Karácsonyi has-magyarok

H_A Címkék: karácsony éhezés szegénység nyomor meleg étel középosztály ételosztás Balog Zoltán has-magyarok2013.12.25. 13:14

Egyáltalán nem az ünneprontás szándéka vezérel - vagy ha igen, csak legfeljebb annyira, mint a helyszínen fotókat készítő újságírót - amikor a Blaha Lujza téren kígyózó, éhező magyarok alkotta sorról készült felvételekkel kapcsolatban próbálom ünnepinek alig nevezhető gondolataimat rendszerezni. Nem a számháború kérdésében akarok igazságot tenni, hogy tudniillik több százan, vagy esetleg több ezren kényszerültek idén arra, hogy a karitatív szervezetek, egyházak által felkínált meleg levest igénybe vegyék. Nem próbálok meg döntést hozni arra nézve, hogy bezzeg az elmúlt nyolc évben a karácsonyi csillogás fenyegető közeledtével többeknek, avagy kevesebbeknek nem lehetett részük semmiféle csillogásban, hogy csökkent-e, vagy éppenséggel növekedett azoknak a száma, akiknek az utcai "ünneplés" jutott a családi asztalon gőzölgő töltött káposzta és a megannyi finomság helyett. Viszont.

Az jutott eszembe, hogy alig pár nappal ezelőtt a hatalom egyik alappillére tartott előadást éppen arról, hogy a kormány feladatának tekinti az elsősorban a materiális dolgokra figyelő „has-magyarokat” meggyőzni arról, hogy szívük is van. Ugyanaz az ember, aki aztán néhány nappal később ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy emberséget mímelve, éhező, rászoruló gyermekeknek megmutassa a Hilton Budapest belsejét, hogy egy asztalhoz üljön velük, és Nyilas Misi korát felidézve, a calvadossal ízesített gombamártásba fullasztott csirkemellfilé kíséretében közölje velük, ő tudja: "Magyarországon vannak szegények. Vannak akiknek nem jut annyi, mint másoknak, akik gazdagok. Ez így nincs jól."

Hát egyáltalán nincs jól, Balog Zoltán úr! Pontosabban a mindenkori társadalmak mindenkori szerkezeti realitásai alapján valóban így rétegződik a populáció, és hát a gazdagoknak, mivel ők gazdagok, nyilván több van, mint a szegényeknek, mivel ők szegények. Ezt így leegyszerűsítve valószínűleg még egy emberi erőforrás miniszter agya is felfogja. A nem mindegy az, hogy egy kormány mit cselekszik e két kategória között tátongó szakadék ügyében, hogy főállásban moralizál, vagy olyan intézkedéseket hoz, amelyekkel a leszakadókat felzárkóztatni, a felzárkózottak helyzetét stabilizálni tudja, hogy a meglévő különbségek ellenére mindenki a maga szintjén fejlődni tudjon.

1452448_626086004116580_1098323351_n.jpgNos, ennek fényében egyáltalán nincs jól, hogy a Magyarország jobban teljesít! című, négy éve dübörgő propaganda ellenére karácsony estéje előtt néhány órával akkora tömeg áll sorban tartós élelmiszerért és az éhség tüneti kezeléseként kiválóan alkalmas, de semmi többre nem elegendő meleg tál életért, amennyi. Ők lennének vajon azok a has-magyarok, akiket azok a fránya materiális dolgok foglalkoztatják, amelyek a Balog Zoltán-féléket értelemszerűen nem, hiszen nekik a mindennapi betevő megszerzése nem élet-halál harc kérdése? Ők azok vajon, akiket meg lehet bélyegezni úgy, hogy a hasuk jobban érdekli őket, mint az állampárt rájuk erőltetni kívánt ideológiája? Most így karácsony magasságában, a gesztenyével töltött pulykasült illatától mámoros állapotba kerülve, én szégyellném magam, uraim! És nem azért, mert a Blaha Lujza téri korgó gyomrú magyarokkal ellentétben nekem plafonig ér a karácsonyfám, és minden dísz a helyén van rajta. 

Hanem mert elnéztem ezt a hosszú sort, a megalázottság, az egzisztenciáért folytatott reménytelen, megfáradt küzdelem sorát, és valahogy nem sikerült függetlenítenem a lehangoló látványt attól a rengeteg diadalittas csatakiáltástól, amely folyamatosan arról tájékoztat, hogy több pénz maradt a magyar családok zsebében, hogy soha nem dolgoztak még ennyien Magyarország modern kori történelmében, hogy az infláció a pincében, és hogy 49 ezer forint közmunka-bérért, és pár ezer forint rezsicsökkentésért hálául az édesanyánkat is kötelességünk volna eladni.

