Akire puskával vadásznak a pesti utcán

H_A Címkék: harc 1956 háború beszéd ellenség ünnepi beszéd Orbán Viktor Békemenet2013.10.24. 11:23

Néhány percig már-már azt hittem, hogy ha egy európai értékeket vallónak nem is nevezhető, de majdhogynem államférfit látok egy nemzeti ünnepen szólni a nemzethez. Mert a feléig - hosszú idő után először - Orbán valóban arról beszélt, amiért odament. 1956-ról. A feléig azt hittem, ünnepi beszédet hallok. Aztán a felénél elkezdődött. A katonai metaforákba csomagolt háborús panelek, a riogatás végtelenített csatakiáltásai. Hogy azok ma ismét közénk lövetnének. Azok a kommunisták. Az árulók. A külső ellenséget segítő belső ellenségek. Akik puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán. Akik lovas rohamot vezényeltek. És akik "megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit”. Nem sorolom. Hátborzongató. 

Arról nem érdemes szót sem ejteni, hogy az ellenzék nekifutásból is, helyből is miként rúgta gyomorszájon magát, de ez félelmetes: "...lassan és biztosan be kell indítanunk a gépezetünket, hadrendbe kell állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogyan 2010-ben tettük. Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk." Bele sem merek gondolni, annyira félelmetes. Orbán viszont belegondolt. Kiderült számára, hogy 2013-ban még mindig kényelmesen meg lehet élni 2006-ból. Remek lélektani hatás, a politikai szónoklat csúcsa. Katonák gyűrűjében, a százezres (milliós?) békemenet nyálcsorgató csodálatának birtokában Orbán Viktor minden idők egyik legvelőtrázóbb beszédét tartotta.

A híveknek. Senki másnak. Innen már csak egy lépés lett volna legyilkosozni (a kommunista már lassan kötőszóvá avanzsált) azt a szintén pár százezer/millió embert, aki nem a tábort erősíti. És fel sem tűnt volna senkinek. Ettől annyira borzasztó az, amit ünnepi beszéd címen Orbán beletolt az arcunkba. Nem csak attól, hogy valaki saját korrupt rendszerét közös nevezőre hozza, egy mondatban emlegeti 1956 ideáljával. Hogy a forradalmárok szellemi örökösének és életművük beteljesítőjének tartja magát. Hanem attól, hogy véresen komolyan gondolja a háborút. Ott állt egy ember, akinek egész élete arról szól, hogy csatasorba áll, hogy felsorakozik, hogy harcol. És százezrek hallgatják kővé dermedve egy hatalmas szónokba bújt beteg ember ámokfutó vízióit. Akinek mindig az éppen soron következő, a legközelebbi lesz a mindent eldöntő ütközet.

És ebben az országban több százezer ember szemrebbenés nélkül áhítatosan asszisztál ehhez az agresszív, szélsőséges fanatikusokat lázba hozni akaró, latens polgárháborút hirdető expozéhoz. Senkinek nem tűnik fel, hogy a 2006-os rendőri túlkapásokat előidéző, akkor ellenzékben vergődő párt vezetője minden szégyen nélkül többes számban és első személyben az áldozatok közé sorolja magát és azzal riogat, hogy azok megint közénk lövetnének. Hol a határ? Van-e egyáltalán felső határa ennek a hisztériakeltésnek?

Igen, Viktor. Akik Molotov-koktélt dobálnak, gyújtogatnak, és fegyverként használnak mindent, ami a kezük ügyébe akad, azok közé időnként lövetni is szoktak. De fölösleges volt megint önmagad mártíriumát az igazság fölé helyezni: sok valódi tény van, amely alátámasztotta volna e nélkül a drámai fordulat nélkül is a mondanivalódat. De vajon annak, akit néhány perc leforgása alatt kimenekítettek az egyebek mellett általa előidézett össztűz alól, annak milyen morális alapja van ma azzal riogatni, hogy "azok" ma megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit? Aki milliós békemenetekkel nyugtatgatja magát kétharmados hatalma rombolásainak elkenése érdekében, az milyen alapon retteg és fegyverkezik?

Válaszok helyett íme egy "megnyugtató" igazság: „Aki nem a szabadságot választja a saját erejéből, annak a szolgaság lesz a végzete.” Végignézve a békemeneten, és összevetve a tegnapi, ünnepnapnak alig nevezhető lehangoló országimázzsal, azt hiszem ebben egyetértek Orbánnal. És egyetért velem közmunkások, napszámosok, rabszolgák, menetelő birkák, és bármikor harcba küldhető, feláldozható seggnyalók százezres hada. Menthetetlenek vagyunk. Megérdemeljük.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr655596546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ígérj pucér nőket a Békemenetnek! 2013.10.25. 08:15:01

. Hogyan toborozz százezres tömeget Orbán Viktor ünnepi beszédére? Ígérj a tömegnek meztelen nőket és szólítsd fel őket, hogy fényképezzék és videózzák a provokátor hölgyeket! Azt persze nem mondhatod, hogy a cuncimókusokat a keresztény értékeket vall...

Trackback: "Bejött, mint egy bonviván, de senki nem akarta belefojtani a szót" 2013.10.25. 08:14:00

. Az ATV Fórumára ma betelefonált az összefogást állítólag elsőként skandáló szimpatizáns, és közölte, szó nincs arról, hogy bárki bele akarta volna fojtani a szót Mesterházy Attilába. Azt mondta, ő kezdte kiabálni, hogy "Összefogás!", mégpedig azért,...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.24. 16:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donoter 2013.10.24. 13:00:52

A fenti irományra jó jegyet osztanak a félretájékoztatás akadémiáján. Tipikus esete az olyan véleménynyilvánításnak mikor egy-két felvezető mondat után megindul a csőlátás tételes kifejtése. Le is rombol minden olaj illúziót miszerint valami tárgyilagos magvat fellehetne fedezni a szerző irományaiban. Sajnos nem akarja észrevenni a tényeket például, tudtommal a demokratikus baloldal regnálása alatt szemet kilövetett lövedék kergetett öngyilkosságba egyet egy amúgy is fogyatékkal élő embert. Az előbbiektől függetlenül, történelmi tények ismeretében a kommunizmust, sztálinizmust nyugodtan gyilkos ideológiáknak nyilváníthatta volna a fasizmussal egyetemben.
De ha azt nézem hogy az önelnevező demokratikus ellenzék hány mondatot szánt az 56-s hősökre, és mekkora teret szánt mások démonizálására valamint a hatalomért való harcra összpontosított még egy történelmi esemény kapcsán. Ezt dicsőíteni egy önmagára valamit adó blogban diszkalifikálja önmagát a szavahihetők csoportjából.

H_A 2013.10.24. 13:06:27

@Donoter: Melyik részét nem értetted annak, amit írtam? Melyik szavam, mondatom utal a demokratikus ellenzék dicsőítésére? Hogy szóra sem érdemes amit műveltek, mert annyira szánalmas volt az egész, azt gondolom nem kell a szádba rágni, te magad is láttad, én is láttam, mindenki látta. Tehát mi a probléma? Ha egyszer talán véletlenül azt bírálnád, amiről szó van, még a végén bajod esne.

Flynn Rider 2013.10.24. 16:21:49

Szerintem meg ne menjünk el az un. "demokratikus ellenzék" műsora mellett sem, mert ahhoz viszonyítva orbán már-már finom volt.

Mënyus 2013.10.24. 18:47:26

Orbán nagy hantás, de abban speciel igaza van, hogy az internácik – ha tehetnék – ma is a magyarok közé lövetnének.

vizesnyolcas 2013.10.24. 19:12:49

Kedves Szerző!

Nagyon olcsó propagandafogás a békemeneteseket "rabszolgák, menetelő birkák, és bármikor harcba küldhető, feláldozható seggnyalók százezres hadának" bélyegezni.

Ugyanis ezek többsége egyáltalán nem valamiféle Orbán-rajongó minőségben van jelen. Hanem azért, hogy azok, akik az ún. rendszerváltás óta bizonyítottan csak ártani tudtak, az életben többet ne kerülhessenek a hatalom közelébe. Nem azért állnak Orbán mellé, mert Orbán-fanatikusok vagy elvakult Fidesz-szimpatizánsok, hanem mert a politikai térben nincs más eszköz a katasztrófálisan kártékony "szürkeállomány" meg az ún. "progresszív européer" bagázs eltakarítására. Közben, persze nagyon jól tudják, hogy a Fidesz is ugyanarról a tőről fakad, mint az eltakarítandók, hogy Orbán is hazudik, mint minden politikus; dehát a mostani kínálatban - eléggé sajnálatos módon - nincs jobb. Ez van.

hoplita 2013.10.24. 19:48:15

"...Nagyon olcsó propagandafogás a békemeneteseket "rabszolgák, menetelő birkák, és bármikor harcba küldhető, feláldozható seggnyalók százezres hadának" bélyegezni...."

Olcsónak olcsó, de elég találó és mivel személyesen ismerek közülük több tucatnyit, ezért cáfolni tudom az utána írt soraidat.
De bizony, ezek szabaccságharcos hősnek tekintik a kis csutitörpegecigányt.:)
Semmit nem von le ebből az, hogy a Duna másik oldalán hasonló tajgetosz-érettek tartottak perverz dzsemborit.
Ha szerinted nincs választás ezeken kívül, akkor ne foglalkozz politikával, közélettel, menj kocsmába, vagy hágd meg a szemközti csöcsös csajt. Jobban járunk mindannyian.

vizesnyolcas 2013.10.24. 20:02:29

@hoplita:
OK. Akkor most (mint politikaszakértő) nevezz meg egyetlen további fazont a "tajgetosz-éretteken" és a "csutitörpecigányon" kívül, akiről a jónép tudja, hogy kicsoda, és szavazni is lehet rá 2014-ben.
Egyébként elkéstél, pont egy kocsmából válaszolok, a szemközti csöcsöst viszont nem vállalom, mert már elmúlt 80 éves.

omgwok 2013.10.24. 21:26:14

A Tisztelt Szerző nagyvonalúan, egy mondattal elintézi a Duna túlpartján történt eseményeket. Talán túlzottan is nagyvonalúan. Azon kívül, hogy Donoter kollégával szinte teljesen egyetértek, egyet hadd kérdezzek már meg: ezt a "2006-os rendőri túlkapásokat előidéző, akkor ellenzékben vergődő párt vezetője..." szöveget vajon milyen tudatmódosító szer hatása alatt volt képes röhögés nélkül leírni? Hol lehet ilyet kapni? Mert azt, hogy Orbán egyedül lenne a felelőse a rendőrség túlkapásainak józan ember nem írhat le. Hacsaknem tudatosan provokál. (Mellesleg ott voltam 2006. október 23-án.)

Orbán törvényes választásokon érte el azt az eredményt mellyel 2/3-os többséggel alakíthatott kormányt, lehet emiatt fanyalogni, csak nem érdemes. Tetszettek volna másképpen szavazni, illetve: tetszettek volna jobban kormányozni 2002-2010 között...!

Orbán ugyanannyira gondolja komolyan a "háborút" mint Mesterházy, Bajnai, vagy Gyurcsány. Lehet, hogy most valami újdonságot mondok, de a fentiekben egy közös van: mindannyian a hatalmat akarják. Minden lehetséges eszközzel. Szar ügy, de ez van.

Tisztelt Szerző Úr, kire szavazzunk? (Mondjuk én ugyanazokra akikre '98 óta, de gondolom vannak itt egy páran akik ideológiailag nem eléggé képzettek, és elkelne a segítő kéz.)
Komolyan kérdezem! Mert ugye fikázni bárki tud, de néha jó lenne látni azt is, hogy az Önök oldalán (un. "Demokratikus ellenzèk") van más is az "Orbán takarodj"-on kívül.

Bell a Donna 2013.10.24. 21:37:26

@vizesnyolcas:
A "csutitörpecigány"-ból kiindulva: a Jobbikra tippelek.

Donoter 2013.10.24. 21:55:34

@autognomia: A baj pont az, már ha bajnak lehet nevezni, értem minden szavad. Ha észre vetted volna és tudom, hogy észre vetted legfeljebb nem akarsz tudomást szerezni róla, sosem egy, kettő, három…. általad ténynek nyilvánított állításod kommentálom mivel nem élek odaát hanem Kolozsvárt. De ezen túlmenően nem látom be miért kell a ripacskodás szintjére(szavak, szóösszetételek, fogalmazások, triviális kifejezések) lealacsonyítani egy párbeszédet(?) még a liberális elvek védelmében is. Nem célravezető és nem is nyomatékosítja a mondandót, legfeljebb azt tudatosítja nincs érvem tehát ezt használom eszközként. Igaz van ennél még egy fontosabb dolog is mégpedig a fékek és egyensúlyok aránynak lehetőleg helyes alkalmazása. Mert lehet valaki elkötelezett ilyen vagy olyan irányban de nem lehet csupán csőlátáson keresztül megítélni valamit, más szemében a szálkát de a sajátban a gerendát nem venni észre. Mindezek nem csak erre az egy írásodra vonatkozik.

Donoter 2013.10.24. 21:58:39

@Donoter: bocs? vonatkoznak vonatkozik helyett

states1 2013.10.25. 01:01:29

Komolyan vicces, hogy valaki még mindig ott tart, hogy a 2006 őszi "sajnálatos" eseményeket Orbán művének próbálja feltüntetni, pedig 1956 óta először lehetett a forradalom idején még nem élő nemzedékek számára is érthető, milyen lehetett az az elemi és spontán népharag, amelyik a szovjet tankok és az ávó árnyékában is elsöpört egy elmebeteg diktatúrát. Ez az elemi népharag, és nem Orbán mesterkedése söpörte el először Gyurcsányt, majd a 2010-es választásokon a pártját is. Legalább ez utóbbi azért feltűnhetett volna szerzőnknek, ha véletlenül vet egy pillantást a valóságra is a szemellenzője mögül.

mitmiért? 2013.10.25. 01:38:53

Ne add fel, ez is egy szuper jó írás! Intelligens, összefogott, lényegretörő és tárgyszerű. Sajnos osztom a víziót és a konklúziót, azzal a kiegészítéssel, hogy ja, megérdemeljük, pontosabban ez az ára annak, hogy ilyen politikai kockázatközösségben élünk, melynek neve Magyarország. Mintha a biztosítós azért büntetné es szabna ki magas prémiumot (díjbefizetést), mert a környékeden sok az autólopás.
Még annyit, hogy annak a (z önmagában igaz) kitételnek h aki " nem a szabadságot választja annak rabszolgaság lesz a büntetése" van egy másik oldala is, hogy aki nem a szabadságot árulja, mint OV, annak meg saját félelme lesz a jutalma. Saját börtönében él az a zember, nem hiába a tarditív diszkenézia, majd az erre szedett gyógyszerekre kialakult szájszárazság. Mert az ember jó (talán még ő is) és a kognitiv disszonancia (tudod mit csinálsz rosszul) mindig a felszínre tör. Szóval ez a zember retteg, ezért pszcihotikus gondokkal küzd, így nem is csodálom, hogy erős ember látszatát kell keltenie, ezért az állandó harci kedv, mellyel túlkompenzál. Kende Péter könyve szerint ez egy gyermekkori trauma, állítólag verte az apja, ezért nem visel el senkit maga fölött, de még egyenrangúnak sem. Az agresszív gyerekek mögött általában egy agresszív szülő áll és azok az emberek maradnak agresszivak, akiket gyerek korukban erőszak ért és elnyomtak. Ha így van- vele is ez történt, akkor nagyon sajnálom emberileg, de fel kéne lassan nőnie, mert különben az ország két része tényleg kardélre hányja egymást.

mitmiért? 2013.10.25. 01:50:33

Tényleg jöhetne a norvég modell, hogy 9 nő van a kormányban, mert ez a félázsiai/balkán/nem-EU gyarmat mentalitás, hogy politikai gengszterek inkább minket dobnak az oroszlánok elé, mintsem hogy kiegegyezzenek (a baloldalnak(?) is gratulálok ezúton) v az össz közjó nőjön semmi jóra nem fog vezetni. Talán a nők, mint a család összetartó ereje ki tudna vinni minket ebből az örökös belharcból.

Trejo 2013.10.25. 08:14:35

@omgwok: Emúútttnyóócccééévv!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.10.25. 08:18:32

'56 után, nagyszüleimet börtönbe zárták, mert részt vettek az "ellenforradalmi" szervezkedésben. Horn Gyula belépett a pufajkásokhoz, és '57-ben már ki is tüntették.

A mai baloldal a nagyszüleimet, a Wittner Máriákat, csak mert úgy utálják a kommunistákat, mint a zsidók a nácikat, ki akarja közösíteni, mert "milyen rég volt már" és különben is...
A mai baloldal Horn Gyulának szobrot avat.

Vannak még kommunisták ,és van miért utálni őket. Mielőtt a poszt-tolóval nagyon elszaladna a ló: "Innen már csak egy lépés lett volna legyilkosozni (a kommunista már lassan kötőszóvá avanzsált) azt a szintén pár százezer/millió embert, aki nem a tábort erősíti." A felmenőidnek a nemzőszerve, az! A Fidesz a másik oldal szavazóit, szimpatizánsait soha nem vonta össze a politikai ellenfelekkel. Sőt, még a politikai ellenfeleket sem gyilkosozta le. De hogy gyilkosok szellemi utódai, az biztos.

Hisztizhetsz amúgy az Orbán-beszéd miatt, de százszor európaibb volt, mint a BME előtti fröcsögés, gyűlöletkeltés, aminek nem volt semmi köze '56-hoz! Belemagyarázni lehet bármit, de attól, hogy te félelmet akarsz kelteni, az emberek még gondolkoznak. Te meg tedd meg, hogy gondolkozol, de a hülyeségeidet nem osztod meg mindenkivel! :(

ob.szerver 2013.10.25. 08:26:40

@states1:

"milyen lehetett az az elemi és spontán népharag,"

A Kubatov által szervezett és a fradi 2-es szektor által kivitelezett népharag spontaneitásával kizárólag a Gaskó által szervezett vasutas gördülősztrájkok és Jakab István és Budai Gyula által szervezett bp-i traktorosfelvonulások spontaneitása vetekedhet.

nnnnnnnn 2013.10.25. 08:31:42

örülök posztoló, hogy félsz. féljél is te tetvedék patkány.

2013.10.25. 08:35:14

@states1: Hagyjuk már ezt az olcsó szemkilövetős hisztériázást!
Undorítóak vagytok. Nyilván a britek, a franciák is büdös kommunisták, ott is a hatalom áldozatait Gyurcsány személyesen ölte meg. Ahol tömeg van, ahol szembe fordulnak fegyveresekkel, ott számítani kell erre. És a fidesz, bocs, olyan nincs, Orbán jól tudja ezt. És ki is használja.

