Akire puskával vadásznak a pesti utcán

H_A Címkék: harc 1956 háború beszéd ellenség ünnepi beszéd Orbán Viktor Békemenet2013.10.24. 11:23

Néhány percig már-már azt hittem, hogy ha egy európai értékeket vallónak nem is nevezhető, de majdhogynem államférfit látok egy nemzeti ünnepen szólni a nemzethez. Mert a feléig - hosszú idő után először - Orbán valóban arról beszélt, amiért odament. 1956-ról. A feléig azt hittem, ünnepi beszédet hallok. Aztán a felénél elkezdődött. A katonai metaforákba csomagolt háborús panelek, a riogatás végtelenített csatakiáltásai. Hogy azok ma ismét közénk lövetnének. Azok a kommunisták. Az árulók. A külső ellenséget segítő belső ellenségek. Akik puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán. Akik lovas rohamot vezényeltek. És akik "megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit”. Nem sorolom. Hátborzongató. 

Arról nem érdemes szót sem ejteni, hogy az ellenzék nekifutásból is, helyből is miként rúgta gyomorszájon magát, de ez félelmetes: "...lassan és biztosan be kell indítanunk a gépezetünket, hadrendbe kell állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogyan 2010-ben tettük. Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk." Bele sem merek gondolni, annyira félelmetes. Orbán viszont belegondolt. Kiderült számára, hogy 2013-ban még mindig kényelmesen meg lehet élni 2006-ból. Remek lélektani hatás, a politikai szónoklat csúcsa. Katonák gyűrűjében, a százezres (milliós?) békemenet nyálcsorgató csodálatának birtokában Orbán Viktor minden idők egyik legvelőtrázóbb beszédét tartotta.

A híveknek. Senki másnak. Innen már csak egy lépés lett volna legyilkosozni (a kommunista már lassan kötőszóvá avanzsált) azt a szintén pár százezer/millió embert, aki nem a tábort erősíti. És fel sem tűnt volna senkinek. Ettől annyira borzasztó az, amit ünnepi beszéd címen Orbán beletolt az arcunkba. Nem csak attól, hogy valaki saját korrupt rendszerét közös nevezőre hozza, egy mondatban emlegeti 1956 ideáljával. Hogy a forradalmárok szellemi örökösének és életművük beteljesítőjének tartja magát. Hanem attól, hogy véresen komolyan gondolja a háborút. Ott állt egy ember, akinek egész élete arról szól, hogy csatasorba áll, hogy felsorakozik, hogy harcol. És százezrek hallgatják kővé dermedve egy hatalmas szónokba bújt beteg ember ámokfutó vízióit. Akinek mindig az éppen soron következő, a legközelebbi lesz a mindent eldöntő ütközet.

És ebben az országban több százezer ember szemrebbenés nélkül áhítatosan asszisztál ehhez az agresszív, szélsőséges fanatikusokat lázba hozni akaró, latens polgárháborút hirdető expozéhoz. Senkinek nem tűnik fel, hogy a 2006-os rendőri túlkapásokat előidéző, akkor ellenzékben vergődő párt vezetője minden szégyen nélkül többes számban és első személyben az áldozatok közé sorolja magát és azzal riogat, hogy azok megint közénk lövetnének. Hol a határ? Van-e egyáltalán felső határa ennek a hisztériakeltésnek?

Igen, Viktor. Akik Molotov-koktélt dobálnak, gyújtogatnak, és fegyverként használnak mindent, ami a kezük ügyébe akad, azok közé időnként lövetni is szoktak. De fölösleges volt megint önmagad mártíriumát az igazság fölé helyezni: sok valódi tény van, amely alátámasztotta volna e nélkül a drámai fordulat nélkül is a mondanivalódat. De vajon annak, akit néhány perc leforgása alatt kimenekítettek az egyebek mellett általa előidézett össztűz alól, annak milyen morális alapja van ma azzal riogatni, hogy "azok" ma megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit? Aki milliós békemenetekkel nyugtatgatja magát kétharmados hatalma rombolásainak elkenése érdekében, az milyen alapon retteg és fegyverkezik?

Válaszok helyett íme egy "megnyugtató" igazság: „Aki nem a szabadságot választja a saját erejéből, annak a szolgaság lesz a végzete.” Végignézve a békemeneten, és összevetve a tegnapi, ünnepnapnak alig nevezhető lehangoló országimázzsal, azt hiszem ebben egyetértek Orbánnal. És egyetért velem közmunkások, napszámosok, rabszolgák, menetelő birkák, és bármikor harcba küldhető, feláldozható seggnyalók százezres hada. Menthetetlenek vagyunk. Megérdemeljük.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr335596546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ígérj pucér nőket a Békemenetnek! 2013.10.25. 08:15:01

. Hogyan toborozz százezres tömeget Orbán Viktor ünnepi beszédére? Ígérj a tömegnek meztelen nőket és szólítsd fel őket, hogy fényképezzék és videózzák a provokátor hölgyeket! Azt persze nem mondhatod, hogy a cuncimókusokat a keresztény értékeket vall...

Trackback: "Bejött, mint egy bonviván, de senki nem akarta belefojtani a szót" 2013.10.25. 08:14:00

. Az ATV Fórumára ma betelefonált az összefogást állítólag elsőként skandáló szimpatizáns, és közölte, szó nincs arról, hogy bárki bele akarta volna fojtani a szót Mesterházy Attilába. Azt mondta, ő kezdte kiabálni, hogy "Összefogás!", mégpedig azért,...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.24. 16:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 13:10:30

@DFK: Nem tolták rá, megvárták, amíg a gyűlésnek vége lett. Ha tíz egyenruhát szerzel a haverokkal, akkor az kevés, ugyanis szerezned kell hozzá még néhány dolgot. Igazolványt, fegyverzetet, autót, vízágyút, stb... És még úgy sem intézkedsz jogosan. A rendőr csapaterőben hivatalosan akkor is rendőr, ha nincs azonosítója, ne feszülj ezen.

