Ezért csak a Fidesz

H_A Címkék: baloldal ellenzék Fidesz Orbán Viktor EU EP-választás EP-kampány2014.05.25. 02:16

Megszólalni és csendben maradni egyaránt nehéz - mondanám, hogy minden idők, de hát minden idők óta nem vagyunk mi az Európai Unió tagjai - egy nem csupán unalmas, de talán az országgyűlési választási kampánynál is gagyibb panelekből és (ál)témákból építkező EP-kampány után, amelynek gyümölcsei vasárnap estére érnek be. Mivel a végkifejlet tekintetében - az én szavazatommal vagy anélkül - semmilyen kétség nem férhet ahhoz, hogy kétszer győzni jobb, mint egyszer, főleg hogy három a magyar igazság, minden korábbi rendszerkritikus véleményemet, felháborodásomat, megrökönyödésemet és kósza reményemet zárójelbe téve, be kell látnom: itt és most valóban csak a Fidesz.

Nem, nem azért mert az egy hónapnyi teljesen fölösleges politikai ökölrázás megkoronázásáról, azaz a Fidesz válogatott politika ellenfelei (tisztelet a távol maradtaknak) részvételével zajló, vitának nevezett nyilvános bohóckodásról Török Gábor azt mondta, hogy nézhetetlenre és elemezhetetlenre sikerült, hanem mert ennyire színvonaltalan, a magyar választót Európától és az európai döntéshozás valódi mikéntjének megismerésétől szándékosan távol tartani igyekvő stratégiával butítani jobbról és balról, egyetlen eredményre vezethet: csak a Fidesz.

Amely Fidesz április 6.-i kétharmados, történelmi választási győzelmének árnyékában Bajnai Gordonék és Mesterházy Attiláék kivételével mindenki más számára világos lehet, hogy szűk két hónap alatt nem történnek csodák. Hogy a régi-új kormánypárt számára formalitás lesz az újabb siker, hiszen bárhonnan nézzük, az kevés a boldogsághoz, hogy az EU nekünk azért kell, mert nem olyan, mint Orbán Viktor. Vagy hogy, az EP választás tétje tulajdonképpen az, hogy ki zavarja el négy év múlva az Orbán-kormányt.

Legnagyobb sajnálatomra nagy igazság, hogy az Orbán kormány bírálóinak, ellenzékének, alternatívát ígérő/ígérni képtelen ellenfeleinek újabb körvonalazódó kudarcát egyebek mellett ez a krónikus Orbán Viktor-fóbia okozza. Ezért van az, hogy az európai mandátumokért folyó versengés a legkevésbé sem valódi európai témákról, hanem Orbánról szólt. Az ellenzék külön-külön és együttvéve is újra arról tett tanúbizonyságot, hogy nem érti: nem győzheti le Orbánt azokkal a fegyverekkel, amelyekkel ő maga már többször legyőzetett. A lebutított, leegyszerűsített mindenféle józan magyarázatot nélkülöző, harsány csatakiáltásokkal.

Ezért is van az, hogy a magyar ember a szavazófülke magányában ma újra elhiszi Orbánnak azt, amit helyette jobban tud: hogy tudniillik a magyar ember félti a hazáját az EU-tól. Hogy az EU rárontott a magyar akácra, a magyar pálinkára és a magyar anyaföldre. Hogy szükségszerűen háborúzni kell az ellen a test ellen, amelynek emlőjén érdekes módon (Norvég Alap ide vagy oda) mégiscsak nagyra nő saját dicsőségünk, és hogy ebben a háborúban az egyetlen védelmező, mentsvár csak a Fidesz lehet.

Igen, a Fideszt Brüsszelbe vezető fránya akácos út már csak ilyen. Jobbról és balról egyaránt szolidan ki van kövezve. Fantomkérdésekkel, kreált konfliktusokkal, láthatatlan démonokkal. Ezeknek oltárán a Brüsszeltől nagyon távol élő magyar ember valódi problémáit nyugodt lelkiismerettel fel lehet áldozni és eredményesen hallgatni róluk. Úgysem ért a szerencsétlen semmit ebből az egész hisztériából. Nem igaz. Mert ha támadják, megvédi magát. Bár gondolkodásra egyre képtelenebb kényelmében sokkal jobban szereti, ha megvédik. Ki más? Csak a Fidesz. És természetesen Morvai Krisztina.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr336204117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 09:02:00

