Az Egyesült Államok is báncsa a Viktort

H_A Címkék: liberalizmus bírálat Amerika Orbán Viktor EU The New York Times Wall Street Journal Washington Post2014.08.02. 12:47

Feleim, bántsák a Viktort! Ámerika bántsa a Viktort. Rendre jönnek, vagdalkoznak: Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is. És hát ugye az a baj, hogy ezek mind nem a Magyar Hírlapot és a kurucinfót összekötő tengely mentén elhelyezkedő sajtótermékek. És hát mi tagadás, hiába Bayer Zsolt bizonyítvány-magyarázó szitok áradata, ezek ott akkor sem azt értették meg a tusnádfürdői beszédből azt, amit kellett volna.

Még nem sikerült megtudnom, hogy a magyar kormány felszólította-e már Barack Obamát, hogy haladéktalanul rendelje el a fenti médiaorgánumok haladéktalanul szigorú adóvizsgálatát, így addig is, lássuk mit bírtak kiokádni magukból ezek a liberális monstrumok:

Washington Post: "Orbán bevezette a putyinizmust Magyarországon."

The New York Times: “Orbán azt hiszi, hogy semmit sem kockáztat. Az Európai Bizottság elnökének keményen kell válaszolnia. Kezdheti azzal, hogy kevesebb eu pénzt ad Magyarországnak, mint amennyit a 2014-2020-as periódusban terveztek. Felfüggesztheti Magyarország szavazati jogát az EU-ban, mert a kormány aláássa az uniós alapértékeket. Ha ezt nem teszi, akkor oda a bizottság szavahihetősége.”

Wall Street Journal: “Magyarország lassított felvételben történő átalakulása puha autoriter állammá provinciális problémának tűnhet Washington vagy Brüsszel számára Európa perifériáján, de Orbán Viktor csodálattal tekint Vlagyimir Putyinra és hozzá hasonló vágyakat dédelget.”

Most azon túlmenően, hogy innen nézve nyilván semmi baj nincs az RTL Klub összkormányzati csesztetésével, a hajléktalanok vegzálásával, a civil szervezetek pofán törlésével, az Alkotmánybíróság pofátlan megkerülésével, vagy a kisegyházak tönkretételével (a NYT helyében én azért még folytattam volna a sort) mégis jó látni, hogy a világ demokratikusabb - azaz nem Szingapúr és Kína felé evező - felén is feltűnt az, amit én a Fidesz legnagyobb bűnei közül a legnagyobbnak tartok. Konkrétan, hogy éppen 2010 után erősödött meg a Jobbik is, amelynek politikájában a Fidesz gyakrabban inkább bűnrészes volt, semmint konfrontálódott volna a cikkben nyíltan neonácinak nevezett párttal. Hogy immár a kormányzati retorikába épültek be azok a marginalizáló, kirekesztő rigmusok, amelyek mindennapi, összkomfortos gyűlölködéseink hangját határozzák meg. Nem részletezem, milliószor leírtam.

És persze tény: van annak valami diszkrét bája, hogy Orbán Viktor Erdélyben elhangzott beszéde kellett ahhoz, hogy ezek a kemény hangvételű bírálatok megszülessenek. És hatványozottan szomorú tény, hogy Orbán Viktor egyszemélyes vakmerő álmai miatt megint Magyarországon csattan az ostor. Már ha a New York Times felszólításának eleget tesz az Európai Bizottság. Rengeteg, korábban elképzelhetetlennek tartott döntés született már az elmúlt években ahhoz, hogy éppen, egy a külhoni magyarok szívélyes szeretetének, megnyugtató biztonságában elhangzott beszéd csapja ki azt a biztosítékot, amelyet itthon a bebetonozott kétharmad tanúsága szerint egy atomtámadás sem tudna kicsapni. Ami pusztán csak az utólagos legitimációja volt annak, ami itt a fejünk felett, távol Amerikától évek óta zajlik. Orbán önmegnyugtató beszéde olyanok előtt, akik minden körülmények között fejet hajtanak. Akiknek az sem tűnt volna fel, ha Kína és Oroszország között, Észak-Korea is megjelent volna a felsorolásban.

orban-kanape-4.png

Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül: a munka alapú állam. És ez karakterét tekintve nem liberális természetű. Bár elismeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik. Ezért figyel mindenki a nem feltétlenül demokratikus, de sikeres nemzetekre: Szingapúrra, Kínára, Oroszországra, Indiára, Oroszországra.(Orbán Viktor - Tusnádfürdő, 2014. július 26)

 

A visszhangból ítélve azt gondolom, hogy semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a világ egyre nagyobb fele megértette, amit mi még nem: Orbán személyes ambíciója, hogy az egyetemes történelem könyvekben vastag betűkkel, piros keretben szerepeljen a neve. Ehhez nagyokat, vadakat, megdöbbentőeket kell mondani, és cselekedni. Ahhoz, hogy a világpolitikában, és majdan a világtörténelemben nyomot hagyjon az ember, márpedig rendszereket kell lebontani, ideológiákat megkérdőjelezni. És az a baj, hogy mi, akik a tévé elől, a kényelmes fotelból kiabálunk, ugyanolyan cinkosok vagyunk ennek a beteges becsvágynak a valóra váltásában, mint azok, akik elítélnek, felháborodnak, bírálnak, de meg sem mozdulnak. Várunk, hogy majd más menjen az utcára, másnak legyen elege előbb, mint nekünk. Abból, hogy a rossz emlékű Oroszország újra a nyakunkra lépjen.

Egyelőre én is várok. Arra, hogy Obama eleget tegyen a magyar kormány felszólításának. És közben elképzelem a polgári, keresztény (Bayer elvtársat is beleértettem) reakciókat: az egész amerikai sajtót kilóra megvették a magyarellenes, idegenszívű zsidók (kiállunk Palesztináért) azért, hogy egybehangzóan bírálják szent Viktorunkat. Tulajdonképpen meg akarják szerezni pálinkakészletünket és akácültetvényeinket. Szerencsére nekünk van Ő, az igaz, magyar szívű Viktorunk, aki mindig, mindenkor fényt jelent az éjszakában, és leleplezi ezt az alja nemzetközi összeesküvést. Hiába magyarázza a hanyatló Nyugat, hogy demokrácia kell, száguldanak a nyomorultak az összeomlás fele. De itt van nekünk Oroszország, hála, legyen, és segít nekünk legyőzni a kizsákmányoló EU-t. Meg Amerikát. Meg a gonoszt.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr586567707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:18:36

@♔bаtyu♔: "Az USA-t a legtöbben egyszerűen azért utálják, mert veszélyezteti a világbékét, beavatkozik más országok belügyeibe. "
Szóval akkor mégsem a USA liberalizmusával van a baj.
A narancskommandónak nem kellene bevetés el5t 1eztetnie?

