Vérpataki modell: Félcigány vagyok sajnos, kérem, alázzon meg!

H_A Címkék: szélsőjobb megalázás feudalizmus garázdaság szép új világ érpataki modell Érpatak Orosz Mihály Zoltán félcigány2015.04.24. 13:00

Érpatakot írunk, 2014 novemberét. Egy részeg helyi lakos bemegy a polgármesteri hivatalba, és ha már ott van – részeg ember általában igazat mond alapon – számon kéri a különféle egyenruhák és bohócruhák iránt különös vonzalmat érző Orosz Mihály Zoltán polgármesteren ezeknek a legalábbis fura ruházati cikkeknek a viselését, elküldi őt a női nemi szervbe, és nem éppen udvariasan felszólítja, hogy ne vigye túlzásba ezt az öltözködésbeli hóbortot. A település első embere rendőrt hív, a megbotránkoztató és félelemkeltő viselkedés miatt emberünket januárban meghallgatás nélküli eljárásban, garázdaság miatt 50 ezer forintra büntetik. Nincs vége. A nyomorult idős ember utólagos bocsánatkérését, a tekintetes úr nagylelkű megbocsátását, no meg az esetről készült hangfelvételt tartalmazó összemixelt videót feltöltik a YouTube-ra. Elrettentő példa és követendő modell gyanánt, örök tanulságul eljövendő alkoholistáknak, engedetlen polgároknak: Érpatakon (egyelőre tudomásommal még csak ott) a bűnmegelőzés leghatásosabb módszere a nyilvános megaláztatás.

Bevallom az utóbbi évek egyik legnyomasztóbb, legkínosabb 4 perces videóját volt szerencsém megnézni, és bár nem tudom, hogy Érpatak Döbrögije eltekintett-e a nyilvános botozástól, korbácsolástól, kiköttetéstől, a gyomrom összeszorult a felvétel láttán-hallatán. A primitív pöffeszkedés, a kajánul elégedett vigyor Orosz ábrázatán, miközben a visszaeső alkoholista ember több ízben töredelmesen bocsánatot kér, annyira elkeserítő, szomorú, egyben dühítő, hogy csak hosszas tépelődést követően sikerült szavakba öntenem, amit gondolok-érzek.

Az én olvasatomban a történet egyszerű: egy esendő ember részegen bemegy egy hivatalba, ahol nyilvánosan dehonesztálja (?) annak vezetőjét. Ezért (méltányosan, vagy sem) megbüntetik, ő ezt kifizeti, ezzel kiegyenlíti a számlát. Helyes. Ezen felül - nem tudni milyen indíttatásból - személyesen is bocsánatot kér a polgármestertől. Szép és jó. Ami ezután következik, az viszont teljesen elképesztő: a polgármester felveszi, összevágja, megszerkeszti, feltölti a történetet az internetre.

Mivel nem szoktam részegen berontani polgármesteri hivatalokba, és nem is gondolom, hogy ez egy társadalmilag felkarolható viselkedési minta lenne, úgy vélem, az ittas, valószínűleg idült alkoholista ember nagyjából már akkor veszített méltóságából, amikor balhét kreált, úgy értem, az alkohol felszabadító hatása alatt véleményt nyilvánított települése vezetőjével kapcsolatban. Ami ezután következik, az egy bohócruhás pojáca perverz lelkületének manifesztálódása: azon élvezkedik, hogy megalázhat egy látványosan lecsúszott, de semmiképpen nem közveszélyes embert.

A tekintetes igazságosztó úr megbocsát a jobbágynak (fotó: mandiner.hu)

Belegondolni sem akarok abba, hogy a bácsi kényszer hatására jutott arra a felismerésre, hogy nem elég az 50 ezer, egyúttal lemegy kutyába is, bár az érpataki modell alapját képező, folytatásos tanítómesét szemlélve, kétségem sem lehet afelől, hogy ez így volt. Mert Orosz Mihály Zoltán beteg okító videói még véletlenül sem arról szólnak, hogy miként lehetne szerencsétlen embereknek kitörni a mélyszegénységből, felzárkózni, esélyt teremteni, megmaradni, gyarapodni, hanem arról, hogy miként csináljunk hülyét egyébként is megalázott, megfélemlített szerencsétlenekből.

