Kerítés, vasfüggöny, háború: eltelt 25 év, és semmit nem tanultunk

H_A Címkék: kormány bevándorlók bevándorlás sötétség határ kerítés menekültek uszítás vasfüggöny határőrizet2015.06.18. 14:40

Bár megígértem magamnak, hogy nem veszem többé a számra-billentyűzetemre a bevándorlási mizériát, és semmit, ami ezzel bármilyen módon összefügg, most mégis: 175 kilométer hosszúságban 4 méter magasba nyúlóan, kerítést emelünk a szerb-magyar határra. Nem mi, ők.

A fanyalgók, vagy kezüket dörzsölők kedvéért: sehol nem állítottam, hogy a menekült-kérdés nem egy véresen komoly probléma. Ellenben amit mindenhol, minden körülmények között elítéltem: a gazdasági bevándorlók menekültekkel való összemosása, és az erre épülő gyűlölet mesterséges szítása. A megbocsáthatatlan hisztériakeltés. Nemzeti konzultáció, gyászos plakátok, Harrach-Semjén terroristázása, Kósa-Kovács-Rogán-Szijjártó konstans csúsztatása, a folyamatos, aljas, veszélyes propaganda sulykolása. Sőt, hogy még durvább legyen: az Európai Unió külső határőrizeti ügynökségének legfrissebb adataival is tisztában vagyok, nem áll szándékomban a számszerű adatokat emocionális indíttatásból felülbírálni, vagy teljesen mellékvágányra helyezni. Abban nem én vagyok a profi, hanem. De ez most másodlagos.

Miután a nemzeti konzultáció bajnokává előlépett kormány eldöntötte, hogy így is, úgy is meg kell épülnie a nem kolbászból kerítésnek, végképp nem értem, mi értelme van ezek után még bármiféle konzultációnak. Nem mintha eddig lett volna. Pedig értem. A szemfényvesztésnek nincsen határa, és az ártatlan butaság, valamint a határok nélküli, gyomorforgató ostobaság között is van különbség, de addig jó, amíg nincs igény az igazságra. Tehát igen, íme, a hivatalos beismerés: teljesen mindegy, mit gondol a megkonzultált nép a bevándorlókról, le vannak ejtve a plakátokba ontott milliók.

drot.jpg

És nem utolsó sorban le van sajnálva a pápa is, aki holmi nevetséges keresztényi értékekkel dobálózik, és a védelmet kereső emberek előtt ajtót bezárókért imára szólítja a híveket. Ahol a kereszténydemokráciából fonott kerítés Semjénből és Harrachból van kirakva, ott kizárólag terroristák vannak, nem védelemre szoruló nyomorultak. Ott falakat kell emelni, nem hidakat építeni. Ahol az agyakban sötétlő vasfüggönyt 25 év sem volt képes lebontani, ott csöndben tapsol az eltévelyedett nyáj, és elégedetten büfögi a sört a tévé előtt, hogy na, ugye milyen jól megvédik a seggét.

Ha viccelődésre sarkallna a téma, most azt kérdezném, hogy 175 km hosszú, 4 méter magas kerítés helyett nem inkább a magyar családokra és a születendő gyerekekre kellene költeni a pénzt, de keserédes és teljesen fölösleges lenne ez a költői érdeklődés. Azt is kérdezhetném, megvizsgálta-e valaki a nemzeti aggodalom jegyében, mennyivel fog ez több kerülni, mint a menekültek problémájának valódi kezelése, amit gondosan, előre megfontoltan kudarcra ítéltünk úgy, hogy meg sem próbáltuk?

Igen, valóban nem tiltja az Európai Unió (most milyen jó erre hivatkozni, a halálbüntetés belengetésekor, pont nem érdekelt senkit, hogy Európa mit gondol erről), valóban emeltek már az öreg kontinens és az egész világ más pontjain is falakat, kerítéseket, függönyöket. Ha egyáltalán megoldásnak lehet nevezni ezt a fáradozást, gyakorlatilag mindenhol hatástalannak bizonyult. Nem ismerek példát arra, hogy az ehhez hasonló falépítés bárhol is elérte volna valódi célját. De legalább borzasztó szarul néz ki, és bele lehet betonozni az aljas pótcselekvésekben megnyilvánuló politikai tehetetlenség/alkalmatlanság/rosszhiszeműség valamennyi elemét. És ami a legfontosabb: a beteg is megnyugszik tőle. Rövid és hosszútávon egyaránt sokba kerül, látványos, szimbolikus, értelmetlen, ráadásul kiváló csont, amin önfeledten rágódni lehet, majd az olcsó sörrel lenyomtatni. A képlet egyszerű: minden primitív, zsigerből idegengyűlölő, hiányos memóriával rendelkező, megrendült hitű szavazó maximális hatékonysággal mámoros állapotba kergethető egy 4 méter magas kerítés ígéretével. Ő a mi emberünk, és van belőle nem kevés. Aki nem emlékszik már arra, hogy attól lett európai, szabad ember, hogy országa megnyitott egy kerítést. Aki elfelejtette, hogy neki és/vagy őseinek azok ellen szorult ökölbe a keze, akik azt a rohadt kerítést felhúzták. Aki most mámoros arccal, homályos szemmel adogatja a cölöpöket a legújabb kerítéshez.