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:18:51

@Tamás Csacsicska: És te ki a faszom vagy, mert láthatóan neked vannak ostoba elméleteid.

Méresd meg magad, demokrácia van, szabad, aztán meglátjuk mi lesz. Szerintem a kopogtatókat nem gyűjtenéd össze.

igaz_ember 2014.08.03. 21:20:32

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Én meg pont ezért félek tőletek, meg attól, hogy az USA a németeket is belerántja valami hülyeségbe, ami miatt majd nekem is szívni kell. Oroszország jelen állás szerint egy ereje teljében lévő nagyhatalom és nem egy rohadt jelzés a térképen. Nem dőlt le a kolosszus, inkább feltámadt...jó lenne nem piszkálni, háromszor megszívtuk...gondolom a negyedik nem kellene.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:21:14

@igaz_ember: ...ásít... a blokk építése és méretezése igen komoly feladat. Már a neutrontranszport egyenletek kiszámolása egy adott blokkra óriási feladat. Az üzemanyag egészen más tészta. Fingod nincs róla, inkább valami hajszőkítésról szóló témát válassz, az fexik az intellektusodhoz!

Hannibal ante portas 2014.08.03. 21:21:16

@Tamás Csacsicska:

"Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz."

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:21:31

@Blogger Géza:

Az orvosommal csak utalni szerettem volna arra, hogy az érdeklődő "egyszerű" amerikaiak is követik a magyar valóságot. (Legutóbbi a baltás azeri ügyére kérdezett rá.) Egyébként nem azt írtam, hogy kambodzsai, hanem azt, hogy kambodzsai származású - a családja egy része még mindig ott él. És egyébként kiváló orvos, akihez nem könnyű appointment-et kapni.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:22:26

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Inkább te vedd be a gyógyszereidet, mert látom vizionálsz.

Gondolod, hogy mindenkinek olyan ostobának kell lennie, mint a magadfajtának?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:23:14

@igaz_ember: "Oroszország jelen állás szerint egy ereje teljében lévő nagyhatalom és nem egy rohadt jelzés a térképen."
- Oroszország bevétele a energia exportból származik.
Max nukleáris konfliktusban erős, hagyományos hadviselést nem bírna gazdaságilag.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:23:47

@Tamás Csacsicska: Hogyne, szerintem akkora itt a kirekesztés, hogy négerlázadás is lesz. Négerek Orbán ellen.

Te nem vagy komplett b+:))))

Bambano 2014.08.03. 21:23:49

@Tamás Csacsicska: a fő probléma az, hogy papíron az eu tagállamok egyenlőek (max. méretbeli különbségekből adódóan kicsit más a súlyuk), de mégis mindenki úgy képzeli el az integrálódásunkat, hogy majd ők jól megmondják, hogy mi mit akarjunk.

az nem integráció, hogy nem lehet önálló gondolatod, hanem teli torokkal nyeld le, amit ők le akarnak tolni rajta. azt rabszolgaságnak hívják, ami ellen felétek, ha jól emlékszem, már elég régen tiltakoztak egy kiadósabb hirig során (Polgárháború megvolt?)

egyébként ne várd el, hogy szeressünk egy olyan országot, ahol törvénybe van iktatva az iparszerű kémkedés. és még hosszasan sorolhatnám az usa disznóságait.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:23:56

@♔bаtyu♔: Mit vizionálok? Ja hogy vízió amit idéztem tőled? :-))

Anselmo 2014.08.03. 21:25:19

@$pi$: "A liberalizmusból az SzDSz csinált szitokszót."

ezzel sokkal nagyobb kárt okoztak, mint azzal, hogy loptak reggel-este.
de ugyanígy a "demokratából" is szitokszót kezdenek csinálni egyesek, azért is nagy kár.
ha szar emberek használnak egy szót, akkor úgy látszik, a szó maga is szaros lesz.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:26:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Írd már ide, honnan? Mellesleg szeretném, ha itt legalább akkora liberalizmus lenne mint az USA-ban. Szabad fegyverviselés és a többi.

Ettől félnek legjobban a hazai kommunistából vedlett libsik.

igaz_ember 2014.08.03. 21:27:02

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Tudod te mit beszélsz hagyományos hadviselés. Uram atyám Oroszországot még nem foglalta el senki...és nem is fogja. Majd ha a kínaiak megveszik az EU-nak szánt nyersolajat és átállnak teljesen oda...akkor meg fogsz lepődni. Egyedül a németeknek van egy csepp sütnivalója ebben a tébolydában.
A orosz hadsereg kiképzés és fegyverzet szempontjából előbb elérné a Lajtát, minthogy kettőt pislantasz, ne akarj te hagyományos háborút se vívni velük. Plusz...izé földrajzból megvan, hol van a kis országunk?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:28:16

@♔bаtyu♔: Olvasgass egy kis történelmet! A SZU az USA gazdasági segítséggel viselt hadat! Na sicc vissza az általánosba. Ma meg már nem úgy viselnek hadat mint a 2. világháborúban.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:29:03

@Anselmo: A "demokrata" már régen szitokszó. Itt egyesek már tiltakoznak is ellene. A ballibsiért már egyenesen megsértődnek. (Amit meg is értek).

Blogger Géza 2014.08.03. 21:29:18

@Tamás Csacsicska: És hát mi is jellemezné jobban a magyar hétköznapokat, mint a többéves magánzárka után kegyelemmel elengedett baltás gyilkos meg Orbán - lényegében semmi újat nem tartalmazó - beszéde. Ebből is látszik, hogy milyen torz a liberális média.

