Lécci, engedjétek be Viktort a Fehér Házba!

H_A Címkék: nyílt levél Orbán Viktor Barack Obama CÖF2014.09.05. 23:33

Minekutána a Magyarországon épülő új közmunka alapú, nem liberális természetű államszervezeti renddel kapcsolatos miniszterelnöki eszmefuttatás elhangzott július derekán, egyéb sincs, mint hogy báncsák a Viktort nyakra-főre. Washington Post, The New York Times, Wall Street Journal, az amerikai diplomácia apraja-nagyja mind-mind tudatosan félremagyarázza, nem érti, és félreérti kis magyar körülményeinket. Nem csoda hát, ha betelt a Civil Összefogás Fórumának pohara is, és - hiszik, vagy nem - aggodalmaskodó nyílt levélben fordult Barack Obamához. Ha már az Egyesült Államok elnöke nem bírta haladéktalanul rendreutasítani ezeket az arcátlan médiaorgánumokat, nem maradt más hátra, mint előre.

Hogy azt mondja a cöfös nóta: (mert biztosan annyira hülyék vagyunk itt mind, hogy elfelejtettük vezérünk nem feltétlenül demokratikus, de sikeres nemzetek - Szingapúr, Kína, Oroszország, India - iránti nemes elköteleződését) a magyar nemzet és a civil társadalom egy tapodtat sem kíván eltávolodni nyugati szövetségeseitől, és velük együtt örömmel és állhatatosan kíván dolgozni a jogállamiság keretei között megvalósuló szabadság és demokrácia értékeiért. Nem, még nincs vége: 

 

Obama_Orban.jpg

„meggyőződésünk, hogy országaink vezetőinek személyes találkozása lehetne a legmegfelelőbb forma a kölcsönös bizalom és elkötelezettség megerősítésére.”

Lefordítom Csizmadiáról, Fritzről, Lomniciról: lécci, lécci, szóljatok Obamának, engedje már be ezt a szép, okos embert a Fehír Házba. Mert hiába minden, hiába nem hívták meg, ő menni akar, hát olyan nehéz ezt megérteni? Mert hiába, hogy a szingapúri demokrácia sokkal finomabb nekünk, mint az amerikai, mi örömmel és állhatatosan közeledünk, soha el nem távolodunk a nyugati szövetségesektől. (Hoppá, jut eszembe: Navracsics Tibor azt mondta éppen mostanság, hogy Magyarországnak rossz tapasztalatai vannak a Nyugat szolidaritásáról, hiszen a Nyugat 1945-ben és 1956-ban sem állt ki Magyarország mellett. Ellentmondás? Á, dehogy, haladjunk!)

De nem ez a legvadabb képtelenség ebben az abszurd levelecskében. A CÖF arra kéri a közéleti személyiségeket, szerkesztőségeket, hogy fejezzék be a szankciókkal való fenyegetőzést, és vegyék figyelembe a magyarországi civilek véleményét, azokat is, amelyek nem a balliberális oldalról származnak. Vagyis a CÖF azt kéri -  a szabadságjogok és a jogállamiság szent nevében - Ámerikától, mondja már meg ezeknek a gusztustalan lapoknak, mit vegyenek figyelembe, mire hivatkozzanak, mit szarjanak le magasról, és mi az, amit semmilyen körülmények között ne tegyenek hasábjaikra. Értjük vajon ennek a helyzetnek az abszurdumát? Kioktattuk az USA-t demokráciából, jogállamiságból úgy, hogy öt sorban háromszor köptük szembe a sajtó állítólagos (nálunk igencsak szingapúri-kínai-orosz-indiai mércével mért) szabadságát. Békemenetelő politológusék feladták a leckét.

Nem tudom eldönteni, hogy minek is tekintsem ezt a levelet: Obamának címzett nevetséges felszólításnak, vagy minden eddiginél keményebb hűségnyilatkozatnak. Bárhogyan is legyen, nem lennék annak a n-ed rangú fehérházi levélbontogató úrnak, hölgynek a helyében... Vicceltem.

cöf.jpg

Semmi nem történt. Itt egy újabb igazán nevetséges erőfitogtatás. Igaz, nem fogom soha megtudni, hogy vajon a hanyatló CNN magára ismer, és érintve érzi majd magát amint értesül a levél tartalmáról, de nem is ez a fontos. Nevezzük az akciót Orbán Viktor lesajnálásra sem érdemes Fehér Házba történő bebocsáttatási kérelmének. Egy olyan időszakban, amikor az Iszlám Állam terrortámadásai, és Putyin ukrajnai izmozása közepette Obamának a legkisebb gondja is nagyobb annál,  mint hogy egy legénykedő európai ország kormányának hivatásos, egyben majdnem hivatalos civil fegyverhordozói miként suhogtatják a kardot.

Legalább ennyire súlyos, hogy a levelet tekinthetjük nyugodtan a CÖF beismerő vallomásának is. Ezek tényleg komolyan gondolják: a jogállamiság része, és kötelező velejárója, hogy a sajtóvélemények felsőbb utasításra, úgy értem, megrendelésre készülnek. Engedjék be Viktort a Fehér Házba, majd ő elmagyarázza, hogy is van ez.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr366673749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki a kis kezecskéivel tapicskolja a pofókot 2014.09.06. 00:38:33

Azt írja a böszme Fricz Tamás, hogy:

index.hu/belfold/2014/09/05/levelet_irt_obamanak_a_cof/

"Az, hogy a szabadságjogok, és a jogállamiság mennyiben, vagy egyáltalán sérül-e Magyarországon az Orbán-kormány alatt, az lehet vita tárgya, de nem lehet szankciók kérdése..."