A ballibek vége kezdhet meg egy új korszakot. Így a jövő szempontjából fontos, hogy a második a Jobbik legyen, s a DK meg Bajnai ne jussanak be az EP-be.

nu pagagyí 2014.05.25. 10:22:22

Annyiban igaza van a posztírónak, hogy egyedül Orbán süllyedt le az ő primitív színvonalára, ami abban summázható, hogy nem óhajt beleszólni saját sorsába, rábízza azt a vezér úrra, aki úgy is jobban tudja, mit fog akarni holnap, mint saját maga. Abban is igaza van, hogy az igénytelen emberek tömege jelenleg túlnyomó többséget jelent kis hazánkban, ugyanis ha nem így lenne, akkor nem nézne ki ilyen reménytelennek és tehetségtelennek ez az ország.

2014.05.25. 10:22:36

@maxval a gondolkodó birca: Igazad van, ideje, hogy eltűnjenek a liberálisok, nélkülük sokkal szebb a világ. Fel is sorolok neked néhány országot, ahol nincsenek liberálisok, te pedig menj nézz szét arra, mennyire jó is ott élni. Csak úgy találomra: Irán, Afganisztán, Észak-Korea, Kongó, Irak, Pakisztán, Fehéroroszország, Csád, Uganda, Türkmenisztán.
Légy szíves költözz el valamelyikbe ezek közül és onnan osszad az eszet, mutasd meg nekünk onnan, hogy mennyivel szebb és jobb ezekben az országokban élni, mint nálunk. Biztos ezért is vannak ezek az országok tele német, francia, svájci, dán menekültekkel, akiket nem akarnak befogadni, hanem visszatoloncolják őket.

Brix 2014.05.25. 10:24:43

Olyan pártra kell szavazni, amelyik komolyan vette ezt a választást és egy viszonylag kimunkált programmal készült: LMP. A többi párt csak címszavakat írt, vagy nem is készült programmal...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 10:39:28

@roli101:

Nem a liberálisokkal van baj, hanem a ballibekkel.

A liberalizmus egy érvényes ideológia, pont úgy mint minden más ideológia.

2014.05.25. 10:53:36

@maxval a gondolkodó birca: létezik ma Magyarországon olyan, hogy jobbliberális? Avagy OV szarik az emberi jogokra, a demokráciára és csak saját uralkodói (szinte királyi) ambíciói érdeklik? Fontosak-e nekik a nők jogai, ha alig van női képviselője, viszont volt bizonyítottan nőverő párttársa? Ha pedig nincsenek liberálisok, akár bal, akár jobb oldaliak, akkor ki fogja mondani, hogy mindenkit egyenlő jog illet meg, még a te feleségedet, barátnődet, fiúdat is, akármelyik is van neked. Vagy vonják meg a szavazati jogot a nőktől, hiszen 100 éve se volt nekik?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:56:26

@roli101: èn pl màr alig vàrom hogy egy baloldali pàrtra szavazhassak.
Remèlem a dk/epm eltűnik a francba, ès jöhet valami màs.
Vagy LMP +erősödik.

Mészáros Laci 2014.05.25. 11:05:36

Öööö??? Morvai Krisztina? Nemár.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:10:16

@Mészáros Laci: ne is mmondd.èg az a nyafogàs meg affektàlàs! Èded jò istenem!

tisztapista 2014.05.25. 11:12:27

Adott a következő állítás:
"Orbán mondja: több tiszteletet az EU-tól a magyaroknak. Magyar érdekek érvényesítését. Satöbbi"

Erre az okos baloldali összeroppanás közli:
"Nem jó az Orbán által képviselt irány"

Ebből mi következik? Az, hogy a baloldal nem akar a magyaroknak több tiszteletet, nem akarja a magyar érdekek érvényesítését, satöbbi.