Tartok tőle, hogy nem Bajnai katonái, nem Gyurcsány csőcseléke, és nem is az MSZP által kivezényelt kisnyugdíjasok hada duzzasztotta december 24-én akkorára ezt a sort, mint amekkorára a képek tanúsága szerint duzzadt. És valóban: nem csupán a hajléktalanok növekvő száma az aggasztó ezen a lehangoló tájképen, hanem a lecsúszó középosztály tagjainak száma. Akik nem jókedvükből, büszkén és dalolva álltak be a karácsonyi has-magyarok sorába, akiknek egy kiló szárazbab vagy egy húskonzerv jelenti immár a karácsonyt. A csillogó-villogó látszatok, az ál-megoldások, a rövidtávú politikai hasznot kergető dilettáns hozzáállás, a nagylelkűséget, emberséget, odafigyelést, törődést, és őszinte felelősséget mímelő négy éves kormányzati politika következményeinek egyik szomorú keresztmetszetét láthattuk tegnap a Blaha Lujza téren. Ahol teljesen irreleváns, hogy több százan, vagy netán pár ezren voltak. Tény, hogy rengetegen voltak.

És bár nem tisztem eldönteni a rászorultság fokát, amikor egy ingyen tányérnyi meleg levesről van szó, mélységesen szégyellem magam azok helyett, akik a valósággal való szembenézést négy éve agymosó propagandával pótolják. Akik úgy gondolják, hogy egy szegény gyermeket két óráig megfürdetni abban a luxusban, amelyben valószínűleg a büdös életben nem lesz része, emberséget, felelősséget, jobbító szándékot jelent. Hát nem. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a karácsonyi has-magyarok kígyózó sora. Nem a luxusért. Egy tál meleg ételért.  

fotó: Facebook (Város Szíve)

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr885707877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szoboszlay György · http://anyoos.blog.hu/ 2013.12.25. 17:34:29

"nem csupán a hajléktalanok növekvő száma az aggasztó ezen a lehangoló tájképen, hanem a lecsúszó középosztály tagjainak száma": nem tudom, valószínűleg így van. Már csak azért is, mert van ennek a karácsonyi ételosztásnak egy "hétköznapi", mert naponként ismétlődő változata: nem tömegjelenség, mint ez, de attól még nem kevésbé szégyenletes. Nem tudom, tett- e már valaki ezzel kapcsolatban releváns megállapítást, de évek óta tartó folyamatként rögzíthető, hogy egyre jobban öltözött emberek turkálnak a kukákban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.25. 17:55:14

Éhező magyarok a Blahán? Nem, ilyenek nincsenek, ne túlozzunk.

Balog akciója viszont tényleg demagóg baromság, ebben igazad van.

states1 2013.12.25. 23:40:47

Óh az azok a boldog kétezres évek, óh azok a szoci karácsonyok, sehol egy éhes ember, a Blahán csupa teli hasú ember állt sorba a gulyáságyúnál, s a hatalmas adagokat csak immel-ámmal turkálták. Na de jövőre itt a nagy lehetőség, kedves választó, karácsonykor majd megint csupa jóllakott éhező állhat sorban a gulyáságyúknál. És ha mind a 4 millió éhező, megbízható szoci statisztika, behúzza Mesebajcsányt még a négyötöd is meglehet.

panic_button 2013.12.26. 10:29:06

Az elmultnyolcev miatt allnak sorba, csinalja jobban aposzttolo!

valaki senki 2013.12.26. 10:36:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа Ön tán valami mást lát ott, mint éhező magyarokat? Még a rassz aránya is vadul meglepné! És erre mi meg y királyi televízióban? Igen, 4 millió embernek valóban, kicsit nehezebb dolga van, ők azok, akik minden fillér költést megnéznek.... Fogalmuk nincs róla, hogy 1,5M mélyszegény, és további 2,5 M az aki még egyáltalán meg tud nézni minden fillér költést. A szegényekből a zöm ráadásul gyerek. A legkisebb a szegénység a nyugdíjask között. A jövőnk meg dögöljön meg. Dögöljön meg?? El kéne dönteni!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.26. 10:54:59

Hát igen..

Az MSZP sikeresen lezülleszetette az országot az EU utolsó helyére, pedig 2002-ben még a szlovákok elött voltunk.

Megduplázták a munkanélküliségi rátát, és törvényileg lehetővé tették a családok devizában történő mértéktelen eladósítását.

Köszönjük MSZP !

Vegaaa 2013.12.26. 10:58:48

@Szoboszlay György: "Nem tudom, tett- e már valaki ezzel kapcsolatban releváns megállapítást, de évek óta tartó folyamatként rögzíthető, hogy egyre jobban öltözött emberek turkálnak a kukákban."

ezt énis észrevettem, sőt párat ismerek is. van olyan, akinek háza van és másokkal osztja meg hogy könnyebb legyen a rezsit kifizetni. rokkantnyugdíja mellett ha van fusi meló elvállalja, csak hát ez nincs mindig így. és amikor nincs így, ott kódorog az áruház körül ahol dolgozom és kukázza a dobozokat, üvegeket, amiket ha visszavált tud vásárolni valamit. előfordul hogy tőlem kér kölcsön egy-két száz forintot, de mindig visszaadja, még akkoris ha nem kérem, ugyanis nem szeret tartozni senkinek. ebben a figurában több emberség van, mint a politikusainkban összesen.

