Mennyit ér egy telefon?

H_A Címkék: telefon rendőrség esküvő feljelentés lopás nyomozás Orbán Ráhel DNS minta2014.05.08. 09:39

Miután világossá vált, hogy egy igazi királyságban a király lányának esküvője népnemzeti, össztársadalmi érdeklődésre számot tartó eseményként van jelen, aligha lepett meg, hogy a történet túlélte a frigyre lépés nemes pillanatát: az ügyészséghez fordult az a pincér, aki Orbán Ráhel lakodalmán dolgozott. A Tiborcz István családjának tükröspusztai birtokán tartott mulatság közben ugyanis eltűnt egy mobil vagy ellopták azt - írja az index.hu.

A lopás tényének elítélendő voltán túl - már ha a telefont valóban meglovasították, és elfogadva, hogy a bátor pincér igazat beszél - mégiscsak mellbevágó a sztori: bár egy legfeljebb pár százezer forintos telefonról lehet szó, a rendőrség pénzt és fáradságot nem kímélve minden dolgozótól DNS-mintát vett. Nem ám a díszes vendégseregtől, hanem kizárólag a násznép jóízű, zavartalan falatozását biztosító alattvalóktól.

Ennek fényében érdemes értelmezni azt, hogy a "névtelen" pincér a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával. Együttérzéssel vegyes tisztelettel tekintek a nép fiának elszánt lépésére, annál is inkább, mert a fenti ábra szerint, a napi abszurd szellemében, egy röhejes értékű telefon ügyében nem más, mint a Nemzeti Nyomozóiroda Életvédelmi Osztálya nyomoz.

Túl azon, hogy önmagában is megalázó a lagzin felszolgáló személyzetre nézve, hogy a ránézésre is nyilvánvalóan felsőbb utasításra cselekvő nyomozó hatóság azonnal gyanúsítottként kezelte, beszédes a rendőrség türelemre intő kitérése a magyarázat elől. Tudniillik az elől, hogy mi  a fene indokolja, hogy egy ekkora apparátus dolgozik egy szánalmas telefonlopási ügyön? Nekem is lopták már el a telefonomat, de akkor valamiért senkitől nem vettek DNS mintát, és semmiféle Életvédelmi Osztályt nem hatott meg a veszteségem. El nem tudom képzelni, milyen adatokat tárolhattak a szóban forgó telefonon, hogy ennél sokkal komolyabb bűncselekményekkel kapcsolatos erőbedobást megszégyenítő elszántsággal keresik az elkövetőt.

Nagyon remélem, hogy az emberi-pincéri mivoltában megalázott feljelentő nem a vérével fog fizetni ezért az elszánt lépésért. Nem bízom benne, de hátha egy napon mégis fény derül arra is, hogy kié lehetett ez a felbecsülhetetlen értékű mobiltelefon amiért sem a pénz, sem az idő, sem az energia nem számít, és amiért több tíz ember becsületébe ilyen módon bele lehet gázolni.

És végül, de nem utolsó sorban, azért teszem szóvá ezt az "megtehetjük, hát megtesszük" ízesítésű, az ország első emberének családjával, és több tíz- vagy akár száz milliós köz- illetve magántulajdon lenyúlásától sem visszariadó baráti és ismeretségi körével egyenes összefüggésben lévő ügyet, mert párhuzamosan ezzel olvasom: százmilliós nagyságrendű kétes vagyonosodásával, és ezzel kapcsolatban a vagyonnyilatkozata miatt okirat-hamisításért és csalásért feljelentett Rogán Antal ellen nem nyomoznak, feljelentője ellen igen.

Hát igen, egy ilyen ország ez. Nem mindegy, hogy kié a telefon, és nem mindegy, hogy kié a vagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr426134547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdanee 2014.05.08. 15:32:44

Házi pornó lehetett azon a telefonon, szinte biztos. Várjuk a bátor kiszivárogtatót!

polgári kór 2014.05.08. 15:41:01

'bár egy legfeljebb pár százezer forintos telefonról lehet szó, a rendőrség pénzt és fáradságot nem kímélve minden dolgozótól DNS-mintát vett.'

Hüha bazdmeg. Egy társaság amiben vezető politikusok vannak, a mobilokon meg nemzetbiztonsági kockázat, biztos a telefon értéke miatt nyomozott a rendőrség meg a titkosszolgálat.....idióta poszt

Nagyon fájdalmas dolog ám a DNS mintavétel, valódi kínzás....:D

porthosz 2014.05.08. 16:13:17

@polgári kór:

"mobilokon meg nemzetbiztonsági kockázat"

Sokkal inkább valamelyik jóképességü "vezető politikus" selfije van rajta amint tangában pózol...

