Orbán Viktor: "az EU mi vagyunk!" Ne már...

H_A Címkék: autonómia energiabiztonság Orbán Viktor EU Oroszország Ukrajna V4 kárpátaljai magyarok Donald Tusk Globsec 20142014.05.15. 19:27

Azt már tudjuk, hogy sem az ukránok, sem a lengyelek nem díjazták különösebben Orbán Viktor királlyá koronázási beszédét, amelyben egyebek mellett autonómiát követelt a kárpátaljai magyaroknak. Én a magam részéről egyáltalán nem akadtam ki ezen a kijelentésen, foszlányokban majdnem egyet is értek Orbánnal, még akkor is, ha pontosan tudom mennyire jól ért a lehető legmelegebb pillanatok kiválasztásához, amikor politikai üzeneteket érdemes megfogalmaznia. Persze sokkal jobban elhinném aggodalmát a nyomorult ukrajnai magyar közösség ügye iránt, ha nem ezt az orosz-ukrán háborús helyzetet használná fel és ki, határokon átívelő töretlen népszerűsége növelésére. Hanem mondjuk békeidőben is, régi és új mandátuma valamennyi háborúmentes napján ugyanilyen vehemensen együttérezne ezzel a közösséggel.  Na de nem elsősorban erről akarok most írni,

hanem arról, hogy lengyel-magyar barátság ide vagy oda, amint az várható volt az elmúlt napok eseményeinek tükrében, a visegrádi négyek miniszterelnökeinek a pozsonyi Globsec 2014 biztonságpolitikai konferencián tartott nyilvános beszélgetésén úgy alakult,hogy Donald Tusk lengyel kormányfő orosz propagandával vádolta Orbánt.

Túl azon, hogy a Robert Fico szlovák miniszterelnökkel kajánul összekacsintó Orbán képe egyébként sem egy szívet melengető látvány számomra, meg kell állapítanom, hogy a vita magyar oldalán érvelő Orbán Viktornak már megint egészen elképesztő dolgok hagyták el a száját. Elképedésem nem annak szól, hogy ezek a gondolatok elhangzottak, hanem, hogy kinek a szájából hangzottak el.

Az van, hogy minden fronton elszántan szabadságharcoló miniszterelnökünk, úgy látja, Ukrajna képtelen ellátni önmagát, a mostani ukrán kormány nyugati segélyre szorul, és ennek az árát az EU, tehát mi is fizetjük. (!!!) Orbán szerint alap, hogy cserébe el is várjunk valamit, például a demokratikus értékek tiszteletben tartását. Ezért nincs abban semmi rendkívüli, hogy az ottani magyarok kollektív jogait kérje számon. Orbán elismerte, hogy Ukrajna mellé kell állni ebben a konfliktusban, de abban nem értett egyet, hogy ezt feltételek nélkül kell megtenni. Európa nem lehet sikeres, ha nincs normális kapcsolata Oroszországgal. Közös érdek ezért a kooperáció.

Nem szándékozom eldönteni, hogy Közép-Európa energiabiztonsága, és ezzel összefüggésben az Oroszországgal fenntartott kapcsolatokról elhangzottak tekintetében a Donald Tusk által prioritásként említett emberi szabadság hogyan aránylik az oroszok által eladott gáz árához, de tény, hogy Európa legunióellenesebb politikusának szájából borzasztóan groteszkül hangzott ez az EU-ra hivatkozó autoidentifikáció, amellyel lengyel partnere vádjaira reagált.

Tudom én, hogy Ukrajna nem az EU tagállama (nettó befizetője), mégis szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor, akinek kormánya egyértelműen nyugati segélyre szorul, és ennek árát nyilvánvalóan az Európai Unió is fizeti, általában felháborodással, és a magyar emberek ellen intézett aljas támadással szokta megvádolni azokat (értsd idegenszívű bürokraták) akik cserébe el is szoktak várni valamit, például a demokratikus értékek tiszteletben tartását.

