akarja járatni az országot, valakiknek jól jöhet ez :(

tollas 2012.03.04. 15:36:08

Nekem nem szorul össze a gyomrom Kertész távozása hallatán. Örülök neki, ha megtalálja végre a helyét. Magyarország nyilván nem ilyen volt, legfeljebb Kádár idején. Esetleg ezen kötődés miatt megpróbálhatná Észak-Koreát is.

A poszírót meg szintén sajnálom, hogy Kertésszel együttérezve ő is inkább ez utóbbi országba vágyódik.

Thomas Rattler 2012.03.04. 15:38:08

@torró: de ember, térjél már magadhoz hogy az efféle kavarodást ugyan ki is gerjeszti. Mert az bizon jól definiálható, méghozzá nagyon is jól!
Ezek azok akik "nem a nemzet tagjai" ő "csak ember".
Ő az aki micisapkázza a Szent Koronát, és kijelenti hogy beleszarna. Én meg beleszarok a kibaszott frigyládába.

-JzK- 2012.03.04. 15:38:19

Muhaha, a söpredék sajnálja, hogy a magyar Szodoma létrehozásának kísérlete elbukott, legalábbis egyelőre.
Magyarországnak semmi szüksége erre a kurzusra, erre amit ballibnek neveztek. Gazdasági szakértelemben sincs semmi fontos benne (ezen nem változtat az, hogy a Fideszben sem), a társadalomfilozófiai és politikai ideológiája, pedig nem egy legitim alternatív vélemény, hanem úgy kezelendő, mint a pestis.

Szóval ezeknek a valódi problémája az, hogy az ő moslékukat nem "zabálta" fel a magyar, és akkor persze ők a meg nem értett próféták, a magyarokat meg birka népezik. Aha.

Nem baj, legjobb lenne ha az összes ilyen "demokráciáért", meg a destruktív csoportokért aggódó ballib faszfej eltakarodni valami "toleráns" nyugati országba építeni a szocializmus helyett a ballib szodomát ott, és lehetőleg Magyarországgal kapcsolatban, magyar nyelven meg befogná a pofáját.

Aztán majd egy ottani befogadott, megérteni való kisebbségi majd meghálálja egy utcai rablás kíséretében kurvára értékes életművét

okossan 2012.03.04. 15:38:27

@Adam We: Vigyázz, zsidó származású a neved.

Glocker 2012.03.04. 15:39:01

Majd a Mohácsi luvnyával összejárhatnak kávézni...

bartfay 2012.03.04. 15:39:18

"mindent másra hárít, (...) mindig másra mutogat, (...) boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."
Mindig kiálltam az elveimért, a véleményemet vállalom, nem hagytam el az országot a rendszerváltás előtt.
Nem szidok senkit saját hibáim miatt.
A diktatúrát gyűlölöm.
Sikeres emberként élek, amiért hálás vagyok annak a közösségnek, amelynek tagja vagyok.
A sok pesszimista vélemény ellenére azt gondolom, hogy az ország sokra vitte a két világégés, a nácizmus és a szocializmus destruktív évei után.
Nem féltem, és most sem félek.
Nem tartom társadalmunkat sem többre, sem kevesebbre más népek közösségeinél.
Teljesítményünket, ha az valódi volt, mások is elismerték.
Szerintem nem igaz, hogy mások le akarnak minket szúrni, és szerintem a legtöbb magyar sem gondolja ezt, ezért nem is tartunk semmilyen támadástól.
Saját sorsunk kovácsai vagyunk.
Magyarnak tartom magam.
A legnagyobb, valamint a kevésbé nagy költők és írók is tudnak butaságokat állítani és tenni.
Kertész Ákossal egyáltalán nem értek egyet.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2012.03.04. 15:39:48

@Dr. Mesterlövész: Először is értelmes ember nem ír le olyat, hogy a magyarok-zsidók-cigányok-üzbégek-stb. ilyenek, vagy olyanok, mert ilyen nincs. Én lehetek aljamagyar, de a szomszédom valszeg nem az. Az emberek különbözőek, egy-egy nemzeten-nemzetiségen belül is.
Ha az indulatvezérelt szenilitás dolgozott a bácsiban, megértem, csak akkor a kiadónak kellett volna állapotának megfelelően kezelni szegényt.
Másodszor: a ma élő magyarok közül igen kevesen vehettek részt tevőlegesen a holokausztban, így bocsánatot kérni sincs semmi okuk.

óóóó 2012.03.04. 15:40:23

olvasva a kommenteket, Kertész pont az itt megszólaló, őt védő, és artikulálatlanul nácizókról írt.

apanna 2012.03.04. 15:40:33

@Ghavin:" Az én "fröcsögésemnek" nem volt határozott célpontja. Az sértődött meg rajta, aki hirtelen passzentosnak érezte azt a bizonyos inget. Te köztük voltál. Nem nagy ügy."

A te fröcsögésed általánosításra épült. Az általánosításnál nagyobb bűn nem létezik.

Zsidó vagyok, és itt élek. Adózom, dolgozok, és magyar vagyok. Nevelem a gyerekeimet, és szeretem a hazámat.
Kertész pedig, lehet itt csűrni csavarni, rasszista. Nem kicsit, nagyon! Csak, hogy 80 évesen már ő sem látja a fától az erdőt.

Téged pedig a kutya sem kért meg, hogy kiállj a zsidók mellett. Senki nem mondta, hogy vonulgass, felszólalj, fáklyázz, vagy bármit tegyél mellettük. Mert nincs miért.
Ezért veszítettétek el a választás, és ezért is fogjátok. Én magyar vagyok, az is maradok. Ti pedig, akik Kertésszel értetek egyet, nem vagytok mások, csak amit ő leírt, és ti egyet is értetek vele: Genetikailag alattvalók...

ghavin 2012.03.04. 15:41:05

@Friss A.: A genetikus nem jelent semmi egyebet a kérdéses cikk kontextusában, mint hogy a magyar társadalmat jellemző szolgalelkűség öröklődött, a szemlélet és beállítódás így maradhatott fenn. Hogy ez örökítőanyagban kódoltan vagy csupán az elődöktől óhatatlanul eltanult viselkedésformák által alakult így, a végeredmény tekintetében eldönthetetlen, még akkor is, ha szó szerint értelmezzük. Hogy ezt az evidenciát a hőbörgőknek mindez idáig miért nem sikerült felfogni, na az egy baromi jó kérdés. A válasz meglehet, szintén megtalálható a vitatott cikkben.

cliffbarnes2 2012.03.04. 15:41:40

Ment volna el hamarabb es messzebbre. Mondjuk nem ertem hogy-hogy nem newyork v telaviv lett a celallomas, talan ott lemaradt volna par ezer dollcsirol?

2012.03.04. 15:45:52

A magyarnál kevésbé toleráns népek már rég agyonlőtték volna ezt a mocskos zsidót.

burakefendi 2012.03.04. 15:46:17

magyarországon mindent az egyik oldal-másik oldal mentén tudunk csak felfogni. ezért tart ott az ország, ahol... krisztus szavaival: "ha egy ország meghasonlik önmagával, nem maradhat meg az az ország"

-JzK- 2012.03.04. 15:46:19

@Ghavin:
"a magyar társadalmat jellemző szolgalelkűség öröklődött"

és ha kicserélek pár szót ebből pl. így:

"a cigány társadalmat jellemző parazita életmód öröklődött"

vajon fenntartod ezt a megértő hozzáállást, hogy áh, úgyse tudjuk, hogy mennyiben genetikai, és mennyiben tanult, de úgysincs joga a kisebbségimádó ballibáknak felháborodni ezen?!

Kettős mérce: a magyarokkal kapcsolatban lehet öröklött negatív tulajdonságokról beszélni, bezzeg a szent tehenekről ugye nem?

Mesterlövész 2012.03.04. 15:46:35

@ozirisz: Számomra a genetikai alávalóság pontja kezd igazolódni, a másra hárítás és mutogatás pedig mindig is jelen volt.

Gidro · http://www.kulturpajta.blog.hu 2012.03.04. 15:47:14

"Mindenki elmondhatja a véleményét, csupán vannak vélemények, amiket magasról le kell szarni." Ghavin, a vélemény magában hordozza azt, hogy lehet hízelgő, avagy kevésbé az. A kiválogatást nem a saját tetszési skála alapján kell véghezvinni. Ha és amennyiben ön azt mondja, hogy aki szerint valamely retorziónak fogantosítása érthető és elfogadható, az az ön által leírt fotelnáci, meg minden egyéb állatfajta körébe tartozik, akkor ne csodálkozzon azon, hogy ön bizony kapni fog hideget, és jeget. Ha én azt mondom, hogy ez így nem volt szép, akkor ez magával volnja azt, hogy ön szerint náci vagyok. És nem azért mert a talponálló előtt dagonyázok, vagy valami hasonló, hanem mert jogosnak tartom azt, hogy elítélik (morálisan) a szóban forgó... hát cikkért. Ugyanúgy jogos ítéletnek tartanám, ha valaki egy a zsidókat ilyen hangnemben minősítő cikk miatt kapná meg a magáét (szintén morálisan! a törvény általi szabályozást ostobaságnak tartom). Továbbá figyelmébe ajánlanám mindenkinek azt az aprócska dolgot, hogy nem utasították ki az országból, nem vonták hivatalos eljárás alá, csak annyit mondtak, hogy ez ne legyen dísze egy genetikailag alsóbbrendű dagonyázó városnak (gyk. kurva anyád sértegesd köcsög).
Bár válaszomat első sorban önnek címzem, igazából nem remélek értelmes reakciót, mivel ön két hatalmas érvteknikai hibával operál folyamatosan. Egyik, a reductio ad hitlerum, vagy argumentum ad nazium, aminek lényege, hogy ön a másikat lefasisztrázza/náciuzza, és innen az illető akármit mond, NEM LEHET IGAZA. Másik a tökéletes érvelés, ami szintén hibás, és amelynek lényege az, hogy önnek igaza van. De. Mindig. Akármit mond az az illető, akivel vitázik. Mert ön tudja. Biztosan. Nos, érthető, hogy ezek után nem várnám öntől a reakciót, mivel nem lehet normális vitát folytatni olyanokkal, akik folyamatosan a vitakultúra szabályait sértve mondogatják az aktuális mémeket.

Mérges 1234 2012.03.04. 15:47:44

Érteni kellene, hogy arról írt a szerencsétlne, hogy az itteni népek egy része, hol egyik, hol másik elnyomónak tapsol. Hogy még mindig éretlenek vagyuk a demokráciára, hogy nem söpörjük el söpredék politikusokat....

Habár, sokszor a nép tehetetlen, írhatott volna egy kis szöszenetett az oligarchákról is, akik ilyen kilátástalna helyzetbe hozátk a népet, és akik szándékosan butitják le a népeket. Igen a Fidesz is

champagneM 2012.03.04. 15:48:56

Kertész náci, ennyi.
Lapozzunk.

feketehun 2012.03.04. 15:50:43

Na neeee... ha jól értem, az a hír, hogy egy úriember nyílt levelében egy nemzetet "genetikailag alattvalónak" nevez, majd amikor erre az említett nemzet egyes tagjai felháborodnak, akkor külföldre távozik, és ez bizonyíték arra, hogy az említett ország fasizálódik?? :))) Neee, gyerekek, ez egy nagyon fonák logika. Nekem az jön le, hogy ő titulált egy rasszt genetikailag alattvalónak, tehát ő a náci, és az ország, amely emiatt kiveti magából, nem az.

Mi történne, ha én mondanék ugyanilyet a zsidó nemzetre? Vannak ötleteim.

ghavin 2012.03.04. 15:50:50

@apanna: "A te fröcsögésed általánosításra épült. Az általánosításnál nagyobb bűn nem létezik."

A te utolsó bekezdésed mi, ha nem általánosítás, azzal a különbséggel, hogy sikeresen ötvözted egy fincsi ad hominemmel?

"Zsidó vagyok, és itt élek. Adózom, dolgozok, és magyar vagyok. Nevelem a gyerekeimet, és szeretem a hazámat."

A rezümére immáron felkerülhet az "orbitális idióta" is.

Az általánosítás mint bűn, szerencsétlen vakbelem nem röhögött ilyen jót Gaudi Corvinusos performansza óta.

Rossgeller 2012.03.04. 15:51:26

Amit a Kertész elvtárs kifelejtett, hogy nemzetünk folyton szélsőségből szélsőségbe esik, és ebben az író is "jeleskedik". ha már nincs kommunizmus, minden más csak fasizmus...szerinte???............

PiszkosFreddy 2012.03.04. 15:51:30

Köszönöm Neked Istenem,hogy Orbán király uralkodása alatt most még csak itt az eldugott hozzászólások között lehet nagyobbrészt találkozni a setétség fiaival.De ha ez így megy tovább,mindent elárasztanak,és csak a félig üres ország marad,ahol ha már nem találnak ellenséget(mindig lesz)egymás torkát fogják átharapni.Na,az jó lesz!

stim 2012.03.04. 15:52:52

mindenki magából indul ki. Én sokat tanultam-tanulok ezért sok munkám van. A képzelőerőmet arra fordítom, hogy a jó dolgokat lássam meg mert arra érdemes figyelni és az visz előre.

Az a világod amire figyelsz. Ilyen formán Kertésznek annyiban igaza van,. hogy mint művész a világot önmagán úgy tudta átszűrni, hogy moslék jöjjön ki belőle. Ő ennyit tudott hozzátenni a környezetéhez.

A demokráciában nem igazság van hanem igazságok és feltételezések, igazság tartalom nélküli vélemények. Már rég nem az igazság megtalálásáról van szó hanem arról, hogy több pártigazság több politikusnak és ennek megfelelően több alternatív igazságra szakosodott médiamunkásnak ad egzisztenciát. Ezt a blogot is ide sorolom.

Van vörös igazság, narancs igazság, zöld igazság, fekete igazság de nem is kell az igazsághoz ragaszkodni az írások esetében; egy politikával kapcsolatos írással szemben ez nem elvárás a legtöbb embernek. Szurkolás van és acsarkodás mert ha kiegyezés lenne akkor kevesebb lenne a megélhetési újságírás.

Ilyen formán a figyelem megragadása érdekében sok digitális vagy analóg tintabetyár stresszeli, sokkolja, ingerli, hergeli a tömeget, hogy olvassák őket. A hisztériakeltés mindig jó biznisz volt az embernek a legősibb pontját támadja a félelemérzetén keresztül, a biztonságra törekvés igényét. Egy feszített, feszült társadalomban sokkal többen olvasnak hírt és sokkal hevesebben reagálnak rá ezért a média szerepe felértékelődik.

Én nem akarok stresszben élni. Elég az a baj és probléma amit meg kell oldani, nem kell, hogy felelőtlen tintanyalók tovább feszítsék a húrt.
A következménye az, hogy higgadt, normális emberek kijönnének ugyan egymással mégha különböző pártálláson is lennének de ha valaki sokat foglalkozik politikával akkor is befeszül ha nem kéne.

Sokszor a különböző pártállású emberek nem is a másikat látják hanem azt feltételezik róla amit felelőtlen megélhetési médiamunkásnak becézett tintanyalók írnak a másik oldalról.

Nem az ellenségeskedést kell szítani önző érdekektől vezérelve szánnalmas tízezer forintokért gyűlöletet keltve emberek között hanem a közös nevezőt kellene keresni, hogy boldogulhassunk és tudjuk értékelni a másikban a jót.

Ez az ami Kertésznek nem sikerült.

Mesterlövész 2012.03.04. 15:52:53

@Doubledecker: Van benne igazság, de fel kell ismerni, hogy a politikusok csak a népbetegség tünetei. Nem a Marsról jöttek kormányozni, az átlagemberek közül kerültek ki ezek is, és ugyanazt is teszik, csak épp nagyban. Amíg meg nem változik ez a magyar mentalitásféleség, addig sehol nem lesz semmi jobb.

kukatr 2012.03.04. 15:53:34

Tudjátok milyen kellemes érzés (tőle) hallani, hogy a második világháború után 40 évvel születve azt kapom a nyakamba, hogy mennyire alattvaló náci vagyok azért mert nem kérek bocsánatot az akkori holokausztért? Elítélem a népirtást, de nem fogok olyanért bocsánatot kérni, amiért még az apám se volt felelős.
Ezt a retorikát viszont tanultam történelemórán a 30-40-es évek Németországa szekció alatt. Szánalmas. Ennyi erővel, ráadásul jogosabban mivel ő akkor már élt, mondhatnám azt is, hogy ő meg felelős azért mert apám politikai elítélt volt a 70-es években...
Elegem van abból, hogy senki sem képes korrekt kritikát adni ebben az országban, muszáj mindig minden hibára lecsapni, még ha nem igaz az se baj, túlozni, nyomni a igaznak hitt baromságokat. A lényeg, hogy lehessen szidni a másikat. Ebbe a sorba szépen beszállt Kertész is.

pistola 2012.03.04. 15:54:16

A "fajmagyaroknak" üzenem, hogy ebben a formában nem léteznek. 1100 éve keveredünk kunokkal, besenyőkkel, avarokkal, tatárokkal, törökökkel, svábokkal, zsidókkal, cigányokkal, szlávokkal stb stb...
Gondoljatok a Tiszta Románc híressé vált monológjára! :)
Egy átfogó genetikai vizsgálat már rá férne az országra. Aztán odabaszni a hivatalos eredményt az arcukba. Kibaszott suttyók!

ghavin 2012.03.04. 15:54:34

@-JzK-: "Kettős mérce: a magyarokkal kapcsolatban lehet öröklött negatív tulajdonságokról beszélni, bezzeg a szent tehenekről ugye nem?"

Én nem képviselek senkit ("ballibákat" sem), még csak reprezentáns sem vagyok. Magánvéleményem szerint mindenki azt gondolhat, írhat le és mondhat ki, amit csak akar. S igen, a cikk kontextusában megfigyelhető gondolati struktúrában ugyanígy lehet a cigányság helyzetéről is beszélni, mint teszik azt szociológusok igen szép számmal szerte a világon.

Mesterlövész 2012.03.04. 15:54:39

@PiszkosFreddy: Az biztos! Előbb-utóbb bekövetkezik az is. Aztán majd azt sem fogják érteni. Csak néznek majd, mint az okosok.

Rossgeller 2012.03.04. 15:55:08

Sem bőrszínre, sem felekezetre nem osztom az embereket, és Kertész elvtárs sem azért alávaló, mert akárhova is tartozik, azért az, ami, mert a címei mögé bújt rossz szándékú, és mondataiból megítélve unintelligens ember. Remélem Kanadában megleli helyét. Éljen boldogan, és hagyja a szakadt ruhát másra.

champagneM 2012.03.04. 15:55:16

azért milyen "gyönyörű" itt az "érvelés", kb azon a szinten mozog, mint amikor a náciszimpatizánsok elkezdték magyarázni, hogy Hitlernek, aki árjaákról és alsóbbrendűekről beszélt, voltaképp néhyán tekintetben igaza volt... gratula!

champagneM 2012.03.04. 15:56:59

@Schindler Pistája: fejezd be a zsidózást, nem az a baj vele hogy zsidó, hanem az hogy náci, Tahó.

torró 2012.03.04. 15:57:49

Thomas Rattler!
Egy dolgot meg kell tanulnunk. Emelt fővel kell fogadni a kritikát és nem szabad rögtön az égig ugrani.Gyerekek én 65 éves vagyok. Soha nem volt ellenségem mert nem hagytam magam beugrasztani.Pedig talán kevesen voltak annyira közszereplők mint én/nem dicsekvés/.Én mindig mindenkivel meg tudtam találni a közös hangot.Vannak akik most is nehezen,vagy nem beszélnek, viszont velem mindegyik barátságban van. Van amikor rákérdeznek, hogy te szóba állsz x-l? Mondom igen! De veled is! Ez nekem természetes.Add meg a tiszteletet mindenkinek és azt kapod vissza. Nem hinnétek el de nagyon magas beosztású emberek is tisztelettel beszélnek velem, de én a cigánnyal is úgy beszélek. És nincs gond! És ez jó érzés!

ghavin 2012.03.04. 16:00:31

@-JzK-: Amúgy ha lenne egy kis eszed, tudnád, hogy Kertész (veled ellentétben) valószínűsíthetően nem választja el a magyar társadalomtól a cigányságot, így a cikk ugyanúgy vonatkozott a cigányságra is, nemcsak az Kárpátia koncerten pogózó kopasz álmaiban leledző fajtiszta magyarokra.

makacs szennyeződés 2012.03.04. 16:01:27

Ha én egy külföldi lennék, aki tud magyarul, és nem tudnám, hogy igaz-e, amit Kertész írt, és idejönnék megnézni, hogy mik az ellenvetések, akkor azonnal igazolva látnám, hogy jé, tényleg pont olyanok a magyarok, mint amilyennek Kertész leírta.

champagneM 2012.03.04. 16:01:51

@Ghavin: gondolom te liberálisnak vallod magad

bagir 2012.03.04. 16:07:29

Csak jót tett az országnak, nem itt bűzölög tovább. Minél több elvbarátja mehetne utána, Várja őket a mohácsivész.
Zsák a foltját szar a párját, mindig megtalálja.

aaabbbccc 2012.03.04. 16:07:48

@Ghavin: "+A demokratikus pártok a második Fidesz kormány előttig mindössze ennyit tettek: nem emelték piedesztálra a lumpenparaszt ízlésnek kedvező lózungokat."
OK, akkor lassan mondom: NEM FOG EMELKEDNI A GÁZ ÁRA

ghavin 2012.03.04. 16:08:22

@Gidro: "...hogy ön bizony kapni fog hideget, és jeget."

Tiszta sor. Költői kérdés: na és?

"Ha én azt mondom, hogy ez így nem volt szép, akkor ez magával volnja azt, hogy ön szerint náci vagyok."

Nem tudom feltűnt-e, hogy számomra tökéletesen irreleváns, hogy te (magázódni az interneten illetlenség) náci avagy, mondjuk Martin Luther King reinkarnációja vagy?

Modoros, egyben elnyújtott gügyögésre ne is várj értelmes reakciót.

Anti Anyag (törölt) 2012.03.04. 16:08:58

Nem kellene ezt a nácit túldimenzionálni, azért nem mindenki kel és fekszik ezzel.

A Kertész féléknél a havi apanázs jelenti azt, hogy egy kormány náci vagy sem. Azért még nem náci egy kormány, mert az MSZP-SZDSZ megmondóit nem támogatja.

Nácizmussal kapcsolatban idáig még egyetlen blogon nem olvastam a fideszről konkrétumot, tehát pld. diszkriminálják a zsidókat, pedig 2 éve kormányon vannak. Ellenkezője viszont jócskán akad.

Kertész körül elfogyott a levegő, ami szerintem helyes, frankón ki fogja egészíteni a szélső-balliberális magyargyűlölő Népszava újságírói gárdáját.

tölgyes 2012.03.04. 16:09:01

Akkor mostanb kérem Kertész magyar vagy nem magyar.. mert ha magyar akkor most exportálja az országból a genetikai csődöt Kanadába.

Egyébként Kertész elképzelése, megfogalmazása semmilyen leberális és normális gondolkodással nem fér össze. Raszista, kirekesztő gyűlölködő

sourcerror 2012.03.04. 16:10:08

Kertész beleszart a ventillátorba, most meg néz, hogy miért haragszik mindenki rá. Kritikát kultúrált formában is meg lehet fogalmazni, egy írótól el lehet ennyit várni. Megkapta a 15 perc hírnevét és mehet a süllyesztőbe.

atila68 (törölt) 2012.03.04. 16:10:40

Olyan ez az egész mint egy South Park epizód.

"Hé gyökerek! Hogy a pic5ába tudta túlélni az elmúlt nyolcvan évet ba52ki?"

Hertelendi 2012.03.04. 16:13:50

@sourcerror: Ezt azért Csurkának is elmondhattad volna...

kukatr 2012.03.04. 16:13:59

@makacs szennyeződés: Welcome to the internet! Ha az anonimitás miatt felülreprezentált szélsőséges, idióta, deviáns és provokatív hozzászólások alapján ítélsz el egy ország teljes lakosságát, nos akkor mégis hogyan osztályoznád magad az intelligencia szempontjából?

makacs szennyeződés 2012.03.04. 16:15:48

@kukatr: fölösleges lenne, mert megtették helyettem.

ghavin 2012.03.04. 16:15:51

@Szun vu kung: Nem vallom magam éppenséggel semminek sem. Számos kérdésben megvan a magam álláspontja, az ellenvéleményen lévőktől meg így is, úgy is megkapom a címkéket. Saját jó szántamból mi a büdös francért gyarapítanám a címkegyűjteményt?

@aaabbbccc: A lumpenparaszti lózungok gyűjteménye csupán csak egy részhalmaz a populizmus nevű latrinában. Nem minden populizmus l.p. lózung, de minden l.p. lózung populizmus. Nem olyan bonyolult.

B-rocker (törölt) 2012.03.04. 16:16:00

Nem tudom miért kéne sajnálni? meg mi alapján adják a menekült státuszt, de Kanadában csak hülyék laknak? 2400 roma kért tavaly menekült státuszt.
Remélem Kanadáról is ír pár kedves sort valamelyik nemzetközi kommunista szenylapban.

superfrog 2012.03.04. 16:16:19

kérdeznék párat, de könyörgöm, csak a látóköröm szélesítése miatt !!!!
elsőre egy példa van: egy arc anno az amcsiknak kémkedett itthon. lebukott hazaárulásért 12 évet kapott
majd rendszerváltozás után állami kitüntetést emiatt, de a hozzá járó pénzt azt nem, mert ugye elítélt. nincs itt valami gond? hazaárulót kitüntetni hát noooooormális? de ha már akkor a lóvét meg mér nem? hát azért ült amiért kitüntették brávó. és jön a poén: nem fellebbez, mert 2010 ben azok a csókák ültek ott akik 1982-ben elítélték.......... rendszerváltás baszki, na az maradt el úgy ahogy van.

és akkor kérdés elsőre a balos libsiknek:
mégis mit képzeltek a hungaricum zsebnapoleon honnét van? miért kapott 2/3-ot? mert olyan jól kormányoztatok? jó gondolataitok voltak? (pl M6-os)
miért gondoljátok hogy az 1978-ban kinevezett X elvtárs most jó ellensúly egy demokráciában? a jó elvtárs az nem számít, csak akkor hörögtök ha unokatesó?! pofám leszakad de tényleg

zsebnáci/nacionalista jobbos bánat tudja éppen kik:
most komolyan kérdem, ami most megy az szerintetek tényleg így jó? ez tényleg más hogy nem elvtársam hanem rokonom? tényleg az EU-n kívül kell lenni mert rabszolgák leszünk? nem tűnt fel hogy mi GAZDASÁGI rabszolgák lettünk hála az elmúlt 20év remek elitjeinek, akik a zsebtömésen kívül semmire nem figyeltek.

várom a válaszokat akár anyázó akár higgadt stílusban! üdvözlettel egy genetikailag moslékzabáló, hát most nem jut eszembe micsoda

makacs szennyeződés 2012.03.04. 16:17:37

@tölgyes: ön az, kedves "férfias szívatós" tanárúr?

A haverok találtak azóta más állást?

:)

Hogy magyar-e? Nem úgy volt, hogy azt ön dönti el, hogy ki az? Minek azt az egyénre bízni?

2012.03.04. 16:18:24

Egy gonosz vénemberrel kevesebb, menjen, ahová csak akar. De remélem, hogy soha többet nem is jön vissza.

Talán ha nem dörgölnék az orrunkat lassan hetven éve abba, hogy mi vagyunk a bűnös nép, akkor lehetne értelmes párbeszéd. A rendszerváltás óta folyamatosan megy a fröcsögés a nácizmus előretöréséről, ami annyira fárasztó, hogy ma már minden ember csak legyint. Sajnos ez lesz akkor is, amikor tényleg baj lesz, azt hiszem hogy a tavalyi év tényleg sokat rontott a helyzeten. De amíg Ákos Kertész, Imre Kertész, Balázs Kovalik stb. eszébe mindenről a nácizmus jut, addig sikeresen elaltatják az ember éberségét. Legalább akkora bűnösök, mint a szélsőjobb. Csak ők nem kollektív, hanem egyéni bűnösök, nem születési előjog, hanem tetteik alapján érték el.

viperakapitany 2012.03.04. 16:21:10

@Alec: szép példáját adod annak, milyen következményekkel jár a tankötelezettség leszállítása 16 évre

Tapogatott Kukorica 2012.03.04. 16:22:44

Szerintem itt nem Kerteszrol van szo konkretan, az mar kicsit unalmas igy huszadszorra is. Inkabb az a lenyeg, hogy ha ma valaki kimond valamit Magyarorszagon, akkor az az illeto nem csak kritikat kaphat a nyakaba, hanem sallerokat es kokikat, hogy stilszeru legyek. Ha jol vettem ki a reggeli index hirbol, Kerteszt nem (csak) cikkekben es velemenyekben kritizaltak, hanem fizikailag is.

A baj tehat inkabb itt van, hogy ha ez ma megtortenhet Magyarorszagon, hogy valakit a puszta gondolataiert olyan szinten uldoznek, hogy inkabb lelecel, akkor ott igen komoly moralis problemak vannak. Az, hogy az allam nem tudta ezt megelozni, a kozbiztonsag nem megfelelo, csak egy tunet. Szinten csak tunet, hogy ezt a par sort verremenoen komolyan veszik egyesek es nem tudnak csak legyinteni, hogy "bolond az oreg". A legszomorubb nem is Kertesz irasa maga, hanem az arra adott abszurd, szerintem magyarhoz meltatlan valasz egyes, magat szinten magyarnak nevezo emberektol. Az en arcomrol eg le a bor, hogy ennyire keptelenek az emberek meghallgatni (!) a masikat. Eleg lenne csak legyinteni es tovabblepni (ing es aki magara veszi esete), Kertesz irasa nem kinyilatkoztatas vagy mindenkire kotelezo ervenyu ige. Csak betuk egy papiron.

En nem vettem magamra, en nem vagyok genetikailag alattvalo, meg semmi hasonlo, csak megvontam a vallam, mert valami teljesen masban hiszek, minden ketely nelkul (engem nem ingat meg Kertesz a hitemben). Viszont pont ezzel a reakcioval, amit az irasra adott a tarsadalom meglepoen nagy resze, ertettem meg, mire is gondolt a szerzo, amikor papirra vetette a sorokat. Es megdobbento, hogy ezek utan milyen igaza van.

