Lázár János milliárdjai

H_A Címkék: kormány közpénz milliárdok Lázár János költségvetési tartalék Miniszterelnökség dologi kiadások2014.05.13. 23:55

Tény, hogy nem szoktam túl sűrűn Lázár János viselt dolgaival, azaz a köz ügyeit érintő ténykedéseivel foglalkozni. De. Miután nem háborodtam fel azon, hogy a szemét norvégokat egyáltalán nem hatotta meg Jánosunk arrogáns izmozása a kormány által felügyelt támogatási összegek átláthatatlansága kapcsán, miután a szemem sem rebbent arra, hogy e kormányzati tahóság nyomán Magyarország negyven milliárd forinttól esett el, és miután azt is rezzenéstelen arccal vettem tudomásul, hogy ezáltal az egészségügy konkrétan 5,2 milliárdot veszített, mégiscsak ökölbe szorult a kezem annak olvastán, hogy eme nagyszerű eredmények méltó elismeréseképpen a Lázár vezette Miniszterelnökség "dologi kiadásokra" 3,166 milliárd forintot kap a költségvetés általános tartalékából.

Másokkal ellentétben, engem nem foglalkoztat különösebben, hogy milyen lehet az a svájci szálloda, amelyben hivatalos kiküldetése során közel fél millió forintot képes szállásra elkölteni a nevezett úriember, viszont határozottan érdekelne, hogy mi indokolja ezt az újabb milliárdos tételt. Annál is inkább, mert egy hónap leforgása alatt ez a Miniszterelnökség második hatalmas szakítása a dolgozó magyar polgárok adójeleiből összeálló állami költségvetés tartalékából. Vagyis legutóbb éppen egy hónapja kaptak "hasonló célokra" Lázárék kemény 2 milliárdot.

Persze az már önmagában is borzasztó, hogy ez a költési előirányzat nagyjából lenullázta a kormány által az első félévben elkölthető keretet. Hiába, ilyen ez, ha választási év van. És ha nem lenne, akkor is. Az egyenesen hátborzongató, hogy az eddigi nagyvonalúan kiutalt és felhasznált összeg (42, 5 milliárd) a 2000-es években a kormányok egész évi költése volt. De mégiscsak az a legfelháborítóbb ebben a közpénz milliárdokkal való dobálózásban, hogy az illetékesek nem hajlandóak semmilyen magyarázatot fűzni ezen összegek rendeltetését és célját illetően.

Ahogy a Napi.hu által a Kormányzati Információs Központnak egy hónapja feltett, és azóta is megválaszolatlanul maradt kérdés is példázza: senkinek nem érdeke itt az átláthatóság, a legkevésbé Lázár Jánosnak. Az általa vezetett kabinet a fantáziánkra bízza, ha annyira érdekel, találjuk ki, a rötyi papírtól kezdve, a kötelező irodai vízágyakon át, a folyékony szappanig, traktorig, vagy vetésforgóig, netán az energiacella nemzeti büszkeséggé konvertálásának esélyeiről szóló tanulmányokig, hogyan költhető el 2 milliárd. És újabb három.

Ezt hívják utolérhetetlen, reménytelenül behozhatatlan kormányzati arroganciának és cinizmusnak. Úgy értem, Lázár Jánosnak. Ő az az ember, aki mindent pénzt megér. Na nem nekünk, a gazdájának. Akinek újabb négy évig nem fáj, hogy mitől esik el az országa tehetségtelen, nagypofájú, korrupt pártkatonái áldásos ügyködése nyomán.

És nem azt mondom, hogy mennyi éhező szerencsétlenen lehetett volna segíteni ebből az egy hónap alatt 5, 1 milliárdból, de Lázár Jánosok "dologi kiadásai" címen mindenféle indoklás nélkül eltapsolni a tisztességesen adózó, és Lázárhoz hasonlóan dologi kiadásokban minden bizonnyal hiányt nem szenvedő magyarok pénzét... Na ez a nem mindennapi. Végül is aki büntetlenül és következmények nélkül képes ellézerkardozni 40 milliárdot, annak 5 milliárdba sem fog beletörni a bicskája.