A szörnyű videó mélypontja, amely egyben a megfogalmazott üzenet aljasságát is mutatja, amikor a teljes önmegsemmisítés jegyében a bácsi kimondja: „félcigány vagyok, sajnos.” A pillanat gyalázatát csak az tehette volna elviselhetetlenebbé, ha az iszákos parasztja közben kucsmáját gyűrögetve, szemét lesütve, egyik lábáról a másikra állt volna a méltóságos úr előtt. Aki egyszemélyben emberi sorsok alakítója, életben maradást szavatoló segélyosztások korlátlan ura. Kegyetlen, hátborzongató pillanat: amikor a kijózanodott, kiszolgáltatott ember úgy érzi, félcigányságáért is bocsánatot kell kérnie.

Mert ugye van ez a jobbágyi meghunyászkodástól mindig új erőre kapó szélsőjobbos viselkedés: amikor engem, Orosz Mihály Zoltánt ér sérelem, egyből a jogokra, szabályokra, a törvény mindenhatóságára hivatkozom. Ha én, Orosz Mihály Zoltán teli torokból szidom a homoszexuálisokat, két kézzel akasztom a zsidó bábokat, nyakamon dagadó erekkel éltetem Szálasit, véleménydiktatúrára és médiaterrorra hivatkozva, őrjöngve utasítom rendre az engem bíráló újságírót, akkor azt vélemény- és szólásszabadságnak hívják. Amikor egyenruhába bújva, fegyverrel a vállamon habzó szájjal zászlót égetek, vagy követ töretek elkeseredett közmunkásokkal, az nem megbotránkoztató, de ha félresiklott életű, ittas emberek merészelnek bírálni, azoknak (egyelőre) szimbolikusan kötél jár, és örüljön a (fél)cigány bűnöző, hogy nem kellett kezet csókolnia. Vagy csizmaszárat.

Magyarország, te Tapolcán át vezető, konszolidálódó Érpatak! Nem tudom, érzed-e ennek az egyelőre példátlan, de egyáltalán nem elszigetelt és nem is veszélytelen esetnek a tragikumát? Nem tudom, felfogod-e milyen szellemi szakadékokat és lelki mélységeket kell megmászni ahhoz, hogy az embernek ne szoruljon ökölbe a keze ettől a négy perctől? Nem tudom, kell-e ennél nyugtalanítóbb folytatás ennek a szadista, perverz, szélsőséges dühöngésnek?

Orosz Mihály Zoltán nem ártalmatlan pojáca, nem egy bazári majom, aki folyamatosan farsangi lázban ég, és nem is egy szánalmas bohóc. Ez az ember önmagában egy kor- és kórtünet, a feudalizmusba visszatérő Magyarország erkölcsi-értelmi züllésének görbe tükre.

Minden porcikám tiltakozik ez ellen a szükségszerűség ellen. Az ellen, hogy ma Orosz-félék gyalázatos ügyködéseihez kelljen ölbe tett kézzel asszisztálni. Hogy egy szerencsétlen alkoholista megalázó helyrerakása YouTube-ra feltöltendő népnevelő tartalommá avanzsálhat. Pillanatnyilag úgy tűnik, az urambátyám korszakba visszalépett Magyarország jelene egy hatalommániás, gátlástalanul korrupt jobboldalról, és egy újnyilas, különféle egyenruhákba öltözött, uszításban élen járó szélsőjobboldalról szól.

Ha ezt még sokáig hátradőlve szemléljük, senkinek ne legyen kétsége afelől a szép új világ felől, ami 2018-ban ránk virrad majd. Akkor már egyáltalán nem biztos, hogy Döbröginek egy bocsánatkérés elég lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr577395002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2015.04.24. 16:03:44

nem láttam a videót, nem is fogom megnézni, mert -bár jó a gyomrom, de félek elhánynám magam. vagy belevágnák valamit a monitorba, esetleg felrúgnám a macskát...

