Andy Vajna megdönti Tímeát

H_A Címkék: film bulvár közpénz állami támogatás magyar film Andy Vajna Palácsik Tímea Nemzeti Filmalap2013.08.22. 14:25

Közel 230 millió forint közpénzből. Ha jól értettem, ennyicske támogatást kapott a Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalaptól a Megdönteni Hajnal Tímeát című keresztény-nemzeti vígjáték, amelyben – a név kötelez megfontolást követve – még friss, ropogós, de leginkább 30 évvel fiatalabb feleségének biztosít rivaldafényt a filmes szakma megkoronázatlan producer-királya. Mindig könnybelábad a szemem, amikor arról olvasok,  hogy befolyásos, pénzes, idős férfiak miként karolnak fel minden bizonnyal feddhetetlen erkölcsű nőcskéket. Akiket olykor feleségül is vesznek, hogy aztán az ásó, kapa és a nagyharang, no meg a tiszta szerelem jegyében éppencsak bimbódzó karrierjük rögös útját egyengessék. Hát ez egy ilyen szappanoperába illő történet.

Amelyben Andy Vajna egy rokonszenves, szépnőfaló csávó, úgyhogy remélhetőleg senki nem akad fenn azon, hogy mi a frászért nem a saját zsebébe nyúlva futtatja marketinges-közgazdász feleségét. Hasonlóképpen bízom benne, hogy abban sem talál kivetnivalót a produkció majdani kedves nézője, hogy Palácsik Tímeának tulajdonképpen ez lesz az első munkája a marketingtől a filmes szakmáig vezető útvesztőben. És igaz, hogy csupán nyúlfarknyi lehetőséget kap a filmben, de sejteni vélem: hosszas, körültekintő válogatás után esett rá a választás, ezt a szerepet kizárólag a Nemzeti Filmalap vezetőjének feleségére lehetett leosztani. Nehogy már rutinos színészek vegyék el a lehetőséget egy ilyen viszonylag fiatal, szépreményű, tehetséges feleségtől. Aki valószínűleg kiválóan helytáll majd a plázacica szerepében arra a néhány másodperce, amelyre lehetőséget kapott. Nyilván az sem lenne túlságosan meglepő, ha ezért a néhány, állítólag művészi kvalitásokat sem igénylő pillanatért Palácsik többet keresne, mint a főszereplők bármelyike. De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ez a történet is egy újabb tünet. Annak a korrupciótól, nepotizmustól velejéig bűzlő kormányzásnak a tünete, amely a legapróbbtól a legnagyobb méretű disznóságokig terjedő skálán minden csap csöpögtet valamit a nagyérdeműnek.  

Most éppen a filmipar van soron, na bumm.  Ám érdekes módon nem látom a kereszténydemokrata megrökönyödés nyüszítő hangjait annak kapcsán, hogy egy tematikáját tekintve huszadrangú, silány, tulajdonképpen az erkölcstelenség köré épülő, zsarolásos csavarral megspékelt, tömegszórakoztatást szolgáló bulvárfilmre 230 milla jut a köz pénzéből. Hogy ezt egyáltalán miért kell államilag támogatni, hogy ehelyett miért nem toljuk a pénzt mondjuk valódi értéket teremtő, nemzetközi sikerekre is számot tartó művészfilmekbe, netán dokumentumfilmekbe? Mert igaz ugyan, hogy a kukkoló Pityu szeme láttára, Mari karjaiban bűnösen elcsábuló Józsi történetére sokkal inkább ráizgul a nép, mint a gólyák párzási szokásaira, vagy mondjuk a sikertelen rendszárváltás mélyebb okait feltárni kívánó dokura, de tényleg erre szól a megbízatása a Nemzeti Filmalap fejének?

Igen. Mert ott, ahol egy kommerszfilmek producereként naggyá lett üzletember irányítja a Nemzeti Filmalapot, akinek az érdekeltségi körébe tartozó cégek egyike-másika akár egymilliárd forintot is bármikor képes eltüntetni adómentesen ott valóban nevetségesnek tűnhet az illetékes úriember szemére vetni ezt szaros 230 milliót. Azt meg végképp, hogy mit kezd vele. Pontosan azt, amit akar.

