Közpénzből kampányolás vagy miniszterelnöki konzultáció?

H_A Címkék: szavazás konzultáció kettős állampolgárság határon túli magyarok választási részvétel Orbán Viktor választás 2014 nemzetegyesítés2014.01.14. 14:06

Abszolút semmi gond nincs azzal, ha az ember saját költségén körbelevelezi a nagyvilágot, ha valamiféle  ellenállhatatlan íráskényszernek engedelmeskedve, emelkedett, megható gondolatait föltétlenül meg akarja osztani a földgolyó különböző részein élő embertársaival. Abban viszont találni némi kivetnivalót, amikor az ember a mások költségén teszi ugyanezt, saját, rövid- vagy hosszútávú céljainak, földhözragadt érdekeinek érvényesítése okán. Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb közel 80 millió forintért "konzultált" a külföldön élő magyarokkal, joggal csaphatja ki a jóérzés biztosítékát azokban, akik szerint az adófizetők pénzéből nagyvonalú grafomániás akciókat finanszírozni, útszéli, pofátlan megnyilvánulás.

Bizonyára mindenki emlékszik - azok is, akik kaptak már ilyen levelet, azok is, akik nem is fognak - hogy Magyarország miniszterelnöke 2013 februárjában vetemedett először arra, hogy a határon túliaknak levelet írjon: a mostani 278 ezerhez képest, akkor 160 ezren (a mostani költség sacckábé feléből) részesülhettek ama megtiszteltetésben, hogy egy Orbán Viktor arcképével ellátott A4-es papír fölött lábadhasson könnybe a szemük.

Közel egy éve, abban a már akkor is megkésett, de valószínűleg annál nagyobb szeretettel és előre megfontoltsággal postázott szerelmes levélben azt olvashatta az elszakított nemzetrész, hogy ezentúl, vagyis azontúl, rendszeres tájékoztató irományt kap azért, hogy bekapcsolódhasson „Magyarország sorsának alakításába”. Azóta eltelt közel egy év, és ha nem tévedek, a nemzet határon túlra kényszerült fele semmiféle tájékoztatást nem kapott az anyaországi történésekről. Talán jobb is. Bőven elég, hogy a nemzet valamennyi televíziójából naponta zúdult rá a következetes kormánypropaganda, amelynek alapján pár hónap múlva felelős döntést hoz majd. És ahogy elvárják tőle, beleszól. Akárcsak közel egy éve, engem most is kiráz a hideg ettől a felelős beleszólástól.

Lehet, hogy Orbánék szerint a kettős állampolgárokat a 2014-es választásokon való részévételre és az ehhez szükséges regisztrációra buzdító, legújabb elsőbbségi levél miniszterelnöki konzultációnak minősül, de földhözragadt kisemberi olvasatomban ez a fogalom valami teljesen mást jelent. A konzultáció értelemszerűen vélemények kikérését, egyfajta tanácskozást jelent, amikor is egyik fél a másik félhez fordul hasznos és értékes jó tanácsokért. Hát nem hiszem, hogy itt erről szó lehetne, nem hiszem, hogy a magyar kormányt érdekelné a több százezer nemzetegyesített magyar véleménye, tanácsa, különös tekintettel azokra, akiknek a narancssárga köd esetleg nem borult parancsszóra az agyukra. Szó van arról, hogy ezek az egyoldalú felhívások-buzdítások kiválóan szolgálják Orbán Viktor és pártja választási kampányát, de hogy itt bárki is kíváncsi volna a kettős állampolgárok véleményére, az erős túlzás, hogy ne mondjam, csúsztatás.

Bármennyire is szeretnék mást gondolni, a Miniszterelnökség, azaz az adófizetők pénzéből szerteküldött, a nemzet első emberének arcképével ellátott felhívás, amelyben Orbán számít a határon túliak Magyarország sorsának alakítását szavatoló választási részvételére, csupán egy önmagán semmiféle jelentéssel túlmutatni nem bíró aljas kampányhúzás. Egy szavam nem lehetne, ha a Fidesz átlátható költségvetéséből, úgy értem, közérdekűnek számító pártkasszájából finanszíroznák a nemzeti ügyek kormányának történelmi cselekedetét népszerűsítő kampánylevelet, amely immár a világ 126 országába eljutott. De a Miniszterelnökség költségvetése tudomásom szerint még mindig változatlanul a köz pénze.