Ugyanakkor: akinek Európai Unióhoz való viszonyát kizárólag a "Tiszteletet a magyaroknak!" típusú, egyoldalú megfontolások definiálják, miközben a keleti nyitás szellemében, egy életbevágónak kikiáltott atomerőmű megépítésének szerződésével valószínűtlen időre kiszolgáltatta Magyarországot az oroszoknak, vagyis akinek szittya magyar népe keményen fizet e hitelért Oroszországnak, annak érthetően nincs más választása, mint jó viszonyt ápolni Putyinékkal. Igaz, hogy mi fizetünk. Annak ellenére is, hogy mi fizetünk. Úgyhogy ez jutott mára, kedveseim: ez a bravúros logikai bukfenc, ez a bámulatos diplomáciai gondolatvezetés. Miszerint Ukrajna asztalára joggal odacsaphatunk, mert mi fizetünk, (és ha mi vagyunk az EU, akkor ezt úgy értsem, hogy magunk ellen szabadságharcolunk?) de Oroszországgal szemben nem ajánlatos kardot csörgetni. Pedig mi fizetünk.

És végül, egy röpke gondolatra visszatérve a kiindulóponthoz: a legszebb az egészben az, hogy ez a perverz logika teljesen független attól, hogy egyébként a kárpátaljai magyarokat ténylegesen megilletik azok a kollektív jogok, amelyek megilletik őket: az állampolgári egyenjogúságtól az önrendelkezés valamely formájáig vezető skálán. Akárhonnan nézem viszont, mindenféle harcos nyilatkozatok ellenére, ezeket nem Orbán Viktor fogja kivívni számukra. Bármekkora igazságfoszlány is van abban amit mond, ennél ízléstelenebb pillanatot aligha választhatott volna ennek kinyilvánítására: háborús helyzetben demokráciából előadást tartani szerintem nem óriási nagy dicsőség. Arról nem beszélve, hogy tartok tőle, már megint sikerült elfelejteni megkérdezni az ukrajnai magyarokat, hogy autonómián innen és túl, ők mit is szeretnének. Pedig ezúttal is nekik kell elviselni e szabadságharcos szavak következményeit, amíg Orbán itthon döngeti a mellét, hogy kiállt a magyar érdekekért. Robert Fico jobbján.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr456169765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.05.16. 16:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 21:26:06

A lengyel héják háboruzzanak, ha akarnak. De másokat hagyjanak ki ebből.

high up! 2014.05.16. 10:21:00

Orbanescu Európa beteg embere.

Már csak ezért sem ő Európa, hiszen az európaiak döntő többégének egészséges az agya.
Az Orbanescu Európának mint egykoron Meciar: Az EU megtanult élni a fekéllyel, amikor meg végre eltünik a hülyéje, akkor a testvérpártjai ünnepelnek a legjobban.

FOLYTASSUK!

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 10:21:01

Nem nagyon értem, miért kellene a lengyelek oldalára állni Moszkva ügyében?

Nem képednél el, ha ismernél pár dolgot a lengyel-orosz történésekből, a lengyelek zsigerileg utálják az oroszokat és ez teljesen érthető.

Csakhogy Orbán nem lengyel, hanem magyar.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 10:22:15

@high up!: Ja, Gyurcsány bezzeg dehogy is volt fekély a szemkilövetésével, azzal, hogy rutinosan hazudott az EU-nak.

Mert ha nem, akkor az tényleg a te Európád.

vezér01 2014.05.16. 10:27:30

A nagy "demokraták" mindig a népek önrendelkezési jogáról
énekelnek,de ha valakik élni szeretnének e jogukkal,rög-
tön átkozott szeparatisták lesznek.Az eltelt negyed század alatt még sose volt aktuális és helyénvaló a magyar kérdés felvetése. Az meg két dolog,hogy mit gondolnak a lengyelek és mit mond Tusk.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 10:31:35

@vezér01: Ja, kínos is az, amikor a MTV-ben le sem csengett az 56-os ünnepi műsor, de a hírekben az USA megszállás ellen iraki földön harcoló irakiak "lázadók", "szeparatisták", "terroristák".

ö...mikó? 2014.05.16. 10:44:52

@♔bаtyu♔: Itt van megint ez a bolsevik fasz, aki megint nem értett egy szót sem abból amit olvasott. Ja, de, azt, hogy miért kéne a lengyelek oldalára állni.... Gratulálok elmebajnok, hoztad a szokásos bolsevik színvonalat...

saci02 2014.05.16. 10:44:58

@♔bаtyu♔: igy igaz!!! Csak lassam mar!!! Orbant kirakni a Fideszbol es alapitson egy uj partot!!! Csak lassam mar!!!!