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.26. 11:09:28

A nincsingyenebéd-esek és az éljmegmegadneazállamtólvárdamannát-osok 2010 áprilisa óta nagyon fontosnak tartják a szegényemberek ügyét.

Kámasuka 2013.12.26. 11:16:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De a református szeretetszolgálat sem a kormány. Hadd etessen már azt és úgy ahogy jónak látja.

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.26. 11:19:45

@panic_button:
"Az elmultnyolcev miatt allnak sorba, csinalja jobban aposzttolo! "

Nem mindenért a zelmúltnyolcév a hibás, de ami igaz, az igaz. A munkanélküliség kétségtelenül magas, de bizony nem 2010 után nőtt meg drasztikusan, hanem előtte:
http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=851554800000&tend=1324854000000&hl=hu&dl=hu&ind=false

És az is tény, hogy ez a szegények arányát jelző grafikon sem 2008-ban, a világválság beütésekor kezd emelkedni, hanem már 2002-től.

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=poverty_headcount_ratio&fdim_y=poverty_line:2&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=788396400000&tend=1198623600000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Kámasuka 2013.12.26. 11:21:03

Az milyen ország már ahol egy Gerendás Péter, egy Bakács Tibor settenkedő értelmiségi is éhezik?

Mi folyik it Gyöngyösön? Odafigyejjetek má, emberek!

Kámasuka 2013.12.26. 11:31:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem biztos. Az MLM cégek is ezt csinálják, elviszik a szegínygyerekeket a gazdagbácsihoz hátha megirigyli aztán később lesz neki szállodalánca, ha sokat dolgozik.

Én is egy protestáns elitképzőben szocializálódtam, meg is láccik.

Mária 2013.12.26. 11:44:10

@Kámasuka:

"Az milyen ország már ahol egy Gerendás Péter, egy Bakács Tibor settenkedő értelmiségi is éhezik?"

Ők a megélhetési éhezők.

Semmi közük a valódi nincstelenekhez.

Mária 2013.12.26. 11:47:45

@Kámasuka:

" De a református szeretetszolgálat sem a kormány. Hadd etessen már azt és úgy ahogy jónak látja."

"Én is egy protestáns elitképzőben szocializálódtam, meg is láccik."

:)))

Na, akkor idéznék neked pár sort a reformátusok Bibliájából:

"Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól.

Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat.

Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked." (Máté, 6)

Mit szólsz hozzá?

Kámasuka 2013.12.26. 11:49:43

@Mária: Én is ironizálok ezeken a balfaszokon. Kertészimre is ide jött a szar egézségügyünkre bízza az éhezését. Meg a másik 2 hülye is elfelejtett kivándorolni.

Erő e-meló 2013.12.26. 11:57:05

@Kámasuka:
"egy Bakács Tibor settenkedő értelmiségi is éhezik?"

Mi van, már szalámit se lehet nyugodtan lopni ebben az országban? Tiszta diktatúra!

Erő e-meló 2013.12.26. 12:00:36

Télleg, mi a különbség a korábbi évekhez képest? Eddig is volt ételosztás, eddig is sokan álltak (nem csak karácsonykor), finom babgulyásért én is szívesen beálltam volna

Kámasuka 2013.12.26. 12:27:09

@Mária: Tök jó idézet, én is tanultam.

Shrekova 2013.12.26. 12:43:18

szerintem jelentősen látható a különbség a lecsúszott emberek számában. én mindig is a belvárosban laktam de ennyi hajléktalant mint eddig sose láttam és valóban az átlag embereknek is egyre nehezebb. A pártok kollektivan rohadjanak el, mindegyiket csak a lopás érdekli. Én a cserdi polgármestert javaslom a választásokra, merjünk nagyot álmodni, bukni már úgyse lehet....

Ambiorix 2013.12.26. 12:47:51

Képaláírás1:
A karácsonyi békemenet résztvevői az Astoria felől a Blaha Lujza tér irányába haladnak, Orbán Viktort éltetve.

Képaláírás2:
Lelkes sportrajongók ezrei már a meccs kezdete előtt két órával sorban állnak a Blaha Lujza téri fodbalstadion jegypénztárainál.

Képaláírás3:
Megkezdték az iPhone 6 értékesítését Budapesten.

Fisk 2013.12.26. 12:48:22

@Erő e-meló: Csak annyi, hogy szégyenteljesebb propaganda folyik most mindenhonnan, hogy jobban teljesítünk, holott a valóságban ez nem látszik. A szocik alatt legalább nem volt ekkora öntömjénezés, mialatt kilopták a Buddha szeméből a gyémántot.