Szerintem meg amíg más adja a segílykét egy országnak, addig a segélyt adó olyan feltételeket támaszt, amilyet csak akar. Ha úgy tartja kedve, szankcionál. A kapó ország meg úgy táncol, ahogy az adó fütyül. Nomármost, ha az adó ország szerint sérül a kapóban a jogállamiság ÉS ezért nem adja a segílykét, akkor a kapó ország a feje tetejére állhat, akkor se kapja meg a dellát. Még ha komoly pofával mondja azt, hogy nem lehet szankciók kérdése, akkor se. De lehet. Ugyanis azt majd az adó ország dönti el, nem pedig Fricz Tamás.

Észak-Korea nevében is benne van, hogy Demokratikus, oszt valahogy mégse hisszük el. A dohánybolt nevében is benne van, hogy Nemzeti, mégis valahogy csak pártszimpatizánsok kaptak koncessziót.

Áh, nincs kedvem kioktatni Tomikát az életről, meg arról, hogy mit jelent az a szó, hogy erőviszony. Csak felbasznám magam agyilag, az meg árt a szépségemnek.

dr doktorka 2014.09.06. 10:53:47

Washingtonban nem szeretnek komcsikat meghívni.

Orbán sajnáltatja magát a honlapján közölt levél válaszban, s az az olvasó, aki nem ismeri az akkori események igazi hátterét, még meg is hatódik: „Szegény Viktor!” Ezt írja honlapján egyebek között:

„…a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is…újra átélni azt a fenyegetettséget, nem kellemes élmény.”

Ezzel szemben az a valóság, ami az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé.

Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.

A doktornő (Lévai Anikó, – a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, – a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna.

A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.

Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál.

Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak.

Kellemetlen emléke pedig csak a rendőrségnek lehet, amelyen hangosan röhögtek. Tették-vették a technikát, kukkoltak, osontak a fiatalok nyomába, jelentéseket írtak, ám valójában tudták: odafent Horváth és társai vigyáznak a megfigyeltekre, Andrea mindenről jelzést küld, hogy Anikó és Viktor jól aludhassanak és napra készen képben legyenek az országos információk tekintetében. Utazhassanak Nyugatra, kezelhessék a támogatásokat, megszervezhessék – egyebek között - az állambiztonsági rendszerváltást idegen pénzen, külföldi kiképző tisztekkel, nagy belső árulások segítségével.

Reszelő Aladár 2014.09.06. 11:07:39

@dr doktorka: Az MSZP meg utódpárt nem? A MSZMP jogutódja. De persze akik ott vannak azok már nem komcsik. Talán sosem voltak azok. Gyurcsány is egy zseniális üzletember, nem az anyós kegyeltje, és végképp nem KISZ-es privatizátor.

Egyértelmű, hogy Washingtonban nem látnak minket szívesen. Ahol a szabadságjogok legnagyobb vívmánya a Patrióta törvény, a guantanamoi tábor, az afgán és az iraki rendcsinálás.

De még ott sem fordulhat elő, hogy bankokat adóztatnának, ha pedig a FED mégis pénzt csomtatna, azt elég csak a Wall Streetre küldeni, ott majd jó lesz, az átlag polgár nem kap semmit. Csak a fegyverviselés joga maradjon meg.

Kinek milyen jogának gyakorlása sérült?

Pan Modry 2014.09.06. 11:18:12

@dr doktorka:
Az is lehet hogy a komcsik celja az volt hogy mindenkepp atmenthessek a hatalmukat, a baloldalrol erre adott volt egyreszt az MSZP, a masik oldalon viszont kellett valamit krealni, es ez lett a fidesz.

BitPork 2014.09.06. 11:30:11

@Reszelő Aladár: Miért lenne jogutód? Ne keverd össze az azt alkotó emberek múltját egy másik szervezet múltjával. Ezen az alapon Kövér is komcsi -és tényleg-, meg vagy a Fidesz fele.

A hangsúly nem azon van ebben az esetben, hogy a CÖF mit írogat, hanem hogy egyáltalán ír, egy olyan esemény kapcsán amihez semmi köze. Az ok külön vita (kabaré) tárgya.

Egy olyan miniszterelnök, aki a saját támogatói védelmére szorul, nem alkalmas egy ország érdekképviseletére. És itt nem számít hogy melyik oldal.

szabadság elvtársak! 2014.09.06. 11:33:05

Mi a tö.....k menne Orbán a fehér házba? És mi francnak kellene magyarázkodni az amiknak? Nehogy már ők legyenek a tisztesség istenei! Jobb lenne ha kussolnának. Hány helyi háború kirobbantásáért is felelősek? Majdnem mindegyikért. Annyi disznóságot lehetne felsorolni tekintetükben, hogy 20 Orbán sem ér fel vele. Volt szavazási lehetőség leváltására. Szervezni kellett volna nem sírni mint a fürdős kurva! De az ellenzék is egymást nyírja, nemhogy tennék a dolgukat. Csak mindegyik vezír szeretne lenni! Az meg nem működik. Úgyhogy ne gyere nekem hogy mit ír az amerikai sajtó, mert leszarom. Szeptember 11-l kapcsolatban mit hazudoztak össze. Erről ennyit.

ursus artos 2014.09.06. 11:40:57

A poszt nagyon gyenge Fabius utánzat.

csak egy néző 2014.09.06. 11:42:38

Azért nem kis erőfeszítésbe kerülhetett az amerikai követségen, hogy ne fossanak be a röhögéstől, amint átveszik a levelet a Csizmáskandúr elvtárstól.
Szinte látom, ahogy Obama megkérdezi az ottani Havasi Bercit, hogy "Who the fuck is Mr. Orbán??

dr doktorka 2014.09.06. 11:52:08

@Reszelő Aladár:

Szar dolog, amikor a magadfajta fidióta birkák felismerik, hogy a vezéred és a csapata a legnagyobb komcsi kegyeltek voltak.