Így aztán ez sem más, mint egy újabb gyönyörű példája a Fidesz és holdudvara hatalomgyakorlási arroganciájának, annak, hogy milyen kiváló, rátermett, felelős szakemberek irányítanak kisebb-nagyobb költségvetésű, kisebb-nagyobb nemzeti jelentőségű, de legalábbis annak titulált intézményeket.  Hogy mennyire nyíltan, a legkisebb lelkiismeretfurdalás vagy szégyen nélkül hozzák helyzetbe azokat, akik számukra fontosak. Egyszerűen azért, mert megtehetik.

Andy Vajna és Palácsik Tímea házassága, családi élete magánügy. Semmi közünk ahhoz, hogy a filmes mogul mely projektjében milyen szerepet szán hitvesének, mennyi pénzből, milyen vásznakon kívánja futtatni legújabb szerzeményét. Ez egészen addig igaz, amíg mindezt nem közpénzen teszi.  Így viszont közügy, és mint ilyen, undorító és felháborító.

Az ígéretes, triviálszlengesre vett cím után biztosak lehetünk abban, hogy a Nemzeti Filmalap vezetője feleségének mellékszereplésével nemzetközi díjak tömkelegét fogja bezsebelni az alkotás, de legalábbis mindenkori kasszasiker rekordokat döntöget majd. De ha valami véletlen folytán mégsem, akkor legalább kétpofára csámcsogahtunk azon, hogy miután a való világban Andy megdöntötte Tímeát, a mozivászon hogy bírja ezt a gyűrödést.

Legalább addig sem foglalkozunk azzal, hogy mivé lesznek közpénzt jelentő adóforintjaink, amelyekkel egyesek úgy dóbálóznak, ahogy éppen kedvük tartja.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr425471174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antikommunista, antiszemita 2013.08.22. 23:33:37

Tipikus zsidó. Így csinálja a Soros és a többi is.

"Nemzeti zsidó", "jó zsidó". Nincs ilyen. Volt zsidó, olyan van. De ez az alak most is az.

Antikommunista, antiszemita 2013.08.22. 23:35:16

Alföldi Roberta rendezi a filmet legalább? Stohl Buci, Jáksó, Kulka is lesz majd benne?

kamerasmobil 2013.08.22. 23:54:20

Ha minden igaz akkor 2 jelenetrol van szo? Ezen felhaborodni azert egy kicsit tulzas nem? Ezt szoktak kint cameo-nak hivni.

Fogalmam sincs Vajna mennyire korrektul iteli oda a tamogatasokat de az eleg egyertelmu hogy az elozo kormany alatt itt szabad rablas ment. A milliardos hatrahagyott tartozasokat nem lehet megmagyarazni. Emiatt minden anyazas Vajna fele eleg hiteltelen...

gabest1 2013.08.23. 00:22:50

"valódi értéket teremtő, nemzetközi sikerekre is számot tartó művészfilmekbe, netán dokumentumfilmekbe"

lol, hollywood gyártotta legjobban a nemzetközi sikereket, de valahogy nem ezekben a műfajokban, megint egy eltévedt kultúrember.

ember100 2013.08.23. 00:52:17

@Antikommunista, antiszemita:
Helló !
Te egy gyökér vagy , tudod a rosszabbik fajtából , mit zsidózol itt a Vajna az Orbán zsidója nem ? akkor most mi van ???
Ráadásul ( remélem fizetsz adót ) , mert akkor a Te és az én pénzemből fizetik a filmet , meg a timi gázsiját , mi ez ha nem lenyúlás , de Neked ez megfelel , csak az Endi Vajna zsidó !!!! Te gyökér :)

Kis ember 2013.08.23. 01:20:09

Mi ebben a meglepő? Mindig volt ilyen, szereposztó díványnak hívták.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.08.23. 06:47:08

"A filmet hétfő óta forgatják, és Vajna felesége egy plázacicát játszik benne, aki intim kapcsolatba kerül a Szabó Simon alakította förtelmes alakkal. Információink szerint a szerep nyúlfarknyi (mindössze két jelenetben tűnik fel), és különösebb színészi kihívásokat nem tartogat."
www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20130821-andy-vajna-felesege-filmszerepet-kapott-palacsik-timea-megdonteni-hajnal-timeat-szabo-simon.html

2llkedő 2013.08.23. 06:57:50

@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: "aki intim kapcsolatba kerül a Szabó Simon alakította förtelmes alakkal."

Damu Rolandot kárpótolhatnák azzal, hogy rá osztják ezt a szerepet.

gipsz.jakab 2013.08.23. 07:12:29

fidesmaflaálam...

a szemeteket is kilopják a dakoták...

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2013.08.23. 07:16:18

@kamerasmobil:
"Fogalmam sincs Vajna mennyire korrektul iteli oda a tamogatasokat de az eleg egyertelmu hogy az elozo kormany alatt itt szabad rablas ment. A milliardos hatrahagyott tartozasokat nem lehet megmagyarazni. Emiatt minden anyazas Vajna fele eleg hiteltelen... "

Semmiről nincs fogalmad, ez egyértelműen látszik azokon, akik egybitből nyomják a sódert állandóan a múltra hivatkozva valami elégséges indok és ideológiaként, miszerint most minden rendben mert a zelmúltnyócév és gyurcsány.
Mert hát ugye véletlen sem lóg ki a lóláb a fentieket olvasva, igaz? Mert igaz, hogy a különbség csak annyi, hogy nem mszp, hanem fidesz zászlóban van csomagolva a kaki, de az olyan szép, azzal nincs baj.
Várom az ideológiagyártást valami válaszban, hogy de akkor is emútnyócév.
Gyerünk-gyerünk, nyomjátok.

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.08.23. 07:18:53

Így működik a világ Hipokriták!
Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább haladni.

Parajpuding 2013.08.23. 07:21:10

Vajna csak egy öreg szánalmas pénzes bohóc. Mondjuk nem volt kétséges, hogy az ilyen harácsolási technika nem áll távol tőle (sem). Szóval megteheti, hogy vesz magának, amit akar. Úri kedvében még akár használt zoknit is. Még ez sem baj. Dehogy ezt még büszkén mutogatja is, az már a hányinger kategória.

kvadrillio 2013.08.23. 07:21:26

nemértem...nemérterm.. EZT A FÖLFELHÁBORODÁST !.. ETTŐL MÉG NYUGODTAN TOVÁBB GALLYAZHATNAK DIPLOMÁSAINK HAVI 47 EZERÉRT A BOZÓTOSBAN......

kvadrillio 2013.08.23. 07:23:40

@Állítsátok meg Arturo Uit!: HMMM.....JAHHH...,HA RÁNCOSF.SZÚ, ÖREG, CSOTROGÁNY, KIÉLT, CSORGÓNYÁLÚÚÚ VÉNEMBEREKRE BÍZZÁK A MŰKÖDTETÉST...

Conchobar 2013.08.23. 07:25:09

"valódi értéket teremtő, nemzetközi sikerekre is számot tartó művészfilmekbe, netán dokumentumfilmekbe" - Nem ez az első filmje Vajnának, amelybe betolja, és futtatja az aktuális nőjét ("Szabadság, szerelem"). Akárhogyis, Vajna szokásai nem lehet arra indok, hogy a közpénzre inkább másoknak legyen hűbérjoga. Másképp nem lehet értelmezni azt az ötletet, hogy a közpénzből külföldi filmkritikusoknak meg filmfesztiválozóknak csináljunk filmeket. Ha közpénzből csinálunk filmet, akkor csinéáljuk a köznek, más szavakkal: a magyar adófizetők pénzén csak olyan filmek készülhessenek, amelyet megnéz a magyar adófizető, amely a magyar adófizetőt érdekli

kvadrillio 2013.08.23. 07:27:38

@kcsortuleninrogyilszja: JAHHH...MIÓTA aNDYBÁCSI FUNK CINONÁL ITTEN, AZÓTA ANNYI KIEMELKEDŐ MAGYAR FILM KÉSZÜL ÉS VISZI HÍRÖNKET A VILÁGBA, HOGY IHAJ !... de főleg...kilföldiek csinálnak jó filmeket bagóért igénybe vett !!!.....ócsóóó helyszíneken.....

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.08.23. 07:39:02

@kvadrillio: A nőket vonzza a pénz a siker és a hatalom. A ráncosfaszú öregembernek mindez megvan. A csorgó nyálát és löttyedt testét feledteti a gondtalan élet ígérete. Számtalan példa van rá, hogy egy nő szerelmes lett a főnökébe, producerébe, lemezkiadójába.
Szemforgató dolog ezen felháborodni!

panic_button 2013.08.23. 07:40:59

230 millióért és simán megdöntöm tímeát!

panic_button 2013.08.23. 07:43:33

amúgymeg az elmúlt nyolc évben a bajnai és a gyurcsány összes ismerőse szerepelt filmekben, akkor persze nem szúrta senki szemét!

