Martonfa és a nemzeti inzultáció: majd elfáradnak, hazamennek

H_A Címkék: bevándorlók menekülttábor Martonfa2015.08.04. 22:44

Igen, tényleg. Nagyanyáink is úgy nőttek fel, hogy nem volt víz, áram, kacsalábon forgó angol vécé, franc se érti, mi ez a hisztéria a Martonfán létesítendő menekülttábor kapcsán. Olvasom, hogy miközben regisztrált munkanélküliek kötelezően opcionális üzemmódban hivatalosan is elkezdték bekalapálni a szerb-magyar határon augusztus végéig (becsszóra) megépülő kerítés cölöpjeit jó mélyre az anyaföldbe, egy Baranya megyei 228 fős, 5 utcás település melletti megboldogult honvédségi lőtéren az Orbán-kormány egyszer és mindenkorra pontot tesz a bevándorlási probléma befejezhetetlen mondatának végére.

Se áram, se víz, se gáz, se fedél a fej fölött, sebaj: a csillagos magyar ég és az éjszaka leple alatt újra diadalmasan pofon vágjuk a menekültek gazdasági bevándorlók nyomasztó, de politikailag kifizetődő témáját. Elvégre nem azért jöttek ide, hogy jól érezzék magukat a g*cik, naugye? Hogy senkit nem kérdeztünk meg róla? Se a zembereket, se a település vezetését? Nehogy már eme apróságon bárki is fennakadjon.

Kontextus: Martonfa független polgármesterrel-alpolgármesterrel rendelkezik, akiknek van két darab szépséghibájuk. Függetlenek, úgy értem nem Fideszesek, és alkalomadtán a Jobbikkal is szimpatizálnak. De nem úgy, csak messziről és nem hivatalosan. Martonfa konkrétan tíz éve szeretné elérni, hogy azt a 66 hektáros területet, amit most menekülttábornak szán a kormány, mezőgazdasági célra hasznosíthassák. Tavaly egy szociális szövetkezet létesült a faluban, azért, hogy saját élelmiszereket termeljenek, ezáltal minél inkább önellátóvá váljon a közösség, csökkenjen a munkanélküliség. Nos, miután Vona Gábor nemrégiben ígéretet tett arra, hogy segít közbenjárni annak érdekében, hogy a volt lőtéri terület a szociális szövetkezethez kerüljön, láss csodát: Pintér elvtársnak pont ez a terület tetszett meg visszafordíthatatlanul. Ezért ide fog épülni a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősített (bármit is jelentsen ez) egyik menekülttábor.

Most attól tekintsünk el egy pillanatra, ha tudunk, hogy aki a Jobbikkal fű alatt cimborál, az nem éppen a legilletékesebb hiteles véleményt mondani menekültügyben, még akkor is, ha egyébként a közvetlen érintettség okán nagyon is az. Ennél sokkal fontosabb, hogy – miként a gyűlöletkampány egésze, plakátostól, nemzeti inzultációstól – itt az újabb teljesen értelmetlen, átgondolatlan kormányzati sakk-matt lépés, ami jellemzően rengeteg pénzt fel fog emészteni, de legalább a problémát sem oldja meg. Mert még egyszer: itt nem a probléma megoldása a cél, hanem a puskaporból maximálisan kisajtolható politikai profit.

Tehát ne legyünk álszentek: nincs az az ember ma Magyarországon, aki menekülttábort szeretne a kertje vagy az ágya végébe. Sem azok között, akik az M1-en látnak menekülteket, sem azok között, akik az RTL Klubon. De. Ha véletlenül ésszerű helyre építenék a megépíteni valót, akkor mégis honnan lenne konfliktus? Hogyan lehetne nap, mint nap bebizonyítani a rettegő embereknek, micsoda veszélyes, betegségeket hordozó, az életünkre törő hordák ezek a menekültek? Persze egy ilyen tökéletesre fejlesztett gyűlöletkampány után nem kicsit megerőltető olyan szegletet találni ebben az országban, ahol tárt karokkal, derűsen várják a leendő táborlakókat.

felcsut.jpgDe Martonfa nem Felcsút. A problémát pedig nem megoldani, hanem szítani kell (fotó: INNEN)

Martonfa (és Sormás) tragédiája pont erről szól: hogy a Habony Művek kifelejtette ezt az apró részletet a népszerűségi index feltornászásának mátrixából. Ezért van az is, hogy – a felismerés hevében – most oda rúgnak, ahol a legkevesebb járulékos veszteség várható. A „függetlenekbe”, az amúgy se ránk szavazókba, a kistelepülésekbe. Teljesen logikus: 200 ember felháborodása mégiscsak könnyebben kezelhető, és könnyebben elhallgattatható, mint 200 ezeré.