Még talán azt is kezdi már az agyad pedzeni, hogy miért is nem akarta Orrbánya elvtárs soha elszámoltatni a komcsikat, miért is védi a saját testével a 3/3-as bünözőket. Az agyad már pedzi, csak hát a hited ezt a felismerést még elnyomja. Mert kurva szar belátni, hogy a Fidesz Orrbánya elvtárssal az MSZMP utódpártja!
Te meg csak kis hülye bebutított kellék voltál neki.

dr doktorka 2014.09.06. 11:58:09

@Pan Modry:

Végülis ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a kis Orrbányát a rendszer ténylegesen üldözi, miközben ő szabadon utazhat meg tanulhat Soros bácsi pénzén, szabadon szervezkedhet egy új szocialista társadalomért, sőt még a Nagy Imre újratemetésén is ő kapja meg a privilégiumot, hogy az ifjúságot képviselje és trendien társadalmi változásokat követeljen.

Le volt ez osztva, hogy mi volt az ára a vértelen és retorzió mentes átmenetnek. Orrbánya elvtárs meg még a mai napig is védi az akkori paktumát a komcsikkal meg 3/3-asokkal.
Persze miért is ne. Hiszen az apja is az MSZM-ből jött.

röf 2014.09.06. 11:58:23

Jók ezek az izzadtságszagú posztok Orbán kilincseléséről, a fasizmusról, a rasszizmusról, a sajtószabadságtalanságról, a színházigazgatóik újra meg nem választásáról, a haveri újságokból visszakölcsönzött ideokoskodásokról, a holorelativizálásokról.
Persze, persze.
Ábrándozzatok csak bátran.

anyadmajma 2014.09.06. 12:09:23

@dr doktorka: Nem is fogják soha belátni. A vak hit a legrosszabb, ami egy emberrel történhet. Pláne, hogy ezek legtöbbje pont ugyan olyan gerinctelen senkiháziak, mint fidesz-párttagok. Egoista barmok, ők ugyan nem tévedhetnek, ők tökéletesek. A fanatizmus meg a világ pusztítója.
Szóval amíg az ország 27%-a ilyen helyzetbe van, addig nekünk is szar lesz.
És röhögnék a sok hülyén szívesen, de nincs kedvem, mert tudom, hogy én fizetem a cehhet.

ggiza 2014.09.06. 12:11:32

Hahahaaa! Ámerika! Kapjátok be kisköcsögök! Előbb végetek lesz, mint számítotok rá. A sok magyar fikázó meg nyaljon be az amcsiknak a híg szarig! :))))))

csak egy néző 2014.09.06. 12:23:23

@röf:
röfike komám, ennek a cöfikés idióta levélnek szerinted milyen szaga van?

Rátóti Mutyikos 2014.09.06. 12:38:37

@dr doktorka: ez az egyik dolog (horvath vedelme).
a masik meg az mszmp kaderkepzo kolesza (bibo), stumpf elvtars (horvath veje) vezetesevel.

csak egy néző 2014.09.06. 12:50:00

@ggiza:
Waoooh, gizda csicska, csak nem lerohanod ámerikát? Ki az edződ, kicsi harcos?
Neked azért sokkal nagyobb az esélyed benyalni a meleg fosig, mert Viktorkád segge, csak egy nyelvnyújtásnyira van a képedtől.

zobod 2014.09.06. 12:51:23

@Aki a kis kezecskéivel tapicskolja a pofókot: Az lenne a jó, ha segély lenne, mert a segély egyoldalú adomány, és nem jár érte a segélyezett részéről cserében semmi.

colonel Tigh 2014.09.06. 13:02:55

@röf: Ha a poszt izzadtságszagú, akkor a cöfös levél mi? A sajtószabadságtalanságról meg annyit, hogy ha már a Hír Tv is aggódik, akkor mizújs van.
Magyar valóság: nol.hu/belfold/l-simon-megfenyegette-a-hirtv-t-1484347

Szamiz67 2014.09.06. 13:08:04

@Reszelő Aladár: Ha az MSZMP=MSZP=Gyurcsány azaz szellemi jogutódok (felőlem aztán...), akik egy letűnt sötét kor maradványai, akkor az MSZMP-t, a kommunista erőszakszervezeteket felügyelő, ideológiai hátteret biztosító, államokat, népeket bekebelező Szovjetunió ex KGB-os embere, Putyin mi a túró ebben a rendszerben?

civil huszár 2014.09.06. 13:10:09

Az úr bizonyára irgalmas a félkegyelműekkel, és meggyógyulnak a CÖF domináns tagjai is.

2014.09.06. 13:19:56

Az állítólag demokratikus kormányunk egyáltalán nem közpénzen kitartott civiljei felszólíják az USA elnökét, hogy regulázza meg az amerikai médiát. Lehet, hogy kishazánk vezetőiből indulnak ki, amikor a sajtószabadság fogalmát értelmezik?

