Az utolsó "földönkívüli" majd kapcsolja le a villanyt!

H_A Címkék: árverés közlemény lopás magyar föld Fidesz földhaszonbérlet földmutyi Fazekas Sándor földpályázati rablás2015.10.12. 23:27

Vasárnap egész nap vasárnap volt, és mint egy jó ideje ilyenkor lenni szokott, a népvándorlási idegbetegség egyre kevésbé uszításra alkalmas eleve elrendelésének nyugalmát csak egy jól irányzott Fidesz-közlemény volt képes megtörni. Mivel a fülrendszerünk az elmúlt hetekben hozzászokott Szijjártó Petike rikácsoló hisztériarohamaihoz, maradt a szolgálatos vasárnapi, helyrerakós, megvédős maszlag: most pont éppen a magyar földet köll megvédeni. Erre a feltétlen erejű magyarázkodásra azért volt szükség, (amellett, hogy annak is eszébe jusson, aki elfelejtette, hogy éppen mi az aktuális mutyi tárgya) mert az Együtt vezetői és aktivistái tizenhat magyar településről vittek termőföldet kis zacskókban Orbán Viktor felcsúti háza elé. Halovány tiltakozásféleképpen a tervezett állami földértékesítési pályázatok, vagyis a Fidesz magasabb hőfokra fejlesztett „földpályázati rablása” ellen.

Pedig Fazekas Sándor földműveletlenségügyi miniszter elvtárs is mindent megtett azért, hogy a zárva tartás reggelén rend legyen a fejekben. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy a magyar anyaföld a magyar gazdák tulajdonában van a legjobb helyen, és

„aki ezt ellenzi, különösen a balliberális ellenzék, az igazából a külföldiek kezére akarja játszani a földet.”

Hát így magunk között szólva – és most egy pillanatra figyelmen kívül hagyva Lázár János minapi, freudi vagy nem freudi elszólását a mindenkori menedzsment lopási kényszerének elkerülhetetlenségéről – ha fékezett habzású Fidesz-rajongó is lennék véletlenül, ennél a kijelentésnél azért csak kigyúlna a búrám alatt valami lámpaszerűség. Hogy mi a rögös anyaföldért kell illiberáliséknál előre kongatni az elmúltnyócév-gyurcsányahibás-balliberális vészharangot, ha nem félreérthetetlen lopásról lesz szó már megint október 15. után, amikor a földárverési procedúra de facto elkezdődik? Valószínűleg azt már a legelvetemültebb birka is pontosan tudja, hogy parcellánként húzzák ki a valaga alól a szent humuszt, ezért már előre fel kell készíteni az ő érzékeny lelkét a tudathasadásra: hogy jól meg tudja győzni magát, hogy amit lát, az nincs is.

 

A Fidesz kommunikációjából régóta eltűntek a racionális szempontok, az érvelésnek nevezhető aspektusok, de az államosított rablás akkor is államosított rablás marad, ha egyetlen olyan észérvünk nincs, ami az ellenkezőjét bizonyítaná. Ezzel az erővel "mi, balliberálisok" mondhatnánk azt erre az illiberális logikára, és ráadásul igazunk is lenne:

"aki ezzel egyetért, az a Fidesz maffia kezére akarja játszani a földet".

Fazekas Sándor, és bármilyen elsöprő erejű Fidesz-közlemény lélekmelegítő-népboldogító szándékával ellentétben van néhány érv, ami az utóbbi állítást támasztja alá. Bár eddig nem úgy nézett ki, de halovány remény él bennem arra nézvést is, hogy lesz egy-két szavuk ehhez a történethez a már eddig kisemmizett, és az ezután kisemmizésre kerülő gazdáknak is. Azt nem tudom, hogy elkezdték-e már egyenesíteni a kaszát, de ha most se, akkor soha. Elsősorban tisztázzuk: Magyarországon semmi olyasmire nem írnak ki pályázatot, aminek esetében ne tudnák pontosan előre, hogy kik lesznek a nyertesek. Aki nem tudja előre, hogy mit fog nyerni, az nem nyer semmit, ez ennyire egyszerű. Ha netán akad olyan, aki nem emlékszik a trafik- vagy  kaszinókoncessziókra, az lapozza fel az interneten milliószám fellelhető, idevágó passzusokat.