Kár, hogy soha nem a saját milliárdjaival rendelkezik ilyen magabiztos önkényességgel.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr966160783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2014.05.14. 10:40:53

Magyarország semmitől nem esett el. Pusztán időbeli csúszásról van szó, biztos, hogy meg fognak állapodni az adminisztratív részletkérdésekről.

„Amennyiben a magyar kormány hajlandóságot mutat arra, hogy megoldást találjunk, a felfüggesztésnek nem lesznek jelentős következményei a programok és projektek magyarországi lebonyolítására nézve” – szögezi le Vidar Helgesen.

www.napigazdasag.hu/cikk/12133/

És mitől lenne már "borzasztó", hogy májusban már nem sok marad az első félévre elkülöníttet tartalékból? Ez időbelileg teljesen arányos.

Blogger Géza 2014.05.14. 10:45:48

Egyébként az egész hátteréről itt lehet olvasni:

"Tudatos kormánydöntés volt, hogy a Bajnai Gordon által kialakított intézményrendszert továbbvisszük. Azt gondolták, hogy a rendszer határozott átalakítása túl nagy kockázatot jelent. Ebben több bátorság kellett volna,"

hvg.hu/itthon/20130321_Lazar_Janos_interju_kormany_teljesitmenye

harcsapaprikás 2014.05.14. 11:24:51

Nincs itt semmi gáz. A magyar nép ismét kétharmaddal felhatalmazát adott a szabad rablás folytatásához. Lézer Jani – ki soha nem járt luxusatóval – csak azt teszi, amire a választók felhatalmazták.

_most_ 2014.05.14. 11:42:25

@Blogger Géza: Géza ne hazudozz folyamatosan, az idő pénz, és személyesen ismerek olyan céget, amelyik a késő uniós kifizetések miatt komoly gondba került, persze ez titeket nem érdekel.

harcsapaprikás 2014.05.14. 11:57:02

@_most_: Nem kell bánta Gézát. Ő a gulyás oligarha tásadalom sikeres képviselője. Az régi-új embertípus. Igaz, hogy mindig szaros a nyelve és anyját megbaszná pártérdekből, de ezen a szinten biztos hogy boldog és elégedett.
Ami a céget illeti, tudomásul kell venniük, hogy a választópolgárok véleménye szerint nincs szükség olyan cégre, amelyik nem kötődik a Párthoz ezer szállal.

vadi3 2014.05.14. 12:03:34

@Blogger Géza: "Magyarország semmitől nem esett el. Pusztán időbeli csúszásról van szó"
Határtalan optimizmus! Mi fog akkor történni akkor, ha nem tudnak megegyezni? Semmi? Lézerjani nem kap dádá-t?
Nagyon hasonlít a dolog az Eu-s támogatások felfüggesztésére. Ott is csak számlát nem fogadnak be, de a támogatásokat nem állították le. Valóban nem állították le, csak éppen nem fizetnek.

Istóczy Viktor · http://kuruc.info 2014.05.14. 12:06:55

Vajon miért pont a széllibek, cigányfajvédők visítoznak, hogy "Magyarország elesett" 40 milliárd forinttól? Nem véletlenül ők estek el tőle?

sas70 2014.05.14. 12:39:24

@Blogger Géza: "Tudatos kormánydöntés volt..." Tudatosnak tudatos, de legalább szar is!
Így már minden rendben van!

