Szarban dagonyázó küldetéstudat

H_A Címkék: kormány oktatási rendszer küldetéstudat fekália Klik Tarnazsadány2016.03.09. 09:53

Németh Szilárd hétfőn egy egész országot győzött meg arról, hogy ha nyolcszor születne újjá pártostól-kormányostól-orrmányostól, akkor sem fog sikerülni soha felfognia mi a franc bajuk van ezeknek a közpénzt megbecsülni képtelen szülőknek, diákoknak, tanároknak az oktatási rendszerrel, hogy egyáltalán probléma van az oktatási rendszerrel.

Ezek után igen rosszul érintettek a tarnazsadányi általános iskola (mellékhelyiségének) állapotáról készült fotók. Ez az a hely, ahova élete végéig száműzném Rezsiszilárd elvtársat és a Klikkel, meg a virágzónak tartott oktatási rendszerrel oly jó viszonyt ápoló döntéshozó urakat, hölgyeket beleszippantani a tutiba és aggódni a közpénzért.

get_1_1.jpg

Fotó: Korsós Viktor/heol.hu

Tarnazsadány általános iskolája 1959-ben épült, azóta leginkább a kegyelem taknya tartja életben. Közel 150 gyerek olyan körülmények közé jár ide iskolába, amelyek emberhez, állathoz egyaránt méltatlanok, amelyekről messziről üvölt a bizonyosság: ilyen az, amikor az Orbán-kormány rendet tesz valahol.

A Klik soha be nem váltott ígéreteinek oltárán rohad minden: áporodott bűz, koszos falak,  rozsdásodó csaptelepek és fűtőtestek; ha megtelik a szennyvíztároló, ürülékben és vizeletben úszik az iskolaudvar, mert a szippantósnak már három hónapja nem fizettek; tornaterem hiányában az egyik termet kellett átalakítani erre a célra; a tesiterem födémje évekkel ezelőtt megsüllyedt, egy szakember életveszélyesnek nyilvánította, de próbálnak szlalomozni a lehulló vakolatdarabok között. Tanárok, diákok közösen reménykednek, hátha az egyébként is teljes felújításra szoruló épület nem omlik rájuk.

Tegnap, miközben ez az információ nyilvánosságra került, a parlament oktatási bizottságának ülésén, Hoffmann Rózsa, egykori köznevelési államtitkár száját hagyta el egy másik univerzum üzenetét hordozó gondolat, miszerint az oktatás nincs romokban, mert ő csodálatos gyermekműsorokat hall a rádióban. Ha itt most abbahagynám az írást, akkor is elég lenne és mindent megmagyarázna. Pedig a kép még nem teljes.

A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr298456416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.03.11. 06:01:28

Az iskolát és a wc-jét sem buktor szarta szét, nem is neki vagy a sameszainak kell rendbe tennie.
Még akkor sem, ha facsarja az orrmányodat egy lepukkant falu, lepukkant közössége által lepukkantott és takarítatlan putrija.
Ez a putri az ő putrijuk és őket jellemzi, nem engem, nem buktort, nem a sameszait.
Nem utolsó sorban a purdék otthon is így élnek, így fosnak, rombolnak szét bármit az Eszterházi kastélytól a suliwc-ig.
Történelmi tapasztnyalat, de kimehetsz a cigánysorra is ha érdekel.
süti beállítások módosítása