Ha én Szijjártó Péter lennék...

H_A Címkék: kölcsön vagyonosodás luxusvilla Szijjártó Péter2014.09.26. 22:39

... biztosan lenne saját, külön bejáratú autómosóm, jakuzzim, szaunám, fűthető medencém, és sok-sok fizetésből megtakarított pénzem. Öt vécé a minimum, mert a szükség nagy úr. Olyan sok megtakarított pénzem lenne, hogy azt is elfelejteném mikor miből vettem 167 millióból luxusvillát, és pontosan hol. Tudnám, hogy politikusnak lenni nemcsak erkölcsi kötelesség, de tisztességes munka, és nem érteném, hogy ez a sok bunkó paraszt, miért vonja kétségbe a politizálás és a munka közötti hatalmas egyenlőségjelet, amikor rólam van szó.

Nem, nem érteném, miért néznek úgy rám, mintha büdöset szagoltak volna: hát nem fordulhat elő bárkivel, hogy elfelejti 80 milliót, vagy csak 68-at költött valamire? Ez most tényleg akkora nagy probléma? Igen, ha én Szijjártó Péter lennék, akkor valószínűleg megengedhetném magamnak, hogy többet költsek, mint amennyit megkeresek. Mert mire vannak szülők a világon? Ha megszorulok, úgyis anyámra szorulok. Vagy apámra. (Isten nyugtasson, Apukám!) Mert ha apámnak Vasútépítő Kft.-je volna egy olyan országban, ahol vasutat legjobb tudomásom szerint kizárólag az állam épít pillanatnyilag, nem fájna a fejem, hogy kitől kérek kölcsön.

Fapofával odaállnék a kamera elé, és Orbán Viktortól tanult modorossággal (a megfelelő helyeken hatásszünetekkel váltogatnám a komoly ábrázatot a kedélyes, ám teljesen indokolatlan hülyegyerek-vigyorgással) magyaráznám, hogy miért nincsen semmi különleges abban, hogy a papírok tanúsága szerint sehogy sem éri széle a hosszát.

Ha én Szijjártó Péter lennék, és becsületes ifjú politikusként a sokszorosát keresném az átlag magyar ember átlag fizetésének, büszkén és fapofával állnék a kamera elé: nem ciki nekem, hogy 36 évesen a szüleim tartanak el. És milyen szívbemarkolóan édes lennék, én ez az úrhatnám, hetyke legény, aki lennék, ha én Szijjártó Péter lennék, (hahh, majdnem rímel) amikor szinte elcsukló hangon beszélnék a családi összefogásról, amelynek köszönhetően beleszagolhattam a fűthető mozaikcsempék, aranyszínű csillárok, és tetőtéri fürdőszobák világába.

fotó: 444.hu

De most komolyan, mit akarnak ezek a rosszindulatú népségek tőlem? Miért fáj nekik, hogy tisztességből, becsületből több a kiadásom, mint a bevételem? Ne vicceljetek már, ki számolja, hogy 10 vagy 12 millió maradt a zsebemben? És ha az asszony kimosta volna a nadrágommal együtt? Azt el sem tudjátok képzelni, ti irigy proletárok?

Nos, Péter! Én nem vagyok te. Sajnos és szerencsére. Szerintem nem törvénytelen, hogy kölcsönkértél, az sem törvénytelen, hogy közel annyi pénzért vettél házat, mint amennyi a hozzád hasonló emlékezetkiesésben szenvedő, házi őrizetben lévő Simon Gábor mesébe illő vagyona. Az állami közbeszerzéseken meggazdagodott jóságos szüleid sem érdekelnek. A te villámgyors vagyonosodásod érdekelne, de tudom, hogy semmi esélyem arra, hogy egyszer téged is utolérjen a sorsod.

Egy ilyen országban, ahol csokilopásért, vagy lámpa nélküli bicikliért bírságolják, csukják le a népet, ahol gyermekek fél évet ülnek előzetesben egy ruhadarab ellopásáért, ott nem érdeke a hatóságoknak felelősségre vonni téged, aki úgy dobálózol a milliókkal, mint más az ezresekkel. Te megteheted. Beleröhöghetsz a pofánkba, hogy nyolcszor annyit költesz, mint amennyit keresel, mert te igenis meg tudsz élni havi 47 ezerből, és annál jóval kevesebből is. Ez a mi szégyenünk, akik miatt te ma Magyarország külügyminisztere lehetsz.

Nem vagyok rá büszke, hogy nekem körülbelül 200 évembe kerülne megvenni azt a házat, amit te egy kis "takarékossággal" és családi támogatással a pillanat műve alatt, és attól sem vagyok különösebben boldog, hogy pontosan tudom mennyi pénz van a zsebemben és a bankszámlámon a  következő fizetésig. Ezért ha én Szijjártó Péter lennék, Szijjártó Péterrel ellentétben nagyon rosszul aludnék...

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, csatlakozz a nem oly régen indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr716735309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.27. 08:13:55

Ez nyilvánvaló korrupciós ügy. Bár persze egy vizsgálat felmentené Szíjjártót, annyira nem hülye, hogy ne lenne minden rendben papíron.

csepke 2014.09.27. 09:41:52

Én szerintem fog még ez az ország arany vécékefés tárlatvezetést nézni egy-két helyen.

nandras01 2014.09.27. 09:53:25

arra emlékszik még valaki, amikor ez a gusztustalan féreg oly buzgón és mély átéléssel luxusbaloldalazott?

Conchobar 2014.09.27. 09:54:43

@csepke: "Én szerintem fog még ez az ország arany vécékefés tárlatvezetést nézni egy-két helyen." - De remélhetőleg posthumus tárlatvezetés lesz majd, úgy mint volt Szaddám, vagy Ceausescu esetében

pneumónia 2014.09.27. 10:10:33

Megmondom őszintén, hogy engem nem maga a tény aggaszt, (mert kb minden politikusnál, ez van volt és lesz is, mind nyugaton és még jobban kelet felé)a lényeg számomra, hogy mennyire amatőrön tüntetik el a pénzt, és mennyire nem foglalkoznak vele.
Na meg ugye ha sk. saját pénzügyeivel ennyire amatőr valaki mint egy tizenéves akkor milyen lehet a munkájában? Mondjuk az sokat elárul hogy a minisztériumok tele vannak tömve frissen jogot végzett huszonéves fruskákkal akik szarhoz sem értenek, egy kávéfőzésre is képtelenek gyakorlatilag.
A fél állami gépezetet le lehetne cserélni azonnal döntő PC algoritmusokra. ( még tippet is adtam hogy a haverok kifejlesszék csi trilliárdért... ;) )

vénkujon 2014.09.27. 10:31:14

csak irigykedtek genyák. peti teljesen ügyesen, és okosan szerezte a manit, mégpedig akkor amikor viktor megengedte neki, hogy lebassza a forintot a picsába. és a nagyügyes peti, meg az előrelátó szülei pont szépen gyarapodnak ezen...még most is. nem pedig olyan bénák, mint ti.

tehát fogadjátok el, hogy ez van...és azt is jó lenne belátni, hogy ha peti csalna-persze nem-akkor biztos, hogy számonkérné őt a NAV, amely feddhetetlenségérő híres. és igazságosak is, meg ügyesek is nagyon. a dolgozóik pedig nagyon jó emberek

diszkriminans (törölt) 2014.09.27. 10:52:43

@pneumónia:
Azért tüntetik el amatőr módon a pénzt, mert megtehetik, egyrészt mert teljesen megszűnt a fékek és egyensúlyok rendszere, így bíróságon vagy a NAV-nál nem kérhető számon rajtuk, még ha nyilvánvaló is az ügy, másrészt a választókat nem érdekli, sőt inkább tapsikolnak.

rozsé drazsé 2014.09.27. 11:48:56

Skaccok! Hagyjuk a csokilopást. Ezért mindig is mindenkit lenyomtak a rendőrök, mert ehhez értenek, meg a traffipaxhoz, máshoz meg nem.
Azonban azt csak meg kellene itten nézni, hogy hogyan alakulnak az adózási kérdések.
Én nem volnék rosszul kereső, ezért nagyjából átlátom, hogy ahhoz, hogy évi netto mondjuk 10 milliót be lehessen speizolni, kb 21 milliós árbevételre van szükség. Namost ingatlant, saját névre, csak abból a netto 10-ből lehet venni, mert különben mi is történik? Ki köll lopni a vállalkozásból az adózás előtt a lovettát...ugyebár.
Namármost:
Ha Szíjj 150 guriért vett kunyhót, akkor mindegy honnan a 150, ahhoz valakiknek előzőleg kb. 160 milla adót kellett megfizetni valahol az ő vállalkozásában, TAO, ÁFA, osztalék, EHO, szopatási járulék, adóhatóságeltartó és köztisztviselőwellness hozzájárulás címén.

