Orbán valóra váltja Petike álmát

H_A Címkék: kampány gyerekek Orbán Viktor Nyíregyháza2014.03.02. 23:49

Egyebek mellett onnan lehet tudni, hogy Magyarországon kampány van, hogy megnövekszik az egy napra eső, kiskutyákat, öntudatlan óvódásokat, korcsolyázó kisdiákokat megtekintő, és szavakkal-tettekkel simogató politikusok száma. Nem, ez így nem igaz. Egyeseknek kampány sem kell hozzá.

Viszont senkinek nem áll ez annyira jól, mint Orbán Viktor miniszterelnöknek, akinek spontaneitása, újabb és újabb celeb szerepekben való feltűnése - a rendőrök által halálra vert, szerencsétlen külhoni testvérünk sírjára elhelyezett virágtól hosszú, de semmiképpen nem a véletlenekre bízott rögös út vezet egy, a márciusi havazásban rekedt ifjú pár megmentéséig, a természeti katasztrófák fél kézzel és gumicsizmával való elhárítása, vagy az ukrán-magyar határ gondokkal terhelt megtekintése szóra sem érdemes - annak ellenére is a megrökönyödés erejével hat, hogy őszintén örülök annak, hogy Orbán szereti a gyerekeket. És annak főleg, hogy egyes gyerekek is szeretik őt.

A legújabb vérfagyasztó kampányvideóban Orbán teljesen véletlenül Nyíregyházára látogat - miután az ukrán-magyar határon már semmi dolga nem akadt - mert teljesen véletlenül a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának fia az ország minden bizonnyal legfanatikusabb Orbán-rajongóinak egyike, akinek minden vágya az volt, hogy találkozhasson a miniszterelnök úrral. És lőn.

A spontán látogatás ezúttal is annyira spontánra sikerült, hogy egy közel négy perces Facebook gyanús filmecske kerekedett ki belőle, amelynek során kiderült: manapság kamaszfiúcskák alszanak Orbán könyvével a párnájuk alatt, tartják nagy becsben elsőbbségivel feladott "gyönyörű szép levelét", és tördelik a meghatottsággal vegyes izgalomtól a kezüket, midőn a példaképnek tartott miniszterelnök úr egy laza kávé beburkolása közepette valóra váltja életük álmát: személyesen ott van a nappaliban. Mert "éppen arra járt."

A cápaműtétékről, Nyíregyházáról, és Orbán családi nehézségeiről szóló jól megrendezett beszélgetést még akár be is fogadná ettől a nyálas, tendenciózus, demagóg miniszterelnöki videokampánytól háborgó gyomrom, majdhogynem hajlandó lennék elhinni, hogy ez a gyerek őszintén rajong Orbánért, de van annak valami diszkréten visszataszító bája, hogy Petike apukája tök véletlenül a városüzemeltető cég ügyvezető igazgatója. Nem ám Rómeóról van szó, aki a cigánysoron lakik, de nem is Józsikáról, aki annak is örül, hogy iskolába járhat, és akinek szülei nem állami cégek vezérigazgatói, ezért nem kötelező tudnia, hogy ki az az Orbán Viktor. Sőt, nem is a miniszterelnök úr iránti rajongással együtt élő Pistike az alany, aki - bármilyen hihetetlen - nem szokott közvélemény kutatásokat végezni az osztálytársai körében arról, hogy mennyire elégedettek a jelenlegi kormánnyal.

Bár tudom, hogy a java még csak ez után következik, kínos ez a videó elsősorban a megcsaládlátogatott Petikére nézve, de legalább annyira kínos a politikai előnyszerzés és tőkekovácsolás marketing fogásaiban hiányt nem szenvedő miniszterelnökre nézve. Félek, hogy egyre inkább Rákosi szelleme nyaldossa végig az arcunkat ezeknek és a hasonló, dermesztő képsoroknak a megtekintése közben, amelyekről egy beteges, szerepét tévesztett, egyre fáradtabb celeb néz vissza ránk. Aki már azt is el akarja hitetni velünk, hogy gyerekeinken is sikeres volt az agymosás.

Ha apuka esetleg mégsem lekötelezett, hűséges szolgája a drága miniszterelnök úrnak, akkor őszintén sajnálom Petikét.

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr275840469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása