Simon Gábor vagy Rogán Antal? Mi a különbség?

H_A Címkék: korrupció közpénz vagyonosodás ingatlanvagyon Rogán Antal Simon Gábor2014.04.01. 11:04

Csalni, lopkodni, hazudozni, és Istenre-nemzetre esküdözni, hogy ez így nem mehet tovább. Valami ilyesmi jutott eszembe, amikor az átmeneti amnéziával, úgy értem, tudatos emlékezetkieséssel viaskodó Rogán Antal vagyonnyilatkozatának javított, újrajavított (?) változata jött szembe velem az éter hullámain. Valószínűleg nem ez jutott volna eszembe, ha nem Simon Gábor megszámlálhatatlanul titkos millióitól, bankszámláitól, kegyesen elajándékozott ingatlanaitól volna hangos az életem. Pedig attól hangos a közmédia, a közbeszéd, a választási kampány, és lassan egész Magyarországot ki lehetne tapétázni ezzel a gyalázatos figurával és sztorival.

Csakhogy úgy tűnik: ahol van egy Simon Gábor, ott mindig van egy Rogán Antal is. Akinek lehet, hogy nincsenek Isten és nemzet előtt eltitkolt bankszámlái, ellenben a változatosság kedvéért van neki legalább olyan kemény milliókat nyomó ingatlanvagyona, és az éjszaka leple alatt 50-ről 100%-ra emelkedett tulajdonjoga egyik-másik ingatlana fölött. Amelyekből bármikor le lehet tagadni néhány négyzetmétert, hátha senki nem veszi észre.

Mi a különbség hát, drága választópolgár, Simon Gábor és Rogán Antal között? Hát az, hogy Simon Gábor ügy lehet ma Magyarországon (nagyon helyesen egyébként), Rogán Antal viszont nem. Ma Magyarországon nem ügy az, hogy a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hogyan kapirgált össze három év alatt 300 milliós ingatlanvagyonkát, vagy hogyan nőtt bámulatos hirtelenséggel közel 40 négyzetmétert szerény kis otthona. Ma Magyarországon több tízezres kormány ellenes tüntetést bagatellizálni és zárójelbe lehet tenni "A" Simon Gábor ügyre hivatkozva, miközben a Magyar Távirati Iroda és a közmédia úgy általában kegyesen hallgat a jól tejelő-jól teljesítő kormány korrupciós ügyeiről. 

Ezzel szemben én azt gondolom, hogy Rogán ügye pontosan ugyanannyira a köz ügye, mint amennyire Simoné az. És ha lehet, még inkább. Ahogy Simon Gábornak el kell számolnia az igazságszolgáltatás előtt a vagyonával, úgy Rogán sem vonhatja ki magát ez alól. Legalábbis működő jogállamban nem tehetné. Vagy a "csaltunk-loptunk-lebuktunk-a törvények ránk nem vonatkoznak" mentalitás szellemében Rogán Antal büntetlenül megúszhatja ezt a sztorit? Megúszhatja úgy, hogy ráadásul Simonnal ellentétben polgármester is, törvényalkotó, mondhatni a törvényes működés őre, aki közpénzzel gazdálkodik, szerződéseket köt, és a közjót érintő felelősséget, kötelezettségeket vállal? Ez az a példás kormányzati munka, amelyet folytatni kívánnak a Rogán-félék április 6. után? Erre kell a köz felhatalmazása?

Ha mókás volna ez a másikra mutogatás leple alatt elkövetett, gátlástalan vagyongyarapítás, mondhatnám, hogy ne legyünk rosszindulatúak, tételezzük fel, hogy Rogán Antal három évig titokban asztalosként nyomta Felcsúton, és megfeszített munkával kaparta össze azt a családi költségvetésből hiányzó 300 milliócskát. Csakhogy a történet nem vicces, és nem is mulatságos. Nem örülök egyáltalán annak, hogy ahol van egy Simon Gábor, ott mindig van egy Rogán Antal is.

De ha már így alakult, akkor a Simon precedens alapján elvárom, hogy a köz pénzével ilyen jól gazdálkodó, egy személyben fővárosi képviselőre, polgármesterre és országgyűlési képviselőre-frakcióvezetőre ugyanazok a törvények legyenek érvényesek, amelyekre hivatkozva amazt jogosan-szimbolikusan keresztre lehet feszíteni. Mert tartok tőle, hogy a kormánypropaganda erőlködése ellenére, ez sajnos nem egy rosszindulatú, aljas kommunista rágalom, vagy pletyka, amely révén az elmúlt 8 év haszonélvezői a választást befolyásolni akarják.

Úgy emlékszem, Simon Gábortól elhatárolódott egykori pártja, felfüggesztették a tagságát, megvonták mentelmi jogát. Ez volna a minimum Rogán esetében is. A NAV vagy az ügyészség ilyenkor esedékes vizsgálatát, a jogtalanul felvett képviselői javadalmazás visszafizetését már nem is említem.

Három millió ember nyomorán meggazdagodni nem dicsőség, gyalázat. Az elmúlt nyolc év korrupcióján négy évig forgatni a szemünket, és közben szemrebbenés nélkül ugyanazt elkövetni nem dicsőség, gyalázat. Aki a vagyonbevallását szándékosan elfelejti jól kitölteni, annak vállalnia kell érte a felelősséget. Aki közvagyont tulajdonít el, vagy asszonyt ver, az is. Aki törvényt sért, annak a törvény előtt kell elszámolnia ezzel. Teljesen mindegy, hogy Simon Gábornak, vagy Rogán Antalnak hívják az illetőt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr55888713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.01. 12:51:12

Mindenkit azzal lehet megfogni, amit hangoztat magáról. A ballibek egyik fő támadása a Fidesz ellen az, hogy a Fidesz korrupt és oligarchák érdekeit szolgálja. Ezek után hatalmas öngól, ha pénzügyi visszaélések derülnek ki a ballibek egyik vezéregyéniségéről.

Ezzel szemben ugyanez a Fidesznek nem árt, mert nem ez a Fidesz fő üzenete. A Fidesznek az ártana, ha kiderülne, hogy pl. multicégeket támogat. De hát ilyennel a multipárti ballibek nem jöhetnének elő. Vagy pl. kiderülne, hogy Semjénnek szeretője van. Na ezvalóban ártana a Fidesznek. Dehát nemtudott ilyet találni az ellenzék.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.04.01. 18:11:56

A lézer azonos fázisban rezgő (koherens) öngerjesztett elektromágneses hullám kibocsátására alkalmas eszköz. Jellemző rá, hogy a az általa előállított sugár szórása nagyon kicsi, lencsével jól fókuszálható és a napsugarakat összegyűjtő tükörrel hasonlóképpen koncentrált energiát lehet előállítani belőle.

Az atomok szintjén lejátszódó jelenség megértéséhez bőven áll rendelkezésre szakirodalom.

Politikai árva 2014.04.02. 22:34:17

A politika érzelmi faktor és a közösséghez való tartozás felülírja az ország mentális és gazdasági lezüllesztését. Jól látszik a végeredmény, illetve a politikai marketing erőssége és gyengesége az egyik ill. a másik oldalon.

Ps: a rezsicsökkentésnek, a lenyúlt pénzeknek, simongáboroknak azért majd meg kell fizetni az árát, ha esetleg nem lenne még elég egyértelmű, majd az lesz.
süti beállítások módosítása