Tehát az első kérdésem, hogy SZíjj meg tudja-e mutatni, hogy a szüleinek milyen adóbevallása volt, vagy esetleg vagyonosodási vizsgálatot kell kérni a faterékra is? Ez esetben mit csinál a NAV!

Esetleg nem volna egyszerűbb az Azeri és Kazah számlakivonatokat bemutatni, hogy na, ebből van! Mindjárt "megnyugodnánk", a jó üzletért jár a jutalék...(csak vicceltem)

Különben meg leszarnám az egészet, itt kelet spanyolországban, ahol ilyen sok a LOPEZ. Ne feledjük Hagyót és JuhászFeribácsit se.

A Szíjj esete arra utal, hogy megszűntek az aggályok a fideszben, már pont leszarják, hogy ki mit szól ahhoz, hogy lopnak, csalnak. Gyeplők a lovak között. Merthogy ilyen alapon Szíjj nemhogy külügyér nem lehetne, hanem legföljebb aranyér lehet a seggemen, de azért gátlástalanul kinevezték és tartják ott, ahol.

Ergo Orbán, vagy nem akar 18-ban választást nyerni, vagy nem is lesz választás a szó klasszikus, eredeti értelmében.

Szóval itt a LOPEZ kérdésen kívül ez a két baj van: hol NAV vagyonosodási vizsgálata, és lesz-e választás 18-ban.

Mondom ezt én, egy FIDESZ szavazó! (és honvéd drukker)

Papageno68 2014.09.27. 12:43:26

@pneumónia: Nekem is az jutott eszembe, hogy az első összekorrupkodott 20 milliót legális üzletbe fektetném. Aztán én lennék az utolsó, kikezdhetetlen római jellem (diszkréten segítve, azokat, akik az első lépéseknél tömték a zsebemet). De ezek (igen ezek, és nem ők) ennyire lenéznek minket; kvadcsilliárdos villa a prolik pofájába, hadd ríjanak tehetetlenségükben.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.09.27. 12:53:33

A nagy angliai vonatrablást végrehajtók, az évszázad rablása jelzővel ellátott precíz terv alapján "dolgoztak". Nem éltek látványosan, nem költekeztek feltűnően. Volt benne finesz.
Még is elkapták őket, még ha 20 év után is.
Finesz nélkül (és most nem akarok hülye szóviccekkel operálni) nem tartott volna 20 évig.

Netuddki. 2014.09.27. 13:30:16

NYILVÁNOS VAGYONOSODÁSI VIZSGÁLATOT a fidesz cuslágjánál!

Ezek közül csak az egyik is alapos indok lenne hozzá:
- Többet tett félre mint a jövedelme.
- Szülők ajándékba adtak 10milkákat? Adót megfizették utána?
- Szülők "kölcsön adtak" 10 milkákat? Csak nem az adózást akarták elkerülni?
- Szülőknek honnan volt ennyi pénze amikor 3 év alatt 6 milkát vettek ki osztalékként? Csak nem itt is adócsalás esete forog fenn?
- Egy ilyen ingatlant fenntartani is többe kerül mint amannyit ez a jóllakott napközisképű keres vazze!

Komolyan mondom, nem érdekelne ha a fasszopó updétnorbi venne egy ilyen ingatlant. De egy fasszopó fideszes csicska, aki életében nem dolgozott még (iskola után rögtön fidelitaszos lett B+), és annyi érdeme van, hogy az orbán kegyeltje lett??? Nem B+ petike! Az nem munka, hogy néha belevigyorogsz kaján képpel a kamerába...

Netuddki. 2014.09.27. 13:36:29

@IGAZI_kovi1970: Magyarázat a fidesz cuslágjához:
A cuslág is éppen ilyen balfasz volt mint a szíjjártó, ezért is bukott le. Az viszont tény, hogy nagyságrendekkel pitináerebb volt a szíjjártónál. Le is csukták, nagyon helyesen!
Kíváncsian várom a fidesz mit lép ez ügyben? Bár akik még a cuslággal is képesek voltak bratyizni az "ellenfél" lejáratásában bármi elképzelhető. Posztkommunista maffiaállam.

lazaraki 2014.09.27. 13:56:02

Az udvart egy nagy fehér fallosszal kitakarták a googlemappon: Dunakeszi, Gutai János utca 1.

csak egy néző 2014.09.27. 14:19:03

"Szijjártó azt állítja, már csak 11 millió forint megtakarítása maradt"
Valamit nem jól csinálnak azok a lúzer panelproli állampógárok , akik egy ilyen palotának csak az 1/10-nyi nagyságú kéglit vesznek, nekik mintha kicsivel több adósságuk lenne egy ilyen vásárlás után és még a szüleiknek is csak adósság marad.
Ügyes fiú ez a Petya gyerek.

turista a saját országában 2014.09.27. 14:41:55

Szijjártót normális országban már rég felkötötték volna a legelső fára.

turista a saját országában 2014.09.27. 14:43:34

@Papageno68: "Nekem is az jutott eszembe, hogy az első összekorrupkodott 20 milliót legális üzletbe fektetném. Aztán én lennék az utolsó, kikezdhetetlen római jellem..."

Erről szólt a rendszerváltás.

turista a saját országában 2014.09.27. 14:46:15

@IGAZI_kovi1970: "Az viszont tény, hogy nagyságrendekkel pitináerebb volt a szíjjártónál. Le is csukták, nagyon helyesen!"

Cuslágot nem ezért csukták le. Az egyiknél még végezte az ügyészség a munkáját, a másiknál meg nem (fogja).

turista a saját országában 2014.09.27. 14:50:38

Épp' mostanában meszelik el a teljes bankszektort. Javaslatom: azt a megmaradt 10-12 milliót berakja OTP shortba, és vagányul megtöbbszörözheti.

Tudományos libsizmus 2014.09.27. 14:51:57

@turista a saját országában:
"Cuslágot nem ezért csukták le. Az egyiknél még végezte az ügyészség a munkáját, a másiknál meg nem (fogja)."

Cuslágot nem ezért csukták le:)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 15:10:01

@nandras01:

"arra emlékszik még valaki, amikor ez a gusztustalan féreg oly buzgón és mély átéléssel luxusbaloldalazott?"

Nem volt igaza?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 15:11:39

@diszkriminans:

"Azért tüntetik el amatőr módon a pénzt, mert megtehetik, egyrészt mert teljesen megszűnt a fékek és egyensúlyok rendszere, így bíróságon vagy a NAV-nál nem kérhető számon rajtuk, még ha nyilvánvaló is az ügy, másrészt a választókat nem érdekli, sőt inkább tapsikolnak."

Vagy azért, mert az egyszeri választó ugyanolyan tolvaj, mint a politikusai.

Ez még sose jutott az eszedbe?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 15:13:39

@rozsé drazsé:

"Én nem volnék rosszul kereső, ezért nagyjából átlátom, hogy ahhoz, hogy évi netto mondjuk 10 milliót be lehessen speizolni, kb 21 milliós árbevételre van szükség."