ö...mikó? 2014.05.16. 10:46:49

@vezér01: Egyikőtök sem tud olvasni? Vagy szöveget értelmezni. Vagy csak nincsenek érveitek, értem, ilyenkor kell terelni. Primitív kommunista férgek vagytok, menjetek, zengjétek: Éljen viktor, éljen a párt!

high up! 2014.05.16. 11:11:54

@♔bаtyu♔:

jaj, a gyúrtcsány hisztijeiddel menj a DK bandához, azok az illetékesek, engem kímélj meg. De teccik tudni gyúrtcsány már 5 éve nincs, úgyhogy jól meg kellene magyaráznod, hogy miért is rájszolsz te még a mai napon is rajta?

ja, és az is megérne egy magyarázotot, hogy hogy jön gyúrtcsány Orbanescu elkúrásainak a megmagyarázásába. Csak nem gyúrtcsány irányítja orbanescut?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 11:16:43

www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult_kik_lepnenek_ki_az_eu-bol.198919.html

'Európa legunióellenesebb politikusának szájából borzasztóan groteszkül hangzott ez az EU-ra hivatkozó autoidentifikáció, amellyel lengyel partnere vádjaira reagált.'

3 perc tájékozódás a poszterkedés előtt nem ártana néha.

high up! 2014.05.16. 11:17:11

@saci02:

Azt hiszed, hogy a fidióta jobbágyok kiaraknák a pártjukból a gazdájukat? Hol élsz te? Ezek pont annyira fosnak Orbanescu haragjától, mit ahogy a marha maszopos droidok fostak gyúrtcsánytól. Az öszödi gombnyomogatási parancsot szó nélkül teljesítette a kurva anyjukba elküldött maszopos tagság.

Ma ugyan ez a helyzet van a fidiótáknál. A gazda egymaga uralkodik a teljes jobbágy párttagság felett.

_most_ 2014.05.16. 11:19:22

elég durva volt, mikor Orbán rezzenéstelen arccal kijelentette, hogy ha ez EU, azaz Magyarország pénzeli Ukrajnát, akkor cserébe lehetnek elvárásaink Ukrajnával szemben, miközben az EU-nak a támogatásokért cserébe semmilyen elvárása nem lehet Magyarországgal szemben, azért van egy kis ellentmondás a kijelentéseiben, szegény fideszbirkáknak nehéz lehet követni éppen ki az ellenség :D Amúgy az is vicces volt, mikor megkérdezték, hogy mégis milyen jogokat kéne adni a kárpátaljai magyaroknak, csak hebegett-habogott semmi konkrétumot nem tudott mondani, úgy érzem a kérdező nem fog Obersovszky díjat kapni :D

saci02 2014.05.16. 11:48:02

@high up!: csak ami jart Gyurcsanynak, az jar Orbannak is! Alamfonk utan szabadon: ami jar, az jar...

ö...mikó? 2014.05.16. 12:00:38

@_most_: De ezt a bolsevik birkák nem fogják fel. Szerintem még mindig resetel az agyuk (van a komcsiknak agyuk egyáltalán?).

igazi Ténytár 2014.05.16. 12:20:00

@♔bаtyu♔: Prófétai szavak egy le nem komcsizható nemzeti illetőtől.

___________
1941. ápr. 3.

Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk - gyávaságból - a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A GAZEMBEREK OLDALARA ÁLLTUNK - mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! HULLARABLÓK LESZÜNK ! A LEGPOCSÉKABB NEMZET.

