Bajnai Gordon nem lesz biodíszlet

H_A Címkék: parlament képviselő mandátum Bajnai Gordon választás 2014 Együtt-PM2014.04.10. 10:18

Olvasom, hogy nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon. A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz, és ő sem képviselőként tud a legtöbbet segíteni pártjának. A jobboldali fórumokon szembejövő zsigeri fikázási hullám, Bajnai jellemtelenségének, alkalmatlanságának, gyávaságának felhánytorgatása helyett, és mindezzel ellentétben én kicsit másképp látom a kérdést.

Én is azt gondolom, hogy a mechanikus gombnyomogatás fő színterévé avanzsált parlamentben valóban nem terem babér a Bajnai-féléknek. Akik újabb négy évre megválasztott politikusainkkal ellentétben nem a politikából teremtettek egzisztenciát, és akik következésképpen nem kapaszkodnak foggal-körömmel közpénzből eltartott bársonyos székekbe.

Talán az sem mellékes e gesztus lehetséges értelmezésének kontextusában, hogy az újabb fülkeforradalom estéjén Bajnai volt az egyedüli ellenzéki politikus, aki a választási rendszer Fidesz felé igencsak lejtő pályájának vázolása mellett, frankón saját felelősségéről beszélt. Arról, hogy mi, akik kormányváltást akartunk, bizony valamit nagyon rosszul csináltunk, vagy legalábbis nem tudtunk eléggé vonzó ajánlatot tenni Magyarországnak.

Tudom, hogy Bajnai Gordon nem egy ízig-vérig politikus, nem egy gátlástalan falkavezér, akinek csatakiáltására vigyázzba áll a csorda. Örültem, amikor visszatért a politikába, haragudtam rá, amikor visszalépett valaki más javára, de másokkal ellentétben korrektnek tartom ezt a lépést, és óvva intek mindenkit aki Bajnai kedvéért szavazott az ellenzéki összefogásra, hogy most csalódottságot érezzen.

Azt hiszem ugyanis, mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy az elmúlt négy év ellenzéki parlamenti politizálásának fényében, bábúnak vagy biodíszletnek beülni a Fidesz kétharmados játszóterére, teljesen hiábavaló. Egy szakember és egy simlis politikus nyilvánvalóan másképp gondolkodik erről. Egyetértek Bajnaival abban, hogy a parlamenten kívül tevékenykedni, és megpróbálni előrébb vinni a Fidesztől másképp gondolkodó, érző magyar emberek ügyét, sokkal inkább értelmes kezdeményezés, mint asszisztálni valamihez, amibe semmilyen beleszólásunk nem lehet.  

És még egy fontos érv, amely Bajnai mellett szól: nem igaz, hogy az utcai politizálás teljesen értelmetlen és eredménytelen. Budapest példája igazolja, hogy amit az Együtt-PM aktivistái az utcán tettek, igenis meghozta - ha egyelőre foltokban is - a maga eredményét. Mindaz, amiről a Fidesz által uralt közmédiából a büdös életben nem értesültek volna az emberek, az igen gyakran szembejött az utcán. Valószínűnek tartom, hogy a főváros ezért nem lett full narancssárga.

Ja, és visszás érzések, csalódottság, düh, gúny, lesajnálás ide vagy oda, Bajnairól sok mindent el lehet mondani: korlátlan hatalomvággyal megvádolni viszont igen nevetséges. És kevesen vannak a politikai palettán, akikről ugyanezt el lehet mondani.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr646004046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fvipera 2014.04.10. 11:06:03

írod: "Bajnairól sok mindent el lehet mondani"

példálóznál?

J.László 2014.04.10. 14:04:00

Parlamenten kívüli ellenzék. Ilyen volt már példának okáért Németországban (miután az egykori ellenálló Brandt vezette SPD belépett az egykori náci párttag Kiesinger kormányába). Nem lett jó vége. Úgy vélem, nem lenne jó vége ennek sem, ha a ballibsik komolyan gondolják.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2014.04.10. 14:15:41

Nem értem,hogy minek futtatjátok még mindíg bajnait.Ő egy senki,mindíg is az volt és az is lesz.Soha senki sem választotta meg,most is az 1-2%os pártocskája élén mekkorát bőgött :)))

jet set 2014.04.10. 14:38:48

Aha. Szóval az kicsit sem átkúrás, hogy sokan miatta szavaztak az mszp-re, legyűrve a hányingerüket, erre most kitáncol a mezőnyből.
Biodíszlet? Igen. Mikor nem volt az, amikor frakciófegyelem van mindegyik pártnál?

Kim Jong il 2014.04.10. 14:45:46

@fvipera: hazaarulo zsidoberenc hazug fereg tomoren a libas

pástétom 2014.04.10. 14:46:08

"Budapest példája igazolja, hogy amit az Együtt-PM aktivistái az utcán tettek, igenis meghozta - ha egyelőre foltokban is - a maga eredményét. Mindaz, amiről a Fidesz által uralt közmédiából a büdös életben nem értesültek volna az emberek, az igen gyakran szembejött az utcán. Valószínűnek tartom, hogy a főváros ezért nem lett full narancssárga."

Ez így nem igaz. Mind a 3 szövetséges, az mszp, a dk és az együtt-pm mozgósítása, utcai performanszai kellettek ahhoz, hogy Bp.-en végül az az eredmény szülessen, ami.

_most_ 2014.04.10. 14:55:50

Szerintem is jó döntés, a parlamentet kisajátította magának a fidesz, Orbánon kívül úgyse szólhat bele senki a döntésekbe, felesleges ott ülni. Nem is olyan rég, még a fidesz frakció, tiltakozásul be se járt a parlamentbe, persze azért a fizetéseket felvették :D A parlamenten kívüli politizálásnak a fidesz teremtette meg a hagyományait, és látjuk bejött nekik, szóval nem hülyeség.

vitalis06 2014.04.10. 15:22:45

Nekem ugyan dereng valami, mintha azt mondták volna - amikor a fidesz volt ellenzékben - hogy a parlamenten kívüli politizálás nem demokrata, meg ejrópai, meg egyáltalán nem illik....meg aki erre bazírozik az anarchiát akar.....meghogy tessék megvárni a választásokat és megnyerni és akkor majd több terük lesz a parlamentben....de biiztos csak az én memóriám játszik velem

oszt jónapot 2014.04.10. 15:28:10

@jet set: Elég nagy balfasz volt, aki miatt szavazott az MSZP-re, egyértelmű volt, hogy nem lesz neki ott komoly szerepe. Jobban járt volna, ha eleve nem áll össze velük.

Balt 2014.04.10. 15:30:21

Ez az elszólás (hogy ti. "a zellenzéki politizálás hangsúlya a parlamenten kívül lesz"), Fletó vasárnapi agymenése, meg Ch. Gati fenyegetőzései azt vetíti előre, hogy valamire készülnek. Kijev lesz a minta...?

oszt jónapot 2014.04.10. 15:46:51

@Balt: A fidesznek egyszer már bejött.
süti beállítások módosítása