Úgyhogy ha már ilyen faszára sikerült ez a hónapok óta tartó hergelés, nem maradt más hátra, mint előre. Találni kellett egy helyet, ahova lehetőleg vezessen út, lehetőleg legyen állami tulajdonban, olyan emberek lakják, akik statisztikailag nem számítanak, szavazatokban nem mérhetőek. Ezért alpolgármester asszony nyílt levele ide, helyiek felháborodása oda, az ésszerű, józan ész követelményei amoda, 1000 fős tábort létesítenek ott, ahol se villany, se víz, se csatornázás, se rendőrség, se orvosi ellátás, se normális tömegközlekedés. Az rendben van, hogy nem nyaralni jönnek ide, de akkor is.

És vajon ki hiszi el, hogy most hopp hirtelen nekiállnak kiépíteni az áramhálózatot, a csatornarendszert? És ha igen, mikorra készül el? És ha elkészül véletlenül, mennyivel fog többe kerülni az ivóvíz-ellátás, csatornázás, rendfenntartás, mint egy eleve közművesített, nem összkomfortos, de tisztességes, emberhez méltó feltételeket biztosító területen? És ha Martonfa lakossága tíz éve könyörög, hogy a mezőgazdasági termelésbe bevonhassa ezt a területet, és 10 évig kitartóan szartak rájuk, akkor miért pont most, és miért így bánnak el velük? Jogos, de költői kérdések. Az egyetlen valószínűsíthető bizonyosság: miközben egy több tízezres nagyvárosban, vagy annak közelében valószínűleg fel sem tűnne egy ezres menekülttábor, Martonfán a mindennapi életvitel drasztikus felborítása „remélhető” ettől az épületesen barom intézkedéstől.

És ez itt a lényeg: a szándékosság. Keresve sem lehetett volna ennél alkalmatlanabb területet választani: nemhogy gyerekek, de felnőtt emberek „lakhatására” egyaránt. Úgyhogy ha ez esetleg nem is minősül emberiesség elleni bűncselekménynek, a menekülőktől még a vizet is sajnáló magyar állam imidzse lassan, de jó mélyen beleég a világ retinájába. Miközben a Keletiben az agresszíven, fenyegetően, magyar életekre veszélyt jelentő módon alvó migránsokat terrorizáló hazafiak jól megvédik a hazát a víz- és ételosztó nem hazafiaktól, kint a magyar ugaron elkerítik az embertelenség táborait.

Amelyeknek helyszíneit – utoljára írom le – a gyűlölet- és hisztériakeltés mátrixába csúszott hiba okán, nem véletlenül előzetes egyeztetés nélkül jelölték ki. Amellett, hogy 200 ember meg még néhány száz nem tétel, még úgy is tűnhet, hogy a helyiek a menekültek migránsoknak álcázott veszélyes bűnözők miatt készülnek beledőlni a kardjukba, és véletlenül sem e gyalázatos kormányzati-végrehajtási módszerek miatt aggódnak. Pedig de. Csak az M1 híradóján ez egyáltalán nem jön át. A gyűlöletkampány pedig tovább düböröghet. Martonfa népe, bekaphatod! Majd elfáradsz és hazamész - gondolják magukban.

Tágabb értelemben mindeközben a korábbi meggyőződésbeli, ideológiai, elvi frontok átalakulnak, nem csupán átrendezve a magyar emberek – hogy plasztikusan fogalmazzak – táborait, de egyre mélyebb árkot is ásva közöttük. És ebben az újratervezett, lassan kötelezővé avanzsáló gyűlölködésben valamennyi (nemzeti) frusztráció, sérelem, tudatlanság, gyanakvás, gyávaság, irigység felszínre jut, teret kap, és rombolásba kezd. Csak éppen a bevándorlás megoldásra váró, súlyos kérdéséről feledkezünk el. Mert a tömény puskapor csípi a szemünket, tompítja az agyunkat.