Erő e-meló 2013.12.26. 13:15:02

@Fisk:
"A szocik alatt legalább nem volt ekkora öntömjénezés"

Alig bírták a pannon puma dübörgését titokban tartani

Erő e-meló 2013.12.26. 13:33:06

@Fisk:
Annyi igazság lehet abban amit írsz, hogy propaganda és ellenpropaganda küzdelme eszkalálódik. A korábbi médiamonopóliumhoz hozzászokott szoclib hatalom sokat veszített a korábbi befolyásából, és ezt radikalizmussal igyekszik kiegyenlíteni

Mivel a zellenzék érdemi javaslatokra nem képes, marad a szociális demagógia mint örökké bevethető csodafegyver a mindenkori hatalom ellen. Hátha elfelejtették a zemberek, milyen volt az ő hatalmuk idején

]{udarauszkasz 2013.12.26. 13:52:25

Ez nem csak itthon megy igy, hanem egesz Europaban, mar a nemetek is belattak, hogy hasonlo a helyzet, mint 100 eve, 1914ben, az 1. vilaghaboru elott. Ugyhogy aki tud, az szerintem ruhazzon be autonom elektromos ellatasra, napelemes rendszerre, autonom kozponti futesre, es a termelo parasztbacsikkal sem artana joban lenni, hogy ne haljunk ehen.

bbwd 2013.12.26. 15:09:13

a posztol két teljesen különböző dolgot mos össze

egy dolog a szegénység,a mi minden országban van, még németországban , svájcban és svédországban is. akkor nálunk mért ne lenne? attól függetlenül, hogy balog egy fogalmatlan idióta

van, aki tehet a sorsáról, van, aki nem. utóbbiakat kell segíteni!

a kormánypropaganda egy másik dolog, az is van minden országban, tekintve, hogy a demokrácia velejárója a versengés, a másik, harmadik erő legyőzése, ehhez pedig kell a reklám, marketing, propaganda.

de a kettőnek mi köze van egymáshoz?:)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.26. 15:15:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ja, ne túlozzunk. A Blahán, ugyan! 2011-ben én Szegeden éheztem.

Blaha már túlzás lett volna.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.26. 15:21:39

@Kámasuka:

"Én is egy protestáns elitképzőben szocializálódtam, meg is láccik."

Tényleg meg.

Sose tartottam nagyra a vallásos oktatást, itt az újabb bizonyíték, hogy igazam van.

rexter 2013.12.26. 15:35:53

mindig a fityeszre szavaztam 1998 óta. ez jövőre nem így lesz.
ne mondja nekem senki, hogy bármikor ez volt, hogy ömlött nem csak a választások előtt hetekkel, de hosszú-hosszú évekkel minden médiából, óriásplakátokról az agymosott propaganda. fájdalmas végignézni egy m1 híradót, akkora egyoldalúság van benne.

xvxvxv 2013.12.26. 15:44:06

hát a Közgép Lali hasa nem hallat halálsikolyokat így a Szent Idő környékén.

igazi sunyi, szégyentelen módon, Karácsony idejére (ilyenkor csak az elmebetegek figyelnek a politikai hírekre alapon) tették a fideszbolsevikok a Főoligarcha újabb 27 milliárdos megrendelését - másfél-, kétszeres áron.

magyarán a fideszoligarchák most újra vagy 8-10 milliárdot lopnak el a Hazánktól... talán a Lali szemei előtt már utaznak is azok az eurók svájcba.

hogy ebből, pl., az összes műemlékünket fel lehetne újítani, valamennyi alsóiskolát, középiskolát világszínvonalúvá lehetne informatikailag tenni? kit érdekel? minden ellenvetésre csak röhögve köpnek ki, úgy alázzák a bozgor magyart, ahogyan ők akarják.

majd kihajtják a prolijaikat menetelni, ha esetleg lenne vmi, de úgy se lesz.

köpj ki, fideszbolsi és lopj még többet! neketek van igazatok.

Valóraváltógép 2013.12.26. 16:46:38

Ilyen ez az éhezés. Ha az ellenzéknek kényelmes, akkor van, ha kampányolni lehet vele, akkor is, de ha más is észreveszi, netalántán segíteni is akar, akkor már mit ugat bele, meg amúgysenincsen.
Döntsétek már el, hogy mi lenne a kényelmesebb. Persze nektek, más úgysem számít.

"Hanem mert elnéztem ezt a hosszú sort, a megalázottság, az egzisztenciáért folytatott reménytelen, megfáradt küzdelem sorát,"

Hát még ha elnéznéd azt is, hogy az ott sorban állókból mennyi keres nálad jobban... meglepődnél.

"mélységesen szégyellem magam azok helyett, akik a valósággal való szembenézést négy éve agymosó propagandával pótolják. "

Helyett? Hiszen ott vagy köztük.

zila5 2013.12.26. 17:32:41

Szerintem ez a sor semmi ahhoz képest, hogy az elmúlt két hétben bármely áruház bármely sorában kettőnél többen nem álltak előttem, a legforgalmasabb utcákban lévők kivételével voltaképp nem láttam hangulatos karácsonyi kirakatokat és ha már a Blahánál tartunk, idén kb. három zokniárus bódé jelképezte ott a karácsonyi vásárt. Gondolom, ezekkel a tapasztalatokkal ellentétben napokon belül ki fog derülni, hogy 20 éve nem költöttünk ennyit a karácsony előtti hetekben, mint épp idén... :D

Valóraváltógép 2013.12.26. 17:55:12

@zila5: A karácsonyi vásárok amúgy tényleg egyre szarabbak. A blahán meg a hajléktalanok jelképezik a karácsonyi hangulatot, aki szükségét érzi, mehet direktjótékonykodni. A posztoló is BIZTOSAN adott nekik pénzt, legalább fejenként egy ötöst.
Vagy nem.
Szerintem nem.

