Közpénzen halmozott élvezetek

H_A Címkék: kormányzat közpénz miniszteri biztos Bábiné Szottfried Gabriella funkcióhalmozás2013.08.17. 12:50

Az semmiképpen nem baj, hogy vannak emberek ebben az országban, akik jobban keresnek, mint Orbán Viktor miniszterelnök. Sőt. Az sem baj, ha ezek az emberek éppen azok közül kerülnek ki, akik közfeladatai ellátásában segítségére vannak. A baj az, hogy indokolatlanul sokan vannak azok az emberek, akik (persze hogy nem bérkiegészítési megfontolásokból) párhuzamosan több lovat ülnek meg.  Azaz funkciókat halmoznak gátlástalanul. Több pozíció révén a családi kassza is jobban teljesít, hajszoljuk hát az élvezeteket, mi bajunk lehet? –alapon.

Alig két napos hír, hogy a napi káromkodás szintjére fejlesztett elmúlt nyolc év - Gyurcsány nevével fémjelzett gyalázatos – kormányának 4  miniszteri biztosával ellentétben Orbán karcsúbb-olcsóbb államában bizony tízszer többre van szükség. Ilyen értelemben a 45 pontosan úgy aránylik a 4-hez, mint a hangzatos választási ígéretek a konkrét, kézzelfogható megvalósításokhoz. Ég és föld dimenzióban leginkább. Persze ott, ahol a Pesti Vigadó felújításának irányítását, vagy a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatát is e célra megbízott, önálló, különbejáratú szakemberre bízzák, ott bizony még azt is a pofánkba vághatják, hogy tulajdonképpen édeskevés ez a szimbolikus  45 fő.

Az a kérdés, hogy aki számonkéri a magyar kormányon ezt a fényűzést, az demagóg vagy csak egyszerűen úgy érzi, a pofátlanságnak is van felső határa? Vajon demagógia-e számonkérni Orbánékat azzal kapcsolatban, hogy mi a fenének kell nekünk ez az egyre duzzadó, vízfejű kormányzat, hogy mi a helyzet a 2006-os választási kampányban kifogásolt egyjegyű számmal, amely azóta a sokszorosára növekedett?

Ott, ahol a propaganda ellenére lassan csak a korrupció teljesít jobban, mint négy éve,  ott mennyire magától értetődő, hogy az adófizetőknek havi legalább 450 millióba kerül eltartani ezeket az embereket, szolgálati autót tolni a seggük alá, soron kívül luxuskezeltetni őket? A devizahitelesek és mutyik országában mennyire van rendben, hogy egyik-másik képviselői javadalmazásból megélni nem tudó honatya miniszteri biztosi fizetést kap, amelyet megfejelnek még egy helyettes-államtitkári illetménnyel is? Tulajdonképpen teljesen rendben van: a Fidesz senkit nem hagy az út szélén. A jobboldali, csontig elköteleződés még senkinek nem ártott meg.

De a legmegnyugtatóbb mégiscsak az, hogy ezek az egytől egyig felelős emberek, akiknek egyáltalán nem okoz nehézséget összeegyeztetni napi nyolc órában azt a sokrétű feladatkört, amit ellátnak, még büszkék is erre. Ha a védőnői szolgálat megújításáért felelős miniszteri biztost kérdezi (remélem érzi mindenki a súlyát ennek a szakterületnek) egy havi 47 ezerből jólétben lubickoló, közmunka gyanánt követ törő, devizahitelét törleszteni már régen nem tudó, vagy trafikkárosultként életének új értelmet kereső drága magyar ember,  érdemes tudnia: „szégyen az, ha valaki annak ellenére nem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá.”

Nos, ennyi hozzáfűznivalója van egy felelős miniszteri biztosnak a történethez. Mert No face-no name- no number Bábiné Szottfried Gabriella (akinek a nevét ugyan nem sokan hallhatták az elmúlt években) egy felelős  miniszteri biztos. Akinek mindennapi névtelensége ilyetén arroganciával párosul.  A tisztelt kormánya által beígért egymillió munkahely immár nyilvánvaló kudarcának kontextusában, ő azoknak üzen, akiknek szerinte lehetőségük lenne rá, de nem dolgoznak. Miután az elmúlt három év eredményes gazdaságpolitikájának betudhatóan London lett a második legnagyobb magyar város, Bábiné szerint ebben az országban vannak emberek, akik nem akarnak dolgozni.

