Orbán biztonságos és kiszámítható Magyarországáról

H_A Címkék: biztonság szegénység versenyképesség kiszámíthatóság Orbán Viktor Magyarország Ázsia-Európa Találkozó2014.10.18. 15:27

Persze az sem baj, ha szó éri a ház elejét (nem mintha érdekelne) aludtam rá majdnem egy egész hetet, és megvártam, hogy mindenki leírja, összefoglalja, megmagyarázza, kiértékelje. Azt, hogy a narancsültetvény eltakarta az országot. Látszólag. Nekem ez már csak azért sem lehetett prioritás, mert szóltam előre: ez nem az az amerikai múvi, ahol a jó legyőzi a gonoszt. Szóltam időben, jó előre, hogy semmi nem fog itt történni október 12-én, ezért onnan folytatom, ahol abbahagytam. Onnan vagyok kénytelen.

Amellett, hogy az Egyesült Államok csúnyán beintett, és botrány körvonalazódik, világra szóló botrány, íme az a mondat, amely igazolja: attól függetlenül, hogy 20 éve nem mentek el ilyen kevesen szavazni, mint vasárnap, az alternatív valóság változatlan:

A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország. 

Orbán Viktor az a politikus, akinek sikerült elérnie, hogy Magyarországon az emberek azt se higgyék el, ami velük nap mint nap történik, nem hogy statisztikai adatokat értelmezzenek, összefüggéseket keressenek, a propaganda útjából félreállva esetleg önmagukra reflektáljanak. A magyar rögvalóság lakossági percepciója nem veszélyezteti a propagandát, a Világgazdasági Fórum meg elmehet a vérbe a botrányos versenyképességi adatainkkal.

 

orbán_1.jpg

 

Háromválasztástmegnyertünk Viktor feladta a leckét Milánóban (fotó: Origo)

Nehéz vitába szállni a fenti kinyilatkoztatással, ezért nem is fogok erre vetemedni. Olvastam viszont a napokban pár olyan elemzést, amelyből megrajzolható a jól teljesítő emberek lakta kiszámítható Magyarország, ahol öröm és boldogság élni. Persze, tudom, ezeknek az adatoknak semmi közük a versenyképességhez, de azért ideírom magamnak, hogy bármikor újra elolvashassam:

- Az ENSZ felmérése és a Magyar Élelmiszerbank által közölt információk alapján több százezer alultáplált ember él Magyarországon, és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik. A legszegényebb magyar családok fejadagja 1 hétre: 1 kiló rizs, fél kiló tészta, szintén fél kiló sertészsír, egy kis doboz tejföl, 6 krumpli, 4 alma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma.

- Több mint 3,2 millió magyar él súlyos szegénységben. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él. Más szavakkal: ma Magyarországon kb. 460 euró az átlagfizetés, az ország 17 százaléka a szegénységi küszöb alatt él, az Eurostat szerint 3,3 millió magyar kevesebb mint 65 ezer forintból tengődik.

- Úgy fest, hogy számos kis és közepes hazai webáruház dönthet úgy a közeljövőben, hogy külföldre teszi át székhelyét, amihez a legutolsó lökést a reklámadó bevezetése jelentheti. (Ezeket most hagyjuk: CitiBank, Reiwag, ING Alapkezelő, gonosz multik, és bankok, amelyek csak a húsunkat rágják.)

Mindeközben versenyképes, és megfélemlíthető közmunkások kapirgálják az ürüléket, vagy törik a követ az árokparton éhbérért, és termelik a rengeteg GDP-t azért, hogy a mi kiszámíthatóságunkat irigyelje a világ. Mert valóban minden kiszámítható itt: a korrupció, a bürokrácia, a közpénzek elosztásának átláthatatlansága, a növekvő államapparátus, a megszámlálhatatlan adónem,  a naponta  változó, visszamenőleges hatályú törvények sora. A produktív beruházások volumenét elnézve nyilvánvaló, hogy ha nem volna az Európai Unió, a fű se nőne az árokparton, ott ahol a közmunkások kapirgálnak, ugye. Bár tulajdonképpen mit nekünk külföldi beruházók, akik kihasználják a jól teljesítő magyar dolgozókat? Nélkülük hasítunk csak igazán.  