Ezek után odaát biztos sokkal szebbeket fognak gondolni rólunk, mint korábban és tuti nem merik majd leírni, hogy a hatalommániás nagyvezír mekkora idiótaságokat beszél a birkái körében.

pokesz70 2014.09.06. 14:02:28

@Pan Modry: Ugye az nem zavar, hogy a fidesz a megalakulásától számítva 10 évig full liberális párt volt? Ennyit a baloldallal szembeni "másik oldalról".

bölcsbagoly 2014.09.06. 14:21:20

@dr doktorka: nemhogy Fleto de a Libás is sokkal előkelőbb helyet foglalt el a KISZ/DEMISZ hierarchiában mint Orbán! Csak hát rövid a memóriátok és megszépiti a múltat.
@pokesz70: aha, tehát Fodorék elhagyták a "full pártjukat 92-ben. Érdekes. Ugyanis akkor szakitott a fidesz a z szdsz-szel!
liberális"@Ylim: : níilván ti szartátok a demokráciát s csak ti lehetek azok, nemde?
A többi ballib hatökör kommentjéről már nem is írnék....

bölcsbagoly 2014.09.06. 14:24:32

@csak egy néző: pedig elég bűz terjeng arra fele, vagy az emlékmű ellen tiltakozókból árad?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.06. 14:32:24

Jó jel, hogy Orbánt nem hívják meg a Fehér Házba. Ez azt jelenti: igaza van bizonyos stratégiai fontosságú témákban. A Fehér Házba mindenféle szánalmas tuskókat (Tusk emberszabadású lengyel háborús uszító) és balti fasisztákat szokás mostanában meghívni. Egyébként a Tuskó is fasiszta származék, a nagyapja a német haderőben szolgált lelkesen Lengyelország náci lerohanása után, azaz hazaaáruló család ez. Most meg az unoka Washington zsoldjában áll.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.06. 14:34:03

@dr doktorka:

Nem voltak azok sosem komcsik. Lehet nem szeretni a Fideszt, semmi gond, de hülyeségeket nem kellene írni. A Fidesz volt valójában az első ellenzéki párt a rendszerváltáskor, előbb lett párt, mind az MDF és az SZDSZ.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.06. 14:35:32

@BitPork:

Az MSZP jogutód, ez ténykérdés. Hozzzáteszem: ezzel önmagában semmi baj nincs, nem ezért rossz az MSZP. Ezzel a múlttal lehetne pozitív is.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.06. 14:37:17

@dr doktorka:

Washingtonba bárkit meghívnak, aki segíti az aktuális amerikai érdekeket. Lehet komcsi, antiszemita, fasiszta, iszlámradikális, véres diktátor - tök mindegy, elég, ha segíti az éppen aktuális amerikai politikát.

pokesz70 2014.09.06. 14:50:55

@bölcsbagoly: Fodor a pártszékház gazemberség miatt hagyta ott a fideszt. Amellett, hogy a fidesz szakított az szdsz-szel, még full liberálba nyomta az 1994-1998-as ciklus feléig. Bár az, hogy 6, 8 vagy 10 évig volt liberális párt a fidesz, kevésbé releváns azügyben, hogy a fidesz, mint a baloldal ellenpólusaként kreált párt lett volna a rendszerváltáskor. Persze az is egy szép történet, hogy egy demokratikus, liberális, antikommunista pártból hogy lett mára egy nem kifejezetten (khm) demokratikus, illiberális, a kommunista múltat nem igazán maga mögött hagyó országok szövetségese, a nagy államosítás és a nonprofit állami vállalatok pártja.

csak egy néző 2014.09.06. 14:57:45

@bölcsbagoly:
"pedig elég bűz terjeng arra fele, vagy az emlékmű ellen tiltakozókból árad?"
Te baromarcú, ostoba madár, akiről ugye tudjuk, hogy "témavezetőként/opponensként/doktori bizottsági tagként" tevékenykedik, mert ugye a kommentjeiből is kiderül. A bűz nem onnan árad, hanem a szádból, amikor kinyitod.
Egyébként pedig milyen jó, hogy hozzászóltál a cöfikés idióta társaid leveléhez. Gratula.

Hannibal ante portas 2014.09.06. 15:14:27

@Aki a kis kezecskéivel tapicskolja a pofókot: tévedésben vagy. magyarország nem kap segélyt, ellenben mint az EU tagja, a társulási szerződés alapján meghatározott felzákóztatási hozzájárulásban részesül. Csakúgy, mint a többi volt szocialista EU tag is. Ez csak az egyik tévedésed, a többi meg - ahogy mondani szokták - nettó hülyeség.

Hannibal ante portas 2014.09.06. 15:21:31

@pokesz70: Fodor azért hagyta ott a Fideszt 93 - ban, többek között ungár Klárával együtt, mert nem kerültek pozicióba. Hivatalosan a Fidesz konzervatív fordulata miatt. (Tehát a Fidesz nem 96 tájékán kezde el a jobbközépre húzódást.) És éppen 93 - tól szabadult rá az elmúlt 25 év legelvetemültebb társasága, az SZDSZ Orbánra és a Fideszre -és tette padlóra a szocikkal közösen az országot. Bátran keresgélj, fogsz találni öléggé pontos adatokat.

lombozódó 2014.09.06. 15:21:33

Egy látogató legyet, ha vesz biztosan sétálhat a házban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.06. 17:23:27

Engedjék csak, biztos vicces lenne a beszélgetés. Meg annak OV féle interpretálása. :D

bölcsbagoly 2014.09.06. 17:30:03

@csak egy néző: na látod,. ismét volt egy szokásosan értelmes, hozzád méltó válaszod...

bölcsbagoly 2014.09.06. 17:32:22

@pokesz70: melyik akkori párt van a kapott székházában? Az ingatlanokat mindegyik azért kapta, mivel pénzt nem volt honnan adni nekik a fennmaradásukhoz. DE a magadféle ballib barmok csak a fidesz székházáról tudnak.

dr doktorka 2014.09.06. 18:11:21

@bölcsbagoly:

Te kis díszbirkája Orrbánya elvtársnak. Azzal a nagy birka eszededel ugye nem éred fel, hogy az MSZMP ha Kúrcsányra vagy Libásra bíztra volna az ellenzék megalapítását, akkor azt senki nem veszi be. Mert a Demiszt meg ezeket a hülyeségeket se vette be senki. Erre jött neki jól a komcsi Kövér és komcsi Orbán elvtársak izgága gyerekei, akiket kitartott díszellenzéknek a nyugatnak.