Igen, biztosan vannak. De majd akkor is cseréljünk eszmét erről a kérdésről, amikor a Dunaferr 1500 fős elbocsátása után jön a többi. A kivonuló multik, bankok, autógyárak, és a többi. Addig csak halmozzátok az élvezeteket és a funkciókat, feleim. Mert pénz az van, dögivel. Még Rákainak is jut 1 milliárd eltapsolható KÖZpénz a KÖZtévében.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr635464668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweet And Full Of Grace 2013.08.17. 14:11:07

"Az a kérdés, hogy aki számonkéri a magyar kormányon ezt a fényűzést, az demagóg vagy csak egyszerűen úgy érzi, a pofátlanságnak is van felső határa?"

Demagóg. Ahogyan egyébként a Fidesz is demagóg volt ugyanebben a témában ellenzékből.

"Bábiné szerint ebben az országban vannak emberek, akik nem akarnak dolgozni."

Aminthogy vannak is, méghozzá nem is kevesen.

"A devizahitelesek és mutyik országában mennyire van rendben, hogy egyik-másik képviselői javadalmazásból megélni nem tudó honatya miniszteri biztosi fizetést kap, amelyet megfejelnek még egy helyettes-államtitkári illetménnyel is?"

Teljesen rendben van. A probléma nem ez, hanem az, hogy ez itt a devizahitelesek meg a mutyik országa.

birkakhoz 2013.08.17. 22:13:42

Szemet tetves bunozok mind egytol egyig !! ORBAN A LEGNAGYOBB GENGSZTER SZERINTEM!

fefe79 2013.08.17. 22:19:26

Ha a Fidesznek olyan ellenzéke lenne jelenleg, mint amilyenek ő voltak a kormánnyal szemben nyolc évig, esélyük sem lenne 2014-ben. Naponta hülyét lehetne csinálni belőlük azzal, amit itt eddig összekreténkedtek. Iszonyú nagy mázlija a fidesznek, hogy olyan béna az ellenzéke, amilyen.

kvadrillio 2013.08.17. 22:31:54

JAHHH. JÁTSZÓTERET BIZTOSÍTANAK AZ UTÓDSZERVEZETÜKNEK !
....akjárcsak a kis Vitéziynek a BKK-ban.......

REMÉLEM SOHA NEM FOGJA SENKI MEGVÁLASZTANI ŐKET !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.17. 22:49:42

Jó, hát a fidesz ellenzékből mindig olyanért bírált, amit aztán (vagy azelőtt 1998-tól) maga sokkal durvábban csinált. Ez van, el kell fogadni, ők ilyenek.

Hefe 2013.08.17. 23:01:40

jovore tele lesz veluk a szegedi Csillag.

sanyix 2013.08.17. 23:10:09

@Hefe: mióta nevezik csillagnak a horvátországi nyaralókat, és a svájci luxuslakásokat? :D

J.László 2013.08.17. 23:28:10

Az elmúlt liberálfasiszta rezsimben egy egész MSZP-t és SZDSZ-t voltunk kénytelenek eltartani.

Brix 2013.08.17. 23:36:18

A miniszterek, miniszteri biztosok és a kormánytisztviselők fizetését felezni kellene, ha az ország reális gazdasági lehetőségeit tekintjük.
Tömjén Zsóti pl. évi 19,7 milliót keresett , egy év alatt, de egy fillér adót sem fizetett, a családi adókedvezmény miatt...

bgp 2013.08.18. 01:17:17

>Az semmiképpen nem baj, hogy vannak emberek ebben az országban, akik jobban keresnek, mint Orbán Viktor miniszterelnök.

Nem hiszem, hogy a talpnyalói többet keresnek. Maximum papíron.

parrre 2013.08.18. 01:36:22

"Az a kérdés, hogy aki számonkéri a magyar kormányon ezt a fényűzést, az demagóg vagy csak egyszerűen úgy érzi, a pofátlanságnak is van felső határa?" - Nem. Az nemes egyszerűséggel hazaáruló.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.18. 01:41:09

Nem a hölgyet kellene utálni, hiszen "Ha adnak, fogadd el" .

Azokat a hülyéket kellene elővenni, akik ezeket a pénzeket megszavazzák.