Orbánnal ellentétben, továbbra sem hiszem, hogy - miként első levelében írta - "megszervezhetjük magunkat, újra együtt kormányozhatjuk Magyarországot, és mindannyian beleszólhatunk a nemzet jövőjébe.”  Mi, együttesen soha nem fogunk együtt kormányozni, nekünk nincsen közös jövőnk, az ország első embere és hűséges holdudvara egyedül szeret beleszólni Magyarország sorsának alakításába. Ezért az egységes (világ)nemzet közös jövőjének, a határokon átívelő újraegyesítésnek, és a magyarság ügyének szívszorító sallangjai mögött teljes dicsőségében pompázik a minden szavazathoz foggal-körömmel ragaszkodó Fidesz-kormány közpénzen dübörgő választási kampánya. Nem az a 77, 6 millió, (több is veszett Mohácsnál, nem hogy Trianonnál) hanem az elv, ez a frontális, mindenfajta jóérzést nélkülöző szavazathajhászás a mellbevágó.

Akármennyire csekély számú mandátum eldöntésébe lehet beleszólásuk a külhoni kettős állampolgároknak, és a közel négy éves ámokfutó kormányzati pénzszórás viszonylatában akármilyen röhejesnek számít is ez a közpénzből levelezési mániára költött alig 80 millió forint, ez a fajta arrogáns, mindenen és mindenkin átgázoló erődemonstráció, fölöttébb gusztustalan. Nem beszélve arról, hogy méltánytalan és igazságtalan húzás azokkal szemben, akik nap mint nap életvitelszerűen a bőrükön tapasztalják e jobb sorsra érdemes kormányzás valamennyi jótéteményét. 

Éppen ezért csak abban bízhatok, hogy sokan lesznek olyan magyarok a világ 126 országában, akiknek fontos lesz, hogy valóban felelősségük teljes tudatában vegyenek részt, vagy ellenkezőleg, ne vegyenek részt a magyarországi választáson. Akik nem dőlnek be eszelős levelezési kényszereknek, üres szólamoknak, és a kilóra megvehetőségre apelláló politikai mézesmadzagoknak.

U.I. Felőlem annyit levelezik, amennyit akar, miniszterelnök úr! De akkor legalább egyszer legyen úriember, és nyúljon a saját, vagy Simicska kaliberű csahos kutyái valamelyikének zsebébe! Ez a nagy fene történelmi nemzetegyesítés megér annyit, nem? Önök mondták, hogy veszélyes lenne pénzt adni az embereknek. De vajon ilyen alantas módon elvenni a köz pénzéből nem veszélyes? Ilyen esetben nem volna indokolt egy ún. miniszterelnöki konzultáció? 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr45757546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti konzultáció 2. - Problémák és alternatívák 2014.01.14. 20:53:23

Tegnapelőtt a nemzeti konzultációt (NK) próbáltuk definiálni. A hozzászólásokból az derül ki, hogy az NK könnyen leértékelhető, talán kormányközpontúsága miatt. Amikor ilyen definíciók születtek rá a kommentelőktől, hogy “parasztvakítás”, “kampányfogás...

Trackback: Mi a nemzeti konzultáció? 2014.01.14. 20:51:18

Orbán Viktor levelet küldött többségünknek egy újabb nemzeti konzultációról, tévéhirdetésben pedig azt állítja, hogy az alkotmányozás is konzultatív módon történt. Nyilvánvaló, hogy nem a nemzet konzultál itt egymással, hanem a kormányzat a lakossággal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barli 2014.01.14. 20:47:05

A legfontosabb probléma megint :) Pedig hány lélegeztetögépet vehettek volna belöle..

Szelid sunmalac 2014.01.14. 21:00:10

@barli: Bizony! Ilyen ez a politika! A kozpenzek elkoltese, amiert mi dolgozunk meg, bizony az egyik legfontosabb problema.

kela-bá 2014.01.14. 21:17:39

Sok a gond, sok a gond. Mi lenne politika nélkül ?
www.logoszvilag.hu Hátha segít ?

Sírköves Slomó 2014.01.14. 21:30:37

Gyurcsány és az Mszp már letudta a HTM kampányt 2004ben, annak tartós hatása van.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.14. 21:30:40

Hát ja..

Orbán nyal nekik, Gyurcsány és az MSZP pedig Erdélyben nyomtatott szórólapokon állította be őket, ingyenélő tolvajnak, úgy 2004 táján, nehogy kettős állampolgárságot kapjanak ezek az izék ni.. Határontúliak.

A hazaáruló MSZP sleppje pedig kesereg néhány levélen, holott az egész levelezés nem kerül annyiba se, mint Szilágyiné Eleonóra BKV-s jutalma.

vittore 2014.01.14. 21:33:04

@barli: Képzeld, ezt a lélegeztető gépes dolgot, sokan komolyan gondolják. Demagógia volt egyszer, kétszer, de amikor azt látjuk, hogy százmilliókat költenek álságos kampányra állami pénzből, akkor már nem az.
Némelyik intézkedése néha már már szimpatikus volt a mi kis diktátorunknak, de a hasonló húzások és a suttyomban építendő fasza atomerőmű tízmilliárd dollárból, kicsapta nálam a biztosítékot. Basszák meg a jó kurva édes anyjukat és akkor finoman fogalmaztam.