2013.10.25. 08:38:34

@states1: forradalom idején még nem élő nemzedékek számára is érthető, milyen lehetett az az elemi és spontán népharag, amelyik a szovjet tankok és az ávó árnyékában is elsöpört egy elmebeteg diktatúrát."
Hát te ezt kurvára félreértetted.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 08:39:07

Szemmel láthatóan az ellenzék érzi a vesztét, akárhogy is akarnak hatalmon lenni jövőre, nem sikerül, mert egymás ellen harcolnak,.
A posztoló is tudja ezt, és kínjában ír ekkora baromságokat, de hiába.
Az meg külön gusztustalan, hogy azokat az embereket, akik nincsenek elájulva a kuncéktól, meg fodoroktól, és úgy az egésztől hánynak, le "birkamenetezzék", le "fideszbérencezzék".
Azzal, ja mindenkit lehujézel, aki nem veszi be a rizsát, azzal nem lesz több szavazó, azt jövőre megint pofáraesel min a vajaskenyér.

2013.10.25. 08:41:29

@omgwok: Mivel ez egy cikk, nem politikatörténeti elemzés, miért várod el, hogy ne az ő általa választott témát bontsa ki? Miért kellene a Gyurcsány szónoklatáról írni, ha a téma Orbán?
Olyan, mint az érettségin: Mátyás nagy király colt. De István is, mikor Gézát....

2013.10.25. 08:42:35

@Sexual Harassment Panda: Azzal, ja mindenkit lehujézel, aki nem veszi be a rizsát, azzal nem lesz több szavazó, azt jövőre megint pofáraesel min a vajaskenyér."

Amúgy te magyar vagy, vagy csak diszlexiás?

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 08:43:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Gondolod, fordított esetben, ha 2006-ban fidesz lett volna hatalmon, akkor az mszp nem tenné ugyanezt?
De.
Sajnos ez egy akkora magaslabda, amit a fidesz mindíg le fog csapni.
Talán nem kellett volna okot adni rá.
Sajnos ahogy én látom, az ellenzék egyre jobban belegabalyodik a szarba, és hiába hisztiztek, akármit tesztek, bármennyire üvöltitek hogy rezsim, meg nincs szólásszabadság, már senkit sem érdekel.
Mára kiderült, az eu sem fog segíteni, és nem fogja megbűntetni Orbán Viktort.
Szépen le kell nyelni a békát, és el kell jezdeni valami űkat, de nem fodorgáborral, meg kuncekiakurvaannyával, meg draskoviccsal, meg hellerkurvaannyaágnessel, hanem valaki mással.
Pl:LMP?

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 08:44:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ja, ha a személyeskedésbe megy át a dolog, akkor én itt kiszálltam, kösz!

Blogger Géza 2013.10.25. 08:45:27

Azért "vicces" (inkább tragikus), hogy nem az a hátborzongató, amikor az állam erőszakszervezete valakinek szervezetten kilövi a szemét, eltöri az ujját (miközben semmilyen agressziót nem követett el), hanem ha ezt valaki szóba hozza...

A választási harc pedig választási harc. Nem teadélután, hanem harc.

nnnnnnnn 2013.10.25. 08:47:44

@Sexual Harassment Panda: érdekes a bloggert 23dikán nem láttam hogy fennhangon birkamenetezett volna, pedig megtehette volna. de lehet hogy egy patkány féreg, és épp nem merte kidugni a fejét se a házából.

illaim 2013.10.25. 08:52:39

@omgwok: Emlékeim szerint Hitler is "demokratikus" választás során került hatalomra!
Az az Orbán mentegetésed,a 2006-os őszi csürherombolással
kapcsolatban, csak az amnéziád eredménye lehet ! LOL
A MN-ben 2006 nyarán megjelent Orbán cikksorozat már előre jelezte. Védenced már akkor puskapor szagot érzett !
A Kubatov "B" közép pedig személyes látogatást kapott Orbántól ! Talán keresd meg a Cavintonod !

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 08:54:04

@$$$=$$$: tőlem aztán fröcsöghet, de aki úgy reagálja le a dolgokat, hogy aki nem a balliboldal híve, az egyszerűen birka, fideszbérenc, stb.
Lehet hogy így van, de sajnos ezek a barmok döntik el ki fog kormányozni.Lehet hogy célravezetőbb lenne inkább elgondolkodni, hogyan lehetne átcsábítani szavazókat, mert így ebből -bár nagyon frappáns szídni az embereket- nem lesz kormányváltás.
Külön gusztustalan ez a heller ágnes, akivel, ha egyszer találkozok, biztosan szembeköpöm.

Nagy László 0 2013.10.25. 08:54:19

nekem tetszett a beszéd. mondanám, hogy újdonság volt, de Orbán már a 90-es években is ilyen volt, csak akkor még jobb szem kellett ennek felismeréséhez.

én azt mondom, igenis _indítson háborút ellenünk_, azok ellen, akik nem velük vannak.

aztán majd csak felébred... :D

Netuddki. 2013.10.25. 08:58:06

A balfasz gyakorlatilag beismerte, hogy ők szervezték a 2006-os zavargásokat...

Nagy László 0 2013.10.25. 09:00:33

@kovi1970: szted átgondolta? vagy átgondolta selmecigabi szerda délelőtti beszédét, amiben azt mondta, hogy a mai fiataloknak nem csak ismerni, hanem átélnie is kellene 56-ot, hogy igazán megismerjék. az m1 híradó 2x is idézte...

nem számít, mind mondanak. a hívek mindenre bólogatni fognak, akik meg nem szeretik őket, nem 1-1 megnyilvánulásuk miatt nem szeretik őket.

Satyala 2013.10.25. 09:01:41

Drága Fideszes kommentelők! Az ugye meg van hogy a Fidesz kifogásolta, amiért a rendőröknek megtiltották az éles lőszer használatát 2006-ban? A főnökötök éles lőszerrel lövetett volna közétek, csak azért hogy utólag mégnagyobb balhét tudjon csinálni belölle, és mivel hülyék nem vagytok, ezt ti is tudjátok. Aki nem hiszi nézzen utána!

Nagy László 0 2013.10.25. 09:03:26

@$$$=$$$: az békemenet összetételét látva, valóban nem merte... 90% nyugger... megdőlt az egyszerre egy területen tartózkodó csípőprotézisek számának világrekordja:D

méghogy békemenet... muhaha... :D

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.10.25. 09:05:57

A diktatúra és a demokrácia között az a különbség, hogy a diktatúrában az egyik ember legyőzi, megalázza és kizsákmányolja a másikat. A demokráciában a másik ember teszi ugyanezt az egyikkel.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 09:06:10

@Nagy László 0: ja, az lehet, de amikor az x-et kell tenni, teljesen mindegy.Lehet röhögni, de aztán nem kell csodálkozni a pofáraesésnél.

dr Smittpálelnökúr 2013.10.25. 09:06:46

Csak én láttam 2006-ban a gyújtogató csőcseléket a normális tüntetők mellett?
A fidesz-hívők ennyire agyhalottak? Ennyire mélyen orbán seggében hordják a fejüket?

Szánalmas csürhe a szertett vezető rajongótábora. Primitív, vazallusok vagytok, önálló gondolatok nélkül. A vezér böffen egyet, te megkapjátok leírva a kötelezően mantrázandó szöveget és elégedetten fingtok egyet. Mind szerencsétlen balfaszok vagytok, akik hagyják, hogy az imádott vezető azt csináljon veletek, amit akar.

ledo76 2013.10.25. 09:06:53

@vizesnyolcas: Ja, mert a Fidesz nem árt(ott) az országnak, ez az év vicce!
2006-ról meg annyit, hogy tévedés az állítani, hogy Orbán volt érte a kizárólagos felelős (fosott ő is tőle, ezért tényleg nincs joga királyi többesben beszélni róla), de a szellemet 2002-ben ő engedte ki hatalmi hiszijében a palackból, amit aztán önálló életre kelt és a szoclib kormány is ráerősített ténykedésével. Viszont spontán népharagnak hívni is fasság. Most miért nincs népharag egy legalább olyan szar, hazug kormányzás mellett? A rendőri fellépés minősíthetetlen volt, de ettől még széljobbos hőzöngés volt maga az atrocitást kiváltó tüntetés.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 09:07:02

@Állítsátok meg Arturo Uit!: ez úgy hangzik, int valami Nietzsche-idézet!:)

jogalany 2013.10.25. 09:08:02

Tegyük helyére a dolgokat.
O.V. jogilag nem fellelős a 2006 rendőrterrorért. De facto viszont igen, mert tudott róla, hogy mi lesz. Vajon miért is volt neki két db páncélozott terepjárója az események előtt két hónappal már és az események után egy héttel vissza is vitték mindkettőt németországba, ahol a bérleti díjat a magyar titkos szolgálat fedőcége fizette. (vagyis Gyurcsány), vajon miért nézegette az óráját többször is és 6 előtt 5 perccel sietve távozott hátra az Erzsébet hídon várakozó páncélos terepjárójához és hajtott el.
Mikor telefonáltak neki nem fordult vissza, pedig azt kellett volna tennie. Szembe menni a többmázsás vágtató lovaknak, kimentenie Révész Máriuszt, és a kardal hadonászó rendőrlovasok ellen igazolványát pajzsként használva megállítania az ártatlanok verését.
O.V. nem dobált és hívei sem molotov koktélokat, az mind a megfizetett huligánoknál volt, a bérük meg pár ügynöknél akik összeférhetetlenség miatt nem lehettek fideszesek sem.
Aki csüticigányozik, annak fogalma sincs mit jelent a csüti és egy tiszteséges zsidó embert, aki csak segít a cigányokon, lánya lagziján is meghívta némelyiküket, mégsem illik ezzel alaptalanul gúnyolni.

Nagy László 0 2013.10.25. 09:09:05

@Sexual Harassment Panda: mindenki oda rakja az X-ét, ahova akarja. max beviszik az utolsó döfést az országba... a nyugdíjasnak már mindegy, az életképesek elmennek külföldre, a kisebbség és a talpnyalók meg maradnak.... de hogy ki fog adót fizetni?

hát, ez már legyen az X-elgetők gondja.

J.László 2013.10.25. 09:09:18

2006. október 23-a épp olyan patologikus gyűlölet forrása a "demokratikus ellenzék" számára, amilyen volt 1956. október 23-a a kommunisták szemében.

ledo76 2013.10.25. 09:10:03

@Sexual Harassment Panda: Ugyan azt csinálja mint a másik oldal prominensei, aki nem ért egyett a Fidesszel az kommunista/hazaáruló. Ebben az országban a aki nincs velünk az ellenünk a fő jelszó. Nem csoda, hogy a többség hány a mai politikai elittől és a híveitől.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.25. 09:11:39

el lesztek takarítva a faszba végre...
negyven+tizenöt éven át élősködtetek az országon. kirekesztve mindenkit aki nem volt kommunista..a ti fajtátok.
kurvára ideje hogy ti is féljetek, de úgysem fogtok annyira mint a szüleink évtizedeken át, mocskok.
ki lesztek söpörve mindenhonnan, és ez így van jól.

Netuddki. 2013.10.25. 09:12:02

@Nagy László 0: Ma reggeli rogántóni bejátszás az mr1-en:
"Legjobban azok fognak járni akik messze az átlag alatt keresnek..."

B+, aki messze az átlag alatt keres az qrvára nem fog jól járni azzal a pár ezer forinttal amennyivel többet visz haza.

Különben ma különösen irritáló volt az mr1. Orrba-szájba nyomatták a fidesz propagandát. Az egyik közmunkás reklámjukból:

Faszi örömködik, hogy közmunkában dolgozhat a járólapgyárban és 24 ezer helyett a dupláját viszi haza. Gondolom a többi, "valódi" dolgozónak meg azt mondják, hogy azért nem fizetjük ki neked a minimálbért (93ezer bruttó, 61ezer nettó) mert bármikor kapunk a helyedre közfoglalkoztatottat. Örülj B+, hogy van munkád és qrvára jól jártál ahhoz képest akinek nincs!

De semmi gond, a fideszes reklám szerint hamarosan a tésztagyártól kezdve a vízügyön keresztül a MÁV-ig bezárólag közfoglalkoztatottak 100ezreivel töltik fel a munkahelyeket. Nooooormáááális???

kasu 2013.10.25. 09:13:22

Látod, kedves cikkíró honfitársam, ez a demokrácia. Hogy elmondhattad ezeket a felülmúlhatatlan zagyvaságaidat, magadra véve, hogy jogosnak tartod (időnként) a tömegbe követést például.
A nyálcsorgató honfitársaid -akiknek NEM a te és ti módszereitek, legyen gazdasági, politikai v. társadalmi- eddig elszenvedői voltak a liberálisnak mondott posztkommunista világnak, hát igen ezek a honfitársaid nem kérnek belőletek. Se szóban, se írásban, de főleg nem az állam vezetésében. Úgyhogy demokrácia lévén leírhatod, képviselheted, esetleg, még abba is belegondolhatnál, mások MIÉRT gondolják másképp. És x ezren, mindegy mennyi, sokan! elmennek reménykedve, hogy lesz jövő. Egyszer vége lesz a szocializmus építésének, amiről tudjuk, zsákutca volt, miképpen a frissen lett kapitalistáitok is kellően megvastagodtak, de -és ez a baj- a közjóért, az országért -károkozáson kívül- nem tettek semmit. Viszont hazudoztak, mint régen a tejtestvéreik.
Miért hallgatod Orbánt? Legyél következetes: Gyurcsányt és Bajnait stb. kéne hallgatnod, őket dicsőíteni. Lehet találnál néhány ellentmondást a szövegeikben, észrevennéd a hatalom édes vágyását és ráéreznél mennyi hazugságot hordanak össze múltról, jelenről.Ez is demokrácia, hogy bármit beszélhetnek, nem baj, ha nem igaz. Mint te a cikkedben.
Úgyhogy nem hiszünk a jövőképetekben. Okkal.

omgwok 2013.10.25. 09:13:34

@illaim: (ásít)

Kb. ennyi a véleményem az "Orbán mentegetéséről."

"Védenced" <- Ez különösen tetszik!

Javaslom Bodoky Tamás: Túlkapások c. könyvét.
Minden mást pedig gondolom szilárd tényekkel tud alátámasztani!

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:15:17

Orbán beszéde teljesen rendben volt. Politikus beszél, fél évvel a választások előtt. Nyilván minden apropót megragad arra, hogy a támogatóit ösztönözze a választásokon való részvételre, ez a beszéd nekik szólt. Te legfeljebb szent borzadály kedvéért hallgattad, meg hogy írhass róla egy hüledező posztot :)

Ugyanígy rendben volt Gyurcsány beszéde is. Mesterházy szerintem gyenge, csak erősnek próbál látszani, de inkább erőlködik. Bár lehet, hogy tévedek, meg az is lehet, hogy valóban gyenge, de erős emberek tolják (Medgyessy sem volt erős 2001-2002-ben, nem is azért nyert).

Nagy László 0 2013.10.25. 09:15:30

@kovi1970: hát, nincs min csodálkozni. ha megnézed OV pályafutását, őt sosem a pénz, mint a hatalom és a csillogás érdekelte. pont úgy, mint bizonyos embereket.

normális társadalom ilyen vezetőket (beleértve gyurcsányékat is) nem tűr meg egy percig sem.

ez nem egy normális társadalom, ennek a társadalomnak a fele az előző rendszerben kellően elbutult, a másik fele pedig nem meri elhinni, hogy demokráciába bizony beleférnek a tüntetések, és aki tüntet, az nem tőled veszi el az időt azzal hogy dugót csinál, hanem kiáll magáért.

ez az ország erre nem képes. így pontosan azt kapja, amit érdemel.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 09:15:56

@Állítsátok meg Arturo Uit!:
Köszönöm!
Van egy ilyen perverzióm, hogy szeretek olvasni!
Ezt is megjegyzem magamnak!

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:16:13

@omgwok:

vegyük észre, hogy a rendőrség állománya a természetes fluktuációtól eltekintve ma ugyanaz, mint 2006-ban.

Nagy László 0 2013.10.25. 09:16:53

@kasu: elment X ezer nyugdíjas reménykedni, hogy lesz jövő?

te olvasod is amit írsz? :D

Netuddki. 2013.10.25. 09:25:13

@Mészáros Laci: Azért van egy apró bibi. Az orbán beszédet élő egyenesbe adta a (muhaha!) "köz" média.
Másrészt aki kicsit is tud gondolkodni, az semmiképpen nem mondja azt az orbántól megszokott temérdek képzavarra, hogy rendben volt...

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 09:25:47

@ledo76:
Teljesen igazad van!
Hányok a baloldaltól hogy:
-rettenetes diktatúra van
-nincs szólásszabadság (persze a netes média 90%-ban ekézik a kormányt, és bárki bármilyen baromságot leírhat)
-szörnyű rezsim van
-rettenetes az antiszemitizmus(a kormány már habosra nyalja a zsidók/cigányok seggét, de az sem elég, bezzeg amikor a gárda vonult 2002-10 között, az nem volt gond)
ez mind a kamu duma, a pimpó, amit vakarni lehet.
Aki ezt nem így látja, az mocskos fideSSbérenc, birka, és különben is, az nem lehet hogy csak nem hiszi el ezt a sok xart.
Gusztustalan a göncz kinga, tabajdi, heller, drazsé, fodor.

Hányok a kormánytól hogy:
-rettenetes szabadságharcosok vagyunk!
-mindneki minket másol!
-karistol a gazdaság csatahajója mint a qrvaisten, csak győzz kapaszkodni
-mi teljesen függetlenek vagyunk(úgy, hogy az export 80%-a az eu-ba megy, és nincs fejlesztés uniós pénzeken kívül)
-akkora siker az államadósság elleni küzdelem, hogy még mindíg ugyanannyi mint vót.
Aki nem fideszes, az rohadt ballibsi!
Biztos a székházból kapja a fizetését!
Különösen undirító az a bayer zsolt, deutsch tamás, hoppál péter.
Az igazság valszeg a kettő között van.
Számomra LMP a válasz, de érthetetlen módon nagyon alultámogatottak.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 09:26:45

@vizesnyolcas: "azok, akik az ún. rendszerváltás óta bizonyítottan csak ártani tudtak, az életben többet ne kerülhessenek a hatalom közelébe"

Marmint kikre gondolsz pontosan?
A volt MSZMP tisztsegviselokre? Mert akkor a fel fideszt eppugy el kell takaritani. Nem, nem jobbak. Ezt az elmult 3 ev intezkedesei tokeletesen bizonyitjak: kommunistabbak BARKINEL. Es eppen nem belyegzes miatt hanem a TETTEIKBEN. Ez sokkal rosszabb, nem?

Netuddki. 2013.10.25. 09:28:39

@jogalany: "Aki csüticigányozik, annak fogalma sincs mit jelent a csüti"

Szerintem valamit félreérthettél. Nem "csüti" hanem "csuti", ami a felcsútból származik. ;)

ex-dr. vuk 2013.10.25. 09:29:13

@Mészáros Laci: nem volt rendben. el kene dontani, hogy ez most nemzeti unnepi beszed vagy kampanyrendezveny. a kettot osszemosni gusztustalan.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 09:30:14

@kovi1970: Beismerhette, hiszen mindenki tudja. És van következménye? Nincs.

Netuddki. 2013.10.25. 09:31:22

@Sexual Harassment Panda: "Számomra LMP a válasz, de érthetetlen módon nagyon alultámogatottak."