No meg azok is nézzenek csendben magukba, akik a hülyékre voksoltak.

xvxvxv 2013.08.18. 05:44:17

@Kim Jong Un: "a kétgyermekes, jó állással rendelkező, hitel-mentes, boldog családi, értékközpontú életet élő" fideszgeci ánusza éjjel fél kettőkör is petőivánra nedvesedik...

kemény.

apám, ti betegebbek vagytok, mint az ötvenes évek rákosista komcsijai.

kistukesz 2013.08.18. 06:35:26

Remélem jövőre sikerül leváltani ezt az idióta bandát.
Sokan kérdezik, hogy kire szavazzanak?
Nem tudnak választani, mint ahogy az ellenzék se tud megegyezni. Pedig a képlet egyszerű, egy kérdés megválaszolása az egész.
Akarjuk a fideszjobbikot? NEM!
Akkor rajtuk kívül a számunkra legszimpatikusabb pártra kell szavazni.
El kell menni szavazni és le kell váltani ezt az idióta bandát!

funfun 2013.08.18. 06:43:44

Az csak a látszat, hogy egyesek többet keresnek, mint a Kedves Vezető. Lehet, a hivatalos fizetés valóban több, de a tényleges lé, amit havonta bezsebelnek, már nem ilyen arányban van. Érdekes, a FideSS háza táján mindenki olyan jól tud spórolni. Ha meg nem ő, akkor a nagyszülők, mint a Szíjártó családban. Azt mondta a Petya gyerek 1-2 éve, azért tudott ingatlant venni.
Persze, nem csak a FideSS ilyen harácsolós, lenyúlós banda. Gyakorlatilag mindegyik. Csak a szocik nem öntik le a pofátlan lopást kenetteljes keresztény, nemzeti mázzal.
Jövőre jön a kérdés: mondd, te kit választanál? Háááát.... mondjuk a FideSS-t nem, az biztos.

2013.08.18. 07:22:04

Pont a Fidesz hangoztatta "nem elfogadható az hogy egy képviselő több helyről kapjon illetményt"
De ez a múlt rezsim képviselőire vonatkozik csak.

felcsutisuttyo 2013.08.18. 07:25:31

A hűséges talpnyalóknak kellettek a "ZSÍROS" állások...kussoljanak, és nyaljanak, és kiszolgáljanak......ezért....VISZONT EZ IS FEL VAN MÁR JEGYEZVE AZ ELSZÁMOLTATÁSI LISTÁRA...EL LESZNEK KAPVA EZÉRT IS A NEMZETI SZAROK!...Jó ha életben maradnak!

brumeszkosz 2013.08.18. 07:36:35

Balfasz az ellenzék, már most a hatalmon cívódnak pedig ilyen tempóval a közelébe se fognak jutni.A büdös cigány már borítékolta a választási csalást, ezek a hülyék meg azon sem tudnak megegyezni,hogy ki legyen a miniszterelnök jelöltjük!!!!
Ez van emberek, marad a fide- ss geci és nyelhetjük, mert nekünk ez a jó!!!!!!!!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.08.18. 08:04:21

Nahát akkor az elkövetkező kormányzatnak akkor kutya kötelessége lesz, h Bábiné Szottfried Gabriella számára biztosítsa a közmunka lehetőségét. Reméljük nem marad szégyenben.

gipsz.jakab 2013.08.18. 08:43:51

hitvány rohat élősködő banda...

fidesmaflaálam...

minden politikus bűnöző...

faszén 2013.08.18. 08:54:09

Mennyi felesleges herét tartunk el?
Herepörkölt, klasszikus recept:
A heréket lehártyázom, letisztítom. Olajban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott heréket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párolom. Mikor zsírjára sült, rászórom a pirospaprikát. Mikor fépuha, belekarikázom a paprikát, paradicsomot, és készre főzöm.
Jó étvágyat hozzá!

szabadság elvtársak! 2013.08.18. 08:59:49

Szeretném felhívni a figyelmét a tisztelt nagyérdemű ordibálóknak, hogy ezt a csapatot az MSZP segítette a 2/3-s hatalomra! Legalább amikor a Feri elmondta az igazságot Öszödön, neki kellett volna látni a normális munkának. A FIDESZ a hülye? Ők csak élnek az ölükbe hullott lehetőséggel.Ráadásul az ellenzék még mindig nem fogta fel, hogy hosszú időre elk...ák a visszatérést a hatalomba. Most hogy vég törlesztettünk, lesz mód, hogy egy kis pénzmagot szórjanak elénk, ami elég ahhoz, hogy nyeregben maradhassanak. @felcsutisuttyo:
Te meg hülye vagy édes fiam! Egyenlőre Európában vagyunk bakke, nem az araboknál.

micsoda? 2013.08.18. 09:17:43

@fefe79: Tökéletes, nagyon is egyetértek Veled. Erre szoktam mondani, hogy az arroganciára születni kell, legalább tanulnák.

SzocsO 2013.08.18. 09:43:21

Hát kirúghatnák őket, legalább lenne pénz az szdsz 500 milliós hitelére. Érdekes, hogy azok a gecik is csak mutogatnak a másikra, de amikor ott volt a zsé, akkor jól jött. Ezek a szarosok is így lesznek vele.