Nem tartottalak vissza.Bűnös vagyok.
Teleki Pál

_______________

2014. 05. 14.

index.hu/gazdasag/2014/05/14/orban_a_gazprommal_parolazott/

www.hirhatar.hu/hir/elokerult-az-aprobetus-resz-az-orban-putyin-paktumbol

Szelid sunmalac 2014.05.16. 13:23:46

@♔bаtyu♔: Ha jol emlekszem ugy 4 evvel ezelottig a magyarok is ruhelltek oket, ugyanis par evtizedig megszallva tartottak Magyarorszagot, es bohztak az altalad is olyannyira utalt kommunizmust.
Akkor most hogy is van ez? Mi mar nem utaljuk? Ilyen kurva gyorsan felejtunk? Ha meg mar nem olyanok, mint voltak (bar ennek pont az ukran esemenyek mondanak ellent), akkor miert is tortenelmi kapcsolatokra hivatkozol a lengyeleknel?
Nagyon nem illik am ossze ez a ketto. Jo tanitvany vagy!

csak egy néző 2014.05.16. 13:37:29

Csak halkan kérdezem. Nem fognak hiányozni a következő birkamenetből a polák orbán fanok népes csapatai???

SMFB 2014.05.16. 13:37:52

Demokratikus értékek tiszteletben tartását akarjuk Ukrajnában?

Vázolom a várható eseményeket:
- majd jön onnan valaki, és eldurrant néhány szóvirágot
- aztán hazamegy és aszongya, hogy "az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést"
- majd órásplakátot nyomat, hogy üzenjünk: tiszteletet az ukránoknak!

ahogy elnézem a Záhonyon inneni és túli helyzetet: folyt. köv.

Blogger Géza 2014.05.16. 14:30:52

Speciel Orbán Viktornak teljesen igaza van. Az EU-s pénz a mi pénzünk is. Ugyanúgy a magyar adófizetők is hozzájárulnak a közös kiadásokhoz.

Magyarország pedig nem szorul semmiféle segélyre. Járnak nekünk mezőgazdasági, kohéziós stb támogatások (miként másoknak is) a lefektetett szabályok alapján, de ez nem segély. Arra pl. a görögök szorultak, mert csődbe mentek. Illetve még az MSZP-s kormányzat, mert az meg Magyarországot vitte csődbe, de az már szerencsére csak egy rossz emlék.

dr. mesterséges színezék 2014.05.16. 14:39:13

@maxval a gondolkodó birca: "A lengyel héják háboruzzanak, ha akarnak. De másokat hagyjanak ki ebből. "

Most mit lehessen tenni... a lengyelek annyira megszokták, hogy beleszólásuk van Magyarország ügyeibe, hogy nehezen állnak le.

Válaszcsapásul legközelebb Budapest helyett Bukarestben kell őket letenni a buszról békemenetelni.
Vajon kiszúrnák a különbséget?

csak egy néző 2014.05.16. 14:55:51

"A Fidesz az alacsony végzettségűek, a Jobbik a 30 alattiak, az MSZP a 65 felettiek, az LMP pedig a diplomások között szerepelt jobban a saját átlagához képest."
(Ipsos)
No komment!

szonár 2014.05.16. 15:23:40

Az ilyen butácska posztokat az a liberálbolsevista téveszme indukálja, hogy akkor lehet az ember jó ejrópai, ha nincsenek jelentős vitái Brüsszellel, hanem mindenben megfelelni törekszik a "nagyok" meg a magukat nagynak képzelő kicsik (pl. Lengyelország) elvárásainak.

Pedig akkor az ember nem ejrópai, hanem hülye.

Európa mindig is a viták, az érvek, a versengés terepe volt, ettől vált azzá, ami lett, ettől vált egykor a világ urává. Orbán és barátai sokkal inkább képviselik az Európai Civilizáció fősodrát, mint a seggnyaló libsi prédikátorok.

szonár 2014.05.16. 15:24:36

@dr. mesterseges szinezek: Azok nem Tuskó hívei, akik idejönnek békemenetelni, hanem legnagyobb ellenlábasai.

2014.05.16. 15:41:52

@Blogger Géza: Valóban, a támogatás az nem segély. Viszont ha valaki többet kap, mint amennyit befizet, akkor ugye nem mondhatja, hogy az ő pénzét költi az EU.
Gejza, megint gerinc nélkül nyalsz, csak nyalsz, csak nyalsz....

2014.05.16. 15:44:53

@szonár: Bizony! Ezek a buta nyugatiak nem képesek felfogni, hogy mit köszönhetnek nekünk, de különösen Orbánnak! Az igazi Európát! Mert mit is adtak a németek Európának? A fasizmust! Bezzeg mi az elvtelen opportunizmust!