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.14. 12:41:06

@Blogger Géza:

- Zuschlag 8 évet ült 70 millióért
- Gyurcsányt börtönbe akartátok 0 forintért
- Simon Gábort börtönbe nyomtátok hazugsággal, pedig csak tisztázatlan vagyona volt

ezzel szemben

- Rogán Antal, aki pontosan ugyanúgy mint Simon Gábor többszázmilliós tisztázatlan vagyonnal rendelkezik és ezt elhazudta, nemhogy börtönbe nem megy, hanem frakcióvezető lesz!
- Lázár János, aki 40 milliárddal megkárosítja a MAGYAR NÉPET, nemhogy börtönbe nem megy, hanem pofátlanul ugathat fő-Fideszgeciként

Egy kicsit kilóg a lóláb, Géza.

sas70 2014.05.14. 12:41:39

@Istóczy Viktor: Meg te is, de ez nem számít.
Nem lenne helye ennek a pénznek? Nem kellene egy kis pénz az oktatásra, kórházakra stb?

vadi3 2014.05.14. 12:43:41

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Ne bántsd! Ismered a régi mondást, hogy a te kommunistád rossz kommunista, de minek kommunistánk jó kommunista. Saját embereiket csak nem fogják szivatni.

nu pagagyí 2014.05.14. 12:54:05

Muszáj lesz meghunyászkodni, mert nem lesz zsozsó. Ez a kormány csak ebből ért, mivel saját gyakorlata is ugyanez az alattvalókkal szemben.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.14. 12:56:01

@vadi3:

Azért érdemes megjegyezni, hogy Zuschlag nem a Fidesz alatt került börtönbe.

Vagyis az MSZP alatt aki lopott, azt lecsukták.

Most, a Fidesz alatt se Rogán, se Lázár nyomába sincs a börtönnek - ezért is teljesen hiteltelen a maffiakormány. Tolvajok, gerinctelen hazudozók, alkoholista békabarmok gyülevész csótány-fészke.

Blogger Géza 2014.05.14. 13:45:24

@_most_: Ez azért vicces, mert egyetlen cég sem az uniótól kap pénzt, hanem a magyar államtól, csak az EU az állam részre (részben) refinanszírozza azt.

Szóval ez nem jött be. :)

Blogger Géza 2014.05.14. 13:46:14

@vadi3: Bármennyibe fogadok veled, hogy meg fognak egyezni...

Blogger Géza 2014.05.14. 14:06:51

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Nem tudom, honnan jött ez a 300 millió. Rendelkezik néhány örökölt ingatlannal (ehhez ugye nem kell jövedelem), meg vett a felségével együtt hitelből egy budai lakást, amelynek becsült értéke kb 90 millió, és 30 millió volt az önrésze. Eleve azért röhejes a dolog, mert nem tudni, hogy mennyivel szállt ebbe a felesége (ugye a házassági jog szerint övé a fele).

"A feleségem öröksége a lakás megvásárlásában is segített. "

www.atv.hu/belfold/20140404-rogan-is-megszolalt-az-ingatlanugyeiben

Ha mondjuk fifti-fifti alapon dobták össze, akkor az azt jelenti, hogy Rogánnak ki kellett perkálnia 15 milliót, miközben csak a parlamenttől és önkormányzattól több mint nettó 100 milliót kapott eddig juttatásként. Nem tűnik irreálisnak.

Ne üljél fel minden ostoba indexes manipulációnak, kicsi huszár.

vénkujon 2014.05.14. 14:57:08

@Blogger Géza: feri esetében már kinn pazarolnád az utcán a családigyufa-készletet, te kis stadionforradalmár

tobeor 2014.05.14. 15:12:41

Lázár nettó hazaáruló.

Azért lobbizik, hogy MEGFOSSZA Magyarországot milliárdoktól

Ilyen vezetők mellett nem is kell ellenség ennek az országnak, Lázár maga támadják hátba Magyarországot.

És előre üzenem az ügyeletes fideszcsicskának, aki épp trollkodja szét ezt a blogot is, hogy tövig bekaphatja a saját hazugságait a rohadék gané.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.05.14. 15:19:00

@Blogger Géza:

Ugyan-ugyan, ne cifrázzuk:

Tisztázatlan jövedelem? Igen. Eltitkolta? Igen -> okirathamisítás -> Zutty, börtönbe vele.