Már csak egyetlen kérdés maradt: ezek igazából kiket néznek teljesen hülyének? A menekülteket, vagy a saját polgáraikat? Nem mintha a helyzet tragikumát tekintve bármelyik válasz is megnyugtatóan kielégítő volna. És nem mintha az egyik nem lenne szomorúbb, mint a másik.

U.I. Azért remélem, hogy Martonfa Orbán Viktorral levelezgető alpolgármester asszonya vigyáz magára. Nehogy egy szép napon, szürkület után arra kocsikázzon egy osztrák nyugdíjas. És nem cinikus voltam. Véresen komolyan gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr417680154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2015.08.05. 02:21:34

Sormás egy többtízezres városhoz van eléggé közel, kb 2 km-re.

Emberiség elleni bűnt meg az követett el, aki a crime against humanityt első alkalommal ferdítette emberiesség elleni bűnnek, és elindította az elterjedését ennek a nonsense kifejezésnek.

hdnctrl 2015.08.05. 02:22:53

Sormás egy többtízezres városhoz van eléggé közel, kb 2 km-re.

Emberiség elleni bűnt meg az követett el, aki a crime against humanityt első alkalommal ferdítette emberiesség elleni bűnnek, és elindította az elterjedését ennek a nonsense kifejezésnek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.08.05. 02:36:44

:-D

Nem tudom azt mondani, hogy értem a posztoló gondolatmenetét, de az a lényeg, hogy Orbán a bűnös. Ha épít tábort, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. ORBÁNTAKAROGGY! Váááá!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.05. 05:16:41

@Androsz:

Nem épít tábort Orbán: leszarja szerencsétlen menekülteket.

Épít tábort Orbán: börtönbe zárja a szerencsétlen menekülteket.

Kerítést épít Orbán: lelketlen ember, aki pengékkel akarja megcsonkítani a szabadságra vágyókat.

Nem épít kerítést Orbán: le akarja rombolni az EU-t azzal, hogy tömegeket szabadít rá.

Kampfer 2015.08.05. 06:20:21

Egyrészt: egy lehetőleg félreeső és szegregált helyen felhúzni egy tábort a migránsoknak, majd azt elkeríteni, lezárni és őrizni szerintem teljesen korrekt és támogatandó megoldás. A libbant vélemények szerint így szegény migránsok nem tudnak a közelben szórakozni, elvegyülni és emberi életet élni. Talán észre kellene végre venni, hogy NEM EZ A CÉL! Egy illegális migráns:
- ne akarjon kijárni és elvegyülni
- ne akarjon itt mindennapi életet élni
- vegye tudomásul és értse meg, hogy a tábor nem a lakhelye, hanem egy hely, amit azért biztosított neki az állam, hogy a kitoloncolásáig ne a csillaggarázsban aludjon!
Támogatandó, hogy ne nagyvárosok közelében, hanem egy félreeső helyen elzárva és őrizet alatt tartsák őket, amíg megoldják a kitoloncolásukat!

Másrészt: fentiek azt is jelentik, hogy a kiszemelt hely sem alkalmas, hiszen közvetlen közelében magyar állampolgárok élik a mindennapjaikat. Így veszélyeztetve lesznek ismeretlen kilétű, eredetű és kultúrájú, potenciális veszélyt jelentő migránsok által. Ez szerintem elfogadhatatlan!
Továbbá pár napja tele volt a közmédia Bős példájával... Nos, itt nem ugyanaz történik...? Nem kellene épp Bős példája miatt elgondolkodni a hatalomnak? Ezt szerintem a kormány elbassza!
Egyébként a koncepció továbbra is helyes, minden migránst vissza kell toloncolni és meg kell akadályozni ezt a további népvándorlást! Minden eszközzel! Bármi áron!
Kamp.

Nzoltan 2015.08.05. 06:31:16

Még az első hajókat kellett volna kilőni a földközi tengeren, már akkor is kevesebben haltak volna meg mint ahányan a vízbe fulladtak eddig és a migráció is megállt volna.
A déli határoknál pedig lelőni az első compániát. Lehet, hogy radikálisnak hangzik, de hosszú távon sokkal kevesebb vérrel járt volna.