Szóval Orbán feladta a leckét Milánóban. Nem szakadt le a mennyezet, és a kétnapos Ázsia-Európa Találkozón jelenlévő 53 állam vezetői közül senki nem sérült meg. Szemmel látható, hogy nem aludta még ki a vasárnap éjjeli győzelmi bulit. Sőt, ha jobban belegondolok: tulajdonképpen Amerika is e győzelem miatt keményített be, és tiltott ki minket onnan, ahonnan. Nem minket, csak azokat a hölgyeket-urakat, akikre alaptalanul vetítették a korrupció árnyékát ezek a galádok. Mert nem bírják elviselni, hogy ennyire kiszámítható, biztonságos és versenyképes helye vagyunk a földgolyónak.

Úgyhogy Orbánnak igaza van: "egy japán modellhez japán emberek kellenek, egy kínai modellhez kínaiak – ráadásul jó sokan –, egy orosz modellhez oroszok, magyar modellhez meg magyarok." Olyan magyarok, akik otthon maradnak a szavazás napján.

Ha tetszett, amit olvastál, (az sem baj, ha nem tetszett) csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr186793455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.10.19. 01:44:34

azért szívesen elkérném orbán dílerének a számát, mert úgy tűnik, hogy piszok jó cuccot árul.

kitiltott bögre 2014.10.19. 09:36:53

@nandras01: nem hiszem hogy jó ötlet.mint a mellékelt ábra mutatja,erős mentális problémákat okoz.

♔bаtyu♔ 2014.10.19. 09:38:52

@nandras01: A nyerő cuccot úgy hívják, hogy bizalom.

Ballibsi oldalon is valamikor megvolt.

A poszthoz: Mindig csodálkozom a ballibsi bloggerek szinte pofátlan "tudatlanságán". Az emberek általában úgy ítélnek meg egy kormányt, honnan indult és hová érkezett.

Mégis mit gondolt a blogger, a közmunkát miért kellett bevezetni? Vagy mit gondol, egy PaksII méretű IMF hitel visszafizetésének nincsenek semmiféle konzekvenciái a lakosság jólétére?

Azon sem gondolkodik el, hogy ha Gyurcsányék 54%-ról 83%-a növelik az államadósságot, akkor annak megnövelt részletei milyen kihatással lesznek pld. az egészségügyi ellátásra?

A választók nagyobbik része persze nem indexblogger és ezt végiggondolja.

Szerencsére.

dr doktorka 2014.10.19. 09:43:13

Az egész fideszes bagázs MSZMP-s komcsi családból származik. A fidesz kormányban többségben vannak az egykori MSZMP-s komcsik. Orbán tanácsadóinak és legnagyobb seggnyalóinak több mint a fele MSZMP-s komcsi. Orbán legfőbb tanácsadója, Hegedűs Zsuzsa pedig marxista filozófus.

A komcsik pedig köztudottan négy dolgohoz értettek nagyon de nagyon:
1. tönkretenni a gazdaságot
2. elűzni a nemzetből minden gondolkodót
3. szétlopni mindent amihez hozzá tudnak nyúlni#
4. hazudni reggeldélben este

Orbán egy kiváló kommunista, ez tény. Minden eredménytelensége és tette ezt bizonyítja.

♔bаtyu♔ 2014.10.19. 09:45:28

@dr doktorka: Azért elmondanám, ha Gyurcsány ugyanazt felmutatja 2010-ben amit Orbán 2002-ben, ma ő a miniszterelnök.

űrszelvény (törölt) 2014.10.19. 09:47:32

Nem kicsit disszonáns, hogy a "nincs ingyenebéd", a "ha nem élsz meg a piacról, akkor jobb, ha felfordulsz, ne az államon élősködj", a "nem kell adni nyugdíjat, az emberek értsék meg, hogy nem jutott", a "még mindig jól élnek az emberek, majd ha már nem lesz mit enni, akkor dolgozik az még kevesebbért is" és a hasonló ideológiák hirdetői ellenzékből hirtelen szociálisan érzékenyek lettek...

nandras01 2014.10.19. 09:50:34

@kitiltott bögre:
ez igaz, de az is, hogy megbízhatóan segít elfelejteni a valóságot- amint a mellékelt ábra mutatja.