Másodsorban továbbra is szánalmas az a megközelítés, hogy aki nem ért velünk egyet minden egyes apró részletkérdésben, az maga egy személyben az ördög és sorosgyurcsánybajnai. Mert ugye milyen érdekes, hogy a valóban éles kérdésekről, mint amilyen a földtulajdon is, nem tartották szükségesnek az urak nemzetileg konzultálni a néppel, márpedig ez egy meglehetősen húsba vágó, kézzelfogható dolog, nem úgy, mint a láthatatlan terrorizmus megehetetlen kategóriája, ugye.

fold.jpg Műkörmös földtulajdonosok boldog országa (fotó: greenr.blog.hu)

Harmadsorban, és talán ez a legfelháborítóbb: az állami földbérletek újraosztása óta tudjuk, hogy kies hazánkban gyesen lévő kismamákat, műkörmösöket, gyógypedagógusokat, és lehetőleg budapesti illetőségű trafiktulajdonosokat, ügyvédeket hozott helyzetbe a kormány. Nem mintha ezek a nemes hivatások kizáró okot jelentettek volna, de a lényeg a lényeg: akkor sem a szakmai és racionális érvek döntöttek, hanem a politikai elkötelezettség. Akkor is nagygazdáktól, helyben lakó, földet művelő emberektől, állattartóktól vették el a földeket és osztogatták jó helyre: csókos családok kezébe, akár több 100 hektárt is. Most konkrétan ezek a bérlők indulnak előnnyel az árverésen, nekik lesz elővásárlási joguk a több mint 350 ezer hektár termőföld vonatkozásában. Ezennel szintet lépünk: nehogy már kárba vesszen a haszonbérleti korrupciós harc minden kínkeservének eredménye. Öntsük hát betonba!

Mert igaz, hogy a három gyerek közül egyik se látott még élő haszonállatot, de 3x300 hektár az rögvest-kapásból 900 hektár. Igaz, hogy az asszony is csak gumikesztyűben simogatja az ölebet, és csak a gaz nő majd azokon a földeken, de ki az a marha, aki nagyvonalúan lemond arról a csinos területalapú támogatásról? Semmi másról nincs szó itt. A trafik-, kaszinó- és egyéb mutyik csak kezdő szintjét képezték ennek az immár tökéletessé fejlesztett rendszernek.

Ez a jó az állami tulajdonban. Hogy azt nagylelkűen lehet osztogatni. Ha nincs állami tulajdon, nyilván nincs mit osztogatni, így a korrupciónak is lőttek. Azonban ahol az állam különböző címszavak mögé bújva, elrettentő példák ellen tiltakozva magához vesz javakat, jogokat, és önjelölt istenkirályok döntenek azok visszaosztásáról, ott burjánzik a korrupció, akárcsak a gaz a műkörmös nénik-bácsik jelenlegi és leendő földjein. Hogy itt a fideszes oligarchákon kívül (Mészáros, Tiborcz, és a többi pereputty) bárki más földhöz jutna, azt jó lesz elfelejteni. Merthogy ezek a földek már a bérbeadás pillanatában predesztinálták az illetékeseket a leendő tulajdonjogra, ugye világos? Hogy hosszú hetekig tartó útlezárások lettek volna akkoriban, amelyekhez a magyar gazdák szépen sorban adták a nevüket? Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. Mert azt hitték, hogy lehet úgy helyezkedni, hogy előbb-utóbb, jut is, marad is alapon ők is szerényen jól járnak. Hát nem.

Váradi András pontosan tudta, hogy a műkörmös földbirtokosok világában nincs mindenki számára hely, és íme, Váradi András már nincs, de van a bizonyosság: az állami beavatkozással kézivezérelt versenyképes magyar gazdaság. A tömény erkölcstelenségbe fulladt nagyipari lopás, ahol alig használt trafik mellé állami föld is jár, ahol helyben lakó (értsd, a fideszes menedzsment összkomfortos pincéjébe bejelentkezett) fővárosi műkörmösök, gyógypedagógusok, fideszes feleségek, és saját lábon álló hűséges talpnyalók javára húzzák ki a szent anyaföldet a magyar nép ellustult segge alól.

Mert van egy olyan keresztény-polgári-nemzeti mondás, hogy azé legyen a föld, aki megműveli. Úgy értjük, aki szerintünk megérdemli. Aki meg nem ért egyet azzal, ahogyan az istenkirályok pénzt, trafikot, kaszinót, minisztériumot, földet osztogatnak, az vagy balliberális ellenzék, vagy/és külföldiek kezére játszik. Köbre emelt cinizmus. Tekintve, hogy pénz, trafik, kaszinó, föld már most is nagyrészt a hűséges, megbízható műkörmös hűbéresek kezében, a koronázatlan király nemsokára a várban, a jobbágyok tolják a közmunka szekerét, migránsok kiebrudalva, az istálló bekerítve. Már csak a Dunának kell befagynia, és minden a helyére kerül. A Jóisten őrizzen meg mindenkit attól a pillanattól. Ha most se egyenesednek ki azok a kaszák, akkor soha. Akkor az utolsó "földönkívüli" majd kapcsolja le a villanyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr617959544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása