A két beígért pofon helyett...

H_A Címkék: szélsőjobb antiszemitizmus zsidók nagykövet Jobbik Fidesz Vona Gábor Izrael Szaniszló Ferenc Gyöngyösi Márton2013.03.19. 01:12

„És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül.” Remélem Vona komolyan gondolta. Viccnek túl durva lenne.

Magyarországon a nemzeti ünnep alkalmából az Orbán-kormány notórius antiszemitákat és rasszistákat tüntetett ki: Szaniszló Ferenc (utólag megbánt?) Táncsics-díjának híre körbejárta a világot. Március 18-án Izrael Állam nagykövete, Ilan Mor az alábbi sajtóközleményt jegyzi:

„Nagy sajnálattal értesültem arról, hogy március 15-e alkalmából Táncsics- díjjal tüntették ki Szaniszló Ferencet, az EchoTv műsorvezetőjét. Sajnos ezt a kitüntetést egy olyan újságíró kapta meg, aki nyíltan antiszemita összeesküvés-elméleteket terjeszt Izrael ellen, valamint támogatja azt, hogy " Izraelből kiürítsék a zsidó lakosokat, és aki úgy véli, hogy Izrael egy terrorállam...". Ez az újságíró úgy tekint Izraelre, mint "minden rossz forrására ezen a világon ", és nyíltan kétségbe vonja Izrael létezését.

Ugyanazon terminológiát használja és terjeszti, mint a szélsőséges terrorszervezet, a Hamász, valamint Ahmadinezsád iráni elnök; mind a kettő Izrael Állam megsemmisítését akarja látni. Ez a kitüntetett magyar újságíró csatlakozik ezen és más Izrael-ellenes és antiszemita erőkhöz a világban azáltal, hogy nyíltan támogatja ezeket a csavart ötleteket az ECHO TV-én sugárzott műsorában.

Gondolatainak nincs helye egy olyan szabad és demokratikus társadalomban, mint Magyarország. Korábban már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is bírságot szabott ki Szaniszló zsidóságról és romákról tett megjegyzései miatt az EchoTV-nek. Megnyilvánulásai  az új antiszemitizmus klasszikus példái Európában és Magyarországon. Ezek gyűlöletkeltő szavak Izrael, a zsidó állam és a zsidó nép ellen, valamint a szabad világ alapvető demokratikus értékei ellen.

Ezt az embert elképzeléseivel együtt el kell utasítani és nem kellett volna kitüntetni. Megkérem a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy visszavonja a díjat, amely nem megfelelő embernek, nem megfelelő okból lett odaítélve. Miközben Izrael és Magyarország együttműködnek az antiszemitizmus elleni küzdelemben, addig ilyen kitüntetések negatív benyomást kelthetnek, és rossz irányba vezethetnek.

Őszintén remélem és kívánom, hogy ezt a díjat mielőbb visszavonják ...”

Erre gurult el Vona Gábor gyógyszere, és Facebook oldalán nyílt levélben válaszolt a nagykövetnek (gondolom mindenki számára jelzésértékű, hogy alig több mint 3 óra alatt, e sorok írásakor négy ezernél is többen osztották meg a bejegyzést)

„Nagykövet úr!

Pár hónapja írtam már önnek egy levelet. Abban arra kértem, segítsen már nekünk, magyaroknak, hogy lássuk, hogyan kell kezelni az Országgyűlésben a kettős állampolgárság problémáját. Lássuk végre, mit tesz ilyen esetben a "demokratizmus bástyája", Izrael! Nekünk ugyanis nem sikerült kezelni a problémát, még beszélni sem lehet róla. Persze, hogy nem válaszolt, tudtam én, hogy nem fog. Hiszen akkor lelepleződött volna, hogy ami ellen nálunk ön is tüntetett, az az önök országában mindennapi gyakorlat. Nemrég több izraeli képviselő veszítette el a mandátumát, csak mert más állampolgárságuk is volt. Ennyit a kettős mércéről.