Nzoltan 2015.08.05. 06:34:06

Egyébként a sok összezárt különböző kultúrájú és rasszú ember között már mindennaposak a kisebb nagyobb atrocitások. A multikulti már a táborokban megbukott. Ezek után miért kell(!) a problémát ráeröltetni az európai társadalmakra?

röf 2015.08.05. 06:37:09

A blogírónak: konzekvensen a kívánságaitokat tálaljátok, mint tényeket.
Szánalmas és röhejes... :)

anyo05 2015.08.05. 06:45:06

Persze az angoloké és franciáké nem!!!! Ők mindenben törvényesen "állnak ellen" a bevándorlási hullámnak!!!! Hihetetlenek vagytok:(((((

Netuddki. 2015.08.05. 07:25:36

Mi van? 3 műszakban "dolgoznak" a fidesztrollok?

E.Katolnai 2015.08.05. 07:38:49

gyűlöletkampány? valójában gyűlöletkampány folyik a magyarság ellen, mindenki, aki afrikai négereket vagy közel-keleti (beltenyészet) mohamedánokat akar M.ország területén látni - akár átmenetileg, akár véglegesen - a magyar nemzet érdekei ellen cselekszik. A magyar liberális banda ettől a vad csűrhétől reméli a magyar nemzeti erők megtörését és hosszab távon a magyar nemzet lassú felszámolását.
Mindenkinek joga van az önvédelemre!

alfacharlybravo 2015.08.05. 07:53:05

@E.Katolnai: Szerintem meg Magyarország totális megsemmisítését meg az egész Európáét. Szíria a példa.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.08.05. 08:02:30

jogos poszt
A Fidesznek, szocialista vezetésű városokban/kerületekbe kellene elszállásolni a menekülteket, mert ott imádják őket, és mindent megadnának nekik.

Az ilyen posztok szerzői, az index/444/nol/atv szerkesztőséghez is beköltözhetne néhány migráns, elvégre ők annyira toleránsak, biztosan szívesen látják őket.

Medgar 2015.08.05. 08:04:14

@bértrollbosszantó_kovi1970: Hát igen kemény a 3 műszak, csak mi vagyunk pár millióan. Titeket balosokat viszont szinte sajnállak, tízen maradtatok a komplett magyar netre.

ursus artos 2015.08.05. 08:05:25

Blogi!
Ha a pusztaság miatt aggódsz, akkor ne Felcsútot javasold, hanem a saját közművesített telkedet!
Valahogy úgy lenne konzekvens az aggodalom és a megoldás.

ursus artos 2015.08.05. 08:06:51

@wmiki: és munkát is kaphatnának: korrektor, tördelő, szerkesztő etc...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.08.05. 08:08:25

@Androsz: "Nem tudom azt mondani, hogy értem a posztoló gondolatmenetét,"

érdekes. pedig annyira nem volt bonyolult.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.08.05. 08:09:39

@ursus artos:

kurva gyengék vagytok. ez például kifejezetten kínos komment volt. ennyire futja?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.08.05. 08:10:47

@bértrollbosszantó_kovi1970: tudom, hogy nektek libbantaknak, az SZDSZ szellemi zászlóshajóinak nem tetszik a demokrácia, de jelenleg az országban élő emberek 2/3-a ún. "fidesztroll"

De sok sikert 2018-hoz elvtársak.
Akkor megmutathatjátok ti is... Megint XD

ursus artos 2015.08.05. 08:15:06

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ennek a fosposztnak ennyi jár.
Meg nektek is. A valóság 475. ismertetése után is fújjátok ugyanazt.

Larry Silverstein 2015.08.05. 08:17:54

Jol csinalja a kormany. Meg ausztriaban meg calaisnal is csak satortabor van, pedig toredeke a foldonfutok szama, mint itt.

Zsuzsi2626 2015.08.05. 08:34:33

Ez valami döbbenet. Lőni kellene őket a határon, nem etetni meg itatni meg szállásolni...

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.05. 08:52:54

Parjat ritkitoan ostoba blog.

Nem csoda h ebben az orszagban orbannak kihivoja sincs.