Hááááát! Nem is értem miért.

De, hogy konkrét is legyek elárulom. Nekik sincs semmi programjuk a problémák megoldására. Vagy ha van is, nagyon jól titkolják...

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:32:12

@kovi1970:

indifferens, egyrészt, Orbánék privát médiát mindig villámgyorsan magukra haragítják, a közmédiát meg igen kevesen nézik.

azon baloldali szimpatizánsok halmaza, akik a közmédiában nézték Orbánt és ennek hatására áttértek a fidesz szimpatizánsok táborába, üres.

szóval, megbocsáss, de ezen fanyalogni fölösleges.

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:34:30

@kovi1970:

"az semmiképpen nem mondja azt az orbántól megszokott temérdek képzavarra, hogy rendben volt"

természetesen irodalmi szövegelemzésnek is alá lehet vetni egy politikusi beszédet, de fölösleges. a politikusi beszédnek célja van. ennek a célnak orbán beszéde megfelelt: a szimpatizánsok részvételi hajlandóságát növelni.

ha nem tudsz így tekinteni a politikusokra, akkor túl sok érzelmet ajándékozol nekik. szerintem az érzelmek sokkal fontosabbak annál, semhogy a politikusokra pazaroljuk őket. szeretni a családot kell, utálni az anyóst stb. a politiksokat maximum figyelni érdemes, néha azt sem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 09:35:34

@$$$=$$$: Nyilván félt volna, hogy fejbedobják egy protézissel...

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 09:37:13

@kovi1970: Naés?
Az mszp-nak mi a programja azon kívül, hogy rettenetes a diktatúra?

Netuddki. 2013.10.25. 09:41:25

@mutymurutty: Azért hatalmas pofátlanságnak tartom, hogy miután megszervezi a zavargásokat, nagy pofával szemkilövetőzik. Szerintem titokban arra játszott lesz 1-2 halálos "áldozat" is. Erkölcsileg nem tartom sokra se az orbánt, se a felmenőit (személyes tapasztalat), de mindennek kéne, hogy legyen határa.

A "nagy" megosztó. De a megosztást is csak a magyarok érdekében teszi, hogy aztán újra egyesíthesse őket. De ezek a magyarok az istennek se akarják abbahagyni az acsarkodást, pedig ő mindent metett érte. Ugye milyen szép, kétértelmű ez a mondat?

Semmi mást nem csinál ez a balfasz, csak sorra veszi a diktátorok kézikönyvének a fejezeteit. A "tanulatlan" magyarok meg beszopják...

Netuddki. 2013.10.25. 09:44:28

@Sexual Harassment Panda: Ócska, fideszes reflex amit nyomatsz! Faszomat érdekli a maszop!
Ma magyarországon nincs olyan párt amelyik az én (jól felfogott) érdekeim szerinti programot fel tudna mutatni. Remélem ebben egyet tudunk érteni. Az összes maszopozó meg bekaphatja!

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:45:08

@ex-dr. vuk:

megbocsáss, de ez a kijelentés hipokrita csacsiság. nem te vagy hipokrita, csak az, amit írtál :-)

bármilyen történelmi elemzés aktualitásokra való utalás nélkül történész doktori értékezlet témája lehet. ünnepi beszédben mindig van kapcsolat az aktualitással.

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:46:40

@kovi1970:

"de mindennek kéne, hogy legyen határa."

ami természetesen mindig ott húzódik, hogy Orbán már kívül essen rajta, de aki a te szíved csücske, az nem :-) ez olyan szép és elegáns.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 09:47:53

@jogalany: "O.V. jogilag nem fellelős a 2006 rendőrterrorért"

Ha nem vezenyli oda a zsoldosait nincs rendorterror sem.
Ha az en rendoreim lennenek kint es molotovval, kovekkel dobalnak oket mikozben kukakat es autokat gyujtogatnak bizony en sem fukarkodnek az eszkozokkel.
Az "artatlan aldozatok", mint a revesz mariusz pedig sajat maganak koszonheto, el nem tudom kepzelni, hogy aki nem akart balhezni az miert maradt az utcan, amikor latta, hogy mi folyik? Azzal, hogy nem mentek el kozosseget vallaltak a gyujtogatokkal. Innentol meg nem kell csodalkozni... En ha bekes tunteto lettem volna az elso dobalozasra huzok haza es tevebol kovetem tovabb.

Netuddki. 2013.10.25. 09:50:33

@Mészáros Laci: "szóval, megbocsáss, de ezen fanyalogni fölösleges."

Már megbocsáss, de én ugyan TV-t nem nézek, de rádiót szoktam hallgatni. Egy kicsit több fanyalgásnál ha azt látom, hogy elsikkasztják a közpénzt. Márpedig amit a fidesz a "köz" médiával csinál az szimpla sikkasztás. Vagy szerinted a sok fideszes propaganda anyagért és reklámidőért a fidesz mind kipengeti a lóvét?
Ami meg nem az anyagi oldalát illeti, a hiteles köztájékoztatás helyett is a fideszes propaganda ömlik. De szerinted mindez nagyon jól van mert mindez csak "fanyalgás" meg gysemhallgatják sokan? Vagy magad is fideszdrukker vagy. Aztán mások szemében a szálkát... Mi?

Szamiz67 2013.10.25. 09:50:48

@states1: Azért ez az elemi népharagot tudatosan ágyazta meg Orbán, hetente kétségbe vonva Gyurcsány legitimitását, a kordonbontással példát mutatva, hogy nem gond, ha az állampolgár áthágja a törvényeket és visszaélve azzal, hogy a kis rendőr nem mer vele szemben intézkedni. Orbán már az öszödi beszéd és a kampány időszak előtt is háborús kommunikációt folytatott, mert úgy gondolta, hogy ez a neki legjobban álló szerepkör.
Most őszintén ki az a gyengeelméjű. akinek nem tűnt fel legkésőbb 2005-ben, hogy Gyurcsányék úsztatják a költségvetést a 2006-os választás miatt.

Csak a felesleges körök elkerülése miatt 2010-ben a Fideszre szavaztam, sőt a 2/3-ot jó lehetőségnek tekintettem, de félelmetes, ahogy a politikai pártokkal szimpatizáló szavazók között polgárháborús feszültséget alakítanak ki a politikusok, s ebben Orbán Viktor az élen jár, 2002-es TF-es beszéde óta csatázik, háborúzik.
Az az Orbán Viktor, aki a 2/3-al minden eszközt megkapott az ügynöktörvény, a pártfinanszírozás, a kisebb Állam (söralátét) megteremtésére, de aki sajnos nem akar építkezni, teremteni...

ex-dr. vuk 2013.10.25. 09:51:40

@Mészáros Laci: nem feltetlenul van kapcsolat. okt. 23-an megemlekezunk a multrol. Miert kellene, hogy ennek barmi kapcsolata legyen a jelennel? 100 ev mulva milyen kapcsolata lesz? Persze el lehet mondani, hogy "de jo, hogy most nincsenek itt a szovjetek", de ennel nem tobb.

De az egesz meg azert visszas, mert tettekben a fidesz kommunistabb meg leninnel is, es ha ujra nyernek orulhetunk ha 56 nem ismetlodik meg. A kulonseg annyi lesz h nem idegen hanem sajat hatalom basaskodik rajtunk.

Szoval tovabbra is fenntartom, hogy egy okt 23-i unnepi beszedet az ellenfelek gyalazasara es kampanyra hasznalni gusztustalan. Megpedig azert, mert a miniszterelnoknek az orszag neveben kellene beszelnie, partfuggetlenul, nem pedig a partja neveben.

Netuddki. 2013.10.25. 09:52:44

@Mészáros Laci: Ostoba fidesztroll! Részemről befejeztem. Balfaszokkal fölösleges vitázni...

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:53:39

@kovi1970:

"Egy kicsit több fanyalgásnál ha azt látom, hogy elsikkasztják a közpénzt."

annó decibel ugyanez ment a másik oldalon is :-) szóval ez nem tényező.

"a hiteles köztájékoztatás helyett is a fideszes propaganda ömlik."

nem nézi senki, csak fideszesek. sőt, a nézettségi adatok alapján a fideszeseknek is csak kb negyede.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.25. 09:54:18

már írtam máshol, de ide is, hogy tiszta legyen a kép:

"Tudjuk azt is, hogy 2006-ban ezen a napon puskával üldöztek minket.""

Pont őt?! Elmondta a beszédét, és elszaladt 2006ban.

Netuddki. 2013.10.25. 09:55:42

@ex-dr. vuk: Erre mondtam azt, hogy az '56-os mártírok forognak a sírjukban. A széles akár generátort is köthetett volna rájuk. Ezt kimondottan ízléstelennek tartotta egy fidesztroll. Eszem a kis érzékeny lelkét! Muhaha!

Szamiz67 2013.10.25. 09:56:31

Nem vagyok baloldali, de kikérem állampolgári mivoltomban, hogy a szemkilövetésért felelős rendőri (politikusé nem derült ki) vezetők hibáját, bűnét tendenciózusan rányomják szinte az összes ellenzéki politikusra, sőt már a szimpatizánsokra,szavazókra is. Nagyon veszélyes, polgárháborús helyzet felé sodródunk, ha ilyen kontextusba állítjuk egymást.

vallatas 2013.10.25. 09:57:01

A cikk a Fidesz vezérének beszédéről szól, de közben a kommentekben mégis a többség az MSZP-EGYÜTT nem tudom mit kezdi el fikázni, hogy mi a programjuk, meg egyébként is szarok.
Tehát a szokásos a történet, ha valaki elmondja, hogy xy beszéde nem tetszett, ezt kielemzi mondatról mondatra, akkor a sértett emberek nem a felvetett dolgokra reagálnak, áh az tűlégyszerű lenne, inkább elmútnyócéveznek, meg szidják a baloldalt, azok többet loptak etc...

Öljétek egymást, birka magyarok!
iksz.beszolunk.hu/oljetek-egymast-birka-magyarok/

csak egy néző 2013.10.25. 09:57:28

Felcsutikám!
"Azik ma is KÖZÉNK lövetnének" hogy is van ez te kis nemzetvezető? Hogy is volt 2006-ban az Astoriánál? Elmondtad az uszító dumádat es bepattantál a páncélozott autódba és otthagytad, figyelmeztetés nélkül a híveid, holott tudtad, hogy a csővselék az Astória felé húzza a rendőröket.
"Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk."
56-ban Még Győző pártitkár faterod zacsijában sem voltál, miről beszélsz királyi többesben kicsihuszár???

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:58:18

@ex-dr. vuk:

"nem feltetlenul van kapcsolat. okt. 23-an megemlekezunk a multrol. Miert kellene, hogy ennek barmi kapcsolata legyen a jelennel?"

mert ez egy ilyen műfaj :-) ***minden*** megemlékezésben ott van a kapcsolat a jelennel.

"100 ev mulva milyen kapcsolata lesz?"

mióta internet van, számtalan száz évnél régebbi eseményekre emlékező ünnepi beszédet mondtak és rögzítettek. szép kutatási feladat keresni olyant, amelynek nem volt kapcsolata a napi közélettel, és a végén is ébren voltak még néhányan.

"tovabbra is fenntartom"

szíved joga.

Mészáros Laci 2013.10.25. 09:59:05

@kovi1970:

tehát aki nem ért egyet veled, az fidesztroll? bravó :-D

Netuddki. 2013.10.25. 10:02:05

@doggfather: Politikus. Azonosult azokkal akiket lefizetett, hogy csináljanak egy jó kis zavargást. Régi, diktátoros trükk lefizetni pár bűnözőt, hogy keltsen zavart.

Mellesleg jó a párhuzam. '56-ban is ugyanígy baszták át a jónépet. Mindezt azért, hogy a ruszkiknak legyen indokuk bevonulni.
A 23.-i mr1 műsorból is az derült ki, hogy a szabadeurópa rádió magyar bemondóit is beszervezték, hogy keltsék azt a látszatot az USA segíteni fogja a felkelőket. Az '56-os események után ezeket az illetőket páros lábbal rúgták ki a szabadeurópától. Ééééérdekes!

kasu 2013.10.25. 10:03:40

@Nagy László 0:
"elment X ezer nyugdíjas reménykedni, hogy lesz jövő?
te olvasod is amit írsz? :D"

Bocsánat... ott voltál? Mert ha igen, akkor láttad (volna) mennyire sokféle korú ember volt jelen.
Egyébként ez a cinizmus, hogy a "nyugdíjas minek reménykedik", pont összecseng a lövetők cinizmusával.
(Különben Te is kriptaszökevény vagy, csak még nagy a szád.)
A fiatalok is reménykednek, tudod. Egy mocsok azt mondta "el lehet menni", míg egy politikus viszont csak annyit, hogy "ez a mi hazánk, itt kell megteremteni mindenkinek a boldogulását."
Ez a különbség.

Ja és egy kis személyeskedés, de csak miattad, ha már felvetetted: olvasom is, amit írok. Az ostoba meg hiába olvas, mert ha nem lenne ostoba, értené.

Netuddki. 2013.10.25. 10:04:35

@Mészáros Laci: Tudod az "egyet nem értés" meg a fideszes seggnyalás között van némi különbség.
Mellesleg te kezdted a személyeskedést, kis szívem csücske, te...

Baldrick68 2013.10.25. 10:05:27

@Sexual Harassment Panda:

"nincs szólásszabadság (persze a netes média 90%-ban ekézik a kormányt, és bárki bármilyen baromságot leírhat)"

Ezt azért gondold át még egyszer. :-)

ex-dr. vuk 2013.10.25. 10:05:53

@Mészáros Laci:

Lehet kapcsolata, meg lehet talalni kapcsolatot akkkor is ha nincs, meg lehet csak ugy jelen kozeletrol is beszelni, de ellenfeleket gyalazni, ragalmazni, partkampanyolni egy olyan beszedben, aminek az orszag neveben kene hangoznia, az tovabbra is gusztustalan. A gyalazas nem "jelen kozelettel valo kapcsolat", az szimpla gyalazas. Akar igaza van az ellenfelekkel kapcsolatban, akar nincs.

Szamiz67 2013.10.25. 10:09:05

@Mészáros Laci: Tisztelt Mészáros László, sokat vártam a 2/3-os Fidesztől (szinte utolsó esélyként) az elpazarolt korábbi évtized után.
A magánnyugdíj ügy, az ezzel kapcsolatos kommunikáció minősége, ahogy az Állam velem, mint adófizető állampolgárral ilyen komoly kérdésben 'tárgyalt', továbbá a választási törvény átalakítása, az ÁB megnyirbálása után úgy gondoltam, hogy itt sajnos nem várható az 'utolsó esély' megragadása.
A kisvállalkozói szféra állapota, a szegénység drámai növekedése, a gyalázatos minőségű Állam-Adófizető kapcsolat, a központosított korrupció kapcsán úgy értékelem, hogy nekem nincs újabb 20 évem kivárni a fordulatot, így 1,5 éve képzéssel, nyelvtanulással készülök elhagyni Mo-ot. Ez számomra komoly kulturális, morális, érzelmi kérdés, ezért nem tudom ilyen laza távolságtartással tekinti, hogy milyen minőségű közélet és kormányzat van éppen Mo.-on.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 10:09:38

@Baldrick68: te ugy gondolod hogy nincs szooasszabadsag?
Az indexen minden blog kritizalja a kormanyt, hogyan lehet ez ha nincs szolasszabadsag?

Mészáros Laci 2013.10.25. 10:09:51

@kovi1970:

Na jó, a személyeskedést visszaszívom.

Ez a kategorizálás, hogy az én szívem csücske demokrata és nagyjából becsületes, a szívem-nem-csücske pedig nem demokrata és tolvaj, már az érzelmek által befolyásolt észlelés következménye. egyszerűen az agyunk HÁRÍTJA azokat az információkat, amelyek nem egyeznek az érzelmekkel. én csak Aronson és Mérő László könyveit olvastam erről, az általuk hivatkozott szakirodalmat nem, de meggyőzőek.

Az érzelmi távolságtartás hasznos segítség.

♔bаtyu♔ 2013.10.25. 10:10:04

Kínos az a 2006, amit meg is értek, mert azt jelenti, hogy a ballibsi mentalitás 20 év alatt nem sokat változott. Horn idejében Szekeres, Lendvai és a többiek ellenére azt hittem, a komcsik és híveik megértették, lehetünk komcsik, szólíthatjuk egymást elvtársnak, énekelhetjük az internacionálét, összekacsinthatunk az elvtársakkal, de demokráciában másképp viselkedünk, elviseljük az ellenzéket.

2006 megmutatta, hogy a népszerűtlenségre most is egyetlen fegyverük van, az erőszak. Értelmetlen, hiszen úgyis bukás a vége, most nincs a háttérben a megszálló szovjet hadsereg. A rendőrség még rá is tette egy lapáttal az elfogottakkal való bánás móddal (Emlékszünk, hogy a liberális média annak idején a rendőrt szándékosan elgázoló cigánynál milyen hisztit vert ki, hogy a rendőr nem itatta meg vízzel a cigányt. Na itt ez a média kussolt, pedig verések, meztelenre vetkőztetések, stb. voltak).
Annyi előnye persze volt, hogy Orbánék győzelmük után teljesen lecserélhették a rendőrség vezető garnitúráját.

Sajnos újabb 20 évig nem sok értelme van balliberális bagázsra szavazni. Ki kell halni azoknak az embereknek ott, akik azt gondolják ott, hogy az utca nem politizálásra való.

Várjatok türelmesen ballibsik, nem érdemeltétek ki azt, hogy megbízzunk bennetek, elhiggyük, ti tényleg demokraták vagytok.

CSENDES 2013.10.25. 10:11:43

@kasu:... Egy mocsok azt mondta "el lehet menni"...

Fejezd be már azt a mondatot, amit az a "mocsok mondott"
Ja, hogy akkor kideülne, hogy azt a fenyegetőző nagyvállalkozóknak mondta az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén.

Nagy László 0 2013.10.25. 10:12:45

@kasu: nem voltam ott, mert ha ott lettem volna, akkor csak egy kis részét láttam volna a békemenetnek, ahol állok.

de megnéztem a tévében a vonulást, néztem képeket, néztem totálokat, és beszéltem olyanokkal akik ott voltak.

és barátom, a békemenet nagy része bizony nyugdíjas.

nyilván most majd lekomcsizol, mert nincs igazad, aztán a dolog lezárul, de attól még ez van.

a fidesz fő szavazóbázisa a nyugdíjasok. sokat elárul a "sikerről"...

de persze szíved joga bedőlni a baromságnak.

Kytia 2013.10.25. 10:14:31

„Aki nem a szabadságot választja a saját erejéből, annak a szolgaság lesz a végzete.”