Conchobar 2013.08.23. 07:47:58

@panic_button: "amúgymeg az elmúlt nyolc évben a bajnai és a gyurcsány összes ismerőse szerepelt filmekben, akkor persze nem szúrta senki szemét!" - Ezt a szamárságot, hogy kinek az ismerőse szerepel benne, meg kié nem, ezt sürgősen be kellene fejezni. Helyette inkább azon kellene gondolkodni, hogy kinek a pénzén kinek készül az a film

2013.08.23. 08:04:57

@panic_button: amúgymeg az elmúlt nyolc évben a bajnai és a gyurcsány összes ismerőse szerepelt filmekben, akkor persze nem szúrta senki szemét!"

Ja, ha az elmúttnyócévben is, akkor minden jól van így, hisz az az etalon, nem?
Ha Gyurcsány csinálta, akkor Most is lehet. Gyurcsányhoz igaaaazodj!

Gera 2013.08.23. 08:22:09

Én örülnék neki, ha az állam sokat hozó közönségfilmekbe ölné a pénzemet senkit nem érdeklő művészfilmek helyett, mert akkor legalább valamennyi bevétele is keletkezik utána és nem csak a szélbe szórja a pénzt.

Más kérdés, hogy egy közönségfilm is csak akkor hoz sokat, ha jó, szar közönségfilmet ne támogassunk, akkor már inkább a művészfilmek.

MACISAJT 2013.08.23. 08:24:46

Nézzétek inkább gusztos péter feleségét.
Arra (is) mentek az állami pénzek, meg a tarr bélákra ahová nézőt sem lehetett fogni, meg a cigánygyilkosságok propagandájára és az összes grünwalszkis bagázsra, ifjabb verebestől ifjabb jusztig...
No meg a sorstalanságig.

Érdekes, akkor nem tetszettek hörögni és aggódni a közpénz sorsáért.

Itt meg:Palancsok nyúlfarknyi szerepeltetése-ami a vágószoba után talán bent sem marad- nem egyéb mint jól kitalált PR fogás. Kelle ennél több reklám, mint a ballib sajtó amelyik vicsorogva ráugrott?:)

♔bаtyu♔ 2013.08.23. 08:25:40

Hiánypótló holokausztfilm kellett volna, egy milliárdért, aminek a felét el lehet lopni.

Guilelmus 2013.08.23. 08:31:24

Kérdésem volna: Bölcs dolog-e zsidó kecskére magyar káposztát bízni?

citrix 2013.08.23. 08:34:16

1.Magyarországon nincs korrupció és nepotizmus,csak nemzeti összetartás.2.Palácsik Timi tiszta szerelemből lett Vajn(ná)né,kétség nem férhet hozzá.Egy ilyen csinos,tanult,vonzó nőnek az idős,kövérkés,tokás férfiak jönnek be mert sármosak.3.Szerepet kapott közpénzből forgatott filmben,és akkor mi van.Az egész fidesz rezsim egy közpénzből forgatott színdarab,amiben egyes szereplők (a statisztálók) szívnak mint a borz,bizonyos arra kiválasztott szereplők degeszre keresik magukat minden földi jóval:közpénzből.Palácsik Timit nem irigylem,nincs az a pénz amiért a helyében megtenném minden nap azt amit neki kötelessége megtenni az öregúr ágyikójában.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.08.23. 08:41:47

Jancsó (aki szerintem nagyszerű rendező, de azért néha becsúszott egy-két "furcsa" alkotása) 2004 környékén, forgatókönyv nélkül kapott 100 milliót a Kapa-Pepe sorozat, ha jól emlékszem 3. filmjére. Kint voltam eg forgatási napon, ahol a kivitt lámpapark volt 1-2 milla, miközben azt sem tudták, hogy végül mit kell majd használniuk (nem is használták a nagy részét aznap). Mindez 10 éve!!!

A jelenlegi rendszer nekem sokkal szimpatikusabb, mert jóval felkészültebb, megtervezettebb produkciókat támogatnak.

Mindezt csak a pénz részére írtam.

