Mondjátok meg Petikének: ezért a kocsmában is szájba vágják az embert

H_A Címkék: botrány diplomácia kerítés menekültek magyar külügy Európa Szijjártó Péter Horvátország2015.09.20. 16:27

Olvasom ITT meg ITT meg ITT és ITT is a hazánk külsérelmi külgazdasági és külügyminiszterének rendkívül mozgalmas utóbbi pár napjáról szóló beszámolókat. Amely pár napot hasonlóan mozgalmas napok előztek meg, midőn hazánk a teljes határzár életbe léptetésével Európa megvédésére adta a fejét. Egy egyszerű felsorolásban Horvátország, Románia, Ausztria, Németország, Franciaország és az ENSZ viszonylatában így lehetne összefoglalni a lényeget: szánalmas, hazug, szélsőséges, vad, esztelen, felháborító, megdöbbentő, elképesztő, bizarr és elfogadhatatlan. Ha esetleg valamit kihagytam, majd Szijjártó Petike nemzeti sérelmeink külügyminisztere úgyis helyreteszi a dolgokat. Nem nagyon van már élő és mozgó európai vezető, akit valamilyen formában ne ért volna utol a magyar diplomáciának nevezett permanens hisztéria.

Amivel persze nem azt akarom mondani, hogy a hisztérikus félnek ne lehetne esetleg igaza egyik vagy másik vonatkozásában ennek az ostromállapotnak. Semmiképpen nem szeretnék erőltetett felmentést keresni és találni Európa keleti és nyugati országainak helyenként teljesen rövidlátó, hazabeszélő, önző, mindenfajta európai szolidaritást nélkülöző gesztusaira, megnyilvánulásaira. Azonban Szijjártó Petike futsalos, sutyerák tempójának tudatossága mégiscsak ökölbe szorítja a kezet. Mert nyilvánvalóan lehetett volna, és még mindig lehetne okosabb, pragmatikusabb mindenki menekültáradat másik oldalán. Ám a helyzet eszkalálása senkinek nem állt annyira érdekében, mint annak a magyar kormánynak, amely kezdettől fogva zsigerből elutasította, hogy bármiben is együttműködjön, hogy megoldásra törekedjen, és ne adj isten’ ne úgy kérjen segítséget, hogy előtte-közben nem hülyéz le mindenkit.

Zárójel: Minden intellektuális erőfeszítésem dacára mai napig nem értem sem a kerítést, sem a szeptember 15-e utáni szigorítások megfontolásait. És nem értem, mi a jelentése azoknak a kijelentéseknek sem, hogy mi megvédjük Európát és a schengeni övezetet. Nem értem, hogy Európa egyre inkább elhibázottnak tűnő reakcióján túl, ki veheti komolyan ezt az európai szolidaritás ellenében felhúzott kerítést?

Mert azzal nincs gond, hogy nem óhajtunk részt venni a közös buliban, mivel egyelőre nincs is közös buli (nekünk meg amúgy sem érdekünk a közös buli), de attól még nem kellene csivavaként rárontani a dán dogra. Nem kell kikérni magunknak az általunk tudatosan teremtett, az emberiességgel köszönő viszonyban nem lévő, kizárólag a menekültek elrettentését célzó körülményekre vonatkozó kritikákat. Bármekkora bégető birka legyen valaki, azt azért nem gondolhatja komolyan, hogy a szomszédok ellenében felhúzott szögesdrót Európát védené. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy aki előre megfontoltan kivonja magát a közös probléma megoldása alól azért, mert nem hajlandó egyetlen menekültről sem gondoskodni, az kikérheti magának úgy, ahogy azt Petike képzeli?

Ja, hogy ha a menekültek tízezrei (akik mind nem is menekültek, csak úgy tesznek) Horvátországon vagy Szlovénián keresztül jut el az EU-ba, az azt jelenti, hogy mi egyedül, félkézzel megoldottuk a problémát? És ebben a kontextusban mennyire hiteles a horvát kormányt gyalázni hosszasan, azért, mert a horvátok most pont azt csinálták velünk, mint amit mi csináltunk az osztrákokkal egy héttel korábban?