Sir Galahad 2013.12.26. 18:01:02

Egyfelől tényleg sok a szegény. Sok volt az előző kormány idején is és sok lesz a következő alatt is. Ez nem jó, de elkerülhetetlen velejárója a kapitalizmusnak.

Ugyanakkor ami a középrétegeket illeti, nem biztos, hogy igaza van a szerzőnek. Évek óta most először szembesültem azzal, hogy karácsony előtt nincsenek leárazások, akciók, de a boltok mégis tele vannak. Ez másoknak is nyilván feltűnt, mert az index pl. ezt írta: index.hu/gazdasag/2013/12/23/itt_valami_nagyon_beindult/

Sandor Akarki 2013.12.26. 18:02:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: maxval=minthinking. Kinek éri meg a legjobb családi ünnepen családostul egy 900 forintos (3 euros) menüért sorbaállni? Mármint azon kívül, aki abszolút csóresz és a szükség viszi rá.

zila5 2013.12.26. 18:04:15

@Valóraváltógép:
Én eléggé utálok erőlködni, úgyhogy lazán hozzáidomultam a fővárosi hangulathoz és egy szép, fenyőtüske-, mézeskalács- és hangulatvilágítás-mentes könyvekkel, filmekkel és netekkel teli nyugis kis karácsonyt rittyentettem magunk köré. Egészen jólesett. :)

Sandor Akarki 2013.12.26. 18:04:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Elmúlt 3 évnek mi az eredménye okoskatörp? Vagy az meg sem történt? A stadiont nem lehet megenni, bár a felcsúti faszerkezete jó lesz majd tüzelőnek.

nyanyus 2013.12.26. 18:14:28

@Sir Galahad:
A boltok tele voltak. Pl. a Tesco is tele volt Budaőrsön. Rengeteg rosszul öltözött ember vásárolt napközben. Belenézve a kosarukba a lisztet, cukrot, olajat és a kimért szaloncukrot láttam. Ez utóbbiból se túl sokat. Ja bocs. Nagy sor állt a baromfisnál. ahol " csirkecomb hátrésszel" nevű projekt ment 435 Ft/ kg-os áron.

Sandor Akarki 2013.12.26. 18:18:55

@zila5: Mindenki interneten rendel. A boltoknak befellegzett.

zila5 2013.12.26. 18:23:04

@Sandor Akarki:
Oh, tényleg. Köszi, akkor ezek szerint még van hova felzárkóznom. Na, majd jövőre. :)

Valóraváltógép 2013.12.26. 18:27:55

@zila5: Mi meg szolidaritottunk, és nem voltak ajándékok. :)

@Sandor Akarki: Én semmit nem rendelek neten, könyvön kívül. Azt is csak ritkán. És jól teszem.

@nyanyus: Lehet hogy azt hiszed, hogy ez vicces, de nem.

Valóraváltógép 2013.12.26. 18:32:32

@Sandor Akarki: Szerinted mit érdemes neten venni? Komolyan érdekel. Én eddig nem találtam olyat, ami nem jár jóval több rizikóval, gyakorlatilag ugyanolyan áron.

Sandor Akarki 2013.12.26. 18:41:40

@Valóraváltógép: Pár az idén vásárolt dolgok közül: laptop, kiegészítők (hdd, billentyűzet, usb disk, stb.), mosógép, orvosi műszerek, fertőtlenítő anyagok, élelmiszer, mosószer, mosogatószer, ...

Inkább az a kérdés mit nem érdemes, szerintem amit fel kell próbálni, azaz cipő, ruha (pl. öltöny/kosztüm). Pl. alsógatyát, zoknit simán lehet.

martineden 2013.12.26. 18:49:17

@states1: Fidesz kocsog,keress egy fotot mondjuk 2008-bol es hasonlitsd ossze a mostanival.Meglatod mennyivel jobban teljesit a csuti cigany

martineden 2013.12.26. 18:53:22

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: s törvényileg lehetővé tették a családok devizában történő mértéktelen eladósítását...Fidesz csicsdka,ezt a csuti cigany es a fidesz banda tette lehetove.Ne hazudozz mint a gazdad

martineden 2013.12.26. 19:00:32

@Erő e-meló: finom babgulyásért én is szívesen beálltam volna...Ki is nezem beloled eszer fidesz csicska.Amugy nem jovedelmez eleget a trafik,hogy elzabalnad a raszorulok elol a kajat?Hiaba na,a csuti cigany jo peldakep

martineden 2013.12.26. 19:02:37

@Fisk: mialatt kilopták a Buddha szeméből a gyémántot....A fidesz mar a Budhat is ellopta

kutya vacsorája 2013.12.26. 19:26:05

@Kámasuka: egy sajtónyilvános eseményen megjelenő és fotózkodó miniszter = kormánytag

Bicepsz Elek 2013.12.26. 19:40:32

Nekem jopar ismerosom van, aki tobb autot is tart fenn, de megis siman beall, ha etelosztasrol van szo(es felvesz segelyeket). Masreszt lehet regen tobb helyen osztottak etelt, most megy egy helyen.
Ilyrn szubjetktiv meglatasok sohasem vezetnek semmire!!!