Ja, hogy van egy két jelenetes szerepe Vajna új feleségének? Úúúúristen, mekkora már! Nem az a ciki, hogy ez megtörténik, hanem egy ilyen nulla, gusztustalan kis blog ezen fanyalog...Szóljatok be Tim Burtonnek is, ő elég sokszor a feleségével forgat! :)

gipsz.jakab 2013.08.23. 08:42:06

@Gera: "Én örülnék neki, ha az állam sokat hozó közönségfilmekbe ölné a pénzemet"

én meg annak örülnék ha a (fidesmafla)álam enyves kezébe egy fillér nem kerülne...
és a 90% os elvonás megszűnése felszabadítaná az országot a
kommenyista ügynökök elnyomása alól...

kvadrillio 2013.08.23. 08:43:02

@Állítsátok meg Arturo Uit!: ....tőlem ráköthet 1 milliárdot is a farkára...hátha attól merevedik....:O())()())

♔bаtyu♔ 2013.08.23. 08:45:04

@citrix: Vajna és halálosan szerelmes felesége sztorija tényleg komikus, de ami a közpénzt illeti, ebből legalább valóban egy film lesz.

Ha a fidesz rezsim egy közpénzből forgatott színdarab, mi volt az előző, a holokausztfilmre költött egymilliárdjával, továbbá azzal, hogy a szolgálatkész Jancsó évente egymilliárdból készíthette el senkit nem érdeklő, 3 szereplős filmjeit.

Ez smafu, a tegnapihoz képest fillérek.

kvadrillio 2013.08.23. 08:53:08

ennek meg nagyon örülünk...
"Szerencsés évet tudhat maga mögött Andy Vajna, ugyanis 2009-ben legyőzte a halálos kórt. Betegségéről csak legintimebb köreinek beszélt, s közeli munkatársai ma sem értik, hogy mi késztette arra, hogy most megszólaljon. De ez talán nem is fontos már. A lényeg az, hogy a világhírű filmproducer mára teljesen egészséges, s csak emlékeiben él a rákkal folytatott heroikus küzdelem. Andy egy internetes tévé riporterének örömmel számolt be csodálatos gyógyulásáról.
"Szerencsés évem volt tavaly, mert egy kis betegséggel lepett meg az élet, amit sikerült legyőznöm, tünetmentes vagyok" - közölte örömtelien. "Mára kimondhatjuk: legyőztem a rákot és teljesen egészséges vagyok!".....

..jhahhh....mera RÁK..., az már csak ILYEN CSODÁLATOSAN GYÓGYUL !... mint tuggyuk.....

gipsz.jakab 2013.08.23. 08:56:10

@kvadrillio: :) :))))

tul sok amerikai csoda" filmet nézett...
már magát is hősnek képzeli...
pedig csak egy szimpla dakota...
aki meglépett a kaszával...

csárli hárper 2013.08.23. 08:59:54

@jobbdemokrata: azért ezt az ex damurolandnét, és a Jóisten tudja, hogy még hány ex nevet felsorolhatnánk, most éppen andivajnanét összehasonlítani Helena Bonham Carterrel elég merész...

lobster thermidor 2013.08.23. 09:09:13

Ennyi pénzért sokkal jobb nőt is vehetett volna magának Andy!
Bár ha belegondolok abba, hogy mi fizetjük a számlát, akkor sokkal jobban jöttünk volna ki, ha az 5-ös út mellől választunk neki egy ott dolgozó lányt, aki 5000 -ért kimondottan fullextrás szolgáltatást nyújtott volna a pufók filmesnek valamelyik kamionparkolóban.

citrix 2013.08.23. 09:09:18

A pártokra,izmusokra,ideológiákra alapuló kormányzásra pont olyan szüksége van az országnak mint kígyónak lábsóra,madaraknak fogsorra:konkrétan semmi.Palácsik Tímea díszlet egy öreg,tokás,kövérkés,beképzelt öregember mellett.szégyen hogy vállalta,neki sokkal,sokkal jobb társa is lehetne az életben.

Netuddki. 2013.08.23. 09:11:00

Na, ezért kérdeztem agy másik blogban, hogy mi, adófizetők vajon mennyi közpénzzel támogattuk az esküvőjét?