Bambano 2014.08.03. 21:29:47

@Tamás Csacsicska: oké, az elmebeteg miniszterelnökünk putyint választotta. és ez rossz. oké.
de az, hogy Merkel is tárgyal vele, kvázi hátba döfve az eu-t, az jó? az, hogy a microsoft kémkedési ügyben lefeküdt putyinnak, az jó? hogy az apple is le fog, ha jól látom a mostani történéseket, az jó? Hogy a Wolksvagen ezerrel terjeszkedik az oroszoknál, az jó? Hogy a renault megvette a ladát, az jó?

Az oroszok pfujpfuj, de mikor az amcsikat ők hordják fel az űrbe, mert a remek usákoknak nincs használható űrhajójuk, az jó...

Az, hogy a cia nato tagot akart csinálni ukrajnából, az jó, az, hogy a nato be akart vonulni a krímbe, az jó, az hogy ezért az oroszok hamarabb bevonultak, az nem jó.

tehát az, hogy mindenki ezerrel törleszkedik az oroszokhoz, az helyes, az, hogy mi be akarunk állni a fő sodrásba és mi is törleszkedni akarunk, mint az összes többi, az nem helyes.

A legfinomabb, amit erre mondhatok, hogy kettős mérce.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:30:22

@♔bаtyu♔: "Az USA-t a legtöbben egyszerűen azért utálják, mert veszélyezteti a világbékét, beavatkozik más országok belügyeibe."
- Ezt te írtad, te fasz. Erre írtad hogy vizionálok.
Mit szívtál így este? Király anyag lehet.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:31:29

@♔bаtyu♔:

Ja-ja, hacsak úgy nem...

Akkor Afganisztában nem a tálibok kezdték a cirkuszt, Szíriában is az amerikaiak fegyverezték fel Asszadot, anno Irán és Irak háborúját is az USA indította el. Éppen úgy, mint a szerb háborút is az USA provokálta ki, vagy most az ISIS térfoglalását Irakban. Esetleg szólhatnánk az Afrikában dúló öldöklésekről, a líbiai konfliktusról, vagy arról, hogy az USA exportálta a rakétákat a Hamásznak, a gázai övezetbe. Esetleg megemlíthetjük a Pakisztán-India között meg-megújuló konfliktusokat.

Megannyi eset, ami kizárólag az USA rovására írható. Ha mégsem így lenne, akkor cáfolj meg!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:31:57

@igaz_ember: Senki nem akarja Oroszországot elfoglalni, te ostoba. Ezen már túl vagyunk. Olvass utána mi az a neokolonializmus!

Liberal left wing trash 2014.08.03. 21:31:59

@Tamás Csacsicska: '(Legutóbbi a baltás azeri ügyére kérdezett rá.)'

Remélem mondtad neki hogy Azerbajdzsán és az USA szövetségesek egymással, ahogy Örményország és Oroszország is.

Vagy nem?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:32:52

@Blogger Géza:

Orbánra jellemző, meg azokra, akik ezért imádják Orbánt.

igaz_ember 2014.08.03. 21:33:27

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hmmm ha nem segíti az USA az oroszokat mi lett volna ember? Amúgy meg az USA nemcsak az oroszokat segítette:) Land lease Act megvan gondolom te nagy történész...csak most az a szitú, hogy Kína simán add neki pénzt a nyersanyagért...plusz nem a kommunisták vezetik az orosz gazdaságot. Aki meg itt elkezd nekem a hagyományos fegyverzet fenntarthatalanságáról zagyválni, az meg tudja nekem mondani, hogy az oroszok ha annyira fenntarthatalan miért vesznek orrba-szájba fegyvert az EU-ból, nem Land lease alapon. Uram atyám ez még a BME-nél is jobb.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:33:50

Na mára elég volt. Nagyon gyenge ma a narancskommandó.

Államadósság
2010 május 19330 milliárd
2014 július 24900 milliárd

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:33:55

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Elhiheted, hogy az oroszokon nem az USA segítség segített.

"Kicsit" több történelmet olvastam mint te, ez elég egyértelmű. Az oroszokat legfeljebb az olyan "okosak" támadnák meg mint te.

A NATO elismerte el, hogy védelmi téren le van maradva az oroszoktól.

♔bаtyu♔ 2014.08.03. 21:35:52

@Tamás Csacsicska: Értem. Mindegyik megtámadta az USA-t, azok pedig nyilván visszavágnak.

Szerintem ezt gondold végig.

Bambano 2014.08.03. 21:36:02

@igaz_ember: valójában az oroszok nem mennek a saját fejük után. azt csinálják ukrajnában, amit az usa csinált koszovóban. ők csak megsmittelték a módszert.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:36:18

@Bambano:

Igazad van. Oroszország bevonult - ez a valóság - a NATO pedig be akart, amit te állítasz. Majd akkor írj, ha a NATO vonult be Ukrajnába és az oroszok csak akartak.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:38:06

@igaz_ember: Uncsi vagy.
A háborúhoz gazdasági erő kell.
Fuss neki a GDP arányoknak!

hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_%28nomin%C3%A1lis%29

Az oroszok kisebb mint Brazilia, és nyolcada az USA-nak.

igaz_ember 2014.08.03. 21:38:12

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Életem, a neokolonializmust itt emlegetni az súlyos félreértése az egésznek. Egy 45 utáni kommunista propaganda fogalmat emlegetni, amelyet éppen azok használtak, akik maguk is éltek vele azt gondolom minimum jelenteni a 2 VH utáni hidegháború kialakulásával kapcsolatos történelem áttekintését, de neked ebbe felesleges belemenned. Oroszország realitás, minden más meg hókusz-pókusz

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:38:17

@Liberal left wing trash:

Itt Orbánról beszélünk, ne csúsztass. Elengedett egy aljas gyilkost, ki tudja, milyen előnyök érdekében? Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen országok között van diplomáciai kapcsolat?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.03. 21:38:26

Szerintem Viktor meg fogja kapni a jussàt érdemei szerint.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 21:40:11

@Tamás Csacsicska: 'Elengedett egy aljas gyilkost, ki tudja, milyen előnyök érdekében? Mi köze ennek ahhoz, hogy milyen országok között van diplomáciai kapcsolat?'