Sir Galahad 2013.12.26. 19:54:05

@nyanyus: Akkor biztos hülye a zindex, bocs.

JitterAee 2013.12.26. 20:29:10

Itt van ez a csodálatos Magyarország.
Nekem van egy álmom. Egy olyan Magyarország ahol senki nem éhezik,somjazik,fázik.
Ez a gyönyörű ország képes lenne ellátni minden magyar embert. A földeken megtermelt búzából ingyen kenyér lenne. A kokoricából,árpából lehetne etetni az állatok. Vegyszer mentes. Ebböl lenne ingyen hús és tej mindenkinek. A világ legjobb ivóvize van itt. Miért szomjaznak magyarok? Miért kapnak rossz minőségű vizet? Lehetne megujuló energia paks helyett amivel ingyenes lenne az áram mindenki számára.
Ingyenes lenne a világszinvonalú egészségügyi ellátlás és oktatás. Ha csak ezeket tudná az állam biztositani mindenkinek mennyivel szebb lenne a kép. Boldog emberek sétálnának az utcán.
Sajnos, ez csak álom. Pedig ez mind megvalósítható lenne.

Erő e-meló 2013.12.26. 20:33:27

@martineden:
Te aztán mindent tudhatsz rólam, sőt még annál is többet. Kár hogy nektek bolsevikoknak nincs meg már az eszközötök, hogy a képzeletetekhez igazítsátok a valóságot

nemjópasi 2013.12.26. 20:37:22

@Bicepsz Elek: Sajnos nekem is volt olyan rokonom, aki a 10+ milliós bankszámlájával a háta mögött simán beállt minden ilyen sorba, mert ingyé' van és majd hülye lesz nem kihasználni... Nem azt mondom, hogy ez a többség, de vannak ilyenek is.

2013.12.26. 20:48:31

Én nem tudom ki hogy van vele,de nekem sikerült lefososodnom a karácsonytól.
Pedig nem voltam a Blahán,esküszöm.

♔bаtyu♔ 2013.12.26. 20:53:14

@rexter: Szerinted, amikro bajnaiék voltak a hiradóban, akkor mi ömlött?

Az IMF hitelt eleve sikerként tálalták. Persze ha neked ez kell.

ursus artos 2013.12.26. 20:57:16

Hatásosabb lenne a poszt, ha éhezö magyarok helyett egyenesen éhinségről írna a poszter.

ursus artos 2013.12.26. 21:01:35

@martineden: hagyd abba a hülyeség terjesztését. a csuti cigány azoknak engedélyezte a deviza hitelt, akinek devizában volt a fizetése.

monddazigazatmar 2013.12.26. 21:42:02

@zila5: Na ne basszál már meg. Én az elmúlt 2 hétben hatszor mentem kisboltba, mert a pláza meg a nagyobb bolt parkolója olyan szinten volt tele, hogy 2 kör után sem tudtam megállni. Ennyi embert én karácsonykor még nem láttam boltokban.

monddazigazatmar 2013.12.26. 21:44:01

@JitterAee: A te álmod ugyan az mint Kun Béláé volt. Megpróbálták. Köszi nem kell.

nemjópasi 2013.12.26. 21:50:42

@Szoboszlay György: "Nem tudom, tett- e már valaki ezzel kapcsolatban releváns megállapítást, de évek óta tartó folyamatként rögzíthető, hogy egyre jobban öltözött emberek turkálnak a kukákban."
Szerintem egyre jobb ruhákat kapnak a hajléktalanok. Nem a szakadt sz*rokat adjuk oda nekik, hanem a vállalható holmikat. Van fejlődés.

zobod 2013.12.26. 22:29:34

A szerző semmit sem tett ezzel a bejegyzéssel a szegényekért, szemben Balogh Zoltánnal. Ő legalább adott pár tucat szegénynek egy finom vacsorát egy olyan közegben, ahova valószínűleg sosem fognak újra eljutni. Nem a "gesztenyével töltött pulyka illatától megmámorosodva" moralizált.

Egyébként sem értem ezt a nagy képmutatást. Szegények mindig voltak, és lesznek. Egy hazug, a hitelekre, és a teljesítőképesek kizsigerelésére építő baloldali politika ideig-óráig elleplezte, hogy Magyarországon milliók képtelenek és talán alkalmatlanok is arra, hogy maguknak egy átlagos fejlett világbeli életnívót megteremtsenek. Magyarország a szoclib alatt egy középkategóriás fejlődő országgá csúszott vissza, ez van. Örülni kell annak, hogy a 24.-ik órában megállt tudtunk parancsolni az ámokfutásnak. Majd talán 10-15 év múlva kisebb lesz a képen látható sor is - természetesen akkor is lesz -, bár gyanús hogy pont ezt a sort már láttam más kormányfikázó blogban korábban, más esemény kapcsán adva apropót a hőbörgésre.

monddazigazatmar 2013.12.26. 22:37:11

@zobod: A balogh nem adott senkinek semmit. A református szeretetszolgálat adott ajándékot, meg ünnepséget, és az esemény fővédnöke volt a miniszter.
A ballib média meg bérbloggerek meg összevissza beszélnek meg írnak.
Ez a sor meg minden évben ugyanekkora, amióta csinálják a kajaosztást.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy naponta van az indexen meg a 444.en csövesekről cikk.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.26. 22:46:20

@martineden:

Hazudsz ahogy minden MSZP csicska teszi észérvek nélkül.