Furusina 2015.08.05. 08:58:18

Továbbra is érdekes, bár egyre veszedelmesebbé váló történelmi retro a Kis Balkáni Lótolvaj orbánizmusa. Ugyanazok az effektek köszönnek vissza, mint a hitleri Németországban. Ugyanazokkal a társadalom pszichológiai eszközökkel, ugyanazt sikerül kiváltani a frusztrált, s ebből más módokon kitörni képtelen társadalomból, mint akkor. Pár napos szünet után, mellbe vágott a ( 'híresen', immár hírhedten vendégszerető) magyar emberek, itt kommentelők írásaiból fröcsögő, sőt őrjöngő gyűlölet, tulajdonképpen mindenki iránt, aki bármiben is nem ugyanolyan, mint a tisztelt Kis Balkáni Lótolvajista (bér) kommentelő. A tisztelt hölgyek, és urak nem veszik, már észre, hogy fokozatosan mennyire minőséget váltott a politika közbeszéd. A mndent elnyelő állami korrupció, a jelző nélküli polgári demokrácia intézményinek megroppantása mellett, ez a fidesznyikek legnagyobb bűne: a faluvégi stílusú, alpári mocskolódás, faluvégi stílusú összevissza hazudozás mindenről.

dont be such a jew 2015.08.05. 09:02:04

Bazd szajba a tripperes qrva anyadat

Ad Dio 2015.08.05. 09:12:01

Martonfa nagyon meggondolatlan választás a kormány részéről.

Traktoros lány 2015.08.05. 09:13:38

Na, ma is meg volt a kötelező libsi ön-tökön rúgás menekültügyben...! :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.05. 09:38:39

Na, ezt a posztot is kár volt megírni.

Brix 2015.08.05. 09:39:33

Én éppen fordítva látom a dolgot: éppen az lenne a cél, hogy NE érintkezzenek a helyi lakossággal, a menekültek, és kitelepítsék őket a nagyvárosokból. Pl Debrecennek már van ígérete , hogy bezárják a menekülttábort, mivel itt 20 éve szenvedi a lakosság , az anno városra erőszakolt döntést.
A lehető legjobb döntés a városokon kívüli, lehetőleg zárt táborokban elhelyezni őket, a helyi lakosságot meg kártalanítani valamilyen formában. Debrecenben, a Júliatelepen és a környén lecsökkent az ingatlanok értéke, az állam mégsem kártalanította a lakosságot.

csak egy néző 2015.08.05. 09:43:37

@wmiki:
Komám, sikerült már megfejteni, hogy hogy a fenébe tud elpárologni a víz, szobahőmérsékleten?

Kampfer 2015.08.05. 09:46:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdv! Dehogy volt kár! ;-) Egy újabb kör a szopórolleren, újabb qrvanagy pofondió a pofonfáról, újabb bizonyíték ezeknek a picsagyümölcs retardált ballibbant árulóknak az igazi arcáról! Jó ez így! Lesz ebből még 7% (az egész libbant-szocionista csürhének)!
Kamp.

csak egy néző 2015.08.05. 09:52:29

@Zsuzsi2626:
Zsuzsika, aki talán ne adja Isten, egyszer anya lesz, ajánlom a figyelmedbe.

"Amikor megérkezett végül Olaszországba, részletes vallomást tett útjáról az idegenrendészeten. Többek között elmondta, hogy a hajón egy féléves csecsemővel lévő nő nem tudta elhallgattatni a síró kicsit, hiába kiabáltak vele a csempészek. A nő azt mondta, ha legalább vizet tudna adni a gyereknek, akkor talán megnyugodna. Erre a csempészek bedobták a gyereket a tengerbe, és azt mondták, most már van elég vize."
"Egy csempészek vezette líbiai tábort megjárt tanú vallomásában szerepelt egy hasonló a történet. Nem sokkal azután, hogy a táborban egy nő szült, megpróbált elszökni az éhezés elől, karjában a kicsivel. Menekülés közben lelőtték, a gyereket pedig az őrök halálra taposták."

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 09:57:55

" Nehogy egy szép napon, szürkület után arra kocsikázzon egy osztrák nyugdíjas. És nem cinikus voltam. Véresen komolyan gondolom."

Nem kell késő este, tök sötétben, a település határán kívül, kivilágítatlan közúton, láthatósági mellényt otthon hagyva, létrával a válladon, a közút közepén részegen bóklászni, és akkor nem csap el se egy osztrák, se egy magyar, se egy aktív korú, se egy nyugdíjas.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 09:59:34

"aki a Jobbikkal fű alatt cimborál, az nem éppen a legilletékesebb hiteles véleményt mondani menekültügyben"

Miért nem?