A 230milka meg ugyanolyan kidobott közpénz mint amit az orbán rezsim a futballra költ. A filmgyártás is egy nagy biznic ahol x összeget befektetnek, y összeget meg kasszíroznak. A kettő különbsége mondja meg, hogy meg-e bukott egy film vagy nem-e bukott meg. De a lényeg, hogy nem sok olyan ország van ahol az állam finanszíroz hasonló filmeket.

Az meg huszadrangú, hogy a damu bíróság által bizonyítottan megvert excsaja kap 2 jelenetet.

A magyar filmgyártást a vajna kezébe adták. A vajna elég érdekesen intézi a magánügyeit. Ebből kifolyólag nem tartom erkölcsi szempontból nagyra. Ha a kapott közpénzzel is így bánik akkor ennek a magyar filmgyártás látja kárát, ergo kidobott pénz amit kap. Ennyi...

Elijah_Baley 2013.08.23. 09:18:55

ez mind azér van, mer ti minden szar filmet megnéztek válogatás nélkül :)

nnnnnnnn 2013.08.23. 09:33:04

@citrix: "Palácsik Tímea díszlet egy öreg,tokás,kövérkés,beképzelt öregember mellett.szégyen hogy vállalta,neki sokkal,sokkal jobb társa is lehetne az életben. "

nő nem kívánhat ennél jobb társat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.23. 09:35:29

@MACISAJT: Ti, narancsszoponcok honnan tudjátok, hogy a múltban ki mire hörgött?
Már rég meg akartam ezt kérdezni, mert ez az egyik gyakori toposzotok. "Bezzeg az emútnyócévben nem hörögtetek, mert...". Ez persze öngól, hiszen a saját elvtársaitokat silányítjátok le arra a színtre, ahol a gyűlölt "emútnyócévesek" vannak. Nagyon szar, ha már más "érv" nem marad.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.23. 09:42:03

@citrix: És még hány ilyen van. Nem érdemes meghökkenni. Csinos csajok tömegei tekintenek idősebb egzisztenciálisan rendben levő urakra annak zálogaként, hogy ne kelljen rendesen dolgozniuk, mégis jó életük legyen. Ne áltassuk magunkat, ez üzlet. A nő eladó, a bácsi fizet. És bizony a csajok taktikája jó, mert van rájuk fizetőképes kereslet. Aztán hogy az ilyen leányzót ki mindek nevezi, az már magánügy.

citrix 2013.08.23. 09:47:50

@$$$=$$$: Nem csak hogy "kívánta":meg is is kapta a nagy Ő-t.Akkor is durva,annyira nem lehetett szegény hogy csak ez a frigy húzza ki a csávából.Remélem minden nap kapitális agancsokkal lepi meg az öregurat :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.23. 09:57:25

@citrix: De ismered a viccet nem, amikor az öreg zsidónak mondják az esküvő előtt, hogy a fiatal felesége meg fogja csalni. Mire az öreg: "Tudom, tudom. De inkább legyek benne egy jó üzletben 20%-kal, mint egy rosszban 100-zal." :-)

citrix 2013.08.23. 10:08:39

@mutymurutty: Biztos van benne irigység a részemről,ha leszek is ilyen idős,aligha tehetek szert egy ilyen csinos,tanult fiatal csajra :-(

indapass90210 2013.08.23. 10:19:00

@citrix: szerintem Vajna nem beképzelt, és amúgy szimpatikus figurának tűnik.

Különben meg ki az, aki nem tolna egy ilyen nőt idősebb korában, ha tehetné? Meg akár fiatalabb korában is, csak legtöbbünknek ehhez 2-3-4 nulla hiányzik a bankszámla egyenleg végéből.

Karcolt lendület 2013.08.23. 10:19:12

@Gera:
Az a helyzet, hogy sokat hozó közönségfilmbe pont nem hiányzik olyan nagyon az állami pénz. Legalábbis 230 millió felháborítóan sok. Ha működik üzletként egy film, akkor működjön üzletként.

@MACISAJT:
"Érdekes, akkor nem tetszettek hörögni és aggódni a közpénz sorsáért."
Veletek, fideszdroidokkal szemben én mindig aggódtam a közpénz sorsáért. Nem csak 2010-ig.

high up! 2013.08.23. 10:26:03

@MACISAJT: "Érdekes, akkor nem tetszettek hörögni és aggódni a közpénz sorsáért."

Aztán ha te akkor hörögtél, akkor meg most miért nem hörögsz? Mert kivégezne Orbanescu vezéred?