De persze az első incidens után maguk kis Orrbányáék is rájöttek, hogy a komcsi faterok és belügyes haverok, rokonok támogatása alatt azt csinálnak amit akarnak. Cak fegyverhez ne nyúljanak, s akkor azt pofáznak amit akarnak. Maga Lévai Anikó is kimondta ezt, te meg hülye szolgabirka most meg rájöhettél, hogy lóvá lettél téve az egész életedben.

Persze a magadfajtára inkább az a legjellemzőbb, hogy a komcsik közül léptél át Orrbánya bandájához, így aztán neked nem is újdonság, hogy a vezérsegg itt is csak komcsi. Még talán nyugodtabb is vagy emiatt.

dr doktorka 2014.09.06. 18:14:07

@bölcsbagoly:

A Fidesz eladta az államtól kapott székházát, majd a pénzt beleforgatták az MSZMP tag Orbán Győző bánya elprivatizálásába.
Komcsik, aki elprivatizálták maguknak az országot: hát ez pont a Fidesz.
A Kövér família is élen járt az elprivatizálásban mint minden rendes maffia komcsi család.

Hát ez a te birka családod.

csepke 2014.09.06. 18:36:10

Na de most akkor ha utáljuk az USAt akkor mi a fenének akar OV odamenni. Ha esetleg szeretnénk az USAt, és akkor sem fogadnák, az akkor is még csak egy egyoldalú szerelem lenne ahol még mindig nincs reklamálnivaló. De nem szeretnek minket, ezt vívtuk ki. Ha nem ez volt a cél akkor meg k.ra elcseszte az, akit azért fizetünk hogy az érdekeinket képviselje.

Cupropenisbubo 2014.09.06. 19:15:30

Had menjen,legalább össze szedi a kutyaszart a parkban !

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.06. 19:32:20

@Hannibal ante portas:
1992 - Nulladik Piktorod a Liberális Internacionálé alelnöke lesz ("Tehát a Fidesz nem 96 tájékán kezde el a jobbközépre húzódást. És éppen 93 - tól szabadult rá az elmúlt 25 év legelvetemültebb társasága, az SZDSZ Orbánra és a Fideszre") 2000-ig!
Igen... tényleg... olyan hihető minden szavad! Szerintem kényszerítettek rá.
Komolyan nem értem a "ki a libsibolsi" kitételt - persze, ha egy volt KISZ titkárt ezzel kombinálunk, akkor igen!

Szamiz67 2014.09.06. 20:27:17

@maxval a bircaman: És ennek milyen jelentősége van, hogy az 1989.10.23-án kihirdetett új alkotmány, az 1989. 10.30-án kihirdetett 1989. évi XXXIII. törvény után lehetett egyáltalán pártot bejegyezni és a Fidesz 5 perccel hamarabb adta be a bíróságon a bejegyzési kérelmet? Az ellenzéki történet különben sem egy pontszerű történet, hogy 89-ben ott álltak volna a startvonalon 0-ról indulva a politikai pártok. 56-al, sőt Bibóval, Kéthly-vel, Mindszenthy-vel kezdődik az ellenzék, az 50-es, 60-as, 70-es évek az emigráció ellenzéki tevékenységét jelentette főleg, kb. 1985-ig kockázatos volt itthon ellenzéki tevékenységet folytatni. Az MDF, az SZDSZ, részben a FKGP magja, holdudvara már akkor ellenzéki volt, amikor Orbán Viktor a MSZMP helyi vezetői szülői háttérrel KISZ titkárkodott, amikor színre léptek ellenzéki fiatalként, már szinte provokálni kellett egy márc.15.-i, okt.23-i verést az állampárt reidőrségétől és a levegőben volt, hogy rövidesen kapitalizmus lesz Mo-on, pl. 1987. évi 28. tvr. szerint egy jogi személy részvétele esetén már magánszemélyek és magántársaságok is részt vehettek rt.-k, kft.-k alapításában, állami jelenlét mellett. Ma már nyugodtan kijelenthető, ha Orbán Viktor idősebb 4-5 évvel, akkor az MSZMP ifjú reménységét köszönthettük volna személyét a 80-as évek második felében.

Gyorgy Nagy 2014.09.06. 21:05:09

Hàt itt tartunk!Könyörgünk hogy amerikában szobaájanak az alcsutdobozi volt KISZ titkárral.de amerika leszarja ugyan ugy mint az EU-ban nagyon sokan apàvatáncoló kettős beszédü SZOTYIZOS vidéki fiut. De mi az a CŐF?ja már tudom.Volt pártagok ( Bencsik,Széles, stb ja és anno a KISZESEG seggét NYALÓ eddás Pataki )csapata akik állitolag minden BÈKE SÉTÁN fizetnek aki rèsztvesz.

zila5 2014.09.06. 21:24:07

:DDD Már látom lelki szemeimmel a következő levelet:
"Kedves Jézuska! Kérlek hozzál a mi kedves vezetőnknek egy meghívót a Barack bácsi palotájába."

TrollSlayer 2014.09.06. 21:34:57

Orbán régóta be akar jutni a Fehér Házban, de h seggnyalói útján könyörög beengedéséért, mélységesen szánalmas.
Szép a történetben, h épp akkor sikerül ezt a szart magukból kinyomni, amikor a Keresztapa Obama körül sertepert Walseben.