Mas szoval: ha ok bolcsek lettek volna, csondben maradtak volna, Kerteszt is elfelejtettuk volna. Inkabb habzott a szajuk, magukra vesznek minden szart, aztan a vegen csodalkoznak, hogy milyen hirek jonnek at a magyarokrol a nagyvilagban a Karpatokon belulrol, meg hogy no az idegengyulolet. Hat nem? Hiszen Kerteszt is eleve idegennek nevezik, el is uldoztek. A Karpat-medence viszont mindig egy mini-olvasztotegely volt, hiszen nem csak szandekos betelepitesek voltak egy-egy tatarjaras vagy hasonlo utan, de a kulfoldiek maguk is eloszeretettel jottek, mert erdemes volt ra az orszag. Ma, ezek utan ebben egyre erosebben ketelkedem, mert igy nem lehet hinni a magyarnak egy kivulallo szemevel nezve. Minek menne ma egy szlovak, roman, ukran stb. Magyarorszagra? Az irany nem meglepo modon ma mar forditott. Es magyarok olvadnak be es lesznek szlovakok, romanok, ahelyett, hogy maguktol, onkent es dalolva tanulnanak meg magyarul, ahogy ezt evszazodokon at nagyon sokszor tettek. Mert utana buszke magyarok lehettek es a tarsadalom megbecsulte, befogadta oket anelkul, hogy balvanyozta volna barmelyiket is.

Persze, ez meg mindig csak apro ugy az egeszet nezve, nagyon nagy baj nincs. Mindenesetre a tunetek egyre sulyosabbak, amit egyertelmuen mutat pl. az apolitikus tomegek elvandorlasa is. Magyarorszag pedig megmarad a szelsoseges (minden oldalrol!) nezeteket vallok jatszoterenek. Istvan meg forog a sirjaban, hogy mit muvelnek egykoron buszkebb orszagaval az utodai...

mókáné 2012.03.04. 16:24:28

"Akárcsak Parti Nagy, Kertész Ákos is társadalomrajzot fest. Lírait és kegyetlent.

Önkéntelenül adja magát a kérdés: ez az a Magyarország, ahol élnünk, halnunk kell?"

Nem ez az a Magyarország. Mindenekelőtt ezt lényeges kijelenteni. Az írónak szabadsága van.

Ki tiljta meg, hogy elmondjam mi bántott hazafelé menet?- kérdezi József Attila a Levegőt! című versében.

A Fidesz-KDNP vagy a Jobbik? Ők Magyarország?

"Ez az a Magyarország, ahol a büdöszsidózás szinte már fel sem tűnő, a végtelenségig ismétlődő szitokszólamait a fizikai fenyegetettség emeli négyzetre?"

Ez az a Magyarország, ahol és amikor Tamás Gáspár Miklós búcsúztatja Csurka Istvánt, egyúttal elfogadja, hogy van másmilyen zsidózás. Csurka István zsidózását legalizálja. Ez az a Magyarország, ahol egyetlen ember sem szól rá Tamás Gáspár Miklósra.

Hol az értelmiség felelőssége?

sz sz 2012.03.04. 16:24:43

Nincsen semmi baj!
Gyurcsány azt mondta akinek nem tetszik el lehet menni!
Ennyi.
Halgatott rá és ment. :)))

champagneM 2012.03.04. 16:25:54

@Ghavin: az írásaid alapján benned is megvan a hajlam a nácizmusra, amin én nem lepődök meg (alapvetően abból indulok ki, hogy az emebr alaptermészete szerint kirekesztő, az élet, a történelem ezt bizonyítja). De mi a túróért akkor a nagy képmutatás, a Jó szerepében való tetszelgés?! De te majd mindjárt megmagyarázod (mert a magyarázkodás persze megy), hogy én rosszul látom, te pedig jó fiú vagy:))) Elképesztő, mennyire nincs reális önképetek, pedig csak magatokat kéne visszaolvasni. De nem baj, írjatok, jó kis történeti forrás lesztek az eszmei következetlenséget, a politikai elvtelenséget, a gerincsérüléseket kutató 22. századi történészek számára. Hajrá!

strappa 2012.03.04. 16:31:16

Aki szerint Kertésznek igaza volt, miért nem megy utána? De most tényleg?

gabocaboy 2012.03.04. 16:31:59

bakker mi megy itt. :D

itt mindenki 200 nettó kereső, családiháztulajdonos, elégedett pógár?

én napról napra élek.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.03.04. 16:32:02

Én a posztolóval szemben azt gondolom, hogy Kertész Ákos írása volt az, amit gyomorszájon rúgásként élt meg minden egészséges önértékelésű magyar ember politikai hovatartozástól függetlenül. Azt gondolom, hogy Kertész Ákosnak nem volt igaza. Ilyen dolgokat egy magára valamit is adó magyar/német/angol/orosz/japán vagy bármilyen más nemzetiségű ember nem ír le a saját nemzetéről. De ha mégis, akkor a hazájában teljes joggal meg fogják ezért vetni. Normális, kicsit is ép lelkű népeknél ez így megy. Mindennnek van mértéke, és nekünk, magyaroknak (sem) kötelességünk eltűri, hogy leköpjenek.

És nem, a legkevésbé sem sajnálom, hogy elmegy.

Tóth Ágas 2012.03.04. 16:36:23

az általánosítás mely népekkel szemben helytálló, melyekkel szemben tudománytalan rasszizmus? ezt néha nehéz követni.

különben a hírt olvasva egy pillanatra nekem is elszorult a gyomrom, a hányingertől.

KKKKKKKKK 2012.03.04. 16:37:12

Oké, hogy kritizált, ezért sokan utálják.
De ezért MENEKÜLT státusz?

Nem értem én ezt a világot.

ghavin 2012.03.04. 16:37:13

@Szun vu kung: "De te majd mindjárt megmagyarázod (mert a magyarázkodás persze megy), hogy én rosszul látom, te pedig jó fiú vagy:)))"

Ott van bukón a dolog, hogy a morál, jó-rossz páros, mint oly sok minden az életben, relatív. No nem azért, mert relativizáljuk, sokkal inkább mert az egyéni és a csoportos érdek, illetve az a minimális altruizmus és jó szándék, ami minden csekélysége ellenére azért része az emberiségnek, nem egy ponton, sokkal inkább egy kanyargós vonalon érintkezik. Én például többre tartom az őszinteséget, mint mások jó érzését, viszont az őszintén megfogalmazott véleményt semmiképpen sem kezelem szent tehénként, DE ettől függetlenül nem fenyegetném senki egzisztenciáját, csupán azért mert egy, szerintem kifogásolható álláspontot képvisel. Te most nettó lenáciztál - nem izgat különösebben, s attól sem kell tartanom, hogy utánam jársz verési, avagy gyilkossági szándékkal. Ez így normális. Az, hogy Kertész fizikailag fenyegetve volt a véleménye miatt, viszont kurvára nem az.

Várúr 2012.03.04. 16:37:34

@Ghavin:
Kevesebbet nyúlkálj a zsebedbe, mindjárt nem találsz "zsebnácikat". Érved nincs, pofád hatalmas te kis zseb a kertésznadrágon. Az a fickó legalább vénségére őszintének bizonyult, megkapta, ami a hörgéséért jár, te meg legfeljebb itt fröcsögsz.

viliv 2012.03.04. 16:37:48

Öröm ezt a sok kifinomult, cizellált, intelligens hozzászólást olvasni. Élmény ilyen országban élni, ahol a vitakultúra ilyen magas színvonalú. Naponta adok hálát a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű emberek közé születhettem. Nem vagyok Rátok méltó! De ide vetett a sorsom, hát itt maradok. De nem hiszem, hogy valaha is felnőhetek Hozzátok! Üdvözlettel

cabaret 2012.03.04. 16:38:20

amit kertész tata elkövetett írásában az maga a vegytiszta nácibeszéd. mivel vissza nem vonta ezért ő náci. tényleg, kanada ad menedékjogot 1 nácinak?

gerdo 2012.03.04. 16:38:30

Jellemzo a mai magyar allapotokra, hogy Kertesz erosen provokativ velemenynek ilyen kovetkezmenye lehet. Nepes naci taborunk azonnal celtablanak erezte magat (jogosan), de ez a tarsadalomkritika joval szelesebb ervenyu es a "sajat" baloldalaval szemben eppoly kritikus tudott lenni. Olvasgatva a fenti valaszokat, nehez nem egyeterteni Kertesz lehangolo velemenyevel....

velorex-vezető 2012.03.04. 16:39:25

Nem tudom milyen fizikai bántalmazásról jajong Kertész?
Arról tudok, hogy a nagy, Operaház előtti, liberális tüntetés résztvevői inzultálták az Operába tartó Szentmihályi Szabó Pétert. Pedig ő nem nevezte az ott összegyűlteket genetikailag alattvalónak.

nyekk 2012.03.04. 16:40:21

Örülök, hogy a blog írója ilyen toleránsan áll ehhez a Kertész Ákos nevű pocsolyában röfögő, moslékban dagonyázó, hazaáruló kilincsorrúhoz.

Remélem nem sértő, ahogyan minősítem, hiszen ő maga írta ezt a magyarokról.

ghavin 2012.03.04. 16:41:08

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: "Én a posztolóval szemben azt gondolom, hogy Kertész Ákos írása volt az, amit gyomorszájon rúgásként élt meg minden egészséges önértékelésű magyar ember politikai hovatartozástól függetlenül."

Ha valakinek rendben van az önértékelése, nem rendül meg néhány sérthetőnek is tekinthető megjegyzéstől.

És nem is kompenzál túl, ha már itt tartunk.

2012.03.04. 16:41:35

@viperakapitany: ez mondjuk ritka nagy öngól mert műszaki egyetemet végeztem. A legkevésbé sem tartom magam szélsőjobbosnak de azt továbbra állítom, hogy undorító szarkavarás amit Kertész Ákosék csinálnak... de valószínűleg ezt úgysem érted be mint a cövek beálltál balszélre és onnan neked mindenki aki más mert állítani az szélsőséges.

Megfigyelo 2012.03.04. 16:43:29

@Thomas Rattler: Nomen est omen. (Ratte = patkány).

histar007 2012.03.04. 16:44:10

Ha valaki nem kedveli a mai baloldalt akkor az miért náci? Ha nem kedvelem a kommunistákat, akkor náci vagyok?
Ha nem vagyok liberális, akkor náci vagyok?
Tulajdonképpen mindenki náci, aki nem úgy gondolkodik mint Kertész Ákos?
A szélsőségesség alapvetése, hogy nem tűri a másként gondolkodókat. Jelenleg én egy genetikusan alattvaló disznó vagyok, aki fürdik a diktatúra mocskában, és nem gondolok arra, hogy egyszer majd leszúrnak. Ha pedig ezzel nem értek egyet, akkor náci is.

Nézzünk egy példát: adott egy anyagyilkos. É adott egy posztoló, aki elkezdi megmagyarázni, hogy mennyire súlyosak a külső körülmények, hogy valakinek ezt kellett tennie, mekkora szemét lehetett az az anya, hogy meg kellett ölni. Sőt lélekben mind anyagyilkosok vagyunk!

Na erre semmi szükség. Stohl Buci is ártatlan mi?

AbuBakr 2012.03.04. 16:44:19

Elmerengek, azon, hogy Kertész művész úr franciaként születik, és az ominózus írását a franciákra írja meg...

És tippelgetek az esélyeire... vajon lenne-e ideje kimenekülni a liberalizmus őshazájából, vagy már az írás közzétételének a hetében agyonüti valaki a házából kilépve.

Én az utóbbira tippelnék....

parlamenti gyalogkakukk 2012.03.04. 16:44:49

Nekem nem fog hiányozni. Mint értelmiséginek ez a véleményem, pedig nem vagyok Jobbikos vagy Fideszes, hogy a pártálláspontot szajkózzam.

A véleményemtől függetlenül viszont az biztos igaz, hogy a menekültstátusz nem neki való. Ezzel a lépésével tényleg el kellett játszania minden értelmes ember szimpátiáját.

csillámpóni 2012.03.04. 16:46:14

Egy minőségi alkotónak joga van nem politikailag korrektnek lenni.
Egy szabad embernek meg joga van nem azok közt élni, akiket genetikusan alattvalónak, se tanulni se dolgozni nem akaróknak és nem tudónak, plusz a holokausztért egyedül felelősnek tart.

Más kérdés, hogy kertész elvtárs mennyire minőségi, mennyire korrekt, és mennyire szabad - de politikainak politikai, miért is örülök ha minimum egy óceán választ el tőle. Aztán meg az idő tegye a dolgát.

cabaret 2012.03.04. 16:46:42

@AbuBakr: hetében? szvsz még azon a napon.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.04. 16:47:01

"Kertész Ákos emigrált. 80 évesen jobbnak látta elhagyni a szülőhazáját, mert egyik írása miatt rászálltak a szélsőségesek. A szélsőségesek ismérve, hogy képtelenek feldolgozni és értelmezni a kritikát. Másra sincs szükségük csak egy mondvacsinált okra, hogy levezethessék a frusztrációjukat a náluknál gyengébben. A hazai szélsőségesek se tudják elviselni, hogy buták maradtak, és képtelenek a valódi nehézséggel szembenézni. Egyszerűen képtelenek a logikus gondolkozásra. Az indulataik vezérlik őket, és a fejükbe ültetett kellemesen hangzó, de gonosz szlogenek.
Kerülöm a hithű magyarokat, mert gyakran egy alapvető igazságnak nincsenek a birtokában, amire pontosan rámutatnak csorba gondolataik, hogy "nyelvében él a nemzet". Persze az összes politikai oldal kisajátította magának a szállóigét és torz értelmet adott neki. Pedig a magyar nyelv a nyelvújítás óta egy rendkívül gazdag és kifejező nyelv. Bár elég gyakran engemet is hajlamossá tesz a tekervényes mondatok leírására, hiszen bőségesen rendelkezésemre állnak a szavak, amik édesek. Cukorkák.
Jaj, azt azonban határozottan nem akarom megélni, amikor egy negatív nyelvújítás fog végbemenni, amiről Orwell írt az 1984-ben.
A szabad gondolkozáshoz nélkülözhetetlen az anyanyelv ismerete és helyes használata.
Aggaszt, hogy egyre több az olvasási zavarokkal küzdő fiatal. Persze ráfogják a 21. század kép alapú kultúrájára, a gyors videoklipekre, a tévére, az sms-re, az internetre és így tovább, de nem ezek okozzák a fiatalok nyelvi képességeinek beszűkülését. Alapszinten, a család szintjén sérült a kommunikáció. Egyszerűen a magyarok nem tudnak kommunikálni, csak ordibálni. Az indulat vette át a gondolkozás helyét.
Aki pedig elhagyta az eszét, azzal bármit meg tud tenni egy vérmes akarnok. Lásd politikai elitünk gazfickóit. Tényleg hétpróbás gazemberek. Idegesít, hogy szabad gondolkozóként tehetetlen vagyok az ilyen szörnyetegekkel szemben. Mert azok, szörnyek. Szinte mindenkinek a helyzetébe bele tudom élni magamat a képzelőerőm segítségével, de ezeknek a hiénáknak a bőrébe egyáltalán nem bújok bele, mert egyből piszkosnak érzem magamat. Gonoszak. Szerencsére hús-vér emberek, és így halandók. Kár, hogy harácsoló, akarnok rendszerüket átadják az utódaiknak. Sose szabadulunk meg az önkéntes rabszolgatartóinktól! Ezek a gazfickók régóta nem igazi urak, közük sincs a nemességhez, vagy az európai politikus képhez. Persze nyugaton is vannak rosszban sántikáló politikusok, de előbb-utóbb lebuktatják őket, és lemondásra kényszerülnek. Nálunk egyetlen egy politikus sem szégyenült meg, ellenben az emberek egyre inkább szégyellik magukat. Aztán saját rossz érzéseik miatt megvadulnak, és bárkinek nekimennek, akit kikiáltanak ellenségképnek.
A magyarok nem mernek gondolkozni, felelősséget vállalni, és nevén nevezni a dolgokat. Igen is gyávák vagyunk.
Én csak azért merek nagy hangon kiabálni a blogomban, mert bolhaméretű vagyok a hatalom szemében. Egy miniatűr senki, aki arra sem érdemes, hogy észrevegyék. Sajnos esélytelen mások megváltoztatása. Amíg az emberekben nem alakul ki tömegesen igény a változásra, addig az országon a gazemberek vígan fognak élősködni.
A parlamentünk nem más mint a Magyarország Zrt. igazgatótanácsa.
Mindenki más a nulla kategória. Azt tesznek velünk, amit csak akarnak. Mert hagyjuk.
Aztán frusztráltan egy-két szélsőséges nekiesik egy védtelen öregembernek, aki nyíltan leírta, hogy a magyar az bizony gyáva és megalkuvó. Miért irritálja az igazság a szélsőségeseket? Hiszen tényleg gyávák, mert nem a valódi gonosszal foglalkoznak, hanem egy gyenge kisöreggel.
Egyre szomorúbb hely lesz a szülőhazám. Nincs remény. Amíg az emberek nem kezdenek el tömegesen lázadni az előző rendszer korcs utódja ellen, addig romlani fog a helyzet."

A személyes blogom friss bejegyzése. A blogomat nem linkelném, mert tényleg személyes hangvételű.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.04. 16:48:12

Ui.: Sem baloldali sem jobboldali nem vagyok. Régóta kétoldali undorom van a politikai elitünktől. Hagyománytisztelő, szabad gondolkodó vagyok. Ennek tudatában értelmezzétek a gondolataimat.

superfrog 2012.03.04. 16:48:41

@Ghavin: nem kötözködés komolyan. légyszi kezeld is úgy !
egy kérdésem van, és őszinte választ szeretnék: én gyomorforgatónak tartom amit írt, de nem különösebben érdekel. végülis azt ír amit akar. de ha a magyar szó helyére beírnám hogy zsidó és egy hasonló kaliberben lehoznák, szted mi történne? most a szokásos kettős mércét hagynám is. de mégis? és újra mondom tényleg nem uszítás vagy egyéb szándékkal.

p.s. hát hogy a bánatban akarunk benes dekrétumot felülvizsgáltatni, elvárni a nem zsidózást, a nem cigányozást, mikor itt pontosan a hangadó értelmiségi használja tökéletesen ugyanazt a struktúrát, amire ezek épülnek?! hát azt hiszem én tényleg vagy szatyorban élek, vagy nagyon buta vagyok. lehet mind2

pitybull 2012.03.04. 16:49:58

Már megint? Menjen csak. Vigye a cikkírót is. Az ilyen azt érdemli, mint Kárpáthy Abellino (korábban Béla). A Kossuth-díj havi összegét csak itt Pesten vehesse át havonta, személyesen... :-)

mókáné 2012.03.04. 16:50:21

@gerdo:

"- Jellemzo a mai magyar allapotokra, hogy Kertesz erosen provokativ velemenynek ilyen kovetkezmenye lehet.

- Nepes naci taborunk azonnal celtablanak erezte magat (jogosan), de ez a tarsadalomkritika joval szelesebb ervenyu es a "sajat" baloldalaval szemben eppoly kritikus tudott lenni.

- Olvasgatva a fenti valaszokat, nehez nem egyeterteni Kertesz lehangolo velemenyevel.... "

Egyetértek Veled. De hogyan tovább? Meneküljön mindenki ebből az országból, aki mást mer gondolni, hovatovább aki gondolkodni mer?

Nem látom abban sem a megoldást, hogy Kertész Ákos elhagyta az országot. A liberálisan gondolkodó értelmiség körül elfogyott a levegő. Ezt érzem.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.03.04. 16:50:54

Nekem semmim nem szorult össze, csak az suhant végig az agyamon, hogy az öreg már megint csinálja a feszkót!Művészektől, költőktől,íróktól végül is nem szokatlan dolog.Aztán az is lehet, hogy már nem is tehet róla szegény, egyszerűen elbutult, egy 80 éves emberről beszélünk.Ez inkább a környezete szégyene, akik egy szenilis, idős ember paranoiáját táplálják!
Nem tudom, kettős állampolgár-e, de elég valószínű, akkor viszont tényleg nem értem, ha itt fél a fasizálódástól, miért nem Izraelbe költözött?!Innentől komolytalan ez az egész és ő is.

soproni1 2012.03.04. 16:52:15

nyilván azok anyázzák, akik nem értik mit mond és azok helyeslik amit mond, akik átélték a mondanivalóját. Ha az ember lustának, céltalannak tartja a környezetét, az a saját valósága. A lusta környezet saját szempontjából természetesen az őket lustának tartók az elítélendők. Mindenkinek megvan a saját valósága.
Ahogy a magyarok odaát szemétnek tartják a románokat, a románok élősködőknek a magyarokat. Mindkettőjük valóságát el kell fogadnunk, hiszen a saját szempontjukból igazuk lehet.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 16:53:26

@Glocker: sírdogálhatnak együtt, és morzsolgathatják a keserű kanadai kenyeret.
csak kíváncsi lennék mit mondanak majd ott kint.
Mohácsi: havi 8 millát kerestem, elszórtam az összes pénzt, nincs pénzem, meg a köcsög diktátor fidesz.

Kertész: minden díjt megkaptam otthon amit lehetett, felkapott író vagyok, ledisznóztam a magyarokat, meg a köcsög diktátor fidesz.

Megfigyelo 2012.03.04. 16:54:51

@pitybull: A Kossuth-díjhoz nem jár havi apanázs.

nyekk 2012.03.04. 16:55:39

@Gamma Leonis: Aki ezer sorban írja le a semmit, mint Te (pláne egy blogban), az egyéb aljasságokra is képes.

(Csak mellesleg, a Kertész Ákos (meg a Biszku Béla) nem egy gyenge kisöreg, hanem nagypofájú aljas hazaáruló)
Gyenge kisöreg a Képíró Sándor volt, akit a zsidók félholtan is a tárgyalóterembe ráncigáltak, egészen addig, míg meg nem halt)
Akkor gyenge kisöregeztél?...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 16:59:05

@knausz: tudod az írónak szabadsága van, megírta amit megírt...de az olvasónak is van véleményszabadsága, és nem KÖTELEZŐ szeretni azt amit írt. sőt, el is mondja a véleményét, itt vagy máshol. ezért a nyitott társadalomért küzdöttek a liberálisok. és most meg nem tetszik?
kellemetlen.

nekemtökmind1 2012.03.04. 17:00:32

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy bárki diktatúráról beszélhet egy olyan országban ahol szabad választások voltak, lesznek.
Az a baj, hogy cenzúrát, és véleményszabadság sérülését kiálthat bárki bárhol,és közben nem érzi az oximoront.
Itt szapulja az aktuális kormányzatot, miközben retteg( persze ő is tudja, hogy nincs mitől, hiszen ha lenne nem merne szapulni,
Az a baj, hogy vannak akik a sajtószabadságot féltik, miközben egyetlen egy olyan ügyet sem tudnak példaként hozni, melyben a hatalom bármikor, is rálépett volna a népszava, vagy az ellenzéki sajtó arcára.

Az a baj, hogy egy szenilis középszerű művész azt gondolja, hogy csak neki van joga elmondani a véleményét, azoknak nem akiket vérig sértett, és amikor rájön, hogy mások mást gondolnak,és nem passzívan fogadják a sértést akkor bocsánatkérés helyett diktatúrát kiáltva emigrál, és tovább szórja a mocskot a hazájára.

De a legnagyobb baj,hogy az ország egy része mint ahogy ez a blog is állva tapsol neki.

Sir Galahad 2012.03.04. 17:00:48

Kertész Ákos bizonyára azt reméli, hogy ezzel a show-val egy kicsit rá fog irányulni a figyelem. Mint látjuk, a célját elérte. Ez egy performance, semmi több.

mókáné 2012.03.04. 17:00:53

@FILTOL:

"havi 8 millát kerestem, elszórtam az összes pénzt, nincs pénzem"

".. csak irigyelni,.."- írta Kertész. Ővele értek egyet és akkor Te maradtál itt.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:02:41

@ozirisz: A magyar nemzet és a magyar állam mulasztották el a nyilvános bocsánatkérést, ami kötelességük lett volna. Ez a kötelezettség öröklődik a fiukra hetedíziglen. De egyelőre a magyar jobboldalon még mindig szapora a legocsmányabb antiszemitizmus...

ghavin 2012.03.04. 17:03:21

@superfrog: Ha szigorúan véleményként kezeljük Kertész nyílt levelét, akkor "csupán" ugyanolyan hisztéria kerekedne körülötte, csak más szószólókkal, más táborral, más mellékzöngékkel, amennyiben a magyar szó helyére a zsidót tesszük. Nem tudom feltűnt-e, hogy komplett szubkultúrák és iparágak nőtték ki magukat mind az antiszemitizmusból, mind az antiszemitizmus körül kialakult hisztériából.

Ha a mondatok mögött nem csak érzelmeket, hanem érveket és gondolatokat is látunk, azt kell hogy mondjam, nem lehetne a zsidókról úgy értekezni, mint Kertész tette azt a magyarokról, ugyanis a világ zsidósága nem alkot egységes kultúrközösséget, leszámítva persze a vallási és korai történelmi tradíciót. Mi, kárpát-medencei magyarok viszont egy kultúr- és mondjuk ki, sorsközösséghez tartozunk. Kertész csupán ebből vont le konzekvenciákat. Biztosíthatlak, hogy például New York ortodox zsidósága nem venné sem jobban, sem kevésbé a szívére, ha hasonlóan húsba vágó őszinteséggel fogalmaznának meg róla véleményeket.

mókáné 2012.03.04. 17:03:26

@FILTOL:

"...de az olvasónak is van véleményszabadsága, és nem KÖTELEZŐ szeretni azt amit írt."

Az olvasónak sincs, ne hidd. Amit korábban írtam, az simán el sem ment, vagy moderálták, pedig van benne valami!

dr. Trebitsch 2012.03.04. 17:03:41

Szerintem érdemes már azért a sötétség és gyűlölködés miatt elmenni, ami az ilyen kommentekből sugárzik. Adynak is ma mennie kellene, vagy agyonvernék, mert Ő még olyanabbakat is írt a magyarokról. Nem kell ide tépelődő értelmiség... csak a gyűlölet. Fel fogjátok zabálni egymást, kedves hofitársaim... néha örülök, hogy eléggé öreg vagyok ahhoz, hogy ezt már ne éljem meg... és sajnos én nem tudok elmenni, ahhoz kicsi vagyok. De aki boldogul a határon túl, és megvan a magához való esze, az jól teszi, ha menekül!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 17:03:53

@knausz: most te azt gondolod, hogy irigylem Mohácsit?
ez durva:DDDD
tudod kicsit fura amikor valaki azután, hogy keresett 12X8X4 milliót, azt írja-nyilatkozza, hogy megélhetési gondjai vannak, és ezért menekül Kanadába.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:04:36

@nekemtökmind1: A dolgok mai állása mellett nem lesz több szabad választás. (Az új választási törvény a cslást kodifikálja.)

-JzK- 2012.03.04. 17:05:02

@Ghavin:
Tök mindegy a fanyar gúnyod, de azt, hogy a cigányok azok nem magyarok, hanem cigányok, azt nem a gonosz nácik találtak ki.
A cigányok azok éppen annyira magyarok, mint amennyire az oroszok bantuk, vagy amennyire a svédek spanyolok. Két nép, amelyet azon túl, hogy egy részük azonos országban él a másik csoport egy részével, kurvára semmi nem köt össze nemzetiségi értelemben.

Martian (törölt) 2012.03.04. 17:05:37

@Tapogatott Kukorica: "ha ma valaki kimond valamit Magyarorszagon, akkor az az illeto nem csak kritikat kaphat a nyakaba, hanem sallerokat es kokikat"

Azért kíváncsi lennék, hogy ha teszem azt Kertész (USA állampolgárként) leírná egy középnyugati jenki város napilapjában, hogy "az amerikaiak genetikailag totál retardáltak... mert képesek voltak egy korábbi elnök szalonidióta alkesz fiacskáját megválasztani... aki elhiteti a médián csüngő féleszű népével, hogy pilóta-gyorstalpalós afgán birkapásztorok a NORAD-ot hipnotizálva képesek voltak zavartalanul és cirkálórakétához méltó pontossággal Boeing-eket belevezetni kiszemelt épületekbe... és szégyenletes képmutatással Hálaadás-napot tartanak, ahelyett, hogy minden élő indiántól bocsánatot kérnének az indián-holokauszt 8 millió áldozatáért"

Szerintem egy ilyen írásból odaát nem koki és saller lenne, hanem tüntetés, lincselés, esetleg szitává lövés... a szólásszabadság hazájában.

És hozzátéve, hogy a cikkíró kritikájának esetleg van némi jogossága...

Lepényhal 2012.03.04. 17:06:30

Drága liberális barátaim!

Eszetekbe jutott már akár egyszer is az életben, hogy nem csak a köztörvényes bűnözők cselekedeteire lehet szociológiai magyarázatot találni, hanem akár arra is, hogy miért szavaztak az emberek az általatok folyton szimplán fasisztának nevezett FIDESZ-re, amelyben egyébként tudtommal zsidók is vannak? Azért írom így hogy "tudtommal", mert valami olyasmi rémlik nekem, hogy "Rogán a FIDESZ második számú dísz-zsidója". Ebből következtetek arra, hogy legalább két zsidó van a fasiszta pártban, bár a jelző arra is utal, hogy az ilyen zsidók a végtelen tolerancia védőbástyái részéről automatikusan "dísz-zsidókká" alacsonyodnak.

Azt is szeretném megkérdezni még tőletek liberális barátaim, hogy mi lesz akkor ha egy napon újra kezetekbe kerül a hatalom? Mit fogtok tenni akkor a rasszizmus ellen, amivel - higgyétek csak el nyugodtan - a hétköznapi emberek többségének sokkal jobban tele van már a töke mint nektek, akik szemlátomást ebből éltek. Tehát mit fogtok akkor tenni? Cikkeiteket olvasgatva és az ATV-be időnként belekukkantva ugyanis szerintetek a büntetésnek nincs visszatartó ereje, sőt újabban már olyan érdekes dolgokat is hangoztattok, hogy a nagyobb büntetés egyenesen kontraproduktív, vagyis nemhogy csökkentené a bűnözést, hanem növeli. Nem kitaláltam a példát, tényleg erről témázgattak okos baloldali emberek valamikor az ATV-ben. A programotok tehát az lesz, hogy megjutalmazzátok a zsidózókat, nehogy a büntetés miatt még jobban zsidózzon? Ti fogjátok megvédeni Kertész Ákost?

Eddig mit tettetek a rasszizmus ellen? Azt, hogy amikor már nem csak az volt nyilvánvaló, hogy nem nyeritek meg a következő választást, hanem az is, hogy jó ha egyáltalán lesz elvétve néhány emberetek a parlamentben, akkor hirtelen elkezdtetek gondolkozni azon, hogy talán mégsem mindent lehet megengedni szólásszabadság címén és gyorsan törvényt hoztatok a holokauszttagadás ellen, ami addig eszetekbe nem jutott?
Vagy azt, hogy szegénységi bűnözés címén megengedtétek a "kisértékű lopásokat" egyeseknek mások kárára, elhanyagolva azt az apró szociális mellékkörülményt, hogy jellemzően olyanok kárára, akik maguk sem élnek jól? És amikor nem tetszésüknek hangot mertek adni ezek az általatok "integrációnak" hazudott falurombolást elszenvedő, addigi normális életlehetőségeiktől megfosztott emberek, akkor - a végtelen toleranciátokkal, amellyel Kertész Ákos hátsó üzenetét a mocskolódásból oly megértően kihámozzátok - lerasszistázzátok úgy általában a magyar embereket?