Ezt a logikát még egy írástudatlan is le tudja vezetni. De ha nem, akkor a helyi Fidesz szervezet segít neki a levezetésben.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:14:42

@tisztapista: olyan jò hogy ez a Viktor ilyen jòt akar nekūnk!
Mi lenne velūnk nèlkūle!

béla a görög (törölt) 2014.05.25. 11:18:10

Soha nem fogok egy olyan pártra szavazni amelyik megszavazta, hogy államosítsák a MANYUP-om.
Egy gazdasági válságot túlélt a pénzem egy demagóg magyar kormányt nem - hogy a túlszél is értse - a zsidók visszapakolták a pénzem a magyarok kifosztottak.
Érdekes, hogy sok embert nem zavarja hogy kifosztják.
Szeret áldozat lenni.
Én zsigerből tolom az [X]-et ellenük. És itt a környezetemben lehetnek páran így mert itt el lettek zavarva áprilisba is. És hogy kire: amely párttól a legjobban fosnak és ballibsi. (Jobbik akkor lesz alternatíva ha Józsi bácsi a neten árulja a krumpliját és Vona angolul veri az asztalt Brüsszelben hogy az EU-s szilikon-völgyből egy kis darabja jusson már ide is)

A fidesz és a magyar néplélek is a piaci versenytől fosik legjobban. Ezért lehet sikeres a gyülöletkeltés a bolsi-libsik ellen.

És van olyan primitív 'hívószó' amivel Orbán lenyomható lenne. csak nem szokás kijátszani - de van.

2014.05.25. 11:51:11

még szerencse hogy a fidesz név szerint nyilvántartja, hogy ki szavazott rájuk, így majd pár év múlva őket és az agymosott gyerekeiket is ki lehet majd végezni nagyobb erőfeszítés nélkül

Alick 2014.05.25. 12:20:20

@béla a görög: azt kéne seggberúni, aki anno a MANYUP-mutyi elindítását egyáltalán jóváhagyta, beleértve a fideszt is. A privát nyugdíjmegtakarításoknak közük ne legyen az állami nyugdíjalapokhoz, az minden állampolgár magánügye.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 12:50:13

@roli101:

Liberális gazdasági, politikai vagy társadalmi értelemben? Nagyon nem mindegy.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.25. 12:54:10

Nos valóban. Ez a "csak a fidesz" szlogen mindent elmond. Így van, nekik semmi sem számít, csak a fidesz, annak is a régikoleszos része és néhány felkapaszkodott kegyenc. Lehet tapsolni.
Orbán arca a plakáton már csak grátisz, hiszen Orbán nyilván nem kívánja a csodálatos Dajcstomit váltani Brüsszelben.Akkor minek pávázik a plakáton?

nu pagagyí 2014.05.25. 12:55:26

@Alick: A Te pénzed volt, lemondtál róla, hogy Simicskának több legyen.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.25. 12:57:42

@maxval a gondolkodó birca:

Loszart érvényes!

A züllésről szól az egész undoritó "eszme"

dadddd 2014.05.25. 13:01:57

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Nyilván ugyanazért, mint Bajnai "nemtérekvisszaapolitikába" Gordon.

Alick 2014.05.25. 13:05:47

@nu pagagyí: létre sem hoztam volna, nem tömtem volna ("reformkommunista" módra) állami pénzzel Horn Gyuláék csókos nyugdíjpénztárait. Szerencsére nálam nem volt kötelező, a saját pénzemből intézem a megtakarításaimat.

béla a görög (törölt) 2014.05.25. 13:06:36

@Alick: Elkezdtek egy rendszert és 13 évig működtettek. A felén túl voltak. Elkezdhették volna a kifizetéseket.
Téged miért zavart az, hogy az én nyugdíj(am) egy része magánszámlára került? A nyugdíj nem az államé! - héka. az hogy azt az állam használja 40 évig az még nem jelenti azt hogy az övé! ennyit az 'állami nyugdíjalap'-ról! az nem volt adó amíg a patkányok át nem minősítették adóvá!

Egyébként meg egy államnak el kell számolni felém! Én vagyok a tulajdonosa mint adófizető! Tudom, borzasztó de nálam nem tudod fetisizálni az államot.

A magán számlámért ne aggódj nincs az országban és nem is lesz amíg ezek vannak, biztosan utána meg valószínű.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.25. 13:08:09

Remélem a jobbik is megelözi a maszop-déká-nemegyütt-elempé ballib négyest! :DD

dadddd 2014.05.25. 13:10:35

@Benjamin Eisenberger: Ezt a orosz kém sztorit szerintem sokan beszopták, de én is reménykedem.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.25. 13:15:50

@dadddd:

Na ácsi! Én azért Fideszes vagyok de most csak azért nyomtam a dzsobikra hogy megelözzék a ballibsiket!!

