Orbán Viktor és önmagunk dicsérete

H_A Címkék: kampány gazdaság kormány választások Orbán Viktor2014.03.12. 00:11

Választási kampányban kórházat átadni, pelenkagyár megnyitóján szalagot elvágni, vagy éppen egy bútorgyár alapkőletételéhez büszkén asszisztálni önmagában fél egészség, nem beszélve arról, hogy miként egy páratlanul sikeres négy évnyi kormányzás minden pillanatában, ilyenkor is bármit lehet mondani. És természetesen e bármi ellenkezőjét is. Nagykanizsától Gyöngyösön át Bátonyterenyéig Orbán Viktornak könnyű dolga van, öröm és boldogság inni oly ismerős szófordulatait, és e szófordulatokat a pillanat kedvéért szemrebbenés nélkül megcáfoló kinyilatkoztatásait.

A közös ezekben a jól időzített kampányfogásokban az, hogy sehol nem szakad rá a mennyezet a tisztelt hallgatóságra, sem a nagyszerű szónokra, hiszen biztos kezekkel tartja azt a közmunkások, és rezsicsökkentett magyar emberek választásokat minden bizonnyal eldöntő hada. Ez a bizonyosság magyarázza, hogy ezeken a településeken, mint amilyenek egyébként az ország számos más települései is (nem a Felcsúti Királyságra gondolok) ahol gyárak és kórházak szűntek meg, ahol munkahelyek mentek a levesbe, ahonnan jól képzett munkaerő vándorolt a világ melegebb éghajlataira, és ahol az Európai Unió támogatása nélkül két tégla nem került volna egymás mellé, a választási kampány hevében, a miniszterelnök feljogosítva érzi magát azt mondani: saját magunk dicsérete olyan fontos dolog, hogy nem bízhatjuk másra. Hát valóban.

Miután egyetlen kínos, erőltetett nevetést sem csalt az arcomra ez a lábszagú jópofaság, miután a gyönyörűségtől nem sikerült megfognom a padlót az olyan semmitmondó beszólások olvastán, mint hogy a hátrányos helyzetű térségekben is van élet, arra jutottam: mennyivel másképp tudnám értelmezni ezeket az üres járatokat, ha mondjuk sokkal több szerencsés Felcsút, és sokkal kevesebb Ózd, Komló, Salgótarján vagy Miskolc lenne ebben az országban. Sokkal inkább képes lennék elégedett hümmögéssel nyugtázni ezeket a hangos sikerektől duzzadó, öndicsérő szólamokat, ha mondjuk a narancsszínű önkormányzattal megáldott települések adósságának nagylelkű átvállalása, és az éhbérért közmunkára befogott emberek számának statisztika javító növelése helyett valódi munkahelyteremtésben megmutatkozó gazdaságélénkítő intézkedéseket tudna maga mögött az újabb mandátumára készülő Orbán-kormány.

Igy viszont önmagát szembeköpő és engem is hülyének néző keddi kijelentését természeténél fogva nem hagyhatom szó nélkül. Orbán Viktor szerint ugyanis a nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Nem mintha cikinek találnám, hogy csontig be tetszett nyalni a Procter & Gamble-nek. Most éppen.

Cikinek érzem viszont ezt az ocsmány, konjunkturális pálfordulást. Akinek évek óta a hanyatló nyugat, a magyar embereket rabszolgasorsba dönteni akaró multik, bankok, és idegenszívű haza ellenségei alakítják szabadságharcos retorikáját, aki folyamatosan vergődik az unortodox gazdaságpolitika nem létező vívmányaival, aki megszámlálhatatlan különadókkal és vérlázítóan előre megfontolt jogszabály módosításokkal szándékosan generált egy kiszámíthatatlan gazdasági környezetet, annak egyszerűen nem lehet joga az utolsó száz méteren  ilyen cinikus öntudatlansággal a pofánkba röhögni.

És mégis. Ezt is megértük. Miniszterelnök úr újabban onnan táplálkozik jóízűen, ahova előzőleg hosszú időn át kitartóan odapiszkolt. Ide vezetett négy évnyi tök felesleges, rög- és téveszméken alapuló, görcsös álszabadságharc. Fogalmam nincs mi lenne, ha egyszer öntudatára ébredne a magyar. Mi lenne Simon Gáborok, Zuschlag Jánosok és a végtelenített rezsicsökkentések nélkül. De legfőképpen: mire lenne elég önmagunk álságos dicsérete?

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr905855495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.12. 14:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hannibal ante portas 2014.03.12. 16:40:47

Ez így nagyon gyönge. A "mi lenne ha..." meg nem katagória, mert nem a mi lenne ha érdekes, hanem a mi van. Hát: most éppen ez, meg lesz ez még nektek így se.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.12. 17:07:42

A kormány soha nem mondta, hogy ki akarna lépni az EU-ból, csak annyit deklarált, hogy nem fekszik le minden döntés előtt, és próbálja a nemzeti érdekeket képviselni. A baj az, hogy ezt a ballibdemók nem tudják felfogni. A "szabadságharc" nem minden fronton zajlott, csak azokon ahol kellett. Értem én, hogy könnyebb volt a ballib kormányoknak a fejüket feldugni az EU mély fenekébe, és onnan képviselni az érdekeinket, de nem kell mindenkinek ilyen megalkuvó, gyáva, gerinctelen módon léteznie.