A zárójelet már régen bezártam, amit közölni akartam az pusztán annyi, hogy normálisabb helyeken Szjjártó Petike a saját erejéből és tehetségéből még a szüleivel lakna egy 2 szobás gazdagréti panelben úgy, hogy serény árufeltöltő lenne a vasárnap zárva tartó Tescóban. És az csak egy dolog, hogy ami hetekkel ezelőtt kerítésnek indult, abból előbb-utóbb nemzeti kalitka lesz, de külsérelmeink miniszterének - akit jobbról támaszt meg bizonyos kormányszóvivő és miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó - ámokfutása egyértelműen annak a jele, hogy Magyarország szisztematikusan égeti fel a kommunikációs hidakat maga körül.

petike.jpg

Ennyit tesz a kultúra és az intellektuális képességek hiánya. Szijjártó és főnökei nem vágják, hogy a diplomácia nem sértődött óvodások játszótere, és nem véletlenül fontos minden valamirevaló állam számára, hogy megfelelően képzett emberek képviseljék külföldön. Pillanatnyilag úgy fest, hogy Magyarországnak azért van különálló külügyminiszteri tárcája, hogy egy felkapaszkodott, félművelt suttyó szabadon kurvaanyázhassa a fél világot. És itt nem arról van szó, hogy a többiek a helyzet magaslatán állnának, hiszen eléggé nyilvánvaló, hogy mindenki a saját lehetőségeihez képest próbálja inkább másokra hárítani a migrációs terheket. De ezt az útszéli tempót senki nem engedtek meg magának az elmúlt napokban.

Az úgy nem megy, Petike, hogy kikéred magadnak, hogy a horvátok ideszállítják a menedékkérőket, ti meg két hazugság között (lefegyvereztük a horvát rendőröket, ja, nem, mégsem), ugyanazzal a lendülettel rázúdítjátok őket az osztrákokra úgy, hogy előzőleg elfelejtettetek szólni nekik.

Petike (és ez Bakondira, Kovácsra, és a többiekre is érvényes)! Ha ezt így folytatjátok, ezzel a hatalmas lendülettel úgy sodródtok ki a nemzetközi kanyarban, hogy a gyoda adja a másikat. A baj az, hogy nem ti, hanem ez az egész ország, amely egyelőre még mindig elmulasztott szembeállítani benneteket azokkal a hízelgőnek egyáltalán nem nevezhető jelzőkkel, amelyekkel ti most a fél világot szapuljátok. Miszerint hazug, méltatlan, képmutató, bizarr, elfogadhatatlan, tendenciózus, ámokfutó, esztelen, megdöbbentő, elképesztő módon éltetek vissza a bizalmával. Hadd ne soroljam fel, hogy a magánnyugdíjuktól az éppen mostanában alóluk kilopott földekig mi mindenre gondolok.

Petike, a kocsmában is szájba vágnak, ha ilyen stílusban szólsz a pultnál melletted ülőhöz. Lehet, hogy nálatok úgy szokás, ha az asszony elsózza az ebédet, akkor nekiestek, de a diplomácia se nem a családi összefogás produktuma, se nem a felcsúti köpködő. Ahol nem kell okosnak lenni, elég, ha okoskodunk, és ahol úgy mutatunk erőt, hogy habzó szájjal hőzöngünk. Majd amikor valaki átfésüli a sérónkat (bár a tiedet nem kell, úgy tökéletes, ahogy van) sírva megyünk haza, hogy báncsák a magyart.