Igen, meggyőződésem, hogy Orbánnak be fog jönni ez a húzása. A keménykezű vezető, aki ezelőtt 14 évvel több millió bevándorló szükségességéről prédikált, akik nélkül nincs fenntartható gazdasági fejlődés, most jól megvédi a magyarokat pontosan ezektől az idegenektől. Itt tartunk ma. A mocskos kommunisták lebontották a vasfüggönyt, a mára nacionalista hisztériakeltőkké avanzsált egykori antikommunisták meg újra felhúzzák. Ennyiről szól a történet.

Közben meg eltelt 25 év, és semmit nem tanultunk. Nem tudom, rezsicsökkentett áramot terveznek-e a 175 kilométerbe vezetni, a közel merészkedő nőket és gyerekeket lelőni, vagy végül beérik egy 4 méter mély árok ásásával, ahova sokkal olcsóbban halomra lehet gyilkolni ezeket a gusztustalan bevándorlókat, de bárhogy is legyen – plasztikusan fogalmazva – megint elmentünk a falig. De mi nem kérdezünk, nincs társadalmi kereslet az igazságra: hogy mi fogja meggátolni a menekültet, hogy egy 500 forintos akciós fogóval átvágja a drótot? Hogy mennyi határőr kell ahhoz, hogy ez ne következzen be? És ha ennyi kell, most miért nincs annyi? Akkor áramot vezetnek bele? Ha megakadályozni úgysem lehet, akkor ebből is Mészáros és társa profitál? Egyáltalán miért kellett annyi pénzt beleölni a szemfényvesztő konzultációba, plakátolásba, amikor lehetett volna rögtön ezzel kezdeni? Mikor lesz olyan, hogy nem az uszítás, és a keményen dolgozó kisember legalantasabb ösztöneinek meglovagolása lesz a főszereplő egy összehangolt, stratégiai fontosságú kormányzati intézkedés meghozatalakor?

Kedves igaz magyar, aki most hátradőltél a fotelban, könnyes a szemed a meghatottságtól, pontosabban a körülötted szimbolikusan felszálló puskaportól, és azt hiszed, hogy immár semmi félnivalód nincs, persze eddig sem volt, mert te úgynevezett polgári értékeket valló, keresztény, vasárnap templomba járó, fehér bőrű, kellően xenofób, szolgalelkű, EU-t gyűlölő, focibarát polgár vagy! Ha azt hiszed, ez a kerítés nem az a kerítés, ez a fal nem az a fal, elmondom: igazad van. Ez az építés előtt álló kerítés sokkal undorítóbb és gyászosabb lesz, mint az, amelyet a szovjet kényszer és nemzeti paranoiánk épített, amelynek ezen az oldalán állva mi voltunk az áldozatok. Ennek a kerítésnek nincsen, nem lehet, nem lesz jó oldala, ennek bármelyik oldalán csak háborús áldozatok lesznek. Nem csak azért, mert a megkérdezésed nélkül döntöttek róla, és a beleegyezésed nélkül veszik ki a zsebedből a megépítéséhez szükséges pénzt, hanem mert megint azt akarják, hogy ne nézz oda, ne láss, ne kérdezz, ne érezd, hogy a legalantasabb ösztöneidre utaznak, mint a TV2 az Éden Hotellel. A fejedben élő és munkáló, egy kiadós gyűlölködés ígéretére azonnal működésbe lépő vasfüggönyre apellálnak, mert tudják, hogy megtehetik: az irracionális félelmeidet kihasználva riogatnak, uszítanak ingyenélő, veszélyes terroristákkal, mert működik. A vetítés, a terelés, a ködösítés. A vasfüggöny megvéd a gondolkodás igényétől.