űrszelvény (törölt) 2014.10.19. 09:51:11

@dr doktorka: Kedves doktor: a korai '90-es évek divatja volt, hogy az előző rendszer nagykutyái és/vagy haszonélvezői kommunistázták az egyszerű porbafingó ügynököket meg a munkahelyi/egyetemi KISZ titkárokat, mondván, hogy ők csinálták ezt az egészt.

Most 2014-et írunk... Jó reggelt!

dr doktorka 2014.10.19. 09:52:10

@♔bаtyu♔:

Aztán meséld már el te Orbánbirka, hogy hogy van az, hogy nektek fidiótáknak most a Szovjetuniót kell éltetnetek. Amikor 2010-ig központi parancsra hánynotok kellett rája.
Csak úgy mint a 3/3-asokra. Meg a zsidókra. Meg a komcsikra. Ma meg már ezeket élteitek meg tüntetitek ki. Akkorát lehet röhögni azon, hogy tiveletek minden szart fel tud zabáltatni a gazditok. Még azt a szhart is, amit rátok szartak.

Meg az államadósság: a ballibsik felszedték a halom adósságot és kiosztották nektek. Minimáladó eltörlés, 50%-os fizetés emelés, 13. havi nyugdíj és a többi. Ezért az államadósság felment 83%-ra.
Aztán jött Orbán és az összes ballibsi osztogatást visszavette. Meg elvett még 3000 milliárd forint manyupot. Az államadósság meg nem ment le újra 54%-ra, hanem még emelkedett is.
Ezt magyarázd már meg, de úgy hogy ne röhögjön ki téged senki.

dr doktorka 2014.10.19. 09:58:04

@űrszelvény:

persze te tökkel ütött fidiótácska, tudjuk. Ma 2014 van, ma már nem komcsizunk. Csak 2010-ig volt szabad. Mert ma már ha komcsizol, akkor az egész fidesz kormány és vezérkar van személyesen vérig sértve. Ehelyett váltani kellett a liberálisozásra.

Milyen kár, hogy Orbánya elvtárs liberális is volt (nemcsak komcsi), ráadadásul Soros nemzetközileg futattatta, egészen a Liberális Internacionálé alelnöki székébe dugta be.
Magyarázd már meg, hogy hogy van az, hogy egy Soros pénzen kinevelt libsi hörög a libsik ellen. Csak ne röhögjön ki senki, úgy magyarázd!

nandras01 2014.10.19. 10:10:28

@űrszelvény:
1.- ingyenebéd valóban nincs, valakinek mindig fizetni kell
2.- a piacgazdaság és az "államon való élősködés" szembeállítása nem kicsit vicces márcsak azért is, mivel az egyetlen bizonyítottan működőképes gazdaság, a piacgazdaság

egyébként igen hasznos lenne, ha azt is elmondanád, hogy ki és mikor hangoztatta az általad idézett szövegeket (kivéve persze a "nincs ingyenebéd"-et, mert az mély igazság)

conchita wurst 2014.10.19. 10:10:57

a választási eredményekből teljesebn nyilvánvaló hogy mo-n a legstabilabb a politikai rendszer európában, ha nem a teljes nyugati világban.

ennek egyik fő oka valóban a kiszámithatóság

béla a görög (törölt) 2014.10.19. 10:11:09

Ebből látszik, hogy Orbán hogy besértődött 2006-ban mikor a népek b...tak az ékes szavaira azt azzal voltak elfoglalva, hogy fogyasszanak. :) A kis pincsi ezt soha nem bocsájtja meg. Akkor még volt forgalom, fogyasztás.