Toportyán Zsóti 2015.04.24. 17:10:30

Csak kérni kell 1 kávét és végignézni amit összehoznak majd ezek a jobber kretének a következő választásig,egyik oldalon 1 ollan retardált vezeti a bandát aki 3-szor adta át a Várbazárt másik bandát ollan rendes becsületes magyar vezet akit a falafelesek és a kgb pénzel...

csak egy néző 2015.04.24. 18:04:28

Ez a jelmezes bohóc egy barom és sajnos az ilyen megalázott, megfélemlített, iskolázatlan szerencsétlenek választották meg "demokratikusan" ezt az idiótát.

coub.com/view/2dve7

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.04.24. 18:56:26

Nem ez az a csávó, aki viszont mások kezéből előszeretettel veri ki a kamerát?

dont be such a jew 2015.04.24. 19:48:21

a CIGÁNYALÁZÁS HASZNOS ÉS KÖVETENDŐ.

Isten segedelmével 2022től ez lesz az országos politika.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.04.24. 20:14:29

@nandras01: A szerző igen visszafogott szavakkal festi le a filmecske cselekményét.

ócskás 2015.04.24. 20:32:04

Sokatmondó: " A megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál."

2015.04.24. 21:21:02

A videót nem néztem meg de elég suttyó paraszt lehet az a polgármester.

lombozódó 2015.04.24. 21:24:00

Ez az ember a Jobbik terméke :-))

chepunk 2015.04.24. 21:46:39

Az értelmesk már elhúztak erről a magyar szemétdombról, csak ilyenekből választhatnak az ilyenek... Aztán ugyenezek fogják ugyanezeket akasztgatni üdvrivalgással pár éves hatalmuk bukásakor!

bearman 2015.04.24. 23:09:05

"Orosz Mihály Zoltán nem ártalmatlan pojáca, nem egy bazári majom, aki folyamatosan farsangi lázban ég, és nem is egy szánalmas bohóc."

Pedig de! Ez a csávó egy bazári majom, akit mutogatni kellene, mégpedig drága pénzért, mert ez unikum, világszám, ekkora idióta barom a világon nincs mégegy.

Nem megválasztani kellett volna, hanem ketrecbe zárni. A másik idiótával együtt, amelyik stadiont épített a kert végébe...

bbwd 2015.04.25. 00:00:10

és ha tényleg megbánta, és önként kért bocsánatot?

akkor mi van, nagyokosok?

bgp 2015.04.25. 00:09:10

@bbwd: akkor én kérek elnézést, hogy magyarnak születtem.

KurucInfo Főszerkesztő 2015.04.25. 03:41:36

Azon kene elgondolkodni inkabb, hogy ez a szerencsetlen felhuje alkoholista, az mszp 8 eves amokfutasa az ELKURO uralkodasa alatt lett ilyen elmebeteg.

luis5 2015.04.25. 07:09:33

Jobb helyen a portas kivagja es kesz...

A megvalósult amerikai ólom... (törölt) 2015.04.25. 09:00:05

@bgp: néha külföldön tényleg kézenfekvő lenne, amikor megtudják, és akkor jönnek a kérdések, hogy mit akartok ti az oroszokkal, stb., stb. It wasn't me electing this jerk, de akkor is olyan kellemetlen. Tiszta szerencse, hogy egy nyugati értelmiségi jóval kevésbé bélyegez származás alapján.

A megvalósult amerikai ólom... (törölt) 2015.04.25. 09:01:50

@KurucInfo Főszerkesztő: elgondolkodtunk, nem szerettük az átkosnyolcévet, na bumm, attól meg nem kell szerencsétlen hülyéket alázni és büszkének lenni rá, nemde?