De nem emiatt írok, hanem a felháborító közleménye miatt, amelyet ma megengedett magának. Szaniszló Ferencet támadja, azt az újságírót, aki a magyar külpolitikai újságírásban azon nagyon-nagyon kevés ember közé tartozik, aki hozzá mer nyúlni tabutémákhoz is. Az egy más kérdés, hogy ez önnek vagy másnak tetszik vagy nem, hogy igaznak tartja-e vagy sem. Mindenkinek lehet véleménye mindenről. Szaniszló Ferencnek is. Ha valami jogsértőt, törvénybe ütközőt tett, mondott, akkor menjen és tegyen feljelentést, senki nem gátolja önt ebben. De azzal túllépett egy határt, hogy ide delegált diplomataként a magyar kormányt, ezáltal Magyarországot utasítgatja. Véleménye önnek is lehet, aki akarja, meghallgatja, de hogyan mer ön itt bármely magyar intézményt utasítani? Mi köze van ahhoz, hogy Magyarországon ki és milyen díjat kap?

Tudom, hogy ön ezt most egy vállrándítással elintézi. Hiszen ön a legerősebb világlobbival rendelkező állam diplomatája, fegyverek, pénz, média, hatalom és minden az ön oldalán áll. Én meg csak egy magyar vagyok. Ráadásul ön szerint még antiszemita is, így egyáltalán nem kell foglalkoznia velem. De jelzem, hogy nagyon téved. Nem vagyok antiszemita. Minden egyes népet, nemzetet tisztelek, és minden egyes nép vagy nemzet büszkeségét tisztelem. A zsidóságét is. Volt szerencsém Moshe Ber Beck rabbival személyesen is találkozni. Nagy hatást gyakorolt rám jámbor vallásossága és bátor igazságkeresése.

Ellenben visszataszítónak tartom bármely nép vagy nemzet világuralmi törekvéseit. A zsidóságét is. És az ön viselkedésében ezt az arroganciát látom. Mivel rajtam kívül egyetlen egy pártelnök sem mondana önnek ilyet, jó, ha én elmondom. Jó, ha hall más véleményt is a sok talpnyalás mellett. Ugyanis amit írok, az nagyon sok magyar ember véleménye egyben. Elegünk van abból, hogy bármilyen ország bennünket kioktasson és utasítson! Különösen nem vagyunk hajlandóak egy olyan országtól elfogadni ezt, amely polgárai alapvető jogait és nemzetközi szervezetek határozatait veszi semmibe, amely a választások előtt most már rendre népirtást rendez, mert ezzel ott szavazókat lehet szerezni!

És azt is szeretném önnek elmondani, hogy nem mindenki fél önöktől az én hazámban sem. Én sem félek. Lehet, hogy egy napon majd engem is kilőnek rakétával, mint egy kutyát, de akkor sem fogok félni a saját hazámban. Ezt jól jegyezze meg! Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha! Sem megvásárolható, sem megfélemlíthető nem vagyok. És ezzel még sokan így vagyunk. És egyre többen és többen. És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül. Önt pedig udvariasan hazaküldjük. És minél előbb, annál jobb!”

A kiemelések tőlem származnak a szövegek teljes közlését fontosnak tartom. Elsősorban: No comment.

orbán_vona_párbeszéd.jpgMásodsorban: nem tudom,  ki mennyire érti pontosan mi történik, de ezt a napot nem árt nagyon jól megjegyezni. Magyarország szélsőségesen jobboldali pártjának elnöke kormányzásra készül. Nekem valahogy nem húzódik nevetésre a szám, és egyáltalán nem jön, hogy kiröhögjem a szándék képtelensége miatt. Történelmi pillanatok ezek: tiltakozhat az egész világ, számomra napnál világosabb, hogy Orbánék éppen most állnak össze a nácikkal. Vagy miknek szabad nevezni őket, nehogy megsértsem érzékeny lelkivilágukat.  A szemünk láttára nőtt fel ez a szélsőséges második erő, ez a véres habzó szájú fasiszta-náci nyúlvány. És két ordas nagy pofon helyett (Orbán ezt mondta a szélsőjobbról: “Kapnak két pofont, és elszaladnak haza…”) körvonalazódik a Fidesz-Jobbik koalíció 2014 után. Készüljetek! 

fotó: www.egyenlito.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr605144508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2013.03.19. 15:27:20

Hülye fikablogger! Szerinted melyik párt nem akar kormányozni?

