A bőrük volt a bűnük: a nyomor kilakoltatása

H_A Címkék: miskolc deportálás kilakoltatás roma holokauszt Fidesz Balog Zoltán2014.08.05. 21:34

Olvasom, hogy egy mozgáskorlátozott idős nővel, és egy kisgyerekes családdal kezdték meg a romák kilakoltatását Miskolcon. A Roma Sajtóközpont közleménye szerint kell a hely a közeli STADION parkolójának. Következésképpen a városi ingatlankezelő előzetes bejelentés nélkül tesz az utcára olyan embereket, akiknek semmiféle elmaradásuk nincs sem a lakbérük, sem a közüzemi (rezsicsökkentett) számláik terén. És hogy kerek legyen a történet, az arcukba is tolnak egy általuk állítólag aláírt papírt, amelynek értelmében tudomásul veszik saját kilakoltatásukat.

Mert nem csak hogy kell a hely a STADION parkolójának, a Fidesz-KDNP frakció májusban megszavazott előterjesztése szerint "a közbiztonság javítása, és a lakosok szociális helyzetének javítása érdekében felszámolnának több „gettót és nyomortelepet” a városban".  A nyomor nem túl kellemes látvány, a bársonyszékből nézve sem.

Azonban mielőtt megrökönyödtem volna a fentieken (vagy azon, hogy egyesek impertinenciája szerint a cigánysoron nehéz lenne olyat találni, aki nem mozgáskorlátozott, vagy nem kisgyerekes) eszembe jutott, mit mondott Balog páter a roma holokauszt emléknapján. Csak azért, hogy ne írjunk le fölösleges köröket.

 

get.jpgfotó: memcreator.org

 

Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el.

 

És bár nyilvánvaló, hogy amit mond az tényszerűen nem igaz, hallgatás helyett a Fidesz megfejeli a gyalázatos kijelentést egy sajtóközleménnyel, amelyet - ha nem tévedek - a kilakoltatás hírének felröppenése és elterjedése utánra időzít:

"Nem Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének kell magyarázkodnia roma ügyben, hanem annak a baloldalnak, amelynek kormányzása idején romákat gyilkoltak Magyarországon, és ezeknek az ügyeknek a felderítéséért és a kártalanításért semmit nem tettek. (...) Felháborító, hogy a bukott baloldal politikai célból félreértelmez és eltorzít egy roma áldozatokért való tiszteletadásról szóló telefonos interjúból kiragadott mondatot."

Most akkor vessük össze a fentieket, és állapítsuk meg, hogy nincs itt semmi látnivaló. A történelemhamisítás kortárs gyakorlatának szellemében veszi semmibe nyomorult emberek életét minden idők legkeresztényebb kormánya. Mindent elárul ennek a keresztény kormánynak a mentalitásáról, hogy képes olyan beszéddel előrukkolni egy, a roma közösség számára rendkívül fájdalmas napon, hogy az félreérthető legyen, hogy abból ki lehessen ragadni.

Pedig nincs itt semmi félreértés, feleim! Balog Zoltán pontosan ugyanolyan tudatosan és szemrebbenés nélkül tenyerelt bele a lecsóba a roma holokauszt emléknapján, mint amennyire gátlástalanul utcára teszik ma-holnap a miskolci romákat. És mint annyi minden más, ez sem fogja leverni az ingerküszöbünket.

Miközben borzasztó, hogy embereket raknak az utcára egy szájbatekert parkoló miatt. Nyomorult, a társadalom perifériájára szorult emberekről van szó, akik nyomorult kis pénzükből fizetik a lakásbérleti díjat, hogy aztán egyik napról a másikra, minden bevezető nélkül utcára tegyék őket. Ezeknek az embereknek az a gettó az otthonuk volt, olyan volt, amilyen volt, ez jutott nekik. Most meg egy darab beton fog arra emlékeztetni, hogy egykor itt egykor laktak, szerettek, éltek.

 

getto.jpg

 2 millió forintot adnak azoknak a miskolci szegénynegyedekben lakó családoknak, amelyek kiköltöznek az önkormányzati bérlakásokból, és vállalják, hogy magasabb komfortfokozatú ingatlant vesznek egy másik településen. Nem ott helyben, máshol. (fotó: nol.hu)

 

És bármilyen cinikus: mindez nem az aljas, álszent, sunyi Fidesz-féle politika miatt van, amely legitimálja azt, hogy egy közhivatal akár aláírások hamisítására és ehhez hasonló aljasságokra vetemedjen azért, hogy akaratát keresztülvigye, hanem a bukott baloldal tehet róla. Aki akarja, persze veheti a fáradtságot, és végignézheti a tatárszentgyörgyi áldozatok temetésén készült felvételeket, és összeszámolhatja, hogy a bukott baloldal jobboldalán hányan képviselték a mostani kormányt.  De tulajdonképpen teljesen mindegy.

A lényeg, hogy Magyarországról nem deportáltak romákat. És ettől kezdve semmi meglepő nincs abban, hogy magyarázat nélkül utcára löknek olyan embereket, akik utolsó erőfeszítéseikkel megpróbáltak a normális élet közelében megmaradni, dolgozni, gyerekeiket iskolába járatni. Mert a focidrukkereknek kínos lett volna pár utcával odébb parkolni, és mert a túlsó oldalon épülő nyolc csillagos szálloda ablakán kinéző osztrák vendég szeme elé táruló látványba a gettó nem fért volna bele. És mert e gyalázatos hatalom bársonyszékeiből nézve a nyomor általában nem túl kellemes látvány.

Ha tetszett, amit olvastál, vagy ha nem, de hiányzik egy "lájk" az életedből, csatlakozz az újonnan indult Facebook-oldal kedvelőinek táborához!

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr706576037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.08.05. 22:29:51

De hiszen ez nem más,mint amit Putyinék is tettek,amikor az olimpia miatt, egész falvakat tettek földönfutóvá.Majd ledózeroltak mindent.Szóval nem történik más, csak Putyinizálódik az ország.

DontBeFool · http://valodiotthonimunka.blogspot.com 2014.08.06. 01:40:53

Pénzkeresés:
""Sajnos, a magyar "alapfelhasználó" internetes társadalomba bele van nevelve a hülyeség ezen a téren, (nem mintha csak ezen a téren lenne de hagyjuk, nem erről szól ez a blog :) ).
Minden "okos" a kattingatásos szépen szólva fa**ságokat nyomatja, esetleg egy kis MLM, (pénzedet meg el eMeLeM), de lehet egy kis jó fajta HYIP pénzbefizetős piramis sz*rsággal is találkozni. Na ezeket kéne most elfelejteni. Ez külföldön sikerült, csak sajnos hozzánk nem jutnak el az ilyesmik.""

valodiotthonimunka.blogspot.hu/2014/08/szr-helyzet-orszagkivaltsag.html

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 13:50:45

Ha a posztíró mellé költöznének, akkor ő is rögvest felajánlana egy kis zsetont a máshová való költözésért, vagy eladná a lakását, bár nyomott áron a szomszédság miatt.

pocaklakó minimanó 2014.08.06. 14:08:07

"A lényeg, hogy Magyarországról nem deportáltak romákat."

Nem. Azt a franciák és az olaszok szokták manapság. Kellene már egy hiánypótló topic erről is, kedves bloggazda.

Éhes_ló 2014.08.06. 22:39:20

Ment volna ez ingyen is.
Csak a törvényeket be kellett volna tartania a polginak.
De az nem megy neki, akárcsak a cigány kedvenceinek.
Passzolnak egymáshoz.
süti beállítások módosítása