Az elkövetező 2-3 ciklusba meg biztos nem lesz.
Ha a pincsi összeszarja magát akkor sem.
Az emberek meg vándorolnak majd tovább kifelé.
Orbán meg tovább lophat a hűbéreseivel bár már fogyóban a pénz meg lassan de biztosan fogy a mozgástere. Még picit bohóckodik, aztán már csak idehaza fog bohóckodni. Minden kilo eladott krumplihoz lesz sikerpropaganda.

nandras01 2014.10.19. 10:11:31

@dr doktorka:
batyuval vitázni olyan, mint vizet hordani a tengerbe :)

conchita wurst 2014.10.19. 10:12:21

@dr doktorka: naná, hát persze

csak szólnék hogy választások után vagyunk

nandras01 2014.10.19. 10:12:46

@conchita wurst:
a kádár rendszer is igen stabil volt- amíg közbe nem szólt a valóság nagybácsi...

2014.10.19. 10:14:16

Végül is Sztálinnak, Kim Ir Szennek, Szaddamnak is voltak őszinte hívei, csodálói. Minden rendszernek vannak haszonélvezői, akik semmi áron nem hajlandóak belátni a valóságot addig, amíg őket nem viszik munkatáborba, Szibériába, akasztani. És ezt most is pont így van, elég elolvasni néhány hozzászóló dicsőítő szavait.
Ezzel nem is lenne baj, lehet, hogy igazuk van és mi látjuk rosszul, csak egy demokráciában nem akarnak sosem meggyőzni különféle eszközökkel, erőszakkal, zsarolással, hogy rosszul gondoljuk. Engem csak ez az egy apróság zavar. Természetesen a rendszer talpnyalói ezt sosem veszik észre, hiszen mindez az ő érdekükben történik, ezért egyet is értenek vele.

conchita wurst 2014.10.19. 10:17:09

@béla a görög: érdekes hogy a 6 millió éhező meg a 8 millió kivándorló ellenére minden mutató jobb helyzetben van mint a komcsik idején vagy mint nyugat európában.

- a szarosokat még a pesti prollerek sem mentették meg a történelem szemétdombjától, sehol nincs olyan sikeres párt az egész nyugati világban mint a fidesz.

már a lenézett 'náckok' is verik a szakértő értelmisséget..:)

brühühü

conchita wurst 2014.10.19. 10:18:29

@nandras01: az is, nosztalgiával is gondol rá a fajtád, de sajna mostanában választásokat is tartanak, az nem annyira jön be a demokrata szagértőknek

nandras01 2014.10.19. 10:18:40

@conchita wurst:
" minden mutató jobb helyzetben van mint a komcsik idején vagy mint nyugat európában."
mesélhetnél kicsit azokról a jó mutatókról :)

nandras01 2014.10.19. 10:20:43

@conchita wurst:
hogy ki és mire gondol nosztalgiával, az egy kérdés. a másik az, hogy én mindössze halkan megjegyeztem, hogy ez a fenenagy stabilitás nem annyira példátlan.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.19. 10:31:38

@♔bаtyu♔: "A választók nagyobbik része persze nem indexblogger és ezt végiggondolja."

Jó ég, te miről beszélsz? Végiggondolja? A fidesz szavazó? A kétmillióból jó ha van kétszázezer, aki gondolkozni is tud. Ők a haszonélvezők.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.19. 10:34:53

@♔bаtyu♔: Lószart. Az álszentségnek is van határa. Remélem a sors megbüntet azért, amit itt "véleményformálás" címen művelsz.

Gyurcsánynak egy bűne van, az viszont a legnagyobb politikai bűn, amit az elmúlt 25 évben elkövettek. Nem ismerte fel, hogy 2006 őszén le kellett volna mondania. Akkor 2010-ben a fidesz leváltotta volna az mszp-t, de nem túlhatalommal, és a fidesz kormányzás "elmebajosabb" felét megúszhatta volna az ország. A 2010-es 2/3-os győzelemtől fogva viszont már borítékolható volt a 2014-es is.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.10.19. 10:35:52

@conchita wurst: vagy a rezsicsökkentés és a bankok pora alázása

sanyix 2014.10.19. 10:36:18

@nandras01: jobban növekszik a dzsídipí (igaz hogy a béka segge alól indulva), több stadion épül!!!!444444négynégynégy Ja és jobban növekszik a dzsídípí is, meg a stadionokból is egyre több van.

béla a görög (törölt) 2014.10.19. 10:43:47

@conchita wurst: aha, biztos igazad van :)
azért van annyi bolt zárva.
azért van a pénzem ausztriába.
a krumpli szintjén biztos igazad van. jobban teljesítünk. biztos statisztikailag is kimutatható.
de befektetni, takarékoskodni, vásárolni, felújítani, stb. biztos nem fogok Magyarországon.
És akkor még örülj, hogy nem kérdezem meg a boltostól, hogy mutasson pedigrét hogy hová szavaz - jobbra vagy balra. Mert a krumplit meg tudom én venni attól is aki balra szavaz. Isten áldjon.