Tökönrúgott Feleségek 2013.08.18. 09:57:41

@szabadság elvtársak!: attól még nem kellene ilyen pofátlannak lenniük. használják a 2/3-ot arra, amire való, az ország rendbetételére, ne csak a saját zsebük tömésére!

emil777 2013.08.18. 10:05:08

Nos, van a családban védőnő, de ezzel együtt sem hallottunk Bábine munkásságáról. Még kevésbé az elért eredményeiről (a fidesz tagság/hűség nem számít annak). Egy biztos, a védőnőket már a sokadik kormány veri át a hazugságaival.
A fizetésükről nemm is beszélek... Szégyen :(

JT_Biopower 2013.08.18. 10:11:46

„szégyen az, ha valaki annak ellenére nem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá.”

Ez olyan lézer jani-szerű mondat.
Biztosan nehezen hiszi el a nőszemély, de valaki nem nyalakszik. Se talpat, se segget.

Le_Penseur 2013.08.18. 10:40:45

Egyáltalán semmit sem számít, hogy a fidesz képviselői mit mondtak vagy gondoltak egy hete, egy hónapja, egy éve vagy még régebben. Csak az a való amit legutoljára mondtak.
Ajánlott irodalom:
Orwell: 1984

Csii 2013.08.18. 11:00:24

@Le_Penseur:
"Csak az a való amit legutoljára mondtak.
Ajánlott irodalom:
Orwell: 1984"

Ott a pont!

szabadság elvtársak! 2013.08.18. 11:20:01

@Tökönrúgott Feleségek:
Az a baj, hogy odakerülve, mind elfelejti mire választották!

Netuddki. 2013.08.18. 11:24:55

@szabadság elvtársak!: "Szeretném felhívni a figyelmét a tisztelt nagyérdemű ordibálóknak, hogy ezt a csapatot az MSZP segítette a 2/3-s hatalomra!"

Lófaszt! Aki emlékezett még az I. orbán rezsimre nem szavazott rájuk...

walaki_aki 2013.08.18. 11:37:23

@szabadság elvtársak!: Nem voltam elégedett a szocik teljesítményével de nem szavaztam a fideszre. Ugyanis a 8 évnyi ellenzéki viselkedésük tökéletesen vázolta mire számíthatunk tőlük. Sajnos még ellenzéki ámokfutásukat is felülmúlták kormányon. Nagy pofa teljesítmény semmi... Bajnai alatt pl viszonylag nyugodt volt minden és elindultunk egy jobb irányba. Tehát öszöd után igenis történt változás. Persze olyan ellenzékkel mint a fidesz nehéz (300 ft stb)...

bebe tv 2013.08.18. 11:55:41

@fefe79: Iszonyú nagy mázlija a fidesznek, hogy olyan béna az ellenzéke, amilyen.

Van benne valami de remélem belátod, hogy 2002-2010 között éjjel nappal fröcsöghettek a közmédiában, mert akkor még nem volt korlátozva az ellenzék vélemény nyilvánítása. Ez bejött nekik, hát gondoskodtak róla, hogy alattuk ez ne így működjön.Ettől az időtől kezdve a fidesszel vitatkozni olyan, mintha egy galambbal sakkoznál.Felborítja a bábukat, össze vissza szarja a sakktáblát és fentebb azt hangoztatja, hogy győzött.
Sajnos van egy nem kis réteg, aki erre vevő.Ez OV alapvető stratégiája, mert máshoz sajna nem ért.Ezért nem szakemberekre, hanem hű alattvalókra van szüksége.Elég végignézni a képviselői névsorát, vagy a kinevezett helytartóit.

szabadság elvtársak! 2013.08.18. 12:35:32

@walaki_aki:
" Bajnai alatt pl viszonylag nyugodt volt minden és elindultunk egy jobb irányba. Tehát öszöd után igenis történt változás."
Ez sajnos nem igaz!

szabadság elvtársak! 2013.08.18. 14:49:08

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.
És ehhez mit szólsz:Egyetlen tollvonással megszüntethette volna 2008-ban a kormány a devizahitelesek problémáját, de nem ezt tette. Kommunikációs trükkre hajtva, és kezei tisztára mosása érdekében látszatmegállapodást kötött a kereskedelmi pénzintézetekkel, majd elhallgatva ezen paktumot, tovább ásatta a devizahitelesekkel a saját sírjaikat, miközben garantálva a profitot, szabad kezet adott a bankoknak a szabad rablásra. Röviden és tömören ez a lényege annak a 2008. november 6-i megállapodásnak, amelyet a Gyurcsány-kormány és a bankok kötöttek a devizahitelesek terheinek csökkentéséről.
pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/
süti beállítások módosítása