Arbeit macht frei, mint tudjuk, igaz Viktor?

ex-dr. vuk 2013.10.25. 10:15:03

@Sexual Harassment Panda: szolasszabadsag van? de akkor miert iteltek el kommenteloket lezer jani meg papcsak miatt? miert vezetett be egy csomo lap cenzurat a rajuk rakott horribilis buntetes kilatasba helyezese miatt?
Persze meg nem partallami eszkozokkel csinaljak a cenzurat, de ami kesik nem mulik :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 10:16:39

@♔bаtyu♔: Pontosan ugyanolyan pofátlan vagy a hozzászólásaiddal, mint az imádottad. 2006-ot az azt szító "jobboldalról" (szigorúan idézőjelben) a szátokra sem szabadna venni. A legordítóbb példája annak, hogy a hatalomért semmi sem drága, még a saját Hazátok felgyújtása sem. Évszázados szégyen.
És tudod mit, ha engem rendőrként valaki molotov koktéllal meg akarna ölni, nem gumilövedéllel lőnék vissza. Még nem rendőrkét is jogom van arányosan megvédeni magam, és a molotov koktél alkalmas élet kioltására.

Persze tudom, hogy nem fogod elszégyelni magad, csak b+-elsz egyet, meg komcsizol / libsizel, mert egy ostoba állat vagy, így nem meglepő a "hovatartozásod" sem.

Mészáros Laci 2013.10.25. 10:19:39

@Szamiz67:

"sokat vártam a 2/3-os Fidesztől (szinte utolsó esélyként) az elpazarolt korábbi évtized után."

ezzel sokan vannak így, 2/3-tól függetlenül.

A magánnyugdíj ügy, az ezzel kapcsolatos kommunikáció minősége, ahogy az Állam velem, mint adófizető állampolgárral ilyen komoly kérdésben 'tárgyalt', továbbá a választási törvény átalakítása, az ÁB megnyirbálása után úgy gondoltam, hogy itt sajnos nem várható az 'utolsó esély' megragadása.

amit a történtekből észlelünk, nem azonos azzal, ami történik. egyrészt, az információs csatorna is torzít, akár a kormánypárti, akár az ellenzéki sajtót követed. másrészt, mindenkinek a saját gondolkodása is torzít, érzelmi szemüvegen keresztül nézzük ami történik.

"képzéssel, nyelvtanulással készülök elhagyni Mo-ot."

Ez pedig a szomszéd kertje mindig zöldebb nevű, szintén nem egyedi jelenség. Aki csalódottságában megy külföldre, pofára fog esni. Aki itthon jól érzi magát, és azért megy külföldre, hogy világot lásson, ott is jól fogja magát érezni. Tudom, hogy nem hiszel nekem, nem is azért mondom, hogy meggyőzzelek. De az ember így működik. Nem a világ: az ember.

"Ez számomra komoly kulturális, morális, érzelmi kérdés, ezért nem tudom ilyen laza távolságtartással tekinti, hogy milyen minőségű közélet és kormányzat van éppen Mo.-on."

Régi lélektani felismerés, hogy a hozzánk hasonló emberekkel szimpatizálunk. Ebből következik, hogy olyan vezetőket választunk, akik hozzánk hasonlóak. A kormányunk olyan, amilyenek mi magunk vagyunk. Bármilyen változtatást csak a személyes életünkön lehet elkezdeni. Amíg az átlagmagyar a kormányt szidja, hogy tolvaj, de kihasználja a lehetőséget, ha számla nélkül olcsóbban kap valamit, de nem ismeri fel az összefüggést, hogy a nép "simlis" magatartásából következik, hogy simlis vezetőket választunk magunknak, addig nem lesz előrelépés.

A svéd állam azért működik hatékonyan, mert az átlag svéd egy nagy közösség tagjának tekinti magát, és tudja, hogy személyes jólétét a közösség hatékony működésének köszönheti. Ezért részt vállal a közösség működtetésében.

Az a magyar, aki a kormányt hibáztatja, és külföldre menne, ahol jobb a kormány, még nem ismerte fel ezt az összefüggést.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 10:19:52

@Kytia: hehe kiveve a kozmunka, mert ott kb rabszolga leszel: ha nem azt teszed amit a nagyvezir mond akkor repulsz

Mészáros Laci 2013.10.25. 10:22:18

@ex-dr. vuk:

"az tovabbra is gusztustalan."

hát, nem tudom, de szerintem fél évvel a választások előtt egy vezető politikustól elvárni, hogy ne kampányoljon... naivitás, vagy inkább álszentség.

Nagy László 0 2013.10.25. 10:22:43

majd ha a jobboldalnak lesz érve is vagy programja a választáson a gyűlölködés, uszítás és komcsizás mellett, akkor az értelmes emberek is talán meghallgatják a mondanivalóját.

de amíg csak vicsorog és ugat, addig egy kutya. kutyákra meg csak az ostobák szavaznak.

Netuddki. 2013.10.25. 10:24:16

@Mészáros Laci: Az összes érzelem amit az orbán és bandája irányában érzek az semmi más mint a megvetés. Ami nem csak úgy lett, hanem alaposan rászolgáltak.
Nagyon is tisztában vagyok vele az orbán honnan indult, mi lett belőle. Ki az apja, honnan és főleg hogyan szerezte a vagyonát. Oszág világ láthatja mit tesz, mit mond. Lehet, hogy ez egyeseknek belefér az erkölcsi érzékébe, de nekem nem. Nem utolsó sorban meg sajnos most az orbán rezsim van hatalmon. Minden egyes döntésükkel hatással vannak az életemre. Sajnos.
Na ezért foglalkozom az orbánnal és ezért nem foglalkozom az "ellenzékkel". Majd ha az "ellenzék2 olyan pozícióban lesz, hogy érdemes lesz velük foglalkozni akkor biztos meg is teszem. Ennyi.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 10:27:18

@ex-dr. vuk: ne farassz lecci.az indexen pl egesz nyugodtan lehet egesz nap frocsogni.
A kulfoldi medjak sincsenek blokkolva.
Akarmilyen baromsagot leirhatsz.
Hagyjuk mar ezt a diktatura dumat.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 10:30:58

@ex-dr. vuk: Vagy pl a klubradio.
Azt is hogy elhallgattatták, szörnyű!
DDD..

Netuddki. 2013.10.25. 10:30:59

@Mészáros Laci: "hát, nem tudom, de szerintem fél évvel a választások előtt egy vezető politikustól elvárni, hogy ne kampányoljon... naivitás, vagy inkább álszentség."

Muhaha! Nem vagy fideszes mi?
Mellesleg nem az a baj, hogy kampányol. Ami valljuk be ha valaki miniszterelnök is és egy párt örökös elnöke is egyben ad némi skozfréniára okot. A probléma azzal van, hogy egybemossa a párt és a köz feladatokat. Sajnos láthatólag a köz érdeke ezáltal hátrébbszorul a párt érdekeivel szemben. De alegnagyobb probléma, hogy a pártérdekeket megpróbálja eladni közérdekként.

Netuddki. 2013.10.25. 10:32:45

@kovi1970: Persze pártérdeken nem a fidesz érdekét értem, hanem pár fideszes vezető érdekét.

Mészáros Laci 2013.10.25. 10:34:35

@kovi1970:

"Az összes érzelem amit az orbán és bandája irányában érzek az semmi más mint a megvetés."

természetesen mindenkinek szabad érzelmekkel viszonyulnia a politikusokhoz, csak érdemes tudni, hogy ennek ára van, mégpedig az észlelés torzulása.

erkölcsi érzék... az erkölcs nem olyan, hogy van vagy nincs :-) a világ ennél azért bonyolultabb. a személyiségfejlődéssel párhuzamosan fejlődik az erkölcsi érzék is, vagyis az, hogy milyen belső motivációk alapján vagyunk normakövetőek. filozófusok elég régóta agyalnak ezen, Platón, Kant, Piaget ... szerintem (a mai társadalmi viszonyok között) Kohlberg leírása vagy inkább fejlődési skálája a leginkább érthető.

"Nem utolsó sorban meg sajnos most az orbán rezsim van hatalmon."

Ez például egy erős egyszerűsítés. Szerintem (és ez is csak vázlatos kép) Orbán - Simicska - Lázár - Csányi rezsim, és élénk harc folyik közöttük, tisztára mint egy szerepjátékban, mindegyiküknek vannak erősségei, gyengéi, eszközei :-)

"Minden egyes döntésükkel hatással vannak az életemre."

valójában kisebb hatással vannak, mint hinnéd. persze, lehet úgy tekinteni a világot, hogy a múltkor tönkrement egy külsőm, és szidhatom orbánt, hogy stadionra költi a pénzt miközben kátyúsak az utak, de az utak kátyúsak voltak 2002-2010 között is, amikor orbán nem épített stadiont. valójában én nem figyeltem erre, gyorsabban mentem mint ahogy (az ismert útminőség alapján) mehettem volna. ha nem megy tönkre a külső, tíz másodperccel hamarabb érkezem haza, ezért tíz másodpercért kockáztattam. és nem jött be.

♔bаtyu♔ 2013.10.25. 10:35:37

@mutymurutty: Most gondolkodj el bolsi. Szerinted hányan osztják ezt a hazugságot, hogy 2006.október 23-án a rendőrük azért verték szét a fidesz gyűlést, mert ott autókat gyújtogattak?

Mindenki a HírTV-n nézte a pártjaid által feltüzelt rendőrség gaztetteit faszfej.

Azt pedig ne szopd be, hogy azért vagytok olyan népszerűek, mert Orbánék megfélemlítik a népet, nézz már Bajnaira, Mesterházyra, a 8 évetekre, tragédia haver, csak annak köszönhető, hogy egyáltalán 20% körül lesznek, hogy elég sok a magadfajta ostoba, aki a múltból él, aki szerint mindenki nyilas akinek nem volt MSZMP-s párttagkönyve.

Mészáros Laci 2013.10.25. 10:37:08

@kovi1970:

"Nem vagy fideszes mi?"

hát nem igazán. Egyébként Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy október 23-i beszédeit sem fikáztam, pedig azokból sem a megemlékezés sugárzott. Politikusi beszédek voltak, választások előtt, és (szerintem) kb. ebben a sorrendben. Gyurcsány egyébként eszméletlenül intelligens, de szerintem szociopata, Bajnai jó vezető csak kicsit görcsös, Mesterházy pedig ... hát, gyengének látszik, csak valakik tolják. Szerintem.

♔bаtyu♔ 2013.10.25. 10:41:22

@Sexual Harassment Panda: Ezen mindig jót röhögök. Bajnai, Mesterházy, azért népszerűtlen, mert Orbán diktatúra van, pedig az emberek jobban szeretnék ezeket a "demokratákat".

s 2013.10.25. 10:41:47

orbán engemet gyilkosnak nevez, mert nem vagyok a híve. Nos, ő tudja. Talán egyszer meg is fogok felelni ezen elvárásának. viktor, viktor, a kurva anyádat. Készülődjél. Ha már annyira készülődni akartál.

ben2 2013.10.25. 10:42:17

Ez az írás már krónikus eset. Pszichiátriai kezelést javaslok. Szomorú, hogy valakit ilyen szintre rántanak le a saját démonai.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 10:43:25

@Sexual Harassment Panda: a kulfoldi nincs cenzurazva, jeee'.. ez azert nem erv ezt lasd be :)

Az indexen a cikkek ala nem lehet irni kommenteket, szoval kevesebben latjak. Eddig minden eliteles cikk alatti kommentek miatt szuletett. A delmagyaron elozetes cenzura utan jelennek meeg a kommentek, miutan belengettek h a lapot megbuntetik ha olyan hsz jelenik meg, ami A PARTnak nem tetszik. Ez jminden csak nem a szolasszabadsag fele mutat. Kesobb mi lesz vajon? Hany olyan kijelentes szuletett, hogy a bloggereket is meg akarjak fingatni vegre? Mert a rohadekok azt irhatnak le amit akarnak, a szegyentelenek. Ez az irany a szabadsag fele vezet szerinted? Es jol tudjuk hogy akarmekkora baromsagot talal ki a fidesz azt veghez is viszi, meg ha ehhez a fizika torvenyeit is meg kell valtoztatni, akkor is.

Szamiz67 2013.10.25. 10:45:20

@Mészáros Laci: Nem volt olyan ismerősöm, aki az Mnyp kapcsán a kommunikáció minőségét, módját nem kifogásolta volna, nem arról beszélek, hogy ki hogyan értékelte az államosítást.
Igen, lehet ebből pofára esés, ezért is képzem magam, hogy viszonylag eladható képzettségem legyen, a jelenlegi egzisztenciám nem konvertálható külföldre. Németül jól beszélek, most az angolt tanulom.
Tisztességes életet élek, persze számlát nem kérek minden kisboltban. 1989-ben már felnőtt munkavállaló voltam, az azóta eltelt időszakban is mehettem volna külföldre, de láttam esélyt arra, hogy a többség vállalkozásbarát, kapitalista, versenyre épülő, öngondoskodó Államot akar, vártam, vártam, ráment 25 évem, a mozgásteret látva Orbánnak volt meg az utolsó esélye, hogy erre mozgassa az országot, de ő ezt másként gondolja.
Az, hogy egy országban merre lendül az inga, az nem csak rajtam múlik, én megtettem a magamét (ha nem is a lehető legtöbbet) , de ha a többség valamilyen posztkádári, központi hatalom, központi gondoskodás modell felé akar menni, akkor arra fog, ilyesmiben csak évtizedek alatt lehet némi fordulatot elérni, az én életem pedig rövid ahhoz, hogy újabb 20-30 éveket várjak erre.
Az a döbbenetesen alacsony szintű, populista, demagóg közélet, ami körülvesz, ami a társadalom tömeges egzisztenciális és szellemi lecsúszására épít, továbbá az a személyes élmény, amit villamoson, egészségügyben, a vállalkozói szektorban érzékelek, arra a tragikus jelző sem túlzás.

kasu 2013.10.25. 10:46:07

@Nagy László 0:
Bizony a kriptamenekültek a kitartó baloldaliak, a nyuggerek :-)) de ők hittek, akkor voltak fiatalok, ma is ez jön a betáplált eszmékből. Hűségesek az életükhöz, amitől annyit reméltek. Mondjam? A szavazótábor ott van...
De mindenki megérdemelné a tiszteletet és az élete végéig a reményt!
Persze nem vitás, sokan vannak minden korosztályból itt is ott is. A Fidesz oldalán az elégedetlenebbek, a mindig is szocializmus tagadók, a levert veséjüek v. családtagjaik, akik elszenvedték a szocializmust, minden értelemben és ennek tudatában is voltak.
Persze akkor volt létbiztonság, munka, lakás, telek, kaja. De! Nézz csak odébb! 200 km-re és ennél messzebb nem volt szocializmus (nyugatra, Te!) és érdekes ott is volt és van is mindez, meg 50 év előny mindenben. Vagy több év, ez csak játék a szavakkal. Kérdezz olyanokat is, akik ismerik a nyugati életet!
(és nem volt kommunista vezetők...)
Szóval valakinek csak kell lépnie ebben a káoszban, ebben a magyarságát szégyenlő országban, felcsillantani a társadalmi és persze a gazdasági lehetőségeket, megtenni, amire csak lehetőség van. Több oldalon már igazolódott, nem tudnak semmit csinálni, sőt becstelenek és hazudoznak. Hagyjuk, tegyék, akikben él a remény és vállalják. Szerintem nem hiba, ha odaállunk és elmegyünk a sok sok magyar + székely zászló mellé, alá.

Tényleg nem számít, ott voltál-e, ez nem minősít senkit semmire. De hogy mesélték, meg a tv, hát ez már eléggé elvihet a valóságtól.

ben2 2013.10.25. 10:51:34

@Szamiz67:

Ha a baloldal a maga idején annak rendje és módja szerint elítéli a szemkilövetéseket, ha az akkori kormány kivizsgálja az eseteket és bíróság elé állítja a terrorcsoportként működő rendőri egységek vezetőit, ha kivizsgálja, hogyan lehetséges, hogy futószalagon ítéltek el embereket csak a rendőri tanúvallomások alapján úgy, hogy a vádlottat meg sem hallgatták, ha az ilyen ítéleteket hozó bírókat azonnal eltiltották volna a hivatásuk gyakorlásától és kizárták volna őket a kamarából, na akkor talán lemoshatta volna magáról a 2006-os tömegoszlatások szégyenét a baloldal.
Ehhez képest kitüntették a rendőrfőkapitányt, egy törvényesen megválasztott parlamenti képviselő eszméletlenre verésén viccelődtek és a netes fórumokon egy emberként fröcsögték az epét a balos hozzászólók, hogy a rendőrség csak a nyugalmat védte a randalirozó csürhétől.
Úgyhogy így pár évvel az események után ha egy balos megsértődik azon, hogy egy kalap alá veszik a szemkilövetőkkel, miközben ő kiabál diktatúrát és erőszakot, akkor ne csodálkozzon rajta, ha pofán röhögik, mert saját maga csinált segget a szájából.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 10:51:43

@Sexual Harassment Panda: mindenesetre megprobaltak.
ne aggodj, majd sikerulni fog az is, csak most kozel a valasztas, muszaj demokratanak latszani meg fel evig, aztan lesz 4 ev hogy beegessek magukat teljesen. A valasztasi torvenyt mar megvaltoztattak, hogy nekik kedvezzen, ebben meg sok lehetoseg van. Az allamositas folytatodik, a valasztok pedig ugyis csak a josagos rezsicsokkento kormanyra fog emlekezni. Nezd meg az okt 23-i videot, ahol a habogo bekemenetes hosszu habogas utan erre az egyre emlekezett...

politikailagnemkorrekt 2013.10.25. 10:54:01

Alapvető tényeket nem vesz figyelembe a blog. Lassan mondom, csak pár mondat. 1. Európában NEM lőnek ártatlan felvonulókra gumilövedékkel. (Még a huligánokra sem, úgy egyébként.) SEHOL SEM FORDUL ELŐ. Ez alap. Aki megteszi, kiírja magát a demokraták közül. A magyar baloldal megtette, igaz, a rendszerváltás óta még "csak" egyszer. Köszönjük meg, hogy nem többször. E mellett messze eltörpül az Alaptörvény 79. módosítása, és a KlubRádió (érdekes, nálam az autóban még szól...lehet hogy nincs is betiltva?) minden kálváriája. 2. A Fidesz ilyet még sosem tett akár korábban volt, akár most van is kormányon. Az MSZP székház előtt én megpróbáltam 2006 októberében tüntetni: lovasrohamot vezényeltek rám. A Fidesz székház előtt az ottani romboló csőcseléket NEM érte rendőri atrocitás 2012-ben. Hát EZÉRT NEM DEMOKRATA A MAI BALOLDAL. Röviden. Tömören. Ennyi.

Dr.Démonmac1 2013.10.25. 10:54:55

Jó szöveg, érthető, hogy a fideszrajongók egybül megjelentek:)

Nagy László 0 2013.10.25. 10:56:49

@kasu: miért, szerinted mi a valóság?

a minden weboldalon és médiában futó reklámgifek, hogy milyen mutató mennyire felfelé mutat?

ráadásul: azt mondod, hogy a fidesz táborának egy része az előző rendszer elszenvedői vagy azok családjai közül kerül ki. oké, elfogadom. csakhogy ezután beállnak végighallgatni (és egyetérteni) egy olyan beszédet, ami arról szól, hogy köztünk van az ellenség, és győzzük le őket?

tehát akkor azt mondod, hogy a szocializmus elszenvedőinek most jár az, hogy a másik oldalon legyenek, és elszenvedtessék azokat, akik őket - szerintük - korábban elszenvedtették.