A Fidesz igy is nyerni fog!!

dadddd 2014.05.25. 13:20:11

@Benjamin Eisenberger: Nem kétséges, hogy nyerni fog. Számomra viszont ez a "kémügy" volt a döntő momentum. És hogy összezártak a ballibsikkel... Jövő héten már kit fog érdekelni Kovács Béla? Majd négy-öt év múlva egy rövid hírben megtudjuk, hogy nem történt bűncselekmény.

Fejesrob 2014.05.25. 13:26:45

@tisztapista: Hihetetlen, hogy ezek a ballibsik mennyire nem veszik észre, hogy Orbán folyamatosan szopatja őket.

Alick 2014.05.25. 13:27:12

@béla a görög: piaci verseny nélkül kisíbolják az állami nyugdíjalap pénzeit privát pénztáraknak.
Vagy legyen valami tisztán állami, vagy pedig teljesen privát. Az előbbi esetben az állam elszámoltatható, a másodiknál az állam bele se üsse az orrát a megtakarításaimba.
A kettő hibride tipikus posztkommunista találmány, mint a zsebprivatizáció... "kötőfék + fejőgép".

"A magán számlámért ne aggódj nincs az országban"

Bölcs döntés! :)

Fejesrob 2014.05.25. 13:27:44

@Benjamin Eisenberger: Én pedig azért, hogy Kovács biztosan újra bejusson.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:36:02

@Benjamin Eisenberger:

A gazdaságpolitikában pl. a liberalizmus győzött, minden más eszmerndszer rosszul teljesít. Ez egy tény.

DE ebből sehogy sem következik a társadalmi liberalizmus igaza! Nem, a társadalmi liberalizmus megbukott.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.25. 13:42:44

@maxval a gondolkodó birca:

Én nem akarok piacgazdaságot!! Látjuk hova vezet! A nagyhatalmak dirigálnak állandoan, felvásárolják a magyar ipart meg mindent! Én nem akarok piacgazdaságot meg kapitalizmust!!

♔batyu♔ 2014.05.25. 13:47:35

@Benjamin Eisenberger: Helyesebb, ha inkább liberálist nem akarsz. (Nézd meg, kik a "felvásárlók").

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:54:45

@Benjamin Eisenberger:

A másik alternatíva egyszerűen nem működik. Kipróbáltuk.

Mészáros Laci 2014.05.25. 14:01:15

@tisztapista:

pontosítanék: az írástudatlan ezt a logikát tudja levezetni.

Mészáros Laci 2014.05.25. 14:02:21

@Benjamin Eisenberger:

Vissza az éhezést! Áruhiányt követelünk! Silány termékeket a magyar polcokra! Le a piacgazdasággal!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.25. 14:39:29

@dadddd: Nyilván. Nyilván annak is oka van, hogy soha semmire nem lehet más a válasz, mintogy: "deee, 'mer a másik is" Óvodás szinten vagytok bammeg.

♔batyu♔ 2014.05.25. 14:42:58

@Mészáros Laci: A kádár rendszerről sok mindent el lehet mondani, de hogy éhezett volna valaki, azt biztosan nem.
Katonáéknál én pld. vagy 5 kilót híztam, pedig akármilyen szart nem eszem meg.

Amúgy ha kivonom az akkoriban is kapható kajákat a mostani árukészletből és kivonom az egzotikumokat, francia sajt, tengeri kaják, stb., nagyrészt az élelmiszeripar selejtje marad.

Mészáros Laci 2014.05.25. 18:43:08

@♔batyu♔:

ugyan nem a Kádár-rendszerről volt szó, de akkor is volt mélyszegénység, csak nem láttad. Olyan apróságok voltak például láthatatlanok, hogy 1 kW villanyáram Budapesten került 60 fillérbe, többi városokban 1 forintba, faluban 2 forintba. A magamfajta "úrigyerek" akkor botlott bele ilyesmibe, amikor véletlenül rossz buszra szállt. Miskolc Szonditelep, nyolcvanas évek. Földbe gyökerezett a lában.

Mészáros Laci 2014.05.25. 18:46:34

@♔batyu♔:

A Kádár-rendszer már az I. jóléti rendszerváltás volt, amikor hitelből finanszírozott fogyasztási javak gurultak a NÉP elé. Kádárnak 56 mély trauma volt, nagyon fosott egy újabb felkeléstől. Egyik kezéből osztogatott (hitelt), másikkal elfojtott minden közösségi szerveződést. Hányingerem van, amikor felidézem, hogy áltiban negyedikben besúgó dalokat tanítottak nekünk...
süti beállítások módosítása