vittore 2014.01.14. 21:38:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:" hazaáruló MSZP sleppje pedig kesereg néhány levélen, holott az egész levelezés nem kerül annyiba se, mint Szilágyiné Eleonóra BKV-s jutalma" A fidesz annyiban tér el, hogy amíg az MSZP bénán lop, lopott, addig a ők nyíltan tehetik, senki nem vonja felelősségre őket. Remélem azért annak is el jön az ideje, és az egész bagázst sleppestül lámpavasra húzzák.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.01.14. 21:45:12

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Igazad van az MSZP milliókat lopott. Az Orbán kormány pedig milliárdokat lop!

zobod 2014.01.14. 22:00:56

Ugye, az is kicsapta a biztosítékot, mikor tíz éve a ballib kormány a határon túli magyarok ellen kampányoltatott, a magyar adófizetők által befizetett közpénzből?

dr Smittpálelnökúr 2014.01.14. 22:04:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A vezéred most vett fel 10 milliárd euro hitelt az oroszoktól.

Hogy a kurva anyádba magyarázod ezt ki, te seggtúró?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.14. 22:41:03

@Sírköves Slomó: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @zobod: Szarjatok már sünt! Nektek tényleg arra a hülye Gyurcsányra van merevedésetek? Foglalkozzatok már azzal, ami a bejegyzésben van, vagy húzzatok a vérbe!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.14. 22:42:37

@dr Smittpálelnökúr: Simán. Az m1 híradó már el is kezdte Oroszország istenítését. A duplagondol csúcsra jár, a hülye droid meg tapsikol és imádja Viktort. Orwell tudott valamit.

vittore 2014.01.14. 22:50:32

@zobod: De ki ám! Csakhogy az MSZP kispályás játékos a fidesz rablóbandához képest.

Mouth Hero 2014.01.14. 23:06:19

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ez a közpénzszórás nem a jutalmak helyett van, hanem mellett. A jutalmak nem szűntek meg. Szóval ez megint nem jött be.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.01.15. 04:31:00

@dr Smittpálelnökúr:
Nálatok milyen a fűtés? Napenergia? Ja, gondolom a hazaszeretet.

tomwar 2014.01.15. 08:14:43

@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Mi a f@sz koze van a futesnek az atomenergiahoz? A paksi eromu KIZAROLAG sajat magat, es a paksi lakotekepeket futi...
Vagy arra az "olcso" gazra gondolsz, amit csontkent dobtak az oroszok Vityanak (matol igy hivom, stilusosan....) hm....hogy is volt az a ruszkik haza?

Az orosz medve sosem baratkozik.

Netuddki. 2014.01.15. 08:35:13

Kéne már egy népszavazás arról, hogy egy miniszterelnököt 2 ciklus után ne lehessen újraválasztani. Függetlenül attól kitöltötte-e a ciklusokat, és függetlenül attól, hogy megszakításokkal töltötte ki. Ezt az (igazi) alkotmányba is bele kellene írni.

Ja, és köztársasági elnöknek se lehessen választani. Ezzel kivédve a putyini trükközést...

Netuddki. 2014.01.15. 08:36:53

@tomwar: "Mi a f@sz koze van a futesnek az atomenergiahoz?"

Tudod. Atomenergia, villany, villanyradiátor.
Nem ócsó de működik...

Szelid sunmalac 2014.01.15. 09:14:43

@kovi1970: Ez egy egeszen eletszeru felvetes pont most, amikor az egyik mocsoklada a sok kozul epp visszaterni akar, a masik meg meg tovabb (leginkabb orokre) ott maradni.

tomwar 2014.01.15. 09:14:47

@kovi1970: Ha nem olcso, nem mukodik...
Ahhoz, hogy elektromos energiat futesre hasznaljunk, a vilag faszsaga a villanyradiator...

Infrapanel, hoszivattyu...stb. Csak ahhoz kellene nemi koncepciovaltas is a fejekben...

Nem atomellenes vagyok, sot, kifejezetten szuksegesnek tartom. De nem igy....

nnnnnnnn 2014.01.15. 09:42:44

mi van maszopnyik blogger? nem tetszik a rendszer? vityának szólni kell a félmillió határontúli szavazónak, hogy ne felejtsék mi a dolguk áprilisban. földbe döngölni a retek fos maszopszövetséget.

Julian Plenti 2014.01.15. 10:20:41

OFF

Egy kis adalék az Orbán-rendszerhez:

Nem engedik együtt kihordani a baloldali lapokat a jobboldali lapokkal, így a könyvtárakba nem érkeznek meg reggel a baloldali lapok, csak késő délelőtt.

Gyönyörű!

Hamarosan baloldali sajtó sem lesz.
süti beállítások módosítása