$pi$ 2013.10.25. 13:12:47

@mutymurutty: "És tudod mit, ha engem rendőrként valaki molotov koktéllal meg akarna ölni, nem gumilövedéllel lőnék vissza. Még nem rendőrkét is jogom van arányosan megvédeni magam, és a molotov koktél alkalmas élet kioltására."

Ennyire nem lehetsz rájékozatlan, az egy másik helyszín volt, más emberek voltak ott és egy másik napon is történt.

vizesnyolcas 2013.10.25. 13:13:54

@ex-dr. vuk:
Ha odafigyelnél, észrevehetnéd, hogy a Fidesz népszerűségének legfőbb forrása a "baloldali" ellenzék totális alkalmatlansága. Amit ezektől várni lehet, arról a többség úgy gondolja, hogy akkor inkább az Orbán. (Hogy igazam van-e, az nem a kettőnk közötti vitában dől el, hanem a 2014-es választásokon fog kiderülni.)

Ami népszerűség természetét illeti, gondolhatnál arra is, hogy mióta - a hidegháború megszűntével - vezető hatalomként az USA egyedül maradt a porondon, a neve a világ egyre több táján kezd szitokszóvá válni.

Az pedig, hogy egy EU tagállamban választással ne lehetne elzavarni, bármilyen párti vezetést, ha az népszerűtlenné vált, csak egy parasztvakító duma.

Az, hogy a "baloldali / progresszív / liberális européer" ellenzék a demokrácia meg a köztársaság védelmében akarná elzavarni Orbánt, szintén egy parasztvakító duma. Éppen azokból a nyilatkozatokból, amelyekkel most a "korszakváltó" ellenzék különböző formációi elkezdték ekézni egymást, és kiteregetni egymás szennyesét, derül ki egyértelműen, hogy egyedül a koncért vannak megveszve. Elképesztő, mennyire pánikba estek, hogy valamelyiküknek nem jut az egyre kisebb koncból.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:14:11

@ex-dr. vuk: Erre gondolom van bizonyíték is videóval, mint bajáról. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:14:37

@DFK: te most mirol beszelsz?...

a "nem huzzak meg magukat" ez tenyleg igaz: nyiltan lopnak, sikkasztanak, hutlen kezelnek. Es erdekes modon ezek az ugyek sohasem vegzodnek felelossegrevonassal, hiaba csinaljak nyiltan. Es vannak, akik meg orulnek is az egesznek... Itt vagy pl. te.

Az oldalakat meg nem ertem minek hangoztatni, ha a bal oldal csinalna ezt az pont ugyanigy nem tetszene, szoval nem "ballibsi" vagyok. Bar ugy latom te ahhoz a hardcore-hoz tartozol, akik szerint mindenki az, aki nem fideszes.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:14:55

@ex-dr. vuk: Ez megint olyan dolog ami eddig nem létezett. Most hallok ilyet Mo-n először.

Kakukk József 2013.10.25. 13:17:59

@DFK:
Már nem.
Nem kell félni...

2010-ben és 2011-ben kirúgtak több, mint háromezret.
Indoklás nélkül.
A hivatkozott új törvényt (ti. indoklás nélküli kirúgás) az Alkotmánybíróság megd*gta, de azt mondta: 2 hónapig még mehet...
Ez is szép volt: lopni tilos, de két hónapig ti még megtehetitek...
Minden hatóságot lefejeztek, minden vezetői poszton az ő embereik ülnek, ha kell nulla szakértelemmel és tapasztalattal.
Fideszesek, rokonok, haverok.

Most még kivégezték az iskolaigazgatói gárdát is...

Baromira ismered a valóságot!
Vagy csak simán hazudsz.
Vagy te is kaptál egy kisebb fejlövést.

(Ui.: "közalkalmazott = két "té")

Szamiz67 2013.10.25. 13:18:03

@DFK: Értsd már meg ember, nem vagyok baloldali szavazó, nem vagyok jobboldali szavazó, ne nyomj rám semmit, pont ezt kértem a hozzászólásomban!!!

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:19:26

@Torgyán Viktor: 'És a kormány nem plakátolja tele az országot egy konkrét párt szlogenjeivel - még a kormányzó párt szlogenjeivel sem. Azaz a "kormányzó párt" nem használ közpénzt a saját céljaira.'

- tegyél büntető feljelentést, ha tvsértést tapasztaltál a közpénzekkel

'Például te meg tudod mondani, hogy ki akarja "megvédeni" a rezsicsökkentést, ami papíron egy "kormányzati" döntés?' - gondolom aki szimpatizál ezzel a döntéssel

'A "kormányzat" védi a saját döntését (az is egy kérdés lenne, hogy kitől kell megvédeni)?' - attól akinek nem tetszik

'Vagy a "kormányzó párt" akarja megvédeni a "kormányzat" döntését??
Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???' - a demokráciában ilyen dolgok előfordulnak, kérdés mi köze ennek az állampárti rendszerhez?

Amiről hazudoztál. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:19:36

@vizesnyolcas: "Az pedig, hogy egy EU tagállamban választással ne lehetne elzavarni, bármilyen párti vezetést, ha az népszerűtlenné vált, csak egy parasztvakító duma."

Erdekes, mar tobb partalapitast megfurtak, es civil szervezet alapitasa is konkretan lehetetlen az orszagban. Vajon miert?
Az MKKP-nek miert nem sikerult partot alapitania? Eloszor a nevbe kotottek bele, aztan formai okokba. Es persze ezt el fogjak huzni meg sokaig.
Demokratikus valasztas lesz az is, ahol csak egyetlen rubrika van? Igen. El lehet zavarni igy a kormanyt? NEM! Igy ment ez Kadar alatt is.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.10.25. 13:19:49

Mintha nem pont Orbánnak lett volna a legjobb haverja a pufajkás horngyula. Egy brigád ez, csak a birkákat verik át...

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:22:10

@vizesnyolcas: 'Ha odafigyelnél, észrevehetnéd, hogy a Fidesz népszerűségének legfőbb forrása a "baloldali" ellenzék totális alkalmatlansága.'