1. Orbán nem engedett szabadon senkit

2. Az előnyöknek vélhetően a diplomáciai kapcsolatokhoz, és nem a ki tudja milyenhez van közük...

Vagy nem? Csak gondolom ezt nem tudja az amerikai kérdező meg te sem.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:40:48

@♔bаtyu♔: Épp azt írtam hogy senki sem akar már háborúzni. De sebaj, mindig is tudtam hogy szelektíven olvasol. Orbán éppen Putyin seggét nyalja, hát neked most az a házi feladatod, hogy misztfikáld az oroszokat.
Na pá! Uncsik vagytok.

feketeesfeher 2014.08.03. 21:40:57

@Blogger Géza:
"Ez nem honlaptól lesz, az elmúlt 4 év is ennek jegyében telt."

Nem az okozott meglepetést, amit mondott, hanem az, ahogyan ezt végül durván és nyersen kimondta.

Persze, pont ennek a jegyében telt el az elmúlt négy év.
Ami a meglepi, az pusztán csak annyi, hogy most már elegendően erősnek érzi magát, hogy nyíltan a társadalom szemébe mondja.
És persze mert az a feltételezés, hogy az erő felmutatása az erő elfogadása is egyben.

Belpolitikailag ez a stratégia egészen biztosan sikeres Ezzel nincs vitám.
Választási szempontból is sikeresnek tűnik, ezzel sem lehet nagyon vitatkozni.

Az én problémám az, hogy tökéletesen bebizonyosodott, hogy zsákutca, de 14 év után is megyünk befele.

És miután a társadalmi párbeszéd gyakorlatilag megszűnt, és csak és kizárólag az intézményes állami parancsuralom működik, ezért valószinüsíthető a totális fejreállás, mert az menetrendszerűen szokott bekövetkezni.
Minden önreflexióra képtelen organizmusnak szükségszerűen bukás a vége.
Ennek is az lesz.
Nálam csak a személyes válasz a kérdés, miszerint is itt kell ellenállni, vagy el kell menni a vérbe, mert nekem is csak egy életem van, nem több. És az az egyet egy viszonylag komfortos környezetben szeretném leélni.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:41:56

@♔bаtyu♔:

Na, hol van az USA Szíriában, Líbiában, Gázában, Indiában, Pakisztánban, Afrikában, Irakban is csak volt - ma már ott sincs. Meg is látszik az eredménye. Szerbiában is csak akkor lett vége a háborúnak, amikor az USA megunta a csetepatét - az EU önállóan nem sokra ment. Azóta a Balkánon csend van, a taszáriak meg visszasírják a támaszpontot bérlő amerikaiakat. Vagy rosszul tudom?

igaz_ember 2014.08.03. 21:42:40

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Igen de tudod belőled se lesz Ceasar utóda...itt vagyunk a szomszédban és nyersanyag függők vagyunk tudsz követni? Vagy neked is felteszem a kérdést honnan szerzel nyersanyagot, olcsón? Tudom a hátsó kertedben fúrtál egy kutat. Ja ha a GDP számítani csak, akkor van egy rossz hírem, tényleges konfliktusban senkit sem érdekelne Kelet-Európa. Jöhetsz a GDP-vel majd magyarázkodhatnál a Lajtánal az amerikaiaknak. Istenem minek is vitázni?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 21:43:40

@Liberal left wing trash:

Ha nem engedte szabadon az azerit, akkor az hogyan került haza Azerbajdzsánba? Talán megszökött a magánzárkából?

igaz_ember 2014.08.03. 21:45:29

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ki nyalja? Könyörgöm honnan lesz benzin a kocsitokba, meg fűtésünk? A németek is Putyin seggét nyalják? Te vagy unalmas...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:45:32

@igaz_ember: A multinacionális vállalatok és a globalizáció nem más mint a neokolonializmus. Vedd már észre. A külföldi bankok nem rámolták le az országot? Fidesz nyalonc vagy, de az alap összefüggéseket nem érted amiket Viktor képvisel?
Igaza van hogy szívatja a multikat és a magyar érdekeket képviseli, ha közben nem tömné a zsebét és ésszel csinálná, miközben lebontja a demokráciát, még tapsolnék is neki.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.03. 21:47:23

@igaz_ember: Te figyelj! Egyre jobban belelovalod magad. Én azt mondtam, hogy Oroszország már rég nem nagyhatalom, semmi többet. A többit te költ5ted.

Blogger Géza 2014.08.03. 21:51:33

@feketeesfeher: Szerintem meg nagyon is élénk párbeszéd zajlik. Régóta nem volt ennyire téma, hogy mit is akarunk, merre is menjünk, mik legyenek a priorizások stb. Sosem látott pluralizmus van a pártrendszerben, egymástól is nagyon különböző pártok vannak a parlamentben is. A sajtó is sokkal kiegyensúlyozottabb és sokszínűbb, mint régebben. (Beleértve a netes sajtót és blogokat is.) Persze a balliberálisok pozíciói minden téren gyengültek, ezért ezt sokként érik meg. Az, hogy a párbeszédben és választásokon kisebbségben maradtak, "párbeszéd hiányaként" élik meg. Pedig nem, elmondhatják és elmondják a véleményüket, csak nincs mögöttük elég támogatás, így nincs már érdemi befolyásuk. Ez van...

igaz_ember 2014.08.03. 21:55:02

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ez nem neokolonializmus, nem használunk egy történelmi fogalmat olyan helyzetre amire már ott van az általad emlegetett globalizáció...egyszerűen azért nem mert mást jelent és más korban használja egy történész. Ha nem ezt teszed akkor partalan az egész. Plusz egyes vállaltok mögött már nem a nemzeti érdek dominál mint a neokolonializmusban. Hanem a tőke érdeke, ezért vannak olyan cégek, ahol a cégvezetők nem az anyaország szülöttei. Sőt a bevételük meghaladja egyes országok teljes bevételét. Te nem értesz egy alapvető gazdasági folyamatot. Plusz ezekben a cégekben nem az államok a részvényesek hanem cégek, bankok, amelyek szintén nemzetek felett állnak, ezért akarnak a nemzetállamok alkonyáról beszélni. Tök más az egész...nem tudom kitől tanultad ezt a marhaságot de olvas több történelmet. A tőke érdeke és a nemzet érdeke szétvált, ezt is jó lenne látnod...de ez hosszú mese és már a jelenkor. Ez ma nem neokolonializmus...és passz

igaz_ember 2014.08.03. 21:57:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Sajnos amit most láttál a Krímben pont azt jelenti, hogy Oroszország regionális hatalomból nagyhatalom lesz megint. Nézd meg a reakciókat és a tehetetlenséget. Ez van ez a realitás akár tetszik neked akár nem. Nekem nem tetszik, de nem lehet nekiugrani pitbull módjára.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:00:42

@Blogger Géza:
" Szerintem meg nagyon is élénk párbeszéd zajlik."