Ez volt Simon Gábornál, PONTOSAN ez volt Rogán Antal esetében is, csak a vége különbözik.

tobeor 2014.05.14. 15:21:52

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?:

Ki ne hagyd már azt se, hogy Rogán TÖBBET költ havonta, mint amennyit megkeres...

Rogán havi BEVÉTELE:
- polgármesterként havi br. 632 400 ft
- képviselő-frakcióvezetőnként br. 788 460 ft
- 278 280 ft választókerületi pótlék

Ez összesen bruttó 1,69 millió forint, azaz nettó 1,2 millió ft.

Rogán havi KIADÁSAI:
- jelzálogkölcsönének törlesztőrészlete 500 ezer forint
- a közös költség a Pasa Parkban lakásaik után 300 ezer forint
- a rezsi 150 ezer forint
- Audi A3-as autójának lízingdíja 200 ezer forint
- gyermekeik magánóvodájának havi díja 150 ezer forint

Ez eddig már 1,3 millió Ft, már több mint amennyit keresett.
És ebben még nincsenek benne:
- a mindennapi költségek nincsenek benne,
- tartásdíj Rogán korábbi házasságából származó gyereke után

Azaz itt legalább havi fél millió hiányzik. Persze neki ennél sokkal több jön be korrupcióból....
Ha nem foglalták volna el az igazságszolgáltatást is, már ez is börtönben ülne Lázár mellett.

Blogger Géza 2014.05.14. 15:34:27

@tobeor: Bevallom őszintén, nekem havi 450 ezer Ft közös költségre és rezsire kissé soknak tűnik... Te ezt gondolkodás nélkül elhiszed?

Van arra konkrét info, hogy havi 200 ezret fizet az A3-ért? Vagy csak megint egy "jóindulatú" szakértő becsléséről van szó?

Másrészt arra nem gondoltál, hogy az anyuka is betesz esetleg a közösbe?

tobeor 2014.05.14. 15:43:59

@Blogger Géza:
Neked semmi sem hihető ami a fideszmaffiára nézve rossznak tűnne. Te a legnagyobb halom fideszszart is habostortának nézed, ebből élsz. Amúgy meg Rogán bűnöző egy luxus lakóparkban lakik a Rózsadombon, ahol külön állandó biztonsági szolgálat őrzi az épületeket, uszoda, park, ezek karbantartása, amit akarsz.

És a kiadásaikban még az a pénz sincs benne amit te kapsz tőlük. Vagy te közvetlenül valamelyik Simliska-cégnek számlázol?

Netuddki. 2014.05.14. 15:44:12

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Nickneveddel kapcsolatban: A bulvártoncsi 300 milliója pont az ilyen 3+2 milliárdokból van.

Különben nagyon egyszerű, ha nem akarnak beszámolni mire költötték akkor biztos, hogy ellopták, elsikkasztották. Ennyi.
Azért remélem majd egyszer számot kell adni ezeknek a megélhetésieknek mire költötték a nem kis adók és a 27%-os ÁFA révén beszedett közpénzt!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.14. 15:56:25

@Istóczy Viktor: Miért, kinek kéne visitoznia? A párthíradónak az m1-en? Szerinted abban mikor fogják támadni Lázárt? És mivel az egyszerű világképed szerint aki nem rajong Lázár csapatáért az liberális, bizony nem nagyon van, aki visitozzon. De te csak tapsikolj, tapsifüles.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.14. 16:01:26

@Blogger Géza: Miféle ember vagy te? Felfogod, hogy Rogánt véded itt ezerrel? Hogy süllyedhet valaki ennyire mélyre. Részvétem.

Amúgy meg mindek véded? Azt hiszed, hogy bárkit itt bármiről meg tudsz győzni? Most őszintén...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.05.14. 16:08:27

Gyerünk fideszbarmok!
Lehet magyarázni!