Részben. A 2014es fidesz győzelem oka végül ez lesz. Emellett sehol európában nincs Orbánhoz fogható mennyiségben embereket vmi MELLETT mozgósítani tudó politikus.

Ha csak simán a bolsikat utálnák akkor otthon kummognának és aztán leszavaznának Orbánra, nem menetelnének.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:23:20

@Trollcsány rising: ilyen mertekben es ennyire nyiltan most eloszor van.

azt mar megszoktuk h tendereket cegekre irnak ki olyan szinten h epp csak a neve nincs benne - ez nem uj, ezt mindenki csinalta. de az allami szubjektivpontozasos rendszer az teljesen uj :) valamint teljes piac haveroknak atadasat sem lattuk eddig. nekem egy teljes bankhalozat allamositasa is uj volt, nemtom hogy vagy vele. esatobbi.

Napkutya 2013.10.25. 13:23:43

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Horn Gyula, Kövérnek volt a kollégája, egymással szemben volt az asztaluk.

Ne tévedjünk. Így is elég gáz.

telkoe 2013.10.25. 13:25:00

@ex-dr. vuk: Mielott meg nagyon belehintazod magad a diktaturazasba, javasolnam olvasgatasra az Europai Emberi Jogi Birosag iteletet es az indoklast. Ha nem tetszik ott lehet diktaturazni, te nagyondemokrata.

http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=003-4529626-5466299#{%22itemid%22:[%22003-4529626-5466299%22]}

Kakukk József 2013.10.25. 13:25:04

@Trollcsány rising:
Már forgatjátok azt is...
Vagy a cigányaitok.
Tüzifáért.
Cinikus gennyláda vagy, mint a védenceid.
Szépen eltanultad tőlük.
Vagy a zsigereidben volt?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 13:29:52

@♔bаtyu♔: Te ostoba. Miért kell neked mindet 100-szor leírni? A segged kitörlésére azért képes vagy? Lehet, hogy befejezem a nevelésedet és egyszerűen csak tiltóra teszlek. Minden perc kár beléd, ilyen alapon taníthatnék zongorázni egy sárgarépát, több értelme lenne. Mosd csak a narancsot, amíg el nem kopik a kezed. Csinovnyik.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:30:04

@ex-dr. vuk: Ez bullshit. Nem most van államcsőd, a befektetők már megveszik a magyar papírokat.

A klientúra átrendeződik a politika möhött, de a választók 99%-ának ez tökmind1.

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:31:04

@Kakukk József: Kb. ez marad neked még 4 évig. Hehe

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:33:03

@telkoe: ez nekem egyaltalan nem jon be.

nem akarok en senkit meggyozni, csak szolok, hogy lesz itt meg hoppa. engem mondjuk nem fog erinteni, mert elkoltoztem mar, reszben emiatt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.25. 13:33:45

@politikailagnemkorrekt: "A magyar baloldal megtette, igaz, a rendszerváltás óta még "csak" egyszer."

Miről beszélsz, te majom? Milyen baloldal? Egyes rendőrök túlkaptak, hozzáteszem, hogy ha te molotov koktéllal akartál volna megölni engem, én éleslőszerrel lövöm át a fejed. Ehhez nemhogy rendőrként, de még "sima" állampolgárként is jogom van (arányos önvédelem). Elképesztő, hogy a narancspropagandának még mindig ez a 2006-os sztori a mantrája. Persze érthető, ha vannak olyan majmok akik vevők rá, miközben a szemüket is kilopják.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 13:36:45

@Trollcsány rising: hogy jon ide az allamcsod?

az a baj, hogy a klientura osszefonodik, es ugye a kozalkalmazottak szavazotabora eleg nagy, felelemmel pedig sokminden elerheto. Persze a szavazas egyelore titkos es tobbresztvevos, szoval meg lehetnek meglepetesek a fidesz szamara.

csak egy néző 2013.10.25. 13:38:31

Csak halkan kérdezném a birkamenetben vonulgató hívőktől, ha ne adj Isten (vagyis adhatná), hogy valamilyen csoda folytán eltünne a szeretett nemzetvezetőjük, hogy vajon akkor is így vonulgatnának és hallgatnák ájtatos csodálattal, mondjuk Szíjgyártó, Navracsics, Kósa, Lázár, Tömjén Zsóti beszédét, hogy a többi idióta papagájt ne is említsem????
Apropó, igen nagy hálával tartoznak az ellenzéknek, hogy 14-ben is tuti befutók lesznek, nem fikázni, hanem megköszönni kellene nekik. Ha 18-ig a fidesz nem dől bele a sját kakájába,addigra talán sikerül majd összehozni valami értelmesebb ellenzéket.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:38:49

@Trollcsány rising: "A klientúra átrendeződik a politika mögött..."

"klientúra"? Hogy is van ez a pártállam-dolog???

(Mindjárt válaszolok a többire is, de ezen klientúraás mondatodon beszartam.)

Bolsi Buster 2013.10.25. 13:42:30

@ex-dr. vuk: Ugy jön ide hogy az mindenkit érint. Az meg hogy ki kap trafikot az meg senkit sem érint.

Ez a politikai logika. Másrészt persze a 'trafikmutyi' maga egy sajtólufi, lesz róla népszavazás, amit a ballib annak rendje és módja szerint elveszít. Mert senki sem fog elmenni szavazni.

Mi fonódik össze mivel? A politika meg a klientúra? Ez teljesen normális, mindenhol ez van ott is ahova költöztél. A közalkalmazottakat meg lehet félemlíteni, de senki nem tudja ki kire teszi az Xet.

Minden lehet, okt. 23 azonban azt mutatja hogy a fidesz esélyese a 2014es választásoknak.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:48:34

@Trollcsány rising:

1. "tegyél büntető feljelentést, ha tvsértést tapasztaltál a közpénzekkel" Nem teszek. Ha igazam lenne, akkor beleírják az alkotmányba, hogy nincs. Plusz a rogán belemondja a kamerába, hogy elmúltnyolcév, Bajnai, 2006...

2. 'Például te meg tudod mondani, hogy ki akarja "megvédeni" a rezsicsökkentést, ami papíron egy "kormányzati" döntés?' - gondolom aki szimpatizál ezzel a döntéssel

Ezek a valakik (akik "szimpatizálnak"), ezek indították a marketing-úthengert és ezek fizetik ki az óriásplakátok számláit?

3. 'A "kormányzat" védi a saját döntését (az is egy kérdés lenne, hogy kitől kell megvédeni)?' - attól akinek nem tetszik

Például tőlem??? Bazmeg, én is itt élek, ők az én kormányom is, tőlem ne védjenek meg semmit! Másrészt: a kormány hozott egy döntést (miszerint jogszabály/törvény), majd megvédi a rendet a rendőrség. Lásd monteszkiő, a hatalommegosztás elve, stb...

4. Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???' - a demokráciában ilyen dolgok előfordulnak, kérdés mi köze ennek az állampárti rendszerhez?

Nem, demokráciában ilyen nem fordul elő. Ilyen a pártállami rendszerekben fordul elő.

5. Hehe.

Ne röhögj, a tied is az az ország amit éppen szétbasznak.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 13:52:38

@Trollcsány rising: Hogy klientúra-ügyben mi a kérdés?

Figyelj nagyon:

A kérdés az, hogy számodra a "klientúra" léte az egy természetes és elfogadható dolog?

Pontosítok, most még jobban figyelj, mert ez kemény kérdés lesz:

Szerinted mi a "klientúra"?

Kakukk József 2013.10.25. 13:53:49

@Trollcsány rising:
Tehát a zsigereidben volt.
Arcodra fog fagyni a mosoly, kisgenyó.
:-)

vizesnyolcas 2013.10.25. 13:57:13

@ex-dr. vuk:
Most tényleg az MKKP esetre hivatkozva vízionálsz totális egypártrendszert, miközben a Fidesz-kormány alatt alapított pártot Gyurcsány (DK), Bokros Lajos (MoMa), Fodor Gábor (Liberálisok vagy mi) és az LMP-ből dezertáltak csoportja (PM). Bakker, mér' nem szóltál már előbb, hogy ne vegyelek komolyan?

telkoe 2013.10.25. 13:59:38

@ex-dr. vuk: Itt akkora diktatura van, hogy elkoltozhetsz barmikor egy olyan orszagba ahol nem ervenyes az Europai Emberi Jogi Birosag itelete. Hoppa. Oda is mehetsz es sikitozhatsz hogy micsoda fasizmus. Hoppa hoppa.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.25. 13:59:54

@Sexual Harassment Panda:
Fordított eset nem lett volna, ugyanis a baloldalnak nincs csőcseléke, elelntétben a Fidesszel. Így a békésen gyújtogató, tévészékházat ostromló, autókat rongáló baloldaliakra nem lehetett volna lőni, mert ilyenek nem lettek volna, ahogy azóta sincsenek, pedig Orbánék szétlopják az országot, tehát ok lenne az utcára vonulni.

Ilyen randalírozó csőcseléket alkotó faszkalapok csak a jobboldalon vannak.

A rendőrökre támadó csőcseléket meg lőni kell, ezt teszik a világ bármely országában.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:04:47

@Torgyán Viktor: 1. ?

2. Miért nem nézel utána a plakátoknak? Ha már érdekel. Utána lásd. 1.

2. 'Bazmeg, én is itt élek, ők az én kormányom is, tőlem ne védjenek meg semmit!' - azt védik meg ami nekik fontosabb, vagyis ami szerintük több embert érdekel. Ilyen a demblabla.

'Másrészt: a kormány hozott egy döntést (miszerint jogszabály/törvény), majd megvédi a rendet a rendőrség. Lásd monteszkiő, a hatalommegosztás elve, stb...' - Hogy mi? Monteszkiőt én nem választottam meg.

3. 'Vagy a "kormányzat" védi a "kormányzó párt" (miszerint Fidesz) döntését???'

- Tehát demokráciában a kormány az ellenzék döntését kéne megvédje? Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:04:50

@telkoe: Ki is mondott valami ilyesmit? Asszem valami Feri...

Te, ez a Feri nem kommunista véletlenül?

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:06:51

@Trollcsány rising: " Monteszkiőt én nem választottam meg."

Ezzel azt hiszem én be is fejeztem a veled való beszélgetést. Azt már mégsem vállalhatom fel, hogy pótoljam azt, amit a tanáraid elmulasztottak.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:07:42

@Torgyán Viktor: A klientúra szerintem a pártok mögött levő gazdasági holdudvar.

Megléte szükségszerü. A gazdasági csoportok érdekérvénysítése szintén. A polgároké és politikai csoportjaiké a pártoké szintén.

vizesnyolcas 2013.10.25. 14:08:53

@Torgyán Viktor:
Nekem a gravitáció sem elfogadható, amikor kidől alólam a létra, de attól még kikerülhetetlenül létezik.
Mi a klientúra? Aki pénzt tesz a pártba, és elvárja, hogy az busás haszonnal megtérüljön neki.
Ja, elfelejtettem mondani, hogy a pártokat pénz hajtja, ahogy a belső égésű motorokat benzin vagy gázolaj vagy PB gáz vagy alkohol. Úgy is mondhatnán, hogy a klientúra a pártok benzinkútja.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:09:48

@Torgyán Viktor: Nem találtam ilyet egyik alkotmányban se hogy Monteszkiő.

vizesnyolcas 2013.10.25. 14:10:56

@Torgyán Viktor:
Nekem a gravitáció sem elfogadható, amikor kidől alólam a létra, de attól még kikerülhetetlenül létezik.
Mi a klientúra? Aki pénzt tesz a pártba, és elvárja, hogy az busás haszonnal megtérüljön neki.
Ja, elfelejtettem mondani, hogy a pártokat pénz hajtja, ahogy a belső égésű motorokat benzin vagy gázolaj vagy PB gáz vagy alkohol. Úgy is mondhatnán, hogy a klientúra a pártok benzinkútja.

nu pagagyí 2013.10.25. 14:11:46

56 örököse ezek szerint Simicska Lajos, Fekete György, Bayer Zsolt, Pozsgai Imre és Orbán Győző egykori párttitkár fia, a nagyszerű szónok, akinek csak Kádárral volt baja a rendszerváltás előtti időkből. Mit vétettünk, hogy mindig hülyék kaparintják meg a hatalmat?

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:18:34

@vizesnyolcas: jo akkor neked nincs diktaturara valo torekedes.
aztan majd gondolj ram, mikor megis felismered a hoppat.

déjá vu39 2013.10.25. 14:18:52

Utálom a háborút és a háborús retorikát.

Nekem olyan 70-es évekbeli május 1-i hangulatot tükrözött ez a felvonulás és a beszéd.

Ajánlom, hogy nézzenek meg egy-két május elsejei filmhíradót, esetleg olvassanak el néhány Magyar Nemzet beszámolót az akkori felvonulásokról. Ez jó felkészülés lesz a következő beszédre...

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:19:45

@nu pagagyí: Nincs teljesen igazad. A pocakos fodballista nem hülye. Ő egy dologhoz nagyon ért: a hatalom megkaparintásához.

A hatalmat pedig az kaparintja meg, aki legjobban ért a hatalom megkaparintásához.

A gond az, hogy közben lenne itt egy ország, amin nem uralkodni kellene, hanem valami mást csinálni vele. Nomármost erről a "másról" fogalma sincs...

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:20:01

@Torgyán Viktor: Nem a wikipedia és nem Monteszkiő a magyar jogállam alapja, hanem a hatályos Alaptv.

Problem?

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:21:49

@Trollcsány rising: "Az meg hogy ki kap trafikot az meg senkit sem érint."
Nem?.. Na ez itt a baj. Nem a konkret tortenetet kell eszrevenni, hanem azt, hogy ezt meg lehet csinalni ebben az orszagban. Azt, hogy onos erdekbol, a haverok kistafirungozasatol vezerelve egy tollvonassal el lehet venni tizezrek megelheteset. Ezert nem vallalkozik mar senki: mikor lesz o a kovetkezo?
Ilyet mikor lehet megcsinalni egy civilizalt demokratikus orszagban? Soha. Itt meg tapsikolnak is neki, es mennyien.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:23:17

@telkoe: meg elkoltozhetsz. egy darabig magyarorszagrol is el lehetett koltozni, aztan mar nem volt annyira szabad ez (pl. nem hagyhatta el az orszagot senki, csak ha maradt otthon kozeli hozzatartozoja = akadalyozvan a teljes csaladok elvandorlasat).
Persze az EU miatt ez most lehetetlen, ezert is, hogy van EU (amibol viktorka ki akar valoszinuleg lepni, hogy ne fogja vissza semmi - de legalabbis a nepet az EU ellen hangolja).

Torgyán Viktor 2013.10.25. 14:25:19

@vizesnyolcas: Pedofilok is léteznek. Meg vannak olyan izék, szabályok vagy törvények vagy mik, amiket ellenük hoztak. Ezek a szabályok a pedofilok felbukkanását nem akadályozzák meg, viszont megmondják, hogy mit kell olyankor csinálni.

Bármilyen vicces, ugyanez még a gravitációra is igaz. Vannak olyan szabályok, amik megmondják, mit kell csinálni olyankor, amikor a gravitáció felbukkan. Például ilyen szabály az, hogy tedd előre a kezedet, és akkor nem törik be az arcod...

Hú de okos vagyok :)

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:26:36

@ex-dr. vuk: A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi.

Ott tartunk hogy a balpártok még a Népszavazást az árrés 10%-ról 3,5%ra módosításáról sem fogják támogatni, ergo érdektelenségbe fog fulladni.

Akkor ebből vajon mire következtessek? Csak nem arra hogy mégsem a fidesz haveroké a trafikbiznisz?

daito 2013.10.25. 14:28:26

Ki a tököt érdekli, hogy mi volt 2006-ban? Akkor, most sem fog senki sem egyetérteni abban. Pont nem érdekel már, hogy a kedves tüntetők felháborodásukban borogattak kukákat, gyújtottak fel autókat, stb, vagy személyesen Orbán Viktor adta nekik oda a gyufát.

Az van, amikor ilyen kimegyünk tüntetni, spontán, sokan - höhö 20-50-80 ezren, mert azért tegyük tisztába, a Békemenet több embert mozgatott meg idáig mindig, mint 2006-ban az események. Szóval, amikor így kimegy xtízezer ember tüntetni, ott kuka borul, autó is gyullad néha, leesik a szobor feje, de lesz könnygáz, meg gumilövedék, gumibot, vértócsa is. Szép lassan mindkét oldal kicsit túlléphetne a dolgon, ennél az über pc európai országokban is keményebbek a tüntetők és a rendőrök is. Párizs, németek, görögök, olaszok, nem beszélve az angol zavargásokról. Mi azokhoz képest is gyenge bohócok vagyunk, mindkét oldalról.

És igen, a tekintetes miniszterelnök úr féltse hatalmát, és az eddig elvégzett munkát - mert ezekkel azért mocskos mód elégedetlen lehet a nép.

És erről kell szólni egy választásnak, nem a világvégéről, meg hogy ki volt komcsi, hazaáruló akármikor. Rohadtul nem érdekel senki szívfájdalma, hogy mit csináltak nagypapával, szomszéddal, kiskutyával 1956-ban, meg utána 30 évig; ahogy az sem érdekel, hogy melyik politikusnak ki volt a nagyfaterja és az mit csinált.
Az érdekel, hogy nincs normális tömegközlekedés, normális adórendszer, lóf.sz az egészségügy, az oktatás ótvarból egy káoszos ótvart sikerült gyártani, közben hülyére jutalmazták a családjaikat, ismerősöket, talpnyalóikat (cégek, pályázatok, trafikok, földek). Gyk. 3,5 évvel ezelőtti problémahalmazból semmit sem oldottak meg, hanem tovább kuszálták a szálakat, és szemrebbenés nélkül lopnak. És ezenkívül, ha tök nyilvánvalóan elb.sznak valamit, akkor elmútnyócév, harcrafel, mocskosáruló.

grani 2013.10.25. 14:30:33

Cēterum censeo a ballibcsiknek veszniük kell. Nincs kártékonyabb emberfajta a mai MO-n.

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:33:35

@grani: Nem csak nekik.

A lehúzó, kicsinyes, pesszimista, kishitü emberfajtát kell kiirtani, ettől a nemzeti karaktertől kell szabadulni. Ilyenek nem csak a baloldalon vannak, de jó sokan vannak.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:36:07

@Trollcsány rising: "A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi."

Vegulis nem derult ki a 90%-ukrol, hogy kinek a kije, mi?

Nezd nincs ertelme veled barmirol vitazni, mert a rozsaszin kod elborit. "ellenzek mantraja" - ez meg a kormany mantraja. Erdekes, hogy barmilyen balhejuk derult ki, barmennyire is volt bizonyitva, az mindig a baloldal es/vagy a kulfold "alaptalan gusztustalan tamadasa" volt. Ahahah

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:39:33

@ex-dr. vuk: 'Vegulis nem derult ki a 90%-ukrol, hogy kinek a kije, mi?'

- Nem. A 90%-uk az kb. 5000 koncesszió. Én láttam a legnagyobb 500as listát amiben benne voltak olyanok is, hogy a fideszes polgármester keresztanyjának a szomszédja.

Ezért nincs poitikai hatása. Mert a valóság más.

zeddez 2013.10.25. 14:40:23

@ex-dr. vuk:

ja, éérdekes, hogy a fúúúú tilosban parkolt üggyel a pártmédiaTV breaking news-ben közölte, a földmutyiről meg hallgat, mint a sír

más szemében a szálkát is, a sajátban a gerendát sem

Bolsi Buster 2013.10.25. 14:40:26

@ex-dr. vuk: Ismétlés: balpártok még a Népszavazást az árrés 10%-ról 3,5%ra módosításáról sem fogják támogatni, ergo érdektelenségbe fog fulladni.

Akkor ebből vajon mire következtessek? Csak nem arra hogy mégsem a fidesz haveroké a trafikbiznisz?

zeddez 2013.10.25. 14:42:55

@ex-dr. vuk: nem azért e a 90% csak azért lett 90 a 100 helyett, hogy tudjanak mivel érvelni, hogy de hát mind nem is lett a haveroké, mert minden 10.-ben azért olyan nyert, aki nem haver/rokon/seggnyaló

szandé 2013.10.25. 14:44:09

hűha, hát én nem félek. béke van , és míg Orbán lessz addig irogathatsz mindent, ami tetszik. egészségedre. Nekem tetszett Szili, LMP, és az ételosztás, mindenik csendes volt és nagyon a szívünkhöz szólt. Orbánnak muszáj felvenni a kesztyüt mert úgy jár mint 2002-ben, mi. biztosan rosszabbul mint az elmúlt8 "évben. Nagyon idejétmult a církusz, az emberek szegények és belefáradtak, csoda nincs!

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:48:36

@Trollcsány rising: arra, hogy ez nem megoldas, csak egy elkeseredett probalkozas. az a baj, hogy nincs mit csinalni: a jol ki van facsarva annyira, hogy meg lehet csinalni, le kell nyelni.

Gondolom neked kicsit se fura, hogy kik kaptak trafikjogot, vannak, akik tobbet is, pedig gozuk nincs, sokan ugye Continental alkalmazottak gyujtottek a jogokat, akiknek meg 15 eve trafikjuk van azok meg szinte egy sem.
Rozsaszin kod.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 14:49:19

@zeddez: vagy azokrol csak meg nem derult ki, hogy kinek a kije...

vasmargitt 2013.10.25. 14:50:22

ez a csüngő hasú ártánydisznó diktátor mindenről beszél, csak arról nem, hogy a pereputtya hogyan vált röpke pár év alatt az ország öt leggazdagabb családjának egyikévé. hogyan vásárolhatott az apjának bányákat, a feleségének földeket, szőlőket, hogyan építhetett a háza mellé stadiont és kisvasutat?

úgy, hogy hagytátok, seggnyaló takony fideszes csürhe, hogy egy kleptomán őrült szétrabolja az országot. ti, akik mégcsak nem részesültetek az elrabolt milliárdokból, csupa zombi szeretetből nyaljátok az elmebeteg kleptomán seggét.

zeddez 2013.10.25. 14:52:21

@ex-dr. vuk: na látod, tudsz Te, ha akarsz :)

itt nálunk mindegyik fideszbuziké, szóval errefelé az arány 100%-s, országos átlagban lehet leromlik 90-re

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 14:57:28

@Trollcsány rising: "A haverok az az ellenzék mantrája. Nem vmi megfogható vmi."

Aham... Azért van bejegyezve baján 91 cég egy lakásba, meg azért kapott az összes helyi fideszes potentát retyerutyája, meg haveri köre koncessziót. Hát persze...

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 15:00:44

@Trollcsány rising: "A lehúzó, kicsinyes, pesszimista, kishitü emberfajtát kell kiirtani, ettől a nemzeti karaktertől kell szabadulni. Ilyenek nem csak a baloldalon vannak, de jó sokan vannak."

Ne akarj te kiirtani senkit, inkább válts azonosítót, mert már hülyét csinálsz magadból.

Torgyán Viktor 2013.10.25. 15:09:46

@Trollcsány rising: A probléma te magad vagy. Van egy ilyen szófordulat, hogy "ez nem probléma, hanem lehetőség", viszont ebben az esetben nem tudom, mire lehetne téged használni?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.10.25. 15:13:08

Mivel 2006 miatti felelősségrevonás még nem volt, ezért lehet ezt tenni. Gyúrcsány, Gergényi még mindig nincs börtönben.

Vahakomb 2013.10.25. 15:25:33

"Kiderült számára, hogy 2013-ban még mindig kényelmesen meg lehet élni 2006-ból."