Semmiféle párbeszéd nem zajlik.
Mindenki mondja a magáét.

A hatalom meg dönt ahogy dönt.

zobod 2014.08.03. 22:06:03

@feketeesfeher: Én ezt értem, csak a bizonytalan történelmünk figyelmen kívül hagyását nem értem... az elmúlt 100 évben, Magyarországon volt
- monarchia
- köztársaság
- proletárdiktatúra
- fehérterror
- Horthy-korszak
- német megszállás és nyilas terror
- köztársaság
- rákosi személyi kultusz
- Kádár-korszak
- és két évtizede egy demokratikus közélet, politikai és gazdasági rendszerében a nyugatihoz hasonló.

Mindez attól függően változott, hogy alakult a kapcsolatunk a környezetünkhöz, az európai- és világpolitikához, nagyhatalmakhoz. A kérdés most is az, hogy igényt tartanak még Magyarországra abban a nyugati politikai/gazdasági rendszerben amiben az elmúlt éveket töltöttük, vagy sem? Mivel a két legfontosabb nyugati hatalmi centrum hozzáállása az, hogy az EU egyelőre nem fogad be számlákat és nem is nagyon igyekszik hogy a saját maga által felvetett kérdéseire választ kapjon (a hírek szerint épp négy értékelő stáb nézi át az új pályázati/pénzosztási struktúrát), az USA meg még arra sem veszi a fáradtságot hogy akár egy operett-nagykövetet küldjön, így alighanem a válasz az, hogy nem kellünk. Hogy erre jó reakció-e, amit Orbán adott, az más kérdés, erről persze véleménye mindenkinek lehet, meg kell is hogy legyen mert minden vélemény jobb mint a közöny. De az tény, hogy ez amit mondott, csak az elutasításra adott reakció, nem pedig a hatalmi téboly megnyilvánulása, aminek láttatni akarod.

Úgyhogy nem értem, szerinted miért olyan meglepő hogy változnak a dolgok, főleg ha azért változnak, mert dobnak minket azok a nagyhatalmak, akik miatt éveken/évtizedeken át egy adott utat jártunk?

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 22:08:14

@Bambano:

Miért? Hol láttál egy amerikai a Majdanon? Tudod, így nagybetűvel.

Hannibal ante portas 2014.08.03. 22:09:55

Búcsúzóul egy rövid részlet a beszédből. Azt gondolom, minden szava vállalható, még az USÁ - ban is:

"Vagyis ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés ma arra tett kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, és ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, és hozhatnék még néhányat, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő sajátos, nemzeti megközelítést tartalmaz."

Bambano 2014.08.03. 22:11:11

@Tamás Csacsicska: ha már helyesírást akarsz oktatni, akkor tárgyeset, egy t-vel. amerikait.

Bambano 2014.08.03. 22:14:16

@Hannibal ante portas: szerintem maradjunk annyiban, hogy a vállalhatósági kritériumaink nem passzolnak.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 22:17:18

@Tamás Csacsicska: Kiadták Azerbajdzsánnak mint elítéltet, ami teljesen bevett eljárás. Az azeriek engedték szabadon.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.03. 22:17:42

Egy biztos. Orbán jól időzítette ezt a beszédet. Alaposan az elevenükbe szúrt ballibéknek, viszont-uborkaszezon lévé-nem tudják elég jól kiaknázni. Így marad a saját levükben való párolódás..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.03. 22:20:08

@Bambano: Még jó, hogy egy törpe minoritás tagja vagy..

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 22:20:57

@Bambano:

Elnézést a hibáért, valóban lemaradt a tárgyrag. Legközelebb majd pótolom.

És akkor hol is voltak az amerikaiak a Majdanon?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:21:51

Honnan veszi a felhatalmazást az amerikai Jew York Times, hogy felszólítsa az EU-t, mennyi pénzt utaljon Magyarországnak?

Persze a hazaáruló oldalnak ez tetszik, nagyon is.

Van egy rossz hírem: ennek a szennylapnak egyetlen darab szavazati joga sincsen sem Magyarországon, sem az EU-ban! Ha látnám az ehhez illő szerénységet, elgondolkodnék a kritikán, de így leszarom.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:25:45

@zobod:
"nem pedig a hatalmi téboly megnyilvánulása, aminek láttatni akarod."

Ha úgy tűnt, akkor rosszul fogalmaztam.
Sosem gondoltam hatalmi tébolynak.

Az önreflexió hiánya pusztán egy rossz rendszer eredménye.
Nem téboly ez, hanem a valóság félreértelmezése.

feketeesfeher 2014.08.03. 22:26:35

@Hannibal ante portas:

Minden szava egy demokratának egyszerűen vállalhatatlan.

Bambano 2014.08.03. 22:28:05

@A megvalósult amerikai ólom..: oké, meséld el, hogy a traffik, földbérlet, takarékmutyi mitől lett nemzeti érdek?

Frau Janka 2014.08.03. 22:29:03

@Tamás Csacsicska: 2014.08.03. 21:41:56

az EU nem katonai szervezet, nincs hadserege

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:30:05

De ha már itt tartunk.

Vajon az üstökösként felbukkanó, "Ha csak nem" címet viselő szélsőliberálás megmondó"blog"

1. hány fős szerkesztőséggel működik
2. munkájukért milyen javadalmazást kapnak a szerkesztők
3. kapott-e pénzt közvetlenül vagy áttételesen az Indextől, Norvégiától, Luxemburgtól, egyéb idegen államtól, külföldi szervezettől vagy annak magyarországi kirendeltségétől, multinacionális vállalattól, és ha igen, mennyit

?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 22:31:11

Esetleg az Egyesült Államoktól, nemzetközi zsidó vagy zsidó jellegű szervezetektől?