és ezt az egészet BÉKEmenetnek nevezzük?

te most ugye viccelsz velem? :)

Dr.Démonmac1 2013.10.25. 10:59:07

" ártatlan felvonulókra" Az ártatlan felvonulók nem lődöznek csapágygolyókat, vagy dobálnak gyújtópalackokat.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 11:00:18

Elore a naaaaagy hatekonytalan allami szolgaltatok fele!

index.hu/gazdasag/2013/10/25/itt_az_uj_alom_a_hatalmas_allami_szolgaltato/

Kadar es Rakosi sokat tanulhatna a fidesztol.

Mészáros Laci 2013.10.25. 11:00:28

@Szamiz67:

"Igen, lehet ebből pofára esés, ezért is képzem magam, hogy viszonylag eladható képzettségem legyen,"

A képzés stb is fontos, de minden külső feltétel összességében is csak 49%-ot tesz hozzá a sikerhez. Az 51% a személyes attitűd: aki elkeseredettségében megy ki, annak ebben az 51%-os súlyú rekeszében nulla van. Aki kíváncsian, világot látni megy ki, annak ez a rekesze tele van, és minden külső feltétel NÉLKÜL is jobb eséllyel indul, mint a tanult de keserű ember. Erről sok évtizedes tapasztalatok vannak olyan országokban, amelyek már régóta bevándorlási célpontok, és sok friss visszajelzés olvasható külföldre ment magyaroktól is. Bár akik csalódottan, üres zsebbel visszajönnek, ritkán írnak erről blogot.

"a jelenlegi egzisztenciám nem konvertálható külföldre."
sem a baráti és ismerősi kapcsolatok, sem a hétköznapi életben (kint megtudod, mennyire) szükséges kultúra és helyismeret, sem az a környezet, amelyről csak kint fogod észrevenni, hogy bármennyire udvarias, idegenként tekint rád.

"Az a döbbenetesen alacsony szintű, populista, demagóg közélet, ami körülvesz" - a politikusok a szavazókhoz igazodnak. MI MAGUNK vagyunk ilyenek. Nézd csak meg itt a hozzászólásokat.

"arra a tragikus jelző sem túlzás."
ez a hangulat sajnos elég sok csalódást vetít elő külföldi életeddel kapcsolatban.

Egy politika nélküli tanácsot adnék Olvasgass magashegyi hegymászókat, tudod, leírja egy papírra, hogy "ha 11-kor még nem értem el ezt a pontot, vissza kell fordulnom" - mert amikor fent már nem lát tisztán, de a papírt elolvassa és visszafordul. Aki nem így tesz, meghal.

Akkor maradhatsz életben, ha lesz néhány ilyen papírod: "ha már csak 2000 euróm maradt, hazamegyek" vagy "ha 60 nap után sincs állandó bejelentett munkahelyem, hazamegyek" vagy "ha 120 nap múltán nincs hosszú távra kibérelt lakás amin nem kell mással osztozkodnom, hazamegyek" - és persze hallgatsz is erre a papírra. A konkrét részleteket persze a beszámolók alapján fogalmazd meg, én nem voltam kint, nem ismerem pontosan ezeket a mérföldköveket.

Dr.Démonmac1 2013.10.25. 11:02:25

"A csúcs ellen Svájcban és Franciaországban több ezer globalizációellenes tünető tiltakozott. A svájci Lausanne-ban és a franciaországi Annemasse városban a rendőrség vasárnap könnygázt és gumilövedékeket vetett be az erőszakosan fellépő és torlaszokat emelő tüntetőkkel szemben."

kasu 2013.10.25. 11:06:28

@CSENDES:
Ok. mondok mást. "hazudtunk nappal és éjjel".
Rengeteg idézet lehetséges. Szövegkörnyezetével együtt.
A mocsok volta megalapozott.
Éppen ideje, ezek az alakok eltűnjenek a süllyesztőben. Az nem lenne baj, ha komoly, felkészült és tudatos emberek kerülnének ki a látótérbe, mindenkinek jót tenne egy hiteles másik pólus (a Fidesznek is). Olyanok, akik összefognak a nemzetért és összezárnak, ha kell a hazájukért. Emellett lehet vitatkozni és harcolni egymással, de mégiscsak kéne tudni mi a fontos.
Ez az eu-s baloldali képviselőség és tevékenység a magyar nemzet szégyene. Persze nem a nemzet tehet róla, tehát te meg én. Ismert balos emberek lovagolták meg a politikát. Ezért is kéne megakadályozni, hogy bajnai/gyurcsány és társaik kikerüljenek vastag pénzért onnan belecsinálni a hazai dolgokba. És ideje, hogy ott is a nemzet legyen képviselve.
Különben ha így folytatják a brüsszeli politikusok, nem csak magyarok, Európa joggal süllyed el, és nem a népei miatt, hanem a politikai "elit" rombolása miatt.

Kytia 2013.10.25. 11:08:24

@politikailagnemkorrekt: Nyilván pontosan tudod, hol mi fordul elő és miért...Ártatlan felvonulókon meg szétröhögtem magam.

@Dr.Démonmac1: Nem hinném, hogy ez majd megingatja... A tények velük szemben nem sokat érnek.

Szamiz67 2013.10.25. 11:08:57

@Mészáros Laci: Nem tervezem, hogy a semmire építve vágnék bele, azon a területen, amiben képzem magam, már olyan sokan vannak külföldön, hogy magyar kolóniák alakultak ki, két ilyen 'kolóniában' is vannak barátaim, akik szintén más, kint élő magyarok által segítve, támogatva telepedtek le az elmúlt években.

Kytia 2013.10.25. 11:12:42

@kasu: "A Fidesz oldalán az elégedetlenebbek, a mindig is szocializmus tagadók, a levert veséjüek v. családtagjaik, akik elszenvedték a szocializmust, minden értelemben és ennek tudatában is voltak."

Érdekes, én ezt mindig fordítva éreztem... Én azt gondolom, a lelkes zászlóvivőknek a zászlóvivés a lényeg, nem az arc, amelyik a zászlón van. Vége Rákosinak, Kádárnak, oly sok év nélkülözés után végre van új bálvány, aki előtt hajlongani és a többi polgártársat gyalázni lehet.

kasu 2013.10.25. 11:13:58

@Nagy László 0:
ok. békeharc volt az is, amikor elvittek, bebörtönöztek, táborba zártak, kitelepítettek- internáltak. Ugye olvastál erről?

Nem értek egyet az ellenség képpel, a háború ellenük képpel. Megértem, hogy nem babra megy a játék.
Azzal értek egyet, hogy meg kell akadályozni, hogy ismét hatalomhoz jussanak.

Különben a budai "baloldali" (ez mindig vicces a vezetőik esetében) "megemlékezést", háború ide v. oda, nem kerítették be és nem lőttek a tömegbe, és épp ezért nem fogják kitüntetni a parancsnokokat.

kasu 2013.10.25. 11:15:21

@Nagy László 0:
ok. békeharc volt az is, amikor elvittek, bebörtönöztek, táborba zártak, kitelepítettek- internáltak. Ugye olvastál erről?

Nem értek egyet az ellenség képpel, a háború ellenük képpel. Megértem, hogy nem babra megy a játék.
Azzal értek egyet, hogy meg kell akadályozni, hogy ismét hatalomhoz jussanak.

Különben a budai "baloldali" (ez mindig vicces a vezetőik esetében) "megemlékezést", háború ide v. oda, nem kerítették be és nem lőttek a tömegbe, és épp ezért nem fogják kitüntetni a parancsnokokat.

Mészáros Laci 2013.10.25. 11:16:26

@Szamiz67:

hopp, eszembe jutott egy izgalmas példa. Az Apolló 14 egy holdkráter külső oldalán szállt le (tényleg, elég ferdén állt a holdkomp) és az űrhajósok feladata az volt, hogy felmásszanak a kráter pereméig, ott vegyenek talajmintákat. menet közben az oxigén fogyása miatt egy ponton azt az utasítást kapták, hogy most állj, itt vegyetek mintát és indulás visszafelé. Az egy négymilliárd dolláros "állj" parancs volt, de ha továbbmennek, Alan Sheparnak esetleg nem marad oxigénje, hogy visszaérjen a holdkomphoz. Utólag kiderült, kb 100 méterre voltak a céltól (terepviszonyok miatt ott ez nem látszott).

egyetmondok 2013.10.25. 11:20:48

Az,hogy az alaptörvényi magyar állam legitimációs kapaszkodót keres 2006 őszének rendőri brutalitásában, jól jelzi az alaptörvényi magyar államiság teljes történelmi képtelenségét.
Ebből a politikai konstrukcióból,amely hamis konstrukció,a Fidesz már nem tud kilépni,annak ellenére nem tud,hogy igyekszik a "politikai kommunikációban" (már) nem is forradalomként tekinteni 2010-re,amely gondolatot a hatalom mai állapotának fenntartása érdekében nem lehet,nem szabad konzekvensen végig vinni,ha ti.végig vinnék,akkor megkérdőjeleződne pont a 2006-os őszi rendőri brutalitás legitimációs értelmezhetősége.

Ez a feloldhatatlan,valójában történelmi,politikai erkölcsi zavarodottság kerül elleplezésre - elég nagy sikerrel - azzal a folytonos verbális erőszaktevéssel, mondhatjuk verbális polgárháborúnak is,amelynek emlegetése,és az amelyre való folytonos felszólítások a Fidesz politikai kommunikációjának egyetlen,a saját táborban felfogható és értelmezhető,közösséget összetartó eszköze.

A tizedik ciklus végén,az akkori októberi ünnepen is pont ugyanezt fogjuk hallani Orbán Viktortól,s ezt igazán számon sem lehet kérni rajta.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 11:21:47

@ex-dr. vuk: Értem.Nos, úgy látom, te meg vagy róla győződve, hogy itt bizony retttenetes diktatúra van, vagy ha nem, akkor lesz!
Hivatásos retetgő vagy.
Nem is szeretnélek megzavarni az aktuális rettegésedben!

@♔bаtyu♔:
a kedvenceim:
2012 volt az igazán csemege év, rendkívül sokat nevettem:
-3hónapon belül csődbe megyünk
-Matolcsy azonnal elkártyázza a jegybanki tartalékokat
-kilépünk az euból
-kirúgnak az euból
(és úgy, mindenhonnan kiléünk aminek ajtaja van)
-rettenetes a diktatúra, az alkotmány, (azóta is jönnek a kötelezettségszegési eljárások az EB-től!)
-borzasztó antiszemitizmus van!(persze amikor 2006ban vonult a gárda, az nem volt probléma)
Közben csak azt nem értem, akkor miért zárták le mind a médiatörvény, mind az alkotmány körüli hercehurcát??
Ezért, eiatt a nyafogás miatt menjenek a hellerágik meg kuncegáborok a kurva annyukba.

kasu 2013.10.25. 11:22:13

@Kytia:
A zászlók már jó régen nemzeti színűek, esetleg rajta a székely zászló is, néha magyar településnevek.
Ebben is nagy változás van, nem központi műhelyek csinálják az arcképes és "igés" táblákat és osztják ki kötelezően ki mit kell vigyen.
Régen nem azt írták fel, aki elment a kötelezőre, hanem azt, aki nem.
Most te döntesz.
Másrészt igazad van szerintem, az emberek szeretnek imádni, hajbókolni és gyalázni.
De azért néha ellentmondani, gondolkodni, büszkék lenni hazájukra, magukra, és tudnak különbséget tenni a hazugság és a valóság között.

Kytia 2013.10.25. 11:29:26

@kasu: "Ebben is nagy változás van, nem központi műhelyek csinálják az arcképes és "igés" táblákat és osztják ki kötelezően ki mit kell vigyen."

Azért mennek a körlevelek "ajánlott", traszparensre írandó szövegekkel. Szerencsére annyira béna az adminisztrációjuk, hogy ezek közül is landolt már néhány rossz postafiókban és került ki az internetre.:)
Azt gondolom, az emberek nem egyformák. Vannak, akik szeretnek kérdéseket feltenni és még a saját pártfogoltjukkal szemben is fenntartásaik vannak, míg mások, ha jóízű cuclit kapnak a szájukba, akkor boldogan szopják, gondolkodás nélkül. Az utóbbi volt a hithű kommunista és most ugyanazok a hithű Orbánisták. Jó jelzője ennek a kritikátlanság. Oké, hogy a fideszre szavazok, de azért ez, meg az, meg amaz nem úgy sült el, ahogy vártam... - kontra - feltétel nélkül minden helyzetben nyalok a vezírnek és aki szidalmazni meri, azt (egyelőre sajnos csak verbálisan) felkoncolom. Az utóbbi jön gyakrabban szembe.

politikailagnemkorrekt 2013.10.25. 11:31:34

@Kytia: Ha szétröhögted magad, akkor bizonyára te is kellően agymosott troll lehetsz. A Magyar Rádiónál randalírozók természetesen nem voltak ártatlanok, hanem ugyanolyan agresszív huligánok voltak, mint pl, a Brüsszelben rendszeresen kirakatokat betörő csőcselék (akikre még egyszer mondom: NEM lőnek). Október 23-án (a két, általad egybemosott esemény között több mint 1 hónap telt el) azonban, sokszor vidékről feljött, idős, TELJESEN ártatlan szimpatizánsokra vezényeltek rohamot stb. A randalírozók ugyanis egy MÁSIK, jelesül a JOBBIk naggyűlésén voltak, de nem őket,hanem a békés embereket vadászták le. Az ügyel Strasbourgban is foglalkoztak, el is ítélték. De persze téged nem kell hogy a tények érdekeljenek. Téged elég, ha vezérelnek a Jókai utcai trollbarlangból. De hiába mondjátok el sokszor a hazugságot, az még nem válik attól igazsággá: valahogy mindig itt buktok el ti, magyar kommunisták.

Kakukk József 2013.10.25. 11:31:56

Szűzanyám, mi van itt?
Mégiscsak süllyed a hajó?!
Különben miért rohangászna itt megzavarodva ennyi patkány?

Szánalmas kis balf*szok ordítoznak itt, lassan azt követelve, hogy legyen már Budapesten "2006-osok tere" is...

Akiket a vezérürü anno odauszított, hogy dobják már fel kicsit a hangulatot egy kis gyújtogatással, molotov-koktélozással, rendőrautó borogatással?

Szerintetek mi történne ma, ha ugyanezt megpróbálnátok?
Mit tenne a TEK?
Békésen nézegetnék, szotyolázva, kitárgyalva a legutóbbi Videoton-Felcsút focimeccs eredményét?
Akkora barmok vagytok, hogy a világ nem b*szott még ilyet...

Szarrá gyúrnának benneteket, teljes joggal, úgy, hogy anyátok sem ismerne rátok!!!
És utána 20 évig rohadnátok valamelyik börtönben.
Pont úgy, ahogy 2006-ban kellett volna történnie.
Örüljetek, hogy megúsztátok, sz*rháziak, és csak egy szerencsétlennek lőtték ki a szemét.
Aki ráadásul nem is közétek tartozott...

És még bármelyikőtök letagadja, hogy vezéretek elkezdte a nyílt uszítást?
Egyik oldalon zsidózó-cigányozó, gyáva gyilkosságokért írogató bayer-féle "béke"menettel, a másikon meg egy rakás katonával?

Nektek meg már izzad a tenyeretek, hogy hurrá, megint balhé lesz?

Rátok épít a törpediktátor, nem kétséges.
Meg is fogja köszönni - a maga módján.

De ha már mindeneteket ellopta, ne panaszkodjatok!

smartdrive 2013.10.25. 11:39:33

most akkor pár százezer embertől, nagyrészt nyugdíjastól félünk? hát legyen csak meg a vágyott polgárháborújuk, két nap alatt leradírozzuk őket. tabula rasa

Kytia 2013.10.25. 11:41:46

@politikailagnemkorrekt: 30 is alig múltam, szerinted mi közöm van a kommunizmushoz? Elárulom, semmi. Én a mai politikáról alkotok véleményt, mai szempontokat figyelembe véve, nem százéves dolgokon lovagolok, mintha tán tudnám egyáltalán, mit mivel kellett anno összehasonlítani egy szavazásnál. (Németországban pl ha jól tudom, a 30-as évek környékén nem kommunista, konrta kapitalista volt a kérdés, hanem kommunista, kontra Hitler-párt. Na, te melyikre szavaztál volna?)
A gumlövedékkel pedig várjuk meg, mi lesz, ha egyszer a nép tényleg megunja Viktorka trollkodását és tényleg nekiáll tüntetni, amolyan zaftos, balkánias stílusban. Eddig erre nem láttunk példát sajnos.

Kytia 2013.10.25. 11:42:34

@Kakukk József: Ó, nem fognak. Szépen megköszönik majd, hogy odaadhatták. Jólnevelt népség ez - néha.

vizesnyolcas 2013.10.25. 11:47:31

@Sexual Harassment Panda:
Amit itt leírtál, azzal teljesen egyetértek.
Csak ahhoz tennék hozzá valamit, amit az LMP-ről mondtál. Az a helyzet, hogy aki azt állítja, hogy Lehet Más a Politika, az vagy jószándékú, de tájékozatlan balek, vagy hazudik. (Az előbbire Schiffer András a példa, az utóbbira pedig az LMP-ből kivált PM-esek.)

El lehet képzelni nagyon szép ideákat, de demokráciában a politikát akkor is felépített, ismert pártok csinálják. A pártok pedig sajátos üzemanyaggal működnek, pénzzel (nem csak - a legnagyobb tétel - a kampányfinanszírozás miatt, hanem például szakértők megfizetése céljából is). Akik pedig pénzt tesznek egy pártba, azért teszik, hogy utóbb jókora haszonnal nyerjék vissza belőle. Na, ezért nem lehet más a politika. - Ezzel összefüggésben és konkrétan az LMP-hez visszatérve pl. gazdasági szakértői tudás (az egy Róna Pétert kivéve) nem látható mögöttük. A mai felállásuk maximum arra elég, hogy megmaradjanak egy viszonylag hiteles kis protestpárnak, de programadó potenciáljuk nincsen.

DFK 2013.10.25. 11:50:49

@dr Smittpálelnökúr: Csakhogy te is elköveted a szokásos és szándékos baloldali hazugságot, hogy a gyújtogatókat összemosod a fideszesekkel. Tudod, a azonosító nélküli rendőrök (gy.k. ezek ebben az esetben civil embereknek számítanak!) rátolták a rendbontókat a Fidesz gyűlésre, majd megkardlapozták a Fidesz gyűlés részvevőit. kár hazudnotok, mert jópáran ott voltunk, láttuk, emlékezünk, és elmondjuk, mi történt.
Pont olyanok vagytok, mint a nácik, akik elmondják az Auschwitz-ot túlélőknek, hogy nem is volt holokauszt. Hiába, 47-ben is azok szavaztak a komcsikra, akik a háború előtt a nyilasokra szavaztak. Ugyanaz a hazaáruló csőcselék vagytok: komcsik és nácik.

vizesnyolcas 2013.10.25. 11:52:57

@canahari: Mondtam én, hogy a Fidesz táborban nincsenek agyhalottak?