Ne másokra mutogassatok, volt három ciklusotok, amikor annyira eredményesen harcoltatok a rasszizmus ellen, hogy még nemzetbiztonsági szakértővel is támogattátok a cigánygyilkosságokat.

nekemtökmind1 2012.03.04. 17:07:18

@Megfigyelo:

ez egy konkrét hülyeség, már ne is haragudj.
Ez a megállapítás akkora ferdítés hogy a cáfolatot sem éri meg:)

mókáné 2012.03.04. 17:08:53

@FILTOL:

"most te azt gondolod, hogy irigylem Mohácsit?
ez durva:DDDD"

Én azt gondolom, hogy irigy nép a magyar és ebben 100%- ig igazat adok Kertész Ákosnak, továbbá amit megeszünk, ebben is, és akkor a bocsánatkéréssel sem állunk túl jól. Szóval?

Kertész stílusa lehetett volna árnyaltabb és akkor átsiklik a három T- n (tűrt-tilt-támogat).

lariflari 2012.03.04. 17:09:13

Szerintem maximálisan igaza van a Kertész bácsinak már ami a magyarok mentalitását és hozzáállását a dolgokhoz illeti,de ugyanez elmondható lehetne sok más nyomorult elnyomott népről és nemzetről is.Akkor most mindenki disznó,aki nem tesz az elnyomás ellen?Ezt a fél világra minimum el lehetne mondani.Az igazi röfögőgépek és vágásra érett zsírdisznók a parlamentben ülnek egytől egyig.

superfrog 2012.03.04. 17:09:30

@Ghavin: én úgy gondolom (lehet persze rosszul) hogy ha ezt a behelyettesítést megtette volna valaki a zsidó/cigány szavakkal, már bíróságon lenne. valamiért így érzem. leszögezném hogy még csak sugalmazni sem szeretném hogy ez a vénember, ki tudja milyen szellemi állapotban járkáljon bíróságra, csak valahogy ez vicces/ szomorú nekem. ahogy a képíró ügytől is hánynom kellett.
és gyanítom én is hogy a franciák kb agyonverték volna.
pedig nem tartom őket különösebben vérszomjasnak.
nah mind1 visszahúzodom a tesco-s szatyromba

tiduj 2012.03.04. 17:09:53

Gamma Leonis - egyetertek veled, magam is igy gondolom.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.04. 17:09:54

@nekemtökmind1: Nagyon egyszerű, amiért a többség nem tekinti diktatúrának a jelenlegi helyzetet, ami pusztán a 40 éves "átkos" múlt továbbélése kissé átszabva kapitalizmusra és piacgazdaságra. Mutyiland élt, él, élni fog. :-)
Szóval azért nincs diktatúra, mert a "pénz beszél, a kutya ugat". A politikai elit színétől függetlenül érzéketlen, mert támadhatatlan. Ugyan ki is támadná meg? A megélhetésüket féltő bérmunkás magyarok? Esetleg a lekenyerezett tízezrek, akik igen is köszönhetnek némi anyagi pluszt a párthűségüknek? A nincstelen "senkik", akik a leszakadó térségek végzetesen elszegényedett falvaiban egymást fosszák ki? Ugyan, ki is támadná meg a politikai elitet, az ország önkéntes urait?
Természetesen minden nagyon szép és minden nagyon jó. ;-D
Aztán majd az idő eldönti, hogy kinek volt igaza.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.03.04. 17:10:05

@Ghavin: Azt gondolom, hogy itt szó sincs túlkompenzálásról.

Ha azokat az ominózus mondatokat Gipsz Jakab írja le, nem érdekelné a kutyát sem. Azonban kertész úr ismert és elismert ember volt itthon, és külföldön még ma is az. A külföldiek szemében ő bizonyos mértékéig Magyarországot kélpviseli. Ezenkívül elvileg művelt értelmiségi, ami valamilyen minőséget és hozzáállás feltételez. Ezért más a két eset.

Amit leírt, az szerintem nem "sérthetőnek is tekinthető megjegyzés". Az otrombaság, gorombaság, szemétség, szégyen szavak talán jobban illenek ehhez a stílushoz. Ez nem építő kritika, ez tömény rosszindulat. Ha neked ez belefér a kritika fogalmába, az a te dolgod, de engedtessék meg, hogy én és még sokan mások ne így gondoljuk.

A távozása pedig végképp megmutatja, milyen ember. Magyarországon nincs diktatúra, még akkor sem, ha orbán és a fidesz orrba-szájba központosít. És nem hiszem el kertész azon állítását, hogy ő neki itt az életét kellett féltenie. Meg azt, hogy neki menekültstátuszt kellett kérnie Kanadában, mert itt úgy üldözik. Én, ha úgy adódik mindíg nyiltan megfogalmazom a kormánnyal kapcsolatos erősen negatív véleményemet jobboldali ismerőseim és munkatársaim előtt is. Buszon, metrón, mindenki füle hallatára. Kultúrált hangnemben persze. Még soha nem fordult elő, hogy inzultáltak volna, pláne tettlegesen.

soproni1 2012.03.04. 17:10:40

@Lepényhal:

sőt a szemét szocik még Pozsgait, Stumpfot, Szűröst, Schmittet, Martonyit is odaadták a Fidesznek, hogy bomlasszák a fiatalok egységét.Ezek mindenre képesek !

tlvajferi 2012.03.04. 17:10:58

"Magyarországróleltávozott és menekültstátuszt kért"

ó, szegény!
a diktatúra csak úgy hagyta elfutni? nem vágat börtönbe?
esetleg még útlevelet is adott neki? szabadon távozhatott?
80 éves korában kanada befogadta, mert elhiszik neki, hogy "menekült"?

szaházi hazaáruló volt, nem menekült...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 17:13:01

@knausz: szóval nem értünk egyet.
vannak irigy emberek, de irigy népek nincsenek.
ez a különbség a rasszizmus és a normális gondolkodás között....

Martian (törölt) 2012.03.04. 17:13:51

@Ghavin: "a világ zsidósága nem alkot egységes kultúrközösséget"

De! Izrael állam, cionista lobbik amerikában és szerte a világban... vagy egyszerűen hivatkozhatnék arra is, hogy pl. a Hegedűs a háztetőn-t a világ bármelyik zsidó közösségében át tudják élni.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:14:56

@nekemtökmind1: Nem arról van szó, hogy bárki elmondta az akármilyen véleményét arról, hogy Kertésznek nem volt igaza, hanem arról, hogy a kormánypárti és jobbikos hajsza azt eredményezte, hogy az utcán inzultálták a (wannabe?) pártszolgálatosok és életveszélyes fenyegetéseket kapott. Csurka is egy öreg író volt, csinált egy komplett náci pártot (amit különben tilos lett volna az érvényes nemzetközi szerződések szerint), de senki nem bántotta.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.04. 17:16:55

@nyekk: Nem ismerjük egymást. Ha aljasságokat akarsz látni, alaposan nézz utána az eltelt 22 év politikai indíttatású ügyeinek.

Az ablakod alatt éneklő madarat agyonlövöd csendháborítás miatt? Kb. én is egy daloló madár vagyok, aki csak mondja a magáét.

Mesterlövész 2012.03.04. 17:16:56

@histar007: Ha valaki nem mocskos-liberális-hazaáruló-idegenszívű-kommunista-bolsevik-patkányként fejezné ki nemtetszését, talán nem is náciznák le. Ettől eltérő kinyilvánítás pedig nem sok van.

ghavin 2012.03.04. 17:18:11

@superfrog: Bíróságra kerülhet akárki, ha feljelentést tesznek ellene és az ügyészség elfogadja azt. Az viszont irtó nagy különbség a két szituáció között, hogy a Kuruc-Jobbik antiszemita szószólói nem igazán vannak fenyegetve fizikailag/egzisztenciálisan, sőt, ott nyomatják a hol burkolt, hol nyíltan zsidóellenes lózungokat a parlamentben.

velorex-vezető 2012.03.04. 17:19:22

@Megfigyelo: Hadd kérjek elnézést a holocaustért! A nagyszüleim nem mentettek meg egyetlen zsidót sem, nem robbantották fel a Gömbös szobrot és nem dobtak füstbombát a nyilasházba. Add meg, légy oly kedves a bankszámlaszámodat, ahová utalhatom a jóvátételi összeget!

Megfigyelo 2012.03.04. 17:19:47

Teljesen egyértelmű, hogy az új választási törvény úgy van megfogalmazva, és a választókörzetek határa úgy van meghúzva, hogy egy 30% körüli eredmény már garantálja a Fidesz győzelmét.

nekemtökmind1 2012.03.04. 17:20:50

Ez én értem, viszont:

Az hogy az utcán pármunkások inzultálták az az erős...

Az utcán olyan egyszerű emberek inzultálták, akiknek hasonlóan markáns véleménye volt, mint neki.
Az hogy ez rossz nem kérdés, de nyugodtan mehetett volna a rendőrségre, bíróságra, ahelyett, hogy diktatúrát kiáltva elmegy.

Nekem az a bajom, hogy Konrád ,Schiff, a Kertészek, Bolgár stb., az országot járatja le, hazugságokkal, ahogy Ez az ember is.
Hazudik, undorító provokatív írást közöl, és csodálkozik, hogy a provokáció bejött. És persze másban keresi a hibát, akárcsak az a magyar akiről írt.

héjakútmácsonya 2012.03.04. 17:21:03

Nos, Kertész Ákos írása nettó rasszista szöveg, úgyhogy nem kell ide az „egy 80 éves idős ember elkeseredéssel vegyes aggodalmának hangja saját amortizálódó, tetszhalott nemzetéért” típusú duma, mert hazugság. (Egyébként maga Kertész írja hírhedt, rasszista szövegében, hogy őt már csak a baloldal érdekli, tehát szó sincs semmiféle a nemzet iránt táplált elkeseredéssel vegyes aggodalomról, Kertész csakis a baloldalért aggódik, a jobboldalt pedig nácizza.) S ezt, vagyis azt, hogy Kertész szövege rasszista, egyesek még a baloldalon is képesek voltak felfogni, mi több, megfogalmazni sem voltak gyávák (lásd: www.es.hu/levai_julia;genetikusan;2011-09-07.html).

Kertész egy népcsoportot genetikailag, azaz születetten alattvalónak nevez és bűnösnek bélyegez. Ez egyértelműen náci mentalitásról árulkodik.

A cigány genetikusan alattvaló. (…) mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Nos, így néz ki Kertész primitív szövege szélsőjobbos formában. Csak a magyart kell cigányra cserélni. A mentalitás, az indulat egy és ugyanaz.

Az pedig szintén hazugság és szánalmas, ahogy Kertész Kanadába „emigrált”. Mert először is nem emigrált. Aki ezt állítja, hazudik. Elköltözött, legfeljebb. Másodszor pedig, nem üldözi senki, legfeljebb a saját démonai.
Kertész nem üldözött író, hanem egy primitív indulatokkal teli ember, aki nem képes elviselni a kritikákat, a támadásokat, inkább mártírt játszik. Orosz József, Mohácsi Viktória után ő lenne a harmadik üldözött, magyar emigráns. Viccnek is rossz.

Miért éppen Kanada? Ott most igen rossz híre van a magyar üldözötteknek. Épp miattuk készül szigorítani a kanadai kormány a bevándorlási törvényt.

Lepényhal 2012.03.04. 17:21:04

@soproni1:
"sőt a szemét szocik még Pozsgait, Stumpfot, Szűröst, Schmittet, Martonyit is odaadták a Fidesznek, hogy bomlasszák a fiatalok egységét.Ezek mindenre képesek ! "

Te így gondolod? Szerintem maguktól csapódtak oda. De nem szeretnélek befolyásolni!

superfrog 2012.03.04. 17:21:37

@Ghavin: igazad lehet, de talán a többség kárára elkövetett jogvédelem, meg a kettős mérce most üt vissza.
az inga középre törekszik, elhúzták nagyon az egyik irányba, naná hogy most nagyon kilendült a másikba. átlagban jók vagyunk, csak ugye gyakorlatilag egyik sz@rból kerültünk a másikba.

mókáné 2012.03.04. 17:22:13

@FILTOL:

"szóval nem értünk egyet.
vannak irigy emberek, de irigy népek nincsenek."

Még egyetérthetünk, ha beismered, hogy irigy ember módjára szólaltál meg följebb. Akkor én azt mondom: nem irigy nép a magyar. De igaz lesz-e ez így?

"ez a különbség a rasszizmus és a normális gondolkodás között...."

Mi a rasszizmus? Írásának mely pontjaiban rasszista Kertész Ákos?

Mi a normális gondolkodásmód? Hogyan definiálnád?

Megfigyelo 2012.03.04. 17:23:33

@velorex-vezető: Nem jóvátételi összegekről van szó, hanem annak a tudatosításáról, hogy a magyar történelem legnagyobb búncselekménye történt, mégpedig a lakosság túlnyomó többségének teljes közömbössége, egy igen jelentős részének (beleértve az egész államaparátust) pedig tevékeny közreműködése mellett.

sourcerror 2012.03.04. 17:27:15

@Hertelendi: Csurka hogy jött most ide?

The brain 2012.03.04. 17:30:00

Hála az égnek,hogy letiplizett!Megérdemelte a sorsát.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 17:30:18

Öröm látni, ahogy ugyanazok a mélymarhák, akik számára az 'azsidók', illetve 'acigányok' kezdetű állítások automatikusan igazak, és a legjobb esetben is megbocsátóan bólogatva, de általában inkább lelkendezve fogadják a legundorítóbb zsidózásokat is, mennyire fel tudnak háborodni egy nyolcvanéves öregember marhaságain (amelyeknek, mint általában kiderül, a negyedét se értik -- pedig nem túl bonyolultak ugye), és milyen gyorsan derül ki, hogy csúnyát mondani a szegény ártatlan magyarokról azért valamivel rosszabb néhány kilincsorrú Dunába-lövésénél.

De csak a mocskos zsidók monnyák, hogy rasszimuzus van, rohadtgyurcsány.

velorex-vezető 2012.03.04. 17:30:31

@Megfigyelo: Akkor javaslom, fordulj először a Nagy Népi Hurál-hoz bocsánatkérés ügyben a tatárjárás miatt. Nekik is körülbelül annyi közük van hozzá, mint az Orbán kormánynak a holocausthoz.

tölgyes 2012.03.04. 17:31:26

@makacs szennyeződés: Azt, hogy ki a magyar mindenki maga dönti el..Én Kertész még mindig magyarnak gondolom, aki épp magyar minőségében azonos az általa emlegetett genetika ferővel..:(Vagy Ön úgy értelmezi Kertész megnyilatkozását, hogy ő nem magyar??? Ha nem magyar akkor mi??

ghavin 2012.03.04. 17:31:51

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
"Azt gondolom, hogy itt szó sincs túlkompenzálásról."

Túlkompenzálás alatt azt értettem, hogy ha valaki kényszeresen túlhangsúlyozza a maga nemzettudatát, hazaszeretetét.

"Ha neked ez belefér a kritika fogalmába, az a te dolgod, de engedtessék meg, hogy én és még sokan mások ne így gondoljuk."

Megengedem.

"Magyarországon nincs diktatúra... blablabla"

Kertész nem is a Fidesztől, hanem a radikáljobber lumpenektől tart. Tudod, iskolázatlan, szakképzetlen, alsó-középosztálybéli, kellően frusztrált bomberdzsekis kopaszok, akiknek az állandó piálástól már a farkuk sem áll fel az alkalmi feszültséglevezető farokveréshez, így inkább verekedni járnak.

@Martian: 1) Nem minden zsidó él Izraelben.

2) Izrael lakossága rendkívül megosztott számos kérdésben.

3) Az USA vállaltan cionista lakossága elenyésző a szekulárisokhoz és a különböző reform-felekezetekhez tartozókhoz képest.

4) Csak üldözési mániás skizofrének gondolják azt, hogy az egész zsidóság, avagy számottevő részük valami cionista összeesküvés része volna.

5) Most komolyan, egy műalkotás általános értelmezési dimenziója által látod igazoltnak a feltételezett egységes kultúrközösséget? Nem-zsidó nem élvezheti a darabot? Elmentek nálad otthonról?

superfrog 2012.03.04. 17:31:55

@Megfigyelo: apró problémám van ezzel az is elméleti, mert már rég inkább röhögök ezen. tehát igenis a pénzről van szó, minden 3-4 év után felugranak páran hogy kell nekik kártérítésre pár millió dollár. ebből élnek.
a legtöbb embernek mit kellett volna tennie szted? hmm mondd már el légyszi. azon kívül hogy kb nálunk bújtatták el a legtöbb zsidót. nem lehetne már lapozni könyörgöm?
akár a nyugatot is vegzálhatnánk, hogy nálunk állt meg a török, és a ti seggetek meg éppen maradt. a II VH. kb 70 éve volt. a tanulságot jegyezzük meg, de könyörgöm lapozzunk már ! (egyébként gyomorforgatónak tartom hogy nagymamát dédmamát megölték, de ha kapok pénzt akkor nem fáj)

xxyati 2012.03.04. 17:32:13

@Schindler Pistája:
@Szun vu kung: Ne foglalkozz Pistával! Már elszólta magát. Zsidó származású csak kikeresztelkedett.
Biztos azért mert a rabbija nem zaklatta és úgy hallotta hogy a keresztényeknél viszont szokás a ministráns fiúkat, hát hitet váltott.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:32:37

@nekemtökmind1: Ne keverjük össze az okot az okozattal: Nem az járatja le az országot, aki megírja az igazat róla, hanem az, aki olysmit csibál, ami az ország hírének rosszat tesz.

sárkányfő 2012.03.04. 17:33:42

Kertész Ákos szavait nyilvánvalóan az elkeseredettség és az indulat vezették (kinek nincsenek ilyen szavai az élete során párszor?), és éppen ezért aztán nyilvánvalóan túlzó és sértő is lett a levele.

De sok igazság is van a szavában, épp ezért ekkora a felháborodás. Ha teljesen alaptalan szürreális dolgokat írt volna, senkit sem érdeklne, legfeljebb betudnák öregkori agyfáradásnak a szavait. De ennél sokkal többről van szó.

velorex-vezető 2012.03.04. 17:34:10

@milyen szép a Vértes, ó: Miért zsidózol? Kifejezhetnéd magadat finomabban is!
Pl. Debreczeni József után szabadon:
"Olyan ember, akinek, a felmenői is azok közé tartozik , akiknél a huszadik század történelme során elszenvedett rettenetes személyes és családi traumák miatt jellemzővé – és teljesen érthetővé – vált az a felfokozott szenzibilitás, ami igen érzékennyé teszi az embert a nácizmus megnyilvánulásaira.”

Átvitel honvéd 2012.03.04. 17:34:41

Gondoltam, hogy ebből az ügyből is egy jó kis rettegős poszt lesz valahol.

Én azt kívánom Kertész úrnak, hogy érezze magát jól, ott, ahol legalább olyan hihetően kért menedékjogot, mint elvbarátja, Mohácsi Viktória polgártársnő.

ghavin 2012.03.04. 17:35:22

@superfrog: "az inga középre törekszik, elhúzták nagyon az egyik irányba, naná hogy most nagyon kilendült a másikba."

Ha szerinted a baloldali kormányok feltételezett véleménydiktatúrája bármiképpen összemérhető a radikáljobber törekvések számára ideális politikai, szociális és kulturális légkörhöz, akkor bocs hogy így, de nem adnék ingát a kezedbe, félő, hogy játék közben még véletlenül lenyelnéd.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:35:31

@héjakútmácsonya: Már elnézést, de valamelyikünk nem tud magyarul: miért nem emigráció, ha valaki Kanadába kültözik?

szobatars 2012.03.04. 17:36:13

@Tapogatott Kukorica: A baj tehat inkabb itt van, hogy ha ez ma megtortenhet Magyarorszagon, hogy valakit a puszta gondolataiert olyan szinten uldoznek, hogy inkabb lelecel, akkor ott igen komoly moralis problemak vannak.

Most öröljünk, hogy nem lőtték ki a szemét a rendőrök? Hogy az Operaház előtti tüntetésen nem voltkönnygáz és lovasroham?

Most léceljen le Dörner György is, mert "pusztán a gondolatai miatt" támadják?

valahogy senki kezében nem látom a lapátot, hogy betemessük az árkokat...

superfrog 2012.03.04. 17:36:33

@Ghavin: csak az a visszás ebben, hogy ez az 'agysebész' banda pont azóta gyűlt fel, hogy sikerült mindenki jogait bevédeni akár a többséggel szemben is, aztán a mindenkit megvédő mohácsi meg röhög a markába, a pénzt eltette, utána az özönvíz........ nem visszás hogy a baloldal kreált ennyi 'nácit'?

Martian (törölt) 2012.03.04. 17:37:12

@Megfigyelo: "A magyar nemzet és a magyar állam mulasztották el a nyilvános bocsánatkérést, ami kötelességük lett volna. Ez a kötelezettség öröklődik a fiukra hetedíziglen."

A kollektív felelősség vélelmezése náci és bolsevik retorika, nem ártana már ebből a körből kilépni.

"a lakosság túlnyomó többségének teljes közömbössége"

A lakosság túlnyomó többsége ezzel sem értett egyet, ahogy a háborús események más következményeivel sem... de éppen a hadiállapot miatt nem nagyon lehetett aktívan mozgalmárkodni a fennálló rendelkezések ellen.

radikalisviccek 2012.03.04. 17:38:07

Ákos Kertész, Imre Kertész magyargyalázása menthetetlen.
Ennél többet szerintem nem kell hozzáfűzni.
Aki abba a kézbe harap, amely eteti, etette, az takarodjon oda, ahol az emberek szeretnek felköpni és aláállni.

Hál'Istennek a társadalom nagyobbik része - ha eszmei szinten még nem is ébredt rá a kifacsart liberális értékrend egyszerre szánalmas és dühítő, ostoba és mégis veszélyes önmagába forduló hazugságaira - legalább egészséges ösztönből elutasítja azt, hogy egy ilyen faszkalap díjakat és társadalmi megbecsülést élvezzen itt, és közben hörögve-röfögve gyalázkodjon.

El lehet innen menni, lehetőleg kurva messzire, ha egy mód van rá.

SZAVICS 2012.03.04. 17:38:42

Keretész publicisztikát írt, nem irodalmi művet, melyben durván általánosít, miért kell mosdatni szegényt, mire jó ez?

szobatars 2012.03.04. 17:38:48

@Ghavin: Kertész nem is a Fidesztől, hanem a radikáljobber lumpenektől tart. Tudod, iskolázatlan, szakképzetlen, alsó-középosztálybéli, kellően frusztrált bomberdzsekis kopaszok, akiknek az állandó piálástól már a farkuk sem áll fel az alkalmi feszültséglevezető farokveréshez, így inkább verekedni járnak.

Ez egy művelt, előítélet mentes, minden általánosítást nélkülöző mondat volt, ami nyilván tapasztalati tényeken alapul, hiszen egy igazi demokrata...

superfrog 2012.03.04. 17:38:57

@Ghavin: nem a véleményük, hanem a cselekedeteik kódolták hogy ez lesz. mert amit itthon előadtak liberalizmus címén, az köszönő viszonyban sincs azzal ami valójában lenne

sárkányfő 2012.03.04. 17:39:23

A képmutatás fideszes bajnokaitól kérdem, hogy hol volt az égig érő felháborodás, hol volt a hiszti, a sápítozás, amikor Orbán Viktor szavakban megfosztotta a magyar nemzettől azokat, akik nem a Fideszre szavaztak?

"A nemzet visszakapta fővárosát" (Miután Tarlós nyert)
"A haza nem lehet ellenzékben"

És hol is van Orbán bocsánatkérése?
Vagy Orbán sértegetheti a magyarokat, Kertész viszont nem?

velorex-vezető 2012.03.04. 17:39:44

@szobatars:
"Most öröljünk, hogy nem lőtték ki a szemét a rendőrök? Hogy az Operaház előtti tüntetésen nem voltkönnygáz és lovasroham?"
Jó, hogy emlegeted. Ott ugyanis Szentmihályi Szabó Pétert tettlegesen bántalmazták, amint az Operába tartott a feleségével.
A hazai liberalizmus nagy dicsőségére.

JimBeam 2012.03.04. 17:40:23

Nem K.Á. megjelent írásának az igazságtartalmát vitatnám, hanem a stílust, amivel ezt előadta. Minden őt istenítő és a távozásának őszintén örülő embert lenácizót megkérek, hogy ugyan gondolkozzon már el egy kicsit!! De komolyan!! Ha ezt valaki le meri írni mondjuk a zsidókra (NEM vagyok antiszemita, mindössze a legszemléletesebb ezzel lesz a példa), hogy genetikailag aljanép, vajon annak milyen visszhangja lenne? Na ugye. A magyarokról pedig (még ha kétségtelenül van is igazságalapja némely állításának) miért lenne elfogadható az ilyen megnyilvánulás? A későbbi reakció illetve “helyreigazítás” pedig oly mértékben cinikus volt, hogy csak olaj volt a tűzre.
Személy szerint nem sajnálom a távozását, ilyen korban és ilyen megbecsülés mellett azért illene tudni hol a határ. Csak a miheztartás végett: nem vagyok náci, jobbikos, zsidógyűlölő, stb. Magyar vagyok. És nem kell ahhoz jobbikosnak lenni, hogy legyen az emberben nemzeti öntudat. Akit Kertész Úr kijelentése nem bánt, abban sajnos már kiveszett……..

Megfigyelo 2012.03.04. 17:40:27

@tlvajferi: Általában a diktatúrák örülnek, ha ellenfeleik emigrálnak. A K-európai cucillista diktatúra volt csak olyan, hogy igyekezett megakadályozni, hogy az emberek elhagyják az országot. Ebben a vonatkozásban speciális volt...

nekemtökmind1 2012.03.04. 17:40:31

@Megfigyelo:

diktatúra van? HAMIS
nincs sajtószabadság? HAMIS
sérül a véleményszabadság? HAMIS
üldözik a zsidókat? lófaszt

ezek az emberek ezt állítják. tehát hazudnak.

sárkányfő 2012.03.04. 17:41:10

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

szobatars 2012.03.04. 17:41:25

@velorex-vezető: Látom megértetted a lényeget...

okosallah 2012.03.04. 17:41:43

Én soha se hallottam ellenséges kijelentéseket Kálmán Imréről, Molnár Ferencről, Szerb Antalról vagy akár Teller Edéről (H-bomba) akik mind magyar zsidók voltak.

Ezek az emberek sohasem ártottak senkinek és nagyban hozzájárultak a magyar-és az egyetemes kulturához.
Nálunk azonban akik uralkodtak azok a tudatlan, proli zsidók voltak akik véres kommunista terrort honositottak meg nem csak nálunk de a SzU-ban is.

A zsidók között nem volt egy Remarque (iró) vagy Marlene Dietrich akik bátran elitélték saját nemzetük gyilkosait, a nácikat.

A magyar zsidók azonnal a bűnösök tisztára mosására specializálódtak és sohasem határolódtak el tőlük.
A költő tudta, hogy "vétkesek közt cinkos aki néma") és szomorú, hogy ez a Kertész a kommunista vérengzések ismeretében a gyilkosok - mint a zsidó Péter Gábor és Tsai) mellé áll és egy szava sincs a még élő áldozatokhoz.
Ez a morálisan halott, jellemtelen figura oda való a new yorki bolsevik társai közé ahol Soros (Schwartz) a fő góré.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 17:41:56

@radikalisviccek:

T'od, ha egy magadfajta mélyidiótát nem 'üldözünk el', akkor egy paranoiás-szenilis öregembert sem kellene.

ghavin 2012.03.04. 17:42:22

@superfrog: "csak az a visszás ebben, hogy ez az 'agysebész' banda pont azóta gyűlt fel, hogy sikerült mindenki jogait bevédeni akár a többséggel szemben is, aztán a mindenkit megvédő mohácsi meg röhög a markába, a pénzt eltette, utána az özönvíz"

Kurvára nincs kedvem kódot törni: vagy írd le amit gondolsz, úgy ahogyan gondolod, vagy inkább ne fárassz. Milyen banda, milyen mohácsi, milyen jogvédelem?

"nem visszás hogy a baloldal kreált ennyi 'nácit'?"

Az előbb mintha még a véleménynyilvánítás miatti bírósági idézést kifogásoltad volna, most meg hirtelen a jogvédők hibája a sok náci. Mindezt félórán belül. Gratulálok.

radikalisviccek 2012.03.04. 17:42:43

@nekemtökmind1:

ez a zsidóüldözés pont olyan mint a zámolyi cigányok menekülése Strasbourgba. Csak azért mert...
Lófaszt. Elég sok mindent kell tennie itt bárkinek azért, hogy valóban üldözzék. Mondjuk a rendőrség, vagy a jogos népharag.

sárkányfő 2012.03.04. 17:43:56

Ma Berzsenyit is kiküldenétek Kanadába?

"Mi a magyar most? - Rút sybarita váz."

radikalisviccek 2012.03.04. 17:44:15

@milyen szép a Vértes, ó:

amikor habzó szájjal uszít, akkor bátor közíró, amikor megkapná az ezért jogosan járó megvetést, akkor paranoiás-szenilis öregember? hogy is van ez?

Ha ugyanígy elküldeném a kurva anyjába mondjuk az összes zsidót meg alsóbbrendűnek nevezném, nekem mi járna itthon ezért? Te faszlyuk, te.

2012.03.04. 17:44:52

@velorex-vezető:
"Ott ugyanis Szentmihályi Szabó Pétert tettlegesen bántalmazták, amint az Operába tartott a feleségével."
erre semmi bizonyíték nincs alighanem ezt csak kitalálta a vén komcsi

sárkányfő 2012.03.04. 17:46:23

Arany János írta Tompa Mihálynak:

"Korbács kell ennek, akkor összetart: adj neki egy ujjnyi szabadságot s előrjöngi a hazát. Mindig így volt, mindig így is lesz."

Martian (törölt) 2012.03.04. 17:48:21

@Ghavin: ha egy kritikával "a zsidókat" szólítják meg (az érintettek származási gyökerekre hivatkozva), akkor az minden kulturális megosztottságon túl automatikusan érintetté teszi a megszólítottakat... és természetesen az ilyen megszólítás is a kollektív ítélkezés bűnébe esik!

2012.03.04. 17:48:24

idézet makovecztől:
"A magyar egy keleti nép. A magyarnak Vezérre van szüksége, különben felfalja egymást. Én felesküdtem orbán viktorra." , vagyis a magyar alattvaló nép.
ezért kellett elüldözni kertészt ?

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 17:48:36

@radikalisviccek:

Mitől lenne 'bátor közíró'? A baromságai miatt? Ugyan már.

Méretes hülyeségeket írt, de attól nem kínosabb, sőt, mint egy magadfajta habzószájú senki, aki még azt sem érti, amit Kertész írt.