2014.10.19. 10:51:37

Értelmezzük akkor OV szavait:
Biztonságos:Garantáljuk a biztonságodat, amíg hívünk vagy, amíg reklámozol a baráti médiában, amíg bőkezűen támogatod a focit, amíg elegendő pénzt osztasz vissza.

Kiszámíthatóság: Amíg élvezed a általunk nyújtott biztonságot, addig bőven lesz mit a tejbe aprítanod, erre számithasz. De ha véletlenül rosszul fogalmazol, keresztbe teszel, számíthatsz rá, hogy kicsinálunk, akár visszamenőleges törvényt is hozunk ennek érdekében és a történelmet is megváltoztatjuk, kitöröljük belőle, hogy valaha te pénzeltél minket.

Végül is nem hazudott. A maffia is pont így működik, csak nálunk emelték a világon először állami szintre.

Netuddki. 2014.10.19. 10:58:50

@♔bаtyu♔: @űrszelvény: Ostoba, balfasz, ilibsibolsi fideszdroidok! A mutyizó, hazug, tolvaj gazdáitok a ti szégyenetek is. A gyurcsány meg valójában a vajdátok bérence, úgyhogy elég érdekes még mindig a gyurcsánnyal takaróznotok...

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.10.19. 11:10:22

@roli101: azért ez se biztosan állja már meg a helyét, simicska orrát is pöckölgetik, illetve az otp se a kedvenc, mindent megtehetsz szerepet kapja mostanában

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.19. 11:34:52

Nevetséges MSZP seggnyalókat nagyon zavarja, hogy le vannak magasról szarva, az összes hazugságukkal együtt.

A kedvenc Elkúrójuk alaposan elkúrta.
Megduplázta a munkanélküliségi rátát, és végletekig eladósította az országot.
Eközben elprivatizálta az ország minden mozdítható cégét, közművestül, gyárastul.
Szabadidőben beazonosíthatatlan rendőrökkel veretett ellenzéki csoportokat, mert a demokratának kötelességei is vannak.

A Fidesz nem túl jó, de kategóriákkal hasznosabb és jobb munkát végez, mint a ballib hazaáruló férgek elöttük.
Mondjuk ezt nem nehéz.

igazi Ténytár 2014.10.19. 12:06:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "végletekig eladósította az országot."

Ezert nagyobb most az adossag mint volt valaha... a 3000 milliárdos MANYU elsumákolása után.

Hiba van akinek Orbán viktor jó meleg segge ízletes...

___________
Újabb történelmi csúcson az államadósság

2014. február 27.,

Februárra 22 934 milliárd forintra hízott a magyar államadósság, a komolyabb januári növekmény után ez ÚJABB TÖRTÉNELMI REKORDOT jelent.

hvg.hu/gazdasag/20140227_Ujabb_tortenelmi_csucson_az_allamadossag/

A januári órási ugrást követően februárban tovább hízott központi költségvetés bruttó adóssága, így az elérte a 22 934,8 milliárd forintot, ami újabb történelmi rekord – írja az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adataira hivatkozva a Napi.hu.

index.hu/gazdasag/2014/02/27/meg_sose_volt_ekkora_az_allamadossag/

______________

dadddd 2014.10.19. 12:25:28

Mutassatok egy alternatívát. Csak egyet!

v2peti 2014.10.19. 16:48:29

@♔bаtyu♔: Én meg azt nem értem, hogy 2002-ben miért bukott meg Vitya, holott akkor Magyarország jobban teljesített, mint bármikor azóta!
süti beállítások módosítása