Napkutya 2013.10.25. 11:55:37

Hát, aludtam a dologra egyet-kettőt.

Előrebocsátom, bal oldali érzületekkel bírok, -de nekem, most ez úgy tűnik, mintha az Idegbeteg- és Hisztéikus Szűzlányok Egyesülete ((MSZP és társai) küzdene Mussolini pártjával, a római tűzoltóbál megrendezéséért.

Vannak baloldali lózungok. A lepkefing hozzájuk képest acélos mennydörgés.

Vannak jobboldali lózungok. Azokkal kapcsolatban azt már elérték, hogy NEM igényelnek gondolkodást, zsigerből is érthetőek, JÓK a parasztnak, bárhová is vezetnek.

Mégis, mi a repedt herét gondol a baloldal? Ezzel a teljesítménnyel a jelen rendszerben remek Hazafias Népfront lehet belőlük 2014-ben.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 11:58:31

@vizesnyolcas: Sajnos igazad van.
De Schiffer volt az eső, aki a hatalmas ep-ajvékolások közepette kimondta:
Nem kell itt a duma a diktatúráról, meg rasszizmusról, mert Orbán Viktor nem antiszemita, és nem épít diktatúrát.
Alkalmatlan a kormányzásra, és le kell váltani, de a fent említett vádak nem igazak.
És én azóta tisztelem ezt az embert.
És ha ezt Mesterházy mondta volna, akkor rájuk szavaznék.
Így marad az LMP.
Akkor is, ha tudom semmi értelme, mert ezt a jelenlegi kormányt jövőre senki sem állítja meg.
Nem lesz katasztrófa, nem építenek diktatúrát, az euból sem lép/rúgják ki, minden megy tovább így ahogy van.(sajnos)

DFK 2013.10.25. 12:03:04

@Szamiz67: Azért lehet rátok nyomni a dolgot, mert csendben maradtatok, nem mondtátok, hogy ez már sok. Igen, a rendőri vezetők nem valószínű, hogy maguktól találták ki a törvénytelenséget, hanem felső utasísra, jóváhagyásra cselekedtek. Így az akkori kormány tagjai bizony morálisan felősek, az mszp-szdsz politikusok morálisan felelősek. Ti, baloldali szavazók is néma egyetértésben voltatok; akkor veszítettétek el morális jogotokat a véleményformálásra, a kritikára.

Dr.Démonmac1 2013.10.25. 12:06:32

@Sexual Harassment Panda: "Orbán Viktor nem antiszemita, és nem épít diktatúrát."
Nem épít diktatúrát?? :)
Dehogynem:)
Az EU meg nagyon jó ha van, mert
ad1, onnan jön a pénz
ad2 megveszik a terményeinket

vizesnyolcas 2013.10.25. 12:10:29

@ex-dr. vuk:
Mondtam, hogy a Fidesz ugyanarról a tőről fakad, és OV ugyanúgy hazudik. (Abban, hogy melyik oldal tette a nagyobb kárt, valószínűleg eltér a véleményünk.) De most csak az egyik oldali kártevők hibernálására van esély, aztán tőlem jöhet a Fidesz-oldaliak eltakarítása is.

Arra azonban ne számíts, hogy létezik a politikát tisztára mosó takarítás. Még sokan nem jutottak el egy alapvető felismerésre, ezért itt is megismétlem a Sexual Harassment Panda kommentelőnek adott válaszomat: A pártok sajátos üzemanyaggal működnek, pénzzel. Akik pedig pénzt tesznek egy pártba, azért teszik, hogy utóbb jókora haszonnal nyerjék vissza belőle.

DFK 2013.10.25. 12:11:36

@ex-dr. vuk: A szólásszabadság mióta egyenlő a rágalmazás jogával? ja, persze balos vagy, már értem...

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:13:01

@vizesnyolcas: az a baj, hogy nem lehet ugy eltakaritani, hogy az egyik bandat durvan megerositjuk. Ha a mostani ellenzek eltunik, akkor NEM LESZ SENKI, es a fideszt a budos eletben nem fogod tudni eltakaritani, ujra partallam lesz.

barli 2013.10.25. 12:13:04

@Nagy László 0:
"és barátom, a békemenet nagy része bizony nyugdíjas"

barátom, a dks happeningeken a nagy rész az nyugdíjas. A szocin is.
Maradjunk annyiban, hogy a politikai események nagy részére nyugdíjasok járnak.
Talán a jobbikos (öreg nácik+fiatal nácik) meg a tavalyi Együtt okt. 23 (balos fiatalok) volt a különbség. Meg 2006 okt. 23-a. Mert akkor tényleg elemi és össznépi felháborodás volt, akárki akármit is mond. És puskával is löttek..

DFK 2013.10.25. 12:14:20

@Sexual Harassment Panda: Hadd mán szegényt, egy másik valóságban él. Ha ugyanis nem balos a kormány, akkor csak diktatúra lehet. Most is retteg a klerikálfasiszta orbánista gárda látványától.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:14:22

@DFK: nem a ragalmazasrol van szo hanem velemenynyilvanitasrol. ha leirom, hogy "kurva anyadat lazar janos" az nehogymar ne ferjen bele a szolasszabadsagba. ha nem fer bele akkor ez nem szabad orszag.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:15:55

@DFK: ja, es erdekes, hogy a (fuggetlen - haha) birosag szerint csanyinak el kell turnie, hogy uzsorasnak hivjak a kozteveben, de lezernek meg papcsaknak nem kell, h "takarodj!" meg "kurvaanyad".. Ennyit a fuggetlen partatlan birosagokrol es a szolasszabadsagrol.

Bolsi Buster 2013.10.25. 12:16:43

Igy van, Orbán észrevette hogy 2014ben is megél 2006ból.

És igaza lesz.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 12:21:24

@Sexual Harassment Panda: 1. A pocakos fodballista nem tudja, hogy létezik a zinternet.

2. Ha megtudja, akkor sem tudja betiltani. De meg fogja próbálni...

Úgyhogy örülj neki, hogy per pillanat még kommentelhetsz :)

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:24:12

@DFK: "Ha ugyanis nem balos a kormány, akkor csak diktatúra lehet."

your words, not mine.

En azt mondtam, hogy EZ A BANDA a partallami modszereket es berendezkedest igyekszik visszahozni. Persze nem kotelezo eszrevenni... maradhat a rozsaszin kod.
Felolem lehet jobbos kormany, ha demokratikus marad es tisztessegesen jatszik. Sajnos nem ez tortenik. Leszarom melyik oldal... csak legyen demokracia.

Bolsi Buster 2013.10.25. 12:25:43

Apropó Kunczét hogyhogy nem szedték le a színpadról a pénzbehajtók?

Miféle ország ez?

Karnamantra 2013.10.25. 12:25:45

Telitalálta a poszt. Sajnos.
Minden épeszű ember így érezte, aki hallotta vagy olvasta a beszédet. A többeik nem azok.

Bolsi Buster 2013.10.25. 12:26:37

@ex-dr. vuk: Pl. konkrétan milyen módszer és milyen berendezkedés amiről beszélsz?

És konkrétan miben hasonlít a pártállamra?

Torgyán Viktor 2013.10.25. 12:29:29

@Trollcsány rising: "Ha bármit jelenleg szlogenként lehet értelmezni a kormányzat és a kormánypárt kommunikációjában, az a következőképp hangzik: 'Magyarország jobban teljesít.'..."

(Google keresés: Kumin Heller)

"A kormány és a kormánypárt" => pártállam

Nagy László 0 2013.10.25. 12:36:37

@barli: mondtam én hogy a többi rendezvényen nem nyugdíjasok vannak?

én csak azt mondtam, hogy a békemenet 90%-a nyugdíjas.

a 2006-os tömegbelövetős dumát meg ki veszi már be? :D

Torgyán Viktor 2013.10.25. 12:37:21

@Trollcsány rising: "A kormányzat és a kormánypárt" => a "kormányzat" ugyanazt mondja és teszi, mint amit a "kormánypárt" (miszerint Fidesz" mond és tesz. Ezt tolja arcunkba egy Ferenc nevű fideszes "politikus", konkrétan helyettes államtitkár (miszerint komisszár).

Egy "politikus" megmondja, hogy mit mondjál. Azt nem mondja ugyan, hogy ezt is kell gondolnod, de az lesz a következő lépés...

Pártállam-e vagy?

zeddez 2013.10.25. 12:39:33

politikailagnemkorrekt 2013.10.25. 10:54:01

ebben erősen tévedsz

a francia és a német rendőrség is bevet könnygázt és gumilövedéket a tüntetők ellen, ha azok felszólításra sem kezdenek oszolni maguktól

Napkutya 2013.10.25. 12:39:42

@ex-dr. vuk: A demokrácia legsötétebb pillanatai azok voltak, amikor a "demokratikus" szavazó rájött, hogy ÁTKÚRTÁK. Történeti közhely.

Odáig HITT abban, hogy a szava JELENT valamit, onnantól viszont CSELEKEDETT valamit, ami azonnal, tényleg kezelendő problémává vált...

Mi a lófütty lesz itt, ha kipukkad a FIDESZ-lufi, és csak egy balfasz baloldalunk van???

EZ a kihívás baloldalon, nem az, hogy ki van fenn a színpadon.

Én semmiképp nem akarom azt látni, amikor Mesterházy pont ugyanolyan balfasz kormányon, mint a színpadon.
Érte egy váratlan helyzet, és leblokkolt. Úgy döntött, hogy NEM dönt, ledarálta a beszédét, mert abba legalább lehetett kapaszkodni.

Volt kinn X ember.
Magyarország ennek a többszöröse.

Nem spiláznám...

Bolsi Buster 2013.10.25. 12:41:37

@Torgyán Viktor: A demokráciában kormány nincs vagy kormánypárt?

Hülye

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:46:29

@Trollcsány rising:
a kozpontositas, pl. most minden kozalkalmazott retteghet, hogy kirugjak, ha pl. kiderul rola, hogy nem szimpatizal a kormannyal, ha nem irta ala a rezsicsokkentest vagy nem ment ki a birkamenetre. mindenki: tanarok, kozmunkasok, hivatali dolgozok. birokat mar megprobaltak megfingatni, egyelore sikertelenul. Ha nem lennenk az EUban es nem kenyszeritenenek rank alapveto demokratikus normakat mar nem is tudom mi lenne.. atirjak a valasztasi torvenyt a sajat kepukre, odaultetik az embereiket minden "fuggetlen" pozicioba.
Tenyleg ennyire nem latszik, hogy mi keszul? Lesz itt meg meglepetes...

kasu 2013.10.25. 12:46:39

@Kytia: Inkább azt gondolom, hogy nagyon sokan minden ellen vannak, ami és aki hatalmon van. A kormány ellen. A parlament ellen. A "vezír" ellen. Bárki legyen.Majdnem mindegy mit mond, csak hazudhat, csak a pénz miatt mondja, csak és csak... Ehhez vagyunk szocializálva.
Ja és ha hatalmon van, akkor gyilkos (lesz), mindenki, aki hallgatja,jót mond róla az "nyalizik", "isteníti", kezet csókol. Biztosan van rá hajlandóság, de azért a támogatók többsége - és ez szomorú hír a baloldalnak: gondolkodik. Lehetünk elfogultak emberekkel szemben + - értelemben, de mégiscsak az az érdekes, amit mond, annak ésszerűsége, igazságtartalma. Pláne,ha tettek is követik. Akiknek megvolt a lehetőségük és beigazolódott, hogy értünk keveset, magukért sokat tettek, azok álljanak félre, hadd próbáljanak, a siker reményében magyar tudatú és szándékú, erős, céltudatos emberek mégiscsak tenni valamit.
Részemről a fáklyás menet, mindent elmondtam. Nekem hihető és jó hallani, amiről, amit mond Orbán, nem feltétel nélkül, nem a napi kritika nélkül, de elfogadható(bb). Sok bohóc és handabanda után felüdülés. Ezt a hazug áldemokratikus kapitalista bagázst, akik vezetik az u.n. baloldalt nem tudom elfogadni. Megjegyezve, hogy nem a szomszédot, téged, őt, a barátomat és ezernyi meggyőződéses ismeretlent bírálom. Ők is magyarok, mi vagyunk, csak az átverés showba másképp tájékozódnak:-)
Viszlát!

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:48:28

@Trollcsány rising: ja es egyebkent az allami bizniszek haveroknak valo lejatszasa sem latszik?
a cel a penzugyi hatalom atvetele (illetve az is), hogy aztan a politikai megmaradhasson orokre. Illetve amig a nep fel nem akasztja oket...

DFK 2013.10.25. 12:49:02

@Kytia: Hát elég gáz vagy, mert az Astoriánál tényleg ártatalonkra támadt a rendőrség(? már ha rendőrök voltak azok...). Ott voltam, láttam.
Szóval ne csodálkozz, ha furcsákat mondanak rád, pláne, ha még diktatúrázol is egy jót.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 12:52:00

@DFK: Nem toltak rá senkit sehova a rendőrök (Satu-Debil telefonbeszélgetés megvan?). A rendőr akkor is rendőr, ha nincs azonosítója, mert csapaterőben dolgozik.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 12:52:14

@Trollcsány rising: Nem. A demokráciában "kormányzó párt" van. És a kormány nem plakátolja tele az országot egy konkrét párt szlogenjeivel - még a kormányzó párt szlogenjeivel sem. Azaz a "kormányzó párt" nem használ közpénzt a saját céljaira.

Például te meg tudod mondani, hogy ki akarja "megvédeni" a rezsicsökkentést, ami papíron egy "kormányzati" döntés?

A "kormányzat" védi a saját döntését (az is egy kérdés lenne, hogy kitől kell megvédeni)?
Vagy a "kormányzó párt" akarja megvédeni a "kormányzat" döntését??
Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???

Barom:)

DFK 2013.10.25. 12:54:17

@ex-dr. vuk: tényleg, miért kell hülyeséget beszélni? Nem igaz, hogy a közalkalamzotaknak félni kell, bárhogy is sulykoljátok.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 12:57:40

@DFK: nem, mi?.. ahah. erdekes egesz masokat olvastam ezugyben, tanaroktol.
foleg igy, hogy az igazgatokat is felulrol eroszakoljak az iskolaba, kozpontilag. epul a tanfelugyelo rendszer is, csak hogy biztos legyen

DFK 2013.10.25. 12:58:28

@Vombatus Ursinus: De, rátolták, ahlelyett, hogy elválasztották volna a 2 társaságot. (Az oldal utcákat még le is zárták, hogy a rendbontók ne is mehessenek másfelé). A rendőr meg azonosító nélkül az akkor érvényes jogszabályok értelmében sem volt rendőr. Tudod, akkor én, meg 10 haver szerzünk a rendörökére nagyon hasonló rucit, aztán nekiállunk intézkedni. Jogos lesz? Nem.

DFK 2013.10.25. 13:02:46

@ex-dr. vuk: tudod attól, hogy vannak akik hazuidnak, attól még nem igaz. Elhiszem, hogy furcsa a balosoknak, hogy a nem-balosok már nem húzzák meg magukat, hanem vissza mernek szólni (kellet 20 év, hogy a 40 év félelme felolvadjon a hálózattal szemben).

Jenyei 2013.10.25. 13:02:47

Dolomitos faternek is ezt az antikomcsi dumát nyomja otthon?

Kytia 2013.10.25. 13:03:30

@kasu: "Akiknek megvolt a lehetőségük és beigazolódott, hogy értünk keveset, magukért sokat tettek, azok álljanak félre, hadd próbáljanak, a siker reményében magyar tudatú és szándékú, erős, céltudatos emberek mégiscsak tenni valamit."

Ámen. Ezt üzenem Orbán Viktornak én is.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:03:34

@DFK: Igazad van. Ha azt akarod mondani, hogy "Gyurcsány takaroggy!", akkor egyetértünk.

Ne ezen rugózz, ez e poszt nem erről szól. Arról mondjál véleményt, hogy "Orbán takaroggy!" :)

Kakukk József 2013.10.25. 13:05:40

@ex-dr. vuk:
Rossz hírem van: már átírták, és oda is ültették...

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 13:10:30

@DFK: Nem tolták rá, megvárták, amíg a gyűlésnek vége lett. Ha tíz egyenruhát szerzel a haverokkal, akkor az kevés, ugyanis szerezned kell hozzá még néhány dolgot. Igazolványt, fegyverzetet, autót, vízágyút, stb... És még úgy sem intézkedsz jogosan. A rendőr csapaterőben hivatalosan akkor is rendőr, ha nincs azonosítója, ne feszülj ezen.

$pi$ 2013.10.25. 13:12:47

@mutymurutty: "És tudod mit, ha engem rendőrként valaki molotov koktéllal meg akarna ölni, nem gumilövedéllel lőnék vissza. Még nem rendőrkét is jogom van arányosan megvédeni magam, és a molotov koktél alkalmas élet kioltására."

Ennyire nem lehetsz rájékozatlan, az egy másik helyszín volt, más emberek voltak ott és egy másik napon is történt.

vizesnyolcas 2013.10.25. 13:13:54

@ex-dr. vuk:
Ha odafigyelnél, észrevehetnéd, hogy a Fidesz népszerűségének legfőbb forrása a "baloldali" ellenzék totális alkalmatlansága. Amit ezektől várni lehet, arról a többség úgy gondolja, hogy akkor inkább az Orbán. (Hogy igazam van-e, az nem a kettőnk közötti vitában dől el, hanem a 2014-es választásokon fog kiderülni.)

Ami népszerűség természetét illeti, gondolhatnál arra is, hogy mióta - a hidegháború megszűntével - vezető hatalomként az USA egyedül maradt a porondon, a neve a világ egyre több táján kezd szitokszóvá válni.

Az pedig, hogy egy EU tagállamban választással ne lehetne elzavarni, bármilyen párti vezetést, ha az népszerűtlenné vált, csak egy parasztvakító duma.

Az, hogy a "baloldali / progresszív / liberális européer" ellenzék a demokrácia meg a köztársaság védelmében akarná elzavarni Orbánt, szintén egy parasztvakító duma. Éppen azokból a nyilatkozatokból, amelyekkel most a "korszakváltó" ellenzék különböző formációi elkezdték ekézni egymást, és kiteregetni egymás szennyesét, derül ki egyértelműen, hogy egyedül a koncért vannak megveszve. Elképesztő, mennyire pánikba estek, hogy valamelyiküknek nem jut az egyre kisebb koncból.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:14:11

@ex-dr. vuk: Erre gondolom van bizonyíték is videóval, mint bajáról. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:14:37

@DFK: te most mirol beszelsz?...

a "nem huzzak meg magukat" ez tenyleg igaz: nyiltan lopnak, sikkasztanak, hutlen kezelnek. Es erdekes modon ezek az ugyek sohasem vegzodnek felelossegrevonassal, hiaba csinaljak nyiltan. Es vannak, akik meg orulnek is az egesznek... Itt vagy pl. te.