Hiszik, és tudják, hogy a káosz és a jótékony zűrzavar közepette nem fog érdekelni, hogy az a milliárdokba kerülő fránya kerítés senkit nem gátol meg semmiben (legfeljebb hátráltat, és lelassít folyamatokat), hogy mérhetetlen sok pénzünkbe fog kerülni, és megint a kormányon lévők holdudvara profitál abból, hogy a fejedben tömény, nyomasztó sötétség honol. Mert nem önmagában a kerítés a baj, hanem az, amit szimbolizál, jelképez, sugall. És e tekintetben teljesen mindegy, hogy végül megépítik, vagy csak kommunikációs (nyájterelő) bombaként használják. 25 év alatt nem tanultunk semmit. Megérdemeljük. Most is mi adjuk a cölöpöket a kezükbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr647554324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila Kovácsi 2015.06.18. 15:22:35

Komolyan nem értem ezeket a trágya blogokat. Semmi mást nem tudnak mint a kormányt támadni ha jogos ha nem a lényeg a gusztustalan fröcsögés...
Megsúgom a megkonzultáltak nagy része támogatja a kerítést. Ezeket a maszlagokat csak a libsik veszik be. Tényleg rendet kéne tenni az internetvilágban és az ilyen uszító szarokat eltüntetni

micsoda? 2015.06.18. 15:28:25

A mindenit, de remek ez a poszt. Minden benne van amit egy értelmes, gondolkodó, nem fanatikus állampolgár mondana.
Pont ma, mondta az ismerősöm, nagyon helyes ha nem engedjük be, mert mennyi rontást hoznának ránk. Erre mondtam én, hogy nézd meg az erdélyi magyarokat. Náluk dolgosabb, tisztább érzelmű ember nincs, mert megtanulták, hogy nem nyafognak. Szerintem ilyen a menekültek nagy többsége is.

Valóban, amibe ez a hiszti, és a kerítés kerül, költhetnénk a menekültekre. A tapasztalat szerint nem maradnának itt, és mi piros pontot kapnánk, nem gyűlöletet. Remélem ha külföldre megyek, szabad magyarul beszélnem, és nem köpnek le:)

Azzal teljesen egyetértek, hogy valamit tenni kell, mert az unió nem tudja ellátni ezt a menekült áradatot. Annyi okos van, kicsit tovább kellett volna gondolkodni, és nem a legkézenfekvőbb megoldást véghezvinni. Ráadásul, nem is jó, mert mint az USA példája mutatja akár alagutat is fúrnak a menekültek, és se vége se hossza az egymás elleni küzdelemnek.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.18. 15:42:36

A kerítés a legolcsóbb megoldás és a leghumánusabb is. Ha most ballib kormány lenne ugyanezt csinálná.

grafjeno 2015.06.18. 15:48:42

Egy ateista könyv ajánlata,biblia,talmud,korán.Vesd össze és gondolkodj.

Lattimer 2015.06.18. 19:22:07

@maxval bircaman szerkesztő: Ebben sajnos nem vagyok biztos. Szerintem azok hagynák, hogy az idegenek elárasszák az országot.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.21. 09:28:29

A schengeni határnak kellene a világ egyik legáthatolhatatlanabb, legbiztonságosabb védművének lenni. Miért? Hogy a mögötte lévő államok tényleg nyugodtan lebonthassák egymás közt a határaikat.
Ehelyett a schengeni határ szabadon átjárható. Ennek következménye az lesz, hogy lassan visszaállítják a belső határokat. Igazuk van, ha ezt teszik. Egy állam határok nélkül feloldódik, a lakosainak az érdekét nem szolgálja, nem védi. Bárki jöhet, ugyanolyan vagy több joggal, mint amivel a helyi rendelkezik. Az EU-n belül szabadon mozgó polgárok az EU, mint kvázi állam polgárai voltak. Most már bárki jöhet. Vicc ez az egész.
Az EU-t ezentúl az őslakosai (német, francia, brit, román, magyar) nem fogják hazájuknak érezni. Az a kis európai tudat is elvész. Helyette kialakul egy frissen, illegálisan érkezett jöttmentekből álló tömeg, ami hálás lesz az EU-nak, hogy lefegyverezte, megfosztotta önvédelmi képességeitől az őslakosokat. Látok ebben valami tervszerűséget is. Az EU-nak, az amögött álló háttérhatalomnak kell egy felhigított lakosság, amiben semmi nemzeti identitás nincs, irányítható, rá alapítható az új európai igazi multikulti identitás. Ez az egyik konteóm.
A másik lehetőség az, hogy ez az új muszlim tömeg az EU-t felcseréli egy Eurábia nevű államalakulattal. A muszlimok igazi multikulti csapat, nem számít a nemzetiség, csak az iszlám hit. Egymást testvérnek tekintik, mindegy a bőrszín, rassz, útlevél színe, állampolgárság. Megszületik végre a nemzetek nélküli Európa. Véres, fájdalmas, üszkös születés lesz. Heteroszexuális férfiként nekem sok bajom ebből nem lehet, csak fel kell vennem az iszlámot. A melegek, nők viszont nagyon megszívják.
süti beállítások módosítása