Blogger Géza 2014.08.03. 22:39:31

@feketeesfeher: Hát furcsa is lenne, ha bárki nem a maga véleményét mondaná. :) A balliberális oldal még nem szokott hozzá, hogy már nincs meg az az erős, meghatározó, blokkoló szerepe. Sem a közéletben, sem a parlamentben. Ők úgy képelik a párbeszédet, hogy elmondják magukét, majd a másik oldal ezt végrehajtja. :) Nos, ezek az idők tényleg elmúltak. Amikor nincs szükség kompromisszumra, nem kötünk kompromisszumot.

Blogger Géza 2014.08.03. 22:42:35

@Bambano:

A földreform megtízszerezte az állami földet bérlők számát.

A trafikreform csökkentette a dohányzást, különös tekintettel a fiatalok cigarettához férésére.

A takarékszövetkezeti reform biztosságosabbá tette a takarékszövetkezetek működését.

Bambano 2014.08.03. 22:51:59

@Blogger Géza:
"A földreform megtízszerezte az állami földet bérlők számát.": és akkor ennek konkrétan az a haszna, hogy?

"A trafikreform csökkentette a dohányzást, különös tekintettel a fiatalok cigarettához férésére.": meg földönfutóvá tette a régi traffikosokat, újabban az újakat is, mert érteni nem értenek hozzá, és nagyon megemelte a csempészett cigik arányát.

"A takarékszövetkezeti reform biztosságosabbá tette a takarékszövetkezetek működését.": egy lopással gyorsan államosították a takszövöket, ami még lehetne ner kompatibilis, utána eladták egy havernak. ez mitől nemzeti érdek, hogy az állami tulajdont átjátszák egy havernak?

2014.08.03. 22:54:52

Oda a fejlécbe nem azt kellett volna írni, hogy a Kárpát- medence anatómiája, hanem a Kárpát- medence agóniája.
Sokkal közelebb állna a valósághoz.

mikka 2014.08.03. 23:06:44

A cikk írója egy tudatlan köcsög.
És nekem mint polgárnak, jogomban áll ezt a nézetemet szabadon kifejteni. Akár van liberális demokrácia az országunkban akár nincs. A fenti állítás mindkét rendszerben működik.

Blogger Géza 2014.08.03. 23:07:04

@Bambano: 1) Hogy többen tudnak megélni belőle.

2) Ez már csak azért sem igaz, mert előtte gyakorlatilag nem voltak trafikok, így trafikosok sem.

3) Ez már megint micsoda hülyeség? Semmit nem loptak el. Ha lopást látsz, tegyél feljelentést. Amúgy a Takarékbank kivásárlása miatt nőtt a nemzeti tulajdon arány a bankrendszerben az igaz, és sokan úgy gondolják, hogy ez bizony nemzeti érdek. (Kevésbé hajlamos kivonulni a finánctőke, több profit marad belföldön.)

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 23:17:47

@Liberal left wing trash:

Tényleg... Az életfogytiglan elítélteket már csak úgy ki szokták adni. Talán beszélhetnél Magda Marinkoval az ügyben: meglátjuk, kikérik-e a szerbek és kiadja-e nekik őt Magyarország?

Liberal left wing trash 2014.08.03. 23:21:04

@Tamás Csacsicska: Nyilván diplomácia van a háttérben, de senki sem vádolta Magyarországot külföldről azzal amivel Te előálltál.

Tamás Csacsicska 2014.08.03. 23:23:18

@Blogger Géza:

Géza, Géza: nyomod a hülyeségeket, amiket hallasz. A valóság a túloldalon van.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.03. 23:24:35

@Blogger Géza:

Így igaz, csak az számít, hogy kevesebben dohányozzanak, és a dohányosok minél kevésbé zavarják a többieket.

Amikor bevezették (szintén Orbánék), hogy a 18 alattiaknak nem lehet cigit eladni, akkor is nemzethalált vizionáltak. Le voltak szarva akkor is, most is.

Ráadás a mértékadó külföldi vélemények és kitüntetések fetisisztáinek (hazaáruló oldalnak):

"Monika Kosinska, az European Public Health Alliance (EPHA) főtitkára nyílt levélben gratulált Orbán Viktornak ahhoz, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországnak ítélte oda a Dohányzásmentes Világért 2013 kitüntetést."

www.bkik.hu/hir/7098-Edes-savanyu-kulfoldi-dicseret-Orbannak-jo-pont-a-trafikoknak

Bambano 2014.08.03. 23:32:11

@Blogger Géza:
1. nem, 20-30 hektáros földekből nem lehet megélni, az csak arra jó, hogy felmarkoljon egy kis támogatást. nem lehet értelmesen gazdálkodni akkora földterületen, ami egy rendes traktornak három órás munka.

2. nem voltak traffikok? akkor én vak lehetek... meg csomó kisboltban árultak dohányt, amik most tönkrementek. meg sok új traffik is tönkremenés határán áll, mert azt nem tudták, hogy ehhez érteni is kell.

3. az, hogy a takszöv tulajdonosi kör akarata ellenére erőszakkal tőkét emeltek, ezzel tulajdoni részt szereztek, és utána eladták másnak az egészet, az sima mezei lopás. igaz, fehérgalléros megoldás, nem piaci brifkó zsebtolvajlás.

de nekem még mindig az a nagyobb problémám, hogy gyakorlatilag bármikor rámtörhetsz, tudok neked mondani három disznóságot, amit mostanában követtek el úgy, hogy nem kell ismételnem magam.

Liberal left wing trash 2014.08.03. 23:39:56

@Bambano: 'de nekem még mindig az a nagyobb problémám, hogy gyakorlatilag bármikor rámtörhetsz, tudok neked mondani három disznóságot, amit mostanában követtek el úgy, hogy nem kell ismételnem magam.'

Ez a legnagyobb gondod a rezsimmel?

Ezért a ballibeket választanád, vagy a nácikat?

igen-nem

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.04. 00:13:58

@Bambano:

Látom, járatos vagy a Nagykörúton belül a romkocsmák dohányfüstös világában éppúgy, mint a friss tehéntrágyával meghintett zsíros földeken.