Kifejtenéd?

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 10:01:10

"Se áram, se víz, se gáz, se fedél a fej fölött, sebaj"

Otthon talán volt a "menekülteknek" áram, víz, meg gáz? :D

csak egy néző 2015.08.05. 10:01:48

rtl.hu/most/70997_rtl_h...

5:10 nél a bohózat és a szuper magyarázat 5:29-nél
Majd a román határőrök ott állnak és terelik őket ide, hogy nehogy már náluk kerüljenek nyilvántartásba.
Lesz még ott is nem kis tisztázni való a "jó szomszéddal"

www.delmagyar.hu/szeged...

Brix 2015.08.05. 10:18:50

@csak egy néző: Igen szomorú emberi sorsok vannak, de Európa NEM tud felelősséget vállani mind az 1 milliárd , napi 2 dollárból élő ember sorsáért! Viszont, azok a politikusok, akik lehetővé tették , hogy illegális betöréssel , a bevándrolók letelepedhessenek az EU-ban, azok már sok ezer embert megöltek, közvetve..
Ha kimondanánk: NO way - vagyis nincs letelepedés annak , akik illegálisan tör be , akkor nem lenne ennyi halálozás. Kivétel nélkül vissza kell toloncolni mindenkit, akkor nem fognak ennyien jönni!

Netuddki. 2015.08.05. 10:20:28

@wmiki: Anyád libbant balfasz fidesztroll!

Netuddki. 2015.08.05. 10:21:22

@Medgar: Milyen balos balfaszkám? Álmodozz csak!

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:21:23

Nagyon helyes, na itt is az van ami otthon, akkor ballagjunk tovább.

Az a baj amúgy, hogy ez valójában nem így van, ez is egy kamuposzt.

Egyébként az illegális bevándorlás miatt meg is kellene őket büntetni. Nekem ne mondja senki, hogy a szerbek lőttek rájuk, lett volna idejük elballagni a határátkelőhöz.

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:23:01

@Tiszteltetem Brüsszelet: Kihívója az van, nem is kevés, csak éppen együttesen is nagyon kevesek.

Onnan lehet tudni, hogy Sorosék átutalták a támogatásokat, hogy megszaporodik a civil miniszterelnök-jelöltek száma.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 10:24:37

"a menekülőktől még a vizet is sajnáló magyar állam imidzse lassan, de jó mélyen beleég a világ retinájába. "

Te ezt tényleg komolyan gondolod?

Te tényleg ennyire hülye vagy? :D

Ki nem szarja le, hogy a jogos ÖNÉRDEKÜKET védő magyarokról (és Európáról) mit hazudoznak össze a libsi nyugati sajtóban a cionista haverjaid?

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:24:52

@Furusina: Persze, csak te nem változol, permanensen nácizol már ötvenedik éve, ez mindig tuti volt, ebből mindig jól meg lehetett élni.

csak egy néző 2015.08.05. 10:26:55

@Brix:
Azt hiszem ehhez már Viktor egyedül a kerítésével együtt kevés. Ha nem lesz valami közös Európai összefogás, akkor lesz itt nagy szar.

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:27:26

A világ retinájába tényleg beleégett Orbán, csak éppen pozitív előjellel:

Nyilván nem a cikket kell elolvasni, hanem alatta a hsz-eket. Van bőven.

uk.news.yahoo.com/hungary-says-anti-migrant-border-fence-done-nov-104928721.html#TSM7zhy

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:33:48

@csak egy néző: Ha felismeri, hogy a kerítés mellé még kell néhány akna, géppuska, akkor nem lesz kevés.

Itt az a gond, hogy az "illegális" nincs büntetve. Az irány amúgy jó, mert aug.1-től büntetendők, de sok látszatját nem látom.

Ezt alkalmaznám azoknál is, akiket ide vissza toloncolnak és akik itt illegálisan léptek be.

Eleve Orbánnál problémának látom, hogy követő magatartást tanúsít, azaz simán hagyta, hogy 120.000 bevándorló illegálisan átlépje a határt.

Ez olyan, mintha én hagyom, hogy 120.000 ingyen utazzanak a BKV-n, de e emellett még jól össze is szemeteljék a megállókat.

