A megrendezett, fizetett videók országa

H_A Címkék: választás videó lejáratás Együtt-PM Kisléta2013.11.26. 11:43

Most már semmi kétség nem fér hozzá: az összes többi mellett, immár a megrendezett és fizetett videók országa is lettünk. Mit nekünk a rezsicsökkentés, a szabadságharc, a nemzeti jelzővel ellátott büszke megvalósításaink tömkelege? Lássuk be: szeretjük ezt a műfajt. Csorgó nyállal, körmöt rágva ülünk a képernyők előtt és kapkodjuk a fejünket. Kényelmes számunkra, ezért észre sem vesszük, hogy a tévé előtti sört böfögés közben a politika mesterségesen kreált valóság show-ja hülyét csinál belőlünk.

Természetesen teljes erőbedobással járul hozzá ehhez a kutyakomédiához a média. Külön érdeme van a kormány szócsövévé avanzsált közmédiának ebben a lebutításunkra tett erőfeszítésben, az ingerküszöbünkkel végzett kísérletek egymásutániságában. Az egyik párt lefizette, hogy a köztévében azt nyilatkozza, hogy a másik párt lekenyerezte, hogy a szóban forgó megrendezett videóban mit gondoljon - típusú homályos, szappanoperásított híradások arra engednek következtetni, Baja mérföldköve és vonatkoztatási pontja lett a végtelenített honi politikai sárdobálásnak. A kislétai videó körüli mizéria csak egy újabb állomása ennek a történetnek, amely jól jelzi a közélet színvonalának földbe döngölésére tett összehangolt erőfeszítéseket.

Nem tudom, kinek mennyire életszerű az, hogy jelen esetben az Együtt-PM fizetett valakinek egy megrendezett szerepért, aki aztán hogy, hogy nem, az ügy kirobbanása után meg sem állt a köztévéig, hogy ráhúzza a vizes lepedőt a baloldalra, de nem is akarok állást foglalni ebben a kérdésben. Eléggé egyértelmű számomra, hogy mire megy ki a dolog: kétes videofelvételekkel elterelni a figyelmet a - rezsicsökkentés ide vagy oda - kínos egzisztenciális kérdésekről, és kétségeket ébreszteni azokban az emberekben, akik egyáltalán nem élnek együtt a napi politikai eseményekkel, és akik egy-egy ilyen felvételt csámcsogva készpénznek vesznek. Márpedig ha a köztévében azt mondták, abban hiba nem lehet.

Szomorú, hogy partner ebben szinte kivétel nélkül valamennyi politikai alakulat, pedig a fáradhatatlan csalási és egyéb gyanúsítgatásokból, bizonyítgatásokból, magyarázkodásokból senki nem jöhet ki jól. De talán a legrosszabbul mégis az egyébként értékes szavazattal rendelkező - részint megcsömörlött, részint megvehető/megvezethető - választópolgárok fognak. Akik számára nincsenek észérvek, tények, komoly, intelligens állásfoglalások, komolyan vehető választási kínálatok, csak a politikai térfelek egymásnak feszülő, önző szavazathajhászási kényszere. És akiknek tulajdonképpen már igényük sincs az értelmes eszmecserékre, és hálásak azért, hogy egy túlságosan hosszúnak ígérkező választási kampányban lassan Hollywood-i rekordokat döntenek a kedvükért megrendezett, fizetett videók futószalagon gyártásában. Hiába, mégiscsak hiányzik az a fránya Mónika-show az életükből.

Hát ez a nagy büdös helyzet, feleim! Hogy szaros ötezer forintért olyan emberek (közmunkások és nem közmunkások) véleményét röhögve meg lehet venni, akik tízezerért a homlokegyenest ellenkező véleményt is szemrebbenés nélkül felvállalják. A magyar közéleti viszonyok diszkrét baja bája, hogy egyre többen vannak ilyenek. Rossz hír, hogy a végtelenségig fokozható színjáték lesz ez mindaddig, amíg van befogadó közönség erre. És mivel befogadó közönség látható módon van erre, a magam részéről máris javasolnám a következő forgatókönyvet: meg kell dobni húszezerrel az alanyt, hogy teljes meggyőződéssel állítsa, valójában fizettek neki azért, hogy azt mondja a köztévé műsorában, hogy fizettek neki tízezret, hogy azt mondja a videóban, hogy öt ezerért elmegy tüntetni. Akárki ellen, tökmindegy, hogy ki ellen. Azért a pénzért nehogy már ne férjen bele.