Az a helyzet, hogy ha foltokban igazatok is volt, nem kellett volna jó előre mérget venni a gyoda világsikerére, és szétkürtölni azt, mint ahogy nem lett volna szabad szándékosan generálni a feszültséget, hogy aztán – amint utóbbi napokban kifejtett fáradságos munkád is bizonyítja –, még nagyobb étvággyal lehessen köpködni a menekülteket, és a fél világot. A magyar határnál eszkalálódó helyzetet (utoljára kérdezem: mégis mire számítottatok, miután előre szóltatok, hogy mi senkit nem akarunk befogadni, fogadja be mindenki más?) rányomtátok előbb a szerbekre, mert szerintetek, ha berúgjuk a szart az ágy alá, már nem is büdös. Mekkora buli lett volna már, ha a szerbek, horvátok, szlovénok viszik el a balhét, és a menekültáradatot. Csak hát ez nem jött össze, innen a sértett rikácsolás. A forró gesztenye tovább hajítása és az egészen elképesztő kirohanások helyett a közös megoldást kellene keresni, Petike! Ahelyett, hogy potenciális szövetségesekbe, szomszédokba naponta ötször belerúgjunk. Igaz, miután a Fidesz immár hatodik éve folyamatosan másokat (értsd: hanyatló Nyugat) hibáztat mindenért, erre semmi esély nem mutatkozik. Azt gondolják, hogy mert itthon másfél millió fanatikus szavazóval a hátuk mögött úgy lopják szét ezt a szerencsétlen országot, ahogyan akarják, ez a fajta hozzáállás a világban is elmegy.

Szijjártó Petike körül sajnos nincsenek olyan fékek, és ellensúlyok, amelyek diplomáciával köszönő viszonyban nem lévő személyiségét a józanság talaján megtarthatnák. Hipnotikus rizsával és tapasztalatlansággal párosuló arroganciával felvértezve fröcsköli az említett diplomáciát minden szinten megszégyenítő fekáliát a vakvilágba. Orbán Viktor és Magyarország rikácsoló magyar hangja Európában Szijjártó Petikére korlátozódott az utóbbi napokban, és félő, hogy ennek következményei beláthatatlanok. Aki ahelyett, hogy világmegváltó, menekültválságot megállító, hungarikum számba menő stratégiánk támogatásához partnereket, szövetségeseket toborozna, hadat üzent mindenkinek, aki nem a Fidesz-kormány véleményét osztja.

Petike, sajnálom, hogy az iskolában osztálytársaid hosszú, fájdalmas éveken át hülyét csináltak belőled, de az azért durva, hogy ennyi idő után ilyen módon állsz bosszút minden elszenvedett sérelmed miatt. A nemzetközi diplomácia nyelvezete nem azonos a futball pályán megszokott anyázással. És ez azokra az esetekre is érvényes, amikor az embernek halványan igaza van. Engem nem érdekelne, hogy a kocsmában szájba vágnak, mert bunkó vagy, de még egyszer: ez nem a felcsúti köpködő, ahol azzal be lehet vágódni, hogy a fejed a főnök seggében, és a szüleid pénzelnek. De ez az ország nincs olyan helyzetben, hogy első számú diplomatája Petike legyen.

fotó: 168ora.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr687799042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.20. 16:31:37

Nem éppen. A magyar megoldás egész Európában fontos elismerést hozott Mo-nak.

mikimackó 2015.09.20. 17:28:53

ezért nem verik szájba......., ezért a xart verik ki belőle !

1ghost 2015.09.20. 18:35:41

Iszonyatosan jó a cikk. Grat a szerzőnek.

De hát a fidesz mellett épeszű ember mára már nem maradt. Értelmiségi támogatottságuk nullára redukálódott, a választók egykor fideszes, ám becsületes része már rég otthagyta őket a picsába, sőt a polgári gondolkodást komolyan vevő prominensek is (Pokorni, Illés stb.) háttérbe nyomva, passzív rezisztenciában.

A fidesz ma már semmivel sem több, mint útszéli gazemberek, és lepénzelt, letrafikozott slepp, valamint szerencsétlen kétbites emberkék gyülekezete.