OminózusZsé 2013.03.19. 18:15:28

A akar és a készül, két nagyon különböző szó...még bakos sem kell hozzá...

pocaklakó minimanó 2013.03.21. 13:25:19

Pár megjegyzés...

a) Vona levele pontosan megmutatja, hogy miért a lehető legrosszabb választás az, ha a jobbik a hatalom közelébe kerül. A jobbikosok válaszai még akkor is rosszak, ha jók. Egyszerűen nem megy a fejembe, hogy nem veszik észre, mennyire taplók és surmók ők, akiket nemhogy kormányozni, de még küblit mosni sem szabadna engedni.

b) Az viszont nem lep meg, hogy honnan meríti a jobbik azt az emberanyagot, amelyre épít; a 2006-os és 2010-es választások közötti időszak elég jól mutatta, hogy a jobbikosok olyan helyekről vontak el jelentős számú szavazót, amely helyek szoci fellegvárnak voltak mondhatók korábban. Mindehhez persze kellett az is, hogy pontosan tudták (vagy ha nem, akkor ösztönösen érezték), hogy a proletármentalitás és a cigányellenesség gyakorlatilag két jóbarát, akik kéz a kézben járnak.

c) A 2014-es választások előttre pedig a következőket jóslom (kis Nostradamus-álca felöltve): Ha a jelenlegi rezsimnek van egy kis sütnivalója, akkor adminisztratív úton próbálja ellehetetleníteni ezeket a jobbikosokat, amelyre elég nagy mozgástere nyílik. Ha nincs sütnivalója, akkor megérdemli, hogy a jobbikosok olyan eredményt érjenek el, amely senki számára nem lenne jó.

d) Ceterum censeo - el kell lehetetleníteni őket. Aztán ha véletlenül jól sikerül, akkor nyugodtan küzdjön meg a jobbikosok jogfosztásáért olyan fajsúlyos intézmény, mint a TASz. :)

H_A 2013.03.21. 17:42:23

@pocaklakó minimanó: Ezt is megértük. Egyetértünk :)
Amúgy a szoci szavazatok átcsoportosulása kapcsán jutott eszembe, hogy ha Szanyi elvtárs, a nyíltan románozó Szanyi elvtárs tiltakozik a rasszizmus ellen a magyar parlamentben, akkor tényleg bármi jöhet/lehet.Mindig azt hiszem, ez a legalja. És nem.

pocaklakó minimanó 2013.03.21. 21:48:39

@autognomia:

"Ezt is megértük. Egyetértünk :)"

Csak a véletlen bizarr műve lehet.

Torkosborz 2013.03.21. 22:25:20

Nagyon szomorú, hogy egyre több "náci" van a fejekben, mint a valóságban.
A fejekben kell előbb rendnek lenni!
Rémeket ma már nem csak a mesékben, hanem a MÉDIÁBAN is egyre többen látnak. A virtuális "nácik" a legveszélyesebbek, elpusztíthatatlanok. Bizony, bizony!
Nem kell szaporítani őket, mert az visszaüthet!

pocaklakó minimanó 2013.03.22. 20:49:04

@Torkosborz:

"A fejekben kell előbb rendnek lenni!"

Jó meglátás. Annyit fűznék hozzá, hogy épp' a minap olvastam Jonah Goldberg Liberálfasizmus című érdekes könyvecskéjét, ahol pont ez a fejben történő rendteremtési kényszer volt az egyik jellemzője a fasizmusnak.

Minő meglepetés! :)

2015.10.17. 04:40:30

@Szúnyog: Nyelvében él a nemzet? (Szent királyunk áldásos bölcsessége nyomán! Legfeljebb!)

Magyarul beszél, gyakran sehogy máshogy. Neve román, sváb, vagy tót! Aszerint, hogy apja mi vót! Kettős keresztnevű, (A vezetéknév is keresztnév, gyengébbek kedvéért) vagy rubint, gyémánt, átverés gyanánt! Jött a szakadt, elűzött, kocsmát bérelt, harminc év, hamar milliomos lett! Később bankár, vagy gyáros, képvisel ő, politikus, miniszter akár, (milyen kár! Rákosi, Kádár, Antall) "Folytatnám, de unnád, tudom nem élsz lazacon/mig a tőkések adnak munkát,/ a tőkéseké a haszon!"
süti beállítások módosítása