Jó esetben nem lesz válasz, rosszabbik, h vmi diplomatikus semmit küldenek válasz gyanánt, rossz, mert azt jelentené, h felbontották a levelet.

Bencsik Andrást a NY Times élére élére, hej!

abload.de/img/cof_bazdmeg62pbx.jpg

hanta boy 2014.09.06. 21:38:03

Dortorkácskacskácska!

Olyan szépen leírtad:
"Persze a magadfajtára inkább az a legjellemzőbb, hogy a komcsik közül léptél át Orrbánya bandájához, így aztán neked nem is újdonság, hogy a vezérsegg itt is csak komcsi. Még talán nyugodtabb is vagy emiatt."

Légyszí' írd már le a ballibsi fajtádat mi jellemzi!
(már azon kívül, hogy mind okosak és szépek, ja, és mindig igazuk van...)

hanta boy 2014.09.06. 21:42:49

Jól van!

Visszavágunk!

Barack nem hívja meg Orbánt, Orbán meg nem hívja meg Barackot...

zobod 2014.09.06. 22:04:57

@TrollSlayer: nem olyan egyszerű ez, talán pont most van itt az ideje. Ez aligha a CÖF partizánakciója. Olvastam az ft.com-on, hogy a napokban vált véglegessé öt forgatókönyv annak felmérése kapcsán, hogy Ukrajna ki tudja-e húzni a telet energetikai szempontból. Két olyan eset van, hogy igen, mindkettőnek feltétele hogy kb. 20%-al csökkentsék a belfoldi gázfogyasztást ÉS hogy HU,PL,SK a tavaszig az ígért mértékű gázt exportáljon részükre (HU és PL a kritikusabb, az SK felől 50% teljesítése még elég lenne ezzel az egyik forgatókönyv számol is). Akármelyik feltétel bukik, akkor nem fogják kihúzni. A PL elkötelezettsége mostanában nem kérdés, őket nem kell tovább vizsgálni, bár Tusk ET elnöki posztra választása azért jelez valamit... az sem véletlen, hogy az utóbbi időben Fico csipája nagyon kinyílt, illetve talán cserében az együttműködésünkért mi, magyarok is szabhatunk egy árat, ha már egyszer ilyen helyzetbe kerültünk. Akárhogy is, az EU a napokban úgy döntött, hogy inkább mégis fogadja az újabb számlákat, és talán most a hivatalos USA közönye is változhat a fidesz felé.

$pi$ 2014.09.06. 22:59:34

Már majdnem azt hittem, hogy sikerült írni egy cikket fotosoppolt gúnyrajz nélkül. Szánalmas.

ggiza 2014.09.06. 23:15:11

@csak egy néző:

Waoooh, gizda csicska, csak nem lerohanod ámerikát? Ki az edződ, kicsi harcos?
Neked azért sokkal nagyobb az esélyed benyalni a meleg fosig, mert Viktorkád segge, csak egy nyelvnyújtásnyira van a képedtől.

Ki nem szarja le az ááámerikádat te kis szaros csicska?? :)))) Halálba szívatják, az a fekete majom csak tétlenül nézi, hogy fejezik le az embereiket. Korcs szarok lettek, az oroszok meg a kínaiak odabasznak pár atomot, azt kalap kabát..;) Viktorka meg a te képedbe szart, azért rinyálsz itt, és hogy fogsz nyüszíteni az önkormi választások után! :)))

Netuddki. 2014.09.07. 00:37:17

Ki a tököm ez a cöf, hogy a civilek nevében irkál mindenféle leveleket az USA-nak? Civilek? Röhögnöm kell! Az orbán azért találta ki őket, hogy nehogy a valódi civilek alakítsanak egy valódi civil szervezetet...

Hannibal ante portas 2014.09.07. 01:45:34

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): olvasd el légyszi mégegyszer, hogy mit írtál, aztán próbáld megérteni a saját szavaidat. Nehéz lesz.
Az Internet világában könnyű forrásokhoz jutni, pl: "Az 1994-es választásokon az MSZP megszerezte a mandátumok többségét, de felajánlotta a koalíciót a liberális Szdsznek, ami elfogadta ezt. ’93 és ’95 között Orbán Viktor vezetésével a FIDESZ konzervatív fordulatot hajtott végre, és az 1998-as választásokat már a legerősebb konzervatív pártként a kisgazdákkal koalícióra lépve nyerte meg..." (www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=22&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjABOBQ&url=http%3A%2F%2Ftortenelem.fazekas.hu%2Fuploads%2F317.doc&ei=6JgLVKiGKsLVaov5gIgM&usg=AFQjCNFESu8yxVmCLJ0lZ_jA4DT7we7bIQ), vagy: hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g. Mindehhez a Liberális Internacionálénak semmi köze nincs, de nem csodálom, hogy ezt nem érted.
Azután: nem írtam semmiféle ballibsit, valakivel összekeversz ebben a tömegben.
KISZ titkárság: Orbán középiskolás KISZ titkár volt, akárcsak te. 14 és 18 éves kora között, amikoris szinte minden középiskolás Magyarországon KISZ tag volt. (én pl. nem, de nekem könnyű volt, ugyanis abban a gimnáziumban nem volt KISZ, lévén egyházi gimnázium a 60 - as évek elején.)
Végezetül pedig, békét teremthetnél a szívedben azzal, ha egyszerűen csak nem szeretnéd Orbánt. De miért kell egyúttal gyalázni és pocskondiázni. Ő is ezt tette veled?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.09.07. 05:50:51

@Hannibal ante portas: Azért nem szeretjük Orbánt, mert hazudik, manipulál és közben szétrabolja az országot.
Bruttó adósság

2010 május 19330 milliárd
2014 július 24700 milliárd
Plusz hol a manyup? Ez már több mint a szocik teljesítménye 8 év alatt, akik építettek autópályát és adtak népnek is. Béremelés, nyugdíjemelés, 13. havi.

nettó GDP arányos adósság
2010 II. negyedév 62,4
2014 II. negyedév 76,3

index.hu/gazdasag/2014/08/22/teljesen_uj_trukk_kell_az_allamadossaghoz/

Ti meg beszopjátok hogy a fidesz mennyivel jobb.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 08:59:15

@Szamiz67:

Nem arról beszélünk ki mikor jegyzett be pártot, hanem arról, hogy ki mikor folytatott ilyen tevékenységet.