Szerinted a Fejlett Nyugaton hányan élnek akkora földekből, amiket egy rendes traktor 3 óra alatt szánt föl? És miből gondolod, hogy mindenki búzát termel? És miből gondolod, hogy pont a búzában van és lesz a jó pénz a jövőben, a földtörvényből olvastad ki, vagy valamelyik PM-es sipánkától hallottad?

Gesanya 2014.08.04. 04:32:52

@♔bаtyu♔:Csodálkozom egyes kommentelők ostobaságán. A tiéden már nem, olvastam már amit valahonnan másolsz, mert ezeket egy ember nem képes ilyen otromba baromsgokként összeszedni.
ÉRVEKET nem általánosságokat kellene leirnod.
Bizony az USA utálatának legnagyobb része az irigységből fakad, abból a reménytelenségből, hogy ebből ki vagy rekesztve.
Szerinted veszélyezteti a világbékét, Putyin nem? éppen most?
Az USA a demokratikus értékek terjesztésében érdekelt, a liberális értékek terjesztésében érdekelt, hogy minden állam polgárai szabadon gondolkodhassanak, élhessenek.
56 után azért szidtuk amerikát, mert nem segitett a szabad világba jutni, akkor te most ennek örülhetsz, mert azzal hogy nem avatkozott be Magyarországon, megőrizte a világbékét. Talán még igaz is lehetne.

HunMag 2014.08.04. 08:06:16

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Oroszország nem nagyhatalom ???

Ennyire hülye még te sem lehetsz !!!

HunMag 2014.08.04. 08:23:55

@Gesanya: hát olyan nagy észkombájn azért te sem vagy...

"Az USA a demokratikus értékek terjesztésében érdekelt, a liberális értékek terjesztésében érdekelt, hogy minden állam polgárai szabadon gondolkodhassanak, élhessenek."

Remek példák erre Korea, Vietnam, Afganisztán, Irak...

Vagy éppen Izrael - a Vaskupola tesztelése, háborús körülmények közt, a liberális demokrácia szent nevében...

Putyin a kelet-ukrajnaiakat, Obama a cionista zsidókat képtelen pórázon tartani, pedig ha az összes arab nekiesik a zsidóknak, az legalább akkora világháborús veszély, mint kelet-Ukrajna...

Muad\\\'Dib 2014.08.04. 08:28:12

Az USA kritikájával qrvára felesleges foglalkozni. Mára már csak a legelvakultabb opportunisták nem hajlandóak beismerni, hogy nagy ámerikában valami irtózatosan félrement. Majdnem a legnagyobb arányban börtönzi be polgárait a világon - diktatúrákat megelőzve -, folyamatos botrányok az emberi jogok megsértése körül (patriot act és társai).
Szóval foglalkozzunk inkább a nyugatról érkező kritikákkal, amikre azt lehet mondani, hogy többé-kevésbé helytállóak. Mert még mindig jobb egy Merkel féle imperialista Németország, mint a rendőrállami irányba lépdelő USA....

Blogger Géza 2014.08.04. 08:29:52

@Bambano: Ami neked disznóság, annak más meg örül. Több gazdálkodó, kevesebb dohányzás, több nemzeti tulajdon. Evvan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:24:52

@Tamás Csacsicska:

"Az USA-nak érdeke a világban való nyugalom és vélhetően nem célja az EU és Oroszország szembeállítása."

Álmodj, királylány.

Az USA-nak dtratégiai célja az EU gyengítése, amit a mostani szaknciók erőltetésével szépen el is ér. Lásd Németország gazdaságának növekedését, vagyis inkább annak belátható megállását a szankciók miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:30:29

@Istóczy úr:

Hagyd békén Bambanót, ő minden témában megfellebbezhetetlen szakértő. Inkább ismerd el a szakértelmét, mert úgyis okosabb, mint az itt kommentelők együttvéve.

Prézli Péter (törölt) 2014.08.04. 09:34:20

szemezgetve ...
Csacsicska Tamásról a "nomen est omen" ugrik be.
A politika soha nem az erkölcsről, nemes eszmékről, mint pl. a szabadság, stb. szólt, hanem a gazdaságról, a gazdaGságról, a piacokról, a hatalomról, amihez szorosan hozzátartozik a másik ország tönkretétele, javainak, tudásának megszerzése és polgárainak egyszerű fogyasztóvá degradálása. Röviden: a piacszerzés. Amikor valaki a szabadságot hirdeti és exportálja, az az ő szabadságát jelenti és az ő áruját ...
A globalizmus dettó: nyisd meg a piacodat! Amelyik ország védi a piacát, az hamar megkapja a bélyegeket.
A háborúról meg annyit ... nincs nagyobb gazdasági fellendülés, mint mikor beindul a hadigépezet és a Föld egy másik pontján védik a demokráciát és szabadságot.
Mikor és miért gazdagodtak meg pl. a Rothschildok? (Olvass utána: II. Frigyes, Napóleon...trallala)
Mi is tette az USA-t gazdasági hatalommá? Na mi? Hát a II. világháború. Jó üzlet volt. A vietnámi is, meg az iraki, amit Kuwait rendelt meg és fizetett ki.

Ha pang a gazdaság, generálj háborút, szigorúan csak magasztos eszmék védelmében...
És etesd meg a néppel ... mármint a tanulatlanabb, fogyasztóvá silányított réteggel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.04. 09:57:27

@Paul James Bhear:

Én épp ezen röhögök és sírok, felváltva:

"Rasmussen szerint Vlagyimir Putyin elnöknek az a célja, hogy befolyási övezetet hozzon létre a NATO szomszédságában."

(www.portfolio.hu/gazdasag/veszjelzest_kapott_a_nato_az_orosz-ukran_ugyben.3.202125.html)

Nem is tudom, az EU mit is próbált csinálni Ukrajnában, ill. a NATO mit is csinált, amikor Lengyelország, Magyarország, Románia stb. beléptek a NATO-ba

Ma Baker 2014.08.04. 10:32:18

A liberálisok (a tolerancia bajnokai) soha nem tolerálják ha valaki nem liberális. Ennyi a történet

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.04. 11:08:25

Narancsszoponcok takarodjatok! Átlàtszóak vagytok, mint a fing. Most az usàt kell szidni, làtom.