Az oldalakat meg nem ertem minek hangoztatni, ha a bal oldal csinalna ezt az pont ugyanigy nem tetszene, szoval nem "ballibsi" vagyok. Bar ugy latom te ahhoz a hardcore-hoz tartozol, akik szerint mindenki az, aki nem fideszes.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:14:55

@ex-dr. vuk: Ez megint olyan dolog ami eddig nem létezett. Most hallok ilyet Mo-n először.

Kakukk József 2013.10.25. 13:17:59

@DFK:
Már nem.
Nem kell félni...

2010-ben és 2011-ben kirúgtak több, mint háromezret.
Indoklás nélkül.
A hivatkozott új törvényt (ti. indoklás nélküli kirúgás) az Alkotmánybíróság megd*gta, de azt mondta: 2 hónapig még mehet...
Ez is szép volt: lopni tilos, de két hónapig ti még megtehetitek...
Minden hatóságot lefejeztek, minden vezetői poszton az ő embereik ülnek, ha kell nulla szakértelemmel és tapasztalattal.
Fideszesek, rokonok, haverok.

Most még kivégezték az iskolaigazgatói gárdát is...

Baromira ismered a valóságot!
Vagy csak simán hazudsz.
Vagy te is kaptál egy kisebb fejlövést.

(Ui.: "közalkalmazott = két "té")

Szamiz67 2013.10.25. 13:18:03

@DFK: Értsd már meg ember, nem vagyok baloldali szavazó, nem vagyok jobboldali szavazó, ne nyomj rám semmit, pont ezt kértem a hozzászólásomban!!!

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:19:26

@Torgyán Viktor: 'És a kormány nem plakátolja tele az országot egy konkrét párt szlogenjeivel - még a kormányzó párt szlogenjeivel sem. Azaz a "kormányzó párt" nem használ közpénzt a saját céljaira.'

- tegyél büntető feljelentést, ha tvsértést tapasztaltál a közpénzekkel

'Például te meg tudod mondani, hogy ki akarja "megvédeni" a rezsicsökkentést, ami papíron egy "kormányzati" döntés?' - gondolom aki szimpatizál ezzel a döntéssel

'A "kormányzat" védi a saját döntését (az is egy kérdés lenne, hogy kitől kell megvédeni)?' - attól akinek nem tetszik

'Vagy a "kormányzó párt" akarja megvédeni a "kormányzat" döntését??
Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???' - a demokráciában ilyen dolgok előfordulnak, kérdés mi köze ennek az állampárti rendszerhez?

Amiről hazudoztál. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:19:36

@vizesnyolcas: "Az pedig, hogy egy EU tagállamban választással ne lehetne elzavarni, bármilyen párti vezetést, ha az népszerűtlenné vált, csak egy parasztvakító duma."

Erdekes, mar tobb partalapitast megfurtak, es civil szervezet alapitasa is konkretan lehetetlen az orszagban. Vajon miert?
Az MKKP-nek miert nem sikerult partot alapitania? Eloszor a nevbe kotottek bele, aztan formai okokba. Es persze ezt el fogjak huzni meg sokaig.
Demokratikus valasztas lesz az is, ahol csak egyetlen rubrika van? Igen. El lehet zavarni igy a kormanyt? NEM! Igy ment ez Kadar alatt is.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.10.25. 13:19:49

Mintha nem pont Orbánnak lett volna a legjobb haverja a pufajkás horngyula. Egy brigád ez, csak a birkákat verik át...

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:22:10

@vizesnyolcas: 'Ha odafigyelnél, észrevehetnéd, hogy a Fidesz népszerűségének legfőbb forrása a "baloldali" ellenzék totális alkalmatlansága.'

Részben. A 2014es fidesz győzelem oka végül ez lesz. Emellett sehol európában nincs Orbánhoz fogható mennyiségben embereket vmi MELLETT mozgósítani tudó politikus.

Ha csak simán a bolsikat utálnák akkor otthon kummognának és aztán leszavaznának Orbánra, nem menetelnének.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:23:20

@Trollcsány rising: ilyen mertekben es ennyire nyiltan most eloszor van.

azt mar megszoktuk h tendereket cegekre irnak ki olyan szinten h epp csak a neve nincs benne - ez nem uj, ezt mindenki csinalta. de az allami szubjektivpontozasos rendszer az teljesen uj :) valamint teljes piac haveroknak atadasat sem lattuk eddig. nekem egy teljes bankhalozat allamositasa is uj volt, nemtom hogy vagy vele. esatobbi.

Napkutya 2013.10.25. 13:23:43

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Horn Gyula, Kövérnek volt a kollégája, egymással szemben volt az asztaluk.

Ne tévedjünk. Így is elég gáz.

telkoe 2013.10.25. 13:25:00

@ex-dr. vuk: Mielott meg nagyon belehintazod magad a diktaturazasba, javasolnam olvasgatasra az Europai Emberi Jogi Birosag iteletet es az indoklast. Ha nem tetszik ott lehet diktaturazni, te nagyondemokrata.

http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=003-4529626-5466299#{%22itemid%22:[%22003-4529626-5466299%22]}

Kakukk József 2013.10.25. 13:25:04

@Trollcsány rising:
Már forgatjátok azt is...
Vagy a cigányaitok.
Tüzifáért.
Cinikus gennyláda vagy, mint a védenceid.
Szépen eltanultad tőlük.
Vagy a zsigereidben volt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 13:29:52

@♔bаtyu♔: Te ostoba. Miért kell neked mindet 100-szor leírni? A segged kitörlésére azért képes vagy? Lehet, hogy befejezem a nevelésedet és egyszerűen csak tiltóra teszlek. Minden perc kár beléd, ilyen alapon taníthatnék zongorázni egy sárgarépát, több értelme lenne. Mosd csak a narancsot, amíg el nem kopik a kezed. Csinovnyik.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:30:04

@ex-dr. vuk: Ez bullshit. Nem most van államcsőd, a befektetők már megveszik a magyar papírokat.

A klientúra átrendeződik a politika möhött, de a választók 99%-ának ez tökmind1.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:31:04

@Kakukk József: Kb. ez marad neked még 4 évig. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:33:03

@telkoe: ez nekem egyaltalan nem jon be.

nem akarok en senkit meggyozni, csak szolok, hogy lesz itt meg hoppa. engem mondjuk nem fog erinteni, mert elkoltoztem mar, reszben emiatt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 13:33:45

@politikailagnemkorrekt: "A magyar baloldal megtette, igaz, a rendszerváltás óta még "csak" egyszer."

Miről beszélsz, te majom? Milyen baloldal? Egyes rendőrök túlkaptak, hozzáteszem, hogy ha te molotov koktéllal akartál volna megölni engem, én éleslőszerrel lövöm át a fejed. Ehhez nemhogy rendőrként, de még "sima" állampolgárként is jogom van (arányos önvédelem). Elképesztő, hogy a narancspropagandának még mindig ez a 2006-os sztori a mantrája. Persze érthető, ha vannak olyan majmok akik vevők rá, miközben a szemüket is kilopják.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:36:45

@Trollcsány rising: hogy jon ide az allamcsod?

az a baj, hogy a klientura osszefonodik, es ugye a kozalkalmazottak szavazotabora eleg nagy, felelemmel pedig sokminden elerheto. Persze a szavazas egyelore titkos es tobbresztvevos, szoval meg lehetnek meglepetesek a fidesz szamara.

csak egy néző 2013.10.25. 13:38:31

Csak halkan kérdezném a birkamenetben vonulgató hívőktől, ha ne adj Isten (vagyis adhatná), hogy valamilyen csoda folytán eltünne a szeretett nemzetvezetőjük, hogy vajon akkor is így vonulgatnának és hallgatnák ájtatos csodálattal, mondjuk Szíjgyártó, Navracsics, Kósa, Lázár, Tömjén Zsóti beszédét, hogy a többi idióta papagájt ne is említsem????
Apropó, igen nagy hálával tartoznak az ellenzéknek, hogy 14-ben is tuti befutók lesznek, nem fikázni, hanem megköszönni kellene nekik. Ha 18-ig a fidesz nem dől bele a sját kakájába,addigra talán sikerül majd összehozni valami értelmesebb ellenzéket.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:38:49

@Trollcsány rising: "A klientúra átrendeződik a politika mögött..."

"klientúra"? Hogy is van ez a pártállam-dolog???

(Mindjárt válaszolok a többire is, de ezen klientúraás mondatodon beszartam.)

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:42:30

@ex-dr. vuk: Ugy jön ide hogy az mindenkit érint. Az meg hogy ki kap trafikot az meg senkit sem érint.

Ez a politikai logika. Másrészt persze a 'trafikmutyi' maga egy sajtólufi, lesz róla népszavazás, amit a ballib annak rendje és módja szerint elveszít. Mert senki sem fog elmenni szavazni.

Mi fonódik össze mivel? A politika meg a klientúra? Ez teljesen normális, mindenhol ez van ott is ahova költöztél. A közalkalmazottakat meg lehet félemlíteni, de senki nem tudja ki kire teszi az Xet.

Minden lehet, okt. 23 azonban azt mutatja hogy a fidesz esélyese a 2014es választásoknak.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:48:34

@Trollcsány rising:

1. "tegyél büntető feljelentést, ha tvsértést tapasztaltál a közpénzekkel" Nem teszek. Ha igazam lenne, akkor beleírják az alkotmányba, hogy nincs. Plusz a rogán belemondja a kamerába, hogy elmúltnyolcév, Bajnai, 2006...

2. 'Például te meg tudod mondani, hogy ki akarja "megvédeni" a rezsicsökkentést, ami papíron egy "kormányzati" döntés?' - gondolom aki szimpatizál ezzel a döntéssel

Ezek a valakik (akik "szimpatizálnak"), ezek indították a marketing-úthengert és ezek fizetik ki az óriásplakátok számláit?

3. 'A "kormányzat" védi a saját döntését (az is egy kérdés lenne, hogy kitől kell megvédeni)?' - attól akinek nem tetszik

Például tőlem??? Bazmeg, én is itt élek, ők az én kormányom is, tőlem ne védjenek meg semmit! Másrészt: a kormány hozott egy döntést (miszerint jogszabály/törvény), majd megvédi a rendet a rendőrség. Lásd monteszkiő, a hatalommegosztás elve, stb...

4. Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???' - a demokráciában ilyen dolgok előfordulnak, kérdés mi köze ennek az állampárti rendszerhez?

Nem, demokráciában ilyen nem fordul elő. Ilyen a pártállami rendszerekben fordul elő.

5. Hehe.

Ne röhögj, a tied is az az ország amit éppen szétbasznak.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:52:38

@Trollcsány rising: Hogy klientúra-ügyben mi a kérdés?

Figyelj nagyon:

A kérdés az, hogy számodra a "klientúra" léte az egy természetes és elfogadható dolog?

Pontosítok, most még jobban figyelj, mert ez kemény kérdés lesz:

Szerinted mi a "klientúra"?

Kakukk József 2013.10.25. 13:53:49

@Trollcsány rising:
Tehát a zsigereidben volt.
Arcodra fog fagyni a mosoly, kisgenyó.
:-)

vizesnyolcas 2013.10.25. 13:57:13

@ex-dr. vuk:
Most tényleg az MKKP esetre hivatkozva vízionálsz totális egypártrendszert, miközben a Fidesz-kormány alatt alapított pártot Gyurcsány (DK), Bokros Lajos (MoMa), Fodor Gábor (Liberálisok vagy mi) és az LMP-ből dezertáltak csoportja (PM). Bakker, mér' nem szóltál már előbb, hogy ne vegyelek komolyan?

telkoe 2013.10.25. 13:59:38

@ex-dr. vuk: Itt akkora diktatura van, hogy elkoltozhetsz barmikor egy olyan orszagba ahol nem ervenyes az Europai Emberi Jogi Birosag itelete. Hoppa. Oda is mehetsz es sikitozhatsz hogy micsoda fasizmus. Hoppa hoppa.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.25. 13:59:54

@Sexual Harassment Panda:
Fordított eset nem lett volna, ugyanis a baloldalnak nincs csőcseléke, elelntétben a Fidesszel. Így a békésen gyújtogató, tévészékházat ostromló, autókat rongáló baloldaliakra nem lehetett volna lőni, mert ilyenek nem lettek volna, ahogy azóta sincsenek, pedig Orbánék szétlopják az országot, tehát ok lenne az utcára vonulni.

Ilyen randalírozó csőcseléket alkotó faszkalapok csak a jobboldalon vannak.

A rendőrökre támadó csőcseléket meg lőni kell, ezt teszik a világ bármely országában.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:04:47

@Torgyán Viktor: 1. ?

2. Miért nem nézel utána a plakátoknak? Ha már érdekel. Utána lásd. 1.

2. 'Bazmeg, én is itt élek, ők az én kormányom is, tőlem ne védjenek meg semmit!' - azt védik meg ami nekik fontosabb, vagyis ami szerintük több embert érdekel. Ilyen a demblabla.

'Másrészt: a kormány hozott egy döntést (miszerint jogszabály/törvény), majd megvédi a rendet a rendőrség. Lásd monteszkiő, a hatalommegosztás elve, stb...' - Hogy mi? Monteszkiőt én nem választottam meg.

3. 'Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???'

- Tehát demokráciában a kormány az ellenzék döntését kéne megvédje? Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:04:50

@telkoe: Ki is mondott valami ilyesmit? Asszem valami Feri...

Te, ez a Feri nem kommunista véletlenül?

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:06:51

@Trollcsány rising: " Monteszkiőt én nem választottam meg."

Ezzel azt hiszem én be is fejeztem a veled való beszélgetést. Azt már mégsem vállalhatom fel, hogy pótoljam azt, amit a tanáraid elmulasztottak.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:07:42

@Torgyán Viktor: A klientúra szerintem a pártok mögött levő gazdasági holdudvar.

Megléte szükségszerü. A gazdasági csoportok érdekérvénysítése szintén. A polgároké és politikai csoportjaiké a pártoké szintén.

vizesnyolcas 2013.10.25. 14:08:53

@Torgyán Viktor:
Nekem a gravitáció sem elfogadható, amikor kidől alólam a létra, de attól még kikerülhetetlenül létezik.
Mi a klientúra? Aki pénzt tesz a pártba, és elvárja, hogy az busás haszonnal megtérüljön neki.
Ja, elfelejtettem mondani, hogy a pártokat pénz hajtja, ahogy a belső égésű motorokat benzin vagy gázolaj vagy PB gáz vagy alkohol. Úgy is mondhatnán, hogy a klientúra a pártok benzinkútja.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:09:48

@Torgyán Viktor: Nem találtam ilyet egyik alkotmányban se hogy Monteszkiő.

vizesnyolcas 2013.10.25. 14:10:56

@Torgyán Viktor:
Nekem a gravitáció sem elfogadható, amikor kidől alólam a létra, de attól még kikerülhetetlenül létezik.
Mi a klientúra? Aki pénzt tesz a pártba, és elvárja, hogy az busás haszonnal megtérüljön neki.
Ja, elfelejtettem mondani, hogy a pártokat pénz hajtja, ahogy a belső égésű motorokat benzin vagy gázolaj vagy PB gáz vagy alkohol. Úgy is mondhatnán, hogy a klientúra a pártok benzinkútja.

nu pagagyí 2013.10.25. 14:11:46

56 örököse ezek szerint Simicska Lajos, Fekete György, Bayer Zsolt, Pozsgai Imre és Orbán Győző egykori párttitkár fia, a nagyszerű szónok, akinek csak Kádárral volt baja a rendszerváltás előtti időkből. Mit vétettünk, hogy mindig hülyék kaparintják meg a hatalmat?

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:18:34

@vizesnyolcas: jo akkor neked nincs diktaturara valo torekedes.
aztan majd gondolj ram, mikor megis felismered a hoppat.

déjá vu39 2013.10.25. 14:18:52

Utálom a háborút és a háborús retorikát.

Nekem olyan 70-es évekbeli május 1-i hangulatot tükrözött ez a felvonulás és a beszéd.

Ajánlom, hogy nézzenek meg egy-két május elsejei filmhíradót, esetleg olvassanak el néhány Magyar Nemzet beszámolót az akkori felvonulásokról. Ez jó felkészülés lesz a következő beszédre...

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:19:45

@nu pagagyí: Nincs teljesen igazad. A pocakos fodballista nem hülye. Ő egy dologhoz nagyon ért: a hatalom megkaparintásához.

A hatalmat pedig az kaparintja meg, aki legjobban ért a hatalom megkaparintásához.

A gond az, hogy közben lenne itt egy ország, amin nem uralkodni kellene, hanem valami mást csinálni vele. Nomármost erről a "másról" fogalma sincs...

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:20:01

@Torgyán Viktor: Nem a wikipedia és nem Monteszkiő a magyar jogállam alapja, hanem a hatályos Alaptv.

Problem?

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:21:49

@Trollcsány rising: "Az meg hogy ki kap trafikot az meg senkit sem érint."
Nem?.. Na ez itt a baj. Nem a konkret tortenetet kell eszrevenni, hanem azt, hogy ezt meg lehet csinalni ebben az orszagban. Azt, hogy onos erdekbol, a haverok kistafirungozasatol vezerelve egy tollvonassal el lehet venni tizezrek megelheteset. Ezert nem vallalkozik mar senki: mikor lesz o a kovetkezo?
Ilyet mikor lehet megcsinalni egy civilizalt demokratikus orszagban? Soha. Itt meg tapsikolnak is neki, es mennyien.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:23:17

@telkoe: meg elkoltozhetsz. egy darabig magyarorszagrol is el lehetett koltozni, aztan mar nem volt annyira szabad ez (pl. nem hagyhatta el az orszagot senki, csak ha maradt otthon kozeli hozzatartozoja = akadalyozvan a teljes csaladok elvandorlasat).
Persze az EU miatt ez most lehetetlen, ezert is, hogy van EU (amibol viktorka ki akar valoszinuleg lepni, hogy ne fogja vissza semmi - de legalabbis a nepet az EU ellen hangolja).

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:25:19

@vizesnyolcas: Pedofilok is léteznek. Meg vannak olyan izék, szabályok vagy törvények vagy mik, amiket ellenük hoztak. Ezek a szabályok a pedofilok felbukkanását nem akadályozzák meg, viszont megmondják, hogy mit kell olyankor csinálni.

Bármilyen vicces, ugyanez még a gravitációra is igaz. Vannak olyan szabályok, amik megmondják, mit kell csinálni olyankor, amikor a gravitáció felbukkan. Például ilyen szabály az, hogy tedd előre a kezedet, és akkor nem törik be az arcod...

Hú de okos vagyok :)

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:26:36

@ex-dr. vuk: A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi.

Ott tartunk hogy a balpártok még a Népszavazást az árrés 10%-ról 3,5%ra módosításáról sem fogják támogatni, ergo érdektelenségbe fog fulladni.

Akkor ebből vajon mire következtessek? Csak nem arra hogy mégsem a fidesz haveroké a trafikbiznisz?

daito 2013.10.25. 14:28:26

Ki a tököt érdekli, hogy mi volt 2006-ban? Akkor, most sem fog senki sem egyetérteni abban. Pont nem érdekel már, hogy a kedves tüntetők felháborodásukban borogattak kukákat, gyújtottak fel autókat, stb, vagy személyesen Orbán Viktor adta nekik oda a gyufát.