Blogger Géza 2014.05.14. 16:09:14

@tobeor: Ahol én élek, ott is van őrzés a közös költségben, mégsem ér el ilyen horribilis összegeket. Meg eleve honnan tudja valaki, hogy mennyi a másik rezsije... Hangulatkeltés valós információk nélkül.

tobeor 2014.05.14. 16:19:04

@Blogger Géza:
"Ahol én élek, ott is van őrzés a közös költségben"
:DDD
Szóval van honnan a tejbe aprítani Gézukám ugye? :DD Jól fizet a bűnszövetkezet mi? :DD A süket dumával meg ne gyere mert minden szavadból érezni hogy ilyen fos szövegben még te se hiszel :DD Ja majd fillérekért tartanak fenn egy budai luxuslakóparkot 24 órás szolgálattal :DD

tobeor 2014.05.14. 16:27:54

@Blogger Géza:
ja és húzzál bele Gézukám a melóba, mert ha feltételezzük hogy ingyen élvezi a luxust Rogán a dagadó palotájában, még akkor se jön ki a lóvé sehogy se :D
Nem száz rugón megy itt a vita hanem legalább havi fél millára nincs fedezete a rabló főnöködnek.
Ismétlem: legalább. Nagylelkűen feltételezve hogy Rogán szolid, szerény, visszafogott életvitelt folytat, nem vesz luxusruhákat, nem járnak luxushotelekbe, meg ilyenek :D

Ez totál védhetetlen, Rogánnak illegilis jövedelme van, nyilván korrupcióból és/vagy sikkasztásból. Inkább terelj ahogy szoktál, húzz elő egy gyurcsányozást bazdmeg mint az előbb is csináltad, ne okozz már csalódást, ismered te az alja melód minden szar trükkjét.

Blogger Géza 2014.05.14. 16:41:15

@tobeor: Nem de egyáltalán nem olyan magas. Egy normál őrzési ktg kijön 700 Ft / órából. Ez havi fél milla. Ha megoszlik 40 család között, az havi 13 rugó/család. Jé. Persze lehet, hogy drágább az őr, mert jobb, vagy lehet több is stb. de nem kell minden hülyeséget beszopni, mert az újságíró nagyokat akar mondani.

Persze te elhiheted, hogy havi nettó 1,2 millióból (+feleség jövedelme + csal. pótlék) nem lehet megélni, nagy az isten állatkertje. :)

tobeor 2014.05.14. 16:53:21

@Blogger Géza:
Látod Géza, tudtam én hogy nem okozol csalódást, és előhúzod mocsok munkád egyik szaros trükkjét, ez pl. csúsztatás és terelés volt egyben. Először is a biztonsági szolgálat nem egy darab embert jelent (minimálbéren) hanem többet, és technikát, kamerákat, mindent. Másodszor bármennyire is szeretnéd, nem csak ebből áll a közös költség, hanem minden másból ami a luxus fenntartásához kell kertészekkel, uszodafenntartókkal, takarítókkal, dologi kiadásokkal, mindennel. Mindezt a úri népség által elvárt luxus szinten. Meg különben is, ha nem ennyi, Rogán miért nem tiltakozott, miért nem adott ki helyreigazítást? :DD

Ne erőlködj Géza, mert beszarsz, nem megy ez neked.

Rogán kiadásit pedig már leírtam, és hiába akarod levegőnek nézni, én bemásolom újra :)

- jelzálogkölcsönének törlesztőrészlete 500 ezer forint
- a közös költség a Pasa Parkban lakásaik után 300 ezer forint
- a rezsi 150 ezer forint
- Audi A3-as autójának lízingdíja 200 ezer forint
- gyermekeik magánóvodájának havi díja 150 ezer forint

Ez eddig már 1,3 millió.

+ megélhetés
+ gyerektartás

A gyerektratás 30% szokott lenni, de ha nagylelkűek vagyunk akkor vegyük 20%-nak, azaz havi 240.000-nek. Megélhetés a családjának nyilván ennél is jóval több. Pláne hogy Rogánék szeretik a luxust, bár amikor lebuknak vele azt nem szeretik :)))

Na dógózz még meg kis bérseggnyalókám a pénzedért, fuss még pár kört hogy kihozd az unortodox matekkal milyen csodafán fán nő Rogánnak legalább havi fél milla ami hiányzik, vagy ha realisták vagyunk akkor még több...