Orbán ellen csak azért beszélsz, mert később megváltoztatta ballib nézeteit. Ha maradt volna ballib, most te a legnagyobb ellenzéki hősök között sorolnád fel őt. Nem gondolod, hogy ez nevetséges?

Orbán egyébként - a saját bevallása szerint - kommunista volt gimnazista korában, antikommunista a katonai szolgálata alatt lett. De tudod mi ennek a jelentősége? Semmi.

Szintén nevetséges Orbán szüleit komcsi funkcionáriusokként beállítani. Nem voltak azok. De tudod mit? Ha azok lettek volna, az sem jelente semmit.

Szóval: nyugodtan kritizáld Orbánt (van sok negatívuma, van mit kritizálni), de ha a valós és pozitív tevékenységét vonod kétségbe, azzal csak magadat teszed nevetségessé. Ez olyan pártkatona ízű hozzáállás a valósághoz...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 09:00:37

@Szamiz67:

"Ma már nyugodtan kijelenthető, ha Orbán Viktor idősebb 4-5 évvel, akkor az MSZMP ifjú reménységét köszönthettük volna személyét a 80-as évek második felében."

Igen. Te meg ha lány lennél, akkor pornószínésznői karriert futottál volna be a 90-es években.

dr Smittpálelnökúr 2014.09.07. 09:43:56

@maxval a bircaman: bántják a szeretett vezetőd?

Jaj, jaj, szegény Viktor, bántják viktort, most mi lesz?

Tudod a szeretett vezetőd egy mocskos hazaáruló, egy nyomorult pénzéhes köztörvényes bűnöző.

Szamiz67 2014.09.07. 10:49:02

@maxval a bircaman: Emlékeim szerint ennek sok jelentősége a rendszerváltás környéki politikai tevékenységben nem volt, a pártok bejegyzésére vonatkozó törvény 1989.10.30 , 1990 tavaszán pedig már választások voltak... A Fidesz egyébként az SZDSZ-es nagyfiúk (ellenzéki múltat értve ezalatt) ifjúsági tagozatának tűnt (számomra) leginkább. Én is változom a korral, a betegségeim kapcsán, de mégis liberális (emberi jogok) konzervatívnak (gazdaság) nevezném a nézeteimet, ami nem igazán változott. Orbánnal sok problémám volt 1994-98 között is, most is van bőven, de legkevésbé az zavar, hogy megváltoztatta (a politikusoktól egyébként sokkal jobban foglalkoztat, hogy mi van/nincs a magyar társadalom fejében) a véleményét, az már inkább, hogy Orbánnak nincs véleménye, csak cinikus hatalomgyakorlása és ehhez igazodik a véleménye. Ja és 2010-ben a Fideszre szavaztam, sőt a 2/3-ot is kívánatosnak tartottam, egyrészt, hogy a szocik eltűnjenek a süllyesztőbe (sajnos megugrották a parlamenti küszöböt...) , másrészt, hogy végre ne legyen semmilyen akadálya (akartuk, de a csúnya szocik, fideszesek nem szavazták meg) a bürokratikus Magyar Állam leépítésének, az ügynök kérdés, listák, az egész anyag nyilvánosságra hozásának, hogy végre ne 50% legyen az állami újraelosztás, az egyéni felelősség és a vállalkozások versenyképessége kerüljön előtérbe. Idén az LMP-re szavaztam, hogy választási törvény szándéka (amely szövetségbe kényszerítette a kisebb un. baloldali pártokat) ellenére, ne csak három párt legyen a Parlamentben, hanem legalább még az LMP is beférjen. A szavazatom nem az LMP-nek szólt, hanem hogy több szereplő, vélemény jelenjen meg a Parlamentben. A mi családunk un. kulák család volt és az 50-es éveknek köszönhhetően a bő családban (kb. 40 fő) csak egy párttag volt (egy alföldi kistelepülés pártitkára volt) , aki benősült a családunkba a 60-as években, ez még a 80-as években is okozott némi feszültséget. Párttagnak lenni, aktív párt munkát vállalni (tisztelet a kivételeknek, akik elvből csinálták) azt jelentette a Kádár rendszerben, hogy a karriered, az érvényesülésed érdekében beállsz az 1956-ot leverő és utána is sok ezer embert a véleményéért tönkre tévő kádári gépezetbe. Orbán szülei munkahelyi párttitkárként ill. pártbizottsági munkatársként funkcionáltak, voltam munkavállaló a Kádár rendszer idején, nem kell bemutatni, hogy mit jelentett egy munkahelyi párttitkár. Az egyik velem egykorú srác 1987-ben lett vállalati (300 fős vállalat) KISZ titkár (külföldi kiküldetést remélt), akkor ez már annyira érthetetlen volt számunkra, a korosztályunknak, etikailag vállalhatatlan, hogy kiközösítettük, nem durván, de finoman leépültek a céges, barátkozós összejárások. Én még sosem érveltem, küzdöttem így, ahogy Te teszed egy politikus mellett, próbálom magam adófizető/választópolgárként definiálni, így hozzám képest minden politikus ellenzékben van, de természetesen a mindenkori kormányzattal (amely a GDP sajnos nagy részének újraelosztásáért felelős) foglalkozom elsősorban.
Orbán Viktor esetleges MSZMP tagsága azért csak kis részben fikció, Orbán maga nyilatkozta, hogy egy ilyen jó tanuló és aktív srácnak szinte természetes volt, hogy KISZ tag lett, mint ahogy az infók szerint az is, hogy gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár lett, ha nem jön a Kádár rendszer teljes szétesése a 80-as évek második felére, akkor vajon mi a természetes továbblépés egy ilyen mozgalmi ívnek?