Árbevételre, mi?

Minek okoskodsz, ha kevered az árbevételt a jövedelemmel?

bigmax 2014.09.27. 15:54:00

Meglepő ,hogy rogán kispályás szijjártóhoz képest.Bár lehet csak én vagyok felkészületlen az orbán maffia tagozódásából.

rozsé drazsé 2014.09.27. 16:01:40

@polyvinyl:
Meglepő, hogyan tudsz írni, ha nem tudsz olvasni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 16:09:18

@bigmax:
@rozsé drazsé:

Ti ketten ugyanaz a személy vagytok? Csak kérdezem :)

bigmax 2014.09.27. 16:10:12

@polyvinyl: igen a te agyadban......keress fel egy orvost.

Lajos Csánó 2014.09.27. 16:29:07

@rozsé drazsé: Nyugodtan hozzácsaphatod Rogán Tónit is!

csak egy néző 2014.09.27. 16:36:17

"Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is."
Pubika nyikhaj gyerek, emlékezz majd erre a mondatodra, amikor az 5 fürdőszobád valamelyik klozetjén ücsörögve elmékedsz az élet nagy dolgain.

2014.09.27. 16:37:54

A büdös úristenit!

kosztarovics bácsi 2014.09.27. 16:53:18

gyurcsótány elv- és fajtársatok lakhatási körülményeiről jöhet az újabb szösszenet. De az nem jön... Ugye?

vénkujon 2014.09.27. 17:10:01

@kosztarovics bácsi: nna. megjött a felcsúti stadion csíkhúzója:D

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 17:18:00

@kosztarovics bácsi:

Meg az új pártelnők Tóbiás villájáról se, aki Hagyómiki révén tett szert Érden egy pofás kis vityillóra, ami mellett a költségtérítést is felnyalja az útiköltségre meg a szállásra, mert VALÓJÁBAN valahol a Nyírségben lakik, vagy hol a pitsában.

funfun 2014.09.27. 17:27:17

Valamelyik híradóban azt a részt adták a parlamenti meghallgatásáról, mikor elmondta, azt állítják róla, ő még sosem dolgozott, mintha az nem lenne munka, amit csinálna. De, munka az is, Petike, ha van hozzáadott érték benne. Mármint a köz részére, nem a sajátodhoz. Pont az ilyen alakoknak köszönhető, hogy a politikusok megbecsülése kábé azonos a BKV ellenőrökével. Korrupt, arcoskodó banda. A Petikében meg külön gáz, hogy még mindig a szülőkön élősködik. Testvére van vajon? Azt is így kistafírungozták és az is kapja még az apanázst?
Lesz is tekintélye, mikor Obamát kiosztja, vagy majd Vlagyimir Vlagyimrovicsnak kellene valamit visszaszólni.

vénkujon 2014.09.27. 17:29:48

@polyvinyl: most itt petitpetitpetitpetitpetitpetitpetitpetitpetit kúrogatjuk.:D

funfun 2014.09.27. 17:32:55

@kosztarovics bácsi: te most ébredtél a kómából? Már Orbán a minielnök 2010 óta. Tudod, akinek az apja párttitkár volt, ma meg bányatulajdonos. Tudod, az a srác, aki a Soros pénzén volt az átkosban Oxfordban. Tudod, akinek a belügyminisztere Pintér elvtárs. És aki szerint Pozsgay és Szűrös elvtársak jó fejek. Vigyázz, akár a Gyúrcsótányt is rehabilitálhatja, ha érdeke fűződik hozzá, és akkor nem lesz szép ilyeneket mondani.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 17:52:27

@funfun:

"Tudod, az a srác, aki a Soros pénzén volt az átkosban Oxfordban. "

Bocs, de ésakkor mi van?

Soros 1984-től a 90-es évek közepéig nagyon bőkezűen osztogatta a pénzét a tehetséges közép-európai egyetemistáknak és fiatal kutatóknak.

Neked nem jutott? Az a bajod?

Tudományos libsizmus 2014.09.27. 17:58:51

A Dobrev villáról nincs valamitek?

fermion 2014.09.27. 18:02:17

@polyvinyl: növessz agyat az lehet segíteni fog .

fermion 2014.09.27. 18:04:17

@Tudományos libsizmus: költözz be hozzájuk és dugj egy nagyot ferivel ha ennyire gerjedsz rá.Te is akarsz szülni neki mint a felesége?Te ugye a feri asszonykájára vagy irigy?

Cpeti123456 2014.09.27. 18:04:34

B+ mi megy ebben az országban...

Tudományos libsizmus 2014.09.27. 18:40:40

@fermion:
Szakember látott már, te szerencsétlen?

bölcsbagoly 2014.09.27. 19:08:29

Na megint a lumpenproli irigykedés, hőbörgés! nem találkoztam ezzel amikor Boldvai elvtárs palotáját mutogatták. A hegyvidéken százával vannak ilyen házak, ilyen sőt jóval nagyobb méretben/árban.Sőt Sasadon vagy Óbudán, stb. is.

bölcsbagoly 2014.09.27. 19:12:54

Ha valaki örököl egy házat elit helyen, s még hitelt is vesz fel+ támogatják a szülei is, minimálbéresként is lakhat ilyenben, ha bírja a rezsijét fizetni! S egy miniszter miért ne bírná?

csak egy néző 2014.09.27. 19:16:11

@bölcsbagoly:
Látod, ez a pubi gyerek tényleg élvezni fogja a "rezsicsökit". Fűtheti bátran a medencéjét.

fermion 2014.09.27. 19:18:44

@polyvinyl: én meg hiszékeny vagyok és bemondásra el is hiszem neked.

fermion 2014.09.27. 19:21:50

@bölcsbagoly: filléres jobbágy vagy......

fermion 2014.09.27. 19:22:46

@bölcsbagoly: tanulj ökör.....akkor majd megérted.

fermion 2014.09.27. 19:28:48

@bölcsbagoly: te is lopnál ha odaférnél....nem csalódtam benned ,nem véletlen ,hogy kinek vagy a nyalója.

bölcsbagoly 2014.09.27. 19:34:12

@fermion: neked sem ártana kezelésre járnod, mióta az OPNI-t bezártátok túl sokan bolyongtok szabadon... Ez lett volna célja Ágicádéknak?

fermion 2014.09.27. 19:39:11

@bölcsbagoly: csak a sablonos okádékod.....ásít!

bölcsbagoly 2014.09.27. 19:42:06

@fermion: remélem kiakad az állkapcád...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.27. 19:58:37

@fermion:

"@polyvinyl: én meg hiszékeny vagyok és bemondásra el is hiszem neked."

Te nem hiszékeny vagy, hanem egy agresszív hülye picsa.

csak egy néző 2014.09.27. 20:26:39

@bölcsbagoly:
Már gondolkozom én is, hogy megcsináltatom a medencémet fedettre és fűthetőre, hogy télen is tudjam használni, elvégre:
Szeretem a rezsimet, mert
csökkenti a rezsimet.

Netuddki. 2014.09.27. 20:51:36

@bölcsbagoly: @polyvinyl: Nyehehe! Berendelték szombaton is dolgozni a fidesztrollokat. Naggyon jjjjóóóó! Ezek szerint érzik a fidesznél is, hogy ez a botrány még sokba fog nekik kerülni.
Börtönbe a tolvajokkal!

Netuddki. 2014.09.27. 20:53:41

Hasonló esetben, pl. a simon ügy, minden órában bemondták a fidesz által megszállt, "köz"-nek csúfolt rádióban hol tart a simon ügy. Most kussolnak a szíjjártóról mint füben a szar. Börtönbe a tolvajokkal és le a tolvajokat kiszolgáló médiával!

ppppalika 2014.09.27. 21:03:27

@nandras01: Mi a probléma a luxusbaloldalazással? Szólt egyetlen rossz szót is a luxusjobboldalra?