Az van, amikor ilyen kimegyünk tüntetni, spontán, sokan - höhö 20-50-80 ezren, mert azért tegyük tisztába, a Békemenet több embert mozgatott meg idáig mindig, mint 2006-ban az események. Szóval, amikor így kimegy xtízezer ember tüntetni, ott kuka borul, autó is gyullad néha, leesik a szobor feje, de lesz könnygáz, meg gumilövedék, gumibot, vértócsa is. Szép lassan mindkét oldal kicsit túlléphetne a dolgon, ennél az über pc európai országokban is keményebbek a tüntetők és a rendőrök is. Párizs, németek, görögök, olaszok, nem beszélve az angol zavargásokról. Mi azokhoz képest is gyenge bohócok vagyunk, mindkét oldalról.

És igen, a tekintetes miniszterelnök úr féltse hatalmát, és az eddig elvégzett munkát - mert ezekkel azért mocskos mód elégedetlen lehet a nép.

És erről kell szólni egy választásnak, nem a világvégéről, meg hogy ki volt komcsi, hazaáruló akármikor. Rohadtul nem érdekel senki szívfájdalma, hogy mit csináltak nagypapával, szomszéddal, kiskutyával 1956-ban, meg utána 30 évig; ahogy az sem érdekel, hogy melyik politikusnak ki volt a nagyfaterja és az mit csinált.
Az érdekel, hogy nincs normális tömegközlekedés, normális adórendszer, lóf.sz az egészségügy, az oktatás ótvarból egy káoszos ótvart sikerült gyártani, közben hülyére jutalmazták a családjaikat, ismerősöket, talpnyalóikat (cégek, pályázatok, trafikok, földek). Gyk. 3,5 évvel ezelőtti problémahalmazból semmit sem oldottak meg, hanem tovább kuszálták a szálakat, és szemrebbenés nélkül lopnak. És ezenkívül, ha tök nyilvánvalóan elb.sznak valamit, akkor elmútnyócév, harcrafel, mocskosáruló.

grani 2013.10.25. 14:30:33

Cēterum censeo a ballibcsiknek veszniük kell. Nincs kártékonyabb emberfajta a mai MO-n.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:33:35

@grani: Nem csak nekik.

A lehúzó, kicsinyes, pesszimista, kishitü emberfajtát kell kiirtani, ettől a nemzeti karaktertől kell szabadulni. Ilyenek nem csak a baloldalon vannak, de jó sokan vannak.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:36:07

@Trollcsány rising: "A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi."

Vegulis nem derult ki a 90%-ukrol, hogy kinek a kije, mi?

Nezd nincs ertelme veled barmirol vitazni, mert a rozsaszin kod elborit. "ellenzek mantraja" - ez meg a kormany mantraja. Erdekes, hogy barmilyen balhejuk derult ki, barmennyire is volt bizonyitva, az mindig a baloldal es/vagy a kulfold "alaptalan gusztustalan tamadasa" volt. Ahahah

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:39:33

@ex-dr. vuk: 'Vegulis nem derult ki a 90%-ukrol, hogy kinek a kije, mi?'

- Nem. A 90%-uk az kb. 5000 koncesszió. Én láttam a legnagyobb 500as listát amiben benne voltak olyanok is, hogy a fideszes polgármester keresztanyjának a szomszédja.

Ezért nincs poitikai hatása. Mert a valóság más.

zeddez 2013.10.25. 14:40:23

@ex-dr. vuk:

ja, éérdekes, hogy a fúúúú tilosban parkolt üggyel a pártmédiaTV breaking news-ben közölte, a földmutyiről meg hallgat, mint a sír

más szemében a szálkát is, a sajátban a gerendát sem

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:40:26

@ex-dr. vuk: Ismétlés: balpártok még a Népszavazást az árrés 10%-ról 3,5%ra módosításáról sem fogják támogatni, ergo érdektelenségbe fog fulladni.

Akkor ebből vajon mire következtessek? Csak nem arra hogy mégsem a fidesz haveroké a trafikbiznisz?

zeddez 2013.10.25. 14:42:55

@ex-dr. vuk: nem azért e a 90% csak azért lett 90 a 100 helyett, hogy tudjanak mivel érvelni, hogy de hát mind nem is lett a haveroké, mert minden 10.-ben azért olyan nyert, aki nem haver/rokon/seggnyaló

szandé 2013.10.25. 14:44:09

hűha, hát én nem félek. béke van , és míg Orbán lessz addig irogathatsz mindent, ami tetszik. egészségedre. Nekem tetszett Szili, LMP, és az ételosztás, mindenik csendes volt és nagyon a szívünkhöz szólt. Orbánnak muszáj felvenni a kesztyüt mert úgy jár mint 2002-ben, mi. biztosan rosszabbul mint az elmúlt8 "évben. Nagyon idejétmult a církusz, az emberek szegények és belefáradtak, csoda nincs!

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:48:36

@Trollcsány rising: arra, hogy ez nem megoldas, csak egy elkeseredett probalkozas. az a baj, hogy nincs mit csinalni: a jol ki van facsarva annyira, hogy meg lehet csinalni, le kell nyelni.

Gondolom neked kicsit se fura, hogy kik kaptak trafikjogot, vannak, akik tobbet is, pedig gozuk nincs, sokan ugye Continental alkalmazottak gyujtottek a jogokat, akiknek meg 15 eve trafikjuk van azok meg szinte egy sem.
Rozsaszin kod.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:49:19

@zeddez: vagy azokrol csak meg nem derult ki, hogy kinek a kije...

vasmargitt 2013.10.25. 14:50:22

ez a csüngő hasú ártánydisznó diktátor mindenről beszél, csak arról nem, hogy a pereputtya hogyan vált röpke pár év alatt az ország öt leggazdagabb családjának egyikévé. hogyan vásárolhatott az apjának bányákat, a feleségének földeket, szőlőket, hogyan építhetett a háza mellé stadiont és kisvasutat?

úgy, hogy hagytátok, seggnyaló takony fideszes csürhe, hogy egy kleptomán őrült szétrabolja az országot. ti, akik mégcsak nem részesültetek az elrabolt milliárdokból, csupa zombi szeretetből nyaljátok az elmebeteg kleptomán seggét.

zeddez 2013.10.25. 14:52:21

@ex-dr. vuk: na látod, tudsz Te, ha akarsz :)

itt nálunk mindegyik fideszbuziké, szóval errefelé az arány 100%-s, országos átlagban lehet leromlik 90-re

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 14:57:28

@Trollcsány rising: "A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi."

Aham... Azért van bejegyezve baján 91 cég egy lakásba, meg azért kapott az összes helyi fideszes potentát retyerutyája, meg haveri köre koncessziót. Hát persze...

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 15:00:44

@Trollcsány rising: "A lehúzó, kicsinyes, pesszimista, kishitü emberfajtát kell kiirtani, ettől a nemzeti karaktertől kell szabadulni. Ilyenek nem csak a baloldalon vannak, de jó sokan vannak."

Ne akarj te kiirtani senkit, inkább válts azonosítót, mert már hülyét csinálsz magadból.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 15:09:46

@Trollcsány rising: A probléma te magad vagy. Van egy ilyen szófordulat, hogy "ez nem probléma, hanem lehetőség", viszont ebben az esetben nem tudom, mire lehetne téged használni?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.10.25. 15:13:08

Mivel 2006 miatti felelősségrevonás még nem volt, ezért lehet ezt tenni. Gyúrcsány, Gergényi még mindig nincs börtönben.

Vahakomb 2013.10.25. 15:25:33

"Kiderült számára, hogy 2013-ban még mindig kényelmesen meg lehet élni 2006-ból."

Igen, mert még mindig nincs letisztázva az az ügy! Rengeteg a homály és a titok.

"Akik Molotov-koktélt dobálnak, gyújtogatnak, és fegyverként használnak mindent, ami a kezük ügyébe akad, azok közé időnként lövetni is szoktak."

Cseszd meg, DE HÜLYE VAGY! Az októberi FIDESZ nagygyűlésen senki sem dobált Molotov-koktélt, s nem is gyújtogattak. Mentek volna haza az emberek... Tipikus panelproli csőlátásod van öreg!

telkoe 2013.10.25. 15:30:17

@Torgyán Viktor: Feri nem hinnem hogy kommunista lenne. Egy rozsaszin balos szalonpubi akinek van bor a pofajan leugrani Apro elvtars villajabol egy kis 56os megemlekezo bohockodasra. Egyik a sok kozul aki abbol akar ujra valaki lenni hogy par lepattant ven komcsi ra szavaz.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.25. 15:31:31

@Kytia:
Megmondom, mi lesz.
Orbán kivezényli ellenük a Fradi B közepet - köztük a Fidesz-székházat is védő, gyilkosságért elítélt Sz. Ferenccel például, ebből is látható, kikből áll a Fidesz-tábor, akikkek az ide beírogató agyatlan fideszes barmok közösséget vállalnak -, akik 2006-ban is csinálták a gyújtogatással, autószétveréssel, rendőrökre köveket és Molotov-koktélokat dobálással színesített békés tüntetést.

Merthogy ezeket ő fizeti.

És biztos vagyok benne, hogy pár ide beírogató batyu-szerű agydonor barom is lenne köztük.

Rendőrökre max. akkor lesz szükség, ha mégis a jogosan elégedetlen nép győz ez ellen a fradista csürhe ellen.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.10.25. 15:41:32

@kiwirágós kivirradtig: szerintem te egy agymosott libsi, tv2-ből informálódó fasz vagy
A békés tüntetőkre is lőttek, felszólítás nélkül. Ez már bizonyított is.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 15:44:37

@Vahakomb: akkor kik gyujtogattak?.. vagy nem is volt gyujtogatas megkodobalas?? :)
Az a baj, hogy lassan ott tart a sztori, hogy bekesen aldigaltak az emberek, mire a rendorok gyurcsany hatarozott parancsara odamentek es kerdes nelkul lottek a tomegbe. Par ev mulva eles loszer is lesz a sztoriban szerintem meg kutyas uszitasok, aztan 20 ev mulva granatvetovel loves.

zeddez 2013.10.25. 15:47:54

@enpera: naja, hiszen megmonda a pártbíróság is, meg megszavazta a 2/3 is
max a szelektíven nemhallókra lőttek, érdekes mód én hallotam a felszólításokat mert vagy 30x elmondták megafonba
máshol, tőlünk nyugatra elmondják max 2x, aztán már kapsz és mehetsz a ...ba siránkozni utána, vagy ahova akarsz

érdekes mód vmi fidesz nyikhaj meg azon értetlenkedett, hogy a TV székház előtt a rendőrség miért nem vetett be éles lőszert, miért "csak" könnygázt használtak

csillámpóni 2013.10.25. 15:58:32

Nem mondok újat, de a katonásdi mondjuk nem a hülye ellenzéknek és szimpatizánsainak szól. Őket már rég leírta mindenki, beleértve egymást és saját magukat. Aki annyira barom hogy még a szadis-szoci holdudvar bohócaira szavazna, az vagy annyira hülye hogy kár belé a győzködés, vagy annyira megélhetési hogy mentsen tőle az Isten. Viszont a részben még menthető, ostorcsattogtató, mellényes, paramilitáris fétisre gerjedő, mélyről jövő, hatalomélményre vágyó, ezokonteókon edzett elméjű dedós jobber pozőröket az igazi egyenruhával, igazi fegyverrel megtámogatott háborús retorika seperc alatt betéríti a fidesz-táborba. Rájuk lesz szükség a háromnegyedhez. És ennyike.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 16:16:12

@kurva anyád mögbaszod: Hát eddig jutottál az egyedfejlődés során. 16-szor bemásolod a nicked. Kérdezz meg egy mohát, vagy egy zuzmót, hátha tud ötleteket adni! :) De valszeg egy papucsállatka is sokat tudna segíteni. :)

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 16:18:42

@Vahakomb: Ott nem, de utána dobáltak B+.

zobod 2013.10.25. 16:46:53

A nemzeti oldalon elhangzott beszédek kiforgatása, butácska félremagyarázása eddig sem hozott semmiféle eredményt. Értelmetlen dolog ezt folytatni. Inkább azon gondolkodjatok, hogy lehet az, hogy egy alapvetően baloldali beállítottságú országban a baloldali pártok ennyire gyengén szerepelnek.

egyetmondok 2013.10.25. 17:00:34

@zobod:
"Értelmetlen dolog ezt folytatni. Inkább azon gondolkodjatok, hogy lehet az, hogy egy alapvetően baloldali beállítottságú országban a baloldali pártok ennyire gyengén szerepelnek." --
Az lehet válasz,hogy a gazdaságot tekintve egy igencsak keményen balos párt van kormányon,így a többi balos pártnak levegő se jut,arról nem is beszélve,hogy a többi balosnak fogalma sincsen,mit kéne kezdeni a "politikai kommunikációban" a nemzettel. A Fidesz azon kívül,hogy keményen balos,még ehhez is sokkal jobban ért.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 17:26:00

@Trollcsány rising: Neked hogy sikerült úgy azonosítót váltani immár sokadszor ( a legutóbbi: Puskát kellett volna hoznunk), hogy visszamenőleg is átírod vele a a korábbi azonosítódat? Nem gondolod, hogy hányinger és féreg vagy?

Mer' az úgy van, kedves szarfaszú, hogy az aktivitásodat visszanézve a neked szánt válaszaimat valamilyen furcsa oknál fogva, ez a mostani azonosítód jelenik meg, a "Puskát kellett volna hoznunk" helyett. Tudsz erre értelmes magyarázatot adni, vagy a fidesz IT-nél kifejlesztették a visszamenőleges nick intézményét is, és te most sokan vagy?

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 17:36:46

@Vombatus Ursinus: Hogy mindenki értse: Trollcsány rising azonosítója jelenik meg a kommentnél, ha visszamenőleg nézem "Puskát kellett volna hozni" azonosító hozzászólásait a Blog.hu oldalon. Nem furcsa?

jet set 2013.10.25. 18:23:36

Egy újabb hisztériakeltő poszt.

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:06:13

@ex-dr. vuk: 'Gondolom neked kicsit se fura, hogy kik kaptak trafikjogot'

- mondom láttam az 500as listát. 5400 koncessziót osztottak ki. Mi ebben a furcsa?

'sokan ugye Continental alkalmazottak gyujtottek a jogokat'

- és?

'akiknek meg 15 eve trafikjuk van azok meg szinte egy sem.'

- és? Ma sokkal szebb trafikok vannak mint eddig. Miért lenne előny a pályázóknál amit 20 évig csináltak szarul? Egyáltalán milyen knowhow kell egy trafik vezetéséhez? Semmilyen.

De főleg: Az ellenzéknek 500as listája van, 5400ból, és nem akarja bolygatni az ügyet a népszavazáson. Hogy lehet ez?

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:09:21

@Vombatus Ursinus: Az nem baján volt. Ott a vidiót csináltad.

Figyejjmároda.

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:10:55

@Vombatus Ursinus: Az hogy eddig az volt a nevem most meg ez az elég értelmes magyarázat?

Ez azért aktuális mert trollcsány most rising.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 19:22:56

@Trollcsány rising: Öntökönszúrás. De csak nyugodtan, ha neked ez örömöt okoz! :)

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:34:29

@DFK:
Ezt a hazudozós részt ugye saját magadra is érted?

Mert az Astoriánál ártatlanokra támadtak stb. duma sima hazugság, semmi más.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:36:25

@enpera:
Ezt ki bizonyította?
Valami hozzád hasonló Fidesz-troll?

Nem, nem lőttek ártatlanokra. Tomboló csőcselék közt nincs ártatlan, aki közéjük keveredik, mind a csürhe tagja lesz, és velük együtt bűnös is.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:38:23

@enpera:
Sőt, Orbán sincs börtönben, aki az egésznek a legfőbb felelőse, ugyanis a gyújtogató csürhét ő szervezte oda.

Leginkább neki lenne ott a helye.
Meg neked, hogy ott is nyalhasd a seggét.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:42:25

@Vahakomb:
Igen, az lett volna a jó, ha mentek volna haza.
De nem mentek, mentek hőzöngeni a csőcselékhez.

Nagyon helyesen megkapták, ami járt nekik.
Illetve sajnos, nagyon sokan nem kapták meg. Az ilyen gyújtogató csőcselék tagjait szarrá kéne verni. Addig ütni-lőni-taposni mindet, amíg mozog, amíg egy ép csontja van.

Szóval a rendőröket tényleg el kéne ítélni.
Azért, mert ennyire puhányok voltak ezzel a csőcselékkel szemben.

Fullánkos Algol 2013.10.26. 16:12:40

Csak hogy ne legyen senkinek se kétsége afelől hogy ki lövetett, és ki játssza tömeggyilkosként az áldozatot:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Habony Árpád - Ujszászy István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

DFK 2013.10.27. 10:15:18

@kiwirágós kivirradtig: nem, nem hazugság. Mondom, nácik vagytok piros szegfűvel; mert pontosan ők is így tagadják a rémtetteket.
Hazudtok 2006-ról, s aztán csodálkoztok, ha azt mondjuk, veletek nincs párbeszéd, kompromisszum.

DFK 2013.10.27. 10:18:16

@ex-dr. vuk: Milyen kár, hogy kutya se hiszi, hogy nem balos vagy; 2010 előtt mind kussoltatok.

DFK 2013.10.27. 10:21:12

@Vombatus Ursinus: Pedig nem az; az azonosító teszi azzá. Egyébként ajánlom a Pap-jelentést (a gugli a barátod), ami szerint 50 másodpercet vártak a rendezvény vége és az oszlatási parancs között.

DFK 2013.10.27. 10:24:39

@kiwirágós kivirradtig: Valóban, a gyújtogatókat nem kapták el (vajon miért?), de másokat, akik semmi törvénytelent nem tettek, igen. Majd a rendőrök hazudtak a bíróságon.
Most viszont olyan diktatúra van, hogy nyugodtan tüntethet az ellenzék.

ex-dr. vuk 2013.10.27. 16:50:58

@DFK: marmint kik?

lehet akkor azert nem volt rinya mert nem volt allamositas meg demokracia leepites.

Ezt lattad mar? tenytar.hu/sites/default/files/images/allamosítas 3.png

ex-dr. vuk 2013.10.27. 16:52:23

@DFK: amig szo szerint nyugodtan tuntetnek miert lenne gond?
persze azert kordonozas nem maradt el a Sandor palota elott, meg ugye Viktorka haza is hirtelen muveleti terulette valt par honapig folyamatosan. Jee'

2013.10.28. 22:38:30

@Vahakomb: Cseszd meg, DE HÜLYE VAGY! Az októberi FIDESZ nagygyűlésen senki sem dobált Molotov-koktélt, s nem is gyújtogattak"
Bebaszott volna, ha Orbán Viktort megdobálják!

2013.10.28. 22:41:09

@DFK: Hé, én láttam az egészet. A fidesz gyűlésen nem volt oszlatás! Még a rendőrattakot fél kézzel megállító nemzeti hős is másfél órával később sérült meg! A naggyűlés vége 6,30-kor volt, a rendőrök meg 7,30-kor indultak meg!
süti beállítások módosítása