Sosem értettem amúgy az ilyen önkéntes Orbán, Gyurcsány védelmezőket, nekem ez önfeladás, nekem még egyik politikus se volt közel ilyen mértékben sem szívügyem.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 10:55:36

@dr Smittpálelnökúr:

Nekem nincs vezetőm.

Orbán nem hazaáruló, sőt pillanatnyilag kifejezetten hazabarát külpolitikát folytat.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 10:58:42

@Szamiz67:

Na látod, én meg utoljára 2002-ben szavaztam a Fideszre. Mert nem tartom elfogadhatónak.

Kádár alatt a lkaosság 10 %-a párttag volt, azaz kb. minden HATODIK felnőtt. Jelentősége annyi volt, mint uttürőnek, KISZ-esnek, szakszervezeti tagnak lenni. Semmi. Az egy diktatúra volt, a párt nem is valódi párt volt, hanem állampárt.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 11:01:02

@Szamiz67:

S az igazságot védem. Én egyformán megvédek BÁRKIT, ha igaztalanul támadják. Megvédtem Pozsgait a ballibek támadásaitól, megvédtem Hornt a fideszes és jobbikos támadásoktól. Ugyanígy Gyurcsányt és Orbánt is megvédem, ha demagóg témadás van ellenük.

Szamiz67 2014.09.07. 11:26:34

@maxval a bircaman: Nem, egyáltalán nem, ezért is írtam meg a családi és munkahelyi vonatkozó élményeimet, az hogy Te ezt így élted meg, az egy másik dolog, de az én családi hátteremben és a környezetemben nem volt szokás az MSZMP-be lépni. Nem tudom miért próbálod jelentéktelennek feltűntetni Orbán és családja mozgalmi hátterét, sok párttag volt, de különösen vidéken, ahol a korábbi gazdálkodó (kulák) családok a XIX.század elejére nyúló, sok generációs beágyazottsággal bírtak és ahol a föld, állatok, gépek elvétele, államosítása óriási törést okozott, ott az MSZMP-t távolról figyelték az emberek és fenntartással kezelték pártba belépő embereket. Ezt nem kell megcáfolnod, lehet máshol máshogy volt, az Alföldön egy nagyközségben így ment.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.07. 11:28:35

@Szamiz67:

Munkahely kérdése volt az egész. Bizonyos területeken fel se merült a párttagság, máshol meg nagyon is.

Mindenesetre a dolognak ma semmi jelentősége. Különössen vicces, amikor a fideszesek és a ballibek egymás ex-pártagjait veszik elő, a sajátjaikról meg nem szólnak.

BitPork 2014.09.08. 11:56:47

@maxval a bircaman: Nem, nem az. Még akkor sem ha az alaptörvény szerint az. Megint hangsúlyoznom kell a tényt, hogy ha valaki mind a két pártban ott ült , az nem teszi azzá.
És ha már "tény kérdés", tudod ezt objektíven támogatni? Mert mondani mindent, lehet pl azt is hogy jól élünk :)
Az a gondom, hogy ebben az országban mindenki keveri a szezont a fazonnal.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.08. 12:10:53

@BitPork:

Az MSZMP átalakult MSZP-vé, ez ténykérdés. Azaz jogutód. Ennyi. Semmi köze ennek az alkotmányhoz.

BitPork 2014.09.08. 16:22:24

@maxval a bircaman: 1990-ben az MSZMP feloszlot...de legyen tény kérdés.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.08. 16:25:51

@BitPork:

Az MSZMP XIV. kongresszusán döntöttek az MSZP megalapításáról. Mi ez ha nem jogutódlás?

BitPork 2014.09.08. 16:26:23

@maxval a bircaman: és ha utódot keresel akkor Thürmer környékén keresd aki a mai napig felvállalja. Az MSZP 89-ben kivált az MSZMP-ből, mint új párt indult a következő évi választáson.

BitPork 2014.09.08. 16:28:38

@maxval a bircaman: Így van. De ha kicsit tovább gúglizol, azit is megtalálod hogy az MSZPbe a reform komcsik mentek át és új pártként alakult meg.
De nyugodtan gúglizgass mert lehet olyan gyöngyszemeket találni mint Kovács László, meg mikrobi interjú ahol ezt szájbarágósan leírják - és nem nem vagyok komcsi.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.08. 16:34:15

@BitPork:

Bonyolultabb volt el. Thürmerék pár hónappal később hozták csak létre újra az MSZMP-t. Nem kivált, hanem új párt.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.08. 16:36:56

@BitPork:

Emlékszem magam is az eseményekre, 22 éves voltam akkor, azaz utána se kell néznem.

Igen, a reformkomcsik és a nemzeti, nagyimreista komcsik mentek át az MSZP-be. A kádáristák és a hagyományos marxisták meg új pártot csináltak. Később a reformkomcsikból szoclibek és jobbos szocdemek lettek, a nemzeti komcsik meg elmentek a pártból, nem egyszerre, hanem hullámokban, először Pozsgay ment el.
süti beállítások módosítása