Ilyen kaliberű emberekhez pedig Szijjáró félék dukálnak. Ócska rendszer, ócska embert termel ki magából.

kispufi 2015.09.20. 18:56:36

jól megaszontad, ügyesgyerek. bemutattad, mennyivel különb vagy. és hogy milyen az, ha a kultúra meg az intellektus nem hiányzik.
a stílus maga az ember. nemcsak szíjjártónál.

kispufi 2015.09.20. 18:58:01

@1ghost: sőt, iszonyatosan kurvára. alig alpáribb, mint amiről süketel. ennek a gondolatnak aztán van értelmiségi támogatottsága. ami jól minősíti az ezt támogató ballib csürhéteket.

Veridicus76 2015.09.20. 19:01:49

Tipikus ballib hazaárulás: leugatni a sajátunkat, de egy szót sem szólni Faymann, Ponta és a többi patkány fröcösgéséről. Nem irigylem a ballibet, ez maradt, erre recskáznak. Szánalma skis hülyék.

states1 2015.09.20. 19:25:26

Az ilyeneket, mint te, pedig már a bejáratnál. Verik pofán. Amúgy meg úgy fogytok, mint Tóbiás fején a haj, már a lakótelepi munkásőrözvegyek is hanyatt-homlok rohannak szavazni legrosszabb esetben a Jobbikra. 2018-ra annyian lesztek, hogy elfértek Gyurcsány éléskamrájában.

1ghost 2015.09.20. 19:56:33

@kispufi:

Drága KisPufi, te orbán Hatalmas Barma!A cikket nem a hozzád hasonló diszlexiás ökröknek írták. Ennyit még te is igazán tudhatnál.

Éhes ló 2015.09.20. 20:44:34

@1ghost: kozvelemenykutatok.hu
Nem értem miért hazudoztok.
Ennyire nem lehettek elkeseredve buktorék és a jobbik szárnyalása miatt.

Ha így folytatjátok még ennyi se lesz pár hónap múlva.

states1 2015.09.20. 21:42:15

@1ghost: Aztán hirtelen felébredtél 2018-ban a Fidesz héthatodára. Most még lesz egy jó heted, mert csak négyötödre áll.

kispufi 2015.09.20. 22:01:59

@1ghost: nem hát, hanem a maguk paranoiájába belefrusztrálódott fóbiás tóbiásoknak. a mandinak köszönhetően keveredtem csak ide, mert néha perverzióból kíváncsi leszek az elmegyógyintézetek belső működésére, de tovább nem zavarok, további kellemes demokratikus onanizálást.

Proud Mary 2015.09.21. 10:49:51

az egész úgy történt, h szíjjártó felébredt és beugatott mindenkinek. ja nem. de miaz már, h nem kussol hanem visszaszól? hogy van mersze?

Krisztina Boros 2015.09.21. 15:03:39

A véleményem, ha a kocsmai pofonoknál tartunk, akkor az azt jelenti erőből is lehet cselekedni. Ha lehetne nem menne ez a dolog ilyen könnyen.Hisz a kocsmákból ugye kinézik az idegeneket. Petike anyukáját meg ne keverjük ide, nem rokonom, de egy tündéri nő. Mindenki csak nézegesse a saját gyereke cselekedeteit. A farkasoknak üzi, nem ,nem vagyok fideszes, nem voltam és nem is leszek. A kípem meg nem tom mírt nem gyött ki. Ha valaki tudja segítsen kérem! Üdv.

Kobaki 2015.09.21. 17:00:10

@states1: "2018-ra annyian lesztek, hogy elfértek Gyurcsány éléskamrájában."
1990 óta te vagy a 47562. hatökör, aki ezt vizionálja, - és még mindig nem jött be.
Ha csalatkozol - mert csalatkozni fogsz! - mit teszel? Remélem, előveszed laca kötelét és megkeresed a gerendádat. Neked is jobb lesz (nem leszel frusztrált), nekem is (nem kell egy balfasz balasztot cipelnem).
Különös aktualitást ad a hozzászólásodnak az MSZP 80:20 arányú tegnapi győzelme a XIII. kerületben. :-PPP

Kobaki 2015.09.21. 17:02:30

@kispufi:
Akartál mondani is valamit, vagy csak romlott volt a hörcsögkaja?

states1 2015.09.21. 17:55:16

@Kobaki: Jól megvicceltél ezzel a Kádár-kerület munkásőrnegyedében elért választási eredménnyel. Ellenben ajánlom figyelmedbe a sántaipsos, a közvélemény-kutató intézetetek ma nyilvánosságra hozott legfrissebb országos felmérését. És ez csak a kezdet, minél tovább toljátok a csináljunk Afrikát az országból projektet, annál nagyobbat buktok. Nem választást 2018-ban, hanem addigra éppen meg is szűntök.