Medgyessy eltörölte a lakásvásárláshoz használható kedvezményes forinthitelt egy az egyben.

Ezután több törvényt hoztak, mely szerint a bankok korlátlan mennyiségben, egyéni szerződésváltozással adhatnak devizahitelt mindenkinek.

Ezután államilag is reklámozták a devizahitelhez jutás lehetőségét, az akkor kedvezményes, ám utólag tetszőlegesen szerződést módosítható bankokkal karöltve.

Ezután mind a lakosság mind az ország, eladósodott kb. 90% - 10% arányban devizában, holott 2002 elött ez az arány fordított volt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.26. 22:47:47

@zila5:

Friss mérések és kereskedők egyenlege szerint, kb 20%-al több pénzt hagytak a boltokban az emberek, mint tavaly ilyenkor.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.26. 23:06:46

@zila5:

Nézzük a közismerten fideszbérenc Népszabadság mit ír:

nol.hu/gazdasag/20131223-elegedettek_a_kiskereskedok
Egyre kevesebb oka lehet a panaszra a 2007 eleje óta recesszióban tengődő ágazatnak. Kiskereskedők szerint a nyár vége óta érezhető a forgalom erősödése, és az idei szezonban eddig is nagyobb volt a pezsgés a plazákban és a hipermarketekben, mint a korábbi években.

zila5 2013.12.27. 08:43:29

@monddazigazatmar:
Ne aggódj, nem szexelek onlájn.
Ezek szerint te a parkolókat láttad csak, én, mivel gyalog voltam, a boltokat is.
Lehet, hogy a hatalmas forgalomra való tekintettel kétszer annyi pénztár üzemelt, mint az eddigi években. :)

zila5 2013.12.27. 08:49:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Oké, elhiszem a kritikát, lehet, hogy én egy másik színdarabot néztem véletlenül. :D
Mindenesetre imádtam, hogy nem kellett fél napokig ácsorogni sehol.

zila5 2013.12.27. 08:54:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Jaj de hülye vagyok.
Most jut eszembe, hogy épp az imént maradt 20% rezsipénz a zsebemben. :)))
Rejtély megoldva.

nyanyus 2013.12.27. 10:06:58

@Valóraváltógép: Honnan szeded azt, hogy ez nekem vicces? Azért, mert nem írtam oda, hogy milyen szomorú látvány volt? Érdekes módon rajtad kívül ezt nem kellett leírnom senkinek se, mert mindenki értette. Kár olyanokba is belekötnöd, akik erre nem szolgáltak rá!

David Bowman 2013.12.27. 14:46:50

@Szoboszlay György: Mert egyre jobban élünk, és egyre jobb ruhákat dobálunk ki.

Szoboszlay György · http://anyoos.blog.hu/ 2013.12.27. 15:20:55

@David Bowman: És egyre jobb kajákat dobunk ki a kukába...
Amúgy velem már tényleg fordult elő olyan hogy egy Feketeerdő tortát nagyjából egészben, bedobozolva leraktam a kuka mellé, hadd vigyék el.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.27. 16:07:35

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Na idefigyelj te istentelen nagy fasz! A devizahitelezést még az előző orbán kormány tette lehetővé 2001-ben. Azoknak a városoknak, amik devizában adósodtak el, és a mostani orbán kormány fizeti ki az adósságait, azok Fideszes vezetésű városok, és kerületek. Hódmezővásárhely, V. kerület Budapeseten, Érdekes módon a XIII. kerület nincs eladósodva, igaz, hogy nem Fideszes vezetésű. A XIII. kerület csak annyit kapott a jelenlegi rabló kormánytól, hogy elvették tőle a Margitszigetet. By the way, remélem orbánról is keresel valami adócsalós videót a Youtubról, csak a politikai korrektség miatt.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.27. 16:18:49

@Sir Galahad: Bocsika, de nem törvényszerű velejárója a kapitalizmusnak a tömeges elszegényedés. Főleg akkor nem ha valakik egymillió munkahellyel kampányoltak. Igaz, hogy ez később már 10 éves időszakra elosztva ígérték. De azt sem sikerült teljesíteniük részarányosan. Ide most ne vegyük bele a közfoglalkoztatást, mert arról mindenki tudja, hogy az a jelenlegi formájában semmire nem jó csak a statisztikák kozmetikázására, ahogy a külföldön munkát vállalók is csak arra jók, hogy a statisztikákat kozmetikázzák. Szóval innen kezd újra a hozzászólásodat.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.27. 16:33:51

@♔bаtyu♔: Az IMF hitelt SOHA senki nem tálalta sikerként. Azért egy dolog hazudni de ekkorát...

Sir Galahad 2013.12.27. 17:53:16

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Semmi okom újrakezdeni a hozzászólásomat. Nem írtam, hogy ne lennének szegények - voltak az előző kormány alatt is, lesznek a következő idején is, az arányokról vitatkozni meg felesleges. Belinkeltem egy cikket az Indexről, ami alátámasztja azt, amit írtam - te meg nem cáfoltad semmivel.

Erő e-meló 2013.12.27. 18:02:31

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):
És hogy tálalták volna az államcsődöt, ami programozható volt IMF hitel nélkül?

Hogy a Zorbán a hibás mert olyan rossz ellenzék?

pocaklakó minimanó 2013.12.31. 11:20:49

2010 óta előbukkantak a szociálisan érzékeny, szutyok ballib blogolók.

Természetesen nekik el kell hinnünk, hogy csakis egyforma mércével mérnek.

Idézetek korábbról, a Dicsőséges Pannon Puma korából, amikor minden szép és jó volt. Olyannyira jó, hogy a szociálisan érzékeny bloggerekben (plusz Máriában, aki alapból még ostoba is) fel sem merült, hogy telesírják és telepanaszkodják a virtuális világot.

a) "Karácsony első napján 12 órától volt kiírva az ételosztás, de mikor fél 12-kor kiértem, már legalább 60 méteres sor volt - két óra múlva mikor elindultam haza, az újonnan érkezettekkel kiegészülő sor még nem fogyott el. A sorban hajléktalanok, nyugdíjasok, családosok, sokan gyermekekkel." (euroastra.info; 2007 dec 26 - 00:33)

b) "Hiába vett ki 114 millió forint osztalékot cégéből, az Altus Befektetési Zrt.-ből Gyurcsány Ferenc, vagyonbevallása szerint nincs a bevallási küszöböt elérő megtakarítása. Miniszterelnöki és képviselői fizetéséből jótékonykodik, az MSZP elnökségét ingyen vállalta, az osztalék pedig elmegy "a tágabb értelemben vett" családra." (index.hu; 2009. február 4., szerda 14:59)

pocaklakó minimanó 2014.01.02. 16:51:30

És akkor meghalt a topic... :)

Vegaaa 2014.01.06. 18:46:59

@pocaklakó minimanó: "És akkor meghalt a topic... :)"
jaj de vicces. viszont annak a szomszédomnak, aki hajnalban az éj leple alatt kukázik hogy ismerősei elött ne legyen szégyenben, egészen más a leányzó fekvése. neki jelenleg teljesen mindegy, hogy 1989, 1994, 2002, 2006 vagy 2010. mutogassál még a másikra te is pár évig és mehetsz büszkén kukázni, vagy nem .hu identtel kommentelni szutyok ballib blogokra.

pocaklakó minimanó 2014.01.09. 14:26:33

@Vegaaa: "viszont annak a szomszédomnak, aki..." Nos, igen. Egy példából azonnal lehet általánosítani. Ez alap. :)

Vegaaa 2014.01.11. 23:46:10

@pocaklakó minimanó: ismerek/látok még ilyen embereket. olyan is van, akinek van háza közel ahhoz az áruházhoz ahol én dolgozom, és oda jár üres üvegeket meg dobozokat kukázni, hogy aztán az automata által kidobott bónból vehessen valamit. az előző kommentemben és ebben sem fogom felsorolni az összes ilyen helyzetben levő MAGYAR embert, mert aki két lábon jár a földön, annak ez alap. a maradék meg kommentel szutyok ballib blogokra...

pocaklakó minimanó 2014.01.16. 17:48:52

@Vegaaa: "...mert aki két lábon jár a földön, annak ez alap." Hát persze. Hová is jutna a világ, ha muszáj lenne kihúznia a fejét egy ballib talpasnak a rettegés fenekéből, ugye? :)

Vegaaa 2014.01.22. 18:44:50

@pocaklakó minimanó: hát persze. hová is jutna a világ, ha egyesek észrevennék hogy mi folyik közvetlen környezetükben, és nem azzal foglalatoskodnának, hogy kinek a kezében van népszava vagy magyar nemzet.

pocaklakó minimanó 2014.01.24. 15:32:52

@Vegaaa: "...ha egyesek észrevennék hogy mi folyik közvetlen környezetükben..." Ja, egyetértek. Én például azt látom, hogy egy csomó kollégám sokkal több zsetonból gazdálkodik, mint a dicsőséges pannon puma időszakában - hála a mostani intézkedéseknek -, ámde ennek ellenére be nem áll a szájuk a sok sírás közepette. Mondtam is nekik, hogy akkor bezzeg nem rinyáltak, amikor kevesebbet kerestek és többet kellett költeniük. Nem is érdemlik meg a mostanit. Proletárnak semmi nem jó.
süti beállítások módosítása