2012.03.04. 17:48:59

szerintem a tanulság itt is az, hogy magyarországnak, mint közös kultúrával bíró összetartozó csoportnak annyi. szerintem ez tapintható. és nem csak a politikai oldalak mentén van széttöredezve, hanem ezer más dolog mentén. még a közös nyelv ami látszólagos összetartás hitet el, meg hogy ugyanaz az adóhivatal kerget, hogy fizess.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 17:49:13

@knausz: Még egyetérthetünk, ha beismered, hogy irigy ember módjára szólaltál meg följebb."
nézd, én jelen pillanatban kínosan kerülném, hogy egymást különböző címkékkel lássuk el. megnyugtató, hogy egy hozzászólásból sikerült ezt a címkét rám varrni.
nem irigylem Mohácsit csak közöltem egy száraz tényt, keresett 384 millió forintot, és most azt mondja megélhetési gondjai vannak..számomra ez vicces, megmosolyogtató. nem irigylem, saját szakmámban 40 éves koromra felértem egy olyan csúcsra ahol Mo-on nem sok feljebb van már. jól keresek stb. szó sincs arról hogy irigyelnék bárkit is. főleg nem Mohácsit.

Akkor én azt mondom: nem irigy nép a magyar. De igaz lesz-e ez így?"
nem mert egy nép nem irigy vagy nem irigy, egy nemzet irigyekből, és nagylelkűekből épül fel. természetesen lehet karaktere egy nemzetnek, de az egyöntetű címke az véleményem szerint rasszizmus.

"ez a különbség a rasszizmus és a normális gondolkodás között...."

Mi a rasszizmus? Írásának mely pontjaiban rasszista Kertész Ákos?

sajnálom, de ebből látszik hogy nem egy nyelvet beszélünk. a szememben genetikailag alattvalónak nevezni egy nemzetet, népet = rasszizmus.

Mi a normális gondolkodásmód? Hogyan definiálnád?"
a fentiektől való mentesség.

2012.03.04. 17:49:25

Tudja valaki hogy miért nem Izraelbe "Menekült"??

magyar ember teli szájjal 2012.03.04. 17:49:55

Szerintem az ilyen alakok is benne vannak abban, hogy ez az ország mostanra teljesen élhetetlenné vált.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 17:51:09

@h.kovacs:

Szentmihályi az első panaszában azt írta, hogy meglökték őket (sűrű tömegben furakodva, érted), a következőben meg már azt, hogy megrugdosták és letépték róla a ruhát. Azt hiszem, meg lehet saccolni, mennyire érdemes komolyan venni. ;-)

superfrog 2012.03.04. 17:52:11

@Ghavin: most nem értem, hogy amiket válaszolsz azt nem te írod? vagy mi? mondtam hogy fura ez a gyakorlat (nem minősíteném de mindenképpen furának találom) és erre jött hogy attól retteg az öreg hogy a sok náci a parlamentben így meg úgy. hja kérem miért vannak ott? talán mert vidéken a nagy megélhetési liberalizmus is csak addig terjedt hogy joga mindenkinek van, kötelessége meg nincs.
nem volt nehéz számítani rá, hogy felnő majd ott sok nem túl okos, illetve pár okosabb de tehetetlen ember akinek
baromira elege lesz ebből, mert a napi életét teszi tönkre. ha ezt nem tudtad követni akkor bocs. viki sem poénból lett 66%-os, ezt ideje lenne már felfogni a sok bérretegőnek is. amíg a hatalomban rettegtek, kiderült hogy az tuti rossz út volt a többségnek. valaki beböfögött valami népszerűt, ő nyert. a helyzet nem lett jobb se, rosszabb se, csak kicsit más. persze ha az irány marad akkor isten irgalmazzon nekünk! (vagy bárki aki ráér)

ghavin 2012.03.04. 17:52:15

@szobatars: Statisztikai adatok és egyéb kutatások a szociológia tudomány fennállása óta azt igazolják, hogy a politikai indíttatású, tettlegességig fajuló erőszakra hajlamos szélsőségesek alacsony sorból származó, iskolázatlan, alacsony foglalkoztatottságú, s jellemzően törzsi viszonyokat idéző szubkultúrákhoz csatlakozó fiatalokból kerülnek ki. A tények makacs dolgok.

@superfrog: Tehát ha el van baszva a liberalizmus, amelyből az következik, hogy jól is lehetne csinálni, az a mértékteremtő válasz, vagy legalábbis elfogadható reakció, hogy itt szélsőséges csoportok diktatúrára törekedjenek, vagy legalábbis ez megfelelő indok a törekvéseikre.

Zseniális, tényleg zseniális. Gondoltál már beszédírói karrierre Vona Gábornál?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 17:52:39

@radikalisviccek: Saját nemzetet szabad kurogatni, másikat nem.
Ez egy régi-régi kulturális konszenzus.

Tudod, te és a haverjaid egyszerűen fogják fel úgy, hogy ti a Magyarok vagytok, a többiek meg csak magyarok, és Kertész a magyarokról beszélt, így tinektek nincs sérelmetek, ahogy genetikátok sem.

Ilyen egyszerű!
Külön nemzet a Magyar. Olyan igazi. Vagy igazabb.

Szűcslaci 2012.03.04. 17:52:47

Szerény véleményem szerint kertészákosnak nem emigrálni kellet volna, hanem kertésztákost ki kellett volna utasítani Magyarország területéről örök időkre - még a hamvai se hozhassák vissza - természetesen egyúttal megfosztani állampolgárságától, mint arra méltatlan humanoidot.

különvélemény 2012.03.04. 17:53:36

Diktátor jobboldal, halott baloldal...
Bezzeg a kertészákosok, az igaz tudás örökös hordozói...

JimBeam 2012.03.04. 17:53:50

Érdekelne, hogy az alábbiak közül melyik lehet az igaz?
-K.Á. nem tartja magát magyarnak
-K.Á. magát is dagonyázó disznónak, genetikailag aljapéldánynak tekinti.
-K.Á. olyan magyarnak tartja magát, aki tündöklő elméjével felülemelkedett az átlag magyarokon, így fentről hinti közénk gondolatait, amik oly zseniálisak, hogy az aljamagyar meg sem értheti.
-K.Á. idős korára megkattant egy kissé, és aznap pont elfogyott a gyógyszere..
Várom az esetleges más magyarázatot!

sárkányfő 2012.03.04. 17:54:12

Továbbra is várom a választ a kérdésemre:

Miért, hogy ha Kertész ír keményen a magyarokról, akkor zeng az egész ország a felháborodástól, ha pedig Orbán rekeszt ki rengeteg magyart a nemzetből, akkor mély kuss van?

radikalisviccek 2012.03.04. 17:54:12

@milyen szép a Vértes, ó: te meg a fajtikáid illetik ezzel a jelzővel, hogy bátor, meg szókimondó, meg tarkafaszom :) Pedig csak egy kivénhedt magyargyűlölő zsidó náci. Pont olyan, amilyenre a hozzád hasonló metéltfaszúak/öngyűlölésben gyönyörködő magyarok felnézhetnek.
Mehettek ti is vele, szívesen segítek vinni a koffert:)

Tapogatott Kukorica 2012.03.04. 17:54:57

@Martian: Szerinted. Itt viszont (ha igaz!), akkor megtortent esemenyrol beszelunk.

Megfigyelo 2012.03.04. 17:55:26

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Nincs okunk kétségbevonni, hogy valóban inzultálták. Egyébként, az is egy példátlan inzultus, hogy visszvonták a diszpolgári címét és kilátásba helyezték, hogy elveszik a Kossuth-díját --
még ha netán hülyeséget is írt 80 évesen, akkor is. Csurka egy ocsmány náci pártot csinált, elsikkasztott hatalmas összegeket (még az Antall kormánytól vett fel 50 milliót egy filmre, amihez hozzá sem kezdett), de senkinek sem jutott eszébe visszavonni a Kossuth-díját.

Hertelendi 2012.03.04. 17:55:57

@sourcerror: Hogy jön ide Csurka? Hát úgy barátom, hogy azon a kb. 1 millió jobboldalin kívül neki mindenki zsidó, cigány, rohadt kommunista idegen szívű hazaáruló volt, akik szétrabolták az országot. Azt ugye tudjuk, hogy a jobboldalon csupa igazmagyar hazafi van, akiknek egy fillér sem tapad a kezéhez...

Mint írót tiszteltem, de...

különvélemény 2012.03.04. 17:56:07

@sárkányfő: "Orbán rekeszt ki rengeteg magyart a nemzetből"

Citation Needed

Lajosforras 2012.03.04. 17:56:28

semekkora veszteség nem érte magyarországot,kicsit ritkábban lettünk. ennyi

Tapogatott Kukorica 2012.03.04. 17:56:51

@szobatars: Es szerinted az, hogy eluldozi ot valaki (ahogy massal is megteheti mas, ezek szerint), kozelebb visz az arok betemetesehez? Szerintem inkabb melyiti azt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 17:56:55

@sárkányfő: nem tudom mire gondolsz, de orbán szavait nem mély kuss szokta fogadni hanem masszív sajtó-blog hadjárat. szinte mindegy mit is mond.

rurodatu 2012.03.04. 17:58:01

A Kertész-ügynek van egy másik olvasata is.
Kertész deklaráltan zsidó, a zsidók szemében a sertés tisztátalan állat, olyannyira hogy Izraelben például az egészségügyi minisztérium rendelete szerint a sertésinfluenzát sem szabad sertésinfluenzának nevezni, hanem csak mexikói influenzának, nem hogy még egy embert.
Ilyen kulturantropológiai háttér előtt tekintve az hogy Kertész a magyarokat véletlenül éppen pont disznóknak írja körül, részéről mint zsidó részéről a lehetséges legsértőbb gyalázkodás.
Tehát összegezve van egy idős magyargyűlölő genetikázó rasszista zsidó, aki a saját etnikuma kultúrköre szerinti legdurvább sértést írta le a számára másságnak minősülő magyarságra, majd ezek után csodálkozik ha az utcán lépten-nyomon lakossági számonkéréssel találkozik, majd végül disszidál Kanadába.

www.mr1-kossuth.hu/hirek/radio-100409/izraelben-mexikoi-influenzarol-beszelnek.html
2009.04.28. 21:57
felszólította a zsidó állam lakosságát, hogy ne nevezzék sertésinfluenzának az új betegséget, hanem helyette a mexikói influenza kifejezést használják, mivel a zsidó vallás szerint a sertés tiltott, tisztátalan állat

radikalisviccek 2012.03.04. 17:58:25

@kolbászoszsömle:
"Saját nemzetet szabad kurogatni, másikat nem."
pontosan. De ha teszem azt én most kitalálom, hogy szenegálinak vallom magam, mert beszélem a nyelvet, és elkezdem hófehér bőrrel oltani meg lealsóbbrendűzni őket, jogosan küldhetnek el a halál faszára, mert hiába vallom magam szenegálinak semmilyen tekintetben nem tartozom hozzájuk.
Kertész annyira magyar, amennyire én szenegáli vagyok. És addig magyar, amíg ebből előnye származik, és eladhatja a nyugati piacon az üldözött magyar-zsidó értelmiségit.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 17:58:44

@radikalisviccek:

Kedves retardált, a 'Kertész baromságai' hányadik betűjénél vesztetted el végleg a fonalat?

Ejj, mennyire szórakoztatóak az ilyen magyart alig törő mélyállatok. :) Miért nem kezdi egyikőtök se azzal a mélymagyarkodást, hogy megtanul legalább alapfokon magyarul? Bonyolult?

cabaret 2012.03.04. 17:59:11

@mizant21: igen, szvsz igazad van. nehezen feldolgozható, hogy kertész tata egyértelműen náci írását egyesek (nem kevesen) védelmükbe veszik, sőt egyetértenek vele. nem kevésbé riasztó, hogy mások (szintén nem kevesen) rögtön zsidóznak. holott nem az a lényeg, hogy kertész tata zsidó-e vagy sem, hanem annak az elvi elfogadhatatlansága amit megfogalmazott (és nem vont vissza). 1990-ben megspóroltunk egy polgárháborút...

superfrog 2012.03.04. 18:00:01

@Ghavin: légyszi ne cimkézzél mert baromira hányingerem van a jobbiktól is, meg a többitől is. csak ha azt mondom holnaptól, hogy jól van nagyanyádhoz bármikor be lehet törni az nem számít, akkor nem csodálkozom 10 év múlva azt fogod követelni hogy takarodjak elfele bármi áron. tudod nem budán van ám a jobbik szavazóbázisa, hanem ott ahol már 10 éve is jogvédelem volt, a meg a kicsit lopás az nem számít hozzáállás. ez kölcsönhatás baszki, sima összefüggés. és ezt fel lehet írni más országban más pártokra is. ha beállok a zuhany alá akkor vizes leszek. ez kiszámolható, ha jó a zuhanyrózsa, ha nem. ennyi.

Radio Silicon 2012.03.04. 18:01:05

Nem hinném, hogy menekültstátuszt kapna itt, azért azt bizonyítani is kell, hogy valakit bántalmaztak rendszeresen, és főleg fizikailag. De persze ettől függetlenül emigrálhat, de annak megvan a menete. Bár egy 80 éves ember nem sok pontot kapna a bevándorlási felmérőn, mert elég nagy költség lenne az ottani egészségügynek.

Nyilvánvalóan vannak segítői, akik a háttérből húzva a szálakat ármánykodnak. Vagy pedig egy pár nyugdíjas unatkozik, így élik ki a szarkeverési szenvedélyeiket.

sárkányfő 2012.03.04. 18:01:09

@különvélemény:
@FILTOL:

Ti talán nem ismeritek Orbán kéasszikussá vált mondatait?:

- "Magyarország visszanyerte fővárosát."
- "A haza nem lehet ellenzékben."

Minden tisztességes fideszestől várom a felháborodást, nagyjából akkorát, mint Kertész kapcsán.

Martian (törölt) 2012.03.04. 18:01:29

@sárkányfő: "Miért, hogy ha Kertész ír keményen a magyarokról, akkor zeng az egész ország a felháborodástól, ha pedig Orbán rekeszt ki rengeteg magyart a nemzetből, akkor mély kuss van?"

Minden kollektív szinten megbélyegző kritika valójában csúsztatás és összességében hamis... még akkor is, ha vannak benne jogosnak tartható pontok.

ghavin 2012.03.04. 18:01:57

@Martian: Pontosan. S itt válik tisztává a két opció közötti különbség: magyar vagyok, viszont én kurvára nem sértődtem meg a nyílt levélben megfogalmazott gondolatoktól vagy azok hangnemétől.

@superfrog: És az persze véletlenül sem fordulhatott elő, hogy az előző kormányzás és a Fidesz 8 éves ellenzéki politikája és az ahhoz használt hangnem együttesen idézte elő a jelen állapotokat? Tudod számtalan országban kormányoztak baloldali pártok rendkívül képmutató módon, ám mindig csak ott erősödtek meg a miénkhez hasonló mértékben a szélsőségesek, ahol közvetlenül a közbeszéd katalizálta a szélsőséges retorika legitimációját.

radikalisviccek 2012.03.04. 18:03:16

@sárkányfő:
Azért, mert Orbán ezt cizelláltabban tudta megfogalmazni, és - mivel egyébként retorikájában a nemzeti oldal mellett állónak vallja magát - az emberek tőle ezt egyfajta féltő dorgálásként élik meg, vagy nem is próbálják meg úgy értelmezni, ahogy te.
Meg azért Orbán nem megy el az ízléstelenség genetikusan alsóbbrendűző szintjéig.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.04. 18:03:37

@radikalisviccek:

Annyira, amennyire magyarul tudsz, valószínűleg 'szenegáliul' is. :)) Szóval remélhetjük, hogy magyarnak sem vallod magad?

sárkányfő 2012.03.04. 18:04:00

@Martian:
Ez igaz, de ha Kertész fideszes lenne, a jobbereket nem zavarná amit mond, azonnal más értelmezést adnának neki, és ha fideszes politikus lenne, rá szavaznának.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 18:04:02

@különvélemény: manyuppénénzes szöveg, a haza nem lehet ellenzékben szöveg, Nerből ez a rész:

„A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki”

A magyar előtti névelőnek álcázott mutatószó miján azt jelenti, hogy aki nem döntött rendszert (nem a fideszre szavazott), az nem magyar.

szobatars 2012.03.04. 18:04:46

@Ghavin: a politikai indíttatású, tettlegességig fajuló erőszakra hajlamos szélsőségesek alacsony sorból származó, iskolázatlan, alacsony foglalkoztatottságú, s jellemzően törzsi viszonyokat idéző szubkultúrákhoz csatlakozó fiatalokból kerülnek ki.

Lenin, Buharin, Trockij, Moshe Dajan...soroljam még a "kültelkieket"?

Az előző bejegyzésedig még csak elfogultnak tűntél, most már inkább a csöndben maradni bölcsességét feledő sejthalmaznak tűnsz... magyar-e vagy? :-)

szobatars 2012.03.04. 18:05:40

@Tapogatott Kukorica:
Kertész Ákos cikke nem éppen az árkok betemetéséről szólt...aki szelet vet, vihart arat.

radikalisviccek 2012.03.04. 18:05:44

@milyen szép a Vértes, ó:
inkább az a szórakoztató, amikor a hozzád hasonló előbőrnélküliek próbálnak kioktatni szövegértésből :)

Te egy kellemetlen civilizációs zsákutca vagy, amellett a poroszos oktatáspolitika áldozata, amely nem számol azzal, hogy vannak, akik képtelenek egy használt szalvéta szellemi szintje fölé emelkedni:/

Megfigyelo 2012.03.04. 18:05:52

@JimBeam: Ajánlom figyelmedbe Ady költészetét, aki Magyarországot röviden "Húnia úri trágyadombjának" nevezte; vagy pl.

"Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri kis kíméletlenséget"

sárkányfő 2012.03.04. 18:06:44

@radikalisviccek:
Szerintem te nem képviseled "az emberek" véleményét, és nincs is egységes véleményen "az emberekneknek".

Szerintem Orbán konkrétan milliókat rekesztett ki a magyar nemzetből, milliókat fosztott meg verbálisan a nemzethez tartozástról. Kicsit sem cizellálta a szavait, teljesen egyértelmű tőmondatokat mondott.

Átvitel honvéd 2012.03.04. 18:07:01

Egy pillanatra képzeljük el, hogy Kertész úr izraeli állampolgár, Tel Aviv díszpolgára. Aztán ír egy ilyen pamfletet arról, hogy a zsidók milyen moslékzabáló, genetikailag alacsonyabb rendű fajta. ...Én azt gondolom, hogy ezek után ott a legkisebb gondja lett volna a díszpolgári cím- vagy akár az állampolgárság elvesztése; sokkal inkább kellett volna aggódnia, hogy addig ne ismerjék fel és verjék szanaszét az utcán, amíg ki tud jutni az országból. Ebből az összehasonlításból szerintem az a következtetés adódik, hogy vagy Izrael szélsőségesen nacionalista állam, vagy Magyarországon van valami alapvető baj a nemzeti érzéssel. Mindenesetre lehet választani. Csak a mihez tartás végett (mielőtt nagyon elszaladna velünk a ló, hogy miről vitatkozunk).

sárkányfő 2012.03.04. 18:07:41

@Megfigyelo:

Szól a sípszó: átkozott nép,
Ne hagyja az Úr veretlen,
Uralkodást magán nem tűr
S szabadságra érdemetlen

Szűcslaci 2012.03.04. 18:09:04

@kolbászoszsömle:
bocs, de baromság. Akkor tehát az is áll, hogy:
A magyar lányok / nők szépek. A magyarok kiválóan vízilabdáznak. Tehát aki ezen halmazokba nem fér be, az nem magyar?

ghavin 2012.03.04. 18:09:06

@superfrog: Ne haragudjon a világ, de amiről te beszélsz, tehát a bűncselekmények során tanúsított jogvédelem 2 évvel ezelőttig, illetve most sem több kárenyhítésnél: ne érje atrocitás azt a csoportot, amelyből az egyéni bűncselekményt elkövető kikerült, s az igazságszolgáltatás folyamatában se érvényesüljön az előítélet. A jogvédők soha sem lépték túl ezt a hatáskört, még a tetves kuruc médiabirodalom sem talált olyan precedenst, amivel példálózni tudna.

Megfigyelo 2012.03.04. 18:09:14

@radikalisviccek: Ha nem csak a szenegáli nyelvet bírnád, de a szenegáli irodalom jeles múvelője is lennél, akkor biztosan joggal nevezhetnéd magadat szenegálinak.

radikalisviccek 2012.03.04. 18:09:34

@sárkányfő:
Mégis ő a miniszterelnök, a kertészek meg kertészkedhetnek ott, ahol szeretik, ha közpénzből finanszírazott díjakból élők szemen köpdösik őket:)
Felőlem Orbán is mehetne velük, félreértés ne essék.

Wagem 2012.03.04. 18:10:26

Társadalom rajz??Nézze meg a zsidó patkány,hogy bánnak a palesztínokkal a vérei.Mi a kurva anyjáért nem Izraelbe ment menedékért a rohadt metszettfaszú??Jaa,mert ott lőnek,és vissza.Ez egy hulladék.Kanada..jaaa..ott szeretik ez ilyen mocskokat.Remélem pár dögevő becsicskáztatja ott.Hányinger!!

superfrog 2012.03.04. 18:10:30

@Ghavin: én egy szóval nem mondtam, hogy a zsebnaszád kapitánya ebben nem ludas. de talán más összefüggések is vannak. legalábbis szerintem. amíg egy deviáns része a társadalomnak nem ér el kritikus tömeget, addig nem zavar senkit. mikor elkezdik szociális juttatásokkal, menekültstátusszal egyebekkel a számukat feltornázni, és melléjön hogy nincs elég pénz az ingyenélőkre, akkor jönnek a problémák. csak amikor balos a góré, akkor államadósság van, és szőnyeg alá söpörve. hát nem röhej hogy szinte minden állam többet költ mint amit keres?
ez azért nem bonyolult képlet, és mikor nincs elég pénz akkor felerősödnek ezek a hangok. és ez nyilván megint nem véletlen, hogy ha kupit mocskot bűnt lát maga körül egy svéd, és állandóan afrikaiak az elkövetők, akkor megunja, és arra voksol aki azt ígéri hogy ezt megzabolázza. csak odáig tart a nagy összeölelkezős, mindenkit tolerálni kell magatartás amig
a., hasonló kulturált emberekkel találkozom
b., senkivel nem találkozom

ezeket én sima matematikai összefüggésnek gondolom, semmit mindenféle átláthatatlan manipulációnak (persze abban igazad van hogy mindenre van 1-2% elmebeteg)

radikalisviccek 2012.03.04. 18:11:00

@Megfigyelo:
szerintem viszont nem, mivel - ha kertészeket vesszük alapul - minden tettemből és szavamból sütne, hogy elutasítom a sorsközösséget a befogadó néppel.

dr. Bubó 2012.03.04. 18:11:16

vicces idket élünk cigányok üldözik a zsidókat és szidók üldözik a cigányokat...

kéne már egy nácipárt akim rendet rak ebben a káoszban...

guderian 2012.03.04. 18:13:07

@Átvitel honvéd: Tel Aviv díszpolgára és mondjuk csak magyar vér folyik az ereiben, mert úgy teljes a kép, hogy nem a saját fajtáját gyalázza. Ez is lényeg, hogy ő kívülállóként köpköd miközben itt élt. Örüljön, hogy egy tisztességes magyar ember nem lőtte fejbe.

Megfigyelo 2012.03.04. 18:13:44

@sárkányfő: Egy fél kötetnyit idézhetnénk.
Persze, ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy nemsokára nem lesz Magyarországon Ady Endre utca sem...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 18:14:01

@radikalisviccek: Egy Kossuth-díjas, József Attila díjas írótól vitatod el a magyarságát, mert élt azzal a jogával, hogy a saját nemzetét kurogassa.

Magyarországon a zsidrák nem nemzetiség, hanem vallás.
Mint a keresztény.

Azzal, hogy azt mondod, hogy a zsidrák nem magyar, azt is mondod, hogy a keresztény sem magyar.

Vagy ezt nem mondod, mert a gyerekbaszókat kedveled, ellentétben a tetűhintásokkal?

okosallah 2012.03.04. 18:14:25

@kobalt:
Igen. A zsidóknak két nagy fő csoportja van: a nacionalisták és az internacionalisták (=Kommunisták)
Izraelbe mennek a cionisták (saját nyelv, kultura, államiság stb.)
Az internacionalisták (Marx) ellenzik a nemzeti államokat (Izraelt is!!!) és egy kommunista "világ-államot" akarnak, amolyan modern "világ prolijai egyesüljetek" amiben nincsenek nemzetiségek.

Akik ismerik a 1917 SzU történetét azok tudják, hogy ez a két csoport már akkor is szemben állt egymással.

ghavin 2012.03.04. 18:14:35

@szobatars: "Lenin, Buharin, Trockij, Moshe Dajan...soroljam még a "kültelkieket"?"

...Vona Gábor, Zagyva Gyula, Novák Előd. Felsorolhatod az összeset akár, a név szerint ismerhetőek egytől-egyig "csupán" felbujtói voltak a már emlegetett lumpenek által elkövetett erőszaknak.

Megfigyelo 2012.03.04. 18:14:57

@guderian: Kertész Ákos magyar író, nem kívülálló.

kela-bá 2012.03.04. 18:15:20

@Gamma Leonis: Érdekes, és elgondolkodtató a terjedelmes bejegyzése. Ebben ezt irja: " Hiszen tényleg gyávák, mert nem a valódi g o n o s s z a l foglalkoznak, hanem egy gyenge kisöreggel." Ezt a valódi gonoszt meghatározná, pontosan ? További szép estét !

Anti Anyag (törölt) 2012.03.04. 18:15:31

"Emigrált-menedékjogot kért."

Remélem, követi a Népszava baráti kör többi itthon lévő tagja is. Mind kemény magyargyűlölő, idegeneket elvtelenül kiszolgáló szélsőséges.

Amúgy sejtettem, hogy Kertész azon a környéken ezek után nem sokáig marad meg. Kanadában is hasonlóan kiutálták volna hasonló duma után.

radikalisviccek 2012.03.04. 18:16:46

@kolbászoszsömle:
A zsidó nem felekezet, hanem nép. Ezt elég sokan jelezték, Kosutthtól Herczog Tivadarig.

Kertész nem a saját nemzetét kurogatja, innentől pedig a szövege agresszív, betolakodó nacionalista mocskolódásnak minősül.

superfrog 2012.03.04. 18:16:49

@Ghavin: félreérted. amiről én beszélek az pl az, amikor egy fogyatékos gyerek be van kényszerítve a rendes iskolába esélyegyenlőség címszóval, és tönkreteszi mondjuk 20-25 környékbeli gyerek tanulási lehetőségeit. a 25 gyerek szülei ettől pont úgy falra másznak, mint mondjuk attól hogy van utca ahol nappal sem tudsz a faluban végigmenni úgy hogy ne verjenek péppé. ezt bármilyen országban előadod, az érintett emberek egészen biztosan arra fognak szavazni, aki azt mondja, hogy megszabadít ezektől a gondoktól. ne képzelj bele a mondandómba olyat ami nincs benne.

ati27 2012.03.04. 18:16:58

@Gamma Leonis:
Hm... Érdemes volt elolvasni az írásodat.. Sajnos minden szavával csak egyet tudok érteni.. Hosszú még az út a felemelkedésig.. Sajnos még nem értük el a gödör alját..

navrang 2012.03.04. 18:17:00

Sajnos ezeknek zsidó embereknek semmi sem szent, amikor a második hazájuk lejáratásáról van szó. Szégyen gyalázat... politikai menedékjog.... Ha nem tetszik itt, el lehet menni csöndben is, na de menekültstátusz??? Ez ugyanaz a rosszindulat és gyűlöletkeltés, ami miatt sokan felemelték a szavukat tavaly is.

Mesterlövész 2012.03.04. 18:18:03

@navrang: Nos igen, akinek nem inge, az nem is veszi magára...

Kicsi Kacsa 2012.03.04. 18:18:34

Miért nem Izraelbe megy? Miért megy Kanadába? A Kossuth-díját utánaküldik? Jogdíjakat, nyugdíját azért felveszi majd itthon? Segílykét kap Kanadában? Izraelben nem kapna segílyt?

Megannyi kínzó kérdés....

bigthereal 2012.03.04. 18:21:56

milyen sors jutna egy francia írónak, ha azt írná, hogy a franciák genetikusan alattvalók?

vagy egy amerikai írná az amerikaikról?

kiközösítenék...

JimBeam 2012.03.04. 18:22:27

Köszönöm, ismerem az urat, ha jól tudom valami szifiliszféle vitte el amit a kurvapecér életmódjának köszönhet... Nem érted a lényeget. Az, hogy egy társadalom tagja vagy, nem jogosít fel arra, hogy ilyen ocsmány módon fejezd ki a véleményedet arról. Senkit. Adyt sem. Engem, és Téged sem. Jól tette, el kell menni, vissza kell adni az állampolgárságot, és kívülállóként lehet fröcsögni.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.03.04. 18:22:34

Ezért kellett volna a kádári klientúrát lámpavasra húzni, most ezzel az udvari szerzővel is le lenne a gond!

csikósnindzsa 2012.03.04. 18:22:59

Felháborító, hogy ezek a libsik mindenkit leantiszemitáznak, aki nyíltan zsidóellenes (azaz antiszemita).

Borzasztóan sértő, hogy azonosítják őket azokkal, akiknek szintén minden rosszról a zsidók jutottak eszükbe, azaz a nácikkal.

Aki tehát kritizálja a magyart, az nem is magyar, hanem zsidó.
És az is csak zsidó lehet, akinek nem tetszik, hogy mindenért ők a hibásak.
Az is csak gonosz zsidó lehet, aki szerint nem attól lesz valaki magyar, ha beáll az antiszemiták közé.

Jól mondom?

JimBeam 2012.03.04. 18:23:21

@Megfigyelo: Az előző Neked lett volna válasz.

sourcerror 2012.03.04. 18:23:47

@Hertelendi: Nekem sem a szívem csücske Csurka, ne aggódj. Csurkának a legnagyobb magyar összeesküvéselmélet gyáros, és ezzel rengeteg kárt okozott a magyar politikai kultúrának.

Ettől még nem kell Kertész Ákost szeretnem.

Csurka sem kapott volna különb fogadtatást, ha izraeli lapokban publikál.

ghavin 2012.03.04. 18:23:47

@superfrog: "hát nem röhej hogy szinte minden állam többet költ mint amit keres?"

*facepalm* Az állam így működik. Még azok a kormányok is, amelyek képesek növelni a pozitív mérleget, úgy érik azt el, hogy kölcsön kapott pénzből projektekbe fektetnek be, amelyek 1) stabilizálnak, 2) hosszabb-rövidebb idő alatt valamilyen úton-módon megtérült eredményeznek. A szociális juttatások elsődleges célja annyi lenne, hogy legalább a mélyszegénységben élők gyerekei számára legyen egy minimális stabilitás ahhoz, hogy képesek legyenek kitörni. A rendszert át lehet alakítani, viszont tetszik, nem tetszik megszüntetni végső esetben sem szabad.

radikalisviccek 2012.03.04. 18:24:13

@Megfigyelo: ha minden lehetséges fórumon a (választott) hazámat és a (befogadó) népemet gyalázom, kritizálom, alázom, lenácizom, ha nekem nem tetsző kurzus van hatalmon, azért ez lejöhet belőle.

rajen 2012.03.04. 18:24:18

Az a baj, hogy mindig visszajönnek boldogítani... De tényleg, miért nem Izraelbe ment? Kanadában több a segély?