Ha én csinálom, 16.000 Ft+30.000 Ft bírság.

Most akkor a jogrend van előbb, vagy őűr EU liberális véleménye?

A bevándorlóknak ráadásul van pénzük, de dolgoztatni is lehet őket, pld. az ellátásért cserében összeszedik saját szemetüket.

csak egy néző 2015.08.05. 10:34:48

@♔batyu♔:

Igazad van a negatív vélemény is a siker jele.

"Orbán Viktorról az összes megkérdezett európai polgár 8 százalékának van pozitív véleménye, míg 13 százalék negatívan vélekedett róla − 66 százalék viszont nem is ismeri őt, a maradék meg ismeri, de nincs véleménye Orbánról."

mandiner.hu/cikk/20150325_zsigmond_es_peterfy_orban_viktor_az_egyik_legismertebb_europai_politikus

www.vg.hu/tema/kulfoldi-lapvelemenyek?p=2

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kimeletlen_osszeferhetetlen_kulfoldi_velemenyek_orbanrol.579423.html

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 10:38:12

@Nzoltan:

"Még az első hajókat kellett volna kilőni a földközi tengeren"

Az olaszok elbaszták, hogy elkezdték kihúzgálni a vízből azokat, akikkel később csak a gondjuk lesz nekik is, meg a többi tagállamnak is.

Ha nem lenne mentés a tengeren, nagyságrendekkel kevesebben indulnának el, mint így, hogy tudják, hogy szinte azonnal felveszi őket egy biztonságos hajó, ahogy a líbiai vizeket elhagyták.

Az olaszok a HELYTELEN viselkedést jutalmazzák a migránsoknál.

Közben meg csodálkoznak, hogy nem csökken, hanem növekszik a helytelenül viselkedő migránsok száma.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 10:45:23

@Larry Silverstein:

"Jol csinalja a kormany. Meg ausztriaban meg calaisnal is csak satortabor van"

A konténertábor azért kell, mert nem tudunk ezektől a retkektől megszabadulni, mielőtt jönnek a kemény mínuszok.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 10:48:45

@Zsuzsi2626:

"Ez valami döbbenet. Lőni kellene őket a határon, nem etetni meg itatni meg szállásolni."

Sor kerülhet arra is.

Ha nekiesnek a kerítésnek ezek a retkek, az felszólítás lesz a magyar államnak a keményebb fellépésre.

És jobban járnak, ha az állam lép fel velük szemben keményebben, mint ha önkéntesek mennek le a határra rendet csinálni.

♔batyu♔ 2015.08.05. 10:51:48

@csak egy néző: Látván azt a hisztit, amit Sorosék médiája Európa szerte lefolytatott, ez még kevésnek is tűnik.

Azzal együtt ez egyébként semmit sem jelent, hiszen ilyen alapon bennünket is meg lehet kérdezni pld. Berlusconiról, vagy éppen Putyinról.

De ugyanakkor vegyünk konkrétumokat és kérdezzük meg erről a külföldi közvéleményt. Pld. hogy Orbánék kerítést építenek. Egyből más a kép.

Nem véletlen, hogy a balliberális média itthoni hatása lényegében nulla, hiszen itt a külföldiekkel szemben a lakosság a bőrén érezhető dolgok szerint dönt. Nekem is kényelmesebb elhinni Sorosék véleményét és nácizni Berlusconi-t, de egész más olaszként, amikor jól látom, hogy Berlusconi egyáltalán nem náci, sőt azt is pontosan tudom, hogy Sorosék miért akarják megbuktatni.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 11:08:30

@Furusina:

"Ugyanazok az effektek köszönnek vissza, mint a hitleri Németországban."

Valóban.

Csak ott nem a fekák, hanem az askenáziak voltak a beilleszkedni képtelen, idegen kultúra, akiket hiába raktak ki a történelem során szinte minden birodalomból az ajtón, visszaugráltak az ablakon.

Egészen addig, amíg úgy magukra nem haragították a befogadó népeket, hogy a befogadó népek a bevándorlók halálát kívánták.