Che21 2014.05.16. 15:49:10

A ballibek gondolkodásmódja néha egész elképesztő.

Ballib riporter kérdése Dénes Ferenc államtitkárhoz cirka 1999-ben:

Ön sokat bírálja a jelenlegi sporttörvényt, ugyanakkor sok intézkedésnél erre a törvényre hivatkozik. Nem érzi ezt ellentmondásnak?

Nem. A törvény rossz, sok helyen javításra szorul, de amíg érvényben van be kell tartani.

Ennyi.

Attól, hogy harcolunk a EU nem kevés hülyesége ellen, attól még tagjai vagyunk, és Orbán csak az elmúlt hónapban vagy ötször tette le a voksát az EU mellett.

Alick 2014.05.16. 16:22:08

@Kón Bandit: "Európa legunióellenesebb politikusának"

Václav Klaus-ra vagy Nigel Farage-re gondoltál..? :)

márpedig a fidesznek mennie kell 2014.05.16. 16:37:35

@szonár: le kellene venni a fideszes szemüveget,hogy tisztán láss.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.16. 16:43:21

Akárhonnan nézem viszont, mindenféle harcos nyilatkozatok ellenére, ezeket nem Orbán Viktor fogja kivívni számukra."
hja, majd jön H-Kovács laca, Körmös Bauehr, Patkány-Jávor Bencike...majd ők.

Bitang Inas 2014.05.16. 16:49:17

végül is lehetne behódolni is nem? igazi sikertrténet az eu sok országában...koncsíták, több mecset lassan mint templom, szegregált bevándorló tömegek - tele másodgenerációs iszlám dzsihadistákkal, 15% munkanélküliség...csupa politikai és társadalmi sikertörténet.

az baj, hogy sunyik vagytok, és nem álltok ki egyenesen:
jujj beszartunk...2018-ban is nyerni fog a fidesz, az mszp 2 milliárdos adósság alatt oszlik éppen, Bajnai egy álom volt, és még 2-szer eltaknyolunk idén. semmi lehetőség, semmi tehetség, hogy ezt a folyamatot megállítsuk...ez itt a vég.

Orbán sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az összes ilyen rinya blog csak vele van tele, bármit mond lihegve csaholva nyaffogtok..

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.16. 16:55:15

@Szelid sunmalac: hát mifelénk nem népeket szoktak utálni, hanem a kommunistákat akik ezt csinálták, és a hazai kiszolgálóikat...

de bizonyíts mester, hogy van ez..?

Blogger Géza 2014.05.16. 17:10:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Frászt nem mondhatjuk.

Attól, hogy egy tagállam kap pl. kohéziós támogatást, mezőgazdasági támogatást, attól még a közös kiadásokat (pl ukrán segély) ugyanúgy finanszírozza. Abban bizony ami pénzünk is benne van, és természetesen jogunk van beleszólni az elköltésébe.

high up! 2014.05.16. 17:16:46

@szonár: "Orbán és barátai sokkal inkább képviselik az Európai Civilizáció fősodrát"

Hú bazmeg, rajtad a ciklus végéig fog a világ röhögni! Orbanescu birkái olyanok mint Lenin prolijai: bemondják a tuskó népnek, hogy ti vagytok a világ leghaladóbb társadalma, a sok üresfejü NER-cseléd meg tényleg azt hiszi, hogy tényleg ő a fejlődés origója.

Na meg hogy civilizáció? A Birkamenet képében? Hú b+ ez már egyenesen Übercivilizáció!

FOLYTASSUK!

high up! 2014.05.16. 17:22:15

@Blogger Géza:

Azért mekkora élmény nektek fidióta jobbágyoknak, hogy reggel még nyomni kell a szart, estére meg zabálni!

Reggel: jó multi - Este: rossz multi
Reggel: jó Szovjetunió - Este: rossz Szovjetunió
Reggel: Brüsszel nem Moszkva! - Este: Budapest Moszkva!

Komolyan mondom, nektek fidiótáknak már rég klinikai kezelés alatt kellene állnotok az agyleépülés kórosztályán

Netuddki. 2014.05.16. 17:27:02

@Blogger Géza: Hát te meg mi a faszt hordasz itt össze-vissza?