Amúgy a DNS vizsgálat biztos baromi sokat segít ám egy ellopott telefon esetében, végülis ez csak egy népesemény volt 60 pincérrel, igy gondolom többszáz fős vendégsereggel, kb. a legutolsó szalvétán is rajta lehet vagy 20 ember ujjlenyomata...

_most_ 2014.05.08. 16:19:55

ez az ügy sokat elárul arról, hogy is működik az Orbán rezsim. Még jó hogy nem vitték el Gauntánamóra kivallatni a személyzetet :D

spinat 2014.05.08. 16:20:01

é smivel hasonlítják össze a DNS-t? hiszen az ellopott telefon nincs meg, nem?

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2014.05.08. 16:22:57

@polgári kór:
Aztán miért visz magával esküvőre nemzetbiztonsági kockázatot hordozó mobiltelefont?
Vagy attól kellett tartani, hogy a lagzi közben éppen kitör a harmadik világháború és ha nincs nála a telefon akkor Moszkvából nem kapja meg az üzenetet, hogy mit kell csinálni?
Amúgy meg, security wipe amivel töröl minden személyes adatot a telefonról, simán böngészőből. Gondolom GPS modul is van a készülékben, léteznek cella adatok, IMEI szám meg egy rakás okosság, pl TEK és titkosszolgálat. :-)
Mi ezen az a durva nehéz? :-)

szekőcei 2014.05.08. 16:27:36

@spinat: a pincér srác szerint a tokot otthagyta a tettes. arról vettek mintát.

nyuggernyúzó 2014.05.08. 16:33:11

2/3 ezt akarja, az adófizetők összedobják rá a pénzt, mi a gond? Ha valakinek nem tetszik, lehet rendszert váltani.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.05.08. 16:36:11

Ez a pincér biztos hogy komcsi.
Azonkívül gyurcsány nagynénjének a szomszédjának az unokájának a kollégiumi szobatársa is.

És egy időben ürgebőrbe bújt búvárként dolgozott.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.05.08. 17:16:52

Nem tudom, mire ez a nagy telefon fetisizmus. Nekem egy alig 136 levás, bolgár gyártmányú, Җҝҭҩҷҳҹӆ márkájú készülékem van és teljesen jól elvagyok vele.

Szakura 2014.05.08. 17:28:05

Hát az életvédelmiseknek úgysem volt dolga, azt a néhány gyilkost már mind elkapták, valamit csak kell csinálniuk - mint a TEK-nek, akik nem vetik meg a parasztok fagyasztott csirkéinek számlálgatását sem. Ha az én telefonomat lopnák el, én se a mezei rendőröknek jelenteném be, azok nem érnek rá - csakis a gyilkosságiakra számíthatunk.

lutria 2014.05.08. 18:07:44

Valakinek nagyon meg akarták mutatni hogy el tudják kapni a telefontolvajt-pénz nem számít alapon...
De mi van ha a tolvaj nem a felszolgálók között volt hanem az Orbán rokonságban volt legjobb esetben is egy kleptomániás?
@polgári kór: Nem a DNS mintavétel fájt neki hanem az eljárás hogy 60 embert idéztek be(csak dolgozókat,mert persze csak ők lehettek,a vendégek fedhetetlenek)némelyiket 4 X,a tanúk(gyanúsítottak)jogilag megtagadhatták volna ugyan a DNS adást,őket helyből megfenyegették egy több százezres bírsággal ha nem segítik ennek a súlyos bűncselekménynek a nyomozását stb.

űrszelvény (törölt) 2014.05.08. 19:24:51

Jellemző a tájékozottságra, hogy az fel sem merül opcióként, miszerint nem a telefon, hanem az azon található SMS-ek, emailek és egyéb bizalmas adatok kellettek a tolvajnak

polgári kór 2014.05.08. 20:07:32

@IV. (Parkoló) Béla: Olyan világot élünk ahol Obama mindenkit lehallgat.

Még Orbán Ráhelt is.

polgári kór 2014.05.08. 20:08:44

@lutria: ja ezt én is olvastam a blikkben.

a pincért majd megverik hogy tudja mi merre hány méter. a zsellérje még ugat.

Blogger Géza 2014.05.08. 20:40:58

Istenem, talán vége elfognak egy tolvajt. Ennek minden normális ember örül. Mert ha itt lopni mer a szemét, legközelebb tőlünk még inkább meg meri tenni.

Mi az, hogy "megalázó", hogy gyanúsított az, aki ott felszolgált??? Ez elég magától értetődő. És elég leadni azt a mintát, és mindjárt tiszta az illető. Ennyi. Nem kell ezt túlhisztizni.

Volt hogy Németországban egész falvaktól vettek DNS-mintát, amikor egy nemi erőszak tettesét akarták elfogni. Az sokkal keményebb "vád", mégsem hisztitett senki. (Csak akinek valami volt a füle mögött...)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.05.08. 21:20:29

@Blogger Géza:

"Az sokkal keményebb "vád", mégsem hisztitett senki. (Csak akinek valami volt a füle mögött...)"