Éhes ló 2015.09.21. 19:38:05

@Kobaki: ipsos.hu/hu/news/erosodott-fidesz

Ne öld meg magad, szimplán sehol nem vagytok.

kispufi 2015.09.21. 21:02:36

@Kobaki: ha úgy gondolod, hogy kérdésedben több volt a lényeg meg az értelem, csak azért, mert te mondtad, akkor az jól mutatja, hogy libsibolsi vagy, mi más. de mondom, éljétek már ki magatokat nélkülem.

wolves84lb 2015.09.27. 09:37:37

@kispufi: hogy is mondtad, a stílus maga az ember? Hát erre te vagy a legjobb példa :))

Hess vissza orbán seggébe...

wolves84lb 2015.09.27. 09:40:23

@Veridicus76: figyelj, ha nem tudsz olvasni ÉS értelmezni, sztem inkább ne ugass bele felnőttek dolgába.

Nem írt semmit arról, hogy nem mindig volt igaza a külföldnek? Te tényleg hülye vagy, bazdmeg??? Ugorj már neki még egyszer...és töröld le orbán szarát a szemedről, pls.

Sosem értettem, hogy velem kb egyidős emberek hogyan lehetnek ilyen szemellenzős faszkalapok, mint te is. Akár jobb, akár baloldali.

wolves84lb 2015.09.27. 09:42:19

@Proud Mary: az ENSZ főtitkár egészen pontosan mit is ugatott be? Idéznéd, orbánbérencke?

kispufi 2015.09.27. 19:26:07

@wolves84lb: érdemi hozzászólás egy hét után, köszönet. azért neked se lehet könnyű ilyen szapora nyelvcsapásokkal, miközben hiányzik a jól megszokott akolmeleg valag fölüled.

2015.10.15. 22:49:30

@wolves84lb: te fogyika a köcsögorbánozáson kívül vannak értelmes gondolataid is!

2015.10.15. 22:52:18

@wolves84lb: én se értem - KÖCSÖG ORBÁN!!! -, hogy valaki - KÖCSÖG ORBÁN!!! -, hogy lehet ennyire vöröspicsájú - KÖCSÖG ORBÁN!!! -, sablonos értelmi fogyatékos - KÖCSÖG ORBÁN!!! -, aki egyetlen - KÖCSÖG ORBÁN!!! - egy értelmes mondatot - KÖCSÖG ORBÁN!!! - sem tud elmondani- KÖCSÖG ORBÁN!!! -! Nincsenek - KÖCSÖG ORBÁN!!! -értelmes gondolataid- KÖCSÖG ORBÁN!!! -, még értelmes választ - KÖCSÖG ORBÁN!!! -sem tudsz adni - KÖCSÖG ORBÁN!!! -, csak köpködsz - KÖCSÖG ORBÁN!!! -és gyalázkodsz- KÖCSÖG ORBÁN!!! -!

2015.10.15. 22:53:16

@wolves84lb: - KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -- KÖCSÖG ORBÁN!!! -! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2015.10.17. 04:24:32

@Krisztina Boros: A lóra ráteszik a szemellenzőt! Az ember nevű ökör, önként, jobb, vagy baloldali szemellenzővel, kutyaként ugat a másikra" "Magyarok egymást marják, mint veszett ebek"! Zrinyi megmondta! S egyiknek se több az értelmessége a kutyánál!Ez minden beleugatónak szól!
süti beállítások módosítása