Amator 2014.09.27. 22:41:16

Látom a kommentelők egy része még büszke is arra, hogy a közerkölcs messze jár Magyarországtól. Azért nincs ez annyira rendben, tudjátok-e ?

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.09.27. 22:51:31

Petya, vazze, lebuktunk... Garancsi vigyázhatott volna a pofájára, hamár kitömtük offshore-ba a kurvannyát. Különben meg Dajcstomi bassza itt a levegőt, mert neki Viktor megígérte még Prágában, hogy miniszter lesz, oszt helyette te lettél. Hát ember az ilyen, aki odaszarik ahonnan felnyalja a szart?

Na mindegy, majd a birkák menetelnek érettünk, nem akarok Zuschlag módra bent rohadni, mégha többet is loptunk fejenként, mint az a szerencsétlen barom. Leht hogy kevés volt neki az 50 milla amit Mészáros Lőrinctől kapott, és ő nyomott fel minket?

Remélem Viktor megvéd, vagy ha nem, akkor a TEK. Le vannak szarva ezek a fasszopó szavazók, csak a baj van velük, legyen akkor inkább illiberális Banánköztásaság, csak a 300 milló lóvémat haggyák már meg, mert kurvára megszoktam, a közmunkásoknak meg úgyis elég a 47ezer, ők azt szokták meg.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.27. 23:05:12

@kosztarovics bácsi: Gyurcsány szerinted politikusként lett gazdag? Mert Szíjj nem csinált még semmi más életében. Lehetne bőven szoci példát hozni a megtollasodott semmirekellő politikusokból, de te ahhoz is hülye vagy, hogy jól válassz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.27. 23:06:14

@polyvinyl: Így van. Sittre mindegyikkel pártállástól függetlenül, amelyik magánosítja a közpénzt, vagy korrumpálódik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.27. 23:08:09

@bölcsbagoly: Ezt meg hányszor írod már be mindenhova sutyerák? És mit változtat ez a Szijjártó sztorin?

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.09.27. 23:26:11

@bölcsbagoly: "Na megint a lumpenproli irigykedés, hőbörgés!"

Ezek szerint neked nem probléma, hogy ellopott uszkve 200 milliót valahonnan ez a Szijjártó gyerek.

A fene a gusztusodat. Hogy nyeled ezt be? Fizetnek érte, vagy folyamatosan lenyomod a mutatóujjadat a torkodon és előtted a lavór? Ki cseréli, van időd a hányásszünetekben üríteni? :)

annamanna 2014.09.28. 02:27:27

Ha én Szíjjártó Péter lennék, erre a házra lopnék 200 misit: nicety.livejournal.com/1567933.html
Persze nem lennék Szíjjártó helyében és nem lopnék el semmit.
De azért megdöbbent az ízléstelenség, a gyökértelen cigány-barokk, a hagyományok tiszteletének, a múltba való kapaszkodásnak a teljes hiánya (nesze neked konzervativizmus).
Talán ha annó az amcsik nem bombázzák szerteszéjjel Győrt, akkor most Szíjjártó és b. neje ízlésesebb házat loptak volna maguknak. (És Radnóti is életben maradt volna).

Múltba révedés nélkül marad a 200 millás cigánybarokk. Remélem, a nejének is ajándékozott néhány Loisz Vottyont és a milliós karórákat sem nélkülözi a párocska.
Konzervatívoknak azért ajánlom a Károly herceg zalánpataki viskójával való összevetést: www.youtube.com/watch?v=Dg9Uh2-qhY0
Na de ki itt a király? Hát nem Károly, hanem a kis Grófó és Jolly www.youtube.com/watch?v=aJGXgC-7jsQ

GeorgeousGlory 2014.09.28. 07:03:39

@IGAZI_kovi1970: engem a magyar nemzet Gyurcsányt az olajmaffiaval hírbe hozó cikkének a kommentalasakor kitiltottak mert megkerdeztem miért nem írnak a szijjarto új hazárol és vagyon gyarapodasarol m

♔batyu♔ 2014.09.28. 08:35:58

Na végre, kezdenek a ballibsik értelmes dolgokra rárepülni. Nem antiszemitázni és demokratázni kell, hanem megkérdezni, honnét van.

bölcsbagoly 2014.09.28. 11:05:18

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: szerintetek az egész budai hegyvidék villa rengetege mind lopott pénzből van?
El sem tudjátok képzelni, hogy létezhet gazdagság tisztességes uton is, Tipikus proli hozzáállás. Az irók, szinészek, élsportolók, művészek teljesitménye is felül van árazva, onnan van a legtöbbnek villája, akár palotája is (ld. Osztert is), a sikeres vállalkozóknak detto, miért pont a politikusok kellene panelben lakjanak?

annamanna 2014.09.28. 14:46:10

@bölcsbagoly: "miért pont a politikusok kellene panelben lakjanak?"
Nem kellene, de van egy olyan emberi bölcsesség, hogy addig nyújtózz, ameddig a takaród ér.
A budai villákban élők többsége, beleértve a politikusokat is, ezzel szemben úgy gondolkoznak, hogy olyan helyen laknak, ami megilleti őket. Nekik ez jár, hiszen hogyan is nézne ki, ha mondjuk egy külügyminiszter egy egyszerű ikerházban élne. Őt a rangjánál fogva több illeti meg.
Azért megmutatom, hol él Merkel: pestisracok.hu/merkel-hazikojat-kevesen-irigylik/
És José Mujica: www.erdekesvilag.hu/szereny-eletkorulmenyek-kozott-el-uruguay-elnoke-jose-mujica/
www.alon.hu/kulfold/jose-mujica-sokszorosan-rendhagyo-allamelnok
Az az érdekes, hogy ezek a politikusok messze népszerűbbek azoknál, akik elegáns villákban, netán palotákban élnek.
Teljesen biztos, hogy az önbizalmat pótolja a rongyrázás. Aki elég magabiztos, azt nem érdekli, hogy a gazdag körülményei miatt essenek hasra előtte, nem ebből kovácsol magának tekintélyt.
Ráadásul roppant veszélyes egy akkora házat fenntartani, aminek karbantartásához több fős személyzet szükséges. Minél több embert foglalkoztat egy politikus, annál több pletyka és mindenféle kellemetlen információ szivároghat ki. Például az intimitás lehetőségei is leszűkülnek, de valószínű, hogy Szíjjártó és neje ezen sem aggodalmaskodik.
Én hihetetlenül utálnám, hogy valaki minden nap turkáljon a cuccaim között. Már csak ezért is megértem, hogy a politikusokon eluralkodik a paranoia.

bölcsbagoly 2014.09.28. 16:07:05

@annamanna: már Kádárék is így gondolták, nemde? Azért azt se felejtsük el, hogy ők fogadásokat is kell tartsanak, illusztris külföldi vendégeknek, s nem vihetik őket akárhova! Gyurcsánynál is járt otthon Putyin, nemde?
Az uruguayi elnök egy különc. Nem példaértékű. Ferenc pápa nonkonformizmusának sem tudok tapsolni. Érdekes, d több kártokoz mint hasznot.
Te valószinüleg az egész protokolt utálnád - s nem csak te, hanem a többi háborgó is aki utálja a politikusokat, de nem élné az életüket-amit egy politikusnak kénytelen elviselnie s még jó képet is vágni hozzá! Ilyen -olyan etikett, kötöttségek, stb. Ezt az irigyeik nem látják, vagy nem akarják észrevenni. Pl. a kötelező gorilla jelenlétet sem.

annamanna 2014.09.28. 19:58:10

@bölcsbagoly: Ferencet nem említettem, mert amit csinál, az szerintem nem őszinte, csupán kampányfogás, jót tesz a pápa píárjának. Különben is iszonyatos nagy puritánság lehet a Márta-házban lakni. Kimondott fakírság :)
Merkelt említettem, már a cikk címéből is lehetett látni, ha nem is kattintottál rá.

Az uruguay-i elnök szerintem nem különc, csak józan. Nem szédíti meg a hatalom, nem gondolja, hogy amiatt lenne valaki. Épp elég időt élt hatalom nélkül, illetve a hatalom által elnyomva ahhoz, hogy tudja, a hatalom miatt senki sem lesz jobb ember. A MUNKA miatt már sokkal inkább az lesz. Úgyhogy ő RÁÉR dolgozni.
Nem tudom, hogy vagy vele, magamról megfigyeltem, hogy ha felrobbanok is dühtől valami miatt, munka közben lassan lenyugszom. Arra figyelek, amit épp csinálok, és tudom, hogy annak van értelme, az jó. Aki feldühített, az pedig kiesik a figyelmemből, és kevéssé lesz fontos. Valami értelmes munkát csinálni a lehető legjobb jellemfejlesztő, személyiség-edző. Ennél egyszerűbb és hatékonyabb konfliktusmegoldó eszköz nincs.
Ezt szerintem jól megtanulta Mujica is, ezért aztán dolgozik, és a példaadásával többet segít az országon, mintha az elnöki palotában pöffeszkedne és fogadná az illusztris külföldi vendégeket.

Amúgy, ami az illusztris külföldi vendégeket illeti - azok számára van elég szálloda Pesten, nehogymár Dunakeszire kelljen kimenniük a Szíjjártó-villába, ezt nem gondolod komolyan.

"Te valószinüleg az egész protokolt utálnád" - nem ezt látom az egyetlen problémának. Ettől is fontosabb, hogy ez mind pénzbe kerül. Nem csupán a villa megvásárlása, hanem a folyamatos fenntartása is. Egy ekkora monstrum minimum két, de a biztonság kedvéért inkább három fős állandó személyzetet igényel. Csak a lépcső rémisztő, a festett, faragott korlátok gyorsan beporosodnak, az üvegfalról nem is beszélve. Öt fürdőszobát naponta kitakarítani stb. A takarítás egy állandó személyt igénybe vesz (legalábbbis az én tempómban biztosan). Ott van az udvar, a 200 tujával, azokat nyírni, a füvet nyírni, a jacuzzit, szaunát, medencét takarítani, a kocsikat mosni, a faleveleket, havat eltakarítani, a folyamatosan adódó kisebb javításokat elvégezni stb., ez újabb állandó személy. És a többi munka - a vasalás, a konyha, a gyerekvigyázás stb. egy újabb állandó fő. Szerintem három embernek kell megállás nélkül dolgoznia egy ekkora villában, hogy minden rendben legyen.
Ha Szíjjártó három főnek rendes fizetést ad, adózik utánuk, nyugdíjat, TB-t befizeti, és a ház irdatlan rezsiszámláit is kifizeti, mennyi marad a fizetéséből?
Csak úgy kérdem. Szerintem semmi.
Ennek az életmódnak a fenntartása folyamatos lopást, csalást, korrupciót igényel. És mi lesz, ha kiesik a pixisből?
Amúgy vajon kié lehetett eddig a ház? És az illető miből él?
Lehet, hogy sokan "megengedhetik" maguknak az ilyen életmódot, de mégis miből? És nem csupán magának az ingatlannak a megvételére gondolok, hanem az állandó fenntartására, működtetésére.
Mennyit ad bele a neje? Állítólag annak is volt 10 millió spórolt pénze. Miből?

És mondok még valamit. Van egy ismerősöm, egy gazdag és szép nő. Hogy a család hogyan gazdagodott meg, az legyen mellékes, a lényeg, hogy a nőnek egy szalmaszálat sem kellett keresztbe tennie. Hasonlóan, mint Rezesovának. Húsz évi házasságot úgy vészelt át, hogy minden évben hat hónapon keresztül antidepresszánsokat, szorongásoldókat, fóbiaellenes szereket szedett. Legalább nem ivott és drogozott, mint Rezesova, és nem került börtönbe. De szörnyen érezte magát. És megvetette a férjét, aki összevissza csalta, aztán végül elváltak.
Egy pszichológushoz fordult, azzal, hogy őt nem teszik boldoggá a férfiak (a szeretője sem). A pszichológus azt mondta neki, ne is várja, hogy bárki boldoggá tegye. Az a baja, hogy nem él, mert ez így nem élet. Csináljon valamit. Akkor majd döntésképes is lesz (mert döntéseket sem tudott hozni).
A tanulság az, hogy ez a fajta elpuhult életmód Szíjjártó nejének, és pláne a házaséletüknek sem tesz jót.
Maguk alatt vágják a fát mindketten, és minden téren előre jósolható a katasztrófa.
Nem akarnék Orbánékra mutogatni, mert ott is lehetnek nagy bajok, amik kifelé nem látszanak, de azért Lévai Anikó sok mindent jól csinál. Ha nem dolgozna állandóan, már nem lennének együtt. (Ez Dobrev Klárára is érvényes). Nem tudom, milyen nő lehet Szíjjártó neje, de ha beleájul abba, hogy ő "naccsága", akkor el fognak válni.

annamanna 2014.09.28. 20:45:18

Na tessék, pont most botlok bele:
"Soha nem lehet ele­get keresni, ha pazarló élet­mó­dot élünk. Par­kin­son máso­dik tör­vé­nye sze­rint a költ­sé­ge­ink min­dig addig emel­ked­nek, amíg lefe­dik a meg­emel­ke­dett jöve­de­lem­szin­tet. Ha azt akar­juk tehát, hogy a csa­ládi cash flow min­den hónap­ban pluszt mutas­son, akkor ellent kell menni ennek a tör­vény­nek, magya­rul meg kell fogni a pénzt.
Keve­sen választ­ják a szán­dé­kos pazar­lást – „nagy lábon élnek” -, a pénz inkább elcsurog-elcsöpög, ahogy a lyu­kas vödörből szép las­san elfo­lyik a víz." kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/penz/csopogo-penzesvodor/

Ja igen, Szíjjártó állítólag óriási banki kölcsönöket is felvett. Miből fogja visszatörleszteni? Tisztességes úton reménytelen. Ebből már nem fog jól kijönni, és igazán nem értem, a politikusok miért nem gondolkodnak előre? Ha a saját életét nem tudja tisztességesen menedzselni, az országot hogy tudná? Ez nem csak Szíjjártóra vonatkozik, hanem az összesre.

bölcsbagoly 2014.09.29. 06:11:22

@annamanna: Mujica pedig különc, de lehet mutogatni ezeket a bélamerikai csodabogarakat, akik egyébként egy másik világot képviselnek, még ha az némileg hasonlit is Európára. Én odáig nem jutottam el, de pont az előbb olvastam egy közeli jó itthoni ismerősöm levelét, aki az Andok aljáról tegnap érkezett Buenos Airesbe. Csodálkozik mindenen.
DE biza nem minden találkozót tartanak hotelekben, irodákban, már csak titoktartás miatt sem, s az lehet Dunakeszin is.
A fenét monstrum, egy csak valamivel nagyobb ház mint a többi (mit szóltál Boldvai elvtárs 1000 nm-es palotájához?), egy átlagos 3 szintes ház hasznos belterülete jóval meghaladja a 200 nm-ert, s ha vendég szobák is vannak, illendő mindegyik mellé külön fürdőszoba, wc. A medence meg egy fedett kertinek is megfelel.
A rezsiről tegnap az egyik bulvár lap félmilliót, a másik negyed milliót írt. nekem nincs palotám de majdnem 100.000-re rúg. S a jövedelmem a Szijjártóénak a töredéke.
Az ismerősöd egy szerencsétlen flótás, nem tudja mit csináljon jó dolgában. Szánom azokat akik pszichomókushoz járnak. Minek kellene nekem egy idegen elmondja, hogy mi hiányzik, vagy miből van túl sok? Szerintem LA-nak mindig volt mit csinálnia 5 gyerek mellett, ahogy DK-nak is jön az újabb gyereke. Ráadásul nem tolja magát egyik sem az előtérbe (first lady-ként szerepelve), csak teszik a dolgukat.
A fenét választják kevesen, nézd meg a milliárdos élsportolókat, hogy törik ripityára szinte havonta sok tizmilliós kocsijukat, ruhakollekciójukkal dicsekszenek s nem a könyvtárukkal. Ami könnyen jön, az könnyen megy.
nem értem az egész felhajtást a Szijjártó ház körül, több ezer embernek van Mo-on értékesebb háza, pláne ha a szülei segítségével s hitelből is vette. Egy nagy bankkölcsön 20-30 évre szól és a maim kamatok igencsak kedvezőek.. Tiszta proli irigység az egész felhajtás körülötte..

annamanna 2014.09.29. 11:10:03

@bölcsbagoly: A ház alapterülete a hirdetés szerint majdnem 800 nm. Azért az nem kevés. Ha megnézem a képeket és átgondolom, itt mennyi meló van, akkor úgy módosítom, hogy nem három, inkább öt-hat fős állandó személyzet kell hozzá. Tegnap olvastam ezt a kis cikket: gazdagisztan.blog.hu/2014/09/28/uj_otthont_vett_a_good_will_hunting_sztarja Az egyik mondata: "A vendéghálók is kellemesek, fürdőszobásak, mi több, az egyiknek külön külső bejárata van, így akár a személyzet valamelyik tagja is lakhat itt." Egy kicsit meghökkentem rajta, de most pont jól jön, hogy idézzem: egy ekkora kis házikóhoz is természetes, hogy többfős személyzet tartozik, és Minnie Driver messze nem külügyminiszter.
A személyzeten nem is adhat túl, nem cserélgetheti őket, mert azonnal megzsarolják. Ma már mindenkinek a zsebében ott lapul a kamerás mobil. Ráadásul azt sem tudhatja, kinek adhatják tovább az információt még akkor is, ha semmi összetűzés nincs velük. Valakik minden pillanatát nyomon követhetik. Minél több embert von be az életébe, annál nagyobb a lehetőség arra, hogy saját élete foglya legyen. Nyilvánvaló, hogy Merkel óvatosságból lakik kis házban, amihez elég egy személyt alkalmazni. Minél kevesebben lebzselnek körülötte, annál jobb.
A személyzetet meg kell fizetni, adóval, TB-vel, nyugdíjjárulékkal együtt. Lefogadom, hogy az előző tulaj azért adott túl a kecón, mert nem bírta a fenntartás költségeit. Valószínűleg máris van bejáratott személyzet, akik a házhoz "tartoznak". A rezsi óvatos becslések szerint félmillió. És mindig kell venni is valamit a házhoz, a berendezéshez, a konyhaeszközökhöz, a takarító cuccokhoz... valamit minden nap meg kell venni hozzá. Csak a fenntartási költségek, munkabérrel, rezsivel, a folyamatos beszerzésekkel együtt szerintem havi kétmilliót tesznek ki, és akkor még meg kell élni. A keresete sokszorosát költi el havonta, és tök mindegy, mennyire próbálod ezt "proli irigységgel" elütni, ez bizony kőkemény visszaélések nélkül nem megy.

Most idézek: "91. Annyira vagyok mohó, amennyire önfeláldozó. Amikor semmit sem tagadunk meg önmagunktól, akkor kompenzálunk azért az áldozatért, amit másokért hozunk. Ha csak egyszerűen, szívből adnánk, akkor igazán kapnánk is. Nem lenne arra szükségünk, hogy túlzásokba essünk - étellel, munkával, szexszel, alkohollal, drogokkal stb - ami ugyanannyira kimerít minket, mint az áldozat. Egy ördögi kör keletkezik így, mert elkap a mohóság, aztán lelkiismeret-furdalásunk támad miatta, aztán feláldozzuk magunkat, hogy jóvátegyük a bűnünket, és így tovább. A körforgás folytatódik, mert az áldozattól kiégünk, és akkor úgy érezzük, hogy jogunk van egy kis kényeztetésre, jogunkban áll azt tenni, amit akarunk, miközben egy jó adag lázadás és neheztelés van bennünk azokkal szemben, akikért áldozatokat hozunk.
Feladat: Ma vizsgálja meg azokat a területeket, amelyeken mohó vagy függő. Munkamániás? Vagy túlzottan szeret enni? Mi az, amiben ön nincs a saját élete középpontjában? Ahol nincs a középpontban, ahol nem hű önmagához, ott áldozatot hoz. Lépjen az élete középpontjába, és hagyja maga mögött a mohóságot és az önfeláldozást. Képzelje el, hogy van Önben egy középpont. Hány százaléknyira mozdult ki belőle? (Általában 30% és 80% között azt jelenti, hogy súlyos áldozatokat hoz, míg 80% és 100% között a mohóság-önfeláldozás ördögi körében már az önpusztításig jutott.) Mi volt az az élmény, ami kizökkentette Önt a középpontjából? Menjen vissza ehhez az élményhez, és döntsön úgy, hogy újra visszalép a középpontba. Ezen a ponton, a saját középpontjában, képes lesz azt az ajándékot adni, amelyre a környezetének igazán szüksége van. Ez az ajándék része Önnek." (Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem, Bioenergetic, 80-81. p.)

Olvastam, hogy Orbán környezetében senki nincs, aki úgy volna hajlandó lemenni kutyába, mint Szíjjártó. Ő mindent elvállal, amire mások már nem hajlandók. Tehát ő a leginkább önfeláldozó. Nem véletlen, hogy pont nála borul a bili mohóság tekintetében. Persze borult már másoknál is. De Pokorninál például nem, és ez nem véletlen. Ő nem építtetett stadiont a háza mellé és a lánya esküvőjéhez sem újíttatott fel egy templomot stb.
Ezek a dolgok nagyon is összefüggnek, itt kőkemény lelki törvényszerűségek érvényesülnek, amiknek minden ember alá van vetve, az Univerzum törvényei minden lényre érvényesek.

Nem tudom, miért beszélsz Dél-Amerikáról úgy, mintha az valami egészen más világ volna. Ott ugyanolyan emberek laknak, mint itt, Mujica ráadásul fehér, európai gyökerekkel, és a felesége is az. Merkel pedig nem Dél- Amerikában lakik, hanem a "szomszédban". Ráadásul nagyon sokszor elhangzott már az, hogy itthon pont egy latin-amerikai típusú diktatúra épül. Tehát már csak ezért sem "más világ" Latin- Amerika. www.youtube.com/watch?v=mQyqRv6bWDs

Igazán nehéz minden kritikát "proli irigységgel" elütni, ha már Obama és Clinton orrát is csípi az, ami itt folyik.

annamanna 2014.09.29. 11:37:09

Ráadásul, amiket leírtam, abból nyilvánvaló, hogy ezt az ingatlant inkább börtönnek látom, mintsem örömnek. Egy családi ház mégiscsak leginkább a magánélet része. És ezzel a feleségét még csak nem is teszi boldoggá. A párkapcsolati boldogsághoz egészen másféle "teljesítmény" és hozzáállás kell, nem egy 800 nm-es aranykalitka.

"(mit szóltál Boldvai elvtárs 1000 nm-es palotájához?)" - fogalmam sincs, kiről van szó.

"Az ismerősöd egy szerencsétlen flótás, nem tudja mit csináljon jó dolgában." - Igazán kár "szerencsétlen flótásnak" hívni, ha egyszer "burokban született".

"Szánom azokat akik pszichomókushoz járnak. Minek kellene nekem egy idegen elmondja, hogy mi hiányzik, vagy miből van túl sok?" - inkább azok szánalmasak, akik addig sem jutnak el, hogy segítséget kérjenek. Csernus megmondta, csak azokon tud segíteni, akik önként mennek hozzá. A többi menthetetlen.

"Szerintem LA-nak mindig volt mit csinálnia 5 gyerek mellett, ahogy DK-nak is jön az újabb gyereke." - egyáltalán nem a gyerekekre gondoltam. Hanem arra, hogy "túrja a földet", süti a pogácsát, varrja a falvédőket stb. Ezek nem a gyerekszülésekhez tartozó feladatok. És meg tudta volna tenni azt, hogy nagyjából mindent mással végeztet. DK-ról nem tudom, mit csinál otthon, de van állása.
Szíjjártó nejének szerintem nincs, van viszont két gyereke, és túl fiatal ahhoz, hogy eddigre 10 milliót összespórolhatott volna. Ezt állítani tök biztosan hazugság.

"A fenét választják kevesen, nézd meg a milliárdos élsportolókat, hogy törik ripityára szinte havonta sok tizmilliós kocsijukat" - kik ezek? Én egyetlen sportoló egyetlen kocsijáról tudok. Mi ez a többes szám? Igazán kíváncsi lennék a hazai "milliárdos" élsportolókra.

"pláne ha a szülei segítségével s hitelből is vette." - pláne. :D

" Egy nagy bankkölcsön 20-30 évre szól és a maim kamatok igencsak kedvezőek.." - hát persze, tudjuk. És mégis miből gazdálkodná ki még a hitelt is? Na persze, ő egy pénzügyi zseni, napi szinten keres milliókat a tőzsdén, hiszen RÁÉR. Nincs más dolga, eddig se volt.

"Tiszta proli irigység az egész felhajtás körülötte.." - nekem mindegy, mivel véded. Az a baj az ilyen emberekkel, hogy amikor igazán bajba kerülnek, nincs erejük belőle kimászni. Például ha megbetegszik, nincs ereje magát összeszedni (ld. Szalai Annamária), ha elveszti az állását, összeomlik (ld. Fodor Gábor, aki a Parlamenten kívül nem tud magával mit kezdeni, szemben Zuschlaggal, aki nem restellt elmenni lángost sütni). Ha sarokba szorul, nem tud onnan kimenekülni, mert ahhoz másféle "technikákat" kell elsajátítani.

annamanna 2014.09.29. 12:21:31

ááá, most aztán mindenhol Dél-Amerikába botlok:
"ARGENTÍNA - a változás egyik receptje!
Earthship dokumentum film/ élménybeszámoló a Tűzföldről!"
thespiritscience.net/2014/09/27/recipe-for-change-earthship-documentary-review/

bölcsbagoly 2014.09.29. 13:01:18

@annamanna: ugyan, olvass többet D-Amerikáról, nézz albumokat , s rájössz, hogy bár hasonlit helyenként Európára, de mégiscsak más. Ami Obamat és Clintont illeti, nos az előbbinek pont Clintonék adták be azt a marhaságot amiről regélt ( Mo-on kb. 8000 civil szervezet működik, ebből féltucattal van baja most a kormánynak, KEHI-nek, NAV-nak s ettől már üldözött lesz mint a 8000 többi is?). Clintonné protezsálta Bajnait, az ő emberei Gati, Soros, Melia, Scheppele, stb. ismered ezeknek a gazfickóknak a nevét? Egy közös van bennük Hillaryval: a származásuk! S az nem közös Obamáéval.Viszont sok mindent elárul.
Nem te kell lakj Szijjártó "palotájában", miért aggódsz annyira értük? Mint írtam csak a budai hegyvidéken sok száz ennél jóval nagyobb vagy hasonló méretű ház létezik, többek közt az Apró villa is (csak ott a pincében van a medence). Azért is aggódtál? Egyrészt öörkölni is lehet, másrészt egy sikeres vállalkozónak (mint Szijjártó apja) nem nayg összeg kifizetni az árukat. Csináljátok megint a vihart a biliben, s közben nem látjátok a fától az erdőt! A most lemondott Falus elvtársadék birtokáról és házáról tudod, hogy mekkora? Hát a többi mszp-séről (Boldvai, Tóbiás - via Hagyó,stb) szdsz-séről?

bölcsbagoly 2014.09.29. 13:03:36

@annamanna: ne azt nézd, amit maguk tesznek fel magukról! Mo sem a borsodi elcigányosodott falvakkal, vagy a gubacsi útival, az Illatos úttal, Hős utcával stb.csinál idegenforgalmi kampányt!

annamanna 2014.09.29. 13:50:29

@bölcsbagoly: "Mint írtam csak a budai hegyvidéken sok száz ennél jóval nagyobb vagy hasonló méretű ház létezik, többek közt az Apró villa is"
Egy ismerősöm lakik a Hegyvidéken, erdő melletti házban, grafikus, a felesége középiskolai tanár. Hol a villanyt kapcsolják ki náluk, hol a gázt, hol a telefont.
Hát, ők nem akkora ászok a befektetésben, mint Szíjjártó, aki lazán veri a tőzsdespekulánsokat ügyességben, pedig legfeljebb álmában ér rá ilyesmire.

"Hát a többi mszp-séről (Boldvai, Tóbiás - via Hagyó,stb) szdsz-séről?"
Aha, szóval a Boldvai valami mszp-s. Sose hallottam róla.
Nem szavaztam senkire. Az mszp-re világ életemben sohase. Ellentétben a fidesszel, de azért csak elvtársasozz, ahogy tetszik, nekem nyolc.

Ami az argentin képeket illeti - ezen nem a gazdagok villáit látod. Ez az ún. középosztály és civil társadalom maradéka.

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:03:11

@annamanna: no a 800 nm sem annyi: "A frissen külügyminiszterré kinevezett Szijjártó az RTL Klub szerint 167 millió forintért vette meg a 400 négyzetméteres luxusvillát Dunakeszin". Nekünk 200 nm-es van s nem luxusvilla.S nem vagyok miniszter.

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:07:57

@annamanna: Az ismerőseid nem tudják, hogy addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér! Két keresett mellett nem fordulhat elő rezsiköltség elmaradás.
Amúgy, egy fideszes nem hozza fel Obama/Clinton marhaságait érvnek Orbánék ellen.
Boldvai elvtársra meg a Tócsik ügyből emlékezhetnél, ha nem tévedek.+ parlamenti képviselő, mszp tisztségviselő is volt jó ideig..

annamanna 2014.09.29. 14:08:22

@bölcsbagoly: ingatlan.com/dunakeszi/elado+haz/csaladi-haz/dunakeszi+balogh+janos+utca/6940343?sid=1
alapterület 750 nm
telekterület 1560 nm
7 szoba
irányár 198 m ft
Lehet, hogy nem az egészet vette meg :)
Azért is volt olcsóbb, mert kisebb :)

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:10:04

@annamanna: az argentinai magyarok beszámolói, a velük/róluk készült riportok szerinted nem megfelelő információk az ottani állapotokról?

annamanna 2014.09.29. 14:16:28

@bölcsbagoly: A grafikus ismerősömnek megszűnt a munkahelye, alkalmi munkákból él.
"Amúgy, egy fideszes nem hozza fel" - Nem vagyok fideszes. Az idén már nem szavaztam senkire.
"Boldvai elvtársra meg a Tócsik ügyből emlékezhetnél" - Miért kéne emlékeznem?

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:18:05

@annamanna: az alapterületbe nem csak a lakást, hanem a garázst, fedett medencét, stb. is beleszámitották. Ha én beszámítom a pincét, a két garázst , fillegóriát, akkor bőven 300 nm-en túl vagyunk! S van 5 szobánk is....mezei nyugdíjasként. A környékünkön nem is igen van 3-4 szobásnál kisebb ház. Pedig csak egy vidéki kertvárosi rész. Mozogj már egy kicsit a Hegyvidéken, Csillaghegyen, Sasadon és meglátod, hogy Hidegkútat s a többi környékbeli települést ne is említsem, hogy mekkora házak vannak ott. S nem miniszterek lakják.
De rágjátok csak tovább a csontot....

annamanna 2014.09.29. 14:18:11

@bölcsbagoly: már írtam: Ami az argentin képeket illeti - ezen nem a gazdagok villáit látod. Ez az ún. középosztály és civil társadalom maradéka.
És persze nem is a favellákat, a nyomor bódéit. Ezeken a képeken még a középosztály és a civil társadalom maradéka van.

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:20:42

@annamanna: te hol éltél a Tócsik ügy idején? Azt látom, hogy nem vagy fideszes, csak rúgni szeretsz beléjük, ha kell, ha nem. Váljék egészségedre, most két hétig tapsolhatsz Bokros elvtársnak!

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:22:37

@annamanna: a favellák Braziliára jellemzőek, Argentinában csak szegénység van, nem nyomor. Friss képeim vannak Mendoza tartományból!

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:26:06

@annamanna: a volt tanitványom tegnap érkezett Buenos Airesbe. Két dolog máris lenyűgözte: a rendkivül széles, akár 9+9 sávos, utak és a rengeteg szemét! De várom a friss fényképeket is tőle.

annamanna 2014.09.29. 14:27:34

@bölcsbagoly: "S van 5 szobánk is....mezei nyugdíjasként."
Szíjjártó nem nyugdíjas, 36 évesen négy ingatlana van, ha jól írták. Amit a hivatali fizetéséből sehogy sem bírt volna megvenni. De hát Győzikének is a nagymamája adott pénzt a házra.
Van egy ismerősöm, gimis tanár volt, megnősült, gyerek, albérlet. Azt mondta, nyomorogtak, egyszerűen sehogy nem volt elég a pénz.
Kitört a nyomorból. Alkut kötött az ördöggel. És most jól él. Megkérdeztem tőle, mit csinálsz. Azt mondta, nincs jogom őt számon kérni. A lényeg, hogy van háza és tudja nevelni a négy gyerekét. És ne kérdezzek semmit.

annamanna 2014.09.29. 14:37:52

@bölcsbagoly: Nem néztem tévét és nem olvastam újságot. 90-ben nem szavaztam, 94-ben megdöbbentem, hogy azt mondták, a szocik visszaveszik a hatalmat, elmentem ellenük szavazni (már nem tudom, kire, mert nem ismertem a pártokat). 98-ban dolgoztam vasárnap, 2002-ben az szdsz-re szavaztam, mert addigra a hírek eléggé feldühítettek. 2006-ban bőgtem a választás után, nem akartam elhinni, hogy gyurcsányt nem váltották le. 2010-ben 3 és fél órát álltam sorba, csakhogy az mszp ellen szavazhassak. Most meg nem mentem el.

"a favellák Braziliára jellemzőek, Argentinában csak szegénység van, nem nyomor."
Sajnálom, hogy ilyen tudatlan vagyok.

"Friss képeim vannak Mendoza tartományból!"
Hol? :) Meg lehet nézni?

bölcsbagoly 2014.09.29. 14:48:44

@annamanna: viszont van egy gazdag vállalkozó szülői háttere! Mit nem lehet ezen érteni? Ha Oszternek lehet félmilliárdos kastélya, a lányának meg külön olyan háza Bp-en amire 82 millió hitelt ad egy bank, akkor miért csodálkozol?
Szavazni meg nem zsigerből, hanem észből kellene. Nekem elég volt az egyszavas program is: Folytatjuk! Mivel jónak láttam azt ami eddig történt 2010-től. Úgy, hogy gyakorlatilag semmit sem kaptam a fidesztől, igaz másoktól sem. Csak azt, ami mindenkinek kijárt.
A képeket, vagy 70-et a picassan kaptam, megosztva, nem rendelkezem velük, de sokatmondóak.

annamanna 2014.09.29. 15:03:05

@bölcsbagoly: Oszter (még valamikor az átkosban) azt mondta egy cikkben: egy szakit hívott a házához, aki egy napra 20 ezer forintot kért. Ő meg azt mondta a szakinak: soha életében nem volt módja egy nap alatt 20 ezer forintot keresni, így aztán elkölteni sem áll módjában. És megcsinálta maga azt, amihez mestert hívott.
Lehet, hogy később már nem tartotta magát ehhez az alapelvhez, de én megjegyeztem, hogy ilyen magatartás eléggé meghatározó a családi kassza szempontjából.

bölcsbagoly 2014.09.29. 15:12:30

@annamanna: aha, csak hát a haverjének meg aláírt m egy kötelezvényt 200 millió forintra. A pasi felvette a pénzt,s eltűnt vele. Körözik. A bank meg ráterhelte a két ingatlanra, s Oszteréknek kel fizetni a törlesztést. Ezért árulja áron alól a diósjenői vadászházat évek óta.
Ismerem ezt a típust (apám m is ilyen volt: megnézte a garast, s dobálta a bankót!).

annamanna 2014.09.29. 20:08:14

@bölcsbagoly: Van egy másik sztorim is Oszter ingatlanügyeiről.
A 90-es években eladó volt a parádsasvári üveggyár.
Egy kanadai vállalkozó, Kresz János (optika bolthálózata volt, biztosan emlékszel rá), megvette volna a gyárat annyiért, amennyit hivatalosan kértek érte, de nem ő kapta meg a vételi lehetőséget, hanem Oszter, aki jóval kevesebbért jutott hozzá.
Ezek után eladta a gyárat a Bajnai-féle Wallisnak.
Aztán talán a cseheknél kötött ki a gyár, és azok zárták be, de ez már nem biztos. Mindenesetre ebek harmincadjára jutott.

annamanna 2014.09.30. 14:05:20

@bölcsbagoly: áh, találtam a feleségéről infót. www.blikk.hu/blikk_aktualis/megnosult-a-fidesz-szovivo-2000757 - tanár. Ebből hogy spórolt össze 10 milliót?
Ez meg érdekes, egy picit mesél róla a férj: tv2.hu/musoraink/mokka/65395_szijjarto_peter_fiarol_es_elete_szerelmerol.html

annamanna 2014.10.04. 13:36:42

@bölcsbagoly: kedves bölcsbagoly, nem bírtam ki, hogy ezt ne küldjem el neekd: cink.hu/orulet-szijjarto-ellenes-vezercikket-irt-borokai-gabo-1641554756/+szilylaszlo
remélem, elolvasod az eredeti cikket is, amit Borókai írt.

tarara 2014.10.29. 10:18:40

@bölcsbagoly: egyetértek azzal, hogy a lumpenproli irigykedés az ostoba kisemberek önkielégítése. Ez gyakori, mindennapos eset ebben a kelet-európai lápvilágban.

De itt most nem erről van szó !
Amikor hatalmi pozícióba üddögélő pártemberek és a holdudvar fényűző életet él olyan jövedelmekből, aminek sehol sincs látható nyoma, akkor évszázados történelmi tapasztalatok fényében több, mint valószínű a hatalommal való visszaélés, korrupció megjelenése a háttérben.

És ez nem Fidesz-specifikus jelenség természetesen. A "baloldali" pártok esetében legalább olyan jellemző volt, mint amilyen a Fidesz politikusai esetében is az.
Nem kellene megvédeni egy-egy politikust azért, mert az kedvenc párthoz köthető, és csak az ellentábor politikusait támadni a korrupció nyomán. A "mikutyánkkölyke" mentalitás a korrupció melegágya.

bölcsbagoly 2014.10.30. 18:49:38

@tarara:
1. ők sem mentesek az emberi gyarlóságoktól;
2. tárgyaló partnereik eleve sokkal nagyobb luxusban élnek s időnként meg kell hívniuk őket.
3. ezt a szintet meg könnyű megszokni.

prolee 2014.12.07. 08:13:05

Olyan a háza, mint a román cigánypaloták. Ilyen, amikor a feltört proli urizál. Szánalmas cigánybanda. Elnézést a cigányoktól!
süti beállítások módosítása