A nyugati cégekkel ugyanez a helyzet. Ráadásul itt jó lenne nem összekeverni a közszolgáltatásokat átvevő és egyéb nyugati cégeket külön venni, mert mindkettővel szemben más a kormányzati politika (igen helyesen). De persze ballibek szerint: privatizálni jó, és minden kedvezményt megadni a multiknak jó. A többi néma csend...

s 2014.03.12. 17:12:53

orbán azért mondja ezeket a (egyébként igaz) dolgokat a multikról és a befektetésekről, hogy ne csak a bajnai mondja, magyarul azokat a szavazókat is magához szeretné valahogy csalogatni. (Persze ha lehetne, mert azért azok sem segghülyék.) Az más kérdés, hogy kibaszottul mást csinált eddig és mást fog ez után is csinálni. Azonban a klasszikust idézve "ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok" egyértelmű a helyzet.

orbán papa, szar vagy, mint a faszom. Azért szavaznak rád a népek, mert a gyurcsótány még nálad is szarabb. Azért nem megyek el szavazni, bazdmeg, mert mindketten kurva szarok vagytok. Egy adott pillanatban, ha a faszom már rettenetesen tele lesz veletek, rátok robbantom a kibaszott parlamentet. Az lesz az én szavazatom, hülyegyerek.

barli 2014.03.12. 17:40:58

Van különbség multi és multi között. A multi, mint bárki más, azt teszi, amit megtehet. Eddig mindent megtehetett, most meg már talán nem mindent.
Picsogás a poszt a semmin

Kámasuka 2014.03.12. 18:57:20

Hát, sajna nemeszpé kormány lesz. Lehet hogy be se juttok. Rosszabbul fogtok teljesíteni 2014 után. Még rosszabbul.

shm 2014.03.12. 20:03:47

Miniszterelnök Úr teljes joggal aratja le a kampányban négy évnyi áldozatos munka édes gyümölcsét. Minden kommunista ármánykodás dacára az ország egyre jobban teljesít, és bármennyire szeretné is elvitatni a maffiabaloldal mindebben a sikerben Miniszterelnök Úr nagyszámú személyes érdemeit, az ilyen kerékkötő fancsalgás nem fogja megtéveszteni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét dolgosan építő magyar nemzetet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.12. 20:58:52

Az a gyönyörű, amikor a Mercedesz gyárat a saját sikereként állítja be. Pedig az a szoci éra terméke.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.12. 21:04:12

@jobbdemokrata: Zseniális vagy abban, hogy belemagyarázol valamit a posztba, és utána azt cáfolgatod. Hol tanítják ezt ilyen mesteri fokon?

zila5 2014.03.12. 21:04:39

A minelnökurat gondosan becsomagolva, bámész szemektől óvva elszállították Gyöngyösre, ahol ünnepélyesen felavatott egy fél éve működő gyárat.
Arrafelé sztem a Jobbik jelent veszélyt rájuk nézve, úgyhogy elég nagy baromság volt a multikat dicsérnie.
De sebaj, én kedvelem az ilyen kis hibácskákat. :)))

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.12. 21:06:54

@shm: Az a borzasztó, hogy az ember félve kérdez rá, hogy ez most az irónia és a szarkazmus zseniális egyvelege, vagy tök komoly.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.12. 21:12:50

@Csupor Gia: Te most a tejes kancsóidat, akarom mondani a mézes bödönödet, akarom mondani a bögréidet reklámozod vagy a tragicomics blogot?

Ügyes kis marketinges ez a két lábon járó légzsákreklám.

shm 2014.03.12. 21:46:51

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Természetesen szarkazmus. De kétélű.

Igazából a Fidesz borzalmas faszságainál még jobban is tudnak idegesíteni a posztolóhoz hasonló "mindenszar/rémdiktatúra van" hangütésű blődlik.

Őfelsége ellenzéke momentán ezerszebb cikibb, mint Őfelsége talpnyalói. A felcsúti suttyó kezét nyalogató nénikben van valami emberi, még akkor is, ha szánandó, hogy bizalmukat milyen érdemtelen figurába helyezik.

A szocinyuggerek viszont taszító, agresszív faszkalapok. A pártjaik meg őket szolgálják ki.

Úgyhogy nincs választás, szar az egész.

És ez a helyzetről mindent el is mond.

program készítő 2014.03.13. 15:12:53

Van nálam valami Vitya amibe simán belebuknál,ha a párt nem vonta volna vissza a jelölésem.
süti beállítások módosítása