Blogger Géza 2014.05.16. 17:33:04

Szerintem inkább te szorulsz némi kezelésre. :) De hogy ne halj meg hülyén, pár titkot elárulok:

Az a multi, amelyik új munkahelyeket hoz létre, hozzájárul az export növeléséhez stb, az különösen értékes. Amelyik csak azt csinálja, hogy értékelten papírokat gyárt (kajajegy), és abból vaskos profitot kaszál, amit kivisz külföldre, hát az kevésbé értékes, nem nagy veszteség, ha örökre eltűnik innen.

Szovjetunió már több mint két évtizede nincs, nekünk nem volt túl jó, hogy megszállt.

Brüsszel nem Moszkva, de nem is szabad hagynunk, hogy azzá váljon. Minden bürokrata (meg szövetségi politikus képviselő stb.) hajlamos túlterjeszkedni, a brüsszeliek ebben végképp élen járnak. Időnkét az orrukra kell azért koppintani, megfontoltan, de kellő határozottsággal. Azért ne képzeljék magukat gyarmatügyi minisztériumnak.

Tudod, a világ picit bonyolultabb, mint a te csöppnyi eszed, amelyik csak pár szavas lózungokban tud gondolkodni.

Blogger Géza 2014.05.16. 17:34:39

@kovi1970: Nem tudok mást javasolni: próbáld lassan, szótagolva, hátha megérted... Ha nem, még mindig örömet okozhat a Dörmögő Dömötör lapozgatása!

dr. mesterséges színezék 2014.05.16. 17:36:38

@Blogger Géza: " és természetesen jogunk van beleszólni az elköltésébe. "

Csak nehogy a szintén fizető és beleszólni vágyó lengyelek meg azt mondják, hogy 'már pedig Orbánra ne hallgassanak az ukránok', mert két ilyen gigász egymásnak feszülése beláthatatlan következményekkel járhat!

Kiállá 2014.05.17. 23:29:06

na fidesztálib gecik, mi a helyzet?

Roland Oranky 2014.05.19. 17:24:02

Tisztelt Hacsaknem! Mert nem tudsz soha egy percig azonosulni velunk jelen esetemben erdelyi/a cikkben karpataljai magyarokkal. Nekunk az autonomia vagy teljes fuggetlenseg kell. Az EU es a nyugati vilag egy szorny szamomra aki gatol ebben. Az ukrajnaiaj pedig fasisztak akik felgyujtjak a vereckei emlekmuvet es rondan bannak a nemzeti kisebbsegeikkel. Mielott hanyatborulnal a kepmutato Nyugat elott kicsit gondolkodj el azon ha feltennem a kerdest hogy megtudsz-e egy olyan Nyugati/Eu/USa allamot nemzetet nevezni aki nem tett valami szornyuseget a tortenelem soran es ma is makulatlan. Ha nem akkor ne kritizald azokat akik probalkoznak. A lengyelek mas kategoria megertem oket de a mi erdekeink masok.

csak egy néző 2014.05.25. 13:47:03

Akár a fideszre is érvényel lehetne ma is

Hadüzenet az Egyesült államoknak.(II. világháború)
Párbeszéd az Elnök és és a magyar ügyvivő Semjén Zsolt között: Magyarország ugye köztársaság?
- Nem uram, királyság.
- Akkor van királyuk?
- Nincs, tengernagyunk van.
- Akkor van flottájuk?
- Nincs, mivel nincs tengerünk.
- Van valami követelésük?
- Igen.
- Amerikával szemben?
- Nem.
- Angliával szemben?
- Nem.
- Oroszországgal szemben?
- Nem.
- Hát akkor kivel szemben vannak követeléseik?
- Romániával szemben.
- Akkor Romániának is hadat fognak üzenni?
- Nem, uram. Szövetségesek vagyunk.
Fidesz fülkeforradalom:
-"Ha az utóbbi egy évet a szabadság felöl, azaz a szabad hegyről és nem a kútból nézzük, akkor mi itt egy szabadságharcot folytatunk – kezdve azzal, hogy a Nemzetközi Valutaalapot kipateroltuk Magyarországról”
süti beállítások módosítása