Nem volt jó hely Mo. az elmúltnyolcban, sikerült még rosszabbá tenni. Van még út lefelé...

Bafana 2015.04.25. 09:27:20

Itt ennyien ülnek a lovon menetiránynak háttal? Megnéztem a videót, de semmi olyat nem csinált a polgármester, ami miatt tahó lenne. Végighallgatta az alkeszt, megbocsátott neki, mi kell még? Csak mert valaki félcigány, vagy egész piréz, már albújhat a származása mögé?

beszélő majom http beszelomajom blog hu (törölt) 2015.04.25. 09:29:29

@Bafana: barátom, úrnak, parasztnak születni kell, mint a videó vagy okos hozzászólásod is mutatja...

Bafana 2015.04.25. 09:43:47

@beszélő majom http beszelomajom blog hu: Nem voltál valami meggyőző, lássuk be. A polgármesternek mit kellett volna tennie, hogy egy átlag liberálisnak is megfeleljen??? Hamuszórás saját arcra? A falu főterén nyilvánosan holokausztolja meg önmagát? Sz.pta volna le a hivatal közepén az alkeszt?
Tényleg mit?????

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.04.25. 10:03:30

@bbwd: Akkor sem vesszük filmre és tesszük ki ország-világ színe elé.

csak egy néző 2015.04.25. 10:04:16

@Bafana:
Először is nem videóra venni és nyilvánossá tenni, te gyökér.

Habony Árpád. 2015.04.25. 10:04:17

A polgarmester ur helyebe, nem hagytam volna ennyiben.
Kihivattam volan TEK-eseket, es jol agyon verettem volna ezt az idiotat, mert az ilyen felhulyek csak abbol tanulnak.

imperrial (törölt) 2015.04.25. 10:07:23

@Bafana: pl nem csinálnia semmit, nem? Minek fogadja egyáltalán? Üli végig önelégult pofával? Mit várt ettől a videótól?

De nyilván hiába magyarázok neked keresztény erkölcsről, úgyse érted. Biztos az is valami libsi dolog...

Bafana 2015.04.25. 10:31:59

@csak egy néző: Az előzmény is nyilvánosságra került. Vagyis ha az ellentéte nem került volna nyilvánosságra, akkor az emberünkön maradt volna a gyökér jelző. Tehát még hálás is lehet, hogy nem maradt az ügye függőben, lezárttá lett téve.

csak egy néző 2015.04.25. 10:36:35

@Bafana:
Ugye gyökérkém, hogy te is kazettás magnóval és kamerával közlekedsz a faludban?

G®eg_W 2015.04.25. 10:52:48

Akkor egy kis adalék . Nézzétek meg ezt csökevények www.youtube.com/watch?v=Ztg3aGzFEQE. És idézek belőle ! : AZT HISZIK A MAGYAROK HOGY 1 MILLIÓ CIGÁNY EL FOG TŰNNI REGGELRE ???? Nem fog eltűnni , mert ők 3-4 gyereket szülnek (három az 90%-os esély .. többet csak az elmaradottak ) a Magyarok vagy nem szaporodnak , mert szingli kretén nőkkel van tele az ország , vagy buzikkal . És arra is vigyázatok nehogy 10 év múlva Raffael Bélának hívják a miniszterelnököt !!!!!! Tudatlanok vagytok ti akik cigányoztok , és nem fejlődtök . Nem látjátok mi történik körülöttetek , éltek a kis szűk környezetetekben . Lesz meglepi , de a gyerekeitek számára :D Ó ne menjetek külföldre , ott is vannak A németeknél törökök , a Franciáknál Algériaiak és egyéb afrikai bevándorlók ! Alkalmazkodjatok , ha tenni semmit sem tesztek :D A Kínaiakról és Indiaiakról azért nem írok , mert ha ők elindúlnak , akkor annyi Európának :D Szép napot és jó reggelt !!! :D

