Választási csalás. Törvényi felhatalmazás alapján.

H_A Címkék: választás jelöltállítás Pálffy Ilona NVI kamupárt2014.03.14. 16:19

Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda vezetője. Akit - ha már így alakult, hogy választások elé néz az ország - a választással kapcsolatos mindennemű gyakorlati, eljárási, jogi kérdésekről szoktak kérdezni. Amely kérdések a jelöltállítás, támogató aláírásgyűjtés rendszerével kapcsolatban fárasztják ezt a hozzáértő, profi szakembert. Bár a világért sem szeretném a hisztériát kelteni - még mielőtt az ellenzékhez hasonlóan engem is ezzel vádolna meg a Fidesz - azért én Pállfy Ilonával és kenyéradó pártjával ellentétben egyáltalán nem gondolom, hogy a választással minden a legnagyobb rendben van.

Pálffy Ilonával ellentétben én nem gondolom, hogy csak azért mert egy párt össze tudta gyűjteni az induláshoz szükséges számú támogató aláírást, nem kamupárt. De, kedves Ilona, ettől még egészen nyugodtan lehet kamupárt. Azoknak a kétes ügyeknek a fényében főleg, amelyek arra utalnak, hogy a százmilliós támogatásban részesülő ismeretlen pártocskák egyike-másika bizony csalással szerezte meg az aláírásokat. Tudom, ez önöknél nem probléma. Egyenesen aggasztó viszont, amit ön ezzel kapcsolatban nyilatkozott:

elég furcsának találnám ha most utólag, pláne nem is törvényi felhatalmazás alapján elkezdenénk ellenőrizni a választópolgárok aláírását.

Ezt nyilatkozza egy demokráciában a Nemzeti Választási Iroda első embere. A megfelelő ember a megfelelő helyen. Aki minden bizonnyal érzi szavainak súlyát. És akinek ilyen alapon valószínűleg az is furcsa lenne, ha minden fideszes szavazó csupán egyszer adná le a voksát április 6-án.

Kedves hölgyem! Ön szerint a jelöltállítás jogszabályi rendelkezései lehetővé teszik, hogy mások által aláírt, másolt, (hamisított?) aláírásokkal tegyen eleget valaki a választásokon való indulás feltételeinek? Ön szerint rendben van, hogy viszontlátom a nevem egy olyan aláírásgyűjtő íven, amelyet én soha nem írtam alá? Ön szerint ilyen esetben, amikor a csalás egyáltalán nem megalapozatlan gyanújának árnyéka ilyen módon vetül rá az önök által megálmodott választási rendszerre, akkor a törvényes előírások betartásával kapcsolatos számonkérés igénye furcsa? Úgy, hogy közben százmilliós költségvetési támogatásokról beszélünk?

Megmondom őszintén, sérti a fülemet ez a demokratikus viszonyok között vérfagyasztó kijelentés. És ha csak arról lenne szó már megint, hogy alkalmunk volt szembesülni egy Fidesz által - törvényi felhatalmazás alapján - helyzetbe hozott hűséges végrehajtó szakmai hozzáállásával, talán be is fognám a fülemet. De sajnos a magyar adófizetők pénzéről, és a körvonalazódó választási csalásról van szó. Törvényi felhatalmazás alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr985860152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ducktooooo 2014.03.15. 21:20:46

Mi a faszt vártunk tőle? Fidesz már előzetesen elcsalta a választásokat, minden létező undorító dolgot megtett, h ne lehessen leváltani, de legalábbis h ne egyenlő feltételekkel induljanak a partok. Kurva hosszú a lista, egyik ilyen eleme, h a demokráciára hivatkozva (van pofája Orbánnak ) minél több kispártot, v adott esetben addig nem pártként működő szervezetet honorálják pénzzel h induljanak, ezzel is megosztva az ellenzéki szavazókat , h ezzel is szavazatok vesszenek el. Minden törvényes, hiszen megszavazták. Orban az elmúlt száz év leghazugabb es egyik legkártékonyabb magyar politikusa. Azon kívül h vérciki és tiszta égő, egy mucsai.

Ducktooooo 2014.03.15. 21:34:21

Normál országban egy kormányváltás után az lenne a kérdés h ezeket az antidemokratikusan bebetonozott intézményeket hogy lehet a demokrácia működése szolgálatába állítani de mivel, halistennek ezzel a balfasz ellenzékkel nincs ez a veszély (kormányváltás), ezért vasvillával fogják elkergetni őket egyszer. Ezt akarják, meg is fogják kapni, amikor betelik a pohár végre ezzel a sok szemét, sunyi, cinikus orbánizmussal.

Zsuzsanna Heltai 2014.03.17. 17:49:08

KÉNE MÁR EGY VÉRBELI JOGÁSZ, AKI MEGTALÁLJA A MEGOLDÁST ARRA, HOGY SEMMIS LEGYEN A HAMIS ALÁÍRÁSOKKAL, MÁSOLÁSSAL ÖSSZEVAKART LISTA.
süti beállítások módosítása