JimBeam 2012.03.04. 18:24:24

@bigthereal: Ott a pont. Nem értem miért kell védeni, és hogyan tarthatják magukat magyaroknak az őt védők.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 18:24:52

@radikalisviccek: Tévedsz!
Magyarországon nincs zsidó nemzetiség.

@Szűcslaci: Az nem egy politikai nyilatkozat.

Orbánnal és a többi faszfej jobberrel az a gond, hogy azt hiszik, nekik elvi állásfoglalásokat kell tenniük mind a törvényekben, mind mindenhol.
Mert olyan buták, hogy nem tudják megkülönböztetni a mindennapi élet szabályait az elvektől.

A ner is ide tartozik.
Tesznek egy politikai nyilatkozatot, amire aztán hoznak egy s szabályt, hogy mindenhova ki kell tenni, ha egyetért a dolgozó, ha nem.

ghavin 2012.03.04. 18:25:13

@superfrog: "félreérted. amiről én beszélek az pl az, amikor egy fogyatékos gyerek be van kényszerítve a rendes iskolába esélyegyenlőség címszóval, és tönkreteszi mondjuk 20-25 környékbeli gyerek tanulási lehetőségeit."

Egyetlen példát kérek, hogy hol fordult elő bármi ehhez hasonló.

Megfigyelo 2012.03.04. 18:25:23

@Gamma Leonis: Már itt van az orwelli "újbeszél": béke=háború, nyugdíjvédelem = nyugdíjrablás stb., stb.

Gáborom 2012.03.04. 18:25:39

Mohácsi Viktória ezzel is bizonyította, hogy megélhetési politikus volt, és hogy mennyi elvtelen,hazug dolgot vitt végbe itt.

Kertész Ákos pedig akkor lenne hiteles, ha szép csendben ment volna el oda. De ez a hírverés, ráadásul sajtóirodán keresztül, nem egyéb mint egy újabb műbalhé balról.
Talán nem is tudja szegény, hogy mit csinál, mentségére szolgál kora, ha meg nagyon is tudja, hát jól tette.

Sajna hiába a legjobb kritika is, ha az hiteltelen.

Átvitel honvéd 2012.03.04. 18:25:56

@guderian: én nem mennék ilyen messze. Senki magyar identitását nincs jogom és alapom megkérdőjelezni. A komment arra vonatkozott, hogy egy ilyen cselekedetet más kontextusba helyezve mi volna a valószínűsíthető végeredmény - mert az szerintem tanulságos arra nézve, hogy valójában miről vitatkozunk.

szobatars 2012.03.04. 18:26:21

@Ghavin: a név szerint ismerhetőek egytől-egyig "csupán" felbujtói voltak a már emlegetett lumpenek által elkövetett erőszaknak.

Akkor, ha jól értem, a felbujtók ártatlanok???

csodaszép 2012.03.04. 18:27:23

@Megfigyelo: Csurka kiegészítésként: a Csurka papa 1944-ben a jó szolgálataiért kapott egy gyárat, amitől elég hamar megvált, de nem önszántából.A gyűlölet már innentől determinálta.

mókáné 2012.03.04. 18:29:15

@FILTOL:

"nem irigylem Mohácsit csak közöltem egy száraz tényt, keresett 384 millió forintot, és most azt mondja megélhetési gondjai vannak..számomra ez vicces, megmosolyogtató."

Számomra mindöszesen az elgondolkodtató, amikor mindig más pénztárcájában kutakodunk.

"nem irigylem, saját szakmámban 40 éves koromra felértem egy olyan csúcsra ahol Mo-on nem sok feljebb van már."

Főleg azért, mert sem Neked, sem nekem nincs megélhetési gondunk.

"nem mert egy nép nem irigy vagy nem irigy, egy nemzet irigyekből, és nagylelkűekből épül fel."

Innen tapottat sem mennék tovább és csak annyit mondanék: igyekezzünk nagylelkűek lenni és akkor ez az ország felemelkedik.

A kirekesztő magatartást mindenekelőtt mellőzzük, ha ezt látjuk, úgy attól határolódjunk el! Alkalmazzuk a tolerancia elvét. Itt: Kertész Ákos nem mondott csupa hamisat, ezt bárhonnan nézem, belátható.

superfrog 2012.03.04. 18:29:29

@Ghavin: hát akkor remek tehát: szted aki 16 éves és általános 7 osztályba jár az mégis micsoda? de konkrétan egy hölgy írta hogy náluk konkrétan olyan betegséggel járt a gyereke osztályába egy beteg aki 20 percenként kiesett padból mert rohamot kapott. az óra az ijedségre meg az istápolásra ment el. egyébként meg ezt magad nem látod baszki akkor nem tudom hol élsz. mit gondolsz a sok kisegítő iskola bezárásával azok a gyerekek felszívódtak?
be lettek zsuppolva a többi közé.

ghavin 2012.03.04. 18:29:48

@szobatars: Őőő, nem? Hol utaltam én bárhol is arra, hogy ártatlanok lennének? Idióta.

Neeel Armstrong 2012.03.04. 18:30:36

Remélhetően sok kútmérgező libsi követi Kertész példáját és végleg elhúzza a belét ebből a sokat szenvedett országból, amely fedelet és megélhetést adott a felmenőiknek, akik egy szál kaftánjukban kértek bebocsájtást ide a Fekete százak pogromjai elől.

A második generációjuk hálája mindezért a véres vörös uralom volt Kun (Kohn) Béla vezetésével. A negyediknek a Rákosi (Rosenfeld), Farkas (Lévy), Gerő (Singer) Révai (Lederer) és Péter Gábor (Eisenberger Benjámin) féle bolsevista terrort köszönhetjük, valamint az ország teljes tönkretételét.

Üdvös lenne, ha minden hivatásos és megélhetési rettegő kivándorolna végre, és nem abból élősködne a nyakunkon, hogy hetente feljelenti a hazáját Tel-Avivban, Brüsszelben és Washingtonban.

skip22 2012.03.04. 18:30:52

"Tömegír" szünetel... Csapok elzárva.

Aki akar marad, aki nem, elmegy, baj ez?

szobatars 2012.03.04. 18:32:16

@Ghavin: Látom a kultúra megint kicsapta a biztosítékot nálad-

champagneM 2012.03.04. 18:32:52

@knausz: milyen intellektuális hagymázzal palástolod az egyszerű tényt, hogy a nácizmusra magad is nyitott vagy.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 18:34:42

@JimBeam: Kívülállóként nem niggerezhetsz, csak niggerként...

Ez a kutturális konszenzus.

Persze, a fajmagyarok ebben is kivételek!
Ők fikázhatnak mindenkit, őket meg nem fikázhatja senki.

Ez egy olyan igazság, mint amilyen az, hogy Isten bokréta Orbán kalapján.

sárkányfő 2012.03.04. 18:35:37

@FILTOL:
erre a 384 millió forintra adnál egy forrást?

ghavin 2012.03.04. 18:36:10

@superfrog: "hát akkor remek tehát: szted aki 16 éves és általános 7 osztályba jár az mégis micsoda?"

Baszod, minek állsz elő olyan teoretikus példával, ami kurvára nem igazol semmit? Lehet, hogy fogyatékos, de lehet hogy nem az, honnan tudjam, te találtad ki ezt az elméleti illetőt.

"de konkrétan egy hölgy írta hogy náluk konkrétan olyan betegséggel járt a gyereke osztályába egy beteg aki 20 percenként kiesett padból mert rohamot kapott."

Ha ez igaz (ami eléggé kétséges), akkor a gyerek helye elsősorban a kórházban lenne. Kurva kíváncsi lennék melyik jogvédő ágálna az ellen, hogy előbb orvosi ellátásra szorulna.

"mit gondolsz a sok kisegítő iskola bezárásával azok a gyerekek felszívódtak?"

Kisegítő osztályokba kerültek. Olyan jogvédő nem foglalkozik ilyesmivel, aki nem tanult volna minimális szintű pedagógiát, ha pedig mégis az egészséges gyerekek közé vegyesen helyezik el a kisegítő oktatásra szorulókat, az éppen ezért tuti, hogy nem egy oktatásra szakosodott jogvédő útmutatása szerint és jóváhagyásával történik.

mókáné 2012.03.04. 18:36:19

@Szun vu kung:

"milyen intellektuális hagymázzal palástolod az egyszerű tényt, hogy a nácizmusra magad is nyitott vagy."

Nincs mentségem! Magyar vagyok. Nem turista.

De Kertész Ákost hagytam volna szólni és mindenki mást, aki szólni kíván!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.03.04. 18:36:50

Kertész nem magyarként beszél a magyarokról, különben azt írta volna, "mi, magyarok moslékzabálók vagyunk, nem vagyunk képesek..." stb...
Ráadásul, mint zsidó, a moslékzabáló szót használja. Moslékot pedig a disznók esznek, s tudjuk jól, a zsidóknál a disznó tisztátalan állat.

Vagyis Kertész zsidóként rúg bele a magyarokba, akik sem tanulni, sem dolgozni nem tudnak. A genetikai érveléssel pedig simán náci megfogalmazásig jut. Tehát zsidóként beszél a magyarokról, és náci fordulatot használ.

A legdurvább hazugság az ügyben, h ő a magyarokért, sajátjaiért aggódik, s mint magyar, nem vádolható magyarellenességgel. Ám a szöveg alapján egyértelmű, h kívülről beszél, nem önmarcangolóan vívódik.

Kertész azért szánalmas, mert előbb él demokratikus jogával, kifejti a véleményét, aztán felháborodik azon, h ennek kapcsán mások is kifejtik a véleményüket. Politikai hecckampány.... bla-bla-bla.... nevetséges, éppen annyira, mint aki a kocsmába ordibálva megy be, mindenkit elküld a p...a, aztán csodálkozik, h jól pofánvágják.

Nem, nem a menekülés viszi ki Kanadába, hanem a bűntudat, amivel nem tud belenézni a magyar emberek szemébe. És ekkor még feltételezek valamiféle pozitív emberi tulajdonságot, hiszen mi más a bűntudat érzés tudása.

Nagyon rossz most neki. Saját magával is el kell hitetnie halála előtt, h nem ő toszta el, hanem a gonosz társadalom, amely nem érti meg, amely őt kirekeszti, pedig ő csak jót akart... Kegyetlen érzés lehet szánalmasnak lenni.

ghavin 2012.03.04. 18:37:42

@szobatars: Ember, legalább megindokoltad volna, hogy mit akartál igazolni ezzel a teljesen értelmetlen visszakérdezéssel. Így kultúra ide vagy oda, idióta maradtál.

sárkányfő 2012.03.04. 18:40:10

@malacz69 rezignált:
hm. ezek szerint, mivel Ady is gyakran egyes szám harmadik személyben írt a magyarokról, ezért a kemény kritikáit ő is kívülállóként írta? Netán zsidóként?

És mi van Orbán Viktorral?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 18:43:43

@malacz69 rezignált: Szóval, akkor Kertész nem is baloldali, hiszen ott sem mi volt, hanem ők...

És Ady sem, mint magyar írt, hiszen "neki" akart nem "nekünk"...

áhh...

Zsidózni persze mindig egyszerűbb, mint tanulni arról, hogy miféle irodalmi eszközök vannak.

val 2012.03.04. 18:44:46

Amit ez a 80 éves bolsevista leírt ("a magyar genetikusan alattvaló"), az pontosan tükrözi azt a komcsi mentalitást, amivel nem is oly rég egész népeket -csak úgy "genetikusan"- próbáltak meg kiirtani (több-kevesebb sikerrel).
Kertésznek elég csak a szomszédunkig eltekintenie. Ha jól tudom elvbarátainak minimum 10 millió ukránt sikerült ezzel a hozzáállással ("genetikusan") halálra éheztetniük. Az éhhalál pedig nem a legszebb halál, senkinek sem kívánhatjuk. Még Kertésznek sem.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.04. 18:46:23

@kela-bá: Mit tartok gonosznak? Ha valaki sorozatosan megszegi az élni és élni hagyni elvet.
Az elsietett privatizációval a politikusaink helyzetbe hoztak egy gazdasági érdekkört. Ez igen kedves és számukra hasznos húzás volt, de a magyarok többsége padlóra került a gazdaság gyors átalakítása, eladása során. A mai napig nem heverte ki az ország a sietve lezavart és átláthatatlan privatizációt, valamint az azonnali gazdasági nyitást. Picit sem voltunk felkészülve a nyílt piacgazdaságra.
Sajnos a kapitalizmus sem igazán olyan, amilyen eredetileg volt. Persze világszinten is elfajult, de nálunk egy még furább változata jött létre. Nem véletlenül vagyunk elől a korrupcióval sújtott országok listáján.
Mi vagy ki a gonosz? Veszélyes dolog létrehozni egy ellenségképet. Nem is ez a célom. Csak szeretném, ha lenne egy normális civil ellensúly a magyar társadalomban, ami rákényszerítené a közszolgákat a jó munkavégzésre. Micsoda dolog, hogy a választott(?) képviselő lobbizik egy cég érdekében a parlamentben?! A maffia és a politikai elit összefonódása még sötétebbé teszi a képet.
Persze tudom, hogy nem lehet gonosznak nevezni az embert, hiszen azt teszi, amit az állatok, rövid életideje alatt haszonmaximalizálásra törekszik. Csak éppen a természetben számos ellenerő akadályozza az ösztönös szándékát.
Erősen hiányolom a magyar társadalomból a normális életösztönt, ami leállítaná a hazai "polipot". Egy rákos test a haza, és benne a rák, a politikai elit.
Ez itt nem igazi demokrácia vagy kapitalizmus vagy éppen piacgazdaság.
Jó, tudom, az idealizmusom egy ócska kis liberális maszlag és menjek inkább kapálni vagy egyebet csinálni, de ne itt rontsam a levegőt a hagymázas gondolataimmal...
Én tiszteletben tartom az élni és élni hagyni elvet. Ezért sem hagyom, hogy mások megfojtsanak. Van bennem egészséges életösztön.

senior01 2012.03.04. 18:47:04

@Neeel Armstrong: Kapd be viktorkád F..át- A feljelentések jogosak. Imádottad ( a kisebbséghez tartozőó ) lábbal tiporja a demokráciát.

superfrog 2012.03.04. 18:47:46

@Ghavin: hát azt hiszem párhuzamos világban élünk, én baromira mást látok, és nem kitalálom csak azért mert nevet címet és személyi számot nem írok mellé. ezt te nem hiheted el, mert akkor szembesülnél pontosan azzal hogy ha az igazságot eltagadom, akkor nem fogom később megérteni a sima matematikai összefüggéseket. tehát a kisegítő iskolák jó része be lett zárva, és akik nem a legsúlyosabb esetek voltak, azokat átrakták sima suliba. persze mivel a tanárnéni aki a haverom felesége, most nem írom be névvel címmel mellbőséggel tehát hazugság. kb fél éve volt a híradóban valahol a jászságban volt ugyanez a gond, megszüntetik az iskolát, nem tudják hová tenni a 30 gyereket. de mivel nem tudom linkelni hazugság. az egész gárdás masírozás
azért nem lichteinsteinben volt mert hevesbe, szabolcsba, borsodba olcsóbban megy a busz, nem azért mert eszméletlen állapotok vannak arrafelé. gondolom anno mikor a zámolyról kimenekültek strassbourgba, és ott megtudták mi a kresztábla lopás, akkor azt nácik intézték el. az a tetű canada gondolom az otthon üldözött japánok miatt szigorítaná a beutazást.
mint említettem, nekem ezek sima matematikai összefüggések, az hogy pár megélhetési retek rátelepszik az gusztustalan. de nem több. de legalább leesett miért rettegsz a parlamenti náciktól, mert még mindig nem érted hogy azok nem csak úgy előjöttek a metróból.

JimBeam 2012.03.04. 18:47:53

@sárkányfő: Ady egy láncdohányos alkoholista kurvapecér volt, mint azt tudjuk. És SZEMÉLYES véleményem szerint az egyik legtúlértékeltebb költőnk.... Akkor már inkább Radnótit kedvelem. Pedig Ő is zsidó volt. És zseniális költő. Orbán szimplán egy Napoleon-komplexusos bolond.
Kertész pedig... fentebb már leírtam.

bontottcsirke 2012.03.04. 18:48:20

Nincs abban semmi gáz amit Kertész mondott és lépjen le ha úgy gondolja, de minek ekkora feneket keríteni ennek a dolognak? Egy teátrális húzás azt kész, a kutyát nem érdekli. Én is lelépek aztán nem lesz belőle operabál. Ha nem jó el kell húzni, ezt már a nagy gondolkodók is megmondták. Csak azt sajnálom, hogy a sok hülye miatt kár volt 48-ban meg 56-ban elvérezni.

keptelen kepkeret 2012.03.04. 18:48:36

kertesz emigralasa,sertodottsege igazan vicces.M.orszag dijakat adott neki,megbecsulesnek orvendett,diszpolgarra avattak,es akkor ugyanerrol az orszagrol,es ugyanezekrol az emberekrol hitleri stilusban frocsog.Nem vagyok jobbos,es utalom a rasszizmust,szamora az irasa kimeritette a rasszizmus es az uszitas fogalmat.Velemenyt alkotni lehet,sot kell is,de van egy hatar,ami tulmegy a velemenyalkotason(ez volt Hitlernel) es akkor muszaj egy vonalat huzni.Sokan azt mondjak,hogy "o csak az igazat irta".Persze,a sajat igazat,amivel nehanyan azonosulni tudnak,de az ettol nem valik univerzalis igazsagga csak egy keseru,gyulolkodo oregember szubjektiv maganvelemenye kapott platformot.Ha ez Kanadaval jatssza el,az eredemeny ugyanez lesz.Jogosan.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.03.04. 18:50:49

Nem lenne semmi gond ha Kertész írásával, hiszen nehéz lehet egy érintettnek látni a sok hazai antiszemitát,rasszistát naponta szembesülni az emberi butaság azon formájával ami ártatlanok millióit küldte, és küldi a mai napig halálba.
Jogosan háborítja fel a hazai helyzet, és én el tudnám nézni neki az írás egy részét, hiszen indulatból ír, sőt itt-ott (az irigység rész mennyire igaz?) egyet is tudnék érteni vele, csakhogy egy olyan mondattal kezdi az írását ami nem menthető semmilyen módon:
"A magyar genetikusan alattvaló."
Ez a rasszizmus alaptétele, csak a magyar helyére tetszőleges népet, fajt kell helyettesíteni.
Innentől kezdve már mindegy mit ír, hiszen saját magát is arra az oldalra löki amit olyannyira ostoroz.
Mekkora öngól, mekkora blama, mekkora hitelvesztés.

Szomorú, hogy nem tudta látni azokat a magyarokat, akik normális érzületűek, mentesek a gyűlölködéstől, békét, közös építkezést akarnak hazánkban. Pedig vannak ilyenek sokan, csak nem ordítanak sakál módra.

Számomra két tanulsága van az esetnek:
Minden rasszista egy pöcs, akkor is ha zsidó, és van egy halom irodalmi díja.
Eddig jól működik a kormányzati mechanizmus rasszizmus tekintetében, és senki nem írhat le ilyesmit büntetlenül.

nemecsek ernő áruló 2012.03.04. 18:51:47

@val: Nem is olvastad a cikket, csak a hiszti-kampányt róla! Ez messziről látszik a kommentedből, és ez undorító! Undorító, hogy iszonyodsz attól, hogy gondolkozz, és undorító, hogy tapsolsz ahhoz, ami ebben az országban folyik minden szinten!

Az, hogy Kertésznek menekült-státuszt kellett kérnie Kanadában a napnál fényesebben bizonyítja, hogy abban a publicisztikában bizony minden egyes leírt szava a valóságot tükrözi. (Egyébként a genetikusan alávaló kifejezést később visszavonta, a cikk többi állításával pedig a magadfajta gyökerek sem tudnak vitatkozni - mert nem közölték felülről, hogyan kell!)

Az pedig, hogy te nem látod, ez miért baj, minimum tragikus. Mert te, és a hozzád hasonlók a hisztériátokkal, és az általános hozzáállásotokkal egészen pontosan az '56-osok eszméjét ássátok el élve, húgyozzátok le a sírját!

Örömteli szép álmokat hozzá!

superfrog 2012.03.04. 18:52:11

@superfrog: egyébként meg nem akarok flame-et úgyhogy hagyjuk. addig örülj, amíg a meggyőződésed megvan, de a valósággal nem igazán találkozol. (és mielőtt megint lenácizol, ezt a párhuzamot máshol is felhúzták, london egyes negyedeibe mint fehér ember, nem mész be úgy , hogy sértetlenül kigyere. és ott nincs 1 cigó sem mielőtt még bárki bármit.........

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.04. 18:53:03

@sárkányfő: eu parlamenti képviselőként mennyit keresett szerinted havonta?

sárkányfő 2012.03.04. 18:53:10

@JimBeam: bizony, Ady a két végén égette a gyertyát, mint oly sok művész a világon, vagy akár mint Sir Winston Churchill, az angolok egyik legnagyobb államférfija.

Ezzel együtt Ady Endre a magyar történelem egyik legnagyobb költője, akinek zsenialtiása csodálatos, akinek a versiért hálás lehet minden magyarul tudó ember, és akire minden magyar büszke lehet.

ghavin 2012.03.04. 18:54:07

@superfrog: Ember, egyetlen iskola nevét kértem volna, egyetlen konkrét esetleírással, ahol is a kisegítő oktatásra szoruló gyerekeket, képességeire való bármiféle tekintet nélkül meglévő nem-kisegítő osztályokban vegyesen helyezték el és nem önálló osztályban, semmi többet. Tőlem egy kilométerre található egy egykori kisegítő iskola, amit átalakítottak oly módon, hogy kisegítő és nem-kisegítő osztályok párhuzamosan működnek egymás mellett, úgyhogy biztosíthatlak, egy valóságon osztozunk. Erre a szituációra kértem volna egy olyan ellenpéldát, ami a te állításodat igazolja, miszerint jogvédők szakszerűtlen tanácsára alapozva folyik az általad vázolt, nyilvánvalóan káros gyakorlat.

sárkányfő 2012.03.04. 18:54:17

@FILTOL: én nem tudom, azért kérdeztem tőled, mert te leírtál egy konkrét számot, ezért azt gondoltam jól értesült vagy. megadnád a forrást ahonnan vetted a számot?

JimBeam 2012.03.04. 18:55:49

Magyarországon bűn a holokauszt tagadása? Igen. Pedig mi is az? Egy vélemény (még ha idióta is).
Vagyis a vélemény büntethető.
Akkor viszont a második büntetendőnek ezt tenném meg, és azonnal megfosztanám az állampolgárságától azt, aki így kezdi a cikkét.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.03.04. 18:56:16

Kertész Ákos?
Mint értelmiségi?

Nem jött az irónia. :(

tölgyes 2012.03.04. 18:57:05

@JimBeam: Íme egy túlértékelt kurvapecér! Ó adj uram türelmet!

ADD NEKEM A SZEMEIDET
Add nekem a te szemeidet,
Hogy vénülő arcomba ássam,
Hogy én magam pompásnak lássam.

Add nekem a te szemeidet,
Kék látásod, mely mindig épít,
Mindig irgalmaz, mindig szépít.

Add nekem a te szemeidet,
Amelyek ölnek, égnek, vágynak,
Amelyek engem szépnek látnak.

Add nekem a te szemeidet.
Magam szeretem, ha szeretlek
S irigye vagyok a szemednek.

Krisztus-kereszt az erdõn

Havas Krisztus-kereszt az erdõn,
Holdas, nagy, téli éjszakában:
Régi emlék. Csörgõs szánkóval
Valamikor én arra jártam
Holdas, nagy, téli éjszakában.

Az apám még vidám legény volt,
Dalolt, hogyha keresztre nézett,
Én meg az apám fia voltam,
Ki unta a faragott képet
S dalolt, hogyha keresztre nézett.

Két nyakas, magyar kálvinista,
Miként az Idõ, úgy röpültünk,
Apa, fiú: egy Igen s egy Nem,
Egymás mellett dalolva ültünk
S miként az Idõ, úgy röpültünk.

Húsz éve elmult s gondolatban
Ott röpül a szánom az éjben
S amit akkor elmulasztottam,
Megemelem kalapom mélyen.
Ott röpül a szánom az éjben.

Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének

Sem utódja, sem boldog őse,
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek

Vagyok: mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény
Lidérces, messze fény

De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak

Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének,
S lennék valakié
Lennék valakié

RowiwClub (törölt) 2012.03.04. 18:57:25

Beszéljünk egy pillanatra a siránkozó sorsán siránkozók sorsáról. Bizonyára feltűnt, hogy 2010-ben a társadalom meglehetős egységgel küldte a halál faszára azt a politikai kurzust, mely nemcsak, hogy tévedéseivel-köztörvényes bűncselekményeivel elmélyítette a válságot, de volt képe a tolerancia jegyében egy nyilvánvalóan parazita, bűnöző népséget elszemtelenedni (munkahelyteremtés helyett) és volt képük fasiszta érzelmekkel basztatni a népet, ráadásul még ki is lövették a tüntetők szemét. Hogy a heti két holokausztnapról ne is beszéljünk, ami szintén egyfajta provokáció, mert közöm nincs hozzá. Sajnálom, hogy így történt, de a minduntalan, agymosásszerű felemlegetése egy újabb parazita módszerre hajaz.

Minden egyes alkalom, mikor ez a lejáratódott, milliós támogatásokat éveken keresztül lehúzó, az egyébként létszámában mindig is marginális belterjes társaság a nácizmus terjedésén (saját megélhetésén)búsong, az ember úgy érzi: Viktor, szopattok bennünket, de az irány helyes.
És mivel ezen kormányzat támogatása még mindig nagyságrendekkel nagyobb, mint a bukott pártokból és Népszavából üzengető szélsőségeseké, tényleg nem marad más, mint hogy pusztán érzelmi alapon elhúzni a vérbe, ha nem tetszik itthon. Senki nem kívánja, hogy rosszul érezzétek magatokat vagy féljetek.

JimBeam 2012.03.04. 18:57:37

@sárkányfő: Erre azt tudom mondani, hogy ízlések és pofonok. Tiszteletben tartom, hogy Neked tetszik, számomra egy ilyen életvitelű ember alkothatott bármit, nem fogok felnézni rá. Igaz ez Adyra, és sajnos az ominózus cikk óta Kertészre is.

Neeel Armstrong 2012.03.04. 18:58:26

@malacz69 rezignált:

"Kertész azért szánalmas, mert előbb él demokratikus jogával, kifejti a véleményét, aztán felháborodik azon, hogy ennek kapcsán mások is kifejtik a véleményüket."

Ez a megfogalmazás axióma értékű, mélyen egyetértek. A hazai "demokraták" pl. Fajkasházy és társai számára addig érvényes a szólásszabadság, amig bűntetlenül nácizhatnak le minden más nézeten lévő magyart, keresztényt, konzervatív világnézetű állampolgárt.

Abban a pillanatban, amikor a rasszukhoz tartozók követnek el gaztetteket, pl. Joáv Blum és bűntársai vagy Heller Ágnes és más honorárium csalók, azonnal előkerül a holokauszt bunkó, amivel mindenre és mindenkire lesújtanak.

Kertész sem azért "menekül" mert veszély fenyegeti Magyarországon, hanem szégyenében elbújdosik, - ami még érthető is lenne -, de felhasználva a médianyilvánosságot ez alkalommal is mocskolja a hazáját, ahol persze sem neki, sem hitsorsosainak a haja szála sem görbült meg az elmúlt 67 évben.

Még az olyan cégéres gazemberek is megúszták, mint Gerő (Singer) Ernő, aki hosszan élvezett magas nyugdíjat az 1980-ban bekövetkezett haláláig, pedig bűntársaival együtt kötelet érdemelt volna. (Az olyan fiatal mártírok helyett is, mint Mansfeld Péter és Tóth Ilona).

Szóval Kertész nyugodtan takarodjon, és soha ne jöjjön vissza.

superfrog 2012.03.04. 18:58:40

@Ghavin: de hogyan írjam meg ember? aki elmondta, nem adott rá felhatalmazást, és ott nem 140 tanár van. érted?! mint mondtam azért mert 'az emút nyóv év' nem tetszett, a mostani sem lett jobb. nyilván nem vállalhatja be, hogy esetleg kirúgják emiatt. lám lám a rendszer semmit sem változott...........

JimBeam 2012.03.04. 18:58:45

@tölgyes: uyanazt tudom Neked válaszolni, mint Sárkányfőnek eggyel fentebb. És hangsúlyoztam, hogy a SZEMÉLYES véleményem. Ó Uram, adj szövegértést....

mókáné 2012.03.04. 18:59:01

@JimBeam:

"Ady egy láncdohányos alkoholista kurvapecér volt, mint azt tudjuk."

Gabriel Garcia Márquez kicsoda? Íróóriás, láncdohányos és kurvapecér. A bánatos kurváim történetét ő írta. De mennyire szeretem!

Ady Endre költőóriás volt! Életmódja ellenére a legnagyobb magyar költők között. De mennyire szeretem!

Karácsony:
www.youtube.com/watch?v=941ka-nI3uw

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2012.03.04. 18:59:54

Aki azt mondja, hogy bármilyen népcsoport genetikusan alávaló az egy eugenetikus fasz, a nyilatkozatával beírta magát olyan nagy eugenetikusok mellé, mint pl. Mengele. Főleg úgy, hogy nyíltan még elnézést sem akar kérni.
A Nóbel díjas Watsonnal is megesett egy hasonló eset:
index.hu/tudomany/watson071019/

Watsontól azonnal megvontak minden fontos tisztséget, Kertésztől is mindent el kellett volna venni.

Watson nyíltam elnézést kért, Kertész csak maszatolt. Miért is?

Watson nem kért egy országban sem menekültstátuszt, ellenben Kertésszel.

Ez a különbség egy Nóbel díjas "uriember", és egy alávaló, magát tévedhetetlennek hívő politikus seggnyaló között.

RowiwClub (törölt) 2012.03.04. 19:00:12

fasiszta érzelmekkel > fasiszta vádakkal, bocs

pinabubus2 2012.03.04. 19:00:51

Mennyen kanadába, ha a kanadaiak még vevők a baromságaira.

benoke77 2012.03.04. 19:01:29

Kertész takarodj és vidd a többi haverod!:D:D:D
És örülj annak, hogy hajad szála sem görbült.

Crescendo 2012.03.04. 19:01:36

mondjuk eleg erthetetlen, hogy valaki aki a "kollektiv bunosseg" elvet vallja, ahogy ez a hivatkozott cikkbol kiderul, es ezaltal feltehetosen a kollektivizmus tamogatoja, mikent nem felel meg a mostani kozeg?
Ne sirankozzon azon, hogy egy diktator ul a hatalmon, ha o ugyanigy egy diktatort tamogatna, csak az ne ezekben a szinekben fusson...
En megertem a helyzetet. Egy diktaturaban nincsenek ertekek, csak erdekek. Es o most kiesett az tejfolosbodonbol. Egy orszagban, ahol az un. ertelmiseg kollektivista (es ebben az iro elen jar, ugy tunik), ne csodalkozzon, ha a nep is azza valik, ill. az maradt. Talan epp az o felelossege is lett volna ezert tenni valamit. A sajat foztjet ugy latszik nehez megenni, konnyebb elmenekulni.

jozicsenko 2012.03.04. 19:01:56

Kertész végtelenül undorító, nyílt náci szöveget írt

és most lelépett

nem értelek titeket: egy nácival kevesebb van itthon és sírtok utána?

avagy a posztoló gondolom nem véletlenül hagyta ki, hogy a magyar genetikailag alávaló...

Flúgatlan 2012.03.04. 19:02:03

Menjen csak!

Sok minden nem tetszik Magyarországon, de Kertész alávaló pocskondiázása nem művészi, csak sértő.

Ez a megélhetési rettegők újabb fogása, így gyártanak "bizonyítékot" a fasizmus veszélyére: fajgyűlölettel pocskondiázzák a magyarokat, amikor meg visszaszólnak, üldözést hablatyolnak és hogy nagyobbat szóljon, elmennek. A haverjaik meg nemzetközi szinten fújják tovább a nótát.

Megnézném azt az írót, aki mondjuk Franciaországban él és genetikailag visszamaradott, moslékzabálónak nevezi a franciákat, miben részesülne.... Az, hogy Kertész csak verbális támadást kapott és egy ingerült ember se törölte képen vagy köpte le nyilvános helyen, az épp azt bizonyítja, hogy mi, magyarok nem vagyunk nacionalisták. Persze, itt is van pár marha náci, de egyáltalán nem ez jellemző.

Úgyhogy Kertész húzzon a fenébe... Jobb lesz a levegő nélküle.

tölgyes 2012.03.04. 19:02:05

@sárkányfő: Igen de azért Adyban mégis ott van mindig a MÉGIS.. mint ahogy József Attilában és Radnótiban is ott van.

superfrog 2012.03.04. 19:03:31

@Ghavin: egyébként ez nem a jogvédők miatt van. ebben tökéletesen igazad van. ez simán hülyeség, ahogy az esélyegyenlőség is. hogy lenne azonos esélye a tudományos akadémia tagjának gyermeke, és egy 6 általánost végzett gyermeke közt? kb mint nekem meg Albert monacoi hercegnek

Tapogatott Kukorica 2012.03.04. 19:03:58

@szobatars: Ez igaz, de egy magat bolcsebbnek gondolo reteg elkezdhetne azt. Most akkor valakik vagy nem bolcsek, vagy nem akarjak (tudjak) elkezdeni.

Valakinek egyszer meg kell bocsatani es tovabblepni a ratartisagan, hogy vegeterjen a cirkusz. Kertesz megoldotta maganak, koszoni szepen jol van, a tobbinek meg ittmaradt a cirkusz. Csak le kene kapcsolni a lampat es tovabblepni, de az inget csak nem tudja levetni magarol nehany ember...

iko75 2012.03.04. 19:05:47

azért valamit tisztázzunk kertész ákossal kapcsolatban. neki a kádár-kor nem volt diktatúra, az nem csípte a szemét, nem emigrált. díjakat kapott, publikát, kiadták egy csomó másik diktatúrában is ( pl. Bulgária ) ma neki diktatúra van, és emigrál. de előtte mocskolódik egy kört, mert aki nem úgy gondolkodik, mint ő, az a sárban dagonyázó disznó, mert ha nem az ő cimbijei vannak hatalmon, akkor baj van. legyen a cimbi kádár, horn gyula, vagy gyurcsány. na ennyit arról, hogy mennyit érdemes adni a szavára. akkor lenne itt igazi, kemény diktatúra, ha ő, és a hozzá hasonlóan gondolkodok kerülnének hatalomra.
egy kérésem van - ne jöjjön vissza, ne üzengessen nekünk.

ghavin 2012.03.04. 19:06:11

@superfrog: Ha ennek az illetőnek fontosabb a maga, meg az iskolája jó hírneve, mint a kérdéses osztályba járó gyerekek érdekei - s nyilván az, mert az lenne a minimum, hogy jelentést tesz erről valami hatósági szervnél, aminek tuti lett volna sajtóvisszhangja - akkor sajnos azt kell hogy mondjam, nem igazi tanár. Vagy csak nem létezik.

Mesterlövész 2012.03.04. 19:07:17

Jajj, mennyi sértődős... Mint az óvodában. Na igen, az igazság fáj. Ezzel Kertész most nagyon megtalálta a gyenge pontotokat (aki nekem valami hasonló hangvételűt ír, mint az előzőekben, az magára is veszi az inget, de lehet nyugodtan támadni :) )

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.03.04. 19:07:53

@kolbászoszsömle:

B+, ez az irodalommal érvelés pont olyan gyenge, mintha Bayer orgoványizós írását József Attila "Nincsen apám" versével mentegetném, h lám, ilyen az irodalom, JA is azt mondja, embert ölne, de hát ez csak irodalom.

A "zsidózást" meg illene már definiálni tisztességgel, mert egyáltalán nem az a zsidózás, amire te használod velem szemben, mert az írás kapcsán nagyon is adekvát a személy identitásának fölvetése, hiszen keményen magyarozik.

Az irodalom attól is szép, h az adott műbe mindenki mást lát bele. Hogyan kell elvonatkoztatnom Kertész zsidóságától, ha moslékot etet a magyarral, vagyis azt, amit a disznók esznek? Véletlen? Győzz meg, h az!

Miért nem kukacokat eszik a képben a magyar, vagy miért nem szart? Miért pont moslékot?

JimBeam 2012.03.04. 19:08:58

@knausz: Stohl Buci pedig kiváló színész, mint tudjuk. Biztos őt is bírod. Ami mondjuk engem nem zavar, és nem próbállak meggyőzni az ellenkezőjéről.

sárkányfő 2012.03.04. 19:09:36

@JimBeam: nem az emberre kellene felnézned (bár megsúgom, nagyságrendekkel feletted és bármelyik átlagmagyar felett volt embreként is, ha nem így lett volna, nem írt volna olyan verseket amilyeneket), hanem a művészre.
persze úgy vélekedesz ahogy akarsz. én meg úgy vélekedem, hogy aki lenézi Adyt, az önmagát minősíti.

a kurvázásban, dohányzásban, piálásban pedig van egy közös dolog: önmagán kívül senkinek sem árt vele. ha ma Magyarország egy olyan hely lenne, ahol senki nem árt senkinek, legfeljebb önmagának, akkor egy boldog és gazdag ország lennénk.

tölgyes 2012.03.04. 19:09:54

@JimBeam: Persze Önnek lehet személyes véleménye bármiről. Mindenkinek joga van "hülyének" lenni.. Joga van Önnek tagadni a gravitációt, az anyagmegmaradást és Adyt is, de a tagadáshoz való jog illetve az amit tagad Önt minősíti.Önnek joga van fordított értékrendet vallani..
Értelmetlen Radnótit és Ady szembeáálítani. Nem ők álltak szembe egymással, hanem az Ady József Attila tagadók és Radnóti.. Vagyis Radnóti éppen úgy szembeállt Önnel, mint a korabeli csőcselékkel. Radnotiról pedig jobb ha tudja: a verseire azt írta: magyar költő.. de elkötelezett katolicizmusa mellett is többször hitet tett... amihez neki is joga volt. Atyai barátja, leki atyja és gyóngyatója Sík Sándor olvasása hasznára válna.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.03.04. 19:11:15

@iko75:

"azért valamit tisztázzunk kertész ákossal kapcsolatban. neki a kádár-kor nem volt diktatúra"

Ő a Kádár-rendszerben két kézzel tuszkolta a szájába a moslékot, kapott is díjakat érte. Ebből a rendszerből menekül, az jó volt neki. Ez mindent elmond.

héjakútmácsonya 2012.03.04. 19:12:04

@Megfigyelo:

Bakos Ferenc féle Idegen szavak és kifejezések kéziszótára:

emigrál - hazáját politikai okokból elhagyja; önkéntes száműzetésbe megy

Nos, Kertész Ákos esetében politikai okokról szó sem lehet. Legfeljebb annyiban, hogy nem tetszik neki a rendszer, pontosabban a nép demokratikus választása, azaz a kormány, s ezért elköltözik másik országba. Ám ez nem minősül emigrációnak.

Egyébként meglepő, hogy a három eddig Kanadába „emigráló” magyar ember közül (Orosz József, Mohácsi Viktória, Kertész Ákos) 2006-ban, amikor ellenzékieket vert a rendőrség, egyik sem érzett késztetést arra, hogy elhagyja az országot.

dr. Trebitsch 2012.03.04. 19:12:06

@iko75: szerinted Neked nem üzent semmit, nekünk üzent... sőt ha Te úgy gondolod, Te vagy a Magyar nemzet, akkor sem neked üzent, hanem nekünk magyaroknak...mi szeretnénk, ha a komoly írók írnának, üzennének nekünk akkor is, ha Adyval együtt sokan, amagukat Magyaroknak vallók, a pokolba kívánnak mindenkit, aki gondolkodik...

guderian 2012.03.04. 19:14:35

@Megfigyelo: Akkor nem többesszám harmadik személyben írt volna rólunk,és nem ilyeneket, ha ő is így gondolta volna.

bapcs1964 2012.03.04. 19:14:48

@navrang: de,igenis,üldözözik a szegényt,a rokkantat,a zsidót,a cigányt.ez mind színigaz,és az állampárt besegít,bíztat.

JimBeam 2012.03.04. 19:15:21

@tölgyes: Köszönöm, de míg a gravitáció tudományos tény, egy vers, vagy akár egy egész irodalmi életmű olyan dolog, ami az olvasóban egyedi érzéseket vált ki. Nem egyetemes, nem bizonyítható, nem megcáfolhatatlan. Művészet, persze. Katarzist vált ki. Csak a katarzis milyensége változik egyénenként.Nem szerencsés a fizikát a művészettel keverni, nem összehasonlítható dolgok. Kertész műveit szerettem, munkásságára felnéztem, de ezzel örökre elvágta magát nálam, és sok más embernél is.

mókáné 2012.03.04. 19:15:34

@JimBeam:

"Stohl Buci pedig kiváló színész, mint tudjuk. Biztos őt is bírod."

Ady Endrével nem keverném. De ha már színész, akkor Alföldi Róbertet hoznám fel, mint tehetséges és félreértett embert.

@tölgyes:

Örültem a verseknek följebb.:)

JimBeam 2012.03.04. 19:16:42

@kolbászoszsömle: Kössz, az már csak a hab a tortán. Azt nem értik ezek az okosok, hogy felőlem írthatott akármit, ha emberileg egy nulla volt...........

sárkányfő 2012.03.04. 19:16:47

@tölgyes: ez egy primitív, felszínes, netán a másikat szándékosan félreérteni akaró szemléletmód. ha Kertész végigmagyarozta volna az életét, akkor elhinném, hogy ő tényleg olyan, mint amilyennek most a levelén kapva kapó szélsőjobberek be akarják állítani. nem kell minden kritika mellé közvetelnül odabiggyeszteni egy "de"-t, akinek van józan esze, értve érti a másikat, az pontosan tudja hogy értette Kertész a szavait. Mint írtam is fentebb indulatból és keserűségből kitörő szavak voltak ezek, ezért értelmeszerűen túlzóak és sértőek is, bár mint művész ezt megengedheto magának, ahogy Ady és más magyarok is megengedték maguknak.

Minden emberrel előfordul az életében, hogy elküldi a fenébe, akár keresetlen szavakkal is egy szerettét. Ebbe belekapaszkodva egy emberről általános vélemény és általános, végérvényes ítéletet mondani épp olyan hiba, mint amilyen hibát követett el Kertész a levelével.

JimBeam 2012.03.04. 19:17:51

@knausz: Pedig mindkettő művész, a maga területén nem rossz, emberileg pedig nulla. Mi a probléma?

átlátó 2012.03.04. 19:18:05

Engem nem zavar az, ha Kertész Ákos kivándorol... Magyarozott egyet. És most nem nagyon érdekel, hogy ki a magyar. Hogy Kertészt nem tartom annak, ez meg az én hatásköröm. Ahogy az övé meg az volt, hogy azt írhatott, amit akart. Előre megfontoltan, előre meggondoltan.

guderian 2012.03.04. 19:18:14

@Megfigyelo:
Így néz az ki aki önkritikát gyakorol és nem gyaláz.
Felhívnám a figyelmed erre a mondatra: "Én magyarnak születtem."

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szívű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig:
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

hexa 2012.03.04. 19:20:02

A Kertész-hívőknek üzenem, hogy felmenőik genetikusan alattvalók. :) :)

sedi 2012.03.04. 19:22:24

Nem ez volt az a Kertész, aki miután elvették a díszpolgári címét, benyögte: "nem érdekel, abból nem származott hasznom". (Mármint anyagi haszna)
:D

De. Ez volt az! :)

mikethebiker 2012.03.04. 19:22:47

a legostoba nemzet ( az USA után nyilván) Canada nyilván ha ezt mind beszopja amit művelnek a cigányok meg most ez a Kertész nevű zsidó vagy ki, hogy bemondásra fizetnek mint a katonatiszt, csak így tovább....a jóléttől teljesen elhülyültek .....
.

mókáné 2012.03.04. 19:23:02

@JimBeam:

"Pedig mindkettő művész, a maga területén nem rossz, emberileg pedig nulla. Mi a probléma?"

Ady Endre költőóriás és zseni volt. Alföldi Róbert színész-rendező szintén zseni.

Mit érdekel minket az ő magánéletük?

Hertelendi 2012.03.04. 19:23:44

@dr. Trebitsch: "...hanem nekünk magyaroknak...mi szeretnénk, ha a komoly írók írnának, üzennének nekünk akkor is, ha Adyval együtt sokan, amagukat Magyaroknak vallók, a pokolba kívánnak mindenkit, aki gondolkodik."

Húú ez nagyon durva!!!! Ez a nekünk magyaroknak...:(((

Miért? A többi japán, vagy üzbég???? Ady se volt magyar? És Orbán? Ő magyar?

Hát hányok a dumádtól...ezt már meg se tudnád magyarázni:((((

2012.03.04. 19:23:44

No, éppen ideje volt már, hogy egy újabb címeres fészekbeszaró ismét ténylegesen házon kívülre rettegje magát.

Még az elején javasolni akartam, hogy valaki tiltsa ki az országból. Most már csak az állampolgárságát kell elvenni, a műveit meg összegyűjtve postán utána küldeni (postadíjat ő fizetné).

Kell néha ennyi kicsi igazság már ennek a sokat rúgdalt és köpködött országnak és népnek. Mehet utána még az összes 'művészetipari' lelki rokona, mentegetője, követője és dícsérője.

És lesznek még egy páran, akik nem fogják siratni őket.

iko75 2012.03.04. 19:24:36

@dr. Trebitsch: kispofám, én nem osztogatom a jelzőket, ki magyar, ki nem, ki a nemzet, ki nem. ehhez én kevés vagyok, de szerintem te is. kertész ákos nem Ady, ha vele takargatják is. Ady nem volt haszonélvezője valaminek, amit később elítélt. Adyt nem az zavarta, hogy nem a cimbik viszik a pénztárt, nem a cimbik osztják az észt. ha neked ilyen példakép kell, nos, lelked rajta. de közösséget ne kritizáljon, mert ahhoz ő egy senki. mert ő a sárban dagonyázva zabálta kádár moslékát.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 19:25:36

@malacz69 rezignált: Elvitatod tőle a magyarságát, mert magyarozik, majd támadod, mert nem keresztény magyar, hanem zsidrák magyar, és kifejted, hogy a zsidrák magyar, az nemcsak, hogy kevésbé magyar, mint a kereszténymagyar, de még csak egyáltalán nem is magyar.

Miközben magyarozni joga csak egy magyarnak van, tehát, aki magyarozik, az magyar.

Kulturális hátteréből meg mindenki annyit hoz, amennyit akar.
A kereszténymagyarok krisztus szenvedését írják meg, vagy a Kövér Ökörre hívatkoznak, az ősmagyarok háTURUL szeretik, a zsidrák magyarok pedig moslékoznak, ahelyett hogy kaprofágiáról beszélnének.

héjakútmácsonya 2012.03.04. 19:26:49

@nemecsek ernő áruló:

„Egyébként a genetikusan alávaló kifejezést később visszavonta, a cikk többi állításával pedig a magadfajta gyökerek sem tudnak vitatkozni - mert nem közölték felülről, hogyan kell!”

„A magyar (…) mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

A cigány (…) mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Nos, ezzel vitatkozz!

dr. Trebitsch 2012.03.04. 19:27:57

@hexa: ahhoz, hogy egy üzenet vihart kavarjon, az üzenőnek VALAKINEK kell lennie... Te csak egy nagy nulla vagy, kit érdekel, hogy mit üzensz és kinek?

pokrocz_x1 2012.03.04. 19:29:21

undorító hozzászólások...

dr. Trebitsch 2012.03.04. 19:30:38

@Hertelendi: aki akarja, értette, mire gondoltam, aki meg nem érti, azzal nem érdemes vitázni, azok maguk nem tartják magukat magyaroknak, hanem Magyaroknak, ahonnan mi ki vagyunk rekesztve...

tölgyes 2012.03.04. 19:31:30

@sárkányfő: Én ezt nem így gondolom és sajnos nincs is így, mert éppen a mégis hiányik belőle... a sorsközösség vállalása.. Ráadásul Ady, Petőfi és mások műben átkozódnak keseregnek amelyikben az elkötezettség erősebb mint az átkozódás.. és ezt bárki láthatta aki elovasta..:(

Arról nem beszélve, hogy Kertész szájából ez a genetikai utalás enyhén szólva gusztustalan..

vauvauvau 2012.03.04. 19:32:35

Az újnáci nyilas suhancokat el kellene zavarnia a magyaroknak.

Rwindx 2012.03.04. 19:32:38

"ahol a diktatúra pocsolyájában röfögve zabáljuk a moslékot"

szerzőnek: Ti zabájátok, minket hagyjatok ki belőle.

dr. Trebitsch 2012.03.04. 19:33:12

@pokrocz_x1: egyetértek, mindig elhatározom, hogy nem nézek többet kommenteket, de aztán nem állom meg. Emmigrálni kéne valahová, de ki a francnak kell egy öregember?

Rostos 2012.03.04. 19:33:40

Kártékony zsidó féreg. Elment Kanadába. Happy end. Hol itt a gond?

iko75 2012.03.04. 19:33:44

a poszt kapcsán mindenki magyarozik, zsidózik, mert a lényeget nem látják. kertészt az akasztja ki, hogy nem úgy gondolkodunk, mint ő. hogy merünk mást választani, mint ő. ez neki a világ vége. mert aki nem úgy látja a dolgokat, mint ő, az ostoba. az genetikusan alávaló. aki megszavazta ezt a kétharmadot, aki nem lép fel ellene, aki nem lázad ellene, az mind disznó. nem azért, mert magyar. nem azért, mert zsidó. mert máshogy mer gondolkodni. mert máshogy mer dönteni.

Neeel Armstrong 2012.03.04. 19:34:48

Még annyit kiegészítésül, hogy Kertész egészen jól érezte magát a bolsevista egypártrendszer idején, amikor ellenzékieket vegzált a hatalom és "ideiglenesen" hazánk földjén állomásozott egy nagyhatalom megszálló hadserege.

Akkor sem rándult össze a gyomra, amikor a gyurcsányista hatalom tüntetők szemét lövette ki, nőket rugdaltatott Budapest utcáin. Valahogy nem érezte rosszul magát, amikor a hazáját lekurvaországozó miniszterelnöktől áátvette a Kossuth-díjat.

Annak a kezéből, aki egy évvel korábban vallotta be bizalmasan pártja frakciójának, hogy hazudtak minden napszakban és elkúrták a gazdaságot.

Abban reménykedem, hogy Kertész példáját sok hasonló megélhetési rettegő követni fogja és távoztukkal normalizálódik valamelyest közhangulat Magyarországon.

superfrog 2012.03.04. 19:34:54

@Ghavin: az igazgatóig jutott. ennyi. és igen a tyúxaros állását félti. mivel még mindig sógor-komaság van mindenhol, nem tuti hogy később el tudna helyezkedni.
és ő meg a 3 kölyke bezony pénzből él. havernak meg szólok, hogy ne kefélgessen olyat aki nem létezik.
lehet nem dolgoztál ilyen környezetben, de a fejétől bűzlik a hal......

sárkányfő 2012.03.04. 19:35:21

@tölgyes: ezek szerint te soha életben, egyetlen elkeseredett, indulatos pillanatodban sem mondtál soha egyetlen egy olyan mondatot sem, ami önmagában tekintve túlzó, sértő, dühös, védhetetlen. micsoda kivételes nagyszerű ember vagy te, sose hibázol, épp ezért aztán neked van is jogod mindenkit elítélni, akinek volt egy rossz megszólalása.

Hertelendi 2012.03.04. 19:36:01

@dr. Trebitsch: Hülyegyerek...ebben az országban...93.000 négyzetkilóméteren majdnem 10 millió magyar ember él.
Függetlenül attól, hogy zsidó, vagy cigány, vagy kommunista, vagy jobbikos, vagy éppen fidesz-párti...
Ezzel a dologgal sajnos meg kell barátkoznod. Tudom nem egyszerű, de majd én segítek neked...

tölgyes 2012.03.04. 19:37:30

@JimBeam: Látja ha a dolog úgy volna ahogy gondolja akkor nem létezneegymegragadhatő és egyértelmű értékrend.. de bármily furcsa mégis van Biztosan vannak olyanok, akik tagadják Homerosz, Dante Gothe Petőfi nagyságát de azért mi valamennyien tudjuk, hogy aki ezt teszi - bár ehhez joga van - a Föld gravitációjához hasonló, vele azonos egyértelműséget tagad:)Tehát bármennyire személyes is és szubjektív egy mű átélése a mű értéke vetekszik a természettudomáűny egyértelműségvel (márha a természet és a vele foglalkozó tudomány egyértelmű volna)

tölgyes 2012.03.04. 19:39:37

@sárkányfő Látom nem érti a problémát.. Kérem a magyar szó helyébe írja be hogy cigány zsidó, arab, néger és aztán gondolkodjon el azon, hogy ezt egy író megteheti-e.(né-e)

Jaffar 2012.03.04. 19:40:24

Az elsö 20-30 kommentig jutottam......
Kertész Ákosnak messzemenökig igaza volt sajnos :(

A nagy többség lenézi öt, söt, a pokolba kívánja, pedig csak egy tükröt tartott elénk, ráadásul nem is görbét. Igaza volt mindenben, hisz cáfolat azóta sem jelent meg, amiben érvekkel tagadták volna igazságát, annál inkább jelen vannak a pipogya seggnyalók, fröcsögök, nácik, akik csak a zsidózásig jutnak el. Ha ettöl most nekik feláll, hát örüljenek, hisz eggyel kevesebb..........igen, eggyel kevesebb, csak sajnos nem a bunkóból, mert azok maradnak és tovább szaporodnak :(

finalNmbr 2012.03.04. 19:41:02

Lassan írom, a kurva anyád! (ennek a nyomorék vén gecinek és a kedves posztírónak is)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 19:41:36

@JimBeam: Hát, nem egy példakép-prototípus sem ő, sem a többi költőnk.

mókáné 2012.03.04. 19:41:37

@Neeel Armstrong:

"Abban reménykedem, hogy Kertész példáját sok hasonló megélhetési rettegő követni fogja és távoztukkal normalizálódik valamelyest közhangulat Magyarországon."

Most nagyon messze van tőlem a föld,
Mégis azt érzem, hogy magyar vagyok,
Keserű számnak ki mutatna cukrot?
Ki hinné még el, hogy élni akartok?

Jöttem, kölcsönkérjek még ezer kezet,
Mert hogy adhatnék eleget kettővel?
Két bárány volt én adó két kezem
S a farkasok elbántak mindkettővel.
Most minden kedvem holtan terül el,
Mert levegőtlen vihar a jajom:

Leszámitva az ostobaságot,
Multunkat, életünket és a gyomraink,
Ó jaj, mi igazán tiszták vagyunk,
Nyisson ajtót nekünk a reménység!

József Attila: Magyarok

2012.03.04. 19:42:47

@iko75:

Basszus, NEM én választottam, ezeket sem. Hidd el, ha volna olyan, akit válasszak(-szunk), már rég megválasztottam(-tuk) volna ...

DE hadd merjük már ezt a kertészt és hasonszőrű társait NEM választani, jó ???

superfrog 2012.03.04. 19:42:55

@sárkányfő: nem akarok belepofádzani, mert annyira nem is érdekel ez a műbalhé, de ha valaki közszereplő, akkor is mondhat oltári baromságokat, csak ne vinnyogjon már, ha azt nem 2 ember hallotta a kocsmában hanem 2 millió. ezt vállalja be és kussoljon. ha haverral pecázás közben félrészegen fingok egy ordenárét, akkor anyázás röhögés meg ilyesmi a következménye. de ha mondjuk a tv-ben mint hírolvasó fingok be, akkor ne már az operatőr legyen a hibás hogy engem parasztnak tart a fél ország. kisöreg kiírta magából amit akart, kész. más erre ugrott kész. ezt lehetett előre tudni? igen. mi gondunk ezzel? minek rinyál?

HgGina 2012.03.04. 19:46:56

Örülök, hogy elment. Eggyel kevesebb a szar, ami fölül úszott.
Remélem a Kossuth-díját és minden egyebét visszavonják.
És remélem, nem ebbe a földbe fogják elkaparni.

superfrog 2012.03.04. 19:47:43

@Jaffar: hát ne haragudj, kérdezlek mint okosabbat
tehát most akkor hogyan bizonyítsam hogy genetikailag nem vagyok selejt? a ceizel-hez kell menni? vagy ki bizonyítja? és hazánkban él pár nem kis koponya, MTA-án van pár meg ezek.akkor ők is selejtek (vagy mind szín zsidó) ? vagy hogy van ez? ez kb olyan szint mint hogy minden cigó retkes buta bűnöző. hja hogy ismerek nem ilyet? nem baj akkor is de......... okos

mókáné 2012.03.04. 19:48:26

@tölgyes:

"Köszi:::)))"

:) azért ne állítsa be magát 16- nak, mert ebben a blogban nem ismerik.

Csodálatos versek! Csodálatos költők!

Azt tudja, hogy a fiam félig zsidó? Ma vásároltam neki: nem mindegy a minőség, a szín, a forma. Borzasztóan ki tud akadni! De ételen is. Csak a minőség! Pénzben? Az utolsó garast is megfogja.

Ma kifejtette magát, hogyan jutna előre a magyar gazdaság. Kettő mondatát nem értettem. Mondom: Neked az egyetem után egyenes utad lesz a minisztériumba, aztán ott cáfoljanak meg!:)

Stabilo 2012.03.04. 19:48:44

Nem attól nagy ember valaki, mert kimeri mondani az igazságot, hanem attól, hogy bírja azt ami azzal jár.
Kertész Ákos ilyen értelemben kis ember maradt.
Egyébként kár, hogy elment, de nekem egy kicsit olyan mint Csurka volt. Jó dolgokat tett le az asztalra, de öregkorára rossz irányt vett.

Hertelendi 2012.03.04. 19:48:58

@Neeel Armstrong: Na téged se az eszedért szeretnek:)))
"Kertész egészen jól érezte magát a bolsevista egypártrendszer idején, amikor ellenzékieket vegzált a hatalom és "ideiglenesen" hazánk földjén állomásozott egy nagyhatalom megszálló hadserege."
Mint ahogy Csurka is....

"Akkor sem rándult össze a gyomra, amikor a gyurcsányista hatalom tüntetők szemét lövette ki, nőket rugdaltatott Budapest utcáin"
A békés tüntetőkét igaz? Akik autókat borogattak és gyújtottak fel, kukákat borogattak, nekimentek arendőröknek, elfoglalták a TV- székházat...ja és a rendőrök direkt a szemüket célozták...

"Annak a kezéből, aki egy évvel korábban vallotta be bizalmasan pártja frakciójának, hogy hazudtak minden napszakban és elkúrták a gazdaságot."

Itt van viszont a mi Orbán Viktorunk, aki még sosem hazudott és egyfolytában azon dolgozik, hogy az ország gazdasága rendbejöjjön...:)))

Menj már a faszomba!

sárkányfő 2012.03.04. 19:49:29

@tölgyes: te nem érted, pedig már 2x leírtam. Kertész nyilvánvalóan hibázott, de egy roszz megszólalása alapján elítélni egy embert általánosan és végérvényesen, az épp olyan hiba, mint ahogy ő ítélkezett rosszul abban az írásában.
de ha nem akarod, akkor nyilván nem is fogod megérteni...

HgGina 2012.03.04. 19:50:26

@Jaffar: miért kéne erre cáfolatot megjelentetni?
A szart hiába fújod be dezodorral, belül akkor is szar marad.

Crescendo 2012.03.04. 19:50:35

@héjakútmácsonya: "nem tetszik neki a rendszer, pontosabban a nép demokratikus választása" - azert erre van az az utos erv, hogy Hitlert is megvalasztottak, sot a szocializmus idejen is voltak szavazasok...
Ha pusztan a tobbseg, megvalasztott kepviseloi utjan torteno hatalomgyakorlasanak nincsenek akadalyai, diktaturaban elsz. Pl. az emberek tobbsege 15Mio Ft alatti ingatlannal bir. Ha indul egy part azzal, hogy a 15Mio Ft folotti ingatlanokat mind allamositjak es utana szetoszjak, megvalasztjak es betartja az igeretet, akkor az egy szabad es demokratikus orszag?
Vagy tegyuk fol ugy gondoljak, hogy 200E Ft folott keresni az eredendo bun, a mocskos gazdagsagsag fertoje es ezert elvesznek minden efolotti jovedelmet, az egy szabad es demokratikus orszag lenne?

2012.03.04. 19:51:53

Mindazoknak, akik a magyart ustorral csapkodó veretes szépirodalmon rugóznak, közlöm, hogy általatok gyakorta beidézett szellemi nagyjaink mindannak ellenére magyarnak (népükért, nemzetükért, hazájukért élőknek és halóknak) vallották magukat, hogy sokan közülük mégcsak nem is teljesen, sőt alig, vagy egyáltalán nem magyarként jöttek a világra.