Bafana 2015.04.25. 11:22:41

@csak egy néző: Van egy ÓRIÁSI találmány! Úgy hívják TELEFON. Régebben marok, majd lett zseb, és a végén okos. Általában van minden embernél, tud ezt-azt. Többen közt hangot is rögzít. Tehát már nem kell egy Ifa közvetítő kocsi, hogy egy átlag beszélgetést rögzítsen egy földi halandó.
De ha nem tiszta amit mondok, nézz utánna. Kinyitod a gépedet, betárcsázol, ha beléptél, nyitod a netes programot, és kiguglizod.

csak egy néző 2015.04.25. 11:32:25

@Bafana:
Waooh te nagyon okos, figyelj 0.48-nál, hogy is dokumentál ez a barom.
hvg.hu/itthon/20150423_Igy_alazzak_meg_Erpatakon_a_szabalysertok

Ja és még valami. Lehet így is és nem terrorral intézni egy falu ügyeit.
www.youtube.com/watch?v=Ztg3aGzFEQE

Bafana 2015.04.25. 11:38:23

@csak egy néző: Terror????? Na neeeeee.....

A vicc jut eszembe: A rendőr, hogy ne hívják őket bunkónak, elhatározza, hogy megtanul a vizen járni. Gyakorol sokat, majd a nyilvános előadásán a Lánchíd mellett átsétál a Dunán. Már a folyó közepén jár, mire a hídról egy gyerek elkiabálja magát: nézzétek a bunkót, még úszni sem tud.

Az az érzésem, hogy a polgármester akármit csinált volna, bunkó marad.

csak egy néző 2015.04.25. 11:56:55

@Bafana:
"Az az érzésem, hogy a polgármester akármit csinált volna, bunkó marad."
Na ebben egyetértünk.

Zephyrous 2015.04.25. 13:20:18

Szerintem ez az érpataki modell a követendő példa. Ott rend van, mert nem lehet bármilyen törvénybe ütköző dolgot megtenni büntetlenül, mint ahogy az Mszp-Szdsz kormányzása alatt. Több településre kéne ezt kiterjeszteni, hogy a cigányok végre tiszteletet is tanuljanak. Fel kéne fogni, hogy a tetteknek következményeik is vannak, nem csak faji alapon eltussolás, hogy "ja ő cigány, akkor megteheti". Akkor nem látom a liberális hisztit, mikor a cigányok pár száz ft-ért vernek össze vagy ölnek meg idős magyar embereket! Az alkesz cigány meg tanuljon a hibájából és próbáljon beilleszkedni a többségi társadalomba, hogy normálisan viselkedik! (az nem normális viselkedés, hogy piásan beront a hivatalba és mindenkit elküld a kurva anyjába!)

csak egy néző 2015.04.30. 11:41:57

Az ország és Érpatak szégyene, hogy egy ilyen elmebeteg, jelmezes barom lehet a polgármester és még ezt nevezik modelnek. Csak zárójelben ez a barom, szinte élet halál (közmunka, segély, stb) ura a faluban és kíváncsi lennék, hogy egy ilyen nyílvánosan megalázott cigányember és a társai mernének e nem rá szavazni a "demokratikus" választásokon.
valasztas2014.hir24.hu/...

www.hir24.hu/nagytotal/...

coub.com/view/2dve7

Itt van rá a példa, hogy lehet, akár jobb eredmenyt is elérni emberséges módon.

youtu.be/Ztg3aGzFEQE

lezsír (törölt) 2015.05.16. 12:20:26

Azt hozzátenném, hogy Orosz Mihályt mindig újraválasztják egy olyan településen, ahol rengeteg a roma. Akkor ezt így hogy?

lezsír (törölt) 2015.05.16. 12:22:22

a polgi amúgy régen pont olyan jól feküdt a maszopnál, mint most a jobbiknál
Egy igazi jellem...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.05.16. 13:39:48

@lezsír: Rengeteg?

A településen 112-en szerepeltek a cigány kisebbségi névjegyzékben.
A települési önkormányzati választási névjegyzékben meg 1340-en.
süti beállítások módosítása