A történet nagyon jól példázza, hogy miért nem szabad betelepülni hagyni az egyik féle kultúrába egy beilleszkedni képtelen másik féle kultúrát.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 11:11:28

@Brix:

" éppen az lenne a cél, hogy NE érintkezzenek a helyi lakossággal"

A lőtér valami 500 méterre van a falutól.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 11:19:13

@csak egy néző:

"a hajón egy féléves csecsemővel lévő nő nem tudta elhallgattatni a síró kicsit, hiába kiabáltak vele a csempészek"

Nem kellett volna féléves csecsemővel nekimenni a tengernek egy ladikban, a tűző napon, 200 másikkal összezárva.

Gondolom, a gyerek már valamelyik líbiai csempésztáborban született. Lehet, hogy ott is csinálták.

csak egy néző 2015.08.05. 11:22:55

Valamit már tudhat a Viktor, hogy Martonfán akar tábort. Ha elkészül a kerítés, akkor a horvát határhoz közelebb van Martonfa, mint a szerb határhoz, vajon a másik végére is tervez tábort?

rtl.hu/most/70997_rtl_hirado_-_keso_esti_kiadas_megepitik_-_hiaba_tiltakoznak_

5:10 nél a tény és 5:29- nél a magyarázat. DDD

csak egy néző 2015.08.05. 11:24:56

@megettem az aranybornyút:
Húúú vazze, hogy erre nem is gondolt szegény. Biztos nem olvasta a kommentedet.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 11:39:34

@csak egy néző:

Ja, meg azt se tudta, hogy ha egy hat hónapos csecsemő szomjas, akkor nem a fertőzött líbiai "ivóvizet" kell beletölteni, hanem a cicit kell odaadni.

Szerinted a fekete-afrikai falvakban az ásott kút koszos vizét adják a hat hónapos csecsemőnek? Vagy hagyják, hogy addig lógjon az anyja csöcsén, amíg a nő bírja?

csak egy néző 2015.08.05. 11:51:46

@megettem az aranybornyút:
"Ja, meg azt se tudta, hogy ha egy hat hónapos csecsemő szomjas, akkor nem a fertőzött líbiai "ivóvizet" kell beletölteni, hanem a cicit kell odaadni."

Waoooh egy újabb oldaladról ismerhetünk meg. Már szoptatási szakértő is vagy? Te mennyi idős korodig szoptál és most nem akarom leütni a feldobott labdát?

Tényleg a hülye jól táplált rengeteg tejjel rendelkező anyjának ez sem jutott eszébe.
Szerinted mit tudott volna szopni az a 6(!) hónapos gyerek, akinek az anyja már lehet, hogy hónapok óta alig juthatott kajához? A cicivel legfeljebb csak játszani tudott volna, mielőtt bedobták a tengerbe.

megettem az aranybornyút 2015.08.05. 13:21:45

@csak egy néző:

"Tényleg a hülye jól táplált rengeteg tejjel rendelkező anyjának ez sem jutott eszébe."

Senkit nem érdekel, hogy mi jutott az anyjának az eszébe.

Ő felelt egyedül a gyereke életéért. Kockára tette. Veszített.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.06. 02:57:09

@csak egy néző: ha ezek így bánnak a saját fajtájukkal, akkor mire számíthat a fehér ember tőlük? A dél-afrikai és zimbabwei fehér farmereket lassan teljesen kiirtják a négerek. Ez vár az európai fehérekre is. Erőszak, megerőszakolás, henteskapóra akasztás és kizsigerelés, gyerekek, sőt csecsemők megerőszakolása és fejük péppé verése, taposása.
Ezt a brutalitást csinálják csak egymással a kafferek Afrikában.

Érdemes megguglizni: white genocide in South Africa

Brutális képek, de előrevetítik az európai fehér ember jövőjét.

Ahol akár csak lokálisan is többségbe kerülnek a négerek, ott kiirtják a fehér embert.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.06. 11:03:39

@Kéne egy nick...:

Elolvastam pár linket, amit a Google kidobott. Megdöbbentő. Ez is azt igazolja, amit sokan sok helyen megírtak már, hogy a négereknek nem való az önálló államiság, a demokráciáról már nem is beszélve.

Dél-Afrika példája azért mellbevágó, mert van összehasonlítási alap

És drága liberálisaink a humánum jegyében ezeket akarják hagyni beözönleni Európába.

program készítő 2015.08.06. 12:16:47

A fideszes bázisú Almásfüzitő kimaradt a tervekből,vagy nem sikerült ott sem a lakosság meggyőzése?
süti beállítások módosítása