Ja, és hogy mi az igazság ezekben a tömegszórakoztató filmecskékben? Nyugi, ezt soha nem fogjuk megtudni. Egyre világosabb, hogy mindegyik oldalnak megvan a maga vélt vagy valós érdeke abban, hogy a választások közeledtével egyre kevésbé az aktuális, megoldandó kérdésekről beszéljen, hanem a másikra dobálja a sarat. Mert mindig a másik oldal rendelte a videót, a másik oldal fizette le, a másik oldal, a másik oldal... Pedig hosszútávon valószínűleg elhibázott stratégiának fog bizonyulni saját mocskunkat politikai tőkeszerzés céljából rákenni a másikra.

Úgy vélem, bármennyire valószínűtlennek tűnik most, a nép előbb-utóbb belefásul az önfeledt fejkapkodásba és nyálcsorgatásba. És bár túl sok választása nem lesz akkor sem, jobb híján átkapcsol az Animal Planet műsorára.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hacsaknem.blog.hu/api/trackback/id/tr645657351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.26. 13:39:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2013.11.26. 14:25:49

Tény, hogy amikor a "demokraták" szarban vannak, nem riadnak vissza a nemtelen módszerektől. Pld. 47-ben a "kékcédulás" választások.

ZX 2013.11.26. 14:30:29

"jobb híján átkapcsol az Animal Planet műsorára"
Minek? Állatokat láthat a parlamenti közvítítés alatt is. :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.26. 14:31:16

Egyszer egy megrendezett kampányfilmen úgy láttam, mintha tisztességes politikusok szerepelnének. Aztán felébredtem...

Emiksz 2013.11.26. 14:32:27

@♔batyu♔: Ja, jövőre a fullnarancs NVB bizottság zárt kapuk mögött fogja számolni a külhoni borítékokat, aztán bejelenti, hogy nyolcvanhétmillió szavazat érkezett a fideszre. Nekünk meg jogunk lesz elhinni. Így szól az új törvény.
Hogy kék lesz-e a cédula, még bizonytalan.

Fullánkos Algol 2013.11.26. 14:32:57

Azt azért lehet tudni hogy kik építettek maguknak kubatov-listát - és hogy melyik pártra volt jellemző a XX. században az ilyen fokú konspiráció.
Meg azt is, hogy a választási csalások, a kékcédulázás és a felszalámizás, a koncepciós perek és a besúgás nagymestere, a matyi m.cdn.blog.hu/sz/szegyenfuzet/image/10.%20R%C3%A1kosi%20M%C3%A1ty%C3%A1s.jpg most kicsoda: upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/e/e3/Rog%C3%A1n_Antal.jpg/250px-Rog%C3%A1n_Antal.jpg
Meg a béláról upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Kun_bela.jpg is: www.szuperinfo.hu/2013/10/orbanviktorfideszmpsz09010402.jpg
Persze szerintük nyilván a szocdemek a hunyók.

csiri bá 2013.11.26. 14:34:05

@♔batyu♔: Sőt, arra is képesek, hogy a saját szájuk íze szerint rajzolják át a választási körzeteket, illetve a választási törvényt is az utolsó napig módosítgatják... ugye? :)

ZX 2013.11.26. 14:42:53

@Online Távmunkás: Igazad van, meg is követem az összes majmot. :D

pocaklakó minimanó 2013.11.26. 15:07:09

Lári és fári. Mi az hogy? Nagyon is!

Vagy ilyesmi. :)

Anselmo 2013.11.26. 15:15:59

Értem hogy mindenki rosszfiú, de a megrendezett videókért konkrétan azok felelősek, akik megrendezték. Még ha jól is esne szétmaszatolni a felelősséget. Az olyan maszatolások mint ez a poszt csak a "felelősség nélküli országot" építik.

kulcsar2011 2013.11.26. 15:25:31

www.atv.hu/videok/video-20131126-az-egyutt-pm-igazsagvadaszatba-kezd

A végén beszél a videóról. Majd meglátjátok, hogy ez a mostani nem kamu.

csak egy néző 2013.11.26. 17:07:22

Jövőre új tanszékkel bővül a Szinház- és Filmművészeti Egyetem, kamu dokumentumfilm készítő tanszékkel, (KDKT) Kálomista Gábor Tsz melléküzemág vezető és producer támogatásával. Kerényi Imre rektor vezetésével. Pesty László tanár úr osztályfőnök vezetésével.

feketeesfeher 2013.11.26. 17:20:27

Kábé nulla az esélye annak, hogy a kislétai video megrendezett.
Leginkább azért, mert nem lenne semmi értelme.

csak egy néző 2013.11.26. 17:31:58

Most olvasom, hogy Kocsis pubi Máté fiúcska, újfent megdöbbent, sőt a pártja is megdöbbent ezen az újabb videón. Hogy mik vannak???

imres 2013.11.27. 05:42:36

"Egyre világosabb, hogy mindegyik oldalnak megvan a maga vélt vagy valós érdeke abban, hogy a választások közeledtével egyre kevésbé az aktuális, megoldandó kérdésekről beszéljen, hanem a másikra dobálja a sarat. Mert mindig a másik oldal rendelte a videót, a másik oldal fizette le, a másik oldal, a másik oldal... "

Ne hamukázz, b+!