Igen, mert még mindig nincs letisztázva az az ügy! Rengeteg a homály és a titok.

"Akik Molotov-koktélt dobálnak, gyújtogatnak, és fegyverként használnak mindent, ami a kezük ügyébe akad, azok közé időnként lövetni is szoktak."

Cseszd meg, DE HÜLYE VAGY! Az októberi FIDESZ nagygyűlésen senki sem dobált Molotov-koktélt, s nem is gyújtogattak. Mentek volna haza az emberek... Tipikus panelproli csőlátásod van öreg!

telkoe 2013.10.25. 15:30:17

@Torgyán Viktor: Feri nem hinnem hogy kommunista lenne. Egy rozsaszin balos szalonpubi akinek van bor a pofajan leugrani Apro elvtars villajabol egy kis 56os megemlekezo bohockodasra. Egyik a sok kozul aki abbol akar ujra valaki lenni hogy par lepattant ven komcsi ra szavaz.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.25. 15:31:31

@Kytia:
Megmondom, mi lesz.
Orbán kivezényli ellenük a Fradi B közepet - köztük a Fidesz-székházat is védő, gyilkosságért elítélt Sz. Ferenccel például, ebből is látható, kikből áll a Fidesz-tábor, akikkek az ide beírogató agyatlan fideszes barmok közösséget vállalnak -, akik 2006-ban is csinálták a gyújtogatással, autószétveréssel, rendőrökre köveket és Molotov-koktélokat dobálással színesített békés tüntetést.

Merthogy ezeket ő fizeti.

És biztos vagyok benne, hogy pár ide beírogató batyu-szerű agydonor barom is lenne köztük.

Rendőrökre max. akkor lesz szükség, ha mégis a jogosan elégedetlen nép győz ez ellen a fradista csürhe ellen.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.10.25. 15:41:32

@kiwirágós kivirradtig: szerintem te egy agymosott libsi, tv2-ből informálódó fasz vagy
A békés tüntetőkre is lőttek, felszólítás nélkül. Ez már bizonyított is.

ex-dr. vuk 2013.10.25. 15:44:37

@Vahakomb: akkor kik gyujtogattak?.. vagy nem is volt gyujtogatas megkodobalas?? :)
Az a baj, hogy lassan ott tart a sztori, hogy bekesen aldigaltak az emberek, mire a rendorok gyurcsany hatarozott parancsara odamentek es kerdes nelkul lottek a tomegbe. Par ev mulva eles loszer is lesz a sztoriban szerintem meg kutyas uszitasok, aztan 20 ev mulva granatvetovel loves.

zeddez 2013.10.25. 15:47:54

@enpera: naja, hiszen megmonda a pártbíróság is, meg megszavazta a 2/3 is
max a szelektíven nemhallókra lőttek, érdekes mód én hallotam a felszólításokat mert vagy 30x elmondták megafonba
máshol, tőlünk nyugatra elmondják max 2x, aztán már kapsz és mehetsz a ...ba siránkozni utána, vagy ahova akarsz

érdekes mód vmi fidesz nyikhaj meg azon értetlenkedett, hogy a TV székház előtt a rendőrség miért nem vetett be éles lőszert, miért "csak" könnygázt használtak

csillámpóni 2013.10.25. 15:58:32

Nem mondok újat, de a katonásdi mondjuk nem a hülye ellenzéknek és szimpatizánsainak szól. Őket már rég leírta mindenki, beleértve egymást és saját magukat. Aki annyira barom hogy még a szadis-szoci holdudvar bohócaira szavazna, az vagy annyira hülye hogy kár belé a győzködés, vagy annyira megélhetési hogy mentsen tőle az Isten. Viszont a részben még menthető, ostorcsattogtató, mellényes, paramilitáris fétisre gerjedő, mélyről jövő, hatalomélményre vágyó, ezokonteókon edzett elméjű dedós jobber pozőröket az igazi egyenruhával, igazi fegyverrel megtámogatott háborús retorika seperc alatt betéríti a fidesz-táborba. Rájuk lesz szükség a háromnegyedhez. És ennyike.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 16:16:12

@kurva anyád mögbaszod: Hát eddig jutottál az egyedfejlődés során. 16-szor bemásolod a nicked. Kérdezz meg egy mohát, vagy egy zuzmót, hátha tud ötleteket adni! :) De valszeg egy papucsállatka is sokat tudna segíteni. :)

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 16:18:42

@Vahakomb: Ott nem, de utána dobáltak B+.

zobod 2013.10.25. 16:46:53

A nemzeti oldalon elhangzott beszédek kiforgatása, butácska félremagyarázása eddig sem hozott semmiféle eredményt. Értelmetlen dolog ezt folytatni. Inkább azon gondolkodjatok, hogy lehet az, hogy egy alapvetően baloldali beállítottságú országban a baloldali pártok ennyire gyengén szerepelnek.

egyetmondok 2013.10.25. 17:00:34

@zobod:
"Értelmetlen dolog ezt folytatni. Inkább azon gondolkodjatok, hogy lehet az, hogy egy alapvetően baloldali beállítottságú országban a baloldali pártok ennyire gyengén szerepelnek." --
Az lehet válasz,hogy a gazdaságot tekintve egy igencsak keményen balos párt van kormányon,így a többi balos pártnak levegő se jut,arról nem is beszélve,hogy a többi balosnak fogalma sincsen,mit kéne kezdeni a "politikai kommunikációban" a nemzettel. A Fidesz azon kívül,hogy keményen balos,még ehhez is sokkal jobban ért.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 17:26:00

@Trollcsány rising: Neked hogy sikerült úgy azonosítót váltani immár sokadszor ( a legutóbbi: Puskát kellett volna hoznunk), hogy visszamenőleg is átírod vele a a korábbi azonosítódat? Nem gondolod, hogy hányinger és féreg vagy?