Ez az, ami nektek ésszel felérhetetlen. Mert mégiscsak más az, ha anyátok szeretetből ken le nektek egy sallert, és más, ha útszéli galeritagok soroznak meg a sarkon. Ennyi erővel ugyanis kertész akár a Mars lakója is leetne.

tölgyes 2012.03.04. 19:52:20

@knausz: Nyisson nekünk ajtót a reménység.. épp ez az amit a Kertész-félék el akarnának vennigondoljon a Vas István féle Út Tamás versre..:).. De tt van a Hazában isNincs abban egy félmondat illúzió sem, de ez a fajta primitív gyűlölködés sincsen.. mert ahogy Radnóti mondja: bűnösök vagyunk mi akár a TÖBBI nép..Nem jobb nem rosszabb.. Amit Kertész leírt az a Benes-dekrétum és a fasizmus szellemét őrzi és viszi tovább.Ez vele a baj.

Jaffar 2012.03.04. 19:52:31

@superfrog:
Látod? Egy mondaton rugózol, pedig, ha érted te, hogy miröl van szó, csak nem akarod elfogadni. Az az ominózus mondat valóban sértö LEHETNE, de csak annyira, mint amikor zsidóznak valakit, vagy amikor a cigányokat ócsárolják. Érdekes módon, ha a magyart szídják, az nem tetszik a magyarnak, míg ö, szídhat mindenkit, szlovákot, románt, cigányt, zsidót..........
Tanulnunk kell a demokráciát sajnos és kell még 50-80 év ahhoz, hogy valóban szabadon élhessünk, sajnos.

cicmen (törölt) 2012.03.04. 19:53:45

milyen félelmek gyötrik

Ezt a mocskot láthatóan semmilyen!

sárkányfő 2012.03.04. 19:53:56

@superfrog:
Egy korrekt kritika engem nem zavarna, sőt én is kritzáltam Kertészt, olvass csak itt vissza. Ami azonban itt folyik, az hisztéria és boszorkányüldözés, és egy rossz levéllel az egész embert azonosítani akarják.

Megjegyzem főleg olyan csinálják ezt, akik - akár ugyanabban a kommentben, akár ugyanabban a mondatban - veszettül zsidóznak...

Hogy a képmutatást fokozzuk, főleg jobbosok hisztiznek, miközben hasonlóan védhetetlen, elképesztő mondatokat pl. Orbán Viktor is mondott, aki nem művész, nem bújhat e mögő, ő politikus, de ha ő mond vérlázítót, akkor még szavaznak is rá...
mondom, akkora itt a képmutatás, hogy az égig ér...

Regető 2012.03.04. 19:54:06

A náciknak köszönhetően egyszer már elvándorolt innen egy teljes generációnyi értelmiség, a mai nácik is keményen dolgoznak rajta, hogy egy újabb magyar generáció gazdagítsa eztán a külföldet a szülőföld helyett.

A mai Neumannok, Tellerek, Szilárdok, Kármánok, Bírók ezrével menekülnek erről a Magyarországnak nevezett vesztőhelyről, ahol az ész helyzett egyre inkább a gyűlölet lesz az úr. Legyetek rá kurva büszkék, csak aztán ne legyen nagy sírás-rívás, amikor a lenézett Románok, Szlovákok ezerrel húznak el mellettetek és csak röhögve mutogatnak rátok az ablakból.

Akinek esze van, lelép innen amíg nem késő...

RowiwClub (törölt) 2012.03.04. 19:54:56

@sárkányfő: Te hülye fasz. Szerinted az hány pillanat, mikor elkeseredetten megírsz egy szöveget, kijavítod a stilisztikai hibákat, alszol rá egyet, elküldöd a Népszavának, egyeztetsz, hogy mikor jelenjen meg, majd még mindig elkeseredett hangulatban leviszed a kutyát sétálni?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.03.04. 19:55:05

@sárkányfő: fenét hibázott!
Pár éve volt Orbánnak egy genetikázós szövege, arra kacsintott oda.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.04. 19:55:27

Az, hogy a mindenkori hatalom az ellenszegülők megzabolázására próbálja használni az elvileg független intézményeket, teljesen megszokott dolog. Az már viszont a diktatúrák és egyre inkább Magyarország jellemzője, hogy ennek semmi sem szabhat gátat.
A bóvli Orbán kormány sose látott szégyent hozott hazánkra.

Orbán takarodj, még van egérút!

cicmen (törölt) 2012.03.04. 19:55:29

@Jaffar: Tanulnunk kell a demokráciát

Nektek!
És ne ti oktassátok!!!

pokrocz_x1 2012.03.04. 19:55:55

minden fasiszta itt van..vagytok még?

Jaffar 2012.03.04. 19:57:43

@héjakútmácsonya:
"emigrál - hazáját politikai okokból elhagyja; önkéntes száműzetésbe megy

Nos, Kertész Ákos esetében politikai okokról szó sem lehet. Legfeljebb annyiban, hogy nem tetszik neki a rendszer, pontosabban a nép demokratikus választása, azaz a kormány, s ezért elköltözik másik országba. Ám ez nem minősül emigrációnak."

Szerintem a magyarázatod és az idézeted pont üti egymást. Kertész a politika miatt ment el (qrvára mindegy, hogy melyik oldalnak szurkolt), tehát Bakos Ferenc szerint emigrált :)
Nincs igazad, bárhogy is csüröd. Nem mintha ez változtatna is valamit a dolgokon.

sárkányfő 2012.03.04. 19:57:53

@RowiwClub: a kommented alapján te egy trágár agresszív barom vagy. nem, ne válaszolj, ez az egy komment téged örökkön örökké minősít, ahogy Kertészt is a levele, és pont.

2012.03.04. 19:58:06

@Hertelendi:

No, még egy szokásos kukaborogatózó ... Hogy ezek mindig ezzel lőnek, csípőből. Égő kukáért testi nyomorítás a jogos, mint az Írásban sem ...

Nem fejtem ki külön, de közlöm, hogy felléptetésük a kormány részéről a rendőrterror foganatosításának igazolását szolgálta.

Egyébként szólj a világ többi országában momentán, de máskor is hasonlóképp, vagy még durvábban cselekedőknek is, ó, béke barátja. Akik, ha a ti mantráitokat skandálják, csak dicső forradalmárok lehetnek, nemde.

Jaffar 2012.03.04. 19:58:26

@cicmen:
Nektek? Miröl beszélsz kisköcsög?
Ha már tegezödsz.....

superfrog 2012.03.04. 19:59:14

@Crescendo: a probléma az, hogy ha megszavazza a többség akkor biza az. nem az a demokrácia lényege hogy neked az jó, sőt még csak az sem hogy ésszerű vagy indokolt lenne (nyugdíjas ingyen utazás) de azért az mszp-szdsz bandát nem hiszem hogy diktatúrának gondolod. pedig bevezette a mi gyulánk. észre kéne venni hogy nem a transzfer iránya dönti el hogy diktatúra van-e (ha adnak az jó, ha elvesznek az diktatúra?) nem sok embert izgatna a magánnyugdíj sem, ha itt abból látványos értelmes előrevivő dolgok születtek volna, nem csak eltűnt volna a sülyesztőben

tölgyes 2012.03.04. 19:59:37

@sárkányfő: Ha egy esztergályos hibázik, akkor elviszi a kés a kezét.. ha egy író hibázik, akkor..:)Ráadásul az ott egy rossz mozdulat volt.. Ezt meg meggondolta leírta, elovasta és javította a szöveget, elküldte a szerkesztőségnek, elolvasta a korrektúrát, visszaküldte..Ez nem olyan mint amikor az ember ráüt kalapáccsal a kezére és azt mondja: az Isten b@ssza meg...ITT AZ IDŐ..Csak egy mentsége lehet Kertésznek: ELMENT AZ ESZE.Idős kori demencia... de akkor be kell vinni otthonba, hogy gyógyítsák és felügyeljenek rá... mert holnap már nem talál haza mint szegény Lendvai Ildikó édesanyja:(

Mesterlövész 2012.03.04. 20:00:15

@pokrocz_x1: Ha csak ennyien vannak, akkor nincs gond. Nem baj, a kertészi elméletet jól alátámasztják ezek az orkok is.

párnalárva 2012.03.04. 20:00:48

Kertész Ákos a firkálmányaival nyilvánvalóvá tette hogy önmaga nem más mint a kritika amit megfogalmaz. Egy genetikusan alattvaló emberi hulladék. Általánosít, elferdíti a valóságot, hazudik és mindezt öncélú, önző, aljas okokból teszi miközben művésznek próbálja beállítani magát.
Mindenki csak jól járt vele hogy emigrált.
Az utolsó kétséget is eloszlatta azzal hogy még ezt a tettét is arra használta fel hogy mégegyet köpjön 10 millió+ emberre és ok nélküli hazugságokkal lejárassa azt az országot amin egész életében élősködött.
Mostantól majd a kanadai adófizetők pénzén élősködik majd mint a cigányok és mint egy igazi kisstílü pitiáner ő is hozzájárul ahhoz hogy kanada ismét vízumkényszert vezessen be Mo. ellen.
Gratulálunk Kertész Ákos. Remek életművet vakartál össze te szerencsétlen.

nyekk 2012.03.04. 20:01:05

@pokrocz_x1: Te egy moslékzabáló vagy, aki fetreng a dagonyában. Úgyhogy húzzál vissza a disznóólba.

Remélem nem bántottalak meg vele, nagyorrú barátom.
Én is csak úgy mondom, hogy a javadat akarom. Építő jelleggel. Mint Ákos bácsi.

Mr.Insurgens 2012.03.04. 20:01:11

@dr. Trebitsch: Pedig az üzenet igen találó!
„ A titkos zsidó cionizmus feljegyzései szerint Salamon és más zsidó bölcsek már i.e.929-ben, elméletekben kidolgozták Cion békés világhódító tervét.
A történelem folyamán részleteiben tovább dolgozták a tervet olyan emberek, akik következésképpen bevoltak avatva az ügybe.
Ezek a bölcs emberek úgy döntöttek, hogy békés eszközökkel meghódítják a világot Cion számára – a Jelképes Kígyó ravaszságával, amelynek feje a zsidó közigazgatás tervébe beavatottakat jelképezte, a teste pedig a zsidó népet.
A közigazgatást mindig titokban tartották, még magától a zsidó néptől is!
Ahogy a Kígyó behatolt a nemzetek szívébe, aláásta és elnyelte ezeknek az államoknak a hatalmát.
A jövendölés szerint a Kígyó be kell, hogy fejezze munkáját, szigorúan ragaszkodva a tervhez, míg a pályát be nem zárja és a fej vissza nem tér Cionhoz.
Ez azt jelenti, hogy a kígyó bekeríti Európát és Európa megbéklyózásának segítségével bekeríti az egész világot!
Ezt úgy kell véghezvinni, hogy minden eszközzel gazdaságilag kell leigázni az országokat!
A Kígyó feje csak akkor térhet vissza Cionhoz, miután Európa összes szuverén államát tönkretették, amely azt jelenti, hogy gazdasági válságokkal és nagybani pusztítással lelkileg demoralizálják és erkölcsileg megrontják az embereket.”

Idézet: Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvei/Magyarázatok

pimpalini 2012.03.04. 20:01:49

Mivel az eredeti kertész cikket nem lehet kommentelni, hát itt fejezem ki mélységes utálatom, rosszallásom ezzel a véglénnyel szemben.
Menjen csak ki Kanadába, itthon nincs rá szükség.

De az, hogy van pofája ahhoz, hogy emigrálását üldöztetéssel magyarázza, az egyszerűen példátlan.
Hazugság, kicsinyes rágalmazás, egy sértett emberszerű képződmény undorító, hátsó szándéktól vezérelt vagdalkozása.
Remélem egyszer megkapja ezért a büntetését.

Neeel Armstrong 2012.03.04. 20:05:06

@Regető:

Te retkes libsi féreg, a magyart kis kezdővel írod, a románt és a szlovákot naggyal.

Nyilván nem a helyesírási művetltséged hiányos, hanem azokba akarsz így belerugdalni, akik megelégedésüket fejezik ki amiatt, hogy egy hivatásos rettegővel, egy szemét hazaárulóval kevesebb élősködik mostantól a nyakunkon.

Leszel szíves elhúzni innen a beled az igazi hazádba, Kánaánba. A sivatagban már tárt karokkal várnak a palesztinok, akiknek eloroztátok az ősi földjét.

Erre itt már nem lesz esélyetek, mert a magyar végre kezdi femelni a fejét és nem hagyja szó nélkül, ha egy mocsok pocskondiázza a magyarokat és Magyarorzágot.

Ha kivándorolsz, el ne felejts értesíteni, kimennék integetni, ha indul veled (veletek) a vonat.

superfrog 2012.03.04. 20:05:19

@Jaffar: tudod elárulok egy titkot: a szidónak nem tetszik ha zsidózol, a cigánynak nem tetszik ha cigányozol, a magyarnak sem tetszik ha magyarozol ilyen szövegkörnyezetben stb.stb.. és ha mint közszereplő ilyet írok, akkor utána kussoljak, mert ezt előre lehetett tudni.
ahogy azt képzeljük ha nem cigány hanem, roma (persze ha a zenekar meg dicsőség van akkor de) ha nem buzi hanem meleg, akkor sok embernek nem ugyanaz jutna egyből eszébe......

SÁRKÁNYFŐ: hát a képmutatás az jellemző ránk, azt nehéz lenne tagadni :)

héjakútmácsonya 2012.03.04. 20:06:49

@Hertelendi: „A békés tüntetőkét igaz? Akik autókat borogattak és gyújtottak fel, kukákat borogattak, nekimentek arendőröknek, elfoglalták a TV- székházat...ja és a rendőrök direkt a szemüket célozták...”

Ajánlott irodalom számodra Bodoky Tamás Túlkapások című dokumentumkönyve. Egyetlen egy kukaborogatónak, autógyújtogatónak sem lőtték ki a szemét a rendőrök, három olyan embernek viszont igen, akiknek nem tetszett a rendszer, s ennek törvényes keretek között hangot is adtak. Valamiféle rejtélyes okból kifolyólag a rendőröktől fizikai sérüléseket szinte kivétel nélkül alkotmányos alapjogaikkal, törvényes keretek között élő állampolgárok szenvedtek el, tömegesen.
S a rendőrök, azaz sokan közülük, valóban direkt fejmagasságban adtak le lövéseket, számos tévéfelvétel és fénykép bizonyítja ezt. Meg azt, hogy földön fekvő, ártalmatlanná tett emberbe az összes arra szaladó rendőr belerúg. Két ítélkező bíró is kimondta, hogy a rendőr tanúk egészen nyilvánvaló módon hamisan tanúskodtak a bíróság előtt, ezért nem lehet megállapítani, hogy a nyilvánvalóan rendőrök által elkövetett bűncselekményeket kik követték el.
S ekkor vertek véresre, törték csontját ezek a rendőrök egy ellenzéki képviselőnek, aki ellen semmiféle eljárás nem indult, vádat nem emeltek, tehát nem tudni, miféle törvényes okból alkalmaztak vele szemben fizikai erőszakot. Ja, és a rendőr elkövetők kilétét máig homály fedi. Jogállam, demokrácia, Gyurcsány módra. Az akkori kormánypárti képviselők pedig gúnyolódtak a véresre vert ellenzéki képviselőn. S akkor ezek az emberek, akik most fellármázzák a világot és fasiszta diktatúrának hazudják a köztársaságot, kussoltak, vagy ami még rosszabb, helyeselték a kormány, az állam erőszakos, brutális fellépését.

S még valami, te nem hiányolod a választ arra, hogy miképp foglalhatták el a randalírozók a magyar állami tévé székházát, miközben az épület mögötti utcában több száz jól felszerelt Rebiszes tétlenül várakozott?

2012.03.04. 20:07:05

Szóval igazolja a gartnert a sok itt tobzódó büdösnáci, mi? Hát, még ezt se olvastam vagy ezerszer, másutt ... :D Ebből is látszik, mire megy ki a folyamatos provokáció. A pofánkba vágott végtelen nácizásra. Szerintem élvezitek ezt a logikát. Még a gartner is élvezi. És erre élveztek, amióta először kitaláltátok, hogy legyen ebben a országban fasizmus, mert anélkül nem tudnátok élvezni. (Bocs a sok szóismétlésért, de ez itt stíluselem :))

Egykét 2012.03.04. 20:07:10

A kertész ákos félék miatt hányan léptek le az országból?Egész sokáig birta a "röfögő " magyarok szagát!Terelgette a kondát?Szegény öreg bácsika.Legyen mártír!A szabadelvű nácik és bolsik közös szentje.

mókáné 2012.03.04. 20:07:13

@tölgyes:

"Idős kori demencia... de akkor be kell vinni otthonba, hogy gyógyítsák és felügyeljenek rá... mert holnap már nem talál haza mint szegény Lendvai Ildikó édesanyja:( "

.. és olykor nagyon kegyetlen.

tölgyes 2012.03.04. 20:07:31

@RowiwClub: A kemény szavakat leszámítva egyetértek..Ilyen szöveg nem születik pillanatnyi indulatból.

HgGina 2012.03.04. 20:07:52

@pimpalini: ha van Isten, akkor a menedékjogát egy Izraelből elüldözött palesztín menekült bírálja el.

soproni1 2012.03.04. 20:08:59

Amikor a 80-as években ki volt írva a bécsi üzletekre, hogy "magyar Ne lopj", nem sértődtünk meg. Voltak honfitársaink, akik - mivel akkor még nem nagyon volt magántulajdon nálunk - úgy értékelték, hogy ez nem bűn. Akik nem loptunk, igyekeztünk úgy viselkedni, ahogy az osztrákok. Valószínű, akkor az osztrák boltosokban telt meg a pohár, amikor sokat loptunk. Ez a pont mindenki életében eljöhet. Amikor engem már a nyolcadik alkalmazott lopott meg, más véleményen voltam róluk, mint akit még csak 1. Mindenkinek meg van a saját valósága, és annak kritikus telítettsége.

DominoFX 2012.03.04. 20:10:44

Borzasztó módon üldözték. Nem átallották a díszpolgári státuszt megvonni tőle! De még a kitüntetéseit is képesek lettek volna visszavonni ezek a gazok.

Ugyan már! Aki ezt fasizálódásnak gondolja, annak ajánlom, nézzen meg egy dokumentumfilmet a hitleri zsidóüldözésekről. Csak hogy legyen viszonyítási alapja.

bambapacák 2012.03.04. 20:11:01

Annyi bizonyos, hogy a Makra című (akkor) igen ütős regénye után nem produkált még egy hasonlót. Mondjuk ez nem bűn, néha elég egy fontosat összehozni, hogy emlékezzünk. Az sem meglepő, ha a 70-es éveiben már nem tud összehozni igazán jót, de nem értem a megélhetési gondokat, elvileg nyugdíjas kell legyen, az koros írókat elkülönített állami pénzekből fizetik. Valszeg valamivel jobban, mint a legtöbb 80 évest. Azon lehet vitatkozni, hogy a véleménye mennyiben reveláns, van sok olyan kiterjedt szubkultúra, ahol megáll a véleménye, de ezt kiterjeszteni RÁNK, mint magyarokra időskori szenilitásból fakadó aránytévesztésnek tudható be. (Olvastam olyan riportot róla, ahol dicsérték a középiskolai versek felidézése miatt a memóriáját. Anyám 80-as éveiben óvodai dalokat is idézett, de az előző napi ebédre nem emlékezett...) Idős korban gyakori a durva, szélsőséges reakció a vélt, vagy valós támadásokra. Amolyan Turet szindróma féleség alakul ki és a mocskolódás segít oldani a feszültséget. Nem tudom mit kezdenek vele Kanadában, mi a perspektívája, a magyar nyugdíja nem sokra lesz elég. Rosszindulatom mondatja velem, hogy van néhány régi "nagy bölény" aki mehetne utána...

bucbuc 2012.03.04. 20:11:26

Biztos véletlen, hogy ez is zsidó, igaz?

A hányinger kerülget már tőlük.

Csak folytatják amit 100 éve csinálnak.

mikka 2012.03.04. 20:13:14

csak halkan jegyzem meg hogy Kertesz ur ezt benezte..Tapasztalatbol mondom hogy a vilagban szetszorodott magyarok kozt a torontoi kozosseg az egyik legkonzervativabb, jobboldali csapat. Nem fogjak a keblukre olelni..sot, ott az idosebb urak meg oda is basznak egyet a jarokeretukkel ha vegyulni probal.. Legalabb is remelem hogy nem nekem kell folrugni ezt a hazatlan ferget..

2012.03.04. 20:13:19

@soproni1:

Akkor se a magyar lopott, hanem a "magyar állampolgár", jó koma. Tudod, aki most is. Ez a mantra is kipipálva, mehetünk tovább ...

superfrog 2012.03.04. 20:13:24

@soproni1: hát itthon is az üzletekben rendes ember nem lopott.(sőt igazából sehol, de ott aztán még az sem aki hazavitt egy fogót vagy szöget a gyárból) sajnos sok enyves kezű ment ki anno. de ezzel is vigyázni kell mert vagy 20 éve olyat mondtak nekem egy magyarok által kedvelt külföldi bevásárló helyen, amit max privátban írnék meg, mert jobb a békesség.

Mózsi bá (törölt) 2012.03.04. 20:13:36

"Szégyellem magam Kertész Ákos döntése miatt egy ilyen Magyarországáért. "
Én pedig szégyellem, hogy elolvastam ezt a szélsőségesen ostoba megállapításokkal telehányt akármit.

bucbuc 2012.03.04. 20:13:58

@bambapacák: Hogy ne produkált volna fontosat:
rettegett mikor kellett, ezzel mindennél jobban szolgálta gazdái érdekeit.

Komolyan, vajon miért titok,h ogy kettős állampolgár és mégis menedékjogot kér Kanadába?
Egyáltalán a történelemnek vajon miért is kell elhallgatni a zsidó részét? Persze ez csak költői kérdés.
A zsidók és cigányok it csak szenvednek, mindenről a magyarok tehetnek.

Hertelendi 2012.03.04. 20:14:34

@héjakútmácsonya: Figyelj! Tojok az irodalomra! A Hír TV egyenesben adta! Mit akarsz még?????
Sehol a világon nem bánnak kesztyűs kézzel a a várost lángbaborító csibészekkel! Békés tüntetők? Egy fenét! Balhét akartak...megkapták!

Érdekes, az én szememet nem lőtték ki!

héjakútmácsonya 2012.03.04. 20:15:19

"Mert nálunk az írói szólásszabadság ilyen szinten van lábbal tiporva."

Mit is mondanak erre? Megvan: kettős mérce! Amikor Kertész genetikázik, "faji" alapon elemez, s kollektíven bűnösnek nevez egy népcsoportot az az ún. írói szólásszabadság, amikor pedig Bayer frecseg, az fasiszta-náci uszulás.
Egyesek szerint Jobbik párttagnak diplomát sem szabadna adni, Jobbikos országgyűlési képviselővel nem szabadna leülni vitatkozni, de a szélsőjobbéval azonos mentelitásű írónak jár mindenféle földi jó, és még mi szégyelljük magunkat, hogy miután az író úr az asztal közepére szart, fintorgunk, esetleg az anyukáját emlegetjük.

Mr. Waszabi 2012.03.04. 20:15:32

Buta mindenki a magyarokon kívül, ezt ma már mindenki tudja. AZ USA, Kanada, angolok, németek, franciák. Mi meg nemzetközi összeesküvésben megnyomorított áldozatok vagyunk, örök kárhozat alá rekesztve, immáron vagy 100 év óta. Más magyarázat nem látszik arra, hogy a világ nálunknál butább népei jobban tudják működtetni országukat, magasabb életszínvonalat, oktatást, szociális ellátást és normális közéletet, közhangulatot tudtak kialakítani maguknak. Most már a csehek, lengyelek is, hovatovább. Csak azt nem értem, hogy a sok sikeresebb nép mi a fenének törekszik, esküszik össze elpusztításunkra - hisz nincs mit elvenni innen, se olajunk, se aranyunk nincsen.
Az is szöget üt a fejembe, hogy minek fenekednek ránk ennyien, hisz azt a kevés zsákmányt oly sok felé osztva ugyan mire mennek vele? Nincs más magyarázat erre, csak hogy szimplán gonoszok.
Vagy, az is lehet, hogy mindez orbitális hazugság, amivel kedves hatalomra törtető polgártársaink basznak át. Logikusnak tűnik, hogy nekik elég jó ez a kis értéktelen szemétdomb, süllyedjen akár a béka segge alá is, ők még is csak királyként megélnek a tetején.

sárkányfő 2012.03.04. 20:15:49

@tölgyes: nem, csak te vagy olyan beképzelt, hogy azt hidd magadról, hogy egy embert véglegesen és örökre elítélhetsz egy rossz levele alapján. én pl. nem vagyok ilyen. az már a nevetségesség határát súrolja, de alulról, hogy kijelented: nem lehet indulatból level írni, hogy egy indulat és elkeseredés csak egy pillanatig tarthat.

te tökéletes ember vagy. te soha nem hibáztál. te soha nem momndtál semmi rosszat, bántót egy családtagodnak, egy szerettedenek. de tudod, nem mindeki olyan nagyszerű és hibátlan ember mint te. rajtad kívül minden ember hibázik az élete során. az elsöprő többség nem is egyszer, nem is kétszer, hanem sokszor. mivel te azonban kegyetlen vagy, és nem vagy hajlandó kiengedni az embert a hibájából, ezért a kérdés már csak az, te miért vagy ilyen kegyetlen? miért akarsz egy hibát felhasználva örökre megbélyegezni egy embert?

arról nem is szólva, hogy kertésznek abban a leveléáben volt pár rossz mondata, de aki ezeke túl tud tekinteni, az azt is látja, hogy igen sok igazság is volt abban a levélben... nagyon sok.. épp ezért is ekkora a felháborodás... mert érzékeny pontokra is rátapintott... bizony egy kritika akkor is lehet igaz, ha helyenként túlzó és egyes részei már igaztalanok...

superfrog 2012.03.04. 20:17:29

@Hertelendi: hát sajnos ez a londoni tüntetőkről nem mondható el (nem mintha ez mentesítene bárkit) ott még vízágyú se nagyon volt. egyébként meg én is felháborítónak tartom hogy miért kellett parkoló kocsikat meg padokat felgyújtani?

Lepényhal 2012.03.04. 20:18:02

@sárkányfő:
"Mint írtam is fentebb indulatból és keserűségből kitörő szavak voltak ezek, ezért értelmeszerűen túlzóak és sértőek is"
Én egyetértek ezzel. Ugyanezt megírtam a tolerancia fellegvára, "Az Új Szabad Európa" legújabb cikkének kommentlistájában.
nepszava.com/2012/03/magyarorszag/kertesz-akos-kanadaba-emigralt.html
De nem látod ott, mert kimoderálták. Sokáig oda volt írva a kommentemhez hogy elfogadásra vár (és az elfogadásra váró kommentet csak az látja, aki beírta), most meg már nincs ott. A végtelen toleranciájukba nem fért bele még az se, amit te, baloldali mondasz. Nézd csak meg ott a kommenteket, látni fogod, mi fér bele.

Tudod én egy cseppet sem kételkedem abban, hogy az olyan embereket mint például te, a jószándék vezérli. De észre kellene már venni, hogy az álszent baloldal nem egyszerűen elszenvedője a jobboldali ármánynak, hanem maga is gerjeszti a gyűlölködést.

Használtál egy olyan érvet is, hogy "a kurvázásban, dohányzásban, piálásban pedig van egy közös dolog: önmagán kívül senkinek sem árt vele".
Én meg számtalanszor le szoktam írni a végtelenül toleráns baloldaliaknak, hogy a "szegénységi bűnözés"-ről szóló vita nem csak magáról a "szegénységi bűnöző"-ről szól, hanem másokat is érint. Ugyanez igaz az iskolából kirúghatatlan agresszív gyerekekre is.
De olyankor valamiért ezek az érvek süket fülekre találnak.
Pedig a rasszizmusnak ugyanúgy oka van, mint a köztörvényes bűnözésnek, és az ilyen "toleranciával" kezelt "integráció" ugyanannyira hozzájárul, mint azoké, akik úgy tesznek, mintha nem is létezne.

tölgyes 2012.03.04. 20:19:21

@knausz: Mármint én vagyok kegyetlen??:::))Őszintén!! Van más elfogadható magyarázat??Vagy vessük fel, hogy miféle genetikus magyargyűlölet kell az ilyen szavak leírásához... amelyik a holkausztot amolyan magyar találmányként állítja be..

Amikor Spiró megírta azt a szerncsétlen magyar gyűlölő versét -amelyikben legalább a gyűlöletét egy feltételezett csoportra korlátozta - épp Vas István volt az aki felháborodottan utasította vissza... és hogy az nem csak "taktika " volt akkor értettem meg igazán amikor elolvastam ezt - korábban már idézett gyönyörű versét:

Vas István: Az új Tamás
1.
És a Tizenkettő között vala egy,
Akit Tamásnak, a Kettősnek hívtanak,
És mikor azt mondta Jézus: „Ahova én megyek,
Ott legyetek ti is – tudjátok az utat”,
Így felelt: „Hová mégy, nem tudhatjuk, Uram.
Mi módon tudhatjuk, hogy az út merre van?”
És monda Jézus a Kettősnek, a szegénynek:
„Én vagyok az út, az igazság, az élet.”

És majdan, mikor a feltámadás
Után a tanítványok újra látták,
Nem volt közöttük a szegény Tamás,
Csak hallotta a test feltámadását.
És mondták akkor neki: „Mi láttuk az Urat.”
S ő felelé: „Ha kezén a szögverte sebet
Az én szemem nem maga látja,
Ha be nem bocsátom az ujjaimat
A vérező oldalába,
Ha hozzá nem érhetek,
Ha hét sebét meg nem tapintja kezem –
én nem hiszem, én nem hiszem.

És nyolc nap múlva együtt ültek tizenketten,
És közöttük Tamás, a Kettős, a hitetlen.
És a zárt ajtón Jézus belépett
És szólt hozzájuk: „Békesség tinéktek!”
És monda Tamásnak: „Hozd ide ujjadat,
Bocsásd oldalamba, érintsd meg te magad,
A szögeknek helyét szemeddel nézheted,
Elhoztam kezemet, hozd ide kezedet,
Sóvárgó kezedet mártsd meg hét sebemben,
Légy immár hívő ne légy hitetlen.”

És szólala Tamás: „Megjelentél nekem,
Te vagy az én Uram, te az én Istenem!”

„Mivel láttál engem, hiszed, hogy én vagyok:
Akik nem látnak és hisznek, azok a boldogok” –

Felelte Jézus Tamásnak.

2.
De én, új Tamás, azt mondom, boldogok, akik látnak.

És boldog vagyok én, hogy láthatok,
És elmondhatom, hogy „Feltámadott!”
Feltámadtál, sírbatett nemzetem,
A hét sebedet látta két szemem,
És kezeden a vasszögek nyomával
Megjelentél a zárt ajtókon által.
A nyűvek között megmozdult a tested,
A sziklakövet félregördítetted,
És eljött közénk a pünkösdi lélek,
S értelme lett értelmetlen igéknek.