Gesanya 2014.08.04. 13:57:25

@HunMag: Nem értettél semmit.
Korea - lásd mi van Északkoreában.
Vietnam- lásd a jól működő szocializmusukat
Afganisztán - lásd a vallási és törzsi csoportok uralmát.
Irak- neked biztosan jobban tetszett amig abszolut diktatura volt.
Ne vagdalkozz, és dobj be neveket.
Kérlek gondolkozz néha, még , ha megerőtető is
Nem vagyok én észkombájn, de vannak érveim.
Te hogy állsz velük?

lombozódó 2014.08.05. 02:29:28

Nem jobb igy a cím:
....."Az Egyesült Államok is bántja a Viktort"

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.05. 12:26:24

@igaz_ember: Az oroszok szárazföldi hadereje töredéke technikában az USA haderejének. Egy országot meg már régen nem foglalnak el, csak megbuktatják a regnáló vezetést.

index.hu/index2/#bloghu/vilagesemenyek/2014/08/04/a_vilag_nagy_hadseregei_fegyveres_szervezetei

Már rég nem a katonák száma dönt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.05. 12:29:36

@HunMag: Nem arról volt szó te fasz hogy nagyhatalom-e vagy sem. Arról hogy sem technikája sem gazdasága nincs egy USA-val szembeni konfliktushoz. Csak nukleáris téren.
Oroszország nem tud előhúzni tízezer repülőt és tíz hordozót a sufniból, márpedig a globális konfliktusokat ezekkel vívják.

index.hu/index2/#bloghu/vilagesemenyek/2014/08/04/a_vilag_nagy_hadseregei_fegyveres_szervezetei

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.05. 13:21:41

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Oroszország nukleáris ereje épp elég ahhoz, hogy mindegy legyen, katonailag vagy gazdaságilag nagy- vagy csak középhatalom.

igaz_ember 2014.08.05. 17:39:49

Hmmm:) ebben a táblázatban és leírásban az is szerepel, hogy a technika minőségét és a hadsereg harcértékét, taktikai fegyverzetet is figyelembe véve Oroszország a második legrátermettebb hadsereggel rendelkezik a világon. Egyébként a modern hadviselésben a felek között nemcsak a tömeg hanem a hatékonyság is számít. A legnagyobb gondjuk az, hogy nem tudnak eleget ráfordítani. De ez már nem új nóta a SZU idejében is ugyanez volt a probléma. Ezért kezdtek Hruscsov idején rátérni a taktikai fegyverarzenál és a rakétatechnika fejlesztésre, ami hosszabb távon azt jelentette, hogy a hagyományos hadászat képviselői elfordultak tőle és segítettek a megbuktatásában. De ez nem indok egy micron ország hőbörgésére. Az a vicc, hogy az általad beidézett cikk alátámasztja sokunk véleményét, hogy az USA nagyon szeretné ha az EU kemény oroszellenes álláspontot venne fel, mert ez az USA érdekét szolgálja. Kitörési lehetőség ebből akkor lenne, ha az EU-nak lenne saját komoly harcértékkel bíró hadereje. De nincs. Figyelembe véve a jelenlegi kemény kakiban álló EU gazdaságot és a közel 0 összteljesítményt meg a vitákat lásd UK nem is lesz ilyen. Szóval, az a helyzet, hogy ez is alátámasztja amit mondok, az USA ideges és gyalogként betolna minket is a frontvonalba... a verbális csatába egyenlőre. De Oroszországnak és az EU-nak sem érdeke ez. Minden szempontból - gazdasági - különösen teljesen más a helyzet. Egymásrautaltság van, felesleges a külpolitika üzengetés, diplomáciai vonalakon a hidegháborús retorika felesleges a szuperhatalmak kora lezárult és előre nem látható mozgások vannak folyamatban, Kína,India stb. Hosszabb távon az oroszokra még nagy szükség lehet mert a vízválasztó sokkal inkább Ázsiában lesz és felesleges lenne az oroszokat rákényszeríteni arra, hogy kelettel szövetkezzenek az EU ellen egy majdani konfliktusban, most ez is a tét lehet. Csak a németeken kívül ezt senki nem látja...a magyar baloldal meg helytartói és szervilis viselkedéssel, most éppen Washington-Brüsszel tengely mentén sorakoztatna fel bennünket olyasmi mellett aminek semmi értelme. Nem látok kivetnivalót a magyar külpolitikai irányvonalában, az orosz fóbia és orosz ellenesség többször visszaütött és megbosszulta magát, nem lehet Moszkvát figyelmen kívül hagyni. Minden más csak illúzió...ez az USA verbális csatája, vívja meg egyedül ha akarja ne szerezzünk rossz emlékeket egy nagy katonai hatalomnál, mert kevés gyalogból lesz vezér egy csatatéren, a hősködés sem gazdaságilag sem külpolitika gyümölcsöket nem hordoz csak konfliktust amire egy esetleges éles konfliktusban nagyon is emlékezni fognak. Amiért megérné egy hátbavágás a szövetségeseinktől...de ez kevés ahhoz képest amit vethetünk. Ennyi ez a reálpolitika a többi meg a mesekönyve való marhaság.

wolves84lb 2014.09.06. 13:58:53

@♔bаtyu♔:
""Kicsit" több történelmet olvastam mint te, ez elég egyértelmű. Az oroszokat legfeljebb az olyan "okosak" támadnák meg mint te. "

Jaj-jaj...batyu....ezeket te sem hiszed el,ugye? :))))

Kapd be te a batyufaszt :)

2016.01.03. 04:33:57

@♔bаtyu♔: Aktuális Kossuth nóta!

Orbán Viktor azt üzente:
Elfogyott a munkahelye!
De ha még egyszer azt üzeni,
Mindnyájunknak el kell menni!

Orbán Viktor az üzente:
Kékebb ma, az égkékje!
Országunk jobban teljesít!
Mint roma lova, megdöglik!
Mikor egy szál szénát eszik

Orbán Viktor azt üzente:
Mindenki Őtet kövesse!
Ő az új csoda, a messiás!
Ki jövőnknek új sírt ás!

Esik eső Karikára!
Orbán Viktor kalapjára!
Valahány csepp esik rája!
Annyi átok szálljon rája!

Ha az mind kővé válna!
Ráesne, mint választása
Az se volna néki elég!
Méltón büntesse az ég!
süti beállítások módosítása