Mer' az úgy van, kedves szarfaszú, hogy az aktivitásodat visszanézve a neked szánt válaszaimat valamilyen furcsa oknál fogva, ez a mostani azonosítód jelenik meg, a "Puskát kellett volna hoznunk" helyett. Tudsz erre értelmes magyarázatot adni, vagy a fidesz IT-nél kifejlesztették a visszamenőleges nick intézményét is, és te most sokan vagy?

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 17:36:46

@Vombatus Ursinus: Hogy mindenki értse: Trollcsány rising azonosítója jelenik meg a kommentnél, ha visszamenőleg nézem "Puskát kellett volna hozni" azonosító hozzászólásait a Blog.hu oldalon. Nem furcsa?

jet set 2013.10.25. 18:23:36

Egy újabb hisztériakeltő poszt.

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:06:13

@ex-dr. vuk: 'Gondolom neked kicsit se fura, hogy kik kaptak trafikjogot'

- mondom láttam az 500as listát. 5400 koncessziót osztottak ki. Mi ebben a furcsa?

'sokan ugye Continental alkalmazottak gyujtottek a jogokat'

- és?

'akiknek meg 15 eve trafikjuk van azok meg szinte egy sem.'

- és? Ma sokkal szebb trafikok vannak mint eddig. Miért lenne előny a pályázóknál amit 20 évig csináltak szarul? Egyáltalán milyen knowhow kell egy trafik vezetéséhez? Semmilyen.

De főleg: Az ellenzéknek 500as listája van, 5400ból, és nem akarja bolygatni az ügyet a népszavazáson. Hogy lehet ez?

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:09:21

@Vombatus Ursinus: Az nem baján volt. Ott a vidiót csináltad.

Figyejjmároda.

Bolsi Buster 2013.10.25. 19:10:55

@Vombatus Ursinus: Az hogy eddig az volt a nevem most meg ez az elég értelmes magyarázat?

Ez azért aktuális mert trollcsány most rising.

Vombatus Ursinus 2013.10.25. 19:22:56

@Trollcsány rising: Öntökönszúrás. De csak nyugodtan, ha neked ez örömöt okoz! :)

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:34:29

@DFK:
Ezt a hazudozós részt ugye saját magadra is érted?

Mert az Astoriánál ártatlanokra támadtak stb. duma sima hazugság, semmi más.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:36:25

@enpera:
Ezt ki bizonyította?
Valami hozzád hasonló Fidesz-troll?

Nem, nem lőttek ártatlanokra. Tomboló csőcselék közt nincs ártatlan, aki közéjük keveredik, mind a csürhe tagja lesz, és velük együtt bűnös is.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:38:23

@enpera:
Sőt, Orbán sincs börtönben, aki az egésznek a legfőbb felelőse, ugyanis a gyújtogató csürhét ő szervezte oda.

Leginkább neki lenne ott a helye.
Meg neked, hogy ott is nyalhasd a seggét.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.26. 00:42:25

@Vahakomb:
Igen, az lett volna a jó, ha mentek volna haza.
De nem mentek, mentek hőzöngeni a csőcselékhez.

Nagyon helyesen megkapták, ami járt nekik.
Illetve sajnos, nagyon sokan nem kapták meg. Az ilyen gyújtogató csőcselék tagjait szarrá kéne verni. Addig ütni-lőni-taposni mindet, amíg mozog, amíg egy ép csontja van.

Szóval a rendőröket tényleg el kéne ítélni.
Azért, mert ennyire puhányok voltak ezzel a csőcselékkel szemben.

Fullánkos Algol 2013.10.26. 16:12:40

Csak hogy ne legyen senkinek se kétsége afelől hogy ki lövetett, és ki játssza tömeggyilkosként az áldozatot:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Habony Árpád - Ujszászy István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

DFK 2013.10.27. 10:15:18

@kiwirágós kivirradtig: nem, nem hazugság. Mondom, nácik vagytok piros szegfűvel; mert pontosan ők is így tagadják a rémtetteket.
Hazudtok 2006-ról, s aztán csodálkoztok, ha azt mondjuk, veletek nincs párbeszéd, kompromisszum.

DFK 2013.10.27. 10:18:16

@ex-dr. vuk: Milyen kár, hogy kutya se hiszi, hogy nem balos vagy; 2010 előtt mind kussoltatok.

DFK 2013.10.27. 10:21:12

@Vombatus Ursinus: Pedig nem az; az azonosító teszi azzá. Egyébként ajánlom a Pap-jelentést (a gugli a barátod), ami szerint 50 másodpercet vártak a rendezvény vége és az oszlatási parancs között.

DFK 2013.10.27. 10:24:39

@kiwirágós kivirradtig: Valóban, a gyújtogatókat nem kapták el (vajon miért?), de másokat, akik semmi törvénytelent nem tettek, igen. Majd a rendőrök hazudtak a bíróságon.
Most viszont olyan diktatúra van, hogy nyugodtan tüntethet az ellenzék.

ex-dr. vuk 2013.10.27. 16:50:58

@DFK: marmint kik?

lehet akkor azert nem volt rinya mert nem volt allamositas meg demokracia leepites.

Ezt lattad mar? tenytar.hu/sites/default/files/images/allamosítas 3.png

ex-dr. vuk 2013.10.27. 16:52:23

@DFK: amig szo szerint nyugodtan tuntetnek miert lenne gond?
persze azert kordonozas nem maradt el a Sandor palota elott, meg ugye Viktorka haza is hirtelen muveleti terulette valt par honapig folyamatosan. Jee'

2013.10.28. 22:38:30

@Vahakomb: Cseszd meg, DE HÜLYE VAGY! Az októberi FIDESZ nagygyűlésen senki sem dobált Molotov-koktélt, s nem is gyújtogattak"
Bebaszott volna, ha Orbán Viktort megdobálják!

2013.10.28. 22:41:09

@DFK: Hé, én láttam az egészet. A fidesz gyűlésen nem volt oszlatás! Még a rendőrattakot fél kézzel megállító nemzeti hős is másfél órával később sérült meg! A naggyűlés vége 6,30-kor volt, a rendőrök meg 7,30-kor indultak meg!
süti beállítások módosítása