Mert én voltam az a Kettős, hitetlen:
Az hittem, nem vagy, csak a képzeletben,
S hitetlen ujjamat sebedbe mártva
Tudom csak, mi a test feltámadása,
És szólni nem tudok, csak dadogok:
Magyar vagyok.

És köszönöm, hogy szent sebed előtt
Életem tornya összedőlt,
S kiárad bennem boldog szégyenem,
S minden szenvedve hordott kételyem
S a szenvedélyes értelem
Érvénytelen, érvénytelen.

Halottak napja. A határon át
Özönlenek idegen katonák.
Jönnek a hódítók s a gyilkosok –
Magyar vagyok.
És nem vagyok többé Kettős, csak egy,
Bizonyosság dobbantja szívemet
S értelme lett a nem-értett igéknek:
Te vagy az út, az igazság, az élet.

Ez az amit nem értenek meg átkozódó barátaink.."És nem vagyok többé kettős csak egy.."!!!

sárkányfő 2012.03.04. 20:19:50

@sárkányfő: kiegészítem a fentit. ha nem lenne semmi igaz Kertész írásában, konkrétan fele ekkora lenne a felháborodás. vagy még kissebb.

nyilvánvalóan igaztalan vádakat senki nem vesz, senki nem venne komolyan, és pláne nem lenne ekkora hiszéria és boszorkányüldözés.

a hisztéria önmagát leplezi le.

mókáné 2012.03.04. 20:19:57

@bucbuc:

"A zsidók és cigányok it csak szenvednek, mindenről a magyarok tehetnek."

Itt kimondtál egy igazságot. A kisebbséget nem tűri ez az ország. A másságot sem tolerálja.

Nem biztos, hogy a zsidóban, cigányban, homoszexuálisban van a baj. Ezt úgy mondom, mint aki kicsit ismeri őket.

Alapvető probléma amikor: nem akarjuk megismerni pl. egy zsidó ember mentalitását. Aztán ott állunk, hogy ítélkezünk, amikor érteni jöttünk erre a Földre!

2012.03.04. 20:20:55

A szemét náci kertésznek megvan még a magyar állampolgársága? És ha igen meddig?

2012.03.04. 20:21:35

@Hertelendi:

Akkor a Londont minimum a Blitzkrieg szintjén nemrég lángba borító 'éhséglázadó' és közben véletlenül elektronikai üzleteket fosztogató afro-angolokhoz mit szólsz? Ha azok is megkapták volna azt, amit szerinted érdemel az ilyen, méghzzá ugyanúgy, válogtás nélkül, Nagy-Britannia ma blokád alatt állna, kizárva az emberi civilizációból ... :) Tényleg nézz már körül. Nem lőtték, mert nem voltál. Volt még, aki nem úgy volt ott, mégis kapott, erre varrj gombot.

pimpalini 2012.03.04. 20:22:37

A vélemény írójának (blogger):

Az egész sajnálkozásodról, meg divatrettegésedről annyit, hogy minden bizonnyal azt a szegény, idős bácsit is sajnáltad volna, aki a cigányokról, vagy netán a zsidókról nyilatkozott volna ilyen szövegkörnyezetben...
Ja, hogy azt már mégsem? Ő ellene már kikeltél volna?
Fröcsögő nyállal és hatalmas pofával fasisztáznál?
Értjük mi ezt, nem kell megmagyarázni.
Te is csak a szokásos kettős mércét hozod, ráadásul elég gyenge színvonalon.

sivatagi n. 2012.03.04. 20:24:05

@sárkányfő:

Boszorkányüldözni, rasszistázni, fasisztázni csak te meg a judeokomcsi haverjaid szoktak. Mert fáj az igazság.

párnalárva 2012.03.04. 20:25:08

sárkányfő

"Ami azonban itt folyik, az hisztéria és boszorkányüldözés, és egy rossz levéllel az egész embert azonosítani akarják."

Szerintem nagyot nem hibázik az aki egy tudatosan megírt és többször átgondolt irományt azonosít az alkotójával. Szemben azzal aki 10millió+ embert azonosít a nácizmussal és a saját beteg, paranoid, önző gondolataival.
Az a nagy probléma itt hogy akárcsak a holokauszt biznisz aranyásóí te is kettős mércével mérsz. Ők mindent megengedhetnek maguknak, de a gój az csak rabszolgához méltóan kussoljon és fizessen.
Pontosabban ők ezt tudatosan csinálják te pedig egyszerüen csak vak vagy.
Hihetetlen számomra hogy egy olyan ember kér számon (indokolatlan) bűntudatot másokon, akibe a bűntudat szikrája sem szorult. Ez a féreg még ahhoz is pitiáner volt elnézést kérjen azért a hulladékért amit összehozott és ő beszél bűntudatról? Szánalmas az egész ember.

2012.03.04. 20:25:18

Azért a kanadaiak helyében sem szívesen lennék. Ha befogadják, akkor azzal egy EU tagországról kimondják, hogy náci diktatúra. Szerintem az EU diplomáciának is lesz ehhez egy-két szava, ha nem is formálisan. Gyanús, hogy Ákos Kertész menedékjogot nem fog kapni, jó esetben maradhat, rossz esetben visszaküldik. De akkor remélem lesz annyi gerinc benne, hogy ide nem jön vissza. Persze, valószínűleg túl optimista vagyok, az elvbarátaitól minden kitelik, feltehetően tőle is...

sárkányfő 2012.03.04. 20:26:12

@Lepényhal:
szívből örülök, hogy egyetértesz velem Kertész kapcsán, és hogy szerinted engem a jószándék vezérel.
azt viszont nem értem, miből gondolod, hogy baloldali lennék, vagy hogy nem látnék hibákat bármelyik magyar politikai oldalban. és azt se írtam soha, és nem is gondoltam, hogy a "szegénységi bűnözés" csak a bűnözőkről szólna, amire te utalhatsz az egy sokkal tágabb vélemény-rendszer, aminek csak egy eleme a bűnözés hátterének, netán kényszerének felismerése, és ez nálam sos jelenti, hogy valamiféle teljes felmentést adnék, vagy hogy ne érdeklenénk az áldozatok.
a rasszizmusnak pedig valóban van oka, de ettől még baromság.

tölgyes 2012.03.04. 20:26:17

@sárkányfő: Elítélni?? Kertész az, aki elítéli magát.. de még egyszer mondom erre a rasszista gyalázkodásra nincsen mentség..Írja le Kertész, hogy tévedett.. Műben és mű értékű vallomásban jusson el oda ahová Vas István a fent idézett versében eljutott.Ide azonban el kell jutnia..

Gondolja meg, hogy mit kapna az a magyar író aki leírná nagy haragjában, hogy: "A zsidó genetikailag..." Ráadásul ez azért is butaság, mert ha szegény Ákos elmenne egy genetikai vizsgálatra nem találnának benne zsidó géneket, mert hogy olyanok nincsenek:( Szörnyű, egyszerűen szörnyű ilyen szavakat a hoplocaust árnyékában leírni.

héjakútmácsonya 2012.03.04. 20:26:48

@Hertelendi: „Tojok az irodalomra! „

Ez látszik is a hozzászólásodon. Ha nem tojnál az irodalomra, hanem olvasnád, akkor tájékozottabb volnál és talán nem írnál ökörségeket, mi több, valótlanságokat.

„Sehol a világon nem bánnak kesztyűs kézzel a a várost lángbaborító csibészekkel! Békés tüntetők? Egy fenét! Balhét akartak...megkapták!”

Még egyszer, hogy felfogd végre: 2006 őszén többségében nem a randalírozókat, hanem békés embereket, alkotmányos jogaikkal a törvényes keretek között élő ellenzéki tüntetőket, megemlékezőket, vagy csak épp az utcán munkából, munkába igyekvő embereket ért atrocitás a rendőrök részéről, akik símaszkban, azonosító nélkül, viperával és egyéb nem rendszeresített fegyverekkel tanították a népet a Gyurcsány-féle demokrácia szabályaira.

„Érdekes, az én szememet nem lőtték ki!”

Ja, Kuncze liberális képviselőnek is ezt volt a meglehetősen toleráns reakciója a rendőrök által törvénytelenül összevert állampolgárok látványára. Érdekes, de a melegfelvonuláson atrocitást elszenvedettek látva, azt hiszem, nem így reagált. Vagy igen? Nem emlékszem, hogy azt ott megpofozott Horn Gáboron gúnyolódott volna. Vagy igen? Te hogy emlékszel?

tölgyes 2012.03.04. 20:28:07

@knausz: Ne beszéljen már maga is hülyeségeket..:(A világban nincs még egy ilyen befogadó népség mint ez itt.

sárkányfő 2012.03.04. 20:30:12

@FILTOL:
nem fogom összeadogatni, annyira nem érdekel, de a cikket átfutva is soknak érzem a havi nyolcat, nem is szólva arról, hogy te "keresetet" írtál, márpedig a cikkben bőven emlegetnek költségtérítést is, ami más műfaj, például azért is, mert repkedni Brüsszelben, ott megszállni, stb. ezek valóban járnak költséggel.

i.diot (törölt) 2012.03.04. 20:31:03

@knausz: siksagi roberta mint zseni???
pfffffffffffffffffffffffffffffffff...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

majd ha lesz 3 szabad percem,akkor engedelmevel arkot rohogok Maga kore...
:DDDD

feldobta az estemet...

igazi kreten...

2012.03.04. 20:32:07

Egy ilyen idős és művelt embernek lehetne annyi élettapasztalata és esze, hogy felfogja, a szavaival megbánt sok jó érzésű tisztességes magyar embert, s egyúttal municiót ad a nácicknak. Nem tartom hülyének Kertész Ákost, hogy ezt ne tudná.
Fel kell tennem tehát a kérdést, mi lehet a valódi mozgatója írásának és mostani "menedékkésérésének", kinek használ ez a történet, és kinek árt?

hhh. 2012.03.04. 20:32:24

vicces, amikor valaki odaszarik a közös ebédlőasztalra, aztán duzzog, amikor csúnyán néznek rá.
és még csak ki sem küldték ;)

hotredchili 2012.03.04. 20:32:29

@RowiwClub: helyes irány, hm. ki mutatja? Mi a háttér? Anyám magyarországi német, 1944-ben 13 éves volt. Dél-Tolna, kis német falu lakója volt. Mesélte, hogy a( 100% német lakosú) faluban szerették Móricot, meg Ágikát, kis Hangyájuk volt, lángvörös hajuk, németül beszéltek. Egy reggel hűlt helyüket lelték-éjjel eljöttek értük és sosem tértek vissza többé: nevük ma x település emléktábláján szerepel. Anyám évekig imádkozott értük és azt mondta: nem lett volna szabad aludni azon az éjszakán.
Huszonévvel ezelőtt a kisebbségekről beszélgettünk (Magyarországon kívüliekről és magyarországiakról),egyetemista társakkal, akkor elejtettem, hogy mi németek vagyunk, ez a hazánk. Ma is emlékszem egy évfolyamtársam gyűlölettől teli hangjára: menjetek vissza a büdös Germániátokba! Most én megyek, de azóta sem láttam azt a magyart, aki a 13 éves korú anyámhoz hasonlóan imát mondott volna Ágikáért vagy Móricért, mert épp aludt, mikor amazt a halálba vitték. Lehet fröcsögni, lehet szemkilövetést felvetni, ennek mi köze ahhoz, hogy a történelmet fel kell vállalni- nem mindig a sorsverte, bűntelen nép szerepében tetszelegni és önsajnáltatni...Orbánunk köszöni, jól van, miközben a jog és közgáz keretszámait drasztikusan csökkentik, addig a porontyai jogra és közgázra járnak, a terheket kéretik másnak viselni! A jó irány tehát az, hogy szopatnak bennünket, de megmarad a bűntelen bűnhődő önkép, vezíreink pedig minden terhet mással vitetnek el, rájuk és retyerutyájukra ez nem vonatkozik? Hiteles akkor lenne a rezsim , ha (többek között) Orbán sok gyereke a természettudományokat célozná meg, BME pl. és nem a szemkilövetést szajkóznák, hanem megmutatnák, hogy kell 2X 47000ft-ból megélni , Tokajhegyalja meg bányák stb. nélkül.

2012.03.04. 20:32:31

@nemorino:

Jó esetben ez a mocsok abban a roppant kényelmetlen tudatban éli le hátralévő napjait, hogy rengeteg magyarnak nyitotta fel a szemét és mutatta meg a hazátlan zsidók illetve a balliberális "demokraták" valódi arcát.

Lepényhal 2012.03.04. 20:33:23

@knausz:
Azért ne mossuk össze a zsidókat, cigányokat és homoszexuálisokat.
1. a homoszexuálisoknak magánügye a másságuk, és ha nem akarják, nem is látszik rajtuk. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy mi az identitásuk, de nem magyar sajátosság a velük szemben megnyilvánuló ellenszenv.
2. az, hogy a korábbi "divatzsidózásból" mára komoly zsidózás lett, az nagyon súlyos politikai hiba, de nem csak a jobboldalé, hanem az antiszemitizmus elleni harcot a zászlajára tűző álszent baloldalé is.
3. a cigánysággal viszont nagyon súlyos, valóságos problémák vannak. De fontos hangsúlyozni, hogy szociológiai problémák, nem genetikaiak.

2012.03.04. 20:35:56

@knausz: Jaj már, egy Ady mellé tenni Alföldit...
Aránytévesztés. Én speciel nem azért tartom köcsögnek, mert az, hanem mert képes volt kiadni a románoknak a nemzetit Erdély elszakítását ünnepelni. Na ez ugyanaz a bunkóság, mint amit Kertész elkövetett. Szinte könyörög a pofonért ez a mentalitás, aztán ha megkapja, akkor hangosan nácizik. Lejárt lemez ez már, ismerjük nem csak az A és B, de a C oldalát is...

soproni1 2012.03.04. 20:35:59

@superfrog:

Igaz. Én ma már azt mondom, hogy az nem lop, akinek nincs rá lehetősége. Amikor rajtakaptam valamelyik kollégámat, először éjjel is gyomorgörcsöm volt, hogy mondjam meg neki. Aztán valami más indokkal kirúgtam. A sokadik esetnél, amikor rajtakaptam , voltam zsidó geci, tetves, kapzsi vállalkozó. Ez az ő valóságuk volt. Ezért nem kell nagy hangsúlyt fektetni, ha valaki bőrszínt, vallást szid, mert igazából védekezik, takargatja a saját bűneit. Volt egy sofőröm, aki sosem tartotta be a követési távolságot a teherautóval. Hiába kérleltem, de ellenőrizni nem tudtam. Pár hete belerohant az előtte lefékező autóba. Amikor felhívott, elmondta, hogy a "hülye picsa" lefékezett hirtelen. Tragikus, hogy képtelen volt azt mondani: elnézést kérek, tévedtem.

flamer 2012.03.04. 20:36:39

@zulu: Valószínűleg nem számított arra, hogy az Amerikai Népszava három olvasójából az egyik a kuruc.info sajtófigyelője.

Hertelendi 2012.03.04. 20:36:58

@héjakútmácsonya: Igazából kéne valami frappánsat írnom neked, de nem erőlködöm...

Szép álmokat!:))

Ja és puszilom a Vikit...már ha a közelébe kerülhetsz...

mókáné 2012.03.04. 20:37:25

@tölgyes:

"Szörnyű, egyszerűen szörnyű ilyen szavakat a hoplocaust árnyékában leírni."

Csak Önnek írom. Egy riportalanyom, aki már nem él, de ezeket a szavakat nekem Ő kimondta. Figyeljen, annyi idős lenne, mint Ön, ha élne, de nem élt hiába, és Ön tanulhatna tőle:

- Én személy szerint felelős vagyok a holokausztért, mert rosszra kényszeríthető, gyáva, megalkuvó vagyok, miközben jónak képzelem magam. Ha akkor és ott éltem volna, száz mentséget találok magamnak mint „jó” ember, miért nézem tétlenül az eseményeket.

- Ma módomban áll fellépni a Gonoszt erősítő folyamatok ellen. Vannak most ilyenek? Kötelességem erre figyelni. Ha vannak és ha időben fellépek ezek ellenében, jobb ember lehetek egy fokkal.

Ha Kertész Ákos egy ilyen gesztusra várt a magyar nép részéről, én akceptálom.

Lepényhal 2012.03.04. 20:38:34

@sárkányfő:
A korábbi hozzászólásaid alapján inkább baloldalinak gondoltalak, de ennek túl nagy jelentősége a mondanivaló szempontjából nincs, tehát ha nem vagy az (és nem veszed sértésnek hogy annak gondolt valaki), akkor ezen ne is ragadjunk le.

2012.03.04. 20:38:59

@flamer: Nem hiszem. Pontosan tudja, hogy olvassák, mert vadásznak azok is az ilyen hírekre. Szerintem provokáció az egész ügy, amit csak megerősít a mostani távozása.

kela-bá 2012.03.04. 20:41:37

@Gamma Leonis: Köszönöm a válaszát, csak kiváncsi voltam.
No komment, jól látja. E megjegyzéséhez,hogy :"Picit sem voltunk felkészülve az igazi piacgazdaságra." Mi nem, de mások, lehet, hogy igen ? : Cecil Rhodes örksége. Érdekes olvasni való. Vagy egy kis lelkesitő: Avatara-a magyarság szerepe 2012-ben.avi További szép estét !

sárkányfő 2012.03.04. 20:42:06

@tölgyes: a példád rossz, akkor stimmelne, ha nem egy magyar, hanem egy zsidó író írna ilyet a zsidókról. de elárulom, az hogy azsidók hogy reagálnának rá, ha egy írójuk akár védhetetlenül rosszat írna róluk, egy cseppet sem érdekel. meg van a saját értékrendem, józan eszem, nem keresek külföldi példákat.

de ha már valaki a külföldi példákra van rákattanva, akkor elárulom, vannak más -felnőtt - népek, amelyek írói kőkeményen kritizálják saját népüket. mondom kő-ke-mény-en. Elsőnek mindjárt javaslom Elfriede Jelinek osztrák írónő munkásságát tanulmányozni. a hölgy egyébként Nobel-dijas. De Thomas Bernhard sem volt piskóta.

Ja, és ha te valaha hibáztál, akkor arra, idézlek téged: "nincs mentség".
nos hibáztál valaha? vagy éppen te vagy maga a TÖKÉLETES ember, aki sosem hibázik? elegem van a rosszindulatú képmutatásodból, az erőlködésből, hogy egy hibába belekapszkodva véglegesen elítélj egy embert. a gonoszságodhoz keresel igazolást, és egy egyszeri hibát felfújsz, hogy indolkolatlanul nagyot rúghass Kertészbe.

superfrog 2012.03.04. 20:42:44

@soproni1: sajnos tudom, mert régen a volt főnököm sem értette miért háborgok a kevés fizu miatt, mikor szerinte a másik 10 nem panaszkodik. kvázi lehülyézett, mert én voltam olyan balfasz, hogy nem loptam....... ezek után mit tanítsak majd a gyerekeimnek?!

2012.03.04. 20:42:57

@Regető:

Ha ezek a mai "menekülők" akkora ászok, meg lumenek szerinted, mint a régiek, akkor visznt örülhetsz, mert ismét becsületet, és jó hírnevet szerezhetnek a hazának, mint anno azok is.

Ők ugyanis nem tolták egy percig sem a világ arcába, s nem tépték a véresen habzó szájukat azon, hogy micsoda egy rohadt országot hagytak ott.

Hanem ehelyett a munkájukkal bizonyították, hogy lett volna itt miért megbecsülni őket.

fülesboci 2012.03.04. 20:43:07

Kertész a népszavában irt cikkével kiirta magát, mehet Bartushoz. oda való
sajnálom Kanadát, egy moslékzabálóval többjük lett

Martian (törölt) 2012.03.04. 20:43:28

@ekszvájzed: "Akkor a Londont minimum a Blitzkrieg szintjén nemrég lángba borító 'éhséglázadó' és közben véletlenül elektronikai üzleteket fosztogató afro-angolokhoz mit szólsz? Ha azok is megkapták volna azt, amit szerinted érdemel az ilyen, méghzzá ugyanúgy, válogtás nélkül, Nagy-Britannia ma blokád alatt állna"

Mondjuk Margaret Thatcher nem sokat cicózott volna a sortűzzel...

virgo 2012.03.04. 20:44:10

Néha engem is zavar egy-két dolog, ami sajátságosan magyar. De aki ennyire lenézi a saját népét, a saját hazáját, az hadd menjen, nem fog hiányozni. Ja és leszarom, zsidó vagy nem.

Crescendo 2012.03.04. 20:44:57

@superfrog: "a probléma az, hogy ha megszavazza a többség akkor biza az" na ez igazan a problema... egy ideig meg ki volt irva erre az orszagra is, hogy koztarsasag (alkotmanyos), ami epp megakadalyozta volna az ilyesmit.
Ha nincs a tobbseg akaratanak, mi akadalyozza meg azt, hogy ne dontoson ugy a kozvetett hatalomgyakorlas, hogy minek itt kuzdeni mondjuk egy Gyurcsany felevel? Egyszerubb kivegezni teljesen torvenyesen, eleg csak egy ujjgyakorlat a parlamentben? Aztam utana a szocialistak, stb.?
Es ne felejtsuk azt sem, Fideszre a fizkiai szavazok kisebbsege adta le szavazatat. A torzitott szamolas miatt lett 2/3-os tobbseguk, nincs mogottuk a szamszeru tobbseg.
A fekek es ellensulyok rendszeret epp az ilyesmi elkerulesere lett volna kitalalva, de a rendszert epp most konfiguraljak at es csak a gazadas lehetosege marad, fek mar nincs. :(

fülesboci 2012.03.04. 20:44:59

@zulu: nem igy működnek ezek. már rég helye van kinn, csak kellett egy kis körités, Bartus módra

Neeel Armstrong 2012.03.04. 20:46:13

sárkányfő, knausz, Hertelendi, Mr Waszabi és a többi metélt honpolgárnak:

Egyet magyarázzatok már meg végre. Azt hogy vajon mi lehet annak az oka, hogy benneteket soha sehol nem kedveltek és kedvelnek? Hogy soha sehol nem voltatok kívánatosak?

Hallottatok már az 1938-es eviani konferenciáról? Nem?
Pótolni kellene és kisebb garral pofázni. Bennünket meg békén hagyni, hogy felépíthessük a hazánkat.

Amely persze rátok is számítana, ha nem lennétek mindennek esküdt ellenségei, ami magyar, keresztény, hagyomány, erkölcs és család.

Ez a világ letoleránsabb és legbefogadóbb országa, 1100 éves történelmünk a bizonyíték rá. Nekünk nincs hova mennüönk innen, ez az egy hazánk van.

Ti viszont nyugodtan és szabadon kivándorolhattok innen, minden értékeitekkel együtt. De hogy belülről romboljatok, azt nem fogjuk tovább engedni. Abból elég volt örökre.

vkaresz6 2012.03.04. 20:47:54

Már bocsásson meg a világ én rohadtul liberálisnak érzem magam és minden tekintetben a nacionalizmus ellentéte jellemző rám. Sem ősmegyar sem magyarkodó nem vagyok de ettől felfordul a gyomrom. Ez az ember genetikailag alábbvalónak nevez minket. Ez azt jelenti hogy a moslékban dagonyázás a magyar emberekben genetikailag determinált, javíthatatlan mindig így volt és mindíg így is lesz. Azt hiszem ez az ország már harcolt annyiszor a szabadságáért hogy ezt kikérhesse magának.

Ez az ember havonta a díjai miatt komoly összegeket kapott TŐLÜNK(a genetikailag alábbvalóktól)hogy támogathassuk áldásos művészi tevékenységét. A díjak elvétele az abszolult minimum. Én (ha már forradalmi lendületben van a kormányunk) visszafizettettem volna vele az összes pénzt amit az államtól kapott.

"http://hu.wikipedia.org/wiki/Kossuth-d%C3%ADj"

"Egyéni díjjal 1992-ben 750 ezer, 1994-ben 1,1 millió, 1996-ban 1,6 millió, 1997-ben 1,8 millió, 1998-ban 2,28 millió Ft került kifizetésre. A jutalomösszeg – megtartva az 1948 óta töretlen hagyományt –(!!!!!!) adó- és illetékmentes."(!!!!!!!!!)

2010 ben 7.45 millió évente. Ez havi 620000 adómentesen a genetikailag degradált moslékzabálóktól. Miközben mindenki picsog hogy milyen sokat keres mondjuk a jegybankelnök és még cégei is vannak méghozzá külföldön. A jegybankelnök azért keres sokat hogy nehezebb legyen korrumpálni mi meg követeljük hogy legyen kevés a fizetése és lehetőleg a cégeitől is váljon meg. Grat. Ugyanakkor születhet egy ilyen blogbejegyzés ahol megmagyarázzák hogy ennek a féregnek végeredményében még igaza is van és jogtalanul vették el a havi 620k t tőle.

Gusztustalan undorító, az ország szégyene és még hogy még szebb legyen a kép a zsidók szégyene is mert olyan időkben amikor mindenki elkezd a szélsőjobb felé tendálni és sosem látott mértékben növekszik az antiszemitizmus ez az ember úgy viselkedik mint minden sztereotípusok legroszabbika és szembe köpi azt aki eddig a kenyeret adta neki és végül hisztis kisgyerek módjára MENEKÜLTJOGOT(LOL) kér mert rápirítottak egy kicsit.

2012.03.04. 20:50:33

@sárkányfő:

Az az emlegetett Jelinek, mindjárt egy ausztriai kastélyban szodomai szinten tobzódó és vérengző magyar náci bagázst bemutató darabjával (utalás a Saló-ra?) vitte el a pálmát a szemetekben, amit persze, hogy Mo.-n is bemutattak anno. Nem is csoda, hogy így csipázod.

Csak az a "művészet" a menő nálatok, ami a magyarba, a népébe, a hitébe, a múltjába, meg a jelenébe rúg, köp és tapos. Hogy a hölgy más műveiben azt az országot is cseszteti, amelyben él, e szempontból elhanyagolható.

Jaffar 2012.03.04. 20:52:18

@Neeel Armstrong:
Te fasszopó, attól, hogy valaki nem osztja a náci nézeteidet, attól még lehet valaki magyar? Vagy akkor automatikusan zsidó lesz?

/facepalm

VT Man 2012.03.04. 20:52:24

@vkaresz6:
"A jegybankelnök azért keres sokat hogy nehezebb legyen korrumpálni mi meg követeljük hogy legyen kevés a fizetése és lehetőleg a cégeitől is váljon meg. Grat.

Aha. Érdekes módon a magyar jegybankelnök relatív, de akár abszolút is többet keres, mint a nyugatiak, pl. USA, stb.

Biztos a FED elnökét könnyű akkor korrumpálni :-)

Moan 2012.03.04. 20:52:26

A mai napig nem tudtam ki ez az író. :)
De ezek a szavai tényleg elég sok példával alátámasztható: "mindent másra hárít, (...) mindig másra mutogat, (...) röfög és zabálja a moslékot" :)
Szerintem még közönyös is, de még lehetne sorolni.

Lepényhal 2012.03.04. 20:52:34

@knausz:
"Ha Kertész Ákos egy ilyen gesztusra várt a magyar nép részéről, én akceptálom."

Én meg annak ellenére, hogy megértem mi vezetett Kertész Ákos kirohanásához, inkább azt akceptálom, hogy olvassa el Illyés Gyulától a Puszták népét, vagy ha már megtette, olvassa el újra úgy, hogy értsen is meg belőle legalább annyit, amennyit ő elvár, hogy megértsenek a nem éppen Illyés Gyuláéhpz hasonló tálalásából.
Benne van például, hogy a tehenészistállókba beosztott cselédek alig néhány év múlva meghaltak, ami szerintem szintén felfogható egyfajta holokausztnak, anélkül, hogy bagatellizálni akarnánk a zsidók tragédiáját.
De értük még csak eszébe sem jutott soha senkinek bocsánatot kérni. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy az ő tragédiájuk nem "elveszett paradicsom", mert sohasem tapasztalták meg milyen emberi körülmények között élni.

soproni1 2012.03.04. 20:53:27

@superfrog:

sajnos ez az arány. 10 lop, egy nem.Anno a régi cégünknél is ez volt,erre az volt a válaszom, hogy kiléptem és magáncéget csináltam.Ezt javaslom mindenkinek, aki nemcsak a fizetése miatt jár be dolgozni, hanem vannak életcéljai (ami nem lakás,autó ,plazma tv). Ezért igazságos a mostani válság, mert könnyebb megszabadulni a selejttől. Más kérdés, hogy lehetetlen jobbakat felvenni helyettük. Nemzeti karakter ?

superfrog 2012.03.04. 20:53:32

@Crescendo: hát tudod amit elmondasz azzal elméletben egyet tudok érteni de gyakorlatban itthon ennek eddig sem voltak nyomai. nekem nem ellensúly ha az mszmp utódpárt ellensúlya kovács elvtárs, aki már a KISZ-ben is bizonyított. mint ahogy most sem hogy az unokatesóm majd jól megvizsgálja hogy fasza gyerek vagyok-e
volt itthon bevezetve olyan rublika hogy 'egyikre sem' ?
mert én törvényileg köteleznék mindenkit a szavazásra, és lenne ilyen lehetőség. csak akkor meg ki tudna kormányozni?! egyébként youtube-on ma láttam egy videót ahogy az EU-s képviselők tömik a zsebüket a semmire havi kb 15 000 euro vagyis ott sem megy ez jobban. ugyanaz a gerinctelen tetű népség kerül felülre mindíg.....

Martian (törölt) 2012.03.04. 20:53:48

@knausz: "Én személy szerint felelős vagyok a holokausztért, mert rosszra kényszeríthető, gyáva, megalkuvó vagyok, miközben jónak képzelem magam. Ha akkor és ott éltem volna, száz mentséget találok magamnak mint „jó” ember, miért nézem tétlenül az eseményeket."

Ez így utólag hipokrata duma... többet ér vele, ha megnézi az Ötödik pecsétet.

hotredchili 2012.03.04. 20:53:53

@tölgyes: magyarországi kisebbségi vagyok. A diplomámat nem a kisebbségi mivoltomért kaptam. De- rendre megkapom, hogy: a kisebbségek többletjoga, hogy pénzt kapnak, és munkát, meg megélhetést, a magyarok (az igaziak!) rovására. Hogy menjünk vissza. Mondjuk, nekem könnyű, ahová visszazavarnak, az a mai vezető európai vezető hatalom, de miért jó ez a "befogadó" magyarságnak? A rohadt nagy befogadás abból állt, hogy ha nagyanyámmal beszéltem (aki 1945-ben 50 éves volt), hogy itt ne kvancogjunk, ez Magyarország, itt magyarul kell beszélni! A nagyanyám visszaszökött Németországból, ahová deportálták, mert neki ez a hazája. Csak németül tudott,sosem fogadták be. Én nagyon szépen beszélek magyarul és nekem is ez lenne a hazám. sosem fogadtak be.Menjek vissza a büdös Germániámba- ez volt a reakció, ha csak szóba került is, hogy vannak itt nem magyarok is. Ha ez itt befogadó nép, milyen, aki nem befogadó?