Téves a logikád. Éppen azért nem hisztizett senki, mert az sokkal keményebb vád.

tisztapista 2014.05.08. 21:26:30

Szerintem az egyik vendég volt. Tudom is hogy melyik. Titkosszolgálati ember, azért volt ott, hogy egy "védett" ember mobilját ellopja a híváslista miatt, mert a "védett" ember adataihoz nem lehetett hozzáférni az ő tudta nélkül.

Van ez így. Amikor a hóhért akasztják. Aztán a "védett" ember parancsára hirtelen kiadták az ukázt, hogy vegyenek DNS mintát a pincérektől, pedig csak az volt a cél, hogy hátha kiszúrják a pincérnek álcázott titkosszolgálati embert. De elszúrták, mert hülyék, mert nem jöttek rá, hogy a vendégek közé volt beépülve.

Úgyhogy kedves "védett" ember, a napjai meg vannak számlálva. Egy hónapon belül jön az első újságcikk. Még nem dőlt el, hogy a házisajtó, a mno.hu szivárogtat, vagy a hvg. De ez már csak részletkérdés.

kisQtya 2014.05.08. 21:32:42

Én ismerek egy IDŐS, BETEG házaspárt, itt laknak Pesten. Mostohamamával közös tulajdonú balatoni nyaralójukat a vén dög bosszúból két vadidegen emberre hagyta. Amikor feldobta a talpát a vén szipirtyó, a két vadidegen ember (mindenféle hivatalos papír nélkül) jelentkezett, hogy az örökségébe be akar menni. A házaspár nem engedte be őket a nyaralóba (mert nem is merték őket és ott voltak a saját holmijaik is), ezért az örökösök magánlaksértésért feljelentést tettek. A tapolcai rendőrkapitányság beidézte őket (nem ám megketeste a budapesti társhatóságot) az ügyben. A házaspár kölcsön autóval, sofőrrel, ügyvéddel, gyógyszerrel, pelenkával, járókerettel, stb. levonult Füredre hajnalban indultak, mert hosszú volt az út. Füredi rendőrkapitányságon eltöltöttek BŐ fél napot folyosókon üldögélve, meg vallomást téve, meg jegyzőkönyv leklimpírozására várva.

Egy nagyon kedves hadnagynő csak velük foglalkozott 5-6 órán át!!!!!!!

Az agyvérzéses, járókeretes feleséget is rabosították, ujjlenyomatot, DNS mintát vettek tőle. A jelenlévő segghülye örökösökkel viszont összeismerkedtek és azok már nagyon szégyellték, hogy barom módra feljelentést tettek.
Koradélután szabadultak, estére értek haza a rendőrségi kalandból. Az ügyet egyébként utóbb áttették a lakóhely szerint illetékes budapesti ügyészséghez, ahol bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.

Ez a kaland kocsi, sofőr, benzin, ügyvéd cirka 130 ezer forintba fájt a házaspárnak, aki a gyógyszereit is nehezen gazdálkodja ki a nyugdíjából.

Úgy gondolom, hogy a trójai faló felhúzhatná már a szálkás faszára a magyar jogszolgáltatást, ahol ILYEN üggyel ÍGY foglalkoznak a hatóságok.

Ez az ország bohózatnak is rossz. Az idióta hatóságok semmit nem tudnak a helyén kezelni.

kisQtya 2014.05.08. 21:48:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Meglátjátok, eljön még az a világ, amikor mindenkitől születésekor, majd nagykorúsága elérésekor automatikusan leveszik a DNS mintát, ujjlenyomat mintát és chipet ültetnek a koponyájába.

Erre halad a világ. Aztán, ha valaki ki akar cseszni a haragosával, csinál valami balhét és hamis DNS-nyommal a nyakába akasztja.

Örülök, hogy én már kifelé megyek az aktív korból, mert utálok a totális állam korában élni. Sajnálom, hogy vannak gyerekeim. Ha ezt előre láttam volna, biztosan nem vállalom őket.

kisQtya 2014.05.08. 21:51:20

Kedves postoló! Ez az ország pontosan ugyanilyen szar volt akkor is, amikor balliberális kormánya volt.

polgári kór 2014.05.08. 22:00:55

@kisQtya: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Sokat nézitek a CSI-t. 50 éve vesznek 'DNS mintát' attól, aki gyanús hogy piásan vezet. De aki pl. köpköd az önként hagyja szerteszét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.05.08. 22:07:01

@polgári kór:

Min. 10 éve nincs is televízióm, és neten sem nézek tévét.

Az autóvezetőtől levett vért pedig más célra nem szabad felhasználni, na meg nem is tárolják.
süti beállítások módosítása