Ne feledd az eszközeid!: Csúsztatás, terelés, hazudozás, bagatellizálás, gyurcsányozás, meg a többi! :D

J.László 2014.05.14. 18:09:35

Persze. Orbán magánvagyona pedig 2000 milliárd. Teljesen megbízható forrásom van rá. Egy kastélyban tartja a felcsúti barlangban az aranyait és gyémántjait. Hülyefideszbirkanácifaszista, aki nem hiszi.

turista a saját országában 2014.05.14. 18:45:40

@J.László:

-föld,
-ingatlanok,
-Tokaj Kereskedőház zrt. résztulajdon,
-fociakadémia,
-stadion,
-plusz egy egész ország, amiben az történik, amit csak akar.

Nem elég? Igazi oligarcha. A legfőbb hadúr.

J.László 2014.05.14. 18:50:22

@turista a saját országában:
Rosszul tudod. 2000 milliárdja van. Plusz Kádár pribékjei tűvé tették az egész országot, hogy megtalálják a kis Viktor személyében Kádár utódját. Viktor is azért lehetett, mert direkt miatta vették fel e nevet az anyakönyvezhető nevek közé, mert egyébként csak Győző lehetett volna és az kurva ciki. Az oroszok (tessék, már akkor!) is neki szóltak először, hogy kivonulnak, azért játszhatta az agyát a Hősök terén azzal a beszéddel, amit a Közgép marketingesei írtak neki.

fehérfarkas 2014.05.14. 21:40:54

@Blogger Géza: "Persze te elhiheted, hogy havi nettó 1,2 millióból (+feleség jövedelme + csal. pótlék) nem lehet megélni, nagy az isten állatkertje. :)"

Nem sima megélhetésről van szó, hanem luxus életszínvonalról, amit Rogán él.
Rogánon eléggé látszik, hogy csak a legmárkásabb ruhákban hajlandó járni (pulóver, dzseki, cipő, nadrág, stb), a legdrágább öltönyökben hajlandó megjelenni. És kajálni sem a sarki gyoroshoz jár. Azért ehhez kell lóvé rendesen.
Ahhoz képest, hogy ellenzéki képviselőként folyamatosan hajtogatta a "luxusbaloldal" fideszes papagájkommandó szlogent, ahhoz képest eléggé luxuskörülmények között él. A Pasa Park pedig eleve egy luxus lakópark a felső tízezer részére, és az árai is ennek megfelelőek.
Rogán egész életében a politikából élt meg (még az üzleti érdekeltségei is a politikai kapcsolatainak köszönhetőek), és ahhoz képest úgy él mint az általa folyton szidott Gyurcsány, akinek gyárai és befektető cége van.

Blogger Géza 2014.05.16. 15:05:41

@vadi3: Látod, hallgass rám, nyugodj meg, nem kell rögtön hisztizni:

"Az Európai Bizottságtól a mai napon újabb, mintegy 150 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, a jövő héten újabb utalás várható. A Miniszterelnökség és az Európai Bizottság sikeres szerdai tárgyalásait követően a kormány kiküldheti az április 15. utáni időszakra vonatkozó számlákat "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_megnyitotta_brusszel_a_magyar_penzcsapot.581418.html

komissarlajos 2014.05.31. 19:01:24

@fehérfarkas: Aztán nézd meg a balatonlellei palotáját! A fél utca az övé. Ja, egy gondos, tartalmas élet munkája.

Blogger Géza 2014.05.31. 20:43:13

@komissarlajos: Hogy a fenébe ne... Élek és virulok, soha jobban nem voltam. :) Az utóbbi hónapokban mind a gazdasági, mind a politikai fejlemények várakozásaimon felül kedvezően alakulnak, az élet csodaszép! :)
süti beállítások módosítása