Jellemző a baloldalra, amit te most itt előadsz. Az egész videócunamit baloldali párt megrendelésére, a baloldal indította. Majd, amikor bebuktatok, akkor elkezdesz síránkozni, mint a fürdőskurva, hogy miféle kampány ez. Mindenki le akar járatni mindenkit.
Miközben a baloldal szakmányban gyártja a hamis lebuktató-videókat.

csak egy néző 2013.11.27. 07:25:17

@imres:
Imre elvtárs!
Miért is vagy ebben olyan fene biztos? Csak tán nem a te zsebedben van a bölcsek köve?
Az utolsó bekezdésedben, ha felcseréleda baloldalt (ami már régen nem az) a fityeszre, (ami inkább az), akkor is ugyan úgy van értelme, sőt!!
Ja és a szájacskád sarkában, mintha lenne valami barna színü maradék?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.11.27. 17:50:25

Szar szerecsenmosdatás, próbálja a szocik meg Bajnai sarát szétkenni az "valamennyi politikai alakulatra".

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.11.27. 17:56:18

@imres:

"Jellemző a baloldalra, amit te most itt előadsz. Az egész videócunamit baloldali párt megrendelésére, a baloldal indította. Majd, amikor bebuktatok, akkor elkezdesz síránkozni, mint a fürdőskurva, hogy miféle kampány ez. Mindenki le akar járatni mindenkit.
Miközben a baloldal szakmányban gyártja a hamis lebuktató-videókat."

Pontosan. A DK-tag bajai videós vallomást tesz, hogy az MSZP rendelte meg tőle azt, amit nekik is adott át, és ők is hozták nyilvánosságra - jajj-jajj, a Fidesz áldozatai vagyunk. Bajnai aktivistái rendeznek egy kamuvideót, mire a szereplő feldobja őket, hogy fizettek neki - jajj-jajj, biztos a fideszes köztévé fizette le.

Annyira szánalmas, hogy arra nem találni szavakat.

És akkor jön a lakájsajtó, meg a pártbloggerek, és elmagyarázza a félanalfabéta zombiknak, hogy "ilyen mocskos a kampány, szörnyű, hogy mindenki ezt csinálja!"

Hát nem, mindkétszer a fantasztkis 'összefogás' borult meg a silány minőségben hamisított 'leleplezéseivel'.

Sem a Fidesz, sem a Jobbik, sem az LMP nem operál ilyen eszközökkel, ez bizony a fenenagy 'demokratikus ellenzék' módszere.

csak egy néző 2013.11.27. 19:14:29

@Attitude Adjuster:
Annyira szánalmas vagy, hogy arra nem találni szavakat!
Ugye komám, ha ez a DK-s rézbőrü, azt mondta volna, hogy a fidesz bízta volna meg, akkor habzó szájjal cigányoznál, fröcsögnél itt, hogy a mocskos cigó hazudik, mert ez a sosem hazudó (hahah) párt ilyent nem csinál, Szekszárdon is ugye a libsik műve volt a trafik mutyis hangfelvétel? A mostani LMP-s vidóra is egyből rávágtátok, hogy hamis és milyen érdekes, hogy ugyan az a suttyó gyerek másnap, tök az ellenkezőjét mondja a "köz" TV kamerájába és a kis köcsög Kocsis pubika meg van döbbenve. Azért megkérdeztem volna a kis kreténtől, hogy mesélje már el, hogy mennyiért hazudott a kiscsákó, akinek még cigire sem volt pénze és érdekes módon harmadnap meg el tudott költözni. Érdekes, hogy itt még te is azt böfögöd, hogy hazudik, másnap meg elhiszed.
"És jé, pont abban is bakizik "ötezer fölött kaptam! ötezeret", illetve "kaptam", miközben állítólag visszautasította. Megpróbálta még a kikockázott bajnaista belehúzni egy "azért rúgnak ki, mert nem mentél?" kérdéssel, de szegény srác annyira tufa, hogy nem is igazán érti, mit kellene mondania, elkezdi magyarázni helyette, hol dolgozik."
Hogy is van ez fidióta ecsém???
süti beállítások módosítása