Azonkívül b+ már magad azzal, hogy rendre a 20-30 évvel ezelőtti eseményekhez igazítod a fos kis birka életedet. Még ha Lenin lennél a mauzolumodban feküdve, még megérteneném, hogy téged a múlt határoz meg, nincs se jelened se jövőd.

Csak hogy itt élő emberek vannak, akik szarnak a megváltoztathatalan múltra, mert a jelenben és jövőben akarnak minél kevesebb országrontást látni.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.23. 10:26:09

Dobó Katáról (muhahaha).

Egyszer láttam egy CSI-t vagy valami hasonlóan nagy fasságot, abban játszott a Dóbo Kata egy fökurvát egy bordélyban, akit azzal vádoltak (ha jól emlékszem), hogy kinyírt valakit. De bazmeg, az az alakítás... Az 1999-es Barátok közt kb nyolcadik része jutott az eszembe. Mint egy vers-felolvasó szakkör, bazmeg.

Apropó, kapott még egy "lépcsön lejövö" szerepet egy Edi Mörfi/Róbert de Níró filmben is, ami nagyjából 3,5 máspdpercig tartott... Muhahaha, na nem a film, hanem a Katka-ribanc alakítása :)))

Egyébként pedig borítékolható:

Palácsik, drága kislányom, a (Magyarországon) világhírü producer után te is keresel magadnak majd egy "jólmenö" magyar vállalkozót a gyerekeid apjának... :)))

blacklord 2013.08.23. 10:43:53

Hát, szerintem most kicsit elgurult azért a gyógyszer a poszternél. Elég baj van a Fidesz-kormánnyal, ennyire piszlicsáré dolgokból már nem érdemes elemi erejű felháborodást generálni, mert nemes egyszerűséggel kontraproduktív - mint a farkast kiáltó kisjuhász, olyan ugyanis ez.
A magyar filmgyártás erősen forráshiányos. Amíg továbbra is csak dokuk és művészfilmek készülnek, amikhez a pénzt ráadásul idáig belterjes közegben osztogattak egymásnak a régi motorosok, addig a nézettség felpörgése se várható, így a forráshiány is marad. Vajnáról sok mindent lehet mondani, de azt, hogy ne értene a tömegfilmekhez, azt talán nehéz bizonyítani. A - szerintem nem teljesen abszurd - feltételezés, hogy ha csinálsz évi x olyan filmet, amire stabilan százezer feletti néző kíváncsi (ne adj isten külföldre is el lehet adni), akkor a járulékos hatások révén több fog jutni dokukra és művészfilmekre is (infrastruktúra és szakemberek rendelkezésre állása, ágazat tőkeszintje). Az pedig, hogy Palácsik be le tolva pár másodpercre, az téged lehet, hogy kiborít, de pont ez a hiszti az, ami révén vastagon megéri. Igazából kurvára mindegy, hogy ki játssza el azt a 3 mp-et (na jó, én talán nem felelnék meg, ez igaz), így viszont a botránynak tízmilliókban mérhető reklámértéke van. Én nem tudom, ebben az országban már mindenki rég búcsút mondott az arányérzékének?

bgp 2013.08.23. 10:44:12

@$$$=$$$: legalábbis egy ilyen nő :D

gipsz.jakab 2013.08.23. 10:56:44

@lobster thermidor: "ha belegondolok abba, hogy mi fizetjük a számlát, akkor sokkal jobban jöttünk volna ki, ha az 5-ös út mellől választunk neki ... 5000 ért"

ja... az adófizetőknek nem kerülne miliárdokban... jobban járnának...

de andi bácsi lexarja őket...
sőt sokkal jobban élvezi ha a magyar adófizetők pénzével veri a csalánt...
minél drágábban...

taps... taps...taps... taps... taps... taps... taps... taps... taps...
így tapsojják el a sok pénzedet...

gipsz.jakab 2013.08.23. 10:58:32

@citrix: "Remélem minden nap kapitális agancsokkal lepi meg az öregurat :-)"

szerintem ez természetes dolog egy egészséges fiatal csajnál...

qrni fog naponta 10szer... de vaajda bácsi nagyon elfoglalt...
aki ott van az qúrt aki nem az nem...
így jól jár a sofőr a kertész a gondnok, még a kézilány is...
csurran cseppen mindenkinek...

citrix 2013.08.23. 11:09:11

@gipsz.jakab:
"Ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő,
a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő,
a handlé, a szódás és a képkereskedő,
a házmester, a fia és a kéményseprő."
Bizony,a fentiek benne vannak a pakliban.

gipsz.jakab 2013.08.23. 11:14:25

@citrix: a stáblista hosszú...

sokan tülekednek a juk körül...
a kör egyre TÁGUL...

és vajna bácsi az álamtitkár az nagyon elfoglalt...
meg vszínű impotens is... de ez most nem lényeges...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.23. 11:16:00

@citrix: Csak pénz kérdése. Gründolj néhány trafikot.

dr yetee 69 2013.08.23. 12:03:20

@MACISAJT: Túlórázol,Zsolti,olyan jó a zsé?

Makkasz 2013.08.23. 12:55:26

Mekkora ökör a posztoló: "Hogy ezt egyáltalán miért kell államilag támogatni, hogy ehelyett miért nem toljuk a pénzt mondjuk valódi értéket teremtő, nemzetközi sikerekre is számot tartó művészfilmekbe, netán dokumentumfilmekbe?"

"toljuk" kik? Én nem vagyok a része annak a közösségnek aki közpénzeget tologat. Remélem a posztoló sem. Bármilyen filmre, bármilyen sprotra költeni a mai Magyarországon a cinizmus csúcsa.
A "művészfilm" kifejezés hasonóan értelmetlen mint a "látványsport". Ilyen mesterséges baromságokkal terhelik az embereket, és benyelik mint a nokedlit.

Egy nagy lófaszt. Ha valaki filmezni akar, csináljon filmet saját pénzből és kész. Mindegy hogy hatodrangú zombisat, vagy nemzeti szerelmes drámát.

"Toljuk" - az anyád.

kifordított nagyanyó 2013.08.23. 12:59:58

Gyerünk fideszbirkák,lehet magyarázni,mosdatni!

vittore 2013.08.23. 13:20:34

@panic_button: Annyiért én még az öreg Vajnát is jól seggberaknám... :)

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.23. 13:48:44

@Antikommunista, antiszemita: "Alföldi Roberta rendezi a filmet legalább? Stohl Buci, Jáksó, Kulka is lesz majd benne?"

Nem, nyugodt lehetsz: kormányhű udvari szolga fogja rendezni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.08.23. 13:54:09

@Antikommunista, antiszemita: Amúgy nem értem, min hőbörögsz. Ez a film a te fajtádnak fog készűlni, kis tudatlan. :)

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.08.24. 22:23:27

mennyi irigykedő paraszt, mindjárt kitör a jobbágyfelkelés!
pedig ne irigykedjetek, ki tudja milyen állagú pinája van ennek a szerencsétlen eladósorba került törtető rafinált ribancnak?

nem kizárt, hogy klopfolt hússalátára emlékeztető, tág pinája miatt rendszeres nyakfájása lesz majd a reggeli ritmusszopatástól, mert csak úgy fog tudni elmenni gombóc artúr, miközben fennakadt szemmel nyomja, húzza rá timea fejecskéjét a péniszére.

ha tímea ettől érzi biztonságban magát, hogy a rambó producerének a szőrös herezacskóját nyalogatva ad neki az élet egy olyat, amit előtte nem, miért ne tehetné meg?

ez is csakegy munka, mint az életfogytig szervilizmus, valakinek ezt is meg kell csinálni.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.08.24. 22:27:06

@Bölcs Lázadó: a fideszben nagyobb fasszopók vannak, zsengnek-zsongnak a focibuzi kertitörpe körül, amelyik rácuppan egy-egy pillanatra, az máris kap földet, hivatalt, trafikot, a fidesszolgák és szavazók pedig kitörő örömmel egymást túltapsolva figyelik a jelenetet körben tömegben állva, segglyukukat folyamatosan nyitva tartva hogy a felettesük bármikor jól megbaszhassa őket.

Krm Istvan 2014.02.05. 11:49:01

Nézzétek, itt egy nagyon jó és vadonatúj interjú Osvárt Andreával:
vs.hu/semmi-vetkozes-semmi-extrem-osvart-andrea-interju-0204/?utm_source=misc&utm_medium=prkt&utm_campaign=osvart
Szerintemjó lesz ez a film! :)
süti beállítások módosítása